Ponedeljak, 05.10.2015.

16:07

HTC nema rešenje - od sjaja do očaja

Posrnuli tajvanski proizvođač pametnih telefona HTC prijavio je gubitak u drugom uzastopnom kvartalu, nekoliko nedelja pošto je najavio ukidanje radnih mesta.

Izvor: Tanjug

HTC nema rešenje - od sjaja do oèaja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Laca

pre 8 godina

HTC je ludilo, ubiva na mesto, naj bolji telefon na svetu. Koj ga nije imao nema pojma. Ejpl jabuka je dobar al ne toliko. Dobri su i ostali al HTC zakiva.

Sima

pre 8 godina

Svaka nova tehnologija prolazi kroz isti ciklus, pa tako i smartphone. Vreme kada se profit mogao praviti na inovaciji polako prolazi. Sada je bitna samo cena. Koga interesuje više neka potraži "technology life cycle".

ДИ

pre 8 godina

Радим код моб.оператера, дакле продајемо све и примамо на сервис све, је л те... Самсунг ће уништит сам себе хиперпродукцијом и избацивањем серија и серија модела, дискутабилног квалитета. Сони- често се кваре, и иду на поновљени сервис, чак и премијум модели. иПхоне- нереално скуп. ЗТЕ- ђубре. Алкател такође, њихова Идол серија је највећи дебакл и сваки други иде на сервис и мења се за нови. Хуавеи нисмо имали толико заступљен, али се показао добро, у односу на ЗТЕ нпр- небо и земља. ХТЦ је у врху минималан број жалби, сервиса, лепа израда, металн кућишта, мој фаворит а да није прескуп ХТЦ 820, ради као сат, прелеп и мултифункционалан, а камера на коју се неко жалио у коментарима- одлична. Desire Eye-телефон којим је нпр једнан купац заменио јабуку. Што се Лумиа, тј сада Микрософт модела тиче, одличан квалитет, у односу на Андроид минимум проблема, главни им је изглед, кориснички мени, монотон, не толико прегледан, па се они који су користили андроид разочарају и тешко навикавају. Говорим о просечном кориснику телефона у Србији, који углавном једва да користи 20% функција апарата. МС су брзи, супер одзив екрана, њихова камера од 5мп гази Алкателову од 8, итд... Али тај интерфејс збуњује људе и одустану од куповине. ХТЦ би убек био мој избор, јер је квалитетан, и не носи га свако. Није никакав мит, сваки дан радим с људима смучили су ми се и Самсунг и иПхоне премијум модели због профила клијентеле која их тражи, од највећих снобова, до оних који немају честито да једу и обуку се, али се задуже телефона ради, па после плач и кукњава за плаћање. Да не помињем, за обе категорије, да не корист ни део функција, нити се труде да науче...

Goran

pre 8 godina

Ako se proizvodjaci pametnih telefona uskoro ne probude i sagledaju trziste i stvarne zahteve potrosaca sve njih ocekuje pad prodaje. Zasto? Odogovor je prezasicenost trzista. Gomila novih modela, gomila novih proizvodjaca a stvarnih noviteta uopste nema. Prica se svodi na ubrzavanje procesora, povecanje memorije i podizanje rezolucije ekrana. Nisu prosecnom potrosacu potrebni telefoni sa 32 jezgra i 16 gb rama, potrebne su stvarne pratkticne promene koje ce donositi promenu u nacinu rada sa mobilnim telefonom. Proizvodjaci kao da se utrkuju da zadovolje "gikove" koji ce zaraditi neki poen vise na bench sajtovima. Realno gledano sve potrebe jednog korisnika ce zadovoljiti dobar telefon sa dobrim dual core procesorom i 1 gb rama. Stvarnih unapredjenja nema vec par godina. Ako proizvodjaci uskoro ne naprave bolju komunikaciju sa stvarnim korisnicima njihovih uredjaja ocekuje ih ne bas nezno budjenje...

mix

pre 8 godina

Imao sam nekad Htc HD2. To je bio ne prevazidjen telefon do skoro, mozda njihov najbolji, naravno odmah sam mu uradio root i ubacio android, on je i sad jedan od najpopularnijih telefona na xda developers-u

Nikola

pre 8 godina

HTC telefoni su postali preskupi kada su se najvise prodavali. Tako su oterali ljude kod konkurencije. Da ne pricamo o ultra pixel kameri kojom su hteli da se izdvoje, i vala jesu, od tada su imali najgore kamere na trzistu. Bar u premium segmentu.

RoBot

pre 8 godina

I bas sad kad treba da kupim htc vi objavljujete ovo. necu microsoft windows, ipak je monoton I dosadan, valjda I nepouzdan. samsung mi se smucio, lg nije moj stil I iphone, pa nisam bigatas, sony za kineze. ne bi se smeo usudit uzet alcatel ili hawai.
uzimam thc bez obzira...ne znam koji drugi bi dosao u opticaj.
dosvidanja

Stefan

pre 8 godina

Vlasnik sam htc One S, i veliki sam njihov fan, pre toga sam imao Desire S, i oba telefona imaju apsolutno kaastrofalne kamere, kao da su se trudili da ih naprave sto gore da budu! Neverovatno.
Takodje mogli su malo da spuste cenu, nek se fokusiraju na kolicinu prodaje umesto na profitnu marginu...

lalos

pre 8 godina

ja imam 816. padao mi je na plocice, na beton, tepih, parket, bio sam ga zagubio u mehanizmu od kauca, seo na njega, ekran pobrljavio, samo sam ga vratio nazad, i nista mu nije.... sto se mene tice, svoju cenu je opravdao... jedina zamerka, pri apdejtu androida, pojavila se crna fleka na slikama, al sta da radim

TechnoWorld

pre 8 godina

Posedujem vise kineskih smartphonea, jedan juznokorejski. Imam jedan (stariji) HTC sa Windows Mobile 6.1 sistemom i mogu reci da i danas ne radi lose, ali prethodnih nekoliko godina Kinezi imaju toliko novih brendova, od koji svaki ima mnogo novih modela telefona, da je to neverovatno.

Xiaomi, Huawei, ZTE, Oppo, Meizu samo su neki, neke kolegice i kolege sa posla vec dugo vremena imaju top moodele ovih firmi i mogu samo da kazem da su presrecni. Nisam kupovao top modele, nego one koji su dovoljni za dobar rad Skypea i Vibera, takodje mogu da kazem da nisam razocaran.

HTC jos uvek radi, to nikako nije los smartphone, problem je sto je to nesto starija generacija tako da vise nije upotrebljiv za nove verzije softwarea koje koristim, nego jedino za telefonske pozive, SMS i GPS, kad putujem.

Za HTC top modele mogu da kazem da sam video i cuo sve najbolje, a najveci problem za njih, kao i za Samsung, iPhone je - kineska produkcija.

Tubara420

pre 8 godina

@Cvele Nisu oni kupili Beats by Dr. Dre (Dr. Beats ne postoji hahaha) nego su sklopili partnerstvo da bi ugrađivali njihove audio čipove u svoje telefone. Ali njih je stvarno uništilo to što su toliko ciljali na premium segment iako HTC brend niko ne poistovećuje sa premium segmentom. Trebalo je da se drže poslovnih korisnika koji bi im ostali odani još iz vremena Windows Mobile platforme i sjajnih uređaja koje su tada imali.

Tata Ikun

pre 8 godina

Kad vidim Samsung i LG, većina se radi od najgrđe plastikane, muka me hvata. A što se tiče funkcija, budimo iskreni, većina koristi 20 posto mogućnosti.

future

pre 8 godina

Vijesti o HTC-u skoro da i ne otvaram..Postali su neprimjetni. Mislim da i Sony ceka ista sudbina. Izbacuju cesto telefone al' ne skrecu puno paznje kao Samsung ili LG

Bacvanin

pre 8 godina

izgubili su korak sa vremenom.
I dalje prave oni dobre telefone, koji su dosta kvalitetni, ali ni Xiaomi, kao i mnogi drugi kineski proizvodjaci ne prave vise "toliko lose" telefone, da bi HTC bio "best buy".
Isto kao nekada Siemens telefoni, bili su softwareski dobro opremljeni, manje kvalitetni od Nokie ali ipak dobri za svoju cenu.

Cvele

pre 8 godina

Poceli su sjajno, nudili su nova resenja za pristojne pare. Odkada su pomislili da je svaki njihov model Premium i naduvalu cene, odatle krece pad profita. Cak kupili Dr.Beats da bi dokazali da su premium uredjaji....

Moca

pre 8 godina

HTC nije imao puno uspeha sa flagship modelima One i One M8, iako su u pitanju dobri telefoni. Konkurencija je ili bila jeftinija (Huawei) ili je nudila vise za ulozeni novac (Samsung i LG) i to je to.

Bojan

pre 8 godina

Imam vrlo loša iskustva sa ovim proizvođačem telefona, mislim da im je kvalitet delova na vrlo niskom nivou. Sada ova priča sa lošim poslovanjem otkriva mogući uzrok mog razočarenja....

jerkovic

pre 8 godina

Svaki telefon im je na isti kalup, inace odmah da kaze, hardware imaju odlican, cak smem garantovati da Android mozda i ponajbolje radi na njihovim telefonima, ali ono na sta se kupci najvise loze IZGLED, tu su ocajni i nije bilo promena najmanje 3 godine. Nemaju aparate u razlicitim bojama , onaj od 100 e ima isti izgled bukvalno kao oni iz vise serije, i tako u krug. Promena u izgledu ma kakva ce im doneti pozitivu...

Resenje

pre 8 godina

Napravite dobar fablet, sa ekranom od 6 inca, sa specifikacijama poput Lg g pro 2 recimo, ili malo jacim . Po umerenoj ceni, i posticicete ogroman uspeh.

mix

pre 8 godina

koristim Desire 820 i prezadovoljan sam! Ne znam zasto HTC ne uspeva da odrzi korak jer je rec o stvarno kvalitetnim (i lepim uredjajima). Moza bi mogli malo da smanje cene, jer to je jedino sto moze da ih izdvoji u moru slicnih uredjaja drugih kompanija. Realno, Samsung pokriva sve segmente, Apple suvereno vlada u delu najskupljih telefona, a i LG se drzi dobro zahvaljujuci inovacijama. Bilo bi dobro da HTC ponudi ono sto niko od njih nema npr. siru dostupnost kvalitetnijih uredjaja za male pare.

Radovan

pre 8 godina

Pa nije ni čudo kad ne znaju kameru da naprave već par godina unazad.
Sve ostalo rade praktično perfektno ali pusta kamera sve gora i gora.
Žao mi je ali sami su krivi.

Miki

pre 8 godina

Naravno kad nisu napravili naslednika za model Pro 7. To im je uzasna greska. Koriscenje Pro 7 je bilo poslednje uzivanje koriscenja fizicke tastature na smarfonu. Ovo sad, ajde ne lazimo se, je kompletno maltretiranje.

Cvele

pre 8 godina

Poceli su sjajno, nudili su nova resenja za pristojne pare. Odkada su pomislili da je svaki njihov model Premium i naduvalu cene, odatle krece pad profita. Cak kupili Dr.Beats da bi dokazali da su premium uredjaji....

Moca

pre 8 godina

HTC nije imao puno uspeha sa flagship modelima One i One M8, iako su u pitanju dobri telefoni. Konkurencija je ili bila jeftinija (Huawei) ili je nudila vise za ulozeni novac (Samsung i LG) i to je to.

mix

pre 8 godina

koristim Desire 820 i prezadovoljan sam! Ne znam zasto HTC ne uspeva da odrzi korak jer je rec o stvarno kvalitetnim (i lepim uredjajima). Moza bi mogli malo da smanje cene, jer to je jedino sto moze da ih izdvoji u moru slicnih uredjaja drugih kompanija. Realno, Samsung pokriva sve segmente, Apple suvereno vlada u delu najskupljih telefona, a i LG se drzi dobro zahvaljujuci inovacijama. Bilo bi dobro da HTC ponudi ono sto niko od njih nema npr. siru dostupnost kvalitetnijih uredjaja za male pare.

Bacvanin

pre 8 godina

izgubili su korak sa vremenom.
I dalje prave oni dobre telefone, koji su dosta kvalitetni, ali ni Xiaomi, kao i mnogi drugi kineski proizvodjaci ne prave vise "toliko lose" telefone, da bi HTC bio "best buy".
Isto kao nekada Siemens telefoni, bili su softwareski dobro opremljeni, manje kvalitetni od Nokie ali ipak dobri za svoju cenu.

future

pre 8 godina

Vijesti o HTC-u skoro da i ne otvaram..Postali su neprimjetni. Mislim da i Sony ceka ista sudbina. Izbacuju cesto telefone al' ne skrecu puno paznje kao Samsung ili LG

Tata Ikun

pre 8 godina

Kad vidim Samsung i LG, većina se radi od najgrđe plastikane, muka me hvata. A što se tiče funkcija, budimo iskreni, većina koristi 20 posto mogućnosti.

Radovan

pre 8 godina

Pa nije ni čudo kad ne znaju kameru da naprave već par godina unazad.
Sve ostalo rade praktično perfektno ali pusta kamera sve gora i gora.
Žao mi je ali sami su krivi.

Tubara420

pre 8 godina

@Cvele Nisu oni kupili Beats by Dr. Dre (Dr. Beats ne postoji hahaha) nego su sklopili partnerstvo da bi ugrađivali njihove audio čipove u svoje telefone. Ali njih je stvarno uništilo to što su toliko ciljali na premium segment iako HTC brend niko ne poistovećuje sa premium segmentom. Trebalo je da se drže poslovnih korisnika koji bi im ostali odani još iz vremena Windows Mobile platforme i sjajnih uređaja koje su tada imali.

jerkovic

pre 8 godina

Svaki telefon im je na isti kalup, inace odmah da kaze, hardware imaju odlican, cak smem garantovati da Android mozda i ponajbolje radi na njihovim telefonima, ali ono na sta se kupci najvise loze IZGLED, tu su ocajni i nije bilo promena najmanje 3 godine. Nemaju aparate u razlicitim bojama , onaj od 100 e ima isti izgled bukvalno kao oni iz vise serije, i tako u krug. Promena u izgledu ma kakva ce im doneti pozitivu...

Resenje

pre 8 godina

Napravite dobar fablet, sa ekranom od 6 inca, sa specifikacijama poput Lg g pro 2 recimo, ili malo jacim . Po umerenoj ceni, i posticicete ogroman uspeh.

ДИ

pre 8 godina

Радим код моб.оператера, дакле продајемо све и примамо на сервис све, је л те... Самсунг ће уништит сам себе хиперпродукцијом и избацивањем серија и серија модела, дискутабилног квалитета. Сони- често се кваре, и иду на поновљени сервис, чак и премијум модели. иПхоне- нереално скуп. ЗТЕ- ђубре. Алкател такође, њихова Идол серија је највећи дебакл и сваки други иде на сервис и мења се за нови. Хуавеи нисмо имали толико заступљен, али се показао добро, у односу на ЗТЕ нпр- небо и земља. ХТЦ је у врху минималан број жалби, сервиса, лепа израда, металн кућишта, мој фаворит а да није прескуп ХТЦ 820, ради као сат, прелеп и мултифункционалан, а камера на коју се неко жалио у коментарима- одлична. Desire Eye-телефон којим је нпр једнан купац заменио јабуку. Што се Лумиа, тј сада Микрософт модела тиче, одличан квалитет, у односу на Андроид минимум проблема, главни им је изглед, кориснички мени, монотон, не толико прегледан, па се они који су користили андроид разочарају и тешко навикавају. Говорим о просечном кориснику телефона у Србији, који углавном једва да користи 20% функција апарата. МС су брзи, супер одзив екрана, њихова камера од 5мп гази Алкателову од 8, итд... Али тај интерфејс збуњује људе и одустану од куповине. ХТЦ би убек био мој избор, јер је квалитетан, и не носи га свако. Није никакав мит, сваки дан радим с људима смучили су ми се и Самсунг и иПхоне премијум модели због профила клијентеле која их тражи, од највећих снобова, до оних који немају честито да једу и обуку се, али се задуже телефона ради, па после плач и кукњава за плаћање. Да не помињем, за обе категорије, да не корист ни део функција, нити се труде да науче...

Bojan

pre 8 godina

Imam vrlo loša iskustva sa ovim proizvođačem telefona, mislim da im je kvalitet delova na vrlo niskom nivou. Sada ova priča sa lošim poslovanjem otkriva mogući uzrok mog razočarenja....

Goran

pre 8 godina

Ako se proizvodjaci pametnih telefona uskoro ne probude i sagledaju trziste i stvarne zahteve potrosaca sve njih ocekuje pad prodaje. Zasto? Odogovor je prezasicenost trzista. Gomila novih modela, gomila novih proizvodjaca a stvarnih noviteta uopste nema. Prica se svodi na ubrzavanje procesora, povecanje memorije i podizanje rezolucije ekrana. Nisu prosecnom potrosacu potrebni telefoni sa 32 jezgra i 16 gb rama, potrebne su stvarne pratkticne promene koje ce donositi promenu u nacinu rada sa mobilnim telefonom. Proizvodjaci kao da se utrkuju da zadovolje "gikove" koji ce zaraditi neki poen vise na bench sajtovima. Realno gledano sve potrebe jednog korisnika ce zadovoljiti dobar telefon sa dobrim dual core procesorom i 1 gb rama. Stvarnih unapredjenja nema vec par godina. Ako proizvodjaci uskoro ne naprave bolju komunikaciju sa stvarnim korisnicima njihovih uredjaja ocekuje ih ne bas nezno budjenje...

Miki

pre 8 godina

Naravno kad nisu napravili naslednika za model Pro 7. To im je uzasna greska. Koriscenje Pro 7 je bilo poslednje uzivanje koriscenja fizicke tastature na smarfonu. Ovo sad, ajde ne lazimo se, je kompletno maltretiranje.

RoBot

pre 8 godina

I bas sad kad treba da kupim htc vi objavljujete ovo. necu microsoft windows, ipak je monoton I dosadan, valjda I nepouzdan. samsung mi se smucio, lg nije moj stil I iphone, pa nisam bigatas, sony za kineze. ne bi se smeo usudit uzet alcatel ili hawai.
uzimam thc bez obzira...ne znam koji drugi bi dosao u opticaj.
dosvidanja

lalos

pre 8 godina

ja imam 816. padao mi je na plocice, na beton, tepih, parket, bio sam ga zagubio u mehanizmu od kauca, seo na njega, ekran pobrljavio, samo sam ga vratio nazad, i nista mu nije.... sto se mene tice, svoju cenu je opravdao... jedina zamerka, pri apdejtu androida, pojavila se crna fleka na slikama, al sta da radim

TechnoWorld

pre 8 godina

Posedujem vise kineskih smartphonea, jedan juznokorejski. Imam jedan (stariji) HTC sa Windows Mobile 6.1 sistemom i mogu reci da i danas ne radi lose, ali prethodnih nekoliko godina Kinezi imaju toliko novih brendova, od koji svaki ima mnogo novih modela telefona, da je to neverovatno.

Xiaomi, Huawei, ZTE, Oppo, Meizu samo su neki, neke kolegice i kolege sa posla vec dugo vremena imaju top moodele ovih firmi i mogu samo da kazem da su presrecni. Nisam kupovao top modele, nego one koji su dovoljni za dobar rad Skypea i Vibera, takodje mogu da kazem da nisam razocaran.

HTC jos uvek radi, to nikako nije los smartphone, problem je sto je to nesto starija generacija tako da vise nije upotrebljiv za nove verzije softwarea koje koristim, nego jedino za telefonske pozive, SMS i GPS, kad putujem.

Za HTC top modele mogu da kazem da sam video i cuo sve najbolje, a najveci problem za njih, kao i za Samsung, iPhone je - kineska produkcija.

Nikola

pre 8 godina

HTC telefoni su postali preskupi kada su se najvise prodavali. Tako su oterali ljude kod konkurencije. Da ne pricamo o ultra pixel kameri kojom su hteli da se izdvoje, i vala jesu, od tada su imali najgore kamere na trzistu. Bar u premium segmentu.

mix

pre 8 godina

Imao sam nekad Htc HD2. To je bio ne prevazidjen telefon do skoro, mozda njihov najbolji, naravno odmah sam mu uradio root i ubacio android, on je i sad jedan od najpopularnijih telefona na xda developers-u

Stefan

pre 8 godina

Vlasnik sam htc One S, i veliki sam njihov fan, pre toga sam imao Desire S, i oba telefona imaju apsolutno kaastrofalne kamere, kao da su se trudili da ih naprave sto gore da budu! Neverovatno.
Takodje mogli su malo da spuste cenu, nek se fokusiraju na kolicinu prodaje umesto na profitnu marginu...

Sima

pre 8 godina

Svaka nova tehnologija prolazi kroz isti ciklus, pa tako i smartphone. Vreme kada se profit mogao praviti na inovaciji polako prolazi. Sada je bitna samo cena. Koga interesuje više neka potraži "technology life cycle".

Laca

pre 8 godina

HTC je ludilo, ubiva na mesto, naj bolji telefon na svetu. Koj ga nije imao nema pojma. Ejpl jabuka je dobar al ne toliko. Dobri su i ostali al HTC zakiva.

Bojan

pre 8 godina

Imam vrlo loša iskustva sa ovim proizvođačem telefona, mislim da im je kvalitet delova na vrlo niskom nivou. Sada ova priča sa lošim poslovanjem otkriva mogući uzrok mog razočarenja....

Radovan

pre 8 godina

Pa nije ni čudo kad ne znaju kameru da naprave već par godina unazad.
Sve ostalo rade praktično perfektno ali pusta kamera sve gora i gora.
Žao mi je ali sami su krivi.

Miki

pre 8 godina

Naravno kad nisu napravili naslednika za model Pro 7. To im je uzasna greska. Koriscenje Pro 7 je bilo poslednje uzivanje koriscenja fizicke tastature na smarfonu. Ovo sad, ajde ne lazimo se, je kompletno maltretiranje.

jerkovic

pre 8 godina

Svaki telefon im je na isti kalup, inace odmah da kaze, hardware imaju odlican, cak smem garantovati da Android mozda i ponajbolje radi na njihovim telefonima, ali ono na sta se kupci najvise loze IZGLED, tu su ocajni i nije bilo promena najmanje 3 godine. Nemaju aparate u razlicitim bojama , onaj od 100 e ima isti izgled bukvalno kao oni iz vise serije, i tako u krug. Promena u izgledu ma kakva ce im doneti pozitivu...

future

pre 8 godina

Vijesti o HTC-u skoro da i ne otvaram..Postali su neprimjetni. Mislim da i Sony ceka ista sudbina. Izbacuju cesto telefone al' ne skrecu puno paznje kao Samsung ili LG

RoBot

pre 8 godina

I bas sad kad treba da kupim htc vi objavljujete ovo. necu microsoft windows, ipak je monoton I dosadan, valjda I nepouzdan. samsung mi se smucio, lg nije moj stil I iphone, pa nisam bigatas, sony za kineze. ne bi se smeo usudit uzet alcatel ili hawai.
uzimam thc bez obzira...ne znam koji drugi bi dosao u opticaj.
dosvidanja

Cvele

pre 8 godina

Poceli su sjajno, nudili su nova resenja za pristojne pare. Odkada su pomislili da je svaki njihov model Premium i naduvalu cene, odatle krece pad profita. Cak kupili Dr.Beats da bi dokazali da su premium uredjaji....

Tata Ikun

pre 8 godina

Kad vidim Samsung i LG, većina se radi od najgrđe plastikane, muka me hvata. A što se tiče funkcija, budimo iskreni, većina koristi 20 posto mogućnosti.

Resenje

pre 8 godina

Napravite dobar fablet, sa ekranom od 6 inca, sa specifikacijama poput Lg g pro 2 recimo, ili malo jacim . Po umerenoj ceni, i posticicete ogroman uspeh.

Moca

pre 8 godina

HTC nije imao puno uspeha sa flagship modelima One i One M8, iako su u pitanju dobri telefoni. Konkurencija je ili bila jeftinija (Huawei) ili je nudila vise za ulozeni novac (Samsung i LG) i to je to.

Stefan

pre 8 godina

Vlasnik sam htc One S, i veliki sam njihov fan, pre toga sam imao Desire S, i oba telefona imaju apsolutno kaastrofalne kamere, kao da su se trudili da ih naprave sto gore da budu! Neverovatno.
Takodje mogli su malo da spuste cenu, nek se fokusiraju na kolicinu prodaje umesto na profitnu marginu...

Bacvanin

pre 8 godina

izgubili su korak sa vremenom.
I dalje prave oni dobre telefone, koji su dosta kvalitetni, ali ni Xiaomi, kao i mnogi drugi kineski proizvodjaci ne prave vise "toliko lose" telefone, da bi HTC bio "best buy".
Isto kao nekada Siemens telefoni, bili su softwareski dobro opremljeni, manje kvalitetni od Nokie ali ipak dobri za svoju cenu.

Tubara420

pre 8 godina

@Cvele Nisu oni kupili Beats by Dr. Dre (Dr. Beats ne postoji hahaha) nego su sklopili partnerstvo da bi ugrađivali njihove audio čipove u svoje telefone. Ali njih je stvarno uništilo to što su toliko ciljali na premium segment iako HTC brend niko ne poistovećuje sa premium segmentom. Trebalo je da se drže poslovnih korisnika koji bi im ostali odani još iz vremena Windows Mobile platforme i sjajnih uređaja koje su tada imali.

TechnoWorld

pre 8 godina

Posedujem vise kineskih smartphonea, jedan juznokorejski. Imam jedan (stariji) HTC sa Windows Mobile 6.1 sistemom i mogu reci da i danas ne radi lose, ali prethodnih nekoliko godina Kinezi imaju toliko novih brendova, od koji svaki ima mnogo novih modela telefona, da je to neverovatno.

Xiaomi, Huawei, ZTE, Oppo, Meizu samo su neki, neke kolegice i kolege sa posla vec dugo vremena imaju top moodele ovih firmi i mogu samo da kazem da su presrecni. Nisam kupovao top modele, nego one koji su dovoljni za dobar rad Skypea i Vibera, takodje mogu da kazem da nisam razocaran.

HTC jos uvek radi, to nikako nije los smartphone, problem je sto je to nesto starija generacija tako da vise nije upotrebljiv za nove verzije softwarea koje koristim, nego jedino za telefonske pozive, SMS i GPS, kad putujem.

Za HTC top modele mogu da kazem da sam video i cuo sve najbolje, a najveci problem za njih, kao i za Samsung, iPhone je - kineska produkcija.

mix

pre 8 godina

koristim Desire 820 i prezadovoljan sam! Ne znam zasto HTC ne uspeva da odrzi korak jer je rec o stvarno kvalitetnim (i lepim uredjajima). Moza bi mogli malo da smanje cene, jer to je jedino sto moze da ih izdvoji u moru slicnih uredjaja drugih kompanija. Realno, Samsung pokriva sve segmente, Apple suvereno vlada u delu najskupljih telefona, a i LG se drzi dobro zahvaljujuci inovacijama. Bilo bi dobro da HTC ponudi ono sto niko od njih nema npr. siru dostupnost kvalitetnijih uredjaja za male pare.

lalos

pre 8 godina

ja imam 816. padao mi je na plocice, na beton, tepih, parket, bio sam ga zagubio u mehanizmu od kauca, seo na njega, ekran pobrljavio, samo sam ga vratio nazad, i nista mu nije.... sto se mene tice, svoju cenu je opravdao... jedina zamerka, pri apdejtu androida, pojavila se crna fleka na slikama, al sta da radim

ДИ

pre 8 godina

Радим код моб.оператера, дакле продајемо све и примамо на сервис све, је л те... Самсунг ће уништит сам себе хиперпродукцијом и избацивањем серија и серија модела, дискутабилног квалитета. Сони- често се кваре, и иду на поновљени сервис, чак и премијум модели. иПхоне- нереално скуп. ЗТЕ- ђубре. Алкател такође, њихова Идол серија је највећи дебакл и сваки други иде на сервис и мења се за нови. Хуавеи нисмо имали толико заступљен, али се показао добро, у односу на ЗТЕ нпр- небо и земља. ХТЦ је у врху минималан број жалби, сервиса, лепа израда, металн кућишта, мој фаворит а да није прескуп ХТЦ 820, ради као сат, прелеп и мултифункционалан, а камера на коју се неко жалио у коментарима- одлична. Desire Eye-телефон којим је нпр једнан купац заменио јабуку. Што се Лумиа, тј сада Микрософт модела тиче, одличан квалитет, у односу на Андроид минимум проблема, главни им је изглед, кориснички мени, монотон, не толико прегледан, па се они који су користили андроид разочарају и тешко навикавају. Говорим о просечном кориснику телефона у Србији, који углавном једва да користи 20% функција апарата. МС су брзи, супер одзив екрана, њихова камера од 5мп гази Алкателову од 8, итд... Али тај интерфејс збуњује људе и одустану од куповине. ХТЦ би убек био мој избор, јер је квалитетан, и не носи га свако. Није никакав мит, сваки дан радим с људима смучили су ми се и Самсунг и иПхоне премијум модели због профила клијентеле која их тражи, од највећих снобова, до оних који немају честито да једу и обуку се, али се задуже телефона ради, па после плач и кукњава за плаћање. Да не помињем, за обе категорије, да не корист ни део функција, нити се труде да науче...

mix

pre 8 godina

Imao sam nekad Htc HD2. To je bio ne prevazidjen telefon do skoro, mozda njihov najbolji, naravno odmah sam mu uradio root i ubacio android, on je i sad jedan od najpopularnijih telefona na xda developers-u

Goran

pre 8 godina

Ako se proizvodjaci pametnih telefona uskoro ne probude i sagledaju trziste i stvarne zahteve potrosaca sve njih ocekuje pad prodaje. Zasto? Odogovor je prezasicenost trzista. Gomila novih modela, gomila novih proizvodjaca a stvarnih noviteta uopste nema. Prica se svodi na ubrzavanje procesora, povecanje memorije i podizanje rezolucije ekrana. Nisu prosecnom potrosacu potrebni telefoni sa 32 jezgra i 16 gb rama, potrebne su stvarne pratkticne promene koje ce donositi promenu u nacinu rada sa mobilnim telefonom. Proizvodjaci kao da se utrkuju da zadovolje "gikove" koji ce zaraditi neki poen vise na bench sajtovima. Realno gledano sve potrebe jednog korisnika ce zadovoljiti dobar telefon sa dobrim dual core procesorom i 1 gb rama. Stvarnih unapredjenja nema vec par godina. Ako proizvodjaci uskoro ne naprave bolju komunikaciju sa stvarnim korisnicima njihovih uredjaja ocekuje ih ne bas nezno budjenje...

Nikola

pre 8 godina

HTC telefoni su postali preskupi kada su se najvise prodavali. Tako su oterali ljude kod konkurencije. Da ne pricamo o ultra pixel kameri kojom su hteli da se izdvoje, i vala jesu, od tada su imali najgore kamere na trzistu. Bar u premium segmentu.

Sima

pre 8 godina

Svaka nova tehnologija prolazi kroz isti ciklus, pa tako i smartphone. Vreme kada se profit mogao praviti na inovaciji polako prolazi. Sada je bitna samo cena. Koga interesuje više neka potraži "technology life cycle".

Laca

pre 8 godina

HTC je ludilo, ubiva na mesto, naj bolji telefon na svetu. Koj ga nije imao nema pojma. Ejpl jabuka je dobar al ne toliko. Dobri su i ostali al HTC zakiva.