Sreda, 09.12.2015.

10:49

Čičak: Srbi u Hrvatskoj zaštićeni kao beli medvedi

Predsednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak izjavio je da su Srbi u Hrvatskoj zaštićeni kao polarni medvedi.

Izvor: Tanjug

Èièak: Srbi u Hrvatskoj zaštiæeni kao beli medvedi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

vasa

pre 8 godina

Miro
Nisu ni svi Splićani isti,stari splićani su dobri i miroljubivi ljudi.Ali ovi vlaji preko brda ovi što su sišli s,greda su sad glavni u Splitu.Ovi šta su porjeklom Srbi,jedva ih je Mletačka država prevela u katoličanstvo,sad su oni veći katolici od Pape.

Keti S.

pre 8 godina

@Miro,Split

Postovani Gospodine Miro,Danilo je hriscansko ime(rasprostranjeno je kod svih hriscankih naroda)a Milica je slovensko-pagansko ime. Sto se tice malog Duja krstenog u hriscansko-katolickoj crkvi,on se "pretvorio" u Hrvata samo shodno misljenju pravoslavnih fundamentalista,koji ce verujte snositi najvecu krivicu,ukoliko vasi sugradjani srpske narodnosti budu jednog dana "izumrla vrsta".Pozz!

Čveger

pre 8 godina

"Ubij Srbina" nije rasizam, jer smo site rase, već nacizam. Isto tako je fraza mnogo starija od poslednjih ratova. Lep pokušaj, Čičak!

miro split

pre 8 godina

Vasa
Vaso matere mi moje ja ti nisan oteja stan u Splitu.
Ja se jedini ovdi javljan iz Splita,pa sad svi sumnjaju na mene.Nisan dice mi moje1

Jura

pre 8 godina

@Језуитска школа
1.Nešto nam već godinama viri onaj kameni cvijet ispod tepiha u Jasenovcu
2.Sumnjam da se žele vratiti oni koje možemo pogledati na Youtubeu(Amarcord,Komšije...), mislim da ako zbog ničeg drugog onda zbog srama
3.Koji su to ljudi? Jel bi oni trebali ići po svijetu i moliti Srbre da se vrate?
4.Helsinški odbor nema nikakvih mogučnosti uticaja na politiku (šta Biserko je uopće osim pričanja napravila konkretno da je na nekom višem stupnju od Čićka)
5.Mi hvatamo razbijaće tabli, dali Srbija to radi sa onima koji pale ambasade?
6.Istina je da je '41 ćirilica bila zabranjena ali nije istina za '91 ('92 ja sam u školi čitao djela na ćirilici)
7.Ko ima novaca taj kupuje.

Ovo dalje nebi odgovaro jer je upućeno Vašim sunarodnjacima a i ne volim generalizirat. O Vama naravno na temelju Vašeg pisanja sam stekao negativno mišljenje. Lijep pozdrav.

Paja

pre 8 godina

Lukas aus Agram: "SPC se nalazi u strogom centru Zagreba i Srbi su oduvijek bez incidenata išli u crkvu, čak i za vrijeme rata kad su protjerivani Hrvati iz Vojvodine."

E Lukase, Lukase... U Zagrebu je na početku rata minirana i uništena zgrada Mitropolije zagrebačko-ljubljanske u Deželićevoj ulici 4 u najstrožem centru grada, maltene preko puta Hrvatskog narodnog kazališta i Pravnog fakulteta. To si preskočio da pomeneš? O porodicama koje su pobijene na kućnom pragu u srcu Zagreba i po drugim gradovima širom Hrvatske neću ni da govorim. Nisi ti baš upućen u problematiku, izgleda.

ajme nama

pre 8 godina

Ne upadajmo u vatru nacionalno i ideološki zaslepljeni. Svako od nas, sa ove i one strane, će naći pozitivan i nažalost negativan primer. Pitanje je koliko svako od nas, pored onakve prošlosti, može da gleda u budućnoet, a da odmah ne odgovori negativnim primerom što doživljavaju njegovi sunarodnici u drugoj državi. Dokle god ne budemo u svojim zemljama rešavali probleme drugih naroda-manjina, nema istinskog zajedničkog života. I tamo, kao i ovde, ima pozitivnih i negativnih primera (tamo ne daju ćirilicu u Vukovaru, ovede nigde ne možeš dobiti ličnu kartu, dokument na latinici) Razvijajmo toleranciju, poštovanje, saosećajnost, čovekoljublje!

vasa

pre 8 godina

Gospodine Čičak dali vam je neko nešto oteo u prošlih 20 godina a da jeste šta biste uradili.Tvrdite da su Srbi zaštićeni kao bjeli medvedi, ko je onda mom ćaći oteo stan u Splitu vrijedan 200 hiljada eura , za koji je radio 48 godina odvajao srestva u stambeni fond Hrvatgske,po kom je to pravu i zakonu.Sa vašim oslobodilačkim ratom on nema veze ali ste pod tim izgovorom oteli ličnu imovinu,gdje to ima po kom zakonu,lična imovina je u cjelom svijetu svetinja,jedino vas štiti međunarodna zajednica kao bjele medvede ali kao što znate to ne može vječito da traje. Pravda je spora ali se nemože izbjeći.

џангризалосаурус

pre 8 godina

Па нормално је да Србе у Хрватској пореди са белим медведима, и једнима и другима повремено прети истребљење.

Dusan

pre 8 godina

Inace, on je pandan Sonji Biserko u Srbiji. I sad zamislite situaciju u kojoj Sonja Biserko izjavi kako su, recimo, antibosnjacke izjave u Srbiji ocekivana stvar, buduci da muslimani predstavljaju potomke turskog okupatora, pa je mnogima tesko da prihvate "to drugo".

miro split

pre 8 godina

Moji prijatelji se zovu Danilo i Milica,a sin in se zove Duje i kršten je u katoličkoj crkvi.Ja kažen da je mali kršten u Gospi od straha.
Nestat će Srbi tiho i spontano u Hrvatskoj brže nego polarni medvidi.
To je istina tužna ali objektivna.
Inače Voijslav Stanimirović nikad nije bija potpresjednik vlade,nije bija nikad ni član hrvatske vlade.Prof Uzelac je bija ministar bez resora u vladi Ive Sanadera.O čičku ne bi trošija rječi.
Znam šta je čovik savjetova kad je za vrime Oluje naiša na jedan pokolj srpski civila nasrid ceste.Tražija je da se hitno dovedu hladnjače i cisterne da se ispere krv sa asfalta.
Toliko o nekome ko danas obnaša dužnost prvog čovika HHOa.
Uzvike na seoskim utakmicama hrvatske nogometnim neće rješit kučni odgoj jer su to mlađahni jurišnici u svojoj kuči i naučili.Rješit će kuća strave u kojoj bi ti junaci bar na jedan moment osjetili koliko je stravično bit nemoćan pred kolektivnom mržnjom.

Ja

pre 8 godina

(Lukas aus Agram, 9. decembar 2015 10:57)

Nije ni katoličkim crkvama po Beogradu ništa falilo ni devedesetih ni sada. I svi su bez incidenata išli u njih.
Bilo je i ovde koliko hoćeš ministara ne-Srba.
Ambasada Srbije se nalazi na Pantovčaku, dva broja od Predsedničkih dvora. Ambasada Hrvatske u Beogradu je u centru grada, praktično na izvol'te svakoj budali. Da se nalazi npr. u Užičkoj ulici, druga bi priča bila.

milkimile

pre 8 godina

hrvati a pogotovo slovenci u bivsoj drzavi nikada nisu imali kapaciteta da prihvate bilo sta drugacije od onoga sto nije pripadalo njihovom mentalnom i kulturoloskom sklopu.to je jednostavno bilo tako.pa cak i srbi iz hrvatske koji su se potpuno bili asimilovali na taj njihov sklop(pogotovo oni iz gradova) 1991. opet nesto nisu "valjali".e sad neko ko nije navikao da bilo sta daje necemu "drugacijem" ima problem sam sa sobom jer uvek misli da daje previse.tako i cicak kao izdanak tog mentaliteta moze takvu glupost da izjavi a da smatra da je to normalno.tolerancija i multikulturalnost se genetski prenose pa ko nezna nek dodje malo u vojvodinu da nauci i vidi kako to izgleda na delu.da se malo iskoluje u hriscanskim vrednostima.

Znalac

pre 8 godina

@ munz
Kako to misliš 300000 nastradalih u drugom svetskom ratu u Hrvatskoj? Ako misliš na nastradale od ustaša po raznim logorima i jamama, brojka je oko 700000 Srba, 80000 Roma i 30000 Jevereja. Hrvatska se trudi da broj žrtava koje je ubila, zaklala, podavila, obesila, itd smanji, čak i obezvredi, pa je Tudjman svojevremeno insistiranje Srpske zajednice da je broj žrtava toliki koliki je i zvanično priznat, okarakterisao kao "samopogibljenost", nešto kao, eto Srbi vole da se hvale koliko su izginuli na Kosovu, koliko u prvom svetskom ratu, pa sad po tom principu preuveličavaju i broj stradalih u Jasenovcu i drugih stratištima širom Hrvatske i BIH.

my way

pre 8 godina

Koliko li je samo ovom coveku bilo tesko svoje ustastvo i mrznju da suzbija, pa sad daje sebi oduska. Najjace sto su neki koji nista ne znaju osim licemerje i lazni moral i toleranciju da prodaju njega poredili sa Sonjom Biserko sto je toliki apsurd uvek bio da nemam reci. Istina i pravda izgleda malo koga interesuju.
PS. I belim medvedima se otima i unistava prostor na kojem zive i zato nestaju, tako da je zapravo paralela na mestu.

Језуитска школа

pre 8 godina

Причајмо ми Срби шта хоћемо, али Хрвати су махери, а ево и зашто:
1. Успели су под тепих да гурну систем логора Јасеновац и да им то прође;
2. Успели су да протерају Србе без могућности да се врате;
3. Ставили су лукаве и препредене људе на водеће позиције који стално говоре о повратку и демократији, а никада ништа не враћају нити демократију поштују;
4. У Хелсиншком одбору им ради човек који одлично ради свој посао на штету мањина која треба да брани (Соња Бисерко је за њега аждаја и професионалац);
5. Пуна им уста демократије, а лупају ћириличне табле;
6. Сада праве промоцију "хрватске ћирилице", а законом су је забранили 1941 када су добили независну државу и опет је забранили 1991 када су поново добили независну државу;
7. У Србији су купили пола индустрије, а Србија у Хрватској - ни фабрику шибица.

Е, сад, драги моји Срби, реците ви мени - ко је ту испао паметан - Срби или Хрвати?

belgrado

pre 8 godina

..i ovo je predsednik hrvatskog helsinskog odbora ?!
sta ocekivati onda od obicnog davora i josipa?
veliki kompleksi,skoro neizlecivi...

Lovac na kokoske

pre 8 godina

Koliko znam beli medvedi su zaštićena vrsta jer su pred istrebljenjem. I Srbi su nekada u velikom broju živeli u Hrvatskoj, ali su bljeskovima i olujama istrebljeni i dovedeni do stanja "ugrožene vrste" pa ja valjda red da ih Hrvatska sada zaštiti. Ako ni zbog čega, a ono barem radi privida tolerancije i multikulturalnosti zemlje koja je članica EU.

Ugrozena vrsta

pre 8 godina

U pravu je g.Cicak,dobro poredjenje.
Bas kao i belim medvedima,preti im izumiranje i nestanak!
Sve je pocelo jos 1941.,pa je pravo cudo da ih uopste ima!

aleksandar

pre 8 godina

u pravu je - svih par stotina Srba koje Hrvati nisu oterali ili pobili tokom oluje zasticeni su kao beli medvedi. Niko zvanicno ne sme da ih lovi...e sad, krivolov je druga stvar. Ko ce sad jos i krivolovce da 'vata.

mandrak

pre 8 godina

Poredjenje i jeste tačno!Oteli su im domove i zemlje baš kao i mocne zemlje polarnim medvedima( za eksploataciju resursa) a uz globalno otopljavanje preti im sigurno i brzo izumiranje.Zaštita i za jedne i druge je samo mrtvo slovo na papiru.

branimir

pre 8 godina

Polarni medvedi su vrsta koja lagano izumire....bas kao i Srbi u Hrvatskoj....verovatno Cicak misli na tu vrstu zastite....ono kad polarnim medvedima stvoris nemoguce uslove za zivot, usput ih izlovljavas, a onda ih zastitis tako sto proglasis lovostaj...

U lazi su spale hlace

pre 8 godina

"Gospodine" Cicak, odlicno ste poredjenje napravili - inace, kad neku vrstu covjek dovede do istrebljenja, onda je zastiti, ne?

kocic Nebojsa

pre 8 godina

Pa nase komsije zaboravljaju datum neslaganja izmedju Hrvata i Srba i uzrok i posledicu, ostalo je manje vise uredu. U svakom slucaju Hrvati u Srbiji bolje zive od Srba u Hrvatskoj

Dr. Dule Dulovic

pre 8 godina

"Cela javnost skoči na noge čim se nešto dogodi." Kada covek na toj poziciji prica bajke, sta ocekivati od drugih? Cinjenica je da Srbi u Hrvatskoj imaju problema i o tome treba pricati racionalno, a ne folirati se kako je sve super.

dejan-minhen

pre 8 godina

cisto me zanima sta bi g. Cicak rekao da Srbija donese odluku da zbog zlocina u Sremu treba da se skinu table sa Hrvatskim jezikom.
Da hrvati u Srbiji budu zasticeni kao beli medvedi!.

Predlagac

pre 8 godina

Pa sto se ovaj veliki borac za ljudska prava u ime Hrvatskog helsinskog odobra za ljudska prava, a koji je dobio i plaketu od predsednice Hravtske clanica HDZ ne izbori da se svi Srbi proterani u periodu rata 1991 do 1995 a neki su zbrisali i 1990 kada se povampirlo ustastvo u Hrvatskoj i pre prvih demokratski izbora, da se vrate domovima pa ce Srba biti opet preo 12 % kao pre rata, a ne samo oko 4 % koliko ih sada ima u Hrvaskoj.

metall

pre 8 godina

S obzirom sta se srpskom narodu u Hrvatskoj dogodilo tokom tragicnog i po njih genocidnog 20. veka od strane vecinskog hrvatskog naroda, ne da treba da budu zasticeni nego da ih pazite i cuvate kao malo vode na dlanu! Neverovatno je i skandalozno da ovako prica covek koji bi po definiciji trebao da stiti manjine, pogotovo kada vrlo dobro zna razmere zlocina prema Srbima.

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

"Srbi su zaštićeni kao polarni medvedi."

pa naravno kad su pred istrebljenjem, od konstutivnog naroda su dovedeni na margine statisticke greske

Stefan

pre 8 godina

Prvo bi trebao da krenes od sebe. Dok god budemo "oni" nema srece. Nazalost, Srbija je trebala da ovaj problem resava znatno ranije tokom pristupnih pregovora Hrvatske sa E.U. Sada je kasno.

Мина

pre 8 godina

Бели медведи су угрожена врста, баш као и Срби у Хрватској. Ни ја бољу аналогију не бих направила, а верујем ни да Чичак није то свесно хтео, али сурова истина нађе свој пут па и у финесама које просечном читаоцу лако промакну.

ja

pre 8 godina

Ne vraća im se imovina, ne dozvoljava im se upotreba jezika i pisma, napadaju se povratnici, javno se veličaju i opevavaju zločinci koji su ih ubijali na stotine hiljada u 2. sv. ratu, masovno se slavi dan kad ih je proterano četvrt miliona,... Ali imaju 3 zagarantovana mesta u Saboru... Jaki neki beli medvedi...

miroslav

pre 8 godina

Odjednom neko pocne uzvikivati Ubij Srbina!!! Gospodine to se stalno uzvikuje u hrvatskoj. Srbi su tamo gradjani drrugog reda i njihova prava postoje samo na papirima i u vasim izjavama. U stvarnom zivotu njih nema.

munz

pre 8 godina

Ah, ta postratna trauma. Što ne pomenu da su se Srbi 1990. digli na noge zbog postratnih trauma posle genocida u kojem je stradalo 300.000 ljudi? Ipak je bilo prošlo svega 45 godina od NDH i to su uglavnom deca onih koji su čudom preživeli 22 logora, 100 stratišta i rasističke zakone NDH.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Pa istina je!
SPC se nalazi u strogom centru Zagreba i Srbi su oduvijek bez incidenata išli u crkvu, čak i za vrijeme rata kad su protjerivani Hrvati iz Vojvodine.
U ovoj Vladi na zalasku su pola ministara Srbi, u Vladij prije njih je nekoliko ministara bilo Srba i potpredsjednik Valde je bio Vojislav Stanimirović.
Na srpsku ambasadu nikad nije bačena ni zgužvana papirnata maramica, a kamo li kamen, dok je hrvatska ambasada u Beogradu demolirana nekoliko puta.
Jedini problem je bio oko te nesretne ćirilice u Vukovaru, riješit će se to, čim se malo spusti temperatura, no svi službeni dokumenti, uključujući ličnu kartu i pasoš su po želji dostupni i na ćirilici.

ja

pre 8 godina

Ne vraća im se imovina, ne dozvoljava im se upotreba jezika i pisma, napadaju se povratnici, javno se veličaju i opevavaju zločinci koji su ih ubijali na stotine hiljada u 2. sv. ratu, masovno se slavi dan kad ih je proterano četvrt miliona,... Ali imaju 3 zagarantovana mesta u Saboru... Jaki neki beli medvedi...

metall

pre 8 godina

S obzirom sta se srpskom narodu u Hrvatskoj dogodilo tokom tragicnog i po njih genocidnog 20. veka od strane vecinskog hrvatskog naroda, ne da treba da budu zasticeni nego da ih pazite i cuvate kao malo vode na dlanu! Neverovatno je i skandalozno da ovako prica covek koji bi po definiciji trebao da stiti manjine, pogotovo kada vrlo dobro zna razmere zlocina prema Srbima.

miroslav

pre 8 godina

Odjednom neko pocne uzvikivati Ubij Srbina!!! Gospodine to se stalno uzvikuje u hrvatskoj. Srbi su tamo gradjani drrugog reda i njihova prava postoje samo na papirima i u vasim izjavama. U stvarnom zivotu njih nema.

aleksandar

pre 8 godina

u pravu je - svih par stotina Srba koje Hrvati nisu oterali ili pobili tokom oluje zasticeni su kao beli medvedi. Niko zvanicno ne sme da ih lovi...e sad, krivolov je druga stvar. Ko ce sad jos i krivolovce da 'vata.

Ugrozena vrsta

pre 8 godina

U pravu je g.Cicak,dobro poredjenje.
Bas kao i belim medvedima,preti im izumiranje i nestanak!
Sve je pocelo jos 1941.,pa je pravo cudo da ih uopste ima!

munz

pre 8 godina

Ah, ta postratna trauma. Što ne pomenu da su se Srbi 1990. digli na noge zbog postratnih trauma posle genocida u kojem je stradalo 300.000 ljudi? Ipak je bilo prošlo svega 45 godina od NDH i to su uglavnom deca onih koji su čudom preživeli 22 logora, 100 stratišta i rasističke zakone NDH.

Lovac na kokoske

pre 8 godina

Koliko znam beli medvedi su zaštićena vrsta jer su pred istrebljenjem. I Srbi su nekada u velikom broju živeli u Hrvatskoj, ali su bljeskovima i olujama istrebljeni i dovedeni do stanja "ugrožene vrste" pa ja valjda red da ih Hrvatska sada zaštiti. Ako ni zbog čega, a ono barem radi privida tolerancije i multikulturalnosti zemlje koja je članica EU.

Мина

pre 8 godina

Бели медведи су угрожена врста, баш као и Срби у Хрватској. Ни ја бољу аналогију не бих направила, а верујем ни да Чичак није то свесно хтео, али сурова истина нађе свој пут па и у финесама које просечном читаоцу лако промакну.

dejan-minhen

pre 8 godina

cisto me zanima sta bi g. Cicak rekao da Srbija donese odluku da zbog zlocina u Sremu treba da se skinu table sa Hrvatskim jezikom.
Da hrvati u Srbiji budu zasticeni kao beli medvedi!.

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

"Srbi su zaštićeni kao polarni medvedi."

pa naravno kad su pred istrebljenjem, od konstutivnog naroda su dovedeni na margine statisticke greske

branimir

pre 8 godina

Polarni medvedi su vrsta koja lagano izumire....bas kao i Srbi u Hrvatskoj....verovatno Cicak misli na tu vrstu zastite....ono kad polarnim medvedima stvoris nemoguce uslove za zivot, usput ih izlovljavas, a onda ih zastitis tako sto proglasis lovostaj...

mandrak

pre 8 godina

Poredjenje i jeste tačno!Oteli su im domove i zemlje baš kao i mocne zemlje polarnim medvedima( za eksploataciju resursa) a uz globalno otopljavanje preti im sigurno i brzo izumiranje.Zaštita i za jedne i druge je samo mrtvo slovo na papiru.

U lazi su spale hlace

pre 8 godina

"Gospodine" Cicak, odlicno ste poredjenje napravili - inace, kad neku vrstu covjek dovede do istrebljenja, onda je zastiti, ne?

Језуитска школа

pre 8 godina

Причајмо ми Срби шта хоћемо, али Хрвати су махери, а ево и зашто:
1. Успели су под тепих да гурну систем логора Јасеновац и да им то прође;
2. Успели су да протерају Србе без могућности да се врате;
3. Ставили су лукаве и препредене људе на водеће позиције који стално говоре о повратку и демократији, а никада ништа не враћају нити демократију поштују;
4. У Хелсиншком одбору им ради човек који одлично ради свој посао на штету мањина која треба да брани (Соња Бисерко је за њега аждаја и професионалац);
5. Пуна им уста демократије, а лупају ћириличне табле;
6. Сада праве промоцију "хрватске ћирилице", а законом су је забранили 1941 када су добили независну државу и опет је забранили 1991 када су поново добили независну државу;
7. У Србији су купили пола индустрије, а Србија у Хрватској - ни фабрику шибица.

Е, сад, драги моји Срби, реците ви мени - ко је ту испао паметан - Срби или Хрвати?

Dr. Dule Dulovic

pre 8 godina

"Cela javnost skoči na noge čim se nešto dogodi." Kada covek na toj poziciji prica bajke, sta ocekivati od drugih? Cinjenica je da Srbi u Hrvatskoj imaju problema i o tome treba pricati racionalno, a ne folirati se kako je sve super.

Predlagac

pre 8 godina

Pa sto se ovaj veliki borac za ljudska prava u ime Hrvatskog helsinskog odobra za ljudska prava, a koji je dobio i plaketu od predsednice Hravtske clanica HDZ ne izbori da se svi Srbi proterani u periodu rata 1991 do 1995 a neki su zbrisali i 1990 kada se povampirlo ustastvo u Hrvatskoj i pre prvih demokratski izbora, da se vrate domovima pa ce Srba biti opet preo 12 % kao pre rata, a ne samo oko 4 % koliko ih sada ima u Hrvaskoj.

kocic Nebojsa

pre 8 godina

Pa nase komsije zaboravljaju datum neslaganja izmedju Hrvata i Srba i uzrok i posledicu, ostalo je manje vise uredu. U svakom slucaju Hrvati u Srbiji bolje zive od Srba u Hrvatskoj

milkimile

pre 8 godina

hrvati a pogotovo slovenci u bivsoj drzavi nikada nisu imali kapaciteta da prihvate bilo sta drugacije od onoga sto nije pripadalo njihovom mentalnom i kulturoloskom sklopu.to je jednostavno bilo tako.pa cak i srbi iz hrvatske koji su se potpuno bili asimilovali na taj njihov sklop(pogotovo oni iz gradova) 1991. opet nesto nisu "valjali".e sad neko ko nije navikao da bilo sta daje necemu "drugacijem" ima problem sam sa sobom jer uvek misli da daje previse.tako i cicak kao izdanak tog mentaliteta moze takvu glupost da izjavi a da smatra da je to normalno.tolerancija i multikulturalnost se genetski prenose pa ko nezna nek dodje malo u vojvodinu da nauci i vidi kako to izgleda na delu.da se malo iskoluje u hriscanskim vrednostima.

Stefan

pre 8 godina

Prvo bi trebao da krenes od sebe. Dok god budemo "oni" nema srece. Nazalost, Srbija je trebala da ovaj problem resava znatno ranije tokom pristupnih pregovora Hrvatske sa E.U. Sada je kasno.

my way

pre 8 godina

Koliko li je samo ovom coveku bilo tesko svoje ustastvo i mrznju da suzbija, pa sad daje sebi oduska. Najjace sto su neki koji nista ne znaju osim licemerje i lazni moral i toleranciju da prodaju njega poredili sa Sonjom Biserko sto je toliki apsurd uvek bio da nemam reci. Istina i pravda izgleda malo koga interesuju.
PS. I belim medvedima se otima i unistava prostor na kojem zive i zato nestaju, tako da je zapravo paralela na mestu.

Znalac

pre 8 godina

@ munz
Kako to misliš 300000 nastradalih u drugom svetskom ratu u Hrvatskoj? Ako misliš na nastradale od ustaša po raznim logorima i jamama, brojka je oko 700000 Srba, 80000 Roma i 30000 Jevereja. Hrvatska se trudi da broj žrtava koje je ubila, zaklala, podavila, obesila, itd smanji, čak i obezvredi, pa je Tudjman svojevremeno insistiranje Srpske zajednice da je broj žrtava toliki koliki je i zvanično priznat, okarakterisao kao "samopogibljenost", nešto kao, eto Srbi vole da se hvale koliko su izginuli na Kosovu, koliko u prvom svetskom ratu, pa sad po tom principu preuveličavaju i broj stradalih u Jasenovcu i drugih stratištima širom Hrvatske i BIH.

belgrado

pre 8 godina

..i ovo je predsednik hrvatskog helsinskog odbora ?!
sta ocekivati onda od obicnog davora i josipa?
veliki kompleksi,skoro neizlecivi...

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Pa istina je!
SPC se nalazi u strogom centru Zagreba i Srbi su oduvijek bez incidenata išli u crkvu, čak i za vrijeme rata kad su protjerivani Hrvati iz Vojvodine.
U ovoj Vladi na zalasku su pola ministara Srbi, u Vladij prije njih je nekoliko ministara bilo Srba i potpredsjednik Valde je bio Vojislav Stanimirović.
Na srpsku ambasadu nikad nije bačena ni zgužvana papirnata maramica, a kamo li kamen, dok je hrvatska ambasada u Beogradu demolirana nekoliko puta.
Jedini problem je bio oko te nesretne ćirilice u Vukovaru, riješit će se to, čim se malo spusti temperatura, no svi službeni dokumenti, uključujući ličnu kartu i pasoš su po želji dostupni i na ćirilici.

Ja

pre 8 godina

(Lukas aus Agram, 9. decembar 2015 10:57)

Nije ni katoličkim crkvama po Beogradu ništa falilo ni devedesetih ni sada. I svi su bez incidenata išli u njih.
Bilo je i ovde koliko hoćeš ministara ne-Srba.
Ambasada Srbije se nalazi na Pantovčaku, dva broja od Predsedničkih dvora. Ambasada Hrvatske u Beogradu je u centru grada, praktično na izvol'te svakoj budali. Da se nalazi npr. u Užičkoj ulici, druga bi priča bila.

Paja

pre 8 godina

Lukas aus Agram: "SPC se nalazi u strogom centru Zagreba i Srbi su oduvijek bez incidenata išli u crkvu, čak i za vrijeme rata kad su protjerivani Hrvati iz Vojvodine."

E Lukase, Lukase... U Zagrebu je na početku rata minirana i uništena zgrada Mitropolije zagrebačko-ljubljanske u Deželićevoj ulici 4 u najstrožem centru grada, maltene preko puta Hrvatskog narodnog kazališta i Pravnog fakulteta. To si preskočio da pomeneš? O porodicama koje su pobijene na kućnom pragu u srcu Zagreba i po drugim gradovima širom Hrvatske neću ni da govorim. Nisi ti baš upućen u problematiku, izgleda.

miro split

pre 8 godina

Moji prijatelji se zovu Danilo i Milica,a sin in se zove Duje i kršten je u katoličkoj crkvi.Ja kažen da je mali kršten u Gospi od straha.
Nestat će Srbi tiho i spontano u Hrvatskoj brže nego polarni medvidi.
To je istina tužna ali objektivna.
Inače Voijslav Stanimirović nikad nije bija potpresjednik vlade,nije bija nikad ni član hrvatske vlade.Prof Uzelac je bija ministar bez resora u vladi Ive Sanadera.O čičku ne bi trošija rječi.
Znam šta je čovik savjetova kad je za vrime Oluje naiša na jedan pokolj srpski civila nasrid ceste.Tražija je da se hitno dovedu hladnjače i cisterne da se ispere krv sa asfalta.
Toliko o nekome ko danas obnaša dužnost prvog čovika HHOa.
Uzvike na seoskim utakmicama hrvatske nogometnim neće rješit kučni odgoj jer su to mlađahni jurišnici u svojoj kuči i naučili.Rješit će kuća strave u kojoj bi ti junaci bar na jedan moment osjetili koliko je stravično bit nemoćan pred kolektivnom mržnjom.

џангризалосаурус

pre 8 godina

Па нормално је да Србе у Хрватској пореди са белим медведима, и једнима и другима повремено прети истребљење.

vasa

pre 8 godina

Gospodine Čičak dali vam je neko nešto oteo u prošlih 20 godina a da jeste šta biste uradili.Tvrdite da su Srbi zaštićeni kao bjeli medvedi, ko je onda mom ćaći oteo stan u Splitu vrijedan 200 hiljada eura , za koji je radio 48 godina odvajao srestva u stambeni fond Hrvatgske,po kom je to pravu i zakonu.Sa vašim oslobodilačkim ratom on nema veze ali ste pod tim izgovorom oteli ličnu imovinu,gdje to ima po kom zakonu,lična imovina je u cjelom svijetu svetinja,jedino vas štiti međunarodna zajednica kao bjele medvede ali kao što znate to ne može vječito da traje. Pravda je spora ali se nemože izbjeći.

Dusan

pre 8 godina

Inace, on je pandan Sonji Biserko u Srbiji. I sad zamislite situaciju u kojoj Sonja Biserko izjavi kako su, recimo, antibosnjacke izjave u Srbiji ocekivana stvar, buduci da muslimani predstavljaju potomke turskog okupatora, pa je mnogima tesko da prihvate "to drugo".

ajme nama

pre 8 godina

Ne upadajmo u vatru nacionalno i ideološki zaslepljeni. Svako od nas, sa ove i one strane, će naći pozitivan i nažalost negativan primer. Pitanje je koliko svako od nas, pored onakve prošlosti, može da gleda u budućnoet, a da odmah ne odgovori negativnim primerom što doživljavaju njegovi sunarodnici u drugoj državi. Dokle god ne budemo u svojim zemljama rešavali probleme drugih naroda-manjina, nema istinskog zajedničkog života. I tamo, kao i ovde, ima pozitivnih i negativnih primera (tamo ne daju ćirilicu u Vukovaru, ovede nigde ne možeš dobiti ličnu kartu, dokument na latinici) Razvijajmo toleranciju, poštovanje, saosećajnost, čovekoljublje!

Jura

pre 8 godina

@Језуитска школа
1.Nešto nam već godinama viri onaj kameni cvijet ispod tepiha u Jasenovcu
2.Sumnjam da se žele vratiti oni koje možemo pogledati na Youtubeu(Amarcord,Komšije...), mislim da ako zbog ničeg drugog onda zbog srama
3.Koji su to ljudi? Jel bi oni trebali ići po svijetu i moliti Srbre da se vrate?
4.Helsinški odbor nema nikakvih mogučnosti uticaja na politiku (šta Biserko je uopće osim pričanja napravila konkretno da je na nekom višem stupnju od Čićka)
5.Mi hvatamo razbijaće tabli, dali Srbija to radi sa onima koji pale ambasade?
6.Istina je da je '41 ćirilica bila zabranjena ali nije istina za '91 ('92 ja sam u školi čitao djela na ćirilici)
7.Ko ima novaca taj kupuje.

Ovo dalje nebi odgovaro jer je upućeno Vašim sunarodnjacima a i ne volim generalizirat. O Vama naravno na temelju Vašeg pisanja sam stekao negativno mišljenje. Lijep pozdrav.

vasa

pre 8 godina

Miro
Nisu ni svi Splićani isti,stari splićani su dobri i miroljubivi ljudi.Ali ovi vlaji preko brda ovi što su sišli s,greda su sad glavni u Splitu.Ovi šta su porjeklom Srbi,jedva ih je Mletačka država prevela u katoličanstvo,sad su oni veći katolici od Pape.

miro split

pre 8 godina

Vasa
Vaso matere mi moje ja ti nisan oteja stan u Splitu.
Ja se jedini ovdi javljan iz Splita,pa sad svi sumnjaju na mene.Nisan dice mi moje1

Čveger

pre 8 godina

"Ubij Srbina" nije rasizam, jer smo site rase, već nacizam. Isto tako je fraza mnogo starija od poslednjih ratova. Lep pokušaj, Čičak!

Keti S.

pre 8 godina

@Miro,Split

Postovani Gospodine Miro,Danilo je hriscansko ime(rasprostranjeno je kod svih hriscankih naroda)a Milica je slovensko-pagansko ime. Sto se tice malog Duja krstenog u hriscansko-katolickoj crkvi,on se "pretvorio" u Hrvata samo shodno misljenju pravoslavnih fundamentalista,koji ce verujte snositi najvecu krivicu,ukoliko vasi sugradjani srpske narodnosti budu jednog dana "izumrla vrsta".Pozz!

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Pa istina je!
SPC se nalazi u strogom centru Zagreba i Srbi su oduvijek bez incidenata išli u crkvu, čak i za vrijeme rata kad su protjerivani Hrvati iz Vojvodine.
U ovoj Vladi na zalasku su pola ministara Srbi, u Vladij prije njih je nekoliko ministara bilo Srba i potpredsjednik Valde je bio Vojislav Stanimirović.
Na srpsku ambasadu nikad nije bačena ni zgužvana papirnata maramica, a kamo li kamen, dok je hrvatska ambasada u Beogradu demolirana nekoliko puta.
Jedini problem je bio oko te nesretne ćirilice u Vukovaru, riješit će se to, čim se malo spusti temperatura, no svi službeni dokumenti, uključujući ličnu kartu i pasoš su po želji dostupni i na ćirilici.

metall

pre 8 godina

S obzirom sta se srpskom narodu u Hrvatskoj dogodilo tokom tragicnog i po njih genocidnog 20. veka od strane vecinskog hrvatskog naroda, ne da treba da budu zasticeni nego da ih pazite i cuvate kao malo vode na dlanu! Neverovatno je i skandalozno da ovako prica covek koji bi po definiciji trebao da stiti manjine, pogotovo kada vrlo dobro zna razmere zlocina prema Srbima.

kocic Nebojsa

pre 8 godina

Pa nase komsije zaboravljaju datum neslaganja izmedju Hrvata i Srba i uzrok i posledicu, ostalo je manje vise uredu. U svakom slucaju Hrvati u Srbiji bolje zive od Srba u Hrvatskoj

miroslav

pre 8 godina

Odjednom neko pocne uzvikivati Ubij Srbina!!! Gospodine to se stalno uzvikuje u hrvatskoj. Srbi su tamo gradjani drrugog reda i njihova prava postoje samo na papirima i u vasim izjavama. U stvarnom zivotu njih nema.

ja

pre 8 godina

Ne vraća im se imovina, ne dozvoljava im se upotreba jezika i pisma, napadaju se povratnici, javno se veličaju i opevavaju zločinci koji su ih ubijali na stotine hiljada u 2. sv. ratu, masovno se slavi dan kad ih je proterano četvrt miliona,... Ali imaju 3 zagarantovana mesta u Saboru... Jaki neki beli medvedi...

munz

pre 8 godina

Ah, ta postratna trauma. Što ne pomenu da su se Srbi 1990. digli na noge zbog postratnih trauma posle genocida u kojem je stradalo 300.000 ljudi? Ipak je bilo prošlo svega 45 godina od NDH i to su uglavnom deca onih koji su čudom preživeli 22 logora, 100 stratišta i rasističke zakone NDH.

Znalac

pre 8 godina

@ munz
Kako to misliš 300000 nastradalih u drugom svetskom ratu u Hrvatskoj? Ako misliš na nastradale od ustaša po raznim logorima i jamama, brojka je oko 700000 Srba, 80000 Roma i 30000 Jevereja. Hrvatska se trudi da broj žrtava koje je ubila, zaklala, podavila, obesila, itd smanji, čak i obezvredi, pa je Tudjman svojevremeno insistiranje Srpske zajednice da je broj žrtava toliki koliki je i zvanično priznat, okarakterisao kao "samopogibljenost", nešto kao, eto Srbi vole da se hvale koliko su izginuli na Kosovu, koliko u prvom svetskom ratu, pa sad po tom principu preuveličavaju i broj stradalih u Jasenovcu i drugih stratištima širom Hrvatske i BIH.

dejan-minhen

pre 8 godina

cisto me zanima sta bi g. Cicak rekao da Srbija donese odluku da zbog zlocina u Sremu treba da se skinu table sa Hrvatskim jezikom.
Da hrvati u Srbiji budu zasticeni kao beli medvedi!.

Stefan

pre 8 godina

Prvo bi trebao da krenes od sebe. Dok god budemo "oni" nema srece. Nazalost, Srbija je trebala da ovaj problem resava znatno ranije tokom pristupnih pregovora Hrvatske sa E.U. Sada je kasno.

Dr. Dule Dulovic

pre 8 godina

"Cela javnost skoči na noge čim se nešto dogodi." Kada covek na toj poziciji prica bajke, sta ocekivati od drugih? Cinjenica je da Srbi u Hrvatskoj imaju problema i o tome treba pricati racionalno, a ne folirati se kako je sve super.

Lovac na kokoske

pre 8 godina

Koliko znam beli medvedi su zaštićena vrsta jer su pred istrebljenjem. I Srbi su nekada u velikom broju živeli u Hrvatskoj, ali su bljeskovima i olujama istrebljeni i dovedeni do stanja "ugrožene vrste" pa ja valjda red da ih Hrvatska sada zaštiti. Ako ni zbog čega, a ono barem radi privida tolerancije i multikulturalnosti zemlje koja je članica EU.

milkimile

pre 8 godina

hrvati a pogotovo slovenci u bivsoj drzavi nikada nisu imali kapaciteta da prihvate bilo sta drugacije od onoga sto nije pripadalo njihovom mentalnom i kulturoloskom sklopu.to je jednostavno bilo tako.pa cak i srbi iz hrvatske koji su se potpuno bili asimilovali na taj njihov sklop(pogotovo oni iz gradova) 1991. opet nesto nisu "valjali".e sad neko ko nije navikao da bilo sta daje necemu "drugacijem" ima problem sam sa sobom jer uvek misli da daje previse.tako i cicak kao izdanak tog mentaliteta moze takvu glupost da izjavi a da smatra da je to normalno.tolerancija i multikulturalnost se genetski prenose pa ko nezna nek dodje malo u vojvodinu da nauci i vidi kako to izgleda na delu.da se malo iskoluje u hriscanskim vrednostima.

mandrak

pre 8 godina

Poredjenje i jeste tačno!Oteli su im domove i zemlje baš kao i mocne zemlje polarnim medvedima( za eksploataciju resursa) a uz globalno otopljavanje preti im sigurno i brzo izumiranje.Zaštita i za jedne i druge je samo mrtvo slovo na papiru.

ajme nama

pre 8 godina

Ne upadajmo u vatru nacionalno i ideološki zaslepljeni. Svako od nas, sa ove i one strane, će naći pozitivan i nažalost negativan primer. Pitanje je koliko svako od nas, pored onakve prošlosti, može da gleda u budućnoet, a da odmah ne odgovori negativnim primerom što doživljavaju njegovi sunarodnici u drugoj državi. Dokle god ne budemo u svojim zemljama rešavali probleme drugih naroda-manjina, nema istinskog zajedničkog života. I tamo, kao i ovde, ima pozitivnih i negativnih primera (tamo ne daju ćirilicu u Vukovaru, ovede nigde ne možeš dobiti ličnu kartu, dokument na latinici) Razvijajmo toleranciju, poštovanje, saosećajnost, čovekoljublje!

aleksandar

pre 8 godina

u pravu je - svih par stotina Srba koje Hrvati nisu oterali ili pobili tokom oluje zasticeni su kao beli medvedi. Niko zvanicno ne sme da ih lovi...e sad, krivolov je druga stvar. Ko ce sad jos i krivolovce da 'vata.

Predlagac

pre 8 godina

Pa sto se ovaj veliki borac za ljudska prava u ime Hrvatskog helsinskog odobra za ljudska prava, a koji je dobio i plaketu od predsednice Hravtske clanica HDZ ne izbori da se svi Srbi proterani u periodu rata 1991 do 1995 a neki su zbrisali i 1990 kada se povampirlo ustastvo u Hrvatskoj i pre prvih demokratski izbora, da se vrate domovima pa ce Srba biti opet preo 12 % kao pre rata, a ne samo oko 4 % koliko ih sada ima u Hrvaskoj.

Језуитска школа

pre 8 godina

Причајмо ми Срби шта хоћемо, али Хрвати су махери, а ево и зашто:
1. Успели су под тепих да гурну систем логора Јасеновац и да им то прође;
2. Успели су да протерају Србе без могућности да се врате;
3. Ставили су лукаве и препредене људе на водеће позиције који стално говоре о повратку и демократији, а никада ништа не враћају нити демократију поштују;
4. У Хелсиншком одбору им ради човек који одлично ради свој посао на штету мањина која треба да брани (Соња Бисерко је за њега аждаја и професионалац);
5. Пуна им уста демократије, а лупају ћириличне табле;
6. Сада праве промоцију "хрватске ћирилице", а законом су је забранили 1941 када су добили независну државу и опет је забранили 1991 када су поново добили независну државу;
7. У Србији су купили пола индустрије, а Србија у Хрватској - ни фабрику шибица.

Е, сад, драги моји Срби, реците ви мени - ко је ту испао паметан - Срби или Хрвати?

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

"Srbi su zaštićeni kao polarni medvedi."

pa naravno kad su pred istrebljenjem, od konstutivnog naroda su dovedeni na margine statisticke greske

Ugrozena vrsta

pre 8 godina

U pravu je g.Cicak,dobro poredjenje.
Bas kao i belim medvedima,preti im izumiranje i nestanak!
Sve je pocelo jos 1941.,pa je pravo cudo da ih uopste ima!

belgrado

pre 8 godina

..i ovo je predsednik hrvatskog helsinskog odbora ?!
sta ocekivati onda od obicnog davora i josipa?
veliki kompleksi,skoro neizlecivi...

Paja

pre 8 godina

Lukas aus Agram: "SPC se nalazi u strogom centru Zagreba i Srbi su oduvijek bez incidenata išli u crkvu, čak i za vrijeme rata kad su protjerivani Hrvati iz Vojvodine."

E Lukase, Lukase... U Zagrebu je na početku rata minirana i uništena zgrada Mitropolije zagrebačko-ljubljanske u Deželićevoj ulici 4 u najstrožem centru grada, maltene preko puta Hrvatskog narodnog kazališta i Pravnog fakulteta. To si preskočio da pomeneš? O porodicama koje su pobijene na kućnom pragu u srcu Zagreba i po drugim gradovima širom Hrvatske neću ni da govorim. Nisi ti baš upućen u problematiku, izgleda.

my way

pre 8 godina

Koliko li je samo ovom coveku bilo tesko svoje ustastvo i mrznju da suzbija, pa sad daje sebi oduska. Najjace sto su neki koji nista ne znaju osim licemerje i lazni moral i toleranciju da prodaju njega poredili sa Sonjom Biserko sto je toliki apsurd uvek bio da nemam reci. Istina i pravda izgleda malo koga interesuju.
PS. I belim medvedima se otima i unistava prostor na kojem zive i zato nestaju, tako da je zapravo paralela na mestu.

vasa

pre 8 godina

Gospodine Čičak dali vam je neko nešto oteo u prošlih 20 godina a da jeste šta biste uradili.Tvrdite da su Srbi zaštićeni kao bjeli medvedi, ko je onda mom ćaći oteo stan u Splitu vrijedan 200 hiljada eura , za koji je radio 48 godina odvajao srestva u stambeni fond Hrvatgske,po kom je to pravu i zakonu.Sa vašim oslobodilačkim ratom on nema veze ali ste pod tim izgovorom oteli ličnu imovinu,gdje to ima po kom zakonu,lična imovina je u cjelom svijetu svetinja,jedino vas štiti međunarodna zajednica kao bjele medvede ali kao što znate to ne može vječito da traje. Pravda je spora ali se nemože izbjeći.

branimir

pre 8 godina

Polarni medvedi su vrsta koja lagano izumire....bas kao i Srbi u Hrvatskoj....verovatno Cicak misli na tu vrstu zastite....ono kad polarnim medvedima stvoris nemoguce uslove za zivot, usput ih izlovljavas, a onda ih zastitis tako sto proglasis lovostaj...

Ja

pre 8 godina

(Lukas aus Agram, 9. decembar 2015 10:57)

Nije ni katoličkim crkvama po Beogradu ništa falilo ni devedesetih ni sada. I svi su bez incidenata išli u njih.
Bilo je i ovde koliko hoćeš ministara ne-Srba.
Ambasada Srbije se nalazi na Pantovčaku, dva broja od Predsedničkih dvora. Ambasada Hrvatske u Beogradu je u centru grada, praktično na izvol'te svakoj budali. Da se nalazi npr. u Užičkoj ulici, druga bi priča bila.

U lazi su spale hlace

pre 8 godina

"Gospodine" Cicak, odlicno ste poredjenje napravili - inace, kad neku vrstu covjek dovede do istrebljenja, onda je zastiti, ne?

miro split

pre 8 godina

Moji prijatelji se zovu Danilo i Milica,a sin in se zove Duje i kršten je u katoličkoj crkvi.Ja kažen da je mali kršten u Gospi od straha.
Nestat će Srbi tiho i spontano u Hrvatskoj brže nego polarni medvidi.
To je istina tužna ali objektivna.
Inače Voijslav Stanimirović nikad nije bija potpresjednik vlade,nije bija nikad ni član hrvatske vlade.Prof Uzelac je bija ministar bez resora u vladi Ive Sanadera.O čičku ne bi trošija rječi.
Znam šta je čovik savjetova kad je za vrime Oluje naiša na jedan pokolj srpski civila nasrid ceste.Tražija je da se hitno dovedu hladnjače i cisterne da se ispere krv sa asfalta.
Toliko o nekome ko danas obnaša dužnost prvog čovika HHOa.
Uzvike na seoskim utakmicama hrvatske nogometnim neće rješit kučni odgoj jer su to mlađahni jurišnici u svojoj kuči i naučili.Rješit će kuća strave u kojoj bi ti junaci bar na jedan moment osjetili koliko je stravično bit nemoćan pred kolektivnom mržnjom.

Мина

pre 8 godina

Бели медведи су угрожена врста, баш као и Срби у Хрватској. Ни ја бољу аналогију не бих направила, а верујем ни да Чичак није то свесно хтео, али сурова истина нађе свој пут па и у финесама које просечном читаоцу лако промакну.

џангризалосаурус

pre 8 godina

Па нормално је да Србе у Хрватској пореди са белим медведима, и једнима и другима повремено прети истребљење.

Dusan

pre 8 godina

Inace, on je pandan Sonji Biserko u Srbiji. I sad zamislite situaciju u kojoj Sonja Biserko izjavi kako su, recimo, antibosnjacke izjave u Srbiji ocekivana stvar, buduci da muslimani predstavljaju potomke turskog okupatora, pa je mnogima tesko da prihvate "to drugo".

Jura

pre 8 godina

@Језуитска школа
1.Nešto nam već godinama viri onaj kameni cvijet ispod tepiha u Jasenovcu
2.Sumnjam da se žele vratiti oni koje možemo pogledati na Youtubeu(Amarcord,Komšije...), mislim da ako zbog ničeg drugog onda zbog srama
3.Koji su to ljudi? Jel bi oni trebali ići po svijetu i moliti Srbre da se vrate?
4.Helsinški odbor nema nikakvih mogučnosti uticaja na politiku (šta Biserko je uopće osim pričanja napravila konkretno da je na nekom višem stupnju od Čićka)
5.Mi hvatamo razbijaće tabli, dali Srbija to radi sa onima koji pale ambasade?
6.Istina je da je '41 ćirilica bila zabranjena ali nije istina za '91 ('92 ja sam u školi čitao djela na ćirilici)
7.Ko ima novaca taj kupuje.

Ovo dalje nebi odgovaro jer je upućeno Vašim sunarodnjacima a i ne volim generalizirat. O Vama naravno na temelju Vašeg pisanja sam stekao negativno mišljenje. Lijep pozdrav.

Keti S.

pre 8 godina

@Miro,Split

Postovani Gospodine Miro,Danilo je hriscansko ime(rasprostranjeno je kod svih hriscankih naroda)a Milica je slovensko-pagansko ime. Sto se tice malog Duja krstenog u hriscansko-katolickoj crkvi,on se "pretvorio" u Hrvata samo shodno misljenju pravoslavnih fundamentalista,koji ce verujte snositi najvecu krivicu,ukoliko vasi sugradjani srpske narodnosti budu jednog dana "izumrla vrsta".Pozz!

miro split

pre 8 godina

Vasa
Vaso matere mi moje ja ti nisan oteja stan u Splitu.
Ja se jedini ovdi javljan iz Splita,pa sad svi sumnjaju na mene.Nisan dice mi moje1

Čveger

pre 8 godina

"Ubij Srbina" nije rasizam, jer smo site rase, već nacizam. Isto tako je fraza mnogo starija od poslednjih ratova. Lep pokušaj, Čičak!

vasa

pre 8 godina

Miro
Nisu ni svi Splićani isti,stari splićani su dobri i miroljubivi ljudi.Ali ovi vlaji preko brda ovi što su sišli s,greda su sad glavni u Splitu.Ovi šta su porjeklom Srbi,jedva ih je Mletačka država prevela u katoličanstvo,sad su oni veći katolici od Pape.