Petak, 27.11.2015.

14:07

Erdogan: Rusija da se ne igra vatrom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je Rusiju da se "ne igra vatrom" povodom spora zbog obaranja ruskog aviona.

Izvor: Tanjug

Erdogan: Rusija da se ne igra vatrom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

100 Komentari

Sortiraj po:

turkia

pre 8 godina

I pitanje za gosodina Erdogana,da li moze da navede barem jedan rat u kome je Rusija izgubila?
(boban,nis, 27. novembar 2015 15:52)

AFGANISTAN.

priučen da pripomogne

pre 8 godina

Koliki je realan odnos snaga u % , Rusija - Turska i Rusija - NATO (jer mislim da nece NATO opstati u punom kapacitetu ako dođe do sukoba)

dejan

pre 8 godina

Mislio sam da od nasih politicara na vlasti nema gorih, ali kakve su nebulozne i protivrecne izjave turski politicari davali u poslednjih nekoliko dana mislim da su zasluzili prvo mesto.

Zoki

pre 8 godina

@Boban
Avganistan od Talibana, Pomorski od Japana.
To bez konsultovanja wikipedie. Ima još.
Neko pustio buvu da Rusija ni jedan rat nije izgubila i vi se odma primate ko zečevi.

dragan

pre 8 godina

Sta je tu cudno? Izraelci su realna sila. Rusija je prenaduvani papirni tigar i to svi znaju.
(Astronom, 27. novembar 2015 16:01)

Ajde astrolog ne glumi budalu,dosta ih je po farmama,skupstinama...

Moravac

pre 8 godina

Da je Rusija takva sila ,kao sto se kod nas"misli"zapalili bi oni bazu odakle je taj avion poleteo.Ovako!!!!!pokrio se Putin usima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stoka, 27. novembar 2015 15:20)

Nisu sila? A što su Turci iznenada obustavili sve letove u Siriji nakon dolaska ruske krstarice i instaliranja S-400 na zapadu Sirije... Malo su se Turci preračunali ili bolje rečeno zeznuli što su slušali Amerikance...

erdogan

pre 8 godina

Afganistan.
Sve ratove koje je Rusija dobijala su bili odbrambeni na njihovoj teritoriji.

2 svjetski rat ne bi dobili nikada,da se citava planeta nije digla protiv Hitlera.

Astronom

pre 8 godina

Cudno da nije bio toliko drzak kad su mu Izraelci napali brodove u medjunarodnim vodama pre par godina...
(slava, 27. novembar 2015 15:23)

Sta je tu cudno? Izraelci su realna sila. Rusija je prenaduvani papirni tigar i to svi znaju.

D&G

pre 8 godina

Bez namere da se stavljam na bilo koju stranu, Erdoganove izjave mi deluju nesuvislo, pre svega, prvi Turci godisnje povrede grcki vazdusni prostor po hiljadu puta pa nikom nista Dalje,pre neki dan je objavljeno da Turci kupuju naftu od ID sto deluje logicno, Primetna je nervoza mnogih, narocito u Turskoj i SAD od kada su se Rusi aktivno ukljucili u pricu, narocito kada su bombardovali konvoj cisterni (bila je prica sa se time bavi njegov sin)A to da Asad kupuje naftu od ID,tek to je smesno posto je poznato da je odbijanje Asadovo da svoja naftna postrojenja stavi na raspolaganje "zapadnim prijateljima "i dovelo do "sirijskog proleca".Problem je sto se svi "ubise "kako su protiv ID, dajte udruzite snage, barem silu imate, sprzite tu teritoriju, poravnajte je sa zemljom pa ce mo posle videti sta ce mo sa asadom, umerenom opozicijom, kurdima u turskoj. . .

Zoran

pre 8 godina

Putin je odlicno iskoristio obaranje aviona da zatvori NATO-u avionima ulaz u Siriju. Sada stoje S400 i svaki, obratite paznju TURSKI avion(ne NATO), bice oboren. Budale Turci i njihove gazde.

zagor

pre 8 godina

ovo kao kad je sloba upozoravao nato. to je taj osecaj odgovornosti za ljude koji zavise od tvojih odluka i realno sagledavanje sopstvene moci i znacaja tvoje drzave u svetu (turska je svkako jaca nego sto je jugoslavija tada bila, ali da prete rusiji?! pa ni hitler nije smeo da preti rusiji)

Mirjana

pre 8 godina

Mnogo se mi Srbi bavimo sa ovim...reci na primer da je Erdogan smesan je van svake pameti,predsednik jedne mocne drzave.Bavimo se Putinom koji je od Rusije ponovo napravio silu. Svi negde mi nigde,svako nas gazi i potcenjuje,cak i u Balkanskim okvirima smo smesna drzava.Boli nas uvo bre ,ako ce da zapucaju,a nece ,dajte da resavamo nase stvari. Postali smo evropska Somalija,najvise mladih procentualno bezi iz Srbije.Mi smo totalno ubijen narod .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (SupersonicnaSargarepa, 27. novembar 2015 14:31)

Pa znaš kako, doobra većina na Putina gleda kao na svog rođenog i to ti je istina. Jednostavno ga volimo . Ja se zaista izvinjavam, ali da li iko može da uporedi Putina sa bilo kojim našim političarem a da ne crkne od smeha ?

Марко

pre 8 godina

Ne treba se igrati sa potomcima Jingisa KAna,nema boljeg vojnika od Turcina na planeti.
(miki

Када би знао нешто о историји знао би да су потомци Џингис Кана водили султана везаног уларом. Турци немају везе са Монголима.

bora

pre 8 godina

Čovek više ne zna šta kog dana priča!? Ovim je Turskoj navukao omču oko vrata,jer više nikada neće biti isto kao što je bilo.I on i tupavi Amerikanci,učestvuju u 'partiji šaha',zaboravljajući sa kim je igraju.Sa zemljom najvećih šahista na planeti!
Turska će imati ogroman problem sa Kurdima,podržanim od strane Rusije.Ona u stvari već i nema kopnenu granicu sa Sirijom,niti je sada kontroliše,niti će je ikada više kontrolisati! Pitanje je samo,koliki će deo turske teritorije biti amputiran pri stvaranju nove jedinstvene države Kurda?

SupersonicnaSargarepa

pre 8 godina

Mnogo se mi Srbi bavimo sa ovim...reci na primer da je Erdogan smesan je van svake pameti,predsednik jedne mocne drzave.Bavimo se Putinom koji je od Rusije ponovo napravio silu. Svi negde mi nigde,svako nas gazi i potcenjuje,cak i u Balkanskim okvirima smo smesna drzava.Boli nas uvo bre ,ako ce da zapucaju,a nece ,dajte da resavamo nase stvari. Postali smo evropska Somalija,najvise mladih procentualno bezi iz Srbije.Mi smo totalno ubijen narod .

Marko

pre 8 godina

Ne znam sto ali imam utisak da se Turska plasi..i da je sad krenulo sve nizbrdo po Tursku i po izhavama od kad je Rusija neki dan unistila sve tankere postrojenja..A sticem utisak da Rusi jedva cekaju Turski avion da udje u Siriju...

Igor89

pre 8 godina

E moj Erdogane, mnogo si ti mali, da bi savetovao nekog, kao sto je Putin i Rusiju. Ceo svet zna, da je tvoja zemlja glavna podrska teroristima iz Sirije, i da im isporucujete oruzje uz zamenu za naftu. Bolje bi ti bilo da se spustis na zemlju, da ne bi posle bilo kasno. Hteo si Putina da nadmudris, ali mu nisi ni do kolena. Pogledaj prvo u svoje dvoriste, pa tek onda komentarisi o tudjem .

tikva

pre 8 godina

Erdogan je istakao i da SAD imaju "dokumentovane dokaze" da ruske kompanije i Islamska država prodaju naftu sirijskom režimu, preneo je Rojters.

Jel to isto kao oni dokazi da Irak ima oružje za masovno uništenje?

Glas Srbije

pre 8 godina

Ovaj izgleda umislio da glumi u nekoj turskoj seriji pa moze ovako da preti. Nemoj da to oni posalju onog Cecena Kadirova kma da se ceses i gde te ne svrbi.

...

pre 8 godina

ID prodaje naftu Asadu. A onda taj isti Asad s Rusima potiskuje tu istu ID. A oni mu i dalje prodaju naftu. Ovaj Erdogan k'o Vučić - samo lupa i nekim čudom ostaje živ.

ranko

pre 8 godina

E moj Erdogane u kojem si ti svijetu i cime se igras i sa kime..Najzalije mi je da posledice tvoje prazne arogancije podpomognute Americkom podloscu ..ispasta Turski narod...Kada ce se Evropa probuditi i osloboditi slugantske politike

ghost

pre 8 godina

Pih, dokle je dosao ovaj svet kad turci drze nekome predavanje. Sve zemlje koje su bile ili jos uvek jesu osvajaci, trgovci robovima, zacetnici robovlasnistva, rasizma, sovinizma u svim oblicima, propagiranja svih oblika nastranosti i ruganju moralnim nacelima, trgovci narkoticima, gmo hranom, danas su predvodnici UN. takve zemlje upravljaju svetom. I zasto se onda cudimo sto je ovako? Svet je onakav kakvog su ga napravile tkz "sile" kao sto su UK (izvor svakog zla u svetu), USA (mladji brat UK), GER (dozivotni nacisti) i FRA ( zacetnici svih moralnih posrnuca covecanstva). Naravo ima tu jos zemalja koji danas igraju ulogu njihovih satelita.

Haos

pre 8 godina

Svako ko iole prati svetsku politiku i desavanja, shvata da ce ovo ostati na nivou incidenta.
Narocito mi, gradjani, ne smemo da se zamaramo ovakvim temama.
Ovo je idealna prilika za nase nemoralne i nesposobne potiticare da odahnu i da na miru nastave da nas unistavaju.

miki

pre 8 godina

turci turci, uvucicete se u rat na vasoj teritoriji kao i ukrajinci a ameri ce da vas podrzavaju onako drugarski iz prvih redova gledace kako vam ginu mladici i vasi i ruski i zadovoljno ce im se brk smesiti..ranije su morali po vijetnamu svoje ljude da salju a sad cete vi i ukrajinci da odradite i taj deo za njih..mnogo ste pametni..

Bombardan

pre 8 godina

Kako je prenela agencija Rojters, Erdogan je rekao da Turska nije namerno oborila ruski avion.

Slučajno sam nabo crveno dugme i opet ću ako treba..........

Pero

pre 8 godina

Amerika ima dokumentovane dokaze, sve oni imaju, sve lose sto se desilo na ovoj zemaljskoj kugli su oni proizveli. Petljaju se gdje god stignu, kako ustvari i iskoristiti toliku vojnu silu nego nekim kuvanjem u svijetu. Oborili ste ga namjerno i tacka! Imacete posljedice pa sad neka vam Amerika pomogne , oni svima pomazu....

dnK

pre 8 godina

kad te drugi za nesto okrivi, onda je najbolje kao malo dete da kazes, "i ti isto to radis" i odes mami (americi) u krilo i eto. Vama je amerika sinonim za istinu, vasa dogma. Kao da iznad vas nema nikoga, pa mislite pravda je u nasim rukama i istinu cemo krojiti kako nama odgovara. Videcemo...

Srbino10

pre 8 godina

Ti si covek bolestan......samovoljno uvlacis narod u istoriski problem,pa ono sta su vam izgubili Sultani bice smijesno ako Rusi krenu na vas,covece budi razuman ne guraj ljude u propast pojesce vas Rusi vjeruj.

pro

pre 8 godina

Ovo samo potvrđuje činjenicu da sami Turci nisu ušli u ovu avanturu, nego da su instruisani od SAD koje sada mudro ćute. Providno do bola. A i pored činjenice o velikoj vojnoj moći Turske, ovakve izjave su neprimerene dostignutom nivou razvoja jedne zemlje koja bi mogla da šalje ovakve poruke jednoj Rusiji. Priča za domaću javnost koja im se debelo može obiti o glavu.

zoran

pre 8 godina

Rusija ima 15.000 tenkova..!!! Samo to, pa je dovoljno da prekopa Tursku kao njivu; ne treba prichati o ostalim "igrachkama".
Rusi postavi samo jednu bateriju S-400 I doshli sa samo jednim razarachem I Turci se vec tresu.

xyz

pre 8 godina

Miki a zato u Turskoj cvetaju ruze? Jel si bio tamo? Da ne pricam cime se sve ljudi tamo bave da bi preziveli... Ne znam kako jr u Rusiji, nikad bila. Ali u Turskoj jesam.

Nenad-EU

pre 8 godina

Na mestu Putina bih mu oprostio pod uslovom da isplati stetu u vrednosti 5 oborenih aviona i 5 helikoptera. Naravno i da ne daje vise nikad izjave o tom dogadjaju.

beli labud baca ti bomb(on)e

pre 8 godina

školski primer kako rat kod tvog komšije izleda kao dobra stvar za tebe, kad ono međutim. lako pređe virus ***** i na tebe.

Ivan S

pre 8 godina

Da je Rusija malo odvažnija pa da napravi istorijski čin i testira farsu zvanu NATO intersni krug. Da obori prvi Turski avion koji uđe u vazdušni prostor Sirije pa da vidimo o kakvom se prijateljstvu unutar NATO radi.

bvk

pre 8 godina

Turska je za Rusiju AMerika.
Shvatam pristrasnost Srbije prema svojoj pravoslavnoj braci,ali treba da uzmu u obzir da u Rusiji 70% ljudi jedva sastavlja kraj sa krajem,da su u jako teskoj ekonomskoj situaciji,da je Turska clanica Natoa,najvazniji AMericki saveznik,da Turaka u bivskim Sovjetskim republikama,zajedno sa Turskom ima oko 150 miliona.
Ne treba se igrati sa potomcima Jingisa KAna,nema boljeg vojnika od Turcina na planeti.

@ miki

Sve si pogresno naveo, da li namerno ili slucajno, ne znam. Rusija je bogatija i razvijenija od Turske, a ruski gradjani uzivaju bolji zivotni standard od turskih. Nije Rusija ni Srbija, ni Bugarska ni Rumunija pa da tako pisete. Turska je daleko od najvaznijeg Americkog saveznika, pogotovo nakon odredjenih trzavica i razmimoilazenja izmedju saveznika poslednjih par godina. Najvazniji Americki saveznik je svakako Britanija, pa zatim mozemo diskutovati ko je na drugom mestu (da li Nemacka, Izrael ili neko treci). Turaka ni u prici nema 150 miliona. Kako ih u samoj Turskoj ima oko 60 miliona, ispada da ih u bivsim sovjetskim republikama ima 90 miliona, sto bi bilo gotovo celokupno stanovnisto bivsih sovjetskih republika izuzev Rusije. Dakle, ispada da su u SSSR-u ziveli samo Rusi i Turci. Opet netacno, Turaka na tim prostorima nema uopste, postoje samo etnicki srodni narodi poput Azera, Uzbeka i drugih.

miki

pre 8 godina

Ajde sad posaljite avione u Siriju da bombarduju Kurde.Pa da vidimo ko ce da se igra vatrom.Sad kao pretite a vec ste odlozili svoje letove za Siriju.Prpa,zar ne.

Mare

pre 8 godina

@ miki Koju si ti istoriju ucio? Od kad su turci potomci Dzingis kana? Druga stvar je da ni u Turskoj jludi bas ne zive kao u americi vec isto kao i mi bednici rade za 300 eur u proseku. Mislim da ce se ovaj sukob odvijati iskljucivo u Siriji jer nikome nije do nuklearne katastrofe, jer obaj koji bude gubio ce prvi pritisnuti dugme.

dejan

pre 8 godina

Zar ne mislis da je malo kasno za to,tvoje izjave su sve nervoznije u tvom govoru se oseca strah izludjujete Putinova tisina,svestan si da je to zatisije pred buru I da ce posledice biti strasne...

Rajko Chetnik

pre 8 godina

Laki je malo nervozan.Zabio sebi autogol pe ne zna kako da popravi situacije. U svakom zlu ima dobrog.
Dobro je da je Turska srusila ruski avion.
Erdogan je patoloski ambiciozno islamista i imao je plan da islamizuje Balkan. To bi mu uz pomoc Amerike i uspelo ali ova glupost sa ruskim avionom taj plan rasprsuje kao mehur od sapunice.
Hvala Erdoganu na gluposti koju je uradio.

nebojsa

pre 8 godina

ovoliko paradiranje i pretnje turčina znače samo jedno:da uživa ogromnu podršku od jenkija,što nije ništa čudno,i što svetske sileđije i kauboji odavno rade

Dejan

pre 8 godina

Em sto su napravili s.... jos i izjavama produbljuje novonastalu situaciju,a kad pukne necije strpljenje onda ce da doziva NATO u pomoc da mu ni razglas nece trebati.

Nole

pre 8 godina

Druže, šta si ti sve napričao u prethodnih nekoliko dana, pa to je za neverovati...
Prvo je avion deset puta upozoravan za 5 minuta, pa je onda ipak bio samo 17 sekundi nad turskom teritorijom, pa niste znali čiji je, pa bi ste ga svejedno oborili ponovo, pa je Davutoglu naredio da se avion obori, pa da ste znali da je ruski drugačije bi postupili, pa sad rusi zajedno sa ID prodaju naftu Asadu i igraju se sa vatrom, i na kraju je avion oboren slučajno :-)))
Biće toga još u narednim danima za ovu listu bisera, ne sumnjam.

Ti si kolega zreo za jedno ozbiljno posmatranje. Prevazišao si i našeg predsednika

marko

pre 8 godina

Amerika mora da zapali Evropu da bi se izvukla iz sopstvene bule, kao i svaki put do sada. Zakuvavala je ovo godinama, a sada se izvlaci, a kad Rusi ponovo oslobode Evropu, Amerika ce se prikljuciti na samom kraju da pokupi lovorike i jevrejsko zlato. Bez ispaljenog metka na svojoj zemlji.

kurajber

pre 8 godina

Ovo već spada pod panično lupetanje. Negde sam pročitao da su ameri rekli kako je nadzor nad granicim Turske njena unutrasnja stvar. Znači Turska to mora sama da rešava. Sa druge strane nemci kažu za turke da su potpuno nepredvidljiv partner. Nisam nigde pročitao da bilo ko iz NATO saveza odlucnije podrzava Tursku. Umesto sto lupeta i 3x dnevno menja iskaze bolje mu je da šuti ali ne može jer ga ubi Putinovo ignorisanje za koje nije siguran šta ce doneti ali oseća da to neće biti nista dobroga.

nebojsa de Lux

pre 8 godina

Ja sam 40 godina proveo u Srbiji, od toga 20 stajao iza kamere. Domace politicare znam jako dugo i jako dobro. Upravo oni su me i oterali na truli zapad. Ne zato sto volim zapad, vec sam otisao tamo gde se rad, bilo kakav, ceni i placa. Mozes ziveti od svog rada. U Rusiji nisam bio, i osim nesto kulture i knjiga, ne zelim Rusiju niti da volim niti da mrzim. Ipak, ovom ciki sa brkovima moram nesto da porucim- kad nekome oboris vojni avion, sta mislis? Da ce umesto vatre da igra Kazacok?

mister mister

pre 8 godina

Ovaj je lud i dalje po svom tera,a zna valjda koliko su Rusi i ludi i jaki i da su besni zbog aviona i pilota sto se desava samo u ratu pravom.I on preti da se ne igraju vatrom.Ili je toliko lud ili mu SAD pise instrukcije a ne vidi sa cim ima posla,upetljao se sa najjacima,razvalice ga,neverovatno lud covek!Cini mi se da ce u bliskoj buducnosti da ce i Ameri i Rusi da ih "zatezu" ma koliko bili Turci jaki zna se ko su gazde...Sad nazad nema,pa ko duze izdrzi..a znam da Rus moze da izdrzava sve i svasta ali da pobedjuje...Na zalost nema nazad,sve ovo je otislo mnogo duboko i siroko!

djordje

pre 8 godina

Erdogane, Rusi se ne igraju vatrom vec nuklearnim oruzjem...pa ti sad razmisli da li su npr Danska i Holandija spremne da popiju nuklearku zbog tvog ponasanja...ovo je kraj za politicku karijeru Erdogana & co jer ce ostale NATO zemlje biti spremne da izazovu odredjene promene uTurskoj da bi sebe zastitili

mozda da a mozda ne

pre 8 godina

Ti si se igrao vatrom,ti si hteo da pokazes neku silu e sad cuti i cekaj odgovor.Poneo si se kao Hitler prema Staljinu i proci ces kao Hitler,Rusija ne zapocinje rat al je vrhunska u zavrsnici to mnoge armije znaju iz iskustva

Dejan

pre 8 godina

Mislim da nije dobro Ergoganu da preti.
Nema čime.
Turska ima oko 200 F-16 borbenih aviona i oko 50-60 starih F 4 u operativnoj upotrebi.
Nemaju krstareće rakete velikog dometa, nemaju avione presretače velikog dometa, nemaju strateške bombardere, nemaju protivvazdušne sisteme velikog dometa.
Imaju doduše N.A.T.O. , ali da li bi NATO ako bi Erdogan opet napao Ruse ušao u rat protiv Rusije. Najverovatnije ne.
Rusija sa druge strane ima sve gore navedeno naoružavanje.
Imaju napredne borbene avione Su 30 i Su 34 daleko bolje od Turskih F 16.
Imaju presretače MiG 31 sa raketama R 33 dometa do 120 km (novija verzija R 37 do 180km).
Imaju krstareće rakete H 55 i H 101.
Imaju i S 400 i S 300, BUK M1, Tor M1 i M2 protivvazdušne sisteme.
O mornarici da ne pričamo.
Tu su ruske fregate i korvete sa protivbrodskim raketama "Moskito" i "Klub" (ovaj poslednji je nedavno korišten za napade na kopnene ciljeve iz kaspijskog mora), zatim podmornice Akula i Oskar. Podmornice Oskar su naoružane sa 20 protivbrodskih raketa P700 Bazalt dometa preko 600 km.
Ne spominjem nuklearno naoružanje već samo konvencionalno.
Ruska vojska bi za kratko vreme, u konvencionalnom smislu, nanela Turskoj velike gubitke iz prostog razloga što ima moćnije naoružanje.
Treba smiriti situaciju, a ne rasplamsavati je.
Mislim da Putin ipak treba da razgovara sa Erdoganom.

mozda da a mozda ne

pre 8 godina

Ti si se igrao vatrom,ti si hteo da pokazes neku silu e sad cuti i cekaj odgovor.Poneo si se kao Hitler prema Staljinu i proci ces kao Hitler,Rusija ne zapocinje rat al je vrhunska u zavrsnici to mnoge armije znaju iz iskustva

tikva

pre 8 godina

Erdogan je istakao i da SAD imaju "dokumentovane dokaze" da ruske kompanije i Islamska država prodaju naftu sirijskom režimu, preneo je Rojters.

Jel to isto kao oni dokazi da Irak ima oružje za masovno uništenje?

...

pre 8 godina

ID prodaje naftu Asadu. A onda taj isti Asad s Rusima potiskuje tu istu ID. A oni mu i dalje prodaju naftu. Ovaj Erdogan k'o Vučić - samo lupa i nekim čudom ostaje živ.

miki

pre 8 godina

turci turci, uvucicete se u rat na vasoj teritoriji kao i ukrajinci a ameri ce da vas podrzavaju onako drugarski iz prvih redova gledace kako vam ginu mladici i vasi i ruski i zadovoljno ce im se brk smesiti..ranije su morali po vijetnamu svoje ljude da salju a sad cete vi i ukrajinci da odradite i taj deo za njih..mnogo ste pametni..

nebojsa de Lux

pre 8 godina

Ja sam 40 godina proveo u Srbiji, od toga 20 stajao iza kamere. Domace politicare znam jako dugo i jako dobro. Upravo oni su me i oterali na truli zapad. Ne zato sto volim zapad, vec sam otisao tamo gde se rad, bilo kakav, ceni i placa. Mozes ziveti od svog rada. U Rusiji nisam bio, i osim nesto kulture i knjiga, ne zelim Rusiju niti da volim niti da mrzim. Ipak, ovom ciki sa brkovima moram nesto da porucim- kad nekome oboris vojni avion, sta mislis? Da ce umesto vatre da igra Kazacok?

Марко

pre 8 godina

Ne treba se igrati sa potomcima Jingisa KAna,nema boljeg vojnika od Turcina na planeti.
(miki

Када би знао нешто о историји знао би да су потомци Џингис Кана водили султана везаног уларом. Турци немају везе са Монголима.

marko

pre 8 godina

Amerika mora da zapali Evropu da bi se izvukla iz sopstvene bule, kao i svaki put do sada. Zakuvavala je ovo godinama, a sada se izvlaci, a kad Rusi ponovo oslobode Evropu, Amerika ce se prikljuciti na samom kraju da pokupi lovorike i jevrejsko zlato. Bez ispaljenog metka na svojoj zemlji.

Rajko Chetnik

pre 8 godina

Laki je malo nervozan.Zabio sebi autogol pe ne zna kako da popravi situacije. U svakom zlu ima dobrog.
Dobro je da je Turska srusila ruski avion.
Erdogan je patoloski ambiciozno islamista i imao je plan da islamizuje Balkan. To bi mu uz pomoc Amerike i uspelo ali ova glupost sa ruskim avionom taj plan rasprsuje kao mehur od sapunice.
Hvala Erdoganu na gluposti koju je uradio.

bvk

pre 8 godina

Turska je za Rusiju AMerika.
Shvatam pristrasnost Srbije prema svojoj pravoslavnoj braci,ali treba da uzmu u obzir da u Rusiji 70% ljudi jedva sastavlja kraj sa krajem,da su u jako teskoj ekonomskoj situaciji,da je Turska clanica Natoa,najvazniji AMericki saveznik,da Turaka u bivskim Sovjetskim republikama,zajedno sa Turskom ima oko 150 miliona.
Ne treba se igrati sa potomcima Jingisa KAna,nema boljeg vojnika od Turcina na planeti.

@ miki

Sve si pogresno naveo, da li namerno ili slucajno, ne znam. Rusija je bogatija i razvijenija od Turske, a ruski gradjani uzivaju bolji zivotni standard od turskih. Nije Rusija ni Srbija, ni Bugarska ni Rumunija pa da tako pisete. Turska je daleko od najvaznijeg Americkog saveznika, pogotovo nakon odredjenih trzavica i razmimoilazenja izmedju saveznika poslednjih par godina. Najvazniji Americki saveznik je svakako Britanija, pa zatim mozemo diskutovati ko je na drugom mestu (da li Nemacka, Izrael ili neko treci). Turaka ni u prici nema 150 miliona. Kako ih u samoj Turskoj ima oko 60 miliona, ispada da ih u bivsim sovjetskim republikama ima 90 miliona, sto bi bilo gotovo celokupno stanovnisto bivsih sovjetskih republika izuzev Rusije. Dakle, ispada da su u SSSR-u ziveli samo Rusi i Turci. Opet netacno, Turaka na tim prostorima nema uopste, postoje samo etnicki srodni narodi poput Azera, Uzbeka i drugih.

Mirjana

pre 8 godina

Mnogo se mi Srbi bavimo sa ovim...reci na primer da je Erdogan smesan je van svake pameti,predsednik jedne mocne drzave.Bavimo se Putinom koji je od Rusije ponovo napravio silu. Svi negde mi nigde,svako nas gazi i potcenjuje,cak i u Balkanskim okvirima smo smesna drzava.Boli nas uvo bre ,ako ce da zapucaju,a nece ,dajte da resavamo nase stvari. Postali smo evropska Somalija,najvise mladih procentualno bezi iz Srbije.Mi smo totalno ubijen narod .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (SupersonicnaSargarepa, 27. novembar 2015 14:31)

Pa znaš kako, doobra većina na Putina gleda kao na svog rođenog i to ti je istina. Jednostavno ga volimo . Ja se zaista izvinjavam, ali da li iko može da uporedi Putina sa bilo kojim našim političarem a da ne crkne od smeha ?

ghost

pre 8 godina

Pih, dokle je dosao ovaj svet kad turci drze nekome predavanje. Sve zemlje koje su bile ili jos uvek jesu osvajaci, trgovci robovima, zacetnici robovlasnistva, rasizma, sovinizma u svim oblicima, propagiranja svih oblika nastranosti i ruganju moralnim nacelima, trgovci narkoticima, gmo hranom, danas su predvodnici UN. takve zemlje upravljaju svetom. I zasto se onda cudimo sto je ovako? Svet je onakav kakvog su ga napravile tkz "sile" kao sto su UK (izvor svakog zla u svetu), USA (mladji brat UK), GER (dozivotni nacisti) i FRA ( zacetnici svih moralnih posrnuca covecanstva). Naravo ima tu jos zemalja koji danas igraju ulogu njihovih satelita.

SupersonicnaSargarepa

pre 8 godina

Mnogo se mi Srbi bavimo sa ovim...reci na primer da je Erdogan smesan je van svake pameti,predsednik jedne mocne drzave.Bavimo se Putinom koji je od Rusije ponovo napravio silu. Svi negde mi nigde,svako nas gazi i potcenjuje,cak i u Balkanskim okvirima smo smesna drzava.Boli nas uvo bre ,ako ce da zapucaju,a nece ,dajte da resavamo nase stvari. Postali smo evropska Somalija,najvise mladih procentualno bezi iz Srbije.Mi smo totalno ubijen narod .

zoran

pre 8 godina

Rusija ima 15.000 tenkova..!!! Samo to, pa je dovoljno da prekopa Tursku kao njivu; ne treba prichati o ostalim "igrachkama".
Rusi postavi samo jednu bateriju S-400 I doshli sa samo jednim razarachem I Turci se vec tresu.

nebojsa

pre 8 godina

ovoliko paradiranje i pretnje turčina znače samo jedno:da uživa ogromnu podršku od jenkija,što nije ništa čudno,i što svetske sileđije i kauboji odavno rade

Nole

pre 8 godina

Druže, šta si ti sve napričao u prethodnih nekoliko dana, pa to je za neverovati...
Prvo je avion deset puta upozoravan za 5 minuta, pa je onda ipak bio samo 17 sekundi nad turskom teritorijom, pa niste znali čiji je, pa bi ste ga svejedno oborili ponovo, pa je Davutoglu naredio da se avion obori, pa da ste znali da je ruski drugačije bi postupili, pa sad rusi zajedno sa ID prodaju naftu Asadu i igraju se sa vatrom, i na kraju je avion oboren slučajno :-)))
Biće toga još u narednim danima za ovu listu bisera, ne sumnjam.

Ti si kolega zreo za jedno ozbiljno posmatranje. Prevazišao si i našeg predsednika

dejan

pre 8 godina

Zar ne mislis da je malo kasno za to,tvoje izjave su sve nervoznije u tvom govoru se oseca strah izludjujete Putinova tisina,svestan si da je to zatisije pred buru I da ce posledice biti strasne...

Pero

pre 8 godina

Amerika ima dokumentovane dokaze, sve oni imaju, sve lose sto se desilo na ovoj zemaljskoj kugli su oni proizveli. Petljaju se gdje god stignu, kako ustvari i iskoristiti toliku vojnu silu nego nekim kuvanjem u svijetu. Oborili ste ga namjerno i tacka! Imacete posljedice pa sad neka vam Amerika pomogne , oni svima pomazu....

miki

pre 8 godina

Ajde sad posaljite avione u Siriju da bombarduju Kurde.Pa da vidimo ko ce da se igra vatrom.Sad kao pretite a vec ste odlozili svoje letove za Siriju.Prpa,zar ne.

bora

pre 8 godina

Čovek više ne zna šta kog dana priča!? Ovim je Turskoj navukao omču oko vrata,jer više nikada neće biti isto kao što je bilo.I on i tupavi Amerikanci,učestvuju u 'partiji šaha',zaboravljajući sa kim je igraju.Sa zemljom najvećih šahista na planeti!
Turska će imati ogroman problem sa Kurdima,podržanim od strane Rusije.Ona u stvari već i nema kopnenu granicu sa Sirijom,niti je sada kontroliše,niti će je ikada više kontrolisati! Pitanje je samo,koliki će deo turske teritorije biti amputiran pri stvaranju nove jedinstvene države Kurda?

Zoran

pre 8 godina

Putin je odlicno iskoristio obaranje aviona da zatvori NATO-u avionima ulaz u Siriju. Sada stoje S400 i svaki, obratite paznju TURSKI avion(ne NATO), bice oboren. Budale Turci i njihove gazde.

kurajber

pre 8 godina

Ovo već spada pod panično lupetanje. Negde sam pročitao da su ameri rekli kako je nadzor nad granicim Turske njena unutrasnja stvar. Znači Turska to mora sama da rešava. Sa druge strane nemci kažu za turke da su potpuno nepredvidljiv partner. Nisam nigde pročitao da bilo ko iz NATO saveza odlucnije podrzava Tursku. Umesto sto lupeta i 3x dnevno menja iskaze bolje mu je da šuti ali ne može jer ga ubi Putinovo ignorisanje za koje nije siguran šta ce doneti ali oseća da to neće biti nista dobroga.

Marko

pre 8 godina

Ne znam sto ali imam utisak da se Turska plasi..i da je sad krenulo sve nizbrdo po Tursku i po izhavama od kad je Rusija neki dan unistila sve tankere postrojenja..A sticem utisak da Rusi jedva cekaju Turski avion da udje u Siriju...

dragan

pre 8 godina

Sta je tu cudno? Izraelci su realna sila. Rusija je prenaduvani papirni tigar i to svi znaju.
(Astronom, 27. novembar 2015 16:01)

Ajde astrolog ne glumi budalu,dosta ih je po farmama,skupstinama...

zagor

pre 8 godina

ovo kao kad je sloba upozoravao nato. to je taj osecaj odgovornosti za ljude koji zavise od tvojih odluka i realno sagledavanje sopstvene moci i znacaja tvoje drzave u svetu (turska je svkako jaca nego sto je jugoslavija tada bila, ali da prete rusiji?! pa ni hitler nije smeo da preti rusiji)

Ivan S

pre 8 godina

Da je Rusija malo odvažnija pa da napravi istorijski čin i testira farsu zvanu NATO intersni krug. Da obori prvi Turski avion koji uđe u vazdušni prostor Sirije pa da vidimo o kakvom se prijateljstvu unutar NATO radi.

Dejan

pre 8 godina

Mislim da nije dobro Ergoganu da preti.
Nema čime.
Turska ima oko 200 F-16 borbenih aviona i oko 50-60 starih F 4 u operativnoj upotrebi.
Nemaju krstareće rakete velikog dometa, nemaju avione presretače velikog dometa, nemaju strateške bombardere, nemaju protivvazdušne sisteme velikog dometa.
Imaju doduše N.A.T.O. , ali da li bi NATO ako bi Erdogan opet napao Ruse ušao u rat protiv Rusije. Najverovatnije ne.
Rusija sa druge strane ima sve gore navedeno naoružavanje.
Imaju napredne borbene avione Su 30 i Su 34 daleko bolje od Turskih F 16.
Imaju presretače MiG 31 sa raketama R 33 dometa do 120 km (novija verzija R 37 do 180km).
Imaju krstareće rakete H 55 i H 101.
Imaju i S 400 i S 300, BUK M1, Tor M1 i M2 protivvazdušne sisteme.
O mornarici da ne pričamo.
Tu su ruske fregate i korvete sa protivbrodskim raketama "Moskito" i "Klub" (ovaj poslednji je nedavno korišten za napade na kopnene ciljeve iz kaspijskog mora), zatim podmornice Akula i Oskar. Podmornice Oskar su naoružane sa 20 protivbrodskih raketa P700 Bazalt dometa preko 600 km.
Ne spominjem nuklearno naoružanje već samo konvencionalno.
Ruska vojska bi za kratko vreme, u konvencionalnom smislu, nanela Turskoj velike gubitke iz prostog razloga što ima moćnije naoružanje.
Treba smiriti situaciju, a ne rasplamsavati je.
Mislim da Putin ipak treba da razgovara sa Erdoganom.

Glas Srbije

pre 8 godina

Ovaj izgleda umislio da glumi u nekoj turskoj seriji pa moze ovako da preti. Nemoj da to oni posalju onog Cecena Kadirova kma da se ceses i gde te ne svrbi.

Igor89

pre 8 godina

E moj Erdogane, mnogo si ti mali, da bi savetovao nekog, kao sto je Putin i Rusiju. Ceo svet zna, da je tvoja zemlja glavna podrska teroristima iz Sirije, i da im isporucujete oruzje uz zamenu za naftu. Bolje bi ti bilo da se spustis na zemlju, da ne bi posle bilo kasno. Hteo si Putina da nadmudris, ali mu nisi ni do kolena. Pogledaj prvo u svoje dvoriste, pa tek onda komentarisi o tudjem .

Srbino10

pre 8 godina

Ti si covek bolestan......samovoljno uvlacis narod u istoriski problem,pa ono sta su vam izgubili Sultani bice smijesno ako Rusi krenu na vas,covece budi razuman ne guraj ljude u propast pojesce vas Rusi vjeruj.

Moravac

pre 8 godina

Da je Rusija takva sila ,kao sto se kod nas"misli"zapalili bi oni bazu odakle je taj avion poleteo.Ovako!!!!!pokrio se Putin usima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stoka, 27. novembar 2015 15:20)

Nisu sila? A što su Turci iznenada obustavili sve letove u Siriji nakon dolaska ruske krstarice i instaliranja S-400 na zapadu Sirije... Malo su se Turci preračunali ili bolje rečeno zeznuli što su slušali Amerikance...

xyz

pre 8 godina

Miki a zato u Turskoj cvetaju ruze? Jel si bio tamo? Da ne pricam cime se sve ljudi tamo bave da bi preziveli... Ne znam kako jr u Rusiji, nikad bila. Ali u Turskoj jesam.

dnK

pre 8 godina

kad te drugi za nesto okrivi, onda je najbolje kao malo dete da kazes, "i ti isto to radis" i odes mami (americi) u krilo i eto. Vama je amerika sinonim za istinu, vasa dogma. Kao da iznad vas nema nikoga, pa mislite pravda je u nasim rukama i istinu cemo krojiti kako nama odgovara. Videcemo...

Bombardan

pre 8 godina

Kako je prenela agencija Rojters, Erdogan je rekao da Turska nije namerno oborila ruski avion.

Slučajno sam nabo crveno dugme i opet ću ako treba..........

D&G

pre 8 godina

Bez namere da se stavljam na bilo koju stranu, Erdoganove izjave mi deluju nesuvislo, pre svega, prvi Turci godisnje povrede grcki vazdusni prostor po hiljadu puta pa nikom nista Dalje,pre neki dan je objavljeno da Turci kupuju naftu od ID sto deluje logicno, Primetna je nervoza mnogih, narocito u Turskoj i SAD od kada su se Rusi aktivno ukljucili u pricu, narocito kada su bombardovali konvoj cisterni (bila je prica sa se time bavi njegov sin)A to da Asad kupuje naftu od ID,tek to je smesno posto je poznato da je odbijanje Asadovo da svoja naftna postrojenja stavi na raspolaganje "zapadnim prijateljima "i dovelo do "sirijskog proleca".Problem je sto se svi "ubise "kako su protiv ID, dajte udruzite snage, barem silu imate, sprzite tu teritoriju, poravnajte je sa zemljom pa ce mo posle videti sta ce mo sa asadom, umerenom opozicijom, kurdima u turskoj. . .

Dejan

pre 8 godina

Em sto su napravili s.... jos i izjavama produbljuje novonastalu situaciju,a kad pukne necije strpljenje onda ce da doziva NATO u pomoc da mu ni razglas nece trebati.

djordje

pre 8 godina

Erdogane, Rusi se ne igraju vatrom vec nuklearnim oruzjem...pa ti sad razmisli da li su npr Danska i Holandija spremne da popiju nuklearku zbog tvog ponasanja...ovo je kraj za politicku karijeru Erdogana & co jer ce ostale NATO zemlje biti spremne da izazovu odredjene promene uTurskoj da bi sebe zastitili

Haos

pre 8 godina

Svako ko iole prati svetsku politiku i desavanja, shvata da ce ovo ostati na nivou incidenta.
Narocito mi, gradjani, ne smemo da se zamaramo ovakvim temama.
Ovo je idealna prilika za nase nemoralne i nesposobne potiticare da odahnu i da na miru nastave da nas unistavaju.

Mare

pre 8 godina

@ miki Koju si ti istoriju ucio? Od kad su turci potomci Dzingis kana? Druga stvar je da ni u Turskoj jludi bas ne zive kao u americi vec isto kao i mi bednici rade za 300 eur u proseku. Mislim da ce se ovaj sukob odvijati iskljucivo u Siriji jer nikome nije do nuklearne katastrofe, jer obaj koji bude gubio ce prvi pritisnuti dugme.

pro

pre 8 godina

Ovo samo potvrđuje činjenicu da sami Turci nisu ušli u ovu avanturu, nego da su instruisani od SAD koje sada mudro ćute. Providno do bola. A i pored činjenice o velikoj vojnoj moći Turske, ovakve izjave su neprimerene dostignutom nivou razvoja jedne zemlje koja bi mogla da šalje ovakve poruke jednoj Rusiji. Priča za domaću javnost koja im se debelo može obiti o glavu.

mister mister

pre 8 godina

Ovaj je lud i dalje po svom tera,a zna valjda koliko su Rusi i ludi i jaki i da su besni zbog aviona i pilota sto se desava samo u ratu pravom.I on preti da se ne igraju vatrom.Ili je toliko lud ili mu SAD pise instrukcije a ne vidi sa cim ima posla,upetljao se sa najjacima,razvalice ga,neverovatno lud covek!Cini mi se da ce u bliskoj buducnosti da ce i Ameri i Rusi da ih "zatezu" ma koliko bili Turci jaki zna se ko su gazde...Sad nazad nema,pa ko duze izdrzi..a znam da Rus moze da izdrzava sve i svasta ali da pobedjuje...Na zalost nema nazad,sve ovo je otislo mnogo duboko i siroko!

ranko

pre 8 godina

E moj Erdogane u kojem si ti svijetu i cime se igras i sa kime..Najzalije mi je da posledice tvoje prazne arogancije podpomognute Americkom podloscu ..ispasta Turski narod...Kada ce se Evropa probuditi i osloboditi slugantske politike

beli labud baca ti bomb(on)e

pre 8 godina

školski primer kako rat kod tvog komšije izleda kao dobra stvar za tebe, kad ono međutim. lako pređe virus ***** i na tebe.

dejan

pre 8 godina

Mislio sam da od nasih politicara na vlasti nema gorih, ali kakve su nebulozne i protivrecne izjave turski politicari davali u poslednjih nekoliko dana mislim da su zasluzili prvo mesto.

Nenad-EU

pre 8 godina

Na mestu Putina bih mu oprostio pod uslovom da isplati stetu u vrednosti 5 oborenih aviona i 5 helikoptera. Naravno i da ne daje vise nikad izjave o tom dogadjaju.

Astronom

pre 8 godina

Cudno da nije bio toliko drzak kad su mu Izraelci napali brodove u medjunarodnim vodama pre par godina...
(slava, 27. novembar 2015 15:23)

Sta je tu cudno? Izraelci su realna sila. Rusija je prenaduvani papirni tigar i to svi znaju.

priučen da pripomogne

pre 8 godina

Koliki je realan odnos snaga u % , Rusija - Turska i Rusija - NATO (jer mislim da nece NATO opstati u punom kapacitetu ako dođe do sukoba)

erdogan

pre 8 godina

Afganistan.
Sve ratove koje je Rusija dobijala su bili odbrambeni na njihovoj teritoriji.

2 svjetski rat ne bi dobili nikada,da se citava planeta nije digla protiv Hitlera.

Zoki

pre 8 godina

@Boban
Avganistan od Talibana, Pomorski od Japana.
To bez konsultovanja wikipedie. Ima još.
Neko pustio buvu da Rusija ni jedan rat nije izgubila i vi se odma primate ko zečevi.

turkia

pre 8 godina

I pitanje za gosodina Erdogana,da li moze da navede barem jedan rat u kome je Rusija izgubila?
(boban,nis, 27. novembar 2015 15:52)

AFGANISTAN.

Astronom

pre 8 godina

Cudno da nije bio toliko drzak kad su mu Izraelci napali brodove u medjunarodnim vodama pre par godina...
(slava, 27. novembar 2015 15:23)

Sta je tu cudno? Izraelci su realna sila. Rusija je prenaduvani papirni tigar i to svi znaju.

erdogan

pre 8 godina

Afganistan.
Sve ratove koje je Rusija dobijala su bili odbrambeni na njihovoj teritoriji.

2 svjetski rat ne bi dobili nikada,da se citava planeta nije digla protiv Hitlera.

Zoki

pre 8 godina

@Boban
Avganistan od Talibana, Pomorski od Japana.
To bez konsultovanja wikipedie. Ima još.
Neko pustio buvu da Rusija ni jedan rat nije izgubila i vi se odma primate ko zečevi.

Nenad-EU

pre 8 godina

Na mestu Putina bih mu oprostio pod uslovom da isplati stetu u vrednosti 5 oborenih aviona i 5 helikoptera. Naravno i da ne daje vise nikad izjave o tom dogadjaju.

mozda da a mozda ne

pre 8 godina

Ti si se igrao vatrom,ti si hteo da pokazes neku silu e sad cuti i cekaj odgovor.Poneo si se kao Hitler prema Staljinu i proci ces kao Hitler,Rusija ne zapocinje rat al je vrhunska u zavrsnici to mnoge armije znaju iz iskustva

...

pre 8 godina

ID prodaje naftu Asadu. A onda taj isti Asad s Rusima potiskuje tu istu ID. A oni mu i dalje prodaju naftu. Ovaj Erdogan k'o Vučić - samo lupa i nekim čudom ostaje živ.

bvk

pre 8 godina

Turska je za Rusiju AMerika.
Shvatam pristrasnost Srbije prema svojoj pravoslavnoj braci,ali treba da uzmu u obzir da u Rusiji 70% ljudi jedva sastavlja kraj sa krajem,da su u jako teskoj ekonomskoj situaciji,da je Turska clanica Natoa,najvazniji AMericki saveznik,da Turaka u bivskim Sovjetskim republikama,zajedno sa Turskom ima oko 150 miliona.
Ne treba se igrati sa potomcima Jingisa KAna,nema boljeg vojnika od Turcina na planeti.

@ miki

Sve si pogresno naveo, da li namerno ili slucajno, ne znam. Rusija je bogatija i razvijenija od Turske, a ruski gradjani uzivaju bolji zivotni standard od turskih. Nije Rusija ni Srbija, ni Bugarska ni Rumunija pa da tako pisete. Turska je daleko od najvaznijeg Americkog saveznika, pogotovo nakon odredjenih trzavica i razmimoilazenja izmedju saveznika poslednjih par godina. Najvazniji Americki saveznik je svakako Britanija, pa zatim mozemo diskutovati ko je na drugom mestu (da li Nemacka, Izrael ili neko treci). Turaka ni u prici nema 150 miliona. Kako ih u samoj Turskoj ima oko 60 miliona, ispada da ih u bivsim sovjetskim republikama ima 90 miliona, sto bi bilo gotovo celokupno stanovnisto bivsih sovjetskih republika izuzev Rusije. Dakle, ispada da su u SSSR-u ziveli samo Rusi i Turci. Opet netacno, Turaka na tim prostorima nema uopste, postoje samo etnicki srodni narodi poput Azera, Uzbeka i drugih.

dragan

pre 8 godina

Sta je tu cudno? Izraelci su realna sila. Rusija je prenaduvani papirni tigar i to svi znaju.
(Astronom, 27. novembar 2015 16:01)

Ajde astrolog ne glumi budalu,dosta ih je po farmama,skupstinama...

SupersonicnaSargarepa

pre 8 godina

Mnogo se mi Srbi bavimo sa ovim...reci na primer da je Erdogan smesan je van svake pameti,predsednik jedne mocne drzave.Bavimo se Putinom koji je od Rusije ponovo napravio silu. Svi negde mi nigde,svako nas gazi i potcenjuje,cak i u Balkanskim okvirima smo smesna drzava.Boli nas uvo bre ,ako ce da zapucaju,a nece ,dajte da resavamo nase stvari. Postali smo evropska Somalija,najvise mladih procentualno bezi iz Srbije.Mi smo totalno ubijen narod .

Ivan S

pre 8 godina

Da je Rusija malo odvažnija pa da napravi istorijski čin i testira farsu zvanu NATO intersni krug. Da obori prvi Turski avion koji uđe u vazdušni prostor Sirije pa da vidimo o kakvom se prijateljstvu unutar NATO radi.

ghost

pre 8 godina

Pih, dokle je dosao ovaj svet kad turci drze nekome predavanje. Sve zemlje koje su bile ili jos uvek jesu osvajaci, trgovci robovima, zacetnici robovlasnistva, rasizma, sovinizma u svim oblicima, propagiranja svih oblika nastranosti i ruganju moralnim nacelima, trgovci narkoticima, gmo hranom, danas su predvodnici UN. takve zemlje upravljaju svetom. I zasto se onda cudimo sto je ovako? Svet je onakav kakvog su ga napravile tkz "sile" kao sto su UK (izvor svakog zla u svetu), USA (mladji brat UK), GER (dozivotni nacisti) i FRA ( zacetnici svih moralnih posrnuca covecanstva). Naravo ima tu jos zemalja koji danas igraju ulogu njihovih satelita.

zoran

pre 8 godina

Rusija ima 15.000 tenkova..!!! Samo to, pa je dovoljno da prekopa Tursku kao njivu; ne treba prichati o ostalim "igrachkama".
Rusi postavi samo jednu bateriju S-400 I doshli sa samo jednim razarachem I Turci se vec tresu.

nebojsa de Lux

pre 8 godina

Ja sam 40 godina proveo u Srbiji, od toga 20 stajao iza kamere. Domace politicare znam jako dugo i jako dobro. Upravo oni su me i oterali na truli zapad. Ne zato sto volim zapad, vec sam otisao tamo gde se rad, bilo kakav, ceni i placa. Mozes ziveti od svog rada. U Rusiji nisam bio, i osim nesto kulture i knjiga, ne zelim Rusiju niti da volim niti da mrzim. Ipak, ovom ciki sa brkovima moram nesto da porucim- kad nekome oboris vojni avion, sta mislis? Da ce umesto vatre da igra Kazacok?

tikva

pre 8 godina

Erdogan je istakao i da SAD imaju "dokumentovane dokaze" da ruske kompanije i Islamska država prodaju naftu sirijskom režimu, preneo je Rojters.

Jel to isto kao oni dokazi da Irak ima oružje za masovno uništenje?

turkia

pre 8 godina

I pitanje za gosodina Erdogana,da li moze da navede barem jedan rat u kome je Rusija izgubila?
(boban,nis, 27. novembar 2015 15:52)

AFGANISTAN.

Dejan

pre 8 godina

Mislim da nije dobro Ergoganu da preti.
Nema čime.
Turska ima oko 200 F-16 borbenih aviona i oko 50-60 starih F 4 u operativnoj upotrebi.
Nemaju krstareće rakete velikog dometa, nemaju avione presretače velikog dometa, nemaju strateške bombardere, nemaju protivvazdušne sisteme velikog dometa.
Imaju doduše N.A.T.O. , ali da li bi NATO ako bi Erdogan opet napao Ruse ušao u rat protiv Rusije. Najverovatnije ne.
Rusija sa druge strane ima sve gore navedeno naoružavanje.
Imaju napredne borbene avione Su 30 i Su 34 daleko bolje od Turskih F 16.
Imaju presretače MiG 31 sa raketama R 33 dometa do 120 km (novija verzija R 37 do 180km).
Imaju krstareće rakete H 55 i H 101.
Imaju i S 400 i S 300, BUK M1, Tor M1 i M2 protivvazdušne sisteme.
O mornarici da ne pričamo.
Tu su ruske fregate i korvete sa protivbrodskim raketama "Moskito" i "Klub" (ovaj poslednji je nedavno korišten za napade na kopnene ciljeve iz kaspijskog mora), zatim podmornice Akula i Oskar. Podmornice Oskar su naoružane sa 20 protivbrodskih raketa P700 Bazalt dometa preko 600 km.
Ne spominjem nuklearno naoružanje već samo konvencionalno.
Ruska vojska bi za kratko vreme, u konvencionalnom smislu, nanela Turskoj velike gubitke iz prostog razloga što ima moćnije naoružanje.
Treba smiriti situaciju, a ne rasplamsavati je.
Mislim da Putin ipak treba da razgovara sa Erdoganom.

Mirjana

pre 8 godina

Mnogo se mi Srbi bavimo sa ovim...reci na primer da je Erdogan smesan je van svake pameti,predsednik jedne mocne drzave.Bavimo se Putinom koji je od Rusije ponovo napravio silu. Svi negde mi nigde,svako nas gazi i potcenjuje,cak i u Balkanskim okvirima smo smesna drzava.Boli nas uvo bre ,ako ce da zapucaju,a nece ,dajte da resavamo nase stvari. Postali smo evropska Somalija,najvise mladih procentualno bezi iz Srbije.Mi smo totalno ubijen narod .
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (SupersonicnaSargarepa, 27. novembar 2015 14:31)

Pa znaš kako, doobra većina na Putina gleda kao na svog rođenog i to ti je istina. Jednostavno ga volimo . Ja se zaista izvinjavam, ali da li iko može da uporedi Putina sa bilo kojim našim političarem a da ne crkne od smeha ?

Moravac

pre 8 godina

Da je Rusija takva sila ,kao sto se kod nas"misli"zapalili bi oni bazu odakle je taj avion poleteo.Ovako!!!!!pokrio se Putin usima.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (stoka, 27. novembar 2015 15:20)

Nisu sila? A što su Turci iznenada obustavili sve letove u Siriji nakon dolaska ruske krstarice i instaliranja S-400 na zapadu Sirije... Malo su se Turci preračunali ili bolje rečeno zeznuli što su slušali Amerikance...

Zoran

pre 8 godina

Putin je odlicno iskoristio obaranje aviona da zatvori NATO-u avionima ulaz u Siriju. Sada stoje S400 i svaki, obratite paznju TURSKI avion(ne NATO), bice oboren. Budale Turci i njihove gazde.

miki

pre 8 godina

turci turci, uvucicete se u rat na vasoj teritoriji kao i ukrajinci a ameri ce da vas podrzavaju onako drugarski iz prvih redova gledace kako vam ginu mladici i vasi i ruski i zadovoljno ce im se brk smesiti..ranije su morali po vijetnamu svoje ljude da salju a sad cete vi i ukrajinci da odradite i taj deo za njih..mnogo ste pametni..

marko

pre 8 godina

Amerika mora da zapali Evropu da bi se izvukla iz sopstvene bule, kao i svaki put do sada. Zakuvavala je ovo godinama, a sada se izvlaci, a kad Rusi ponovo oslobode Evropu, Amerika ce se prikljuciti na samom kraju da pokupi lovorike i jevrejsko zlato. Bez ispaljenog metka na svojoj zemlji.

Srbino10

pre 8 godina

Ti si covek bolestan......samovoljno uvlacis narod u istoriski problem,pa ono sta su vam izgubili Sultani bice smijesno ako Rusi krenu na vas,covece budi razuman ne guraj ljude u propast pojesce vas Rusi vjeruj.

xyz

pre 8 godina

Miki a zato u Turskoj cvetaju ruze? Jel si bio tamo? Da ne pricam cime se sve ljudi tamo bave da bi preziveli... Ne znam kako jr u Rusiji, nikad bila. Ali u Turskoj jesam.

Марко

pre 8 godina

Ne treba se igrati sa potomcima Jingisa KAna,nema boljeg vojnika od Turcina na planeti.
(miki

Када би знао нешто о историји знао би да су потомци Џингис Кана водили султана везаног уларом. Турци немају везе са Монголима.

Igor89

pre 8 godina

E moj Erdogane, mnogo si ti mali, da bi savetovao nekog, kao sto je Putin i Rusiju. Ceo svet zna, da je tvoja zemlja glavna podrska teroristima iz Sirije, i da im isporucujete oruzje uz zamenu za naftu. Bolje bi ti bilo da se spustis na zemlju, da ne bi posle bilo kasno. Hteo si Putina da nadmudris, ali mu nisi ni do kolena. Pogledaj prvo u svoje dvoriste, pa tek onda komentarisi o tudjem .

Rajko Chetnik

pre 8 godina

Laki je malo nervozan.Zabio sebi autogol pe ne zna kako da popravi situacije. U svakom zlu ima dobrog.
Dobro je da je Turska srusila ruski avion.
Erdogan je patoloski ambiciozno islamista i imao je plan da islamizuje Balkan. To bi mu uz pomoc Amerike i uspelo ali ova glupost sa ruskim avionom taj plan rasprsuje kao mehur od sapunice.
Hvala Erdoganu na gluposti koju je uradio.

Pero

pre 8 godina

Amerika ima dokumentovane dokaze, sve oni imaju, sve lose sto se desilo na ovoj zemaljskoj kugli su oni proizveli. Petljaju se gdje god stignu, kako ustvari i iskoristiti toliku vojnu silu nego nekim kuvanjem u svijetu. Oborili ste ga namjerno i tacka! Imacete posljedice pa sad neka vam Amerika pomogne , oni svima pomazu....

zagor

pre 8 godina

ovo kao kad je sloba upozoravao nato. to je taj osecaj odgovornosti za ljude koji zavise od tvojih odluka i realno sagledavanje sopstvene moci i znacaja tvoje drzave u svetu (turska je svkako jaca nego sto je jugoslavija tada bila, ali da prete rusiji?! pa ni hitler nije smeo da preti rusiji)

bora

pre 8 godina

Čovek više ne zna šta kog dana priča!? Ovim je Turskoj navukao omču oko vrata,jer više nikada neće biti isto kao što je bilo.I on i tupavi Amerikanci,učestvuju u 'partiji šaha',zaboravljajući sa kim je igraju.Sa zemljom najvećih šahista na planeti!
Turska će imati ogroman problem sa Kurdima,podržanim od strane Rusije.Ona u stvari već i nema kopnenu granicu sa Sirijom,niti je sada kontroliše,niti će je ikada više kontrolisati! Pitanje je samo,koliki će deo turske teritorije biti amputiran pri stvaranju nove jedinstvene države Kurda?

nebojsa

pre 8 godina

ovoliko paradiranje i pretnje turčina znače samo jedno:da uživa ogromnu podršku od jenkija,što nije ništa čudno,i što svetske sileđije i kauboji odavno rade

djordje

pre 8 godina

Erdogane, Rusi se ne igraju vatrom vec nuklearnim oruzjem...pa ti sad razmisli da li su npr Danska i Holandija spremne da popiju nuklearku zbog tvog ponasanja...ovo je kraj za politicku karijeru Erdogana & co jer ce ostale NATO zemlje biti spremne da izazovu odredjene promene uTurskoj da bi sebe zastitili

beli labud baca ti bomb(on)e

pre 8 godina

školski primer kako rat kod tvog komšije izleda kao dobra stvar za tebe, kad ono međutim. lako pređe virus ***** i na tebe.

Haos

pre 8 godina

Svako ko iole prati svetsku politiku i desavanja, shvata da ce ovo ostati na nivou incidenta.
Narocito mi, gradjani, ne smemo da se zamaramo ovakvim temama.
Ovo je idealna prilika za nase nemoralne i nesposobne potiticare da odahnu i da na miru nastave da nas unistavaju.

dejan

pre 8 godina

Zar ne mislis da je malo kasno za to,tvoje izjave su sve nervoznije u tvom govoru se oseca strah izludjujete Putinova tisina,svestan si da je to zatisije pred buru I da ce posledice biti strasne...

dnK

pre 8 godina

kad te drugi za nesto okrivi, onda je najbolje kao malo dete da kazes, "i ti isto to radis" i odes mami (americi) u krilo i eto. Vama je amerika sinonim za istinu, vasa dogma. Kao da iznad vas nema nikoga, pa mislite pravda je u nasim rukama i istinu cemo krojiti kako nama odgovara. Videcemo...

D&G

pre 8 godina

Bez namere da se stavljam na bilo koju stranu, Erdoganove izjave mi deluju nesuvislo, pre svega, prvi Turci godisnje povrede grcki vazdusni prostor po hiljadu puta pa nikom nista Dalje,pre neki dan je objavljeno da Turci kupuju naftu od ID sto deluje logicno, Primetna je nervoza mnogih, narocito u Turskoj i SAD od kada su se Rusi aktivno ukljucili u pricu, narocito kada su bombardovali konvoj cisterni (bila je prica sa se time bavi njegov sin)A to da Asad kupuje naftu od ID,tek to je smesno posto je poznato da je odbijanje Asadovo da svoja naftna postrojenja stavi na raspolaganje "zapadnim prijateljima "i dovelo do "sirijskog proleca".Problem je sto se svi "ubise "kako su protiv ID, dajte udruzite snage, barem silu imate, sprzite tu teritoriju, poravnajte je sa zemljom pa ce mo posle videti sta ce mo sa asadom, umerenom opozicijom, kurdima u turskoj. . .

priučen da pripomogne

pre 8 godina

Koliki je realan odnos snaga u % , Rusija - Turska i Rusija - NATO (jer mislim da nece NATO opstati u punom kapacitetu ako dođe do sukoba)

Dejan

pre 8 godina

Em sto su napravili s.... jos i izjavama produbljuje novonastalu situaciju,a kad pukne necije strpljenje onda ce da doziva NATO u pomoc da mu ni razglas nece trebati.

Nole

pre 8 godina

Druže, šta si ti sve napričao u prethodnih nekoliko dana, pa to je za neverovati...
Prvo je avion deset puta upozoravan za 5 minuta, pa je onda ipak bio samo 17 sekundi nad turskom teritorijom, pa niste znali čiji je, pa bi ste ga svejedno oborili ponovo, pa je Davutoglu naredio da se avion obori, pa da ste znali da je ruski drugačije bi postupili, pa sad rusi zajedno sa ID prodaju naftu Asadu i igraju se sa vatrom, i na kraju je avion oboren slučajno :-)))
Biće toga još u narednim danima za ovu listu bisera, ne sumnjam.

Ti si kolega zreo za jedno ozbiljno posmatranje. Prevazišao si i našeg predsednika

ranko

pre 8 godina

E moj Erdogane u kojem si ti svijetu i cime se igras i sa kime..Najzalije mi je da posledice tvoje prazne arogancije podpomognute Americkom podloscu ..ispasta Turski narod...Kada ce se Evropa probuditi i osloboditi slugantske politike

Glas Srbije

pre 8 godina

Ovaj izgleda umislio da glumi u nekoj turskoj seriji pa moze ovako da preti. Nemoj da to oni posalju onog Cecena Kadirova kma da se ceses i gde te ne svrbi.

Marko

pre 8 godina

Ne znam sto ali imam utisak da se Turska plasi..i da je sad krenulo sve nizbrdo po Tursku i po izhavama od kad je Rusija neki dan unistila sve tankere postrojenja..A sticem utisak da Rusi jedva cekaju Turski avion da udje u Siriju...

Bombardan

pre 8 godina

Kako je prenela agencija Rojters, Erdogan je rekao da Turska nije namerno oborila ruski avion.

Slučajno sam nabo crveno dugme i opet ću ako treba..........

Mare

pre 8 godina

@ miki Koju si ti istoriju ucio? Od kad su turci potomci Dzingis kana? Druga stvar je da ni u Turskoj jludi bas ne zive kao u americi vec isto kao i mi bednici rade za 300 eur u proseku. Mislim da ce se ovaj sukob odvijati iskljucivo u Siriji jer nikome nije do nuklearne katastrofe, jer obaj koji bude gubio ce prvi pritisnuti dugme.

kurajber

pre 8 godina

Ovo već spada pod panično lupetanje. Negde sam pročitao da su ameri rekli kako je nadzor nad granicim Turske njena unutrasnja stvar. Znači Turska to mora sama da rešava. Sa druge strane nemci kažu za turke da su potpuno nepredvidljiv partner. Nisam nigde pročitao da bilo ko iz NATO saveza odlucnije podrzava Tursku. Umesto sto lupeta i 3x dnevno menja iskaze bolje mu je da šuti ali ne može jer ga ubi Putinovo ignorisanje za koje nije siguran šta ce doneti ali oseća da to neće biti nista dobroga.

miki

pre 8 godina

Ajde sad posaljite avione u Siriju da bombarduju Kurde.Pa da vidimo ko ce da se igra vatrom.Sad kao pretite a vec ste odlozili svoje letove za Siriju.Prpa,zar ne.

mister mister

pre 8 godina

Ovaj je lud i dalje po svom tera,a zna valjda koliko su Rusi i ludi i jaki i da su besni zbog aviona i pilota sto se desava samo u ratu pravom.I on preti da se ne igraju vatrom.Ili je toliko lud ili mu SAD pise instrukcije a ne vidi sa cim ima posla,upetljao se sa najjacima,razvalice ga,neverovatno lud covek!Cini mi se da ce u bliskoj buducnosti da ce i Ameri i Rusi da ih "zatezu" ma koliko bili Turci jaki zna se ko su gazde...Sad nazad nema,pa ko duze izdrzi..a znam da Rus moze da izdrzava sve i svasta ali da pobedjuje...Na zalost nema nazad,sve ovo je otislo mnogo duboko i siroko!

dejan

pre 8 godina

Mislio sam da od nasih politicara na vlasti nema gorih, ali kakve su nebulozne i protivrecne izjave turski politicari davali u poslednjih nekoliko dana mislim da su zasluzili prvo mesto.

pro

pre 8 godina

Ovo samo potvrđuje činjenicu da sami Turci nisu ušli u ovu avanturu, nego da su instruisani od SAD koje sada mudro ćute. Providno do bola. A i pored činjenice o velikoj vojnoj moći Turske, ovakve izjave su neprimerene dostignutom nivou razvoja jedne zemlje koja bi mogla da šalje ovakve poruke jednoj Rusiji. Priča za domaću javnost koja im se debelo može obiti o glavu.