Utorak, 01.12.2015.

13:14

"Smoki najbolji na svetu, selimo se iz Nemačke"

Jedinu od svojih 19 fabrika koju ima van regiona, hrvatska Atlantik grupa Emila Tedeskija planira da zatvori i otvori takođe u regionu.

Izvor: Poslovni dnevnik

"Smoki najbolji na svetu, selimo se iz Nemaèke" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

niko

pre 8 godina

Trzisni koncept Smokija se na zalost,zasniva na ukusu koji je prepoznatljiv generacijama koje su ga jele u detinstvu.Nove generacije dolaze,njima je Marbo,kroz marketing,servirao svoj flips ukus i jednostavno ce u buducnosti doci do smene.Izlazak na EU trziste moze mnoogooo da kosta,pohlepa je SMRTNI GREH
BTW,otkako je preuzet od strane Atlantica,Stark proizvodi nemaju veze sa starim(ni bananica nije vise sto je bila)

Kole

pre 8 godina

Da, tamo se prava radnika još koliko-toliko poštuju, a ovde se lako potkupe par njih i kraj.

@ Ljubisa
Šta znači "trzisni koncept flipsa" ?? U dve rečenice za nas koji to ne razumemo.
(Darko, 1. decembar 2015 14:50)

Ehehehe... Svako bi hteo da sazna tajnu "trzisnog koncepta flipsa" pa da se i on obogati :) Za to se zavrsavaju fakulteti, ne moze preko noci.

Asrospace

pre 8 godina

@Bozidar - o ukusima naravno ne treba raspravljati, ali tu biljnu mast od cokolade (odlicnog ukusa naravno) porediti sa belgijskom ili svajcarskom samo potvrdjuje da niste probali nista do sad sto valja. Milka nije za poredjenje jer je i sama po sebi losa, ali probajte mozda neki Lindt (isto je rasprostranjena) ili bilo kakve belgijske praline i samo ce vam se kasti. Odlicne praline imate u beogradu i novom sadu gde rade ljudi koji su naucili zanat u gorepomenutim zemljama i nimalo ne zaostaju za kvalitetom. Cokoladni pozdrav!

Bozidar

pre 8 godina

Sto se tice vlasnika to nema veze sa licencom i receptom.
Druga stvar...
cokolada "Njalepse zelje" potpun ukus mlecne cokolade,puna jacina ukusa i slatkoce,mirisa...neprevazidjenja i daleko najbolja.
Smesna je Hrvatska cokolada a Kras nikada nece imati taj kvalitet.
Imao sam priliku da probam cokolade iz celog sveta,konzumiram ih 20 godina...Najlepse zelje broj 1.
Nasa Galeb je bolja od dorine a kamoli Najlepse zelje...to da ne pricamo.
Original Milku sam jeo skoro,dobio na poklon iz Svajcerske..i razocaran sam njihovom cokoladom i koliko je marketing odradio svoje...odmah sam posle toga kupio Najlepse zelje i uzivao u ukusu i ubedljivo najbolju cokoladu imamo u Evropi i sire a mislim i na svetu.
A sto se tice smokija Stark pa suvisno je pricati pojedite 3,4 smokija malih i sve ce vam biti jasno..hrskavost,kako se topi,umerena slanoca..kad pojedes 40 gr. imas utisak da si pojeo nesto najbolje ikada.
Cokoladu i smoki imamo najbolji ubedljivo 300% na svetu,a komsiske proizvode necu da komentarisem...smesno.
Uzmite nas smoki i sacekajte da istekne rok i pojedite ga..bolji je od Hrvatskog koji je sisao sa trake.

Franko Split

pre 8 godina

Evo lipi moji da i Ćaća nesto kaze na temu. Prije 3g sam dobio kutiju iz Srbije na poklon u kojoj su medju ostalim proizvodima bile i Stark cokolade. Ugodno me je iznenadila moderna ambalaza i dizajn, kao i sama cokolada. Ukus je bija cini mi se tamna s komadicima narance i jos neka druga takodjer dosta ukusna. Mislim ipak da su Kras proizvodi, posebno bombonjere dosta kvalitetnije od onih iz Srbije. Posebno ukoliko je rijec o proizvodina tipa Eurokrem koji je katastrofa. Lino lada koja je bila zapravo Kinder lada se u zadnjih nekoliko godina dosta pokvarila. Danas sadrzi 11% ljesnjaka, a donedavno 13% i to se osjeti u okusu. Steta jer takav proizvod nije postojao u EU, bar ono sta sam sam probao. Danas sam kupija Smoki od 220 grama + 30 grama gratis po cijeni od 11kn. 1kn = 15,8 din. Smoki je i meni broj 1 kao i Jaffa keksi iz Srbije. Stark cokolade nisam vidija kod nas, mada bi se trebale naci jer je vlasnik ATLANTIC. Mozda ih nema toliko iz razloga sta ni proizvodnja nije velika u tvornici u BG, ili je rijec o tome sta je konkurencija u HR dosta velika. Kod nas posluje Lidl i jos 5 velikih stranih trgovaca kao i nekoliko regionalnih velikih trgovaca i cijene bi trebale bit povoljne. Cak sam i sam u to povjerovao ali kad dodje Nijemac ili Poljak kod nas pa kada oni kazu da smo u stvari dosta skupi onda je tome tako. U Madjarskoj su cijene nevjerojatno nize u odnosu na nas. Najbolja salama je 10e za kg, a kod nas Gavriloviceva 20e. Tako je vise manje u svemu. Lp svima iz ST.

dr laza

pre 8 godina

Pa cekaj, zar nas zakon o radu nije najbolji.Zar ga ne podrzase sve relevantne institucije Eu, zar ga ne podrzase sindikati...Zar nas je to nas premijer slagao?

Marko

pre 8 godina

Zašto Nike, Epl...imaju fabrike u zemljama trećeg sveta? Jeftina radna snaga, dečiji rad, zagadjivanje okoline, nepostojeća radnička prava, nema sindikata, radu se po 12 sati...a to vam je globalizacija koju su pokrenule zapadne korporacije da bi se proširile. Ne valja Emilu Nemačka, pa ovo je savršen primer jednog kapitaliste.

Filip

pre 8 godina

Ovo za nemacke sindikate mogu da razumem. U svim firmama u Nemackoj u kojima su radnici sindikalno organizovani je zastita prava radnika na visini. I odmori, i radno vreme, i bolovanja... Tako da su oni "moderni i reformisticki" zakoni o radu u Srbiji na nivou Bangladesa. A i to za slucaj da se firma pridrzava zakona, sto ne mora da bude slucaj.

Bojan

pre 8 godina

Ne kapiram koncept srpski ili hrvatski? Meni je jedino bitno da radnici u Beogradu u Kumodraskoj imaju posao jer proizvode Smoki, a da li ce Tedeski, Kostic ili Miskovic da kupe Jahtu ili Leer Jet na kraju je dana potpuno svejedno, a na to se svodi ta razlika - oni porez ionako ne placaju u svojoj zemlji tako da to svojatanje nas/njihov ne razumem - jedino vazno je da se kod nas pravi

Pulastro

pre 8 godina

Da, tamo se prava radnika još koliko-toliko poštuju, a ovde se lako potkupe par njih i kraj.

@ Ljubisa
Šta znači "trzisni koncept flipsa" ?? U dve rečenice za nas koji to ne razumemo.
(Darko, 1. decembar 2015 14:50)

Pa vjerovatno smatra da flips stvara neku vrstu ovisnosti. Da se ugledaju na kampanju pivske industrije. U dvije rečenice.

Marko

pre 8 godina

Najjače ovo o konkurentnosti. Kompanije iz regiona ne mogu ništa da prodaju u EU...toliko o bajkama o zajedničkom tržištu...EU
Od 2500 proizvoda u EU mogu da prodaju svojih 30.

goran

pre 8 godina

Jos jedna "uspesna" privatizacija! Ranije je zarada od Smokija,Coko babanica, Stark napolitanki...ostajala u Srbiji i njome su se finansirali srpski projekti i razvoj. Danas se zarada iznosi u Hrvatsku, porez na dobit se takodje placa Hrvatskoj, jer je takav ugovor izmedju nase dve drzave, radnici rade za sicu i uplacuju im se najnizi doprinosi! Strucnjaci srpskog Soko starka su patentirali i proizveli Smoki, a sad se hrvati njime hvale! Jos dobijaju subvencije za radna mesta koja su i ranije postojala! Ds poceo, SNS nastavio gde ovi stadose! Slicno je sa Centroproizvodom i drugim slicnim prehrambenim gigantima koji su nekad odlicno poslovali i sad isto, samo sto drzava od toga ne vidi nista, a radnici bedu za robovski rad!

Zrinjski

pre 8 godina

@Bozidar: za smoki si u pravu, neprevazidjen je nadaleko, samo sto je kras dorina cokolada tri klase iznad svih na ovim prostorima, dokazano i po sirovinama, slatkoci, aromi... Neuporedivo bolja od svih

only fools and horses

pre 8 godina

Što, neće Nemci da rade za minimalac, bez bolovanja, odmora, bilo kakvih prava? Zamisli molim te.
A verujem i da ne daju po 10.000 po radniku.

Trovach

pre 8 godina

@Dzigi...Hoce nasi poljoprivrednici da gaje sve sto se isplati, ali, na zalost, slabo prate strucne savete i emisije. Pri tom su najveci tradicionalisti bas mali proizvodjaci koji bi gajenjem deficitarnih kultura mogli lepo da zarade. Ove godine, na primer, imamo nestasicu arpadzika (luka za sadnju) i ima dobru cenu. Predvidjam da ce svi navaliti da ga seju na prolece, pa ce zbog hiperprodukcije cena biti mizerna. Bas, naprotiv, treba povecati proizvodnju kultura koje su imale losu cenu, je ce svi "bezati" od njihove proizvodnje. Pri tom ne mislim na konstantno deficitarne kulture: ren, persun liscar, seme lucerke...

megatronman

pre 8 godina

Da, zato jer su Sindikati u Njemačkoj na strani radnika a ovdje su najobičniji paraziti na proračunu. Zato Švabe dolaze k nama se iživljavati.

mile dodik

pre 8 godina

Ovi ocigledno nemaju realnu sliku
znaci smoki "Soko Stark" je broj 1.
Ukus neprevazidjen i kako je hrskav...i ne samo to cokolade i sve ostale konditorske proizvode imamo bolje od Hrvata.
Probao sam razne proizvode i stranih i nasih proizvodjaca ali Stark smoki,Stark cokolada,cips i td...je neprevazidjen i uvek ce tako biti.Garantujem 300% da ostali nisu ni priblizno.
Bozidare pre nego sto napises ista prvo se informisi,Emil Tedesi iliti Antlantik Grupa(Hrvatska) je kupila nas smoki(Soko Stark)

Siniša

pre 8 godina

"teže pregovaramo sa sindikatima u Nemačkoj, tamo se razlikuje socijalna osetljivost radne snage"

Znači kod nas je Zakon na strani poslodavca i može da tera radnike na prekovremeni rad bez naknada, niti da odgovara pred inspektorom rada. To nam je čovek poručio

dzigi

pre 8 godina

Što se tiče peršuna i luka, nije problem poljoprivrednicima da ih gaje već po kojoj ceni će ih prodati. Ako im se ne isplati - onda uvozite ali nemojte da se bunite.

Trovach

pre 8 godina

Sto se gajenja persuna liscara tice, nasi poljoprivrednici slabo znaju koliko je to isplativo. Isto vazi za ren. Jednom ga posadis, po potrebi okopas i zalivas i redovno vadis svake godine (u jesen), a on od zila iz dubine ponovo tera na prolece.

Darko

pre 8 godina

Da, tamo se prava radnika još koliko-toliko poštuju, a ovde se lako potkupe par njih i kraj.

@ Ljubisa
Šta znači "trzisni koncept flipsa" ?? U dve rečenice za nas koji to ne razumemo.

drmač

pre 8 godina

Sa Nemačkim sindikatima ne mogu da izađu na kraj!!! Hahaha. Tamo je, zamisli, bolovanje i trudničko legalno. " budale" što bi rekao Kesić.

Bozidar

pre 8 godina

Ovi ocigledno nemaju realnu sliku
znaci smoki "Soko Stark" je broj 1.
Ukus neprevazidjen i kako je hrskav...i ne samo to cokolade i sve ostale konditorske proizvode imamo bolje od Hrvata.
Probao sam razne proizvode i stranih i nasih proizvodjaca ali Stark smoki,Stark cokolada,cips i td...je neprevazidjen i uvek ce tako biti.Garantujem 300% da ostali nisu ni priblizno.

Ljubisa

pre 8 godina

Ovi iz Atlantika i dalje pricaju ono sto 'znaju', no ne znaju sta ne znaju. Nije kljucni problem u markrtiranju " smokija" to sto je istaknuto nego...neka prouce kompletan trzisni koncept flipsa, mozda ce doci do saznanja.

drmač

pre 8 godina

Sa Nemačkim sindikatima ne mogu da izađu na kraj!!! Hahaha. Tamo je, zamisli, bolovanje i trudničko legalno. " budale" što bi rekao Kesić.

megatronman

pre 8 godina

Da, zato jer su Sindikati u Njemačkoj na strani radnika a ovdje su najobičniji paraziti na proračunu. Zato Švabe dolaze k nama se iživljavati.

only fools and horses

pre 8 godina

Što, neće Nemci da rade za minimalac, bez bolovanja, odmora, bilo kakvih prava? Zamisli molim te.
A verujem i da ne daju po 10.000 po radniku.

Siniša

pre 8 godina

"teže pregovaramo sa sindikatima u Nemačkoj, tamo se razlikuje socijalna osetljivost radne snage"

Znači kod nas je Zakon na strani poslodavca i može da tera radnike na prekovremeni rad bez naknada, niti da odgovara pred inspektorom rada. To nam je čovek poručio

goran

pre 8 godina

Jos jedna "uspesna" privatizacija! Ranije je zarada od Smokija,Coko babanica, Stark napolitanki...ostajala u Srbiji i njome su se finansirali srpski projekti i razvoj. Danas se zarada iznosi u Hrvatsku, porez na dobit se takodje placa Hrvatskoj, jer je takav ugovor izmedju nase dve drzave, radnici rade za sicu i uplacuju im se najnizi doprinosi! Strucnjaci srpskog Soko starka su patentirali i proizveli Smoki, a sad se hrvati njime hvale! Jos dobijaju subvencije za radna mesta koja su i ranije postojala! Ds poceo, SNS nastavio gde ovi stadose! Slicno je sa Centroproizvodom i drugim slicnim prehrambenim gigantima koji su nekad odlicno poslovali i sad isto, samo sto drzava od toga ne vidi nista, a radnici bedu za robovski rad!

dzigi

pre 8 godina

Što se tiče peršuna i luka, nije problem poljoprivrednicima da ih gaje već po kojoj ceni će ih prodati. Ako im se ne isplati - onda uvozite ali nemojte da se bunite.

Franko Split

pre 8 godina

Evo lipi moji da i Ćaća nesto kaze na temu. Prije 3g sam dobio kutiju iz Srbije na poklon u kojoj su medju ostalim proizvodima bile i Stark cokolade. Ugodno me je iznenadila moderna ambalaza i dizajn, kao i sama cokolada. Ukus je bija cini mi se tamna s komadicima narance i jos neka druga takodjer dosta ukusna. Mislim ipak da su Kras proizvodi, posebno bombonjere dosta kvalitetnije od onih iz Srbije. Posebno ukoliko je rijec o proizvodina tipa Eurokrem koji je katastrofa. Lino lada koja je bila zapravo Kinder lada se u zadnjih nekoliko godina dosta pokvarila. Danas sadrzi 11% ljesnjaka, a donedavno 13% i to se osjeti u okusu. Steta jer takav proizvod nije postojao u EU, bar ono sta sam sam probao. Danas sam kupija Smoki od 220 grama + 30 grama gratis po cijeni od 11kn. 1kn = 15,8 din. Smoki je i meni broj 1 kao i Jaffa keksi iz Srbije. Stark cokolade nisam vidija kod nas, mada bi se trebale naci jer je vlasnik ATLANTIC. Mozda ih nema toliko iz razloga sta ni proizvodnja nije velika u tvornici u BG, ili je rijec o tome sta je konkurencija u HR dosta velika. Kod nas posluje Lidl i jos 5 velikih stranih trgovaca kao i nekoliko regionalnih velikih trgovaca i cijene bi trebale bit povoljne. Cak sam i sam u to povjerovao ali kad dodje Nijemac ili Poljak kod nas pa kada oni kazu da smo u stvari dosta skupi onda je tome tako. U Madjarskoj su cijene nevjerojatno nize u odnosu na nas. Najbolja salama je 10e za kg, a kod nas Gavriloviceva 20e. Tako je vise manje u svemu. Lp svima iz ST.

Filip

pre 8 godina

Ovo za nemacke sindikate mogu da razumem. U svim firmama u Nemackoj u kojima su radnici sindikalno organizovani je zastita prava radnika na visini. I odmori, i radno vreme, i bolovanja... Tako da su oni "moderni i reformisticki" zakoni o radu u Srbiji na nivou Bangladesa. A i to za slucaj da se firma pridrzava zakona, sto ne mora da bude slucaj.

Ljubisa

pre 8 godina

Ovi iz Atlantika i dalje pricaju ono sto 'znaju', no ne znaju sta ne znaju. Nije kljucni problem u markrtiranju " smokija" to sto je istaknuto nego...neka prouce kompletan trzisni koncept flipsa, mozda ce doci do saznanja.

Bojan

pre 8 godina

Ne kapiram koncept srpski ili hrvatski? Meni je jedino bitno da radnici u Beogradu u Kumodraskoj imaju posao jer proizvode Smoki, a da li ce Tedeski, Kostic ili Miskovic da kupe Jahtu ili Leer Jet na kraju je dana potpuno svejedno, a na to se svodi ta razlika - oni porez ionako ne placaju u svojoj zemlji tako da to svojatanje nas/njihov ne razumem - jedino vazno je da se kod nas pravi

mile dodik

pre 8 godina

Ovi ocigledno nemaju realnu sliku
znaci smoki "Soko Stark" je broj 1.
Ukus neprevazidjen i kako je hrskav...i ne samo to cokolade i sve ostale konditorske proizvode imamo bolje od Hrvata.
Probao sam razne proizvode i stranih i nasih proizvodjaca ali Stark smoki,Stark cokolada,cips i td...je neprevazidjen i uvek ce tako biti.Garantujem 300% da ostali nisu ni priblizno.
Bozidare pre nego sto napises ista prvo se informisi,Emil Tedesi iliti Antlantik Grupa(Hrvatska) je kupila nas smoki(Soko Stark)

Marko

pre 8 godina

Zašto Nike, Epl...imaju fabrike u zemljama trećeg sveta? Jeftina radna snaga, dečiji rad, zagadjivanje okoline, nepostojeća radnička prava, nema sindikata, radu se po 12 sati...a to vam je globalizacija koju su pokrenule zapadne korporacije da bi se proširile. Ne valja Emilu Nemačka, pa ovo je savršen primer jednog kapitaliste.

Marko

pre 8 godina

Najjače ovo o konkurentnosti. Kompanije iz regiona ne mogu ništa da prodaju u EU...toliko o bajkama o zajedničkom tržištu...EU
Od 2500 proizvoda u EU mogu da prodaju svojih 30.

Darko

pre 8 godina

Da, tamo se prava radnika još koliko-toliko poštuju, a ovde se lako potkupe par njih i kraj.

@ Ljubisa
Šta znači "trzisni koncept flipsa" ?? U dve rečenice za nas koji to ne razumemo.

Zrinjski

pre 8 godina

@Bozidar: za smoki si u pravu, neprevazidjen je nadaleko, samo sto je kras dorina cokolada tri klase iznad svih na ovim prostorima, dokazano i po sirovinama, slatkoci, aromi... Neuporedivo bolja od svih

Trovach

pre 8 godina

Sto se gajenja persuna liscara tice, nasi poljoprivrednici slabo znaju koliko je to isplativo. Isto vazi za ren. Jednom ga posadis, po potrebi okopas i zalivas i redovno vadis svake godine (u jesen), a on od zila iz dubine ponovo tera na prolece.

Bozidar

pre 8 godina

Sto se tice vlasnika to nema veze sa licencom i receptom.
Druga stvar...
cokolada "Njalepse zelje" potpun ukus mlecne cokolade,puna jacina ukusa i slatkoce,mirisa...neprevazidjenja i daleko najbolja.
Smesna je Hrvatska cokolada a Kras nikada nece imati taj kvalitet.
Imao sam priliku da probam cokolade iz celog sveta,konzumiram ih 20 godina...Najlepse zelje broj 1.
Nasa Galeb je bolja od dorine a kamoli Najlepse zelje...to da ne pricamo.
Original Milku sam jeo skoro,dobio na poklon iz Svajcerske..i razocaran sam njihovom cokoladom i koliko je marketing odradio svoje...odmah sam posle toga kupio Najlepse zelje i uzivao u ukusu i ubedljivo najbolju cokoladu imamo u Evropi i sire a mislim i na svetu.
A sto se tice smokija Stark pa suvisno je pricati pojedite 3,4 smokija malih i sve ce vam biti jasno..hrskavost,kako se topi,umerena slanoca..kad pojedes 40 gr. imas utisak da si pojeo nesto najbolje ikada.
Cokoladu i smoki imamo najbolji ubedljivo 300% na svetu,a komsiske proizvode necu da komentarisem...smesno.
Uzmite nas smoki i sacekajte da istekne rok i pojedite ga..bolji je od Hrvatskog koji je sisao sa trake.

dr laza

pre 8 godina

Pa cekaj, zar nas zakon o radu nije najbolji.Zar ga ne podrzase sve relevantne institucije Eu, zar ga ne podrzase sindikati...Zar nas je to nas premijer slagao?

Bozidar

pre 8 godina

Ovi ocigledno nemaju realnu sliku
znaci smoki "Soko Stark" je broj 1.
Ukus neprevazidjen i kako je hrskav...i ne samo to cokolade i sve ostale konditorske proizvode imamo bolje od Hrvata.
Probao sam razne proizvode i stranih i nasih proizvodjaca ali Stark smoki,Stark cokolada,cips i td...je neprevazidjen i uvek ce tako biti.Garantujem 300% da ostali nisu ni priblizno.

Trovach

pre 8 godina

@Dzigi...Hoce nasi poljoprivrednici da gaje sve sto se isplati, ali, na zalost, slabo prate strucne savete i emisije. Pri tom su najveci tradicionalisti bas mali proizvodjaci koji bi gajenjem deficitarnih kultura mogli lepo da zarade. Ove godine, na primer, imamo nestasicu arpadzika (luka za sadnju) i ima dobru cenu. Predvidjam da ce svi navaliti da ga seju na prolece, pa ce zbog hiperprodukcije cena biti mizerna. Bas, naprotiv, treba povecati proizvodnju kultura koje su imale losu cenu, je ce svi "bezati" od njihove proizvodnje. Pri tom ne mislim na konstantno deficitarne kulture: ren, persun liscar, seme lucerke...

Pulastro

pre 8 godina

Da, tamo se prava radnika još koliko-toliko poštuju, a ovde se lako potkupe par njih i kraj.

@ Ljubisa
Šta znači "trzisni koncept flipsa" ?? U dve rečenice za nas koji to ne razumemo.
(Darko, 1. decembar 2015 14:50)

Pa vjerovatno smatra da flips stvara neku vrstu ovisnosti. Da se ugledaju na kampanju pivske industrije. U dvije rečenice.

Asrospace

pre 8 godina

@Bozidar - o ukusima naravno ne treba raspravljati, ali tu biljnu mast od cokolade (odlicnog ukusa naravno) porediti sa belgijskom ili svajcarskom samo potvrdjuje da niste probali nista do sad sto valja. Milka nije za poredjenje jer je i sama po sebi losa, ali probajte mozda neki Lindt (isto je rasprostranjena) ili bilo kakve belgijske praline i samo ce vam se kasti. Odlicne praline imate u beogradu i novom sadu gde rade ljudi koji su naucili zanat u gorepomenutim zemljama i nimalo ne zaostaju za kvalitetom. Cokoladni pozdrav!

Kole

pre 8 godina

Da, tamo se prava radnika još koliko-toliko poštuju, a ovde se lako potkupe par njih i kraj.

@ Ljubisa
Šta znači "trzisni koncept flipsa" ?? U dve rečenice za nas koji to ne razumemo.
(Darko, 1. decembar 2015 14:50)

Ehehehe... Svako bi hteo da sazna tajnu "trzisnog koncepta flipsa" pa da se i on obogati :) Za to se zavrsavaju fakulteti, ne moze preko noci.

niko

pre 8 godina

Trzisni koncept Smokija se na zalost,zasniva na ukusu koji je prepoznatljiv generacijama koje su ga jele u detinstvu.Nove generacije dolaze,njima je Marbo,kroz marketing,servirao svoj flips ukus i jednostavno ce u buducnosti doci do smene.Izlazak na EU trziste moze mnoogooo da kosta,pohlepa je SMRTNI GREH
BTW,otkako je preuzet od strane Atlantica,Stark proizvodi nemaju veze sa starim(ni bananica nije vise sto je bila)

Bozidar

pre 8 godina

Ovi ocigledno nemaju realnu sliku
znaci smoki "Soko Stark" je broj 1.
Ukus neprevazidjen i kako je hrskav...i ne samo to cokolade i sve ostale konditorske proizvode imamo bolje od Hrvata.
Probao sam razne proizvode i stranih i nasih proizvodjaca ali Stark smoki,Stark cokolada,cips i td...je neprevazidjen i uvek ce tako biti.Garantujem 300% da ostali nisu ni priblizno.

Bozidar

pre 8 godina

Sto se tice vlasnika to nema veze sa licencom i receptom.
Druga stvar...
cokolada "Njalepse zelje" potpun ukus mlecne cokolade,puna jacina ukusa i slatkoce,mirisa...neprevazidjenja i daleko najbolja.
Smesna je Hrvatska cokolada a Kras nikada nece imati taj kvalitet.
Imao sam priliku da probam cokolade iz celog sveta,konzumiram ih 20 godina...Najlepse zelje broj 1.
Nasa Galeb je bolja od dorine a kamoli Najlepse zelje...to da ne pricamo.
Original Milku sam jeo skoro,dobio na poklon iz Svajcerske..i razocaran sam njihovom cokoladom i koliko je marketing odradio svoje...odmah sam posle toga kupio Najlepse zelje i uzivao u ukusu i ubedljivo najbolju cokoladu imamo u Evropi i sire a mislim i na svetu.
A sto se tice smokija Stark pa suvisno je pricati pojedite 3,4 smokija malih i sve ce vam biti jasno..hrskavost,kako se topi,umerena slanoca..kad pojedes 40 gr. imas utisak da si pojeo nesto najbolje ikada.
Cokoladu i smoki imamo najbolji ubedljivo 300% na svetu,a komsiske proizvode necu da komentarisem...smesno.
Uzmite nas smoki i sacekajte da istekne rok i pojedite ga..bolji je od Hrvatskog koji je sisao sa trake.

Zrinjski

pre 8 godina

@Bozidar: za smoki si u pravu, neprevazidjen je nadaleko, samo sto je kras dorina cokolada tri klase iznad svih na ovim prostorima, dokazano i po sirovinama, slatkoci, aromi... Neuporedivo bolja od svih

goran

pre 8 godina

Jos jedna "uspesna" privatizacija! Ranije je zarada od Smokija,Coko babanica, Stark napolitanki...ostajala u Srbiji i njome su se finansirali srpski projekti i razvoj. Danas se zarada iznosi u Hrvatsku, porez na dobit se takodje placa Hrvatskoj, jer je takav ugovor izmedju nase dve drzave, radnici rade za sicu i uplacuju im se najnizi doprinosi! Strucnjaci srpskog Soko starka su patentirali i proizveli Smoki, a sad se hrvati njime hvale! Jos dobijaju subvencije za radna mesta koja su i ranije postojala! Ds poceo, SNS nastavio gde ovi stadose! Slicno je sa Centroproizvodom i drugim slicnim prehrambenim gigantima koji su nekad odlicno poslovali i sad isto, samo sto drzava od toga ne vidi nista, a radnici bedu za robovski rad!

Bojan

pre 8 godina

Ne kapiram koncept srpski ili hrvatski? Meni je jedino bitno da radnici u Beogradu u Kumodraskoj imaju posao jer proizvode Smoki, a da li ce Tedeski, Kostic ili Miskovic da kupe Jahtu ili Leer Jet na kraju je dana potpuno svejedno, a na to se svodi ta razlika - oni porez ionako ne placaju u svojoj zemlji tako da to svojatanje nas/njihov ne razumem - jedino vazno je da se kod nas pravi

Ljubisa

pre 8 godina

Ovi iz Atlantika i dalje pricaju ono sto 'znaju', no ne znaju sta ne znaju. Nije kljucni problem u markrtiranju " smokija" to sto je istaknuto nego...neka prouce kompletan trzisni koncept flipsa, mozda ce doci do saznanja.

mile dodik

pre 8 godina

Ovi ocigledno nemaju realnu sliku
znaci smoki "Soko Stark" je broj 1.
Ukus neprevazidjen i kako je hrskav...i ne samo to cokolade i sve ostale konditorske proizvode imamo bolje od Hrvata.
Probao sam razne proizvode i stranih i nasih proizvodjaca ali Stark smoki,Stark cokolada,cips i td...je neprevazidjen i uvek ce tako biti.Garantujem 300% da ostali nisu ni priblizno.
Bozidare pre nego sto napises ista prvo se informisi,Emil Tedesi iliti Antlantik Grupa(Hrvatska) je kupila nas smoki(Soko Stark)

Marko

pre 8 godina

Najjače ovo o konkurentnosti. Kompanije iz regiona ne mogu ništa da prodaju u EU...toliko o bajkama o zajedničkom tržištu...EU
Od 2500 proizvoda u EU mogu da prodaju svojih 30.

Franko Split

pre 8 godina

Evo lipi moji da i Ćaća nesto kaze na temu. Prije 3g sam dobio kutiju iz Srbije na poklon u kojoj su medju ostalim proizvodima bile i Stark cokolade. Ugodno me je iznenadila moderna ambalaza i dizajn, kao i sama cokolada. Ukus je bija cini mi se tamna s komadicima narance i jos neka druga takodjer dosta ukusna. Mislim ipak da su Kras proizvodi, posebno bombonjere dosta kvalitetnije od onih iz Srbije. Posebno ukoliko je rijec o proizvodina tipa Eurokrem koji je katastrofa. Lino lada koja je bila zapravo Kinder lada se u zadnjih nekoliko godina dosta pokvarila. Danas sadrzi 11% ljesnjaka, a donedavno 13% i to se osjeti u okusu. Steta jer takav proizvod nije postojao u EU, bar ono sta sam sam probao. Danas sam kupija Smoki od 220 grama + 30 grama gratis po cijeni od 11kn. 1kn = 15,8 din. Smoki je i meni broj 1 kao i Jaffa keksi iz Srbije. Stark cokolade nisam vidija kod nas, mada bi se trebale naci jer je vlasnik ATLANTIC. Mozda ih nema toliko iz razloga sta ni proizvodnja nije velika u tvornici u BG, ili je rijec o tome sta je konkurencija u HR dosta velika. Kod nas posluje Lidl i jos 5 velikih stranih trgovaca kao i nekoliko regionalnih velikih trgovaca i cijene bi trebale bit povoljne. Cak sam i sam u to povjerovao ali kad dodje Nijemac ili Poljak kod nas pa kada oni kazu da smo u stvari dosta skupi onda je tome tako. U Madjarskoj su cijene nevjerojatno nize u odnosu na nas. Najbolja salama je 10e za kg, a kod nas Gavriloviceva 20e. Tako je vise manje u svemu. Lp svima iz ST.

dzigi

pre 8 godina

Što se tiče peršuna i luka, nije problem poljoprivrednicima da ih gaje već po kojoj ceni će ih prodati. Ako im se ne isplati - onda uvozite ali nemojte da se bunite.

megatronman

pre 8 godina

Da, zato jer su Sindikati u Njemačkoj na strani radnika a ovdje su najobičniji paraziti na proračunu. Zato Švabe dolaze k nama se iživljavati.

Trovach

pre 8 godina

@Dzigi...Hoce nasi poljoprivrednici da gaje sve sto se isplati, ali, na zalost, slabo prate strucne savete i emisije. Pri tom su najveci tradicionalisti bas mali proizvodjaci koji bi gajenjem deficitarnih kultura mogli lepo da zarade. Ove godine, na primer, imamo nestasicu arpadzika (luka za sadnju) i ima dobru cenu. Predvidjam da ce svi navaliti da ga seju na prolece, pa ce zbog hiperprodukcije cena biti mizerna. Bas, naprotiv, treba povecati proizvodnju kultura koje su imale losu cenu, je ce svi "bezati" od njihove proizvodnje. Pri tom ne mislim na konstantno deficitarne kulture: ren, persun liscar, seme lucerke...

Trovach

pre 8 godina

Sto se gajenja persuna liscara tice, nasi poljoprivrednici slabo znaju koliko je to isplativo. Isto vazi za ren. Jednom ga posadis, po potrebi okopas i zalivas i redovno vadis svake godine (u jesen), a on od zila iz dubine ponovo tera na prolece.

Darko

pre 8 godina

Da, tamo se prava radnika još koliko-toliko poštuju, a ovde se lako potkupe par njih i kraj.

@ Ljubisa
Šta znači "trzisni koncept flipsa" ?? U dve rečenice za nas koji to ne razumemo.

Asrospace

pre 8 godina

@Bozidar - o ukusima naravno ne treba raspravljati, ali tu biljnu mast od cokolade (odlicnog ukusa naravno) porediti sa belgijskom ili svajcarskom samo potvrdjuje da niste probali nista do sad sto valja. Milka nije za poredjenje jer je i sama po sebi losa, ali probajte mozda neki Lindt (isto je rasprostranjena) ili bilo kakve belgijske praline i samo ce vam se kasti. Odlicne praline imate u beogradu i novom sadu gde rade ljudi koji su naucili zanat u gorepomenutim zemljama i nimalo ne zaostaju za kvalitetom. Cokoladni pozdrav!

drmač

pre 8 godina

Sa Nemačkim sindikatima ne mogu da izađu na kraj!!! Hahaha. Tamo je, zamisli, bolovanje i trudničko legalno. " budale" što bi rekao Kesić.

Pulastro

pre 8 godina

Da, tamo se prava radnika još koliko-toliko poštuju, a ovde se lako potkupe par njih i kraj.

@ Ljubisa
Šta znači "trzisni koncept flipsa" ?? U dve rečenice za nas koji to ne razumemo.
(Darko, 1. decembar 2015 14:50)

Pa vjerovatno smatra da flips stvara neku vrstu ovisnosti. Da se ugledaju na kampanju pivske industrije. U dvije rečenice.

niko

pre 8 godina

Trzisni koncept Smokija se na zalost,zasniva na ukusu koji je prepoznatljiv generacijama koje su ga jele u detinstvu.Nove generacije dolaze,njima je Marbo,kroz marketing,servirao svoj flips ukus i jednostavno ce u buducnosti doci do smene.Izlazak na EU trziste moze mnoogooo da kosta,pohlepa je SMRTNI GREH
BTW,otkako je preuzet od strane Atlantica,Stark proizvodi nemaju veze sa starim(ni bananica nije vise sto je bila)

only fools and horses

pre 8 godina

Što, neće Nemci da rade za minimalac, bez bolovanja, odmora, bilo kakvih prava? Zamisli molim te.
A verujem i da ne daju po 10.000 po radniku.

Filip

pre 8 godina

Ovo za nemacke sindikate mogu da razumem. U svim firmama u Nemackoj u kojima su radnici sindikalno organizovani je zastita prava radnika na visini. I odmori, i radno vreme, i bolovanja... Tako da su oni "moderni i reformisticki" zakoni o radu u Srbiji na nivou Bangladesa. A i to za slucaj da se firma pridrzava zakona, sto ne mora da bude slucaj.

dr laza

pre 8 godina

Pa cekaj, zar nas zakon o radu nije najbolji.Zar ga ne podrzase sve relevantne institucije Eu, zar ga ne podrzase sindikati...Zar nas je to nas premijer slagao?

Siniša

pre 8 godina

"teže pregovaramo sa sindikatima u Nemačkoj, tamo se razlikuje socijalna osetljivost radne snage"

Znači kod nas je Zakon na strani poslodavca i može da tera radnike na prekovremeni rad bez naknada, niti da odgovara pred inspektorom rada. To nam je čovek poručio

Kole

pre 8 godina

Da, tamo se prava radnika još koliko-toliko poštuju, a ovde se lako potkupe par njih i kraj.

@ Ljubisa
Šta znači "trzisni koncept flipsa" ?? U dve rečenice za nas koji to ne razumemo.
(Darko, 1. decembar 2015 14:50)

Ehehehe... Svako bi hteo da sazna tajnu "trzisnog koncepta flipsa" pa da se i on obogati :) Za to se zavrsavaju fakulteti, ne moze preko noci.

Marko

pre 8 godina

Zašto Nike, Epl...imaju fabrike u zemljama trećeg sveta? Jeftina radna snaga, dečiji rad, zagadjivanje okoline, nepostojeća radnička prava, nema sindikata, radu se po 12 sati...a to vam je globalizacija koju su pokrenule zapadne korporacije da bi se proširile. Ne valja Emilu Nemačka, pa ovo je savršen primer jednog kapitaliste.