Utorak, 22.09.2015.

16:05

Vučić: Hrvatski odgovor iz zone sumraka

Zvanični Beograd je šokiran obrazloženjem Hrvatske zašto je zaustavila teretni saobraćaj iz Srbije, a usmeni odgovor neprijatno je iznenadio srpske zvaničnike.

Izvor: B92

Vuèiæ: Hrvatski odgovor iz zone sumraka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Danja

pre 8 godina

Ne treba nasedati na provokacije hrvatskog premijera i ishitreno reagovati.Ne sumnjam da nas premijer nece naci pravo resenje i resiti ovaj problem

ALEKSANDARA -22

pre 8 godina

Mislim da je Srbija jos jednom bila izuzetno korektna kada je Hrvatskoj dal jos vremena da se dozovu pameti jer ovakvim ponasanjem pokazuju da nisu za dogovor sa Srbijom nadajmo se da Srbija nece morati da uvodi Hrvatskoj kontramere, jer one nece doneti nikom dobro, pokvarice odnose i trebace dosta vremena da se ponovo uspostave normalni odnosi.

zabrinuta

pre 8 godina

Ne znam da li je hrvatski odgovor iz zone sumraka, ne znam ni od koga je Vučić tražio da mu objasni, još manje znam kakve sve to veze ima s tim što on nije vernik, ali ozbiljno se brinem za njegovo zdravlje, jer mi je danas delovao potpuno unezvereno.

Marin

pre 8 godina

Nemojte se čuditi Milanovićevom odgovoru. Mi u Hrvatskoj takve budalaštine slušamo već skoro 4 godine.
Ženi koja je zbog poplave prošle godine ostala bez krova nad glavom lik je prilikom posjete poplavnjenih područja rekao da je i njemu u stanu pukla cijev. Takvih budalaština ima na tone. Sretni ćemo biti kada se makne.

Kolarevic

pre 8 godina

Oni nemaju gde, put sami biraju, niko ih ne usmerava vec nasumice samo idu. Siroti ljudi, pa da li je moguce da pobegnu od zla da bi ih jos vece zlo docekalo?! Ako Bog postoji ja se nadam da gleda!!!!

Sa strane

pre 8 godina

Koliko se mi evropljani volimo!
Dosli neki treci (u prolazu) i posvadjali nas bez izgovorenr recenice. Potrudite se da ih sto lakse i brze prosledite bogatima koji imaju sredstava da se o njima brinu, uskoro ce postati hladno...

kajmak iz bosne

pre 8 godina

polako ljudi, polako, oko cega se svadjaju ovi ministri? utakmica, nafta, gasovod? ne pise nigdje. ajde novinari deder napisite oko cega je frka.. jer ne da mi se citat pet epizoda unazad. to ni u spanskim serijama ne radim nego pocnem fino od sredine, pa mi strina objasni usput cija majka crnu vunu prede i ko ga je kome prvi zalaufo

Boža Pub

pre 8 godina

Migranti su dosli cak iz Sirije, a Hrvati kaznjavaju nas kao da smo ih mi odande doveli i kao da im mi mozemo narediti kuda dalje da idu...Cinjenica je da oni sigurno ne bi isli kroz RH da mogu da prodju kroz Madjarsku...Hrvati su imali vremena da se pripreme za ovaj talas migranata, posto nisu sada pokusavaju da prikriju svoju nesposobnost upiruci prstom u druge...

mandić

pre 8 godina

"vickasti" i nadasve "oštroumni" naš premijer je trebalo da se pod-hitno sastane sa istim takvim hrvatskim kolegom i da, kao ljudi, razreše konflikt, na obostrano zadovoljstvo! međutim... nema tu pameti, državničke mudrosti, tolerancije ...

Bez preterivanja

pre 8 godina

'Ajde, oladite malo s tim branjenjem srpskog naroda od strane AV, kao da se tu sad radi o nasoj ugrozenosti. Jos malo i stize zima, najteze ce biti izbeglicama koji se salju od nemila do nedraga. Nama jos nista ne fali (osim standardnog), ekonomski potezi skode svima, a u krajnjoj instanci nece Srbija biti prozivana zbog svog tretmana ilegalnih emigranata, vec EU. Kako taj problem tretira Italija kad se hiljade iskrcaju na njene obale? Zasto ih Grcka prosledjuje, a Madjarska dize zicanu ogradu? Zasto ne idu preko Rumunije i Bugarske? Bosne?
Ima mnogo vrlo kontroverznih pitanja koja Srbija u pravom diplomatskom maniru treba da postavi, a premijer upada u jeftinu zamku Hrvatske i kompromituje se neiskustvom i nedostatkom manira. Tema je mnogo veca od ovog tradicionalnog prepucavanja dva mala (u svakom smislu) naroda.

Anonimni

pre 8 godina

Ја не знам да ли Хрватска свесна шта говори.Да они постављају ултиматуме у вези са тим јадним људима као да су они животиње.Да пола пошаљемо на хоргош а пола код њих па ће они пустити терминал за камионе.Људи оно је за неповеровати они не заслужују да буду чланица Еу прекршила је све њихове стандарде.Треба реаговати хладне главе и дипломатским путем и верујем да Вучић неће то дозволито он неда свој народ и своју земљу то је одлика правог лидера и вође..Нетреба ћутати...

Мина

pre 8 godina

Добро и све нам наприча, одржа нам кратак историјски час, само нам ниси рекао шта ћеш да предузмеш осим ако ово "оштро" обраћање није та контрамера.

Kamiondzija

pre 8 godina

Jedino resenje da svi prevoznici koji se svojim kamionima nalaze oko Zagreba, da blokiraju put dok se ne otvori prelaz, ovde svi gube, a cini mi se da ce najvise Milanovic izgubiti ovim cistim izivljavanjem

netko tamo

pre 8 godina

bome vama i nama nije dosadno s premijerima koje imamo, ovaj vas je zivo "pozoriste u kuci", placljiva teatralna diva, a ovaj nas kao da uopce ne percipira relnost, potpuno lisen ikakvih briga, racunajuci da ce mu gđa Merkel ceskati guzu dok sa svih strana reze na njega a u zelju mu svaki sat ulazi na 1000 migranata kroz polja i kukuruzista...
i oba vrlo uspjesno huskaju narod a budale se loze i vade zahrđale kubure iz ormara...
je li problem preusmjeriti dio izbjeglica prema Mađarskoj u svrhu otvaranja granica ili da opet zaratimo zbog tastina dva losa politicara?

Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti!

pre 8 godina

"Ma kakvi odnosi Srbije i Hrvatske, u pitanju je njihov..."

... njihova predizborna kampanja (promidžba), t(o)ačnije međustranački nemilosrdni medijski rat u ko(je)me se ne biraju sredstva, zarad zadobijanja makar pol(a) procenta glasačkog t(ij)ela.

?

pre 8 godina

To je to znaci? Malo slabo moram reci. Iako sam Hrvat ne mogu i ne zelim priznati diplomacijsku pobjedu Hrvatske jer ne mogu vjerovati da je jedan Milanovic nadmudrio Vucica tako jeftino i arogantno. Nije mi pretjerano zao Vucica, daleko od toga, nego ovaj sad dobiva u Hrvatskoj jeftine poene na ovome.

banana republika

pre 8 godina

ja kad samo cujem ovog Vucica da se javno obraca recnikom koji se koristi kad odes na pijac i popricas sa prodavcem krastavaca iz Gornje Prcilovice, shvatim u kakvom smo mi problemu i kakva je ova drzava farsa... no hope...

RistaAlfista

pre 8 godina

Царински рат опет, па да зарадимо...опет.
Немој само да одговарамо на мере у складу са прописима, смејаће нам се иза леђа цео Свет. Него лепо тотална блокада свега хрватског, па удриии.

ma kome ja pričam

pre 8 godina

“Njihov odgovor spada u zonu sumraka. Odgovor glasi: Hajde vi, Srbi, pošaljite pola izbeglica na Horgoš, samo pola kod nas i mi ćemo da vam pustimo kamione. Ljudi, to je zvaničan odgovor hrvatske vlade. Da li iko u svetu može da veruje?“, rekao je Vučić.

A da li iko u svetu može da veruje da se Vi na to ovako iščuđavate?
Od samog početka je bilo jasno da ova "izbeglička kriza" menja sve, da se ne poštuju zakoni, da EU nema ujednačen stav, da praktično niko nema rešenje i sad se Vi tu nešto iščuđavate.
Ovo je mnooogo veća i krupnija igra i ni jedan jedini dil koji je napravljen ili makar nagovešten, više ne važi.

adio balkanjerosi!

pre 8 godina

Sve zemlje i nacije kad tad nadju neki zajednicki jezik. Jedino se mi balkanci patoloski trudimo da se ne razumemo, iako manje vise isti jezik pricamo vekovima. Tuzno je to. Gadljivo za gledanje i slusanje u 21 veku. Zato sam spakovao kofere. Odlazim kod sestre preko bare, jer ovo ovde silovanje inteligencije nema nikakvog smisla. Nekako mi ne deluje da ce doci pametnija i uljudnija vremena.

Varg Vikernes

pre 8 godina

Ako ti je cilj da stitis gradjane Srbije, digni ogradu na granici sa Makedonijom i neces imati nikakvih problema ni sa Madjarima ni Hrvatima ni Rumunima.
Ali ocigledno su sve opcije moguce osim te da se zatvori granica za ekonomske migrante. Kao da mu od njih zavisi politicki zivot.

zoran

pre 8 godina

Upravo procitah odgovor EK na Vucicev zahtev u vezi zatvaranja Hrvatske granice na sajtu jednih beogradskih dnevnih novina.
Zatvaranje granica je po Sengenskom sporazumu!!!
Pametnome,dovoljno.

Glas Razuma

pre 8 godina

Dragi Premijeru, ne treba da se krstite, nego da pronadjete resenje kako da makar zadrzite izbeglice. Srbija ne razmislja racionalno, Srbija ne nudi resenje (kao ni Makedonija). Srbija ponovo, ne nudi resenje koje je dobro za Srbiju niti resenje koje je dobro za okolinu.

Catalunya

pre 8 godina

A tvoja izjava je mnogo pametnija, bas prilici ozbiljnom premijeru koji zeli da zastiti interese drzave. Samo prepucavanje u prazno kao kad se cobani prepiru oko medje.

x-man

pre 8 godina

Ne vredi vucko opet prazna prica , mnogo price i uznemiravnja ovog mucenog naroda a opet nista , protiv jaci i Eu ne moze se ni ujednom pogledu... uradi nesto za svoj narod da i mi nebi sa sirijcima pod ruku i u potragu za poslednjim vozom... 24h sata obmanjujes narod sa nekim pricam o enigrantima verovatno bi tako do kraja mandata...

Rok prosao

pre 8 godina

Pa sta ce sad ovaj zamerice se svim nasim susedima zbog nazovi izbeglica.Da se razumemo prave izbeglice iz svakog rata od vajkada zaustave se na prvoj teritoriji gde rata nema ,jedna od ovih turbo izbeglica izjavljuje da nece da ostane u Sloveniji jer je to jedna siromasna zemlja.Pa za koga radi ovaj vucic da covek stavi prst na celo i da se zapita onda?Ma more kad ce ti izbori vec jednom?

Boža Pub

pre 8 godina

Migranti su dosli cak iz Sirije, a Hrvati kaznjavaju nas kao da smo ih mi odande doveli i kao da im mi mozemo narediti kuda dalje da idu...Cinjenica je da oni sigurno ne bi isli kroz RH da mogu da prodju kroz Madjarsku...Hrvati su imali vremena da se pripreme za ovaj talas migranata, posto nisu sada pokusavaju da prikriju svoju nesposobnost upiruci prstom u druge...

Varg Vikernes

pre 8 godina

Ako ti je cilj da stitis gradjane Srbije, digni ogradu na granici sa Makedonijom i neces imati nikakvih problema ni sa Madjarima ni Hrvatima ni Rumunima.
Ali ocigledno su sve opcije moguce osim te da se zatvori granica za ekonomske migrante. Kao da mu od njih zavisi politicki zivot.

Anonimni

pre 8 godina

Ја не знам да ли Хрватска свесна шта говори.Да они постављају ултиматуме у вези са тим јадним људима као да су они животиње.Да пола пошаљемо на хоргош а пола код њих па ће они пустити терминал за камионе.Људи оно је за неповеровати они не заслужују да буду чланица Еу прекршила је све њихове стандарде.Треба реаговати хладне главе и дипломатским путем и верујем да Вучић неће то дозволито он неда свој народ и своју земљу то је одлика правог лидера и вође..Нетреба ћутати...

Kolarevic

pre 8 godina

Oni nemaju gde, put sami biraju, niko ih ne usmerava vec nasumice samo idu. Siroti ljudi, pa da li je moguce da pobegnu od zla da bi ih jos vece zlo docekalo?! Ako Bog postoji ja se nadam da gleda!!!!

Kamiondzija

pre 8 godina

Jedino resenje da svi prevoznici koji se svojim kamionima nalaze oko Zagreba, da blokiraju put dok se ne otvori prelaz, ovde svi gube, a cini mi se da ce najvise Milanovic izgubiti ovim cistim izivljavanjem

Marin

pre 8 godina

Nemojte se čuditi Milanovićevom odgovoru. Mi u Hrvatskoj takve budalaštine slušamo već skoro 4 godine.
Ženi koja je zbog poplave prošle godine ostala bez krova nad glavom lik je prilikom posjete poplavnjenih područja rekao da je i njemu u stanu pukla cijev. Takvih budalaština ima na tone. Sretni ćemo biti kada se makne.

banana republika

pre 8 godina

ja kad samo cujem ovog Vucica da se javno obraca recnikom koji se koristi kad odes na pijac i popricas sa prodavcem krastavaca iz Gornje Prcilovice, shvatim u kakvom smo mi problemu i kakva je ova drzava farsa... no hope...

Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti!

pre 8 godina

"Ma kakvi odnosi Srbije i Hrvatske, u pitanju je njihov..."

... njihova predizborna kampanja (promidžba), t(o)ačnije međustranački nemilosrdni medijski rat u ko(je)me se ne biraju sredstva, zarad zadobijanja makar pol(a) procenta glasačkog t(ij)ela.

adio balkanjerosi!

pre 8 godina

Sve zemlje i nacije kad tad nadju neki zajednicki jezik. Jedino se mi balkanci patoloski trudimo da se ne razumemo, iako manje vise isti jezik pricamo vekovima. Tuzno je to. Gadljivo za gledanje i slusanje u 21 veku. Zato sam spakovao kofere. Odlazim kod sestre preko bare, jer ovo ovde silovanje inteligencije nema nikakvog smisla. Nekako mi ne deluje da ce doci pametnija i uljudnija vremena.

netko tamo

pre 8 godina

bome vama i nama nije dosadno s premijerima koje imamo, ovaj vas je zivo "pozoriste u kuci", placljiva teatralna diva, a ovaj nas kao da uopce ne percipira relnost, potpuno lisen ikakvih briga, racunajuci da ce mu gđa Merkel ceskati guzu dok sa svih strana reze na njega a u zelju mu svaki sat ulazi na 1000 migranata kroz polja i kukuruzista...
i oba vrlo uspjesno huskaju narod a budale se loze i vade zahrđale kubure iz ormara...
je li problem preusmjeriti dio izbjeglica prema Mađarskoj u svrhu otvaranja granica ili da opet zaratimo zbog tastina dva losa politicara?

ma kome ja pričam

pre 8 godina

“Njihov odgovor spada u zonu sumraka. Odgovor glasi: Hajde vi, Srbi, pošaljite pola izbeglica na Horgoš, samo pola kod nas i mi ćemo da vam pustimo kamione. Ljudi, to je zvaničan odgovor hrvatske vlade. Da li iko u svetu može da veruje?“, rekao je Vučić.

A da li iko u svetu može da veruje da se Vi na to ovako iščuđavate?
Od samog početka je bilo jasno da ova "izbeglička kriza" menja sve, da se ne poštuju zakoni, da EU nema ujednačen stav, da praktično niko nema rešenje i sad se Vi tu nešto iščuđavate.
Ovo je mnooogo veća i krupnija igra i ni jedan jedini dil koji je napravljen ili makar nagovešten, više ne važi.

zoran

pre 8 godina

Upravo procitah odgovor EK na Vucicev zahtev u vezi zatvaranja Hrvatske granice na sajtu jednih beogradskih dnevnih novina.
Zatvaranje granica je po Sengenskom sporazumu!!!
Pametnome,dovoljno.

Catalunya

pre 8 godina

A tvoja izjava je mnogo pametnija, bas prilici ozbiljnom premijeru koji zeli da zastiti interese drzave. Samo prepucavanje u prazno kao kad se cobani prepiru oko medje.

?

pre 8 godina

To je to znaci? Malo slabo moram reci. Iako sam Hrvat ne mogu i ne zelim priznati diplomacijsku pobjedu Hrvatske jer ne mogu vjerovati da je jedan Milanovic nadmudrio Vucica tako jeftino i arogantno. Nije mi pretjerano zao Vucica, daleko od toga, nego ovaj sad dobiva u Hrvatskoj jeftine poene na ovome.

x-man

pre 8 godina

Ne vredi vucko opet prazna prica , mnogo price i uznemiravnja ovog mucenog naroda a opet nista , protiv jaci i Eu ne moze se ni ujednom pogledu... uradi nesto za svoj narod da i mi nebi sa sirijcima pod ruku i u potragu za poslednjim vozom... 24h sata obmanjujes narod sa nekim pricam o enigrantima verovatno bi tako do kraja mandata...

mandić

pre 8 godina

"vickasti" i nadasve "oštroumni" naš premijer je trebalo da se pod-hitno sastane sa istim takvim hrvatskim kolegom i da, kao ljudi, razreše konflikt, na obostrano zadovoljstvo! međutim... nema tu pameti, državničke mudrosti, tolerancije ...

RistaAlfista

pre 8 godina

Царински рат опет, па да зарадимо...опет.
Немој само да одговарамо на мере у складу са прописима, смејаће нам се иза леђа цео Свет. Него лепо тотална блокада свега хрватског, па удриии.

Glas Razuma

pre 8 godina

Dragi Premijeru, ne treba da se krstite, nego da pronadjete resenje kako da makar zadrzite izbeglice. Srbija ne razmislja racionalno, Srbija ne nudi resenje (kao ni Makedonija). Srbija ponovo, ne nudi resenje koje je dobro za Srbiju niti resenje koje je dobro za okolinu.

Rok prosao

pre 8 godina

Pa sta ce sad ovaj zamerice se svim nasim susedima zbog nazovi izbeglica.Da se razumemo prave izbeglice iz svakog rata od vajkada zaustave se na prvoj teritoriji gde rata nema ,jedna od ovih turbo izbeglica izjavljuje da nece da ostane u Sloveniji jer je to jedna siromasna zemlja.Pa za koga radi ovaj vucic da covek stavi prst na celo i da se zapita onda?Ma more kad ce ti izbori vec jednom?

Мина

pre 8 godina

Добро и све нам наприча, одржа нам кратак историјски час, само нам ниси рекао шта ћеш да предузмеш осим ако ово "оштро" обраћање није та контрамера.

Bez preterivanja

pre 8 godina

'Ajde, oladite malo s tim branjenjem srpskog naroda od strane AV, kao da se tu sad radi o nasoj ugrozenosti. Jos malo i stize zima, najteze ce biti izbeglicama koji se salju od nemila do nedraga. Nama jos nista ne fali (osim standardnog), ekonomski potezi skode svima, a u krajnjoj instanci nece Srbija biti prozivana zbog svog tretmana ilegalnih emigranata, vec EU. Kako taj problem tretira Italija kad se hiljade iskrcaju na njene obale? Zasto ih Grcka prosledjuje, a Madjarska dize zicanu ogradu? Zasto ne idu preko Rumunije i Bugarske? Bosne?
Ima mnogo vrlo kontroverznih pitanja koja Srbija u pravom diplomatskom maniru treba da postavi, a premijer upada u jeftinu zamku Hrvatske i kompromituje se neiskustvom i nedostatkom manira. Tema je mnogo veca od ovog tradicionalnog prepucavanja dva mala (u svakom smislu) naroda.

Sa strane

pre 8 godina

Koliko se mi evropljani volimo!
Dosli neki treci (u prolazu) i posvadjali nas bez izgovorenr recenice. Potrudite se da ih sto lakse i brze prosledite bogatima koji imaju sredstava da se o njima brinu, uskoro ce postati hladno...

kajmak iz bosne

pre 8 godina

polako ljudi, polako, oko cega se svadjaju ovi ministri? utakmica, nafta, gasovod? ne pise nigdje. ajde novinari deder napisite oko cega je frka.. jer ne da mi se citat pet epizoda unazad. to ni u spanskim serijama ne radim nego pocnem fino od sredine, pa mi strina objasni usput cija majka crnu vunu prede i ko ga je kome prvi zalaufo

zabrinuta

pre 8 godina

Ne znam da li je hrvatski odgovor iz zone sumraka, ne znam ni od koga je Vučić tražio da mu objasni, još manje znam kakve sve to veze ima s tim što on nije vernik, ali ozbiljno se brinem za njegovo zdravlje, jer mi je danas delovao potpuno unezvereno.

ALEKSANDARA -22

pre 8 godina

Mislim da je Srbija jos jednom bila izuzetno korektna kada je Hrvatskoj dal jos vremena da se dozovu pameti jer ovakvim ponasanjem pokazuju da nisu za dogovor sa Srbijom nadajmo se da Srbija nece morati da uvodi Hrvatskoj kontramere, jer one nece doneti nikom dobro, pokvarice odnose i trebace dosta vremena da se ponovo uspostave normalni odnosi.

Danja

pre 8 godina

Ne treba nasedati na provokacije hrvatskog premijera i ishitreno reagovati.Ne sumnjam da nas premijer nece naci pravo resenje i resiti ovaj problem

Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti!

pre 8 godina

"Ma kakvi odnosi Srbije i Hrvatske, u pitanju je njihov..."

... njihova predizborna kampanja (promidžba), t(o)ačnije međustranački nemilosrdni medijski rat u ko(je)me se ne biraju sredstva, zarad zadobijanja makar pol(a) procenta glasačkog t(ij)ela.

Varg Vikernes

pre 8 godina

Ako ti je cilj da stitis gradjane Srbije, digni ogradu na granici sa Makedonijom i neces imati nikakvih problema ni sa Madjarima ni Hrvatima ni Rumunima.
Ali ocigledno su sve opcije moguce osim te da se zatvori granica za ekonomske migrante. Kao da mu od njih zavisi politicki zivot.

adio balkanjerosi!

pre 8 godina

Sve zemlje i nacije kad tad nadju neki zajednicki jezik. Jedino se mi balkanci patoloski trudimo da se ne razumemo, iako manje vise isti jezik pricamo vekovima. Tuzno je to. Gadljivo za gledanje i slusanje u 21 veku. Zato sam spakovao kofere. Odlazim kod sestre preko bare, jer ovo ovde silovanje inteligencije nema nikakvog smisla. Nekako mi ne deluje da ce doci pametnija i uljudnija vremena.

ma kome ja pričam

pre 8 godina

“Njihov odgovor spada u zonu sumraka. Odgovor glasi: Hajde vi, Srbi, pošaljite pola izbeglica na Horgoš, samo pola kod nas i mi ćemo da vam pustimo kamione. Ljudi, to je zvaničan odgovor hrvatske vlade. Da li iko u svetu može da veruje?“, rekao je Vučić.

A da li iko u svetu može da veruje da se Vi na to ovako iščuđavate?
Od samog početka je bilo jasno da ova "izbeglička kriza" menja sve, da se ne poštuju zakoni, da EU nema ujednačen stav, da praktično niko nema rešenje i sad se Vi tu nešto iščuđavate.
Ovo je mnooogo veća i krupnija igra i ni jedan jedini dil koji je napravljen ili makar nagovešten, više ne važi.

netko tamo

pre 8 godina

bome vama i nama nije dosadno s premijerima koje imamo, ovaj vas je zivo "pozoriste u kuci", placljiva teatralna diva, a ovaj nas kao da uopce ne percipira relnost, potpuno lisen ikakvih briga, racunajuci da ce mu gđa Merkel ceskati guzu dok sa svih strana reze na njega a u zelju mu svaki sat ulazi na 1000 migranata kroz polja i kukuruzista...
i oba vrlo uspjesno huskaju narod a budale se loze i vade zahrđale kubure iz ormara...
je li problem preusmjeriti dio izbjeglica prema Mađarskoj u svrhu otvaranja granica ili da opet zaratimo zbog tastina dva losa politicara?

banana republika

pre 8 godina

ja kad samo cujem ovog Vucica da se javno obraca recnikom koji se koristi kad odes na pijac i popricas sa prodavcem krastavaca iz Gornje Prcilovice, shvatim u kakvom smo mi problemu i kakva je ova drzava farsa... no hope...

zoran

pre 8 godina

Upravo procitah odgovor EK na Vucicev zahtev u vezi zatvaranja Hrvatske granice na sajtu jednih beogradskih dnevnih novina.
Zatvaranje granica je po Sengenskom sporazumu!!!
Pametnome,dovoljno.

?

pre 8 godina

To je to znaci? Malo slabo moram reci. Iako sam Hrvat ne mogu i ne zelim priznati diplomacijsku pobjedu Hrvatske jer ne mogu vjerovati da je jedan Milanovic nadmudrio Vucica tako jeftino i arogantno. Nije mi pretjerano zao Vucica, daleko od toga, nego ovaj sad dobiva u Hrvatskoj jeftine poene na ovome.

x-man

pre 8 godina

Ne vredi vucko opet prazna prica , mnogo price i uznemiravnja ovog mucenog naroda a opet nista , protiv jaci i Eu ne moze se ni ujednom pogledu... uradi nesto za svoj narod da i mi nebi sa sirijcima pod ruku i u potragu za poslednjim vozom... 24h sata obmanjujes narod sa nekim pricam o enigrantima verovatno bi tako do kraja mandata...

Bez preterivanja

pre 8 godina

'Ajde, oladite malo s tim branjenjem srpskog naroda od strane AV, kao da se tu sad radi o nasoj ugrozenosti. Jos malo i stize zima, najteze ce biti izbeglicama koji se salju od nemila do nedraga. Nama jos nista ne fali (osim standardnog), ekonomski potezi skode svima, a u krajnjoj instanci nece Srbija biti prozivana zbog svog tretmana ilegalnih emigranata, vec EU. Kako taj problem tretira Italija kad se hiljade iskrcaju na njene obale? Zasto ih Grcka prosledjuje, a Madjarska dize zicanu ogradu? Zasto ne idu preko Rumunije i Bugarske? Bosne?
Ima mnogo vrlo kontroverznih pitanja koja Srbija u pravom diplomatskom maniru treba da postavi, a premijer upada u jeftinu zamku Hrvatske i kompromituje se neiskustvom i nedostatkom manira. Tema je mnogo veca od ovog tradicionalnog prepucavanja dva mala (u svakom smislu) naroda.

Catalunya

pre 8 godina

A tvoja izjava je mnogo pametnija, bas prilici ozbiljnom premijeru koji zeli da zastiti interese drzave. Samo prepucavanje u prazno kao kad se cobani prepiru oko medje.

Sa strane

pre 8 godina

Koliko se mi evropljani volimo!
Dosli neki treci (u prolazu) i posvadjali nas bez izgovorenr recenice. Potrudite se da ih sto lakse i brze prosledite bogatima koji imaju sredstava da se o njima brinu, uskoro ce postati hladno...

Rok prosao

pre 8 godina

Pa sta ce sad ovaj zamerice se svim nasim susedima zbog nazovi izbeglica.Da se razumemo prave izbeglice iz svakog rata od vajkada zaustave se na prvoj teritoriji gde rata nema ,jedna od ovih turbo izbeglica izjavljuje da nece da ostane u Sloveniji jer je to jedna siromasna zemlja.Pa za koga radi ovaj vucic da covek stavi prst na celo i da se zapita onda?Ma more kad ce ti izbori vec jednom?

mandić

pre 8 godina

"vickasti" i nadasve "oštroumni" naš premijer je trebalo da se pod-hitno sastane sa istim takvim hrvatskim kolegom i da, kao ljudi, razreše konflikt, na obostrano zadovoljstvo! međutim... nema tu pameti, državničke mudrosti, tolerancije ...

Glas Razuma

pre 8 godina

Dragi Premijeru, ne treba da se krstite, nego da pronadjete resenje kako da makar zadrzite izbeglice. Srbija ne razmislja racionalno, Srbija ne nudi resenje (kao ni Makedonija). Srbija ponovo, ne nudi resenje koje je dobro za Srbiju niti resenje koje je dobro za okolinu.

kajmak iz bosne

pre 8 godina

polako ljudi, polako, oko cega se svadjaju ovi ministri? utakmica, nafta, gasovod? ne pise nigdje. ajde novinari deder napisite oko cega je frka.. jer ne da mi se citat pet epizoda unazad. to ni u spanskim serijama ne radim nego pocnem fino od sredine, pa mi strina objasni usput cija majka crnu vunu prede i ko ga je kome prvi zalaufo

Мина

pre 8 godina

Добро и све нам наприча, одржа нам кратак историјски час, само нам ниси рекао шта ћеш да предузмеш осим ако ово "оштро" обраћање није та контрамера.

RistaAlfista

pre 8 godina

Царински рат опет, па да зарадимо...опет.
Немој само да одговарамо на мере у складу са прописима, смејаће нам се иза леђа цео Свет. Него лепо тотална блокада свега хрватског, па удриии.

Anonimni

pre 8 godina

Ја не знам да ли Хрватска свесна шта говори.Да они постављају ултиматуме у вези са тим јадним људима као да су они животиње.Да пола пошаљемо на хоргош а пола код њих па ће они пустити терминал за камионе.Људи оно је за неповеровати они не заслужују да буду чланица Еу прекршила је све њихове стандарде.Треба реаговати хладне главе и дипломатским путем и верујем да Вучић неће то дозволито он неда свој народ и своју земљу то је одлика правог лидера и вође..Нетреба ћутати...

Kamiondzija

pre 8 godina

Jedino resenje da svi prevoznici koji se svojim kamionima nalaze oko Zagreba, da blokiraju put dok se ne otvori prelaz, ovde svi gube, a cini mi se da ce najvise Milanovic izgubiti ovim cistim izivljavanjem

Boža Pub

pre 8 godina

Migranti su dosli cak iz Sirije, a Hrvati kaznjavaju nas kao da smo ih mi odande doveli i kao da im mi mozemo narediti kuda dalje da idu...Cinjenica je da oni sigurno ne bi isli kroz RH da mogu da prodju kroz Madjarsku...Hrvati su imali vremena da se pripreme za ovaj talas migranata, posto nisu sada pokusavaju da prikriju svoju nesposobnost upiruci prstom u druge...

Kolarevic

pre 8 godina

Oni nemaju gde, put sami biraju, niko ih ne usmerava vec nasumice samo idu. Siroti ljudi, pa da li je moguce da pobegnu od zla da bi ih jos vece zlo docekalo?! Ako Bog postoji ja se nadam da gleda!!!!

Marin

pre 8 godina

Nemojte se čuditi Milanovićevom odgovoru. Mi u Hrvatskoj takve budalaštine slušamo već skoro 4 godine.
Ženi koja je zbog poplave prošle godine ostala bez krova nad glavom lik je prilikom posjete poplavnjenih područja rekao da je i njemu u stanu pukla cijev. Takvih budalaština ima na tone. Sretni ćemo biti kada se makne.

Danja

pre 8 godina

Ne treba nasedati na provokacije hrvatskog premijera i ishitreno reagovati.Ne sumnjam da nas premijer nece naci pravo resenje i resiti ovaj problem

zabrinuta

pre 8 godina

Ne znam da li je hrvatski odgovor iz zone sumraka, ne znam ni od koga je Vučić tražio da mu objasni, još manje znam kakve sve to veze ima s tim što on nije vernik, ali ozbiljno se brinem za njegovo zdravlje, jer mi je danas delovao potpuno unezvereno.

ALEKSANDARA -22

pre 8 godina

Mislim da je Srbija jos jednom bila izuzetno korektna kada je Hrvatskoj dal jos vremena da se dozovu pameti jer ovakvim ponasanjem pokazuju da nisu za dogovor sa Srbijom nadajmo se da Srbija nece morati da uvodi Hrvatskoj kontramere, jer one nece doneti nikom dobro, pokvarice odnose i trebace dosta vremena da se ponovo uspostave normalni odnosi.