Sreda, 28.10.2015.

12:10

Vučić: Plašite me, ja nisam kupio ni smartfon

Srbija će morati da promeni svoj obrazovni sistem i pristup nauci, jer nove tehnologije i razvoj nauke nemaju alternativu, rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ: Plašite me, ja nisam kupio ni smartfon IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

Zvezdana

pre 8 godina

Sasvim je jasno da je naš obrazovni sistem delimično pregazilo vreme i da nam deca nespremna za život završavaju škole, te je reforma školstva neophodna.

Prle

pre 8 godina

To bi bilo idealno, pošto se ovaj obrazovni sistem Bolonja pokazao neefikasnim, neusklađenost teorije i prakse!
(Milica, 28. oktobar 2015 16:04) # Link komentara

Drago mi je, Milice, da si i ti videla sve to za Bolonju, praksu i teoriju. Jedino me zanima da nam objasniš šta ti znaš o Bolonji, šta to ima u teoriji i šta se to dešava u praksi. Pa da nam obrazložiš tu neusklađenost. Imaš pravo da koristiš sve tri sveske koje si koristila na privatnom fakultetu i internet.

Enes

pre 8 godina

"Menjaćemo naš obrazovni sistem i naš pristup nauci".
U poslednje vreme je otvoreno dosta istraživačkih instituta, i iz humanističkih nauka.

Eta

pre 8 godina

Proslo je vreme primanja radnika za "stalno". I oni koji rade ce morati da se strucno usavrsavaju, inace ce izgubiti korak sa vremenom a samim tim i posao...

Irena Jovanovic

pre 8 godina

Uvodjenjem dualnog obrazovanja, djaci ce iz skola izlaziti spremni za posao koji ih ceka. Teorija u kombinaciji sa praksom pun je pogodak za svakog pojedinca, ali i za drustvu.

Markic

pre 8 godina

Koliko...ali koliko komentara botova na stranici. Evidentno, sve u razmaku od nekih 45 minuta. Prosecan komentar: premijer je u pravu; moramo da drzimo korak sa ostalima; neophodne su nam te reforme; ...to je ono sto definitivno nedostaje; ......krajnje vreme da se i to promeni itd ifd. Pa se namece jedno pitanje, kad vam je toliko dobro zbog cega se prosipate ovako za jedan sendvic?

Oliver

pre 8 godina

Ta vremena, da se radi 6 sati a uči dva su došla. Prošlo je vreme kad si završetkom škole, fakulteta, završio sa učenjem. Tehnologija toliko stalno napreduje da je potrebno učenje stalno.

Smiljann

pre 8 godina

Ovde nije reč o PDV na računarim, mada bi bilo bolje da su oni još pristupačniji, nego o tome kako pojedini ne znaju da koriste ono što imaju. Tačnije upotreba računara, skeniranja, komunikacije preko računara. Još se gušimo od silnih papira, nikako da to sve pretvorimo elektronski. Pogledajte pojedina preduzeća pa kada ti dođe sa onim registratorom a on težak duplo zato što ima silu prašine

Furunović

pre 8 godina

Mora se istovremeno omogućiti i sticanje teorijskog znanja koje je stvarno neophodno i prakse-suštine posla.Nepotrebno teorijsko znanje ima kulturnog smisla,ma da u mnogim školama sde uči ono što nema veze sa strukom.

oGNjen

pre 8 godina

Narode, ne samo da se poboljša obrzovni sistem, nego i da se omogući edukacija postojećih kadrova koji su na nekoj sredini svog radnog staža. Koliko malo znaju o tehnologiji to je strašno, a da ne pričam o tome kako se to primenjuje kod njih

HELENA

pre 8 godina

Danas u srednjoj školi npr za automehaničara uče da rade samo sa karburatorima i sl a mnogi automobili su kompijuterizovani i kada završe neće znati da popravljaju njih,već samo mehaničarski.

Vrećica

pre 8 godina

Osnivanjem brojnih privatnih fakulteta u Srbiji u poslednjih deset godina legalizovana je kupovina diplome.Na privatnim fakultetima diploma se stiče protivno moralu i zakonu.

genije20

pre 8 godina

Treba pratiti tehnologije, jer čovek dok je živ uči se. Naravno bitno je edukovati ljude kvalitetno, da bi oni taj napredak mogli dobro da isprate.

Leteći cirkus Montija Pajtića

pre 8 godina

Najbolje je ovo što i sad demokrate rade po Vojvodini i nekim lokalnim samoupravama u Srbiji: ne radiš ništa 3,5 godine, prodaješ maglu, i onda se 6 meseci pred izbore zadužiš da kupiš glasove koje si izgubio zbog nerada.

rohas

pre 8 godina

Svaka školska godina u Srbiji počinje pretnjama i štrajkovima prosvetara.Sa takvom praksom nema napretka,jer njima su važniji lični inreresi nego sve ostalo.Popriličan je broj i politički obojenih štrajkova.Dakle,urgentno i po svaku cenu rešiti to pitanje...rešiti za dobrobit Srbije.

UCITI - I - SAMO - UCITI

pre 8 godina

Realno da bi uspeli da napredujemo, u godinama koje su pred nama moramo uraditi kao sti smo to uradili kada je stednja u pitanju. moramo imati velike reforme u nasem sistemu obrazovanja i nauke koje su uslov za napredak nase ekonomije i rasta BDP-a.

rodjeni2

pre 8 godina

Mogu reći da je tehnologija mnogo uznapredovala. Skoro svaki dan postoji neka nova inovacija na polju tehnologije. Treba se truditi da se održi korak sa tim i da se ljudi adekvatno obrazuju uskladu sa tim.

dobrivoje...

pre 8 godina

Normalno je da se covek uci dok je ziv, tako da svaki vid upoznavanja sa novom tehnologijom i modernim sredstvima idemo u korak sa svetom...

Miloš

pre 8 godina

Reforma obrazovanja je neophodna, time će mnoge stvari krenuti na bolje.. sve zemlje odavno funkcionišu po tom principu, i ide im sjajno.. ugledajmo se na njih!

Nikolica

pre 8 godina

Vrlo je bitno odmah krenuti u reformu školstva jer ne može svako da se bavi naukom a svako mora da ima neki zanat u svojim rukama kako bi zarađivao za sebe i svoju porodicu, a uz rad da postoji mogućnost i usavršavanja i daljeg učenja.

SLOBODAN - 53 PO

pre 8 godina

Posto zelimo da postanemo clanovi EU i tezimo da budemo moderna i razvijena zemlja, upravo zato, moramo biti u koraku sa modernom tehnologijom, kako bi mogli da se ravnopravno borimo na Evropskom trzistu.

Mican

pre 8 godina

Invencije i inovacije su kljucni cinioci konkurentnosti na trzistu . Za konkurentnija trzista i brzi rast i razvoj moramo obratiti paznju na novu tehnologiju .

Lidija

pre 8 godina

Diploma ne čini čoveka. Moramo da shvatimo da ona nije karta kojom se kupuje posao niti je ona presudna da se oceni kvaliteti nekog čoveka. Iskustvo i znanje se stiče i posle studiranja jer se tehnologija, procesi, procedure i znanje modernizuje, usavremenjuje i unapređuje.

Strepnja

pre 8 godina

Jedno je teorijsko, a drugo prakticno prikupljeno znanje. Jedno sa drugim daju celimu i potpun uvid u materiju koja se uci, tako da je premijerova odluka da ce Srbija morati da promeni orazovni sistem realna, s obyirom na anpredak novih tehnologija.

Kaliope

pre 8 godina

Krajnje je vreme da obrazovanje prestane da bude unosan biznis akademskih elita. Uloga obrazovanja je da obezbedi opsti boljitak za drustvo.

u prolazu

pre 8 godina

izvinite, ali ko god Vučiću vodi Twitter nalog je prvi kandidat za (re)obrazovanje. Kakav je ono engleski?! Pa bolji engleski priča Apu Nahasapeemapetilon iz Simpsonovih...

Tata

pre 8 godina

Jedno je teorijsko, a drugo prakticno prikupljeno znanje. Jedno sa drugim daju celimu i potpun uvid u materiju koja se uci, tako da je premijerova odluka da ce Srbija morati da promeni orazovni sistem realna, s obyirom na anpredak novih tehnologija.

Pavelin

pre 8 godina

Tako je g. Premijeru, nauka i tehnologija su vrlo bitne. Samo sto on nije isao da kupuje kompjutere i tehnologiju nego oruzje. Suplja prica kao i uvek.

Kristina

pre 8 godina

Svakako da treba ici u korak sa novim tehnologijama, svaki gradjanin. Kako bi napredovali na svim poljima, moramo poceti od nacina razmisljanja i nasih radnih navika, kako bi nam prihvatanje ovih novih tehnologija bilo jednostavnije.

Violeta

pre 8 godina

U srednjim školama obavezno treba uvesti više praktične nastave,da bi deca po završetku škole odmah bila sposobna da počnu da rade u struci.

gedža

pre 8 godina

Nespremnost na promenu načina razmišljanja i radnih navika je glavni problem Srbije iz koga su proizašli i proizilaze svi ostali primarni društveni problemi a tragično je da na to nije spreman deo društva koji je svoje uhlebljenje našao u javnom sektoru (od intelektualne elite na državnim jaslama do učitelja po seoskim školama i odeljenjima), kojih je ne više od 10% .

Zato Aleksandre kreni i u ove reforme jer 60% građana Srbije koji Vas sada podrža i koji će Vas podržavati u budućnosti, čine poljoprivrednici, radnici u proizvodnji i intelektualna elita koja je svesna da standard i kvalitet života zavise od nove proizvedene vrednosti a ne od štampanja para bez pokrića i zaduživanja koje će morati da vraćaju naše buduće još nerođene generacije.

filozof

pre 8 godina

Ja smatram da tehnologija može daleko više da olakša život ako se ona pravilno koristi, a ne dozvoljen pristup interentu i ajmi svi na neku društvenu mrežu. Ko hoće on će uzeti sam i informisati se, ali pre svega dobra edukacija je osnov za nešto što bi mogao da lakše koristiš kroz rad, kroz život, da to bude produktivno a ne da se gubi vreme na neke gluposti

Svetlana

pre 8 godina

Bilo je i vreme da se pojavi neko ko ce da skolstvo reformise. Treba nam praksa a ne teorija. Mi samo ucimo ucimo ucimo a nista ne znamo da uradimo kako treba. I na fakultetu je tako. Ali eto i to ce da se promeni. Podrska reformama!

Kaća

pre 8 godina

Slažem se sa ovakvim programom školovanja. Do sada su učenici sticali samo teoretsko znanje, koje je bilo teško upotrebljivo u praksi. Sada će moći tokom školovanja da imaju i praktična iskustva.

Bojann87

pre 8 godina

Pod hitno mora biti reformisan, ono što se uči u školama i ono što te čeka na nekom poslu nema veze sa vezom. O upotrebi računarske tehnologije da i ne pričam

u prolazu

pre 8 godina

Opet futur! Zovite me: "Aca koji želi da menja budućnost". Šta ti misliš čoveče, koliko vremena imamo? Da nemaš možda plan da živimo vecno?

Zloco

pre 8 godina

Znate li moje muke priliko objašnjavanja sredovečnim koleginicama o tehnologiji, o čuvanju podataka, o tajnosti wifi lozinke, o video nadzoru? Da je sve to ustvari u našu korist, da nama posluži u bezbednosti, radu...
Kao da sam pričao mongolski. Na kraju je bio komentar, dok sam ja učila fakultet on je vukako kantice po pesku

masa

pre 8 godina

Razvoj tehnike i tehnologije je toliko brz da je premijer sasvim u pravu kada kaze da se svakoga dana mora i uciti i, naravno, raditi, pa mozda i vise od 8 sati. Nema tu nicega nelogicnog, jer Srbija, jos uvek zaostaje, za velikim brojem zemalja Evrope!Dakle, ako hocemo da idemo u korak sa vremenom, zaista moramo dati svoj maksimum, kako bi smo postigli dobre rezultate.

Slavoljub

pre 8 godina

Tačno se vidi da je praksa kod nas jako oskudna u obrazovanju i što je jako bitno uopšte nije usklađena sa novom tehnologijom. Za pojedine diplomiranje kadrove je čista umetnost nešto skenirati, koristiti el.poštu itd

Milical

pre 8 godina

Mladi imaju znanja ali nemaju praksu. Stariji imaju praksu ali nemaju znanja o modernoj tehnologiji. Sastaviti i jedno i drugo i pun pogodak

jelena@markovic

pre 8 godina

Neophodno je da se ide u korak sa vremenom i novim tehnologijama,time bi se mnogo toga promenilo, promenilo bi se društvo, stavovi, način života. Ljudi bi morali mnogo više da rade na sebi i na svom usavršavanju.

Sasa

pre 8 godina

@Aca, i ne samo to, vec monopolisti koji prodaju iste te komponente formiraju cene kako njima odgovara.
Procesori vise kategorije kostaju izmedju pet i deset hiljada dinara vise, ne uzimam u obzir pdv. Mozda cak pojedini primerci i vise od pet i deset hiljada. Najezio sam se videvsi cenu intelovog i7 4790k. Ravno pedeset hiljada. Lepo.
Ima bisera tu jos, ali su vezani za AMD. Primer: AMD FX 8350 25 600 dinara. :D

profa

pre 8 godina

Čim je zinuo, osuo paljbu po našim navikama, jer je tako kako on kaže. E moj ti, ja bih rado deci predavao svoj predmet bez udžbenika, predavao planove i programe bez tone papira, ali tvoje ministarstvo me tera da mesečno trošim tabak papira. Stoga, kreni od sebe kad pričaš osuđujućim tonom o nečemu o čemu veze nemaš.

debilko

pre 8 godina

Ju, ju, sta je ovo sinko, mene ovo plasi .

Ovako je isto moja baba reagovala pre tacno 40 godina kada je videla
digitron koji je moj otac doneo u kucu .

laki

pre 8 godina

Pa ko veruje vise u ove tvoje gluposti. Ti nemas ni smartfon? Gadljiv si i na novac, to je tebi strani pojam, nemas ni kola ni nekretnine, prakticno nemas skoro nista. Materijalno tebe ne zanima, ovo sve radis zbog nekog viseg cilja, zbog nas. U ovo mogu da veruju samo budale, a izgleda ovde ima puno takvih, zato nam i ide ovako napreDNO.

Dimitrije

pre 8 godina

Cilj svakog pametnog čoveka je da radi na sebi i da se usavršava. Zato nam neće biti teško da uradimo sve kako bi poboljšali kvalitet života!

Branko

pre 8 godina

Premijer je za ovo apsoltuno upravu. Dzaba nam teorija kad nemamo dovoljno prakse. Ovim ce radnici vise da uce i sticu novu preko potrebnu strucnost.

vodoinstalater

pre 8 godina

U Srbiji su original i falsifikat u ravnopravnoj upotrebi
Kad te uhvate sa lažnom diplomom
tvrdiš da je original
Kad te originalno uhvate u krađi
tvrdiš da je sve falsifikovano.

(Bata)

donatelo

pre 8 godina

sve su ti nepismeni kadrovi sa kupljenim diplomama..laznim doktoratima..sega mega fakultetima..i ti si nasao da pricas o obrazovanju..osvrni se oko sebe..

lenka

pre 8 godina

Nisu samo ekonomske reforme presudne za rast društva. Moraćemo da pratimo nove tehnologije i da održavamo korak sa njima kako bismo napredovali.

Elena

pre 8 godina

I normalno je da ucimo kako bismo se usavrsavali. Dosta je bilo rada po principu, zavrsio sam skolu pre 20 godina i od tada knjigu jednu nisam otvorio iz obalsti u kojoj radim. Jedino ucenjem i daljim usavrsavanjem mozemo biti bolji strucnjaci.

ман.сити

pre 8 godina

Поједини твоји министри нису одмакли даље од средње школе,али се зато сваки дан усавршавају купујући дипломе.

МонтиПајтон

pre 8 godina

Тако може да размишља само "стручњак" који у животу ништа озбиљно није радио и сад пронашао "рупу на саксији", за нас, који смо целог живота учили и радили, је то вређање интелигенције! НапреДНО!

Ceca81

pre 8 godina

Apsolutno se slazem da se pored teorijske nastave uvede i praksa, jer je cinjenica, da mnogo nas, posle zavrsenih skola, nismo spremni za konkretne poslove.

Eskil

pre 8 godina

Bice komplikovano, dugo i naporno, bice mnogo otpora, ali postoji jedna jako matora izreka koja kaze "ne nosite maceve na dvoboj pistoljima" (mozda sam malo parafrazirao). Moramo se modernizovati i prilagdoiti vremenu u kome zivimo, to je realnost.

Anchy

pre 8 godina

Obrazovni sistem nam se uglavnom bazira na teoriji sa vrlo malo prakse,godinama se prica o toj manjkavosti obrazovnog sistema ali nista se ne cini, krajnje vreme je da se to promeni.

ман.сити

pre 8 godina

Поједини твоји министри нису одмакли даље од средње школе,али се зато сваки дан усавршавају купујући дипломе.

МонтиПајтон

pre 8 godina

Тако може да размишља само "стручњак" који у животу ништа озбиљно није радио и сад пронашао "рупу на саксији", за нас, који смо целог живота учили и радили, је то вређање интелигенције! НапреДНО!

Anchy

pre 8 godina

Obrazovni sistem nam se uglavnom bazira na teoriji sa vrlo malo prakse,godinama se prica o toj manjkavosti obrazovnog sistema ali nista se ne cini, krajnje vreme je da se to promeni.

Elena

pre 8 godina

I normalno je da ucimo kako bismo se usavrsavali. Dosta je bilo rada po principu, zavrsio sam skolu pre 20 godina i od tada knjigu jednu nisam otvorio iz obalsti u kojoj radim. Jedino ucenjem i daljim usavrsavanjem mozemo biti bolji strucnjaci.

Ceca81

pre 8 godina

Apsolutno se slazem da se pored teorijske nastave uvede i praksa, jer je cinjenica, da mnogo nas, posle zavrsenih skola, nismo spremni za konkretne poslove.

lenka

pre 8 godina

Nisu samo ekonomske reforme presudne za rast društva. Moraćemo da pratimo nove tehnologije i da održavamo korak sa njima kako bismo napredovali.

Eskil

pre 8 godina

Bice komplikovano, dugo i naporno, bice mnogo otpora, ali postoji jedna jako matora izreka koja kaze "ne nosite maceve na dvoboj pistoljima" (mozda sam malo parafrazirao). Moramo se modernizovati i prilagdoiti vremenu u kome zivimo, to je realnost.

Dimitrije

pre 8 godina

Cilj svakog pametnog čoveka je da radi na sebi i da se usavršava. Zato nam neće biti teško da uradimo sve kako bi poboljšali kvalitet života!

Branko

pre 8 godina

Premijer je za ovo apsoltuno upravu. Dzaba nam teorija kad nemamo dovoljno prakse. Ovim ce radnici vise da uce i sticu novu preko potrebnu strucnost.

oGNjen

pre 8 godina

Narode, ne samo da se poboljša obrzovni sistem, nego i da se omogući edukacija postojećih kadrova koji su na nekoj sredini svog radnog staža. Koliko malo znaju o tehnologiji to je strašno, a da ne pričam o tome kako se to primenjuje kod njih

HELENA

pre 8 godina

Danas u srednjoj školi npr za automehaničara uče da rade samo sa karburatorima i sl a mnogi automobili su kompijuterizovani i kada završe neće znati da popravljaju njih,već samo mehaničarski.

rohas

pre 8 godina

Svaka školska godina u Srbiji počinje pretnjama i štrajkovima prosvetara.Sa takvom praksom nema napretka,jer njima su važniji lični inreresi nego sve ostalo.Popriličan je broj i politički obojenih štrajkova.Dakle,urgentno i po svaku cenu rešiti to pitanje...rešiti za dobrobit Srbije.

donatelo

pre 8 godina

sve su ti nepismeni kadrovi sa kupljenim diplomama..laznim doktoratima..sega mega fakultetima..i ti si nasao da pricas o obrazovanju..osvrni se oko sebe..

vodoinstalater

pre 8 godina

U Srbiji su original i falsifikat u ravnopravnoj upotrebi
Kad te uhvate sa lažnom diplomom
tvrdiš da je original
Kad te originalno uhvate u krađi
tvrdiš da je sve falsifikovano.

(Bata)

gedža

pre 8 godina

Nespremnost na promenu načina razmišljanja i radnih navika je glavni problem Srbije iz koga su proizašli i proizilaze svi ostali primarni društveni problemi a tragično je da na to nije spreman deo društva koji je svoje uhlebljenje našao u javnom sektoru (od intelektualne elite na državnim jaslama do učitelja po seoskim školama i odeljenjima), kojih je ne više od 10% .

Zato Aleksandre kreni i u ove reforme jer 60% građana Srbije koji Vas sada podrža i koji će Vas podržavati u budućnosti, čine poljoprivrednici, radnici u proizvodnji i intelektualna elita koja je svesna da standard i kvalitet života zavise od nove proizvedene vrednosti a ne od štampanja para bez pokrića i zaduživanja koje će morati da vraćaju naše buduće još nerođene generacije.

laki

pre 8 godina

Pa ko veruje vise u ove tvoje gluposti. Ti nemas ni smartfon? Gadljiv si i na novac, to je tebi strani pojam, nemas ni kola ni nekretnine, prakticno nemas skoro nista. Materijalno tebe ne zanima, ovo sve radis zbog nekog viseg cilja, zbog nas. U ovo mogu da veruju samo budale, a izgleda ovde ima puno takvih, zato nam i ide ovako napreDNO.

Irena Jovanovic

pre 8 godina

Uvodjenjem dualnog obrazovanja, djaci ce iz skola izlaziti spremni za posao koji ih ceka. Teorija u kombinaciji sa praksom pun je pogodak za svakog pojedinca, ali i za drustvu.

Bojann87

pre 8 godina

Pod hitno mora biti reformisan, ono što se uči u školama i ono što te čeka na nekom poslu nema veze sa vezom. O upotrebi računarske tehnologije da i ne pričam

Tata

pre 8 godina

Jedno je teorijsko, a drugo prakticno prikupljeno znanje. Jedno sa drugim daju celimu i potpun uvid u materiju koja se uci, tako da je premijerova odluka da ce Srbija morati da promeni orazovni sistem realna, s obyirom na anpredak novih tehnologija.

Smiljann

pre 8 godina

Ovde nije reč o PDV na računarim, mada bi bilo bolje da su oni još pristupačniji, nego o tome kako pojedini ne znaju da koriste ono što imaju. Tačnije upotreba računara, skeniranja, komunikacije preko računara. Još se gušimo od silnih papira, nikako da to sve pretvorimo elektronski. Pogledajte pojedina preduzeća pa kada ti dođe sa onim registratorom a on težak duplo zato što ima silu prašine

Lidija

pre 8 godina

Diploma ne čini čoveka. Moramo da shvatimo da ona nije karta kojom se kupuje posao niti je ona presudna da se oceni kvaliteti nekog čoveka. Iskustvo i znanje se stiče i posle studiranja jer se tehnologija, procesi, procedure i znanje modernizuje, usavremenjuje i unapređuje.

Miloš

pre 8 godina

Reforma obrazovanja je neophodna, time će mnoge stvari krenuti na bolje.. sve zemlje odavno funkcionišu po tom principu, i ide im sjajno.. ugledajmo se na njih!

Mican

pre 8 godina

Invencije i inovacije su kljucni cinioci konkurentnosti na trzistu . Za konkurentnija trzista i brzi rast i razvoj moramo obratiti paznju na novu tehnologiju .

Strepnja

pre 8 godina

Jedno je teorijsko, a drugo prakticno prikupljeno znanje. Jedno sa drugim daju celimu i potpun uvid u materiju koja se uci, tako da je premijerova odluka da ce Srbija morati da promeni orazovni sistem realna, s obyirom na anpredak novih tehnologija.

Nikolica

pre 8 godina

Vrlo je bitno odmah krenuti u reformu školstva jer ne može svako da se bavi naukom a svako mora da ima neki zanat u svojim rukama kako bi zarađivao za sebe i svoju porodicu, a uz rad da postoji mogućnost i usavršavanja i daljeg učenja.

filozof

pre 8 godina

Ja smatram da tehnologija može daleko više da olakša život ako se ona pravilno koristi, a ne dozvoljen pristup interentu i ajmi svi na neku društvenu mrežu. Ko hoće on će uzeti sam i informisati se, ali pre svega dobra edukacija je osnov za nešto što bi mogao da lakše koristiš kroz rad, kroz život, da to bude produktivno a ne da se gubi vreme na neke gluposti

Kaliope

pre 8 godina

Krajnje je vreme da obrazovanje prestane da bude unosan biznis akademskih elita. Uloga obrazovanja je da obezbedi opsti boljitak za drustvo.

Oliver

pre 8 godina

Ta vremena, da se radi 6 sati a uči dva su došla. Prošlo je vreme kad si završetkom škole, fakulteta, završio sa učenjem. Tehnologija toliko stalno napreduje da je potrebno učenje stalno.

dobrivoje...

pre 8 godina

Normalno je da se covek uci dok je ziv, tako da svaki vid upoznavanja sa novom tehnologijom i modernim sredstvima idemo u korak sa svetom...

Leteći cirkus Montija Pajtića

pre 8 godina

Najbolje je ovo što i sad demokrate rade po Vojvodini i nekim lokalnim samoupravama u Srbiji: ne radiš ništa 3,5 godine, prodaješ maglu, i onda se 6 meseci pred izbore zadužiš da kupiš glasove koje si izgubio zbog nerada.

UCITI - I - SAMO - UCITI

pre 8 godina

Realno da bi uspeli da napredujemo, u godinama koje su pred nama moramo uraditi kao sti smo to uradili kada je stednja u pitanju. moramo imati velike reforme u nasem sistemu obrazovanja i nauke koje su uslov za napredak nase ekonomije i rasta BDP-a.

masa

pre 8 godina

Razvoj tehnike i tehnologije je toliko brz da je premijer sasvim u pravu kada kaze da se svakoga dana mora i uciti i, naravno, raditi, pa mozda i vise od 8 sati. Nema tu nicega nelogicnog, jer Srbija, jos uvek zaostaje, za velikim brojem zemalja Evrope!Dakle, ako hocemo da idemo u korak sa vremenom, zaista moramo dati svoj maksimum, kako bi smo postigli dobre rezultate.

SLOBODAN - 53 PO

pre 8 godina

Posto zelimo da postanemo clanovi EU i tezimo da budemo moderna i razvijena zemlja, upravo zato, moramo biti u koraku sa modernom tehnologijom, kako bi mogli da se ravnopravno borimo na Evropskom trzistu.

Furunović

pre 8 godina

Mora se istovremeno omogućiti i sticanje teorijskog znanja koje je stvarno neophodno i prakse-suštine posla.Nepotrebno teorijsko znanje ima kulturnog smisla,ma da u mnogim školama sde uči ono što nema veze sa strukom.

Slavoljub

pre 8 godina

Tačno se vidi da je praksa kod nas jako oskudna u obrazovanju i što je jako bitno uopšte nije usklađena sa novom tehnologijom. Za pojedine diplomiranje kadrove je čista umetnost nešto skenirati, koristiti el.poštu itd

jelena@markovic

pre 8 godina

Neophodno je da se ide u korak sa vremenom i novim tehnologijama,time bi se mnogo toga promenilo, promenilo bi se društvo, stavovi, način života. Ljudi bi morali mnogo više da rade na sebi i na svom usavršavanju.

rodjeni2

pre 8 godina

Mogu reći da je tehnologija mnogo uznapredovala. Skoro svaki dan postoji neka nova inovacija na polju tehnologije. Treba se truditi da se održi korak sa tim i da se ljudi adekvatno obrazuju uskladu sa tim.

Kaća

pre 8 godina

Slažem se sa ovakvim programom školovanja. Do sada su učenici sticali samo teoretsko znanje, koje je bilo teško upotrebljivo u praksi. Sada će moći tokom školovanja da imaju i praktična iskustva.

genije20

pre 8 godina

Treba pratiti tehnologije, jer čovek dok je živ uči se. Naravno bitno je edukovati ljude kvalitetno, da bi oni taj napredak mogli dobro da isprate.

Svetlana

pre 8 godina

Bilo je i vreme da se pojavi neko ko ce da skolstvo reformise. Treba nam praksa a ne teorija. Mi samo ucimo ucimo ucimo a nista ne znamo da uradimo kako treba. I na fakultetu je tako. Ali eto i to ce da se promeni. Podrska reformama!

Violeta

pre 8 godina

U srednjim školama obavezno treba uvesti više praktične nastave,da bi deca po završetku škole odmah bila sposobna da počnu da rade u struci.

Zloco

pre 8 godina

Znate li moje muke priliko objašnjavanja sredovečnim koleginicama o tehnologiji, o čuvanju podataka, o tajnosti wifi lozinke, o video nadzoru? Da je sve to ustvari u našu korist, da nama posluži u bezbednosti, radu...
Kao da sam pričao mongolski. Na kraju je bio komentar, dok sam ja učila fakultet on je vukako kantice po pesku

Kristina

pre 8 godina

Svakako da treba ici u korak sa novim tehnologijama, svaki gradjanin. Kako bi napredovali na svim poljima, moramo poceti od nacina razmisljanja i nasih radnih navika, kako bi nam prihvatanje ovih novih tehnologija bilo jednostavnije.

profa

pre 8 godina

Čim je zinuo, osuo paljbu po našim navikama, jer je tako kako on kaže. E moj ti, ja bih rado deci predavao svoj predmet bez udžbenika, predavao planove i programe bez tone papira, ali tvoje ministarstvo me tera da mesečno trošim tabak papira. Stoga, kreni od sebe kad pričaš osuđujućim tonom o nečemu o čemu veze nemaš.

Eta

pre 8 godina

Proslo je vreme primanja radnika za "stalno". I oni koji rade ce morati da se strucno usavrsavaju, inace ce izgubiti korak sa vremenom a samim tim i posao...

Markic

pre 8 godina

Koliko...ali koliko komentara botova na stranici. Evidentno, sve u razmaku od nekih 45 minuta. Prosecan komentar: premijer je u pravu; moramo da drzimo korak sa ostalima; neophodne su nam te reforme; ...to je ono sto definitivno nedostaje; ......krajnje vreme da se i to promeni itd ifd. Pa se namece jedno pitanje, kad vam je toliko dobro zbog cega se prosipate ovako za jedan sendvic?

Milical

pre 8 godina

Mladi imaju znanja ali nemaju praksu. Stariji imaju praksu ali nemaju znanja o modernoj tehnologiji. Sastaviti i jedno i drugo i pun pogodak

debilko

pre 8 godina

Ju, ju, sta je ovo sinko, mene ovo plasi .

Ovako je isto moja baba reagovala pre tacno 40 godina kada je videla
digitron koji je moj otac doneo u kucu .

u prolazu

pre 8 godina

Opet futur! Zovite me: "Aca koji želi da menja budućnost". Šta ti misliš čoveče, koliko vremena imamo? Da nemaš možda plan da živimo vecno?

Vrećica

pre 8 godina

Osnivanjem brojnih privatnih fakulteta u Srbiji u poslednjih deset godina legalizovana je kupovina diplome.Na privatnim fakultetima diploma se stiče protivno moralu i zakonu.

u prolazu

pre 8 godina

izvinite, ali ko god Vučiću vodi Twitter nalog je prvi kandidat za (re)obrazovanje. Kakav je ono engleski?! Pa bolji engleski priča Apu Nahasapeemapetilon iz Simpsonovih...

Pavelin

pre 8 godina

Tako je g. Premijeru, nauka i tehnologija su vrlo bitne. Samo sto on nije isao da kupuje kompjutere i tehnologiju nego oruzje. Suplja prica kao i uvek.

Sasa

pre 8 godina

@Aca, i ne samo to, vec monopolisti koji prodaju iste te komponente formiraju cene kako njima odgovara.
Procesori vise kategorije kostaju izmedju pet i deset hiljada dinara vise, ne uzimam u obzir pdv. Mozda cak pojedini primerci i vise od pet i deset hiljada. Najezio sam se videvsi cenu intelovog i7 4790k. Ravno pedeset hiljada. Lepo.
Ima bisera tu jos, ali su vezani za AMD. Primer: AMD FX 8350 25 600 dinara. :D

Prle

pre 8 godina

To bi bilo idealno, pošto se ovaj obrazovni sistem Bolonja pokazao neefikasnim, neusklađenost teorije i prakse!
(Milica, 28. oktobar 2015 16:04) # Link komentara

Drago mi je, Milice, da si i ti videla sve to za Bolonju, praksu i teoriju. Jedino me zanima da nam objasniš šta ti znaš o Bolonji, šta to ima u teoriji i šta se to dešava u praksi. Pa da nam obrazložiš tu neusklađenost. Imaš pravo da koristiš sve tri sveske koje si koristila na privatnom fakultetu i internet.

Enes

pre 8 godina

"Menjaćemo naš obrazovni sistem i naš pristup nauci".
U poslednje vreme je otvoreno dosta istraživačkih instituta, i iz humanističkih nauka.

Zvezdana

pre 8 godina

Sasvim je jasno da je naš obrazovni sistem delimično pregazilo vreme i da nam deca nespremna za život završavaju škole, te je reforma školstva neophodna.

ман.сити

pre 8 godina

Поједини твоји министри нису одмакли даље од средње школе,али се зато сваки дан усавршавају купујући дипломе.

МонтиПајтон

pre 8 godina

Тако може да размишља само "стручњак" који у животу ништа озбиљно није радио и сад пронашао "рупу на саксији", за нас, који смо целог живота учили и радили, је то вређање интелигенције! НапреДНО!

donatelo

pre 8 godina

sve su ti nepismeni kadrovi sa kupljenim diplomama..laznim doktoratima..sega mega fakultetima..i ti si nasao da pricas o obrazovanju..osvrni se oko sebe..

vodoinstalater

pre 8 godina

U Srbiji su original i falsifikat u ravnopravnoj upotrebi
Kad te uhvate sa lažnom diplomom
tvrdiš da je original
Kad te originalno uhvate u krađi
tvrdiš da je sve falsifikovano.

(Bata)

debilko

pre 8 godina

Ju, ju, sta je ovo sinko, mene ovo plasi .

Ovako je isto moja baba reagovala pre tacno 40 godina kada je videla
digitron koji je moj otac doneo u kucu .

laki

pre 8 godina

Pa ko veruje vise u ove tvoje gluposti. Ti nemas ni smartfon? Gadljiv si i na novac, to je tebi strani pojam, nemas ni kola ni nekretnine, prakticno nemas skoro nista. Materijalno tebe ne zanima, ovo sve radis zbog nekog viseg cilja, zbog nas. U ovo mogu da veruju samo budale, a izgleda ovde ima puno takvih, zato nam i ide ovako napreDNO.

profa

pre 8 godina

Čim je zinuo, osuo paljbu po našim navikama, jer je tako kako on kaže. E moj ti, ja bih rado deci predavao svoj predmet bez udžbenika, predavao planove i programe bez tone papira, ali tvoje ministarstvo me tera da mesečno trošim tabak papira. Stoga, kreni od sebe kad pričaš osuđujućim tonom o nečemu o čemu veze nemaš.

Markic

pre 8 godina

Koliko...ali koliko komentara botova na stranici. Evidentno, sve u razmaku od nekih 45 minuta. Prosecan komentar: premijer je u pravu; moramo da drzimo korak sa ostalima; neophodne su nam te reforme; ...to je ono sto definitivno nedostaje; ......krajnje vreme da se i to promeni itd ifd. Pa se namece jedno pitanje, kad vam je toliko dobro zbog cega se prosipate ovako za jedan sendvic?

Sasa

pre 8 godina

@Aca, i ne samo to, vec monopolisti koji prodaju iste te komponente formiraju cene kako njima odgovara.
Procesori vise kategorije kostaju izmedju pet i deset hiljada dinara vise, ne uzimam u obzir pdv. Mozda cak pojedini primerci i vise od pet i deset hiljada. Najezio sam se videvsi cenu intelovog i7 4790k. Ravno pedeset hiljada. Lepo.
Ima bisera tu jos, ali su vezani za AMD. Primer: AMD FX 8350 25 600 dinara. :D

Pavelin

pre 8 godina

Tako je g. Premijeru, nauka i tehnologija su vrlo bitne. Samo sto on nije isao da kupuje kompjutere i tehnologiju nego oruzje. Suplja prica kao i uvek.

u prolazu

pre 8 godina

Opet futur! Zovite me: "Aca koji želi da menja budućnost". Šta ti misliš čoveče, koliko vremena imamo? Da nemaš možda plan da živimo vecno?

u prolazu

pre 8 godina

izvinite, ali ko god Vučiću vodi Twitter nalog je prvi kandidat za (re)obrazovanje. Kakav je ono engleski?! Pa bolji engleski priča Apu Nahasapeemapetilon iz Simpsonovih...

Vrećica

pre 8 godina

Osnivanjem brojnih privatnih fakulteta u Srbiji u poslednjih deset godina legalizovana je kupovina diplome.Na privatnim fakultetima diploma se stiče protivno moralu i zakonu.

Dimitrije

pre 8 godina

Cilj svakog pametnog čoveka je da radi na sebi i da se usavršava. Zato nam neće biti teško da uradimo sve kako bi poboljšali kvalitet života!

Enes

pre 8 godina

"Menjaćemo naš obrazovni sistem i naš pristup nauci".
U poslednje vreme je otvoreno dosta istraživačkih instituta, i iz humanističkih nauka.

Branko

pre 8 godina

Premijer je za ovo apsoltuno upravu. Dzaba nam teorija kad nemamo dovoljno prakse. Ovim ce radnici vise da uce i sticu novu preko potrebnu strucnost.

HELENA

pre 8 godina

Danas u srednjoj školi npr za automehaničara uče da rade samo sa karburatorima i sl a mnogi automobili su kompijuterizovani i kada završe neće znati da popravljaju njih,već samo mehaničarski.

Ceca81

pre 8 godina

Apsolutno se slazem da se pored teorijske nastave uvede i praksa, jer je cinjenica, da mnogo nas, posle zavrsenih skola, nismo spremni za konkretne poslove.

Eskil

pre 8 godina

Bice komplikovano, dugo i naporno, bice mnogo otpora, ali postoji jedna jako matora izreka koja kaze "ne nosite maceve na dvoboj pistoljima" (mozda sam malo parafrazirao). Moramo se modernizovati i prilagdoiti vremenu u kome zivimo, to je realnost.

Elena

pre 8 godina

I normalno je da ucimo kako bismo se usavrsavali. Dosta je bilo rada po principu, zavrsio sam skolu pre 20 godina i od tada knjigu jednu nisam otvorio iz obalsti u kojoj radim. Jedino ucenjem i daljim usavrsavanjem mozemo biti bolji strucnjaci.

Anchy

pre 8 godina

Obrazovni sistem nam se uglavnom bazira na teoriji sa vrlo malo prakse,godinama se prica o toj manjkavosti obrazovnog sistema ali nista se ne cini, krajnje vreme je da se to promeni.

lenka

pre 8 godina

Nisu samo ekonomske reforme presudne za rast društva. Moraćemo da pratimo nove tehnologije i da održavamo korak sa njima kako bismo napredovali.

Leteći cirkus Montija Pajtića

pre 8 godina

Najbolje je ovo što i sad demokrate rade po Vojvodini i nekim lokalnim samoupravama u Srbiji: ne radiš ništa 3,5 godine, prodaješ maglu, i onda se 6 meseci pred izbore zadužiš da kupiš glasove koje si izgubio zbog nerada.

Irena Jovanovic

pre 8 godina

Uvodjenjem dualnog obrazovanja, djaci ce iz skola izlaziti spremni za posao koji ih ceka. Teorija u kombinaciji sa praksom pun je pogodak za svakog pojedinca, ali i za drustvu.

rohas

pre 8 godina

Svaka školska godina u Srbiji počinje pretnjama i štrajkovima prosvetara.Sa takvom praksom nema napretka,jer njima su važniji lični inreresi nego sve ostalo.Popriličan je broj i politički obojenih štrajkova.Dakle,urgentno i po svaku cenu rešiti to pitanje...rešiti za dobrobit Srbije.

gedža

pre 8 godina

Nespremnost na promenu načina razmišljanja i radnih navika je glavni problem Srbije iz koga su proizašli i proizilaze svi ostali primarni društveni problemi a tragično je da na to nije spreman deo društva koji je svoje uhlebljenje našao u javnom sektoru (od intelektualne elite na državnim jaslama do učitelja po seoskim školama i odeljenjima), kojih je ne više od 10% .

Zato Aleksandre kreni i u ove reforme jer 60% građana Srbije koji Vas sada podrža i koji će Vas podržavati u budućnosti, čine poljoprivrednici, radnici u proizvodnji i intelektualna elita koja je svesna da standard i kvalitet života zavise od nove proizvedene vrednosti a ne od štampanja para bez pokrića i zaduživanja koje će morati da vraćaju naše buduće još nerođene generacije.

Oliver

pre 8 godina

Ta vremena, da se radi 6 sati a uči dva su došla. Prošlo je vreme kad si završetkom škole, fakulteta, završio sa učenjem. Tehnologija toliko stalno napreduje da je potrebno učenje stalno.

rodjeni2

pre 8 godina

Mogu reći da je tehnologija mnogo uznapredovala. Skoro svaki dan postoji neka nova inovacija na polju tehnologije. Treba se truditi da se održi korak sa tim i da se ljudi adekvatno obrazuju uskladu sa tim.

genije20

pre 8 godina

Treba pratiti tehnologije, jer čovek dok je živ uči se. Naravno bitno je edukovati ljude kvalitetno, da bi oni taj napredak mogli dobro da isprate.

UCITI - I - SAMO - UCITI

pre 8 godina

Realno da bi uspeli da napredujemo, u godinama koje su pred nama moramo uraditi kao sti smo to uradili kada je stednja u pitanju. moramo imati velike reforme u nasem sistemu obrazovanja i nauke koje su uslov za napredak nase ekonomije i rasta BDP-a.

Kaliope

pre 8 godina

Krajnje je vreme da obrazovanje prestane da bude unosan biznis akademskih elita. Uloga obrazovanja je da obezbedi opsti boljitak za drustvo.

Nikolica

pre 8 godina

Vrlo je bitno odmah krenuti u reformu školstva jer ne može svako da se bavi naukom a svako mora da ima neki zanat u svojim rukama kako bi zarađivao za sebe i svoju porodicu, a uz rad da postoji mogućnost i usavršavanja i daljeg učenja.

SLOBODAN - 53 PO

pre 8 godina

Posto zelimo da postanemo clanovi EU i tezimo da budemo moderna i razvijena zemlja, upravo zato, moramo biti u koraku sa modernom tehnologijom, kako bi mogli da se ravnopravno borimo na Evropskom trzistu.

dobrivoje...

pre 8 godina

Normalno je da se covek uci dok je ziv, tako da svaki vid upoznavanja sa novom tehnologijom i modernim sredstvima idemo u korak sa svetom...

Lidija

pre 8 godina

Diploma ne čini čoveka. Moramo da shvatimo da ona nije karta kojom se kupuje posao niti je ona presudna da se oceni kvaliteti nekog čoveka. Iskustvo i znanje se stiče i posle studiranja jer se tehnologija, procesi, procedure i znanje modernizuje, usavremenjuje i unapređuje.

Kristina

pre 8 godina

Svakako da treba ici u korak sa novim tehnologijama, svaki gradjanin. Kako bi napredovali na svim poljima, moramo poceti od nacina razmisljanja i nasih radnih navika, kako bi nam prihvatanje ovih novih tehnologija bilo jednostavnije.

Furunović

pre 8 godina

Mora se istovremeno omogućiti i sticanje teorijskog znanja koje je stvarno neophodno i prakse-suštine posla.Nepotrebno teorijsko znanje ima kulturnog smisla,ma da u mnogim školama sde uči ono što nema veze sa strukom.

masa

pre 8 godina

Razvoj tehnike i tehnologije je toliko brz da je premijer sasvim u pravu kada kaze da se svakoga dana mora i uciti i, naravno, raditi, pa mozda i vise od 8 sati. Nema tu nicega nelogicnog, jer Srbija, jos uvek zaostaje, za velikim brojem zemalja Evrope!Dakle, ako hocemo da idemo u korak sa vremenom, zaista moramo dati svoj maksimum, kako bi smo postigli dobre rezultate.

Strepnja

pre 8 godina

Jedno je teorijsko, a drugo prakticno prikupljeno znanje. Jedno sa drugim daju celimu i potpun uvid u materiju koja se uci, tako da je premijerova odluka da ce Srbija morati da promeni orazovni sistem realna, s obyirom na anpredak novih tehnologija.

Miloš

pre 8 godina

Reforma obrazovanja je neophodna, time će mnoge stvari krenuti na bolje.. sve zemlje odavno funkcionišu po tom principu, i ide im sjajno.. ugledajmo se na njih!

oGNjen

pre 8 godina

Narode, ne samo da se poboljša obrzovni sistem, nego i da se omogući edukacija postojećih kadrova koji su na nekoj sredini svog radnog staža. Koliko malo znaju o tehnologiji to je strašno, a da ne pričam o tome kako se to primenjuje kod njih

Bojann87

pre 8 godina

Pod hitno mora biti reformisan, ono što se uči u školama i ono što te čeka na nekom poslu nema veze sa vezom. O upotrebi računarske tehnologije da i ne pričam

Tata

pre 8 godina

Jedno je teorijsko, a drugo prakticno prikupljeno znanje. Jedno sa drugim daju celimu i potpun uvid u materiju koja se uci, tako da je premijerova odluka da ce Srbija morati da promeni orazovni sistem realna, s obyirom na anpredak novih tehnologija.

Kaća

pre 8 godina

Slažem se sa ovakvim programom školovanja. Do sada su učenici sticali samo teoretsko znanje, koje je bilo teško upotrebljivo u praksi. Sada će moći tokom školovanja da imaju i praktična iskustva.

Svetlana

pre 8 godina

Bilo je i vreme da se pojavi neko ko ce da skolstvo reformise. Treba nam praksa a ne teorija. Mi samo ucimo ucimo ucimo a nista ne znamo da uradimo kako treba. I na fakultetu je tako. Ali eto i to ce da se promeni. Podrska reformama!

Mican

pre 8 godina

Invencije i inovacije su kljucni cinioci konkurentnosti na trzistu . Za konkurentnija trzista i brzi rast i razvoj moramo obratiti paznju na novu tehnologiju .

Slavoljub

pre 8 godina

Tačno se vidi da je praksa kod nas jako oskudna u obrazovanju i što je jako bitno uopšte nije usklađena sa novom tehnologijom. Za pojedine diplomiranje kadrove je čista umetnost nešto skenirati, koristiti el.poštu itd

Smiljann

pre 8 godina

Ovde nije reč o PDV na računarim, mada bi bilo bolje da su oni još pristupačniji, nego o tome kako pojedini ne znaju da koriste ono što imaju. Tačnije upotreba računara, skeniranja, komunikacije preko računara. Još se gušimo od silnih papira, nikako da to sve pretvorimo elektronski. Pogledajte pojedina preduzeća pa kada ti dođe sa onim registratorom a on težak duplo zato što ima silu prašine

Zloco

pre 8 godina

Znate li moje muke priliko objašnjavanja sredovečnim koleginicama o tehnologiji, o čuvanju podataka, o tajnosti wifi lozinke, o video nadzoru? Da je sve to ustvari u našu korist, da nama posluži u bezbednosti, radu...
Kao da sam pričao mongolski. Na kraju je bio komentar, dok sam ja učila fakultet on je vukako kantice po pesku

jelena@markovic

pre 8 godina

Neophodno je da se ide u korak sa vremenom i novim tehnologijama,time bi se mnogo toga promenilo, promenilo bi se društvo, stavovi, način života. Ljudi bi morali mnogo više da rade na sebi i na svom usavršavanju.

Milical

pre 8 godina

Mladi imaju znanja ali nemaju praksu. Stariji imaju praksu ali nemaju znanja o modernoj tehnologiji. Sastaviti i jedno i drugo i pun pogodak

Violeta

pre 8 godina

U srednjim školama obavezno treba uvesti više praktične nastave,da bi deca po završetku škole odmah bila sposobna da počnu da rade u struci.

filozof

pre 8 godina

Ja smatram da tehnologija može daleko više da olakša život ako se ona pravilno koristi, a ne dozvoljen pristup interentu i ajmi svi na neku društvenu mrežu. Ko hoće on će uzeti sam i informisati se, ali pre svega dobra edukacija je osnov za nešto što bi mogao da lakše koristiš kroz rad, kroz život, da to bude produktivno a ne da se gubi vreme na neke gluposti

Eta

pre 8 godina

Proslo je vreme primanja radnika za "stalno". I oni koji rade ce morati da se strucno usavrsavaju, inace ce izgubiti korak sa vremenom a samim tim i posao...

Zvezdana

pre 8 godina

Sasvim je jasno da je naš obrazovni sistem delimično pregazilo vreme i da nam deca nespremna za život završavaju škole, te je reforma školstva neophodna.

Prle

pre 8 godina

To bi bilo idealno, pošto se ovaj obrazovni sistem Bolonja pokazao neefikasnim, neusklađenost teorije i prakse!
(Milica, 28. oktobar 2015 16:04) # Link komentara

Drago mi je, Milice, da si i ti videla sve to za Bolonju, praksu i teoriju. Jedino me zanima da nam objasniš šta ti znaš o Bolonji, šta to ima u teoriji i šta se to dešava u praksi. Pa da nam obrazložiš tu neusklađenost. Imaš pravo da koristiš sve tri sveske koje si koristila na privatnom fakultetu i internet.