Četvrtak, 29.10.2015.

14:37

"Očekujem reagovanje Brisela na poteze Prištine"

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Beograd očekuje reagovanje Brisela na najavu iz Prištine o suspenziji sporazuma o formiranju ZSO do daljeg.

Izvor: Tanjug

"Oèekujem reagovanje Brisela na poteze Prištine" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

Milanko Vitomir

pre 8 godina

Ranko 00: Verujem da će se Brisel vrlo brzo oglasiti i osuditi postupak Prištine. Nadam se da će se pored svega ,vrlo brzo formirati ZSO.

Miro Đokić

pre 8 godina

potez:Da je nekim slučajem predsednik Srbije Tomislav Nikolić izašao u javnost i izjavio da traži da se suspenduje briselski sporazum , cela svetska javnost bi se digla na noge da to osudi , a evo na postupak Prištine niko ni prstom da mrdne.Ne bi se iznenadio da Brisel ideju Prištine podrži.

Jahorina

pre 8 godina

Magda: Da se Brisel ponaša prema Prištini kao što se ponaša prema Beograda , onda im ne bi nikada palo na pamet da suspenduju ono što je dogovoreno.

Mira Tomović

pre 8 godina

Gona: Vi očigledno nemate pojma šta piše u Briselskom sporazumu dok tako komentarišete. Preporučujem vam da to malo bolje pročitate ( ima prevod i na srpskom) pa se onda javite da nešto komentarišete.

vidan

pre 8 godina

Zaista bi Evropska Unija morala da reaguje na odluku Prištine da nakon potpisivanja SSPa sa unijom, jednostrano zamrrzne pregovore o implemenatciji Zajednice srpskih opština.

milos89

pre 8 godina

I pored odgovorne politike i pokusaja da se ocuva mir u regionu ocigledno je da neki nisu sposobni da odrze rec I ispostuju dogovor sto je poprilicno nezrelo. Valjda ce se problem resiti, evidentno je da se nasi barem trude.

taja

pre 8 godina

Srbija je od početka posvećena realizaciji Briselskog sporazuma, ali očigledno je da prištinske strukture isti sporazum od starta na perfidne načine opstruiraju.

bojanilo

pre 8 godina

Za sabotiranje Briselskog sporazuma Kosovo se nagrađuje potpisivanjem SSP-a sa Evropskom Unijom , a Srbija se za reformske napore i unapređenjem regionalne saradnje stavlja na listu čekanja za početak pregovora sa unijom.

vere

pre 8 godina

Ovo otvara mnogo šira, veća i krupnija pitanja od toga kakav je odnos Prištine... Ovo nama nameće druga, mnogo važnija i mnogo otvorenija pitanja o kojima mi moramo da razmislimo

Zarko Popovic Sombor

pre 8 godina

Vučić očekuje reagovanje Brisela na poteze Prištine... Baš me nasmeja. I mi građani Srbije očekujemo da ti Vučiću daš ostavku pa ne znam kad ćemo i to dočekati.

Goran

pre 8 godina

Sporazum mora da primenjuju obe strane a ne samo nasa. Nadam se da ce Brisel konacno reagovati i dati do znanja Pristini da mora da se pridrzava sporazuma.

Zarko

pre 8 godina

ako je potpisan briselski sporazum onda je logicno da Brisel upozori Kosovo da ne moze tako da se ponasa,jer Pristina ustvari zeli da ponisti briselski sporazum

MarGita

pre 8 godina

Kako reče Vučić - da li se isplati biti pošten i odgovoran, ispunjavati svoje obaveze, a da za to ne budete nagrađeni ili je bolje da ne ispunjavate ništa, a da budete nagrađeni. Našoj vladi građani Srbije i Srbi na Kosovu odaju ogromno priznanje i zahvalnost za sve što su do sada uradili, a gde ćeš veće nagrade.

Enonema

pre 8 godina

Srbija je ispoštovala sve dogovore koji su postignuti u Briselu, a Priština najvljuje suspenziju formiranja ZSO a to je je nešto što se više ne tiče samo Prištine, već Brisela.

Gona

pre 8 godina

Kosovo ce sigurno povuci suspenziju sporazuma za ZSO kada Srbija povuce sve paralelne strukture sa severnog dela Kosova,kada ne obstruira sa svim sredstvima kako bi onemogucio clansvo Kosovu u UNESK-o, pa kada dozvoli svim gradjanima Kosova da putuju kolima po Srbiji kako je dogovoreno Briselskim sporazumom itd.Vucic treba da bude iskren i da kaze punu istinu srpskom narodu.

Magda

pre 8 godina

Prvo su prihvatili zajednicu srpskih opstina sada sve van snage, ne razumem za donosenje je trebala saglasnost za suspenziju samo jednostrana reakcija Pristine, Brisel nikako ne sme da predje preko ovoga jer povlaci i druga pitanja

Bunika

pre 8 godina

Mislim da su u Briselu, a i u Vasingtonu odreagovali sto su imali jos 1999. Ne treba ocekivati nista novo, a pozeljno je i da premijer prestane da izigrava naivnog i prevarenog decaka. Postoje neke stvari koje spadaju u domen rada ministra spoljnih poslova, pa bi pre on trebao da komenarise. Samo.. ko to bese?

Aleksandar

pre 8 godina

Pa zar nisu vec reagovali svojim cutanjem tjt aminovanjem Tacijeve vlade ?
Ali zato treba Vuck oda ispuni ve tacke iz ugovora iako druga strana je izasla iz ugovora .
Pa ovo je cirkus kolko ih EU vuce za nos a oni slepo naivno veruju EU.

Misa

pre 8 godina

Ovaj potez Prištine o suspenziji sporazuma o formiranju ZSO je sasvim ocekivan. Srbija bi morala da odluci koliko jos godina zeli da izgubi baveci se ovim problemom pod pokroviteljesvom Brisela. To se pokazalo neproduktivnom a sada i nemogucom misijom. Srbija ne ostaje nisto drugo nego da sa razgovori vrate pod okrilje UN-a.

opala

pre 8 godina

Reagovanja će svakako biti, e sad dal će biti pozitivno ili negativno po Srbiju ostaje nam da vidimo. Ali nažalost ne gajim neke velike nade u pozitivno razrešenje tog problema.

Homo politicus

pre 8 godina

S obzirom da jedna strana ne ispunjava obaveze iz sporazuma, Srbija treba zahtevati povracaj u predjasnje stanje tj. ukloniti sve prelaze i vratiti institucije Republike u pokrajinu.

Mirko

pre 8 godina

dali ovde nekom treba nacrtati da EU drzi Srbiju na dugackom stapu....trazice se odgovor od Brisela kakva izjava..kao Albanci sve rade bez znanj zapada i brisela sto naravno nije tacno a mi i dalje izigravamo klovnove.

dovla

pre 8 godina

Ajde Vucicu sad se kao pravis naivan, nisi znao sta i s kim potpisujes. Ta ZSO je isto kao onih 1000 srpskih vojnika iz rezolucije 1244, kao Tadicev plan u sest tacaka ... Nemas pravo da se zalite da te je Zapad prevario, tacno si znalo sta ce se dogoditi, ali si pristao da bi se umilio svojim "prijateljima".

Pioneer

pre 8 godina

Jos jedan dokaz da Zapad uporno pokusava da destabilizuje Balkan i izazove rat na ovim prostorima. Za drugo i nisu sposobni. Premijer je jak. Izdrzace te njihove provokacije. Imamo i podrsku Rusije u svemu, sto je veliki plus.

marjan

pre 8 godina

@Aian BG

I ti isto prvo procitaj Briselski sporazum pa onda komentarisi. Nigde nije u Briselskom sporazumu predvidjeno da Srbija treba pustati tzv. Kosovo u medjunarodne organizacije. Prekinite, ponavljam, vise sa tom propagandom!

Realno

pre 8 godina

Kako sam juče već napisao. SSP su dobili ZSO može da čeka. Nama prebacuju da se stavljamo uvek u ulogu zrtve. Sa ovim potvrđuju da i jesmo. Srbija glavu gore!

Mikhail Mali

pre 8 godina

To dolazi ako reakcije za tvoje *dvofoteljsko* ponasanje. Zapad trazi od tebe explicit - ili sa nama ili sa rusijom a ti bi rado sa briselom ali jos radije sa moskvom.

Zuta minuta

pre 8 godina

Bilo bi fer i korektno da u ovom slučaju Brisel ovoga puta bude na pravoj strani, strani Srbije ali to se kod njih nažalost nikad ne zna.

EULEX staff

pre 8 godina

Vi nemate pravo da trazite nista od Bruksela, jer te sporazume sami me postujete, paralelne institucije pravosudja Srbije jos rade na Kosovu.

NikolaBGD

pre 8 godina

Očekuj iz Moskve da Brisel reaguje. Oni očekuju da ti ne obećavaš rusima svašta kao što obećavaš i njima a i nama ovde. Odluči se nisi Tito i nemaš JNA. Ili istok ili zapad sedenja na dve stolice nema.

Milijan

pre 8 godina

Ako Priština povuče susespenzijuna sporazume, šta onda važi? ne mogu to da rade selektivno i kako im se ćefne. Potpis je validan i ne postoji ni jedan razlog da se ne ispuni dogovoreno.

elika

pre 8 godina

Ovo nama nameće druga, mnogo važnija i mnogo otvorenija pitanja o kojima mi moramo da razmislimo - da li se isplati biti pošten i odgovoran, ispunjavati svoje obaveze, a da za to ne budete nagrađeni ili je bolje da ne ispunjavate ništa, a da budete nagrađeni...

Ivan BA

pre 8 godina

I mi smo se obavezali da necemo Kosovo saplitati u uclanjenju u medjunarodnim organizacijama a blokiramo ili se bar zesce trudimo da blokiramo njihovo uclanjenje u UNESCO.

Vladimir Rolovic

pre 8 godina

@Zekan,

Ne bi bas moglo posto povelja 1244 UN kaze da je KiM u sastavu Srbije. To sto Srbija kao vlasnik KiM trenutno ne moze da udje u posed svoje imovine uopste ne znaci da treba da je se odrekne.
Prateci Vasu misao mogao bih da vam dam savet: kada Vam budu ukrali kola, vi dajte oglas u kome se odricete svog auta u korist lopova. Onda cete mozda moci preko suda da trazite da vam lopovi vrate srafciger i krpu za staklo iz kola.
To sto su otimaci/lopovi KiM u ovom istorijskom trenutku jaci od nas i drugih uopste ne znaci da ce biti i za 20-50 godina. Potpisati da se odricete ukradene imovine znaci da je nikada posle toga ne mozete traziti nazad.
Nasa zemlja nema nikakav problem sa EU. Onog trenutka kada se odreknemo slepog srljanja u clanstvo EU stvari ce se promeniti utoliko sto vise necemo trpeti ucene. Onda mozemo da se posvetimo onome sto je najvaznije da pokusamo da dignemo ekonomiju. Clanstvo u EU ne dize ekonomiju nego omogucav lakse dobijanje kredita ali i to neko mora da vrati radeci.

Miroslav

pre 8 godina

Odeš u Moskvu pa dobiješ packu od zapada preko Kosova. Ti njima prst u oko najavom kupovine ruskog naoružanja oni tebi pesnicu odlaganjem formiranja ZSO. Sedenje na dve stolice neminovno dovodi do pada na zadnjicu.

plase se oni

pre 8 godina

Brisel je odreagovao tako sto je predsednik Austrije danas u zvanicnoj poseti drzavi Kosovo, a pre par dana potpisan sporazum o pridruzivanju od strane EU, jer 5 clanica nije priznalo Kosovo, mimo svih propisa.
Ovaj ili laze nas ili vec poceo i samog sebe.

Sanela

pre 8 godina

Brisel je nereagovanjem pokazao svoju dvoličnost. Mi, koji se držimo dogovora i ispunjavamo sve na šta smo se obavezali , ne dobijamo ništa i Priština, koja ne poštuje ono na šta se obavezala, nije dobila čak ni usmeni prekor.

popeye

pre 8 godina

Ваша наивност и кратковидост, свих вас из Бриселских преговора, може само озбиљно све да нас брине. Какве сте изборили гаранције и заштитне механизме? Шта се и чудити, кад је полазна тачка била увек да "ЕУ нема алтернативу"!?

Progress

pre 8 godina

Kakva izjava - neka pitanja, ali neću o tome, nešto veće, ali ne zna se šta... Reci jasno, kao državnik - sumnjamo i kredibilitet EU kao garanta realizacije pregovora, što ako se potvrdi kao tačno, može da prouzrokuje reviziju naše politike prema Kosovu, kao i uopšte spoljne politike.

Ako vam treba detaljnija pomoć, neka se neko javi iz kabineta ;)

Zekan

pre 8 godina

Zasto? Niti je Srbija u EU a niti je Kosovo. Kako stvari stoje, jos dugo, dugo vremena necete biti. Srbiji bi bilo bolje da prizna Kosovo pa bi se sve nesuglasice rjesavale u Vijecu sigurnosti UN. Ali to vec zahtijeva politicku pamet...

Aian_bg

pre 8 godina

A dali se Vi pridrzavate pravila Briselskog sporazuma Premijere? Jeste se obavezali da necete kociti-spreciti prijem Kosova u MO? To je dogovoreno i potpisano od Vase strane,zar ne? Znaci,Vi imate pravo da se ne pridrzite svega i svemu a Pristina samo treba aminovati i NISTA je li? Pa oni smatraju sebe Drazvom,imaju Parlament,Ustavni sud i td, tako da moraju da se prilagode i stavovima opozicije hteli mi to ili ne!Na dve stolice se ne sedi Premijere,sa dvojnim arsinima se ne moze ici dalje,i ako neko koci realiziranje Briselskog sporazuma onda je to vecim delom Vlada RS,da budemo realni,sve ostalo je pepo i dim i mazenje ociju napacenog srpskog naroda!

Pioneer

pre 8 godina

Jos jedan dokaz da Zapad uporno pokusava da destabilizuje Balkan i izazove rat na ovim prostorima. Za drugo i nisu sposobni. Premijer je jak. Izdrzace te njihove provokacije. Imamo i podrsku Rusije u svemu, sto je veliki plus.

marjan

pre 8 godina

@Aian BG

I ti isto prvo procitaj Briselski sporazum pa onda komentarisi. Nigde nije u Briselskom sporazumu predvidjeno da Srbija treba pustati tzv. Kosovo u medjunarodne organizacije. Prekinite, ponavljam, vise sa tom propagandom!

Sanela

pre 8 godina

Brisel je nereagovanjem pokazao svoju dvoličnost. Mi, koji se držimo dogovora i ispunjavamo sve na šta smo se obavezali , ne dobijamo ništa i Priština, koja ne poštuje ono na šta se obavezala, nije dobila čak ni usmeni prekor.

Zuta minuta

pre 8 godina

Bilo bi fer i korektno da u ovom slučaju Brisel ovoga puta bude na pravoj strani, strani Srbije ali to se kod njih nažalost nikad ne zna.

Milijan

pre 8 godina

Ako Priština povuče susespenzijuna sporazume, šta onda važi? ne mogu to da rade selektivno i kako im se ćefne. Potpis je validan i ne postoji ni jedan razlog da se ne ispuni dogovoreno.

Gona

pre 8 godina

Kosovo ce sigurno povuci suspenziju sporazuma za ZSO kada Srbija povuce sve paralelne strukture sa severnog dela Kosova,kada ne obstruira sa svim sredstvima kako bi onemogucio clansvo Kosovu u UNESK-o, pa kada dozvoli svim gradjanima Kosova da putuju kolima po Srbiji kako je dogovoreno Briselskim sporazumom itd.Vucic treba da bude iskren i da kaze punu istinu srpskom narodu.

Miroslav

pre 8 godina

Odeš u Moskvu pa dobiješ packu od zapada preko Kosova. Ti njima prst u oko najavom kupovine ruskog naoružanja oni tebi pesnicu odlaganjem formiranja ZSO. Sedenje na dve stolice neminovno dovodi do pada na zadnjicu.

elika

pre 8 godina

Ovo nama nameće druga, mnogo važnija i mnogo otvorenija pitanja o kojima mi moramo da razmislimo - da li se isplati biti pošten i odgovoran, ispunjavati svoje obaveze, a da za to ne budete nagrađeni ili je bolje da ne ispunjavate ništa, a da budete nagrađeni...

NikolaBGD

pre 8 godina

Očekuj iz Moskve da Brisel reaguje. Oni očekuju da ti ne obećavaš rusima svašta kao što obećavaš i njima a i nama ovde. Odluči se nisi Tito i nemaš JNA. Ili istok ili zapad sedenja na dve stolice nema.

taja

pre 8 godina

Srbija je od početka posvećena realizaciji Briselskog sporazuma, ali očigledno je da prištinske strukture isti sporazum od starta na perfidne načine opstruiraju.

Homo politicus

pre 8 godina

S obzirom da jedna strana ne ispunjava obaveze iz sporazuma, Srbija treba zahtevati povracaj u predjasnje stanje tj. ukloniti sve prelaze i vratiti institucije Republike u pokrajinu.

Magda

pre 8 godina

Prvo su prihvatili zajednicu srpskih opstina sada sve van snage, ne razumem za donosenje je trebala saglasnost za suspenziju samo jednostrana reakcija Pristine, Brisel nikako ne sme da predje preko ovoga jer povlaci i druga pitanja

Misa

pre 8 godina

Ovaj potez Prištine o suspenziji sporazuma o formiranju ZSO je sasvim ocekivan. Srbija bi morala da odluci koliko jos godina zeli da izgubi baveci se ovim problemom pod pokroviteljesvom Brisela. To se pokazalo neproduktivnom a sada i nemogucom misijom. Srbija ne ostaje nisto drugo nego da sa razgovori vrate pod okrilje UN-a.

Goran

pre 8 godina

Sporazum mora da primenjuju obe strane a ne samo nasa. Nadam se da ce Brisel konacno reagovati i dati do znanja Pristini da mora da se pridrzava sporazuma.

MarGita

pre 8 godina

Kako reče Vučić - da li se isplati biti pošten i odgovoran, ispunjavati svoje obaveze, a da za to ne budete nagrađeni ili je bolje da ne ispunjavate ništa, a da budete nagrađeni. Našoj vladi građani Srbije i Srbi na Kosovu odaju ogromno priznanje i zahvalnost za sve što su do sada uradili, a gde ćeš veće nagrade.

Aian_bg

pre 8 godina

A dali se Vi pridrzavate pravila Briselskog sporazuma Premijere? Jeste se obavezali da necete kociti-spreciti prijem Kosova u MO? To je dogovoreno i potpisano od Vase strane,zar ne? Znaci,Vi imate pravo da se ne pridrzite svega i svemu a Pristina samo treba aminovati i NISTA je li? Pa oni smatraju sebe Drazvom,imaju Parlament,Ustavni sud i td, tako da moraju da se prilagode i stavovima opozicije hteli mi to ili ne!Na dve stolice se ne sedi Premijere,sa dvojnim arsinima se ne moze ici dalje,i ako neko koci realiziranje Briselskog sporazuma onda je to vecim delom Vlada RS,da budemo realni,sve ostalo je pepo i dim i mazenje ociju napacenog srpskog naroda!

bojanilo

pre 8 godina

Za sabotiranje Briselskog sporazuma Kosovo se nagrađuje potpisivanjem SSP-a sa Evropskom Unijom , a Srbija se za reformske napore i unapređenjem regionalne saradnje stavlja na listu čekanja za početak pregovora sa unijom.

Zarko Popovic Sombor

pre 8 godina

Vučić očekuje reagovanje Brisela na poteze Prištine... Baš me nasmeja. I mi građani Srbije očekujemo da ti Vučiću daš ostavku pa ne znam kad ćemo i to dočekati.

Zarko

pre 8 godina

ako je potpisan briselski sporazum onda je logicno da Brisel upozori Kosovo da ne moze tako da se ponasa,jer Pristina ustvari zeli da ponisti briselski sporazum

Mikhail Mali

pre 8 godina

To dolazi ako reakcije za tvoje *dvofoteljsko* ponasanje. Zapad trazi od tebe explicit - ili sa nama ili sa rusijom a ti bi rado sa briselom ali jos radije sa moskvom.

opala

pre 8 godina

Reagovanja će svakako biti, e sad dal će biti pozitivno ili negativno po Srbiju ostaje nam da vidimo. Ali nažalost ne gajim neke velike nade u pozitivno razrešenje tog problema.

vere

pre 8 godina

Ovo otvara mnogo šira, veća i krupnija pitanja od toga kakav je odnos Prištine... Ovo nama nameće druga, mnogo važnija i mnogo otvorenija pitanja o kojima mi moramo da razmislimo

Zekan

pre 8 godina

Zasto? Niti je Srbija u EU a niti je Kosovo. Kako stvari stoje, jos dugo, dugo vremena necete biti. Srbiji bi bilo bolje da prizna Kosovo pa bi se sve nesuglasice rjesavale u Vijecu sigurnosti UN. Ali to vec zahtijeva politicku pamet...

Realno

pre 8 godina

Kako sam juče već napisao. SSP su dobili ZSO može da čeka. Nama prebacuju da se stavljamo uvek u ulogu zrtve. Sa ovim potvrđuju da i jesmo. Srbija glavu gore!

dovla

pre 8 godina

Ajde Vucicu sad se kao pravis naivan, nisi znao sta i s kim potpisujes. Ta ZSO je isto kao onih 1000 srpskih vojnika iz rezolucije 1244, kao Tadicev plan u sest tacaka ... Nemas pravo da se zalite da te je Zapad prevario, tacno si znalo sta ce se dogoditi, ali si pristao da bi se umilio svojim "prijateljima".

plase se oni

pre 8 godina

Brisel je odreagovao tako sto je predsednik Austrije danas u zvanicnoj poseti drzavi Kosovo, a pre par dana potpisan sporazum o pridruzivanju od strane EU, jer 5 clanica nije priznalo Kosovo, mimo svih propisa.
Ovaj ili laze nas ili vec poceo i samog sebe.

Ivan BA

pre 8 godina

I mi smo se obavezali da necemo Kosovo saplitati u uclanjenju u medjunarodnim organizacijama a blokiramo ili se bar zesce trudimo da blokiramo njihovo uclanjenje u UNESCO.

Enonema

pre 8 godina

Srbija je ispoštovala sve dogovore koji su postignuti u Briselu, a Priština najvljuje suspenziju formiranja ZSO a to je je nešto što se više ne tiče samo Prištine, već Brisela.

Progress

pre 8 godina

Kakva izjava - neka pitanja, ali neću o tome, nešto veće, ali ne zna se šta... Reci jasno, kao državnik - sumnjamo i kredibilitet EU kao garanta realizacije pregovora, što ako se potvrdi kao tačno, može da prouzrokuje reviziju naše politike prema Kosovu, kao i uopšte spoljne politike.

Ako vam treba detaljnija pomoć, neka se neko javi iz kabineta ;)

popeye

pre 8 godina

Ваша наивност и кратковидост, свих вас из Бриселских преговора, може само озбиљно све да нас брине. Какве сте изборили гаранције и заштитне механизме? Шта се и чудити, кад је полазна тачка била увек да "ЕУ нема алтернативу"!?

EULEX staff

pre 8 godina

Vi nemate pravo da trazite nista od Bruksela, jer te sporazume sami me postujete, paralelne institucije pravosudja Srbije jos rade na Kosovu.

Vladimir Rolovic

pre 8 godina

@Zekan,

Ne bi bas moglo posto povelja 1244 UN kaze da je KiM u sastavu Srbije. To sto Srbija kao vlasnik KiM trenutno ne moze da udje u posed svoje imovine uopste ne znaci da treba da je se odrekne.
Prateci Vasu misao mogao bih da vam dam savet: kada Vam budu ukrali kola, vi dajte oglas u kome se odricete svog auta u korist lopova. Onda cete mozda moci preko suda da trazite da vam lopovi vrate srafciger i krpu za staklo iz kola.
To sto su otimaci/lopovi KiM u ovom istorijskom trenutku jaci od nas i drugih uopste ne znaci da ce biti i za 20-50 godina. Potpisati da se odricete ukradene imovine znaci da je nikada posle toga ne mozete traziti nazad.
Nasa zemlja nema nikakav problem sa EU. Onog trenutka kada se odreknemo slepog srljanja u clanstvo EU stvari ce se promeniti utoliko sto vise necemo trpeti ucene. Onda mozemo da se posvetimo onome sto je najvaznije da pokusamo da dignemo ekonomiju. Clanstvo u EU ne dize ekonomiju nego omogucav lakse dobijanje kredita ali i to neko mora da vrati radeci.

Mirko

pre 8 godina

dali ovde nekom treba nacrtati da EU drzi Srbiju na dugackom stapu....trazice se odgovor od Brisela kakva izjava..kao Albanci sve rade bez znanj zapada i brisela sto naravno nije tacno a mi i dalje izigravamo klovnove.

Bunika

pre 8 godina

Mislim da su u Briselu, a i u Vasingtonu odreagovali sto su imali jos 1999. Ne treba ocekivati nista novo, a pozeljno je i da premijer prestane da izigrava naivnog i prevarenog decaka. Postoje neke stvari koje spadaju u domen rada ministra spoljnih poslova, pa bi pre on trebao da komenarise. Samo.. ko to bese?

Aleksandar

pre 8 godina

Pa zar nisu vec reagovali svojim cutanjem tjt aminovanjem Tacijeve vlade ?
Ali zato treba Vuck oda ispuni ve tacke iz ugovora iako druga strana je izasla iz ugovora .
Pa ovo je cirkus kolko ih EU vuce za nos a oni slepo naivno veruju EU.

Mira Tomović

pre 8 godina

Gona: Vi očigledno nemate pojma šta piše u Briselskom sporazumu dok tako komentarišete. Preporučujem vam da to malo bolje pročitate ( ima prevod i na srpskom) pa se onda javite da nešto komentarišete.

Miro Đokić

pre 8 godina

potez:Da je nekim slučajem predsednik Srbije Tomislav Nikolić izašao u javnost i izjavio da traži da se suspenduje briselski sporazum , cela svetska javnost bi se digla na noge da to osudi , a evo na postupak Prištine niko ni prstom da mrdne.Ne bi se iznenadio da Brisel ideju Prištine podrži.

Jahorina

pre 8 godina

Magda: Da se Brisel ponaša prema Prištini kao što se ponaša prema Beograda , onda im ne bi nikada palo na pamet da suspenduju ono što je dogovoreno.

milos89

pre 8 godina

I pored odgovorne politike i pokusaja da se ocuva mir u regionu ocigledno je da neki nisu sposobni da odrze rec I ispostuju dogovor sto je poprilicno nezrelo. Valjda ce se problem resiti, evidentno je da se nasi barem trude.

vidan

pre 8 godina

Zaista bi Evropska Unija morala da reaguje na odluku Prištine da nakon potpisivanja SSPa sa unijom, jednostrano zamrrzne pregovore o implemenatciji Zajednice srpskih opština.

Milanko Vitomir

pre 8 godina

Ranko 00: Verujem da će se Brisel vrlo brzo oglasiti i osuditi postupak Prištine. Nadam se da će se pored svega ,vrlo brzo formirati ZSO.

Zekan

pre 8 godina

Zasto? Niti je Srbija u EU a niti je Kosovo. Kako stvari stoje, jos dugo, dugo vremena necete biti. Srbiji bi bilo bolje da prizna Kosovo pa bi se sve nesuglasice rjesavale u Vijecu sigurnosti UN. Ali to vec zahtijeva politicku pamet...

Aian_bg

pre 8 godina

A dali se Vi pridrzavate pravila Briselskog sporazuma Premijere? Jeste se obavezali da necete kociti-spreciti prijem Kosova u MO? To je dogovoreno i potpisano od Vase strane,zar ne? Znaci,Vi imate pravo da se ne pridrzite svega i svemu a Pristina samo treba aminovati i NISTA je li? Pa oni smatraju sebe Drazvom,imaju Parlament,Ustavni sud i td, tako da moraju da se prilagode i stavovima opozicije hteli mi to ili ne!Na dve stolice se ne sedi Premijere,sa dvojnim arsinima se ne moze ici dalje,i ako neko koci realiziranje Briselskog sporazuma onda je to vecim delom Vlada RS,da budemo realni,sve ostalo je pepo i dim i mazenje ociju napacenog srpskog naroda!

Realno

pre 8 godina

Kako sam juče već napisao. SSP su dobili ZSO može da čeka. Nama prebacuju da se stavljamo uvek u ulogu zrtve. Sa ovim potvrđuju da i jesmo. Srbija glavu gore!

Ivan BA

pre 8 godina

I mi smo se obavezali da necemo Kosovo saplitati u uclanjenju u medjunarodnim organizacijama a blokiramo ili se bar zesce trudimo da blokiramo njihovo uclanjenje u UNESCO.

NikolaBGD

pre 8 godina

Očekuj iz Moskve da Brisel reaguje. Oni očekuju da ti ne obećavaš rusima svašta kao što obećavaš i njima a i nama ovde. Odluči se nisi Tito i nemaš JNA. Ili istok ili zapad sedenja na dve stolice nema.

Mikhail Mali

pre 8 godina

To dolazi ako reakcije za tvoje *dvofoteljsko* ponasanje. Zapad trazi od tebe explicit - ili sa nama ili sa rusijom a ti bi rado sa briselom ali jos radije sa moskvom.

Vladimir Rolovic

pre 8 godina

@Zekan,

Ne bi bas moglo posto povelja 1244 UN kaze da je KiM u sastavu Srbije. To sto Srbija kao vlasnik KiM trenutno ne moze da udje u posed svoje imovine uopste ne znaci da treba da je se odrekne.
Prateci Vasu misao mogao bih da vam dam savet: kada Vam budu ukrali kola, vi dajte oglas u kome se odricete svog auta u korist lopova. Onda cete mozda moci preko suda da trazite da vam lopovi vrate srafciger i krpu za staklo iz kola.
To sto su otimaci/lopovi KiM u ovom istorijskom trenutku jaci od nas i drugih uopste ne znaci da ce biti i za 20-50 godina. Potpisati da se odricete ukradene imovine znaci da je nikada posle toga ne mozete traziti nazad.
Nasa zemlja nema nikakav problem sa EU. Onog trenutka kada se odreknemo slepog srljanja u clanstvo EU stvari ce se promeniti utoliko sto vise necemo trpeti ucene. Onda mozemo da se posvetimo onome sto je najvaznije da pokusamo da dignemo ekonomiju. Clanstvo u EU ne dize ekonomiju nego omogucav lakse dobijanje kredita ali i to neko mora da vrati radeci.

EULEX staff

pre 8 godina

Vi nemate pravo da trazite nista od Bruksela, jer te sporazume sami me postujete, paralelne institucije pravosudja Srbije jos rade na Kosovu.

elika

pre 8 godina

Ovo nama nameće druga, mnogo važnija i mnogo otvorenija pitanja o kojima mi moramo da razmislimo - da li se isplati biti pošten i odgovoran, ispunjavati svoje obaveze, a da za to ne budete nagrađeni ili je bolje da ne ispunjavate ništa, a da budete nagrađeni...

plase se oni

pre 8 godina

Brisel je odreagovao tako sto je predsednik Austrije danas u zvanicnoj poseti drzavi Kosovo, a pre par dana potpisan sporazum o pridruzivanju od strane EU, jer 5 clanica nije priznalo Kosovo, mimo svih propisa.
Ovaj ili laze nas ili vec poceo i samog sebe.

Progress

pre 8 godina

Kakva izjava - neka pitanja, ali neću o tome, nešto veće, ali ne zna se šta... Reci jasno, kao državnik - sumnjamo i kredibilitet EU kao garanta realizacije pregovora, što ako se potvrdi kao tačno, može da prouzrokuje reviziju naše politike prema Kosovu, kao i uopšte spoljne politike.

Ako vam treba detaljnija pomoć, neka se neko javi iz kabineta ;)

popeye

pre 8 godina

Ваша наивност и кратковидост, свих вас из Бриселских преговора, може само озбиљно све да нас брине. Какве сте изборили гаранције и заштитне механизме? Шта се и чудити, кад је полазна тачка била увек да "ЕУ нема алтернативу"!?

Miroslav

pre 8 godina

Odeš u Moskvu pa dobiješ packu od zapada preko Kosova. Ti njima prst u oko najavom kupovine ruskog naoružanja oni tebi pesnicu odlaganjem formiranja ZSO. Sedenje na dve stolice neminovno dovodi do pada na zadnjicu.

dovla

pre 8 godina

Ajde Vucicu sad se kao pravis naivan, nisi znao sta i s kim potpisujes. Ta ZSO je isto kao onih 1000 srpskih vojnika iz rezolucije 1244, kao Tadicev plan u sest tacaka ... Nemas pravo da se zalite da te je Zapad prevario, tacno si znalo sta ce se dogoditi, ali si pristao da bi se umilio svojim "prijateljima".

Bunika

pre 8 godina

Mislim da su u Briselu, a i u Vasingtonu odreagovali sto su imali jos 1999. Ne treba ocekivati nista novo, a pozeljno je i da premijer prestane da izigrava naivnog i prevarenog decaka. Postoje neke stvari koje spadaju u domen rada ministra spoljnih poslova, pa bi pre on trebao da komenarise. Samo.. ko to bese?

Mirko

pre 8 godina

dali ovde nekom treba nacrtati da EU drzi Srbiju na dugackom stapu....trazice se odgovor od Brisela kakva izjava..kao Albanci sve rade bez znanj zapada i brisela sto naravno nije tacno a mi i dalje izigravamo klovnove.

Aleksandar

pre 8 godina

Pa zar nisu vec reagovali svojim cutanjem tjt aminovanjem Tacijeve vlade ?
Ali zato treba Vuck oda ispuni ve tacke iz ugovora iako druga strana je izasla iz ugovora .
Pa ovo je cirkus kolko ih EU vuce za nos a oni slepo naivno veruju EU.

Pioneer

pre 8 godina

Jos jedan dokaz da Zapad uporno pokusava da destabilizuje Balkan i izazove rat na ovim prostorima. Za drugo i nisu sposobni. Premijer je jak. Izdrzace te njihove provokacije. Imamo i podrsku Rusije u svemu, sto je veliki plus.

bojanilo

pre 8 godina

Za sabotiranje Briselskog sporazuma Kosovo se nagrađuje potpisivanjem SSP-a sa Evropskom Unijom , a Srbija se za reformske napore i unapređenjem regionalne saradnje stavlja na listu čekanja za početak pregovora sa unijom.

Zuta minuta

pre 8 godina

Bilo bi fer i korektno da u ovom slučaju Brisel ovoga puta bude na pravoj strani, strani Srbije ali to se kod njih nažalost nikad ne zna.

marjan

pre 8 godina

@Aian BG

I ti isto prvo procitaj Briselski sporazum pa onda komentarisi. Nigde nije u Briselskom sporazumu predvidjeno da Srbija treba pustati tzv. Kosovo u medjunarodne organizacije. Prekinite, ponavljam, vise sa tom propagandom!

Sanela

pre 8 godina

Brisel je nereagovanjem pokazao svoju dvoličnost. Mi, koji se držimo dogovora i ispunjavamo sve na šta smo se obavezali , ne dobijamo ništa i Priština, koja ne poštuje ono na šta se obavezala, nije dobila čak ni usmeni prekor.

Milijan

pre 8 godina

Ako Priština povuče susespenzijuna sporazume, šta onda važi? ne mogu to da rade selektivno i kako im se ćefne. Potpis je validan i ne postoji ni jedan razlog da se ne ispuni dogovoreno.

Homo politicus

pre 8 godina

S obzirom da jedna strana ne ispunjava obaveze iz sporazuma, Srbija treba zahtevati povracaj u predjasnje stanje tj. ukloniti sve prelaze i vratiti institucije Republike u pokrajinu.

Misa

pre 8 godina

Ovaj potez Prištine o suspenziji sporazuma o formiranju ZSO je sasvim ocekivan. Srbija bi morala da odluci koliko jos godina zeli da izgubi baveci se ovim problemom pod pokroviteljesvom Brisela. To se pokazalo neproduktivnom a sada i nemogucom misijom. Srbija ne ostaje nisto drugo nego da sa razgovori vrate pod okrilje UN-a.

Gona

pre 8 godina

Kosovo ce sigurno povuci suspenziju sporazuma za ZSO kada Srbija povuce sve paralelne strukture sa severnog dela Kosova,kada ne obstruira sa svim sredstvima kako bi onemogucio clansvo Kosovu u UNESK-o, pa kada dozvoli svim gradjanima Kosova da putuju kolima po Srbiji kako je dogovoreno Briselskim sporazumom itd.Vucic treba da bude iskren i da kaze punu istinu srpskom narodu.

opala

pre 8 godina

Reagovanja će svakako biti, e sad dal će biti pozitivno ili negativno po Srbiju ostaje nam da vidimo. Ali nažalost ne gajim neke velike nade u pozitivno razrešenje tog problema.

Magda

pre 8 godina

Prvo su prihvatili zajednicu srpskih opstina sada sve van snage, ne razumem za donosenje je trebala saglasnost za suspenziju samo jednostrana reakcija Pristine, Brisel nikako ne sme da predje preko ovoga jer povlaci i druga pitanja

taja

pre 8 godina

Srbija je od početka posvećena realizaciji Briselskog sporazuma, ali očigledno je da prištinske strukture isti sporazum od starta na perfidne načine opstruiraju.

MarGita

pre 8 godina

Kako reče Vučić - da li se isplati biti pošten i odgovoran, ispunjavati svoje obaveze, a da za to ne budete nagrađeni ili je bolje da ne ispunjavate ništa, a da budete nagrađeni. Našoj vladi građani Srbije i Srbi na Kosovu odaju ogromno priznanje i zahvalnost za sve što su do sada uradili, a gde ćeš veće nagrade.

Zarko

pre 8 godina

ako je potpisan briselski sporazum onda je logicno da Brisel upozori Kosovo da ne moze tako da se ponasa,jer Pristina ustvari zeli da ponisti briselski sporazum

Goran

pre 8 godina

Sporazum mora da primenjuju obe strane a ne samo nasa. Nadam se da ce Brisel konacno reagovati i dati do znanja Pristini da mora da se pridrzava sporazuma.

Enonema

pre 8 godina

Srbija je ispoštovala sve dogovore koji su postignuti u Briselu, a Priština najvljuje suspenziju formiranja ZSO a to je je nešto što se više ne tiče samo Prištine, već Brisela.

vere

pre 8 godina

Ovo otvara mnogo šira, veća i krupnija pitanja od toga kakav je odnos Prištine... Ovo nama nameće druga, mnogo važnija i mnogo otvorenija pitanja o kojima mi moramo da razmislimo

Milanko Vitomir

pre 8 godina

Ranko 00: Verujem da će se Brisel vrlo brzo oglasiti i osuditi postupak Prištine. Nadam se da će se pored svega ,vrlo brzo formirati ZSO.

milos89

pre 8 godina

I pored odgovorne politike i pokusaja da se ocuva mir u regionu ocigledno je da neki nisu sposobni da odrze rec I ispostuju dogovor sto je poprilicno nezrelo. Valjda ce se problem resiti, evidentno je da se nasi barem trude.

vidan

pre 8 godina

Zaista bi Evropska Unija morala da reaguje na odluku Prištine da nakon potpisivanja SSPa sa unijom, jednostrano zamrrzne pregovore o implemenatciji Zajednice srpskih opština.

Miro Đokić

pre 8 godina

potez:Da je nekim slučajem predsednik Srbije Tomislav Nikolić izašao u javnost i izjavio da traži da se suspenduje briselski sporazum , cela svetska javnost bi se digla na noge da to osudi , a evo na postupak Prištine niko ni prstom da mrdne.Ne bi se iznenadio da Brisel ideju Prištine podrži.

Jahorina

pre 8 godina

Magda: Da se Brisel ponaša prema Prištini kao što se ponaša prema Beograda , onda im ne bi nikada palo na pamet da suspenduju ono što je dogovoreno.

Zarko Popovic Sombor

pre 8 godina

Vučić očekuje reagovanje Brisela na poteze Prištine... Baš me nasmeja. I mi građani Srbije očekujemo da ti Vučiću daš ostavku pa ne znam kad ćemo i to dočekati.

Mira Tomović

pre 8 godina

Gona: Vi očigledno nemate pojma šta piše u Briselskom sporazumu dok tako komentarišete. Preporučujem vam da to malo bolje pročitate ( ima prevod i na srpskom) pa se onda javite da nešto komentarišete.