Nedelja, 23.08.2015.

19:07

"Vreme da se NATO pomeri dalje na istok"

Predsednici Poljske i Estonije, Andžej Duda i Tomas Hendrik Ilves, upozorili su da je vreme da se NATO pomeri dalje na istok, u nove, postkomunističke članice.

Izvor: Beta

"Vreme da se NATO pomeri dalje na istok" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Legionar

pre 8 godina

Djordje NS, 23. avgust 2015 22:41)
Mole oni njih da dodju,ali ne zato sto ih vole,vec da im se ne bi desila 1999. godina...hoces,neces..moras

valter

pre 8 godina

1990 se raspao istocni blok zasto nije nato kad nema vise sssr i istocnog lagera nego su zacarali gorbacova kako je mogo da dozvoli da se nemacka ujedini ej kako i dopustio kasnije da se raspadne sssr i varsavski pakt pa da je staljin bio ziv to se nikad ne bi desilo nikad. pobuna bi u krvi bila ugusena

Nepristojni stvor

pre 8 godina

Ja sam vise umoran kolicinom "to je nepravda" komentara. Ljudi shvatite vec jednom: dvostrukih standarda, licemerja, pozivanja na medjunarodno pravo uvek i samo kad to odgovara, lazi, spijuniranja, bombokratije, ce uvek biti. To je jednostavno tako. Pomirite se sa tim.

Petar

pre 8 godina

Srbiji je mesto u zapadnoj civilizaciji, razvijene svesti i delu sveta koji ima probleme a gde ih nema, ali za razliku od Rusije, imaju uredjen sistem i lako prevazilaze probleme. Tamo da idemo, da budemo sa zemljama zapada gde zivi 4 miliona Srba bez cijih dotacija ne bi preziveli. Sada kada je problem Kosova rešen , Srbija ima novu šansu koju ne smemo propustiti. Zapad je nudio Slobi devedesetih ali ih je nepismen odbio pa smo dobili preko usta a od Rusa nismo dobili nikakvu pomoc jos nam uveli sankcije. Zapad se opet nudi Srbiji, inace Merkelova ne bi dolazila ovde. Ili ce Srbija prihvatiti, ili opet patiti. Mislim da prozapadna vlada prihvata ruku zapada, pozdravljam.

Djordje NS

pre 8 godina

Tako se NATO širi po svetu, tako što ga vlade suverevih zemalja zovu i mole da dođe u njihove zemlje. Jel znate jadni rusofili jednu zemlju koja moli Rusiju da vojno dođe na njihovu teritoriju

u nato

pre 8 godina

Bezmozgovići, shvatite da nam je mesto na zapadu, sa normalnim svetom.
Zbog naše dece.tamo gde su pobegli milioni Srba koji imaju korist od toga. Ako sam za nato to ne znači da volim neke mane zapada koje su mnogo manje od naših i ruskih.
U nato treba zbog naše bezbednosti a ne ljubavi.

zlo .. i naopako

pre 8 godina

ko o čemu, imperatori o borbi protiv 'imperijalnih tendencija'

"na svetu nema mira, bez poštovanja međunarodnog prava .. onako kako mi kažemo"

ma svi su oni neposteni, samo sam ja dobar:)

pre 8 godina

Vecina evropskih zemalja su clanice NATO-a, a na putu da udju su i skoro sve ostale zemlje poput Makedonije, Crne Gore itd. I vi u vasim komentarima osudjujete NATO, osudjujete skoro sve zemlje Evrope, dakle svi su oni na pogresnoj strani a jedino Rusija i Srbija su "dobri momci"??? Eeeee Srbijo medju sljivama!!!!!!!!!! Sta drugo reci...

NATO

pre 8 godina

NATO nas spasio Albanaca i Kosova. Srbija zasluzila da joj se okonca velika rana koja je jela 100 godina, sada zivimo bar u demokratiji i miru.

shimano

pre 8 godina

užasno je kako se pojedini ovde hvataju za slamku kako bi opravdali USA, tj NATO. zar vam ništa nije sveto, zar vam je poltronstvo prema zapadu zarad epiteta "kosmopolite", preče od dostojanstva? mislite li da ćete uvlačenjem zapadu biti prihvaćeni kao ravnopravni? nadjite opravdanje i za zločin koji su počinili nad nama 1999.

Dejna

pre 8 godina

Mislim da Srbija pod hitno mora da uđe u NATO!Razloga za to je mnogo.Ko razume razumeće, a ko nema mozga neka i dalje traži ono zrno kukuruza po dvorištu..

El Nebulozo

pre 8 godina

Колико наиван, да не кажем ретардиран треба да будеш да верујеш у "међународно право"?
Илузија, термин који обележава неуспех цивилизације да пронађе универзални механизам који треба да доведе до баланса и мира. У стварности, међународно право се тумачи онако како некоме одговара(читај великим силама), представља оправдање за интервенције у земљама трећег света(и Србији као предводнику истих).

Kinaski

pre 8 godina

Sto nisu normalni? Pa nece rusku cizmu, njihovo pravo da biraju, ne razumem sta nije jasno? Kao sto ni Belorusija nece Natovsku cizmu npr. i ja to razumem.

dejan-minhen

pre 8 godina

(asdf, 23. avgust 2015 19:30)
ako izgube amerika će da donese rezoluciju o Poljsko-Baltičkoj agresiji na Rusiju. tražiće sankcije i bombardovanje istih zbog agresivne politike. njima je stalo do mira u svetu. kada zavedu red u taj deo evrope prodavaće im oružje da te 4države reše njihov problem.

Duško

pre 8 godina

Kako vas nije sram pozivati se na međunardono pravo i granice kada ste upravo vi i vaša NATO falanga flagrantno prekršili međunarodno pravo bombardujući Srbiju i otimajući njen deo.

rusosaurus

pre 8 godina

Neću da vas zamaram imenima i datumima ,ali čak i pre raspada Varšavskog pakta doktrina vodeće članice NATO-a USA-e je bila da se nuklerano oružje ne koristi u slučaju sukoba na teritoriji država članica NATO-a ako na njih izvrše napad vojne snage Varšavskog pakta-SSSR-a konvecionalnim snagama .USA je donela ovu odluku jer svaki nuklerani udar će dovesti do odgovora , a to neminovno vodi u totalno uništenje USA i SSSR-a i njihovog nestanka sa mape kao teritorija gde je moguće živeti .Tada bi druge sile koje ne bi bile direktno pogođene preuzele uloge dominatnih država u svetu (Indija,Kina ,Brazil) .U svetlu toga treba i čitati izjave predsednika Poljske , kome bi bilo pametnije da ne doliva ulje na vatru jer ako su , a verovatno i sad ,Amerikanci bili spremni da žrtvuju milione zapadnih Evropljana zarad svog interesa , još lakše će žrtvovati bivše " neprijatelje" nekadašnje članice Varšavskog pakta .Rusija je meta zapada ali im ni na kraj pameti nije da bude glineni golub .Da su ruske i kineske snage u Meksiku,Kanadi i da se ponašaju kao sad NATO razumeo bih ,čak i otvoreno podržao ovakve izjave , ali tako nije .Donekle razumem Poljake koji se teško mire sa činjenicom da od 18. veka kada je rasturena Poljsko-Litvanska kraljevina ne igraju bitnu ulogu u Evropi , slično kao naša žal za Dušanovim carstvom .Ta ludost ide dotle da poljska vlast podržava sledbenike Bandere , a to je kao da srpska vlast podržava sledbenike Pavelića .

2+2=5

pre 8 godina

kako je aneksija ako ti vratis svoju zemlju koju je drugome poklonio rezim koji ceo svet osporava i sve sto je taj rezim radio osim davanja ruske teritorije drugom subjektu saveza. za vas je tito los u svemu osim sto je rasparcao srpski narod i stvorio nove federalne jedinice i nove narode na srpskoj teritoriji. doslednost kakve dodirne tacke ima doslednost sa natofilizmom, onda ste za vreme bombardovanja 99 podrzavali nato? smrt fasizmu sloboda narodu. inace balticke zemlje sve do jedne su digle spomenike svojim ss divizijama, a srusile borcima protiv fasizma! jedite bunike umereno sto bi rekla N.Macura

Драган Ужице

pre 8 godina

Можда би им мало више избрглица које долазе из Ирака, Сирије, Либије и Авганистана, у њиховим државама, помогло да погледају истин у очи. О успесима политке којоу заједно са осталим чланицама НАТО спроводе, све поштујући "међународно право".

juta

pre 8 godina

(Atomski mrav u penziji, 23. avgust 2015 19:34)

Takav dogovor ne postoji. Nešto si umislio. Ako misliš da nisi, navedi taj sporazum. Nemoj pisati bez izvora. Ali s obzirom da sporazum koji ograničava širenje NATO-a ne postoji, ne moraš ga ni pokušavati tražiti. Postoji samo izjava Gorbačova koju je dao krajem devedesetih da mu je netko iz NATO-a neformalno rekao da se NATO neće širiti, ali je i to vjerojatno izmislio kako bi se obranio od napada zbog politike koju je vodio.

Realista

pre 8 godina

O rusofili!!!
Ako niste jos primjetili, nato pomjeri svoje granice. A i rusi pomjerise svoje, samo unazad. Ne bore se ispred Floride u Kubi, nego u Ukrajini. Tu negdje je ruska granica.

neko

pre 8 godina

nije li se Rusija istim ugovorom koji spominješ obavezala da više neće tlaciti i napadati okolne zemlje, pa je ipak anketirala Krim i sada rastura Ukrainu. Toliko o Ruskom poštivanju međunarodnog prava... Vi rusofili sve vidite jednostrano.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bolesni Um, 23. avgust 2015 19:47)

A ti bas govoris objektivno? Reci mi genije, posle kog dogadjaja je Rusija "uzela" Krim?

Metohija

pre 8 godina

Sa koliko licemerja,govore o postovanju medjunarodnog prava neki,cije su zemlje clanice NATO pakta.Kako ste se o to pravo oglusili i nad njim zatvarali oci kada je rusena SFRJ,izvrsena agresija nad SRJ i otet deo teritorije od Srbije,kada je izvrsena agresija nad Irakom,izazvan gradjanski rat u Libiji,Siriji,pokusano u Egiptu i Tunisu?Kada je neko,ko je dovoljno jak shvatio da je medjunarodno pravo ustvari pravo jaceg,i da on mora da pocne da ga primenjuje da bi opstao,vi ste naknadno,kada se desilo vama nezamislivo,da to pravo jaceg taj neko primeni i po vasim ledjima,e tad ste se setili vaznosti medjunarodnog prava koje garantuje nepovredivost drzavnih granica ,svima osim u slucaju SFRJ i Srbije.Kada ispravite greske,ucinjene prilikom bombardovanja Srbije,vratite nam teritoriju koju ste nam oteli,nadoknadite ratnu stetu,onda mozete da trazite povratak izvornom tumacenju medj. prava.U suprotnom,samo napred braćo Rusi.Pokazite im vi,kada smo mi mali i nemoćni,da ,,batina uvek ima dva kraja",kada ih već istorija nije nicemu naucila.

Bolesni Um

pre 8 godina

@Atomski mrav u penziji - nije li se Rusija istim ugovorom koji spominješ obavezala da više neće tlaciti i napadati okolne zemlje, pa je ipak anketirala Krim i sada rastura Ukrainu. Toliko o Ruskom poštivanju međunarodnog prava... Vi rusofili sve vidite jednostrano.

Komentator

pre 8 godina

"Ne smemo da pristajemo na to da se narušavaju granice. Na miran ali odlučan način moramo da teramo da se poštuje međunarodno pravo", rekao je u Talinu Andžej Duda.

Da li je normalan, pitam se? Koje međunarodno pravo, to li još postoji?!

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

"Novi poljski predsednik je upozorio da na svetu nema mira bez poštovanja međunarodnog prava."

Nije li, rasformiranjem varsavskog pakta, postignut sporazum izmedju Rusije i NATO da Nato nece ulaziti u zemlje bivsih sovjetskih republika? Znaci mir u svetu je moguc samo ako se medjunarodno pravo postuje jednostrano, tj, jedna strana je duzna da ga postuje a druga nije

asdf

pre 8 godina

Pa naravno, pa nece valjda Ameri da ginu u nekom ratu protiv Rusa. Ginuce Poljaci, Estonci, Ukrajinci, Hrvati, Rumuni, a mozda cak i mi (ko zna, ovi na vlasti nas nista ne pitaju, rade iza ledja). Ameri ce samo simbolicno da se iskrcaju pred kraj rata na obale Severnog mora i da proglase pobedu (ako bude bilo pobede).

asdf

pre 8 godina

Pa naravno, pa nece valjda Ameri da ginu u nekom ratu protiv Rusa. Ginuce Poljaci, Estonci, Ukrajinci, Hrvati, Rumuni, a mozda cak i mi (ko zna, ovi na vlasti nas nista ne pitaju, rade iza ledja). Ameri ce samo simbolicno da se iskrcaju pred kraj rata na obale Severnog mora i da proglase pobedu (ako bude bilo pobede).

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

"Novi poljski predsednik je upozorio da na svetu nema mira bez poštovanja međunarodnog prava."

Nije li, rasformiranjem varsavskog pakta, postignut sporazum izmedju Rusije i NATO da Nato nece ulaziti u zemlje bivsih sovjetskih republika? Znaci mir u svetu je moguc samo ako se medjunarodno pravo postuje jednostrano, tj, jedna strana je duzna da ga postuje a druga nije

Komentator

pre 8 godina

"Ne smemo da pristajemo na to da se narušavaju granice. Na miran ali odlučan način moramo da teramo da se poštuje međunarodno pravo", rekao je u Talinu Andžej Duda.

Da li je normalan, pitam se? Koje međunarodno pravo, to li još postoji?!

Duško

pre 8 godina

Kako vas nije sram pozivati se na međunardono pravo i granice kada ste upravo vi i vaša NATO falanga flagrantno prekršili međunarodno pravo bombardujući Srbiju i otimajući njen deo.

Драган Ужице

pre 8 godina

Можда би им мало више избрглица које долазе из Ирака, Сирије, Либије и Авганистана, у њиховим државама, помогло да погледају истин у очи. О успесима политке којоу заједно са осталим чланицама НАТО спроводе, све поштујући "међународно право".

Metohija

pre 8 godina

Sa koliko licemerja,govore o postovanju medjunarodnog prava neki,cije su zemlje clanice NATO pakta.Kako ste se o to pravo oglusili i nad njim zatvarali oci kada je rusena SFRJ,izvrsena agresija nad SRJ i otet deo teritorije od Srbije,kada je izvrsena agresija nad Irakom,izazvan gradjanski rat u Libiji,Siriji,pokusano u Egiptu i Tunisu?Kada je neko,ko je dovoljno jak shvatio da je medjunarodno pravo ustvari pravo jaceg,i da on mora da pocne da ga primenjuje da bi opstao,vi ste naknadno,kada se desilo vama nezamislivo,da to pravo jaceg taj neko primeni i po vasim ledjima,e tad ste se setili vaznosti medjunarodnog prava koje garantuje nepovredivost drzavnih granica ,svima osim u slucaju SFRJ i Srbije.Kada ispravite greske,ucinjene prilikom bombardovanja Srbije,vratite nam teritoriju koju ste nam oteli,nadoknadite ratnu stetu,onda mozete da trazite povratak izvornom tumacenju medj. prava.U suprotnom,samo napred braćo Rusi.Pokazite im vi,kada smo mi mali i nemoćni,da ,,batina uvek ima dva kraja",kada ih već istorija nije nicemu naucila.

neko

pre 8 godina

nije li se Rusija istim ugovorom koji spominješ obavezala da više neće tlaciti i napadati okolne zemlje, pa je ipak anketirala Krim i sada rastura Ukrainu. Toliko o Ruskom poštivanju međunarodnog prava... Vi rusofili sve vidite jednostrano.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bolesni Um, 23. avgust 2015 19:47)

A ti bas govoris objektivno? Reci mi genije, posle kog dogadjaja je Rusija "uzela" Krim?

rusosaurus

pre 8 godina

Neću da vas zamaram imenima i datumima ,ali čak i pre raspada Varšavskog pakta doktrina vodeće članice NATO-a USA-e je bila da se nuklerano oružje ne koristi u slučaju sukoba na teritoriji država članica NATO-a ako na njih izvrše napad vojne snage Varšavskog pakta-SSSR-a konvecionalnim snagama .USA je donela ovu odluku jer svaki nuklerani udar će dovesti do odgovora , a to neminovno vodi u totalno uništenje USA i SSSR-a i njihovog nestanka sa mape kao teritorija gde je moguće živeti .Tada bi druge sile koje ne bi bile direktno pogođene preuzele uloge dominatnih država u svetu (Indija,Kina ,Brazil) .U svetlu toga treba i čitati izjave predsednika Poljske , kome bi bilo pametnije da ne doliva ulje na vatru jer ako su , a verovatno i sad ,Amerikanci bili spremni da žrtvuju milione zapadnih Evropljana zarad svog interesa , još lakše će žrtvovati bivše " neprijatelje" nekadašnje članice Varšavskog pakta .Rusija je meta zapada ali im ni na kraj pameti nije da bude glineni golub .Da su ruske i kineske snage u Meksiku,Kanadi i da se ponašaju kao sad NATO razumeo bih ,čak i otvoreno podržao ovakve izjave , ali tako nije .Donekle razumem Poljake koji se teško mire sa činjenicom da od 18. veka kada je rasturena Poljsko-Litvanska kraljevina ne igraju bitnu ulogu u Evropi , slično kao naša žal za Dušanovim carstvom .Ta ludost ide dotle da poljska vlast podržava sledbenike Bandere , a to je kao da srpska vlast podržava sledbenike Pavelića .

2+2=5

pre 8 godina

kako je aneksija ako ti vratis svoju zemlju koju je drugome poklonio rezim koji ceo svet osporava i sve sto je taj rezim radio osim davanja ruske teritorije drugom subjektu saveza. za vas je tito los u svemu osim sto je rasparcao srpski narod i stvorio nove federalne jedinice i nove narode na srpskoj teritoriji. doslednost kakve dodirne tacke ima doslednost sa natofilizmom, onda ste za vreme bombardovanja 99 podrzavali nato? smrt fasizmu sloboda narodu. inace balticke zemlje sve do jedne su digle spomenike svojim ss divizijama, a srusile borcima protiv fasizma! jedite bunike umereno sto bi rekla N.Macura

shimano

pre 8 godina

užasno je kako se pojedini ovde hvataju za slamku kako bi opravdali USA, tj NATO. zar vam ništa nije sveto, zar vam je poltronstvo prema zapadu zarad epiteta "kosmopolite", preče od dostojanstva? mislite li da ćete uvlačenjem zapadu biti prihvaćeni kao ravnopravni? nadjite opravdanje i za zločin koji su počinili nad nama 1999.

El Nebulozo

pre 8 godina

Колико наиван, да не кажем ретардиран треба да будеш да верујеш у "међународно право"?
Илузија, термин који обележава неуспех цивилизације да пронађе универзални механизам који треба да доведе до баланса и мира. У стварности, међународно право се тумачи онако како некоме одговара(читај великим силама), представља оправдање за интервенције у земљама трећег света(и Србији као предводнику истих).

dejan-minhen

pre 8 godina

(asdf, 23. avgust 2015 19:30)
ako izgube amerika će da donese rezoluciju o Poljsko-Baltičkoj agresiji na Rusiju. tražiće sankcije i bombardovanje istih zbog agresivne politike. njima je stalo do mira u svetu. kada zavedu red u taj deo evrope prodavaće im oružje da te 4države reše njihov problem.

Bolesni Um

pre 8 godina

@Atomski mrav u penziji - nije li se Rusija istim ugovorom koji spominješ obavezala da više neće tlaciti i napadati okolne zemlje, pa je ipak anketirala Krim i sada rastura Ukrainu. Toliko o Ruskom poštivanju međunarodnog prava... Vi rusofili sve vidite jednostrano.

zlo .. i naopako

pre 8 godina

ko o čemu, imperatori o borbi protiv 'imperijalnih tendencija'

"na svetu nema mira, bez poštovanja međunarodnog prava .. onako kako mi kažemo"

Kinaski

pre 8 godina

Sto nisu normalni? Pa nece rusku cizmu, njihovo pravo da biraju, ne razumem sta nije jasno? Kao sto ni Belorusija nece Natovsku cizmu npr. i ja to razumem.

Realista

pre 8 godina

O rusofili!!!
Ako niste jos primjetili, nato pomjeri svoje granice. A i rusi pomjerise svoje, samo unazad. Ne bore se ispred Floride u Kubi, nego u Ukrajini. Tu negdje je ruska granica.

Dejna

pre 8 godina

Mislim da Srbija pod hitno mora da uđe u NATO!Razloga za to je mnogo.Ko razume razumeće, a ko nema mozga neka i dalje traži ono zrno kukuruza po dvorištu..

Nepristojni stvor

pre 8 godina

Ja sam vise umoran kolicinom "to je nepravda" komentara. Ljudi shvatite vec jednom: dvostrukih standarda, licemerja, pozivanja na medjunarodno pravo uvek i samo kad to odgovara, lazi, spijuniranja, bombokratije, ce uvek biti. To je jednostavno tako. Pomirite se sa tim.

juta

pre 8 godina

(Atomski mrav u penziji, 23. avgust 2015 19:34)

Takav dogovor ne postoji. Nešto si umislio. Ako misliš da nisi, navedi taj sporazum. Nemoj pisati bez izvora. Ali s obzirom da sporazum koji ograničava širenje NATO-a ne postoji, ne moraš ga ni pokušavati tražiti. Postoji samo izjava Gorbačova koju je dao krajem devedesetih da mu je netko iz NATO-a neformalno rekao da se NATO neće širiti, ali je i to vjerojatno izmislio kako bi se obranio od napada zbog politike koju je vodio.

ma svi su oni neposteni, samo sam ja dobar:)

pre 8 godina

Vecina evropskih zemalja su clanice NATO-a, a na putu da udju su i skoro sve ostale zemlje poput Makedonije, Crne Gore itd. I vi u vasim komentarima osudjujete NATO, osudjujete skoro sve zemlje Evrope, dakle svi su oni na pogresnoj strani a jedino Rusija i Srbija su "dobri momci"??? Eeeee Srbijo medju sljivama!!!!!!!!!! Sta drugo reci...

Petar

pre 8 godina

Srbiji je mesto u zapadnoj civilizaciji, razvijene svesti i delu sveta koji ima probleme a gde ih nema, ali za razliku od Rusije, imaju uredjen sistem i lako prevazilaze probleme. Tamo da idemo, da budemo sa zemljama zapada gde zivi 4 miliona Srba bez cijih dotacija ne bi preziveli. Sada kada je problem Kosova rešen , Srbija ima novu šansu koju ne smemo propustiti. Zapad je nudio Slobi devedesetih ali ih je nepismen odbio pa smo dobili preko usta a od Rusa nismo dobili nikakvu pomoc jos nam uveli sankcije. Zapad se opet nudi Srbiji, inace Merkelova ne bi dolazila ovde. Ili ce Srbija prihvatiti, ili opet patiti. Mislim da prozapadna vlada prihvata ruku zapada, pozdravljam.

NATO

pre 8 godina

NATO nas spasio Albanaca i Kosova. Srbija zasluzila da joj se okonca velika rana koja je jela 100 godina, sada zivimo bar u demokratiji i miru.

u nato

pre 8 godina

Bezmozgovići, shvatite da nam je mesto na zapadu, sa normalnim svetom.
Zbog naše dece.tamo gde su pobegli milioni Srba koji imaju korist od toga. Ako sam za nato to ne znači da volim neke mane zapada koje su mnogo manje od naših i ruskih.
U nato treba zbog naše bezbednosti a ne ljubavi.

Djordje NS

pre 8 godina

Tako se NATO širi po svetu, tako što ga vlade suverevih zemalja zovu i mole da dođe u njihove zemlje. Jel znate jadni rusofili jednu zemlju koja moli Rusiju da vojno dođe na njihovu teritoriju

valter

pre 8 godina

1990 se raspao istocni blok zasto nije nato kad nema vise sssr i istocnog lagera nego su zacarali gorbacova kako je mogo da dozvoli da se nemacka ujedini ej kako i dopustio kasnije da se raspadne sssr i varsavski pakt pa da je staljin bio ziv to se nikad ne bi desilo nikad. pobuna bi u krvi bila ugusena

Legionar

pre 8 godina

Djordje NS, 23. avgust 2015 22:41)
Mole oni njih da dodju,ali ne zato sto ih vole,vec da im se ne bi desila 1999. godina...hoces,neces..moras

Bolesni Um

pre 8 godina

@Atomski mrav u penziji - nije li se Rusija istim ugovorom koji spominješ obavezala da više neće tlaciti i napadati okolne zemlje, pa je ipak anketirala Krim i sada rastura Ukrainu. Toliko o Ruskom poštivanju međunarodnog prava... Vi rusofili sve vidite jednostrano.

Realista

pre 8 godina

O rusofili!!!
Ako niste jos primjetili, nato pomjeri svoje granice. A i rusi pomjerise svoje, samo unazad. Ne bore se ispred Floride u Kubi, nego u Ukrajini. Tu negdje je ruska granica.

Kinaski

pre 8 godina

Sto nisu normalni? Pa nece rusku cizmu, njihovo pravo da biraju, ne razumem sta nije jasno? Kao sto ni Belorusija nece Natovsku cizmu npr. i ja to razumem.

Dejna

pre 8 godina

Mislim da Srbija pod hitno mora da uđe u NATO!Razloga za to je mnogo.Ko razume razumeće, a ko nema mozga neka i dalje traži ono zrno kukuruza po dvorištu..

juta

pre 8 godina

(Atomski mrav u penziji, 23. avgust 2015 19:34)

Takav dogovor ne postoji. Nešto si umislio. Ako misliš da nisi, navedi taj sporazum. Nemoj pisati bez izvora. Ali s obzirom da sporazum koji ograničava širenje NATO-a ne postoji, ne moraš ga ni pokušavati tražiti. Postoji samo izjava Gorbačova koju je dao krajem devedesetih da mu je netko iz NATO-a neformalno rekao da se NATO neće širiti, ali je i to vjerojatno izmislio kako bi se obranio od napada zbog politike koju je vodio.

NATO

pre 8 godina

NATO nas spasio Albanaca i Kosova. Srbija zasluzila da joj se okonca velika rana koja je jela 100 godina, sada zivimo bar u demokratiji i miru.

ma svi su oni neposteni, samo sam ja dobar:)

pre 8 godina

Vecina evropskih zemalja su clanice NATO-a, a na putu da udju su i skoro sve ostale zemlje poput Makedonije, Crne Gore itd. I vi u vasim komentarima osudjujete NATO, osudjujete skoro sve zemlje Evrope, dakle svi su oni na pogresnoj strani a jedino Rusija i Srbija su "dobri momci"??? Eeeee Srbijo medju sljivama!!!!!!!!!! Sta drugo reci...

Djordje NS

pre 8 godina

Tako se NATO širi po svetu, tako što ga vlade suverevih zemalja zovu i mole da dođe u njihove zemlje. Jel znate jadni rusofili jednu zemlju koja moli Rusiju da vojno dođe na njihovu teritoriju

u nato

pre 8 godina

Bezmozgovići, shvatite da nam je mesto na zapadu, sa normalnim svetom.
Zbog naše dece.tamo gde su pobegli milioni Srba koji imaju korist od toga. Ako sam za nato to ne znači da volim neke mane zapada koje su mnogo manje od naših i ruskih.
U nato treba zbog naše bezbednosti a ne ljubavi.

Petar

pre 8 godina

Srbiji je mesto u zapadnoj civilizaciji, razvijene svesti i delu sveta koji ima probleme a gde ih nema, ali za razliku od Rusije, imaju uredjen sistem i lako prevazilaze probleme. Tamo da idemo, da budemo sa zemljama zapada gde zivi 4 miliona Srba bez cijih dotacija ne bi preziveli. Sada kada je problem Kosova rešen , Srbija ima novu šansu koju ne smemo propustiti. Zapad je nudio Slobi devedesetih ali ih je nepismen odbio pa smo dobili preko usta a od Rusa nismo dobili nikakvu pomoc jos nam uveli sankcije. Zapad se opet nudi Srbiji, inace Merkelova ne bi dolazila ovde. Ili ce Srbija prihvatiti, ili opet patiti. Mislim da prozapadna vlada prihvata ruku zapada, pozdravljam.

neko

pre 8 godina

nije li se Rusija istim ugovorom koji spominješ obavezala da više neće tlaciti i napadati okolne zemlje, pa je ipak anketirala Krim i sada rastura Ukrainu. Toliko o Ruskom poštivanju međunarodnog prava... Vi rusofili sve vidite jednostrano.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bolesni Um, 23. avgust 2015 19:47)

A ti bas govoris objektivno? Reci mi genije, posle kog dogadjaja je Rusija "uzela" Krim?

Metohija

pre 8 godina

Sa koliko licemerja,govore o postovanju medjunarodnog prava neki,cije su zemlje clanice NATO pakta.Kako ste se o to pravo oglusili i nad njim zatvarali oci kada je rusena SFRJ,izvrsena agresija nad SRJ i otet deo teritorije od Srbije,kada je izvrsena agresija nad Irakom,izazvan gradjanski rat u Libiji,Siriji,pokusano u Egiptu i Tunisu?Kada je neko,ko je dovoljno jak shvatio da je medjunarodno pravo ustvari pravo jaceg,i da on mora da pocne da ga primenjuje da bi opstao,vi ste naknadno,kada se desilo vama nezamislivo,da to pravo jaceg taj neko primeni i po vasim ledjima,e tad ste se setili vaznosti medjunarodnog prava koje garantuje nepovredivost drzavnih granica ,svima osim u slucaju SFRJ i Srbije.Kada ispravite greske,ucinjene prilikom bombardovanja Srbije,vratite nam teritoriju koju ste nam oteli,nadoknadite ratnu stetu,onda mozete da trazite povratak izvornom tumacenju medj. prava.U suprotnom,samo napred braćo Rusi.Pokazite im vi,kada smo mi mali i nemoćni,da ,,batina uvek ima dva kraja",kada ih već istorija nije nicemu naucila.

Atomski mrav u penziji

pre 8 godina

"Novi poljski predsednik je upozorio da na svetu nema mira bez poštovanja međunarodnog prava."

Nije li, rasformiranjem varsavskog pakta, postignut sporazum izmedju Rusije i NATO da Nato nece ulaziti u zemlje bivsih sovjetskih republika? Znaci mir u svetu je moguc samo ako se medjunarodno pravo postuje jednostrano, tj, jedna strana je duzna da ga postuje a druga nije

asdf

pre 8 godina

Pa naravno, pa nece valjda Ameri da ginu u nekom ratu protiv Rusa. Ginuce Poljaci, Estonci, Ukrajinci, Hrvati, Rumuni, a mozda cak i mi (ko zna, ovi na vlasti nas nista ne pitaju, rade iza ledja). Ameri ce samo simbolicno da se iskrcaju pred kraj rata na obale Severnog mora i da proglase pobedu (ako bude bilo pobede).

shimano

pre 8 godina

užasno je kako se pojedini ovde hvataju za slamku kako bi opravdali USA, tj NATO. zar vam ništa nije sveto, zar vam je poltronstvo prema zapadu zarad epiteta "kosmopolite", preče od dostojanstva? mislite li da ćete uvlačenjem zapadu biti prihvaćeni kao ravnopravni? nadjite opravdanje i za zločin koji su počinili nad nama 1999.

Duško

pre 8 godina

Kako vas nije sram pozivati se na međunardono pravo i granice kada ste upravo vi i vaša NATO falanga flagrantno prekršili međunarodno pravo bombardujući Srbiju i otimajući njen deo.

2+2=5

pre 8 godina

kako je aneksija ako ti vratis svoju zemlju koju je drugome poklonio rezim koji ceo svet osporava i sve sto je taj rezim radio osim davanja ruske teritorije drugom subjektu saveza. za vas je tito los u svemu osim sto je rasparcao srpski narod i stvorio nove federalne jedinice i nove narode na srpskoj teritoriji. doslednost kakve dodirne tacke ima doslednost sa natofilizmom, onda ste za vreme bombardovanja 99 podrzavali nato? smrt fasizmu sloboda narodu. inace balticke zemlje sve do jedne su digle spomenike svojim ss divizijama, a srusile borcima protiv fasizma! jedite bunike umereno sto bi rekla N.Macura

Komentator

pre 8 godina

"Ne smemo da pristajemo na to da se narušavaju granice. Na miran ali odlučan način moramo da teramo da se poštuje međunarodno pravo", rekao je u Talinu Andžej Duda.

Da li je normalan, pitam se? Koje međunarodno pravo, to li još postoji?!

Драган Ужице

pre 8 godina

Можда би им мало више избрглица које долазе из Ирака, Сирије, Либије и Авганистана, у њиховим државама, помогло да погледају истин у очи. О успесима политке којоу заједно са осталим чланицама НАТО спроводе, све поштујући "међународно право".

rusosaurus

pre 8 godina

Neću da vas zamaram imenima i datumima ,ali čak i pre raspada Varšavskog pakta doktrina vodeće članice NATO-a USA-e je bila da se nuklerano oružje ne koristi u slučaju sukoba na teritoriji država članica NATO-a ako na njih izvrše napad vojne snage Varšavskog pakta-SSSR-a konvecionalnim snagama .USA je donela ovu odluku jer svaki nuklerani udar će dovesti do odgovora , a to neminovno vodi u totalno uništenje USA i SSSR-a i njihovog nestanka sa mape kao teritorija gde je moguće živeti .Tada bi druge sile koje ne bi bile direktno pogođene preuzele uloge dominatnih država u svetu (Indija,Kina ,Brazil) .U svetlu toga treba i čitati izjave predsednika Poljske , kome bi bilo pametnije da ne doliva ulje na vatru jer ako su , a verovatno i sad ,Amerikanci bili spremni da žrtvuju milione zapadnih Evropljana zarad svog interesa , još lakše će žrtvovati bivše " neprijatelje" nekadašnje članice Varšavskog pakta .Rusija je meta zapada ali im ni na kraj pameti nije da bude glineni golub .Da su ruske i kineske snage u Meksiku,Kanadi i da se ponašaju kao sad NATO razumeo bih ,čak i otvoreno podržao ovakve izjave , ali tako nije .Donekle razumem Poljake koji se teško mire sa činjenicom da od 18. veka kada je rasturena Poljsko-Litvanska kraljevina ne igraju bitnu ulogu u Evropi , slično kao naša žal za Dušanovim carstvom .Ta ludost ide dotle da poljska vlast podržava sledbenike Bandere , a to je kao da srpska vlast podržava sledbenike Pavelića .

dejan-minhen

pre 8 godina

(asdf, 23. avgust 2015 19:30)
ako izgube amerika će da donese rezoluciju o Poljsko-Baltičkoj agresiji na Rusiju. tražiće sankcije i bombardovanje istih zbog agresivne politike. njima je stalo do mira u svetu. kada zavedu red u taj deo evrope prodavaće im oružje da te 4države reše njihov problem.

zlo .. i naopako

pre 8 godina

ko o čemu, imperatori o borbi protiv 'imperijalnih tendencija'

"na svetu nema mira, bez poštovanja međunarodnog prava .. onako kako mi kažemo"

Nepristojni stvor

pre 8 godina

Ja sam vise umoran kolicinom "to je nepravda" komentara. Ljudi shvatite vec jednom: dvostrukih standarda, licemerja, pozivanja na medjunarodno pravo uvek i samo kad to odgovara, lazi, spijuniranja, bombokratije, ce uvek biti. To je jednostavno tako. Pomirite se sa tim.

El Nebulozo

pre 8 godina

Колико наиван, да не кажем ретардиран треба да будеш да верујеш у "међународно право"?
Илузија, термин који обележава неуспех цивилизације да пронађе универзални механизам који треба да доведе до баланса и мира. У стварности, међународно право се тумачи онако како некоме одговара(читај великим силама), представља оправдање за интервенције у земљама трећег света(и Србији као предводнику истих).

valter

pre 8 godina

1990 se raspao istocni blok zasto nije nato kad nema vise sssr i istocnog lagera nego su zacarali gorbacova kako je mogo da dozvoli da se nemacka ujedini ej kako i dopustio kasnije da se raspadne sssr i varsavski pakt pa da je staljin bio ziv to se nikad ne bi desilo nikad. pobuna bi u krvi bila ugusena

Legionar

pre 8 godina

Djordje NS, 23. avgust 2015 22:41)
Mole oni njih da dodju,ali ne zato sto ih vole,vec da im se ne bi desila 1999. godina...hoces,neces..moras