Petak, 30.10.2015.

11:43

"Naslušao sam se priča iz Brisela..."

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da "predstavnici Brisela" stižu u Beograd kako bi sa njim razgovarali o odluci Prištine da odloži primenu sporazuma o ZSO.

Izvor: Tanjug

"Naslušao sam se prièa iz Brisela..." IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

130 Komentari

Sortiraj po:

Mia N

pre 8 godina

Suzana:Svima je nama jasno da EU ima dvostruke aršine , odnosno da vodi politiku koja je njima u interes.Međutim i mi vodimo politiku u interesu Srbije i njenih građana i zato nećemo odustati a da se ne sprovede ono što je dogovoreno u Briselu i to bez ikakvog odlaganja.

bojanilo

pre 8 godina

Srbija je posvećena evropskim integracijama, tako da Evropska Unija treba da i na delima pokaže da želi našu državu u porodici evrospkih naroda, a ne samo da upućuje retoričku podršku.

boka

pre 8 godina

Očigledno da Srbija treba da razmisli o daljoj fazi statusno neutralnih pregovora sa Prištinom. Pregovori u kojima se samo jednoj strani čine ustupci, to u stvari i nisu.

taja

pre 8 godina

Srbija može i da sačeka tih mesec dana. Međutim, šta je nakon toga garancija da će prištinske strukture zaista ispuniti obećanja o implementaciji Zajednice srpskih opština.

mara

pre 8 godina

Politika duplih standarda je očigledna od strane Brisela. Iako je evidentno da Priština opstruira sprovođenje odredbi Briselskog sporazuma, pravi se lažna simetrija.

Gorana

pre 8 godina

Bogami premijer Vučič je dosta razočaran sa EU i njenim ponašanjem u odnosima Srbije i Prištine, zna s e i zašto, EU je sa NATO sponzor Kosova, sada svom pulenu treba udariti čušku a to je kao da sama sebi udara čušku.

verujem i dalje.....

pre 8 godina

Vucicu, jel i dalje verujes bez trunke zadrske Nemcima i Angeli Merkel ?
Ti njima mozes, tvoja privatna stvar, ali ovde narod tebi sve manje.
Mi, koji nikada nismo ni verovali u tvoje bajke i sposobnost,vidimo da smo bili debelo u pravu.

VESNADC

pre 8 godina

NEPOBITNA CINJENICA JE Da se taj briselski sporazum kosi sa rezolucijom UN o nepovredivosti teritorijalnog integriteta jedne drzave,i da je taj sporazum protivan ustavu RS.Ove dve cinjenice ukazuju da on nema pravnu vaznost

mi nemamo drzavu

pre 8 godina

(Горан, 30. oktobar 2015 14:28)

Vratiti Kosovo pod okrilje UN nije moguce. Tadic nas je upropastio za sva vremena. Kada bismo sada podneli takav zahtev na to bi stavili veto svi sem Rusa.
(Ljubica, 30. oktobar 2015 14:41)

Kakav veto, kakav zahtev? Po medjunarodnom pravu rezolucija 1244 je jos uvek na snazi. To sto mi sami potkopavamo tu rezoluciju raznim "sporazumima" ja nasa glupost i nista drugo. Sve je to uzaludno i bez veze, jer na kraju nema EU bez zvanicnog priznavanja Kosova i time saglasnosti ukidanju rezolucije 1244. Morala je jos odavno pasti odluka, ili odricanje Kosova ili odricanje EU i opredeljenje prema Rusiji i ostalom slobodnom svetu. Ovo sto nasi rade (to jest ne rade) je deset puta gore nego bilo koji od ta dva puta.

let iznad kukavicjeg gnezda

pre 8 godina

(Горан, 30. oktobar 2015 14:28)

Vratiti Kosovo pod okrilje UN nije moguce. Tadic nas je upropastio za sva vremena. Kada bismo sada podneli takav zahtev na to bi stavili veto svi sem Rusa.
(Ljubica, 30. oktobar 2015 14:41)

...a Vucic nas je dokrajcio jer je obecao u izbornoj kampanji da ce raskinuti pregovore sa Briselom... ali cim je postao premjer u roku od 13 dana je nastavio tamo gde je DS stao i sve prihvatio i potpisao.

Komunista

pre 8 godina

Politička "Elita" Srbije, da bi se izvukla iz ovog blata, mora biti jasna.
Da li će biti Referendum ili Plebiscit, kao oblik neposrednog Demokratskog izjašnjevanja, mora se postaviti konkretno pitanje Narodu: Da li Srbija treba da uđe u EU, DA ili NE. Svaka druga formulacija pitanja predstavlja političku manipulaciju. U protivnon, Srbija će još dugi niz godina ostati zaglavljena u Balkanskom glibu, zapamtite, samo SRBIJA !!!!!!!!!!!!.

Горан

pre 8 godina

Вратите разговор о косовскометохијском питању под окриље Уједињених Нација и резолуцију 1244. Одбаците катастрофалну тадићеву политику и вратите Русију и Кину за преговарачки сто.

Ништа немојте радити ТАЈНО са западом. После сваког разговора, договора, мора да следи конференција за штампу са ЈАВНИМ наступима западних политичара. Понављам, ниште на радити ТАЈНО са западом.

mile

pre 8 godina

Ako cemo da "branimo" Kosovo po svaku cenu zasto smo onda potpisivali medjudrzavne sporazume sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i investitoru iz te zemlje bukvalno poklonili 90 hektara najvrednijeg gradjevinskog zemljista u Beogradu ako znamo da su UAE prvi priznali nezavisno Kosovo i da su glasali za prijem Kosova u Unesko (upravo nakon gromoglasnog pocetka izgradnje prvog objekta u okviru Bg na vodi). Ne vidim kako neko moze da nas shvata ozbiljno ako vodimo toliko sizofrenu politiku.

Ivan

pre 8 godina

(Realno plus ili minus, 30. oktobar 2015 13:41)
I ti druže dobi toliko minusa a rekao si istinu...
Neka političari objave šta su potpisali pa da vidimo ko tu postuje potpisano a ko ne. Ovako mogu da nas lažu do mile volje a mi ne znamo sta se nalazi i sta sadrže ta potpisana dokumenta.

Иван

pre 8 godina

Сви који желите да се питате можете своју петицију за референдум потписати на адреси: http://oplenac.net/?page_id=2860 , а од понедељка на: PETICIJA.RS

AlanFord

pre 8 godina

Očigledno je da su Vučića najzad otreznila lažna obećanja iz Brisela. Ucenjuju nas početkom pregovora,a Prištini daju SSP,kao nagradu za neispunjavanje dogovora iz briselskog sporazuma.Mislim da će Vučić promeniti politiku prema Briselu,što bi i bilo logično !

Mare

pre 8 godina

Nema tu sreće dok god EU ne odluči da se suprostvi Americi koja je non stop minira pa i preko ovog slučaja. Albanci očigledno imaju podršku Amera, a Ameri traže razlog da ostanu na ovom terenu a za to im treba konflikt. Treba imati živaca u svoj ovoj situaciji i dobro izanalizirati sve moguće ishode poteza koje planiramo doneti. Nadam se da će Vučić i ovaj put naći rešenje mada nije lako...

ko jel ja

pre 8 godina

Ako su vec nesposobni da vode spoljnu politiku neka raspisu referendum i neka narod odluci sam u kome smeru Srbija da ide. Sedenje na dve stolice je pogubno a priznavanje realnosti neophodno.
Pitanje bi trebalo da glasi: Da li ste za priznavanje Republike Kosovo i nastavak evrointegracija Srbije?
DA znaci zapadnu orijentaciju zemlje a NE orijentaciju prema Rusiji. Verujem da bi izlaznost na taj referendum bila rekordna.

uros

pre 8 godina

Da Srbija udje u EU dok su tu Britanci i Hrvati.Jako tesko.Svi se moraju sloziti ali ove dve zemlje nikad nece za to glasati dok ne vide Srbiju na kolenima.Pregazenu i ponizenu.A jakih saveznika u EU nemamo.Srecni smo ako tamo ima neko da nas ne mrzi ali na zalost to su zemlje koje nista ne odlucuju.Nekad smo iza sebe imali Francuze ali i oni su promenili svoju politiku.Sad i oni slusaju Amere.

Ljubica

pre 8 godina

(Горан, 30. oktobar 2015 14:28)

Vratiti Kosovo pod okrilje UN nije moguce. Tadic nas je upropastio za sva vremena. Kada bismo sada podneli takav zahtev na to bi stavili veto svi sem Rusa.

Kapetan Kuka

pre 8 godina

"To vam je kao kada neki nastavnik jedno dete simpatiše, a jedno ne, ... Samo Srbi nemaju prava, da gledamo kako da umirimo Srbe, da ćute, budu glupi...", zaključio je Vučić."
U takvoj situaciji, a ona se dešavca u životu, normalni roditelji odu u školu, obave razgovor sa direktorom i sačekaju mesec-dva da vide da li se direktoru (i školi) može verovati da se nenormalne stvari neće više ponavljati. Ako se nepravda nastavi, normalni roditelji tada dete prebacuju u drugu školu i kraj. Vučić nema pravo da izlaže srpski narod ponižavanjima i nepravdi, zato što on ne zna kako bi vodio vladu bez pomoći Nemačke. Neka pusti nekog drugog ko može da vodi državu bez ponižavanja naroda.

Marko nb

pre 8 godina

I sta sad? Pitam se samo koliko dugo ce ici ovi nasi tim pravcem. Ne mislim na Vucica konkretno. Isto je. Svi znaju i koji su uslovi i sta moramo da uradimo jos od 05.10.2000. Svi to znaju! Svi su nesto vrdali radi ostanka na vlasti . Polako se blizi kraj tog koloseka i sta onda. Sve sto smo mogli dali smo, ponizili se, prodali sve. I sta sad? Iskreno ne bih mu bio u kozi! Ako ih otkaci narod ce da ispasta, ako prihvati narod ce da ispasta!

misko

pre 8 godina

Kada bi sada odlučio da prekineš razgovore sa Prištinom dok se ne ispunu potpisano tada bi se opozicija obrusila na tebe da se to tako ne radi zato ti sada kažem da moraš nastaviti i dalje samo malo oštrije sa našim zahtevima i otvaranje poglavlja i ispunjenje Briselskog dogovora od strane Prištine.Na posletku i ti imaš još uvek Ruse u rukavu kao alternativu kao što i Priština ima Amere.

Sloba

pre 8 godina

Iv Ce
Zar stvarno mislis da na nas Rusi gledaju kao sebi ravnima? Da li si ikada razgovatao sa Rusima? Oni na nas gledaju kao na jedan od malih balkanskih naroda do kojih su njihovi interesi kroz istoriju cesto dopirali i nista vise. U se i u svoje kljuse. Branimo slobodu i nezavisnost koju su nam preci ostavili da bi i potomci ziveli slobodno a ne kao bilo ciji robovi.

suspenzija

pre 8 godina

Vlada Srbije mora da insistira na momentalnoj implementaciji Sporazuma, a ne za mesec-dva. Sve što je postignuto biće suspendovano, sav napor Vučića će biti uzaludan.

Jasmina

pre 8 godina

Samo cvrst stav i da im se pokaze da mi nismo ni za kakve igre odlaganja i sl. Neka sad Brisel pokaze da li su institucija kojoj treba verovati ili ne. Cekamo odgovor Brisela.

Milija N.

pre 8 godina

"Samo Srbi nemaju prava, da gledamo kako da umirimo Srbe, da ćute, budu glupi...", zaključio je Vučić."
E zbog ovog stava i jesam glasao za Vučića prošle godine.

Realno plus ili minus

pre 8 godina

Neka AV i Vlada RS dozvoli da svi mi (gradjani Srbije ) imamo neogranicen pristup i uvid na Briselski sporazum, da tacno svojim ocima vidimo sta je potpisano, ko se ovde ne pridrzava tj. ko ne ispunjava uslove sporazuma pa da onda ovde da komentarisemo i podrzavamo to sto je realno. Izjave tipa mi cemo njima pokazati ili ce oni nama itd. imaju samo kafanski karakter. Dozvolite da vidmo taj famozni Briselski sporazum i uslove pristupa u EU (koji su odavno isti i bez nekih promena od strane EU a gradjanima se servira kao stalno neki novi uslovi) pa da onda svi , kroz referendum ili sl., zajednicki imamo resenje. Hvala

Predrag

pre 8 godina

Brisel i EU vode politiku "zamaranja", pa ko ima zivce da sve to trpi opet nije siguran u pozitivan efekat, jer vreme ne radi za njega. A , cini mi se , da i Vucic polako gubi strpljenje. Suvise je bio "ponizan" prema licemerima iz Brisela. Vreme je za DZA ili BU.

Gordana

pre 8 godina

Gospodine Vucicu,pitajte ih konkretno,da li oni Srbiju vide u EU,ili nas samo zavlace,zaokruzujuci celinu,samostalne drzave Kosovo,koju Srbija nikada nece kao takvu prihvatiti,cija je secesija pocela NATO bombardovanjem 1999.godine.Ako treba,sklopite bilateralne obavezujuce ugovore sa zemljama ,koje nisu priznale nezavisnost Kosova,ili pak i sa onima ,koje su to ucinile,ali zele da saradjuju sa Srbijom.Sto se bratske Rusije tice,oni nas sto se Kosova tice ,nikada nisu uslovljavali!

andrijano

pre 8 godina

narod ti je gladan covece...kakav brisel te vise spopao.jesi li ti premijer srbije ili zaposlen i na evropskom platnom spisku??? umesto sto se svrckate po evropi bolje sednite u kola i obilazite bolnice po srbiji,obilazite sekjake i narod.i nemojte da vam stranacki vojnici pricaju price vec pricajte malo sa narodom.rezultati su vam porazavajuci

MedaPu

pre 8 godina

ono sto je sigurno je da je Vucic poprilicno tvrd i da sa njim nece moci onako kako su zamislili,ova prevrtljiva situacija moze samo njima kasnije da donese stetu,jeste da sada tako ne izgleda,ali jednoga dana Brisel ce drugacije morati da sagleda situaciju.

Humanoid

pre 8 godina

Sad znaš kako je nama s tobom :( Nego, hajde se vi, što vam je Brisel 24/7 na pameti, svi skupa pokupite i pravac tamo gde vas srce vuče, da vas mi, priprosti, polupismeni, krezubi, putinoljubački puk, što Staljinovu sliku držimo ispod tri tone uglja, ne kočimo više. Šteta je da takvi blistavi umovi trunu u ovakvom vilajteu (dakako, tamnom).

Sretno!

ivan

pre 8 godina

Udri kontru Vule, ne moze samo sa nase strane kompromis. Da sam ja na njegovom mestu, do sada bi mi pukao film i digao ruke od EU. A i ta slobodna trgovina nam nista dobrog nece doneti, jer je roba u EU jeftinija od nase

Daliborka

pre 8 godina

Ne sumnjam da će Vučić na sve priče iz Brisela imati dobar odgovor. Verujem da nam je Putin dao vetar u leđa i da će morati malo da promene odnos prema nama.

Anchy

pre 8 godina

Da budemo iskreni EU mora još više da uloži napora i da privoli Prištinu da prihvati kompromise jer je Srbija već mnogo kompromisa učinila

Profesionalni komentator

pre 8 godina

Ako je to najava odustajanja od pregovora u Briselu i uopste odustajanja od EU, podrzavam, mada se bojim da samo Vucic kuka da izgleda kao da se on nesto bori, kao radi nesto a u stvari ce nastaviti da ispunjava sta Brisel tj Berlin trazi

Kirito

pre 8 godina

Evo ga opet... Pa, zar niste potpisali kad ste poveli sa 5:0 da se ZSO osnivaju pod kontrolom zakona Kosovo republike? Ili stvarno mislite da ste toliko pametni, a Albanci glupi?

Logner Ulvunge

pre 8 godina

Opa. Putin mu je očigledno rekao da mora da bude oštriji, ako misli da počnu ozbiljno da ga shvataju i drago mi je što je poslušao savet. Konačno zvuči kao neko s m... smartfonom.

Miroslav

pre 8 godina

I ti i dodik i vecina pre vas se non stop nesto dodvoravala zapadu, dok u jednom momentu neshvatite da je nemoguce sa njima imati partnerske odnose, da ce uvek drugima popustati na ustrb nas, za njih cemo uvek biti mali rusi i to je to

Trb dagledamo sebe i svoje interese a ne a se dodvoravamo bilo kome, pa onaj lukasenko je svoju zemlju sredio kao apoteku, prosecne plate 600eur, u minsku ni jedna jedina stara fasada, spvas na klupi u parku ko nekad kod nas, a zasto, pa zato sto covek ima stav i cvrstinu i nelibi se nikom nista da kaze, jednostavno radi za svoj narod!

Filip

pre 8 godina

Non stop citam komentare kako je briselski sporazum los itd pa zar bi Albanci rusili nešto sto je loše za nas a dobro za njih? Ista prica se ponavlja kao sa Dejtonom kad su Slobu napadali kako je izdao Srbe, prodao RS i šta sve ne a danas vidimo drugu pricu.

dijaspora

pre 8 godina

Pa da ne bismo ispali glupi g-dine Vuvicu, ulazimo u obrazovanje nasih ljudi, podsticimo rast nataliteta i ocuvanje porodicnih vrednosti, potrudimo se da omladina ostaje u Srbiji sa mogucnostima za pristojan zivot. A onda ljude sa KiM povucimo u Srbiju i gotova prica. Narod je jedno, teritorija je drugo.

Marko

pre 8 godina

Hm, a kako onda npr. da poglavlje 35 bude vezano za Briselske pregovore i napredak u sporovdjenju sporazuma, kada Pristina ne sprovodi sporazume. To znaci da zapravo nikada ne bismo ni zavrsili te pregovore.

Bane

pre 8 godina

Vučko zaoštrio retoriku...kanda su ga u Moskvi dobro naoružali:)

Šalu na stranu, neko je već napisao a ja se u potpunosti slažem da ako je Briselski sporazum toliko loš po nas ne bi Albanci bacali suzavac u Skupštini i tražili način preko Ustavnog suda slamku za koju da se uhvate da taj sporazum ospore, ponište ili suspenduju. Isto je bilo i sa osnivanjem specijalnog Suda za ratne zločine.

Sada treba odigrati pametno, ne šilji sada onu stvar, ne oštri retoriku nego mudro. Provuci im kroz uši da naš sledeći korak može da krene u tom pravcu da se problem Kosova vrati pod okrilje UN-a gde je i bio, mislim da bi to bilo dobro za nas. Takođe sledeći korak bi bio i da se specijalni Sud za ratne zločine OVK osnuje pod UN, jer kao što vidimo osim što su jedva izglasali odluku o njegovom osnivanju Tači se prvo našao na optužnici pa onda misteriozno nestao sa optužnice, znači već se vidi da taj sud nema kapacitet ni autoritet da deluje nezavisno. Znači skrenuti pažnju Briselu da ukoliko nastavi svoj tolerantan pristup prema Albancima na Kosovu čineći im razne ustupke i presedane dodatno vršeći pritisak samo na nas da ćemo iznaći diplomatski pravni način da pregovore sa kosovom vratimo pod okrilje UN i rezoluciju 1244.

istina

pre 8 godina

E vidis gosn premijeru mi smo to znali odavno i govorili da ne potpisujes nista sa njima , narocito ne ako su garant tvoji "zapadni prijatelji". Nisi nas slusao , a sada si prosvecen dosao nama da pricas kako oni lazu i kako su tvoji "zapadni prijatelji" kao papagaji stalno ponavljali istu pricu .
Razlika je u tome sto si ti potpisao i tada ti nije bio bitan nas glas , a sada trazis nase jedinstvo i pomoc kako isplivati iz go..na .

Iv Če

pre 8 godina

Sledeće je zahtev da se ukine sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom i uvedu sankcije, onda stolica u UN za Kosovo...Vučiću, dok još imaš podršku naroda i dok još nismo svi kolektivno uvukli ovaj naš brodić u vir koji pravi Titanik zvani EU, okreći kormilo za 180 stepeni, video si kako su te primili kao malog kralja u Rusiji, tamo su nam prijatelji, tamo su nam perspektivna trzista, sirovine i partneri koji nas smatraju ravnopravnima, ne ucenjuju i poštuju. Niko ti ne bi zamerio. U protivnom pustiće te niz vodu kao sada Mila čim obaviš prljave poslove...

Zoran M.

pre 8 godina

Nema pravdanja i kukanja. Moć diplomatije se zasniva na pronalaženju lukavih rešenja, najčešće dobrih za Srbe. Ti si premijer pa ih osmisli. Budi malo maštovit.

Marige

pre 8 godina

Trazimo konkretan odgovor od Brisela, jer je Srbija dobroooo zalegla da ispostuje svaki njihov zahtev! Sad je red da oni namo iznesu istinu da videlo!

bagz

pre 8 godina

Ti si kralju sve potpisao, pustio Kosovo u MOK, dao im pozivni, utvrdio sve granične prelaze,povukao preostale instrumente vlasti sa severa, i sad si iznenađen. Da upadne 100 albanskih specijalaca na sever, ovaj put im niko ne bi stajao na putu, a narod bi se spakovao i otišao.

Zoran M.

pre 8 godina

Nema pravdanja i kukanja. Moć diplomatije se zasniva na pronalaženju lukavih rešenja, najčešće dobrih za Srbe. Ti si premijer pa ih osmisli. Budi malo maštovit.

bagz

pre 8 godina

Ti si kralju sve potpisao, pustio Kosovo u MOK, dao im pozivni, utvrdio sve granične prelaze,povukao preostale instrumente vlasti sa severa, i sad si iznenađen. Da upadne 100 albanskih specijalaca na sever, ovaj put im niko ne bi stajao na putu, a narod bi se spakovao i otišao.

andrijano

pre 8 godina

narod ti je gladan covece...kakav brisel te vise spopao.jesi li ti premijer srbije ili zaposlen i na evropskom platnom spisku??? umesto sto se svrckate po evropi bolje sednite u kola i obilazite bolnice po srbiji,obilazite sekjake i narod.i nemojte da vam stranacki vojnici pricaju price vec pricajte malo sa narodom.rezultati su vam porazavajuci

Marige

pre 8 godina

Trazimo konkretan odgovor od Brisela, jer je Srbija dobroooo zalegla da ispostuje svaki njihov zahtev! Sad je red da oni namo iznesu istinu da videlo!

Kirito

pre 8 godina

Evo ga opet... Pa, zar niste potpisali kad ste poveli sa 5:0 da se ZSO osnivaju pod kontrolom zakona Kosovo republike? Ili stvarno mislite da ste toliko pametni, a Albanci glupi?

istina

pre 8 godina

E vidis gosn premijeru mi smo to znali odavno i govorili da ne potpisujes nista sa njima , narocito ne ako su garant tvoji "zapadni prijatelji". Nisi nas slusao , a sada si prosvecen dosao nama da pricas kako oni lazu i kako su tvoji "zapadni prijatelji" kao papagaji stalno ponavljali istu pricu .
Razlika je u tome sto si ti potpisao i tada ti nije bio bitan nas glas , a sada trazis nase jedinstvo i pomoc kako isplivati iz go..na .

Marko nb

pre 8 godina

I sta sad? Pitam se samo koliko dugo ce ici ovi nasi tim pravcem. Ne mislim na Vucica konkretno. Isto je. Svi znaju i koji su uslovi i sta moramo da uradimo jos od 05.10.2000. Svi to znaju! Svi su nesto vrdali radi ostanka na vlasti . Polako se blizi kraj tog koloseka i sta onda. Sve sto smo mogli dali smo, ponizili se, prodali sve. I sta sad? Iskreno ne bih mu bio u kozi! Ako ih otkaci narod ce da ispasta, ako prihvati narod ce da ispasta!

Realno plus ili minus

pre 8 godina

Neka AV i Vlada RS dozvoli da svi mi (gradjani Srbije ) imamo neogranicen pristup i uvid na Briselski sporazum, da tacno svojim ocima vidimo sta je potpisano, ko se ovde ne pridrzava tj. ko ne ispunjava uslove sporazuma pa da onda ovde da komentarisemo i podrzavamo to sto je realno. Izjave tipa mi cemo njima pokazati ili ce oni nama itd. imaju samo kafanski karakter. Dozvolite da vidmo taj famozni Briselski sporazum i uslove pristupa u EU (koji su odavno isti i bez nekih promena od strane EU a gradjanima se servira kao stalno neki novi uslovi) pa da onda svi , kroz referendum ili sl., zajednicki imamo resenje. Hvala

mile

pre 8 godina

Ako cemo da "branimo" Kosovo po svaku cenu zasto smo onda potpisivali medjudrzavne sporazume sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i investitoru iz te zemlje bukvalno poklonili 90 hektara najvrednijeg gradjevinskog zemljista u Beogradu ako znamo da su UAE prvi priznali nezavisno Kosovo i da su glasali za prijem Kosova u Unesko (upravo nakon gromoglasnog pocetka izgradnje prvog objekta u okviru Bg na vodi). Ne vidim kako neko moze da nas shvata ozbiljno ako vodimo toliko sizofrenu politiku.

Daliborka

pre 8 godina

Ne sumnjam da će Vučić na sve priče iz Brisela imati dobar odgovor. Verujem da nam je Putin dao vetar u leđa i da će morati malo da promene odnos prema nama.

Горан

pre 8 godina

Вратите разговор о косовскометохијском питању под окриље Уједињених Нација и резолуцију 1244. Одбаците катастрофалну тадићеву политику и вратите Русију и Кину за преговарачки сто.

Ништа немојте радити ТАЈНО са западом. После сваког разговора, договора, мора да следи конференција за штампу са ЈАВНИМ наступима западних политичара. Понављам, ниште на радити ТАЈНО са западом.

Anchy

pre 8 godina

Da budemo iskreni EU mora još više da uloži napora i da privoli Prištinu da prihvati kompromise jer je Srbija već mnogo kompromisa učinila

Jasmina

pre 8 godina

Samo cvrst stav i da im se pokaze da mi nismo ni za kakve igre odlaganja i sl. Neka sad Brisel pokaze da li su institucija kojoj treba verovati ili ne. Cekamo odgovor Brisela.

let iznad kukavicjeg gnezda

pre 8 godina

(Горан, 30. oktobar 2015 14:28)

Vratiti Kosovo pod okrilje UN nije moguce. Tadic nas je upropastio za sva vremena. Kada bismo sada podneli takav zahtev na to bi stavili veto svi sem Rusa.
(Ljubica, 30. oktobar 2015 14:41)

...a Vucic nas je dokrajcio jer je obecao u izbornoj kampanji da ce raskinuti pregovore sa Briselom... ali cim je postao premjer u roku od 13 dana je nastavio tamo gde je DS stao i sve prihvatio i potpisao.

Mare

pre 8 godina

Nema tu sreće dok god EU ne odluči da se suprostvi Americi koja je non stop minira pa i preko ovog slučaja. Albanci očigledno imaju podršku Amera, a Ameri traže razlog da ostanu na ovom terenu a za to im treba konflikt. Treba imati živaca u svoj ovoj situaciji i dobro izanalizirati sve moguće ishode poteza koje planiramo doneti. Nadam se da će Vučić i ovaj put naći rešenje mada nije lako...

AlanFord

pre 8 godina

Očigledno je da su Vučića najzad otreznila lažna obećanja iz Brisela. Ucenjuju nas početkom pregovora,a Prištini daju SSP,kao nagradu za neispunjavanje dogovora iz briselskog sporazuma.Mislim da će Vučić promeniti politiku prema Briselu,što bi i bilo logično !

suspenzija

pre 8 godina

Vlada Srbije mora da insistira na momentalnoj implementaciji Sporazuma, a ne za mesec-dva. Sve što je postignuto biće suspendovano, sav napor Vučića će biti uzaludan.

Profesionalni komentator

pre 8 godina

Ako je to najava odustajanja od pregovora u Briselu i uopste odustajanja od EU, podrzavam, mada se bojim da samo Vucic kuka da izgleda kao da se on nesto bori, kao radi nesto a u stvari ce nastaviti da ispunjava sta Brisel tj Berlin trazi

Logner Ulvunge

pre 8 godina

Opa. Putin mu je očigledno rekao da mora da bude oštriji, ako misli da počnu ozbiljno da ga shvataju i drago mi je što je poslušao savet. Konačno zvuči kao neko s m... smartfonom.

Iv Če

pre 8 godina

Sledeće je zahtev da se ukine sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom i uvedu sankcije, onda stolica u UN za Kosovo...Vučiću, dok još imaš podršku naroda i dok još nismo svi kolektivno uvukli ovaj naš brodić u vir koji pravi Titanik zvani EU, okreći kormilo za 180 stepeni, video si kako su te primili kao malog kralja u Rusiji, tamo su nam prijatelji, tamo su nam perspektivna trzista, sirovine i partneri koji nas smatraju ravnopravnima, ne ucenjuju i poštuju. Niko ti ne bi zamerio. U protivnom pustiće te niz vodu kao sada Mila čim obaviš prljave poslove...

MedaPu

pre 8 godina

ono sto je sigurno je da je Vucic poprilicno tvrd i da sa njim nece moci onako kako su zamislili,ova prevrtljiva situacija moze samo njima kasnije da donese stetu,jeste da sada tako ne izgleda,ali jednoga dana Brisel ce drugacije morati da sagleda situaciju.

Ljubica

pre 8 godina

(Горан, 30. oktobar 2015 14:28)

Vratiti Kosovo pod okrilje UN nije moguce. Tadic nas je upropastio za sva vremena. Kada bismo sada podneli takav zahtev na to bi stavili veto svi sem Rusa.

Gordana

pre 8 godina

Gospodine Vucicu,pitajte ih konkretno,da li oni Srbiju vide u EU,ili nas samo zavlace,zaokruzujuci celinu,samostalne drzave Kosovo,koju Srbija nikada nece kao takvu prihvatiti,cija je secesija pocela NATO bombardovanjem 1999.godine.Ako treba,sklopite bilateralne obavezujuce ugovore sa zemljama ,koje nisu priznale nezavisnost Kosova,ili pak i sa onima ,koje su to ucinile,ali zele da saradjuju sa Srbijom.Sto se bratske Rusije tice,oni nas sto se Kosova tice ,nikada nisu uslovljavali!

dijaspora

pre 8 godina

Pa da ne bismo ispali glupi g-dine Vuvicu, ulazimo u obrazovanje nasih ljudi, podsticimo rast nataliteta i ocuvanje porodicnih vrednosti, potrudimo se da omladina ostaje u Srbiji sa mogucnostima za pristojan zivot. A onda ljude sa KiM povucimo u Srbiju i gotova prica. Narod je jedno, teritorija je drugo.

Sloba

pre 8 godina

Iv Ce
Zar stvarno mislis da na nas Rusi gledaju kao sebi ravnima? Da li si ikada razgovatao sa Rusima? Oni na nas gledaju kao na jedan od malih balkanskih naroda do kojih su njihovi interesi kroz istoriju cesto dopirali i nista vise. U se i u svoje kljuse. Branimo slobodu i nezavisnost koju su nam preci ostavili da bi i potomci ziveli slobodno a ne kao bilo ciji robovi.

Humanoid

pre 8 godina

Sad znaš kako je nama s tobom :( Nego, hajde se vi, što vam je Brisel 24/7 na pameti, svi skupa pokupite i pravac tamo gde vas srce vuče, da vas mi, priprosti, polupismeni, krezubi, putinoljubački puk, što Staljinovu sliku držimo ispod tri tone uglja, ne kočimo više. Šteta je da takvi blistavi umovi trunu u ovakvom vilajteu (dakako, tamnom).

Sretno!

Miroslav

pre 8 godina

I ti i dodik i vecina pre vas se non stop nesto dodvoravala zapadu, dok u jednom momentu neshvatite da je nemoguce sa njima imati partnerske odnose, da ce uvek drugima popustati na ustrb nas, za njih cemo uvek biti mali rusi i to je to

Trb dagledamo sebe i svoje interese a ne a se dodvoravamo bilo kome, pa onaj lukasenko je svoju zemlju sredio kao apoteku, prosecne plate 600eur, u minsku ni jedna jedina stara fasada, spvas na klupi u parku ko nekad kod nas, a zasto, pa zato sto covek ima stav i cvrstinu i nelibi se nikom nista da kaze, jednostavno radi za svoj narod!

Bane

pre 8 godina

Vučko zaoštrio retoriku...kanda su ga u Moskvi dobro naoružali:)

Šalu na stranu, neko je već napisao a ja se u potpunosti slažem da ako je Briselski sporazum toliko loš po nas ne bi Albanci bacali suzavac u Skupštini i tražili način preko Ustavnog suda slamku za koju da se uhvate da taj sporazum ospore, ponište ili suspenduju. Isto je bilo i sa osnivanjem specijalnog Suda za ratne zločine.

Sada treba odigrati pametno, ne šilji sada onu stvar, ne oštri retoriku nego mudro. Provuci im kroz uši da naš sledeći korak može da krene u tom pravcu da se problem Kosova vrati pod okrilje UN-a gde je i bio, mislim da bi to bilo dobro za nas. Takođe sledeći korak bi bio i da se specijalni Sud za ratne zločine OVK osnuje pod UN, jer kao što vidimo osim što su jedva izglasali odluku o njegovom osnivanju Tači se prvo našao na optužnici pa onda misteriozno nestao sa optužnice, znači već se vidi da taj sud nema kapacitet ni autoritet da deluje nezavisno. Znači skrenuti pažnju Briselu da ukoliko nastavi svoj tolerantan pristup prema Albancima na Kosovu čineći im razne ustupke i presedane dodatno vršeći pritisak samo na nas da ćemo iznaći diplomatski pravni način da pregovore sa kosovom vratimo pod okrilje UN i rezoluciju 1244.

ko jel ja

pre 8 godina

Ako su vec nesposobni da vode spoljnu politiku neka raspisu referendum i neka narod odluci sam u kome smeru Srbija da ide. Sedenje na dve stolice je pogubno a priznavanje realnosti neophodno.
Pitanje bi trebalo da glasi: Da li ste za priznavanje Republike Kosovo i nastavak evrointegracija Srbije?
DA znaci zapadnu orijentaciju zemlje a NE orijentaciju prema Rusiji. Verujem da bi izlaznost na taj referendum bila rekordna.

uros

pre 8 godina

Da Srbija udje u EU dok su tu Britanci i Hrvati.Jako tesko.Svi se moraju sloziti ali ove dve zemlje nikad nece za to glasati dok ne vide Srbiju na kolenima.Pregazenu i ponizenu.A jakih saveznika u EU nemamo.Srecni smo ako tamo ima neko da nas ne mrzi ali na zalost to su zemlje koje nista ne odlucuju.Nekad smo iza sebe imali Francuze ali i oni su promenili svoju politiku.Sad i oni slusaju Amere.

misko

pre 8 godina

Kada bi sada odlučio da prekineš razgovore sa Prištinom dok se ne ispunu potpisano tada bi se opozicija obrusila na tebe da se to tako ne radi zato ti sada kažem da moraš nastaviti i dalje samo malo oštrije sa našim zahtevima i otvaranje poglavlja i ispunjenje Briselskog dogovora od strane Prištine.Na posletku i ti imaš još uvek Ruse u rukavu kao alternativu kao što i Priština ima Amere.

Gorana

pre 8 godina

Bogami premijer Vučič je dosta razočaran sa EU i njenim ponašanjem u odnosima Srbije i Prištine, zna s e i zašto, EU je sa NATO sponzor Kosova, sada svom pulenu treba udariti čušku a to je kao da sama sebi udara čušku.

Ivan

pre 8 godina

(Realno plus ili minus, 30. oktobar 2015 13:41)
I ti druže dobi toliko minusa a rekao si istinu...
Neka političari objave šta su potpisali pa da vidimo ko tu postuje potpisano a ko ne. Ovako mogu da nas lažu do mile volje a mi ne znamo sta se nalazi i sta sadrže ta potpisana dokumenta.

mara

pre 8 godina

Politika duplih standarda je očigledna od strane Brisela. Iako je evidentno da Priština opstruira sprovođenje odredbi Briselskog sporazuma, pravi se lažna simetrija.

Milija N.

pre 8 godina

"Samo Srbi nemaju prava, da gledamo kako da umirimo Srbe, da ćute, budu glupi...", zaključio je Vučić."
E zbog ovog stava i jesam glasao za Vučića prošle godine.

Kapetan Kuka

pre 8 godina

"To vam je kao kada neki nastavnik jedno dete simpatiše, a jedno ne, ... Samo Srbi nemaju prava, da gledamo kako da umirimo Srbe, da ćute, budu glupi...", zaključio je Vučić."
U takvoj situaciji, a ona se dešavca u životu, normalni roditelji odu u školu, obave razgovor sa direktorom i sačekaju mesec-dva da vide da li se direktoru (i školi) može verovati da se nenormalne stvari neće više ponavljati. Ako se nepravda nastavi, normalni roditelji tada dete prebacuju u drugu školu i kraj. Vučić nema pravo da izlaže srpski narod ponižavanjima i nepravdi, zato što on ne zna kako bi vodio vladu bez pomoći Nemačke. Neka pusti nekog drugog ko može da vodi državu bez ponižavanja naroda.

Predrag

pre 8 godina

Brisel i EU vode politiku "zamaranja", pa ko ima zivce da sve to trpi opet nije siguran u pozitivan efekat, jer vreme ne radi za njega. A , cini mi se , da i Vucic polako gubi strpljenje. Suvise je bio "ponizan" prema licemerima iz Brisela. Vreme je za DZA ili BU.

Komunista

pre 8 godina

Politička "Elita" Srbije, da bi se izvukla iz ovog blata, mora biti jasna.
Da li će biti Referendum ili Plebiscit, kao oblik neposrednog Demokratskog izjašnjevanja, mora se postaviti konkretno pitanje Narodu: Da li Srbija treba da uđe u EU, DA ili NE. Svaka druga formulacija pitanja predstavlja političku manipulaciju. U protivnon, Srbija će još dugi niz godina ostati zaglavljena u Balkanskom glibu, zapamtite, samo SRBIJA !!!!!!!!!!!!.

Marko

pre 8 godina

Hm, a kako onda npr. da poglavlje 35 bude vezano za Briselske pregovore i napredak u sporovdjenju sporazuma, kada Pristina ne sprovodi sporazume. To znaci da zapravo nikada ne bismo ni zavrsili te pregovore.

mi nemamo drzavu

pre 8 godina

(Горан, 30. oktobar 2015 14:28)

Vratiti Kosovo pod okrilje UN nije moguce. Tadic nas je upropastio za sva vremena. Kada bismo sada podneli takav zahtev na to bi stavili veto svi sem Rusa.
(Ljubica, 30. oktobar 2015 14:41)

Kakav veto, kakav zahtev? Po medjunarodnom pravu rezolucija 1244 je jos uvek na snazi. To sto mi sami potkopavamo tu rezoluciju raznim "sporazumima" ja nasa glupost i nista drugo. Sve je to uzaludno i bez veze, jer na kraju nema EU bez zvanicnog priznavanja Kosova i time saglasnosti ukidanju rezolucije 1244. Morala je jos odavno pasti odluka, ili odricanje Kosova ili odricanje EU i opredeljenje prema Rusiji i ostalom slobodnom svetu. Ovo sto nasi rade (to jest ne rade) je deset puta gore nego bilo koji od ta dva puta.

verujem i dalje.....

pre 8 godina

Vucicu, jel i dalje verujes bez trunke zadrske Nemcima i Angeli Merkel ?
Ti njima mozes, tvoja privatna stvar, ali ovde narod tebi sve manje.
Mi, koji nikada nismo ni verovali u tvoje bajke i sposobnost,vidimo da smo bili debelo u pravu.

ivan

pre 8 godina

Udri kontru Vule, ne moze samo sa nase strane kompromis. Da sam ja na njegovom mestu, do sada bi mi pukao film i digao ruke od EU. A i ta slobodna trgovina nam nista dobrog nece doneti, jer je roba u EU jeftinija od nase

Filip

pre 8 godina

Non stop citam komentare kako je briselski sporazum los itd pa zar bi Albanci rusili nešto sto je loše za nas a dobro za njih? Ista prica se ponavlja kao sa Dejtonom kad su Slobu napadali kako je izdao Srbe, prodao RS i šta sve ne a danas vidimo drugu pricu.

VESNADC

pre 8 godina

NEPOBITNA CINJENICA JE Da se taj briselski sporazum kosi sa rezolucijom UN o nepovredivosti teritorijalnog integriteta jedne drzave,i da je taj sporazum protivan ustavu RS.Ove dve cinjenice ukazuju da on nema pravnu vaznost

Иван

pre 8 godina

Сви који желите да се питате можете своју петицију за референдум потписати на адреси: http://oplenac.net/?page_id=2860 , а од понедељка на: PETICIJA.RS

boka

pre 8 godina

Očigledno da Srbija treba da razmisli o daljoj fazi statusno neutralnih pregovora sa Prištinom. Pregovori u kojima se samo jednoj strani čine ustupci, to u stvari i nisu.

bojanilo

pre 8 godina

Srbija je posvećena evropskim integracijama, tako da Evropska Unija treba da i na delima pokaže da želi našu državu u porodici evrospkih naroda, a ne samo da upućuje retoričku podršku.

taja

pre 8 godina

Srbija može i da sačeka tih mesec dana. Međutim, šta je nakon toga garancija da će prištinske strukture zaista ispuniti obećanja o implementaciji Zajednice srpskih opština.

Mia N

pre 8 godina

Suzana:Svima je nama jasno da EU ima dvostruke aršine , odnosno da vodi politiku koja je njima u interes.Međutim i mi vodimo politiku u interesu Srbije i njenih građana i zato nećemo odustati a da se ne sprovede ono što je dogovoreno u Briselu i to bez ikakvog odlaganja.

Zoran M.

pre 8 godina

Nema pravdanja i kukanja. Moć diplomatije se zasniva na pronalaženju lukavih rešenja, najčešće dobrih za Srbe. Ti si premijer pa ih osmisli. Budi malo maštovit.

bagz

pre 8 godina

Ti si kralju sve potpisao, pustio Kosovo u MOK, dao im pozivni, utvrdio sve granične prelaze,povukao preostale instrumente vlasti sa severa, i sad si iznenađen. Da upadne 100 albanskih specijalaca na sever, ovaj put im niko ne bi stajao na putu, a narod bi se spakovao i otišao.

Bane

pre 8 godina

Vučko zaoštrio retoriku...kanda su ga u Moskvi dobro naoružali:)

Šalu na stranu, neko je već napisao a ja se u potpunosti slažem da ako je Briselski sporazum toliko loš po nas ne bi Albanci bacali suzavac u Skupštini i tražili način preko Ustavnog suda slamku za koju da se uhvate da taj sporazum ospore, ponište ili suspenduju. Isto je bilo i sa osnivanjem specijalnog Suda za ratne zločine.

Sada treba odigrati pametno, ne šilji sada onu stvar, ne oštri retoriku nego mudro. Provuci im kroz uši da naš sledeći korak može da krene u tom pravcu da se problem Kosova vrati pod okrilje UN-a gde je i bio, mislim da bi to bilo dobro za nas. Takođe sledeći korak bi bio i da se specijalni Sud za ratne zločine OVK osnuje pod UN, jer kao što vidimo osim što su jedva izglasali odluku o njegovom osnivanju Tači se prvo našao na optužnici pa onda misteriozno nestao sa optužnice, znači već se vidi da taj sud nema kapacitet ni autoritet da deluje nezavisno. Znači skrenuti pažnju Briselu da ukoliko nastavi svoj tolerantan pristup prema Albancima na Kosovu čineći im razne ustupke i presedane dodatno vršeći pritisak samo na nas da ćemo iznaći diplomatski pravni način da pregovore sa kosovom vratimo pod okrilje UN i rezoluciju 1244.

Iv Če

pre 8 godina

Sledeće je zahtev da se ukine sporazum o slobodnoj trgovini s Rusijom i uvedu sankcije, onda stolica u UN za Kosovo...Vučiću, dok još imaš podršku naroda i dok još nismo svi kolektivno uvukli ovaj naš brodić u vir koji pravi Titanik zvani EU, okreći kormilo za 180 stepeni, video si kako su te primili kao malog kralja u Rusiji, tamo su nam prijatelji, tamo su nam perspektivna trzista, sirovine i partneri koji nas smatraju ravnopravnima, ne ucenjuju i poštuju. Niko ti ne bi zamerio. U protivnom pustiće te niz vodu kao sada Mila čim obaviš prljave poslove...

andrijano

pre 8 godina

narod ti je gladan covece...kakav brisel te vise spopao.jesi li ti premijer srbije ili zaposlen i na evropskom platnom spisku??? umesto sto se svrckate po evropi bolje sednite u kola i obilazite bolnice po srbiji,obilazite sekjake i narod.i nemojte da vam stranacki vojnici pricaju price vec pricajte malo sa narodom.rezultati su vam porazavajuci

Marko

pre 8 godina

Hm, a kako onda npr. da poglavlje 35 bude vezano za Briselske pregovore i napredak u sporovdjenju sporazuma, kada Pristina ne sprovodi sporazume. To znaci da zapravo nikada ne bismo ni zavrsili te pregovore.

Logner Ulvunge

pre 8 godina

Opa. Putin mu je očigledno rekao da mora da bude oštriji, ako misli da počnu ozbiljno da ga shvataju i drago mi je što je poslušao savet. Konačno zvuči kao neko s m... smartfonom.

uros

pre 8 godina

Da Srbija udje u EU dok su tu Britanci i Hrvati.Jako tesko.Svi se moraju sloziti ali ove dve zemlje nikad nece za to glasati dok ne vide Srbiju na kolenima.Pregazenu i ponizenu.A jakih saveznika u EU nemamo.Srecni smo ako tamo ima neko da nas ne mrzi ali na zalost to su zemlje koje nista ne odlucuju.Nekad smo iza sebe imali Francuze ali i oni su promenili svoju politiku.Sad i oni slusaju Amere.

Miroslav

pre 8 godina

I ti i dodik i vecina pre vas se non stop nesto dodvoravala zapadu, dok u jednom momentu neshvatite da je nemoguce sa njima imati partnerske odnose, da ce uvek drugima popustati na ustrb nas, za njih cemo uvek biti mali rusi i to je to

Trb dagledamo sebe i svoje interese a ne a se dodvoravamo bilo kome, pa onaj lukasenko je svoju zemlju sredio kao apoteku, prosecne plate 600eur, u minsku ni jedna jedina stara fasada, spvas na klupi u parku ko nekad kod nas, a zasto, pa zato sto covek ima stav i cvrstinu i nelibi se nikom nista da kaze, jednostavno radi za svoj narod!

dijaspora

pre 8 godina

Pa da ne bismo ispali glupi g-dine Vuvicu, ulazimo u obrazovanje nasih ljudi, podsticimo rast nataliteta i ocuvanje porodicnih vrednosti, potrudimo se da omladina ostaje u Srbiji sa mogucnostima za pristojan zivot. A onda ljude sa KiM povucimo u Srbiju i gotova prica. Narod je jedno, teritorija je drugo.

Predrag

pre 8 godina

Brisel i EU vode politiku "zamaranja", pa ko ima zivce da sve to trpi opet nije siguran u pozitivan efekat, jer vreme ne radi za njega. A , cini mi se , da i Vucic polako gubi strpljenje. Suvise je bio "ponizan" prema licemerima iz Brisela. Vreme je za DZA ili BU.

ivan

pre 8 godina

Udri kontru Vule, ne moze samo sa nase strane kompromis. Da sam ja na njegovom mestu, do sada bi mi pukao film i digao ruke od EU. A i ta slobodna trgovina nam nista dobrog nece doneti, jer je roba u EU jeftinija od nase

Profesionalni komentator

pre 8 godina

Ako je to najava odustajanja od pregovora u Briselu i uopste odustajanja od EU, podrzavam, mada se bojim da samo Vucic kuka da izgleda kao da se on nesto bori, kao radi nesto a u stvari ce nastaviti da ispunjava sta Brisel tj Berlin trazi

Milija N.

pre 8 godina

"Samo Srbi nemaju prava, da gledamo kako da umirimo Srbe, da ćute, budu glupi...", zaključio je Vučić."
E zbog ovog stava i jesam glasao za Vučića prošle godine.

Marige

pre 8 godina

Trazimo konkretan odgovor od Brisela, jer je Srbija dobroooo zalegla da ispostuje svaki njihov zahtev! Sad je red da oni namo iznesu istinu da videlo!

Filip

pre 8 godina

Non stop citam komentare kako je briselski sporazum los itd pa zar bi Albanci rusili nešto sto je loše za nas a dobro za njih? Ista prica se ponavlja kao sa Dejtonom kad su Slobu napadali kako je izdao Srbe, prodao RS i šta sve ne a danas vidimo drugu pricu.

istina

pre 8 godina

E vidis gosn premijeru mi smo to znali odavno i govorili da ne potpisujes nista sa njima , narocito ne ako su garant tvoji "zapadni prijatelji". Nisi nas slusao , a sada si prosvecen dosao nama da pricas kako oni lazu i kako su tvoji "zapadni prijatelji" kao papagaji stalno ponavljali istu pricu .
Razlika je u tome sto si ti potpisao i tada ti nije bio bitan nas glas , a sada trazis nase jedinstvo i pomoc kako isplivati iz go..na .

Kirito

pre 8 godina

Evo ga opet... Pa, zar niste potpisali kad ste poveli sa 5:0 da se ZSO osnivaju pod kontrolom zakona Kosovo republike? Ili stvarno mislite da ste toliko pametni, a Albanci glupi?

Realno plus ili minus

pre 8 godina

Neka AV i Vlada RS dozvoli da svi mi (gradjani Srbije ) imamo neogranicen pristup i uvid na Briselski sporazum, da tacno svojim ocima vidimo sta je potpisano, ko se ovde ne pridrzava tj. ko ne ispunjava uslove sporazuma pa da onda ovde da komentarisemo i podrzavamo to sto je realno. Izjave tipa mi cemo njima pokazati ili ce oni nama itd. imaju samo kafanski karakter. Dozvolite da vidmo taj famozni Briselski sporazum i uslove pristupa u EU (koji su odavno isti i bez nekih promena od strane EU a gradjanima se servira kao stalno neki novi uslovi) pa da onda svi , kroz referendum ili sl., zajednicki imamo resenje. Hvala

Humanoid

pre 8 godina

Sad znaš kako je nama s tobom :( Nego, hajde se vi, što vam je Brisel 24/7 na pameti, svi skupa pokupite i pravac tamo gde vas srce vuče, da vas mi, priprosti, polupismeni, krezubi, putinoljubački puk, što Staljinovu sliku držimo ispod tri tone uglja, ne kočimo više. Šteta je da takvi blistavi umovi trunu u ovakvom vilajteu (dakako, tamnom).

Sretno!

ko jel ja

pre 8 godina

Ako su vec nesposobni da vode spoljnu politiku neka raspisu referendum i neka narod odluci sam u kome smeru Srbija da ide. Sedenje na dve stolice je pogubno a priznavanje realnosti neophodno.
Pitanje bi trebalo da glasi: Da li ste za priznavanje Republike Kosovo i nastavak evrointegracija Srbije?
DA znaci zapadnu orijentaciju zemlje a NE orijentaciju prema Rusiji. Verujem da bi izlaznost na taj referendum bila rekordna.

mile

pre 8 godina

Ako cemo da "branimo" Kosovo po svaku cenu zasto smo onda potpisivali medjudrzavne sporazume sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i investitoru iz te zemlje bukvalno poklonili 90 hektara najvrednijeg gradjevinskog zemljista u Beogradu ako znamo da su UAE prvi priznali nezavisno Kosovo i da su glasali za prijem Kosova u Unesko (upravo nakon gromoglasnog pocetka izgradnje prvog objekta u okviru Bg na vodi). Ne vidim kako neko moze da nas shvata ozbiljno ako vodimo toliko sizofrenu politiku.

let iznad kukavicjeg gnezda

pre 8 godina

(Горан, 30. oktobar 2015 14:28)

Vratiti Kosovo pod okrilje UN nije moguce. Tadic nas je upropastio za sva vremena. Kada bismo sada podneli takav zahtev na to bi stavili veto svi sem Rusa.
(Ljubica, 30. oktobar 2015 14:41)

...a Vucic nas je dokrajcio jer je obecao u izbornoj kampanji da ce raskinuti pregovore sa Briselom... ali cim je postao premjer u roku od 13 dana je nastavio tamo gde je DS stao i sve prihvatio i potpisao.

Gordana

pre 8 godina

Gospodine Vucicu,pitajte ih konkretno,da li oni Srbiju vide u EU,ili nas samo zavlace,zaokruzujuci celinu,samostalne drzave Kosovo,koju Srbija nikada nece kao takvu prihvatiti,cija je secesija pocela NATO bombardovanjem 1999.godine.Ako treba,sklopite bilateralne obavezujuce ugovore sa zemljama ,koje nisu priznale nezavisnost Kosova,ili pak i sa onima ,koje su to ucinile,ali zele da saradjuju sa Srbijom.Sto se bratske Rusije tice,oni nas sto se Kosova tice ,nikada nisu uslovljavali!

Kapetan Kuka

pre 8 godina

"To vam je kao kada neki nastavnik jedno dete simpatiše, a jedno ne, ... Samo Srbi nemaju prava, da gledamo kako da umirimo Srbe, da ćute, budu glupi...", zaključio je Vučić."
U takvoj situaciji, a ona se dešavca u životu, normalni roditelji odu u školu, obave razgovor sa direktorom i sačekaju mesec-dva da vide da li se direktoru (i školi) može verovati da se nenormalne stvari neće više ponavljati. Ako se nepravda nastavi, normalni roditelji tada dete prebacuju u drugu školu i kraj. Vučić nema pravo da izlaže srpski narod ponižavanjima i nepravdi, zato što on ne zna kako bi vodio vladu bez pomoći Nemačke. Neka pusti nekog drugog ko može da vodi državu bez ponižavanja naroda.

Sloba

pre 8 godina

Iv Ce
Zar stvarno mislis da na nas Rusi gledaju kao sebi ravnima? Da li si ikada razgovatao sa Rusima? Oni na nas gledaju kao na jedan od malih balkanskih naroda do kojih su njihovi interesi kroz istoriju cesto dopirali i nista vise. U se i u svoje kljuse. Branimo slobodu i nezavisnost koju su nam preci ostavili da bi i potomci ziveli slobodno a ne kao bilo ciji robovi.

mi nemamo drzavu

pre 8 godina

(Горан, 30. oktobar 2015 14:28)

Vratiti Kosovo pod okrilje UN nije moguce. Tadic nas je upropastio za sva vremena. Kada bismo sada podneli takav zahtev na to bi stavili veto svi sem Rusa.
(Ljubica, 30. oktobar 2015 14:41)

Kakav veto, kakav zahtev? Po medjunarodnom pravu rezolucija 1244 je jos uvek na snazi. To sto mi sami potkopavamo tu rezoluciju raznim "sporazumima" ja nasa glupost i nista drugo. Sve je to uzaludno i bez veze, jer na kraju nema EU bez zvanicnog priznavanja Kosova i time saglasnosti ukidanju rezolucije 1244. Morala je jos odavno pasti odluka, ili odricanje Kosova ili odricanje EU i opredeljenje prema Rusiji i ostalom slobodnom svetu. Ovo sto nasi rade (to jest ne rade) je deset puta gore nego bilo koji od ta dva puta.

Komunista

pre 8 godina

Politička "Elita" Srbije, da bi se izvukla iz ovog blata, mora biti jasna.
Da li će biti Referendum ili Plebiscit, kao oblik neposrednog Demokratskog izjašnjevanja, mora se postaviti konkretno pitanje Narodu: Da li Srbija treba da uđe u EU, DA ili NE. Svaka druga formulacija pitanja predstavlja političku manipulaciju. U protivnon, Srbija će još dugi niz godina ostati zaglavljena u Balkanskom glibu, zapamtite, samo SRBIJA !!!!!!!!!!!!.

misko

pre 8 godina

Kada bi sada odlučio da prekineš razgovore sa Prištinom dok se ne ispunu potpisano tada bi se opozicija obrusila na tebe da se to tako ne radi zato ti sada kažem da moraš nastaviti i dalje samo malo oštrije sa našim zahtevima i otvaranje poglavlja i ispunjenje Briselskog dogovora od strane Prištine.Na posletku i ti imaš još uvek Ruse u rukavu kao alternativu kao što i Priština ima Amere.

VESNADC

pre 8 godina

NEPOBITNA CINJENICA JE Da se taj briselski sporazum kosi sa rezolucijom UN o nepovredivosti teritorijalnog integriteta jedne drzave,i da je taj sporazum protivan ustavu RS.Ove dve cinjenice ukazuju da on nema pravnu vaznost

Ivan

pre 8 godina

(Realno plus ili minus, 30. oktobar 2015 13:41)
I ti druže dobi toliko minusa a rekao si istinu...
Neka političari objave šta su potpisali pa da vidimo ko tu postuje potpisano a ko ne. Ovako mogu da nas lažu do mile volje a mi ne znamo sta se nalazi i sta sadrže ta potpisana dokumenta.

verujem i dalje.....

pre 8 godina

Vucicu, jel i dalje verujes bez trunke zadrske Nemcima i Angeli Merkel ?
Ti njima mozes, tvoja privatna stvar, ali ovde narod tebi sve manje.
Mi, koji nikada nismo ni verovali u tvoje bajke i sposobnost,vidimo da smo bili debelo u pravu.

Daliborka

pre 8 godina

Ne sumnjam da će Vučić na sve priče iz Brisela imati dobar odgovor. Verujem da nam je Putin dao vetar u leđa i da će morati malo da promene odnos prema nama.

Иван

pre 8 godina

Сви који желите да се питате можете своју петицију за референдум потписати на адреси: http://oplenac.net/?page_id=2860 , а од понедељка на: PETICIJA.RS

Ljubica

pre 8 godina

(Горан, 30. oktobar 2015 14:28)

Vratiti Kosovo pod okrilje UN nije moguce. Tadic nas je upropastio za sva vremena. Kada bismo sada podneli takav zahtev na to bi stavili veto svi sem Rusa.

MedaPu

pre 8 godina

ono sto je sigurno je da je Vucic poprilicno tvrd i da sa njim nece moci onako kako su zamislili,ova prevrtljiva situacija moze samo njima kasnije da donese stetu,jeste da sada tako ne izgleda,ali jednoga dana Brisel ce drugacije morati da sagleda situaciju.

Jasmina

pre 8 godina

Samo cvrst stav i da im se pokaze da mi nismo ni za kakve igre odlaganja i sl. Neka sad Brisel pokaze da li su institucija kojoj treba verovati ili ne. Cekamo odgovor Brisela.

Mare

pre 8 godina

Nema tu sreće dok god EU ne odluči da se suprostvi Americi koja je non stop minira pa i preko ovog slučaja. Albanci očigledno imaju podršku Amera, a Ameri traže razlog da ostanu na ovom terenu a za to im treba konflikt. Treba imati živaca u svoj ovoj situaciji i dobro izanalizirati sve moguće ishode poteza koje planiramo doneti. Nadam se da će Vučić i ovaj put naći rešenje mada nije lako...

suspenzija

pre 8 godina

Vlada Srbije mora da insistira na momentalnoj implementaciji Sporazuma, a ne za mesec-dva. Sve što je postignuto biće suspendovano, sav napor Vučića će biti uzaludan.

Anchy

pre 8 godina

Da budemo iskreni EU mora još više da uloži napora i da privoli Prištinu da prihvati kompromise jer je Srbija već mnogo kompromisa učinila

Горан

pre 8 godina

Вратите разговор о косовскометохијском питању под окриље Уједињених Нација и резолуцију 1244. Одбаците катастрофалну тадићеву политику и вратите Русију и Кину за преговарачки сто.

Ништа немојте радити ТАЈНО са западом. После сваког разговора, договора, мора да следи конференција за штампу са ЈАВНИМ наступима западних политичара. Понављам, ниште на радити ТАЈНО са западом.

AlanFord

pre 8 godina

Očigledno je da su Vučića najzad otreznila lažna obećanja iz Brisela. Ucenjuju nas početkom pregovora,a Prištini daju SSP,kao nagradu za neispunjavanje dogovora iz briselskog sporazuma.Mislim da će Vučić promeniti politiku prema Briselu,što bi i bilo logično !

Marko nb

pre 8 godina

I sta sad? Pitam se samo koliko dugo ce ici ovi nasi tim pravcem. Ne mislim na Vucica konkretno. Isto je. Svi znaju i koji su uslovi i sta moramo da uradimo jos od 05.10.2000. Svi to znaju! Svi su nesto vrdali radi ostanka na vlasti . Polako se blizi kraj tog koloseka i sta onda. Sve sto smo mogli dali smo, ponizili se, prodali sve. I sta sad? Iskreno ne bih mu bio u kozi! Ako ih otkaci narod ce da ispasta, ako prihvati narod ce da ispasta!

Mia N

pre 8 godina

Suzana:Svima je nama jasno da EU ima dvostruke aršine , odnosno da vodi politiku koja je njima u interes.Međutim i mi vodimo politiku u interesu Srbije i njenih građana i zato nećemo odustati a da se ne sprovede ono što je dogovoreno u Briselu i to bez ikakvog odlaganja.

bojanilo

pre 8 godina

Srbija je posvećena evropskim integracijama, tako da Evropska Unija treba da i na delima pokaže da želi našu državu u porodici evrospkih naroda, a ne samo da upućuje retoričku podršku.

Gorana

pre 8 godina

Bogami premijer Vučič je dosta razočaran sa EU i njenim ponašanjem u odnosima Srbije i Prištine, zna s e i zašto, EU je sa NATO sponzor Kosova, sada svom pulenu treba udariti čušku a to je kao da sama sebi udara čušku.

mara

pre 8 godina

Politika duplih standarda je očigledna od strane Brisela. Iako je evidentno da Priština opstruira sprovođenje odredbi Briselskog sporazuma, pravi se lažna simetrija.

taja

pre 8 godina

Srbija može i da sačeka tih mesec dana. Međutim, šta je nakon toga garancija da će prištinske strukture zaista ispuniti obećanja o implementaciji Zajednice srpskih opština.

boka

pre 8 godina

Očigledno da Srbija treba da razmisli o daljoj fazi statusno neutralnih pregovora sa Prištinom. Pregovori u kojima se samo jednoj strani čine ustupci, to u stvari i nisu.