Utorak, 27.10.2015.

22:39

CG: Rusija sama potvrdila da je umešana u proteste

Crnogorska vlada ocenila je da zabrinutost Rusije zbog navodne prekomerne upotrebe sile potvrđuje da je Rusija umešana u proteste u Podgorici.

Izvor: Beta

CG: Rusija sama potvrdila da je umešana u proteste IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

luka

pre 8 godina

U CG sukob vode četiri grupe Crnogoraca:_Milovi Crnogorci, terazijski Crnogorci iz Cg ,terazijski Crnogorci iz Bg i Milovi Crnogorci iz Bg !

Branko

pre 8 godina

Vlada Crne Gore bi trebalo da zna kako se razbijaju nepoželjne demonstracije. Najpre u redove demonstranata ubaciš svoje ljude i svoje saradnike koji će razbiti par izloga i baciti neki molotovljev koktel i eto povoda za policiju da baci suzavac u ogromnim količinama i da primeni silu na "opasne demonstrante" koji "ruše sve pred sobom". Čemu služe ove laži protiv Rusa?

Vladimir Pula

pre 8 godina

A čekajte malo ljudi, vi stvarno mislite da poslje svega sto smo vidjeli posljednih 5-6 godina u Europi, Sjevernoj Africi i na bliskom istoku, ovo nema nikakve veze sa geopolitičkim igrama ? Milo ima sreće jedino sto je stao na zlu, ali do sada u pravilu, pobjedničku stranu - amere.

Marko

pre 8 godina

Vidi Ruskog licemerja, ovde je vlast gruba prema demonstrantima i oposiciji. Sta je sa siriom, ukrainom. A Srbiji isto krivo jer ako udje cg u nato nece smeti srbija ama bas nikako dase mesa u unutrasnje stvari CG. S bija bi htela da ima u CG nesto ko sto ima u Bosni pa dase igra i mesa u te drzave kako hoce i moze. Procitani ste komsije.

BeKo

pre 8 godina

Milo je već "pao" jer su i vlada i skupština tehnički zbog izlaska Krivokapića iz koalicije, koja funkcioniše samo dok ne uđu u NATO. E sad što srpsko-ruska opozicija to nemože da podnese i sačeka izbore još par meseci dovoljno govori o motivima protesta.

Zox

pre 8 godina

Papagaj...

Zasto bi uopste ovo uzimali u obzir kad imamo razne Blerove, Sarkozije, Kamerone itd. koji citaju napisano... Oni su toliko uvuceni u "daj pare" da ne mogu da izadju i vode ih na uzicu kako kome treba.

Kad prodju, ostace steta i nista vise. To su misevi kojima je dobro bilo i ranije, dobro sad i dobro ce uvek biti, kako god da bude jer oni i ne procenjuju i razmisljaju vec - slusaju.

Iggi

pre 8 godina

Svaka cast braco crnogorci, vi pobegoste iz balkanskog blata ulazite u NATO. Samo ce pametni srbi gde god ih ima na balkanu ostati u blatu zbog te rusije,,mislim na srbiju i crnu goru.rusijaa mora hitno da se protera sa ovih prostora jer ce nam se ponovit devedesete, a dobro se zna kako smo prosli zbog njih tad.

002

pre 8 godina

Pa ti gospodine Milonja , ne umes da postujes ni onaj jezik koji si izmislio , crnogorski . Zašto ti se na reg. tablicama naziv drzave pise MNE ( Monte Negro ) a ne CG - Crna Gora .U noci proglasenja nezavisnosti ste svi vikali Viva Monte Negro . Pa gde vam je vas jezik i pravopis? I ti pravis modernu Evropsku drzavu ? Kako brate ? Nece CG narod u podanicki odnos prema zapadu , ne voli zapad , voli Ruse koji ih nikad nisu ostavili na cedilu . Citaj malo Njegosa .....

DNK

pre 8 godina

Kako koja zemlja, koju su Rusi sami odredili za svoju interesnu sferu, krene u neki proces priključenja Nato ili samo EU, tako se odjednom dese spontani protesti zbog najrazličitijih razloga, a Rusi izražavaju zabrinutost. To može da bude navodna ugroženost ruske nacionalne manjine, tipa Gruzija, Moldavija, pa fantomska pojava nacizma (Ukrajina), zahtev za prevremene izbore, pola godine pre redovnog termina (Crna Gora).

Ništa se u CG specijalno sa životnim standardom nije desilo pre 10 dana što ne postoji evo već 25 godina. Za neupućene geopolitičke eksperte, prosečna plata u CG je viša nego u Srbiji, penzije takođe. Niko im nije odvalio deo teritorije, mada ima puno pretendenata, od Albanaca na jugu, Bosnjaka na istoku i Srba na severu. A i Prevlaka je na pola Bokokotorskog zaliva.

Da zanemarimo činjenicu da za prekomernu sile (gde ima više povređenih policajaca nego protestanata) brine zemlja, gde se i pisanje novinskih članaka protiv velikog vođe završava višegodišnjom robijom, a jedinog opozicionog lidera ubijaju no name teroristi u sred Moskve.

Mislim da niko nikada nije podigao NATO iz pepela, kao ovaj novosovjetski režim u Rusiji.

002

pre 8 godina

Znači kad se SAD mešaju u sve u svetu , kao začin c , zarad sopstvenih interesa , onda CG rukovodstvo ćuti . A Rusi kao nemaju pravo da se umešaju u politiku CG ? A kad je Milo navukao Ruse da kupuju kamenite placeve po CG i propale firme ( željezaru u Nikšiću Deripaski ) po basnoslovnim cenama , onda su Rusi bili OK ? Pa se , kad su Rusi ulozili pare i postali vlasnici skoro pola CG , on se dosetio da pomoću zakonskih smicalica obori cenu zemljista ( čitaj kamena) . A pare su ulozili , svi oni koji su prodali placeve, u kupovinu stanova po njima najdrazem gradu, Beogradu. I sad, Rusi se mešaju.......pa normalno da se mesaju . Ne znam šta je očekivao ?

Beogradski Crnogorac

pre 8 godina

Zapamtite ovo dobro: pre ili kasnije će izaći na videlo da je piroman krvavog raspada SFRJ Rusija. Verujem da bi se SFRJ raspala u svakom slucaju ali jedino Rusi su imali cilj da se SFRJ raspadne u krvi te su zato i podrzali Milosevica. Milosevic je bio ruski covek. Slobodanov brat je bio ambasador u Moskvi a danas su mu tamo zena i sin. Daleko lepa kuca Putinu i njegovoj "demokratiji".

Predrag

pre 8 godina

@Cinjenica da vec 25 godina ne moze da se nadje pametniji, sposobniji, bolji i lepsi vladar od Mila Djukanovica govori o vama crnogorski narode.

Vi ste ih cesto menjali pa ste se vidim usrecili. Vama drzavu danas vode Toma Nikolic, Vucic, Dacic, Vulin. Mene bi bilo sramota da komentarisem vlast u CG. a da Srbiju vode ovakvi.

?

pre 8 godina

@Gojko
Kod nas je izgleda licemerje nepresusno...
A koga smo mi birali? Ratne huskace i ubice? I sad smo kao mi bolji od njih!? Alo, oni koje smo mi birali su i nas i Crnogorce zavadili sa celim svetom i unistili i nas i one oko nas.
A sto se snajpera tice, kod njih ubijaju snajperima, kod nas postavljaju bombe usred grada i resetaju kalasnjikovima na ulicama... skoro svakodnevno.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Protestanti i opozicione partije da se odmah ograde od podrške Rusije. Prvo, da bi ostali čistog obraza, a drugo, koju stranu Rusija podrži, ta je unapred izgubila.

Željko

pre 8 godina

Milo je politicki mađioničar . Ali ima jedan ozbiljan problem . Magija mu je sve slabija i publike je sve manje. Otici ce ovako ili onako a kud ce posle toga to samo on zna. U Budvu nece sigurno.

Nikola Bg

pre 8 godina

Nadam se da narod u Crnoj Gori nece nasesti na ovu vladinu propagandu, koja mi dosta lici na Slobin RTS pred izbore i protest 2000. godine.

Ikac klisa

pre 8 godina

Shuti jadan ne bio da 'oce da se mjesaju ne bi ti zanocio u fotelji. Pa samo jedan kvart moskve da presele imali bi vecinu u CG :D

fakti

pre 8 godina

Pogledajte na web-u rusku stampu. Svi od reda proteste nazivaju anti-NATO sto je tacno. Medjutim u ovoj izjavi rusko ministarstvu sugerira da je u pitanju nesto drugo.

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

Ajde Milo raspisi referendum, pa da vidimo zeli li crnogorski narod u nato. Postavi jasno i jednostavno pitanje: ,, jeste li za ulazak Crne Gore u Nato pakt", i videces sta narod zeli, a ne ovako da zemlju na svoju ruku uvlacis u savez koji ju je bombardovao pre 15 godina, samo da bi ostao na vlasti.

Petar

pre 8 godina

Milo nije glup, i zna svoju ulogu i zasto se tolerise kriminalni rezim u jednoj kvazi drzavi u sred evrope. Jedina uloga CG je da ne dozvoli Rusiji da dodje do Balkana i Srbije jer bi to drasticno stvari u regionu a i u evropi.(videli smo svi u Siriji izgleda kad im je dostupna samo jedna luka). Iz tog razloga je otvoreno i jasno napao Rusiju da bi svojim gazdama pokazao koliko je i dalje lojalan u nadi da ce ga sacuvati od onoga cemu je on svedocio toliko puta u toku njegove visedecenijske vladavine tj u pokusaju da se postedi onoga sto se desilo mnogo ozbilnijim vladarima kao sto su Milosevic,Sadam,Gadafi....Zna on da jedino je relativno miran dok izvrsava naredjenja. Tuzan je to zivot.

Crnogorac

pre 8 godina

Super je ova situacija, DPS se malo pogubio.
Jeste da je DF dobio negativne poene, ali tu je i drugi dio opozicije (Lekić, Bečić) koji će da profitira.
Žao mi je Milo, bliži ti se kraj...

Dux

pre 8 godina

"Crnogorska vlada ocenila je da zabrinutost Rusije zbog navodne prekomerne upotrebe sile potvrđuje da je Rusija umešana u proteste u Podgorici."

Au, onaj crveni Telitabi sa dignuta dva palca izgleda da je Milo!!!! Žuti je verovatno Lukšić!!!

Lov u mutnom

pre 8 godina

"Dodato je da Đukanović nije predstavio "nijednan konkretni fakt navodne ruske povezanosti sa eskalacijom socijalne napetosti, jer tih činjenica jednostavno nema"."

Nema?! A to sto su ucestvovali vasi placenici iz Dveri i slicni iz Srbije?!
Sram vas bilo, barabe!

Kiza

pre 8 godina

Haha bas se Rusi zabrinuse za jedno od najmanji drzava u Evropi i kao i to sta ce vas diktator reci protiv Rusa,ali docice vreme kada ce narod shvatiti ko su i sta rade Nato polivajci u svetu

Glas Srbije

pre 8 godina

Ni manih ni nezahvalnijih ljudi od Mila i ovih oko Mila. Svima je obraz kao djon. Misle valjda da ce oni i nato vecito trajati a ne vide kako ovi u Evropi samo sto se za guse ne pohvataju.

Janko

pre 8 godina

U Crnoj Gori su i vlast i opozicija američki, tako da je ovo bila američka predstava koja će možda još da traje! Znači izvedena je predstava, Rusija je optužena i idemo dalje! Kakve gluposti, nako hoće da spreči Mila da udje u NATO! Pa da su hteli mogli su praviti proteste kad je trebalo a ne sad kad je svršen čin!

Ivan S

pre 8 godina

Klasičan primer zamene teza i ozbiljne ograničenosti.

Evo ja baš gledao Dojče Vele kad ono privatizacija...naravno braCka...pa medijski mrak...pa strah među novinarima...pa pozajmljuju komšije litar mleka da prehrane decu.

Jel ono beše Dojče Vele drže Rusi?

Mnogo ste smešni vi novoformirani Crnogorci što vam je crkva izmišljena a Njegoš zamenjen Trokadero fazonom.

Predsednik vam je na vlasti 25 godina...to nema niti u jednoj demokratiji...vi ste ko Rusija na koju se žalite.

Zapad ga pušta niz reku samo vam je lakše da mislite da to radi Rusija. A i da radi legitimno je jer ste im prodali pola primorja :) rođaci

Vox popoli

pre 8 godina

Ejs sad, hoces li to da kazes da Amerikanci kad god zinu da su zabrinuti (a non stop to plasiraju), znaci da su umijesani? Ako je tako, pa dobro, mora i Rusija malo..

ivan

pre 8 godina

Sama cinjenica da se Rusija pominje stalno, stalno, stalno, govori o tome da sa njima treba ukinuti diplomatske odnose.

O Djukanovicu drugom prilikom...

I havala Bogu da su dogadjanja u Crnoj Gori sada daleko, daleko od Srbije.

Sto dalje, to bolje! I Crna Gora i Rusija!

Glas Srbije

pre 8 godina

Po istoj logici i amerikanci su direktno umesani u oruzanu pobunu na Kosovu, te generalno u raspad Jugoslavije jer su nebrojeno puta izrazavali zabrinutost zbog upotrebe sile protiv onih koji su se oruzano suprotstavili legalnim organima vlasti u Srbiji. Posto su i sadasnji vlastodrsci u CG reagovali na slican nacin zakljucujem da su i oni direktno umesani u razbijanju z Srbije. Hvala na priznanju, samo bi Srbija trebalo svaki kontakt sa tom vlascu da prekine.

Зоран

pre 8 godina

Мило и теби се догађа народ коме је дозлогрдила твоја диктатура. Народ се полако ослобађа страха, ово је само почетак. Ти то најбоље знаш, сети се само како си ти дошао на власт. Почетак краја сваког диктатора почиње премлаћивањем народа.

Mikelli

pre 8 godina

Rusija ne želi još jednu NATO državu, bez obzira kolika je. Rusi su dosta uložili u Crnu Goru, ali se ispostavilo da je pogrešna investicija. Deo opozicije koja je pokušala upad u skupštinu je mnogo manje značajan nego što se predstavlja

Gojko

pre 8 godina

Cinjenica da vec 25 godina ne moze da se nadje pametniji, sposobniji, bolji i lepsi vladar od Mila Djukanovica govori o vama crnogorski narode. A, to sto vam ljude ubijaju snajperom kao vrapce, govori jos vise...

dragan dragan

pre 8 godina

Stanje u Crnoj Gori je za zaljenje. Neko ko je namestio referendum, ko dobija izbore tako sto se ubacuju prethodno zaokruzeni listici a vracaju prazni gazdama, ima najmanje prava da prica. Ako se napredak drzave meri antisrpskom histerijom tu premca nemaju. Sada protiv Rusije. Ko vas je izdrzavao u proslosti, ruski dvor ili neko iz takozvane Evrope. I sad u NATO. Kako je to lepo zamisljeno, ali ce realnost biti malo drugacija. Gospodo, politicka elito na vlasti, vase vreme prolazi, vise ne mozete da budete to sto ste umislili.

Baranin

pre 8 godina

dakle djeco upamtite:Rusija i Srbija,Kostunica i njegove macke,Pravoslavna Crkva i masoni,oni u stvari postoje samo da bi rusili vlast u CG i naseg voljenoga Vodju. Ako li se ne daj Boze desi kakav zemljotres opet u nas odstetu odmah traziti od Putina zlocestoga.Jedino ko nas iskreno voli su albanci,USA i nas voljeni NATO.A sad mozete da se vratite kuci da ubjedite roditelje da nijesu gladni,ako ne vjeruju neka upale RTCG ili Pink tv i vidjece da im je super.Za Mila spremni.

Mil0van

pre 8 godina

Ljudi, ne valja ovo. Nikako. Ovi veliki ponovo počinju da kuvaju preko nas malih. Ko god se raduje zato što je to u CG, a ne kod nas, neka razmisli još jednom.
Ovo miriše na balkansko proleće.
Videli smo kako se arapsko raširilo kao požar, ako ovo plane, neće se zaustaviti samo u CG.

Bezbroj

pre 8 godina

Deluje mi da Crna Gora ne zeli vise Mila i to je to. Svi drugi ce iz ove price vuci vodu na svoju vodenicu i hvatati za svoj interes. I Milo bi otisao samo zna da ce iz fotelje na klupu pa u corku te mu se zato jos sedi u fotelji.

Zvono Ivanovo ce opet zvoniti... i jace!

pre 8 godina

Ovako intoniranom navijackom porukom Rusija salje signal svojim klerofasistickim podrzavaocima u Crnoj Gori da i dalje stoji iza njih istovremeno ih ohrabrujuci u daljim rusilackim pohodima protiv evroantlanskih integracija.
Zato kazem takvoj feli - protivu vas samo NATO! Jer ne poznaju i ne priznaju nikakav drugi argument do argumenta sile!

Aleksandar

pre 8 godina

Haha sad rusi brane ove sto ruse vlast a u ukrajini i siriji protiv onih koji ruse vlast
Pa sta mislite vi rusi da je neko budala da vas ne kapira daj bezite daleko vam lijepa kuca

Stanoje

pre 8 godina

Koga to u Srbiji ima da boli sta Đukanović govori istinu? Zar se mi moramo naslađivati neredima na ulicama Podgorice? Niti smo iskrene komšije niti smo zaslužili da nam se veruje. Posle nema ljutnje.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Milo Djukanović je poslednji evropski diktator i despot. Nešto poput "Papa Doka" u Južnoj Americi. On nije ni svestan da mu je "sveća dogorela" i da tu činjenicu ne može da promeni nijedan pendrek, koji će poslati na svoj narod.
Jedina i poslednja nada su mu NATO i SAD, kojima treba da potčini Crnu Goru u zamenu za svoju slobodu i "političku besmrtnost". Isuviše je zabrazdio i porušio sve mostove za sobom. Nema gde da se vrati. A gnev robova, koji su ga do juče slepo sledili i slušali ume da bude jeziv.

Krle

pre 8 godina

Milo seti se žute grede silom si dosao silom moras i otici. Dosta brate vec 26 godina vladas odlazi vise ima u C. Gori valjda jos ljudi sem tebe.

mile ns

pre 8 godina

da al zaboraviste EU i SAD da pomenete tako da izgleda da su svi umesani, kako se to zove u medicini kad mislis da svi rade protiv tebe a ti si ok

Baranin

pre 8 godina

dakle djeco upamtite:Rusija i Srbija,Kostunica i njegove macke,Pravoslavna Crkva i masoni,oni u stvari postoje samo da bi rusili vlast u CG i naseg voljenoga Vodju. Ako li se ne daj Boze desi kakav zemljotres opet u nas odstetu odmah traziti od Putina zlocestoga.Jedino ko nas iskreno voli su albanci,USA i nas voljeni NATO.A sad mozete da se vratite kuci da ubjedite roditelje da nijesu gladni,ako ne vjeruju neka upale RTCG ili Pink tv i vidjece da im je super.Za Mila spremni.

Krle

pre 8 godina

Milo seti se žute grede silom si dosao silom moras i otici. Dosta brate vec 26 godina vladas odlazi vise ima u C. Gori valjda jos ljudi sem tebe.

Gojko

pre 8 godina

Cinjenica da vec 25 godina ne moze da se nadje pametniji, sposobniji, bolji i lepsi vladar od Mila Djukanovica govori o vama crnogorski narode. A, to sto vam ljude ubijaju snajperom kao vrapce, govori jos vise...

mile ns

pre 8 godina

da al zaboraviste EU i SAD da pomenete tako da izgleda da su svi umesani, kako se to zove u medicini kad mislis da svi rade protiv tebe a ti si ok

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Milo Djukanović je poslednji evropski diktator i despot. Nešto poput "Papa Doka" u Južnoj Americi. On nije ni svestan da mu je "sveća dogorela" i da tu činjenicu ne može da promeni nijedan pendrek, koji će poslati na svoj narod.
Jedina i poslednja nada su mu NATO i SAD, kojima treba da potčini Crnu Goru u zamenu za svoju slobodu i "političku besmrtnost". Isuviše je zabrazdio i porušio sve mostove za sobom. Nema gde da se vrati. A gnev robova, koji su ga do juče slepo sledili i slušali ume da bude jeziv.

Bezbroj

pre 8 godina

Deluje mi da Crna Gora ne zeli vise Mila i to je to. Svi drugi ce iz ove price vuci vodu na svoju vodenicu i hvatati za svoj interes. I Milo bi otisao samo zna da ce iz fotelje na klupu pa u corku te mu se zato jos sedi u fotelji.

dragan dragan

pre 8 godina

Stanje u Crnoj Gori je za zaljenje. Neko ko je namestio referendum, ko dobija izbore tako sto se ubacuju prethodno zaokruzeni listici a vracaju prazni gazdama, ima najmanje prava da prica. Ako se napredak drzave meri antisrpskom histerijom tu premca nemaju. Sada protiv Rusije. Ko vas je izdrzavao u proslosti, ruski dvor ili neko iz takozvane Evrope. I sad u NATO. Kako je to lepo zamisljeno, ali ce realnost biti malo drugacija. Gospodo, politicka elito na vlasti, vase vreme prolazi, vise ne mozete da budete to sto ste umislili.

Aleksandar

pre 8 godina

Haha sad rusi brane ove sto ruse vlast a u ukrajini i siriji protiv onih koji ruse vlast
Pa sta mislite vi rusi da je neko budala da vas ne kapira daj bezite daleko vam lijepa kuca

Mil0van

pre 8 godina

Ljudi, ne valja ovo. Nikako. Ovi veliki ponovo počinju da kuvaju preko nas malih. Ko god se raduje zato što je to u CG, a ne kod nas, neka razmisli još jednom.
Ovo miriše na balkansko proleće.
Videli smo kako se arapsko raširilo kao požar, ako ovo plane, neće se zaustaviti samo u CG.

Stanoje

pre 8 godina

Koga to u Srbiji ima da boli sta Đukanović govori istinu? Zar se mi moramo naslađivati neredima na ulicama Podgorice? Niti smo iskrene komšije niti smo zaslužili da nam se veruje. Posle nema ljutnje.

Zvono Ivanovo ce opet zvoniti... i jace!

pre 8 godina

Ovako intoniranom navijackom porukom Rusija salje signal svojim klerofasistickim podrzavaocima u Crnoj Gori da i dalje stoji iza njih istovremeno ih ohrabrujuci u daljim rusilackim pohodima protiv evroantlanskih integracija.
Zato kazem takvoj feli - protivu vas samo NATO! Jer ne poznaju i ne priznaju nikakav drugi argument do argumenta sile!

Marko

pre 8 godina

Vidi Ruskog licemerja, ovde je vlast gruba prema demonstrantima i oposiciji. Sta je sa siriom, ukrainom. A Srbiji isto krivo jer ako udje cg u nato nece smeti srbija ama bas nikako dase mesa u unutrasnje stvari CG. S bija bi htela da ima u CG nesto ko sto ima u Bosni pa dase igra i mesa u te drzave kako hoce i moze. Procitani ste komsije.

Iggi

pre 8 godina

Svaka cast braco crnogorci, vi pobegoste iz balkanskog blata ulazite u NATO. Samo ce pametni srbi gde god ih ima na balkanu ostati u blatu zbog te rusije,,mislim na srbiju i crnu goru.rusijaa mora hitno da se protera sa ovih prostora jer ce nam se ponovit devedesete, a dobro se zna kako smo prosli zbog njih tad.

Beogradski Crnogorac

pre 8 godina

Zapamtite ovo dobro: pre ili kasnije će izaći na videlo da je piroman krvavog raspada SFRJ Rusija. Verujem da bi se SFRJ raspala u svakom slucaju ali jedino Rusi su imali cilj da se SFRJ raspadne u krvi te su zato i podrzali Milosevica. Milosevic je bio ruski covek. Slobodanov brat je bio ambasador u Moskvi a danas su mu tamo zena i sin. Daleko lepa kuca Putinu i njegovoj "demokratiji".

Vladimir Pula

pre 8 godina

A čekajte malo ljudi, vi stvarno mislite da poslje svega sto smo vidjeli posljednih 5-6 godina u Europi, Sjevernoj Africi i na bliskom istoku, ovo nema nikakve veze sa geopolitičkim igrama ? Milo ima sreće jedino sto je stao na zlu, ali do sada u pravilu, pobjedničku stranu - amere.

Predrag

pre 8 godina

@Cinjenica da vec 25 godina ne moze da se nadje pametniji, sposobniji, bolji i lepsi vladar od Mila Djukanovica govori o vama crnogorski narode.

Vi ste ih cesto menjali pa ste se vidim usrecili. Vama drzavu danas vode Toma Nikolic, Vucic, Dacic, Vulin. Mene bi bilo sramota da komentarisem vlast u CG. a da Srbiju vode ovakvi.

Branko

pre 8 godina

Vlada Crne Gore bi trebalo da zna kako se razbijaju nepoželjne demonstracije. Najpre u redove demonstranata ubaciš svoje ljude i svoje saradnike koji će razbiti par izloga i baciti neki molotovljev koktel i eto povoda za policiju da baci suzavac u ogromnim količinama i da primeni silu na "opasne demonstrante" koji "ruše sve pred sobom". Čemu služe ove laži protiv Rusa?

DNK

pre 8 godina

Kako koja zemlja, koju su Rusi sami odredili za svoju interesnu sferu, krene u neki proces priključenja Nato ili samo EU, tako se odjednom dese spontani protesti zbog najrazličitijih razloga, a Rusi izražavaju zabrinutost. To može da bude navodna ugroženost ruske nacionalne manjine, tipa Gruzija, Moldavija, pa fantomska pojava nacizma (Ukrajina), zahtev za prevremene izbore, pola godine pre redovnog termina (Crna Gora).

Ništa se u CG specijalno sa životnim standardom nije desilo pre 10 dana što ne postoji evo već 25 godina. Za neupućene geopolitičke eksperte, prosečna plata u CG je viša nego u Srbiji, penzije takođe. Niko im nije odvalio deo teritorije, mada ima puno pretendenata, od Albanaca na jugu, Bosnjaka na istoku i Srba na severu. A i Prevlaka je na pola Bokokotorskog zaliva.

Da zanemarimo činjenicu da za prekomernu sile (gde ima više povređenih policajaca nego protestanata) brine zemlja, gde se i pisanje novinskih članaka protiv velikog vođe završava višegodišnjom robijom, a jedinog opozicionog lidera ubijaju no name teroristi u sred Moskve.

Mislim da niko nikada nije podigao NATO iz pepela, kao ovaj novosovjetski režim u Rusiji.

002

pre 8 godina

Znači kad se SAD mešaju u sve u svetu , kao začin c , zarad sopstvenih interesa , onda CG rukovodstvo ćuti . A Rusi kao nemaju pravo da se umešaju u politiku CG ? A kad je Milo navukao Ruse da kupuju kamenite placeve po CG i propale firme ( željezaru u Nikšiću Deripaski ) po basnoslovnim cenama , onda su Rusi bili OK ? Pa se , kad su Rusi ulozili pare i postali vlasnici skoro pola CG , on se dosetio da pomoću zakonskih smicalica obori cenu zemljista ( čitaj kamena) . A pare su ulozili , svi oni koji su prodali placeve, u kupovinu stanova po njima najdrazem gradu, Beogradu. I sad, Rusi se mešaju.......pa normalno da se mesaju . Ne znam šta je očekivao ?

Mikelli

pre 8 godina

Rusija ne želi još jednu NATO državu, bez obzira kolika je. Rusi su dosta uložili u Crnu Goru, ali se ispostavilo da je pogrešna investicija. Deo opozicije koja je pokušala upad u skupštinu je mnogo manje značajan nego što se predstavlja

?

pre 8 godina

@Gojko
Kod nas je izgleda licemerje nepresusno...
A koga smo mi birali? Ratne huskace i ubice? I sad smo kao mi bolji od njih!? Alo, oni koje smo mi birali su i nas i Crnogorce zavadili sa celim svetom i unistili i nas i one oko nas.
A sto se snajpera tice, kod njih ubijaju snajperima, kod nas postavljaju bombe usred grada i resetaju kalasnjikovima na ulicama... skoro svakodnevno.

Lov u mutnom

pre 8 godina

"Dodato je da Đukanović nije predstavio "nijednan konkretni fakt navodne ruske povezanosti sa eskalacijom socijalne napetosti, jer tih činjenica jednostavno nema"."

Nema?! A to sto su ucestvovali vasi placenici iz Dveri i slicni iz Srbije?!
Sram vas bilo, barabe!

Glas Srbije

pre 8 godina

Po istoj logici i amerikanci su direktno umesani u oruzanu pobunu na Kosovu, te generalno u raspad Jugoslavije jer su nebrojeno puta izrazavali zabrinutost zbog upotrebe sile protiv onih koji su se oruzano suprotstavili legalnim organima vlasti u Srbiji. Posto su i sadasnji vlastodrsci u CG reagovali na slican nacin zakljucujem da su i oni direktno umesani u razbijanju z Srbije. Hvala na priznanju, samo bi Srbija trebalo svaki kontakt sa tom vlascu da prekine.

Šavija Alonso

pre 8 godina

Protestanti i opozicione partije da se odmah ograde od podrške Rusije. Prvo, da bi ostali čistog obraza, a drugo, koju stranu Rusija podrži, ta je unapred izgubila.

Ivan S

pre 8 godina

Klasičan primer zamene teza i ozbiljne ograničenosti.

Evo ja baš gledao Dojče Vele kad ono privatizacija...naravno braCka...pa medijski mrak...pa strah među novinarima...pa pozajmljuju komšije litar mleka da prehrane decu.

Jel ono beše Dojče Vele drže Rusi?

Mnogo ste smešni vi novoformirani Crnogorci što vam je crkva izmišljena a Njegoš zamenjen Trokadero fazonom.

Predsednik vam je na vlasti 25 godina...to nema niti u jednoj demokratiji...vi ste ko Rusija na koju se žalite.

Zapad ga pušta niz reku samo vam je lakše da mislite da to radi Rusija. A i da radi legitimno je jer ste im prodali pola primorja :) rođaci

fakti

pre 8 godina

Pogledajte na web-u rusku stampu. Svi od reda proteste nazivaju anti-NATO sto je tacno. Medjutim u ovoj izjavi rusko ministarstvu sugerira da je u pitanju nesto drugo.

002

pre 8 godina

Pa ti gospodine Milonja , ne umes da postujes ni onaj jezik koji si izmislio , crnogorski . Zašto ti se na reg. tablicama naziv drzave pise MNE ( Monte Negro ) a ne CG - Crna Gora .U noci proglasenja nezavisnosti ste svi vikali Viva Monte Negro . Pa gde vam je vas jezik i pravopis? I ti pravis modernu Evropsku drzavu ? Kako brate ? Nece CG narod u podanicki odnos prema zapadu , ne voli zapad , voli Ruse koji ih nikad nisu ostavili na cedilu . Citaj malo Njegosa .....

Janko

pre 8 godina

U Crnoj Gori su i vlast i opozicija američki, tako da je ovo bila američka predstava koja će možda još da traje! Znači izvedena je predstava, Rusija je optužena i idemo dalje! Kakve gluposti, nako hoće da spreči Mila da udje u NATO! Pa da su hteli mogli su praviti proteste kad je trebalo a ne sad kad je svršen čin!

Зоран

pre 8 godina

Мило и теби се догађа народ коме је дозлогрдила твоја диктатура. Народ се полако ослобађа страха, ово је само почетак. Ти то најбоље знаш, сети се само како си ти дошао на власт. Почетак краја сваког диктатора почиње премлаћивањем народа.

BeKo

pre 8 godina

Milo je već "pao" jer su i vlada i skupština tehnički zbog izlaska Krivokapića iz koalicije, koja funkcioniše samo dok ne uđu u NATO. E sad što srpsko-ruska opozicija to nemože da podnese i sačeka izbore još par meseci dovoljno govori o motivima protesta.

ivan

pre 8 godina

Sama cinjenica da se Rusija pominje stalno, stalno, stalno, govori o tome da sa njima treba ukinuti diplomatske odnose.

O Djukanovicu drugom prilikom...

I havala Bogu da su dogadjanja u Crnoj Gori sada daleko, daleko od Srbije.

Sto dalje, to bolje! I Crna Gora i Rusija!

Crnogorac

pre 8 godina

Super je ova situacija, DPS se malo pogubio.
Jeste da je DF dobio negativne poene, ali tu je i drugi dio opozicije (Lekić, Bečić) koji će da profitira.
Žao mi je Milo, bliži ti se kraj...

Petar

pre 8 godina

Milo nije glup, i zna svoju ulogu i zasto se tolerise kriminalni rezim u jednoj kvazi drzavi u sred evrope. Jedina uloga CG je da ne dozvoli Rusiji da dodje do Balkana i Srbije jer bi to drasticno stvari u regionu a i u evropi.(videli smo svi u Siriji izgleda kad im je dostupna samo jedna luka). Iz tog razloga je otvoreno i jasno napao Rusiju da bi svojim gazdama pokazao koliko je i dalje lojalan u nadi da ce ga sacuvati od onoga cemu je on svedocio toliko puta u toku njegove visedecenijske vladavine tj u pokusaju da se postedi onoga sto se desilo mnogo ozbilnijim vladarima kao sto su Milosevic,Sadam,Gadafi....Zna on da jedino je relativno miran dok izvrsava naredjenja. Tuzan je to zivot.

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

Ajde Milo raspisi referendum, pa da vidimo zeli li crnogorski narod u nato. Postavi jasno i jednostavno pitanje: ,, jeste li za ulazak Crne Gore u Nato pakt", i videces sta narod zeli, a ne ovako da zemlju na svoju ruku uvlacis u savez koji ju je bombardovao pre 15 godina, samo da bi ostao na vlasti.

luka

pre 8 godina

U CG sukob vode četiri grupe Crnogoraca:_Milovi Crnogorci, terazijski Crnogorci iz Cg ,terazijski Crnogorci iz Bg i Milovi Crnogorci iz Bg !

Kiza

pre 8 godina

Haha bas se Rusi zabrinuse za jedno od najmanji drzava u Evropi i kao i to sta ce vas diktator reci protiv Rusa,ali docice vreme kada ce narod shvatiti ko su i sta rade Nato polivajci u svetu

Zox

pre 8 godina

Papagaj...

Zasto bi uopste ovo uzimali u obzir kad imamo razne Blerove, Sarkozije, Kamerone itd. koji citaju napisano... Oni su toliko uvuceni u "daj pare" da ne mogu da izadju i vode ih na uzicu kako kome treba.

Kad prodju, ostace steta i nista vise. To su misevi kojima je dobro bilo i ranije, dobro sad i dobro ce uvek biti, kako god da bude jer oni i ne procenjuju i razmisljaju vec - slusaju.

Ikac klisa

pre 8 godina

Shuti jadan ne bio da 'oce da se mjesaju ne bi ti zanocio u fotelji. Pa samo jedan kvart moskve da presele imali bi vecinu u CG :D

Željko

pre 8 godina

Milo je politicki mađioničar . Ali ima jedan ozbiljan problem . Magija mu je sve slabija i publike je sve manje. Otici ce ovako ili onako a kud ce posle toga to samo on zna. U Budvu nece sigurno.

Dux

pre 8 godina

"Crnogorska vlada ocenila je da zabrinutost Rusije zbog navodne prekomerne upotrebe sile potvrđuje da je Rusija umešana u proteste u Podgorici."

Au, onaj crveni Telitabi sa dignuta dva palca izgleda da je Milo!!!! Žuti je verovatno Lukšić!!!

Nikola Bg

pre 8 godina

Nadam se da narod u Crnoj Gori nece nasesti na ovu vladinu propagandu, koja mi dosta lici na Slobin RTS pred izbore i protest 2000. godine.

Vox popoli

pre 8 godina

Ejs sad, hoces li to da kazes da Amerikanci kad god zinu da su zabrinuti (a non stop to plasiraju), znaci da su umijesani? Ako je tako, pa dobro, mora i Rusija malo..

Glas Srbije

pre 8 godina

Ni manih ni nezahvalnijih ljudi od Mila i ovih oko Mila. Svima je obraz kao djon. Misle valjda da ce oni i nato vecito trajati a ne vide kako ovi u Evropi samo sto se za guse ne pohvataju.

Aleksandar

pre 8 godina

Haha sad rusi brane ove sto ruse vlast a u ukrajini i siriji protiv onih koji ruse vlast
Pa sta mislite vi rusi da je neko budala da vas ne kapira daj bezite daleko vam lijepa kuca

Zvono Ivanovo ce opet zvoniti... i jace!

pre 8 godina

Ovako intoniranom navijackom porukom Rusija salje signal svojim klerofasistickim podrzavaocima u Crnoj Gori da i dalje stoji iza njih istovremeno ih ohrabrujuci u daljim rusilackim pohodima protiv evroantlanskih integracija.
Zato kazem takvoj feli - protivu vas samo NATO! Jer ne poznaju i ne priznaju nikakav drugi argument do argumenta sile!

Stanoje

pre 8 godina

Koga to u Srbiji ima da boli sta Đukanović govori istinu? Zar se mi moramo naslađivati neredima na ulicama Podgorice? Niti smo iskrene komšije niti smo zaslužili da nam se veruje. Posle nema ljutnje.

Krle

pre 8 godina

Milo seti se žute grede silom si dosao silom moras i otici. Dosta brate vec 26 godina vladas odlazi vise ima u C. Gori valjda jos ljudi sem tebe.

Baranin

pre 8 godina

dakle djeco upamtite:Rusija i Srbija,Kostunica i njegove macke,Pravoslavna Crkva i masoni,oni u stvari postoje samo da bi rusili vlast u CG i naseg voljenoga Vodju. Ako li se ne daj Boze desi kakav zemljotres opet u nas odstetu odmah traziti od Putina zlocestoga.Jedino ko nas iskreno voli su albanci,USA i nas voljeni NATO.A sad mozete da se vratite kuci da ubjedite roditelje da nijesu gladni,ako ne vjeruju neka upale RTCG ili Pink tv i vidjece da im je super.Za Mila spremni.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Milo Djukanović je poslednji evropski diktator i despot. Nešto poput "Papa Doka" u Južnoj Americi. On nije ni svestan da mu je "sveća dogorela" i da tu činjenicu ne može da promeni nijedan pendrek, koji će poslati na svoj narod.
Jedina i poslednja nada su mu NATO i SAD, kojima treba da potčini Crnu Goru u zamenu za svoju slobodu i "političku besmrtnost". Isuviše je zabrazdio i porušio sve mostove za sobom. Nema gde da se vrati. A gnev robova, koji su ga do juče slepo sledili i slušali ume da bude jeziv.

dragan dragan

pre 8 godina

Stanje u Crnoj Gori je za zaljenje. Neko ko je namestio referendum, ko dobija izbore tako sto se ubacuju prethodno zaokruzeni listici a vracaju prazni gazdama, ima najmanje prava da prica. Ako se napredak drzave meri antisrpskom histerijom tu premca nemaju. Sada protiv Rusije. Ko vas je izdrzavao u proslosti, ruski dvor ili neko iz takozvane Evrope. I sad u NATO. Kako je to lepo zamisljeno, ali ce realnost biti malo drugacija. Gospodo, politicka elito na vlasti, vase vreme prolazi, vise ne mozete da budete to sto ste umislili.

Gojko

pre 8 godina

Cinjenica da vec 25 godina ne moze da se nadje pametniji, sposobniji, bolji i lepsi vladar od Mila Djukanovica govori o vama crnogorski narode. A, to sto vam ljude ubijaju snajperom kao vrapce, govori jos vise...

Bezbroj

pre 8 godina

Deluje mi da Crna Gora ne zeli vise Mila i to je to. Svi drugi ce iz ove price vuci vodu na svoju vodenicu i hvatati za svoj interes. I Milo bi otisao samo zna da ce iz fotelje na klupu pa u corku te mu se zato jos sedi u fotelji.

mile ns

pre 8 godina

da al zaboraviste EU i SAD da pomenete tako da izgleda da su svi umesani, kako se to zove u medicini kad mislis da svi rade protiv tebe a ti si ok

Mil0van

pre 8 godina

Ljudi, ne valja ovo. Nikako. Ovi veliki ponovo počinju da kuvaju preko nas malih. Ko god se raduje zato što je to u CG, a ne kod nas, neka razmisli još jednom.
Ovo miriše na balkansko proleće.
Videli smo kako se arapsko raširilo kao požar, ako ovo plane, neće se zaustaviti samo u CG.

Marko

pre 8 godina

Vidi Ruskog licemerja, ovde je vlast gruba prema demonstrantima i oposiciji. Sta je sa siriom, ukrainom. A Srbiji isto krivo jer ako udje cg u nato nece smeti srbija ama bas nikako dase mesa u unutrasnje stvari CG. S bija bi htela da ima u CG nesto ko sto ima u Bosni pa dase igra i mesa u te drzave kako hoce i moze. Procitani ste komsije.

002

pre 8 godina

Pa ti gospodine Milonja , ne umes da postujes ni onaj jezik koji si izmislio , crnogorski . Zašto ti se na reg. tablicama naziv drzave pise MNE ( Monte Negro ) a ne CG - Crna Gora .U noci proglasenja nezavisnosti ste svi vikali Viva Monte Negro . Pa gde vam je vas jezik i pravopis? I ti pravis modernu Evropsku drzavu ? Kako brate ? Nece CG narod u podanicki odnos prema zapadu , ne voli zapad , voli Ruse koji ih nikad nisu ostavili na cedilu . Citaj malo Njegosa .....

Iggi

pre 8 godina

Svaka cast braco crnogorci, vi pobegoste iz balkanskog blata ulazite u NATO. Samo ce pametni srbi gde god ih ima na balkanu ostati u blatu zbog te rusije,,mislim na srbiju i crnu goru.rusijaa mora hitno da se protera sa ovih prostora jer ce nam se ponovit devedesete, a dobro se zna kako smo prosli zbog njih tad.

Branko

pre 8 godina

Vlada Crne Gore bi trebalo da zna kako se razbijaju nepoželjne demonstracije. Najpre u redove demonstranata ubaciš svoje ljude i svoje saradnike koji će razbiti par izloga i baciti neki molotovljev koktel i eto povoda za policiju da baci suzavac u ogromnim količinama i da primeni silu na "opasne demonstrante" koji "ruše sve pred sobom". Čemu služe ove laži protiv Rusa?

Beogradski Crnogorac

pre 8 godina

Zapamtite ovo dobro: pre ili kasnije će izaći na videlo da je piroman krvavog raspada SFRJ Rusija. Verujem da bi se SFRJ raspala u svakom slucaju ali jedino Rusi su imali cilj da se SFRJ raspadne u krvi te su zato i podrzali Milosevica. Milosevic je bio ruski covek. Slobodanov brat je bio ambasador u Moskvi a danas su mu tamo zena i sin. Daleko lepa kuca Putinu i njegovoj "demokratiji".

Ikac klisa

pre 8 godina

Shuti jadan ne bio da 'oce da se mjesaju ne bi ti zanocio u fotelji. Pa samo jedan kvart moskve da presele imali bi vecinu u CG :D

Kiza

pre 8 godina

Haha bas se Rusi zabrinuse za jedno od najmanji drzava u Evropi i kao i to sta ce vas diktator reci protiv Rusa,ali docice vreme kada ce narod shvatiti ko su i sta rade Nato polivajci u svetu

Rogi Obrenovac

pre 8 godina

Ajde Milo raspisi referendum, pa da vidimo zeli li crnogorski narod u nato. Postavi jasno i jednostavno pitanje: ,, jeste li za ulazak Crne Gore u Nato pakt", i videces sta narod zeli, a ne ovako da zemlju na svoju ruku uvlacis u savez koji ju je bombardovao pre 15 godina, samo da bi ostao na vlasti.

Glas Srbije

pre 8 godina

Po istoj logici i amerikanci su direktno umesani u oruzanu pobunu na Kosovu, te generalno u raspad Jugoslavije jer su nebrojeno puta izrazavali zabrinutost zbog upotrebe sile protiv onih koji su se oruzano suprotstavili legalnim organima vlasti u Srbiji. Posto su i sadasnji vlastodrsci u CG reagovali na slican nacin zakljucujem da su i oni direktno umesani u razbijanju z Srbije. Hvala na priznanju, samo bi Srbija trebalo svaki kontakt sa tom vlascu da prekine.

Nikola Bg

pre 8 godina

Nadam se da narod u Crnoj Gori nece nasesti na ovu vladinu propagandu, koja mi dosta lici na Slobin RTS pred izbore i protest 2000. godine.

002

pre 8 godina

Znači kad se SAD mešaju u sve u svetu , kao začin c , zarad sopstvenih interesa , onda CG rukovodstvo ćuti . A Rusi kao nemaju pravo da se umešaju u politiku CG ? A kad je Milo navukao Ruse da kupuju kamenite placeve po CG i propale firme ( željezaru u Nikšiću Deripaski ) po basnoslovnim cenama , onda su Rusi bili OK ? Pa se , kad su Rusi ulozili pare i postali vlasnici skoro pola CG , on se dosetio da pomoću zakonskih smicalica obori cenu zemljista ( čitaj kamena) . A pare su ulozili , svi oni koji su prodali placeve, u kupovinu stanova po njima najdrazem gradu, Beogradu. I sad, Rusi se mešaju.......pa normalno da se mesaju . Ne znam šta je očekivao ?

Vladimir Pula

pre 8 godina

A čekajte malo ljudi, vi stvarno mislite da poslje svega sto smo vidjeli posljednih 5-6 godina u Europi, Sjevernoj Africi i na bliskom istoku, ovo nema nikakve veze sa geopolitičkim igrama ? Milo ima sreće jedino sto je stao na zlu, ali do sada u pravilu, pobjedničku stranu - amere.

Željko

pre 8 godina

Milo je politicki mađioničar . Ali ima jedan ozbiljan problem . Magija mu je sve slabija i publike je sve manje. Otici ce ovako ili onako a kud ce posle toga to samo on zna. U Budvu nece sigurno.

BeKo

pre 8 godina

Milo je već "pao" jer su i vlada i skupština tehnički zbog izlaska Krivokapića iz koalicije, koja funkcioniše samo dok ne uđu u NATO. E sad što srpsko-ruska opozicija to nemože da podnese i sačeka izbore još par meseci dovoljno govori o motivima protesta.

Crnogorac

pre 8 godina

Super je ova situacija, DPS se malo pogubio.
Jeste da je DF dobio negativne poene, ali tu je i drugi dio opozicije (Lekić, Bečić) koji će da profitira.
Žao mi je Milo, bliži ti se kraj...

Ivan S

pre 8 godina

Klasičan primer zamene teza i ozbiljne ograničenosti.

Evo ja baš gledao Dojče Vele kad ono privatizacija...naravno braCka...pa medijski mrak...pa strah među novinarima...pa pozajmljuju komšije litar mleka da prehrane decu.

Jel ono beše Dojče Vele drže Rusi?

Mnogo ste smešni vi novoformirani Crnogorci što vam je crkva izmišljena a Njegoš zamenjen Trokadero fazonom.

Predsednik vam je na vlasti 25 godina...to nema niti u jednoj demokratiji...vi ste ko Rusija na koju se žalite.

Zapad ga pušta niz reku samo vam je lakše da mislite da to radi Rusija. A i da radi legitimno je jer ste im prodali pola primorja :) rođaci

Glas Srbije

pre 8 godina

Ni manih ni nezahvalnijih ljudi od Mila i ovih oko Mila. Svima je obraz kao djon. Misle valjda da ce oni i nato vecito trajati a ne vide kako ovi u Evropi samo sto se za guse ne pohvataju.

Зоран

pre 8 godina

Мило и теби се догађа народ коме је дозлогрдила твоја диктатура. Народ се полако ослобађа страха, ово је само почетак. Ти то најбоље знаш, сети се само како си ти дошао на власт. Почетак краја сваког диктатора почиње премлаћивањем народа.

Vox popoli

pre 8 godina

Ejs sad, hoces li to da kazes da Amerikanci kad god zinu da su zabrinuti (a non stop to plasiraju), znaci da su umijesani? Ako je tako, pa dobro, mora i Rusija malo..

Lov u mutnom

pre 8 godina

"Dodato je da Đukanović nije predstavio "nijednan konkretni fakt navodne ruske povezanosti sa eskalacijom socijalne napetosti, jer tih činjenica jednostavno nema"."

Nema?! A to sto su ucestvovali vasi placenici iz Dveri i slicni iz Srbije?!
Sram vas bilo, barabe!

Petar

pre 8 godina

Milo nije glup, i zna svoju ulogu i zasto se tolerise kriminalni rezim u jednoj kvazi drzavi u sred evrope. Jedina uloga CG je da ne dozvoli Rusiji da dodje do Balkana i Srbije jer bi to drasticno stvari u regionu a i u evropi.(videli smo svi u Siriji izgleda kad im je dostupna samo jedna luka). Iz tog razloga je otvoreno i jasno napao Rusiju da bi svojim gazdama pokazao koliko je i dalje lojalan u nadi da ce ga sacuvati od onoga cemu je on svedocio toliko puta u toku njegove visedecenijske vladavine tj u pokusaju da se postedi onoga sto se desilo mnogo ozbilnijim vladarima kao sto su Milosevic,Sadam,Gadafi....Zna on da jedino je relativno miran dok izvrsava naredjenja. Tuzan je to zivot.

Predrag

pre 8 godina

@Cinjenica da vec 25 godina ne moze da se nadje pametniji, sposobniji, bolji i lepsi vladar od Mila Djukanovica govori o vama crnogorski narode.

Vi ste ih cesto menjali pa ste se vidim usrecili. Vama drzavu danas vode Toma Nikolic, Vucic, Dacic, Vulin. Mene bi bilo sramota da komentarisem vlast u CG. a da Srbiju vode ovakvi.

DNK

pre 8 godina

Kako koja zemlja, koju su Rusi sami odredili za svoju interesnu sferu, krene u neki proces priključenja Nato ili samo EU, tako se odjednom dese spontani protesti zbog najrazličitijih razloga, a Rusi izražavaju zabrinutost. To može da bude navodna ugroženost ruske nacionalne manjine, tipa Gruzija, Moldavija, pa fantomska pojava nacizma (Ukrajina), zahtev za prevremene izbore, pola godine pre redovnog termina (Crna Gora).

Ništa se u CG specijalno sa životnim standardom nije desilo pre 10 dana što ne postoji evo već 25 godina. Za neupućene geopolitičke eksperte, prosečna plata u CG je viša nego u Srbiji, penzije takođe. Niko im nije odvalio deo teritorije, mada ima puno pretendenata, od Albanaca na jugu, Bosnjaka na istoku i Srba na severu. A i Prevlaka je na pola Bokokotorskog zaliva.

Da zanemarimo činjenicu da za prekomernu sile (gde ima više povređenih policajaca nego protestanata) brine zemlja, gde se i pisanje novinskih članaka protiv velikog vođe završava višegodišnjom robijom, a jedinog opozicionog lidera ubijaju no name teroristi u sred Moskve.

Mislim da niko nikada nije podigao NATO iz pepela, kao ovaj novosovjetski režim u Rusiji.

Dux

pre 8 godina

"Crnogorska vlada ocenila je da zabrinutost Rusije zbog navodne prekomerne upotrebe sile potvrđuje da je Rusija umešana u proteste u Podgorici."

Au, onaj crveni Telitabi sa dignuta dva palca izgleda da je Milo!!!! Žuti je verovatno Lukšić!!!

Janko

pre 8 godina

U Crnoj Gori su i vlast i opozicija američki, tako da je ovo bila američka predstava koja će možda još da traje! Znači izvedena je predstava, Rusija je optužena i idemo dalje! Kakve gluposti, nako hoće da spreči Mila da udje u NATO! Pa da su hteli mogli su praviti proteste kad je trebalo a ne sad kad je svršen čin!

ivan

pre 8 godina

Sama cinjenica da se Rusija pominje stalno, stalno, stalno, govori o tome da sa njima treba ukinuti diplomatske odnose.

O Djukanovicu drugom prilikom...

I havala Bogu da su dogadjanja u Crnoj Gori sada daleko, daleko od Srbije.

Sto dalje, to bolje! I Crna Gora i Rusija!

Šavija Alonso

pre 8 godina

Protestanti i opozicione partije da se odmah ograde od podrške Rusije. Prvo, da bi ostali čistog obraza, a drugo, koju stranu Rusija podrži, ta je unapred izgubila.

Zox

pre 8 godina

Papagaj...

Zasto bi uopste ovo uzimali u obzir kad imamo razne Blerove, Sarkozije, Kamerone itd. koji citaju napisano... Oni su toliko uvuceni u "daj pare" da ne mogu da izadju i vode ih na uzicu kako kome treba.

Kad prodju, ostace steta i nista vise. To su misevi kojima je dobro bilo i ranije, dobro sad i dobro ce uvek biti, kako god da bude jer oni i ne procenjuju i razmisljaju vec - slusaju.

luka

pre 8 godina

U CG sukob vode četiri grupe Crnogoraca:_Milovi Crnogorci, terazijski Crnogorci iz Cg ,terazijski Crnogorci iz Bg i Milovi Crnogorci iz Bg !

Mikelli

pre 8 godina

Rusija ne želi još jednu NATO državu, bez obzira kolika je. Rusi su dosta uložili u Crnu Goru, ali se ispostavilo da je pogrešna investicija. Deo opozicije koja je pokušala upad u skupštinu je mnogo manje značajan nego što se predstavlja

fakti

pre 8 godina

Pogledajte na web-u rusku stampu. Svi od reda proteste nazivaju anti-NATO sto je tacno. Medjutim u ovoj izjavi rusko ministarstvu sugerira da je u pitanju nesto drugo.

?

pre 8 godina

@Gojko
Kod nas je izgleda licemerje nepresusno...
A koga smo mi birali? Ratne huskace i ubice? I sad smo kao mi bolji od njih!? Alo, oni koje smo mi birali su i nas i Crnogorce zavadili sa celim svetom i unistili i nas i one oko nas.
A sto se snajpera tice, kod njih ubijaju snajperima, kod nas postavljaju bombe usred grada i resetaju kalasnjikovima na ulicama... skoro svakodnevno.