Sreda, 07.10.2015.

00:28

Putin u Siriju šalje elitnu vojsku?

Ruski predsednik Vladimir Putin navodno je odlučio da u Siriju pošalje pripadnike elitne ruske vojske Spetsnaza kako bi se obračunali sa ekstremistima ID,

Izvor: B92

Putin u Siriju šalje elitnu vojsku? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Makar ja

pre 8 godina

Kapiram da ako posalju ove specijalne jedinice njihov cilj ce biti da pronadju i eliminisu drzavljane Rusije kojji su se pridruzili dzihadistima .Putin je bas rekao da njima nikako ne sme dozvoliti da se vrate i naruse unutrasnji mir zemlje ,ovaj haos je idealan da ih sve likvidira .

raspućin

pre 8 godina

Pod pretpostavkom da ovo nije najobičnija zapadna propaganda eventualno bi u Siriju bilo poslato par regimenti VDV-a i par bataljona spec brigada čisto da se razradi i proveri nova doktrina upotrebe. Ono što za amere pretstavljaju marinci to su za ruse VDV s tim što VDV po obučenosti više odgovara Francuskoj legiji stranaca. Tokom kratke, efikasne i upečatljive intervencije u Gruziji upravo su regimente VDV-a bile udarna pesnica i u par navrata su dobijali naređenja za pokret unazad jer su prebrzo napredovali. Interesantno je da je tada Gruzijska vojska primenjivala Nato doktrinu a Rusi su pokazali da imaju očigledno efikasan lek za to.

specnaz

pre 8 godina

Dark Knight, 07. oktobar 2015 02:24)

Bravo,nesto kao sto je kod nas postojao KSJ(korpus specijalnih jedinica)koju su cinili 63.padobranska,72.specijalna brigada,82.pomorsko diverzantski centar.

Đole

pre 8 godina

@Dobro informisan:

U svom naklapanju si ustvari opisao zapadno društvo, a ne rusko:

*Ako neko zavisi od Kine to je zapad.
*Ako se negde moral i kultura urušava (ili se urušila) to je BEZ SUMNJE zapad;
*Ako negde vlada bela kuga - svuda osim u muslimanskim zemljama (podataka iz 2010: dominantan broj članova porodice u SAD je 1 (jedan)! Žive pretežno sami i ne stvaraju porodice).

Biće pre da nisi baš dobro informisan, nego samo izmišljaš.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Oni će promeniti poziciju Rusije na Mediteranu i na Srednjem istoku", dodao je.

Koliko se ja razumem u "matematiku" ovo se zove "strah"!:-))

MiIos

pre 8 godina

Nek se ljudi vole, pa makar to bila ljubav srpskog mladića prema zlom čika specijalcu iz Rusije... ali korisno je za znati da je priča o nindža vojnicima samo vojna propaganda namenjena maloletnicima. Ima raznih specijalaca, i razne vrste obuke, ali na ishod vatrenog okršaja presudan uticaj ima sreća. Sa dobrom puškom možete nekoga da pogodite u glavu, a sa osrednjom u grudi. Najbolji specijalci na svetu ne mogu da garantuju pobedu protiv osrednjih specijalaca.
Koliko god zvučalo uzbudljivo, sve je to fake priča. U realnosti, Rambo često pogine u tovarnom delu kamiona, na putu ka bojištu, bez da uspe da pokaže svoj raskošan šuriken skil.

Radoje

pre 8 godina

Psi rata su i plaćeni da ginu. Samo, ovaj orah će im biti tvrđi nego Kavkaz. Amerikanci su iskusili zlo na svojoj koži, a sada će i Rusi. Šteta je samo što u tim "igrama" ginu civili, a ne oni koji vuku konce.

zbunjen neki lik

pre 8 godina

Mozda pomogne, ovi jedu sve zivo pred sobom...samo sve izgleda kao isplanirani scenario za odmjeravanje snaga specijalnih jedinica na tudjem tlu...

Pantagruel

pre 8 godina

Нису они ништа веће "убице" нити више "немилосрдни" него "Морнаричке фоке", "САС" или било која друга специјална јединица на свету, него је просто овде реч о голој пропаганди и лицемерју Запада. За исту врсту дела своје војнике ће назвати херојима, браниоцима и ослободиоцима, а противничке злотворима и убицама.

1 covek

pre 8 godina

Specnaz kao sto je opisana u tekstu ne postoji.
Specnaz je zapravo zajednicki naziv za sve specijalne jedinice u rusiji, vojne i policijske. Omon, alfa, desantnjiki i sl.
Po ovom tekstu ispada da ce sve spec jedinice biti ukljucene u dejstva.

Dobro informisan

pre 8 godina

Koja kgb propaganda, za jacanje ruskog imperijalnog antidemokratskog uticaja.Poslastica za polusvet.
Ipak..Rusija je tigar od papira, izduvani balon, jer je ekonomski i kulturno slaba.Tehnoloski zavisna od zapada i Kine.
Osim toga tamo vlada nemoral i bela kuga, porodicne vrednosti su unistene i razvodi su oko 60% sto je medju najvisom stopom u svetu.
Za Rusiju je najbolje da se mane imperijalizma i prikljuci naprednom svetu,jer imaju sta da ponude.

MileZullu

pre 8 godina

Ovo je potvrdio izvor koji je blizak čovjeku koji poznaje čovjeka koji je jednom sjedio sa čovjekom, a čiji sin poznaje čovjeka koji se povremeno čuje sa čovjekom čiji je prvi komšija čovjek koji je jednom pričao sa čovjekom koji poznaje čuvara u Kremlju?

P.S. Putin je nedavno u intervjuu za američku televiziju CBS (preporučujem da pogledate, emisija se zove "60 minutes") rekao kako Rusija neće slati svoje trupe da se bore na terenu Sirije.

matematika

pre 8 godina

spetnaz nisu vojna nego policijska jedinica i oni nema sta da traze u spoljnim misijama.To je kao kada bi mi poslali zandarmeriju u misiju u inostranatvo.Za to sluze paravojne specijlne snage.

Dark Knight

pre 8 godina

Za one koje interesuje, Spetsnaz je skracenica od specijalno naznacenje, to je inace skupina mnogo specijalnih jedinica za razne namene, ovde u clanku konkretno, se verovatno misli na Alfa grupu, ona je striktno vojna formacija, najboljih od najboljih, treninzi su im stvarno bolesni, ima dobrih snimaka na youtube-u, pogledajte i sve ce vam biti jasno..

Дража

pre 8 godina

Jest čak i da to uradi prvo će da javi medijima. Da ne veruje čovek da li se novinari prave naivni ili stvarno veruju da se akcije specijalnih jedinica reklamiraju u novinama unapred.
Pa takve akcije se kriju i nakon izvršavanja a kamo li pre. Putin nije sisao vesla pa da telefonira ISIS-u "e šaljemo vam Specnac, bežite ili ih sačekajte pa pobijte". Gluposti.

Nikto krome nas!

pre 8 godina

Spetsnaz je kovanica dve reci, "specijalna namena", tj. "jedinice specijalne namene". Dakle, specijalne jedinice. Svaki rod vojske ima svoj specnaz, kao i GRU, FSB, Unutrasnja vojska, pogranicne sluzbe itd. Npr, ceo VDV se smatra specijalnom jedinicom, GRU ima svoj spencaz koji je u saradnji sa specnazom morske pehote (marinaca) cinio "ljubazne ljude" na Krimu. Takodje, tu je i SOBR, OMON, Vityaz, Alfa itd., dok unutrasnja vojska ima nekoliko desetina razlicitih specijalnih jedinica, stacioniranih u vecim gradovima u zemlji. Koliko se secam, cak i sudstvo ima svoj specnaz, ali nisam siguran. U Siriji sigurno dejstvuje GRU specnaz (koji ajde, mozemo da kazemo da je elita elite), u obezbedjenju avio i pomorskih baza specnaz Morske Pehote, a ako dodje do neke vece ofanzive ruskih snaga, tu ce sigurno ici "plave bere", tj. VDV - padobranci. Oni se svi smatraju specnazom, sto zbog brutalnog treninga, sto zbog akcija koje su izvodili, pocevsi od zauzimanja aerodroma i kontrolnog tornja u Pragu 1968, pa do preuzimanja predsednicke palate u Avganistanu 1979, i borbe sa dzihadistima kako tu, tako i u Ceceniji. E, ako njih u vecem broju posalju u Siriju ili Irak, bolje je teroristima da se sami poubijaju medjusobno, posto ce ostati samo dugmici od njih. Idealna prilika da se istestira nova vojna oprema "Ratnik", pa da vide Ameri i NATO sa kim zaista imaju posla. Posle mozda NATO sjase i sa nas, pa nas Rusi uzmu pod svoje :-)

Srbin

pre 8 godina

Specnaz je veoma sirok pojam. Ako biste mogli konkretno da kazete koju jedinicu salje: Gru, Vimpel, Alfa??? Bilo bi dobro prvo objasniti sam pojam specnaza pa tek onda pisati o njima kao najvecim ubicama koje je svet video...

alfa tim

pre 8 godina

Kakve sve nebuloze pisu i forsiraju. Kakvih crnih 150 000 vojnika. I da rese da posalju to ce biti par hiljada. Sada ce mozda kao Ameri da salju tajno manje elitne jedinice i to je to.

.

pre 8 godina

Za ove je zanimljivo da ih ima mnogo. Za razliku od drugih elitnih jedinica kao sto su americke Foke, britanski SAS i slicno, kojih ima po 2-3 000, Specnaci imaju vise od 100 000 pripadnika. Obuka im je nenormalna, brutalna, prolaze neverovatne fizicke testove i obuke, psihicke torture kako bi postali mentalno sposobni za sve. Sigurno najopasnija elitna jedinica na svetu, poznato je da su u Ceceniji haos napravili medju teroristima. Ovi nemaju milosti, a nemaju ni zarobljenike...

Vatra

pre 8 godina

Mozete da pricate o Putinu sta hocete , ali on je od zemlje koja je bila izgubljena u svemiru uspeo da vrati za neverovatno kratko vreme, vratio nacionalni ponos i identitet, Rusija stoji cvrsto cak i pored ovih zapadnjackih sankcija, a za vojsku i da ne pricamo. Svaka mu cast.
A ovih se kanda plase zapadnjaci, satro nemilosrdni, jok ce da masiraju teroriste, da im sluze hladno pivo. Daj nemoj da ste smesni. Videli smo Francuske specijalce kako su jurili u konfuziji za dvojcom terorista bez ikakve organizacije kao copor ulicnih kerova.

stalker

pre 8 godina

Jel su ovi koji ovako nesto izjavljuju normalni?! Uz vazdusnu podrsku sa 150 hiljada vojnika i Spetsnaz jedinicama moze da se okupira pola Evrope, ko bi normalan slao toliku silu na bandu fanaticnih glavoseca, koje moze da satre i iranska pesadija za par meseci, samo kad bi im dali odresene ruke. To nema nikakve logike, to je kao da lovite ribu sa par kilograma C4. Tako nesto se prosto ne radi.

Pantagruel

pre 8 godina

Нису они ништа веће "убице" нити више "немилосрдни" него "Морнаричке фоке", "САС" или било која друга специјална јединица на свету, него је просто овде реч о голој пропаганди и лицемерју Запада. За исту врсту дела своје војнике ће назвати херојима, браниоцима и ослободиоцима, а противничке злотворима и убицама.

Nikto krome nas!

pre 8 godina

Spetsnaz je kovanica dve reci, "specijalna namena", tj. "jedinice specijalne namene". Dakle, specijalne jedinice. Svaki rod vojske ima svoj specnaz, kao i GRU, FSB, Unutrasnja vojska, pogranicne sluzbe itd. Npr, ceo VDV se smatra specijalnom jedinicom, GRU ima svoj spencaz koji je u saradnji sa specnazom morske pehote (marinaca) cinio "ljubazne ljude" na Krimu. Takodje, tu je i SOBR, OMON, Vityaz, Alfa itd., dok unutrasnja vojska ima nekoliko desetina razlicitih specijalnih jedinica, stacioniranih u vecim gradovima u zemlji. Koliko se secam, cak i sudstvo ima svoj specnaz, ali nisam siguran. U Siriji sigurno dejstvuje GRU specnaz (koji ajde, mozemo da kazemo da je elita elite), u obezbedjenju avio i pomorskih baza specnaz Morske Pehote, a ako dodje do neke vece ofanzive ruskih snaga, tu ce sigurno ici "plave bere", tj. VDV - padobranci. Oni se svi smatraju specnazom, sto zbog brutalnog treninga, sto zbog akcija koje su izvodili, pocevsi od zauzimanja aerodroma i kontrolnog tornja u Pragu 1968, pa do preuzimanja predsednicke palate u Avganistanu 1979, i borbe sa dzihadistima kako tu, tako i u Ceceniji. E, ako njih u vecem broju posalju u Siriju ili Irak, bolje je teroristima da se sami poubijaju medjusobno, posto ce ostati samo dugmici od njih. Idealna prilika da se istestira nova vojna oprema "Ratnik", pa da vide Ameri i NATO sa kim zaista imaju posla. Posle mozda NATO sjase i sa nas, pa nas Rusi uzmu pod svoje :-)

1 covek

pre 8 godina

Specnaz kao sto je opisana u tekstu ne postoji.
Specnaz je zapravo zajednicki naziv za sve specijalne jedinice u rusiji, vojne i policijske. Omon, alfa, desantnjiki i sl.
Po ovom tekstu ispada da ce sve spec jedinice biti ukljucene u dejstva.

Vatra

pre 8 godina

Mozete da pricate o Putinu sta hocete , ali on je od zemlje koja je bila izgubljena u svemiru uspeo da vrati za neverovatno kratko vreme, vratio nacionalni ponos i identitet, Rusija stoji cvrsto cak i pored ovih zapadnjackih sankcija, a za vojsku i da ne pricamo. Svaka mu cast.
A ovih se kanda plase zapadnjaci, satro nemilosrdni, jok ce da masiraju teroriste, da im sluze hladno pivo. Daj nemoj da ste smesni. Videli smo Francuske specijalce kako su jurili u konfuziji za dvojcom terorista bez ikakve organizacije kao copor ulicnih kerova.

stalker

pre 8 godina

Jel su ovi koji ovako nesto izjavljuju normalni?! Uz vazdusnu podrsku sa 150 hiljada vojnika i Spetsnaz jedinicama moze da se okupira pola Evrope, ko bi normalan slao toliku silu na bandu fanaticnih glavoseca, koje moze da satre i iranska pesadija za par meseci, samo kad bi im dali odresene ruke. To nema nikakve logike, to je kao da lovite ribu sa par kilograma C4. Tako nesto se prosto ne radi.

MileZullu

pre 8 godina

Ovo je potvrdio izvor koji je blizak čovjeku koji poznaje čovjeka koji je jednom sjedio sa čovjekom, a čiji sin poznaje čovjeka koji se povremeno čuje sa čovjekom čiji je prvi komšija čovjek koji je jednom pričao sa čovjekom koji poznaje čuvara u Kremlju?

P.S. Putin je nedavno u intervjuu za američku televiziju CBS (preporučujem da pogledate, emisija se zove "60 minutes") rekao kako Rusija neće slati svoje trupe da se bore na terenu Sirije.

Srbin

pre 8 godina

Specnaz je veoma sirok pojam. Ako biste mogli konkretno da kazete koju jedinicu salje: Gru, Vimpel, Alfa??? Bilo bi dobro prvo objasniti sam pojam specnaza pa tek onda pisati o njima kao najvecim ubicama koje je svet video...

.

pre 8 godina

Za ove je zanimljivo da ih ima mnogo. Za razliku od drugih elitnih jedinica kao sto su americke Foke, britanski SAS i slicno, kojih ima po 2-3 000, Specnaci imaju vise od 100 000 pripadnika. Obuka im je nenormalna, brutalna, prolaze neverovatne fizicke testove i obuke, psihicke torture kako bi postali mentalno sposobni za sve. Sigurno najopasnija elitna jedinica na svetu, poznato je da su u Ceceniji haos napravili medju teroristima. Ovi nemaju milosti, a nemaju ni zarobljenike...

Дража

pre 8 godina

Jest čak i da to uradi prvo će da javi medijima. Da ne veruje čovek da li se novinari prave naivni ili stvarno veruju da se akcije specijalnih jedinica reklamiraju u novinama unapred.
Pa takve akcije se kriju i nakon izvršavanja a kamo li pre. Putin nije sisao vesla pa da telefonira ISIS-u "e šaljemo vam Specnac, bežite ili ih sačekajte pa pobijte". Gluposti.

alfa tim

pre 8 godina

Kakve sve nebuloze pisu i forsiraju. Kakvih crnih 150 000 vojnika. I da rese da posalju to ce biti par hiljada. Sada ce mozda kao Ameri da salju tajno manje elitne jedinice i to je to.

Dark Knight

pre 8 godina

Za one koje interesuje, Spetsnaz je skracenica od specijalno naznacenje, to je inace skupina mnogo specijalnih jedinica za razne namene, ovde u clanku konkretno, se verovatno misli na Alfa grupu, ona je striktno vojna formacija, najboljih od najboljih, treninzi su im stvarno bolesni, ima dobrih snimaka na youtube-u, pogledajte i sve ce vam biti jasno..

zbunjen neki lik

pre 8 godina

Mozda pomogne, ovi jedu sve zivo pred sobom...samo sve izgleda kao isplanirani scenario za odmjeravanje snaga specijalnih jedinica na tudjem tlu...

Radoje

pre 8 godina

Psi rata su i plaćeni da ginu. Samo, ovaj orah će im biti tvrđi nego Kavkaz. Amerikanci su iskusili zlo na svojoj koži, a sada će i Rusi. Šteta je samo što u tim "igrama" ginu civili, a ne oni koji vuku konce.

Dobro informisan

pre 8 godina

Koja kgb propaganda, za jacanje ruskog imperijalnog antidemokratskog uticaja.Poslastica za polusvet.
Ipak..Rusija je tigar od papira, izduvani balon, jer je ekonomski i kulturno slaba.Tehnoloski zavisna od zapada i Kine.
Osim toga tamo vlada nemoral i bela kuga, porodicne vrednosti su unistene i razvodi su oko 60% sto je medju najvisom stopom u svetu.
Za Rusiju je najbolje da se mane imperijalizma i prikljuci naprednom svetu,jer imaju sta da ponude.

Đole

pre 8 godina

@Dobro informisan:

U svom naklapanju si ustvari opisao zapadno društvo, a ne rusko:

*Ako neko zavisi od Kine to je zapad.
*Ako se negde moral i kultura urušava (ili se urušila) to je BEZ SUMNJE zapad;
*Ako negde vlada bela kuga - svuda osim u muslimanskim zemljama (podataka iz 2010: dominantan broj članova porodice u SAD je 1 (jedan)! Žive pretežno sami i ne stvaraju porodice).

Biće pre da nisi baš dobro informisan, nego samo izmišljaš.

raspućin

pre 8 godina

Pod pretpostavkom da ovo nije najobičnija zapadna propaganda eventualno bi u Siriju bilo poslato par regimenti VDV-a i par bataljona spec brigada čisto da se razradi i proveri nova doktrina upotrebe. Ono što za amere pretstavljaju marinci to su za ruse VDV s tim što VDV po obučenosti više odgovara Francuskoj legiji stranaca. Tokom kratke, efikasne i upečatljive intervencije u Gruziji upravo su regimente VDV-a bile udarna pesnica i u par navrata su dobijali naređenja za pokret unazad jer su prebrzo napredovali. Interesantno je da je tada Gruzijska vojska primenjivala Nato doktrinu a Rusi su pokazali da imaju očigledno efikasan lek za to.

matematika

pre 8 godina

spetnaz nisu vojna nego policijska jedinica i oni nema sta da traze u spoljnim misijama.To je kao kada bi mi poslali zandarmeriju u misiju u inostranatvo.Za to sluze paravojne specijlne snage.

MiIos

pre 8 godina

Nek se ljudi vole, pa makar to bila ljubav srpskog mladića prema zlom čika specijalcu iz Rusije... ali korisno je za znati da je priča o nindža vojnicima samo vojna propaganda namenjena maloletnicima. Ima raznih specijalaca, i razne vrste obuke, ali na ishod vatrenog okršaja presudan uticaj ima sreća. Sa dobrom puškom možete nekoga da pogodite u glavu, a sa osrednjom u grudi. Najbolji specijalci na svetu ne mogu da garantuju pobedu protiv osrednjih specijalaca.
Koliko god zvučalo uzbudljivo, sve je to fake priča. U realnosti, Rambo često pogine u tovarnom delu kamiona, na putu ka bojištu, bez da uspe da pokaže svoj raskošan šuriken skil.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Oni će promeniti poziciju Rusije na Mediteranu i na Srednjem istoku", dodao je.

Koliko se ja razumem u "matematiku" ovo se zove "strah"!:-))

specnaz

pre 8 godina

Dark Knight, 07. oktobar 2015 02:24)

Bravo,nesto kao sto je kod nas postojao KSJ(korpus specijalnih jedinica)koju su cinili 63.padobranska,72.specijalna brigada,82.pomorsko diverzantski centar.

Makar ja

pre 8 godina

Kapiram da ako posalju ove specijalne jedinice njihov cilj ce biti da pronadju i eliminisu drzavljane Rusije kojji su se pridruzili dzihadistima .Putin je bas rekao da njima nikako ne sme dozvoliti da se vrate i naruse unutrasnji mir zemlje ,ovaj haos je idealan da ih sve likvidira .

Dobro informisan

pre 8 godina

Koja kgb propaganda, za jacanje ruskog imperijalnog antidemokratskog uticaja.Poslastica za polusvet.
Ipak..Rusija je tigar od papira, izduvani balon, jer je ekonomski i kulturno slaba.Tehnoloski zavisna od zapada i Kine.
Osim toga tamo vlada nemoral i bela kuga, porodicne vrednosti su unistene i razvodi su oko 60% sto je medju najvisom stopom u svetu.
Za Rusiju je najbolje da se mane imperijalizma i prikljuci naprednom svetu,jer imaju sta da ponude.

Radoje

pre 8 godina

Psi rata su i plaćeni da ginu. Samo, ovaj orah će im biti tvrđi nego Kavkaz. Amerikanci su iskusili zlo na svojoj koži, a sada će i Rusi. Šteta je samo što u tim "igrama" ginu civili, a ne oni koji vuku konce.

matematika

pre 8 godina

spetnaz nisu vojna nego policijska jedinica i oni nema sta da traze u spoljnim misijama.To je kao kada bi mi poslali zandarmeriju u misiju u inostranatvo.Za to sluze paravojne specijlne snage.

Nikto krome nas!

pre 8 godina

Spetsnaz je kovanica dve reci, "specijalna namena", tj. "jedinice specijalne namene". Dakle, specijalne jedinice. Svaki rod vojske ima svoj specnaz, kao i GRU, FSB, Unutrasnja vojska, pogranicne sluzbe itd. Npr, ceo VDV se smatra specijalnom jedinicom, GRU ima svoj spencaz koji je u saradnji sa specnazom morske pehote (marinaca) cinio "ljubazne ljude" na Krimu. Takodje, tu je i SOBR, OMON, Vityaz, Alfa itd., dok unutrasnja vojska ima nekoliko desetina razlicitih specijalnih jedinica, stacioniranih u vecim gradovima u zemlji. Koliko se secam, cak i sudstvo ima svoj specnaz, ali nisam siguran. U Siriji sigurno dejstvuje GRU specnaz (koji ajde, mozemo da kazemo da je elita elite), u obezbedjenju avio i pomorskih baza specnaz Morske Pehote, a ako dodje do neke vece ofanzive ruskih snaga, tu ce sigurno ici "plave bere", tj. VDV - padobranci. Oni se svi smatraju specnazom, sto zbog brutalnog treninga, sto zbog akcija koje su izvodili, pocevsi od zauzimanja aerodroma i kontrolnog tornja u Pragu 1968, pa do preuzimanja predsednicke palate u Avganistanu 1979, i borbe sa dzihadistima kako tu, tako i u Ceceniji. E, ako njih u vecem broju posalju u Siriju ili Irak, bolje je teroristima da se sami poubijaju medjusobno, posto ce ostati samo dugmici od njih. Idealna prilika da se istestira nova vojna oprema "Ratnik", pa da vide Ameri i NATO sa kim zaista imaju posla. Posle mozda NATO sjase i sa nas, pa nas Rusi uzmu pod svoje :-)

Pantagruel

pre 8 godina

Нису они ништа веће "убице" нити више "немилосрдни" него "Морнаричке фоке", "САС" или било која друга специјална јединица на свету, него је просто овде реч о голој пропаганди и лицемерју Запада. За исту врсту дела своје војнике ће назвати херојима, браниоцима и ослободиоцима, а противничке злотворима и убицама.

Vatra

pre 8 godina

Mozete da pricate o Putinu sta hocete , ali on je od zemlje koja je bila izgubljena u svemiru uspeo da vrati za neverovatno kratko vreme, vratio nacionalni ponos i identitet, Rusija stoji cvrsto cak i pored ovih zapadnjackih sankcija, a za vojsku i da ne pricamo. Svaka mu cast.
A ovih se kanda plase zapadnjaci, satro nemilosrdni, jok ce da masiraju teroriste, da im sluze hladno pivo. Daj nemoj da ste smesni. Videli smo Francuske specijalce kako su jurili u konfuziji za dvojcom terorista bez ikakve organizacije kao copor ulicnih kerova.

.

pre 8 godina

Za ove je zanimljivo da ih ima mnogo. Za razliku od drugih elitnih jedinica kao sto su americke Foke, britanski SAS i slicno, kojih ima po 2-3 000, Specnaci imaju vise od 100 000 pripadnika. Obuka im je nenormalna, brutalna, prolaze neverovatne fizicke testove i obuke, psihicke torture kako bi postali mentalno sposobni za sve. Sigurno najopasnija elitna jedinica na svetu, poznato je da su u Ceceniji haos napravili medju teroristima. Ovi nemaju milosti, a nemaju ni zarobljenike...

zbunjen neki lik

pre 8 godina

Mozda pomogne, ovi jedu sve zivo pred sobom...samo sve izgleda kao isplanirani scenario za odmjeravanje snaga specijalnih jedinica na tudjem tlu...

stalker

pre 8 godina

Jel su ovi koji ovako nesto izjavljuju normalni?! Uz vazdusnu podrsku sa 150 hiljada vojnika i Spetsnaz jedinicama moze da se okupira pola Evrope, ko bi normalan slao toliku silu na bandu fanaticnih glavoseca, koje moze da satre i iranska pesadija za par meseci, samo kad bi im dali odresene ruke. To nema nikakve logike, to je kao da lovite ribu sa par kilograma C4. Tako nesto se prosto ne radi.

Srbin

pre 8 godina

Specnaz je veoma sirok pojam. Ako biste mogli konkretno da kazete koju jedinicu salje: Gru, Vimpel, Alfa??? Bilo bi dobro prvo objasniti sam pojam specnaza pa tek onda pisati o njima kao najvecim ubicama koje je svet video...

Dark Knight

pre 8 godina

Za one koje interesuje, Spetsnaz je skracenica od specijalno naznacenje, to je inace skupina mnogo specijalnih jedinica za razne namene, ovde u clanku konkretno, se verovatno misli na Alfa grupu, ona je striktno vojna formacija, najboljih od najboljih, treninzi su im stvarno bolesni, ima dobrih snimaka na youtube-u, pogledajte i sve ce vam biti jasno..

1 covek

pre 8 godina

Specnaz kao sto je opisana u tekstu ne postoji.
Specnaz je zapravo zajednicki naziv za sve specijalne jedinice u rusiji, vojne i policijske. Omon, alfa, desantnjiki i sl.
Po ovom tekstu ispada da ce sve spec jedinice biti ukljucene u dejstva.

MiIos

pre 8 godina

Nek se ljudi vole, pa makar to bila ljubav srpskog mladića prema zlom čika specijalcu iz Rusije... ali korisno je za znati da je priča o nindža vojnicima samo vojna propaganda namenjena maloletnicima. Ima raznih specijalaca, i razne vrste obuke, ali na ishod vatrenog okršaja presudan uticaj ima sreća. Sa dobrom puškom možete nekoga da pogodite u glavu, a sa osrednjom u grudi. Najbolji specijalci na svetu ne mogu da garantuju pobedu protiv osrednjih specijalaca.
Koliko god zvučalo uzbudljivo, sve je to fake priča. U realnosti, Rambo često pogine u tovarnom delu kamiona, na putu ka bojištu, bez da uspe da pokaže svoj raskošan šuriken skil.

raspućin

pre 8 godina

Pod pretpostavkom da ovo nije najobičnija zapadna propaganda eventualno bi u Siriju bilo poslato par regimenti VDV-a i par bataljona spec brigada čisto da se razradi i proveri nova doktrina upotrebe. Ono što za amere pretstavljaju marinci to su za ruse VDV s tim što VDV po obučenosti više odgovara Francuskoj legiji stranaca. Tokom kratke, efikasne i upečatljive intervencije u Gruziji upravo su regimente VDV-a bile udarna pesnica i u par navrata su dobijali naređenja za pokret unazad jer su prebrzo napredovali. Interesantno je da je tada Gruzijska vojska primenjivala Nato doktrinu a Rusi su pokazali da imaju očigledno efikasan lek za to.

alfa tim

pre 8 godina

Kakve sve nebuloze pisu i forsiraju. Kakvih crnih 150 000 vojnika. I da rese da posalju to ce biti par hiljada. Sada ce mozda kao Ameri da salju tajno manje elitne jedinice i to je to.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Oni će promeniti poziciju Rusije na Mediteranu i na Srednjem istoku", dodao je.

Koliko se ja razumem u "matematiku" ovo se zove "strah"!:-))

MileZullu

pre 8 godina

Ovo je potvrdio izvor koji je blizak čovjeku koji poznaje čovjeka koji je jednom sjedio sa čovjekom, a čiji sin poznaje čovjeka koji se povremeno čuje sa čovjekom čiji je prvi komšija čovjek koji je jednom pričao sa čovjekom koji poznaje čuvara u Kremlju?

P.S. Putin je nedavno u intervjuu za američku televiziju CBS (preporučujem da pogledate, emisija se zove "60 minutes") rekao kako Rusija neće slati svoje trupe da se bore na terenu Sirije.

Đole

pre 8 godina

@Dobro informisan:

U svom naklapanju si ustvari opisao zapadno društvo, a ne rusko:

*Ako neko zavisi od Kine to je zapad.
*Ako se negde moral i kultura urušava (ili se urušila) to je BEZ SUMNJE zapad;
*Ako negde vlada bela kuga - svuda osim u muslimanskim zemljama (podataka iz 2010: dominantan broj članova porodice u SAD je 1 (jedan)! Žive pretežno sami i ne stvaraju porodice).

Biće pre da nisi baš dobro informisan, nego samo izmišljaš.

Дража

pre 8 godina

Jest čak i da to uradi prvo će da javi medijima. Da ne veruje čovek da li se novinari prave naivni ili stvarno veruju da se akcije specijalnih jedinica reklamiraju u novinama unapred.
Pa takve akcije se kriju i nakon izvršavanja a kamo li pre. Putin nije sisao vesla pa da telefonira ISIS-u "e šaljemo vam Specnac, bežite ili ih sačekajte pa pobijte". Gluposti.

specnaz

pre 8 godina

Dark Knight, 07. oktobar 2015 02:24)

Bravo,nesto kao sto je kod nas postojao KSJ(korpus specijalnih jedinica)koju su cinili 63.padobranska,72.specijalna brigada,82.pomorsko diverzantski centar.

Makar ja

pre 8 godina

Kapiram da ako posalju ove specijalne jedinice njihov cilj ce biti da pronadju i eliminisu drzavljane Rusije kojji su se pridruzili dzihadistima .Putin je bas rekao da njima nikako ne sme dozvoliti da se vrate i naruse unutrasnji mir zemlje ,ovaj haos je idealan da ih sve likvidira .