Nedelja, 30.08.2015.

09:39

BG: Tunel na izgradnju čeka 65 god.

Srari savski most biće proširen, pa će tramvajske šine konačno biti oslobođene od vozila kojima su namenjene po dve nove trake u svakom smeru.

Izvor: Veèernje novosti

BG: Tunel na izgradnju èeka 65 god. IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

Boza

pre 8 godina

Svi metro metro metro, a kad ga dobiju onda ce reci joj sto nije ovo dobro... mnogo smo komplikovani... i ovaj tunel je vazniji od metroa jer se guzva smanjuje a i protocnost takodje unapredjuje..

iii

pre 8 godina

Ne, Beograd nije idealan za gradjenje tunela kako neko rece u komentarima, prepun je dzepova peska i tokova podzemnih voda. Tako da taj tunel nece biti ni jeftin, ni lak da se uradi.

Pantagruel

pre 8 godina

Нити сам гласач нити симпатизер ових на власти, али мислим да је ово оправдан потез. Често избегавам гужве и закрчења на "Газели" и "Бранковом мосту" тако што се прошверцујем преко трамвајског. њиме се креће најмање људи и заиста представља спас, али веома је непријатно (понекад и застрашујуће) возити преко шина и металне конструкције, нарочито по киши или снегу, кад су гуме мокре, па проклизају по металу. само би било добро да се некако прошири и оно уско грло од хотела "Бристол до Калемегдана и Доњоградског булевара. То ће моћи да се уради кад се скине железничка пруга.

Strucnjak

pre 8 godina

I Brankov most je prosiren za ceo most nizvodno.Ali to je tada bilo potrebno.Da li je prosirenje tramvajskog mosta potrebno?. Kako ce se siriti prilazne saobracajnice u Karadjordjevoj pored Zeleznicke stanice?? kao ce se saobracajnice na Novom Beogradu i pored Starog sajamista uklopiti u vec postojece saobracajnice. Stose tice tunela on je predvidjen pre vise od pola veka. Beograd je idealan za busenje tunela gde bi se izmestio tramvajski saobracaj. Od Zeleznicke stanice do Autokomande i u 27 marat ispod Tasmajdana. Za to treba novcaa ali kada se kopa za metro moze i ovo. Mislim da je taj projekat u opticaju. Ali ova vlast o metrou cuti. Njima je vazniji Beograd na vodi da bi se napravila nova spavaonica grada.Zasto se ne gradi vec projektovani tunel ispod Topcidera.Zasto se ne zavrsava silaznica kod buvljaka? zasto se ne zavrsava tramvajska linija od Banovog Brda preko mosta na Adi za Novi Beograd

marko

pre 8 godina

pozivam ove gradjevinske magove da se samo provozaju ulicama Milana Rakica (od Olimpa do Mite Ruzica) i Ljutice Bogdan (od Marakane do bulevara Aleksandra Karadjordjevica) pa ako im se kamen u bubregu ne pretvori u pesak mogu bez problema da nastave sa izbornom kampanjom

Strucnjak u ovoj oblasti

pre 8 godina

Gradski urbanista? Sta je sad to? Decko sta ti korisno radis u zivotu? I gradski menadzer je uzas, a da ne pricam o gradskom arhitekti.

ahm

pre 8 godina

Kaze pocela a u sustini tek se pravi projekat i treba da se vidi da li se ima para za tako nesto pa tender pa bla bla bla. Sustina je da je to najave i nista vise. Oni su jedino doktori u najavi ostalo su sloseri.

zemun

pre 8 godina

Za dusebriznike, Srbija ima 7,3 miliona stanovnika, Beograd 1,7 a okolne opstine iz Vojvodine koje mu gravitiraju (Pancevo, St.Pazova, Indjija) jos 300 hiljada.. Ispada da u toj zoni zivi 27-28% stanovnistva Srbije te je razumljivo da se tu i najvise gradi jer je logicnije ulagati tamo gde je veci broj ljudi nego u neku ruralnu sredinu.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Nazadnjaci koji su "sredili" ul. Vojvode Stepe hoće nešto da grade.... Pa to više nije smešno, tužno je!!!
(Zanimljivo, 30. avgust 2015 10:04)

Da je samo tužno ni po jada, već je opasno za život!

Todor i Eugen (Ognjen)

pre 8 godina

"...planira izgradnja tunela koji će krenuti od Kameničke ulice kod Ekonomskog fakulteta i izaći u zoni Bulevara despota Stefana."

Planira se šta? Kolika će biti dužina tunela? Kilometar i po? Dva kilometra? Kakav će biti profil saobraćajnice? Koliko će da košta izgradnja? Kako će da se obezbedi neophodan novac? Čini mi se da se u ovom slučaju ponavlja "planiranje" izgradnje tunela ispod Topčiderskog brda, koji je, u saobraćajnom smislu, neizostavni deo celine Mosta na Adi.
Ukratko, živ mi Todor da se čini govor!

Što se tiče proširenja Starog savskog mosta, gotovo da mogu da se opkladim da će biti iskorišćene postojeće pešačke staze, tako da će ovaj most iz 1942. godine (izvorno nazvan Mostom princa Eugena) najverovatnije ostati bez opcije pešaka i biciklista.

Zlatko

pre 8 godina

Ovi kad bi i najmanji projekat uradili bez marketinga i najava 30 godina unapred, slikanja pored maketa i izigravanja mucenuka koji 25 sati dnevo rade za nase dobro, evo glasao bih jednom za njih, ne treba sendvic...

pier

pre 8 godina

meni je ovaj Fotić bio iritantan sa početka. . one slike sa stanijom pa frizirani CV kojim se predstavljao i sl
ali ne mogu da ne primetim da je jedan od retkih koji skoro svaki dan ima kontakt sa gradjanima, iznosi nove ideje, ide u realizacije. .
ranije nismo ni znali ko nam je gradski urbanista . .

Dipl.ing. Gradjevine

pre 8 godina

Ovo ce da kosta pet puta vise od mosta na Adi.Trolali su o mostu na Adi dok nisu srusili Djilasa. Kada su videli papire ucutali se. zasto ne grade tunel za koji postoji projekat od Auto komande ispod Topciderskog brda da bi se povazalo sa mostom na Adi.Zasto se ne radi silaznica sa mosta na Adi kod buvljaka. Sta je sa metroom.Kaze "arhitekta " da se nece graditi nov most vec se prosiriti stari. Za novi most iz centra grada nema mesta jer nema gde da izadje na novobeogradskoj strani

popovicvl

pre 8 godina

Poceli smo da licimo na Severnu Koreju, glavni grad napucan, a ostatak drzave preoran u pirncana polja.

Gospodo slepi ministri u Srbiji van Beograda zivi jos 6-7 miliona ljudi.

Smajli

pre 8 godina

Ma samo rokajte. A u Sumadiji putevi ko u Kandaharu i Kabulu.
(nex, 30. avgust 2015 10:02)

Ovaj komentar me zainteresovao da pogledam kakvi su putevi u ova dva grada. Uopšte nisu loši :) Probajte u Google. Mislim, jasno mi je šta je pisac hteo da kaže, ali možda bi srećnije poređenje sa nekom afričkom savanom npr. što će Šumadija uskoro i biti kad u njoj nestanu sva sela i manja mesta i svi se presele u Beograd. U tom slučaju, taj tunel i nije tako loša ideja.

Кики

pre 8 godina

@ (Dinastija Bushido, 30. avgust 2015 12:37)
Зато што је досадашња пракса показала да је постављање цигле "на кант" за СНС-овце непремостив проблем, а камоли градња моста или тунела. Шта би са обилазницом око Београда?

Dinastija Bushido

pre 8 godina

Au, bre DS trikovi, botovi, droidi itd...; Nikako nije dobro. Ako se ništa ne radi, nije dobro - slažem se. Ako se krene u neki poslić, unapred ga osuđujete, često i ne znajući preciznije o čemu se radi, cilj realizacije i ekonomsku isplativost projekta... Zašto ne mućnete malo svojom glavom, čemu tolika preplaćena mržnja prema svakoj rukotvorini SNS-a?

bk

pre 8 godina

Kakav naslov!Pocelo busenje... Mozda u masti. Pa nema ni uradjenog projekta, ko je i kada poceo? koji izvodjac?Kad je dobio posao u kojoj konkurenciji, po kojoj ceni i pod kojimu slovima.? Sam gradonacelnik kaze da ni ne zna gde ce tunel izaci.

@bata

pre 8 godina

Ne vidim svrhu poređenja tunela kroz Frušku goru, koji je,verovatno, stvarno neophodan, ali ovde se radi o gradskom tunelu koji bi, bar po meni, bio jedna od najkorisnijih posleratnih gradskih investicija! Pogledajte samo Bulevar Despota Stefana u njegovom najužem delu između Đ.Vašingtona i Cetinjske ulice, koliko je tu samo autobuskih linija sprovedeno koje idu na NBGD, i obično u špicu stoje u koloni po deset autobusa, a o zagađenju bolje ne pitaj! A još mi je čudnije objašnjenje zašto se stalo sa njegovom izgradnjom, navodno prednost je bila izgradnja NBGD!?

Bmbmb

pre 8 godina

Gledam zaslepljen narod, da ne kazem glup narod. Juce vodja Leskovacke opstine doso u jednom kraju u okolini Leskovca, namestili mu sator da ga ne greje sunce, a za tu okolinu nije prstom mrdnuo. Ipak narod ga docekao kao da je dolazio Putin. Dosli neki folklorci nizerazredni odigrali tu malo i cao. On na rucak u restoranui pobego nazad u Le. Bitno je da je ispracen ovacijama i apluzom od strane neprosvetljenog naroda a to sto na putu do LE voze jos po kaldrmi i rupama od 2 metra nema veze. Kakav smo mi narod jbt bog.

Sava

pre 8 godina

Kad pročitam da će tunel "izaći u zoni Bulevara despota Stefana" shvatam da se ne zna gde će biti jedan kraj tunela. A ako se ne zna gde mu je kraj... Šta se uopšte najavljuje? Ili smo ušli i ostajemo u tunelu?

Bodibond

pre 8 godina

Hocete Bg na vodi a na jugu Srbije se vozi po kraterima i udarnim rupama od pola metra. SRAMOTA!!!
I treba da nas preuzmu albanci jer ocigledno da vlast boli d... za Jug Srbije.

samara

pre 8 godina

Opasno je to kada vlast ne cuje narod. Ovaj covek nije na svom mestu. Nije sigurno sposoban da bude na poziciji Gradskog Arhitekte. Unistili su grad potpuno, a evo, imaju planove da to i nastave.

Davidenko

pre 8 godina

Treba da izgradite most na Dunavu kod Slankamena, mi iz juznog Banata ili moramo na Beograd ili na Novi Sad ako zelimo u taj deo Srema, a to je bar 50-60 kilometara duze. Isto tako postoji plan star 1472 godine da se izgradi magistrala od Smedereva preko Deliblatske pescare kroz šumu do obilaznice oko Vrsca prema Rumuniji koja je i sama izgradjena samo 1/5 i tako ce ostati jos 30 godina, pa ce sleperi koji idu sa juga ka Istocnoj Evropi,preko Vrsca u Rumuniju - najkraci tranzit, morati da ulaze u Kovin, pa kroz sirota sela i kroz grad Vrsac. Druga varijanta je Pancevo ali o tome ne zelim ni da razmisljam. Isto tako i automobili moraju. Kad udjes U Srbiju iz Madjarske na Horgosu bolje je da vozis njivama i alternativnim lokalnim putevims nego autoputem do Srbobrana, to je sramota bre. Odmaralista, uzas, jedan toi-toi wc koji je pun do daske a ni jedne klupe, cesme, kante. Bitno da putarina kroz srbiju izadje oko 15e. Kroz madjarsku vozis kao po staklu sa deluxe odmaralistima (cist wc, voda, hlad, klupe, prazne kante, kafa i sokovi na aparatima) i to za 10e za 10 dana. Za sta dajemo pare?? Svima je potpuno jasno da je Beograd drzava u drzavi i da Beograd nazalost daje lepsu sliku svetu o Srbiji od realne, Vojvodina moze da hrani ceo Balkan a u nju se ulaze ono sto ostane, a ostaje šipak jer lopovi jedu i mrvice sa stola. Zato lepo sutra kad se Vojvodina "nazalost" odvoji plakace Beograd samo tako za njom. Do tada cu biti samo jos jedan gastarbajter malo zapadnije .. Ae zdravo

prijatelj iz Dubicha

pre 8 godina

"Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda uputila je javni poziv za idejno rešenje rekonstrukcije Starog savskog mosta. Otvaranje ponuda obavljeno je 24. avgusta i u slučaju da se ona oceni kao prihvatljiva, zaključenje ugovora očekuje se u narednih 20 dana..."

A "PROBIJANJE",KAZZETE,VECC POCHELO,A!??....Pa KO "probija",i SHTA "probija",pre kraja tendera i potpisivanja ugovora o izvodjenju radova!??!.....PROBILI ste vi nama lobanju,isisali narodu i ono malo preostalog mozga,i napunili glave splachinom!!!

makro

pre 8 godina

Naslove je lazan. Nit je pocelo niti ce ikada poceti.
Srpska stranka maste, ne ume da gradi, nego samo da masta i prica bajke, a narod im veruje. Videcemo samo dokle ce verovati.

Ko hoce vece izgubi iz vrece

pre 8 godina

Ideja nije losa a i ima mesta s` obe strane.
Tunel bih ostavio za kasnije.
Pre napraviti put prema Nemanjinoj i Brankovom mostu.

Zlatko

pre 8 godina

Otvorim komentare da bih video šta stručnjaci pišu ... pa se ponovo vratim na članak pa ponovo na komentare ... Ljudi, da niste malo pogrešili temu?

marko

pre 8 godina

ovaj naslov pocelo probijanje je neprikladan i propagandni jer niti je pocelo niti ce skorije jer oni nisu izabrali ni idejno resenje a to je tek planski deo projekta i ovo ce se zavrsiti na planu kao i metro, beograd na vodi o ostale lazi naprednjaka...

mihajlo

pre 8 godina

Idiotizam. Ok je tunel, ali na toj relaciji ce sto posto naici na nekoliko arheoloskih nalazista, na groblja , razne lagume a verovatno na minirane tunele iz drugog svetskog rata!

Natalija

pre 8 godina

A da ipak prvo malo počistite i okrečite grad, postarate se o grafitima, korovu, đubretu... Manite se tunela, mostova, puteva, ionako vidite i sami da vam ne ide. Usput, šta je sa spajanjem Pupinovog mosta sa Pančevom, ne beše li tu rok septembar-oktobar?

Naopak

pre 8 godina

Dakle, za tri godine jedna ulica delimično sređena (uz tantalove muke), okrečene tri garaže i raščišćeno priobalje da se postavi štand-kafana. I bezbroj najava, maketa, crteža u vazduhu - tuneli, kanali, aerodromi, fabrike, auto-putevi i pruge do Budimpešte, Prištine, Sarajeva, avioni, kamioni, brzi vozovi...Sve to u naprednom futuru 3 za koji nismo znali ni da postoji.

VIDOVNJAK

pre 8 godina

Kakav tunel? Pa pre par dana je bio neki novi most u igri. Pre toga zicara. Za par dana ce verovatno najavljivati trajekt. Ovo je postala farsa kao sa ruskim gasovodom.

Goran

pre 8 godina

Potrebniji je tunel ispod Fruške gore,haos sa šleperima kroz nacionalni park koji zagađuju,a da ne pričamo o hitnim kolima i vatrogascima kada je urgentno,20-30,minuta izgube zbog gustine saobraćaja.

Doktor

pre 8 godina

Taj tunel što je započet je u Gavrila Principa nekih 100 metara dalje od Ekonomskog, bliže je Balkanskoj. Stvarno ne vidim kako bi ga spojili sa savskim mostom osim da sruše 5 zgrada

Ne na precac

pre 8 godina

A da, za pocetak, u Kamenickom parku podignete objekat za promociju, to jest, birtiju. Tek toliko da se stalni posetioci ogreju zimi.

Dipl.ing. Gradjevine

pre 8 godina

Ovo ce da kosta pet puta vise od mosta na Adi.Trolali su o mostu na Adi dok nisu srusili Djilasa. Kada su videli papire ucutali se. zasto ne grade tunel za koji postoji projekat od Auto komande ispod Topciderskog brda da bi se povazalo sa mostom na Adi.Zasto se ne radi silaznica sa mosta na Adi kod buvljaka. Sta je sa metroom.Kaze "arhitekta " da se nece graditi nov most vec se prosiriti stari. Za novi most iz centra grada nema mesta jer nema gde da izadje na novobeogradskoj strani

popovicvl

pre 8 godina

Poceli smo da licimo na Severnu Koreju, glavni grad napucan, a ostatak drzave preoran u pirncana polja.

Gospodo slepi ministri u Srbiji van Beograda zivi jos 6-7 miliona ljudi.

Naopak

pre 8 godina

Dakle, za tri godine jedna ulica delimično sređena (uz tantalove muke), okrečene tri garaže i raščišćeno priobalje da se postavi štand-kafana. I bezbroj najava, maketa, crteža u vazduhu - tuneli, kanali, aerodromi, fabrike, auto-putevi i pruge do Budimpešte, Prištine, Sarajeva, avioni, kamioni, brzi vozovi...Sve to u naprednom futuru 3 za koji nismo znali ni da postoji.

Bmbmb

pre 8 godina

Gledam zaslepljen narod, da ne kazem glup narod. Juce vodja Leskovacke opstine doso u jednom kraju u okolini Leskovca, namestili mu sator da ga ne greje sunce, a za tu okolinu nije prstom mrdnuo. Ipak narod ga docekao kao da je dolazio Putin. Dosli neki folklorci nizerazredni odigrali tu malo i cao. On na rucak u restoranui pobego nazad u Le. Bitno je da je ispracen ovacijama i apluzom od strane neprosvetljenog naroda a to sto na putu do LE voze jos po kaldrmi i rupama od 2 metra nema veze. Kakav smo mi narod jbt bog.

Zlatko

pre 8 godina

Ovi kad bi i najmanji projekat uradili bez marketinga i najava 30 godina unapred, slikanja pored maketa i izigravanja mucenuka koji 25 sati dnevo rade za nase dobro, evo glasao bih jednom za njih, ne treba sendvic...

Sava

pre 8 godina

Kad pročitam da će tunel "izaći u zoni Bulevara despota Stefana" shvatam da se ne zna gde će biti jedan kraj tunela. A ako se ne zna gde mu je kraj... Šta se uopšte najavljuje? Ili smo ušli i ostajemo u tunelu?

bk

pre 8 godina

Kakav naslov!Pocelo busenje... Mozda u masti. Pa nema ni uradjenog projekta, ko je i kada poceo? koji izvodjac?Kad je dobio posao u kojoj konkurenciji, po kojoj ceni i pod kojimu slovima.? Sam gradonacelnik kaze da ni ne zna gde ce tunel izaci.

marko

pre 8 godina

pozivam ove gradjevinske magove da se samo provozaju ulicama Milana Rakica (od Olimpa do Mite Ruzica) i Ljutice Bogdan (od Marakane do bulevara Aleksandra Karadjordjevica) pa ako im se kamen u bubregu ne pretvori u pesak mogu bez problema da nastave sa izbornom kampanjom

Goran

pre 8 godina

Potrebniji je tunel ispod Fruške gore,haos sa šleperima kroz nacionalni park koji zagađuju,a da ne pričamo o hitnim kolima i vatrogascima kada je urgentno,20-30,minuta izgube zbog gustine saobraćaja.

prijatelj iz Dubicha

pre 8 godina

"Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda uputila je javni poziv za idejno rešenje rekonstrukcije Starog savskog mosta. Otvaranje ponuda obavljeno je 24. avgusta i u slučaju da se ona oceni kao prihvatljiva, zaključenje ugovora očekuje se u narednih 20 dana..."

A "PROBIJANJE",KAZZETE,VECC POCHELO,A!??....Pa KO "probija",i SHTA "probija",pre kraja tendera i potpisivanja ugovora o izvodjenju radova!??!.....PROBILI ste vi nama lobanju,isisali narodu i ono malo preostalog mozga,i napunili glave splachinom!!!

Strucnjak u ovoj oblasti

pre 8 godina

Gradski urbanista? Sta je sad to? Decko sta ti korisno radis u zivotu? I gradski menadzer je uzas, a da ne pricam o gradskom arhitekti.

VIDOVNJAK

pre 8 godina

Kakav tunel? Pa pre par dana je bio neki novi most u igri. Pre toga zicara. Za par dana ce verovatno najavljivati trajekt. Ovo je postala farsa kao sa ruskim gasovodom.

Ne na precac

pre 8 godina

A da, za pocetak, u Kamenickom parku podignete objekat za promociju, to jest, birtiju. Tek toliko da se stalni posetioci ogreju zimi.

Strucnjak

pre 8 godina

I Brankov most je prosiren za ceo most nizvodno.Ali to je tada bilo potrebno.Da li je prosirenje tramvajskog mosta potrebno?. Kako ce se siriti prilazne saobracajnice u Karadjordjevoj pored Zeleznicke stanice?? kao ce se saobracajnice na Novom Beogradu i pored Starog sajamista uklopiti u vec postojece saobracajnice. Stose tice tunela on je predvidjen pre vise od pola veka. Beograd je idealan za busenje tunela gde bi se izmestio tramvajski saobracaj. Od Zeleznicke stanice do Autokomande i u 27 marat ispod Tasmajdana. Za to treba novcaa ali kada se kopa za metro moze i ovo. Mislim da je taj projekat u opticaju. Ali ova vlast o metrou cuti. Njima je vazniji Beograd na vodi da bi se napravila nova spavaonica grada.Zasto se ne gradi vec projektovani tunel ispod Topcidera.Zasto se ne zavrsava silaznica kod buvljaka? zasto se ne zavrsava tramvajska linija od Banovog Brda preko mosta na Adi za Novi Beograd

Davidenko

pre 8 godina

Treba da izgradite most na Dunavu kod Slankamena, mi iz juznog Banata ili moramo na Beograd ili na Novi Sad ako zelimo u taj deo Srema, a to je bar 50-60 kilometara duze. Isto tako postoji plan star 1472 godine da se izgradi magistrala od Smedereva preko Deliblatske pescare kroz šumu do obilaznice oko Vrsca prema Rumuniji koja je i sama izgradjena samo 1/5 i tako ce ostati jos 30 godina, pa ce sleperi koji idu sa juga ka Istocnoj Evropi,preko Vrsca u Rumuniju - najkraci tranzit, morati da ulaze u Kovin, pa kroz sirota sela i kroz grad Vrsac. Druga varijanta je Pancevo ali o tome ne zelim ni da razmisljam. Isto tako i automobili moraju. Kad udjes U Srbiju iz Madjarske na Horgosu bolje je da vozis njivama i alternativnim lokalnim putevims nego autoputem do Srbobrana, to je sramota bre. Odmaralista, uzas, jedan toi-toi wc koji je pun do daske a ni jedne klupe, cesme, kante. Bitno da putarina kroz srbiju izadje oko 15e. Kroz madjarsku vozis kao po staklu sa deluxe odmaralistima (cist wc, voda, hlad, klupe, prazne kante, kafa i sokovi na aparatima) i to za 10e za 10 dana. Za sta dajemo pare?? Svima je potpuno jasno da je Beograd drzava u drzavi i da Beograd nazalost daje lepsu sliku svetu o Srbiji od realne, Vojvodina moze da hrani ceo Balkan a u nju se ulaze ono sto ostane, a ostaje šipak jer lopovi jedu i mrvice sa stola. Zato lepo sutra kad se Vojvodina "nazalost" odvoji plakace Beograd samo tako za njom. Do tada cu biti samo jos jedan gastarbajter malo zapadnije .. Ae zdravo

makro

pre 8 godina

Naslove je lazan. Nit je pocelo niti ce ikada poceti.
Srpska stranka maste, ne ume da gradi, nego samo da masta i prica bajke, a narod im veruje. Videcemo samo dokle ce verovati.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Nazadnjaci koji su "sredili" ul. Vojvode Stepe hoće nešto da grade.... Pa to više nije smešno, tužno je!!!
(Zanimljivo, 30. avgust 2015 10:04)

Da je samo tužno ni po jada, već je opasno za život!

Todor i Eugen (Ognjen)

pre 8 godina

"...planira izgradnja tunela koji će krenuti od Kameničke ulice kod Ekonomskog fakulteta i izaći u zoni Bulevara despota Stefana."

Planira se šta? Kolika će biti dužina tunela? Kilometar i po? Dva kilometra? Kakav će biti profil saobraćajnice? Koliko će da košta izgradnja? Kako će da se obezbedi neophodan novac? Čini mi se da se u ovom slučaju ponavlja "planiranje" izgradnje tunela ispod Topčiderskog brda, koji je, u saobraćajnom smislu, neizostavni deo celine Mosta na Adi.
Ukratko, živ mi Todor da se čini govor!

Što se tiče proširenja Starog savskog mosta, gotovo da mogu da se opkladim da će biti iskorišćene postojeće pešačke staze, tako da će ovaj most iz 1942. godine (izvorno nazvan Mostom princa Eugena) najverovatnije ostati bez opcije pešaka i biciklista.

Natalija

pre 8 godina

A da ipak prvo malo počistite i okrečite grad, postarate se o grafitima, korovu, đubretu... Manite se tunela, mostova, puteva, ionako vidite i sami da vam ne ide. Usput, šta je sa spajanjem Pupinovog mosta sa Pančevom, ne beše li tu rok septembar-oktobar?

marko

pre 8 godina

ovaj naslov pocelo probijanje je neprikladan i propagandni jer niti je pocelo niti ce skorije jer oni nisu izabrali ni idejno resenje a to je tek planski deo projekta i ovo ce se zavrsiti na planu kao i metro, beograd na vodi o ostale lazi naprednjaka...

ahm

pre 8 godina

Kaze pocela a u sustini tek se pravi projekat i treba da se vidi da li se ima para za tako nesto pa tender pa bla bla bla. Sustina je da je to najave i nista vise. Oni su jedino doktori u najavi ostalo su sloseri.

Bodibond

pre 8 godina

Hocete Bg na vodi a na jugu Srbije se vozi po kraterima i udarnim rupama od pola metra. SRAMOTA!!!
I treba da nas preuzmu albanci jer ocigledno da vlast boli d... za Jug Srbije.

Кики

pre 8 godina

@ (Dinastija Bushido, 30. avgust 2015 12:37)
Зато што је досадашња пракса показала да је постављање цигле "на кант" за СНС-овце непремостив проблем, а камоли градња моста или тунела. Шта би са обилазницом око Београда?

samara

pre 8 godina

Opasno je to kada vlast ne cuje narod. Ovaj covek nije na svom mestu. Nije sigurno sposoban da bude na poziciji Gradskog Arhitekte. Unistili su grad potpuno, a evo, imaju planove da to i nastave.

mihajlo

pre 8 godina

Idiotizam. Ok je tunel, ali na toj relaciji ce sto posto naici na nekoliko arheoloskih nalazista, na groblja , razne lagume a verovatno na minirane tunele iz drugog svetskog rata!

Smajli

pre 8 godina

Ma samo rokajte. A u Sumadiji putevi ko u Kandaharu i Kabulu.
(nex, 30. avgust 2015 10:02)

Ovaj komentar me zainteresovao da pogledam kakvi su putevi u ova dva grada. Uopšte nisu loši :) Probajte u Google. Mislim, jasno mi je šta je pisac hteo da kaže, ali možda bi srećnije poređenje sa nekom afričkom savanom npr. što će Šumadija uskoro i biti kad u njoj nestanu sva sela i manja mesta i svi se presele u Beograd. U tom slučaju, taj tunel i nije tako loša ideja.

Doktor

pre 8 godina

Taj tunel što je započet je u Gavrila Principa nekih 100 metara dalje od Ekonomskog, bliže je Balkanskoj. Stvarno ne vidim kako bi ga spojili sa savskim mostom osim da sruše 5 zgrada

zemun

pre 8 godina

Za dusebriznike, Srbija ima 7,3 miliona stanovnika, Beograd 1,7 a okolne opstine iz Vojvodine koje mu gravitiraju (Pancevo, St.Pazova, Indjija) jos 300 hiljada.. Ispada da u toj zoni zivi 27-28% stanovnistva Srbije te je razumljivo da se tu i najvise gradi jer je logicnije ulagati tamo gde je veci broj ljudi nego u neku ruralnu sredinu.

@bata

pre 8 godina

Ne vidim svrhu poređenja tunela kroz Frušku goru, koji je,verovatno, stvarno neophodan, ali ovde se radi o gradskom tunelu koji bi, bar po meni, bio jedna od najkorisnijih posleratnih gradskih investicija! Pogledajte samo Bulevar Despota Stefana u njegovom najužem delu između Đ.Vašingtona i Cetinjske ulice, koliko je tu samo autobuskih linija sprovedeno koje idu na NBGD, i obično u špicu stoje u koloni po deset autobusa, a o zagađenju bolje ne pitaj! A još mi je čudnije objašnjenje zašto se stalo sa njegovom izgradnjom, navodno prednost je bila izgradnja NBGD!?

pier

pre 8 godina

meni je ovaj Fotić bio iritantan sa početka. . one slike sa stanijom pa frizirani CV kojim se predstavljao i sl
ali ne mogu da ne primetim da je jedan od retkih koji skoro svaki dan ima kontakt sa gradjanima, iznosi nove ideje, ide u realizacije. .
ranije nismo ni znali ko nam je gradski urbanista . .

Dinastija Bushido

pre 8 godina

Au, bre DS trikovi, botovi, droidi itd...; Nikako nije dobro. Ako se ništa ne radi, nije dobro - slažem se. Ako se krene u neki poslić, unapred ga osuđujete, često i ne znajući preciznije o čemu se radi, cilj realizacije i ekonomsku isplativost projekta... Zašto ne mućnete malo svojom glavom, čemu tolika preplaćena mržnja prema svakoj rukotvorini SNS-a?

Pantagruel

pre 8 godina

Нити сам гласач нити симпатизер ових на власти, али мислим да је ово оправдан потез. Често избегавам гужве и закрчења на "Газели" и "Бранковом мосту" тако што се прошверцујем преко трамвајског. њиме се креће најмање људи и заиста представља спас, али веома је непријатно (понекад и застрашујуће) возити преко шина и металне конструкције, нарочито по киши или снегу, кад су гуме мокре, па проклизају по металу. само би било добро да се некако прошири и оно уско грло од хотела "Бристол до Калемегдана и Доњоградског булевара. То ће моћи да се уради кад се скине железничка пруга.

Ko hoce vece izgubi iz vrece

pre 8 godina

Ideja nije losa a i ima mesta s` obe strane.
Tunel bih ostavio za kasnije.
Pre napraviti put prema Nemanjinoj i Brankovom mostu.

iii

pre 8 godina

Ne, Beograd nije idealan za gradjenje tunela kako neko rece u komentarima, prepun je dzepova peska i tokova podzemnih voda. Tako da taj tunel nece biti ni jeftin, ni lak da se uradi.

Zlatko

pre 8 godina

Otvorim komentare da bih video šta stručnjaci pišu ... pa se ponovo vratim na članak pa ponovo na komentare ... Ljudi, da niste malo pogrešili temu?

Boza

pre 8 godina

Svi metro metro metro, a kad ga dobiju onda ce reci joj sto nije ovo dobro... mnogo smo komplikovani... i ovaj tunel je vazniji od metroa jer se guzva smanjuje a i protocnost takodje unapredjuje..

Dinastija Bushido

pre 8 godina

Au, bre DS trikovi, botovi, droidi itd...; Nikako nije dobro. Ako se ništa ne radi, nije dobro - slažem se. Ako se krene u neki poslić, unapred ga osuđujete, često i ne znajući preciznije o čemu se radi, cilj realizacije i ekonomsku isplativost projekta... Zašto ne mućnete malo svojom glavom, čemu tolika preplaćena mržnja prema svakoj rukotvorini SNS-a?

pier

pre 8 godina

meni je ovaj Fotić bio iritantan sa početka. . one slike sa stanijom pa frizirani CV kojim se predstavljao i sl
ali ne mogu da ne primetim da je jedan od retkih koji skoro svaki dan ima kontakt sa gradjanima, iznosi nove ideje, ide u realizacije. .
ranije nismo ni znali ko nam je gradski urbanista . .

Zlatko

pre 8 godina

Otvorim komentare da bih video šta stručnjaci pišu ... pa se ponovo vratim na članak pa ponovo na komentare ... Ljudi, da niste malo pogrešili temu?

Pantagruel

pre 8 godina

Нити сам гласач нити симпатизер ових на власти, али мислим да је ово оправдан потез. Често избегавам гужве и закрчења на "Газели" и "Бранковом мосту" тако што се прошверцујем преко трамвајског. њиме се креће најмање људи и заиста представља спас, али веома је непријатно (понекад и застрашујуће) возити преко шина и металне конструкције, нарочито по киши или снегу, кад су гуме мокре, па проклизају по металу. само би било добро да се некако прошири и оно уско грло од хотела "Бристол до Калемегдана и Доњоградског булевара. То ће моћи да се уради кад се скине железничка пруга.

zemun

pre 8 godina

Za dusebriznike, Srbija ima 7,3 miliona stanovnika, Beograd 1,7 a okolne opstine iz Vojvodine koje mu gravitiraju (Pancevo, St.Pazova, Indjija) jos 300 hiljada.. Ispada da u toj zoni zivi 27-28% stanovnistva Srbije te je razumljivo da se tu i najvise gradi jer je logicnije ulagati tamo gde je veci broj ljudi nego u neku ruralnu sredinu.

popovicvl

pre 8 godina

Poceli smo da licimo na Severnu Koreju, glavni grad napucan, a ostatak drzave preoran u pirncana polja.

Gospodo slepi ministri u Srbiji van Beograda zivi jos 6-7 miliona ljudi.

Ko hoce vece izgubi iz vrece

pre 8 godina

Ideja nije losa a i ima mesta s` obe strane.
Tunel bih ostavio za kasnije.
Pre napraviti put prema Nemanjinoj i Brankovom mostu.

@bata

pre 8 godina

Ne vidim svrhu poređenja tunela kroz Frušku goru, koji je,verovatno, stvarno neophodan, ali ovde se radi o gradskom tunelu koji bi, bar po meni, bio jedna od najkorisnijih posleratnih gradskih investicija! Pogledajte samo Bulevar Despota Stefana u njegovom najužem delu između Đ.Vašingtona i Cetinjske ulice, koliko je tu samo autobuskih linija sprovedeno koje idu na NBGD, i obično u špicu stoje u koloni po deset autobusa, a o zagađenju bolje ne pitaj! A još mi je čudnije objašnjenje zašto se stalo sa njegovom izgradnjom, navodno prednost je bila izgradnja NBGD!?

Dipl.ing. Gradjevine

pre 8 godina

Ovo ce da kosta pet puta vise od mosta na Adi.Trolali su o mostu na Adi dok nisu srusili Djilasa. Kada su videli papire ucutali se. zasto ne grade tunel za koji postoji projekat od Auto komande ispod Topciderskog brda da bi se povazalo sa mostom na Adi.Zasto se ne radi silaznica sa mosta na Adi kod buvljaka. Sta je sa metroom.Kaze "arhitekta " da se nece graditi nov most vec se prosiriti stari. Za novi most iz centra grada nema mesta jer nema gde da izadje na novobeogradskoj strani

Bodibond

pre 8 godina

Hocete Bg na vodi a na jugu Srbije se vozi po kraterima i udarnim rupama od pola metra. SRAMOTA!!!
I treba da nas preuzmu albanci jer ocigledno da vlast boli d... za Jug Srbije.

Todor i Eugen (Ognjen)

pre 8 godina

"...planira izgradnja tunela koji će krenuti od Kameničke ulice kod Ekonomskog fakulteta i izaći u zoni Bulevara despota Stefana."

Planira se šta? Kolika će biti dužina tunela? Kilometar i po? Dva kilometra? Kakav će biti profil saobraćajnice? Koliko će da košta izgradnja? Kako će da se obezbedi neophodan novac? Čini mi se da se u ovom slučaju ponavlja "planiranje" izgradnje tunela ispod Topčiderskog brda, koji je, u saobraćajnom smislu, neizostavni deo celine Mosta na Adi.
Ukratko, živ mi Todor da se čini govor!

Što se tiče proširenja Starog savskog mosta, gotovo da mogu da se opkladim da će biti iskorišćene postojeće pešačke staze, tako da će ovaj most iz 1942. godine (izvorno nazvan Mostom princa Eugena) najverovatnije ostati bez opcije pešaka i biciklista.

Davidenko

pre 8 godina

Treba da izgradite most na Dunavu kod Slankamena, mi iz juznog Banata ili moramo na Beograd ili na Novi Sad ako zelimo u taj deo Srema, a to je bar 50-60 kilometara duze. Isto tako postoji plan star 1472 godine da se izgradi magistrala od Smedereva preko Deliblatske pescare kroz šumu do obilaznice oko Vrsca prema Rumuniji koja je i sama izgradjena samo 1/5 i tako ce ostati jos 30 godina, pa ce sleperi koji idu sa juga ka Istocnoj Evropi,preko Vrsca u Rumuniju - najkraci tranzit, morati da ulaze u Kovin, pa kroz sirota sela i kroz grad Vrsac. Druga varijanta je Pancevo ali o tome ne zelim ni da razmisljam. Isto tako i automobili moraju. Kad udjes U Srbiju iz Madjarske na Horgosu bolje je da vozis njivama i alternativnim lokalnim putevims nego autoputem do Srbobrana, to je sramota bre. Odmaralista, uzas, jedan toi-toi wc koji je pun do daske a ni jedne klupe, cesme, kante. Bitno da putarina kroz srbiju izadje oko 15e. Kroz madjarsku vozis kao po staklu sa deluxe odmaralistima (cist wc, voda, hlad, klupe, prazne kante, kafa i sokovi na aparatima) i to za 10e za 10 dana. Za sta dajemo pare?? Svima je potpuno jasno da je Beograd drzava u drzavi i da Beograd nazalost daje lepsu sliku svetu o Srbiji od realne, Vojvodina moze da hrani ceo Balkan a u nju se ulaze ono sto ostane, a ostaje šipak jer lopovi jedu i mrvice sa stola. Zato lepo sutra kad se Vojvodina "nazalost" odvoji plakace Beograd samo tako za njom. Do tada cu biti samo jos jedan gastarbajter malo zapadnije .. Ae zdravo

bk

pre 8 godina

Kakav naslov!Pocelo busenje... Mozda u masti. Pa nema ni uradjenog projekta, ko je i kada poceo? koji izvodjac?Kad je dobio posao u kojoj konkurenciji, po kojoj ceni i pod kojimu slovima.? Sam gradonacelnik kaze da ni ne zna gde ce tunel izaci.

Strucnjak

pre 8 godina

I Brankov most je prosiren za ceo most nizvodno.Ali to je tada bilo potrebno.Da li je prosirenje tramvajskog mosta potrebno?. Kako ce se siriti prilazne saobracajnice u Karadjordjevoj pored Zeleznicke stanice?? kao ce se saobracajnice na Novom Beogradu i pored Starog sajamista uklopiti u vec postojece saobracajnice. Stose tice tunela on je predvidjen pre vise od pola veka. Beograd je idealan za busenje tunela gde bi se izmestio tramvajski saobracaj. Od Zeleznicke stanice do Autokomande i u 27 marat ispod Tasmajdana. Za to treba novcaa ali kada se kopa za metro moze i ovo. Mislim da je taj projekat u opticaju. Ali ova vlast o metrou cuti. Njima je vazniji Beograd na vodi da bi se napravila nova spavaonica grada.Zasto se ne gradi vec projektovani tunel ispod Topcidera.Zasto se ne zavrsava silaznica kod buvljaka? zasto se ne zavrsava tramvajska linija od Banovog Brda preko mosta na Adi za Novi Beograd

Goran

pre 8 godina

Potrebniji je tunel ispod Fruške gore,haos sa šleperima kroz nacionalni park koji zagađuju,a da ne pričamo o hitnim kolima i vatrogascima kada je urgentno,20-30,minuta izgube zbog gustine saobraćaja.

prijatelj iz Dubicha

pre 8 godina

"Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda uputila je javni poziv za idejno rešenje rekonstrukcije Starog savskog mosta. Otvaranje ponuda obavljeno je 24. avgusta i u slučaju da se ona oceni kao prihvatljiva, zaključenje ugovora očekuje se u narednih 20 dana..."

A "PROBIJANJE",KAZZETE,VECC POCHELO,A!??....Pa KO "probija",i SHTA "probija",pre kraja tendera i potpisivanja ugovora o izvodjenju radova!??!.....PROBILI ste vi nama lobanju,isisali narodu i ono malo preostalog mozga,i napunili glave splachinom!!!

Naopak

pre 8 godina

Dakle, za tri godine jedna ulica delimično sređena (uz tantalove muke), okrečene tri garaže i raščišćeno priobalje da se postavi štand-kafana. I bezbroj najava, maketa, crteža u vazduhu - tuneli, kanali, aerodromi, fabrike, auto-putevi i pruge do Budimpešte, Prištine, Sarajeva, avioni, kamioni, brzi vozovi...Sve to u naprednom futuru 3 za koji nismo znali ni da postoji.

Zlatko

pre 8 godina

Ovi kad bi i najmanji projekat uradili bez marketinga i najava 30 godina unapred, slikanja pored maketa i izigravanja mucenuka koji 25 sati dnevo rade za nase dobro, evo glasao bih jednom za njih, ne treba sendvic...

Кики

pre 8 godina

@ (Dinastija Bushido, 30. avgust 2015 12:37)
Зато што је досадашња пракса показала да је постављање цигле "на кант" за СНС-овце непремостив проблем, а камоли градња моста или тунела. Шта би са обилазницом око Београда?

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Nazadnjaci koji su "sredili" ul. Vojvode Stepe hoće nešto da grade.... Pa to više nije smešno, tužno je!!!
(Zanimljivo, 30. avgust 2015 10:04)

Da je samo tužno ni po jada, već je opasno za život!

mihajlo

pre 8 godina

Idiotizam. Ok je tunel, ali na toj relaciji ce sto posto naici na nekoliko arheoloskih nalazista, na groblja , razne lagume a verovatno na minirane tunele iz drugog svetskog rata!

samara

pre 8 godina

Opasno je to kada vlast ne cuje narod. Ovaj covek nije na svom mestu. Nije sigurno sposoban da bude na poziciji Gradskog Arhitekte. Unistili su grad potpuno, a evo, imaju planove da to i nastave.

Smajli

pre 8 godina

Ma samo rokajte. A u Sumadiji putevi ko u Kandaharu i Kabulu.
(nex, 30. avgust 2015 10:02)

Ovaj komentar me zainteresovao da pogledam kakvi su putevi u ova dva grada. Uopšte nisu loši :) Probajte u Google. Mislim, jasno mi je šta je pisac hteo da kaže, ali možda bi srećnije poređenje sa nekom afričkom savanom npr. što će Šumadija uskoro i biti kad u njoj nestanu sva sela i manja mesta i svi se presele u Beograd. U tom slučaju, taj tunel i nije tako loša ideja.

Doktor

pre 8 godina

Taj tunel što je započet je u Gavrila Principa nekih 100 metara dalje od Ekonomskog, bliže je Balkanskoj. Stvarno ne vidim kako bi ga spojili sa savskim mostom osim da sruše 5 zgrada

Ne na precac

pre 8 godina

A da, za pocetak, u Kamenickom parku podignete objekat za promociju, to jest, birtiju. Tek toliko da se stalni posetioci ogreju zimi.

marko

pre 8 godina

ovaj naslov pocelo probijanje je neprikladan i propagandni jer niti je pocelo niti ce skorije jer oni nisu izabrali ni idejno resenje a to je tek planski deo projekta i ovo ce se zavrsiti na planu kao i metro, beograd na vodi o ostale lazi naprednjaka...

Natalija

pre 8 godina

A da ipak prvo malo počistite i okrečite grad, postarate se o grafitima, korovu, đubretu... Manite se tunela, mostova, puteva, ionako vidite i sami da vam ne ide. Usput, šta je sa spajanjem Pupinovog mosta sa Pančevom, ne beše li tu rok septembar-oktobar?

marko

pre 8 godina

pozivam ove gradjevinske magove da se samo provozaju ulicama Milana Rakica (od Olimpa do Mite Ruzica) i Ljutice Bogdan (od Marakane do bulevara Aleksandra Karadjordjevica) pa ako im se kamen u bubregu ne pretvori u pesak mogu bez problema da nastave sa izbornom kampanjom

Strucnjak u ovoj oblasti

pre 8 godina

Gradski urbanista? Sta je sad to? Decko sta ti korisno radis u zivotu? I gradski menadzer je uzas, a da ne pricam o gradskom arhitekti.

makro

pre 8 godina

Naslove je lazan. Nit je pocelo niti ce ikada poceti.
Srpska stranka maste, ne ume da gradi, nego samo da masta i prica bajke, a narod im veruje. Videcemo samo dokle ce verovati.

VIDOVNJAK

pre 8 godina

Kakav tunel? Pa pre par dana je bio neki novi most u igri. Pre toga zicara. Za par dana ce verovatno najavljivati trajekt. Ovo je postala farsa kao sa ruskim gasovodom.

Sava

pre 8 godina

Kad pročitam da će tunel "izaći u zoni Bulevara despota Stefana" shvatam da se ne zna gde će biti jedan kraj tunela. A ako se ne zna gde mu je kraj... Šta se uopšte najavljuje? Ili smo ušli i ostajemo u tunelu?

Bmbmb

pre 8 godina

Gledam zaslepljen narod, da ne kazem glup narod. Juce vodja Leskovacke opstine doso u jednom kraju u okolini Leskovca, namestili mu sator da ga ne greje sunce, a za tu okolinu nije prstom mrdnuo. Ipak narod ga docekao kao da je dolazio Putin. Dosli neki folklorci nizerazredni odigrali tu malo i cao. On na rucak u restoranui pobego nazad u Le. Bitno je da je ispracen ovacijama i apluzom od strane neprosvetljenog naroda a to sto na putu do LE voze jos po kaldrmi i rupama od 2 metra nema veze. Kakav smo mi narod jbt bog.

ahm

pre 8 godina

Kaze pocela a u sustini tek se pravi projekat i treba da se vidi da li se ima para za tako nesto pa tender pa bla bla bla. Sustina je da je to najave i nista vise. Oni su jedino doktori u najavi ostalo su sloseri.

Boza

pre 8 godina

Svi metro metro metro, a kad ga dobiju onda ce reci joj sto nije ovo dobro... mnogo smo komplikovani... i ovaj tunel je vazniji od metroa jer se guzva smanjuje a i protocnost takodje unapredjuje..

iii

pre 8 godina

Ne, Beograd nije idealan za gradjenje tunela kako neko rece u komentarima, prepun je dzepova peska i tokova podzemnih voda. Tako da taj tunel nece biti ni jeftin, ni lak da se uradi.