Aktuelno

Ponedeljak, 28.09.2015.

10:44

Brus Dikinson: Lejdi Gaga je bolja od Madone

Izvor: Yahoo

Brus Dikinson: Lejdi Gaga je bolja od Madone IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

EU Citizen..

pre 8 godina

@Eh
Dobro ste uočili, ali to je samo zbog toga što je većina komentatora ovde iz Srbije, zemlje koja već decenijama živi u ovoj ili onoj vrsti mehura masovne psihoze, pa retko ko uopšte kapira da je realni svet potpuno drukčiji negi što ga prosečan srpski batica ispranog mozga zamišlja, a ta priča, naravno, ide i uz monolitnost kolektivnog mišljenja i podozrivost prema svakom nazoru drukčijem od preovlađujućeg. Ja sam, opet, čovek koji je u Srbiji, doduše, odrastao, ali sam iz normalne familije i za vreme komunista sam uvek bio sasvim siguran da su ludi svi ostali a ne ja (i tadašnje i današnje stanje te države je i meni i mojoj porodici u potpunosti dalo za pravo :) ), što je luksuz koji je nažalost malo ko mogao sebi da priušti i zadrži zdrav razum, o tome da sam veći deo preostalog života proveo u koliko toliko normalnm zapadnim zemljama i da ne govorim. Kolega neutralni, opet, koliko sam ja u stanju da procenim ne znajući ga, pripada takozvanoj unutrašnjoj imigraciji, odnosno par procenata obrazovanog i normalnog sveta koji još žive u srpskoj rupetini, i otuda, iako smo inače veoma različiti, ja sam desničar i libertarijanac a on neka vrsta umerene i liberalne levice, ipak generalno slažemo: obojica, naime, zastupamo osnovne postulate onog normalnog sveta napolju koji su iz Srbije zajedno sa zdravim razumom prognani još tamo negde 1945. :)) A, uzgred, jedna jedna druga stvar koja je iz Srbije odavno nestala su rudimentarni maniri: ja, recimo, nepoznatima persiram :)

neutralni felsh

pre 8 godina

I ne znam zasto, ali imam utisak da su neutralni felsh i EU Citizen ista osoba. Slican stil pisanja, na prvi pogled ne deluje, ali "izmedju redova" deluje kao ista osoba. Ovaj prvi ima neutralne uravnotezene "peace" komentare, retko kada je verbalno agresivan, dok ovaj drugi je na oko susta suprotnost. Skoro uvek ide protiv vecine, ali se obojica (tj jedan...) negde seku u sredini.
Just a hunch...
(Eh, 29. septembar 2015 12:14)

na stranu njena ocigledna neistinitost, ali tvoja teorija je prilicni kompliment, barem meni - za kolegu citizena, navodnog mister hajda, ne znam :)
mozda nesvesno, opisao si ideal ljudske komunikacije i opste bitisanja - svi se mi "secemo negde u sredini", sinergijski, kakvi god bili po licnoj formi. zasto nisi pomislio da je slicni stil pisanja pre posledica slicne citalacke kilometraze, pa i ekspresije (mada kolega citizen ima skoro savrsenu sintaksu, ja mnogo vise brljam kroz greske i lapuse), nego odmah ides u teoriju "sizofrene podvojenosti iz motiva zavere"?
uzgred, moja navodna neutralna uravnostezenost pre je posledica povremenog rada u fakin advertajzingu, nego li istinskog mentalnog sklopa haha ;)

Eh

pre 8 godina

@Eh
Čoveče, opustite se, trol je neko ko namerno provocira ljude, a ja samo iznosim vlastita mišljenja i uopšte me ne interesuje da li ću nekog da "ubodem" ili ne, ako vam se ne sviđa, ne morate da čitate....
(EU Citizen, 29. septembar 2015 07:28)

Ma bre, meni je samo cudno to sto skoro svaki tvoj komentar je uz vetar. Mislim, teoretski je moguce da se neko na svakoj temi ne slaze sa vecinom, ali u praksi malo teze, sem u slucaju kada se neko pravi pametan ili kada troluje. Mozda sada po prvi put gresim, jer ima istine u tvom postu, sada kada si ga detaljnije elaborisao.

I ne znam zasto, ali imam utisak da su neutralni felsh i EU Citizen ista osoba. Slican stil pisanja, na prvi pogled ne deluje, ali "izmedju redova" deluje kao ista osoba. Ovaj prvi ima neutralne uravnotezene "peace" komentare, retko kada je verbalno agresivan, dok ovaj drugi je na oko susta suprotnost. Skoro uvek ide protiv vecine, ali se obojica (tj jedan...) negde seku u sredini.
Just a hunch...

Zox

pre 8 godina

Mali problem je u nacinu nastajanja jedne i druge zvezde. Madona je imala po 3 hita na svakoj ploci (najmanje) i njeni nastupi su spektakli (sta god mislili o njoj kao osobi), a Lady Gaga nema ni jedan i po hit koji mrlja na klaviru oblaceci se ko pile iz rerne...

Sto se tice Dikinsona, on je smesan u nekim rock varijantama i ovo sto prica je samo satanisticka linija i nista vise, jedni druge podrzavaju, a nigde muzike...

EU Citizen

pre 8 godina

@Eh
Čoveče, opustite se, trol je neko ko namerno provocira ljude, a ja samo iznosim vlastita mišljenja i uopšte me ne interesuje da li ću nekog da "ubodem" ili ne, ako vam se ne sviđa, ne morate da čitate. Što se tiče Mejdena, kolega neutralni je sve objasnio, nema spora da je Dikinson za klasu bolji pevač od Di Ana, niti da je bend tek posle njega postao svetska mega atrakcija, ali je sa Di Anom zvučao mnogo zanimljivije i kreativnije, imao jedan specijalan senzibilitet na granici između hevi i new wave/punk zvuka, odnosno, s moje tačke gledišta bili su prva lasta trenda koji je desetak godina kasnije sa Nirvanom i ekipom osvojio svet, dok su sa Dikinsonom, bez obzira na seriju odličnih albuma, počev od The Number of the Beast (koja se, međutim, posle dve hiljadite ili čak i ranije, zavisi koliko vam je strog kriterijum, pretvorila u štancovanje po istom receptu, uz poneki redak zanimljiviji touch), postali samo jiš jedan veliki heavy metal bend.

Eh

pre 8 godina

ne kapiras poentu, premlad si. maiden sa di anom je vrlo zanimljiv bend sa klasicnim hard i rokerskim senzibilitetom....
(neutralni felsh, 28. septembar 2015 18:53)

Pa ako sam sa svojih 30 premlad, onda ok. Sa 15 sam prvi put cuo Mejdn. Nije mi cak ni u prvih deset omiljenih bendova. Zadnje albume ne mogu da smislim, stagniraju poprilicno, ali isto tako ne mogu da smislim ni trolove koje dzaba arce prostor i vreme. EU citizen ne golica, on ubada spenadlom na najgora moguca mesta, i mora mu se uzvratiti da ne postane hronican, ili akutan. Mada mislim da je vec kasno za to. Covek je kao agent Smith. MASTER TROLL.

Sanja

pre 8 godina

Svet bi ipak bio za trunčicu drugaciji da nije Madonne. Žena institucija, koja je oborila sve rekorde na muzickoj sceni i koja važi za najuspešnijeg ženskog izvodjača svih vremena. Uporedjivanje jedne od najmoćnijih žena u show businessu sa nekom lady gagom je smešno. Kada sve te gage, mage i sl. Prodaju 500 miliona ploča, zarade po turneji 360 miliona dolara, imaju nekoliko kompanija, spadaju međju 100 najvećih kolekcionara umetnickih slika u Americi, imaju ba ziro racunu preko milijardu dolara i izgrade brand poput Madonne, onda se mogu uporedjivati. Sve do tada će svima njima biti uzor "mama" Madonna. Sto se tiče muzike ona je i kod obe u drugom planu.

Filmofil

pre 8 godina

Vi klinci kojima su se roditelji uprkos svemu u cemu zivite potrudili da vas opismene kao sto su nas matore nekad, podhitno neki kurs za ove vase drugare sto ostavljaju komentare na sajtu. Ljudi moji, diplomci ozbiljnih fakulteta (kako se bar ponose) i srednjoskolci koji bi trebalo da su najsveziji ostavljaju na svim temama nepismene i funkcionalno nepismene komentare. Ajde da zanemarimo uticaj pipajuce tastature i nehoticne greske. Ali sto je mnogo, mnogo je. A srbujete, ne zna se, a pravopis maternjeg jezika pojela maca. Drugar dole, pise se sadistkinje - izvedeno od sadisTa.

neutralni felsh

pre 8 godina

E sad vec kapiram da si glavni troll na ovom sajtu. Mejdni su tek procvetali sa Dikinsonom, to ce APSOLUTNO svako ko je makar malo upucen u istoriju benda da kaze, svako sem tebe glavnog b92 trolla. Treba ti zabranjivati komentare, postajes dosadan i preddvidljiv.
(Eh, 28. septembar 2015 17:27)

ne kapiras poentu, premlad si. maiden sa di anom je vrlo zanimljiv bend sa klasicnim hard i rokerskim senzibilitetom - i onom pravom pritajeno luzerskom pozadinom, neophodnom za sustinu rock estetike. recimo, pesma "sharlott the harlott", prethodnica "akacije 22", jeste simbol tog perioda. sa dikinsonom postaju hevi metal senzacija, to niko ne spori, kao i kultni status svih albuma do devedesetih. ali poslednjih 15 godina zaista kreativno stagniraju, od kratkih uzleta u remek dela "matter of life and death" do cistih dosadnih inercijskih albuma. ali meni to ne smeta da ih i dalje postujem i preslusam novosti. oko toga se ne slazem sa kolegom citizenom, kao ni oko mnogo drugih stvari, ali ja nemam licni problem s njim kao ti. opusti se, trazi slicnosti a ne razlike! :)

Eh

pre 8 godina

Treš su i jedna i druga, samo što Madona, za razliku od Lejdi Gaga, nije psihopata. A treš su, nažalost i Mejdeni, već odavno, lagani pad je, što se mene tiče se započeo još kada je otišao Pol Di Ano, a poslednjih petnaestak godina su klasični dinosaurusi, koji, doduše, još uvek odlično praše na koncertu, a Dikinson, za svoje godine, peva kao bog, ali ja njihove albume već jako dugo ne preslušavam ni informativno, jer nema razloga.
(EU Citizen, 28. septembar 2015 13:15)

E sad vec kapiram da si glavni troll na ovom sajtu. Nemoguce je da neko se kao trudi, formira sintagme, recenice, valjda da pojaca utisak, a uvek totalno uprska. Mejdni su tek procvetali sa Dikinsonom, to ce APSOLUTNO svako ko je makar malo upucen u istoriju benda da kaze, svako sem tebe glavnog b92 trolla. Treba ti zabranjivati komentare, postajes dosadan i preddvidljiv.

ugy

pre 8 godina

Obe su sadiskinje,proslavile se po vulgarnosti,kostimima i anti hriscanstvu. Inace Madona je u pocetku mrzela Gagu jer je u njoj videla konkurenciju a sad kad je Gaga pukla cak je i simpatise. Pogledajte na kom mestu na itunesu je nova Gagina pesma. Zena je skroz izasla iz mode Katy Perry i Taylor Swift su je zbrisale sa muzickog neba

EU Citizen

pre 8 godina

@Paul Kersey
Nažalost, nema razloga, nije baš da ne preslušavam nijedan, :) evo, baš nedavno sam na brzaka preslušao ovaj poslednji, nešto mi došlo, :) i još uvek sviraju manje-više isto što i pre deset, petnaest ili dvadeset godina. Poštujem taj bend, lkudi su dobri muzičari, stvarali su istoriju tvrde muzike, i bio sam veliki fan kada sam bio klinac, ali odavno je to park iz doba Jure, sorry :)))

Saldzo

pre 8 godina

Treš su i jedna i druga, samo što Madona, za razliku od Lejdi Gaga, nije psihopata. A treš su, nažalost i Mejdeni, već odavno, lagani pad je, što se mene tiče se započeo još kada je otišao Pol Di Ano, a poslednjih petnaestak godina su klasični dinosaurusi, koji, doduše, još uvek odlično praše na koncertu, a Dikinson, za svoje godine, peva kao bog, ali ja njihove albume već jako dugo ne preslušavam ni informativno, jer nema razloga.
(EU Citizen, 28. septembar 2015 13:15)

Dok je u bendu bio Paul Di Anno Iron Maiden su nastupali kao predgrupa velikim bendovima, decko.

see what I did there?

pre 8 godina

(pedja, 28. septembar 2015 11:11)

"Vecita kraljica popa"...da ako pod "pop" podrazumevas onomatopeju otvaranja kutije pilula.

Paul Kersey

pre 8 godina

Dikinson, za svoje godine, peva kao bog, ali ja njihove albume već jako dugo ne preslušavam ni informativno, jer nema razloga. (EU Citizen, 28. septembar 2015 13:15)

Izgleda da ipak ima razloga - čisto da ne pišeš bezvezarije.

neutralni felsh

pre 8 godina

zna dikinson sta prica. ledi gaga je nesto posebno. dama ima shlif, bez obzira na njen shock advertajzing.
uzgred, verovali ili ne, ledi gaga je odlican prijatelj sa momcima iz anthraxa, starim njujorskim metalcima sa mnogo smisla za humor. poznaju se godinama, i pre nego sto je postala mega zvezda, jer je veliki postovatelj njihove muzike, imaju neke stare fotke... sve u svemu, zaista fascinantno koliko je svet mali, a zanrovi relativni.

a ovi "preuranjeni cistunci" koji se sad iskljucivo zgrazavaju ledi gagom, a dive se madoni kao instituciji, vau - ok, ali bolje neka se sete kako je madona potpirala svoju muzicku karijeru pre sadasnje damske etabliranosti: setite se svih onih njenih kampanja a la "u krevetu sa madonom" i onih siljatih brushalterijada, pa onda sudite.

Filmofil

pre 8 godina

Ja mislim da je Gaga formalno skolovana (neka muzicka skola). Madona je vrhunska zivotna inteligencija. Iz nepostojeceg ili prosecnog je napravila svetsku karijeru koja traje vise od 30 godina. Jos malo pa da zaradi penziju.

EU Citizen

pre 8 godina

Treš su i jedna i druga, samo što Madona, za razliku od Lejdi Gaga, nije psihopata. A treš su, nažalost i Mejdeni, već odavno, lagani pad je, što se mene tiče se započeo još kada je otišao Pol Di Ano, a poslednjih petnaestak godina su klasični dinosaurusi, koji, doduše, još uvek odlično praše na koncertu, a Dikinson, za svoje godine, peva kao bog, ali ja njihove albume već jako dugo ne preslušavam ni informativno, jer nema razloga.

BV

pre 8 godina

Lady gaga je talentovan muzicar pre svega, i to je izdvaja od ovih MTV pevaljki. A sve ostalo sto radi u vizuelno medijskoj oblasti je samo dodatak koji je cini impresivnom. Naravno da je bolja od Madone. Ja je svrstavam u ravan umetnika kao sto je recimo bio Michael Jackson.

NN

pre 8 godina

Mozda ima bolji vokal od Madonne , sto se tice stajlinga i promena imidza i stilskog i muzickog tu su jednake, jedino je problem sto ce Madoninih dosta pesama biti slusano i i u naredni 10,20 , 30 i vise godina, dok ne verujem da ce se pamtiti pesem Lejdi Gage. Problem sadasnej muzicke scene je sto se pesme stancuju i sto nemaju kvalitet za opstana, jer se sve brzo zaboravi, hit broj 1 nekoliko nedelja i meseci i posle 5 godina tog hita se niko ne seca. Tako nije bilo sa hitovima 70, 80 tih i pocethi 90 tih. Isto kao i sa filmskom muzikom, ko se seca neke pesme iz filma iz poslednjih npr 2 do 3 godine , retko ko se seca neke ali moze da nabroji silne pesme iz 80 tih iz filmova Flashdance, Footlose, Top Gun...

666

pre 8 godina

U pravu je, kao i uvek do sada. :) Lady Gaga je zaista talentovana muzičarka, sa odličnim glasom, a više nego pristojno svira i klavir. A kada mi neko spomene Madonu, ne pomislim na muzičarku, nego na običnu zabavljačicu (koja ne zna da peva) i ženu koja je toliko iskompleksirana da je lagala da je članica Mense.

...

pre 8 godina

Oh please. Gaga ume da peva kada ne kreste i kada nije prepuna sebe. To sto zna da se dere dok peva, ko Rihanna ne znaci da je vokalista kao Whitney npr. A Madonna je mnogo puta pokazala da zna da peva, pocevsi od Oskara '98 kada je nastupala sa pobednickom pesmom You must love me iz mjuzikla Evita. Gaga jos nije pokazala ni pola onoga sto je Madonna na vrhuncu njene slave, komercijalno i umetncki, tako da se slazem da nije sledeca Madonna i nikad nece biti. Bez obzira na to koliko je kopira i pokusava.

pedja

pre 8 godina

Madonna je vecita kraljica popa dok je Lady Gaga samo bila prolazna moda (2008-2011). I Ariana Grande i reperka Nicki trenutno imaju vise hitova od Gage

666

pre 8 godina

U pravu je, kao i uvek do sada. :) Lady Gaga je zaista talentovana muzičarka, sa odličnim glasom, a više nego pristojno svira i klavir. A kada mi neko spomene Madonu, ne pomislim na muzičarku, nego na običnu zabavljačicu (koja ne zna da peva) i ženu koja je toliko iskompleksirana da je lagala da je članica Mense.

NN

pre 8 godina

Mozda ima bolji vokal od Madonne , sto se tice stajlinga i promena imidza i stilskog i muzickog tu su jednake, jedino je problem sto ce Madoninih dosta pesama biti slusano i i u naredni 10,20 , 30 i vise godina, dok ne verujem da ce se pamtiti pesem Lejdi Gage. Problem sadasnej muzicke scene je sto se pesme stancuju i sto nemaju kvalitet za opstana, jer se sve brzo zaboravi, hit broj 1 nekoliko nedelja i meseci i posle 5 godina tog hita se niko ne seca. Tako nije bilo sa hitovima 70, 80 tih i pocethi 90 tih. Isto kao i sa filmskom muzikom, ko se seca neke pesme iz filma iz poslednjih npr 2 do 3 godine , retko ko se seca neke ali moze da nabroji silne pesme iz 80 tih iz filmova Flashdance, Footlose, Top Gun...

Saldzo

pre 8 godina

Treš su i jedna i druga, samo što Madona, za razliku od Lejdi Gaga, nije psihopata. A treš su, nažalost i Mejdeni, već odavno, lagani pad je, što se mene tiče se započeo još kada je otišao Pol Di Ano, a poslednjih petnaestak godina su klasični dinosaurusi, koji, doduše, još uvek odlično praše na koncertu, a Dikinson, za svoje godine, peva kao bog, ali ja njihove albume već jako dugo ne preslušavam ni informativno, jer nema razloga.
(EU Citizen, 28. septembar 2015 13:15)

Dok je u bendu bio Paul Di Anno Iron Maiden su nastupali kao predgrupa velikim bendovima, decko.

BV

pre 8 godina

Lady gaga je talentovan muzicar pre svega, i to je izdvaja od ovih MTV pevaljki. A sve ostalo sto radi u vizuelno medijskoj oblasti je samo dodatak koji je cini impresivnom. Naravno da je bolja od Madone. Ja je svrstavam u ravan umetnika kao sto je recimo bio Michael Jackson.

Paul Kersey

pre 8 godina

Dikinson, za svoje godine, peva kao bog, ali ja njihove albume već jako dugo ne preslušavam ni informativno, jer nema razloga. (EU Citizen, 28. septembar 2015 13:15)

Izgleda da ipak ima razloga - čisto da ne pišeš bezvezarije.

Eh

pre 8 godina

Treš su i jedna i druga, samo što Madona, za razliku od Lejdi Gaga, nije psihopata. A treš su, nažalost i Mejdeni, već odavno, lagani pad je, što se mene tiče se započeo još kada je otišao Pol Di Ano, a poslednjih petnaestak godina su klasični dinosaurusi, koji, doduše, još uvek odlično praše na koncertu, a Dikinson, za svoje godine, peva kao bog, ali ja njihove albume već jako dugo ne preslušavam ni informativno, jer nema razloga.
(EU Citizen, 28. septembar 2015 13:15)

E sad vec kapiram da si glavni troll na ovom sajtu. Nemoguce je da neko se kao trudi, formira sintagme, recenice, valjda da pojaca utisak, a uvek totalno uprska. Mejdni su tek procvetali sa Dikinsonom, to ce APSOLUTNO svako ko je makar malo upucen u istoriju benda da kaze, svako sem tebe glavnog b92 trolla. Treba ti zabranjivati komentare, postajes dosadan i preddvidljiv.

Filmofil

pre 8 godina

Ja mislim da je Gaga formalno skolovana (neka muzicka skola). Madona je vrhunska zivotna inteligencija. Iz nepostojeceg ili prosecnog je napravila svetsku karijeru koja traje vise od 30 godina. Jos malo pa da zaradi penziju.

neutralni felsh

pre 8 godina

zna dikinson sta prica. ledi gaga je nesto posebno. dama ima shlif, bez obzira na njen shock advertajzing.
uzgred, verovali ili ne, ledi gaga je odlican prijatelj sa momcima iz anthraxa, starim njujorskim metalcima sa mnogo smisla za humor. poznaju se godinama, i pre nego sto je postala mega zvezda, jer je veliki postovatelj njihove muzike, imaju neke stare fotke... sve u svemu, zaista fascinantno koliko je svet mali, a zanrovi relativni.

a ovi "preuranjeni cistunci" koji se sad iskljucivo zgrazavaju ledi gagom, a dive se madoni kao instituciji, vau - ok, ali bolje neka se sete kako je madona potpirala svoju muzicku karijeru pre sadasnje damske etabliranosti: setite se svih onih njenih kampanja a la "u krevetu sa madonom" i onih siljatih brushalterijada, pa onda sudite.

Filmofil

pre 8 godina

Vi klinci kojima su se roditelji uprkos svemu u cemu zivite potrudili da vas opismene kao sto su nas matore nekad, podhitno neki kurs za ove vase drugare sto ostavljaju komentare na sajtu. Ljudi moji, diplomci ozbiljnih fakulteta (kako se bar ponose) i srednjoskolci koji bi trebalo da su najsveziji ostavljaju na svim temama nepismene i funkcionalno nepismene komentare. Ajde da zanemarimo uticaj pipajuce tastature i nehoticne greske. Ali sto je mnogo, mnogo je. A srbujete, ne zna se, a pravopis maternjeg jezika pojela maca. Drugar dole, pise se sadistkinje - izvedeno od sadisTa.

...

pre 8 godina

Oh please. Gaga ume da peva kada ne kreste i kada nije prepuna sebe. To sto zna da se dere dok peva, ko Rihanna ne znaci da je vokalista kao Whitney npr. A Madonna je mnogo puta pokazala da zna da peva, pocevsi od Oskara '98 kada je nastupala sa pobednickom pesmom You must love me iz mjuzikla Evita. Gaga jos nije pokazala ni pola onoga sto je Madonna na vrhuncu njene slave, komercijalno i umetncki, tako da se slazem da nije sledeca Madonna i nikad nece biti. Bez obzira na to koliko je kopira i pokusava.

see what I did there?

pre 8 godina

(pedja, 28. septembar 2015 11:11)

"Vecita kraljica popa"...da ako pod "pop" podrazumevas onomatopeju otvaranja kutije pilula.

pedja

pre 8 godina

Madonna je vecita kraljica popa dok je Lady Gaga samo bila prolazna moda (2008-2011). I Ariana Grande i reperka Nicki trenutno imaju vise hitova od Gage

EU Citizen

pre 8 godina

Treš su i jedna i druga, samo što Madona, za razliku od Lejdi Gaga, nije psihopata. A treš su, nažalost i Mejdeni, već odavno, lagani pad je, što se mene tiče se započeo još kada je otišao Pol Di Ano, a poslednjih petnaestak godina su klasični dinosaurusi, koji, doduše, još uvek odlično praše na koncertu, a Dikinson, za svoje godine, peva kao bog, ali ja njihove albume već jako dugo ne preslušavam ni informativno, jer nema razloga.

Sanja

pre 8 godina

Svet bi ipak bio za trunčicu drugaciji da nije Madonne. Žena institucija, koja je oborila sve rekorde na muzickoj sceni i koja važi za najuspešnijeg ženskog izvodjača svih vremena. Uporedjivanje jedne od najmoćnijih žena u show businessu sa nekom lady gagom je smešno. Kada sve te gage, mage i sl. Prodaju 500 miliona ploča, zarade po turneji 360 miliona dolara, imaju nekoliko kompanija, spadaju međju 100 najvećih kolekcionara umetnickih slika u Americi, imaju ba ziro racunu preko milijardu dolara i izgrade brand poput Madonne, onda se mogu uporedjivati. Sve do tada će svima njima biti uzor "mama" Madonna. Sto se tiče muzike ona je i kod obe u drugom planu.

Eh

pre 8 godina

ne kapiras poentu, premlad si. maiden sa di anom je vrlo zanimljiv bend sa klasicnim hard i rokerskim senzibilitetom....
(neutralni felsh, 28. septembar 2015 18:53)

Pa ako sam sa svojih 30 premlad, onda ok. Sa 15 sam prvi put cuo Mejdn. Nije mi cak ni u prvih deset omiljenih bendova. Zadnje albume ne mogu da smislim, stagniraju poprilicno, ali isto tako ne mogu da smislim ni trolove koje dzaba arce prostor i vreme. EU citizen ne golica, on ubada spenadlom na najgora moguca mesta, i mora mu se uzvratiti da ne postane hronican, ili akutan. Mada mislim da je vec kasno za to. Covek je kao agent Smith. MASTER TROLL.

EU Citizen

pre 8 godina

@Paul Kersey
Nažalost, nema razloga, nije baš da ne preslušavam nijedan, :) evo, baš nedavno sam na brzaka preslušao ovaj poslednji, nešto mi došlo, :) i još uvek sviraju manje-više isto što i pre deset, petnaest ili dvadeset godina. Poštujem taj bend, lkudi su dobri muzičari, stvarali su istoriju tvrde muzike, i bio sam veliki fan kada sam bio klinac, ali odavno je to park iz doba Jure, sorry :)))

neutralni felsh

pre 8 godina

E sad vec kapiram da si glavni troll na ovom sajtu. Mejdni su tek procvetali sa Dikinsonom, to ce APSOLUTNO svako ko je makar malo upucen u istoriju benda da kaze, svako sem tebe glavnog b92 trolla. Treba ti zabranjivati komentare, postajes dosadan i preddvidljiv.
(Eh, 28. septembar 2015 17:27)

ne kapiras poentu, premlad si. maiden sa di anom je vrlo zanimljiv bend sa klasicnim hard i rokerskim senzibilitetom - i onom pravom pritajeno luzerskom pozadinom, neophodnom za sustinu rock estetike. recimo, pesma "sharlott the harlott", prethodnica "akacije 22", jeste simbol tog perioda. sa dikinsonom postaju hevi metal senzacija, to niko ne spori, kao i kultni status svih albuma do devedesetih. ali poslednjih 15 godina zaista kreativno stagniraju, od kratkih uzleta u remek dela "matter of life and death" do cistih dosadnih inercijskih albuma. ali meni to ne smeta da ih i dalje postujem i preslusam novosti. oko toga se ne slazem sa kolegom citizenom, kao ni oko mnogo drugih stvari, ali ja nemam licni problem s njim kao ti. opusti se, trazi slicnosti a ne razlike! :)

ugy

pre 8 godina

Obe su sadiskinje,proslavile se po vulgarnosti,kostimima i anti hriscanstvu. Inace Madona je u pocetku mrzela Gagu jer je u njoj videla konkurenciju a sad kad je Gaga pukla cak je i simpatise. Pogledajte na kom mestu na itunesu je nova Gagina pesma. Zena je skroz izasla iz mode Katy Perry i Taylor Swift su je zbrisale sa muzickog neba

EU Citizen

pre 8 godina

@Eh
Čoveče, opustite se, trol je neko ko namerno provocira ljude, a ja samo iznosim vlastita mišljenja i uopšte me ne interesuje da li ću nekog da "ubodem" ili ne, ako vam se ne sviđa, ne morate da čitate. Što se tiče Mejdena, kolega neutralni je sve objasnio, nema spora da je Dikinson za klasu bolji pevač od Di Ana, niti da je bend tek posle njega postao svetska mega atrakcija, ali je sa Di Anom zvučao mnogo zanimljivije i kreativnije, imao jedan specijalan senzibilitet na granici između hevi i new wave/punk zvuka, odnosno, s moje tačke gledišta bili su prva lasta trenda koji je desetak godina kasnije sa Nirvanom i ekipom osvojio svet, dok su sa Dikinsonom, bez obzira na seriju odličnih albuma, počev od The Number of the Beast (koja se, međutim, posle dve hiljadite ili čak i ranije, zavisi koliko vam je strog kriterijum, pretvorila u štancovanje po istom receptu, uz poneki redak zanimljiviji touch), postali samo jiš jedan veliki heavy metal bend.

Zox

pre 8 godina

Mali problem je u nacinu nastajanja jedne i druge zvezde. Madona je imala po 3 hita na svakoj ploci (najmanje) i njeni nastupi su spektakli (sta god mislili o njoj kao osobi), a Lady Gaga nema ni jedan i po hit koji mrlja na klaviru oblaceci se ko pile iz rerne...

Sto se tice Dikinsona, on je smesan u nekim rock varijantama i ovo sto prica je samo satanisticka linija i nista vise, jedni druge podrzavaju, a nigde muzike...

EU Citizen..

pre 8 godina

@Eh
Dobro ste uočili, ali to je samo zbog toga što je većina komentatora ovde iz Srbije, zemlje koja već decenijama živi u ovoj ili onoj vrsti mehura masovne psihoze, pa retko ko uopšte kapira da je realni svet potpuno drukčiji negi što ga prosečan srpski batica ispranog mozga zamišlja, a ta priča, naravno, ide i uz monolitnost kolektivnog mišljenja i podozrivost prema svakom nazoru drukčijem od preovlađujućeg. Ja sam, opet, čovek koji je u Srbiji, doduše, odrastao, ali sam iz normalne familije i za vreme komunista sam uvek bio sasvim siguran da su ludi svi ostali a ne ja (i tadašnje i današnje stanje te države je i meni i mojoj porodici u potpunosti dalo za pravo :) ), što je luksuz koji je nažalost malo ko mogao sebi da priušti i zadrži zdrav razum, o tome da sam veći deo preostalog života proveo u koliko toliko normalnm zapadnim zemljama i da ne govorim. Kolega neutralni, opet, koliko sam ja u stanju da procenim ne znajući ga, pripada takozvanoj unutrašnjoj imigraciji, odnosno par procenata obrazovanog i normalnog sveta koji još žive u srpskoj rupetini, i otuda, iako smo inače veoma različiti, ja sam desničar i libertarijanac a on neka vrsta umerene i liberalne levice, ipak generalno slažemo: obojica, naime, zastupamo osnovne postulate onog normalnog sveta napolju koji su iz Srbije zajedno sa zdravim razumom prognani još tamo negde 1945. :)) A, uzgred, jedna jedna druga stvar koja je iz Srbije odavno nestala su rudimentarni maniri: ja, recimo, nepoznatima persiram :)

Eh

pre 8 godina

@Eh
Čoveče, opustite se, trol je neko ko namerno provocira ljude, a ja samo iznosim vlastita mišljenja i uopšte me ne interesuje da li ću nekog da "ubodem" ili ne, ako vam se ne sviđa, ne morate da čitate....
(EU Citizen, 29. septembar 2015 07:28)

Ma bre, meni je samo cudno to sto skoro svaki tvoj komentar je uz vetar. Mislim, teoretski je moguce da se neko na svakoj temi ne slaze sa vecinom, ali u praksi malo teze, sem u slucaju kada se neko pravi pametan ili kada troluje. Mozda sada po prvi put gresim, jer ima istine u tvom postu, sada kada si ga detaljnije elaborisao.

I ne znam zasto, ali imam utisak da su neutralni felsh i EU Citizen ista osoba. Slican stil pisanja, na prvi pogled ne deluje, ali "izmedju redova" deluje kao ista osoba. Ovaj prvi ima neutralne uravnotezene "peace" komentare, retko kada je verbalno agresivan, dok ovaj drugi je na oko susta suprotnost. Skoro uvek ide protiv vecine, ali se obojica (tj jedan...) negde seku u sredini.
Just a hunch...

neutralni felsh

pre 8 godina

I ne znam zasto, ali imam utisak da su neutralni felsh i EU Citizen ista osoba. Slican stil pisanja, na prvi pogled ne deluje, ali "izmedju redova" deluje kao ista osoba. Ovaj prvi ima neutralne uravnotezene "peace" komentare, retko kada je verbalno agresivan, dok ovaj drugi je na oko susta suprotnost. Skoro uvek ide protiv vecine, ali se obojica (tj jedan...) negde seku u sredini.
Just a hunch...
(Eh, 29. septembar 2015 12:14)

na stranu njena ocigledna neistinitost, ali tvoja teorija je prilicni kompliment, barem meni - za kolegu citizena, navodnog mister hajda, ne znam :)
mozda nesvesno, opisao si ideal ljudske komunikacije i opste bitisanja - svi se mi "secemo negde u sredini", sinergijski, kakvi god bili po licnoj formi. zasto nisi pomislio da je slicni stil pisanja pre posledica slicne citalacke kilometraze, pa i ekspresije (mada kolega citizen ima skoro savrsenu sintaksu, ja mnogo vise brljam kroz greske i lapuse), nego odmah ides u teoriju "sizofrene podvojenosti iz motiva zavere"?
uzgred, moja navodna neutralna uravnostezenost pre je posledica povremenog rada u fakin advertajzingu, nego li istinskog mentalnog sklopa haha ;)

EU Citizen

pre 8 godina

Treš su i jedna i druga, samo što Madona, za razliku od Lejdi Gaga, nije psihopata. A treš su, nažalost i Mejdeni, već odavno, lagani pad je, što se mene tiče se započeo još kada je otišao Pol Di Ano, a poslednjih petnaestak godina su klasični dinosaurusi, koji, doduše, još uvek odlično praše na koncertu, a Dikinson, za svoje godine, peva kao bog, ali ja njihove albume već jako dugo ne preslušavam ni informativno, jer nema razloga.

...

pre 8 godina

Oh please. Gaga ume da peva kada ne kreste i kada nije prepuna sebe. To sto zna da se dere dok peva, ko Rihanna ne znaci da je vokalista kao Whitney npr. A Madonna je mnogo puta pokazala da zna da peva, pocevsi od Oskara '98 kada je nastupala sa pobednickom pesmom You must love me iz mjuzikla Evita. Gaga jos nije pokazala ni pola onoga sto je Madonna na vrhuncu njene slave, komercijalno i umetncki, tako da se slazem da nije sledeca Madonna i nikad nece biti. Bez obzira na to koliko je kopira i pokusava.

pedja

pre 8 godina

Madonna je vecita kraljica popa dok je Lady Gaga samo bila prolazna moda (2008-2011). I Ariana Grande i reperka Nicki trenutno imaju vise hitova od Gage

ugy

pre 8 godina

Obe su sadiskinje,proslavile se po vulgarnosti,kostimima i anti hriscanstvu. Inace Madona je u pocetku mrzela Gagu jer je u njoj videla konkurenciju a sad kad je Gaga pukla cak je i simpatise. Pogledajte na kom mestu na itunesu je nova Gagina pesma. Zena je skroz izasla iz mode Katy Perry i Taylor Swift su je zbrisale sa muzickog neba

EU Citizen

pre 8 godina

@Paul Kersey
Nažalost, nema razloga, nije baš da ne preslušavam nijedan, :) evo, baš nedavno sam na brzaka preslušao ovaj poslednji, nešto mi došlo, :) i još uvek sviraju manje-više isto što i pre deset, petnaest ili dvadeset godina. Poštujem taj bend, lkudi su dobri muzičari, stvarali su istoriju tvrde muzike, i bio sam veliki fan kada sam bio klinac, ali odavno je to park iz doba Jure, sorry :)))

NN

pre 8 godina

Mozda ima bolji vokal od Madonne , sto se tice stajlinga i promena imidza i stilskog i muzickog tu su jednake, jedino je problem sto ce Madoninih dosta pesama biti slusano i i u naredni 10,20 , 30 i vise godina, dok ne verujem da ce se pamtiti pesem Lejdi Gage. Problem sadasnej muzicke scene je sto se pesme stancuju i sto nemaju kvalitet za opstana, jer se sve brzo zaboravi, hit broj 1 nekoliko nedelja i meseci i posle 5 godina tog hita se niko ne seca. Tako nije bilo sa hitovima 70, 80 tih i pocethi 90 tih. Isto kao i sa filmskom muzikom, ko se seca neke pesme iz filma iz poslednjih npr 2 do 3 godine , retko ko se seca neke ali moze da nabroji silne pesme iz 80 tih iz filmova Flashdance, Footlose, Top Gun...

BV

pre 8 godina

Lady gaga je talentovan muzicar pre svega, i to je izdvaja od ovih MTV pevaljki. A sve ostalo sto radi u vizuelno medijskoj oblasti je samo dodatak koji je cini impresivnom. Naravno da je bolja od Madone. Ja je svrstavam u ravan umetnika kao sto je recimo bio Michael Jackson.

Sanja

pre 8 godina

Svet bi ipak bio za trunčicu drugaciji da nije Madonne. Žena institucija, koja je oborila sve rekorde na muzickoj sceni i koja važi za najuspešnijeg ženskog izvodjača svih vremena. Uporedjivanje jedne od najmoćnijih žena u show businessu sa nekom lady gagom je smešno. Kada sve te gage, mage i sl. Prodaju 500 miliona ploča, zarade po turneji 360 miliona dolara, imaju nekoliko kompanija, spadaju međju 100 najvećih kolekcionara umetnickih slika u Americi, imaju ba ziro racunu preko milijardu dolara i izgrade brand poput Madonne, onda se mogu uporedjivati. Sve do tada će svima njima biti uzor "mama" Madonna. Sto se tiče muzike ona je i kod obe u drugom planu.

666

pre 8 godina

U pravu je, kao i uvek do sada. :) Lady Gaga je zaista talentovana muzičarka, sa odličnim glasom, a više nego pristojno svira i klavir. A kada mi neko spomene Madonu, ne pomislim na muzičarku, nego na običnu zabavljačicu (koja ne zna da peva) i ženu koja je toliko iskompleksirana da je lagala da je članica Mense.

neutralni felsh

pre 8 godina

E sad vec kapiram da si glavni troll na ovom sajtu. Mejdni su tek procvetali sa Dikinsonom, to ce APSOLUTNO svako ko je makar malo upucen u istoriju benda da kaze, svako sem tebe glavnog b92 trolla. Treba ti zabranjivati komentare, postajes dosadan i preddvidljiv.
(Eh, 28. septembar 2015 17:27)

ne kapiras poentu, premlad si. maiden sa di anom je vrlo zanimljiv bend sa klasicnim hard i rokerskim senzibilitetom - i onom pravom pritajeno luzerskom pozadinom, neophodnom za sustinu rock estetike. recimo, pesma "sharlott the harlott", prethodnica "akacije 22", jeste simbol tog perioda. sa dikinsonom postaju hevi metal senzacija, to niko ne spori, kao i kultni status svih albuma do devedesetih. ali poslednjih 15 godina zaista kreativno stagniraju, od kratkih uzleta u remek dela "matter of life and death" do cistih dosadnih inercijskih albuma. ali meni to ne smeta da ih i dalje postujem i preslusam novosti. oko toga se ne slazem sa kolegom citizenom, kao ni oko mnogo drugih stvari, ali ja nemam licni problem s njim kao ti. opusti se, trazi slicnosti a ne razlike! :)

Paul Kersey

pre 8 godina

Dikinson, za svoje godine, peva kao bog, ali ja njihove albume već jako dugo ne preslušavam ni informativno, jer nema razloga. (EU Citizen, 28. septembar 2015 13:15)

Izgleda da ipak ima razloga - čisto da ne pišeš bezvezarije.

Zox

pre 8 godina

Mali problem je u nacinu nastajanja jedne i druge zvezde. Madona je imala po 3 hita na svakoj ploci (najmanje) i njeni nastupi su spektakli (sta god mislili o njoj kao osobi), a Lady Gaga nema ni jedan i po hit koji mrlja na klaviru oblaceci se ko pile iz rerne...

Sto se tice Dikinsona, on je smesan u nekim rock varijantama i ovo sto prica je samo satanisticka linija i nista vise, jedni druge podrzavaju, a nigde muzike...

neutralni felsh

pre 8 godina

zna dikinson sta prica. ledi gaga je nesto posebno. dama ima shlif, bez obzira na njen shock advertajzing.
uzgred, verovali ili ne, ledi gaga je odlican prijatelj sa momcima iz anthraxa, starim njujorskim metalcima sa mnogo smisla za humor. poznaju se godinama, i pre nego sto je postala mega zvezda, jer je veliki postovatelj njihove muzike, imaju neke stare fotke... sve u svemu, zaista fascinantno koliko je svet mali, a zanrovi relativni.

a ovi "preuranjeni cistunci" koji se sad iskljucivo zgrazavaju ledi gagom, a dive se madoni kao instituciji, vau - ok, ali bolje neka se sete kako je madona potpirala svoju muzicku karijeru pre sadasnje damske etabliranosti: setite se svih onih njenih kampanja a la "u krevetu sa madonom" i onih siljatih brushalterijada, pa onda sudite.

Eh

pre 8 godina

Treš su i jedna i druga, samo što Madona, za razliku od Lejdi Gaga, nije psihopata. A treš su, nažalost i Mejdeni, već odavno, lagani pad je, što se mene tiče se započeo još kada je otišao Pol Di Ano, a poslednjih petnaestak godina su klasični dinosaurusi, koji, doduše, još uvek odlično praše na koncertu, a Dikinson, za svoje godine, peva kao bog, ali ja njihove albume već jako dugo ne preslušavam ni informativno, jer nema razloga.
(EU Citizen, 28. septembar 2015 13:15)

E sad vec kapiram da si glavni troll na ovom sajtu. Nemoguce je da neko se kao trudi, formira sintagme, recenice, valjda da pojaca utisak, a uvek totalno uprska. Mejdni su tek procvetali sa Dikinsonom, to ce APSOLUTNO svako ko je makar malo upucen u istoriju benda da kaze, svako sem tebe glavnog b92 trolla. Treba ti zabranjivati komentare, postajes dosadan i preddvidljiv.

see what I did there?

pre 8 godina

(pedja, 28. septembar 2015 11:11)

"Vecita kraljica popa"...da ako pod "pop" podrazumevas onomatopeju otvaranja kutije pilula.

Saldzo

pre 8 godina

Treš su i jedna i druga, samo što Madona, za razliku od Lejdi Gaga, nije psihopata. A treš su, nažalost i Mejdeni, već odavno, lagani pad je, što se mene tiče se započeo još kada je otišao Pol Di Ano, a poslednjih petnaestak godina su klasični dinosaurusi, koji, doduše, još uvek odlično praše na koncertu, a Dikinson, za svoje godine, peva kao bog, ali ja njihove albume već jako dugo ne preslušavam ni informativno, jer nema razloga.
(EU Citizen, 28. septembar 2015 13:15)

Dok je u bendu bio Paul Di Anno Iron Maiden su nastupali kao predgrupa velikim bendovima, decko.

Filmofil

pre 8 godina

Ja mislim da je Gaga formalno skolovana (neka muzicka skola). Madona je vrhunska zivotna inteligencija. Iz nepostojeceg ili prosecnog je napravila svetsku karijeru koja traje vise od 30 godina. Jos malo pa da zaradi penziju.

EU Citizen

pre 8 godina

@Eh
Čoveče, opustite se, trol je neko ko namerno provocira ljude, a ja samo iznosim vlastita mišljenja i uopšte me ne interesuje da li ću nekog da "ubodem" ili ne, ako vam se ne sviđa, ne morate da čitate. Što se tiče Mejdena, kolega neutralni je sve objasnio, nema spora da je Dikinson za klasu bolji pevač od Di Ana, niti da je bend tek posle njega postao svetska mega atrakcija, ali je sa Di Anom zvučao mnogo zanimljivije i kreativnije, imao jedan specijalan senzibilitet na granici između hevi i new wave/punk zvuka, odnosno, s moje tačke gledišta bili su prva lasta trenda koji je desetak godina kasnije sa Nirvanom i ekipom osvojio svet, dok su sa Dikinsonom, bez obzira na seriju odličnih albuma, počev od The Number of the Beast (koja se, međutim, posle dve hiljadite ili čak i ranije, zavisi koliko vam je strog kriterijum, pretvorila u štancovanje po istom receptu, uz poneki redak zanimljiviji touch), postali samo jiš jedan veliki heavy metal bend.

Filmofil

pre 8 godina

Vi klinci kojima su se roditelji uprkos svemu u cemu zivite potrudili da vas opismene kao sto su nas matore nekad, podhitno neki kurs za ove vase drugare sto ostavljaju komentare na sajtu. Ljudi moji, diplomci ozbiljnih fakulteta (kako se bar ponose) i srednjoskolci koji bi trebalo da su najsveziji ostavljaju na svim temama nepismene i funkcionalno nepismene komentare. Ajde da zanemarimo uticaj pipajuce tastature i nehoticne greske. Ali sto je mnogo, mnogo je. A srbujete, ne zna se, a pravopis maternjeg jezika pojela maca. Drugar dole, pise se sadistkinje - izvedeno od sadisTa.

Eh

pre 8 godina

ne kapiras poentu, premlad si. maiden sa di anom je vrlo zanimljiv bend sa klasicnim hard i rokerskim senzibilitetom....
(neutralni felsh, 28. septembar 2015 18:53)

Pa ako sam sa svojih 30 premlad, onda ok. Sa 15 sam prvi put cuo Mejdn. Nije mi cak ni u prvih deset omiljenih bendova. Zadnje albume ne mogu da smislim, stagniraju poprilicno, ali isto tako ne mogu da smislim ni trolove koje dzaba arce prostor i vreme. EU citizen ne golica, on ubada spenadlom na najgora moguca mesta, i mora mu se uzvratiti da ne postane hronican, ili akutan. Mada mislim da je vec kasno za to. Covek je kao agent Smith. MASTER TROLL.

neutralni felsh

pre 8 godina

I ne znam zasto, ali imam utisak da su neutralni felsh i EU Citizen ista osoba. Slican stil pisanja, na prvi pogled ne deluje, ali "izmedju redova" deluje kao ista osoba. Ovaj prvi ima neutralne uravnotezene "peace" komentare, retko kada je verbalno agresivan, dok ovaj drugi je na oko susta suprotnost. Skoro uvek ide protiv vecine, ali se obojica (tj jedan...) negde seku u sredini.
Just a hunch...
(Eh, 29. septembar 2015 12:14)

na stranu njena ocigledna neistinitost, ali tvoja teorija je prilicni kompliment, barem meni - za kolegu citizena, navodnog mister hajda, ne znam :)
mozda nesvesno, opisao si ideal ljudske komunikacije i opste bitisanja - svi se mi "secemo negde u sredini", sinergijski, kakvi god bili po licnoj formi. zasto nisi pomislio da je slicni stil pisanja pre posledica slicne citalacke kilometraze, pa i ekspresije (mada kolega citizen ima skoro savrsenu sintaksu, ja mnogo vise brljam kroz greske i lapuse), nego odmah ides u teoriju "sizofrene podvojenosti iz motiva zavere"?
uzgred, moja navodna neutralna uravnostezenost pre je posledica povremenog rada u fakin advertajzingu, nego li istinskog mentalnog sklopa haha ;)

EU Citizen..

pre 8 godina

@Eh
Dobro ste uočili, ali to je samo zbog toga što je većina komentatora ovde iz Srbije, zemlje koja već decenijama živi u ovoj ili onoj vrsti mehura masovne psihoze, pa retko ko uopšte kapira da je realni svet potpuno drukčiji negi što ga prosečan srpski batica ispranog mozga zamišlja, a ta priča, naravno, ide i uz monolitnost kolektivnog mišljenja i podozrivost prema svakom nazoru drukčijem od preovlađujućeg. Ja sam, opet, čovek koji je u Srbiji, doduše, odrastao, ali sam iz normalne familije i za vreme komunista sam uvek bio sasvim siguran da su ludi svi ostali a ne ja (i tadašnje i današnje stanje te države je i meni i mojoj porodici u potpunosti dalo za pravo :) ), što je luksuz koji je nažalost malo ko mogao sebi da priušti i zadrži zdrav razum, o tome da sam veći deo preostalog života proveo u koliko toliko normalnm zapadnim zemljama i da ne govorim. Kolega neutralni, opet, koliko sam ja u stanju da procenim ne znajući ga, pripada takozvanoj unutrašnjoj imigraciji, odnosno par procenata obrazovanog i normalnog sveta koji još žive u srpskoj rupetini, i otuda, iako smo inače veoma različiti, ja sam desničar i libertarijanac a on neka vrsta umerene i liberalne levice, ipak generalno slažemo: obojica, naime, zastupamo osnovne postulate onog normalnog sveta napolju koji su iz Srbije zajedno sa zdravim razumom prognani još tamo negde 1945. :)) A, uzgred, jedna jedna druga stvar koja je iz Srbije odavno nestala su rudimentarni maniri: ja, recimo, nepoznatima persiram :)

Eh

pre 8 godina

@Eh
Čoveče, opustite se, trol je neko ko namerno provocira ljude, a ja samo iznosim vlastita mišljenja i uopšte me ne interesuje da li ću nekog da "ubodem" ili ne, ako vam se ne sviđa, ne morate da čitate....
(EU Citizen, 29. septembar 2015 07:28)

Ma bre, meni je samo cudno to sto skoro svaki tvoj komentar je uz vetar. Mislim, teoretski je moguce da se neko na svakoj temi ne slaze sa vecinom, ali u praksi malo teze, sem u slucaju kada se neko pravi pametan ili kada troluje. Mozda sada po prvi put gresim, jer ima istine u tvom postu, sada kada si ga detaljnije elaborisao.

I ne znam zasto, ali imam utisak da su neutralni felsh i EU Citizen ista osoba. Slican stil pisanja, na prvi pogled ne deluje, ali "izmedju redova" deluje kao ista osoba. Ovaj prvi ima neutralne uravnotezene "peace" komentare, retko kada je verbalno agresivan, dok ovaj drugi je na oko susta suprotnost. Skoro uvek ide protiv vecine, ali se obojica (tj jedan...) negde seku u sredini.
Just a hunch...