Petak, 25.09.2015.

22:34

Ruska koalicija preuzima primat u borbi sa ID?

Ruski senator Igor Morozov kaže da je Peking doneo doluku da učestvuje u sukobima u Siriji i da je uputio svoje brodove ka obali te zemlje, prenosi RTS.

Izvor: RTS

Ruska koalicija preuzima primat u borbi sa ID? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Nimrod

pre 8 godina

Za slamanje IS nije presudna vojna moć,već iskrena namera da se to uradi.Kada su pre godinu dana krenuli sa akcijom bombardovanja položaja IS-a,američki političari,uključujući Kerija i Obamu,su iznosili procene da će ta operacija trajati i do 5 godina.Prosto je neverovatno da takva vojna sila ne može da se obračuna sa teroristima za kraće vreme.Istina nisu planirali da šalju trupe,ali su bar u Iraku imali kao podršku na zemlji Iračku vojsku,koju su obučavali američki vojni stručnjaci.Jasno je da nije bilo iskrene želje da se uništi IS već da se održi postojeće stanje,da kojim slučajem ne osvoje Bagdad ili u još gorem scenariju terorist ne stignu do granica sa S.Arabijom i Kuvajtom.Sa druge strane Izrael,glavni saveznik Vašingtona na Bliskom Istoku,je imao slično razmišljanje,jer IS ne predstavlja pretnju po njih.U Izraelu još uvek smatraju pretnjom Asadov režim,tako da građanski rat u Siriji je za njih pozitivna stvar.U više navrata Izrael je bombardovao ciljeve koji su pod kontrolom Sirijske vojske,dok toleriše pripadnike Al Nusre neposredno uz svoju granici isto tako i Turska bombarduje položaje Kurda na severu Sirije.Na kraju političari u Vašingtonu koriste IS da bi svoje građane držali u strahu od terorizma,a onda tzv.patriotski zakon,koji traje više od 10 godina ima smisla,a to znači prisluškivanje svojih građana,tajni zatvori i sl.Izgleda da su sve zemlje(SAD,Izrael,Turska,pa i S.Arabija)koje se navodno bore protiv terorizma zalažu za status qvo u Siriji,jer imaju od toga koristi.

neko iz mase

pre 8 godina

@klot frket
Vidite,svi se pozivaju na taj Avganistan kako su rusi tu izgubili itd..Jesu izgubili jer su imali vojno slabiju tehniku od americke,to jeste istina ali ne zaboravite i korejski i vijetnamski rat gde su rusi i kinezi izdominirali,posebno u koreji gde su se vodile cak i vazdusne borbe izmedju amera i rusa i gde su ih rusi pocistili kao paucinu s plafona. Koliko su ruska tehnika i ljudstvo napredovali tokom ovih godina za vreme putina pokazuje cecenija i osetija itd..Mislim da kad bi se sada ponovio avganistan da bi to bila mnooogo drugacija prica nego tada. Pa sta vi mislite da bi ameri i nato laganica usli i kod nas pesadijom a da ne ocekuju ogromne gubitke? Sto su nas samo raketama i avionima przili? E isto bi sad bilo uz ovu naprednu tehnologiju i avganistancima i sada ovim isis..A najsladje se nasmejem kad ovde komentarisu kako su isis organizovani i ozbiljna vojna sila hahahhahaaha i opet ahahahaha,prosto ne mogu da poverujem da ih neko tako velica. Zivi bili pa videli ako se i kinezi umesaju u tu pricu sta ce biti jer i 20 aviona mnogo stete moze da napravi znajuci da isis nema ni jedan ;) I hvala Bogu da nema inace bi dovde stigli. Sad ce i oni da se provedu kao mi 99'da ih tuku s neba a ne vidis odakle + ce im uci i kopneno :D

Davle

pre 8 godina

Hahahah... Ubrzo će Kina sve da demantuje... Kina se sigurno neće mešati u ovaj sukob. Njima je Amerika suviše veliko tržište da bi da se odrekli. Ovo je samo ruska propaganda... Jeftina kao i do sada...
(Happy dreamer, 25. septembar 2015 22:43)

Hahahahah...a Ameri će kao da vrate svoje firme u Ameriku gde bi placali radnike 5000 $ umesto da ih i dalje placaju u Kini 250 $.Nema nista od gubljenja trzista,ne brini se ti nista...

klot frket

pre 8 godina

Kakvi smesni deciji komentari lol. Jedan kineski brod i 20-ak ruskih aviona ce unistiti isil?!?
Cilj je odbraniti damask i asada, i sacuvati adut za kartanje sa usa.
Rusi su se opekli u afganistanu jednom zauvek.
Ali bar su zabavni ovi rus-supermen komentari :))

Filip

pre 8 godina

Ako se sirijskoj armiji pored ruske pridruzi i kineska vojska ,iran je vec uveliko uvucen u sukob i godisnje sa preko 15 milijardi dolara podrzava rezim Basara el Asada... E onda ce se to zvati anti Isil koalicija... Ovo sada sto amerikanci rade,kao na celu anti Isis koalicije i vec preko godinu dana kao bombarduju islamiste zapravo je cista farsa, sa jedne strane ih bombarduju(zapravo operacije su vrlo niskog inteziteta) , a sa druge konstantno doturaju naoruzanje i opremu. Ko prati situaciji u Siriji zna o cemu pricam, ogromne kolicine protiv tenkovskih navodjenih raketa americke proizvodnje se nalazi u rukama Isila i Al nusre.. Amerikanci su svojim delovanjem na bliskom istoku stvorili Isil, izgleda da ce ih Rusi unistiti.. Istorija se ponavlja Rusi ne zapocinju rat, oni ga zavrsavaju.

sasa jokic

pre 8 godina

Au al' se primaju na izjavu nekog Ruskog senatora, koji verovatno ima zelju da se tako nesto desi...ali ne zaboravite, Ameri se za sve pitaju, na zalost.

Dule

pre 8 godina

Jel zna neko odakle ISISU 2300 Hamera. Samo nemojte da kažete da su ih oteli od Iračke vojske, jer je to mnogo glup izgovor. Svakom iole normalnom čoveku je jasno da su USA uzrok problema, a ISIS je ipak samo posledica.

Rusofil_IQ0

pre 8 godina

90% komentara ovde su tragikomicni!!!

Pa vi ste nevidjene paljevine da ne upotrebim bolju rec!

Bez debele ekonomske potpore nema vojne sile!, kina i rusija su cicijaske zemlje ako mislite da ce oni da resavaju tudje proleme grdno se varate! Jedino ako im neko plati zlatom ili jos bolje $$ :)

Zivi bili pa videli!

Hector

pre 8 godina

Ulazak Kine u ovaj rat je velika pobjeda Rusije! Nekoliko je tu bitnih stvari nakon ovog poteza KIne. To sada SAD-u daje jasan znak da se ne bori samo protiv Rusije veći i da se Kina (konačno) pridružila Ruskom bloku i da zapad sada ima mnogo jaču silu protiv sebe. Sa druge strane, nadam se da je ovo kraj Kineske "izolacije" i da će konačno zauzeti mjesto koje im pripada i stranu kojoj pripadaju. Takođe, ovo konačno može značiti povlačenje crta SAD-u da se kaže dokle smiju ići i da je dosta sa ovakvom politikom. I za kraj, konačno će se razotkriti sa je ISIS jedna vještačka tvorevina Vašingtona i da je strah od tih "terorista" po ostatak svijeta neosnovan. Ono što će zaista biti zanimljivo u narednim danima jeste reakcija SAD-a na ovaj poziv da se priključe koaliciji. Zaista, ali zaista velika pobjeda Putina i Rusije!

Mare

pre 8 godina

Za to vreme Zapadna propaganda mašina ne staje. Britanski Gardijan je već objavio tekst pod naslovom "Russian troops in Syria could end up helping Isis, report claims". Za one koji ne znaju da prevedem "Ruske trupe mogle bi biti (završiti) kao pomagači ISIS-a"

Zatim ide tekst o tome kako su Rusi zauzeli položaje u Siriji koji Zapadnim "stručnjacima" govore da oni zapravo žele napadati trupe koje se bore protiv Asada ali i protiv ISILA. Te time zaključuju da kao Rusima ISIL ne smeta i da su tu samo da sačuvaju "strašnog" Asada.

Naravno i dalje guraju priču da su Amerikanci jedini koji se "istinski" žele boriti protiv ISIL-a.

E to gospodo čita jedan prosečan Englez i posle se čudite što mrzi Rusiju.

Propaganda čista.

tek je pocelo

pre 8 godina

Nemojte se paliti, nece ovo skoro biti gotovo. Gerila u prasumi i/ili pustinji je prakticno nepobediva, moguce je samo iscrpeti volju/motiv i sredstva, a to zna da potraje godinama a neretko i decenijama

pijani klovn

pre 8 godina

Rokajte pustinjske islamisticke manijake i da ni kamen na kamenu ne ostane. Beking&Moskau express. tu tut tu.game over ...nema vise isila..
Ni izbeglica na balkanu...

Pepe

pre 8 godina

Sta kazu, kineski brod usao u Mediteran? I prati ga kineski nosac aviona?

Ma nemojte - verovatno se radi o trgovackom brodu. A nosace aviona Kina, jednostavno - nema. Jedini koji ima (Liaoning) se ne nalazi u aktivnoj sluzbi, vec sluzi za vezbu.

Rusofili, nemojte da se lozite.

realan

pre 8 godina

Elem prava istina je stari Americki trik koji je uvek palio. Naprave haos u celom svetu ili manje da bi oni bili jedina opcija da sprece taj haos i da dalje budu dobra strana koja se u svemu pita i kontrolisr nama~primer nama udare sankcije i izbombarduju pa nam sad nude pomoc da nas porobe ili izmisle neku bolest i izbace svoj lek...ali sada se desilo da taj haos ispravljaju neke druge zemlje i da im poremete planove.

klon truper 404

pre 8 godina

Ko se sada pobuni, znaćemo da je umešao prstiće da se tvorevina zvana ID ili stvori ili da se bez ometanja siri i radi to što radi... Na žalost Nejtjanehu je vec isao da protestvuje kod Putina kako bi sirijska arapska armija mogla da ugrozi Izrael u slučaju pobede nad ID. A i nobelovac se čuvši za moguću rusku intervenciju, veoma zabrinuo da je osuđena na propast... Uh kako bih voleo da pogrešno tvrdim!!! Svima bih se lično izviuo!!!

kima

pre 8 godina

Ajde Rusi. razvalite tu boraniju, da se vidi ko je tata, a mama(teroristima) amerika, moze samo da place kako vi ne sirite demokratiju kao oni i kako su zabrinuti zbog krsenja ljudskih prava pobunjenika i isis-a.

pera

pre 8 godina

Bice zanimljivo. Inace ja mislim da Putin nije toliko genijalan koliko je Obama smijesan lik. Vjerovatno jedan od najgorih predsednika u istoriji SAD. Isprazni pozer i salonski levicar.

mihajlo

pre 8 godina

Auuu, nemoj te tako. Pa ovi iz americke koalicije nisu racunali na to, oni to onako malo nadlecu, bombarduju nesto vise regularnu vojsku, malo manje ove iz IS potpomognutim iz saudi arabije, americkim oruzijem. Nemoj te tako, kome da se proda oruzuje i dalje i kome se bas sada ide kuci, kad je naj interesantnije, prodaja raste, izbeglice nasrcu na EU, pa sta ces bokje za jednu ekonomiju zvanu dolar.

Mare

pre 8 godina

Islamisti su sada gotovi, jer Rusija i Kina nemaju milosti ni prema svom narodu. Plašim se sa sledi monstruozno bombardovanje svega, bez obzira na civile.

Alas

pre 8 godina

Ovo je očekivano, samo treba biti pažljiv i voditi operaciju protiv terorizma, a ne protiv Islama, kako će neki prijatelji ID kvalifikovati ove aktivnosti. Svakako ohrabruje i učešće Turske, ali i Kine.

andrija

pre 8 godina

Kinezi su pre 2 dana prošli Suecki kanal. Kurdi su podržali Ruse i njihovu koaliciju. Ajmo sada i ostale zemlje BRIKS-a da se priključe.
Rusi su u zadnjih par nedelja postali aktivni učesnik u ratu protiv terorista u Siriji. I to za sada daje odlične rezultate. Na udaru su glavna uporišta ID, glavni grad Raka i Der ez Zor. Navodno je danas prvi put ruska avijacija bombardovala položaje ID. Situacija na frontu je okrenuta za 180 stepeni.
Izgleda da je američka (anti)ISIS koalicija za godinu dana bombardovala samo pustinjski pesak. Nikakve rezultate nisu postigli.

tomy

pre 8 godina

Izgleda da su i Ameri shvatili da su zabrljali tj da su provaljeni i da ih sve veci dio Evrope gleda sa gadjenjem dok su sve oci uprte u Ruse da oni srede stvar.

humanista

pre 8 godina

Pa zadnjih nekoliko dana to je bila i tema nekoliko sastanaka,no kako god samo da stane rat.E sada ce Ameri morati da nadju nov teren za ,,ratne igre,,

Happy dreamer

pre 8 godina

Hahahah... Ubrzo će Kina sve da demantuje... Kina se sigurno neće mešati u ovaj sukob. Njima je Amerika suviše veliko tržište da bi da se odrekli. Ovo je samo ruska propaganda... Jeftina kao i do sada...

andrija

pre 8 godina

Kinezi su pre 2 dana prošli Suecki kanal. Kurdi su podržali Ruse i njihovu koaliciju. Ajmo sada i ostale zemlje BRIKS-a da se priključe.
Rusi su u zadnjih par nedelja postali aktivni učesnik u ratu protiv terorista u Siriji. I to za sada daje odlične rezultate. Na udaru su glavna uporišta ID, glavni grad Raka i Der ez Zor. Navodno je danas prvi put ruska avijacija bombardovala položaje ID. Situacija na frontu je okrenuta za 180 stepeni.
Izgleda da je američka (anti)ISIS koalicija za godinu dana bombardovala samo pustinjski pesak. Nikakve rezultate nisu postigli.

kima

pre 8 godina

Ajde Rusi. razvalite tu boraniju, da se vidi ko je tata, a mama(teroristima) amerika, moze samo da place kako vi ne sirite demokratiju kao oni i kako su zabrinuti zbog krsenja ljudskih prava pobunjenika i isis-a.

tomy

pre 8 godina

Izgleda da su i Ameri shvatili da su zabrljali tj da su provaljeni i da ih sve veci dio Evrope gleda sa gadjenjem dok su sve oci uprte u Ruse da oni srede stvar.

mihajlo

pre 8 godina

Auuu, nemoj te tako. Pa ovi iz americke koalicije nisu racunali na to, oni to onako malo nadlecu, bombarduju nesto vise regularnu vojsku, malo manje ove iz IS potpomognutim iz saudi arabije, americkim oruzijem. Nemoj te tako, kome da se proda oruzuje i dalje i kome se bas sada ide kuci, kad je naj interesantnije, prodaja raste, izbeglice nasrcu na EU, pa sta ces bokje za jednu ekonomiju zvanu dolar.

realan

pre 8 godina

Elem prava istina je stari Americki trik koji je uvek palio. Naprave haos u celom svetu ili manje da bi oni bili jedina opcija da sprece taj haos i da dalje budu dobra strana koja se u svemu pita i kontrolisr nama~primer nama udare sankcije i izbombarduju pa nam sad nude pomoc da nas porobe ili izmisle neku bolest i izbace svoj lek...ali sada se desilo da taj haos ispravljaju neke druge zemlje i da im poremete planove.

Alas

pre 8 godina

Ovo je očekivano, samo treba biti pažljiv i voditi operaciju protiv terorizma, a ne protiv Islama, kako će neki prijatelji ID kvalifikovati ove aktivnosti. Svakako ohrabruje i učešće Turske, ali i Kine.

humanista

pre 8 godina

Pa zadnjih nekoliko dana to je bila i tema nekoliko sastanaka,no kako god samo da stane rat.E sada ce Ameri morati da nadju nov teren za ,,ratne igre,,

klon truper 404

pre 8 godina

Ko se sada pobuni, znaćemo da je umešao prstiće da se tvorevina zvana ID ili stvori ili da se bez ometanja siri i radi to što radi... Na žalost Nejtjanehu je vec isao da protestvuje kod Putina kako bi sirijska arapska armija mogla da ugrozi Izrael u slučaju pobede nad ID. A i nobelovac se čuvši za moguću rusku intervenciju, veoma zabrinuo da je osuđena na propast... Uh kako bih voleo da pogrešno tvrdim!!! Svima bih se lično izviuo!!!

pera

pre 8 godina

Bice zanimljivo. Inace ja mislim da Putin nije toliko genijalan koliko je Obama smijesan lik. Vjerovatno jedan od najgorih predsednika u istoriji SAD. Isprazni pozer i salonski levicar.

Davle

pre 8 godina

Hahahah... Ubrzo će Kina sve da demantuje... Kina se sigurno neće mešati u ovaj sukob. Njima je Amerika suviše veliko tržište da bi da se odrekli. Ovo je samo ruska propaganda... Jeftina kao i do sada...
(Happy dreamer, 25. septembar 2015 22:43)

Hahahahah...a Ameri će kao da vrate svoje firme u Ameriku gde bi placali radnike 5000 $ umesto da ih i dalje placaju u Kini 250 $.Nema nista od gubljenja trzista,ne brini se ti nista...

Dule

pre 8 godina

Jel zna neko odakle ISISU 2300 Hamera. Samo nemojte da kažete da su ih oteli od Iračke vojske, jer je to mnogo glup izgovor. Svakom iole normalnom čoveku je jasno da su USA uzrok problema, a ISIS je ipak samo posledica.

Mare

pre 8 godina

Za to vreme Zapadna propaganda mašina ne staje. Britanski Gardijan je već objavio tekst pod naslovom "Russian troops in Syria could end up helping Isis, report claims". Za one koji ne znaju da prevedem "Ruske trupe mogle bi biti (završiti) kao pomagači ISIS-a"

Zatim ide tekst o tome kako su Rusi zauzeli položaje u Siriji koji Zapadnim "stručnjacima" govore da oni zapravo žele napadati trupe koje se bore protiv Asada ali i protiv ISILA. Te time zaključuju da kao Rusima ISIL ne smeta i da su tu samo da sačuvaju "strašnog" Asada.

Naravno i dalje guraju priču da su Amerikanci jedini koji se "istinski" žele boriti protiv ISIL-a.

E to gospodo čita jedan prosečan Englez i posle se čudite što mrzi Rusiju.

Propaganda čista.

Filip

pre 8 godina

Ako se sirijskoj armiji pored ruske pridruzi i kineska vojska ,iran je vec uveliko uvucen u sukob i godisnje sa preko 15 milijardi dolara podrzava rezim Basara el Asada... E onda ce se to zvati anti Isil koalicija... Ovo sada sto amerikanci rade,kao na celu anti Isis koalicije i vec preko godinu dana kao bombarduju islamiste zapravo je cista farsa, sa jedne strane ih bombarduju(zapravo operacije su vrlo niskog inteziteta) , a sa druge konstantno doturaju naoruzanje i opremu. Ko prati situaciji u Siriji zna o cemu pricam, ogromne kolicine protiv tenkovskih navodjenih raketa americke proizvodnje se nalazi u rukama Isila i Al nusre.. Amerikanci su svojim delovanjem na bliskom istoku stvorili Isil, izgleda da ce ih Rusi unistiti.. Istorija se ponavlja Rusi ne zapocinju rat, oni ga zavrsavaju.

Mare

pre 8 godina

Islamisti su sada gotovi, jer Rusija i Kina nemaju milosti ni prema svom narodu. Plašim se sa sledi monstruozno bombardovanje svega, bez obzira na civile.

Hector

pre 8 godina

Ulazak Kine u ovaj rat je velika pobjeda Rusije! Nekoliko je tu bitnih stvari nakon ovog poteza KIne. To sada SAD-u daje jasan znak da se ne bori samo protiv Rusije veći i da se Kina (konačno) pridružila Ruskom bloku i da zapad sada ima mnogo jaču silu protiv sebe. Sa druge strane, nadam se da je ovo kraj Kineske "izolacije" i da će konačno zauzeti mjesto koje im pripada i stranu kojoj pripadaju. Takođe, ovo konačno može značiti povlačenje crta SAD-u da se kaže dokle smiju ići i da je dosta sa ovakvom politikom. I za kraj, konačno će se razotkriti sa je ISIS jedna vještačka tvorevina Vašingtona i da je strah od tih "terorista" po ostatak svijeta neosnovan. Ono što će zaista biti zanimljivo u narednim danima jeste reakcija SAD-a na ovaj poziv da se priključe koaliciji. Zaista, ali zaista velika pobjeda Putina i Rusije!

Happy dreamer

pre 8 godina

Hahahah... Ubrzo će Kina sve da demantuje... Kina se sigurno neće mešati u ovaj sukob. Njima je Amerika suviše veliko tržište da bi da se odrekli. Ovo je samo ruska propaganda... Jeftina kao i do sada...

pijani klovn

pre 8 godina

Rokajte pustinjske islamisticke manijake i da ni kamen na kamenu ne ostane. Beking&Moskau express. tu tut tu.game over ...nema vise isila..
Ni izbeglica na balkanu...

neko iz mase

pre 8 godina

@klot frket
Vidite,svi se pozivaju na taj Avganistan kako su rusi tu izgubili itd..Jesu izgubili jer su imali vojno slabiju tehniku od americke,to jeste istina ali ne zaboravite i korejski i vijetnamski rat gde su rusi i kinezi izdominirali,posebno u koreji gde su se vodile cak i vazdusne borbe izmedju amera i rusa i gde su ih rusi pocistili kao paucinu s plafona. Koliko su ruska tehnika i ljudstvo napredovali tokom ovih godina za vreme putina pokazuje cecenija i osetija itd..Mislim da kad bi se sada ponovio avganistan da bi to bila mnooogo drugacija prica nego tada. Pa sta vi mislite da bi ameri i nato laganica usli i kod nas pesadijom a da ne ocekuju ogromne gubitke? Sto su nas samo raketama i avionima przili? E isto bi sad bilo uz ovu naprednu tehnologiju i avganistancima i sada ovim isis..A najsladje se nasmejem kad ovde komentarisu kako su isis organizovani i ozbiljna vojna sila hahahhahaaha i opet ahahahaha,prosto ne mogu da poverujem da ih neko tako velica. Zivi bili pa videli ako se i kinezi umesaju u tu pricu sta ce biti jer i 20 aviona mnogo stete moze da napravi znajuci da isis nema ni jedan ;) I hvala Bogu da nema inace bi dovde stigli. Sad ce i oni da se provedu kao mi 99'da ih tuku s neba a ne vidis odakle + ce im uci i kopneno :D

klot frket

pre 8 godina

Kakvi smesni deciji komentari lol. Jedan kineski brod i 20-ak ruskih aviona ce unistiti isil?!?
Cilj je odbraniti damask i asada, i sacuvati adut za kartanje sa usa.
Rusi su se opekli u afganistanu jednom zauvek.
Ali bar su zabavni ovi rus-supermen komentari :))

Rusofil_IQ0

pre 8 godina

90% komentara ovde su tragikomicni!!!

Pa vi ste nevidjene paljevine da ne upotrebim bolju rec!

Bez debele ekonomske potpore nema vojne sile!, kina i rusija su cicijaske zemlje ako mislite da ce oni da resavaju tudje proleme grdno se varate! Jedino ako im neko plati zlatom ili jos bolje $$ :)

Zivi bili pa videli!

Nimrod

pre 8 godina

Za slamanje IS nije presudna vojna moć,već iskrena namera da se to uradi.Kada su pre godinu dana krenuli sa akcijom bombardovanja položaja IS-a,američki političari,uključujući Kerija i Obamu,su iznosili procene da će ta operacija trajati i do 5 godina.Prosto je neverovatno da takva vojna sila ne može da se obračuna sa teroristima za kraće vreme.Istina nisu planirali da šalju trupe,ali su bar u Iraku imali kao podršku na zemlji Iračku vojsku,koju su obučavali američki vojni stručnjaci.Jasno je da nije bilo iskrene želje da se uništi IS već da se održi postojeće stanje,da kojim slučajem ne osvoje Bagdad ili u još gorem scenariju terorist ne stignu do granica sa S.Arabijom i Kuvajtom.Sa druge strane Izrael,glavni saveznik Vašingtona na Bliskom Istoku,je imao slično razmišljanje,jer IS ne predstavlja pretnju po njih.U Izraelu još uvek smatraju pretnjom Asadov režim,tako da građanski rat u Siriji je za njih pozitivna stvar.U više navrata Izrael je bombardovao ciljeve koji su pod kontrolom Sirijske vojske,dok toleriše pripadnike Al Nusre neposredno uz svoju granici isto tako i Turska bombarduje položaje Kurda na severu Sirije.Na kraju političari u Vašingtonu koriste IS da bi svoje građane držali u strahu od terorizma,a onda tzv.patriotski zakon,koji traje više od 10 godina ima smisla,a to znači prisluškivanje svojih građana,tajni zatvori i sl.Izgleda da su sve zemlje(SAD,Izrael,Turska,pa i S.Arabija)koje se navodno bore protiv terorizma zalažu za status qvo u Siriji,jer imaju od toga koristi.

Pepe

pre 8 godina

Sta kazu, kineski brod usao u Mediteran? I prati ga kineski nosac aviona?

Ma nemojte - verovatno se radi o trgovackom brodu. A nosace aviona Kina, jednostavno - nema. Jedini koji ima (Liaoning) se ne nalazi u aktivnoj sluzbi, vec sluzi za vezbu.

Rusofili, nemojte da se lozite.

sasa jokic

pre 8 godina

Au al' se primaju na izjavu nekog Ruskog senatora, koji verovatno ima zelju da se tako nesto desi...ali ne zaboravite, Ameri se za sve pitaju, na zalost.

tek je pocelo

pre 8 godina

Nemojte se paliti, nece ovo skoro biti gotovo. Gerila u prasumi i/ili pustinji je prakticno nepobediva, moguce je samo iscrpeti volju/motiv i sredstva, a to zna da potraje godinama a neretko i decenijama

Happy dreamer

pre 8 godina

Hahahah... Ubrzo će Kina sve da demantuje... Kina se sigurno neće mešati u ovaj sukob. Njima je Amerika suviše veliko tržište da bi da se odrekli. Ovo je samo ruska propaganda... Jeftina kao i do sada...

Mare

pre 8 godina

Islamisti su sada gotovi, jer Rusija i Kina nemaju milosti ni prema svom narodu. Plašim se sa sledi monstruozno bombardovanje svega, bez obzira na civile.

klot frket

pre 8 godina

Kakvi smesni deciji komentari lol. Jedan kineski brod i 20-ak ruskih aviona ce unistiti isil?!?
Cilj je odbraniti damask i asada, i sacuvati adut za kartanje sa usa.
Rusi su se opekli u afganistanu jednom zauvek.
Ali bar su zabavni ovi rus-supermen komentari :))

Rusofil_IQ0

pre 8 godina

90% komentara ovde su tragikomicni!!!

Pa vi ste nevidjene paljevine da ne upotrebim bolju rec!

Bez debele ekonomske potpore nema vojne sile!, kina i rusija su cicijaske zemlje ako mislite da ce oni da resavaju tudje proleme grdno se varate! Jedino ako im neko plati zlatom ili jos bolje $$ :)

Zivi bili pa videli!

sasa jokic

pre 8 godina

Au al' se primaju na izjavu nekog Ruskog senatora, koji verovatno ima zelju da se tako nesto desi...ali ne zaboravite, Ameri se za sve pitaju, na zalost.

Pepe

pre 8 godina

Sta kazu, kineski brod usao u Mediteran? I prati ga kineski nosac aviona?

Ma nemojte - verovatno se radi o trgovackom brodu. A nosace aviona Kina, jednostavno - nema. Jedini koji ima (Liaoning) se ne nalazi u aktivnoj sluzbi, vec sluzi za vezbu.

Rusofili, nemojte da se lozite.

pera

pre 8 godina

Bice zanimljivo. Inace ja mislim da Putin nije toliko genijalan koliko je Obama smijesan lik. Vjerovatno jedan od najgorih predsednika u istoriji SAD. Isprazni pozer i salonski levicar.

tek je pocelo

pre 8 godina

Nemojte se paliti, nece ovo skoro biti gotovo. Gerila u prasumi i/ili pustinji je prakticno nepobediva, moguce je samo iscrpeti volju/motiv i sredstva, a to zna da potraje godinama a neretko i decenijama

kima

pre 8 godina

Ajde Rusi. razvalite tu boraniju, da se vidi ko je tata, a mama(teroristima) amerika, moze samo da place kako vi ne sirite demokratiju kao oni i kako su zabrinuti zbog krsenja ljudskih prava pobunjenika i isis-a.

tomy

pre 8 godina

Izgleda da su i Ameri shvatili da su zabrljali tj da su provaljeni i da ih sve veci dio Evrope gleda sa gadjenjem dok su sve oci uprte u Ruse da oni srede stvar.

klon truper 404

pre 8 godina

Ko se sada pobuni, znaćemo da je umešao prstiće da se tvorevina zvana ID ili stvori ili da se bez ometanja siri i radi to što radi... Na žalost Nejtjanehu je vec isao da protestvuje kod Putina kako bi sirijska arapska armija mogla da ugrozi Izrael u slučaju pobede nad ID. A i nobelovac se čuvši za moguću rusku intervenciju, veoma zabrinuo da je osuđena na propast... Uh kako bih voleo da pogrešno tvrdim!!! Svima bih se lično izviuo!!!

mihajlo

pre 8 godina

Auuu, nemoj te tako. Pa ovi iz americke koalicije nisu racunali na to, oni to onako malo nadlecu, bombarduju nesto vise regularnu vojsku, malo manje ove iz IS potpomognutim iz saudi arabije, americkim oruzijem. Nemoj te tako, kome da se proda oruzuje i dalje i kome se bas sada ide kuci, kad je naj interesantnije, prodaja raste, izbeglice nasrcu na EU, pa sta ces bokje za jednu ekonomiju zvanu dolar.

andrija

pre 8 godina

Kinezi su pre 2 dana prošli Suecki kanal. Kurdi su podržali Ruse i njihovu koaliciju. Ajmo sada i ostale zemlje BRIKS-a da se priključe.
Rusi su u zadnjih par nedelja postali aktivni učesnik u ratu protiv terorista u Siriji. I to za sada daje odlične rezultate. Na udaru su glavna uporišta ID, glavni grad Raka i Der ez Zor. Navodno je danas prvi put ruska avijacija bombardovala položaje ID. Situacija na frontu je okrenuta za 180 stepeni.
Izgleda da je američka (anti)ISIS koalicija za godinu dana bombardovala samo pustinjski pesak. Nikakve rezultate nisu postigli.

realan

pre 8 godina

Elem prava istina je stari Americki trik koji je uvek palio. Naprave haos u celom svetu ili manje da bi oni bili jedina opcija da sprece taj haos i da dalje budu dobra strana koja se u svemu pita i kontrolisr nama~primer nama udare sankcije i izbombarduju pa nam sad nude pomoc da nas porobe ili izmisle neku bolest i izbace svoj lek...ali sada se desilo da taj haos ispravljaju neke druge zemlje i da im poremete planove.

Davle

pre 8 godina

Hahahah... Ubrzo će Kina sve da demantuje... Kina se sigurno neće mešati u ovaj sukob. Njima je Amerika suviše veliko tržište da bi da se odrekli. Ovo je samo ruska propaganda... Jeftina kao i do sada...
(Happy dreamer, 25. septembar 2015 22:43)

Hahahahah...a Ameri će kao da vrate svoje firme u Ameriku gde bi placali radnike 5000 $ umesto da ih i dalje placaju u Kini 250 $.Nema nista od gubljenja trzista,ne brini se ti nista...

Alas

pre 8 godina

Ovo je očekivano, samo treba biti pažljiv i voditi operaciju protiv terorizma, a ne protiv Islama, kako će neki prijatelji ID kvalifikovati ove aktivnosti. Svakako ohrabruje i učešće Turske, ali i Kine.

Dule

pre 8 godina

Jel zna neko odakle ISISU 2300 Hamera. Samo nemojte da kažete da su ih oteli od Iračke vojske, jer je to mnogo glup izgovor. Svakom iole normalnom čoveku je jasno da su USA uzrok problema, a ISIS je ipak samo posledica.

humanista

pre 8 godina

Pa zadnjih nekoliko dana to je bila i tema nekoliko sastanaka,no kako god samo da stane rat.E sada ce Ameri morati da nadju nov teren za ,,ratne igre,,

Filip

pre 8 godina

Ako se sirijskoj armiji pored ruske pridruzi i kineska vojska ,iran je vec uveliko uvucen u sukob i godisnje sa preko 15 milijardi dolara podrzava rezim Basara el Asada... E onda ce se to zvati anti Isil koalicija... Ovo sada sto amerikanci rade,kao na celu anti Isis koalicije i vec preko godinu dana kao bombarduju islamiste zapravo je cista farsa, sa jedne strane ih bombarduju(zapravo operacije su vrlo niskog inteziteta) , a sa druge konstantno doturaju naoruzanje i opremu. Ko prati situaciji u Siriji zna o cemu pricam, ogromne kolicine protiv tenkovskih navodjenih raketa americke proizvodnje se nalazi u rukama Isila i Al nusre.. Amerikanci su svojim delovanjem na bliskom istoku stvorili Isil, izgleda da ce ih Rusi unistiti.. Istorija se ponavlja Rusi ne zapocinju rat, oni ga zavrsavaju.

Hector

pre 8 godina

Ulazak Kine u ovaj rat je velika pobjeda Rusije! Nekoliko je tu bitnih stvari nakon ovog poteza KIne. To sada SAD-u daje jasan znak da se ne bori samo protiv Rusije veći i da se Kina (konačno) pridružila Ruskom bloku i da zapad sada ima mnogo jaču silu protiv sebe. Sa druge strane, nadam se da je ovo kraj Kineske "izolacije" i da će konačno zauzeti mjesto koje im pripada i stranu kojoj pripadaju. Takođe, ovo konačno može značiti povlačenje crta SAD-u da se kaže dokle smiju ići i da je dosta sa ovakvom politikom. I za kraj, konačno će se razotkriti sa je ISIS jedna vještačka tvorevina Vašingtona i da je strah od tih "terorista" po ostatak svijeta neosnovan. Ono što će zaista biti zanimljivo u narednim danima jeste reakcija SAD-a na ovaj poziv da se priključe koaliciji. Zaista, ali zaista velika pobjeda Putina i Rusije!

neko iz mase

pre 8 godina

@klot frket
Vidite,svi se pozivaju na taj Avganistan kako su rusi tu izgubili itd..Jesu izgubili jer su imali vojno slabiju tehniku od americke,to jeste istina ali ne zaboravite i korejski i vijetnamski rat gde su rusi i kinezi izdominirali,posebno u koreji gde su se vodile cak i vazdusne borbe izmedju amera i rusa i gde su ih rusi pocistili kao paucinu s plafona. Koliko su ruska tehnika i ljudstvo napredovali tokom ovih godina za vreme putina pokazuje cecenija i osetija itd..Mislim da kad bi se sada ponovio avganistan da bi to bila mnooogo drugacija prica nego tada. Pa sta vi mislite da bi ameri i nato laganica usli i kod nas pesadijom a da ne ocekuju ogromne gubitke? Sto su nas samo raketama i avionima przili? E isto bi sad bilo uz ovu naprednu tehnologiju i avganistancima i sada ovim isis..A najsladje se nasmejem kad ovde komentarisu kako su isis organizovani i ozbiljna vojna sila hahahhahaaha i opet ahahahaha,prosto ne mogu da poverujem da ih neko tako velica. Zivi bili pa videli ako se i kinezi umesaju u tu pricu sta ce biti jer i 20 aviona mnogo stete moze da napravi znajuci da isis nema ni jedan ;) I hvala Bogu da nema inace bi dovde stigli. Sad ce i oni da se provedu kao mi 99'da ih tuku s neba a ne vidis odakle + ce im uci i kopneno :D

Mare

pre 8 godina

Za to vreme Zapadna propaganda mašina ne staje. Britanski Gardijan je već objavio tekst pod naslovom "Russian troops in Syria could end up helping Isis, report claims". Za one koji ne znaju da prevedem "Ruske trupe mogle bi biti (završiti) kao pomagači ISIS-a"

Zatim ide tekst o tome kako su Rusi zauzeli položaje u Siriji koji Zapadnim "stručnjacima" govore da oni zapravo žele napadati trupe koje se bore protiv Asada ali i protiv ISILA. Te time zaključuju da kao Rusima ISIL ne smeta i da su tu samo da sačuvaju "strašnog" Asada.

Naravno i dalje guraju priču da su Amerikanci jedini koji se "istinski" žele boriti protiv ISIL-a.

E to gospodo čita jedan prosečan Englez i posle se čudite što mrzi Rusiju.

Propaganda čista.

pijani klovn

pre 8 godina

Rokajte pustinjske islamisticke manijake i da ni kamen na kamenu ne ostane. Beking&Moskau express. tu tut tu.game over ...nema vise isila..
Ni izbeglica na balkanu...

Nimrod

pre 8 godina

Za slamanje IS nije presudna vojna moć,već iskrena namera da se to uradi.Kada su pre godinu dana krenuli sa akcijom bombardovanja položaja IS-a,američki političari,uključujući Kerija i Obamu,su iznosili procene da će ta operacija trajati i do 5 godina.Prosto je neverovatno da takva vojna sila ne može da se obračuna sa teroristima za kraće vreme.Istina nisu planirali da šalju trupe,ali su bar u Iraku imali kao podršku na zemlji Iračku vojsku,koju su obučavali američki vojni stručnjaci.Jasno je da nije bilo iskrene želje da se uništi IS već da se održi postojeće stanje,da kojim slučajem ne osvoje Bagdad ili u još gorem scenariju terorist ne stignu do granica sa S.Arabijom i Kuvajtom.Sa druge strane Izrael,glavni saveznik Vašingtona na Bliskom Istoku,je imao slično razmišljanje,jer IS ne predstavlja pretnju po njih.U Izraelu još uvek smatraju pretnjom Asadov režim,tako da građanski rat u Siriji je za njih pozitivna stvar.U više navrata Izrael je bombardovao ciljeve koji su pod kontrolom Sirijske vojske,dok toleriše pripadnike Al Nusre neposredno uz svoju granici isto tako i Turska bombarduje položaje Kurda na severu Sirije.Na kraju političari u Vašingtonu koriste IS da bi svoje građane držali u strahu od terorizma,a onda tzv.patriotski zakon,koji traje više od 10 godina ima smisla,a to znači prisluškivanje svojih građana,tajni zatvori i sl.Izgleda da su sve zemlje(SAD,Izrael,Turska,pa i S.Arabija)koje se navodno bore protiv terorizma zalažu za status qvo u Siriji,jer imaju od toga koristi.