Četvrtak, 05.11.2015.

10:02

Novi namet - porez na stalak za bicikle

Gradska uprava Zrenjanina uvela je novi komunalni namet – naknadu za stalak za parkiranje dvotočkaša ispred lokala u centru grada od 10 dinara dnevno.

Izvor: Veèernje novosti

Novi namet - porez na stalak za bicikle IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Liberty

pre 8 godina

"Zavodjenje reda" je uvek samo izgovor političara i birokrata za legalnu pljačku. Uvek je njihov lopovluk zaogrnut najboljim i najplemenitijim namerama. Dok ne naučimo da takvo ponašanje kažnjavamo na izborima, drpaće nas zauvek. Nikada ne verujte u zabrane, kažnjavanje i zavodjenje reda.

iggy®

pre 8 godina

Lepo bre uvedite godišnji porez na život, 100€-godine života, šta jajarite, udrite do koske. Usput, svim pokretnim građanima uvedite i registraciju prema kapacitetu pluća. A može i ekološka taksta na nuždu, taman da neke botove unapredite u seromerače.

Zagi

pre 8 godina

Ok, razumem ko se danas u Srbiji bavi politikom i vlada, ali da li je moguće da se među njima baš ni jedan čovek nije našao da objasni koliko je ovo besmisleno!? Oni bukvalno kažnjavaju ljude koji su o svom trošku unapredili biciklističku infrastrukturu u gradu!

Dr. Zook

pre 8 godina

@(V, 5. novembar 2015 12:16)
Jeste, ali napisao je i ovo:"...čekali smo ih ko ozebli sunce. A kad su došli jedva smo čekali da im vidimo leđa..."

poljak

pre 8 godina

Ma bravo! Za plin atesti i reatesti, akcize, nameti razni. Ali tu nije kraj, eto i nameta za bicikliste. Toliko o ekoloskoj svesti napredne vlade! Ocekujemo porez na bicikle, atest za prepravke bicikli, obavezne zimske gume...

radojko

pre 8 godina

aaaaa. nije pravedno. a rolerasi...
i njima porez...na povrsinu osam tockica koji gaze asvalt..
cik naprednjaci to izracunajte ako ste roliko pametni.
500 godina pod turcima...
50 pod komunistima...
12 pod milosevicima...

nagradno pitanje :
koliko vec vladaju radikali, naptednjaci, julovci, sps...

Gong

pre 8 godina

Nije u redu da vi koji pešačite i više uništavate trotoare ne platite to habanje! Ovako: Da platite pedometar-implatant, njegovu ugradnju, čiji telemetrijski podaci idu Poresku Upravu, pa na osnovu pređenog puta da lepo platite korišćenje! A strancima uvesti pešačku vinjetu! Ukoliko stanete ispred izloga ili da popričate sa poznanikom, poslati SMS za parkiranje svoje malenkosti, ukucavanjem reg. br. pedometra. Jednom godišnje pedometar na tehnički pregled i zamenu baterije i to uredno platiti.

kreten

pre 8 godina

@ veljko to je paklica cigareta mesecno ili dva piva u kaficu.

Slusaj SNS botino, hoces li ti da odredjujes i sta je nekome skupo a nekome nije ? Radi se o PRINCIPU, reci koja je tebi ocigledno nepoznata,
a princip je sldeci.

NE DAM DA ME IKO PRAVI BUDALOM I PLJACKA NI ZA 1 DINAR.
PA NEKA GLAVA LETI.

Zrenjaninac

pre 8 godina

Okrecem naslove na netu, naidjem na ovaj, i nekako mi od pocetka postane blizak, poznat, prisan. Naime, ja sam Zrenjaninac. Navikao sam na ovakve "majstorije". Pa mi smo jos osamedesetih godina proslog veka placali vazdusarinu, porez na vazduh.

Laki78

pre 8 godina

...Tu knezovi nisu radi kavzi,
Nit su radi Turci izjelice,
Al' je rada sirotinja raja,
koja globa davati ne moze,
ni trpiti Turskoga zuluma...

V

pre 8 godina

Evo šta je zabeležio književnik Miloš Crnjanski 1925 („O Banatu i Banacanima“):

„Taj svet o Srbiji ima jedan zastareo, lep, plav, pojam…Ono što ce izmeniti sliku Banata, i rashladiti ga, bice sistem poreza.
Poreze, ogromne poreze.
Ne zna se ko, ni koliko placa.
Ne piše nigde.
Ište se iznenada i odoka.
Konjanik dolazi u selo, i kao Turcin, trazi harac.
Nema cedulja, tacnih knjižica, upisanih imena, svako na svom mestu, npr: „Laza Gagic platio 34 forinte i pet filera“, pa pecat, pa potpis, pa opet pecat, pa opet potpis, i mir do iduceg kukuruza.
Sad Laza Gagic odlazi cešce na opštinu, a jednog dana istu 2000 dinara, drugog 3000, treceg 4, kad kako.
I to odmah, nema tu šta…I bez pecata i potpisa…Posle dve nedelje, opet zovu.
Zaboravili da zapišu porez na Begej.
Posle 3 nedelje opet zovu.
Zaboravili da racunaju porez na bolnicu.
Posle nedelju dana, opet zovu, nije 200 dinara prirez, nego 230, i neka dokaže da je platio za Begej…Da, on neka dokaže da je platio, jer ne mogu da nadu gde je zapisan…I tako do novog kukuruza.“

мире

pre 8 godina

Нормалан свет укида аутомобиле у центрима градова и подстиче бициклизам, а у Србистану ти наплаћују таксу за бици паркинг. Па ово је више него идиотизам светских размера. Шта је следеће? Наплатићете сталак за цегере у радњама? Бруко!

Coco Bill

pre 8 godina

Pa ništa novo za SNS-ovsku vlast. Verovatno treba "nahraniti" novozaposlene u opštini. Pa još malo, pa će naplaćivati i šetnju trotoarom, stajanje na njemu, pa gledanje izloga.....ma ima još puno mogućnosti da se nešta "naplati" samo treba uključiti maštu i eto ga !!!

Neko iz mase

pre 8 godina

Glasaci SNS-a ne voze bicikl...
Tako da nije gotov!!!
Ima ce apsolutnu vlast na sl. izborima, garantujem ovim ovde stalkom za bicikl :D

bojan

pre 8 godina

To je novi stari primitivizanm zrenjaninske vlasti. Ovim svojm "pametnim " nametom samo ce ukinuti mesta za parkiranje za bicikliste umesto da takav nacin prevoza stimulisu. Unistili su kolski saobracaju gradu sad hoce i biciklisticki.

Pera

pre 8 godina

Eto, Zrenjaninci..nemojte posle da kazete da se sve desava samo u Beogradu, da je samo Beograd Srbija..evo i vama naisao pelcer za naplatu svega i svacega...Naravno, moj komentar citajte sa visokom dozom ironije!!!

Disi ako imas da platis

pre 8 godina

Gore vlasti nikad nije bilo.Ovi samo izmisljaju kako da ti uzmu makar dinar.Kod ovih jos malo ima da se placa i vazduh.

Sasa Bulatovic

pre 8 godina

Predlazem dve opcije

prva je da se ukolne svi drzaci bicikala i da se bicikli redjaju po podu (mini protest gradjana)

druga je opcija da se SVI lepo iselimo iz ove "nase" zemlje, pa nek velike vodje sami sebi razrezuju
idiotske poreze i neka ih sami placaju i neka SAMI zive i SVOJOJ zemlji

molim da mi objavite komentar

Mirko

pre 8 godina

Mislim da je ovo dobro, da se uvede red u montažne objekte i okupiranje prostora ulica i trgova na svaki mogući način, što kafići i ostali uglavnom čine. Taksa deluje simbolično, ali se trebaju osloboditi sitni privrednici koji ionako sastavljaju kraj sa krajem i koji ionako nemaju neki promet - kako je u tekstu napisano.

Da cirkus bude kompletan...

pre 8 godina

1.Urbanistička saglasnost Direkcije za izgradnju i uređenje grada za nosač bicikala,
2.Saglasnost Odeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove za nosač bicilkala,
3.Sve se prosledjuje Odeljenju za finansije, kako bi "srezalo" porez za nosač bicikala.
A, zašto ne i još:
-Projekat nosača bicikala sa obaveznim elaboratom iz statike i geomehanike,
-Elaborat o proceni uticaja nosača bicikala na životnu sredinu,
-Saglasnost nadležnog ministarstva,
-Gradjevinska dozvola,
-Tehnički prijem izvedenih radova,
-Upotrebna dozvola za nosač bicikala,
-Otvaranje nosača bicikala uz prisustvo predstavnika Vlade RS,
-Vest da se emituje u udarnim terminima na svim stanicama sa nacionalnom frekvencijom,

Botiša

pre 8 godina

Nije lose resiti problem gde neko cisto bez plana postavi nekakav objekat na trotoar (kao sto su frizideri za sladolede, reklame za restorane i menjacnice, pa cak i ovo za bicikle), ali ajde prvo da grad obezbedi parking za bicikle i to po nekolkko u svakoj ulici pa onda da naplacuju. Setili se preko noci da zarade, a da nisu ni upozorili ljude... Intelektualci...

Olivera

pre 8 godina

Sve šta se dešava u zadnje vreme podseća na Početak bune protiv dahija - samo nam fali onaj najlepši deo, ali to zavisi već od nas samih

Ivan Kg

pre 8 godina

Predlazem da se svakom strancu koji ulazi u ovu zemlju, debelo naplati ulaz. Ni jedan cirkus na svetu nije besplatan a on ulazi u najveci!

Zaboravljeno koferče

pre 8 godina

Znači, sledeće je namet na udisanje vazduha. Svi ćemo biti pozvani na obaveznu spirometriju u pratnji novozaposlenih komunalnih policajaca, i u zavisnosti od rezultata biće nam razrezan namet. U svetu ljudi se stimulišu da koriste bicikle i zdravo žive, a kod nas-zbogom razume! Deca nam padaju u nesvest od gladi, a oni razmišljaju kako da popune budžet da bi zadržali svoja bezobrazno visoka primanja. Strašno.

Kafedžija Jova

pre 8 godina

Bravo svaka čast gospodine premijeru mislim da bi uskoro trebala da se uvede registracija za bicikle i naravno letnje i zimske gume! Dosta su oni bili bez zakona i radili kako im je ćef

Logika

pre 8 godina

U ovoj zemlji/gradu je sve "regulisano" i "funkcionise perfektno", samo ovi stalci za bicikle kvare prosek... Jaooo, jaooo... Ili je samo to ostalo da nam nije naplaceno, pored vazduha naravno?!

Lokalac

pre 8 godina

Mozda sam ja blago retardiran ali meni nije jasno kako ce se uvesti red tako sto ce se naplacivati drzaci? Biciklovi se ionako "parkiraju" ko gde stigne. Idiotizam...Inace lepa parica je to kad se sabere,bilo bi dobro saznati u cijem ce dzepu zavrsiti...

Dirty

pre 8 godina

Zato što je to grad s neverovatnim prilivom kvalifikovane radne snage??? Zato što je to grad, prostorno ograničen i urbanistički doteran do perfekcije??? Zato što je to grad u kojem i politička elita koristi isključivo bicikl u prevozu??? Zato što je to grad koji želi da izađe u susret svojim građanima i privrednicima i oslobodi ih mogućnosti da bilo šta u životu prođe bez reketa???

Svaka cast

pre 8 godina

(Da cirkus bude kompletan..., 5. novembar 2015 11:38)

Nedostaje jos: kupovina atestiranog nosaca od ovlastenog proizvodjaca, da bi lista bila kompletna.

Srdjan

pre 8 godina

Idiotizam, pa nema gde.
Umesto da motivišu ljude da što više koriste bicikle...
Šta je sledeće, da se plaća registracija za bicikle?!

klon truper 404

pre 8 godina

Jaooo zemljo Srbijo!!! Pa u periodu kada se cela Evtopa trudi da stimuliše upotrebu bicikala, zdrav život, bavljenje sportom, što manje korišćenje automobila i smanjenje polucije, pa kao stimulans diže plate onima koji bajsem idu na posao, kod nas suprotno!!! Pa da li su nprmalni!!! Ok je uvesti red ako su neki držači loše postavljeni, ali što porez??? Ovu odluku 100% donosi gomila debelih krkatora i jagnjeca brigada koji ne prelaze ni 200m bez automobila!!!! Sramota!!!!

Jana

pre 8 godina

Ajmo sad i namet na disanje vazduha, na sobne biljke koje CO2 pretvaraju u O2, pa potom sve one sirom drzave po sumama, i poneke po gradu, ajmo namet na odlazenje u toalet u svim institucijama pa i privatnim kucama/stanovima. Ajmo namet na sve sto nam padne na praznu lobanju, pardon "pamet".

Gargamel

pre 8 godina

Pa ima li ovo više smisla, šta oni rade da narodu bude bolje osim što smišljaju kako da nam izmuzu i ovo malo bede što imamo... Pa većina će to da skloni...

Đura

pre 8 godina

Čelnici Zrenjanina bolje da se potrude i urade nešto po pitanju pijaće vode u Zrenjaninu koja ne postoji već više od decenije. Dok to ne urade, moraju da se pokriju ušima i ćute.

petar

pre 8 godina

Pa ništa onda - sklonićemo stalak, pa neka se ljudi sami snalaze. Naslanjaće bisikle na bandere, saobraćajne znakove, stubiće i gde god nađu zgodno mesto.

petar

pre 8 godina

Pa ništa onda - sklonićemo stalak, pa neka se ljudi sami snalaze. Naslanjaće bisikle na bandere, saobraćajne znakove, stubiće i gde god nađu zgodno mesto.

Da cirkus bude kompletan...

pre 8 godina

1.Urbanistička saglasnost Direkcije za izgradnju i uređenje grada za nosač bicikala,
2.Saglasnost Odeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove za nosač bicilkala,
3.Sve se prosledjuje Odeljenju za finansije, kako bi "srezalo" porez za nosač bicikala.
A, zašto ne i još:
-Projekat nosača bicikala sa obaveznim elaboratom iz statike i geomehanike,
-Elaborat o proceni uticaja nosača bicikala na životnu sredinu,
-Saglasnost nadležnog ministarstva,
-Gradjevinska dozvola,
-Tehnički prijem izvedenih radova,
-Upotrebna dozvola za nosač bicikala,
-Otvaranje nosača bicikala uz prisustvo predstavnika Vlade RS,
-Vest da se emituje u udarnim terminima na svim stanicama sa nacionalnom frekvencijom,

Ivan Kg

pre 8 godina

Predlazem da se svakom strancu koji ulazi u ovu zemlju, debelo naplati ulaz. Ni jedan cirkus na svetu nije besplatan a on ulazi u najveci!

Đura

pre 8 godina

Čelnici Zrenjanina bolje da se potrude i urade nešto po pitanju pijaće vode u Zrenjaninu koja ne postoji već više od decenije. Dok to ne urade, moraju da se pokriju ušima i ćute.

Kafedžija Jova

pre 8 godina

Bravo svaka čast gospodine premijeru mislim da bi uskoro trebala da se uvede registracija za bicikle i naravno letnje i zimske gume! Dosta su oni bili bez zakona i radili kako im je ćef

klon truper 404

pre 8 godina

Jaooo zemljo Srbijo!!! Pa u periodu kada se cela Evtopa trudi da stimuliše upotrebu bicikala, zdrav život, bavljenje sportom, što manje korišćenje automobila i smanjenje polucije, pa kao stimulans diže plate onima koji bajsem idu na posao, kod nas suprotno!!! Pa da li su nprmalni!!! Ok je uvesti red ako su neki držači loše postavljeni, ali što porez??? Ovu odluku 100% donosi gomila debelih krkatora i jagnjeca brigada koji ne prelaze ni 200m bez automobila!!!! Sramota!!!!

Svaka cast

pre 8 godina

(Da cirkus bude kompletan..., 5. novembar 2015 11:38)

Nedostaje jos: kupovina atestiranog nosaca od ovlastenog proizvodjaca, da bi lista bila kompletna.

Zaboravljeno koferče

pre 8 godina

Znači, sledeće je namet na udisanje vazduha. Svi ćemo biti pozvani na obaveznu spirometriju u pratnji novozaposlenih komunalnih policajaca, i u zavisnosti od rezultata biće nam razrezan namet. U svetu ljudi se stimulišu da koriste bicikle i zdravo žive, a kod nas-zbogom razume! Deca nam padaju u nesvest od gladi, a oni razmišljaju kako da popune budžet da bi zadržali svoja bezobrazno visoka primanja. Strašno.

Srdjan

pre 8 godina

Idiotizam, pa nema gde.
Umesto da motivišu ljude da što više koriste bicikle...
Šta je sledeće, da se plaća registracija za bicikle?!

Jana

pre 8 godina

Ajmo sad i namet na disanje vazduha, na sobne biljke koje CO2 pretvaraju u O2, pa potom sve one sirom drzave po sumama, i poneke po gradu, ajmo namet na odlazenje u toalet u svim institucijama pa i privatnim kucama/stanovima. Ajmo namet na sve sto nam padne na praznu lobanju, pardon "pamet".

Zagi

pre 8 godina

Ok, razumem ko se danas u Srbiji bavi politikom i vlada, ali da li je moguće da se među njima baš ni jedan čovek nije našao da objasni koliko je ovo besmisleno!? Oni bukvalno kažnjavaju ljude koji su o svom trošku unapredili biciklističku infrastrukturu u gradu!

poljak

pre 8 godina

Ma bravo! Za plin atesti i reatesti, akcize, nameti razni. Ali tu nije kraj, eto i nameta za bicikliste. Toliko o ekoloskoj svesti napredne vlade! Ocekujemo porez na bicikle, atest za prepravke bicikli, obavezne zimske gume...

Coco Bill

pre 8 godina

Pa ništa novo za SNS-ovsku vlast. Verovatno treba "nahraniti" novozaposlene u opštini. Pa još malo, pa će naplaćivati i šetnju trotoarom, stajanje na njemu, pa gledanje izloga.....ma ima još puno mogućnosti da se nešta "naplati" samo treba uključiti maštu i eto ga !!!

Olivera

pre 8 godina

Sve šta se dešava u zadnje vreme podseća na Početak bune protiv dahija - samo nam fali onaj najlepši deo, ali to zavisi već od nas samih

bojan

pre 8 godina

To je novi stari primitivizanm zrenjaninske vlasti. Ovim svojm "pametnim " nametom samo ce ukinuti mesta za parkiranje za bicikliste umesto da takav nacin prevoza stimulisu. Unistili su kolski saobracaju gradu sad hoce i biciklisticki.

V

pre 8 godina

Evo šta je zabeležio književnik Miloš Crnjanski 1925 („O Banatu i Banacanima“):

„Taj svet o Srbiji ima jedan zastareo, lep, plav, pojam…Ono što ce izmeniti sliku Banata, i rashladiti ga, bice sistem poreza.
Poreze, ogromne poreze.
Ne zna se ko, ni koliko placa.
Ne piše nigde.
Ište se iznenada i odoka.
Konjanik dolazi u selo, i kao Turcin, trazi harac.
Nema cedulja, tacnih knjižica, upisanih imena, svako na svom mestu, npr: „Laza Gagic platio 34 forinte i pet filera“, pa pecat, pa potpis, pa opet pecat, pa opet potpis, i mir do iduceg kukuruza.
Sad Laza Gagic odlazi cešce na opštinu, a jednog dana istu 2000 dinara, drugog 3000, treceg 4, kad kako.
I to odmah, nema tu šta…I bez pecata i potpisa…Posle dve nedelje, opet zovu.
Zaboravili da zapišu porez na Begej.
Posle 3 nedelje opet zovu.
Zaboravili da racunaju porez na bolnicu.
Posle nedelju dana, opet zovu, nije 200 dinara prirez, nego 230, i neka dokaže da je platio za Begej…Da, on neka dokaže da je platio, jer ne mogu da nadu gde je zapisan…I tako do novog kukuruza.“

Pera

pre 8 godina

Eto, Zrenjaninci..nemojte posle da kazete da se sve desava samo u Beogradu, da je samo Beograd Srbija..evo i vama naisao pelcer za naplatu svega i svacega...Naravno, moj komentar citajte sa visokom dozom ironije!!!

Lokalac

pre 8 godina

Mozda sam ja blago retardiran ali meni nije jasno kako ce se uvesti red tako sto ce se naplacivati drzaci? Biciklovi se ionako "parkiraju" ko gde stigne. Idiotizam...Inace lepa parica je to kad se sabere,bilo bi dobro saznati u cijem ce dzepu zavrsiti...

Disi ako imas da platis

pre 8 godina

Gore vlasti nikad nije bilo.Ovi samo izmisljaju kako da ti uzmu makar dinar.Kod ovih jos malo ima da se placa i vazduh.

Sasa Bulatovic

pre 8 godina

Predlazem dve opcije

prva je da se ukolne svi drzaci bicikala i da se bicikli redjaju po podu (mini protest gradjana)

druga je opcija da se SVI lepo iselimo iz ove "nase" zemlje, pa nek velike vodje sami sebi razrezuju
idiotske poreze i neka ih sami placaju i neka SAMI zive i SVOJOJ zemlji

molim da mi objavite komentar

мире

pre 8 godina

Нормалан свет укида аутомобиле у центрима градова и подстиче бициклизам, а у Србистану ти наплаћују таксу за бици паркинг. Па ово је више него идиотизам светских размера. Шта је следеће? Наплатићете сталак за цегере у радњама? Бруко!

Neko iz mase

pre 8 godina

Glasaci SNS-a ne voze bicikl...
Tako da nije gotov!!!
Ima ce apsolutnu vlast na sl. izborima, garantujem ovim ovde stalkom za bicikl :D

Gong

pre 8 godina

Nije u redu da vi koji pešačite i više uništavate trotoare ne platite to habanje! Ovako: Da platite pedometar-implatant, njegovu ugradnju, čiji telemetrijski podaci idu Poresku Upravu, pa na osnovu pređenog puta da lepo platite korišćenje! A strancima uvesti pešačku vinjetu! Ukoliko stanete ispred izloga ili da popričate sa poznanikom, poslati SMS za parkiranje svoje malenkosti, ukucavanjem reg. br. pedometra. Jednom godišnje pedometar na tehnički pregled i zamenu baterije i to uredno platiti.

Dirty

pre 8 godina

Zato što je to grad s neverovatnim prilivom kvalifikovane radne snage??? Zato što je to grad, prostorno ograničen i urbanistički doteran do perfekcije??? Zato što je to grad u kojem i politička elita koristi isključivo bicikl u prevozu??? Zato što je to grad koji želi da izađe u susret svojim građanima i privrednicima i oslobodi ih mogućnosti da bilo šta u životu prođe bez reketa???

Gargamel

pre 8 godina

Pa ima li ovo više smisla, šta oni rade da narodu bude bolje osim što smišljaju kako da nam izmuzu i ovo malo bede što imamo... Pa većina će to da skloni...

Logika

pre 8 godina

U ovoj zemlji/gradu je sve "regulisano" i "funkcionise perfektno", samo ovi stalci za bicikle kvare prosek... Jaooo, jaooo... Ili je samo to ostalo da nam nije naplaceno, pored vazduha naravno?!

Zrenjaninac

pre 8 godina

Okrecem naslove na netu, naidjem na ovaj, i nekako mi od pocetka postane blizak, poznat, prisan. Naime, ja sam Zrenjaninac. Navikao sam na ovakve "majstorije". Pa mi smo jos osamedesetih godina proslog veka placali vazdusarinu, porez na vazduh.

Botiša

pre 8 godina

Nije lose resiti problem gde neko cisto bez plana postavi nekakav objekat na trotoar (kao sto su frizideri za sladolede, reklame za restorane i menjacnice, pa cak i ovo za bicikle), ali ajde prvo da grad obezbedi parking za bicikle i to po nekolkko u svakoj ulici pa onda da naplacuju. Setili se preko noci da zarade, a da nisu ni upozorili ljude... Intelektualci...

Laki78

pre 8 godina

...Tu knezovi nisu radi kavzi,
Nit su radi Turci izjelice,
Al' je rada sirotinja raja,
koja globa davati ne moze,
ni trpiti Turskoga zuluma...

radojko

pre 8 godina

aaaaa. nije pravedno. a rolerasi...
i njima porez...na povrsinu osam tockica koji gaze asvalt..
cik naprednjaci to izracunajte ako ste roliko pametni.
500 godina pod turcima...
50 pod komunistima...
12 pod milosevicima...

nagradno pitanje :
koliko vec vladaju radikali, naptednjaci, julovci, sps...

kreten

pre 8 godina

@ veljko to je paklica cigareta mesecno ili dva piva u kaficu.

Slusaj SNS botino, hoces li ti da odredjujes i sta je nekome skupo a nekome nije ? Radi se o PRINCIPU, reci koja je tebi ocigledno nepoznata,
a princip je sldeci.

NE DAM DA ME IKO PRAVI BUDALOM I PLJACKA NI ZA 1 DINAR.
PA NEKA GLAVA LETI.

iggy®

pre 8 godina

Lepo bre uvedite godišnji porez na život, 100€-godine života, šta jajarite, udrite do koske. Usput, svim pokretnim građanima uvedite i registraciju prema kapacitetu pluća. A može i ekološka taksta na nuždu, taman da neke botove unapredite u seromerače.

Liberty

pre 8 godina

"Zavodjenje reda" je uvek samo izgovor političara i birokrata za legalnu pljačku. Uvek je njihov lopovluk zaogrnut najboljim i najplemenitijim namerama. Dok ne naučimo da takvo ponašanje kažnjavamo na izborima, drpaće nas zauvek. Nikada ne verujte u zabrane, kažnjavanje i zavodjenje reda.

Dr. Zook

pre 8 godina

@(V, 5. novembar 2015 12:16)
Jeste, ali napisao je i ovo:"...čekali smo ih ko ozebli sunce. A kad su došli jedva smo čekali da im vidimo leđa..."

Mirko

pre 8 godina

Mislim da je ovo dobro, da se uvede red u montažne objekte i okupiranje prostora ulica i trgova na svaki mogući način, što kafići i ostali uglavnom čine. Taksa deluje simbolično, ali se trebaju osloboditi sitni privrednici koji ionako sastavljaju kraj sa krajem i koji ionako nemaju neki promet - kako je u tekstu napisano.

Mirko

pre 8 godina

Mislim da je ovo dobro, da se uvede red u montažne objekte i okupiranje prostora ulica i trgova na svaki mogući način, što kafići i ostali uglavnom čine. Taksa deluje simbolično, ali se trebaju osloboditi sitni privrednici koji ionako sastavljaju kraj sa krajem i koji ionako nemaju neki promet - kako je u tekstu napisano.

Zaboravljeno koferče

pre 8 godina

Znači, sledeće je namet na udisanje vazduha. Svi ćemo biti pozvani na obaveznu spirometriju u pratnji novozaposlenih komunalnih policajaca, i u zavisnosti od rezultata biće nam razrezan namet. U svetu ljudi se stimulišu da koriste bicikle i zdravo žive, a kod nas-zbogom razume! Deca nam padaju u nesvest od gladi, a oni razmišljaju kako da popune budžet da bi zadržali svoja bezobrazno visoka primanja. Strašno.

Jana

pre 8 godina

Ajmo sad i namet na disanje vazduha, na sobne biljke koje CO2 pretvaraju u O2, pa potom sve one sirom drzave po sumama, i poneke po gradu, ajmo namet na odlazenje u toalet u svim institucijama pa i privatnim kucama/stanovima. Ajmo namet na sve sto nam padne na praznu lobanju, pardon "pamet".

Zrenjaninac

pre 8 godina

Okrecem naslove na netu, naidjem na ovaj, i nekako mi od pocetka postane blizak, poznat, prisan. Naime, ja sam Zrenjaninac. Navikao sam na ovakve "majstorije". Pa mi smo jos osamedesetih godina proslog veka placali vazdusarinu, porez na vazduh.

Đura

pre 8 godina

Čelnici Zrenjanina bolje da se potrude i urade nešto po pitanju pijaće vode u Zrenjaninu koja ne postoji već više od decenije. Dok to ne urade, moraju da se pokriju ušima i ćute.

Kafedžija Jova

pre 8 godina

Bravo svaka čast gospodine premijeru mislim da bi uskoro trebala da se uvede registracija za bicikle i naravno letnje i zimske gume! Dosta su oni bili bez zakona i radili kako im je ćef

Olivera

pre 8 godina

Sve šta se dešava u zadnje vreme podseća na Početak bune protiv dahija - samo nam fali onaj najlepši deo, ali to zavisi već od nas samih

Coco Bill

pre 8 godina

Pa ništa novo za SNS-ovsku vlast. Verovatno treba "nahraniti" novozaposlene u opštini. Pa još malo, pa će naplaćivati i šetnju trotoarom, stajanje na njemu, pa gledanje izloga.....ma ima još puno mogućnosti da se nešta "naplati" samo treba uključiti maštu i eto ga !!!

Da cirkus bude kompletan...

pre 8 godina

1.Urbanistička saglasnost Direkcije za izgradnju i uređenje grada za nosač bicikala,
2.Saglasnost Odeljenja za urbanizam i stambeno-komunalne poslove za nosač bicilkala,
3.Sve se prosledjuje Odeljenju za finansije, kako bi "srezalo" porez za nosač bicikala.
A, zašto ne i još:
-Projekat nosača bicikala sa obaveznim elaboratom iz statike i geomehanike,
-Elaborat o proceni uticaja nosača bicikala na životnu sredinu,
-Saglasnost nadležnog ministarstva,
-Gradjevinska dozvola,
-Tehnički prijem izvedenih radova,
-Upotrebna dozvola za nosač bicikala,
-Otvaranje nosača bicikala uz prisustvo predstavnika Vlade RS,
-Vest da se emituje u udarnim terminima na svim stanicama sa nacionalnom frekvencijom,

Botiša

pre 8 godina

Nije lose resiti problem gde neko cisto bez plana postavi nekakav objekat na trotoar (kao sto su frizideri za sladolede, reklame za restorane i menjacnice, pa cak i ovo za bicikle), ali ajde prvo da grad obezbedi parking za bicikle i to po nekolkko u svakoj ulici pa onda da naplacuju. Setili se preko noci da zarade, a da nisu ni upozorili ljude... Intelektualci...

poljak

pre 8 godina

Ma bravo! Za plin atesti i reatesti, akcize, nameti razni. Ali tu nije kraj, eto i nameta za bicikliste. Toliko o ekoloskoj svesti napredne vlade! Ocekujemo porez na bicikle, atest za prepravke bicikli, obavezne zimske gume...

petar

pre 8 godina

Pa ništa onda - sklonićemo stalak, pa neka se ljudi sami snalaze. Naslanjaće bisikle na bandere, saobraćajne znakove, stubiće i gde god nađu zgodno mesto.

Pera

pre 8 godina

Eto, Zrenjaninci..nemojte posle da kazete da se sve desava samo u Beogradu, da je samo Beograd Srbija..evo i vama naisao pelcer za naplatu svega i svacega...Naravno, moj komentar citajte sa visokom dozom ironije!!!

Disi ako imas da platis

pre 8 godina

Gore vlasti nikad nije bilo.Ovi samo izmisljaju kako da ti uzmu makar dinar.Kod ovih jos malo ima da se placa i vazduh.

Ivan Kg

pre 8 godina

Predlazem da se svakom strancu koji ulazi u ovu zemlju, debelo naplati ulaz. Ni jedan cirkus na svetu nije besplatan a on ulazi u najveci!

Lokalac

pre 8 godina

Mozda sam ja blago retardiran ali meni nije jasno kako ce se uvesti red tako sto ce se naplacivati drzaci? Biciklovi se ionako "parkiraju" ko gde stigne. Idiotizam...Inace lepa parica je to kad se sabere,bilo bi dobro saznati u cijem ce dzepu zavrsiti...

bojan

pre 8 godina

To je novi stari primitivizanm zrenjaninske vlasti. Ovim svojm "pametnim " nametom samo ce ukinuti mesta za parkiranje za bicikliste umesto da takav nacin prevoza stimulisu. Unistili su kolski saobracaju gradu sad hoce i biciklisticki.

Sasa Bulatovic

pre 8 godina

Predlazem dve opcije

prva je da se ukolne svi drzaci bicikala i da se bicikli redjaju po podu (mini protest gradjana)

druga je opcija da se SVI lepo iselimo iz ove "nase" zemlje, pa nek velike vodje sami sebi razrezuju
idiotske poreze i neka ih sami placaju i neka SAMI zive i SVOJOJ zemlji

molim da mi objavite komentar

Neko iz mase

pre 8 godina

Glasaci SNS-a ne voze bicikl...
Tako da nije gotov!!!
Ima ce apsolutnu vlast na sl. izborima, garantujem ovim ovde stalkom za bicikl :D

kreten

pre 8 godina

@ veljko to je paklica cigareta mesecno ili dva piva u kaficu.

Slusaj SNS botino, hoces li ti da odredjujes i sta je nekome skupo a nekome nije ? Radi se o PRINCIPU, reci koja je tebi ocigledno nepoznata,
a princip je sldeci.

NE DAM DA ME IKO PRAVI BUDALOM I PLJACKA NI ZA 1 DINAR.
PA NEKA GLAVA LETI.

Srdjan

pre 8 godina

Idiotizam, pa nema gde.
Umesto da motivišu ljude da što više koriste bicikle...
Šta je sledeće, da se plaća registracija za bicikle?!

klon truper 404

pre 8 godina

Jaooo zemljo Srbijo!!! Pa u periodu kada se cela Evtopa trudi da stimuliše upotrebu bicikala, zdrav život, bavljenje sportom, što manje korišćenje automobila i smanjenje polucije, pa kao stimulans diže plate onima koji bajsem idu na posao, kod nas suprotno!!! Pa da li su nprmalni!!! Ok je uvesti red ako su neki držači loše postavljeni, ali što porez??? Ovu odluku 100% donosi gomila debelih krkatora i jagnjeca brigada koji ne prelaze ni 200m bez automobila!!!! Sramota!!!!

Gargamel

pre 8 godina

Pa ima li ovo više smisla, šta oni rade da narodu bude bolje osim što smišljaju kako da nam izmuzu i ovo malo bede što imamo... Pa većina će to da skloni...

Logika

pre 8 godina

U ovoj zemlji/gradu je sve "regulisano" i "funkcionise perfektno", samo ovi stalci za bicikle kvare prosek... Jaooo, jaooo... Ili je samo to ostalo da nam nije naplaceno, pored vazduha naravno?!

Dirty

pre 8 godina

Zato što je to grad s neverovatnim prilivom kvalifikovane radne snage??? Zato što je to grad, prostorno ograničen i urbanistički doteran do perfekcije??? Zato što je to grad u kojem i politička elita koristi isključivo bicikl u prevozu??? Zato što je to grad koji želi da izađe u susret svojim građanima i privrednicima i oslobodi ih mogućnosti da bilo šta u životu prođe bez reketa???

Svaka cast

pre 8 godina

(Da cirkus bude kompletan..., 5. novembar 2015 11:38)

Nedostaje jos: kupovina atestiranog nosaca od ovlastenog proizvodjaca, da bi lista bila kompletna.

мире

pre 8 godina

Нормалан свет укида аутомобиле у центрима градова и подстиче бициклизам, а у Србистану ти наплаћују таксу за бици паркинг. Па ово је више него идиотизам светских размера. Шта је следеће? Наплатићете сталак за цегере у радњама? Бруко!

V

pre 8 godina

Evo šta je zabeležio književnik Miloš Crnjanski 1925 („O Banatu i Banacanima“):

„Taj svet o Srbiji ima jedan zastareo, lep, plav, pojam…Ono što ce izmeniti sliku Banata, i rashladiti ga, bice sistem poreza.
Poreze, ogromne poreze.
Ne zna se ko, ni koliko placa.
Ne piše nigde.
Ište se iznenada i odoka.
Konjanik dolazi u selo, i kao Turcin, trazi harac.
Nema cedulja, tacnih knjižica, upisanih imena, svako na svom mestu, npr: „Laza Gagic platio 34 forinte i pet filera“, pa pecat, pa potpis, pa opet pecat, pa opet potpis, i mir do iduceg kukuruza.
Sad Laza Gagic odlazi cešce na opštinu, a jednog dana istu 2000 dinara, drugog 3000, treceg 4, kad kako.
I to odmah, nema tu šta…I bez pecata i potpisa…Posle dve nedelje, opet zovu.
Zaboravili da zapišu porez na Begej.
Posle 3 nedelje opet zovu.
Zaboravili da racunaju porez na bolnicu.
Posle nedelju dana, opet zovu, nije 200 dinara prirez, nego 230, i neka dokaže da je platio za Begej…Da, on neka dokaže da je platio, jer ne mogu da nadu gde je zapisan…I tako do novog kukuruza.“

Zagi

pre 8 godina

Ok, razumem ko se danas u Srbiji bavi politikom i vlada, ali da li je moguće da se među njima baš ni jedan čovek nije našao da objasni koliko je ovo besmisleno!? Oni bukvalno kažnjavaju ljude koji su o svom trošku unapredili biciklističku infrastrukturu u gradu!

Laki78

pre 8 godina

...Tu knezovi nisu radi kavzi,
Nit su radi Turci izjelice,
Al' je rada sirotinja raja,
koja globa davati ne moze,
ni trpiti Turskoga zuluma...

radojko

pre 8 godina

aaaaa. nije pravedno. a rolerasi...
i njima porez...na povrsinu osam tockica koji gaze asvalt..
cik naprednjaci to izracunajte ako ste roliko pametni.
500 godina pod turcima...
50 pod komunistima...
12 pod milosevicima...

nagradno pitanje :
koliko vec vladaju radikali, naptednjaci, julovci, sps...

Gong

pre 8 godina

Nije u redu da vi koji pešačite i više uništavate trotoare ne platite to habanje! Ovako: Da platite pedometar-implatant, njegovu ugradnju, čiji telemetrijski podaci idu Poresku Upravu, pa na osnovu pređenog puta da lepo platite korišćenje! A strancima uvesti pešačku vinjetu! Ukoliko stanete ispred izloga ili da popričate sa poznanikom, poslati SMS za parkiranje svoje malenkosti, ukucavanjem reg. br. pedometra. Jednom godišnje pedometar na tehnički pregled i zamenu baterije i to uredno platiti.

Dr. Zook

pre 8 godina

@(V, 5. novembar 2015 12:16)
Jeste, ali napisao je i ovo:"...čekali smo ih ko ozebli sunce. A kad su došli jedva smo čekali da im vidimo leđa..."

iggy®

pre 8 godina

Lepo bre uvedite godišnji porez na život, 100€-godine života, šta jajarite, udrite do koske. Usput, svim pokretnim građanima uvedite i registraciju prema kapacitetu pluća. A može i ekološka taksta na nuždu, taman da neke botove unapredite u seromerače.

Liberty

pre 8 godina

"Zavodjenje reda" je uvek samo izgovor političara i birokrata za legalnu pljačku. Uvek je njihov lopovluk zaogrnut najboljim i najplemenitijim namerama. Dok ne naučimo da takvo ponašanje kažnjavamo na izborima, drpaće nas zauvek. Nikada ne verujte u zabrane, kažnjavanje i zavodjenje reda.