Nedelja, 27.09.2015.

16:15

"Gubili smo milione, sada ćemo da zarađujemo"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da izgradnjom kompleksa “Beograd na vodi” počinje nova epoha za Beograd i Srbiju.

Izvor: B92

"Gubili smo milione, sada æemo da zaraðujemo" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

304 Komentari

Sortiraj po:

Srdjan Bg

pre 8 godina

Ulozis samo 95%sredstava a budes vlasnik 35%,jel se vi drogirate ili niste normalni??Neko ce da skuplja krompir po ekonomiji zatvora u Padinskoj skeli.

malo mozga nije me odmet

pre 8 godina

Covek traži radnike za rad u polju , plaća ih 960 dinara i ne može da se odbrani od nezaposlenih koji bi radili. Samo me interesuje kakve benefite će ostvariti ovi mučenici koji decu nisu poslali na more toliko dugo da više nisu deca, knjige su nekako kupili, ali za zimnicu nemaju. Bio sam u inostranstvu, prešao ukupno 2500 km i NI JEDNU jedinu rupu na putu nisam video, a rampa na granici se još nije spistila zamnom i već sam tresnuo u 10. Sloba je besmiskenim ratovima razorio ovu zemlju, nazalost moje bivše demokrate rasprodale na kilo u otpad ono što je zlikovac zacuvao, a na zalost sa ovima se analogija nastavlja. Botovima iskreno želim isti takav napredak u njihovoj kući koliko nam je stvarnost napredna.

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Читам коментаре и покушавам да се не нервирам ни због Ђинђићеваца,ни због Вучићеваца. И нећу да улазим ни у исправност,ни у исплативост. И нећу спомињати ни мост на најширем делу Саве -од извора до ушћа,преко Аде(!?),ни несређивање Немањине и Републичког суп-а у Кнеза Милоша,а ни у Земуну(да не спомињем халу Пинки и кофе на плафону(а нови визионар беше директор неколико година,па није урадио НИШТА)....Само једно питање које запада за око нас Београђана у неколико колена: зашто се савремени град зида у старом делу града,а преко пута већ постоји футуристичко насеље? Око њега су остале уџерице и Старо сајмиште,а сада исто тако ругло(око њега).Знам за гробље,али кога је онда "Душегубка" одвозила у Јајинце? Погледајте да се по целом граду зидају "Жарковчанке",па зар није било нормално да се у Бара Венецији зида по узору на неколико лепих зграда преко пута Чубурског парка или зграде на углу Станислава Сремчевића и Војислава Илића? Овај град има име по једној боји(својих зидина),а Ви и даље градите сиво и стаклено,а за то већ имате простор око Сава центра и до Саве,али са оне стране. Ах,да...умешао сам се једнима у струку ,другима у тендере,трећима у сендвиче. Извините,ја и онако себе одавно не сматрам ни сличнима свима Вама,а нас има доста,али БЕЖИМО пред најездама ...

raul

pre 8 godina

Zar je moguce da ovoliko botova postoji i na b92... a sada komentar za njih: dajete minuse za sendvic i sok dok ce 1.5 milijardi sa sve zemljistem da ispari...neko ce to da podeli a vi cete i dalje da delite sok i sendvic,ali jednoga dana cete i vi to shvatiti ali nazalost kasno!

Petar

pre 8 godina

Srbija prema ugovoru ustupa zemljište (700 miliona), sređuje infrastrukturu (300 miliona) i odriče se nadoknade za konverziju (oko 500 miliona) i za to dobija 32 posto udela. Arapi ulažu 150 miliona koje će navodno da reinvestiraju kad zarade od privih objekata i dobijaju u projektu 68 procenata. Kako to strana koja ulaže deset puta više novca dobija više nego dva puta manji udeo. Da zlo bude veće, Srbija nema nikakva upravljačka prava pa će se arapi pitati za sve, tj. naduvavanjem faktura i na druge načine eventualni profit će svesti na nulu, pa će naših 32 procenta iznostiti nula eura. Znači, ulažeš 1,5 milijardi ne dobijaš ništa. Šta je trebalo uraditi sa tim zemljištem? Bilo šta, ali da bude transparentno, tj. preko tendera. Predstavnici vlasni nisu objasnili građanima zašto prodaja tako vrednog zemljišta nije obavljena preko tendera.

Mirko

pre 8 godina

u tom kompleksu lokale,stanove itd ce verovatno kupovati pokradeni radnici,poljoprivrednici,penzioneri...da znam nece oni nego njihovi unuci i pra unuci a i oni bojim se bice samo radnici kod bogatih sinova,unuka Miskovica,Matijevica,Kostica,Djilasa,Djelica tamo nekih arapa koji ce ih cediti kao ovi sadašnji nas.Medjutim zivot je čudo sve se desi i prodje...

Kojot

pre 8 godina

Vucicu nemoj da se iznenadis ako jednog dana budes u zatvoru zbog ustupanja zemljista na ovakav nacin dogovorom dva coveka.Mozda je ovo dobar ugovor ali kriminalan je.

Krle

pre 8 godina

Sve je to u redu mozda ce to biti lepo lokacija najlepsa, ali zasto se takva lokacija daje na ovakav nacin dogovorom dva coveka bez nekog nadmetanja ideja investicija.Pa nije to Vuciceva dedovina pa kako on hoce, ovakav nacin rada sa zemljistem po meni je kriminal, mozda drugi nebi ponudili ni ovoliko, ali zasto nije pokusano da se vidi sta bi drugi ponudili.Jevreji grade poslovne zgrade po BG po daleko losijim lokacijama mozda bi gradili i BG na vodi.

laki

pre 8 godina

Ne samo da ce izgledati lepo i skoro udvostruciti broj mostova u Beogradu, vec ce ovaj projekat doneti mogucnost gradjevinskim firmama i nasim radnicima da imaju posao, a celoj Srbiji doneti dobit i turisticki potencijal

Mirko

pre 8 godina

Drago mi je sto cu biti deo te epohe.
(Nenad, 27. septembar 2015 16:35)
------------------
Ja se nadam da ce ta epoha brzo proci i da se vise nikada nece vratiti jer u ovoj sjajnoj epohi pocinjem sve vise da licim na logorasa nego na coveka.Zamislite koliko mi dobro ide od kada smo napredni.

Novosadjanin

pre 8 godina

Kvadratni metar gradjevinskog zemljista u Novom Sadu kosta oko 600eura a komunalije oko 100eura za m2\neto prodajne povrsine u prvoj gradskoj zoni. Pomnozite to sa 100 ha zemljista i oko milion kvadrata koje predvidjaju da izgrade. Za Beograd ni ne znam cene. Da vam iskoci osigurac na digitronu kakvog sigurnog prihoda se odrice grad Beograd.

Mima

pre 8 godina

Najnovija "buzz word" u taboru sendvičara je KRITIZERSTVO! Pa kad krenu: "najlakše je biti kritizer...", "ne razumem ove kritizere..."...ijao što ćemo se literarno uzdizati čitajući njihove eseje! Inače, Beograd je u poslednje 3 godine postao znatno prljaviji, tako da o ruglu nemojte da pričate. O infrastrukturnom i arhitektonskom ruglu nećemo na ovom mestu, budući da je pre 2000. cvetala bespravna (nad)gradnja. Ove kule što će da grade, daj Bože da nikada ne započnu. A ako i krenu sa radovima, u tom slučaju daj Bože da ih završe za manje od pola veka. Čisto da nam jezive metalne konstrukcije (bez stakala)ne odvraćaju pogled sa Savskog priobalja.

Marko

pre 8 godina

Zivim u Londonu 3 godine,jako je smesno da se jedna drzava ponosi izgradnjom nebodera u glavnom gradu sa 2 miliona stanovnika.Mislim da bi te pare trebalo uloziti recimo u poljoprivredu,saobracajnu infrastrukturu,a ne u gomilu betona,stakla koje ce predstavljati ruglo i sakriti deo grada. London ima 2 puta vise stanovnika od Srbije,njemu i trebaju neboderi za kompanije za trziste od 66 miliona gradjana.Kada se gradila kula The Shard bilo je velikih demonstracija zbog narusavanja pogleda na stari deo Londona, a najvise na zaklanjanje pogleda na najvecu katedralu u Londonu Sv.Pavla koja je cudom prezivela veliki pozar 1666 godine. Arhitekte su mislile na vidljivost znamenitosti po kojima je London poznat. Glupo je reci da ce turisti hrliti u Beograd kako bi pravili selfije izmedju nebodera, na zalost mislim da se nece videti prepoznatljivost Beograda od tih betona,recimo hram Sv.Save.Moze biti 100 nebodera,ali dzabe ako nema privrede u jednoj drzavi.Nazalost u britanskim medijima se slabo govori o Srbiji u ekonomskom,privrednom smislu,pa cak ni o izgradnji Beograda na vodi

Botovska je tuga pregolema...

pre 8 godina

3,5 milijarde evra je vrednost projekta,dovoljno govori koliko o vaznosti
(mile, 27. septembar 2015 16:38)

Čoveče koga briga za vrednost!? Nas interesuje na koji način će investitor povratiti te uložene pare? Biće malo radnih mesta dok se gradi i to je kraj, sve što bude izgrađeno neće biti državno, kakva je to pobeda? Samo ćemo gledati kako se obrće tuđi kapital... Najplastičnije rečeno evo ja ću biti cenjeni makro sa vilama i kućama a omogući ću tvojim ćerkama da rade kod mene dok se ne istroše...jel to ono što želimo kao plan za budućnost???

vlada

pre 8 godina

A KAKO DA ZARADJUJETE MOJ VUČIĆU?

Šta će da se proizvodi u Beogradu na vodi pa će da donosi zaradu i profit?

E moj golube beli samo ti radi ono što jelte rade beli golubovi, ali na tvoju nesreći ipak ima nas u ovoj srbiji koji još uvek imamo po koju zdravu moždanu ćeliju u glavi! A ima nas iako to ne deluje tako i onih kojima sećanje seže dalje od par dana!

kaže vučić: "prva faza igradnje predviđa ulaganja od 350 miliona evra, dok je ukupno predviđeno da vrednost investicije iznosi 3,5 milijarde evra"

Odakle srbiji 3.35 milijardi evra da investira u taj projkat i kako bre to na kraju da mi imamo samo 32% vlasništva nad nečim što je u CENTRU BEOGRADA za boga miloga i pride ulažemo 95% sredstava?
Samo pročitah neke stavke ugovora...

Ros Geler

pre 8 godina

Ne znam za vas, ja sam usla na vest da se smejem "umnim" komentarima botova. Tipa: "Beograd na vodi za buducnost Srbije", "3,5 milijarde govori o ozbiljnosti projekta", "Da je vise ljudi kao sto je Vucic gde bi nam kraj bio". Da li vi stvarno mislite da se gradjani Srbije tako izrazavaju i da to misle? Da mi je znati ko vam pise komentare. :D

Aleksandar

pre 8 godina

Nekada davno, pre 25 i vise godina, NASE FABRIKE, su radile i za nas, za izvoz i za svetske proizvodjace. Ako je ovo, sto se radi, uspeh za Srbiju, onda je bolje da Srbije i nema. Drzavu vode i vodili su lopovi i prodane duse.

Macola

pre 8 godina

Sta god pricali, jasno je da se ipak zadnje vreme non stop nesto desava, da se radi bez prestanka i ocigledno rastemo u svakom pogledu. A to pogotovu ima na znacaju znajuci na kakvom smo dnu i u bezizlaznoj situaciji bili do pre samo par godina. E da je bilo srece da se neko ovakav ranije pojavio i dosao na vlast, sad bi bar 30% bolje ziveli.

Josephine7

pre 8 godina

Beograd na vodi ce biti nas zastitni znak! Kao sto je Ajfelov toranj u Parizu.. Samo vidite crno! Te gradjevine ostaju Beogradu i za 50 i za sto godina! Nasoj deci,ne Vucicu!Po vasoj logici ne treba nista raditi. Nema stete,a ni koristi!?

snoop dog

pre 8 godina

Sve je u redu, stvarno lepa prica. A gde je privatizacija ? Gde ti je pravo da odlucujes o DRZAVNIM zaduzivanjima, kao o svojoj dedovini, pa na brzinu uvalis UGOVOR bez NORMALNOG DEMOKRATSKOG PROCESA o ovakvim projektima u kojima DRZAVA ucestvuje. I zatim udaris kamen temeljac na brzinu u roku od sedam dana.

Prle

pre 8 godina

Vucic odlicno obavlja svoj posao
(nick, 27. septembar 2015 17:39)

Slažem se, ali on treba da obavlja posao u interesu građana Srbije, a ne u interesu stranih "mnogo" sposobnih investitora koji sa oduševeljenjem zarađuju tako što daju 150 miliona dolara, a dobiju 68% od 3,5 milijarde dolara (oko 2,2 milijarde) - zarada za strance 1600%. Napomena: svi brojevi su uzeti iz izjava vladajućih političara i iz ugovora.

lovac botova

pre 8 godina

cuti molim te i ne brukaj se.
znaš dobro da je cela akcija kriminalna kojim se bavite i da je nelegalna, mnogi će završiti na sudu zbog ovoga, videćete.
zna se kako se gradi grad, ovo što pokušavate je kradja gradskog zemljišta i špekulacije nepostojeceg tržišta...

Mirko

pre 8 godina

Ajd digitron u ruke i izracunajte koliko gubite na subvencijama za gradski saobracaj.
Situacija je bila 10 puta strasnija (po drzavu) dok nije bilo pojacane kontrole.

Umesto gradjenja falusa na vodi trebalo bi da napravite nesto sto je zaista potrebno ovom gradu, a to je metro. Nisu razvijene zemlje sveta budale pa koriste zeleznicu jer je mnogo bolja od buseva. 1000 puta je jeftinija i isplativija, hocete buducnost za Srbiju? Krenite odmah nesto da radite.

Vetsa

pre 8 godina

Ne živim u Beogradu ali mi je jako drago što mogu da vidim da Srbija ide napred i da ovako veliki projekat kreće upravo iz glavnog grada. A mi Srbi i te kako imamo čime da se dičimo! Bravo svaka čast!

mick

pre 8 godina

covece da li ti shvatas da su to obicne 2 stambene zgrade i jedan hotel koji treba da budu zavrseni ko zna kada, ne pre 2020 godine. do tada vrv neces ni biti vise na vlasti a ko zna ko ce uopste i docekati to. a do potpunog zavrsetka od 30 godina mozda vise necemo ni postojati kao drzava u sadasnjem formatu. ispada bolje da ste prodali zemljiste pa neka grade sta hoce i da placaju porez od profita vise bi zaradili. lepo je sve to ali gde je nesto konkretno da se proizvodi? reforme, fabrike?? to nista a?

kefalica

pre 8 godina

Neka je srećan rad našim radnicima i neka su ponosni što učestvuju u izgradnji ovakvog zdanja koja će ostati pokolenjima. Lepo je što većinu radova rade naša preduzeća, što znači da će biti i mnogo zaposlenih ljudi.

ман.сити

pre 8 godina

Србијо,данас си себи почела да копаш рупу,на радост ових економских и политичких властодржаца.

sigurne kuće i bulevari

pre 8 godina

Predugo smo se borili sa prošlošću, vreme je da se u potpunosti okrenemo ka budućnosti.
(bn, 27. septembar 2015 16:56)
@
Nema budućnosti dok nas vode najmračniji političari iz prošlosti.

Pacer

pre 8 godina

Toliko hvalospeva. Bivsa vlast napravila most na Adi gde ovi dok ne otese vlast u Beogradu pricali svasta. Onda most Zemun Borca gde je vrpcu sekao neko drugi. I sve bez medijske pompe.Ovde se gradi i to na silu dve zgrade za spavanje. Ostatak ko ziv ko mrtav. Zemljiste se poklanja a u ugovoru pise i po nasem zakonu se moze preneti i u vlasnistvo. U tacki 14 stav 2 se daje na volju da ivestitor moze da bira izvodjaca. Drugim recima mogu i induse da dovedu.. Pametne glave iz oblasti prava kazu da je ugovor protivustavan (Prof. Grubac). Ali u ovoj drzavi ce se sve na silu uraditi od strane vlasti da bi se pokazalo "vizionarstvo" Vucica. Koga cemo da hvatamo za gusu za desetak godina?

Ko je ovde lud

pre 8 godina

Vucicu,sve je to lepo i super,ali...!!! Kakve ce koristi da ima Krusevac,i ostali provinciski gradovi od Bg na vodi??? Pa ne mozemo svi da zivimo u Bgu. I sta planirate za Krusevac,osim asfaltiranja ulica,i uredjenja zelenih povrsina???

laki78

pre 8 godina

Mogu oni i ovaj da pricaju sta hoce,ali ja verujem svom novcaniku a on kaze da je iz godine u godinu sve tanji.Nikakve dalje price mi nisu potrebne.Dok se to ne promeni uvek cu glasati za smenu vlasti.

kako da ne

pre 8 godina

@Nikolaj

da si ti informisan znao bi da DS nije vladao 12, već ukipno sedam godina i za tih sedam može se reći da je i bilo nekih pomaka. ne preterano velikih, ali je ipak bilo nekih pomaka. ovaj danas što vlada, vlada već preko tri godine, i za to vreme nije uspeo ništa da uradi, osim da veliča sam sebe, da fabrikuje novosti i nekakve priče za malu decu. možeš da pogledaš neku datu, da se prvo sam malo informišeš i vidiš da otkako je SNS na vlasti da nema nikakvog rasta, ništa, ni u kom aspektu. što se Koštuničine vladavine tiče, za vreme Koštunice rast na godišnjem nivou je išao i do sedam posto. danas se Vučić hvali sa o,5%. a čak je i to laž. ovo što ovaj čovek radi je prevara bez presedana, a mediji su mu toliko skloni da zaista moram da se uplašim kada sagledam situaciju, objektivno. u svakom slučaju, niti jedna vlast posele 2000. nije smanjivala plate. Vučić je prvi. toliko o tome da je on nešto bolje uradio. a o njegovoj prošlosti bolje da se ne osvrćemo, je l? uostalom ko god veruje da će ovaj projekat Beograda na vodi da dogura dalje od par luksuznih zgrada za one sa dubljim džepom i nekakvog mola da neko zgrće pare, neka veruje, isto koliko se verovalo i u Veliku Srbiju. i ja sam ti baš poverovao da nisi stranački opredeljen.

Petar 21

pre 8 godina

Beograd na vodi je tipican projekat koji vode nepismeni i diletantni, opcinjeni glamurom Dubaija, koji niko pametan ne zeli u svom komsiluku. Zasto ovakvih projekata nema ni u jednoj normalnoj i uredjenoj zemlji? Zato sto ovaj projekat predstavlja unistenje grada i gradskog jezgra, pobeda provincijske logike, koja nam vec dugo unistava nas Beograd, koji vec dugo ne lici na ono sto je on bio.

O ugovoru necu ni da govorim, a ko ce profitirati od ovoga je jasno svakom ko ima bar mrvu mozga u glavi i ko ne gleda Vucicevu sliku pred spavanje. Ko ce izgubiti, i to je jasno, to jest svi mi koji nismo u vlasti.

Sad cemo lagano da gledamo kako funkcioneri vladajucih stranaka kupuju stanove u Beogradu na vodi, za koje pare naravno ovaj poltronski narod nikada nece ni pitati, posto je u ovoj zemlji potpuno normalno da su politicari bogati a narod sirotinja (a kupovace nasim parama koje nam bezobrazno otimaju na svakom koraku). Zatim, veliki biznismeni ce biti ucenjeni da kupuju tamo stanove i lokale, kako ih vlast ne bi uzela na zub, i onda ce Vucic pricati kako sve ide kako treba i kako se stanovi prodaju i kako je projekat fenomenalan.

Samo gledajte.

Aster Blistok

pre 8 godina

Investitori dolaze u Srbiju, ne beze vise od nas.
(Mutivode, 27. septembar 2015 18:14)

Je, svi su podobijali upale pluca koliko su se zaletili da sto pre stignu u Srbiju:)

factum

pre 8 godina

1. zemljiste nije prodato-ustupljeno je na 99 god. .... to znachi prodato.Zakon o zemljištu koji ne postoji je tako rešen.

2. 70 godina nije vredelo zemljiste,danas vredi milione.Uvek je i vredelo,a vredi jer je privatno,tj.otudjili ste ga a posle 46.-e je sve bilo "narodno",iako nerealno ,zaista jeste pripadalo narodu.Danas ne pripada...

3.Renoviranje zgrade Geozavoda su radili ljudi koje poznajem,krajnje nestručno i na brzinu.I nije SADA najlepša zgrada u Beogradu nego je to i bila, pre vašeg nestručnog "renoviranja"...sada je pitanje da li je...

Presvetli,nemoj nam prosipati pravničke bisere,jer će samo zbog tebe izmisliti termin krivnik...

goranac

pre 8 godina

Ana ni ti u ovo sto si napisala ne verujes! Shvatam te ili ovo radis sa sendvic sok i 500 din ili su te nazadnjaci zaposlili negde na drzavna jasla da radis/lencaris o trosku nas obicnih gradjana!
(cukce, 27. septembar 2015 16:59)
1 750 000 ljudi je glasalo za sns. Imaju oni botove slazem se, ali da li je toliko nerealno da imaju i simpatizere. Valjda postoji neko ko ih iskreno podržava(iako je to pogrešno).

Botkica Botic

pre 8 godina

Poceli su sa ogromnim ulaganjima . Ko je od vas DSovaca dao 20.000 evra za neki projekat? Nigde vas sad nema kad je pocelo sa gradnjom i ulaganjima kakve do sada nismo imali . Penzionerima ce biti bolje jer ce priliv od prodaje stanova da se deli tako da ce penzije biti vracena na nivo koji su imali .
Beograd pocinje da se gradi . Nekada je to Dafina pokusala sa Miticevom rupom bacajuci kilograme zlata pod temeljac. Danasnja vlast to cini mnogo skromnije ali efikasnije. Samo budala ne oseca da nam je bolje

ZoranNS

pre 8 godina

Na pitanje reportera stoje li penali za kašnjenje rokova vidite u 7,46-tom minutu na videu odgovor amatera neznalice, koji pojma nema kako se sklapa međunarodni ugovor, koliko se treba precizirati stvari posebno oko kašnjenja ili loše izvedbe poslova, bez obzira o kome se radi, Vučić odgovara kao mali Đokica, šta od investitora ima da tražimo, kada ovim poslom samo dobijamo, (za sada samo na papiru, koji su satavili međunarodni šarlatani i srpske neznalice) kakve garancije.Ispada kašnjenje investitora delimo kao i dobit 32:68.

Miss S

pre 8 godina

Ok, lepo sto su pocistili olupine i sklonili barake, ali ovaj deo grada je imao vrednost sam po sebi za sve prave Beogradjane. A da ne govorim da je Savamala jedna od najvecih turistickih atrakcija za strance godinama u nazad. Sada ce mozda da ih vodici vode u obilazak gradilista, a kroz par godina u shopping centar i u obilazak stambenih zgrada?
Pojedini delovi Beograda ali i Srbije nemaju razvijenu kanalizacionu mrezu i vodom se snabdevaju iz bunara, al zato ce Beograd na vodi da obrce pare od trznog centra koji je nepotreban pored vec postojecih i od prodaje stanova danas useljivih za 30 godina.

Nenad

pre 8 godina

Razloga za veselje ima jer će Beograd narednih godina biti mesto gde će iznići sasvim novi kompleks koji će biti prepoznatljiv i u svetu.

trtko

pre 8 godina

POVERENJE.
Od slatkih reči niko se nije najeo.
Svaka dosadašnja vlast je izigrala poverenje naroda, tako da nema razloga za brigu. Navikao se nas čovek, zato smo tu gde jesmo.
Na sve ovo valja dodati malo optimizma pitanjem: Ko će da kontroliše kvalitet izvedenih radova, naši inspektori???

boca

pre 8 godina

"Kao u nasoj narodnoj prici-svetu se ne moze ugoditi."

Upravo tako.

Profesor sam, oženjen i imam troje dece. Imam 34 godine, politika me ne interesuje. Mogao sam više puta da ostanem preko i živim van ove zemlje ali sam se uvek vraćao jer je otići lako, kao i dopustiti da neko drugi umesto tebe radi ono što je po rođenju tvoje pravo. Međutim, ovde retko ko radi za mene, a puno u moje ime govori. Mnogo se u Srbiji govori, a malo šta ozbiljno radi.
Kada sam kupio stan na kredit i prvi put ugazio u fekalije do članaka u zgradi, rekli su mi da zgrada, inače u centru grada, nema kanalizaciju.Kada sam pitao ko je predsednik skupštine zgrade, rekli su da ista ne postoji. U roku od 6 meseci izgubljenih živaca i sopstvenih para, registrovao sam zgradu, uveo održavanje, renovirao ulaz, okrečio i priključio nas na kanalizaciju posle dogovora sa predsednikom opštine. Naravno, niko od stanara ni hvala nije rekao, još me pitaju šta ja imam od toga.
U školi u kojoj radim, učionice su krečene pre više od decenije i liče na ratište. Našao sam ljude dobre volje koji su mi dali materijal i celo leto sam sam gletovao, krečio i farbao. Našao sam donatore iz Amerike koji su došli i opremili kabinet. Puno novca sam lično dao. Niko od kolega nije ni privirio ni bio na otvaranju niti čestitao, kao da se ništa nije desilo. U razmaku od svega par meseci sam projektom sa Samsungom školi doneo najmoderniji digitalni kabinet u Srbiji.
Poenta - uradite nešto za svoju zemlju. Pljuvačku svako ima.

Ja sam bot

pre 8 godina

Da vidimo ko sta daje i dobija:
Nasa strana:
Zemljiste od 100ha u extra zoni potpuno besplatno(zakup koji nakon upotrebne dozvole prelazi u svojinu bez naknade)
Uredjenje infrastrukture,kisna i fekalna kanalizacija sa postrojenjem za preciscavanje otpadnih voda,snabdevanje el.i toplotnom energijom (nepoznata cena)
150 mil.eur iz njihovog kredita koji cemo sa kamatom vracati.
Za navedeni ulog dobijamo 32℅ vlasnistva u zajednic.kompaniji.

Njihova strana:
Dali 1,5 mil.eur za uredjenje zgrade Geozavoda,
150 mil.eur kes ulaganja.
Za navedeni ulog dobijaju 68% vlasnistva u zajed.kompaniji.

Dakle,i polupismenima je jasno o cemu se ovde radi!

Nikolaj

pre 8 godina

Muka mi od ovih DS-ovaca. Sramota da vas je sve. 12 godina sre imali na raspolaganju, samo ste haos napravili. Nisam stranacki opredeljen samo sam objektivan, jer se od dolaska Vucica pocelo nesto radi, podigao se ugled Srbije i samo nepismeni i neinformisani ne vide to.
Napred Vucicu, gradi Srbiju a olosi neka placu!

Smesno

pre 8 godina

Ljudi nemaju gde da zarade ni ovu prosecnu platu od 250 € a gradi se nesto gde necemo moci ni kafu da popijemo,sto se ne grade fabrike?gradi se samo gde ce da trosimo pare...

Lola

pre 8 godina

Pokazali smo da Srbija sa pravim ljudima na vlasti moze da stvara i da zaradjuje sto nikako nije bio slucaj kod prethodnih Vlada koje sun as blago receno unistavale.

dragan ignjatovic

pre 8 godina

opet demagogija premijera na delu.sve njegove price obecavaju buducnost i svi smo se umorili od njegovih prrocanstava o parama i sreci ali ne sada vec u buducnosti.vec tri godine mi je sadasnjost bez ikakvih dobitaka i uspeha.vucicu pusti sta ce biti u bgd na vodi kazi sta si potpisao i koliko si do sada pkatio taj projekat iz budzeta koji punimo mi a ti praznis .u ovom trenutku si vise dao nego zaradio.gubis.dokle da ti verujemo da ces uskoro zaraditi , da nas sreca ceka iza coska a da nas cekaju u bgd na vodiizadji sa ciframa kojecsi zaradio ili prestani sa verovanjem a ludom radovanje

voćni jogurt

pre 8 godina

Šta nas u ostatku Srbije briga za BG na vodi kad je ostatak zemlje u septičkoj jami zahvaljujući premijeru i njegovoj nesposobnoj vladi. Neka beogradjani izdvoje samodoprinos za to prodavanje magle , Ja sigurno neću dati ni žute banke !!!!

Koviljka

pre 8 godina

S obzirom da smo u Srbiji, uopšte me ne čudi što ima ljudi koji ne veruju u ovaj projekat. Kada se bude završio, sve će im biti jasno.

BG

pre 8 godina

Ugovorom kpoji ste potpisali sa Arapinom on ne mora da izgradi u narednih 20 god ni par cigala i da mu nista ne mozete ,nije u obavezi ni da uzima nase gradjevinske firme da rade na"tim ciglama"vec sam odlucuje koga ce uzeti da radi za njega,cak ni nasi sudovi nisu nadlezni da sude ,ako Arapin ne iapunjava ugovor ,vec SUD U BECU,ovo tumacenje ugovora je dao profesor pravnog fekulteta pre nekoliko dana na N1 televiziji,tako da nemate cime da se hvalite,jer ste samo potrosili grdne pare na uredjenje zemljista za besplatno ustupanje Arapinu,a koliko miliona cete jos dati za infrastrukturu to cemo videti,ali to su pare iz budzeta ,tako da ne morate previse da se uzbudjujete?

Bambi

pre 8 godina

Da konacno i nas krene! Ovo je samo jedan pocetak ulaganja i dovodjenja investicija u Srbiju! Ovim projektom ljudi ce prepoznati bogatstvo nase zemlje i krenuti u dalje ulaganje!

milos

pre 8 godina

Jedini od politicara koji radi ono sto kaze, svidelo se to vama ili ne, tako je kako je... Ziveo sam u doba mnogih politicara, u doba velikih obecanja, ali ovo je jedini koji je nesto i ispunio, samo napred!

miki

pre 8 godina

Ucicemo u Eu za 5 godina neke 2000 je to receno, obecanje hiljadu eura po akciji, Juzni tok, itd itd, sad ovo, politicari moraju da imaju neki "objekat" kojim ce manipulisati i dobijati glasove, tako je i ova farsa sa navodnim invenstiranjem, a ovaj Arap je takodje planirao da gradi u Azerbejdzanu slicne gradjevine sada je na tom mestu jedan market i prazna zemlja, tako stoji vise godina. a sa druge strane, postoji maketa BGD na vodi a receno je skoro da ce se zgrade namenski graditi u zavisnosti od potraznje!?!

Danijel

pre 8 godina

"što je 70 godina vredelo nula dinar sada vredi mnogo"
Malo političkog vrmenskog sleda:
DS na vlasti 12 godina - ništa nije urađeno u Savskom amfitearu osim biciklističke staze.
SNS na vlasti tri goddien - kreće BGD na vodi.

miki

pre 8 godina

nema veze sto ce te zgradurine od stakla i betona da odudaraju od ambijenta bitno je da se nahrane nezaposleni a vucicu da se digne... spomenik sa podignutom rukom(ono kao da mase) i osmehom...

Lady_B

pre 8 godina

@jovan
Gospodinu koji pita kriticare Beograda na vodi-predlazemo metro,predlazemo da se poprave rupe na putevima i asfaltiraju ulice,mostovi,prigradska naselja koja nemaju,pored puteva ni vodovod i kanalzaciju,da se ocisti djubre... Hocete jos? Jer mogu da nabrajam do ujutru

Paja patak

pre 8 godina

Sve ok, svaka investicija je dobro došla samo treba razmišljati i ostatak Srbije da se razvija a ne samo BG.
I ako moze bez komentara Vucicevih botova, tačno se prepoznaju komentari.
Drzava nema para za profesore,zdrastvene radnike,vrtice ali ima da se da dnevnica i sendvic za piskaranja po internetu, bojim se da se tako ne ide u Evropu i ne gradi jaka Srbija!

Ognjen

pre 8 godina

Svi nam se dive, pocinje jedna nova era za nasu drzavu, stizu nam nove investicije, otvaraju se radna mesta, to nam je bilo potrebno vec dugo vremena, i sad na kraju nam premijer to ostvaruje. Svaka cast!

neko

pre 8 godina

Steta sto nema vise ljudi kao sto je Vucic
(enrike, 27. septembar 2015 17:37)

Mnogo je kume...i taj jedan...a inace ima ih,nekoliko ih je u vladi Hrvatske,Bosne,Albanije,Severne Koreje,Rusije....i mnogo wannabe Vucica kod nas...mnogo je...previse...
I da,pozdrav za sve botove,pripreme su bile duge i mukotrpne za ovu vest ali pokazali ste se u najboljem svetlu, cestitam...svi normalni su odustali od komentarisanja...

lala nadnicar

pre 8 godina

@ (srdjan, 27. septembar 2015 17:53)

...evo ja hocu da sam optimistican jer mi krce creva pa rekoh kako to da se nisu dosetili da narodu isparcelisu ovo zemljiste da ljudi lepo zasada povrce i da imaju sta da jedu... tu je blizu reka za navodnjavanje... stanovnistvo je vecinom sa sela i da botovi vidite da vam nece trebati sendvic sa leba nego motiku pa u basticu...jelda boticu da ovo optimisticno moze da zvuci... em narod zna da ono sto posadi da ce imati da jede em ce ove kvazipoliticare manje boleti glava od gladnog naroda...ajd da vidim da li ce ovako optimistican komentar objaviti jer ideja je ideja a i ona se dobro placa ali ja ovo predlazem zbog svog naroda zabadava, pa kada moze bot da nam daje predloge a zasto ne bih i JA...

Blogger

pre 8 godina

Neverovantno. 75% komentara su neka prepucavanja. Samo se moze procitati bot , botovi , sendvici , 500 din ... hahaah . Ne znam koji su gori da li ovi sto pisu za ili ovi sto pisu protiv. . Ja ne pripadam ni jednima ni drugima , a ni ostalima koliko god tih bot grupa ima. Nase firme koje rade ..haha . Nzm kako da krenem , jedni dobijaju projekat dele na 2 manje firme I tako u nedogled. Sjajan princip da se ne uradi nista , a da se potrose pare. Ali necu odmah crno da pisem. Videcu I videcemo kako ide pa onda cu pisati pozitivno ili negativno. Malo sam razocaran kada sam cuo da se BG na vodi radi 30 god ,ali mi zivimo tu tako da ne mogu da nas teleportuju pa da rade I da ga izgade za 5-10 god . Iskreno se nadam da ovo nece stati na samo temelju ili te prve dve zgrade.

iznogud011

pre 8 godina

Da je vise ljudi kao sto je Vucic,Srbija bi bila do sad vec uspesna zemlja.Jos davno je trebalo on da dodje na vlast. (Ana, 27. septembar 2015 16:34)

Bio on vec na vlasti ...procitaj malo blisku istoriju..svi su ga zapamtili dobro, narociti vlasnici novina i televizija...koliko ih je samo zatvorio...
Jel prija taj sendvic...ima li i neki sok danas?

John

pre 8 godina

(jovan, 27. septembar 2015 17:58)

Kompleks od mosta pa to ti je. Morate da imate nešto veće pošto-poto je l' da?
Zašto ne krenete od sitnijih stvari? Npr. konačno popravite Brankov most. Sredite Vojvode Stepe kako treba. Uradite nešto sa "smrdljivim zgradama". Šta je sa Azbestnim naseljem? Fasade po Beogradu prete da jednom ubiju nekog, pozabavite se time...
Ili ovako: Zašto ste ukinuli besplatne udžbenike? Zašto ste prestali da plaćate personalne asistente? Zašto sve više i više zakidate na socijalnim davanjima (ne, to nije samo socijalna pomoć)?...
Eto par ideja. I to samo u Beogradu. A gde ne npr. Novi Sad, Niš, Kragujevac, ostatak Srbije...
Uzgred, svi su oni "oduševljeni" pričom o Beogradu na vodi.

predragsekulic

pre 8 godina

verovali ili ne ovo ce za par decenija izgledati ovako.oko60posto ce biti vlasnistvo finansijera,oko 30posto nase.odmah po zavrsetku svake etape.po toj racunici sava mala je data za milijardu.znajuci kakva je ekipa iz emirata iza,ovo ce se napraviti lako.eto,treba naci pravog sa pravim novcanikom.
a i ne mora biti data,toliki je udeo grada.pa se moze ici i na profit,dividende..postoje i u rusiji multkompanije sa multi bilansom,zasto ne bi neko i od bratuski dosao sa ovakvim predlogom,ili slicnim

E U

pre 8 godina

Kako čujem,svi stanovi sa dve "kule" su rasprodati.Iz pouzdanih izvora funkcioneri,oficiri i tajkuni su sve stanove kupili,- kako za sebe,tako i za unuke.Ja sam hteo da konkurišem,ali kako imam penziju samo 22 hiljade,počeli su sagovornici da mi se smeju.Ja poručujem:"Ko se zadnji smeje,najsladje se smeje"...

Ivan

pre 8 godina

za izgradnju najlepše evropske zgrade, lepše od one u BarseloniBio on tamo pa video neku zgradu. Koja, ima ih vise u Barseloni? Verovatno se ne seca ali slikao se ispred neke pa mu se urezala. Zar je bitno kad ce ova biti ionako najlepsa!!!!
(Reed, 27. septembar 2015 17:01)
Verovatno je mislio na W hotel u Barseloni , jeste specificna zgrada , inace W je Starwood-ov brend , neka ga neko nauci da je W samo jedan od Starwood brendova.

dveki

pre 8 godina

Sta ce biti onda sa stanovima u tom BG na vodi. Onaj ko tu kupi stan nece bitu u stvari vlasnik stana, posto je stan izgradjen na iznajmljenom zemljistu? Ili ce se stanovi iznajmljivati isto na 99godina...

Nadica

pre 8 godina

Očekujem negativne komentare nerevrnih Toma, jer je u Srbiji mnogo lakše biti protiv nego za. Ali, ubrzo će shvatiti da je ovo najbitniji projekat za Beograd i Srbiju ikada.

WW3

pre 8 godina

Tadicu, Cedo i ostalo opozicijo, i ja sa vama.. skidajmo kapu apslotunom vladaru, onom cemu vasi nedorasli mozgovi tezili.. kralj obmane i apsolutne obmane i inavazije na vas polumozak.. skidajmo kapu..
kapa dole.. o veliki manitu (za glupe srbe koji nista drugo ni zasluzili nisu)

Ivan S

pre 8 godina

Botine neobrazovane, da vas nešto pitam ovako laički. Kako mislite da će 2,000 stanova ili koliko god ih ima, eventualno neki šoping mol i gomila kvadrata namenjenih pravnim licima, da podignu ovu zemlju i generišu prihod?

Imali smo već Belvil sa sve tržnim centrom, pa ne vidim nešto da je došao Donald Tramp i kupovao u Svarovskom nakit, dok mu se pudlica fenirala u obližnjem salonu.

Kakvi milioni od gradnje nekretnina, na kojim ste vi drogama? Pa nismo mi London da zarađujemo od nekretnina.

msc.Milos

pre 8 godina

Jadno je koliko ljudi misle zlo svojoj zemlji....Drago mi je sto se ovo pravi a vi pesimisti umrite od ljubomore i kritikuj te jos
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kg, 27. septembar 2015 16:54)

ti, slicni tebi, ova vlast.... vi skupa mislite zlo ovoj zemlji jer eto ti licno dajes reci podrske velikoj pljacki zemlje.

Milojko

pre 8 godina

Isto tako su najavljivali i Ivana Ribara. Jeste skuplji kvadrat ali država gradi luks. Nije prošlo ni dve godine a grad je upravo ovog meseca promenio urbanistički plan tako što je stanarima uzeo parking da bi na tom mestu sagradili dve nove zgrade koje će biti identične kao ostale ali će se prodavati po nižoj ceni (što je i normalno jer oni u startu znaju da će imati pogled na komšijsku zgradu a prvim kupcima je prezentovan plan da će tu biti parking i da će imati divan pogled). Zamislite penthouse plaćen velike pare a opkoljen drugim zgradama kao u Oliveru Tvistu. Ruglo od naselja. Pare neće da vrate jer kažu da promena urbanističkog plana ne može da se reklamira. E da. Imamo i dve smrdljive zgrade u naselju. Od pompezno najavljivanog projekta "država gradi luksuzno naselje" dobili smo ruglo koje smo platili papreno. I isti ti ljudi najavljuju Beograd na vodi, novu prevaru dok u Ivana Ribara istu takvu prevaru uvode u završnu fazu. I postoje naivni ljudi koji ne vide kako se jedan takav projekat završava dok drugi kreće i ne povezuju da je to ista vrsta prevare samo u različitoj fazi. U početnoj fazi se sve hvali i prezentuje da ce biti prva liga, imate gomilu ljudi na raspolaganju za bilo koju informaciju, a u završnoj kada se gleda kako da zarade što više onda onima koji su već kupili nekretnine se kaže da nema osnova za reklamaciju, da je sve zakonski, da ne postoji niko slobodan ko bi razgovarao sa njima i ako je neko nezadovoljan neka preko suda potraži pravdu :-(

Владо Бања Лука

pre 8 godina

Управо на Пинку и РТСу гледам директан пренос постављања камен-темељца. Одмах уз Вучића је Милорад Додик. Молио бих поштоване коментаторе са овог портала који се куну у Додика и његово русофилство да ми објасне откуд он ту и шта ради у друштву ликова из Емирата?

Abece

pre 8 godina

Pokušavam da razumem zašto ljudi ne podržavaju ovaj projekat i ne nalazim nijedno opravdanje za to. BG je čeznuo za novim investicijama i konačno imamo jednu ogromnu.

Sasa

pre 8 godina

Najbolji su mi ovi komentari sa "PROEKTOM".
Predsedniče vlade, molim Vas proverite ove vaše iz stranke, zašto na radno mesto "Bot pripravnik bez radnog iskustva" zapošljavaju nepismene pored toliko pismenih, fakultetski obrazovanih nezaposlenih mladih ljudi.
Unapred zahvalan,
Saša Stepanović

srdjan

pre 8 godina

meni nisu jasni ovi pesimisticni ljudi, pa sta je trebalo ostaviti zemlju da stoji i da bude ruglo grada... to je kao bolje, pa neka smo je prodali, ko bi je drugi kupio i investirao, mi sami, nasi privrednici?? cekati 100godina i vise da mi budemo sposobni u investicionom smislu napravimo nesto, i opet bi bilo u manjim razmerama, iskreno ovo mi je smesno kako se neki bune i nalaze mane ovome, verovatno da ih ima, i bice ogromnih poteskoca u njegovoj realizaciji, ali dajte ljudi ne mozete mi reci da je zemlja koja ne sluzi nicemu bolja od proekta vrednog milijarde... malo nam optimizma i vere ne bi skodilo u ovom vremenu!

Milly

pre 8 godina

Sasvim je realno očekivati porast broja stranih turista već nakon završetka prvih građevina. Ako to nije pozitivna stvar za Beograd i celu Srbiju, onda ne znam šta jeste.

Troto rok

pre 8 godina

Jao botovi dosadili ste sa vasim praznim izjavama ko li vam piše tekstove, ali je jos gore ako vi smisljate ove nebuloze pogotovo vaše ulizivanje AV.

S druge strane ovi sto pljuju po BNV vama nista ne valja i sta biste da ostanu ove stracare stare po 100 godina u stanju polu raspada. Ipak vaša galama nema vajde i BNV ce se graditi.

Andrea

pre 8 godina

Beograd na vodi-nova radna mesta, razvoj turizma, rast BDP, priliv investicija, viši životni standard...polako ali sigurno idemo ka svetlijoj budućnosti!

psihoaktivni bot

pre 8 godina

Aca Futur Rides Again! Ću ćeš će ćemo ćete će. Progres, napredak, reforme, profit.
Kada? Samo što nije, cirka 30 godina gore-dole.

FOLKAO

pre 8 godina

Svaka gradnja je angažovanje indistrije, od mašina, delova, do cementa ,gvoždja, stakla, galanterije, plus ljudi na samoj gradnji, plus ljudi u tim industrijama da proizvedu te materijale, a posle dolaze drugi efekti, prodaja stanova, ulice, trgovi, javni objekti ,zapošljavanje i slično.

Reed

pre 8 godina

za izgradnju najlepše evropske zgrade, lepše od one u Barseloni
Bio on tamo pa video neku zgradu. Koja, ima ih vise u Barseloni? Verovatno se ne seca ali slikao se ispred neke pa mu se urezala. Zar je bitno kad ce ova biti ionako najlepsa!!!!

NScentar

pre 8 godina

Otvorio se novi Mariot hotel kod Narodno pozoriste, sad jos dva nova na obali Save. Da pitam samo premiera, kod ce da boravi u te hotele, Srpski penzioneri, izbeglice, gradjani sto dodju na dan dva iz juzne Srbije, ko? Plus, Vucic samo govori o neku zaradi, a nikad ne spomene troskove, zajemi sto drzava uzima sto ce gradjani morati da vrate sa velike kamate. A da ne govorim da arapi imaju 30+ godin da izgrade taj BG na vodi. Halo bre, to ce biti 2050, hahaha...

Čika Đorđe

pre 8 godina

Najprostije rečeno, imaš ferari, nemaš za gorivo, a nemaš ni kome da ga prodaš, jednako ga ne voziš kao i kada ga nisi imao. Dakle, vrednost= 0.00 čega god.

Bobanoid

pre 8 godina

Tri godine pripreme za kamen temeljac, sa nepoznatim rokom izgradnje. Dve kule i hotel za 20 godina, a ostatak ne zna se kad? Ovim tempom, biće taj "projekat" za najmanje 300 godina. Razumljivo, jer za SNS "eksperte" je i to suluda brzina.

maverik

pre 8 godina

Lepo receno od naseg premijera - jedni nek grade, drugi nek kritikuju pa ce i ovi sto grade da urade sto bolje da ih sto manje kritikuju! Jednostavno zar ne....

general

pre 8 godina

Da upravu je Vucic, zaradjivace on, Mali i vrh ledenog brega. zivi bili pa videli ovo ce biti pljacka veka. vrlo dobro oni znaju kako se povecava investiciona vrednost a smanjuje dobit. vi koji verujete da rade dobro za Srbiju proverite ko ce biti izvodjaci i dobavljaci, vrlo lako moze da se proveri na Apr-u. A da ne spominjem placanja preko inostranih firmi.

Josephine7

pre 8 godina

Ima stanova za svaciji dzep! DS-ovci,priznajte lepo da je covek genije! A sto se tice zaposljavanja,to pricate iz sopstvenog iskustva. Salteri puni,stolica malo...Totalno vas razumem!

koala lumpuje, panda knjava

pre 8 godina

Hvata me strah od ovoga, nigde izveštaja sa protesta, gomila policije danas u Karađorđevoj.. Zašto ako ste u pravu, ako radite po zakonu? Najviše krivim Borisa Tadića i DS, oni su doveli ove doktore i magistre na vlast svojim delovanjem. Na radikale se ne ljutim, oni su to što jesu sve vreme. Bilo bi sasvim u redu da profesor psihologije dobije makar jedan stančić u "kuli", zaslužio je, jbg..

Cirkus na SNS nacin

pre 8 godina

Gledam na RTS ovaj cirkus.Kisa pada a nas "junak" bez kisobrana.Kao u Feketicu bez kape na glavi i Obrenovcu bez kabanice. Njih par spusta neku kutiju u zemlju i malterisu. Vise radnika nego zvanica, a na zeleznickom mostu par baba i deda koji dosli da vide "junaka". Vise bilo policije u toku podneva da zastiteovaj cirkus

Bre

pre 8 godina

Nisu mi jasni ljudi koji kritikuju ovako veliku investiciju. Da li znate kako su izgradjene druge svetske metropole i ko ih je izgradio. Pa pola Britanije je kapital iz arapskih zemalja i ko zna odakle sve jos. Svet je postao jedno veliko selo. Samo malodusni ljudi i uvek negativci mogu da kritikuju ovakve stvari. Samo napred i SRECNO.

Sneki

pre 8 godina

Mozda nemamo more ali ako sve prodje kako treba a procice, imacemo Beograd na vodi.Turisti u Srbiju rado dolaze a zamislite kakav ce promet i zarada biti kada se projekat zavrsi.

Kristina

pre 8 godina

Zaradicemo milione?Kao taj Beograd na vodi je neka industrija koja ce nesto da proizvodi?Ljudi u Srbiji bi trebalo da imaju normalne poslove i plate da bi mogli da dodju u taj Beograd na vodi iz budocnosti u te trzne centre obrazovne i sportske ustanove da nesto potrose.Emirati nas kupuju ko na pijici zna se u cuje dzepove idu te pare samo kad ce nam reci da smo mi zemlja ujedinjeni emirati srpski.svaka caat za vucicevog profesora glume dramaturga i scenaristu svojski su odradili posao za svoju platu.sve pohvale

DrDre

pre 8 godina

Što je laž veća, narod će je lakše progutati. Vucic: BG na vodi, fabrika čipova. Žuti: lideri u redionu, solarni park (u zemlji sa 4 suncana meseca u godini). DOS: Samo skinemo Slobu, sredimo drzavu i ulazimo u EU do 2005. Sloba: nas i Rusa 300 miliona, pobedicemo NATO.

dipl.ing.

pre 8 godina

Vlasnik izgradjenog objekta na građevinskoj parceli postaje vlasnik i zemljišta.... član 102. Zakona o planiranju i izgradnji...Za pametnog dovoljno...

Кривокапић

pre 8 godina

Људи спустите лопту. Сви знамо да од овога нема ништа. Добро је да се ово очистило и надам се да че град да одтжава. Јесте било ругло. Да има памети, изградила би се инфраструктура и направили плацеви. Милион Евра ар, па нека купи ко има. Где год се држава меша у бизнис од тога није било ништа.

cukce

pre 8 godina

Da je vise ljudi kao sto je Vucic,Srbija bi bila do sad vec uspesna zemlja.Jos davno je trebalo on da dodje na vlast. (Ana, 27. septembar 2015 16:34)

Ana ni ti u ovo sto si napisala ne verujes! Shvatam te ili ovo radis sa sendvic sok i 500 din ili su te nazadnjaci zaposlili negde na drzavna jasla da radis/lencaris o trosku nas obicnih gradjana!

KoleM

pre 8 godina

Sad smo izgubili milijardu evra vredno zemljište. Arapi će graditi od para kupaca (videti njihov sajt). Drugo, ne videh ni reč o protestu grupacije "Ne davimo Beograd".

Zob

pre 8 godina

Nije spomenuto da je vise hiljada nezadovoljnih gradjana protestvovalo kod hotela Bristol i da nije bio dozvoljen prilaz na 200m od Geozavoda jer ih je policija u tome sprecavala i bila dosta bezobrazna.

cukce

pre 8 godina

Da je vise ljudi kao sto je Vucic,Srbija bi bila do sad vec uspesna zemlja.Jos davno je trebalo on da dodje na vlast. (Ana, 27. septembar 2015 16:34)

Ana ni ti u ovo sto si napisala ne verujes! Shvatam te ili ovo radis sa sendvic sok i 500 din ili su te nazadnjaci zaposlili negde na drzavna jasla da radis/lencaris o trosku nas obicnih gradjana!

Zob

pre 8 godina

Nije spomenuto da je vise hiljada nezadovoljnih gradjana protestvovalo kod hotela Bristol i da nije bio dozvoljen prilaz na 200m od Geozavoda jer ih je policija u tome sprecavala i bila dosta bezobrazna.

Nikolaj

pre 8 godina

Muka mi od ovih DS-ovaca. Sramota da vas je sve. 12 godina sre imali na raspolaganju, samo ste haos napravili. Nisam stranacki opredeljen samo sam objektivan, jer se od dolaska Vucica pocelo nesto radi, podigao se ugled Srbije i samo nepismeni i neinformisani ne vide to.
Napred Vucicu, gradi Srbiju a olosi neka placu!

KoleM

pre 8 godina

Sad smo izgubili milijardu evra vredno zemljište. Arapi će graditi od para kupaca (videti njihov sajt). Drugo, ne videh ni reč o protestu grupacije "Ne davimo Beograd".

Lola

pre 8 godina

Pokazali smo da Srbija sa pravim ljudima na vlasti moze da stvara i da zaradjuje sto nikako nije bio slucaj kod prethodnih Vlada koje sun as blago receno unistavale.

Sneki

pre 8 godina

Mozda nemamo more ali ako sve prodje kako treba a procice, imacemo Beograd na vodi.Turisti u Srbiju rado dolaze a zamislite kakav ce promet i zarada biti kada se projekat zavrsi.

Bre

pre 8 godina

Nisu mi jasni ljudi koji kritikuju ovako veliku investiciju. Da li znate kako su izgradjene druge svetske metropole i ko ih je izgradio. Pa pola Britanije je kapital iz arapskih zemalja i ko zna odakle sve jos. Svet je postao jedno veliko selo. Samo malodusni ljudi i uvek negativci mogu da kritikuju ovakve stvari. Samo napred i SRECNO.

srdjan

pre 8 godina

meni nisu jasni ovi pesimisticni ljudi, pa sta je trebalo ostaviti zemlju da stoji i da bude ruglo grada... to je kao bolje, pa neka smo je prodali, ko bi je drugi kupio i investirao, mi sami, nasi privrednici?? cekati 100godina i vise da mi budemo sposobni u investicionom smislu napravimo nesto, i opet bi bilo u manjim razmerama, iskreno ovo mi je smesno kako se neki bune i nalaze mane ovome, verovatno da ih ima, i bice ogromnih poteskoca u njegovoj realizaciji, ali dajte ljudi ne mozete mi reci da je zemlja koja ne sluzi nicemu bolja od proekta vrednog milijarde... malo nam optimizma i vere ne bi skodilo u ovom vremenu!

FOLKAO

pre 8 godina

Svaka gradnja je angažovanje indistrije, od mašina, delova, do cementa ,gvoždja, stakla, galanterije, plus ljudi na samoj gradnji, plus ljudi u tim industrijama da proizvedu te materijale, a posle dolaze drugi efekti, prodaja stanova, ulice, trgovi, javni objekti ,zapošljavanje i slično.

Josephine7

pre 8 godina

Ima stanova za svaciji dzep! DS-ovci,priznajte lepo da je covek genije! A sto se tice zaposljavanja,to pricate iz sopstvenog iskustva. Salteri puni,stolica malo...Totalno vas razumem!

Josephine7

pre 8 godina

Beograd na vodi ce biti nas zastitni znak! Kao sto je Ajfelov toranj u Parizu.. Samo vidite crno! Te gradjevine ostaju Beogradu i za 50 i za sto godina! Nasoj deci,ne Vucicu!Po vasoj logici ne treba nista raditi. Nema stete,a ni koristi!?

laki

pre 8 godina

Ne samo da ce izgledati lepo i skoro udvostruciti broj mostova u Beogradu, vec ce ovaj projekat doneti mogucnost gradjevinskim firmama i nasim radnicima da imaju posao, a celoj Srbiji doneti dobit i turisticki potencijal

Abece

pre 8 godina

Pokušavam da razumem zašto ljudi ne podržavaju ovaj projekat i ne nalazim nijedno opravdanje za to. BG je čeznuo za novim investicijama i konačno imamo jednu ogromnu.

Vetsa

pre 8 godina

Ne živim u Beogradu ali mi je jako drago što mogu da vidim da Srbija ide napred i da ovako veliki projekat kreće upravo iz glavnog grada. A mi Srbi i te kako imamo čime da se dičimo! Bravo svaka čast!

Nadica

pre 8 godina

Očekujem negativne komentare nerevrnih Toma, jer je u Srbiji mnogo lakše biti protiv nego za. Ali, ubrzo će shvatiti da je ovo najbitniji projekat za Beograd i Srbiju ikada.

maverik

pre 8 godina

Lepo receno od naseg premijera - jedni nek grade, drugi nek kritikuju pa ce i ovi sto grade da urade sto bolje da ih sto manje kritikuju! Jednostavno zar ne....

Milly

pre 8 godina

Sasvim je realno očekivati porast broja stranih turista već nakon završetka prvih građevina. Ako to nije pozitivna stvar za Beograd i celu Srbiju, onda ne znam šta jeste.

Andrea

pre 8 godina

Beograd na vodi-nova radna mesta, razvoj turizma, rast BDP, priliv investicija, viši životni standard...polako ali sigurno idemo ka svetlijoj budućnosti!

raul

pre 8 godina

Zar je moguce da ovoliko botova postoji i na b92... a sada komentar za njih: dajete minuse za sendvic i sok dok ce 1.5 milijardi sa sve zemljistem da ispari...neko ce to da podeli a vi cete i dalje da delite sok i sendvic,ali jednoga dana cete i vi to shvatiti ali nazalost kasno!

Petar

pre 8 godina

Srbija prema ugovoru ustupa zemljište (700 miliona), sređuje infrastrukturu (300 miliona) i odriče se nadoknade za konverziju (oko 500 miliona) i za to dobija 32 posto udela. Arapi ulažu 150 miliona koje će navodno da reinvestiraju kad zarade od privih objekata i dobijaju u projektu 68 procenata. Kako to strana koja ulaže deset puta više novca dobija više nego dva puta manji udeo. Da zlo bude veće, Srbija nema nikakva upravljačka prava pa će se arapi pitati za sve, tj. naduvavanjem faktura i na druge načine eventualni profit će svesti na nulu, pa će naših 32 procenta iznostiti nula eura. Znači, ulažeš 1,5 milijardi ne dobijaš ništa. Šta je trebalo uraditi sa tim zemljištem? Bilo šta, ali da bude transparentno, tj. preko tendera. Predstavnici vlasni nisu objasnili građanima zašto prodaja tako vrednog zemljišta nije obavljena preko tendera.

milos

pre 8 godina

Jedini od politicara koji radi ono sto kaze, svidelo se to vama ili ne, tako je kako je... Ziveo sam u doba mnogih politicara, u doba velikih obecanja, ali ovo je jedini koji je nesto i ispunio, samo napred!

Ivan S

pre 8 godina

Botine neobrazovane, da vas nešto pitam ovako laički. Kako mislite da će 2,000 stanova ili koliko god ih ima, eventualno neki šoping mol i gomila kvadrata namenjenih pravnim licima, da podignu ovu zemlju i generišu prihod?

Imali smo već Belvil sa sve tržnim centrom, pa ne vidim nešto da je došao Donald Tramp i kupovao u Svarovskom nakit, dok mu se pudlica fenirala u obližnjem salonu.

Kakvi milioni od gradnje nekretnina, na kojim ste vi drogama? Pa nismo mi London da zarađujemo od nekretnina.

Кривокапић

pre 8 godina

Људи спустите лопту. Сви знамо да од овога нема ништа. Добро је да се ово очистило и надам се да че град да одтжава. Јесте било ругло. Да има памети, изградила би се инфраструктура и направили плацеви. Милион Евра ар, па нека купи ко има. Где год се држава меша у бизнис од тога није било ништа.

koala lumpuje, panda knjava

pre 8 godina

Hvata me strah od ovoga, nigde izveštaja sa protesta, gomila policije danas u Karađorđevoj.. Zašto ako ste u pravu, ako radite po zakonu? Najviše krivim Borisa Tadića i DS, oni su doveli ove doktore i magistre na vlast svojim delovanjem. Na radikale se ne ljutim, oni su to što jesu sve vreme. Bilo bi sasvim u redu da profesor psihologije dobije makar jedan stančić u "kuli", zaslužio je, jbg..

DrDre

pre 8 godina

Što je laž veća, narod će je lakše progutati. Vucic: BG na vodi, fabrika čipova. Žuti: lideri u redionu, solarni park (u zemlji sa 4 suncana meseca u godini). DOS: Samo skinemo Slobu, sredimo drzavu i ulazimo u EU do 2005. Sloba: nas i Rusa 300 miliona, pobedicemo NATO.

boca

pre 8 godina

"Kao u nasoj narodnoj prici-svetu se ne moze ugoditi."

Upravo tako.

Profesor sam, oženjen i imam troje dece. Imam 34 godine, politika me ne interesuje. Mogao sam više puta da ostanem preko i živim van ove zemlje ali sam se uvek vraćao jer je otići lako, kao i dopustiti da neko drugi umesto tebe radi ono što je po rođenju tvoje pravo. Međutim, ovde retko ko radi za mene, a puno u moje ime govori. Mnogo se u Srbiji govori, a malo šta ozbiljno radi.
Kada sam kupio stan na kredit i prvi put ugazio u fekalije do članaka u zgradi, rekli su mi da zgrada, inače u centru grada, nema kanalizaciju.Kada sam pitao ko je predsednik skupštine zgrade, rekli su da ista ne postoji. U roku od 6 meseci izgubljenih živaca i sopstvenih para, registrovao sam zgradu, uveo održavanje, renovirao ulaz, okrečio i priključio nas na kanalizaciju posle dogovora sa predsednikom opštine. Naravno, niko od stanara ni hvala nije rekao, još me pitaju šta ja imam od toga.
U školi u kojoj radim, učionice su krečene pre više od decenije i liče na ratište. Našao sam ljude dobre volje koji su mi dali materijal i celo leto sam sam gletovao, krečio i farbao. Našao sam donatore iz Amerike koji su došli i opremili kabinet. Puno novca sam lično dao. Niko od kolega nije ni privirio ni bio na otvaranju niti čestitao, kao da se ništa nije desilo. U razmaku od svega par meseci sam projektom sa Samsungom školi doneo najmoderniji digitalni kabinet u Srbiji.
Poenta - uradite nešto za svoju zemlju. Pljuvačku svako ima.

mick

pre 8 godina

covece da li ti shvatas da su to obicne 2 stambene zgrade i jedan hotel koji treba da budu zavrseni ko zna kada, ne pre 2020 godine. do tada vrv neces ni biti vise na vlasti a ko zna ko ce uopste i docekati to. a do potpunog zavrsetka od 30 godina mozda vise necemo ni postojati kao drzava u sadasnjem formatu. ispada bolje da ste prodali zemljiste pa neka grade sta hoce i da placaju porez od profita vise bi zaradili. lepo je sve to ali gde je nesto konkretno da se proizvodi? reforme, fabrike?? to nista a?

Kojot

pre 8 godina

Vucicu nemoj da se iznenadis ako jednog dana budes u zatvoru zbog ustupanja zemljista na ovakav nacin dogovorom dva coveka.Mozda je ovo dobar ugovor ali kriminalan je.

vlada

pre 8 godina

A KAKO DA ZARADJUJETE MOJ VUČIĆU?

Šta će da se proizvodi u Beogradu na vodi pa će da donosi zaradu i profit?

E moj golube beli samo ti radi ono što jelte rade beli golubovi, ali na tvoju nesreći ipak ima nas u ovoj srbiji koji još uvek imamo po koju zdravu moždanu ćeliju u glavi! A ima nas iako to ne deluje tako i onih kojima sećanje seže dalje od par dana!

kaže vučić: "prva faza igradnje predviđa ulaganja od 350 miliona evra, dok je ukupno predviđeno da vrednost investicije iznosi 3,5 milijarde evra"

Odakle srbiji 3.35 milijardi evra da investira u taj projkat i kako bre to na kraju da mi imamo samo 32% vlasništva nad nečim što je u CENTRU BEOGRADA za boga miloga i pride ulažemo 95% sredstava?
Samo pročitah neke stavke ugovora...

kefalica

pre 8 godina

Neka je srećan rad našim radnicima i neka su ponosni što učestvuju u izgradnji ovakvog zdanja koja će ostati pokolenjima. Lepo je što većinu radova rade naša preduzeća, što znači da će biti i mnogo zaposlenih ljudi.

Danijel

pre 8 godina

"što je 70 godina vredelo nula dinar sada vredi mnogo"
Malo političkog vrmenskog sleda:
DS na vlasti 12 godina - ništa nije urađeno u Savskom amfitearu osim biciklističke staze.
SNS na vlasti tri goddien - kreće BGD na vodi.

Botkica Botic

pre 8 godina

Poceli su sa ogromnim ulaganjima . Ko je od vas DSovaca dao 20.000 evra za neki projekat? Nigde vas sad nema kad je pocelo sa gradnjom i ulaganjima kakve do sada nismo imali . Penzionerima ce biti bolje jer ce priliv od prodaje stanova da se deli tako da ce penzije biti vracena na nivo koji su imali .
Beograd pocinje da se gradi . Nekada je to Dafina pokusala sa Miticevom rupom bacajuci kilograme zlata pod temeljac. Danasnja vlast to cini mnogo skromnije ali efikasnije. Samo budala ne oseca da nam je bolje

Mirko

pre 8 godina

Drago mi je sto cu biti deo te epohe.
(Nenad, 27. septembar 2015 16:35)
------------------
Ja se nadam da ce ta epoha brzo proci i da se vise nikada nece vratiti jer u ovoj sjajnoj epohi pocinjem sve vise da licim na logorasa nego na coveka.Zamislite koliko mi dobro ide od kada smo napredni.

Koviljka

pre 8 godina

S obzirom da smo u Srbiji, uopšte me ne čudi što ima ljudi koji ne veruju u ovaj projekat. Kada se bude završio, sve će im biti jasno.

Bambi

pre 8 godina

Da konacno i nas krene! Ovo je samo jedan pocetak ulaganja i dovodjenja investicija u Srbiju! Ovim projektom ljudi ce prepoznati bogatstvo nase zemlje i krenuti u dalje ulaganje!

Marko

pre 8 godina

Zivim u Londonu 3 godine,jako je smesno da se jedna drzava ponosi izgradnjom nebodera u glavnom gradu sa 2 miliona stanovnika.Mislim da bi te pare trebalo uloziti recimo u poljoprivredu,saobracajnu infrastrukturu,a ne u gomilu betona,stakla koje ce predstavljati ruglo i sakriti deo grada. London ima 2 puta vise stanovnika od Srbije,njemu i trebaju neboderi za kompanije za trziste od 66 miliona gradjana.Kada se gradila kula The Shard bilo je velikih demonstracija zbog narusavanja pogleda na stari deo Londona, a najvise na zaklanjanje pogleda na najvecu katedralu u Londonu Sv.Pavla koja je cudom prezivela veliki pozar 1666 godine. Arhitekte su mislile na vidljivost znamenitosti po kojima je London poznat. Glupo je reci da ce turisti hrliti u Beograd kako bi pravili selfije izmedju nebodera, na zalost mislim da se nece videti prepoznatljivost Beograda od tih betona,recimo hram Sv.Save.Moze biti 100 nebodera,ali dzabe ako nema privrede u jednoj drzavi.Nazalost u britanskim medijima se slabo govori o Srbiji u ekonomskom,privrednom smislu,pa cak ni o izgradnji Beograda na vodi

lala nadnicar

pre 8 godina

@ (srdjan, 27. septembar 2015 17:53)

...evo ja hocu da sam optimistican jer mi krce creva pa rekoh kako to da se nisu dosetili da narodu isparcelisu ovo zemljiste da ljudi lepo zasada povrce i da imaju sta da jedu... tu je blizu reka za navodnjavanje... stanovnistvo je vecinom sa sela i da botovi vidite da vam nece trebati sendvic sa leba nego motiku pa u basticu...jelda boticu da ovo optimisticno moze da zvuci... em narod zna da ono sto posadi da ce imati da jede em ce ove kvazipoliticare manje boleti glava od gladnog naroda...ajd da vidim da li ce ovako optimistican komentar objaviti jer ideja je ideja a i ona se dobro placa ali ja ovo predlazem zbog svog naroda zabadava, pa kada moze bot da nam daje predloge a zasto ne bih i JA...

Krle

pre 8 godina

Sve je to u redu mozda ce to biti lepo lokacija najlepsa, ali zasto se takva lokacija daje na ovakav nacin dogovorom dva coveka bez nekog nadmetanja ideja investicija.Pa nije to Vuciceva dedovina pa kako on hoce, ovakav nacin rada sa zemljistem po meni je kriminal, mozda drugi nebi ponudili ni ovoliko, ali zasto nije pokusano da se vidi sta bi drugi ponudili.Jevreji grade poslovne zgrade po BG po daleko losijim lokacijama mozda bi gradili i BG na vodi.

Blogger

pre 8 godina

Neverovantno. 75% komentara su neka prepucavanja. Samo se moze procitati bot , botovi , sendvici , 500 din ... hahaah . Ne znam koji su gori da li ovi sto pisu za ili ovi sto pisu protiv. . Ja ne pripadam ni jednima ni drugima , a ni ostalima koliko god tih bot grupa ima. Nase firme koje rade ..haha . Nzm kako da krenem , jedni dobijaju projekat dele na 2 manje firme I tako u nedogled. Sjajan princip da se ne uradi nista , a da se potrose pare. Ali necu odmah crno da pisem. Videcu I videcemo kako ide pa onda cu pisati pozitivno ili negativno. Malo sam razocaran kada sam cuo da se BG na vodi radi 30 god ,ali mi zivimo tu tako da ne mogu da nas teleportuju pa da rade I da ga izgade za 5-10 god . Iskreno se nadam da ovo nece stati na samo temelju ili te prve dve zgrade.

Ognjen

pre 8 godina

Svi nam se dive, pocinje jedna nova era za nasu drzavu, stizu nam nove investicije, otvaraju se radna mesta, to nam je bilo potrebno vec dugo vremena, i sad na kraju nam premijer to ostvaruje. Svaka cast!

Nenad

pre 8 godina

Razloga za veselje ima jer će Beograd narednih godina biti mesto gde će iznići sasvim novi kompleks koji će biti prepoznatljiv i u svetu.

Novosadjanin

pre 8 godina

Kvadratni metar gradjevinskog zemljista u Novom Sadu kosta oko 600eura a komunalije oko 100eura za m2\neto prodajne povrsine u prvoj gradskoj zoni. Pomnozite to sa 100 ha zemljista i oko milion kvadrata koje predvidjaju da izgrade. Za Beograd ni ne znam cene. Da vam iskoci osigurac na digitronu kakvog sigurnog prihoda se odrice grad Beograd.

trtko

pre 8 godina

POVERENJE.
Od slatkih reči niko se nije najeo.
Svaka dosadašnja vlast je izigrala poverenje naroda, tako da nema razloga za brigu. Navikao se nas čovek, zato smo tu gde jesmo.
Na sve ovo valja dodati malo optimizma pitanjem: Ko će da kontroliše kvalitet izvedenih radova, naši inspektori???

general

pre 8 godina

Da upravu je Vucic, zaradjivace on, Mali i vrh ledenog brega. zivi bili pa videli ovo ce biti pljacka veka. vrlo dobro oni znaju kako se povecava investiciona vrednost a smanjuje dobit. vi koji verujete da rade dobro za Srbiju proverite ko ce biti izvodjaci i dobavljaci, vrlo lako moze da se proveri na Apr-u. A da ne spominjem placanja preko inostranih firmi.

predragsekulic

pre 8 godina

verovali ili ne ovo ce za par decenija izgledati ovako.oko60posto ce biti vlasnistvo finansijera,oko 30posto nase.odmah po zavrsetku svake etape.po toj racunici sava mala je data za milijardu.znajuci kakva je ekipa iz emirata iza,ovo ce se napraviti lako.eto,treba naci pravog sa pravim novcanikom.
a i ne mora biti data,toliki je udeo grada.pa se moze ici i na profit,dividende..postoje i u rusiji multkompanije sa multi bilansom,zasto ne bi neko i od bratuski dosao sa ovakvim predlogom,ili slicnim

Čika Đorđe

pre 8 godina

Najprostije rečeno, imaš ferari, nemaš za gorivo, a nemaš ni kome da ga prodaš, jednako ga ne voziš kao i kada ga nisi imao. Dakle, vrednost= 0.00 čega god.

laki78

pre 8 godina

Mogu oni i ovaj da pricaju sta hoce,ali ja verujem svom novcaniku a on kaze da je iz godine u godinu sve tanji.Nikakve dalje price mi nisu potrebne.Dok se to ne promeni uvek cu glasati za smenu vlasti.

lovac botova

pre 8 godina

cuti molim te i ne brukaj se.
znaš dobro da je cela akcija kriminalna kojim se bavite i da je nelegalna, mnogi će završiti na sudu zbog ovoga, videćete.
zna se kako se gradi grad, ovo što pokušavate je kradja gradskog zemljišta i špekulacije nepostojeceg tržišta...

Botovska je tuga pregolema...

pre 8 godina

3,5 milijarde evra je vrednost projekta,dovoljno govori koliko o vaznosti
(mile, 27. septembar 2015 16:38)

Čoveče koga briga za vrednost!? Nas interesuje na koji način će investitor povratiti te uložene pare? Biće malo radnih mesta dok se gradi i to je kraj, sve što bude izgrađeno neće biti državno, kakva je to pobeda? Samo ćemo gledati kako se obrće tuđi kapital... Najplastičnije rečeno evo ja ću biti cenjeni makro sa vilama i kućama a omogući ću tvojim ćerkama da rade kod mene dok se ne istroše...jel to ono što želimo kao plan za budućnost???

Macola

pre 8 godina

Sta god pricali, jasno je da se ipak zadnje vreme non stop nesto desava, da se radi bez prestanka i ocigledno rastemo u svakom pogledu. A to pogotovu ima na znacaju znajuci na kakvom smo dnu i u bezizlaznoj situaciji bili do pre samo par godina. E da je bilo srece da se neko ovakav ranije pojavio i dosao na vlast, sad bi bar 30% bolje ziveli.

Ros Geler

pre 8 godina

Ne znam za vas, ja sam usla na vest da se smejem "umnim" komentarima botova. Tipa: "Beograd na vodi za buducnost Srbije", "3,5 milijarde govori o ozbiljnosti projekta", "Da je vise ljudi kao sto je Vucic gde bi nam kraj bio". Da li vi stvarno mislite da se gradjani Srbije tako izrazavaju i da to misle? Da mi je znati ko vam pise komentare. :D

ман.сити

pre 8 godina

Србијо,данас си себи почела да копаш рупу,на радост ових економских и политичких властодржаца.

malo mozga nije me odmet

pre 8 godina

Covek traži radnike za rad u polju , plaća ih 960 dinara i ne može da se odbrani od nezaposlenih koji bi radili. Samo me interesuje kakve benefite će ostvariti ovi mučenici koji decu nisu poslali na more toliko dugo da više nisu deca, knjige su nekako kupili, ali za zimnicu nemaju. Bio sam u inostranstvu, prešao ukupno 2500 km i NI JEDNU jedinu rupu na putu nisam video, a rampa na granici se još nije spistila zamnom i već sam tresnuo u 10. Sloba je besmiskenim ratovima razorio ovu zemlju, nazalost moje bivše demokrate rasprodale na kilo u otpad ono što je zlikovac zacuvao, a na zalost sa ovima se analogija nastavlja. Botovima iskreno želim isti takav napredak u njihovoj kući koliko nam je stvarnost napredna.

Petar 21

pre 8 godina

Beograd na vodi je tipican projekat koji vode nepismeni i diletantni, opcinjeni glamurom Dubaija, koji niko pametan ne zeli u svom komsiluku. Zasto ovakvih projekata nema ni u jednoj normalnoj i uredjenoj zemlji? Zato sto ovaj projekat predstavlja unistenje grada i gradskog jezgra, pobeda provincijske logike, koja nam vec dugo unistava nas Beograd, koji vec dugo ne lici na ono sto je on bio.

O ugovoru necu ni da govorim, a ko ce profitirati od ovoga je jasno svakom ko ima bar mrvu mozga u glavi i ko ne gleda Vucicevu sliku pred spavanje. Ko ce izgubiti, i to je jasno, to jest svi mi koji nismo u vlasti.

Sad cemo lagano da gledamo kako funkcioneri vladajucih stranaka kupuju stanove u Beogradu na vodi, za koje pare naravno ovaj poltronski narod nikada nece ni pitati, posto je u ovoj zemlji potpuno normalno da su politicari bogati a narod sirotinja (a kupovace nasim parama koje nam bezobrazno otimaju na svakom koraku). Zatim, veliki biznismeni ce biti ucenjeni da kupuju tamo stanove i lokale, kako ih vlast ne bi uzela na zub, i onda ce Vucic pricati kako sve ide kako treba i kako se stanovi prodaju i kako je projekat fenomenalan.

Samo gledajte.

Mirko

pre 8 godina

u tom kompleksu lokale,stanove itd ce verovatno kupovati pokradeni radnici,poljoprivrednici,penzioneri...da znam nece oni nego njihovi unuci i pra unuci a i oni bojim se bice samo radnici kod bogatih sinova,unuka Miskovica,Matijevica,Kostica,Djilasa,Djelica tamo nekih arapa koji ce ih cediti kao ovi sadašnji nas.Medjutim zivot je čudo sve se desi i prodje...

Kristina

pre 8 godina

Zaradicemo milione?Kao taj Beograd na vodi je neka industrija koja ce nesto da proizvodi?Ljudi u Srbiji bi trebalo da imaju normalne poslove i plate da bi mogli da dodju u taj Beograd na vodi iz budocnosti u te trzne centre obrazovne i sportske ustanove da nesto potrose.Emirati nas kupuju ko na pijici zna se u cuje dzepove idu te pare samo kad ce nam reci da smo mi zemlja ujedinjeni emirati srpski.svaka caat za vucicevog profesora glume dramaturga i scenaristu svojski su odradili posao za svoju platu.sve pohvale

Prle

pre 8 godina

Vucic odlicno obavlja svoj posao
(nick, 27. septembar 2015 17:39)

Slažem se, ali on treba da obavlja posao u interesu građana Srbije, a ne u interesu stranih "mnogo" sposobnih investitora koji sa oduševeljenjem zarađuju tako što daju 150 miliona dolara, a dobiju 68% od 3,5 milijarde dolara (oko 2,2 milijarde) - zarada za strance 1600%. Napomena: svi brojevi su uzeti iz izjava vladajućih političara i iz ugovora.

Cirkus na SNS nacin

pre 8 godina

Gledam na RTS ovaj cirkus.Kisa pada a nas "junak" bez kisobrana.Kao u Feketicu bez kape na glavi i Obrenovcu bez kabanice. Njih par spusta neku kutiju u zemlju i malterisu. Vise radnika nego zvanica, a na zeleznickom mostu par baba i deda koji dosli da vide "junaka". Vise bilo policije u toku podneva da zastiteovaj cirkus

Sasa

pre 8 godina

Najbolji su mi ovi komentari sa "PROEKTOM".
Predsedniče vlade, molim Vas proverite ove vaše iz stranke, zašto na radno mesto "Bot pripravnik bez radnog iskustva" zapošljavaju nepismene pored toliko pismenih, fakultetski obrazovanih nezaposlenih mladih ljudi.
Unapred zahvalan,
Saša Stepanović

msc.Milos

pre 8 godina

Jadno je koliko ljudi misle zlo svojoj zemlji....Drago mi je sto se ovo pravi a vi pesimisti umrite od ljubomore i kritikuj te jos
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kg, 27. septembar 2015 16:54)

ti, slicni tebi, ova vlast.... vi skupa mislite zlo ovoj zemlji jer eto ti licno dajes reci podrske velikoj pljacki zemlje.

Srdjan Bg

pre 8 godina

Ulozis samo 95%sredstava a budes vlasnik 35%,jel se vi drogirate ili niste normalni??Neko ce da skuplja krompir po ekonomiji zatvora u Padinskoj skeli.

WW3

pre 8 godina

Tadicu, Cedo i ostalo opozicijo, i ja sa vama.. skidajmo kapu apslotunom vladaru, onom cemu vasi nedorasli mozgovi tezili.. kralj obmane i apsolutne obmane i inavazije na vas polumozak.. skidajmo kapu..
kapa dole.. o veliki manitu (za glupe srbe koji nista drugo ni zasluzili nisu)

Bobanoid

pre 8 godina

Tri godine pripreme za kamen temeljac, sa nepoznatim rokom izgradnje. Dve kule i hotel za 20 godina, a ostatak ne zna se kad? Ovim tempom, biće taj "projekat" za najmanje 300 godina. Razumljivo, jer za SNS "eksperte" je i to suluda brzina.

dipl.ing.

pre 8 godina

Vlasnik izgradjenog objekta na građevinskoj parceli postaje vlasnik i zemljišta.... član 102. Zakona o planiranju i izgradnji...Za pametnog dovoljno...

Aleksandar

pre 8 godina

Nekada davno, pre 25 i vise godina, NASE FABRIKE, su radile i za nas, za izvoz i za svetske proizvodjace. Ako je ovo, sto se radi, uspeh za Srbiju, onda je bolje da Srbije i nema. Drzavu vode i vodili su lopovi i prodane duse.

NScentar

pre 8 godina

Otvorio se novi Mariot hotel kod Narodno pozoriste, sad jos dva nova na obali Save. Da pitam samo premiera, kod ce da boravi u te hotele, Srpski penzioneri, izbeglice, gradjani sto dodju na dan dva iz juzne Srbije, ko? Plus, Vucic samo govori o neku zaradi, a nikad ne spomene troskove, zajemi sto drzava uzima sto ce gradjani morati da vrate sa velike kamate. A da ne govorim da arapi imaju 30+ godin da izgrade taj BG na vodi. Halo bre, to ce biti 2050, hahaha...

Mima

pre 8 godina

Najnovija "buzz word" u taboru sendvičara je KRITIZERSTVO! Pa kad krenu: "najlakše je biti kritizer...", "ne razumem ove kritizere..."...ijao što ćemo se literarno uzdizati čitajući njihove eseje! Inače, Beograd je u poslednje 3 godine postao znatno prljaviji, tako da o ruglu nemojte da pričate. O infrastrukturnom i arhitektonskom ruglu nećemo na ovom mestu, budući da je pre 2000. cvetala bespravna (nad)gradnja. Ove kule što će da grade, daj Bože da nikada ne započnu. A ako i krenu sa radovima, u tom slučaju daj Bože da ih završe za manje od pola veka. Čisto da nam jezive metalne konstrukcije (bez stakala)ne odvraćaju pogled sa Savskog priobalja.

Milojko

pre 8 godina

Isto tako su najavljivali i Ivana Ribara. Jeste skuplji kvadrat ali država gradi luks. Nije prošlo ni dve godine a grad je upravo ovog meseca promenio urbanistički plan tako što je stanarima uzeo parking da bi na tom mestu sagradili dve nove zgrade koje će biti identične kao ostale ali će se prodavati po nižoj ceni (što je i normalno jer oni u startu znaju da će imati pogled na komšijsku zgradu a prvim kupcima je prezentovan plan da će tu biti parking i da će imati divan pogled). Zamislite penthouse plaćen velike pare a opkoljen drugim zgradama kao u Oliveru Tvistu. Ruglo od naselja. Pare neće da vrate jer kažu da promena urbanističkog plana ne može da se reklamira. E da. Imamo i dve smrdljive zgrade u naselju. Od pompezno najavljivanog projekta "država gradi luksuzno naselje" dobili smo ruglo koje smo platili papreno. I isti ti ljudi najavljuju Beograd na vodi, novu prevaru dok u Ivana Ribara istu takvu prevaru uvode u završnu fazu. I postoje naivni ljudi koji ne vide kako se jedan takav projekat završava dok drugi kreće i ne povezuju da je to ista vrsta prevare samo u različitoj fazi. U početnoj fazi se sve hvali i prezentuje da ce biti prva liga, imate gomilu ljudi na raspolaganju za bilo koju informaciju, a u završnoj kada se gleda kako da zarade što više onda onima koji su već kupili nekretnine se kaže da nema osnova za reklamaciju, da je sve zakonski, da ne postoji niko slobodan ko bi razgovarao sa njima i ako je neko nezadovoljan neka preko suda potraži pravdu :-(

Pacer

pre 8 godina

Toliko hvalospeva. Bivsa vlast napravila most na Adi gde ovi dok ne otese vlast u Beogradu pricali svasta. Onda most Zemun Borca gde je vrpcu sekao neko drugi. I sve bez medijske pompe.Ovde se gradi i to na silu dve zgrade za spavanje. Ostatak ko ziv ko mrtav. Zemljiste se poklanja a u ugovoru pise i po nasem zakonu se moze preneti i u vlasnistvo. U tacki 14 stav 2 se daje na volju da ivestitor moze da bira izvodjaca. Drugim recima mogu i induse da dovedu.. Pametne glave iz oblasti prava kazu da je ugovor protivustavan (Prof. Grubac). Ali u ovoj drzavi ce se sve na silu uraditi od strane vlasti da bi se pokazalo "vizionarstvo" Vucica. Koga cemo da hvatamo za gusu za desetak godina?

sigurne kuće i bulevari

pre 8 godina

Predugo smo se borili sa prošlošću, vreme je da se u potpunosti okrenemo ka budućnosti.
(bn, 27. septembar 2015 16:56)
@
Nema budućnosti dok nas vode najmračniji političari iz prošlosti.

ZoranNS

pre 8 godina

Na pitanje reportera stoje li penali za kašnjenje rokova vidite u 7,46-tom minutu na videu odgovor amatera neznalice, koji pojma nema kako se sklapa međunarodni ugovor, koliko se treba precizirati stvari posebno oko kašnjenja ili loše izvedbe poslova, bez obzira o kome se radi, Vučić odgovara kao mali Đokica, šta od investitora ima da tražimo, kada ovim poslom samo dobijamo, (za sada samo na papiru, koji su satavili međunarodni šarlatani i srpske neznalice) kakve garancije.Ispada kašnjenje investitora delimo kao i dobit 32:68.

factum

pre 8 godina

1. zemljiste nije prodato-ustupljeno je na 99 god. .... to znachi prodato.Zakon o zemljištu koji ne postoji je tako rešen.

2. 70 godina nije vredelo zemljiste,danas vredi milione.Uvek je i vredelo,a vredi jer je privatno,tj.otudjili ste ga a posle 46.-e je sve bilo "narodno",iako nerealno ,zaista jeste pripadalo narodu.Danas ne pripada...

3.Renoviranje zgrade Geozavoda su radili ljudi koje poznajem,krajnje nestručno i na brzinu.I nije SADA najlepša zgrada u Beogradu nego je to i bila, pre vašeg nestručnog "renoviranja"...sada je pitanje da li je...

Presvetli,nemoj nam prosipati pravničke bisere,jer će samo zbog tebe izmisliti termin krivnik...

psihoaktivni bot

pre 8 godina

Aca Futur Rides Again! Ću ćeš će ćemo ćete će. Progres, napredak, reforme, profit.
Kada? Samo što nije, cirka 30 godina gore-dole.

snoop dog

pre 8 godina

Sve je u redu, stvarno lepa prica. A gde je privatizacija ? Gde ti je pravo da odlucujes o DRZAVNIM zaduzivanjima, kao o svojoj dedovini, pa na brzinu uvalis UGOVOR bez NORMALNOG DEMOKRATSKOG PROCESA o ovakvim projektima u kojima DRZAVA ucestvuje. I zatim udaris kamen temeljac na brzinu u roku od sedam dana.

dveki

pre 8 godina

Sta ce biti onda sa stanovima u tom BG na vodi. Onaj ko tu kupi stan nece bitu u stvari vlasnik stana, posto je stan izgradjen na iznajmljenom zemljistu? Ili ce se stanovi iznajmljivati isto na 99godina...

Владо Бања Лука

pre 8 godina

Управо на Пинку и РТСу гледам директан пренос постављања камен-темељца. Одмах уз Вучића је Милорад Додик. Молио бих поштоване коментаторе са овог портала који се куну у Додика и његово русофилство да ми објасне откуд он ту и шта ради у друштву ликова из Емирата?

Aster Blistok

pre 8 godina

Investitori dolaze u Srbiju, ne beze vise od nas.
(Mutivode, 27. septembar 2015 18:14)

Je, svi su podobijali upale pluca koliko su se zaletili da sto pre stignu u Srbiju:)

Mirko

pre 8 godina

Ajd digitron u ruke i izracunajte koliko gubite na subvencijama za gradski saobracaj.
Situacija je bila 10 puta strasnija (po drzavu) dok nije bilo pojacane kontrole.

Umesto gradjenja falusa na vodi trebalo bi da napravite nesto sto je zaista potrebno ovom gradu, a to je metro. Nisu razvijene zemlje sveta budale pa koriste zeleznicu jer je mnogo bolja od buseva. 1000 puta je jeftinija i isplativija, hocete buducnost za Srbiju? Krenite odmah nesto da radite.

neko

pre 8 godina

Steta sto nema vise ljudi kao sto je Vucic
(enrike, 27. septembar 2015 17:37)

Mnogo je kume...i taj jedan...a inace ima ih,nekoliko ih je u vladi Hrvatske,Bosne,Albanije,Severne Koreje,Rusije....i mnogo wannabe Vucica kod nas...mnogo je...previse...
I da,pozdrav za sve botove,pripreme su bile duge i mukotrpne za ovu vest ali pokazali ste se u najboljem svetlu, cestitam...svi normalni su odustali od komentarisanja...

kako da ne

pre 8 godina

@Nikolaj

da si ti informisan znao bi da DS nije vladao 12, već ukipno sedam godina i za tih sedam može se reći da je i bilo nekih pomaka. ne preterano velikih, ali je ipak bilo nekih pomaka. ovaj danas što vlada, vlada već preko tri godine, i za to vreme nije uspeo ništa da uradi, osim da veliča sam sebe, da fabrikuje novosti i nekakve priče za malu decu. možeš da pogledaš neku datu, da se prvo sam malo informišeš i vidiš da otkako je SNS na vlasti da nema nikakvog rasta, ništa, ni u kom aspektu. što se Koštuničine vladavine tiče, za vreme Koštunice rast na godišnjem nivou je išao i do sedam posto. danas se Vučić hvali sa o,5%. a čak je i to laž. ovo što ovaj čovek radi je prevara bez presedana, a mediji su mu toliko skloni da zaista moram da se uplašim kada sagledam situaciju, objektivno. u svakom slučaju, niti jedna vlast posele 2000. nije smanjivala plate. Vučić je prvi. toliko o tome da je on nešto bolje uradio. a o njegovoj prošlosti bolje da se ne osvrćemo, je l? uostalom ko god veruje da će ovaj projekat Beograda na vodi da dogura dalje od par luksuznih zgrada za one sa dubljim džepom i nekakvog mola da neko zgrće pare, neka veruje, isto koliko se verovalo i u Veliku Srbiju. i ja sam ti baš poverovao da nisi stranački opredeljen.

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Читам коментаре и покушавам да се не нервирам ни због Ђинђићеваца,ни због Вучићеваца. И нећу да улазим ни у исправност,ни у исплативост. И нећу спомињати ни мост на најширем делу Саве -од извора до ушћа,преко Аде(!?),ни несређивање Немањине и Републичког суп-а у Кнеза Милоша,а ни у Земуну(да не спомињем халу Пинки и кофе на плафону(а нови визионар беше директор неколико година,па није урадио НИШТА)....Само једно питање које запада за око нас Београђана у неколико колена: зашто се савремени град зида у старом делу града,а преко пута већ постоји футуристичко насеље? Око њега су остале уџерице и Старо сајмиште,а сада исто тако ругло(око њега).Знам за гробље,али кога је онда "Душегубка" одвозила у Јајинце? Погледајте да се по целом граду зидају "Жарковчанке",па зар није било нормално да се у Бара Венецији зида по узору на неколико лепих зграда преко пута Чубурског парка или зграде на углу Станислава Сремчевића и Војислава Илића? Овај град има име по једној боји(својих зидина),а Ви и даље градите сиво и стаклено,а за то већ имате простор око Сава центра и до Саве,али са оне стране. Ах,да...умешао сам се једнима у струку ,другима у тендере,трећима у сендвиче. Извините,ја и онако себе одавно не сматрам ни сличнима свима Вама,а нас има доста,али БЕЖИМО пред најездама ...

iznogud011

pre 8 godina

Da je vise ljudi kao sto je Vucic,Srbija bi bila do sad vec uspesna zemlja.Jos davno je trebalo on da dodje na vlast. (Ana, 27. septembar 2015 16:34)

Bio on vec na vlasti ...procitaj malo blisku istoriju..svi su ga zapamtili dobro, narociti vlasnici novina i televizija...koliko ih je samo zatvorio...
Jel prija taj sendvic...ima li i neki sok danas?

Ivan

pre 8 godina

za izgradnju najlepše evropske zgrade, lepše od one u BarseloniBio on tamo pa video neku zgradu. Koja, ima ih vise u Barseloni? Verovatno se ne seca ali slikao se ispred neke pa mu se urezala. Zar je bitno kad ce ova biti ionako najlepsa!!!!
(Reed, 27. septembar 2015 17:01)
Verovatno je mislio na W hotel u Barseloni , jeste specificna zgrada , inace W je Starwood-ov brend , neka ga neko nauci da je W samo jedan od Starwood brendova.

dragan ignjatovic

pre 8 godina

opet demagogija premijera na delu.sve njegove price obecavaju buducnost i svi smo se umorili od njegovih prrocanstava o parama i sreci ali ne sada vec u buducnosti.vec tri godine mi je sadasnjost bez ikakvih dobitaka i uspeha.vucicu pusti sta ce biti u bgd na vodi kazi sta si potpisao i koliko si do sada pkatio taj projekat iz budzeta koji punimo mi a ti praznis .u ovom trenutku si vise dao nego zaradio.gubis.dokle da ti verujemo da ces uskoro zaraditi , da nas sreca ceka iza coska a da nas cekaju u bgd na vodiizadji sa ciframa kojecsi zaradio ili prestani sa verovanjem a ludom radovanje

BG

pre 8 godina

Ugovorom kpoji ste potpisali sa Arapinom on ne mora da izgradi u narednih 20 god ni par cigala i da mu nista ne mozete ,nije u obavezi ni da uzima nase gradjevinske firme da rade na"tim ciglama"vec sam odlucuje koga ce uzeti da radi za njega,cak ni nasi sudovi nisu nadlezni da sude ,ako Arapin ne iapunjava ugovor ,vec SUD U BECU,ovo tumacenje ugovora je dao profesor pravnog fekulteta pre nekoliko dana na N1 televiziji,tako da nemate cime da se hvalite,jer ste samo potrosili grdne pare na uredjenje zemljista za besplatno ustupanje Arapinu,a koliko miliona cete jos dati za infrastrukturu to cemo videti,ali to su pare iz budzeta ,tako da ne morate previse da se uzbudjujete?

Miss S

pre 8 godina

Ok, lepo sto su pocistili olupine i sklonili barake, ali ovaj deo grada je imao vrednost sam po sebi za sve prave Beogradjane. A da ne govorim da je Savamala jedna od najvecih turistickih atrakcija za strance godinama u nazad. Sada ce mozda da ih vodici vode u obilazak gradilista, a kroz par godina u shopping centar i u obilazak stambenih zgrada?
Pojedini delovi Beograda ali i Srbije nemaju razvijenu kanalizacionu mrezu i vodom se snabdevaju iz bunara, al zato ce Beograd na vodi da obrce pare od trznog centra koji je nepotreban pored vec postojecih i od prodaje stanova danas useljivih za 30 godina.

Ko je ovde lud

pre 8 godina

Vucicu,sve je to lepo i super,ali...!!! Kakve ce koristi da ima Krusevac,i ostali provinciski gradovi od Bg na vodi??? Pa ne mozemo svi da zivimo u Bgu. I sta planirate za Krusevac,osim asfaltiranja ulica,i uredjenja zelenih povrsina???

Ja sam bot

pre 8 godina

Da vidimo ko sta daje i dobija:
Nasa strana:
Zemljiste od 100ha u extra zoni potpuno besplatno(zakup koji nakon upotrebne dozvole prelazi u svojinu bez naknade)
Uredjenje infrastrukture,kisna i fekalna kanalizacija sa postrojenjem za preciscavanje otpadnih voda,snabdevanje el.i toplotnom energijom (nepoznata cena)
150 mil.eur iz njihovog kredita koji cemo sa kamatom vracati.
Za navedeni ulog dobijamo 32℅ vlasnistva u zajednic.kompaniji.

Njihova strana:
Dali 1,5 mil.eur za uredjenje zgrade Geozavoda,
150 mil.eur kes ulaganja.
Za navedeni ulog dobijaju 68% vlasnistva u zajed.kompaniji.

Dakle,i polupismenima je jasno o cemu se ovde radi!

Paja patak

pre 8 godina

Sve ok, svaka investicija je dobro došla samo treba razmišljati i ostatak Srbije da se razvija a ne samo BG.
I ako moze bez komentara Vucicevih botova, tačno se prepoznaju komentari.
Drzava nema para za profesore,zdrastvene radnike,vrtice ali ima da se da dnevnica i sendvic za piskaranja po internetu, bojim se da se tako ne ide u Evropu i ne gradi jaka Srbija!

John

pre 8 godina

(jovan, 27. septembar 2015 17:58)

Kompleks od mosta pa to ti je. Morate da imate nešto veće pošto-poto je l' da?
Zašto ne krenete od sitnijih stvari? Npr. konačno popravite Brankov most. Sredite Vojvode Stepe kako treba. Uradite nešto sa "smrdljivim zgradama". Šta je sa Azbestnim naseljem? Fasade po Beogradu prete da jednom ubiju nekog, pozabavite se time...
Ili ovako: Zašto ste ukinuli besplatne udžbenike? Zašto ste prestali da plaćate personalne asistente? Zašto sve više i više zakidate na socijalnim davanjima (ne, to nije samo socijalna pomoć)?...
Eto par ideja. I to samo u Beogradu. A gde ne npr. Novi Sad, Niš, Kragujevac, ostatak Srbije...
Uzgred, svi su oni "oduševljeni" pričom o Beogradu na vodi.

Reed

pre 8 godina

za izgradnju najlepše evropske zgrade, lepše od one u Barseloni
Bio on tamo pa video neku zgradu. Koja, ima ih vise u Barseloni? Verovatno se ne seca ali slikao se ispred neke pa mu se urezala. Zar je bitno kad ce ova biti ionako najlepsa!!!!

Lady_B

pre 8 godina

@jovan
Gospodinu koji pita kriticare Beograda na vodi-predlazemo metro,predlazemo da se poprave rupe na putevima i asfaltiraju ulice,mostovi,prigradska naselja koja nemaju,pored puteva ni vodovod i kanalzaciju,da se ocisti djubre... Hocete jos? Jer mogu da nabrajam do ujutru

Smesno

pre 8 godina

Ljudi nemaju gde da zarade ni ovu prosecnu platu od 250 € a gradi se nesto gde necemo moci ni kafu da popijemo,sto se ne grade fabrike?gradi se samo gde ce da trosimo pare...

E U

pre 8 godina

Kako čujem,svi stanovi sa dve "kule" su rasprodati.Iz pouzdanih izvora funkcioneri,oficiri i tajkuni su sve stanove kupili,- kako za sebe,tako i za unuke.Ja sam hteo da konkurišem,ali kako imam penziju samo 22 hiljade,počeli su sagovornici da mi se smeju.Ja poručujem:"Ko se zadnji smeje,najsladje se smeje"...

miki

pre 8 godina

nema veze sto ce te zgradurine od stakla i betona da odudaraju od ambijenta bitno je da se nahrane nezaposleni a vucicu da se digne... spomenik sa podignutom rukom(ono kao da mase) i osmehom...

voćni jogurt

pre 8 godina

Šta nas u ostatku Srbije briga za BG na vodi kad je ostatak zemlje u septičkoj jami zahvaljujući premijeru i njegovoj nesposobnoj vladi. Neka beogradjani izdvoje samodoprinos za to prodavanje magle , Ja sigurno neću dati ni žute banke !!!!

miki

pre 8 godina

Ucicemo u Eu za 5 godina neke 2000 je to receno, obecanje hiljadu eura po akciji, Juzni tok, itd itd, sad ovo, politicari moraju da imaju neki "objekat" kojim ce manipulisati i dobijati glasove, tako je i ova farsa sa navodnim invenstiranjem, a ovaj Arap je takodje planirao da gradi u Azerbejdzanu slicne gradjevine sada je na tom mestu jedan market i prazna zemlja, tako stoji vise godina. a sa druge strane, postoji maketa BGD na vodi a receno je skoro da ce se zgrade namenski graditi u zavisnosti od potraznje!?!

Troto rok

pre 8 godina

Jao botovi dosadili ste sa vasim praznim izjavama ko li vam piše tekstove, ali je jos gore ako vi smisljate ove nebuloze pogotovo vaše ulizivanje AV.

S druge strane ovi sto pljuju po BNV vama nista ne valja i sta biste da ostanu ove stracare stare po 100 godina u stanju polu raspada. Ipak vaša galama nema vajde i BNV ce se graditi.

goranac

pre 8 godina

Ana ni ti u ovo sto si napisala ne verujes! Shvatam te ili ovo radis sa sendvic sok i 500 din ili su te nazadnjaci zaposlili negde na drzavna jasla da radis/lencaris o trosku nas obicnih gradjana!
(cukce, 27. septembar 2015 16:59)
1 750 000 ljudi je glasalo za sns. Imaju oni botove slazem se, ali da li je toliko nerealno da imaju i simpatizere. Valjda postoji neko ko ih iskreno podržava(iako je to pogrešno).

Nikolaj

pre 8 godina

Muka mi od ovih DS-ovaca. Sramota da vas je sve. 12 godina sre imali na raspolaganju, samo ste haos napravili. Nisam stranacki opredeljen samo sam objektivan, jer se od dolaska Vucica pocelo nesto radi, podigao se ugled Srbije i samo nepismeni i neinformisani ne vide to.
Napred Vucicu, gradi Srbiju a olosi neka placu!

cukce

pre 8 godina

Da je vise ljudi kao sto je Vucic,Srbija bi bila do sad vec uspesna zemlja.Jos davno je trebalo on da dodje na vlast. (Ana, 27. septembar 2015 16:34)

Ana ni ti u ovo sto si napisala ne verujes! Shvatam te ili ovo radis sa sendvic sok i 500 din ili su te nazadnjaci zaposlili negde na drzavna jasla da radis/lencaris o trosku nas obicnih gradjana!

KoleM

pre 8 godina

Sad smo izgubili milijardu evra vredno zemljište. Arapi će graditi od para kupaca (videti njihov sajt). Drugo, ne videh ni reč o protestu grupacije "Ne davimo Beograd".

raul

pre 8 godina

Zar je moguce da ovoliko botova postoji i na b92... a sada komentar za njih: dajete minuse za sendvic i sok dok ce 1.5 milijardi sa sve zemljistem da ispari...neko ce to da podeli a vi cete i dalje da delite sok i sendvic,ali jednoga dana cete i vi to shvatiti ali nazalost kasno!

Petar

pre 8 godina

Srbija prema ugovoru ustupa zemljište (700 miliona), sređuje infrastrukturu (300 miliona) i odriče se nadoknade za konverziju (oko 500 miliona) i za to dobija 32 posto udela. Arapi ulažu 150 miliona koje će navodno da reinvestiraju kad zarade od privih objekata i dobijaju u projektu 68 procenata. Kako to strana koja ulaže deset puta više novca dobija više nego dva puta manji udeo. Da zlo bude veće, Srbija nema nikakva upravljačka prava pa će se arapi pitati za sve, tj. naduvavanjem faktura i na druge načine eventualni profit će svesti na nulu, pa će naših 32 procenta iznostiti nula eura. Znači, ulažeš 1,5 milijardi ne dobijaš ništa. Šta je trebalo uraditi sa tim zemljištem? Bilo šta, ali da bude transparentno, tj. preko tendera. Predstavnici vlasni nisu objasnili građanima zašto prodaja tako vrednog zemljišta nije obavljena preko tendera.

DrDre

pre 8 godina

Što je laž veća, narod će je lakše progutati. Vucic: BG na vodi, fabrika čipova. Žuti: lideri u redionu, solarni park (u zemlji sa 4 suncana meseca u godini). DOS: Samo skinemo Slobu, sredimo drzavu i ulazimo u EU do 2005. Sloba: nas i Rusa 300 miliona, pobedicemo NATO.

Zob

pre 8 godina

Nije spomenuto da je vise hiljada nezadovoljnih gradjana protestvovalo kod hotela Bristol i da nije bio dozvoljen prilaz na 200m od Geozavoda jer ih je policija u tome sprecavala i bila dosta bezobrazna.

Marko

pre 8 godina

Zivim u Londonu 3 godine,jako je smesno da se jedna drzava ponosi izgradnjom nebodera u glavnom gradu sa 2 miliona stanovnika.Mislim da bi te pare trebalo uloziti recimo u poljoprivredu,saobracajnu infrastrukturu,a ne u gomilu betona,stakla koje ce predstavljati ruglo i sakriti deo grada. London ima 2 puta vise stanovnika od Srbije,njemu i trebaju neboderi za kompanije za trziste od 66 miliona gradjana.Kada se gradila kula The Shard bilo je velikih demonstracija zbog narusavanja pogleda na stari deo Londona, a najvise na zaklanjanje pogleda na najvecu katedralu u Londonu Sv.Pavla koja je cudom prezivela veliki pozar 1666 godine. Arhitekte su mislile na vidljivost znamenitosti po kojima je London poznat. Glupo je reci da ce turisti hrliti u Beograd kako bi pravili selfije izmedju nebodera, na zalost mislim da se nece videti prepoznatljivost Beograda od tih betona,recimo hram Sv.Save.Moze biti 100 nebodera,ali dzabe ako nema privrede u jednoj drzavi.Nazalost u britanskim medijima se slabo govori o Srbiji u ekonomskom,privrednom smislu,pa cak ni o izgradnji Beograda na vodi

Mirko

pre 8 godina

Drago mi je sto cu biti deo te epohe.
(Nenad, 27. septembar 2015 16:35)
------------------
Ja se nadam da ce ta epoha brzo proci i da se vise nikada nece vratiti jer u ovoj sjajnoj epohi pocinjem sve vise da licim na logorasa nego na coveka.Zamislite koliko mi dobro ide od kada smo napredni.

Kristina

pre 8 godina

Zaradicemo milione?Kao taj Beograd na vodi je neka industrija koja ce nesto da proizvodi?Ljudi u Srbiji bi trebalo da imaju normalne poslove i plate da bi mogli da dodju u taj Beograd na vodi iz budocnosti u te trzne centre obrazovne i sportske ustanove da nesto potrose.Emirati nas kupuju ko na pijici zna se u cuje dzepove idu te pare samo kad ce nam reci da smo mi zemlja ujedinjeni emirati srpski.svaka caat za vucicevog profesora glume dramaturga i scenaristu svojski su odradili posao za svoju platu.sve pohvale

general

pre 8 godina

Da upravu je Vucic, zaradjivace on, Mali i vrh ledenog brega. zivi bili pa videli ovo ce biti pljacka veka. vrlo dobro oni znaju kako se povecava investiciona vrednost a smanjuje dobit. vi koji verujete da rade dobro za Srbiju proverite ko ce biti izvodjaci i dobavljaci, vrlo lako moze da se proveri na Apr-u. A da ne spominjem placanja preko inostranih firmi.

Кривокапић

pre 8 godina

Људи спустите лопту. Сви знамо да од овога нема ништа. Добро је да се ово очистило и надам се да че град да одтжава. Јесте било ругло. Да има памети, изградила би се инфраструктура и направили плацеви. Милион Евра ар, па нека купи ко има. Где год се држава меша у бизнис од тога није било ништа.

Čika Đorđe

pre 8 godina

Najprostije rečeno, imaš ferari, nemaš za gorivo, a nemaš ni kome da ga prodaš, jednako ga ne voziš kao i kada ga nisi imao. Dakle, vrednost= 0.00 čega god.

koala lumpuje, panda knjava

pre 8 godina

Hvata me strah od ovoga, nigde izveštaja sa protesta, gomila policije danas u Karađorđevoj.. Zašto ako ste u pravu, ako radite po zakonu? Najviše krivim Borisa Tadića i DS, oni su doveli ove doktore i magistre na vlast svojim delovanjem. Na radikale se ne ljutim, oni su to što jesu sve vreme. Bilo bi sasvim u redu da profesor psihologije dobije makar jedan stančić u "kuli", zaslužio je, jbg..

mick

pre 8 godina

covece da li ti shvatas da su to obicne 2 stambene zgrade i jedan hotel koji treba da budu zavrseni ko zna kada, ne pre 2020 godine. do tada vrv neces ni biti vise na vlasti a ko zna ko ce uopste i docekati to. a do potpunog zavrsetka od 30 godina mozda vise necemo ni postojati kao drzava u sadasnjem formatu. ispada bolje da ste prodali zemljiste pa neka grade sta hoce i da placaju porez od profita vise bi zaradili. lepo je sve to ali gde je nesto konkretno da se proizvodi? reforme, fabrike?? to nista a?

Ivan S

pre 8 godina

Botine neobrazovane, da vas nešto pitam ovako laički. Kako mislite da će 2,000 stanova ili koliko god ih ima, eventualno neki šoping mol i gomila kvadrata namenjenih pravnim licima, da podignu ovu zemlju i generišu prihod?

Imali smo već Belvil sa sve tržnim centrom, pa ne vidim nešto da je došao Donald Tramp i kupovao u Svarovskom nakit, dok mu se pudlica fenirala u obližnjem salonu.

Kakvi milioni od gradnje nekretnina, na kojim ste vi drogama? Pa nismo mi London da zarađujemo od nekretnina.

Ros Geler

pre 8 godina

Ne znam za vas, ja sam usla na vest da se smejem "umnim" komentarima botova. Tipa: "Beograd na vodi za buducnost Srbije", "3,5 milijarde govori o ozbiljnosti projekta", "Da je vise ljudi kao sto je Vucic gde bi nam kraj bio". Da li vi stvarno mislite da se gradjani Srbije tako izrazavaju i da to misle? Da mi je znati ko vam pise komentare. :D

vlada

pre 8 godina

A KAKO DA ZARADJUJETE MOJ VUČIĆU?

Šta će da se proizvodi u Beogradu na vodi pa će da donosi zaradu i profit?

E moj golube beli samo ti radi ono što jelte rade beli golubovi, ali na tvoju nesreći ipak ima nas u ovoj srbiji koji još uvek imamo po koju zdravu moždanu ćeliju u glavi! A ima nas iako to ne deluje tako i onih kojima sećanje seže dalje od par dana!

kaže vučić: "prva faza igradnje predviđa ulaganja od 350 miliona evra, dok je ukupno predviđeno da vrednost investicije iznosi 3,5 milijarde evra"

Odakle srbiji 3.35 milijardi evra da investira u taj projkat i kako bre to na kraju da mi imamo samo 32% vlasništva nad nečim što je u CENTRU BEOGRADA za boga miloga i pride ulažemo 95% sredstava?
Samo pročitah neke stavke ugovora...

Krle

pre 8 godina

Sve je to u redu mozda ce to biti lepo lokacija najlepsa, ali zasto se takva lokacija daje na ovakav nacin dogovorom dva coveka bez nekog nadmetanja ideja investicija.Pa nije to Vuciceva dedovina pa kako on hoce, ovakav nacin rada sa zemljistem po meni je kriminal, mozda drugi nebi ponudili ni ovoliko, ali zasto nije pokusano da se vidi sta bi drugi ponudili.Jevreji grade poslovne zgrade po BG po daleko losijim lokacijama mozda bi gradili i BG na vodi.

Kojot

pre 8 godina

Vucicu nemoj da se iznenadis ako jednog dana budes u zatvoru zbog ustupanja zemljista na ovakav nacin dogovorom dva coveka.Mozda je ovo dobar ugovor ali kriminalan je.

WW3

pre 8 godina

Tadicu, Cedo i ostalo opozicijo, i ja sa vama.. skidajmo kapu apslotunom vladaru, onom cemu vasi nedorasli mozgovi tezili.. kralj obmane i apsolutne obmane i inavazije na vas polumozak.. skidajmo kapu..
kapa dole.. o veliki manitu (za glupe srbe koji nista drugo ni zasluzili nisu)

Mima

pre 8 godina

Najnovija "buzz word" u taboru sendvičara je KRITIZERSTVO! Pa kad krenu: "najlakše je biti kritizer...", "ne razumem ove kritizere..."...ijao što ćemo se literarno uzdizati čitajući njihove eseje! Inače, Beograd je u poslednje 3 godine postao znatno prljaviji, tako da o ruglu nemojte da pričate. O infrastrukturnom i arhitektonskom ruglu nećemo na ovom mestu, budući da je pre 2000. cvetala bespravna (nad)gradnja. Ove kule što će da grade, daj Bože da nikada ne započnu. A ako i krenu sa radovima, u tom slučaju daj Bože da ih završe za manje od pola veka. Čisto da nam jezive metalne konstrukcije (bez stakala)ne odvraćaju pogled sa Savskog priobalja.

trtko

pre 8 godina

POVERENJE.
Od slatkih reči niko se nije najeo.
Svaka dosadašnja vlast je izigrala poverenje naroda, tako da nema razloga za brigu. Navikao se nas čovek, zato smo tu gde jesmo.
Na sve ovo valja dodati malo optimizma pitanjem: Ko će da kontroliše kvalitet izvedenih radova, naši inspektori???

Troto rok

pre 8 godina

Jao botovi dosadili ste sa vasim praznim izjavama ko li vam piše tekstove, ali je jos gore ako vi smisljate ove nebuloze pogotovo vaše ulizivanje AV.

S druge strane ovi sto pljuju po BNV vama nista ne valja i sta biste da ostanu ove stracare stare po 100 godina u stanju polu raspada. Ipak vaša galama nema vajde i BNV ce se graditi.

lovac botova

pre 8 godina

cuti molim te i ne brukaj se.
znaš dobro da je cela akcija kriminalna kojim se bavite i da je nelegalna, mnogi će završiti na sudu zbog ovoga, videćete.
zna se kako se gradi grad, ovo što pokušavate je kradja gradskog zemljišta i špekulacije nepostojeceg tržišta...

ман.сити

pre 8 godina

Србијо,данас си себи почела да копаш рупу,на радост ових економских и политичких властодржаца.

Cirkus na SNS nacin

pre 8 godina

Gledam na RTS ovaj cirkus.Kisa pada a nas "junak" bez kisobrana.Kao u Feketicu bez kape na glavi i Obrenovcu bez kabanice. Njih par spusta neku kutiju u zemlju i malterisu. Vise radnika nego zvanica, a na zeleznickom mostu par baba i deda koji dosli da vide "junaka". Vise bilo policije u toku podneva da zastiteovaj cirkus

dipl.ing.

pre 8 godina

Vlasnik izgradjenog objekta na građevinskoj parceli postaje vlasnik i zemljišta.... član 102. Zakona o planiranju i izgradnji...Za pametnog dovoljno...

Mirko

pre 8 godina

u tom kompleksu lokale,stanove itd ce verovatno kupovati pokradeni radnici,poljoprivrednici,penzioneri...da znam nece oni nego njihovi unuci i pra unuci a i oni bojim se bice samo radnici kod bogatih sinova,unuka Miskovica,Matijevica,Kostica,Djilasa,Djelica tamo nekih arapa koji ce ih cediti kao ovi sadašnji nas.Medjutim zivot je čudo sve se desi i prodje...

Ivan

pre 8 godina

za izgradnju najlepše evropske zgrade, lepše od one u BarseloniBio on tamo pa video neku zgradu. Koja, ima ih vise u Barseloni? Verovatno se ne seca ali slikao se ispred neke pa mu se urezala. Zar je bitno kad ce ova biti ionako najlepsa!!!!
(Reed, 27. septembar 2015 17:01)
Verovatno je mislio na W hotel u Barseloni , jeste specificna zgrada , inace W je Starwood-ov brend , neka ga neko nauci da je W samo jedan od Starwood brendova.

laki78

pre 8 godina

Mogu oni i ovaj da pricaju sta hoce,ali ja verujem svom novcaniku a on kaze da je iz godine u godinu sve tanji.Nikakve dalje price mi nisu potrebne.Dok se to ne promeni uvek cu glasati za smenu vlasti.

Bobanoid

pre 8 godina

Tri godine pripreme za kamen temeljac, sa nepoznatim rokom izgradnje. Dve kule i hotel za 20 godina, a ostatak ne zna se kad? Ovim tempom, biće taj "projekat" za najmanje 300 godina. Razumljivo, jer za SNS "eksperte" je i to suluda brzina.

Lola

pre 8 godina

Pokazali smo da Srbija sa pravim ljudima na vlasti moze da stvara i da zaradjuje sto nikako nije bio slucaj kod prethodnih Vlada koje sun as blago receno unistavale.

Владо Бања Лука

pre 8 godina

Управо на Пинку и РТСу гледам директан пренос постављања камен-темељца. Одмах уз Вучића је Милорад Додик. Молио бих поштоване коментаторе са овог портала који се куну у Додика и његово русофилство да ми објасне откуд он ту и шта ради у друштву ликова из Емирата?

NScentar

pre 8 godina

Otvorio se novi Mariot hotel kod Narodno pozoriste, sad jos dva nova na obali Save. Da pitam samo premiera, kod ce da boravi u te hotele, Srpski penzioneri, izbeglice, gradjani sto dodju na dan dva iz juzne Srbije, ko? Plus, Vucic samo govori o neku zaradi, a nikad ne spomene troskove, zajemi sto drzava uzima sto ce gradjani morati da vrate sa velike kamate. A da ne govorim da arapi imaju 30+ godin da izgrade taj BG na vodi. Halo bre, to ce biti 2050, hahaha...

Sasa

pre 8 godina

Najbolji su mi ovi komentari sa "PROEKTOM".
Predsedniče vlade, molim Vas proverite ove vaše iz stranke, zašto na radno mesto "Bot pripravnik bez radnog iskustva" zapošljavaju nepismene pored toliko pismenih, fakultetski obrazovanih nezaposlenih mladih ljudi.
Unapred zahvalan,
Saša Stepanović

Milojko

pre 8 godina

Isto tako su najavljivali i Ivana Ribara. Jeste skuplji kvadrat ali država gradi luks. Nije prošlo ni dve godine a grad je upravo ovog meseca promenio urbanistički plan tako što je stanarima uzeo parking da bi na tom mestu sagradili dve nove zgrade koje će biti identične kao ostale ali će se prodavati po nižoj ceni (što je i normalno jer oni u startu znaju da će imati pogled na komšijsku zgradu a prvim kupcima je prezentovan plan da će tu biti parking i da će imati divan pogled). Zamislite penthouse plaćen velike pare a opkoljen drugim zgradama kao u Oliveru Tvistu. Ruglo od naselja. Pare neće da vrate jer kažu da promena urbanističkog plana ne može da se reklamira. E da. Imamo i dve smrdljive zgrade u naselju. Od pompezno najavljivanog projekta "država gradi luksuzno naselje" dobili smo ruglo koje smo platili papreno. I isti ti ljudi najavljuju Beograd na vodi, novu prevaru dok u Ivana Ribara istu takvu prevaru uvode u završnu fazu. I postoje naivni ljudi koji ne vide kako se jedan takav projekat završava dok drugi kreće i ne povezuju da je to ista vrsta prevare samo u različitoj fazi. U početnoj fazi se sve hvali i prezentuje da ce biti prva liga, imate gomilu ljudi na raspolaganju za bilo koju informaciju, a u završnoj kada se gleda kako da zarade što više onda onima koji su već kupili nekretnine se kaže da nema osnova za reklamaciju, da je sve zakonski, da ne postoji niko slobodan ko bi razgovarao sa njima i ako je neko nezadovoljan neka preko suda potraži pravdu :-(

msc.Milos

pre 8 godina

Jadno je koliko ljudi misle zlo svojoj zemlji....Drago mi je sto se ovo pravi a vi pesimisti umrite od ljubomore i kritikuj te jos
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (kg, 27. septembar 2015 16:54)

ti, slicni tebi, ova vlast.... vi skupa mislite zlo ovoj zemlji jer eto ti licno dajes reci podrske velikoj pljacki zemlje.

Prle

pre 8 godina

Vucic odlicno obavlja svoj posao
(nick, 27. septembar 2015 17:39)

Slažem se, ali on treba da obavlja posao u interesu građana Srbije, a ne u interesu stranih "mnogo" sposobnih investitora koji sa oduševeljenjem zarađuju tako što daju 150 miliona dolara, a dobiju 68% od 3,5 milijarde dolara (oko 2,2 milijarde) - zarada za strance 1600%. Napomena: svi brojevi su uzeti iz izjava vladajućih političara i iz ugovora.

dveki

pre 8 godina

Sta ce biti onda sa stanovima u tom BG na vodi. Onaj ko tu kupi stan nece bitu u stvari vlasnik stana, posto je stan izgradjen na iznajmljenom zemljistu? Ili ce se stanovi iznajmljivati isto na 99godina...

Reed

pre 8 godina

za izgradnju najlepše evropske zgrade, lepše od one u Barseloni
Bio on tamo pa video neku zgradu. Koja, ima ih vise u Barseloni? Verovatno se ne seca ali slikao se ispred neke pa mu se urezala. Zar je bitno kad ce ova biti ionako najlepsa!!!!

Novosadjanin

pre 8 godina

Kvadratni metar gradjevinskog zemljista u Novom Sadu kosta oko 600eura a komunalije oko 100eura za m2\neto prodajne povrsine u prvoj gradskoj zoni. Pomnozite to sa 100 ha zemljista i oko milion kvadrata koje predvidjaju da izgrade. Za Beograd ni ne znam cene. Da vam iskoci osigurac na digitronu kakvog sigurnog prihoda se odrice grad Beograd.

Paja patak

pre 8 godina

Sve ok, svaka investicija je dobro došla samo treba razmišljati i ostatak Srbije da se razvija a ne samo BG.
I ako moze bez komentara Vucicevih botova, tačno se prepoznaju komentari.
Drzava nema para za profesore,zdrastvene radnike,vrtice ali ima da se da dnevnica i sendvic za piskaranja po internetu, bojim se da se tako ne ide u Evropu i ne gradi jaka Srbija!

Mirko

pre 8 godina

Ajd digitron u ruke i izracunajte koliko gubite na subvencijama za gradski saobracaj.
Situacija je bila 10 puta strasnija (po drzavu) dok nije bilo pojacane kontrole.

Umesto gradjenja falusa na vodi trebalo bi da napravite nesto sto je zaista potrebno ovom gradu, a to je metro. Nisu razvijene zemlje sveta budale pa koriste zeleznicu jer je mnogo bolja od buseva. 1000 puta je jeftinija i isplativija, hocete buducnost za Srbiju? Krenite odmah nesto da radite.

psihoaktivni bot

pre 8 godina

Aca Futur Rides Again! Ću ćeš će ćemo ćete će. Progres, napredak, reforme, profit.
Kada? Samo što nije, cirka 30 godina gore-dole.

Smesno

pre 8 godina

Ljudi nemaju gde da zarade ni ovu prosecnu platu od 250 € a gradi se nesto gde necemo moci ni kafu da popijemo,sto se ne grade fabrike?gradi se samo gde ce da trosimo pare...

malo mozga nije me odmet

pre 8 godina

Covek traži radnike za rad u polju , plaća ih 960 dinara i ne može da se odbrani od nezaposlenih koji bi radili. Samo me interesuje kakve benefite će ostvariti ovi mučenici koji decu nisu poslali na more toliko dugo da više nisu deca, knjige su nekako kupili, ali za zimnicu nemaju. Bio sam u inostranstvu, prešao ukupno 2500 km i NI JEDNU jedinu rupu na putu nisam video, a rampa na granici se još nije spistila zamnom i već sam tresnuo u 10. Sloba je besmiskenim ratovima razorio ovu zemlju, nazalost moje bivše demokrate rasprodale na kilo u otpad ono što je zlikovac zacuvao, a na zalost sa ovima se analogija nastavlja. Botovima iskreno želim isti takav napredak u njihovoj kući koliko nam je stvarnost napredna.

Petar 21

pre 8 godina

Beograd na vodi je tipican projekat koji vode nepismeni i diletantni, opcinjeni glamurom Dubaija, koji niko pametan ne zeli u svom komsiluku. Zasto ovakvih projekata nema ni u jednoj normalnoj i uredjenoj zemlji? Zato sto ovaj projekat predstavlja unistenje grada i gradskog jezgra, pobeda provincijske logike, koja nam vec dugo unistava nas Beograd, koji vec dugo ne lici na ono sto je on bio.

O ugovoru necu ni da govorim, a ko ce profitirati od ovoga je jasno svakom ko ima bar mrvu mozga u glavi i ko ne gleda Vucicevu sliku pred spavanje. Ko ce izgubiti, i to je jasno, to jest svi mi koji nismo u vlasti.

Sad cemo lagano da gledamo kako funkcioneri vladajucih stranaka kupuju stanove u Beogradu na vodi, za koje pare naravno ovaj poltronski narod nikada nece ni pitati, posto je u ovoj zemlji potpuno normalno da su politicari bogati a narod sirotinja (a kupovace nasim parama koje nam bezobrazno otimaju na svakom koraku). Zatim, veliki biznismeni ce biti ucenjeni da kupuju tamo stanove i lokale, kako ih vlast ne bi uzela na zub, i onda ce Vucic pricati kako sve ide kako treba i kako se stanovi prodaju i kako je projekat fenomenalan.

Samo gledajte.

Srdjan Bg

pre 8 godina

Ulozis samo 95%sredstava a budes vlasnik 35%,jel se vi drogirate ili niste normalni??Neko ce da skuplja krompir po ekonomiji zatvora u Padinskoj skeli.

BG

pre 8 godina

Ugovorom kpoji ste potpisali sa Arapinom on ne mora da izgradi u narednih 20 god ni par cigala i da mu nista ne mozete ,nije u obavezi ni da uzima nase gradjevinske firme da rade na"tim ciglama"vec sam odlucuje koga ce uzeti da radi za njega,cak ni nasi sudovi nisu nadlezni da sude ,ako Arapin ne iapunjava ugovor ,vec SUD U BECU,ovo tumacenje ugovora je dao profesor pravnog fekulteta pre nekoliko dana na N1 televiziji,tako da nemate cime da se hvalite,jer ste samo potrosili grdne pare na uredjenje zemljista za besplatno ustupanje Arapinu,a koliko miliona cete jos dati za infrastrukturu to cemo videti,ali to su pare iz budzeta ,tako da ne morate previse da se uzbudjujete?

ZoranNS

pre 8 godina

Na pitanje reportera stoje li penali za kašnjenje rokova vidite u 7,46-tom minutu na videu odgovor amatera neznalice, koji pojma nema kako se sklapa međunarodni ugovor, koliko se treba precizirati stvari posebno oko kašnjenja ili loše izvedbe poslova, bez obzira o kome se radi, Vučić odgovara kao mali Đokica, šta od investitora ima da tražimo, kada ovim poslom samo dobijamo, (za sada samo na papiru, koji su satavili međunarodni šarlatani i srpske neznalice) kakve garancije.Ispada kašnjenje investitora delimo kao i dobit 32:68.

Botovska je tuga pregolema...

pre 8 godina

3,5 milijarde evra je vrednost projekta,dovoljno govori koliko o vaznosti
(mile, 27. septembar 2015 16:38)

Čoveče koga briga za vrednost!? Nas interesuje na koji način će investitor povratiti te uložene pare? Biće malo radnih mesta dok se gradi i to je kraj, sve što bude izgrađeno neće biti državno, kakva je to pobeda? Samo ćemo gledati kako se obrće tuđi kapital... Najplastičnije rečeno evo ja ću biti cenjeni makro sa vilama i kućama a omogući ću tvojim ćerkama da rade kod mene dok se ne istroše...jel to ono što želimo kao plan za budućnost???

factum

pre 8 godina

1. zemljiste nije prodato-ustupljeno je na 99 god. .... to znachi prodato.Zakon o zemljištu koji ne postoji je tako rešen.

2. 70 godina nije vredelo zemljiste,danas vredi milione.Uvek je i vredelo,a vredi jer je privatno,tj.otudjili ste ga a posle 46.-e je sve bilo "narodno",iako nerealno ,zaista jeste pripadalo narodu.Danas ne pripada...

3.Renoviranje zgrade Geozavoda su radili ljudi koje poznajem,krajnje nestručno i na brzinu.I nije SADA najlepša zgrada u Beogradu nego je to i bila, pre vašeg nestručnog "renoviranja"...sada je pitanje da li je...

Presvetli,nemoj nam prosipati pravničke bisere,jer će samo zbog tebe izmisliti termin krivnik...

Pacer

pre 8 godina

Toliko hvalospeva. Bivsa vlast napravila most na Adi gde ovi dok ne otese vlast u Beogradu pricali svasta. Onda most Zemun Borca gde je vrpcu sekao neko drugi. I sve bez medijske pompe.Ovde se gradi i to na silu dve zgrade za spavanje. Ostatak ko ziv ko mrtav. Zemljiste se poklanja a u ugovoru pise i po nasem zakonu se moze preneti i u vlasnistvo. U tacki 14 stav 2 se daje na volju da ivestitor moze da bira izvodjaca. Drugim recima mogu i induse da dovedu.. Pametne glave iz oblasti prava kazu da je ugovor protivustavan (Prof. Grubac). Ali u ovoj drzavi ce se sve na silu uraditi od strane vlasti da bi se pokazalo "vizionarstvo" Vucica. Koga cemo da hvatamo za gusu za desetak godina?

geometar iz valjeva

pre 8 godina

Читам коментаре и покушавам да се не нервирам ни због Ђинђићеваца,ни због Вучићеваца. И нећу да улазим ни у исправност,ни у исплативост. И нећу спомињати ни мост на најширем делу Саве -од извора до ушћа,преко Аде(!?),ни несређивање Немањине и Републичког суп-а у Кнеза Милоша,а ни у Земуну(да не спомињем халу Пинки и кофе на плафону(а нови визионар беше директор неколико година,па није урадио НИШТА)....Само једно питање које запада за око нас Београђана у неколико колена: зашто се савремени град зида у старом делу града,а преко пута већ постоји футуристичко насеље? Око њега су остале уџерице и Старо сајмиште,а сада исто тако ругло(око њега).Знам за гробље,али кога је онда "Душегубка" одвозила у Јајинце? Погледајте да се по целом граду зидају "Жарковчанке",па зар није било нормално да се у Бара Венецији зида по узору на неколико лепих зграда преко пута Чубурског парка или зграде на углу Станислава Сремчевића и Војислава Илића? Овај град има име по једној боји(својих зидина),а Ви и даље градите сиво и стаклено,а за то већ имате простор око Сава центра и до Саве,али са оне стране. Ах,да...умешао сам се једнима у струку ,другима у тендере,трећима у сендвиче. Извините,ја и онако себе одавно не сматрам ни сличнима свима Вама,а нас има доста,али БЕЖИМО пред најездама ...

Aster Blistok

pre 8 godina

Investitori dolaze u Srbiju, ne beze vise od nas.
(Mutivode, 27. septembar 2015 18:14)

Je, svi su podobijali upale pluca koliko su se zaletili da sto pre stignu u Srbiju:)

John

pre 8 godina

(jovan, 27. septembar 2015 17:58)

Kompleks od mosta pa to ti je. Morate da imate nešto veće pošto-poto je l' da?
Zašto ne krenete od sitnijih stvari? Npr. konačno popravite Brankov most. Sredite Vojvode Stepe kako treba. Uradite nešto sa "smrdljivim zgradama". Šta je sa Azbestnim naseljem? Fasade po Beogradu prete da jednom ubiju nekog, pozabavite se time...
Ili ovako: Zašto ste ukinuli besplatne udžbenike? Zašto ste prestali da plaćate personalne asistente? Zašto sve više i više zakidate na socijalnim davanjima (ne, to nije samo socijalna pomoć)?...
Eto par ideja. I to samo u Beogradu. A gde ne npr. Novi Sad, Niš, Kragujevac, ostatak Srbije...
Uzgred, svi su oni "oduševljeni" pričom o Beogradu na vodi.

E U

pre 8 godina

Kako čujem,svi stanovi sa dve "kule" su rasprodati.Iz pouzdanih izvora funkcioneri,oficiri i tajkuni su sve stanove kupili,- kako za sebe,tako i za unuke.Ja sam hteo da konkurišem,ali kako imam penziju samo 22 hiljade,počeli su sagovornici da mi se smeju.Ja poručujem:"Ko se zadnji smeje,najsladje se smeje"...

voćni jogurt

pre 8 godina

Šta nas u ostatku Srbije briga za BG na vodi kad je ostatak zemlje u septičkoj jami zahvaljujući premijeru i njegovoj nesposobnoj vladi. Neka beogradjani izdvoje samodoprinos za to prodavanje magle , Ja sigurno neću dati ni žute banke !!!!

Lady_B

pre 8 godina

@jovan
Gospodinu koji pita kriticare Beograda na vodi-predlazemo metro,predlazemo da se poprave rupe na putevima i asfaltiraju ulice,mostovi,prigradska naselja koja nemaju,pored puteva ni vodovod i kanalzaciju,da se ocisti djubre... Hocete jos? Jer mogu da nabrajam do ujutru

miki

pre 8 godina

nema veze sto ce te zgradurine od stakla i betona da odudaraju od ambijenta bitno je da se nahrane nezaposleni a vucicu da se digne... spomenik sa podignutom rukom(ono kao da mase) i osmehom...

neko

pre 8 godina

Steta sto nema vise ljudi kao sto je Vucic
(enrike, 27. septembar 2015 17:37)

Mnogo je kume...i taj jedan...a inace ima ih,nekoliko ih je u vladi Hrvatske,Bosne,Albanije,Severne Koreje,Rusije....i mnogo wannabe Vucica kod nas...mnogo je...previse...
I da,pozdrav za sve botove,pripreme su bile duge i mukotrpne za ovu vest ali pokazali ste se u najboljem svetlu, cestitam...svi normalni su odustali od komentarisanja...

sigurne kuće i bulevari

pre 8 godina

Predugo smo se borili sa prošlošću, vreme je da se u potpunosti okrenemo ka budućnosti.
(bn, 27. septembar 2015 16:56)
@
Nema budućnosti dok nas vode najmračniji političari iz prošlosti.

iznogud011

pre 8 godina

Da je vise ljudi kao sto je Vucic,Srbija bi bila do sad vec uspesna zemlja.Jos davno je trebalo on da dodje na vlast. (Ana, 27. septembar 2015 16:34)

Bio on vec na vlasti ...procitaj malo blisku istoriju..svi su ga zapamtili dobro, narociti vlasnici novina i televizija...koliko ih je samo zatvorio...
Jel prija taj sendvic...ima li i neki sok danas?

dragan ignjatovic

pre 8 godina

opet demagogija premijera na delu.sve njegove price obecavaju buducnost i svi smo se umorili od njegovih prrocanstava o parama i sreci ali ne sada vec u buducnosti.vec tri godine mi je sadasnjost bez ikakvih dobitaka i uspeha.vucicu pusti sta ce biti u bgd na vodi kazi sta si potpisao i koliko si do sada pkatio taj projekat iz budzeta koji punimo mi a ti praznis .u ovom trenutku si vise dao nego zaradio.gubis.dokle da ti verujemo da ces uskoro zaraditi , da nas sreca ceka iza coska a da nas cekaju u bgd na vodiizadji sa ciframa kojecsi zaradio ili prestani sa verovanjem a ludom radovanje

Josephine7

pre 8 godina

Beograd na vodi ce biti nas zastitni znak! Kao sto je Ajfelov toranj u Parizu.. Samo vidite crno! Te gradjevine ostaju Beogradu i za 50 i za sto godina! Nasoj deci,ne Vucicu!Po vasoj logici ne treba nista raditi. Nema stete,a ni koristi!?

Ko je ovde lud

pre 8 godina

Vucicu,sve je to lepo i super,ali...!!! Kakve ce koristi da ima Krusevac,i ostali provinciski gradovi od Bg na vodi??? Pa ne mozemo svi da zivimo u Bgu. I sta planirate za Krusevac,osim asfaltiranja ulica,i uredjenja zelenih povrsina???

kako da ne

pre 8 godina

@Nikolaj

da si ti informisan znao bi da DS nije vladao 12, već ukipno sedam godina i za tih sedam može se reći da je i bilo nekih pomaka. ne preterano velikih, ali je ipak bilo nekih pomaka. ovaj danas što vlada, vlada već preko tri godine, i za to vreme nije uspeo ništa da uradi, osim da veliča sam sebe, da fabrikuje novosti i nekakve priče za malu decu. možeš da pogledaš neku datu, da se prvo sam malo informišeš i vidiš da otkako je SNS na vlasti da nema nikakvog rasta, ništa, ni u kom aspektu. što se Koštuničine vladavine tiče, za vreme Koštunice rast na godišnjem nivou je išao i do sedam posto. danas se Vučić hvali sa o,5%. a čak je i to laž. ovo što ovaj čovek radi je prevara bez presedana, a mediji su mu toliko skloni da zaista moram da se uplašim kada sagledam situaciju, objektivno. u svakom slučaju, niti jedna vlast posele 2000. nije smanjivala plate. Vučić je prvi. toliko o tome da je on nešto bolje uradio. a o njegovoj prošlosti bolje da se ne osvrćemo, je l? uostalom ko god veruje da će ovaj projekat Beograda na vodi da dogura dalje od par luksuznih zgrada za one sa dubljim džepom i nekakvog mola da neko zgrće pare, neka veruje, isto koliko se verovalo i u Veliku Srbiju. i ja sam ti baš poverovao da nisi stranački opredeljen.

Ja sam bot

pre 8 godina

Da vidimo ko sta daje i dobija:
Nasa strana:
Zemljiste od 100ha u extra zoni potpuno besplatno(zakup koji nakon upotrebne dozvole prelazi u svojinu bez naknade)
Uredjenje infrastrukture,kisna i fekalna kanalizacija sa postrojenjem za preciscavanje otpadnih voda,snabdevanje el.i toplotnom energijom (nepoznata cena)
150 mil.eur iz njihovog kredita koji cemo sa kamatom vracati.
Za navedeni ulog dobijamo 32℅ vlasnistva u zajednic.kompaniji.

Njihova strana:
Dali 1,5 mil.eur za uredjenje zgrade Geozavoda,
150 mil.eur kes ulaganja.
Za navedeni ulog dobijaju 68% vlasnistva u zajed.kompaniji.

Dakle,i polupismenima je jasno o cemu se ovde radi!

Aleksandar

pre 8 godina

Nekada davno, pre 25 i vise godina, NASE FABRIKE, su radile i za nas, za izvoz i za svetske proizvodjace. Ako je ovo, sto se radi, uspeh za Srbiju, onda je bolje da Srbije i nema. Drzavu vode i vodili su lopovi i prodane duse.

Vetsa

pre 8 godina

Ne živim u Beogradu ali mi je jako drago što mogu da vidim da Srbija ide napred i da ovako veliki projekat kreće upravo iz glavnog grada. A mi Srbi i te kako imamo čime da se dičimo! Bravo svaka čast!

goranac

pre 8 godina

Ana ni ti u ovo sto si napisala ne verujes! Shvatam te ili ovo radis sa sendvic sok i 500 din ili su te nazadnjaci zaposlili negde na drzavna jasla da radis/lencaris o trosku nas obicnih gradjana!
(cukce, 27. septembar 2015 16:59)
1 750 000 ljudi je glasalo za sns. Imaju oni botove slazem se, ali da li je toliko nerealno da imaju i simpatizere. Valjda postoji neko ko ih iskreno podržava(iako je to pogrešno).

snoop dog

pre 8 godina

Sve je u redu, stvarno lepa prica. A gde je privatizacija ? Gde ti je pravo da odlucujes o DRZAVNIM zaduzivanjima, kao o svojoj dedovini, pa na brzinu uvalis UGOVOR bez NORMALNOG DEMOKRATSKOG PROCESA o ovakvim projektima u kojima DRZAVA ucestvuje. I zatim udaris kamen temeljac na brzinu u roku od sedam dana.

laki

pre 8 godina

Ne samo da ce izgledati lepo i skoro udvostruciti broj mostova u Beogradu, vec ce ovaj projekat doneti mogucnost gradjevinskim firmama i nasim radnicima da imaju posao, a celoj Srbiji doneti dobit i turisticki potencijal

Miss S

pre 8 godina

Ok, lepo sto su pocistili olupine i sklonili barake, ali ovaj deo grada je imao vrednost sam po sebi za sve prave Beogradjane. A da ne govorim da je Savamala jedna od najvecih turistickih atrakcija za strance godinama u nazad. Sada ce mozda da ih vodici vode u obilazak gradilista, a kroz par godina u shopping centar i u obilazak stambenih zgrada?
Pojedini delovi Beograda ali i Srbije nemaju razvijenu kanalizacionu mrezu i vodom se snabdevaju iz bunara, al zato ce Beograd na vodi da obrce pare od trznog centra koji je nepotreban pored vec postojecih i od prodaje stanova danas useljivih za 30 godina.

lala nadnicar

pre 8 godina

@ (srdjan, 27. septembar 2015 17:53)

...evo ja hocu da sam optimistican jer mi krce creva pa rekoh kako to da se nisu dosetili da narodu isparcelisu ovo zemljiste da ljudi lepo zasada povrce i da imaju sta da jedu... tu je blizu reka za navodnjavanje... stanovnistvo je vecinom sa sela i da botovi vidite da vam nece trebati sendvic sa leba nego motiku pa u basticu...jelda boticu da ovo optimisticno moze da zvuci... em narod zna da ono sto posadi da ce imati da jede em ce ove kvazipoliticare manje boleti glava od gladnog naroda...ajd da vidim da li ce ovako optimistican komentar objaviti jer ideja je ideja a i ona se dobro placa ali ja ovo predlazem zbog svog naroda zabadava, pa kada moze bot da nam daje predloge a zasto ne bih i JA...

miki

pre 8 godina

Ucicemo u Eu za 5 godina neke 2000 je to receno, obecanje hiljadu eura po akciji, Juzni tok, itd itd, sad ovo, politicari moraju da imaju neki "objekat" kojim ce manipulisati i dobijati glasove, tako je i ova farsa sa navodnim invenstiranjem, a ovaj Arap je takodje planirao da gradi u Azerbejdzanu slicne gradjevine sada je na tom mestu jedan market i prazna zemlja, tako stoji vise godina. a sa druge strane, postoji maketa BGD na vodi a receno je skoro da ce se zgrade namenski graditi u zavisnosti od potraznje!?!

srdjan

pre 8 godina

meni nisu jasni ovi pesimisticni ljudi, pa sta je trebalo ostaviti zemlju da stoji i da bude ruglo grada... to je kao bolje, pa neka smo je prodali, ko bi je drugi kupio i investirao, mi sami, nasi privrednici?? cekati 100godina i vise da mi budemo sposobni u investicionom smislu napravimo nesto, i opet bi bilo u manjim razmerama, iskreno ovo mi je smesno kako se neki bune i nalaze mane ovome, verovatno da ih ima, i bice ogromnih poteskoca u njegovoj realizaciji, ali dajte ljudi ne mozete mi reci da je zemlja koja ne sluzi nicemu bolja od proekta vrednog milijarde... malo nam optimizma i vere ne bi skodilo u ovom vremenu!

Josephine7

pre 8 godina

Ima stanova za svaciji dzep! DS-ovci,priznajte lepo da je covek genije! A sto se tice zaposljavanja,to pricate iz sopstvenog iskustva. Salteri puni,stolica malo...Totalno vas razumem!

Andrea

pre 8 godina

Beograd na vodi-nova radna mesta, razvoj turizma, rast BDP, priliv investicija, viši životni standard...polako ali sigurno idemo ka svetlijoj budućnosti!

Bre

pre 8 godina

Nisu mi jasni ljudi koji kritikuju ovako veliku investiciju. Da li znate kako su izgradjene druge svetske metropole i ko ih je izgradio. Pa pola Britanije je kapital iz arapskih zemalja i ko zna odakle sve jos. Svet je postao jedno veliko selo. Samo malodusni ljudi i uvek negativci mogu da kritikuju ovakve stvari. Samo napred i SRECNO.

Sneki

pre 8 godina

Mozda nemamo more ali ako sve prodje kako treba a procice, imacemo Beograd na vodi.Turisti u Srbiju rado dolaze a zamislite kakav ce promet i zarada biti kada se projekat zavrsi.

kefalica

pre 8 godina

Neka je srećan rad našim radnicima i neka su ponosni što učestvuju u izgradnji ovakvog zdanja koja će ostati pokolenjima. Lepo je što većinu radova rade naša preduzeća, što znači da će biti i mnogo zaposlenih ljudi.

FOLKAO

pre 8 godina

Svaka gradnja je angažovanje indistrije, od mašina, delova, do cementa ,gvoždja, stakla, galanterije, plus ljudi na samoj gradnji, plus ljudi u tim industrijama da proizvedu te materijale, a posle dolaze drugi efekti, prodaja stanova, ulice, trgovi, javni objekti ,zapošljavanje i slično.

Abece

pre 8 godina

Pokušavam da razumem zašto ljudi ne podržavaju ovaj projekat i ne nalazim nijedno opravdanje za to. BG je čeznuo za novim investicijama i konačno imamo jednu ogromnu.

Macola

pre 8 godina

Sta god pricali, jasno je da se ipak zadnje vreme non stop nesto desava, da se radi bez prestanka i ocigledno rastemo u svakom pogledu. A to pogotovu ima na znacaju znajuci na kakvom smo dnu i u bezizlaznoj situaciji bili do pre samo par godina. E da je bilo srece da se neko ovakav ranije pojavio i dosao na vlast, sad bi bar 30% bolje ziveli.

Nadica

pre 8 godina

Očekujem negativne komentare nerevrnih Toma, jer je u Srbiji mnogo lakše biti protiv nego za. Ali, ubrzo će shvatiti da je ovo najbitniji projekat za Beograd i Srbiju ikada.

Milly

pre 8 godina

Sasvim je realno očekivati porast broja stranih turista već nakon završetka prvih građevina. Ako to nije pozitivna stvar za Beograd i celu Srbiju, onda ne znam šta jeste.

Botkica Botic

pre 8 godina

Poceli su sa ogromnim ulaganjima . Ko je od vas DSovaca dao 20.000 evra za neki projekat? Nigde vas sad nema kad je pocelo sa gradnjom i ulaganjima kakve do sada nismo imali . Penzionerima ce biti bolje jer ce priliv od prodaje stanova da se deli tako da ce penzije biti vracena na nivo koji su imali .
Beograd pocinje da se gradi . Nekada je to Dafina pokusala sa Miticevom rupom bacajuci kilograme zlata pod temeljac. Danasnja vlast to cini mnogo skromnije ali efikasnije. Samo budala ne oseca da nam je bolje

milos

pre 8 godina

Jedini od politicara koji radi ono sto kaze, svidelo se to vama ili ne, tako je kako je... Ziveo sam u doba mnogih politicara, u doba velikih obecanja, ali ovo je jedini koji je nesto i ispunio, samo napred!

maverik

pre 8 godina

Lepo receno od naseg premijera - jedni nek grade, drugi nek kritikuju pa ce i ovi sto grade da urade sto bolje da ih sto manje kritikuju! Jednostavno zar ne....

Ognjen

pre 8 godina

Svi nam se dive, pocinje jedna nova era za nasu drzavu, stizu nam nove investicije, otvaraju se radna mesta, to nam je bilo potrebno vec dugo vremena, i sad na kraju nam premijer to ostvaruje. Svaka cast!

Koviljka

pre 8 godina

S obzirom da smo u Srbiji, uopšte me ne čudi što ima ljudi koji ne veruju u ovaj projekat. Kada se bude završio, sve će im biti jasno.

Danijel

pre 8 godina

"što je 70 godina vredelo nula dinar sada vredi mnogo"
Malo političkog vrmenskog sleda:
DS na vlasti 12 godina - ništa nije urađeno u Savskom amfitearu osim biciklističke staze.
SNS na vlasti tri goddien - kreće BGD na vodi.

Bambi

pre 8 godina

Da konacno i nas krene! Ovo je samo jedan pocetak ulaganja i dovodjenja investicija u Srbiju! Ovim projektom ljudi ce prepoznati bogatstvo nase zemlje i krenuti u dalje ulaganje!

Nenad

pre 8 godina

Razloga za veselje ima jer će Beograd narednih godina biti mesto gde će iznići sasvim novi kompleks koji će biti prepoznatljiv i u svetu.

boca

pre 8 godina

"Kao u nasoj narodnoj prici-svetu se ne moze ugoditi."

Upravo tako.

Profesor sam, oženjen i imam troje dece. Imam 34 godine, politika me ne interesuje. Mogao sam više puta da ostanem preko i živim van ove zemlje ali sam se uvek vraćao jer je otići lako, kao i dopustiti da neko drugi umesto tebe radi ono što je po rođenju tvoje pravo. Međutim, ovde retko ko radi za mene, a puno u moje ime govori. Mnogo se u Srbiji govori, a malo šta ozbiljno radi.
Kada sam kupio stan na kredit i prvi put ugazio u fekalije do članaka u zgradi, rekli su mi da zgrada, inače u centru grada, nema kanalizaciju.Kada sam pitao ko je predsednik skupštine zgrade, rekli su da ista ne postoji. U roku od 6 meseci izgubljenih živaca i sopstvenih para, registrovao sam zgradu, uveo održavanje, renovirao ulaz, okrečio i priključio nas na kanalizaciju posle dogovora sa predsednikom opštine. Naravno, niko od stanara ni hvala nije rekao, još me pitaju šta ja imam od toga.
U školi u kojoj radim, učionice su krečene pre više od decenije i liče na ratište. Našao sam ljude dobre volje koji su mi dali materijal i celo leto sam sam gletovao, krečio i farbao. Našao sam donatore iz Amerike koji su došli i opremili kabinet. Puno novca sam lično dao. Niko od kolega nije ni privirio ni bio na otvaranju niti čestitao, kao da se ništa nije desilo. U razmaku od svega par meseci sam projektom sa Samsungom školi doneo najmoderniji digitalni kabinet u Srbiji.
Poenta - uradite nešto za svoju zemlju. Pljuvačku svako ima.

predragsekulic

pre 8 godina

verovali ili ne ovo ce za par decenija izgledati ovako.oko60posto ce biti vlasnistvo finansijera,oko 30posto nase.odmah po zavrsetku svake etape.po toj racunici sava mala je data za milijardu.znajuci kakva je ekipa iz emirata iza,ovo ce se napraviti lako.eto,treba naci pravog sa pravim novcanikom.
a i ne mora biti data,toliki je udeo grada.pa se moze ici i na profit,dividende..postoje i u rusiji multkompanije sa multi bilansom,zasto ne bi neko i od bratuski dosao sa ovakvim predlogom,ili slicnim

Blogger

pre 8 godina

Neverovantno. 75% komentara su neka prepucavanja. Samo se moze procitati bot , botovi , sendvici , 500 din ... hahaah . Ne znam koji su gori da li ovi sto pisu za ili ovi sto pisu protiv. . Ja ne pripadam ni jednima ni drugima , a ni ostalima koliko god tih bot grupa ima. Nase firme koje rade ..haha . Nzm kako da krenem , jedni dobijaju projekat dele na 2 manje firme I tako u nedogled. Sjajan princip da se ne uradi nista , a da se potrose pare. Ali necu odmah crno da pisem. Videcu I videcemo kako ide pa onda cu pisati pozitivno ili negativno. Malo sam razocaran kada sam cuo da se BG na vodi radi 30 god ,ali mi zivimo tu tako da ne mogu da nas teleportuju pa da rade I da ga izgade za 5-10 god . Iskreno se nadam da ovo nece stati na samo temelju ili te prve dve zgrade.