Subota, 28.11.2015.

13:33

"ID je Bušovo čedo, Zapad je bombardovanjem jača"

Bombardovanje najviše pogađa sirijski narod, otvarajući teren za regrutaciju novih terorista, piše u tekstu za "Gardijan" nemački novinar Jirgen Todenhofer.

Izvor: Tanjug

"ID je Bušovo èedo, Zapad je bombardovanjem jaèa" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

fotelja efendija

pre 8 godina

trenutno je rat oko dolara. dolar kao rezervna valuta u ekonomskoj razmeni a naročito za naftu. ako se kupovina nafte ne bude više račinala u dolarima deficit amerike će biti stvaran i urušiće im se ekonomija koja jeste jaka ali više ne bi mogli lagodno da žive štampajući dolar u privatnoj štampariji. ne može da vredi na 'majke mi' jer je to ujka sem rekao. dakle američki san da žive lagodno na račun tuđe grbače je opasno u problemu i plašim se da će to braniti svim sredstvima kako cela stvar bude odmicala.

Zoki

pre 8 godina

ID je čedo Baraka Obame i idiotske politike koja je u ime demokratije destabilizovala kompletan obod Mediterana, od Tunisa do Sirije, a da pri tome nje bio pošteđen ni Egipat, američki saveznik. Celi regioni su prepušteni militantnim grupama, Sinaj je možda najočitiji primer. Ogromne pare su potrošene na naoružavanje i obučavanje "boraca za demokratiju" koji su snabdeli islamiste oružjem, ili im se sami priključili.

meta

pre 8 godina

Zanimljivo je da je tekst izasao u trenutku, kada je evidentno da Ruska kampanja daje rezultate, i rekao bih da je ona pravi cilj teksta. Znaci do juce je bombardovanje bilo OK, a sad odjednom nije?!

veerghoen

pre 8 godina

Konacno je istina izasla na videlo. Tacno je da Turska nema interesa da napada ID jer saradjuje sa njima u kupoprodaji nafte i oruzja. Upravo tamo gde ih je udarila Rusija, kod Turkmena, tamo na granici su kolone cisterni. Iz osvete su srusili ruski avion.

neutralni felsh

pre 8 godina

Islam i Pravoslavlje se treba ujediniti i tako zapad nebi krojio nama sudbinu.
(Janko Janković, 28. novembar 2015 15:34)

umor u glavi.

Janko Janković

pre 8 godina

Najbolje bi bilo da su se Rusi i Turci udruzili. Onda bi ova zapadna licemerna demokratska politika pukla kao tikva a istocna počela da dominira. Americka "mirovna" politika na bliskom istoku se pokazala neuspesna pa cak katastrofalna. Islam i Pravoslavlje se treba ujediniti i tako zapad nebi krojio nama sudbinu.

Zoharske price za malu djecu...

pre 8 godina

To je ono što ja govorim od početka, i Rusi i Francuzi griješe - ovaj problem se ne može riješiti bombama!!! Ali avaj, Rusi žele zaštiti svoje Alavitsko čedo, a Francuzi žele osvetu, a i jedni i drugi rade u korist IDIL-a. Samo pregovorima sa Suntiskim, Sitskim i Kurdskim plemenima o budućoj raspodjeli želje, može se doći do dogovora svi protiv IDIL-a. Gdje će i lokalne sunitske snage da im okrenu ledja, u zamjenu za svoj dio "buduće Sirije". Shvatite ovo - znam da volite Ruse, bar ih voli većina, ali Rusi griješe sa bombardovanjem!

Zoharske price za malu djecu...

pre 8 godina

Recite vi meni jeste li vi nakon bombardovanja Srbije postali bolji narod?! Miloševića su na kraju skinuli ljudi jer su morali, ali ostao je ožiljak (sad većina mrzi zapad, umjesto da od zapada ima korist) - isto se radi sada u Siriji!

Darkstar

pre 8 godina

Naši su čuvari zapadnih vrednosti toliko servilni, da se ne usuđuju ni pisnuti, samo zato jer je lik Nemac, te po njima, gospodrar. A tako bi rado uskliknuli da je patriJota i teoretičar zavere. No, kad si sluga u glavi, to ti je tako. Evropska Srbija, ofucana sluškinja.

yeah

pre 8 godina

@ostro i na prvu Gluplji zakljucak nisam skoro cuo, da se ti pitas bili bi jos u kamenom dobu, ako je neki metod radio pre 50 godina ne menjaj nista i samo cepaj, sta ce ti auto kad i konj moze da te preveze, a zapravo mozes i peske....

Zoran

pre 8 godina

ID je pre svega Obamino cedo. On je tu 8 godina i ako j e Bus i nesto radio nisu bili ni priblizno jaki kao sada. Ovo je mazanje narodu oci. ID se direktno podrzava od Zapada, oruzjem i kupovinom nafte. Zato j eona i tako jaka. Inace od bombardovanja niko ne jaca, inace Ameri ne bi bombardovali svake godine nekog.

Tekst za prosecnog gradjanina Evrope koji ne vidi ni belu macku danju ili proesecnog Amerikanca.

mihajlo

pre 8 godina

S-400 resava stvari. Ko razume shvatice. Kao prvo u Siriji se lomi ideologija amera i petro-dolara, kad se to resi, a resice se, ostale izmisljene ideologije padaju same od sebe. Koje ceju biti, vidi cemo. Rusija treba da napravi red tamo, jel je deo Evrope i upeta u celinsku Evropu vise nego ameri.

123

pre 8 godina

Nista ne jaca od bombardovanja. Da se razumemo.
(Smrda, 28. novembar 2015 14:39)
Veruj mi da ih bombarduje dnevno na desetine pa i stotine dronova i aviona i unistava zemlju a i psihicki... nemaju sta da izgube nego da odu u osvetu. Plus sva ta propaganda o ISIS...

ca

pre 8 godina

Glupost. Bombardovanjem mogu da ih uniste, ali oni ih nisu bombardovali nego su trgovali sa njima. Nakon objavljivanja snimaka Rusa na kojima se vide kilometri cisterni ka Turskoj na Zapadu je svima jasno ko je NATO i USA. Jos uvek imaju kontrolu medija ali obicnim ljudima je dosta svega i tim kvazipoliticarima ni u njihovim zemljama niko ne veruje.

Tja

pre 8 godina

Nista ne jaca od bombardovanja. Da se razumemo.
(Smrda, 28. novembar 2015 14:39)

Upravo tako, ali nema nista bez masovnih kopnenih snaga.

ostro i na prvu

pre 8 godina

"Bombardovanje najviše pogađa sirijski narod, otvarajući teren za regrutaciju novih terorista, piše u tekstu za "Gardijan" nemački novinar Jirgen Todenhofer."
Kakva nebuloza i glupost!
Sa saveznici nisu bombardovali nacisticku Nemacku, ne dajuci nacistima mira nigde, ni u pozadini, ni u fabrikama, ni u gradovima, Nemacka bi dan-danas imala nacisticku vladu.
Sa teroristima, nema zbora!

Laguna

pre 8 godina

Jirgen todenhofer kao ćlan cdu, merkelove stranke, bio je sagovornik, da se 80tih pruza pomoć mudzahedinima u borbi protiv Rusa. Sada kada su te mudzahedine stigle na zapadu, sada jirgen prića da je Bush kriv za jaćanje islamista. Druze vi ste ih zajedno sa Nemaćkom, Amerikom, Turskom i Saudi Arabijom, kao i Katarom stvorili. Jedini naćin srušiti islamsku drzavu, je nekupovati nafte iz Katara i Saudijske Arabije. Dalje srušiti islamskog fašistu erdogana, pa da Turska zatvori granicu prema Sirij i da erdoganov sin ne kupuje naftu od isisa. Rat u Sirij je inaće poćeo zbog toga, što Asad nije hteo da prodaje Naftu u Dolarima. Kao i Sadam Husein, koji je bio dobar zapadu kada je ubijao Kurde i Irance, ali onaj trenutak kada je rekao ne Dolaru, poćeo je napad na Irak. Posledice svi znamo. Rusija je zajedno sa Iranom sklopila Pakt sa Azadom da ću saradjivati u vezi nafte, tako da nafta iz Irana preko Sirije dolazi do Europe. Amerika je zeljela da to bude njihov saveznik Katar. Pošto Katar i Saudi Arabija prodaju naftu u dolarima. Sve dok tako ostane, neće biti ni protesta u tim zemljama, pa niti rušenje saudijskoga Kralja. Kada se Asad priblizavao Iranu i Rusiju, krenuli su proteste u Siriji. Baš u ono vreme kada je Asad rekao ne dolaru. Slućajno???? Ako izgubi islamska drzava, a pobedjuje Irak i Sirija pa tako i Iran i Rusija. Zato, šta mislite ko najviše zeli ostanak Islamske Drzave. Da bi pala islamska drzava, pao bi uticaj saudijske arabije, katara, amerike i turske.

jasno kao dan

pre 8 godina

Tačno to! Znači iz ovoga se vidi da Erdogan direktno pomaže ID i da nema interesa da se bori protiv nje!!! U protivnom bi bolje kontrolisao granice između Turske i Sirije!

Danilo19

pre 8 godina

Slazem se da i Zapad ima veliku ulogu,zbog napada na Irak i arapskog proleca.Ali problem siita i sunita je milenijumski problem,stalno traje,neodgovorno je govoriti da je samo jedna intervencija za to kriva.Sadam je kao sunit imao stalne pobune i terorizam Kurda i Siita jos osamdesetih dok je bio americki glavni saveznik.To su procesi dugog trajanja a vecina tih drzava su vestacke i nemaju nista zajednicko sto bi ujedinilo narode koji zive tu.Islamsku drzavu pobediti tako sto ce se naterati njeni glavni sponzori:Turska,S.Arabija,Katar da prestanu bilo kakvu finansijsku i vojnu pomoc pa cete videti kako nestaje za mesec dana.U suprotnom ova bombardovanja ce potrajati godinama dok se Isis ne porazi potpuno a i tad je pitanje kako ce se suniti umiriti.

Botiša

pre 8 godina

Problem jeste sto su zapadni politicari svesni svega toga, ne rade to nepromisljeno, a kolovodja je svakako SAD, koje izbeglicama pokusavaju da destabilisu EU, sto im i uspeva...

Snoop Dogg

pre 8 godina

Nie njegovo, a,nie ni Klintonovo,a ni Obamino.
*To sve ,,mrda,, Američko krem društvo koje ima plan za sve pedeset godina unapred. Tako da Ameri nisu demokratija, oni su diktatura pod maskom demokratije.

Botiša

pre 8 godina

Problem jeste sto su zapadni politicari svesni svega toga, ne rade to nepromisljeno, a kolovodja je svakako SAD, koje izbeglicama pokusavaju da destabilisu EU, sto im i uspeva...

Laguna

pre 8 godina

Jirgen todenhofer kao ćlan cdu, merkelove stranke, bio je sagovornik, da se 80tih pruza pomoć mudzahedinima u borbi protiv Rusa. Sada kada su te mudzahedine stigle na zapadu, sada jirgen prića da je Bush kriv za jaćanje islamista. Druze vi ste ih zajedno sa Nemaćkom, Amerikom, Turskom i Saudi Arabijom, kao i Katarom stvorili. Jedini naćin srušiti islamsku drzavu, je nekupovati nafte iz Katara i Saudijske Arabije. Dalje srušiti islamskog fašistu erdogana, pa da Turska zatvori granicu prema Sirij i da erdoganov sin ne kupuje naftu od isisa. Rat u Sirij je inaće poćeo zbog toga, što Asad nije hteo da prodaje Naftu u Dolarima. Kao i Sadam Husein, koji je bio dobar zapadu kada je ubijao Kurde i Irance, ali onaj trenutak kada je rekao ne Dolaru, poćeo je napad na Irak. Posledice svi znamo. Rusija je zajedno sa Iranom sklopila Pakt sa Azadom da ću saradjivati u vezi nafte, tako da nafta iz Irana preko Sirije dolazi do Europe. Amerika je zeljela da to bude njihov saveznik Katar. Pošto Katar i Saudi Arabija prodaju naftu u dolarima. Sve dok tako ostane, neće biti ni protesta u tim zemljama, pa niti rušenje saudijskoga Kralja. Kada se Asad priblizavao Iranu i Rusiju, krenuli su proteste u Siriji. Baš u ono vreme kada je Asad rekao ne dolaru. Slućajno???? Ako izgubi islamska drzava, a pobedjuje Irak i Sirija pa tako i Iran i Rusija. Zato, šta mislite ko najviše zeli ostanak Islamske Drzave. Da bi pala islamska drzava, pao bi uticaj saudijske arabije, katara, amerike i turske.

Zoharske price za malu djecu...

pre 8 godina

Recite vi meni jeste li vi nakon bombardovanja Srbije postali bolji narod?! Miloševića su na kraju skinuli ljudi jer su morali, ali ostao je ožiljak (sad većina mrzi zapad, umjesto da od zapada ima korist) - isto se radi sada u Siriji!

Snoop Dogg

pre 8 godina

Nie njegovo, a,nie ni Klintonovo,a ni Obamino.
*To sve ,,mrda,, Američko krem društvo koje ima plan za sve pedeset godina unapred. Tako da Ameri nisu demokratija, oni su diktatura pod maskom demokratije.

jasno kao dan

pre 8 godina

Tačno to! Znači iz ovoga se vidi da Erdogan direktno pomaže ID i da nema interesa da se bori protiv nje!!! U protivnom bi bolje kontrolisao granice između Turske i Sirije!

Danilo19

pre 8 godina

Slazem se da i Zapad ima veliku ulogu,zbog napada na Irak i arapskog proleca.Ali problem siita i sunita je milenijumski problem,stalno traje,neodgovorno je govoriti da je samo jedna intervencija za to kriva.Sadam je kao sunit imao stalne pobune i terorizam Kurda i Siita jos osamdesetih dok je bio americki glavni saveznik.To su procesi dugog trajanja a vecina tih drzava su vestacke i nemaju nista zajednicko sto bi ujedinilo narode koji zive tu.Islamsku drzavu pobediti tako sto ce se naterati njeni glavni sponzori:Turska,S.Arabija,Katar da prestanu bilo kakvu finansijsku i vojnu pomoc pa cete videti kako nestaje za mesec dana.U suprotnom ova bombardovanja ce potrajati godinama dok se Isis ne porazi potpuno a i tad je pitanje kako ce se suniti umiriti.

ostro i na prvu

pre 8 godina

"Bombardovanje najviše pogađa sirijski narod, otvarajući teren za regrutaciju novih terorista, piše u tekstu za "Gardijan" nemački novinar Jirgen Todenhofer."
Kakva nebuloza i glupost!
Sa saveznici nisu bombardovali nacisticku Nemacku, ne dajuci nacistima mira nigde, ni u pozadini, ni u fabrikama, ni u gradovima, Nemacka bi dan-danas imala nacisticku vladu.
Sa teroristima, nema zbora!

ca

pre 8 godina

Glupost. Bombardovanjem mogu da ih uniste, ali oni ih nisu bombardovali nego su trgovali sa njima. Nakon objavljivanja snimaka Rusa na kojima se vide kilometri cisterni ka Turskoj na Zapadu je svima jasno ko je NATO i USA. Jos uvek imaju kontrolu medija ali obicnim ljudima je dosta svega i tim kvazipoliticarima ni u njihovim zemljama niko ne veruje.

Zoharske price za malu djecu...

pre 8 godina

To je ono što ja govorim od početka, i Rusi i Francuzi griješe - ovaj problem se ne može riješiti bombama!!! Ali avaj, Rusi žele zaštiti svoje Alavitsko čedo, a Francuzi žele osvetu, a i jedni i drugi rade u korist IDIL-a. Samo pregovorima sa Suntiskim, Sitskim i Kurdskim plemenima o budućoj raspodjeli želje, može se doći do dogovora svi protiv IDIL-a. Gdje će i lokalne sunitske snage da im okrenu ledja, u zamjenu za svoj dio "buduće Sirije". Shvatite ovo - znam da volite Ruse, bar ih voli većina, ali Rusi griješe sa bombardovanjem!

Darkstar

pre 8 godina

Naši su čuvari zapadnih vrednosti toliko servilni, da se ne usuđuju ni pisnuti, samo zato jer je lik Nemac, te po njima, gospodrar. A tako bi rado uskliknuli da je patriJota i teoretičar zavere. No, kad si sluga u glavi, to ti je tako. Evropska Srbija, ofucana sluškinja.

Zoran

pre 8 godina

ID je pre svega Obamino cedo. On je tu 8 godina i ako j e Bus i nesto radio nisu bili ni priblizno jaki kao sada. Ovo je mazanje narodu oci. ID se direktno podrzava od Zapada, oruzjem i kupovinom nafte. Zato j eona i tako jaka. Inace od bombardovanja niko ne jaca, inace Ameri ne bi bombardovali svake godine nekog.

Tekst za prosecnog gradjanina Evrope koji ne vidi ni belu macku danju ili proesecnog Amerikanca.

mihajlo

pre 8 godina

S-400 resava stvari. Ko razume shvatice. Kao prvo u Siriji se lomi ideologija amera i petro-dolara, kad se to resi, a resice se, ostale izmisljene ideologije padaju same od sebe. Koje ceju biti, vidi cemo. Rusija treba da napravi red tamo, jel je deo Evrope i upeta u celinsku Evropu vise nego ameri.

Tja

pre 8 godina

Nista ne jaca od bombardovanja. Da se razumemo.
(Smrda, 28. novembar 2015 14:39)

Upravo tako, ali nema nista bez masovnih kopnenih snaga.

Janko Janković

pre 8 godina

Najbolje bi bilo da su se Rusi i Turci udruzili. Onda bi ova zapadna licemerna demokratska politika pukla kao tikva a istocna počela da dominira. Americka "mirovna" politika na bliskom istoku se pokazala neuspesna pa cak katastrofalna. Islam i Pravoslavlje se treba ujediniti i tako zapad nebi krojio nama sudbinu.

123

pre 8 godina

Nista ne jaca od bombardovanja. Da se razumemo.
(Smrda, 28. novembar 2015 14:39)
Veruj mi da ih bombarduje dnevno na desetine pa i stotine dronova i aviona i unistava zemlju a i psihicki... nemaju sta da izgube nego da odu u osvetu. Plus sva ta propaganda o ISIS...

yeah

pre 8 godina

@ostro i na prvu Gluplji zakljucak nisam skoro cuo, da se ti pitas bili bi jos u kamenom dobu, ako je neki metod radio pre 50 godina ne menjaj nista i samo cepaj, sta ce ti auto kad i konj moze da te preveze, a zapravo mozes i peske....

neutralni felsh

pre 8 godina

Islam i Pravoslavlje se treba ujediniti i tako zapad nebi krojio nama sudbinu.
(Janko Janković, 28. novembar 2015 15:34)

umor u glavi.

meta

pre 8 godina

Zanimljivo je da je tekst izasao u trenutku, kada je evidentno da Ruska kampanja daje rezultate, i rekao bih da je ona pravi cilj teksta. Znaci do juce je bombardovanje bilo OK, a sad odjednom nije?!

veerghoen

pre 8 godina

Konacno je istina izasla na videlo. Tacno je da Turska nema interesa da napada ID jer saradjuje sa njima u kupoprodaji nafte i oruzja. Upravo tamo gde ih je udarila Rusija, kod Turkmena, tamo na granici su kolone cisterni. Iz osvete su srusili ruski avion.

Zoki

pre 8 godina

ID je čedo Baraka Obame i idiotske politike koja je u ime demokratije destabilizovala kompletan obod Mediterana, od Tunisa do Sirije, a da pri tome nje bio pošteđen ni Egipat, američki saveznik. Celi regioni su prepušteni militantnim grupama, Sinaj je možda najočitiji primer. Ogromne pare su potrošene na naoružavanje i obučavanje "boraca za demokratiju" koji su snabdeli islamiste oružjem, ili im se sami priključili.

fotelja efendija

pre 8 godina

trenutno je rat oko dolara. dolar kao rezervna valuta u ekonomskoj razmeni a naročito za naftu. ako se kupovina nafte ne bude više račinala u dolarima deficit amerike će biti stvaran i urušiće im se ekonomija koja jeste jaka ali više ne bi mogli lagodno da žive štampajući dolar u privatnoj štampariji. ne može da vredi na 'majke mi' jer je to ujka sem rekao. dakle američki san da žive lagodno na račun tuđe grbače je opasno u problemu i plašim se da će to braniti svim sredstvima kako cela stvar bude odmicala.

Zoharske price za malu djecu...

pre 8 godina

To je ono što ja govorim od početka, i Rusi i Francuzi griješe - ovaj problem se ne može riješiti bombama!!! Ali avaj, Rusi žele zaštiti svoje Alavitsko čedo, a Francuzi žele osvetu, a i jedni i drugi rade u korist IDIL-a. Samo pregovorima sa Suntiskim, Sitskim i Kurdskim plemenima o budućoj raspodjeli želje, može se doći do dogovora svi protiv IDIL-a. Gdje će i lokalne sunitske snage da im okrenu ledja, u zamjenu za svoj dio "buduće Sirije". Shvatite ovo - znam da volite Ruse, bar ih voli većina, ali Rusi griješe sa bombardovanjem!

ostro i na prvu

pre 8 godina

"Bombardovanje najviše pogađa sirijski narod, otvarajući teren za regrutaciju novih terorista, piše u tekstu za "Gardijan" nemački novinar Jirgen Todenhofer."
Kakva nebuloza i glupost!
Sa saveznici nisu bombardovali nacisticku Nemacku, ne dajuci nacistima mira nigde, ni u pozadini, ni u fabrikama, ni u gradovima, Nemacka bi dan-danas imala nacisticku vladu.
Sa teroristima, nema zbora!

Janko Janković

pre 8 godina

Najbolje bi bilo da su se Rusi i Turci udruzili. Onda bi ova zapadna licemerna demokratska politika pukla kao tikva a istocna počela da dominira. Americka "mirovna" politika na bliskom istoku se pokazala neuspesna pa cak katastrofalna. Islam i Pravoslavlje se treba ujediniti i tako zapad nebi krojio nama sudbinu.

Snoop Dogg

pre 8 godina

Nie njegovo, a,nie ni Klintonovo,a ni Obamino.
*To sve ,,mrda,, Američko krem društvo koje ima plan za sve pedeset godina unapred. Tako da Ameri nisu demokratija, oni su diktatura pod maskom demokratije.

Zoharske price za malu djecu...

pre 8 godina

Recite vi meni jeste li vi nakon bombardovanja Srbije postali bolji narod?! Miloševića su na kraju skinuli ljudi jer su morali, ali ostao je ožiljak (sad većina mrzi zapad, umjesto da od zapada ima korist) - isto se radi sada u Siriji!

Laguna

pre 8 godina

Jirgen todenhofer kao ćlan cdu, merkelove stranke, bio je sagovornik, da se 80tih pruza pomoć mudzahedinima u borbi protiv Rusa. Sada kada su te mudzahedine stigle na zapadu, sada jirgen prića da je Bush kriv za jaćanje islamista. Druze vi ste ih zajedno sa Nemaćkom, Amerikom, Turskom i Saudi Arabijom, kao i Katarom stvorili. Jedini naćin srušiti islamsku drzavu, je nekupovati nafte iz Katara i Saudijske Arabije. Dalje srušiti islamskog fašistu erdogana, pa da Turska zatvori granicu prema Sirij i da erdoganov sin ne kupuje naftu od isisa. Rat u Sirij je inaće poćeo zbog toga, što Asad nije hteo da prodaje Naftu u Dolarima. Kao i Sadam Husein, koji je bio dobar zapadu kada je ubijao Kurde i Irance, ali onaj trenutak kada je rekao ne Dolaru, poćeo je napad na Irak. Posledice svi znamo. Rusija je zajedno sa Iranom sklopila Pakt sa Azadom da ću saradjivati u vezi nafte, tako da nafta iz Irana preko Sirije dolazi do Europe. Amerika je zeljela da to bude njihov saveznik Katar. Pošto Katar i Saudi Arabija prodaju naftu u dolarima. Sve dok tako ostane, neće biti ni protesta u tim zemljama, pa niti rušenje saudijskoga Kralja. Kada se Asad priblizavao Iranu i Rusiju, krenuli su proteste u Siriji. Baš u ono vreme kada je Asad rekao ne dolaru. Slućajno???? Ako izgubi islamska drzava, a pobedjuje Irak i Sirija pa tako i Iran i Rusija. Zato, šta mislite ko najviše zeli ostanak Islamske Drzave. Da bi pala islamska drzava, pao bi uticaj saudijske arabije, katara, amerike i turske.

mihajlo

pre 8 godina

S-400 resava stvari. Ko razume shvatice. Kao prvo u Siriji se lomi ideologija amera i petro-dolara, kad se to resi, a resice se, ostale izmisljene ideologije padaju same od sebe. Koje ceju biti, vidi cemo. Rusija treba da napravi red tamo, jel je deo Evrope i upeta u celinsku Evropu vise nego ameri.

Botiša

pre 8 godina

Problem jeste sto su zapadni politicari svesni svega toga, ne rade to nepromisljeno, a kolovodja je svakako SAD, koje izbeglicama pokusavaju da destabilisu EU, sto im i uspeva...

Zoran

pre 8 godina

ID je pre svega Obamino cedo. On je tu 8 godina i ako j e Bus i nesto radio nisu bili ni priblizno jaki kao sada. Ovo je mazanje narodu oci. ID se direktno podrzava od Zapada, oruzjem i kupovinom nafte. Zato j eona i tako jaka. Inace od bombardovanja niko ne jaca, inace Ameri ne bi bombardovali svake godine nekog.

Tekst za prosecnog gradjanina Evrope koji ne vidi ni belu macku danju ili proesecnog Amerikanca.

ca

pre 8 godina

Glupost. Bombardovanjem mogu da ih uniste, ali oni ih nisu bombardovali nego su trgovali sa njima. Nakon objavljivanja snimaka Rusa na kojima se vide kilometri cisterni ka Turskoj na Zapadu je svima jasno ko je NATO i USA. Jos uvek imaju kontrolu medija ali obicnim ljudima je dosta svega i tim kvazipoliticarima ni u njihovim zemljama niko ne veruje.

Danilo19

pre 8 godina

Slazem se da i Zapad ima veliku ulogu,zbog napada na Irak i arapskog proleca.Ali problem siita i sunita je milenijumski problem,stalno traje,neodgovorno je govoriti da je samo jedna intervencija za to kriva.Sadam je kao sunit imao stalne pobune i terorizam Kurda i Siita jos osamdesetih dok je bio americki glavni saveznik.To su procesi dugog trajanja a vecina tih drzava su vestacke i nemaju nista zajednicko sto bi ujedinilo narode koji zive tu.Islamsku drzavu pobediti tako sto ce se naterati njeni glavni sponzori:Turska,S.Arabija,Katar da prestanu bilo kakvu finansijsku i vojnu pomoc pa cete videti kako nestaje za mesec dana.U suprotnom ova bombardovanja ce potrajati godinama dok se Isis ne porazi potpuno a i tad je pitanje kako ce se suniti umiriti.

jasno kao dan

pre 8 godina

Tačno to! Znači iz ovoga se vidi da Erdogan direktno pomaže ID i da nema interesa da se bori protiv nje!!! U protivnom bi bolje kontrolisao granice između Turske i Sirije!

Darkstar

pre 8 godina

Naši su čuvari zapadnih vrednosti toliko servilni, da se ne usuđuju ni pisnuti, samo zato jer je lik Nemac, te po njima, gospodrar. A tako bi rado uskliknuli da je patriJota i teoretičar zavere. No, kad si sluga u glavi, to ti je tako. Evropska Srbija, ofucana sluškinja.

yeah

pre 8 godina

@ostro i na prvu Gluplji zakljucak nisam skoro cuo, da se ti pitas bili bi jos u kamenom dobu, ako je neki metod radio pre 50 godina ne menjaj nista i samo cepaj, sta ce ti auto kad i konj moze da te preveze, a zapravo mozes i peske....

123

pre 8 godina

Nista ne jaca od bombardovanja. Da se razumemo.
(Smrda, 28. novembar 2015 14:39)
Veruj mi da ih bombarduje dnevno na desetine pa i stotine dronova i aviona i unistava zemlju a i psihicki... nemaju sta da izgube nego da odu u osvetu. Plus sva ta propaganda o ISIS...

Tja

pre 8 godina

Nista ne jaca od bombardovanja. Da se razumemo.
(Smrda, 28. novembar 2015 14:39)

Upravo tako, ali nema nista bez masovnih kopnenih snaga.

meta

pre 8 godina

Zanimljivo je da je tekst izasao u trenutku, kada je evidentno da Ruska kampanja daje rezultate, i rekao bih da je ona pravi cilj teksta. Znaci do juce je bombardovanje bilo OK, a sad odjednom nije?!

Zoki

pre 8 godina

ID je čedo Baraka Obame i idiotske politike koja je u ime demokratije destabilizovala kompletan obod Mediterana, od Tunisa do Sirije, a da pri tome nje bio pošteđen ni Egipat, američki saveznik. Celi regioni su prepušteni militantnim grupama, Sinaj je možda najočitiji primer. Ogromne pare su potrošene na naoružavanje i obučavanje "boraca za demokratiju" koji su snabdeli islamiste oružjem, ili im se sami priključili.

veerghoen

pre 8 godina

Konacno je istina izasla na videlo. Tacno je da Turska nema interesa da napada ID jer saradjuje sa njima u kupoprodaji nafte i oruzja. Upravo tamo gde ih je udarila Rusija, kod Turkmena, tamo na granici su kolone cisterni. Iz osvete su srusili ruski avion.

neutralni felsh

pre 8 godina

Islam i Pravoslavlje se treba ujediniti i tako zapad nebi krojio nama sudbinu.
(Janko Janković, 28. novembar 2015 15:34)

umor u glavi.

fotelja efendija

pre 8 godina

trenutno je rat oko dolara. dolar kao rezervna valuta u ekonomskoj razmeni a naročito za naftu. ako se kupovina nafte ne bude više račinala u dolarima deficit amerike će biti stvaran i urušiće im se ekonomija koja jeste jaka ali više ne bi mogli lagodno da žive štampajući dolar u privatnoj štampariji. ne može da vredi na 'majke mi' jer je to ujka sem rekao. dakle američki san da žive lagodno na račun tuđe grbače je opasno u problemu i plašim se da će to braniti svim sredstvima kako cela stvar bude odmicala.