Sreda, 18.11.2015.

16:29

EU nam poručuje: Ukinite rampu, kršite sporazum

EK smatra da su zaštitne mere za uvoz mleka i svinjetine iz EU kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i poziva vlasti Srbije da ih što pre ukinu.

Izvor: Beta

EU nam poruèuje: Ukinite rampu, kršite sporazum IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

dragan

pre 8 godina

" ..Uvozicemo djubre, jer samo za to i imamo para. .."
(Ludi Mile, 18. novembar 2015 22:39)

Domace mleko sa aflatoksinom ti nije djubre ?

petar

pre 8 godina

...EU nije idila, EU je tiranija. ...
(dusanmal, 18. novembar 2015 18:05)

Zanimljivo da se najveci broj Srba iseljava u EU tiraniju .

komsija

pre 8 godina

.Kupujte samo domace!.
(Milan, 18. novembar 2015 17:39)

Otkada sam prestao da pijem domace aflatoksicno mleko osecam se bolje i zdravije .

Ludi Mile

pre 8 godina

Srbija je premalo trziste za EU. Mi nemamo ni plateznu moc da kupujemo ispravno mleko svaki dan.
Uvozicemo djubre, jer samo za to i imamo para.
Uostalom, zar GMO Maggle ili kako se vec zove mleko, nije vec dugo u prodaji?

Ja

pre 8 godina

Znaci, koliko sutra ce im odobriti. i verovatno ce i kostati jeftinije od ovog naseg djubreta koje trenutno pijemo.
Naravno da ce muceni penzioneri da ga kupuju, samo da je 1 dinar jeftinije.

nn

pre 8 godina

Šta očekivati od ove vlasti . Kada vidim ko su nam ministri, mogu samo zamisliti ko ide na pregovore sa EU. Neki balavci koji u životu nisu ništa radili... Tek mogu zamisliti kako im se ismejavaju kada odu na pregovore.

Glas Srbije

pre 8 godina

Koje budale su potpisale taj SSP? Ah znam isti oni koji su resavanje kosovskog problema prebacili iz UN u Brisel pa sad ovaj sto je obecao da ce to ponistiti sad briselskim sporazumom daje i levo i desno. Blago nama kad nas vizionari vode.

aco

pre 8 godina

Kad je Kostunica govorio da je SSP stetan za nasu privredu, svi su mu se smejali. Sad se vidi da je bio u pravu. Verujem da evrofanaticima to jako tesko pada.

vlada

pre 8 godina

A kad oni spuste rampu za nase proizvode onda nikom nista!
Doduse oni to rade na perfidniji nacin, sa standardima i sličnim budalaštinama.
Možda bi i mi trebali da uvedemo tako neke standarde za robu koja se nalazi na tržište, da se provlačimo kroz iste rupe kroz koje se provlači i EU, mada mislim da bi se oni i protiv toga bunili

DRAGAN

pre 8 godina

Kazu ukinite barijere za mleko, mlecne proizvode i svinjetinu. Kazu da razlog za uvodjenje nije vise opravdan ili sta vec. U svakom slucaju ako se ovaj trend nastavi srpskog stocara vise nece biti. To sto nam je kompletna proizvodnja svinja za domace potrebe prepolovljena to izgleda nije vazno ali bitno je da se uvoze tovljenici iz Hrvatske i prasad iz Madjarske po ceni koja je skoro pa ispod ekonomske racunice a to sto oni dobijaju od drzave svoje, subvencije za svako prase i tovljenika mnogo vise novaca nego sto dobija srpski stocar i sto pored odlicnih rezultata ne moze sa njima da se takmici to izgleda opet nema veze.

rema

pre 8 godina

A vas dumping? Steta pa mi nemamo monitoring. Al cinjenica je da krompir u celoj evropi kosta minimum 1€ za kilo. A mi ga uvozimo za 5 centi. Kako to?

Zoran Ilic

pre 8 godina

Kakva drskost EU,Srbija ima zabranu tranzita smrznutog mesu kroz Evropsku Uniju a EU ocekuje da mi uvozimo meso(a mi ga i uvozimo)iz EU.druga jadna realnost u srbiji,imamo zabranu uvoza i upotrebe GMO soje,a uvozimo meso od zivotinja koje su hranjene GMO sojom. Sve sami jadni apsurdi koji egsistiraju samo u srbiji.

Ђенерал

pre 8 godina

И опет ћу рећи, није крива ЕУ него домаћи лопови и мешетари, зато што је закон за Еу месо краће од нашег. Тамо месу истекне рок трајања а овде још важи. Увести закон који то спречава под хитно.
А што се тиче цена, код нас су цене скупље а плате 10 пута мање него на западу, и опет због домаћих лопова и мешетара тј. увозничког лобија.

Savri

pre 8 godina

Ovi na vlasti će naravno na sve pristati samo da i dalje vladaju ovom napaćenom rajom. Zato su i dobili podršku zapada pre nekoliko godina jer nemaju ni trunku odgovornosti prema svojoj zemlji i svom narodu...

dusanmal

pre 8 godina

Ovo je posledica problema, ne sam problem. Takodje eksplicitni dokaz postojanja problema: Interesi EU su najcesce u sukobu sa Srpskim interesima. U ekonomiji, politici,... svemu.
Jedino resenje i ovog i mnogih drugih posledica osnovnog problema je da se zaustavi sa suludim letenjem u EU po svaku cenu.
U najboljem interesu Srbije je apsolutna neutralnost. Vojna, politicka, ekonomska. Neutralnost podrazumeva prijateljske odnose sa svima - EU, Rusima, SAD, Kinom, ... cak i Arapima. Gde je u interesu Srbije - iskoristiti. Gde nije - braniti se sa pozicije gde samo mi sami odredjujemo sta je u nasem interesu (nista nas ne sprecava da budemo glupi i pogresni u toj situaciji ali bar normalna sansa za ispravnu odluku postoji).
EU nije idila, EU je tiranija.
A da imamo vlast, pa cak i ako hoce EU, evo ispravnog odgovora: "Tarife ne menjamo sve dok EU izvoznici primaju podrsku svojih drzava da smanje cene svojih proizvoda". Jedan od glavnih preraspodeljivackih mehanizama u EU (te i jedan od glavnih razloga ostajanja Skotske u UK i EU) su drzavna placanja i podrska poljoprivrednim proizvodjacima. Moguca u EU zbog snage njihove ekonomije i odluke da preraspodele. Nemoguce u slaboj ekonomiji kao Srbija gde su poljoprivrednici i njihovi proizvodi potpuno nezasticeni. Tarife su jedini moguc odgovor.

Sky

pre 8 godina

Ja bi ukinuo, i odmah uveo nove. Koje bi cuvale zdravlje ove jadne i otrovane nacije. NO GMO
(Magarac, 18. novembar 2015 16:54)

Neces EU pravila (koja su ajmo reci bezveze,jer stite samo one najjace) neces u EU,a koliko vidim primarni cilj vase vlade je ulazak u EU,e sad njima se ne zuri,vama da...tako da ce na kraju kako oni kazu,a inace je uvijek tako...samo je stvar koliko se svi mi opirali ali na kraju je uvijek isti pobijednik....

kögel TIR.

pre 8 godina

hahah .. najvise volim da citam komentare ovih pametnjakovica tipa no GMO i tako to sto bi od krave Bushe hteli da im daje jedno 50 litra mleka gore dole .. pa da sve to izvoze u EU .. pa da li ste vi ljudi realni o cemu pricate?! Nisu nam Nemci Holandezi i Francuzi krivi sto smo svoju poljoprivredu i stocarstvo ruinirali .. krivi smo mi sami kao drzava koja ne brine o svom poljoprivredniku! Ja ne znam da li ste vi svesni koliko je u evropi poljoprivreda savremena.. ali postoji internet pa gledajte klipove informisite se o tome kakva je poljoprivreda i stocarstvo u Holandiji pa onda shvatite gde ste i sta ste ..

pepe

pre 8 godina

Kao student veterine koji je u tim vodama duzan sam da obavestim da zbog tog sporazuma u Srbiju stize najgore iz Evrope... Mada, verujem da vecina to i zna

V

pre 8 godina

Ako se ukinu zastitne mere ukida se i proizvodnja mleka i svinja u Srbiji. Otvorene su nam granice za uvoz svega zivog u Srbiju,bez ikakve kontrole a izvoz svinja je onemogucen zbog vakcinacije svinjske kuge,tako da je sporazum sam po sebi vec uveliko nastetio domacoj proizvodnji a ukidanje zastitnih mera definitivno znaci prestanak proizvodnje zbog nekonkurentnosti nasih proizvodjaca u odnosu na strane proizvodjace.

Trandafil Karanfilovski

pre 8 godina

Strateski vazan sektor stocarstva nam je na rubu propasti zbog SSP-a. Svu domacu hranu osloboditi pdv-a a uvoznu opteretiti sa 30% plus carine. Tako ostvarene budzetske prihode preusmeriti na subvencije u agrar.
Kakva bre crna EU? Da nece slucajno oni da nas hrane kada potpuno upropastimo poljprivredu uvozom trecerazredne subvencionisane hrane? Naravno da nece, nego ce za bagatelu da pokupuju zemljiste i da onda proizvode ono sto oni hoce a mi cemo da nadnicimo za strance u svojoj zemlji. Kada je potpisivan SSP dobijali smo obecanja da cemo za 5-7 godina biti u EU. I? Sada ni najveci optimista ne moze da prognozira za narednih 10 godina.

borislav

pre 8 godina

Eu ce, kao i u Sloveniji unistiti domace stocarstvo i poljoprivredu. Danas kupujemo mleko i mlecne preradjevine iz Eu zemalja, a slovenacki seljak propada.

Kipo

pre 8 godina

Nemačka subvencionira svog zemljoradnika pa on po Evropi nudi svoje proizvode po nižoj ceni od našeg zemljoradnika jer je tako u mogućnosti...

Čitajte Ustav

pre 8 godina

Uz subvencije koje vlade zapadnih republika daju svojim proizvođačima cene će biti niže od naših, što će zančiti propast za nas...

Neko

pre 8 godina

"Litar srpskog mleka koje je proizveden na travi pešterske visoravni je i zdrravije i ukusnije nego litar mleka od GMO hrane na GMO govečetetu. "

- U EU je GMO zabranjen. Inace, slazem sa svime ostalim sto je napisano. Nasa zemlja ne daje dovoljno subvencija da bi nas proizvod bio konkurentan sa onim iz EU. Prevashodno zato sto mi ne drzimo zivotinje na nacin na koji velike kompanije u svetu to rade. Samim time nasa proizvodnja je skuplja, ali je neretko i proizvod kvalitetniji.

Mirko

pre 8 godina

dosta vise ukinite eu...koje bre njihovo mleko i meso, ptestanite da trujete ovaj napaceni narod sa uvozom njihovih proizvoda filovanih raznom hemijom...nemojte nas praviti majmunima..

Sava Drugi

pre 8 godina

Neće da može. Dozvolite prvo milionima naših malih sitnih proizvidača uvoz u EU, pa onda tražite to.

Litar srpskog mleka koje je proizveden na travi pešterske visoravni je i zdrravije i ukusnije nego litar mleka od GMO hrane na GMO govečetetu.

Multinacionke kvare stvari i ne dozvoljavaju da seljaci iz Sjenice izvoze pršutu u Nemačku pa se ona ilegalno švercuje kao kanibas iz Albanije.

ask

pre 8 godina

Moreee... Svasta bih napisao... Pa nama SSP samo steti. Odavno je trebalo da se ukine. Licemeri evropski. Inac, koji su mehanizmi nase drave da zastiti domacu proizvodnju?! Nema ih!

ja

pre 8 godina

upravo tako kako su rekli - obrazloženje srpske strane nije dovoljno utemeljeno; gde su vam poznavaoci tržišta,politike EU, pravnog poretka i praksi u zemljama EU? u telima koja treba da pregovaraju sa EU zaposlili ste diletante (za poglavlja poljoprivrede dno dna) , preko kojekakvih veza koje ne želim ni da imenujem, nanosite nemerljivu štetu svojoj zemlji zbog svojih sitnih partijskih i dnevno-političkih interesa; ti što "brane" interese srpske poljoprivrede jedva natucaju engleski, u Briselu služe za sprdnju, a stručnjaci koji bi mogli da se nose sa tim belosvetkim aždajama uglavnom nisu podobni jer ne trpe gluposti,nerad i zloupotrebe; samo nastavite da radite u korist sopstvene (odnosno zajedničke) štete, nemam dovoljno ružnih reči kojima bih vas nazvala....

pepe

pre 8 godina

Kao student veterine koji je u tim vodama duzan sam da obavestim da zbog tog sporazuma u Srbiju stize najgore iz Evrope... Mada, verujem da vecina to i zna

ask

pre 8 godina

Moreee... Svasta bih napisao... Pa nama SSP samo steti. Odavno je trebalo da se ukine. Licemeri evropski. Inac, koji su mehanizmi nase drave da zastiti domacu proizvodnju?! Nema ih!

ja

pre 8 godina

upravo tako kako su rekli - obrazloženje srpske strane nije dovoljno utemeljeno; gde su vam poznavaoci tržišta,politike EU, pravnog poretka i praksi u zemljama EU? u telima koja treba da pregovaraju sa EU zaposlili ste diletante (za poglavlja poljoprivrede dno dna) , preko kojekakvih veza koje ne želim ni da imenujem, nanosite nemerljivu štetu svojoj zemlji zbog svojih sitnih partijskih i dnevno-političkih interesa; ti što "brane" interese srpske poljoprivrede jedva natucaju engleski, u Briselu služe za sprdnju, a stručnjaci koji bi mogli da se nose sa tim belosvetkim aždajama uglavnom nisu podobni jer ne trpe gluposti,nerad i zloupotrebe; samo nastavite da radite u korist sopstvene (odnosno zajedničke) štete, nemam dovoljno ružnih reči kojima bih vas nazvala....

Sava Drugi

pre 8 godina

Neće da može. Dozvolite prvo milionima naših malih sitnih proizvidača uvoz u EU, pa onda tražite to.

Litar srpskog mleka koje je proizveden na travi pešterske visoravni je i zdrravije i ukusnije nego litar mleka od GMO hrane na GMO govečetetu.

Multinacionke kvare stvari i ne dozvoljavaju da seljaci iz Sjenice izvoze pršutu u Nemačku pa se ona ilegalno švercuje kao kanibas iz Albanije.

Ђенерал

pre 8 godina

И опет ћу рећи, није крива ЕУ него домаћи лопови и мешетари, зато што је закон за Еу месо краће од нашег. Тамо месу истекне рок трајања а овде још важи. Увести закон који то спречава под хитно.
А што се тиче цена, код нас су цене скупље а плате 10 пута мање него на западу, и опет због домаћих лопова и мешетара тј. увозничког лобија.

Zoran Ilic

pre 8 godina

Kakva drskost EU,Srbija ima zabranu tranzita smrznutog mesu kroz Evropsku Uniju a EU ocekuje da mi uvozimo meso(a mi ga i uvozimo)iz EU.druga jadna realnost u srbiji,imamo zabranu uvoza i upotrebe GMO soje,a uvozimo meso od zivotinja koje su hranjene GMO sojom. Sve sami jadni apsurdi koji egsistiraju samo u srbiji.

V

pre 8 godina

Ako se ukinu zastitne mere ukida se i proizvodnja mleka i svinja u Srbiji. Otvorene su nam granice za uvoz svega zivog u Srbiju,bez ikakve kontrole a izvoz svinja je onemogucen zbog vakcinacije svinjske kuge,tako da je sporazum sam po sebi vec uveliko nastetio domacoj proizvodnji a ukidanje zastitnih mera definitivno znaci prestanak proizvodnje zbog nekonkurentnosti nasih proizvodjaca u odnosu na strane proizvodjace.

Kipo

pre 8 godina

Nemačka subvencionira svog zemljoradnika pa on po Evropi nudi svoje proizvode po nižoj ceni od našeg zemljoradnika jer je tako u mogućnosti...

aco

pre 8 godina

Kad je Kostunica govorio da je SSP stetan za nasu privredu, svi su mu se smejali. Sad se vidi da je bio u pravu. Verujem da evrofanaticima to jako tesko pada.

borislav

pre 8 godina

Eu ce, kao i u Sloveniji unistiti domace stocarstvo i poljoprivredu. Danas kupujemo mleko i mlecne preradjevine iz Eu zemalja, a slovenacki seljak propada.

DRAGAN

pre 8 godina

Kazu ukinite barijere za mleko, mlecne proizvode i svinjetinu. Kazu da razlog za uvodjenje nije vise opravdan ili sta vec. U svakom slucaju ako se ovaj trend nastavi srpskog stocara vise nece biti. To sto nam je kompletna proizvodnja svinja za domace potrebe prepolovljena to izgleda nije vazno ali bitno je da se uvoze tovljenici iz Hrvatske i prasad iz Madjarske po ceni koja je skoro pa ispod ekonomske racunice a to sto oni dobijaju od drzave svoje, subvencije za svako prase i tovljenika mnogo vise novaca nego sto dobija srpski stocar i sto pored odlicnih rezultata ne moze sa njima da se takmici to izgleda opet nema veze.

Trandafil Karanfilovski

pre 8 godina

Strateski vazan sektor stocarstva nam je na rubu propasti zbog SSP-a. Svu domacu hranu osloboditi pdv-a a uvoznu opteretiti sa 30% plus carine. Tako ostvarene budzetske prihode preusmeriti na subvencije u agrar.
Kakva bre crna EU? Da nece slucajno oni da nas hrane kada potpuno upropastimo poljprivredu uvozom trecerazredne subvencionisane hrane? Naravno da nece, nego ce za bagatelu da pokupuju zemljiste i da onda proizvode ono sto oni hoce a mi cemo da nadnicimo za strance u svojoj zemlji. Kada je potpisivan SSP dobijali smo obecanja da cemo za 5-7 godina biti u EU. I? Sada ni najveci optimista ne moze da prognozira za narednih 10 godina.

Mirko

pre 8 godina

dosta vise ukinite eu...koje bre njihovo mleko i meso, ptestanite da trujete ovaj napaceni narod sa uvozom njihovih proizvoda filovanih raznom hemijom...nemojte nas praviti majmunima..

Glas Srbije

pre 8 godina

Koje budale su potpisale taj SSP? Ah znam isti oni koji su resavanje kosovskog problema prebacili iz UN u Brisel pa sad ovaj sto je obecao da ce to ponistiti sad briselskim sporazumom daje i levo i desno. Blago nama kad nas vizionari vode.

Neko

pre 8 godina

"Litar srpskog mleka koje je proizveden na travi pešterske visoravni je i zdrravije i ukusnije nego litar mleka od GMO hrane na GMO govečetetu. "

- U EU je GMO zabranjen. Inace, slazem sa svime ostalim sto je napisano. Nasa zemlja ne daje dovoljno subvencija da bi nas proizvod bio konkurentan sa onim iz EU. Prevashodno zato sto mi ne drzimo zivotinje na nacin na koji velike kompanije u svetu to rade. Samim time nasa proizvodnja je skuplja, ali je neretko i proizvod kvalitetniji.

Savri

pre 8 godina

Ovi na vlasti će naravno na sve pristati samo da i dalje vladaju ovom napaćenom rajom. Zato su i dobili podršku zapada pre nekoliko godina jer nemaju ni trunku odgovornosti prema svojoj zemlji i svom narodu...

nn

pre 8 godina

Šta očekivati od ove vlasti . Kada vidim ko su nam ministri, mogu samo zamisliti ko ide na pregovore sa EU. Neki balavci koji u životu nisu ništa radili... Tek mogu zamisliti kako im se ismejavaju kada odu na pregovore.

vlada

pre 8 godina

A kad oni spuste rampu za nase proizvode onda nikom nista!
Doduse oni to rade na perfidniji nacin, sa standardima i sličnim budalaštinama.
Možda bi i mi trebali da uvedemo tako neke standarde za robu koja se nalazi na tržište, da se provlačimo kroz iste rupe kroz koje se provlači i EU, mada mislim da bi se oni i protiv toga bunili

rema

pre 8 godina

A vas dumping? Steta pa mi nemamo monitoring. Al cinjenica je da krompir u celoj evropi kosta minimum 1€ za kilo. A mi ga uvozimo za 5 centi. Kako to?

Čitajte Ustav

pre 8 godina

Uz subvencije koje vlade zapadnih republika daju svojim proizvođačima cene će biti niže od naših, što će zančiti propast za nas...

dusanmal

pre 8 godina

Ovo je posledica problema, ne sam problem. Takodje eksplicitni dokaz postojanja problema: Interesi EU su najcesce u sukobu sa Srpskim interesima. U ekonomiji, politici,... svemu.
Jedino resenje i ovog i mnogih drugih posledica osnovnog problema je da se zaustavi sa suludim letenjem u EU po svaku cenu.
U najboljem interesu Srbije je apsolutna neutralnost. Vojna, politicka, ekonomska. Neutralnost podrazumeva prijateljske odnose sa svima - EU, Rusima, SAD, Kinom, ... cak i Arapima. Gde je u interesu Srbije - iskoristiti. Gde nije - braniti se sa pozicije gde samo mi sami odredjujemo sta je u nasem interesu (nista nas ne sprecava da budemo glupi i pogresni u toj situaciji ali bar normalna sansa za ispravnu odluku postoji).
EU nije idila, EU je tiranija.
A da imamo vlast, pa cak i ako hoce EU, evo ispravnog odgovora: "Tarife ne menjamo sve dok EU izvoznici primaju podrsku svojih drzava da smanje cene svojih proizvoda". Jedan od glavnih preraspodeljivackih mehanizama u EU (te i jedan od glavnih razloga ostajanja Skotske u UK i EU) su drzavna placanja i podrska poljoprivrednim proizvodjacima. Moguca u EU zbog snage njihove ekonomije i odluke da preraspodele. Nemoguce u slaboj ekonomiji kao Srbija gde su poljoprivrednici i njihovi proizvodi potpuno nezasticeni. Tarife su jedini moguc odgovor.

kögel TIR.

pre 8 godina

hahah .. najvise volim da citam komentare ovih pametnjakovica tipa no GMO i tako to sto bi od krave Bushe hteli da im daje jedno 50 litra mleka gore dole .. pa da sve to izvoze u EU .. pa da li ste vi ljudi realni o cemu pricate?! Nisu nam Nemci Holandezi i Francuzi krivi sto smo svoju poljoprivredu i stocarstvo ruinirali .. krivi smo mi sami kao drzava koja ne brine o svom poljoprivredniku! Ja ne znam da li ste vi svesni koliko je u evropi poljoprivreda savremena.. ali postoji internet pa gledajte klipove informisite se o tome kakva je poljoprivreda i stocarstvo u Holandiji pa onda shvatite gde ste i sta ste ..

Sky

pre 8 godina

Ja bi ukinuo, i odmah uveo nove. Koje bi cuvale zdravlje ove jadne i otrovane nacije. NO GMO
(Magarac, 18. novembar 2015 16:54)

Neces EU pravila (koja su ajmo reci bezveze,jer stite samo one najjace) neces u EU,a koliko vidim primarni cilj vase vlade je ulazak u EU,e sad njima se ne zuri,vama da...tako da ce na kraju kako oni kazu,a inace je uvijek tako...samo je stvar koliko se svi mi opirali ali na kraju je uvijek isti pobijednik....

Ludi Mile

pre 8 godina

Srbija je premalo trziste za EU. Mi nemamo ni plateznu moc da kupujemo ispravno mleko svaki dan.
Uvozicemo djubre, jer samo za to i imamo para.
Uostalom, zar GMO Maggle ili kako se vec zove mleko, nije vec dugo u prodaji?

Ja

pre 8 godina

Znaci, koliko sutra ce im odobriti. i verovatno ce i kostati jeftinije od ovog naseg djubreta koje trenutno pijemo.
Naravno da ce muceni penzioneri da ga kupuju, samo da je 1 dinar jeftinije.

dragan

pre 8 godina

" ..Uvozicemo djubre, jer samo za to i imamo para. .."
(Ludi Mile, 18. novembar 2015 22:39)

Domace mleko sa aflatoksinom ti nije djubre ?

petar

pre 8 godina

...EU nije idila, EU je tiranija. ...
(dusanmal, 18. novembar 2015 18:05)

Zanimljivo da se najveci broj Srba iseljava u EU tiraniju .

komsija

pre 8 godina

.Kupujte samo domace!.
(Milan, 18. novembar 2015 17:39)

Otkada sam prestao da pijem domace aflatoksicno mleko osecam se bolje i zdravije .

kögel TIR.

pre 8 godina

hahah .. najvise volim da citam komentare ovih pametnjakovica tipa no GMO i tako to sto bi od krave Bushe hteli da im daje jedno 50 litra mleka gore dole .. pa da sve to izvoze u EU .. pa da li ste vi ljudi realni o cemu pricate?! Nisu nam Nemci Holandezi i Francuzi krivi sto smo svoju poljoprivredu i stocarstvo ruinirali .. krivi smo mi sami kao drzava koja ne brine o svom poljoprivredniku! Ja ne znam da li ste vi svesni koliko je u evropi poljoprivreda savremena.. ali postoji internet pa gledajte klipove informisite se o tome kakva je poljoprivreda i stocarstvo u Holandiji pa onda shvatite gde ste i sta ste ..

Sky

pre 8 godina

Ja bi ukinuo, i odmah uveo nove. Koje bi cuvale zdravlje ove jadne i otrovane nacije. NO GMO
(Magarac, 18. novembar 2015 16:54)

Neces EU pravila (koja su ajmo reci bezveze,jer stite samo one najjace) neces u EU,a koliko vidim primarni cilj vase vlade je ulazak u EU,e sad njima se ne zuri,vama da...tako da ce na kraju kako oni kazu,a inace je uvijek tako...samo je stvar koliko se svi mi opirali ali na kraju je uvijek isti pobijednik....

ask

pre 8 godina

Moreee... Svasta bih napisao... Pa nama SSP samo steti. Odavno je trebalo da se ukine. Licemeri evropski. Inac, koji su mehanizmi nase drave da zastiti domacu proizvodnju?! Nema ih!

Sava Drugi

pre 8 godina

Neće da može. Dozvolite prvo milionima naših malih sitnih proizvidača uvoz u EU, pa onda tražite to.

Litar srpskog mleka koje je proizveden na travi pešterske visoravni je i zdrravije i ukusnije nego litar mleka od GMO hrane na GMO govečetetu.

Multinacionke kvare stvari i ne dozvoljavaju da seljaci iz Sjenice izvoze pršutu u Nemačku pa se ona ilegalno švercuje kao kanibas iz Albanije.

pepe

pre 8 godina

Kao student veterine koji je u tim vodama duzan sam da obavestim da zbog tog sporazuma u Srbiju stize najgore iz Evrope... Mada, verujem da vecina to i zna

Mirko

pre 8 godina

dosta vise ukinite eu...koje bre njihovo mleko i meso, ptestanite da trujete ovaj napaceni narod sa uvozom njihovih proizvoda filovanih raznom hemijom...nemojte nas praviti majmunima..

aco

pre 8 godina

Kad je Kostunica govorio da je SSP stetan za nasu privredu, svi su mu se smejali. Sad se vidi da je bio u pravu. Verujem da evrofanaticima to jako tesko pada.

dusanmal

pre 8 godina

Ovo je posledica problema, ne sam problem. Takodje eksplicitni dokaz postojanja problema: Interesi EU su najcesce u sukobu sa Srpskim interesima. U ekonomiji, politici,... svemu.
Jedino resenje i ovog i mnogih drugih posledica osnovnog problema je da se zaustavi sa suludim letenjem u EU po svaku cenu.
U najboljem interesu Srbije je apsolutna neutralnost. Vojna, politicka, ekonomska. Neutralnost podrazumeva prijateljske odnose sa svima - EU, Rusima, SAD, Kinom, ... cak i Arapima. Gde je u interesu Srbije - iskoristiti. Gde nije - braniti se sa pozicije gde samo mi sami odredjujemo sta je u nasem interesu (nista nas ne sprecava da budemo glupi i pogresni u toj situaciji ali bar normalna sansa za ispravnu odluku postoji).
EU nije idila, EU je tiranija.
A da imamo vlast, pa cak i ako hoce EU, evo ispravnog odgovora: "Tarife ne menjamo sve dok EU izvoznici primaju podrsku svojih drzava da smanje cene svojih proizvoda". Jedan od glavnih preraspodeljivackih mehanizama u EU (te i jedan od glavnih razloga ostajanja Skotske u UK i EU) su drzavna placanja i podrska poljoprivrednim proizvodjacima. Moguca u EU zbog snage njihove ekonomije i odluke da preraspodele. Nemoguce u slaboj ekonomiji kao Srbija gde su poljoprivrednici i njihovi proizvodi potpuno nezasticeni. Tarife su jedini moguc odgovor.

borislav

pre 8 godina

Eu ce, kao i u Sloveniji unistiti domace stocarstvo i poljoprivredu. Danas kupujemo mleko i mlecne preradjevine iz Eu zemalja, a slovenacki seljak propada.

Glas Srbije

pre 8 godina

Koje budale su potpisale taj SSP? Ah znam isti oni koji su resavanje kosovskog problema prebacili iz UN u Brisel pa sad ovaj sto je obecao da ce to ponistiti sad briselskim sporazumom daje i levo i desno. Blago nama kad nas vizionari vode.

Zoran Ilic

pre 8 godina

Kakva drskost EU,Srbija ima zabranu tranzita smrznutog mesu kroz Evropsku Uniju a EU ocekuje da mi uvozimo meso(a mi ga i uvozimo)iz EU.druga jadna realnost u srbiji,imamo zabranu uvoza i upotrebe GMO soje,a uvozimo meso od zivotinja koje su hranjene GMO sojom. Sve sami jadni apsurdi koji egsistiraju samo u srbiji.

Ja

pre 8 godina

Znaci, koliko sutra ce im odobriti. i verovatno ce i kostati jeftinije od ovog naseg djubreta koje trenutno pijemo.
Naravno da ce muceni penzioneri da ga kupuju, samo da je 1 dinar jeftinije.

Neko

pre 8 godina

"Litar srpskog mleka koje je proizveden na travi pešterske visoravni je i zdrravije i ukusnije nego litar mleka od GMO hrane na GMO govečetetu. "

- U EU je GMO zabranjen. Inace, slazem sa svime ostalim sto je napisano. Nasa zemlja ne daje dovoljno subvencija da bi nas proizvod bio konkurentan sa onim iz EU. Prevashodno zato sto mi ne drzimo zivotinje na nacin na koji velike kompanije u svetu to rade. Samim time nasa proizvodnja je skuplja, ali je neretko i proizvod kvalitetniji.

Trandafil Karanfilovski

pre 8 godina

Strateski vazan sektor stocarstva nam je na rubu propasti zbog SSP-a. Svu domacu hranu osloboditi pdv-a a uvoznu opteretiti sa 30% plus carine. Tako ostvarene budzetske prihode preusmeriti na subvencije u agrar.
Kakva bre crna EU? Da nece slucajno oni da nas hrane kada potpuno upropastimo poljprivredu uvozom trecerazredne subvencionisane hrane? Naravno da nece, nego ce za bagatelu da pokupuju zemljiste i da onda proizvode ono sto oni hoce a mi cemo da nadnicimo za strance u svojoj zemlji. Kada je potpisivan SSP dobijali smo obecanja da cemo za 5-7 godina biti u EU. I? Sada ni najveci optimista ne moze da prognozira za narednih 10 godina.

ja

pre 8 godina

upravo tako kako su rekli - obrazloženje srpske strane nije dovoljno utemeljeno; gde su vam poznavaoci tržišta,politike EU, pravnog poretka i praksi u zemljama EU? u telima koja treba da pregovaraju sa EU zaposlili ste diletante (za poglavlja poljoprivrede dno dna) , preko kojekakvih veza koje ne želim ni da imenujem, nanosite nemerljivu štetu svojoj zemlji zbog svojih sitnih partijskih i dnevno-političkih interesa; ti što "brane" interese srpske poljoprivrede jedva natucaju engleski, u Briselu služe za sprdnju, a stručnjaci koji bi mogli da se nose sa tim belosvetkim aždajama uglavnom nisu podobni jer ne trpe gluposti,nerad i zloupotrebe; samo nastavite da radite u korist sopstvene (odnosno zajedničke) štete, nemam dovoljno ružnih reči kojima bih vas nazvala....

V

pre 8 godina

Ako se ukinu zastitne mere ukida se i proizvodnja mleka i svinja u Srbiji. Otvorene su nam granice za uvoz svega zivog u Srbiju,bez ikakve kontrole a izvoz svinja je onemogucen zbog vakcinacije svinjske kuge,tako da je sporazum sam po sebi vec uveliko nastetio domacoj proizvodnji a ukidanje zastitnih mera definitivno znaci prestanak proizvodnje zbog nekonkurentnosti nasih proizvodjaca u odnosu na strane proizvodjace.

Savri

pre 8 godina

Ovi na vlasti će naravno na sve pristati samo da i dalje vladaju ovom napaćenom rajom. Zato su i dobili podršku zapada pre nekoliko godina jer nemaju ni trunku odgovornosti prema svojoj zemlji i svom narodu...

rema

pre 8 godina

A vas dumping? Steta pa mi nemamo monitoring. Al cinjenica je da krompir u celoj evropi kosta minimum 1€ za kilo. A mi ga uvozimo za 5 centi. Kako to?

DRAGAN

pre 8 godina

Kazu ukinite barijere za mleko, mlecne proizvode i svinjetinu. Kazu da razlog za uvodjenje nije vise opravdan ili sta vec. U svakom slucaju ako se ovaj trend nastavi srpskog stocara vise nece biti. To sto nam je kompletna proizvodnja svinja za domace potrebe prepolovljena to izgleda nije vazno ali bitno je da se uvoze tovljenici iz Hrvatske i prasad iz Madjarske po ceni koja je skoro pa ispod ekonomske racunice a to sto oni dobijaju od drzave svoje, subvencije za svako prase i tovljenika mnogo vise novaca nego sto dobija srpski stocar i sto pored odlicnih rezultata ne moze sa njima da se takmici to izgleda opet nema veze.

vlada

pre 8 godina

A kad oni spuste rampu za nase proizvode onda nikom nista!
Doduse oni to rade na perfidniji nacin, sa standardima i sličnim budalaštinama.
Možda bi i mi trebali da uvedemo tako neke standarde za robu koja se nalazi na tržište, da se provlačimo kroz iste rupe kroz koje se provlači i EU, mada mislim da bi se oni i protiv toga bunili

Ludi Mile

pre 8 godina

Srbija je premalo trziste za EU. Mi nemamo ni plateznu moc da kupujemo ispravno mleko svaki dan.
Uvozicemo djubre, jer samo za to i imamo para.
Uostalom, zar GMO Maggle ili kako se vec zove mleko, nije vec dugo u prodaji?

Čitajte Ustav

pre 8 godina

Uz subvencije koje vlade zapadnih republika daju svojim proizvođačima cene će biti niže od naših, što će zančiti propast za nas...

Ђенерал

pre 8 godina

И опет ћу рећи, није крива ЕУ него домаћи лопови и мешетари, зато што је закон за Еу месо краће од нашег. Тамо месу истекне рок трајања а овде још важи. Увести закон који то спречава под хитно.
А што се тиче цена, код нас су цене скупље а плате 10 пута мање него на западу, и опет због домаћих лопова и мешетара тј. увозничког лобија.

Kipo

pre 8 godina

Nemačka subvencionira svog zemljoradnika pa on po Evropi nudi svoje proizvode po nižoj ceni od našeg zemljoradnika jer je tako u mogućnosti...

nn

pre 8 godina

Šta očekivati od ove vlasti . Kada vidim ko su nam ministri, mogu samo zamisliti ko ide na pregovore sa EU. Neki balavci koji u životu nisu ništa radili... Tek mogu zamisliti kako im se ismejavaju kada odu na pregovore.

dragan

pre 8 godina

" ..Uvozicemo djubre, jer samo za to i imamo para. .."
(Ludi Mile, 18. novembar 2015 22:39)

Domace mleko sa aflatoksinom ti nije djubre ?

petar

pre 8 godina

...EU nije idila, EU je tiranija. ...
(dusanmal, 18. novembar 2015 18:05)

Zanimljivo da se najveci broj Srba iseljava u EU tiraniju .

komsija

pre 8 godina

.Kupujte samo domace!.
(Milan, 18. novembar 2015 17:39)

Otkada sam prestao da pijem domace aflatoksicno mleko osecam se bolje i zdravije .