Nedelja, 20.09.2015.

12:00

Objavljen ugovor o BG na vodi

Ugovor o projektu Beograd na vodi objavljen je tačno u podne na sajtu Vlade Republike Srbije.

Izvor: B92

Objavljen ugovor o BG na vodi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

160 Komentari

Sortiraj po:

smrc

pre 8 godina

Sad možemo samo da čitamo i plačemo. Bilo bi lepo da nas je neko nešto pitao za naše pare a i glasove, pre negoli ste poklonili deo Beograda NN licima. Ovo nešto za ništa sam umela i ja da dogovorim.

Sve na H2O da bude.

pre 8 godina

Ili svima isto da bude,ili ne pravite ništa.I zato hoćemo : Suboticu na vodi,Kikindu na vodi,Zrenjanin na vodi,Novi Sad na vodi, Pančevo na vodi, Šabac na vodi,Kruševac na vodi, Kragujevac na vodi,Jagodinu na vodi i Niš na vodi...

DPolitika

pre 8 godina

Ukratko ono sto sam procitao u Srpskoj verziji skracenoj, englesku ne mogu da preuzmem a Srpsku sam nasao na drugom sajtu koji je objavio overen prevod dela ugovora:

1.Zajmimo 140 miliona eura, dajemo zemljiste za 99 godina bez nadoknade, za sve probleme odgovaramo celokupnom imovinom(drzava se odrice imuniteta pred sudovima)
2.Dobijamo oko 32% vlasnistva na ulog od 140 miliona + zemljiste naspram 68% za 20 miliona eura(KASNIJE MOZDA JOS PARA OD DRUGOG PARTNERA ALI U STARTU NE)
3.Strani partner i firma koja garantuje sa njihove strane za izvrsenje ugovora je doo firma tj. odlaskom u stecaj mogu se uvek resiti bilo kakvog problema vezanom za ovaj ugovor jer Ujedinjeni arapski Emirati ne garantuju nista kao drzava

Za 140 miliona eura koliko je navodno namenjeno uredjenju okoline i infrastrukturi(ala ce neko da masti brk sa naduvanim ciframa) moguce je izgraditi 2800 stambenih jedinica prosecne kvadrature od 50kvm po ceni gradjevinskoj od 1000 eura po kvadratu cisto da se ima orijentir kolike pare idu u gradnju 0 kvadrata.

20 miliona eura kao ulog bi moglo da nakupi maltene svako da ima ispred sebe garanciju dobijanja desetina hiljada kvadrata bez nadnoknade zemljista ne ekstra lokaciji strasno malo i neozbiljno ulaganje u projekat koji ce da traje 30 godina. Ocigledno da je trajanje projekta u skladu sa smesnim ulaganjem.

Prosli su skinuli kajmak sa Mosta na Adi ovi sada ce to uraditi sa Beogradom na vodi kako okrenes dosta vode ce da protekne...

PONEDELJAK 2025.

pre 8 godina

Pravo zakupa Društva na osnovu Ugovora o zakupu konvertuje se u pravo svojine bez dodatnog plaćanja, naknade za konverziju i slično. Konverzija u pravo svojine se vrši po katastarskoj parceli. Društvo ima pravo konverzije zakupa u svojinu u trenutku kada upotrebna dozvola za jednu ili više građevina izgrađenenih na katastarskoj parceli postane pravosnažna", piše u ugovoru.
Znači zemljište dođe džabe + obaveza Srbije i Beograda da urede saobraćajnice i komunalnu infrastrzkturu o svom trošku,tj. o trošku građana .Ko je tu lud ili se pravi lud?

sin Dragan

pre 8 godina

1. Lin ne radi, probao sam deset puta. Ok, možda je zagušen sajt.
2. Botovi su već nakon 25 minuta počeli da hvališu "Ugovor"
3. "Ugovor" - pod navodnicima je jer čitam na drugom mestu da ima skoro 300 strana, a da je objavljeno 70 strana.
4. 20+30 godina za izgradnju? 99 godina besplatno zemljište?
"Svaka čast Vučiću". Pod navodnicima jer.... kapirate

DS

pre 8 godina

Ma treba nova vlast kada uskoro posle izbora dodje na celo Srbije da sve ugovore koji su bili skrivani i tajno potpisani ponistiti ,a one koji su to radili u ime drzave i varali narod Srbije ,staviti gde im je mesto,toliko o ugovorima sa Arapima i ostalim prevarantima na 99 god. i 30 god.za izgradnju BG na vodi koji nikada nece zaziveti u BG

only fools and horses!!!

pre 8 godina

U ugovoru je navedeno da će delovi zemljišta, po poslovnom planu preduzeća, biti dati u zakup firmi Beograd na vodi na 99 godina, bez naknade.

Nemam reci da prokomentarisem ovakav poslovan potez, ovo nema ni u filmovima naucne fantastike! Ko nama vodi drzavu...!

OLEG-ro

pre 8 godina

Nije mi jasno,zar je trebalo ombudsman da zahteva objavljivanje ugovora Beograd na vodi, ne vidim šta je tu bilo tajno, jeste 7o odsto privatna firma ali za onih 3o odsto trebalo je objaviti da Beogradjani znaju šta piše u njemu?.

Oliva

pre 8 godina

Sta sad imaju da kazu oni pljuvaci??
(Kica, 20. septembar 2015 15:51)

Da ce zbog ovakvog ugovora za par godina neko traciti vreme u cuzi, a zna se ko je bio dovoljno glup da svoj potpis stavi na ugovor!

Iz ovog malog dela koji je objavljen, ukupno trecina ugovora, vec se vidi o kakvoj se istorijskoj prevari radi, kad se otkriju i ostale dve trecine, koje su pretpostavljam jos prevarantskiji, letece perje!

Vazduplohov Teleprontovic

pre 8 godina

Kakva predstava za ovce. Obecana ogromna kula do kraja 2016.godine, a sad se pominje rok od 30 godina. Obecano 3,5 milijarde evra, bice ulozeno 300 miliona sa sve zajmom. Obecan rok za 5-8 godina, sad se pominje 30 godina i 3 godine za rasciscavanje.

I nismo za bolje.

Kalimera

pre 8 godina

Nije potrebno da svi oni pesimisti i kritičari sad javno kažu i izvine se za sve negativno što su pričali, dovoljno je da se više ne pojavaljuju u javnosti i ne šire negativnu atmosferu, jer to ide na njihovu vodenicu.

Nibar

pre 8 godina

Postoji jedan projekat Mars One 2026 koji ima za cilj da naseli ljude na drugoj planeti.
Od samog početka trebaće mu manje od 20 godina za realizaciju.

A mi do tad nećemo realizovali ni 50% posto.
Šta više reči od ovoga, još dugo ima da slušamo, čak i naši unuci ima da slušaju o Beogradu na vodu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NikolaC, 20. septembar 2015 13:39)
Sa tom malom razlikom što je Mars1 još početkom ove godine razotkriven kao prevara čij je celokupni budzet usmeren na snimanje promotivnog spota i medijsku kampanju. Koji youtube snimak ćeš sledeći pokušati da nam prodaš, solarne autoputeve?

zare

pre 8 godina

"U ugovoru je navedeno da će delovi zemljišta, po poslovnom planu preduzeća, biti dati u zakup firmi Beograd na vodi na 99 godina, bez naknade." Jesam li ja dobro ovo razumeo: delovi preduzeca dati u ZAKUP BEZ NAKNADE?

jerry

pre 8 godina

Vucic rece investiraju 3 milijarde € do 2019, niko nema toliko para samo oni i zato nema tendera. Sad ispade nekoliko stotina miliona € i to za 30 godina u milion faza. Znaci mogao je da bude tender. Znaci neko je uzeo proviziju da ne bude tender.Nadam se da ce neko zbog ovog koruptivnog posla zavrsiti u zatvoru.

Cxevu

pre 8 godina

Pazite,pravnosnazan ugovor je na engleskom jeziku.Nisam gledao sajt Vlade,niti cu,ali obratite paznju.Svaki ugovor koji je objavljen a nije na Engleskom ne mora da vazi.

Nikita

pre 8 godina

Nisam ni sumljala da nece biti izgradnja Beograda na vodi .
(Rajevicka, 20. septembar 2015 13:22)

Rajevićka Botić, mogla si samo da sumNJaš. Valjalo bi da obnovite gramatiku i pravopis srpskog jezika, botovi, pre nego što sednete da pišete.

Nesa

pre 8 godina

Niko iz Srbije nema te pare da plati 4000-5000 evra po kvadratu.Trziste nekretnina u nasoj zemlji ne postoji, nema ko da kupuje.Nas ce za 30 godina biti manje za jedan milion....osim ako ne naselimo sve izbeglice za Bliskog istoka u Srbiji. Ovo je totalno glupa investicija.

nika

pre 8 godina

i mi smo kupili stan od drzave u naselju ivana ribara i potpisali smo i ugovor i imali smo i plan naselja i nije proslo ni dve godine a plan se menja, sinisa mali nam je pre mesec dana oduzeo parking i poklonio gradjevinskoj direkciji srbije i izgradice nam zgradu ispred nosa. i umesto predivnog pogleda koji je bio ugovorom i planom bicemo okruzeni zgradama. a kao izgovor za promenu plana je resenje problema smrdljivih zgrada. za 37 stanara smrdljivih zgrada grade 260 stanova. zemljiste su dobili za dzabe jer su nam oteli parking. i smislili su genijalno kako da profitiraju na tudjoj muci a nama koji smo potpisali ugovore po jednom predivnom planu sa fenomelanim pogledom na sumu sledi pogled na zgradu od 260 stanova i to tik ispred nosa a po planu i ugovoru je tu bio parking. i sta vredi sto je u ugovoru pisalo jedno kada imaju prava da ga menjaju u letu bez nase saglasnosti

Joca

pre 8 godina

"Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će svi objekti koji su sada na maketi projekta "Beograd na vodi" biti izgrađeni u naredne četiri godine."
(18.3.2015.)

tockic

pre 8 godina

ako kupim stan na 99 godina, a uselim se za 30( kada ce biti zavrsen) jel.to znaci da sam u njemu 69 godina?! Sad imam 40,useljavam se sa 70 i tamo sad do 139-te godine! Ludilo....hahaha

NikolaC

pre 8 godina

Postoji jedan projekat Mars One 2026 koji ima za cilj da naseli ljude na drugoj planeti.
Od samog početka trebaće mu manje od 20 godina za realizaciju.

A mi do tad nećemo realizovali ni 50% posto.
Šta više reči od ovoga, još dugo ima da slušamo, čak i naši unuci ima da slušaju o Beogradu na vodu.

Milorad

pre 8 godina

Haha objavili ugovor tacno u 12 kad je pocela Parada da bi vest o ugovoru bila gurnuta u deseti deo medija. Koja je to klika od ljudi, svaka im cast. Kapa dole i Toniju Bleru, profesionalno i maksimalno obavlja posao za koji ga placaju.

Botiša

pre 8 godina

Iskreno, najviše sam se plašio da li se prodaje zemljište ili se samo iznajmljuje. Ceo projekat mi se ne dopada, smatram da će uništiti vizuru grada.

buduci emigrant

pre 8 godina

Odmah da se ogradim nisam ni SNS ni DS bot.

Interesuje me zasto je toliko dugo potrebno, kada se puno glomazniji i veci projekti zavrsavaju za 3-4 godine?

Sada imam 24 godine, kada se zavrsi imacu 54, dakle bicu deda kad se zavrsi.

Pod uslovom da dozivim uopste te godine, jer kako smo krenuli, mladi umiru brze nego stariji, sve od lepog zivota, podrazumeva se.

iznogud

pre 8 godina

Od botova jednih i drugihne mozes vise ni da isreno razmenis misljenje sa drugim ljudima. popeliste nam se na vrh glave i samo postižete suprotan efekat i jedni i drugi, žuti i plavi i crveni...

Opa

pre 8 godina

Link do ugovora jos uvek nije aktivan, a botovi vec krenuli na hvalospeve.
Prilicno pametan PR potez da se objavi bez ikakve najave bas na dan gej parade, plus do veceras da bude i neka ludnica sa imigrantima, besplatno pokrivanje prvog udara kritike.

Lidija

pre 8 godina

Onog momenta kada su se stekli uslovi ugovor je objavljen a svi oni koji su planski napadali Vladu zbog toga sada samo mogu da cute jer svi vide da nema nista sporno u vezi tog projekta.

Kengur

pre 8 godina

Kakvi pocetnici; postavili skeniran ugovor. Stavite pravi pdf fajl da mogu da pretrazujem 259 p. fajl.
(Sima, 20. septembar 2015 12:41)

Ma tebi ce original da daju, da mozes lepo da procitas.

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

Eto kao i sto je obecano sve je javno i transparentno nema sta da se krije. Nadam se da ce sada oni sto su trazili ugovor zaista sesti i procitati ga.
(sloba, 20. septembar 2015 12:28)

Jeste, a mi smo ovce i verujemo da je to pravi tekst...

Nyc

pre 8 godina

Ahahaha koje ludilo, prodaju stanove u koje ces moci da udjes za 30 godina. A jos smesniji su botovi koji ne znaju da smsle recenicu nego svi kao papagaju ponavljaju isto.

H2O

pre 8 godina

Toliko mi je drago što je ugovor objavljen da svi vide da što se priča da se to i radi.Mislim da niko nije lud da ulaže toliko para a da nema ugovora.Lično bih volela da kupim jedan stan tamo da imam para.

Niks

pre 8 godina

Jel se meni ucinilo samo ili je vrednost investicije 3,5 milijardi, od toga arapi daju 600 miliona-150 miliona zajma= 450 miliona, srbi ulazu ostatak od tri milijarde,a arapi dobijaju vecinsko vlasnistvo?

Srdjan

pre 8 godina

Kao i sve što radi ova vlast, i ovo je buka i sramota. Kao što svi pominju, ovo nije posao od 3.5 milijardii, nego, u najboljem slučaju par stotina miliona. Nijedan evro nije zanemarljiv ali se treba držati činjenica. Vučić je govorio da ko ima 3 ilijarde, može da radi šta hoće! Sada ispada da može da se radi šta ko hoće, i za mnogo manje pare. Samo da si drugar sa premijerom! Ako si mu brat ili kum, može i mnogo više! Uostalom, ako zanemarite diplomatsku kulturu Bajdena, obratite pažju zašto je otkazana večera sa kongresmenima u čast Vučića! NAtrag na Bgd H2O! Šta je ovde super? Što nismo prodali zemlju nego je dali na 99 godina? Šta mene briga šta će biti za 100 godina kada će za koju godinu nekim Lex-om biti prepisano na investitora pa onda na kumove, familiju i braću. Po ovom ugovoru stranci ulažu 450 miliona, plus pozajmice! A mi im dajemo potpuno gradjevinski uredjeno najbolje zemljište u gradu! Nisma ni ja za ruine po obalama reke, ali nisim ni da se nekom namešta da dobije tu zemlju za dž! I to na 30 godina posla! 30 godina! Da bi neko napravio 2 (DVE) stambene zgrad i poslovnu kulu! I onda će se dalje finansirati od profita od ove 2 zgrade!! Šta ako ne bude profita? Srbija ulaže svoje pare u pripremu zemljišta, a ovi daju kredite i 10 miliona za početak!! Pa više je uložio Mišković u Delta siti!! I pdo lošijim uslovima!! Ova vlast je bruka Srbije i pre svega, uvreda za zdrav razum. Toliko laži i gluposti nismo čuli za 60 godina! Slobin i Šekijev kadar!!

ZoranNS

pre 8 godina

Kada pogledaš investitor ne ulaže ništa, mi ulažemo sve, on će polako 3,5 milijarde za 35 godina, dotle će kupiti bud za što Vojvodinu, i samo na hrani će zaraditi 500 milijardi za 10 godina.

Genije

pre 8 godina

Nerazumem kriticare i kako ce ovo biti lose za zemlju.
Nece jedna firma da kupi sve stanove nego ljudi i ako se izgradi hotel ti turisti onda trose pare u gradu ne samo u hotelu.
Kako je sve to lose za zemlju?
Nemoze da se misli tako ograniceno.

transparentnost

pre 8 godina

@(Ana, 20. septembar 2015 12:36)
Pa žale se na ovo što piše u ugovoru. Pročitaj ugovor, pa reci šta je u njemu dobro i da li bi potpisala ovakav ugovor da je ono zemljište tvoje?

Vila

pre 8 godina

Receno, ucinjeno. Kakav god da je ugovor, u danima koji slede gradjani, a i strucnjaci ce pomno proucavati, posteno i fer je objavljen, bez zatamljenih delova.

Tintoreti

pre 8 godina

Bitno je da je sve spremno sa pocetak gradnje projekta ugovor je objavljen,novac je uplacen sto je jedno od najbitnih stavki.Srbija je vlasnik 32% preduzeca dok preostali udeo ima UAE.A bitna stvar je da zemljiste nije prodato nego je dato u zakup na 99 godina.Nadam se da ce prodaja stanova biti dobra po procentu zakupaca bice sjajna.

rex

pre 8 godina

rano sam rodjen da bi ziveo u gradu koji ima staklene solitere..... il jednostavno da palim iz bg, ipak je lepse da imamo polu srusene zgrade iz 1910 i 1930 koje otvaraju ljudima glave kad fasada otpadne

Arhitekta

pre 8 godina

Ovakva finansijska konstrukcija je mogla bez ikakvih problema da se realizuje sa par domacih investitora. Opravdanje da se projekat prepusti stranom investitoru je bila nemogucnost ulaganja vise milijardi u kratkom roku. Ovakav nacin plasiranja cinjenica je odlicno isplaniran, jer zasicenje javnosti tom temom je neminovan pa se i ovakve stvari prihvataju bez prevelike reakcije.

glas razuma

pre 8 godina

@nyc pre nego li se pofsmevas nekom prvo barem procitaj. Ceo projekat treba da bude nankasnije za 30 god. Gradi se fazno i tako se prodaje, znaci izgradjeno. Kada vec komentarises onda barem procitaj tekst u podnaslovu.
Projekat je dobar i nije nov pocev od euro polisa, mega polisa pocinje sa trecim imenom Beograd na vodi. Bilo bi lepo samo da bude u kracem roku gotov i da na tom prostoru se nadje operska dvorana, ali da slicne projekte dobiju i Nis i N.Sad i Kraljevo tj.vecina nasih gradova na velikim rekama.

LJUTKO

pre 8 godina

Imovinsko pravni poslovi su zavrseni,novac uplacen,rasciscavanje krenulo.Posto je dugogodisnji projekat u pitanju,polako videcemo sta ce biti za 20 godina,ko doceka.

Bacvanin

pre 8 godina

Zasto pise 20 miliona, kada je vlada spominjala 3500 miliona (3.5 milijarde)? Gde nestade onih preostalih 3480 miliona eura i u cijem ce to dzepu zavrsiti?
50% projekta gotovo za 5 godina a celokupan za 15 a vec bi da prodaju stanove?

pekinska patka

pre 8 godina

Beograd na vodi je najveći projekat ovog tipa u Evropi i treba da budemo ponosni što se nalazi baš u našoj zemlji,a ne da osudjujemo njegovu realizaciju.

Goran

pre 8 godina

Sajt RTS-a, 26.04.2015: "U Beogradu je potpisan Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat "Beograd na vodi", čija je vrednost oko 3,5 milijardi evra". "...Za finansiranje projekta "Beograd na vodi" kompanija "Igl hils" će obezbediti 300 miliona evra i 150 miliona evra u formi kapitala, uz dodatnih i 150 miliona zajma".
Dakle, 3,5 milijarde ukupne vrednosti investicije a Arapi obezbedjuju 600 miliona, da bi danas kada je ugovor obelodanjen bilo jasno da nema nikakvih 600 miliona nego 20 miliona evra. Primera radi, vrednost investicije za trzini centar Rajiceva je 100 miliona evra.

Миша

pre 8 godina

Гради се "Прокоп" већ доста дуго, надам се да ће ово бити коначно финализирано. Што се тиче остатка пројекта, звучи занимљиво и ништа немогуће како је најављивано. Биће ово добар пројекат за наш град.

Lidija

pre 8 godina

Onog momenta kada su se stekli uslovi ugovor je objavljen a svi oni koji su planski napadali Vladu zbog toga sada samo mogu da cute jer svi vide da nema nista sporno u vezi tog projekta.

SrbijaKvazidrzava

pre 8 godina

...u narednih 20 godina...u narednih 30 godina...Potemkinova sela narcisoidnog vodje. Srbija se nacisto raspada u bedi i siromastvu, gradnja lokala i stanova za biznismene i bogate nikakvu korist nece doneti narodu, sem sto ce se politicari ugraditi za provizije, kao i obicno.

sloba

pre 8 godina

Eto kao i sto je obecano sve je javno i transparentno nema sta da se krije. Nadam se da ce sada oni sto su trazili ugovor zaista sesti i procitati ga.

Milica vanilica

pre 8 godina

Polako svima postaje očigledno da je cela priča mnogo više od onog "jaja na oko". Baš me interesuje da li će pobornici te krilatice otvoreno reći da su pogrešili.

rade

pre 8 godina

vi sto ste na vlasti,pa kako vas nije sramota? ej,alo,20 god za pola projekta??? a za 30 god ceo??? pa eno egipcani hoce da grade ceo grad,novu prestonicu u pustinje nedaleko od kaira i za to im treba 30ak godina,a vi mazete oci ovom narodu sa tim ugovorom!!! prvo je vucim nesto pricao cas par godina cas za 5 godina gotovo,a sad odjednom 30 godina??? hvalite se investicijom od 3,5 milijardi evra,a to kad se podeli sa 30 godina to je nesto manje od 120 miliona godisnje!!! alo!!! pa gde vam je savest da ovoliko lazete taj narod!!! razumem da se malo laze ali ovoliko kao vi,pa to nijedna vlast nije radila!
prevareni glasac sns-a

bandzi.dzamp

pre 8 godina

ekstra... ja sad imam 27 godina... kad bude završeno 50% Bg na vodi imaću 47 godina, a kad bude 100% završen imaću 57 godina
jedva čekam da vidim završen projekat, prosto sam nestrpljiv i ne mogu dočekati da mi srce bude puno kad ga vidim

bandzi.dzamp

pre 8 godina

ekstra... ja sad imam 27 godina... kad bude završeno 50% Bg na vodi imaću 47 godina, a kad bude 100% završen imaću 57 godina
jedva čekam da vidim završen projekat, prosto sam nestrpljiv i ne mogu dočekati da mi srce bude puno kad ga vidim

Goran

pre 8 godina

Sajt RTS-a, 26.04.2015: "U Beogradu je potpisan Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat "Beograd na vodi", čija je vrednost oko 3,5 milijardi evra". "...Za finansiranje projekta "Beograd na vodi" kompanija "Igl hils" će obezbediti 300 miliona evra i 150 miliona evra u formi kapitala, uz dodatnih i 150 miliona zajma".
Dakle, 3,5 milijarde ukupne vrednosti investicije a Arapi obezbedjuju 600 miliona, da bi danas kada je ugovor obelodanjen bilo jasno da nema nikakvih 600 miliona nego 20 miliona evra. Primera radi, vrednost investicije za trzini centar Rajiceva je 100 miliona evra.

rade

pre 8 godina

vi sto ste na vlasti,pa kako vas nije sramota? ej,alo,20 god za pola projekta??? a za 30 god ceo??? pa eno egipcani hoce da grade ceo grad,novu prestonicu u pustinje nedaleko od kaira i za to im treba 30ak godina,a vi mazete oci ovom narodu sa tim ugovorom!!! prvo je vucim nesto pricao cas par godina cas za 5 godina gotovo,a sad odjednom 30 godina??? hvalite se investicijom od 3,5 milijardi evra,a to kad se podeli sa 30 godina to je nesto manje od 120 miliona godisnje!!! alo!!! pa gde vam je savest da ovoliko lazete taj narod!!! razumem da se malo laze ali ovoliko kao vi,pa to nijedna vlast nije radila!
prevareni glasac sns-a

Srdjan

pre 8 godina

Kao i sve što radi ova vlast, i ovo je buka i sramota. Kao što svi pominju, ovo nije posao od 3.5 milijardii, nego, u najboljem slučaju par stotina miliona. Nijedan evro nije zanemarljiv ali se treba držati činjenica. Vučić je govorio da ko ima 3 ilijarde, može da radi šta hoće! Sada ispada da može da se radi šta ko hoće, i za mnogo manje pare. Samo da si drugar sa premijerom! Ako si mu brat ili kum, može i mnogo više! Uostalom, ako zanemarite diplomatsku kulturu Bajdena, obratite pažju zašto je otkazana večera sa kongresmenima u čast Vučića! NAtrag na Bgd H2O! Šta je ovde super? Što nismo prodali zemlju nego je dali na 99 godina? Šta mene briga šta će biti za 100 godina kada će za koju godinu nekim Lex-om biti prepisano na investitora pa onda na kumove, familiju i braću. Po ovom ugovoru stranci ulažu 450 miliona, plus pozajmice! A mi im dajemo potpuno gradjevinski uredjeno najbolje zemljište u gradu! Nisma ni ja za ruine po obalama reke, ali nisim ni da se nekom namešta da dobije tu zemlju za dž! I to na 30 godina posla! 30 godina! Da bi neko napravio 2 (DVE) stambene zgrad i poslovnu kulu! I onda će se dalje finansirati od profita od ove 2 zgrade!! Šta ako ne bude profita? Srbija ulaže svoje pare u pripremu zemljišta, a ovi daju kredite i 10 miliona za početak!! Pa više je uložio Mišković u Delta siti!! I pdo lošijim uslovima!! Ova vlast je bruka Srbije i pre svega, uvreda za zdrav razum. Toliko laži i gluposti nismo čuli za 60 godina! Slobin i Šekijev kadar!!

Milorad

pre 8 godina

Haha objavili ugovor tacno u 12 kad je pocela Parada da bi vest o ugovoru bila gurnuta u deseti deo medija. Koja je to klika od ljudi, svaka im cast. Kapa dole i Toniju Bleru, profesionalno i maksimalno obavlja posao za koji ga placaju.

Vazduplohov Teleprontovic

pre 8 godina

Kakva predstava za ovce. Obecana ogromna kula do kraja 2016.godine, a sad se pominje rok od 30 godina. Obecano 3,5 milijarde evra, bice ulozeno 300 miliona sa sve zajmom. Obecan rok za 5-8 godina, sad se pominje 30 godina i 3 godine za rasciscavanje.

I nismo za bolje.

NikolaC

pre 8 godina

Postoji jedan projekat Mars One 2026 koji ima za cilj da naseli ljude na drugoj planeti.
Od samog početka trebaće mu manje od 20 godina za realizaciju.

A mi do tad nećemo realizovali ni 50% posto.
Šta više reči od ovoga, još dugo ima da slušamo, čak i naši unuci ima da slušaju o Beogradu na vodu.

jerry

pre 8 godina

Vucic rece investiraju 3 milijarde € do 2019, niko nema toliko para samo oni i zato nema tendera. Sad ispade nekoliko stotina miliona € i to za 30 godina u milion faza. Znaci mogao je da bude tender. Znaci neko je uzeo proviziju da ne bude tender.Nadam se da ce neko zbog ovog koruptivnog posla zavrsiti u zatvoru.

DPolitika

pre 8 godina

Ukratko ono sto sam procitao u Srpskoj verziji skracenoj, englesku ne mogu da preuzmem a Srpsku sam nasao na drugom sajtu koji je objavio overen prevod dela ugovora:

1.Zajmimo 140 miliona eura, dajemo zemljiste za 99 godina bez nadoknade, za sve probleme odgovaramo celokupnom imovinom(drzava se odrice imuniteta pred sudovima)
2.Dobijamo oko 32% vlasnistva na ulog od 140 miliona + zemljiste naspram 68% za 20 miliona eura(KASNIJE MOZDA JOS PARA OD DRUGOG PARTNERA ALI U STARTU NE)
3.Strani partner i firma koja garantuje sa njihove strane za izvrsenje ugovora je doo firma tj. odlaskom u stecaj mogu se uvek resiti bilo kakvog problema vezanom za ovaj ugovor jer Ujedinjeni arapski Emirati ne garantuju nista kao drzava

Za 140 miliona eura koliko je navodno namenjeno uredjenju okoline i infrastrukturi(ala ce neko da masti brk sa naduvanim ciframa) moguce je izgraditi 2800 stambenih jedinica prosecne kvadrature od 50kvm po ceni gradjevinskoj od 1000 eura po kvadratu cisto da se ima orijentir kolike pare idu u gradnju 0 kvadrata.

20 miliona eura kao ulog bi moglo da nakupi maltene svako da ima ispred sebe garanciju dobijanja desetina hiljada kvadrata bez nadnoknade zemljista ne ekstra lokaciji strasno malo i neozbiljno ulaganje u projekat koji ce da traje 30 godina. Ocigledno da je trajanje projekta u skladu sa smesnim ulaganjem.

Prosli su skinuli kajmak sa Mosta na Adi ovi sada ce to uraditi sa Beogradom na vodi kako okrenes dosta vode ce da protekne...

buduci emigrant

pre 8 godina

Odmah da se ogradim nisam ni SNS ni DS bot.

Interesuje me zasto je toliko dugo potrebno, kada se puno glomazniji i veci projekti zavrsavaju za 3-4 godine?

Sada imam 24 godine, kada se zavrsi imacu 54, dakle bicu deda kad se zavrsi.

Pod uslovom da dozivim uopste te godine, jer kako smo krenuli, mladi umiru brze nego stariji, sve od lepog zivota, podrazumeva se.

sin Dragan

pre 8 godina

1. Lin ne radi, probao sam deset puta. Ok, možda je zagušen sajt.
2. Botovi su već nakon 25 minuta počeli da hvališu "Ugovor"
3. "Ugovor" - pod navodnicima je jer čitam na drugom mestu da ima skoro 300 strana, a da je objavljeno 70 strana.
4. 20+30 godina za izgradnju? 99 godina besplatno zemljište?
"Svaka čast Vučiću". Pod navodnicima jer.... kapirate

tockic

pre 8 godina

ako kupim stan na 99 godina, a uselim se za 30( kada ce biti zavrsen) jel.to znaci da sam u njemu 69 godina?! Sad imam 40,useljavam se sa 70 i tamo sad do 139-te godine! Ludilo....hahaha

Nikita

pre 8 godina

Nisam ni sumljala da nece biti izgradnja Beograda na vodi .
(Rajevicka, 20. septembar 2015 13:22)

Rajevićka Botić, mogla si samo da sumNJaš. Valjalo bi da obnovite gramatiku i pravopis srpskog jezika, botovi, pre nego što sednete da pišete.

nika

pre 8 godina

i mi smo kupili stan od drzave u naselju ivana ribara i potpisali smo i ugovor i imali smo i plan naselja i nije proslo ni dve godine a plan se menja, sinisa mali nam je pre mesec dana oduzeo parking i poklonio gradjevinskoj direkciji srbije i izgradice nam zgradu ispred nosa. i umesto predivnog pogleda koji je bio ugovorom i planom bicemo okruzeni zgradama. a kao izgovor za promenu plana je resenje problema smrdljivih zgrada. za 37 stanara smrdljivih zgrada grade 260 stanova. zemljiste su dobili za dzabe jer su nam oteli parking. i smislili su genijalno kako da profitiraju na tudjoj muci a nama koji smo potpisali ugovore po jednom predivnom planu sa fenomelanim pogledom na sumu sledi pogled na zgradu od 260 stanova i to tik ispred nosa a po planu i ugovoru je tu bio parking. i sta vredi sto je u ugovoru pisalo jedno kada imaju prava da ga menjaju u letu bez nase saglasnosti

sloba

pre 8 godina

Eto kao i sto je obecano sve je javno i transparentno nema sta da se krije. Nadam se da ce sada oni sto su trazili ugovor zaista sesti i procitati ga.

only fools and horses!!!

pre 8 godina

U ugovoru je navedeno da će delovi zemljišta, po poslovnom planu preduzeća, biti dati u zakup firmi Beograd na vodi na 99 godina, bez naknade.

Nemam reci da prokomentarisem ovakav poslovan potez, ovo nema ni u filmovima naucne fantastike! Ko nama vodi drzavu...!

Nyc

pre 8 godina

Ahahaha koje ludilo, prodaju stanove u koje ces moci da udjes za 30 godina. A jos smesniji su botovi koji ne znaju da smsle recenicu nego svi kao papagaju ponavljaju isto.

Oliva

pre 8 godina

Sta sad imaju da kazu oni pljuvaci??
(Kica, 20. septembar 2015 15:51)

Da ce zbog ovakvog ugovora za par godina neko traciti vreme u cuzi, a zna se ko je bio dovoljno glup da svoj potpis stavi na ugovor!

Iz ovog malog dela koji je objavljen, ukupno trecina ugovora, vec se vidi o kakvoj se istorijskoj prevari radi, kad se otkriju i ostale dve trecine, koje su pretpostavljam jos prevarantskiji, letece perje!

Nibar

pre 8 godina

Postoji jedan projekat Mars One 2026 koji ima za cilj da naseli ljude na drugoj planeti.
Od samog početka trebaće mu manje od 20 godina za realizaciju.

A mi do tad nećemo realizovali ni 50% posto.
Šta više reči od ovoga, još dugo ima da slušamo, čak i naši unuci ima da slušaju o Beogradu na vodu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NikolaC, 20. septembar 2015 13:39)
Sa tom malom razlikom što je Mars1 još početkom ove godine razotkriven kao prevara čij je celokupni budzet usmeren na snimanje promotivnog spota i medijsku kampanju. Koji youtube snimak ćeš sledeći pokušati da nam prodaš, solarne autoputeve?

Kalimera

pre 8 godina

Nije potrebno da svi oni pesimisti i kritičari sad javno kažu i izvine se za sve negativno što su pričali, dovoljno je da se više ne pojavaljuju u javnosti i ne šire negativnu atmosferu, jer to ide na njihovu vodenicu.

Nesa

pre 8 godina

Niko iz Srbije nema te pare da plati 4000-5000 evra po kvadratu.Trziste nekretnina u nasoj zemlji ne postoji, nema ko da kupuje.Nas ce za 30 godina biti manje za jedan milion....osim ako ne naselimo sve izbeglice za Bliskog istoka u Srbiji. Ovo je totalno glupa investicija.

PONEDELJAK 2025.

pre 8 godina

Pravo zakupa Društva na osnovu Ugovora o zakupu konvertuje se u pravo svojine bez dodatnog plaćanja, naknade za konverziju i slično. Konverzija u pravo svojine se vrši po katastarskoj parceli. Društvo ima pravo konverzije zakupa u svojinu u trenutku kada upotrebna dozvola za jednu ili više građevina izgrađenenih na katastarskoj parceli postane pravosnažna", piše u ugovoru.
Znači zemljište dođe džabe + obaveza Srbije i Beograda da urede saobraćajnice i komunalnu infrastrzkturu o svom trošku,tj. o trošku građana .Ko je tu lud ili se pravi lud?

zare

pre 8 godina

"U ugovoru je navedeno da će delovi zemljišta, po poslovnom planu preduzeća, biti dati u zakup firmi Beograd na vodi na 99 godina, bez naknade." Jesam li ja dobro ovo razumeo: delovi preduzeca dati u ZAKUP BEZ NAKNADE?

Arhitekta

pre 8 godina

Ovakva finansijska konstrukcija je mogla bez ikakvih problema da se realizuje sa par domacih investitora. Opravdanje da se projekat prepusti stranom investitoru je bila nemogucnost ulaganja vise milijardi u kratkom roku. Ovakav nacin plasiranja cinjenica je odlicno isplaniran, jer zasicenje javnosti tom temom je neminovan pa se i ovakve stvari prihvataju bez prevelike reakcije.

Joca

pre 8 godina

"Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će svi objekti koji su sada na maketi projekta "Beograd na vodi" biti izgrađeni u naredne četiri godine."
(18.3.2015.)

transparentnost

pre 8 godina

@(Ana, 20. septembar 2015 12:36)
Pa žale se na ovo što piše u ugovoru. Pročitaj ugovor, pa reci šta je u njemu dobro i da li bi potpisala ovakav ugovor da je ono zemljište tvoje?

OLEG-ro

pre 8 godina

Nije mi jasno,zar je trebalo ombudsman da zahteva objavljivanje ugovora Beograd na vodi, ne vidim šta je tu bilo tajno, jeste 7o odsto privatna firma ali za onih 3o odsto trebalo je objaviti da Beogradjani znaju šta piše u njemu?.

glas razuma

pre 8 godina

@nyc pre nego li se pofsmevas nekom prvo barem procitaj. Ceo projekat treba da bude nankasnije za 30 god. Gradi se fazno i tako se prodaje, znaci izgradjeno. Kada vec komentarises onda barem procitaj tekst u podnaslovu.
Projekat je dobar i nije nov pocev od euro polisa, mega polisa pocinje sa trecim imenom Beograd na vodi. Bilo bi lepo samo da bude u kracem roku gotov i da na tom prostoru se nadje operska dvorana, ali da slicne projekte dobiju i Nis i N.Sad i Kraljevo tj.vecina nasih gradova na velikim rekama.

Lidija

pre 8 godina

Onog momenta kada su se stekli uslovi ugovor je objavljen a svi oni koji su planski napadali Vladu zbog toga sada samo mogu da cute jer svi vide da nema nista sporno u vezi tog projekta.

Sve na H2O da bude.

pre 8 godina

Ili svima isto da bude,ili ne pravite ništa.I zato hoćemo : Suboticu na vodi,Kikindu na vodi,Zrenjanin na vodi,Novi Sad na vodi, Pančevo na vodi, Šabac na vodi,Kruševac na vodi, Kragujevac na vodi,Jagodinu na vodi i Niš na vodi...

Tintoreti

pre 8 godina

Bitno je da je sve spremno sa pocetak gradnje projekta ugovor je objavljen,novac je uplacen sto je jedno od najbitnih stavki.Srbija je vlasnik 32% preduzeca dok preostali udeo ima UAE.A bitna stvar je da zemljiste nije prodato nego je dato u zakup na 99 godina.Nadam se da ce prodaja stanova biti dobra po procentu zakupaca bice sjajna.

Миша

pre 8 godina

Гради се "Прокоп" већ доста дуго, надам се да ће ово бити коначно финализирано. Што се тиче остатка пројекта, звучи занимљиво и ништа немогуће како је најављивано. Биће ово добар пројекат за наш град.

Kengur

pre 8 godina

Kakvi pocetnici; postavili skeniran ugovor. Stavite pravi pdf fajl da mogu da pretrazujem 259 p. fajl.
(Sima, 20. septembar 2015 12:41)

Ma tebi ce original da daju, da mozes lepo da procitas.

Bacvanin

pre 8 godina

Zasto pise 20 miliona, kada je vlada spominjala 3500 miliona (3.5 milijarde)? Gde nestade onih preostalih 3480 miliona eura i u cijem ce to dzepu zavrsiti?
50% projekta gotovo za 5 godina a celokupan za 15 a vec bi da prodaju stanove?

DS

pre 8 godina

Ma treba nova vlast kada uskoro posle izbora dodje na celo Srbije da sve ugovore koji su bili skrivani i tajno potpisani ponistiti ,a one koji su to radili u ime drzave i varali narod Srbije ,staviti gde im je mesto,toliko o ugovorima sa Arapima i ostalim prevarantima na 99 god. i 30 god.za izgradnju BG na vodi koji nikada nece zaziveti u BG

Vila

pre 8 godina

Receno, ucinjeno. Kakav god da je ugovor, u danima koji slede gradjani, a i strucnjaci ce pomno proucavati, posteno i fer je objavljen, bez zatamljenih delova.

H2O

pre 8 godina

Toliko mi je drago što je ugovor objavljen da svi vide da što se priča da se to i radi.Mislim da niko nije lud da ulaže toliko para a da nema ugovora.Lično bih volela da kupim jedan stan tamo da imam para.

Milica vanilica

pre 8 godina

Polako svima postaje očigledno da je cela priča mnogo više od onog "jaja na oko". Baš me interesuje da li će pobornici te krilatice otvoreno reći da su pogrešili.

SrbijaKvazidrzava

pre 8 godina

...u narednih 20 godina...u narednih 30 godina...Potemkinova sela narcisoidnog vodje. Srbija se nacisto raspada u bedi i siromastvu, gradnja lokala i stanova za biznismene i bogate nikakvu korist nece doneti narodu, sem sto ce se politicari ugraditi za provizije, kao i obicno.

Genije

pre 8 godina

Nerazumem kriticare i kako ce ovo biti lose za zemlju.
Nece jedna firma da kupi sve stanove nego ljudi i ako se izgradi hotel ti turisti onda trose pare u gradu ne samo u hotelu.
Kako je sve to lose za zemlju?
Nemoze da se misli tako ograniceno.

Lidija

pre 8 godina

Onog momenta kada su se stekli uslovi ugovor je objavljen a svi oni koji su planski napadali Vladu zbog toga sada samo mogu da cute jer svi vide da nema nista sporno u vezi tog projekta.

Niks

pre 8 godina

Jel se meni ucinilo samo ili je vrednost investicije 3,5 milijardi, od toga arapi daju 600 miliona-150 miliona zajma= 450 miliona, srbi ulazu ostatak od tri milijarde,a arapi dobijaju vecinsko vlasnistvo?

Cxevu

pre 8 godina

Pazite,pravnosnazan ugovor je na engleskom jeziku.Nisam gledao sajt Vlade,niti cu,ali obratite paznju.Svaki ugovor koji je objavljen a nije na Engleskom ne mora da vazi.

pekinska patka

pre 8 godina

Beograd na vodi je najveći projekat ovog tipa u Evropi i treba da budemo ponosni što se nalazi baš u našoj zemlji,a ne da osudjujemo njegovu realizaciju.

Opa

pre 8 godina

Link do ugovora jos uvek nije aktivan, a botovi vec krenuli na hvalospeve.
Prilicno pametan PR potez da se objavi bez ikakve najave bas na dan gej parade, plus do veceras da bude i neka ludnica sa imigrantima, besplatno pokrivanje prvog udara kritike.

LJUTKO

pre 8 godina

Imovinsko pravni poslovi su zavrseni,novac uplacen,rasciscavanje krenulo.Posto je dugogodisnji projekat u pitanju,polako videcemo sta ce biti za 20 godina,ko doceka.

iznogud

pre 8 godina

Od botova jednih i drugihne mozes vise ni da isreno razmenis misljenje sa drugim ljudima. popeliste nam se na vrh glave i samo postižete suprotan efekat i jedni i drugi, žuti i plavi i crveni...

ZoranNS

pre 8 godina

Kada pogledaš investitor ne ulaže ništa, mi ulažemo sve, on će polako 3,5 milijarde za 35 godina, dotle će kupiti bud za što Vojvodinu, i samo na hrani će zaraditi 500 milijardi za 10 godina.

Botiša

pre 8 godina

Iskreno, najviše sam se plašio da li se prodaje zemljište ili se samo iznajmljuje. Ceo projekat mi se ne dopada, smatram da će uništiti vizuru grada.

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

Eto kao i sto je obecano sve je javno i transparentno nema sta da se krije. Nadam se da ce sada oni sto su trazili ugovor zaista sesti i procitati ga.
(sloba, 20. septembar 2015 12:28)

Jeste, a mi smo ovce i verujemo da je to pravi tekst...

rex

pre 8 godina

rano sam rodjen da bi ziveo u gradu koji ima staklene solitere..... il jednostavno da palim iz bg, ipak je lepse da imamo polu srusene zgrade iz 1910 i 1930 koje otvaraju ljudima glave kad fasada otpadne

smrc

pre 8 godina

Sad možemo samo da čitamo i plačemo. Bilo bi lepo da nas je neko nešto pitao za naše pare a i glasove, pre negoli ste poklonili deo Beograda NN licima. Ovo nešto za ništa sam umela i ja da dogovorim.

Goran

pre 8 godina

Sajt RTS-a, 26.04.2015: "U Beogradu je potpisan Ugovor o zajedničkom ulaganju u projekat "Beograd na vodi", čija je vrednost oko 3,5 milijardi evra". "...Za finansiranje projekta "Beograd na vodi" kompanija "Igl hils" će obezbediti 300 miliona evra i 150 miliona evra u formi kapitala, uz dodatnih i 150 miliona zajma".
Dakle, 3,5 milijarde ukupne vrednosti investicije a Arapi obezbedjuju 600 miliona, da bi danas kada je ugovor obelodanjen bilo jasno da nema nikakvih 600 miliona nego 20 miliona evra. Primera radi, vrednost investicije za trzini centar Rajiceva je 100 miliona evra.

NikolaC

pre 8 godina

Postoji jedan projekat Mars One 2026 koji ima za cilj da naseli ljude na drugoj planeti.
Od samog početka trebaće mu manje od 20 godina za realizaciju.

A mi do tad nećemo realizovali ni 50% posto.
Šta više reči od ovoga, još dugo ima da slušamo, čak i naši unuci ima da slušaju o Beogradu na vodu.

Milorad

pre 8 godina

Haha objavili ugovor tacno u 12 kad je pocela Parada da bi vest o ugovoru bila gurnuta u deseti deo medija. Koja je to klika od ljudi, svaka im cast. Kapa dole i Toniju Bleru, profesionalno i maksimalno obavlja posao za koji ga placaju.

Kalimera

pre 8 godina

Nije potrebno da svi oni pesimisti i kritičari sad javno kažu i izvine se za sve negativno što su pričali, dovoljno je da se više ne pojavaljuju u javnosti i ne šire negativnu atmosferu, jer to ide na njihovu vodenicu.

Vazduplohov Teleprontovic

pre 8 godina

Kakva predstava za ovce. Obecana ogromna kula do kraja 2016.godine, a sad se pominje rok od 30 godina. Obecano 3,5 milijarde evra, bice ulozeno 300 miliona sa sve zajmom. Obecan rok za 5-8 godina, sad se pominje 30 godina i 3 godine za rasciscavanje.

I nismo za bolje.

Srdjan

pre 8 godina

Kao i sve što radi ova vlast, i ovo je buka i sramota. Kao što svi pominju, ovo nije posao od 3.5 milijardii, nego, u najboljem slučaju par stotina miliona. Nijedan evro nije zanemarljiv ali se treba držati činjenica. Vučić je govorio da ko ima 3 ilijarde, može da radi šta hoće! Sada ispada da može da se radi šta ko hoće, i za mnogo manje pare. Samo da si drugar sa premijerom! Ako si mu brat ili kum, može i mnogo više! Uostalom, ako zanemarite diplomatsku kulturu Bajdena, obratite pažju zašto je otkazana večera sa kongresmenima u čast Vučića! NAtrag na Bgd H2O! Šta je ovde super? Što nismo prodali zemlju nego je dali na 99 godina? Šta mene briga šta će biti za 100 godina kada će za koju godinu nekim Lex-om biti prepisano na investitora pa onda na kumove, familiju i braću. Po ovom ugovoru stranci ulažu 450 miliona, plus pozajmice! A mi im dajemo potpuno gradjevinski uredjeno najbolje zemljište u gradu! Nisma ni ja za ruine po obalama reke, ali nisim ni da se nekom namešta da dobije tu zemlju za dž! I to na 30 godina posla! 30 godina! Da bi neko napravio 2 (DVE) stambene zgrad i poslovnu kulu! I onda će se dalje finansirati od profita od ove 2 zgrade!! Šta ako ne bude profita? Srbija ulaže svoje pare u pripremu zemljišta, a ovi daju kredite i 10 miliona za početak!! Pa više je uložio Mišković u Delta siti!! I pdo lošijim uslovima!! Ova vlast je bruka Srbije i pre svega, uvreda za zdrav razum. Toliko laži i gluposti nismo čuli za 60 godina! Slobin i Šekijev kadar!!

buduci emigrant

pre 8 godina

Odmah da se ogradim nisam ni SNS ni DS bot.

Interesuje me zasto je toliko dugo potrebno, kada se puno glomazniji i veci projekti zavrsavaju za 3-4 godine?

Sada imam 24 godine, kada se zavrsi imacu 54, dakle bicu deda kad se zavrsi.

Pod uslovom da dozivim uopste te godine, jer kako smo krenuli, mladi umiru brze nego stariji, sve od lepog zivota, podrazumeva se.

rade

pre 8 godina

vi sto ste na vlasti,pa kako vas nije sramota? ej,alo,20 god za pola projekta??? a za 30 god ceo??? pa eno egipcani hoce da grade ceo grad,novu prestonicu u pustinje nedaleko od kaira i za to im treba 30ak godina,a vi mazete oci ovom narodu sa tim ugovorom!!! prvo je vucim nesto pricao cas par godina cas za 5 godina gotovo,a sad odjednom 30 godina??? hvalite se investicijom od 3,5 milijardi evra,a to kad se podeli sa 30 godina to je nesto manje od 120 miliona godisnje!!! alo!!! pa gde vam je savest da ovoliko lazete taj narod!!! razumem da se malo laze ali ovoliko kao vi,pa to nijedna vlast nije radila!
prevareni glasac sns-a

bandzi.dzamp

pre 8 godina

ekstra... ja sad imam 27 godina... kad bude završeno 50% Bg na vodi imaću 47 godina, a kad bude 100% završen imaću 57 godina
jedva čekam da vidim završen projekat, prosto sam nestrpljiv i ne mogu dočekati da mi srce bude puno kad ga vidim

sloba

pre 8 godina

Eto kao i sto je obecano sve je javno i transparentno nema sta da se krije. Nadam se da ce sada oni sto su trazili ugovor zaista sesti i procitati ga.

tockic

pre 8 godina

ako kupim stan na 99 godina, a uselim se za 30( kada ce biti zavrsen) jel.to znaci da sam u njemu 69 godina?! Sad imam 40,useljavam se sa 70 i tamo sad do 139-te godine! Ludilo....hahaha

jerry

pre 8 godina

Vucic rece investiraju 3 milijarde € do 2019, niko nema toliko para samo oni i zato nema tendera. Sad ispade nekoliko stotina miliona € i to za 30 godina u milion faza. Znaci mogao je da bude tender. Znaci neko je uzeo proviziju da ne bude tender.Nadam se da ce neko zbog ovog koruptivnog posla zavrsiti u zatvoru.

DPolitika

pre 8 godina

Ukratko ono sto sam procitao u Srpskoj verziji skracenoj, englesku ne mogu da preuzmem a Srpsku sam nasao na drugom sajtu koji je objavio overen prevod dela ugovora:

1.Zajmimo 140 miliona eura, dajemo zemljiste za 99 godina bez nadoknade, za sve probleme odgovaramo celokupnom imovinom(drzava se odrice imuniteta pred sudovima)
2.Dobijamo oko 32% vlasnistva na ulog od 140 miliona + zemljiste naspram 68% za 20 miliona eura(KASNIJE MOZDA JOS PARA OD DRUGOG PARTNERA ALI U STARTU NE)
3.Strani partner i firma koja garantuje sa njihove strane za izvrsenje ugovora je doo firma tj. odlaskom u stecaj mogu se uvek resiti bilo kakvog problema vezanom za ovaj ugovor jer Ujedinjeni arapski Emirati ne garantuju nista kao drzava

Za 140 miliona eura koliko je navodno namenjeno uredjenju okoline i infrastrukturi(ala ce neko da masti brk sa naduvanim ciframa) moguce je izgraditi 2800 stambenih jedinica prosecne kvadrature od 50kvm po ceni gradjevinskoj od 1000 eura po kvadratu cisto da se ima orijentir kolike pare idu u gradnju 0 kvadrata.

20 miliona eura kao ulog bi moglo da nakupi maltene svako da ima ispred sebe garanciju dobijanja desetina hiljada kvadrata bez nadnoknade zemljista ne ekstra lokaciji strasno malo i neozbiljno ulaganje u projekat koji ce da traje 30 godina. Ocigledno da je trajanje projekta u skladu sa smesnim ulaganjem.

Prosli su skinuli kajmak sa Mosta na Adi ovi sada ce to uraditi sa Beogradom na vodi kako okrenes dosta vode ce da protekne...

sin Dragan

pre 8 godina

1. Lin ne radi, probao sam deset puta. Ok, možda je zagušen sajt.
2. Botovi su već nakon 25 minuta počeli da hvališu "Ugovor"
3. "Ugovor" - pod navodnicima je jer čitam na drugom mestu da ima skoro 300 strana, a da je objavljeno 70 strana.
4. 20+30 godina za izgradnju? 99 godina besplatno zemljište?
"Svaka čast Vučiću". Pod navodnicima jer.... kapirate

nika

pre 8 godina

i mi smo kupili stan od drzave u naselju ivana ribara i potpisali smo i ugovor i imali smo i plan naselja i nije proslo ni dve godine a plan se menja, sinisa mali nam je pre mesec dana oduzeo parking i poklonio gradjevinskoj direkciji srbije i izgradice nam zgradu ispred nosa. i umesto predivnog pogleda koji je bio ugovorom i planom bicemo okruzeni zgradama. a kao izgovor za promenu plana je resenje problema smrdljivih zgrada. za 37 stanara smrdljivih zgrada grade 260 stanova. zemljiste su dobili za dzabe jer su nam oteli parking. i smislili su genijalno kako da profitiraju na tudjoj muci a nama koji smo potpisali ugovore po jednom predivnom planu sa fenomelanim pogledom na sumu sledi pogled na zgradu od 260 stanova i to tik ispred nosa a po planu i ugovoru je tu bio parking. i sta vredi sto je u ugovoru pisalo jedno kada imaju prava da ga menjaju u letu bez nase saglasnosti

rex

pre 8 godina

rano sam rodjen da bi ziveo u gradu koji ima staklene solitere..... il jednostavno da palim iz bg, ipak je lepse da imamo polu srusene zgrade iz 1910 i 1930 koje otvaraju ljudima glave kad fasada otpadne

Nikita

pre 8 godina

Nisam ni sumljala da nece biti izgradnja Beograda na vodi .
(Rajevicka, 20. septembar 2015 13:22)

Rajevićka Botić, mogla si samo da sumNJaš. Valjalo bi da obnovite gramatiku i pravopis srpskog jezika, botovi, pre nego što sednete da pišete.

Oliva

pre 8 godina

Sta sad imaju da kazu oni pljuvaci??
(Kica, 20. septembar 2015 15:51)

Da ce zbog ovakvog ugovora za par godina neko traciti vreme u cuzi, a zna se ko je bio dovoljno glup da svoj potpis stavi na ugovor!

Iz ovog malog dela koji je objavljen, ukupno trecina ugovora, vec se vidi o kakvoj se istorijskoj prevari radi, kad se otkriju i ostale dve trecine, koje su pretpostavljam jos prevarantskiji, letece perje!

PONEDELJAK 2025.

pre 8 godina

Pravo zakupa Društva na osnovu Ugovora o zakupu konvertuje se u pravo svojine bez dodatnog plaćanja, naknade za konverziju i slično. Konverzija u pravo svojine se vrši po katastarskoj parceli. Društvo ima pravo konverzije zakupa u svojinu u trenutku kada upotrebna dozvola za jednu ili više građevina izgrađenenih na katastarskoj parceli postane pravosnažna", piše u ugovoru.
Znači zemljište dođe džabe + obaveza Srbije i Beograda da urede saobraćajnice i komunalnu infrastrzkturu o svom trošku,tj. o trošku građana .Ko je tu lud ili se pravi lud?

Nyc

pre 8 godina

Ahahaha koje ludilo, prodaju stanove u koje ces moci da udjes za 30 godina. A jos smesniji su botovi koji ne znaju da smsle recenicu nego svi kao papagaju ponavljaju isto.

only fools and horses!!!

pre 8 godina

U ugovoru je navedeno da će delovi zemljišta, po poslovnom planu preduzeća, biti dati u zakup firmi Beograd na vodi na 99 godina, bez naknade.

Nemam reci da prokomentarisem ovakav poslovan potez, ovo nema ni u filmovima naucne fantastike! Ko nama vodi drzavu...!

Sve na H2O da bude.

pre 8 godina

Ili svima isto da bude,ili ne pravite ništa.I zato hoćemo : Suboticu na vodi,Kikindu na vodi,Zrenjanin na vodi,Novi Sad na vodi, Pančevo na vodi, Šabac na vodi,Kruševac na vodi, Kragujevac na vodi,Jagodinu na vodi i Niš na vodi...

Arhitekta

pre 8 godina

Ovakva finansijska konstrukcija je mogla bez ikakvih problema da se realizuje sa par domacih investitora. Opravdanje da se projekat prepusti stranom investitoru je bila nemogucnost ulaganja vise milijardi u kratkom roku. Ovakav nacin plasiranja cinjenica je odlicno isplaniran, jer zasicenje javnosti tom temom je neminovan pa se i ovakve stvari prihvataju bez prevelike reakcije.

Joca

pre 8 godina

"Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će svi objekti koji su sada na maketi projekta "Beograd na vodi" biti izgrađeni u naredne četiri godine."
(18.3.2015.)

transparentnost

pre 8 godina

@(Ana, 20. septembar 2015 12:36)
Pa žale se na ovo što piše u ugovoru. Pročitaj ugovor, pa reci šta je u njemu dobro i da li bi potpisala ovakav ugovor da je ono zemljište tvoje?

Nesa

pre 8 godina

Niko iz Srbije nema te pare da plati 4000-5000 evra po kvadratu.Trziste nekretnina u nasoj zemlji ne postoji, nema ko da kupuje.Nas ce za 30 godina biti manje za jedan milion....osim ako ne naselimo sve izbeglice za Bliskog istoka u Srbiji. Ovo je totalno glupa investicija.

iznogud

pre 8 godina

Od botova jednih i drugihne mozes vise ni da isreno razmenis misljenje sa drugim ljudima. popeliste nam se na vrh glave i samo postižete suprotan efekat i jedni i drugi, žuti i plavi i crveni...

DS

pre 8 godina

Ma treba nova vlast kada uskoro posle izbora dodje na celo Srbije da sve ugovore koji su bili skrivani i tajno potpisani ponistiti ,a one koji su to radili u ime drzave i varali narod Srbije ,staviti gde im je mesto,toliko o ugovorima sa Arapima i ostalim prevarantima na 99 god. i 30 god.za izgradnju BG na vodi koji nikada nece zaziveti u BG

zare

pre 8 godina

"U ugovoru je navedeno da će delovi zemljišta, po poslovnom planu preduzeća, biti dati u zakup firmi Beograd na vodi na 99 godina, bez naknade." Jesam li ja dobro ovo razumeo: delovi preduzeca dati u ZAKUP BEZ NAKNADE?

Botiša

pre 8 godina

Iskreno, najviše sam se plašio da li se prodaje zemljište ili se samo iznajmljuje. Ceo projekat mi se ne dopada, smatram da će uništiti vizuru grada.

Bacvanin

pre 8 godina

Zasto pise 20 miliona, kada je vlada spominjala 3500 miliona (3.5 milijarde)? Gde nestade onih preostalih 3480 miliona eura i u cijem ce to dzepu zavrsiti?
50% projekta gotovo za 5 godina a celokupan za 15 a vec bi da prodaju stanove?

SrbijaKvazidrzava

pre 8 godina

...u narednih 20 godina...u narednih 30 godina...Potemkinova sela narcisoidnog vodje. Srbija se nacisto raspada u bedi i siromastvu, gradnja lokala i stanova za biznismene i bogate nikakvu korist nece doneti narodu, sem sto ce se politicari ugraditi za provizije, kao i obicno.

Tintoreti

pre 8 godina

Bitno je da je sve spremno sa pocetak gradnje projekta ugovor je objavljen,novac je uplacen sto je jedno od najbitnih stavki.Srbija je vlasnik 32% preduzeca dok preostali udeo ima UAE.A bitna stvar je da zemljiste nije prodato nego je dato u zakup na 99 godina.Nadam se da ce prodaja stanova biti dobra po procentu zakupaca bice sjajna.

Čovke Legenda Neroja

pre 8 godina

Eto kao i sto je obecano sve je javno i transparentno nema sta da se krije. Nadam se da ce sada oni sto su trazili ugovor zaista sesti i procitati ga.
(sloba, 20. septembar 2015 12:28)

Jeste, a mi smo ovce i verujemo da je to pravi tekst...

Niks

pre 8 godina

Jel se meni ucinilo samo ili je vrednost investicije 3,5 milijardi, od toga arapi daju 600 miliona-150 miliona zajma= 450 miliona, srbi ulazu ostatak od tri milijarde,a arapi dobijaju vecinsko vlasnistvo?

ZoranNS

pre 8 godina

Kada pogledaš investitor ne ulaže ništa, mi ulažemo sve, on će polako 3,5 milijarde za 35 godina, dotle će kupiti bud za što Vojvodinu, i samo na hrani će zaraditi 500 milijardi za 10 godina.

Cxevu

pre 8 godina

Pazite,pravnosnazan ugovor je na engleskom jeziku.Nisam gledao sajt Vlade,niti cu,ali obratite paznju.Svaki ugovor koji je objavljen a nije na Engleskom ne mora da vazi.

Genije

pre 8 godina

Nerazumem kriticare i kako ce ovo biti lose za zemlju.
Nece jedna firma da kupi sve stanove nego ljudi i ako se izgradi hotel ti turisti onda trose pare u gradu ne samo u hotelu.
Kako je sve to lose za zemlju?
Nemoze da se misli tako ograniceno.

Opa

pre 8 godina

Link do ugovora jos uvek nije aktivan, a botovi vec krenuli na hvalospeve.
Prilicno pametan PR potez da se objavi bez ikakve najave bas na dan gej parade, plus do veceras da bude i neka ludnica sa imigrantima, besplatno pokrivanje prvog udara kritike.

H2O

pre 8 godina

Toliko mi je drago što je ugovor objavljen da svi vide da što se priča da se to i radi.Mislim da niko nije lud da ulaže toliko para a da nema ugovora.Lično bih volela da kupim jedan stan tamo da imam para.

pekinska patka

pre 8 godina

Beograd na vodi je najveći projekat ovog tipa u Evropi i treba da budemo ponosni što se nalazi baš u našoj zemlji,a ne da osudjujemo njegovu realizaciju.

Lidija

pre 8 godina

Onog momenta kada su se stekli uslovi ugovor je objavljen a svi oni koji su planski napadali Vladu zbog toga sada samo mogu da cute jer svi vide da nema nista sporno u vezi tog projekta.

Vila

pre 8 godina

Receno, ucinjeno. Kakav god da je ugovor, u danima koji slede gradjani, a i strucnjaci ce pomno proucavati, posteno i fer je objavljen, bez zatamljenih delova.

Lidija

pre 8 godina

Onog momenta kada su se stekli uslovi ugovor je objavljen a svi oni koji su planski napadali Vladu zbog toga sada samo mogu da cute jer svi vide da nema nista sporno u vezi tog projekta.

Миша

pre 8 godina

Гради се "Прокоп" већ доста дуго, надам се да ће ово бити коначно финализирано. Што се тиче остатка пројекта, звучи занимљиво и ништа немогуће како је најављивано. Биће ово добар пројекат за наш град.

glas razuma

pre 8 godina

@nyc pre nego li se pofsmevas nekom prvo barem procitaj. Ceo projekat treba da bude nankasnije za 30 god. Gradi se fazno i tako se prodaje, znaci izgradjeno. Kada vec komentarises onda barem procitaj tekst u podnaslovu.
Projekat je dobar i nije nov pocev od euro polisa, mega polisa pocinje sa trecim imenom Beograd na vodi. Bilo bi lepo samo da bude u kracem roku gotov i da na tom prostoru se nadje operska dvorana, ali da slicne projekte dobiju i Nis i N.Sad i Kraljevo tj.vecina nasih gradova na velikim rekama.

Kengur

pre 8 godina

Kakvi pocetnici; postavili skeniran ugovor. Stavite pravi pdf fajl da mogu da pretrazujem 259 p. fajl.
(Sima, 20. septembar 2015 12:41)

Ma tebi ce original da daju, da mozes lepo da procitas.

LJUTKO

pre 8 godina

Imovinsko pravni poslovi su zavrseni,novac uplacen,rasciscavanje krenulo.Posto je dugogodisnji projekat u pitanju,polako videcemo sta ce biti za 20 godina,ko doceka.

Milica vanilica

pre 8 godina

Polako svima postaje očigledno da je cela priča mnogo više od onog "jaja na oko". Baš me interesuje da li će pobornici te krilatice otvoreno reći da su pogrešili.

Nibar

pre 8 godina

Postoji jedan projekat Mars One 2026 koji ima za cilj da naseli ljude na drugoj planeti.
Od samog početka trebaće mu manje od 20 godina za realizaciju.

A mi do tad nećemo realizovali ni 50% posto.
Šta više reči od ovoga, još dugo ima da slušamo, čak i naši unuci ima da slušaju o Beogradu na vodu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (NikolaC, 20. septembar 2015 13:39)
Sa tom malom razlikom što je Mars1 još početkom ove godine razotkriven kao prevara čij je celokupni budzet usmeren na snimanje promotivnog spota i medijsku kampanju. Koji youtube snimak ćeš sledeći pokušati da nam prodaš, solarne autoputeve?

OLEG-ro

pre 8 godina

Nije mi jasno,zar je trebalo ombudsman da zahteva objavljivanje ugovora Beograd na vodi, ne vidim šta je tu bilo tajno, jeste 7o odsto privatna firma ali za onih 3o odsto trebalo je objaviti da Beogradjani znaju šta piše u njemu?.

smrc

pre 8 godina

Sad možemo samo da čitamo i plačemo. Bilo bi lepo da nas je neko nešto pitao za naše pare a i glasove, pre negoli ste poklonili deo Beograda NN licima. Ovo nešto za ništa sam umela i ja da dogovorim.