Petak, 02.10.2015.

08:11

"Niče milion kvadrata gde je bilo đubre"

Izgradnja BG na vodi je uspešno počela, a "kao što smo obećali da ćemo ga početi, tako ćemo ovaj projekat i završiti", kaže gradonačelnik Beograda Siniša Mali

Izvor: Tanjug

"Nièe milion kvadrata gde je bilo ðubre" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

151 Komentari

Sortiraj po:

Steve Jobs

pre 8 godina

Po meni je Mali ovde u pravu (pod uslovom da se nesto zaista i izgradi), iako uopste ne podrzavam ovu vlast. Bolje da izgrade bar nesto u tom delu grada, umesto sto arhitekte pametuju vec 70 godina i uzimaju OGROMNE pare za to pametovanje.

Samo da se zna da nisam nikakav bot, imam 25 godina, nemam posao, imam fakultet i potpuno sam ocajan.

Djole

pre 8 godina

@Atomski mrav u penziji
Šta će nama neke tamo arhitekte i urbanisti kad imamo našega Vučića? E svašta s Vama gospodine Atomski.

Kuku

pre 8 godina

Jel Gospodin Gradonacelnik rece, " mi smo ovaj projekat poceli, mi cemo ga i zavrsiti" ????
Majku mu pa ovi planiraju da ostanu trie's godina na vlasti.

Goran

pre 8 godina

"Mi nismo izabrali teorijski pristup i razne izmišljene međunarodne konkurse, već realizaciju"

Koju realizaciju? Jedino sto ste uradili drugacije od tih "fantomskih projekata" je to sto ste ih odabrali bez tendera. Ostali su se bar trudili da to prikazu kako-tako legalnim, a vi ste u rangu onog bosanskog virusa: "Ne znam da napisem virus, pa vas molim da ovaj mail prosledite svojim prijateljima a da potom sami formatirate sebi hard disk".

dixy

pre 8 godina

Kroz ovako važan projekat pokazujemo da smo stvorili pozitivno investiciono okruženje i da možemo da privučemo velike investitore.

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

"Mi nismo izabrali teorijski pristup i razne izmišljene međunarodne konkurse, već realizaciju"

G. Mali, ako smatrate da teoretski ristu nije potreban u formiranju grada, onda vi lepo odmah ukinite Arhitektonski fakultet i Zavod za urbanizam. Takodje, ako vam ne trebaju medjunarodni konkursi za "najvazniji projekat u istoriji Srbije, Evrope i cele planete", nego su vam projekat uradili maketari negde u Aziji, kako onda znate da je to najbolje resenje?

I na kraju, posto nije bilo nikakvog konkursa ni za jedan objekat, na osnovu cega su izabrani projektanti i projekti????

Милорад - БОТ Ловац®

pre 8 godina

Све, све али што ботови воле реч "величанствени пројекат", значииии...оно, као...

Fiko

pre 8 godina

Ovo je zaista veliki projekat, i za tako nesto normalno je da je potrebno vreme da se izgradi. Verujem da ce nasa zemlja imati velike koristi od ovog projekta kako radovi budu odmicali.

Helios

pre 8 godina

KOJI SUD je nadležan u slučaju spora? Prvo i osnovno pitanje kad god su u pitanju "strani investitori". Ovde je još SPO uveo a DS nasledio šemu: veliki posao ali tako da se 1 nikad ne desi 2 za nerealizaciju nebuloznog projekta kriva bude država 3 nadležan je inostrani sud i onda 4 mi plaćamo "po zakonu" penale kešom strancima i našim glodarima.
Dakle koji sud je nadležan u slučaju spora? Ukoliko je to strani sud, a projekat na našoj teritoriji, odmah obustaviti a naše potpisnike - tretirati po zakonu. Ali po zakonu nakon što se ponovo uvede smrtna kazna.
Dakle samo i jedino i uvek - koji sud je nadležan? Pustite sve druge žvake nego uvek prvo ovo.
A to da sve radi d.o.o i bez polaganja ikakvog keša unapred tj. nemaš nikakvu garanciju - tako "posluju" samo deca. Nema čak ni predviđenih penala kad ništa ne bude... Dao si na 99 godina zakup i obavezao se da nemaju naknadu - po kom to zakonskom, poslovnom i morlanom osnovu molim te?! Najbolje zemljište u Srbiji - bez naknade, ej?!? 99 godina - a ne spominješ da si im dao pravo konverzije tj. vlasništva čim im daš dozvolu! A obavezao si grad i državu da će da izgradi svu infrastrukturu - kako genijalno, mi plaćamo za njihovu rentu!
Gdje je bre Prokop stanica urađena - osnovni preduslov?! A možda vama i nije, to je samo glupe Srbije železnica, vama ne treba... Ili "detalji": ko bre projektuje, gde su konkursi, urbana povezanost...
Gde je preostalih, neprikazanih 140 strana ugovora? Jel tamo možda i - koji je NADLEŽAN SUD!?!

feđa

pre 8 godina

Ljudima je teško ugoditi, kad je đubre svuda zašto je tako, kad se neko potrudi da umesto tog đubreta napravi kompleks takav da se ponosi Srbija i Beograd, e onda im ni to ne odgovara.

kale

pre 8 godina

Samo gradite i nemojte da se obazirete na prozivke opozicije jer su ljubomorni što za vreme svoje vladavine nisu bili sposobni da bilo šta urade.

Znalac

pre 8 godina

Ko je imao srece u zivotu da ode u Miami mogao je da vidi da zgrade u centru koje su stambene ne svetle.Niko ne stanuje tamo ili je kupljeno da kada se dodje u Miami na nekoliko danaima gde da stanuje.U Beogradu toliko poslovnog i stambenog prostora zvrji prazno. Kakva je razlika stanovati na obali reke na Novom Beogradu i ovom Beogradu na vodi? Jedan napisa da jeista situacija i u Dubaiju. Da li se ovakav krs i lom gradio u Londonu,Parizu, Budimpesti? Staklene kule koje ce da propadaju za par desetina godina kao sto je propao i Sava centar

todor

pre 8 godina

Prvo obalu je pocistio grad i ogromne pare su bacene na to. Zeleznice Srbije prikrivaju koliko su stotina miliona potrosile na rasciscavanje. A zasto? Da bi privatna firma sa osnivackim kapitalom 22 hiljade evra toboze gradila 30 godina projekat vredan milijarde. Koji kriminal.

Promenili ste zakone jedne suverene drzave da bi im poklonili zemljiste a bog samo sveti zna sta ste dobili zauzvrat.

Laz je da je zemljiste dato samo u zakup 99 godina. Kada on izgradi bilo sta na tom zemljistu to zemljiste automatski postaje njegovo. Dakle oni ce da grade neke bedne zgradurine i kafice i dobijace najluksuznije zemljiste koje ova drzaca poseduje za dzabe i to rascisceno od drzavnih para.

Ovo je mozda i najveci kriminal ikada u istoriji nase drzave.

Vozdovac grad na vodi

pre 8 godina

Ko placa uredjenje gradjevinskog zemljista.Po ugovoru u tacki 9 pise da komunalno opremanje placa Republika Srbija. Vodovod, kanalizacija, struja, ocuvanje zivotne sredine.Za tako veliki projekat potrebno je izgraditi novi kolektor,preciscac kanalizacione vode.To grubo kosta 800 miliona evra.Od 279 strana celog ugovora prezentirano i prevedeno 69. Na kraju ugovora pecat vlade i pecat investitora necitki kao sto je umesto potpisa Zorane Mihajlovic i investitora paraf umesto potpisa. Znaci za otkrivenu muljazu nece niko odgovarati

El Cid

pre 8 godina

Klasična demagogija i zamena teza!Da priobalje nije izgledalo kako treba to niko normalan ne osporava. Ono što se osporava jeste netransparentan način davanja u zakup (poklon) zemljišta, donošenje lex specialisa zbog interesa investitora na prostoru od javnog interesa, zatim rokovi izgradnje, ko je i kako izabrao baš Eagle Hills a ne nekog drugog investitora, potencijalne troškove koje će snositi grad/republika u slučaju raskida ugovora ne ispunjavanja uslova od strane investitora. Vrednost pripremnih radova i tržišna cena zemljišta znatno prelaze vrednost početnog kapitala za ulaganje pa ispada da onaj ko daje manje ima većinsko vlasništvo. Nema obaveze angažovanja domaćih izvođača a to je bila jedna od glavnih propagandnih stavki tvoraca ove ideje. Kako da znamo da neko drugi ne bi ponudio bolje uslove i bržu izgradnju!? Sve bi se to obezbedilo širokom javnom raspravom i raspisivanjem tendera kao i formiranjem stručne komisije prestižnih domaćih i inostranih arhitekata, urbanistia, hidroinženjera, pejzažnih arhitekata i stručnjaka svih profila, kao i uvažavanjem mišljenja građana i stanovnika okolnih zona. Sporan je i tip objekata i njihova spratnost koja će narušiti panoramu Beograda sa druge strane reke a upravo je taj prirodni amfiteatar jedna od nareprezentativnijih stvari koje Beograd nudi.

VuduBgd

pre 8 godina

Samo nekoliko šoping molova i TC u gradu izgrađeno je za pet godina u kvadraturi daleko većpj od 45k kvm..Zakup na 99 godina..hahahaha..a po zakonu o državini, nakon 25 godina državina (zakupna nekretnina privedena nameni..) postaje svojina. Čak i da se promeni zakon u budućnosti, za ovaj ugovor važiće sadašnji zakon.Od 2017-e na snagu stupa zakon po kome stranci mogu biti vlasnici zemljišta u Srbiji.. Dakle hohštapleraj i laganje u 2 prosto-proširene rečenice. Ali, može im se..zar ne ? Sam sebe zakopa rečenicom da DS nije ništa uradio jer nije imao interesa - ok Mališa, i bez tvog ishitrenog priznanja, jasno je da VI SAD IMATE INTERESA da ovo raskrljate..

Novosadjanka

pre 8 godina

Kakve veze ima Vojvodina ili jug Srbije sa Beogradom na vodi (ako ga ikada bude)? Kao, dobro je za celu Srbiju... GLUPOST I PRAZNO BLEBETANJE!!! Tavke budalaštine pišu ovi SNS botovi, da ni sami ne veruju u to, ali sendvič je sendvič...

TELEPRONTOVANI VAZDUPLOHOV

pre 8 godina

Možete da ga završite ali postoji jedno veliko ALI. Pogledajte šta se desilo u Dubaiju. Izgrađene su vavilonske kule malte ne i sve zvrji prazno. Ljudi se zadužili, taj vaš Al Abar izgradio i naplatio što je izgradio a ostale su ljušture. Jako puno zgrada stoji nezavršeno. Jednostavno novac je otišao negde drugde sa vlasnicima istog. Drugo palmino ostrvo nije završeno i more ga polako nosi. Razmislite malo šta radite, izgradićete gargantuu koju niko neće hteti i ostaće veliko stakleno ruglo.
(Pozdrav iz Dubaija, 2. oktobar 2015 08:47)

Hvala vam za ovaj komentar, na žalost prosečan sns bot ne bi znao na mapi sveta ni da pokaže gde je Dubaji a kamoli da zna šta se tamo dešava! U Beogradu trenutno samo u užem centru grada postoji 30 hiljada kvadrata poslovnog prostora koji zvrji prazan! A ovi će sada da zidaju još desetine hiljada novog poslovnog prostora, kao da smo mi neki svetski poslovno-bankarski centar! I na kraju će ostati prazne zgradurine kroz koje će duvati košava!

nebojsa

pre 8 godina

G. Mali da objasni nama gradjanima zasto Beograd nije dobio ni jedan kvadrat tog prostora, vec neki potencijalni udeo u dobiti.Sta ako ta dobit bude simbolicna? Nisam cuo da je igde u Beogradu neko dao svoj plac bez 20% povrsine u kvadratima. Da su Zuti ovo uradili Vucic bi napunio zatvore, ovako potpisali rok na 30 godina pa racunaju dotle ce i Srbija propasti.

Nekoiz Mase

pre 8 godina

Gospodine, u Beogradu danas imate izgradjenog nerentiranog poslovnog prostora blizu milion kvadrata, i to na potezu od Slavije do starog merkatora. Kome i čemu sve ovo?

Goran

pre 8 godina

Pa grad je rascistio to djubre a ne strani investitor. Investitor je dobio sve rascisceno, sredjeno. Ne znam sta je problem bio da se to rascisti ranije.

Tja

pre 8 godina

A to što si bio u DS u vreme kada su bili na vlasti te ne sprečava da pljuješ po njima što nisu poklonili zemljište nekome ko možda nešto izgradi? Obraz đon kao i u celom vrhu tvoje nove stranke...

Kol

pre 8 godina

Ali covece i sad te poslovne zgrade zvrje prazne sto u centru sto na Novom Beogradu gde najvise poslovnog prostora koji ponavljam je PRAZAN, nije problem u velicini vec u tome sto nema ko da se useli u te stanove ili da zakupi poslovan prostor, osim ako Arapi nemaju nameru da te stanove poklanjaju imigrantima onda ok! Smem da potpisem da od cele ove Beograd na vodi predstave ostace samo te 2 stambene zgrade!

daca

pre 8 godina

Istina je da izgradwa dve stambene zgrade koje zovete kulama neće podići životni standatd građanima Srbije, ako uopšte te solitere i izgradite, biće lepo onima koji plate 3000 eura kvadrat, a svim ostalima koji se budu gušili usaobraćajnom kolapsu u tom deli grada ostaće da godinama nakon što ekipa SNS sklizne sa vlasti, da razmišljaju zašto su glasali za nekoga ko nikada u životu ništa nije uradio osim što je prodavao obećanja, kao ;

Jefitini Stanovi za 250 eura kvadrat
Fabrika Čipova
Novi Migovi za Vojsku ( ako je još imamo )
Ulaganje u proizvodnju svinja ( ulagač iz Nemačke)
Donald Tramp koji jupuje zgradu Generalštaba i pravi hotel

AH DA

Penzije nikada neće biti smanjene ako glasate z amene reče ON, pa poreče kao to što sam obećao ne važi , jer ja svašta pričam a vi ste i daqe naivni, pa ko vas je terao da mi verujete....

Pozdrav botovima, samo napred treba zaraditi sendviče i sokić, dok traje - traje, a posle ..ma koga briga kao ovi puknu, uštekaćete sendviča i sokića...

joj meni

pre 8 godina

Auuu decko malo te placaju koliko lupas. U ugovoru lepo pise zakup na 99 god, a ako hoce vlasnistvo mogu kad god pozele za dzabe. Ovaj ugovor je totalni kriminal jer niogde ne videh koliko Srbija ulaze u parama kroz zemljiste i infrastrukturu za svojih 30 procenata pa sve nesto sumnjam da ce Arapi da uloze nista a dobiju sve. Ove price mozete prodati mojoj babi od 80 leta a mene zaobidji.

simovic

pre 8 godina

u gradu u kome postoji dva miliona kvadrata praznog poslovnog prostora i oko 130 hiljada praznih stanova i kuca je izgleda najpotrebnije jos praznih kvadrata. Jadne su zemlje koje skrkaju kapital u prazne nekretnine umesto u produktivne proizvodne pogone i idejna resenja.

talas

pre 8 godina

Ma da, samo sto nije niklo. Nego, dospodine gradonacelnice, kad cete okrpiti rupu na pesackoj stazi Brankovog mosta, zbog koje se ista ne koristi vec tri godine?

nedavimo

pre 8 godina

koja budala jos na obali reke gradi ovolike solitercine? ko je uopste autor (projektant) ovog projekta?! ovo uopste nije mali posao da bi ga radili anonimusi.. a sta je sa nasim strucnjacima? samo razradjuju politicke ideje...

KoleM

pre 8 godina

Nije problem što se gradi, problem je što je zemljište poklonjeno. Nikakvih tendera nije bilo, ko kaže da neko ne bi ponudio bolje uslove? Ovih dana je završen A-Blok, nikakve pomoći države, nikakvi lex-specijalisi. Kada je Mišković hteo nešto slično da pravi na Dunavu, još je kupio zemljište, nisu mu dali da gradi.

Alex

pre 8 godina

Da se ne zezamo,kakav bre rok 25-30 godina... Ozbiljni izvođači radova i otbiljni investitori bi ovo uradili sve za 8-10 godina. Znači njima trebalo dve godine da samo počnu - od te priče nema ništa. Botovi stop!

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Nisam upoznat sa situacijom pa ne znam koliko je potrebno još miljon dodatnih kvadrata, ali u Zagrebu se je izgradila gomila stambenih i poslovnih zgrada i sad to nitko ne kupuje.

Akademac

pre 8 godina

Savski amfiteatar je predviđen da na njemu budu izgrađeni objekti od javnog značaja, a to mogu biti: parkovi, trgovi, opera, pozoriste, itd. Kako smo saglasni da privatne investicije ne grade takav sadržaj iz prostog razloga zato sto se novac iz njih ne može generisati, to ostaje na društvu, državi i gradu Beogradu. Dame i gospodo, imamo mesto na kome će grad demonstrirati svoju razvijenost, a kultura i javni interes tu neće postojati. Pokazatelj prosperiteta svakako ne mogu biti nekoliko stambenih i poslovnih zgrada. Nije problem u smeću, ono se lako očisti, problem je u gradu koji nije zaradio novac za kulturu!

Crni

pre 8 godina

Demokratska stranka je bla na vlasti od 1997. Pričali su i oni o Beogradu na vodi. Zašto neko nije pomerio jedan brod, jedan objekat? Zato što nikoga nije bilo briga. Nisu radili jer nisu imali interes.

Suza888

pre 8 godina

Zasto ne bi malo optimisti bili i verovali da ce se na kraju ovaj projekat realizovati onako kako je planirano,pa to ce ici u prilog nasoj zemlji a samim tim i nama kao njenim gradjanima.

predragsekulic

pre 8 godina

ja bih u svoje licno ime dao podrsku za ovaj projekat,jer ce se sve ovo sto je nacrtano napraviti,jer su to ogromne pare ali kako za koga,u ovom slucaju cak i pre roka,jer je u gradjevinarstvu zbog uvek nepredvidjenih troskova uvek nesto ostavlja.ovde je cak i to pokriveno,a dobija se nesto sto ce biti biser regiona,zar ne.a i licno bih ovakvim ljudima nudio i povoljnije uslove.jer ljudi pogledajte na sta smo spali

sram vas bilo!

pre 8 godina

ma da bre, kakvi konkursi kakvi bakrači.. imam ja konkretnog investitora, hoće da gradi auto-mehaničarsku radnju na trgu republike, molim da mi se izda građevisnska dozvola i to po hitnom postupku, čoveku se žuri, a ima novac.. manite me šta su arhitekte i urbanisti 70 godina razmatrali, ja imam investitora!

Bice svasta u ovoj zemlji!

pre 8 godina

"Ako za 20 godina ne sagrade ono što je plan, možemo ostatak neizgrađenog zemljišta da damo drugome", rekao je Mali.

Kako "ako ne sagrade"??

Jel vi imate ugovor, da li ce neko platiti penale ako ne ispuni svoju obavezu??

Neverovatni amateri!!

pojmanemam

pre 8 godina

Gradonacelnice,jako je ruzan obicaj ruzno govoriti o stranci u kojoj ste do juce bili.Kaze nas narod...ne pljuj u ciniju iz koje si jeo...nikad ne znate gde cete biti sutra.
Juce je objavljen nacin kupovine stanova u dve kule iz kojeg je jasno da ce celokupno finansiranje izgradnje vrsiti buduci kupci.Investitoru nece biti potreban ni dinar/evro sopstvenih sredstava.Ako se zna da ce odnos cene kostanja i prodajne cene izgradjenog kvadratnog metra biti oko 1:3,onda se lako da zakljuciti(izracunati) kolike ce tu zarade biti.Izgradice te dve zgrade sa oko 300 stanova,verovatno i hotel,i na tome ce se stati.

Beba

pre 8 godina

Super, gradimo u Beogradu hiljade stanova, neka se cela Srbija preseli u glavni grad a ostali deo zemlje neka ostane pust! Politicari samo smisljaju kako da zgrcu pare a ne zanima ih ravnomerni razvoj Cele Srbije! U Beogradu , da je pameti, treba zabraniti gradnju novoh stanova, a umesto toga, treba graditi fabrike i stanove u unutrasnjosti zemlje! Ali pameti nema , ima samo pohlepe!

Jedva čekam da vas posetim u zatvoru

pre 8 godina

" ... Mi nismo izabrali teorijski pristup i razne izmišljene međunarodne konkurse, već realizaciju"

Izabrali ste, u stvari: kršenje ustava, projekat bez tendera i javne rasprave, nepoštovanje Generalnog urbanističkog plana, prilagodjavanje zakona privatnom investitoru,kršenje medjunarodnog prava, ...

Samo da podsetim:
Vučić: Beograd na vodi će biti posao za 200.000 ljudi (Blic 18. 04. 2012.)
Vučić: Beograd na vodi će biti posao za 20.000 ljudi (Večernje novosti 02. mart 2014)

Znači li ovo da treba da vas svi tužimo za to što je zbog vas bez posla ostalo 180 000 radnika?

Laži, laži, laži, ...

Nećete još dugo. Narod nije toliko glup.

Metropola

pre 8 godina

On ističe da je ugovor dobar za Beograd, jer smo našli nekoga ko će da investira tamo gde su bile straćare, barake, đubre i groblje brodova..........
Opet spin! Niste im to dali, nego ste sve sredili o trosku poreskih obveznika i dali suvi centar Beograda za zidanje poslovnog prostora! Mislim da ne postoji investitor u Srbiji koji ne bi radio na takvom zemljistu!!!!
To sto je Svaski amfiteatar bio ruina ne daje vam za pravo da to radite, to samo ide na cast svih predhodnih vlasti. Da budemo pozitivni svakako ce biti lepse nego sto je bilo, to je sigurno!

loned

pre 8 godina

Pominjanje prethodnih vlasti? Check.
Sta ima veze sto ce da nikne milion kvadrata na tudjem zemljistu? Ne brini ti Maleni nista, kad te strpaju u zatvor, bice ti svejedno kako izgleda savska promenada.

marsko

pre 8 godina

A sta cemo sa djubretom u ostatku Beograda? Ceo grad je postao jedna velika deponija, smece gde god se okrenes. Sta radi cistoca, zelenilo, komunalci (gde su opomene, kazne)?

Pozdrav iz Dubaija

pre 8 godina

Možete da ga završite ali postoji jedno veliko ALI. Pogledajte šta se desilo u Dubaiju. Izgrađene su vavilonske kule malte ne i sve zvrji prazno. Ljudi se zadužili, taj vaš Al Abar izgradio i naplatio što je izgradio a ostale su ljušture. Jako puno zgrada stoji nezavršeno. Jednostavno novac je otišao negde drugde sa vlasnicima istog. Drugo palmino ostrvo nije završeno i more ga polako nosi. Razmislite malo šta radite, izgradićete gargantuu koju niko neće hteti i ostaće veliko stakleno ruglo.

Stanisa

pre 8 godina

Osim sto ce veliki broj ljudi dobiti posao a pored toga ce se i urediti Beograd, dovesti investicije i povecati broj turista je neoborivi dokaz zalaganja vlade da Srbija konacno krene ka dobrom putu.

Klara

pre 8 godina

Nije lako ući u realizaciju bilo kog, a posebno ovakvog projekta. Ono što je najbitnije je da je ostvarivo, a uvek će biti onih kojima se nešto ne dopada. Samo napred!

toni bler,moj dobar drugar

pre 8 godina

ovaj je postao spin velemajstor..mnogo prica a ne kaze nista...sjajno...a i vidi se skola njihovog velikog prijatelja Tonija...

nbg

pre 8 godina

meni kao stanovniku tog dela beograda je dovoljno da je smece ,brodici, i stara pruga sklonjeno uredjeno a sta ce posle tu nici ne zanima me samo da nije kao sto je bilo zadnjih 20 god.

nbg

pre 8 godina

meni kao stanovniku tog dela beograda je dovoljno da je smece ,brodici, i stara pruga sklonjeno uredjeno a sta ce posle tu nici ne zanima me samo da nije kao sto je bilo zadnjih 20 god.

kale

pre 8 godina

Samo gradite i nemojte da se obazirete na prozivke opozicije jer su ljubomorni što za vreme svoje vladavine nisu bili sposobni da bilo šta urade.

feđa

pre 8 godina

Ljudima je teško ugoditi, kad je đubre svuda zašto je tako, kad se neko potrudi da umesto tog đubreta napravi kompleks takav da se ponosi Srbija i Beograd, e onda im ni to ne odgovara.

Fiko

pre 8 godina

Ovo je zaista veliki projekat, i za tako nesto normalno je da je potrebno vreme da se izgradi. Verujem da ce nasa zemlja imati velike koristi od ovog projekta kako radovi budu odmicali.

Klara

pre 8 godina

Nije lako ući u realizaciju bilo kog, a posebno ovakvog projekta. Ono što je najbitnije je da je ostvarivo, a uvek će biti onih kojima se nešto ne dopada. Samo napred!

Stanisa

pre 8 godina

Osim sto ce veliki broj ljudi dobiti posao a pored toga ce se i urediti Beograd, dovesti investicije i povecati broj turista je neoborivi dokaz zalaganja vlade da Srbija konacno krene ka dobrom putu.

Pozdrav iz Dubaija

pre 8 godina

Možete da ga završite ali postoji jedno veliko ALI. Pogledajte šta se desilo u Dubaiju. Izgrađene su vavilonske kule malte ne i sve zvrji prazno. Ljudi se zadužili, taj vaš Al Abar izgradio i naplatio što je izgradio a ostale su ljušture. Jako puno zgrada stoji nezavršeno. Jednostavno novac je otišao negde drugde sa vlasnicima istog. Drugo palmino ostrvo nije završeno i more ga polako nosi. Razmislite malo šta radite, izgradićete gargantuu koju niko neće hteti i ostaće veliko stakleno ruglo.

Crni

pre 8 godina

Demokratska stranka je bla na vlasti od 1997. Pričali su i oni o Beogradu na vodi. Zašto neko nije pomerio jedan brod, jedan objekat? Zato što nikoga nije bilo briga. Nisu radili jer nisu imali interes.

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Nisam upoznat sa situacijom pa ne znam koliko je potrebno još miljon dodatnih kvadrata, ali u Zagrebu se je izgradila gomila stambenih i poslovnih zgrada i sad to nitko ne kupuje.

predragsekulic

pre 8 godina

ja bih u svoje licno ime dao podrsku za ovaj projekat,jer ce se sve ovo sto je nacrtano napraviti,jer su to ogromne pare ali kako za koga,u ovom slucaju cak i pre roka,jer je u gradjevinarstvu zbog uvek nepredvidjenih troskova uvek nesto ostavlja.ovde je cak i to pokriveno,a dobija se nesto sto ce biti biser regiona,zar ne.a i licno bih ovakvim ljudima nudio i povoljnije uslove.jer ljudi pogledajte na sta smo spali

Goran

pre 8 godina

Pa grad je rascistio to djubre a ne strani investitor. Investitor je dobio sve rascisceno, sredjeno. Ne znam sta je problem bio da se to rascisti ranije.

Suza888

pre 8 godina

Zasto ne bi malo optimisti bili i verovali da ce se na kraju ovaj projekat realizovati onako kako je planirano,pa to ce ici u prilog nasoj zemlji a samim tim i nama kao njenim gradjanima.

toni bler,moj dobar drugar

pre 8 godina

ovaj je postao spin velemajstor..mnogo prica a ne kaze nista...sjajno...a i vidi se skola njihovog velikog prijatelja Tonija...

daca

pre 8 godina

Istina je da izgradwa dve stambene zgrade koje zovete kulama neće podići životni standatd građanima Srbije, ako uopšte te solitere i izgradite, biće lepo onima koji plate 3000 eura kvadrat, a svim ostalima koji se budu gušili usaobraćajnom kolapsu u tom deli grada ostaće da godinama nakon što ekipa SNS sklizne sa vlasti, da razmišljaju zašto su glasali za nekoga ko nikada u životu ništa nije uradio osim što je prodavao obećanja, kao ;

Jefitini Stanovi za 250 eura kvadrat
Fabrika Čipova
Novi Migovi za Vojsku ( ako je još imamo )
Ulaganje u proizvodnju svinja ( ulagač iz Nemačke)
Donald Tramp koji jupuje zgradu Generalštaba i pravi hotel

AH DA

Penzije nikada neće biti smanjene ako glasate z amene reče ON, pa poreče kao to što sam obećao ne važi , jer ja svašta pričam a vi ste i daqe naivni, pa ko vas je terao da mi verujete....

Pozdrav botovima, samo napred treba zaraditi sendviče i sokić, dok traje - traje, a posle ..ma koga briga kao ovi puknu, uštekaćete sendviča i sokića...

todor

pre 8 godina

Prvo obalu je pocistio grad i ogromne pare su bacene na to. Zeleznice Srbije prikrivaju koliko su stotina miliona potrosile na rasciscavanje. A zasto? Da bi privatna firma sa osnivackim kapitalom 22 hiljade evra toboze gradila 30 godina projekat vredan milijarde. Koji kriminal.

Promenili ste zakone jedne suverene drzave da bi im poklonili zemljiste a bog samo sveti zna sta ste dobili zauzvrat.

Laz je da je zemljiste dato samo u zakup 99 godina. Kada on izgradi bilo sta na tom zemljistu to zemljiste automatski postaje njegovo. Dakle oni ce da grade neke bedne zgradurine i kafice i dobijace najluksuznije zemljiste koje ova drzaca poseduje za dzabe i to rascisceno od drzavnih para.

Ovo je mozda i najveci kriminal ikada u istoriji nase drzave.

Jedva čekam da vas posetim u zatvoru

pre 8 godina

" ... Mi nismo izabrali teorijski pristup i razne izmišljene međunarodne konkurse, već realizaciju"

Izabrali ste, u stvari: kršenje ustava, projekat bez tendera i javne rasprave, nepoštovanje Generalnog urbanističkog plana, prilagodjavanje zakona privatnom investitoru,kršenje medjunarodnog prava, ...

Samo da podsetim:
Vučić: Beograd na vodi će biti posao za 200.000 ljudi (Blic 18. 04. 2012.)
Vučić: Beograd na vodi će biti posao za 20.000 ljudi (Večernje novosti 02. mart 2014)

Znači li ovo da treba da vas svi tužimo za to što je zbog vas bez posla ostalo 180 000 radnika?

Laži, laži, laži, ...

Nećete još dugo. Narod nije toliko glup.

loned

pre 8 godina

Pominjanje prethodnih vlasti? Check.
Sta ima veze sto ce da nikne milion kvadrata na tudjem zemljistu? Ne brini ti Maleni nista, kad te strpaju u zatvor, bice ti svejedno kako izgleda savska promenada.

Helios

pre 8 godina

KOJI SUD je nadležan u slučaju spora? Prvo i osnovno pitanje kad god su u pitanju "strani investitori". Ovde je još SPO uveo a DS nasledio šemu: veliki posao ali tako da se 1 nikad ne desi 2 za nerealizaciju nebuloznog projekta kriva bude država 3 nadležan je inostrani sud i onda 4 mi plaćamo "po zakonu" penale kešom strancima i našim glodarima.
Dakle koji sud je nadležan u slučaju spora? Ukoliko je to strani sud, a projekat na našoj teritoriji, odmah obustaviti a naše potpisnike - tretirati po zakonu. Ali po zakonu nakon što se ponovo uvede smrtna kazna.
Dakle samo i jedino i uvek - koji sud je nadležan? Pustite sve druge žvake nego uvek prvo ovo.
A to da sve radi d.o.o i bez polaganja ikakvog keša unapred tj. nemaš nikakvu garanciju - tako "posluju" samo deca. Nema čak ni predviđenih penala kad ništa ne bude... Dao si na 99 godina zakup i obavezao se da nemaju naknadu - po kom to zakonskom, poslovnom i morlanom osnovu molim te?! Najbolje zemljište u Srbiji - bez naknade, ej?!? 99 godina - a ne spominješ da si im dao pravo konverzije tj. vlasništva čim im daš dozvolu! A obavezao si grad i državu da će da izgradi svu infrastrukturu - kako genijalno, mi plaćamo za njihovu rentu!
Gdje je bre Prokop stanica urađena - osnovni preduslov?! A možda vama i nije, to je samo glupe Srbije železnica, vama ne treba... Ili "detalji": ko bre projektuje, gde su konkursi, urbana povezanost...
Gde je preostalih, neprikazanih 140 strana ugovora? Jel tamo možda i - koji je NADLEŽAN SUD!?!

Znalac

pre 8 godina

Ko je imao srece u zivotu da ode u Miami mogao je da vidi da zgrade u centru koje su stambene ne svetle.Niko ne stanuje tamo ili je kupljeno da kada se dodje u Miami na nekoliko danaima gde da stanuje.U Beogradu toliko poslovnog i stambenog prostora zvrji prazno. Kakva je razlika stanovati na obali reke na Novom Beogradu i ovom Beogradu na vodi? Jedan napisa da jeista situacija i u Dubaiju. Da li se ovakav krs i lom gradio u Londonu,Parizu, Budimpesti? Staklene kule koje ce da propadaju za par desetina godina kao sto je propao i Sava centar

TELEPRONTOVANI VAZDUPLOHOV

pre 8 godina

Možete da ga završite ali postoji jedno veliko ALI. Pogledajte šta se desilo u Dubaiju. Izgrađene su vavilonske kule malte ne i sve zvrji prazno. Ljudi se zadužili, taj vaš Al Abar izgradio i naplatio što je izgradio a ostale su ljušture. Jako puno zgrada stoji nezavršeno. Jednostavno novac je otišao negde drugde sa vlasnicima istog. Drugo palmino ostrvo nije završeno i more ga polako nosi. Razmislite malo šta radite, izgradićete gargantuu koju niko neće hteti i ostaće veliko stakleno ruglo.
(Pozdrav iz Dubaija, 2. oktobar 2015 08:47)

Hvala vam za ovaj komentar, na žalost prosečan sns bot ne bi znao na mapi sveta ni da pokaže gde je Dubaji a kamoli da zna šta se tamo dešava! U Beogradu trenutno samo u užem centru grada postoji 30 hiljada kvadrata poslovnog prostora koji zvrji prazan! A ovi će sada da zidaju još desetine hiljada novog poslovnog prostora, kao da smo mi neki svetski poslovno-bankarski centar! I na kraju će ostati prazne zgradurine kroz koje će duvati košava!

Милорад - БОТ Ловац®

pre 8 godina

Све, све али што ботови воле реч "величанствени пројекат", значииии...оно, као...

VuduBgd

pre 8 godina

Samo nekoliko šoping molova i TC u gradu izgrađeno je za pet godina u kvadraturi daleko većpj od 45k kvm..Zakup na 99 godina..hahahaha..a po zakonu o državini, nakon 25 godina državina (zakupna nekretnina privedena nameni..) postaje svojina. Čak i da se promeni zakon u budućnosti, za ovaj ugovor važiće sadašnji zakon.Od 2017-e na snagu stupa zakon po kome stranci mogu biti vlasnici zemljišta u Srbiji.. Dakle hohštapleraj i laganje u 2 prosto-proširene rečenice. Ali, može im se..zar ne ? Sam sebe zakopa rečenicom da DS nije ništa uradio jer nije imao interesa - ok Mališa, i bez tvog ishitrenog priznanja, jasno je da VI SAD IMATE INTERESA da ovo raskrljate..

El Cid

pre 8 godina

Klasična demagogija i zamena teza!Da priobalje nije izgledalo kako treba to niko normalan ne osporava. Ono što se osporava jeste netransparentan način davanja u zakup (poklon) zemljišta, donošenje lex specialisa zbog interesa investitora na prostoru od javnog interesa, zatim rokovi izgradnje, ko je i kako izabrao baš Eagle Hills a ne nekog drugog investitora, potencijalne troškove koje će snositi grad/republika u slučaju raskida ugovora ne ispunjavanja uslova od strane investitora. Vrednost pripremnih radova i tržišna cena zemljišta znatno prelaze vrednost početnog kapitala za ulaganje pa ispada da onaj ko daje manje ima većinsko vlasništvo. Nema obaveze angažovanja domaćih izvođača a to je bila jedna od glavnih propagandnih stavki tvoraca ove ideje. Kako da znamo da neko drugi ne bi ponudio bolje uslove i bržu izgradnju!? Sve bi se to obezbedilo širokom javnom raspravom i raspisivanjem tendera kao i formiranjem stručne komisije prestižnih domaćih i inostranih arhitekata, urbanistia, hidroinženjera, pejzažnih arhitekata i stručnjaka svih profila, kao i uvažavanjem mišljenja građana i stanovnika okolnih zona. Sporan je i tip objekata i njihova spratnost koja će narušiti panoramu Beograda sa druge strane reke a upravo je taj prirodni amfiteatar jedna od nareprezentativnijih stvari koje Beograd nudi.

marsko

pre 8 godina

A sta cemo sa djubretom u ostatku Beograda? Ceo grad je postao jedna velika deponija, smece gde god se okrenes. Sta radi cistoca, zelenilo, komunalci (gde su opomene, kazne)?

Bice svasta u ovoj zemlji!

pre 8 godina

"Ako za 20 godina ne sagrade ono što je plan, možemo ostatak neizgrađenog zemljišta da damo drugome", rekao je Mali.

Kako "ako ne sagrade"??

Jel vi imate ugovor, da li ce neko platiti penale ako ne ispuni svoju obavezu??

Neverovatni amateri!!

sram vas bilo!

pre 8 godina

ma da bre, kakvi konkursi kakvi bakrači.. imam ja konkretnog investitora, hoće da gradi auto-mehaničarsku radnju na trgu republike, molim da mi se izda građevisnska dozvola i to po hitnom postupku, čoveku se žuri, a ima novac.. manite me šta su arhitekte i urbanisti 70 godina razmatrali, ja imam investitora!

Nekoiz Mase

pre 8 godina

Gospodine, u Beogradu danas imate izgradjenog nerentiranog poslovnog prostora blizu milion kvadrata, i to na potezu od Slavije do starog merkatora. Kome i čemu sve ovo?

joj meni

pre 8 godina

Auuu decko malo te placaju koliko lupas. U ugovoru lepo pise zakup na 99 god, a ako hoce vlasnistvo mogu kad god pozele za dzabe. Ovaj ugovor je totalni kriminal jer niogde ne videh koliko Srbija ulaze u parama kroz zemljiste i infrastrukturu za svojih 30 procenata pa sve nesto sumnjam da ce Arapi da uloze nista a dobiju sve. Ove price mozete prodati mojoj babi od 80 leta a mene zaobidji.

Alex

pre 8 godina

Da se ne zezamo,kakav bre rok 25-30 godina... Ozbiljni izvođači radova i otbiljni investitori bi ovo uradili sve za 8-10 godina. Znači njima trebalo dve godine da samo počnu - od te priče nema ništa. Botovi stop!

simovic

pre 8 godina

u gradu u kome postoji dva miliona kvadrata praznog poslovnog prostora i oko 130 hiljada praznih stanova i kuca je izgleda najpotrebnije jos praznih kvadrata. Jadne su zemlje koje skrkaju kapital u prazne nekretnine umesto u produktivne proizvodne pogone i idejna resenja.

Novosadjanka

pre 8 godina

Kakve veze ima Vojvodina ili jug Srbije sa Beogradom na vodi (ako ga ikada bude)? Kao, dobro je za celu Srbiju... GLUPOST I PRAZNO BLEBETANJE!!! Tavke budalaštine pišu ovi SNS botovi, da ni sami ne veruju u to, ali sendvič je sendvič...

pojmanemam

pre 8 godina

Gradonacelnice,jako je ruzan obicaj ruzno govoriti o stranci u kojoj ste do juce bili.Kaze nas narod...ne pljuj u ciniju iz koje si jeo...nikad ne znate gde cete biti sutra.
Juce je objavljen nacin kupovine stanova u dve kule iz kojeg je jasno da ce celokupno finansiranje izgradnje vrsiti buduci kupci.Investitoru nece biti potreban ni dinar/evro sopstvenih sredstava.Ako se zna da ce odnos cene kostanja i prodajne cene izgradjenog kvadratnog metra biti oko 1:3,onda se lako da zakljuciti(izracunati) kolike ce tu zarade biti.Izgradice te dve zgrade sa oko 300 stanova,verovatno i hotel,i na tome ce se stati.

Akademac

pre 8 godina

Savski amfiteatar je predviđen da na njemu budu izgrađeni objekti od javnog značaja, a to mogu biti: parkovi, trgovi, opera, pozoriste, itd. Kako smo saglasni da privatne investicije ne grade takav sadržaj iz prostog razloga zato sto se novac iz njih ne može generisati, to ostaje na društvu, državi i gradu Beogradu. Dame i gospodo, imamo mesto na kome će grad demonstrirati svoju razvijenost, a kultura i javni interes tu neće postojati. Pokazatelj prosperiteta svakako ne mogu biti nekoliko stambenih i poslovnih zgrada. Nije problem u smeću, ono se lako očisti, problem je u gradu koji nije zaradio novac za kulturu!

nebojsa

pre 8 godina

G. Mali da objasni nama gradjanima zasto Beograd nije dobio ni jedan kvadrat tog prostora, vec neki potencijalni udeo u dobiti.Sta ako ta dobit bude simbolicna? Nisam cuo da je igde u Beogradu neko dao svoj plac bez 20% povrsine u kvadratima. Da su Zuti ovo uradili Vucic bi napunio zatvore, ovako potpisali rok na 30 godina pa racunaju dotle ce i Srbija propasti.

nedavimo

pre 8 godina

koja budala jos na obali reke gradi ovolike solitercine? ko je uopste autor (projektant) ovog projekta?! ovo uopste nije mali posao da bi ga radili anonimusi.. a sta je sa nasim strucnjacima? samo razradjuju politicke ideje...

talas

pre 8 godina

Ma da, samo sto nije niklo. Nego, dospodine gradonacelnice, kad cete okrpiti rupu na pesackoj stazi Brankovog mosta, zbog koje se ista ne koristi vec tri godine?

Vozdovac grad na vodi

pre 8 godina

Ko placa uredjenje gradjevinskog zemljista.Po ugovoru u tacki 9 pise da komunalno opremanje placa Republika Srbija. Vodovod, kanalizacija, struja, ocuvanje zivotne sredine.Za tako veliki projekat potrebno je izgraditi novi kolektor,preciscac kanalizacione vode.To grubo kosta 800 miliona evra.Od 279 strana celog ugovora prezentirano i prevedeno 69. Na kraju ugovora pecat vlade i pecat investitora necitki kao sto je umesto potpisa Zorane Mihajlovic i investitora paraf umesto potpisa. Znaci za otkrivenu muljazu nece niko odgovarati

Tja

pre 8 godina

A to što si bio u DS u vreme kada su bili na vlasti te ne sprečava da pljuješ po njima što nisu poklonili zemljište nekome ko možda nešto izgradi? Obraz đon kao i u celom vrhu tvoje nove stranke...

KoleM

pre 8 godina

Nije problem što se gradi, problem je što je zemljište poklonjeno. Nikakvih tendera nije bilo, ko kaže da neko ne bi ponudio bolje uslove? Ovih dana je završen A-Blok, nikakve pomoći države, nikakvi lex-specijalisi. Kada je Mišković hteo nešto slično da pravi na Dunavu, još je kupio zemljište, nisu mu dali da gradi.

Beba

pre 8 godina

Super, gradimo u Beogradu hiljade stanova, neka se cela Srbija preseli u glavni grad a ostali deo zemlje neka ostane pust! Politicari samo smisljaju kako da zgrcu pare a ne zanima ih ravnomerni razvoj Cele Srbije! U Beogradu , da je pameti, treba zabraniti gradnju novoh stanova, a umesto toga, treba graditi fabrike i stanove u unutrasnjosti zemlje! Ali pameti nema , ima samo pohlepe!

Metropola

pre 8 godina

On ističe da je ugovor dobar za Beograd, jer smo našli nekoga ko će da investira tamo gde su bile straćare, barake, đubre i groblje brodova..........
Opet spin! Niste im to dali, nego ste sve sredili o trosku poreskih obveznika i dali suvi centar Beograda za zidanje poslovnog prostora! Mislim da ne postoji investitor u Srbiji koji ne bi radio na takvom zemljistu!!!!
To sto je Svaski amfiteatar bio ruina ne daje vam za pravo da to radite, to samo ide na cast svih predhodnih vlasti. Da budemo pozitivni svakako ce biti lepse nego sto je bilo, to je sigurno!

Kol

pre 8 godina

Ali covece i sad te poslovne zgrade zvrje prazne sto u centru sto na Novom Beogradu gde najvise poslovnog prostora koji ponavljam je PRAZAN, nije problem u velicini vec u tome sto nema ko da se useli u te stanove ili da zakupi poslovan prostor, osim ako Arapi nemaju nameru da te stanove poklanjaju imigrantima onda ok! Smem da potpisem da od cele ove Beograd na vodi predstave ostace samo te 2 stambene zgrade!

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

"Mi nismo izabrali teorijski pristup i razne izmišljene međunarodne konkurse, već realizaciju"

G. Mali, ako smatrate da teoretski ristu nije potreban u formiranju grada, onda vi lepo odmah ukinite Arhitektonski fakultet i Zavod za urbanizam. Takodje, ako vam ne trebaju medjunarodni konkursi za "najvazniji projekat u istoriji Srbije, Evrope i cele planete", nego su vam projekat uradili maketari negde u Aziji, kako onda znate da je to najbolje resenje?

I na kraju, posto nije bilo nikakvog konkursa ni za jedan objekat, na osnovu cega su izabrani projektanti i projekti????

Kuku

pre 8 godina

Jel Gospodin Gradonacelnik rece, " mi smo ovaj projekat poceli, mi cemo ga i zavrsiti" ????
Majku mu pa ovi planiraju da ostanu trie's godina na vlasti.

Djole

pre 8 godina

@Atomski mrav u penziji
Šta će nama neke tamo arhitekte i urbanisti kad imamo našega Vučića? E svašta s Vama gospodine Atomski.

Goran

pre 8 godina

"Mi nismo izabrali teorijski pristup i razne izmišljene međunarodne konkurse, već realizaciju"

Koju realizaciju? Jedino sto ste uradili drugacije od tih "fantomskih projekata" je to sto ste ih odabrali bez tendera. Ostali su se bar trudili da to prikazu kako-tako legalnim, a vi ste u rangu onog bosanskog virusa: "Ne znam da napisem virus, pa vas molim da ovaj mail prosledite svojim prijateljima a da potom sami formatirate sebi hard disk".

Steve Jobs

pre 8 godina

Po meni je Mali ovde u pravu (pod uslovom da se nesto zaista i izgradi), iako uopste ne podrzavam ovu vlast. Bolje da izgrade bar nesto u tom delu grada, umesto sto arhitekte pametuju vec 70 godina i uzimaju OGROMNE pare za to pametovanje.

Samo da se zna da nisam nikakav bot, imam 25 godina, nemam posao, imam fakultet i potpuno sam ocajan.

dixy

pre 8 godina

Kroz ovako važan projekat pokazujemo da smo stvorili pozitivno investiciono okruženje i da možemo da privučemo velike investitore.

toni bler,moj dobar drugar

pre 8 godina

ovaj je postao spin velemajstor..mnogo prica a ne kaze nista...sjajno...a i vidi se skola njihovog velikog prijatelja Tonija...

todor

pre 8 godina

Prvo obalu je pocistio grad i ogromne pare su bacene na to. Zeleznice Srbije prikrivaju koliko su stotina miliona potrosile na rasciscavanje. A zasto? Da bi privatna firma sa osnivackim kapitalom 22 hiljade evra toboze gradila 30 godina projekat vredan milijarde. Koji kriminal.

Promenili ste zakone jedne suverene drzave da bi im poklonili zemljiste a bog samo sveti zna sta ste dobili zauzvrat.

Laz je da je zemljiste dato samo u zakup 99 godina. Kada on izgradi bilo sta na tom zemljistu to zemljiste automatski postaje njegovo. Dakle oni ce da grade neke bedne zgradurine i kafice i dobijace najluksuznije zemljiste koje ova drzaca poseduje za dzabe i to rascisceno od drzavnih para.

Ovo je mozda i najveci kriminal ikada u istoriji nase drzave.

Pozdrav iz Dubaija

pre 8 godina

Možete da ga završite ali postoji jedno veliko ALI. Pogledajte šta se desilo u Dubaiju. Izgrađene su vavilonske kule malte ne i sve zvrji prazno. Ljudi se zadužili, taj vaš Al Abar izgradio i naplatio što je izgradio a ostale su ljušture. Jako puno zgrada stoji nezavršeno. Jednostavno novac je otišao negde drugde sa vlasnicima istog. Drugo palmino ostrvo nije završeno i more ga polako nosi. Razmislite malo šta radite, izgradićete gargantuu koju niko neće hteti i ostaće veliko stakleno ruglo.

Znalac

pre 8 godina

Ko je imao srece u zivotu da ode u Miami mogao je da vidi da zgrade u centru koje su stambene ne svetle.Niko ne stanuje tamo ili je kupljeno da kada se dodje u Miami na nekoliko danaima gde da stanuje.U Beogradu toliko poslovnog i stambenog prostora zvrji prazno. Kakva je razlika stanovati na obali reke na Novom Beogradu i ovom Beogradu na vodi? Jedan napisa da jeista situacija i u Dubaiju. Da li se ovakav krs i lom gradio u Londonu,Parizu, Budimpesti? Staklene kule koje ce da propadaju za par desetina godina kao sto je propao i Sava centar

Милорад - БОТ Ловац®

pre 8 godina

Све, све али што ботови воле реч "величанствени пројекат", значииии...оно, као...

Metropola

pre 8 godina

On ističe da je ugovor dobar za Beograd, jer smo našli nekoga ko će da investira tamo gde su bile straćare, barake, đubre i groblje brodova..........
Opet spin! Niste im to dali, nego ste sve sredili o trosku poreskih obveznika i dali suvi centar Beograda za zidanje poslovnog prostora! Mislim da ne postoji investitor u Srbiji koji ne bi radio na takvom zemljistu!!!!
To sto je Svaski amfiteatar bio ruina ne daje vam za pravo da to radite, to samo ide na cast svih predhodnih vlasti. Da budemo pozitivni svakako ce biti lepse nego sto je bilo, to je sigurno!

pojmanemam

pre 8 godina

Gradonacelnice,jako je ruzan obicaj ruzno govoriti o stranci u kojoj ste do juce bili.Kaze nas narod...ne pljuj u ciniju iz koje si jeo...nikad ne znate gde cete biti sutra.
Juce je objavljen nacin kupovine stanova u dve kule iz kojeg je jasno da ce celokupno finansiranje izgradnje vrsiti buduci kupci.Investitoru nece biti potreban ni dinar/evro sopstvenih sredstava.Ako se zna da ce odnos cene kostanja i prodajne cene izgradjenog kvadratnog metra biti oko 1:3,onda se lako da zakljuciti(izracunati) kolike ce tu zarade biti.Izgradice te dve zgrade sa oko 300 stanova,verovatno i hotel,i na tome ce se stati.

daca

pre 8 godina

Istina je da izgradwa dve stambene zgrade koje zovete kulama neće podići životni standatd građanima Srbije, ako uopšte te solitere i izgradite, biće lepo onima koji plate 3000 eura kvadrat, a svim ostalima koji se budu gušili usaobraćajnom kolapsu u tom deli grada ostaće da godinama nakon što ekipa SNS sklizne sa vlasti, da razmišljaju zašto su glasali za nekoga ko nikada u životu ništa nije uradio osim što je prodavao obećanja, kao ;

Jefitini Stanovi za 250 eura kvadrat
Fabrika Čipova
Novi Migovi za Vojsku ( ako je još imamo )
Ulaganje u proizvodnju svinja ( ulagač iz Nemačke)
Donald Tramp koji jupuje zgradu Generalštaba i pravi hotel

AH DA

Penzije nikada neće biti smanjene ako glasate z amene reče ON, pa poreče kao to što sam obećao ne važi , jer ja svašta pričam a vi ste i daqe naivni, pa ko vas je terao da mi verujete....

Pozdrav botovima, samo napred treba zaraditi sendviče i sokić, dok traje - traje, a posle ..ma koga briga kao ovi puknu, uštekaćete sendviča i sokića...

nedavimo

pre 8 godina

koja budala jos na obali reke gradi ovolike solitercine? ko je uopste autor (projektant) ovog projekta?! ovo uopste nije mali posao da bi ga radili anonimusi.. a sta je sa nasim strucnjacima? samo razradjuju politicke ideje...

Helios

pre 8 godina

KOJI SUD je nadležan u slučaju spora? Prvo i osnovno pitanje kad god su u pitanju "strani investitori". Ovde je još SPO uveo a DS nasledio šemu: veliki posao ali tako da se 1 nikad ne desi 2 za nerealizaciju nebuloznog projekta kriva bude država 3 nadležan je inostrani sud i onda 4 mi plaćamo "po zakonu" penale kešom strancima i našim glodarima.
Dakle koji sud je nadležan u slučaju spora? Ukoliko je to strani sud, a projekat na našoj teritoriji, odmah obustaviti a naše potpisnike - tretirati po zakonu. Ali po zakonu nakon što se ponovo uvede smrtna kazna.
Dakle samo i jedino i uvek - koji sud je nadležan? Pustite sve druge žvake nego uvek prvo ovo.
A to da sve radi d.o.o i bez polaganja ikakvog keša unapred tj. nemaš nikakvu garanciju - tako "posluju" samo deca. Nema čak ni predviđenih penala kad ništa ne bude... Dao si na 99 godina zakup i obavezao se da nemaju naknadu - po kom to zakonskom, poslovnom i morlanom osnovu molim te?! Najbolje zemljište u Srbiji - bez naknade, ej?!? 99 godina - a ne spominješ da si im dao pravo konverzije tj. vlasništva čim im daš dozvolu! A obavezao si grad i državu da će da izgradi svu infrastrukturu - kako genijalno, mi plaćamo za njihovu rentu!
Gdje je bre Prokop stanica urađena - osnovni preduslov?! A možda vama i nije, to je samo glupe Srbije železnica, vama ne treba... Ili "detalji": ko bre projektuje, gde su konkursi, urbana povezanost...
Gde je preostalih, neprikazanih 140 strana ugovora? Jel tamo možda i - koji je NADLEŽAN SUD!?!

Jedva čekam da vas posetim u zatvoru

pre 8 godina

" ... Mi nismo izabrali teorijski pristup i razne izmišljene međunarodne konkurse, već realizaciju"

Izabrali ste, u stvari: kršenje ustava, projekat bez tendera i javne rasprave, nepoštovanje Generalnog urbanističkog plana, prilagodjavanje zakona privatnom investitoru,kršenje medjunarodnog prava, ...

Samo da podsetim:
Vučić: Beograd na vodi će biti posao za 200.000 ljudi (Blic 18. 04. 2012.)
Vučić: Beograd na vodi će biti posao za 20.000 ljudi (Večernje novosti 02. mart 2014)

Znači li ovo da treba da vas svi tužimo za to što je zbog vas bez posla ostalo 180 000 radnika?

Laži, laži, laži, ...

Nećete još dugo. Narod nije toliko glup.

joj meni

pre 8 godina

Auuu decko malo te placaju koliko lupas. U ugovoru lepo pise zakup na 99 god, a ako hoce vlasnistvo mogu kad god pozele za dzabe. Ovaj ugovor je totalni kriminal jer niogde ne videh koliko Srbija ulaze u parama kroz zemljiste i infrastrukturu za svojih 30 procenata pa sve nesto sumnjam da ce Arapi da uloze nista a dobiju sve. Ove price mozete prodati mojoj babi od 80 leta a mene zaobidji.

Beba

pre 8 godina

Super, gradimo u Beogradu hiljade stanova, neka se cela Srbija preseli u glavni grad a ostali deo zemlje neka ostane pust! Politicari samo smisljaju kako da zgrcu pare a ne zanima ih ravnomerni razvoj Cele Srbije! U Beogradu , da je pameti, treba zabraniti gradnju novoh stanova, a umesto toga, treba graditi fabrike i stanove u unutrasnjosti zemlje! Ali pameti nema , ima samo pohlepe!

Novosadjanka

pre 8 godina

Kakve veze ima Vojvodina ili jug Srbije sa Beogradom na vodi (ako ga ikada bude)? Kao, dobro je za celu Srbiju... GLUPOST I PRAZNO BLEBETANJE!!! Tavke budalaštine pišu ovi SNS botovi, da ni sami ne veruju u to, ali sendvič je sendvič...

sram vas bilo!

pre 8 godina

ma da bre, kakvi konkursi kakvi bakrači.. imam ja konkretnog investitora, hoće da gradi auto-mehaničarsku radnju na trgu republike, molim da mi se izda građevisnska dozvola i to po hitnom postupku, čoveku se žuri, a ima novac.. manite me šta su arhitekte i urbanisti 70 godina razmatrali, ja imam investitora!

KoleM

pre 8 godina

Nije problem što se gradi, problem je što je zemljište poklonjeno. Nikakvih tendera nije bilo, ko kaže da neko ne bi ponudio bolje uslove? Ovih dana je završen A-Blok, nikakve pomoći države, nikakvi lex-specijalisi. Kada je Mišković hteo nešto slično da pravi na Dunavu, još je kupio zemljište, nisu mu dali da gradi.

Nekoiz Mase

pre 8 godina

Gospodine, u Beogradu danas imate izgradjenog nerentiranog poslovnog prostora blizu milion kvadrata, i to na potezu od Slavije do starog merkatora. Kome i čemu sve ovo?

Akademac

pre 8 godina

Savski amfiteatar je predviđen da na njemu budu izgrađeni objekti od javnog značaja, a to mogu biti: parkovi, trgovi, opera, pozoriste, itd. Kako smo saglasni da privatne investicije ne grade takav sadržaj iz prostog razloga zato sto se novac iz njih ne može generisati, to ostaje na društvu, državi i gradu Beogradu. Dame i gospodo, imamo mesto na kome će grad demonstrirati svoju razvijenost, a kultura i javni interes tu neće postojati. Pokazatelj prosperiteta svakako ne mogu biti nekoliko stambenih i poslovnih zgrada. Nije problem u smeću, ono se lako očisti, problem je u gradu koji nije zaradio novac za kulturu!

simovic

pre 8 godina

u gradu u kome postoji dva miliona kvadrata praznog poslovnog prostora i oko 130 hiljada praznih stanova i kuca je izgleda najpotrebnije jos praznih kvadrata. Jadne su zemlje koje skrkaju kapital u prazne nekretnine umesto u produktivne proizvodne pogone i idejna resenja.

loned

pre 8 godina

Pominjanje prethodnih vlasti? Check.
Sta ima veze sto ce da nikne milion kvadrata na tudjem zemljistu? Ne brini ti Maleni nista, kad te strpaju u zatvor, bice ti svejedno kako izgleda savska promenada.

Tja

pre 8 godina

A to što si bio u DS u vreme kada su bili na vlasti te ne sprečava da pljuješ po njima što nisu poklonili zemljište nekome ko možda nešto izgradi? Obraz đon kao i u celom vrhu tvoje nove stranke...

marsko

pre 8 godina

A sta cemo sa djubretom u ostatku Beograda? Ceo grad je postao jedna velika deponija, smece gde god se okrenes. Sta radi cistoca, zelenilo, komunalci (gde su opomene, kazne)?

El Cid

pre 8 godina

Klasična demagogija i zamena teza!Da priobalje nije izgledalo kako treba to niko normalan ne osporava. Ono što se osporava jeste netransparentan način davanja u zakup (poklon) zemljišta, donošenje lex specialisa zbog interesa investitora na prostoru od javnog interesa, zatim rokovi izgradnje, ko je i kako izabrao baš Eagle Hills a ne nekog drugog investitora, potencijalne troškove koje će snositi grad/republika u slučaju raskida ugovora ne ispunjavanja uslova od strane investitora. Vrednost pripremnih radova i tržišna cena zemljišta znatno prelaze vrednost početnog kapitala za ulaganje pa ispada da onaj ko daje manje ima većinsko vlasništvo. Nema obaveze angažovanja domaćih izvođača a to je bila jedna od glavnih propagandnih stavki tvoraca ove ideje. Kako da znamo da neko drugi ne bi ponudio bolje uslove i bržu izgradnju!? Sve bi se to obezbedilo širokom javnom raspravom i raspisivanjem tendera kao i formiranjem stručne komisije prestižnih domaćih i inostranih arhitekata, urbanistia, hidroinženjera, pejzažnih arhitekata i stručnjaka svih profila, kao i uvažavanjem mišljenja građana i stanovnika okolnih zona. Sporan je i tip objekata i njihova spratnost koja će narušiti panoramu Beograda sa druge strane reke a upravo je taj prirodni amfiteatar jedna od nareprezentativnijih stvari koje Beograd nudi.

talas

pre 8 godina

Ma da, samo sto nije niklo. Nego, dospodine gradonacelnice, kad cete okrpiti rupu na pesackoj stazi Brankovog mosta, zbog koje se ista ne koristi vec tri godine?

nebojsa

pre 8 godina

G. Mali da objasni nama gradjanima zasto Beograd nije dobio ni jedan kvadrat tog prostora, vec neki potencijalni udeo u dobiti.Sta ako ta dobit bude simbolicna? Nisam cuo da je igde u Beogradu neko dao svoj plac bez 20% povrsine u kvadratima. Da su Zuti ovo uradili Vucic bi napunio zatvore, ovako potpisali rok na 30 godina pa racunaju dotle ce i Srbija propasti.

TELEPRONTOVANI VAZDUPLOHOV

pre 8 godina

Možete da ga završite ali postoji jedno veliko ALI. Pogledajte šta se desilo u Dubaiju. Izgrađene su vavilonske kule malte ne i sve zvrji prazno. Ljudi se zadužili, taj vaš Al Abar izgradio i naplatio što je izgradio a ostale su ljušture. Jako puno zgrada stoji nezavršeno. Jednostavno novac je otišao negde drugde sa vlasnicima istog. Drugo palmino ostrvo nije završeno i more ga polako nosi. Razmislite malo šta radite, izgradićete gargantuu koju niko neće hteti i ostaće veliko stakleno ruglo.
(Pozdrav iz Dubaija, 2. oktobar 2015 08:47)

Hvala vam za ovaj komentar, na žalost prosečan sns bot ne bi znao na mapi sveta ni da pokaže gde je Dubaji a kamoli da zna šta se tamo dešava! U Beogradu trenutno samo u užem centru grada postoji 30 hiljada kvadrata poslovnog prostora koji zvrji prazan! A ovi će sada da zidaju još desetine hiljada novog poslovnog prostora, kao da smo mi neki svetski poslovno-bankarski centar! I na kraju će ostati prazne zgradurine kroz koje će duvati košava!

Alex

pre 8 godina

Da se ne zezamo,kakav bre rok 25-30 godina... Ozbiljni izvođači radova i otbiljni investitori bi ovo uradili sve za 8-10 godina. Znači njima trebalo dve godine da samo počnu - od te priče nema ništa. Botovi stop!

Bice svasta u ovoj zemlji!

pre 8 godina

"Ako za 20 godina ne sagrade ono što je plan, možemo ostatak neizgrađenog zemljišta da damo drugome", rekao je Mali.

Kako "ako ne sagrade"??

Jel vi imate ugovor, da li ce neko platiti penale ako ne ispuni svoju obavezu??

Neverovatni amateri!!

Kol

pre 8 godina

Ali covece i sad te poslovne zgrade zvrje prazne sto u centru sto na Novom Beogradu gde najvise poslovnog prostora koji ponavljam je PRAZAN, nije problem u velicini vec u tome sto nema ko da se useli u te stanove ili da zakupi poslovan prostor, osim ako Arapi nemaju nameru da te stanove poklanjaju imigrantima onda ok! Smem da potpisem da od cele ove Beograd na vodi predstave ostace samo te 2 stambene zgrade!

Vozdovac grad na vodi

pre 8 godina

Ko placa uredjenje gradjevinskog zemljista.Po ugovoru u tacki 9 pise da komunalno opremanje placa Republika Srbija. Vodovod, kanalizacija, struja, ocuvanje zivotne sredine.Za tako veliki projekat potrebno je izgraditi novi kolektor,preciscac kanalizacione vode.To grubo kosta 800 miliona evra.Od 279 strana celog ugovora prezentirano i prevedeno 69. Na kraju ugovora pecat vlade i pecat investitora necitki kao sto je umesto potpisa Zorane Mihajlovic i investitora paraf umesto potpisa. Znaci za otkrivenu muljazu nece niko odgovarati

predragsekulic

pre 8 godina

ja bih u svoje licno ime dao podrsku za ovaj projekat,jer ce se sve ovo sto je nacrtano napraviti,jer su to ogromne pare ali kako za koga,u ovom slucaju cak i pre roka,jer je u gradjevinarstvu zbog uvek nepredvidjenih troskova uvek nesto ostavlja.ovde je cak i to pokriveno,a dobija se nesto sto ce biti biser regiona,zar ne.a i licno bih ovakvim ljudima nudio i povoljnije uslove.jer ljudi pogledajte na sta smo spali

VuduBgd

pre 8 godina

Samo nekoliko šoping molova i TC u gradu izgrađeno je za pet godina u kvadraturi daleko većpj od 45k kvm..Zakup na 99 godina..hahahaha..a po zakonu o državini, nakon 25 godina državina (zakupna nekretnina privedena nameni..) postaje svojina. Čak i da se promeni zakon u budućnosti, za ovaj ugovor važiće sadašnji zakon.Od 2017-e na snagu stupa zakon po kome stranci mogu biti vlasnici zemljišta u Srbiji.. Dakle hohštapleraj i laganje u 2 prosto-proširene rečenice. Ali, može im se..zar ne ? Sam sebe zakopa rečenicom da DS nije ništa uradio jer nije imao interesa - ok Mališa, i bez tvog ishitrenog priznanja, jasno je da VI SAD IMATE INTERESA da ovo raskrljate..

Lukas aus Agram

pre 8 godina

Nisam upoznat sa situacijom pa ne znam koliko je potrebno još miljon dodatnih kvadrata, ali u Zagrebu se je izgradila gomila stambenih i poslovnih zgrada i sad to nitko ne kupuje.

Suza888

pre 8 godina

Zasto ne bi malo optimisti bili i verovali da ce se na kraju ovaj projekat realizovati onako kako je planirano,pa to ce ici u prilog nasoj zemlji a samim tim i nama kao njenim gradjanima.

Goran

pre 8 godina

Pa grad je rascistio to djubre a ne strani investitor. Investitor je dobio sve rascisceno, sredjeno. Ne znam sta je problem bio da se to rascisti ranije.

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

"Mi nismo izabrali teorijski pristup i razne izmišljene međunarodne konkurse, već realizaciju"

G. Mali, ako smatrate da teoretski ristu nije potreban u formiranju grada, onda vi lepo odmah ukinite Arhitektonski fakultet i Zavod za urbanizam. Takodje, ako vam ne trebaju medjunarodni konkursi za "najvazniji projekat u istoriji Srbije, Evrope i cele planete", nego su vam projekat uradili maketari negde u Aziji, kako onda znate da je to najbolje resenje?

I na kraju, posto nije bilo nikakvog konkursa ni za jedan objekat, na osnovu cega su izabrani projektanti i projekti????

nbg

pre 8 godina

meni kao stanovniku tog dela beograda je dovoljno da je smece ,brodici, i stara pruga sklonjeno uredjeno a sta ce posle tu nici ne zanima me samo da nije kao sto je bilo zadnjih 20 god.

Klara

pre 8 godina

Nije lako ući u realizaciju bilo kog, a posebno ovakvog projekta. Ono što je najbitnije je da je ostvarivo, a uvek će biti onih kojima se nešto ne dopada. Samo napred!

Stanisa

pre 8 godina

Osim sto ce veliki broj ljudi dobiti posao a pored toga ce se i urediti Beograd, dovesti investicije i povecati broj turista je neoborivi dokaz zalaganja vlade da Srbija konacno krene ka dobrom putu.

kale

pre 8 godina

Samo gradite i nemojte da se obazirete na prozivke opozicije jer su ljubomorni što za vreme svoje vladavine nisu bili sposobni da bilo šta urade.

Fiko

pre 8 godina

Ovo je zaista veliki projekat, i za tako nesto normalno je da je potrebno vreme da se izgradi. Verujem da ce nasa zemlja imati velike koristi od ovog projekta kako radovi budu odmicali.

Crni

pre 8 godina

Demokratska stranka je bla na vlasti od 1997. Pričali su i oni o Beogradu na vodi. Zašto neko nije pomerio jedan brod, jedan objekat? Zato što nikoga nije bilo briga. Nisu radili jer nisu imali interes.

feđa

pre 8 godina

Ljudima je teško ugoditi, kad je đubre svuda zašto je tako, kad se neko potrudi da umesto tog đubreta napravi kompleks takav da se ponosi Srbija i Beograd, e onda im ni to ne odgovara.

dixy

pre 8 godina

Kroz ovako važan projekat pokazujemo da smo stvorili pozitivno investiciono okruženje i da možemo da privučemo velike investitore.

Steve Jobs

pre 8 godina

Po meni je Mali ovde u pravu (pod uslovom da se nesto zaista i izgradi), iako uopste ne podrzavam ovu vlast. Bolje da izgrade bar nesto u tom delu grada, umesto sto arhitekte pametuju vec 70 godina i uzimaju OGROMNE pare za to pametovanje.

Samo da se zna da nisam nikakav bot, imam 25 godina, nemam posao, imam fakultet i potpuno sam ocajan.

Djole

pre 8 godina

@Atomski mrav u penziji
Šta će nama neke tamo arhitekte i urbanisti kad imamo našega Vučića? E svašta s Vama gospodine Atomski.

Goran

pre 8 godina

"Mi nismo izabrali teorijski pristup i razne izmišljene međunarodne konkurse, već realizaciju"

Koju realizaciju? Jedino sto ste uradili drugacije od tih "fantomskih projekata" je to sto ste ih odabrali bez tendera. Ostali su se bar trudili da to prikazu kako-tako legalnim, a vi ste u rangu onog bosanskog virusa: "Ne znam da napisem virus, pa vas molim da ovaj mail prosledite svojim prijateljima a da potom sami formatirate sebi hard disk".

Kuku

pre 8 godina

Jel Gospodin Gradonacelnik rece, " mi smo ovaj projekat poceli, mi cemo ga i zavrsiti" ????
Majku mu pa ovi planiraju da ostanu trie's godina na vlasti.