Utorak, 18.08.2015.

13:22

Kad Putin naredi, buldožeri haraju Rusijom

U Rusiji je za desetak dana uništeno oko 900 tona hrane što je otvorilo dilemu treba li zabranjenu hranu spaljivati ili je deliti siromašnima.

Izvor: Beta

Kad Putin naredi, buldožeri haraju Rusijom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

dd.

pre 8 godina

jasna poruka americi i njenim eu satelitima da im prljava igra protiv Rusije nece proci, steta sto mi nemamo predsednika kao sto je Putin.
(mare, 18. avgust 2015 22:53)

Celu Ameriku si sada uplasio svojim komentarom .

vik

pre 8 godina

Kad Obama naredi buldozeri sigurno stoje u SAD. Ako nista drugo ono bar tenkovi i avioni haraju do duse svuda samo ne u SAD. Kod kuce ima policija da se bavi lovom na crnce.

Zoran

pre 8 godina

" Ceo svet ga obožava,samo ga vi ismejavate.Coveka koji je jedini pravičan političar na Planeti.
(tanja, 18. avgust 2015 17:23)"
Šta god da si, i guske su pametnije od tebe. Političar i pravda su nespojivi, idi pitaj nekoga iole inteligentnijeg, ako ima takvoga u tvojoj okolini.

guska koja je spasla Rim

pre 8 godina

Шта би било да увеземо 500 јунади из Белорусије и покушамо да их као полутке продамо Немцима са документацијом да су пореклом из Србије ,
(ПРАСЕЋА ТУГА, 18. avgust 2015 22:03)

To se lako resava - jednom ih napojis, jednom nahranis i eto - odgajena su u Srbiji! Mogu u klanicu. Tako to Talijani rade.

Jovan

pre 8 godina

Ono što je meni posebno zanimljivo je da kada se postavi pitanje zašto se hrana ne daje sirotinji, odma se jave ljudi, koji govore Amerika ovo, EU ono.
A zašto ista ta Rusija koju toliko volite i cenite ne bi bila bolja od pomenutih i uradila neko dobro delo.
Takođe Tesco kao jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Evropi ima pravilo po kojem svu suvišnu i lako kvarljivu hranu koja se ne proda do određenog datuma daje javnim kuhinjama i siromašnima. Sličan zakon je nadavno počeo da se primenjuje na nivou čitave Francuske.
U USA pošto važe drugačija pravila oko uvoza u zavisnosti od države do države, neke od država zapravo daju tu hranu javnim kuhinjama dok se u drugima spaljuje. Nije isto pravilo na nivou čitave zemlje.
NIsam ni Rusofil ni Rusofob, samo ne volim kada ljudi počnu da komentarišu a ne raspolažu sa dovoljno informacija.

surovi

pre 8 godina

Amerika godisnje baci hrane u kolicinama koje bi bile dovoljne da se prehrani Afrika i iskoreni glad na tom kontinentu.
Veci deo te hrane zavrsi u pecima,dok je ostatak na deponijama.
Da li se iko zbog toga uzbudjuje,naravno da ne!

mare

pre 8 godina

jasna poruka americi i njenim eu satelitima da im prljava igra protiv Rusije nece proci, steta sto mi nemamo predsednika kao sto je Putin.

Miki

pre 8 godina

Pokušajte da unesete nedeklarisanu hranu u bilo koju državu EU,Kanadu ili Australiju pa ćete tek videti šta znači uništavanje.Zašto je ne podele siromašnim?Pa na Discaveri kanalu posebno prikazuju zaplenu takve hrane i uništavanje.Kada to urade Rusi sa zaplenjenom zapadnom hranom odmah evo nama zlog diktatora Putina.Što je najbolesnije pre neki dan pročitah koliko hiljada tona hrane zemlje EU će morati same da unište,jer ne mogu da je izvezu u RU.Ko je bre ovde lud?

ПРАСЕЋА ТУГА

pre 8 godina

Сва роба чији је увоз забрањен се уништава свугде у свету без обзира да ли се ради о храни,техници,гардероби и осталом .Друго у том покушају су очигледно фалсификовали документацију што је повреда прописа која се санкционише одузимањем робе и новчаним казнама .Колико су наши полицајци цариници одузели шверцоване пилетине из Албаније , па да ли је то требало делити народу?Шта мислите да фалсификате лекова који се одузму поделе људима или козметику и на крају ко би свом детету дао храну за коју се не зна шта садржи?Сећате се афере са тортама које су сакупљане на депонији? Пробајте у ЕУ да унесете очишћено прасе или јагње за властиту употребу- нема шансе , вратиће вас назад , а ако нећете да се вратите одузима се и уништава .Зашто би Русија требала да се понаша другачије .Што се тиче глади у Русији боље се мало информишите ко су после УСА највећи извозници и произвођачи житарица у свету .Шта би било да увеземо 500 јунади из Белорусије и покушамо да их као полутке продамо Немцима са документацијом да су пореклом из Србије , а Немци то открију ?Сигурно је Немци не би јели , а чак ни њихови керови и мачке , већ би било уништено у пећима неке шинтернице.Узред наше свиње не могу да се извозе због стандарда ЕУ и инертности нашег Министарства пољопривреде , а ми их једемо .

buki

pre 8 godina

kada smo leteli sa uzbekistancima za Ameriku na beogradskom aerodromu su oduzimali i sireve i meso i rakiju i susenu ribu, voce, povrce iako to treba da rade sanitarni organi zemlje u kojoj putnik dolazi a ne nasi ovde.Samo da se spomene posto jako brzo sve zaboravljamo.P.S. i da, nisu delili zaplenjenu hranu ni siromasnima ni raznoraznim centrima nego su je bacali u smece.Eto toliko samo da se zna.

mitar mitra mitar

pre 8 godina

koliko sira I prsuta smes da uneses u USA, Canada Australia? Nula. za cigare i alkohol ima da popunjavas papir do odredjene količine da je duty free. ista stvar, interesi...

Cvex

pre 8 godina

A da li bi vi jeli hranu kojoj se ne zna ni poreklo? Kao fol doslo iz Belorusije, al u stvari je iz Poljske, al u stvari prepakovano ko zna sta i odakle. Da li je ispravno, da li je prosao rok, da li je GMO, da li je... Ako je deklaracija neispravna hrana se unistava, kao i svuda u svetu...

pipi

pre 8 godina

Covek definitivno pocinje da gubi kompas.Svi ekonomski pokazatelji govore da ce u Rusiji biti samo gore.Valjda imamo mi sami iskustvo sa sankcijama I pravednoj borbi protiv celog Sveta.Ostaje mu samo gola sila ali kolko ce to da traje.

Uskok

pre 8 godina

Dobri su mi ovi što zovu i pitaju " našao sam gusku u zamrzivaču, gde da trknem da je uništim". Dobri narod uvijek nađe dobru sprdnju. Bila bi veća fora da Rusi zaplenjenu hranu daruju izbjegličkim/azil centrima po Njemačkoj, Britaniji...

???

pre 8 godina

Ovde komentatori nisu shvatili poentu putinovih poteza...Ako se hrana nekome udeli ili proda,sve jedno je,jer ce ta ista hrana biti placena zemljama EU i SAD. i tako ovi nastave da izvoze,ovi da prodaju ili udeljuju,rusija placa hranu, EU I SAD je prodaju i nema smisla sankcijama.To je cilj Putina, da zaustavi drasticnim merama ilegalni uvoz hrane iz zemalja koje su pod sankcijama...

Bata Stojkovic

pre 8 godina

U Ameriku iz koje se javlja ovaj Washington ne meze da se unese ji gram sira a jos manje prsute sve jedno odakle dolazite. Ko pokusa oduzima se i unistava na licu mesta. A i tamo ima gladnih nije da nema.

Miroslav

pre 8 godina

Isti je kao i mi...bolje da iz inata bacimo hranu nego da damo siromasnima..nikada nece Srbija i Rusija biti kao zapad oni su mnogo ispred u svemu

Sprdnja od zemlje

pre 8 godina

"Snimak akcije policije kada je zaplenila a potom buldožerom uništila tri zamrznute guske iz Mađarske pronađene u jednoj seoskoj prodavnici u republici Tatarstan, izazvao je na društvenim mrežama podsmeh i ubrzo postao hit."

XYZ

pre 8 godina

..Da,da, kad Putin naredi,buldozeri haraju Rusijom,narod gladuje,padaju helikopteri,otimaju se tudje teritorije,kriminal raste i srpski gardisti dotrce na vojnu paradu u Moskvu..Jadno!

Ih, ta nemojte kasti

pre 8 godina

Da li neko seća šta su sjedinjeno američki državljani pisali o francuskim proizvodima, ma nešto u stilu - nemojte da pijete francuska vina ili da jedete pomfrit i sve tako dok Francuzi nisu legli na leđa, po tko zna koji put.
Prema tome, ne laprdajte no zasučite rukave, pomerite zadnjice i krenite u berbu grožđa. Možda će se Rusima i dopasti naše vino, ali nas sigurno neće "demokratski" ucenjivati. Prosto će reći otvoreno i jasno - može ili ne može.

dragaN

pre 8 godina

"Pri tom je 576 kilograma hrane čiji je uvoz zabranjen preneseno u ručnom prtljagu."

"Oni se istovremeno zalažu da se hrana ne uništava već deli siromašnima, dečijim domovima, bolnicama, socijalnim ustanovama. "

Pametan covek ce razumeti sta zelim da kazem. Ko ne razume, nema potrebe da mu se objasnjava.

zoxi11

pre 8 godina

Diktator.
(Petkana, 18. avgust 2015 15:36)


zasto je ditator? na zapadu svakodnevnoo unistavaju hranu, zasto je
ne posalju u siromsanu afriku?

dzergj kastrioti

pre 8 godina

eto zivi smo ako bogda I zdravi pa cemo bito svedoci njegove propasti.posle tolike osionosti platice I to debelo sa sve svojim narodom koji I nije kriv za sve budalashtine njegove.ko je bericet bozji kinjio I gazio dragi ce mu bog vrat slomiti.

from_HR

pre 8 godina

Zanimljivo kako dežurni prozapadni komentatori brinu o gladi u Rusiji,dok istu tu glad,jad i bijedu ne vide u matičnoj im zemlji (pogotovo od dolaska demokracije).
Ne brinite Vi za Ruse,oni žive bolje nego ikad u svojoj povijesti,a ovo uništavanje hrane može samo pomoći ruskim farmerima.U Rusiji se konačno isplati biti farmer,a u EU je sve neisplativije,proizvodnja se seli na istok polako.

branko

pre 8 godina

EU se 'plasi' Ruske invazije i pokusavaju da ih izoluju tako sto im salju hranu na crno i silom. Takodje sve sto vise pricaju kako mogu bez Ruskog gasa oni ga sve vise kupuju. Tamo se bre ne zna ni ko pije ni ko placa a u medjuvremenu Azija i Latinska Amerika profitiraju.
Jedino bi Donald Trump taj haos mogao dovesti u red ali na zalost za EU on je zauzet Amerikom.

voodoo

pre 8 godina

Mozete po principu neke svetske pravde biti na strani Rusije, i verovatno bi bili u pravu, jer su Ameri zakuvali corbu mnogim zemljama i ucinili puno nepravde sirom sveta, ali Ruski problem je sto su od uvek njihove vlasti od Careva pa do komunistickih vodja, i ovih danas Putin, Jeljcin, Medvedev, kom god oni sistemu pripadali, uvek bili mnogo okrutniji prema sopstvenom narodu nego sto su Ameri prema drugim narodima, prosto nesto ima u Slovenima, nikako da prevazidjemo sebe, vec smo prema svetu i drugima kao pravedni, a svoje mucimo i cinimi sami sebi vise zla nego drugi.

wer

pre 8 godina

e pa pogledajte komentare, i koliko podrske za besmisleno spaljivanje klope (nije gudra)

i onda shvatite da nama nema pomoci..

a da je ovde neko spalio hranu, na krst bi ga razapeli, ali ako su to rusi, e onda je u redu...

sta je problem sa vama, o slepci?

Igor Gavran

pre 8 godina

Nije apsurdna policijska akcija vec sprovodjenje zakona. Sta je apsurdnije, spaliti pile iz uvoza u peci ili spaliti coveka na elektricnoj stolici? Dakle, zakon je zakon i tu nema pogovora. Radije bih ziveo u zemlji koja sprovodi Dusanov zakonik nego u onoj u kojoj vlada anarhija.

berg

pre 8 godina

Pozdravljam njegovu doslednost ali mislim da je svu ovu hranu trebao uputiti zemljama kojima je hrana preko potrebna. Bez obzira na troskove transporta ovim gestom bi itekako dobio a I humano je...

JohhnyBC

pre 8 godina

Vidim da se ljudi brinu sto Rusija unistava hranu a Ameri uniste 222 miliona tona hrane godisnje i niko da ih okritikuje. Srbi urbanoidi gledajte svoja posla i mani te se Rusije. Nece pasti u haos kao balkan i ukraina, mnogo vise su pametniji od nas.

sasha

pre 8 godina

Pa fino, ima u drzavi skoro 30 miliona ljudi cija su primanja ispod 150 evra mesecno, a on spaljuje hranu "neprijatelja"... Bolje da su je distribuirali u narodne kuhinje ili podelili najugrozenijima...

Mihailo

pre 8 godina

Rusi su se suviše opustili, trebalo bi se vratiti tekovinama cara Nikolaja I i nečemu što bi ličilo na Treće odeljenje Carske kancelarije, kada se znalo gde je čije mesto i nije moglo tek tako da se drobi iz prazne glave.
Slobode su potrebne, ali smo slobode koje su pod kontrolom, inače sve prerasta u anarhiju i plodno tlo za delovanje spoljnih faktora, koji svakako ne žele ništa dobro (u konkretnom slučaju Rusiji).
Narod je mahom glup i pored formalnog obrazovanja koje može imati, a pored toga najčešće gleda samo svoj najuži lični interes. Dati mu slobodu ravno je prizivanju propasti.

sasha

pre 8 godina

Pa fino, ima u drzavi skoro 30 miliona ljudi cija su primanja ispod 150 evra mesecno, a on spaljuje hranu "neprijatelja"... Bolje da su je distribuirali u narodne kuhinje ili podelili najugrozenijima...

berg

pre 8 godina

Pozdravljam njegovu doslednost ali mislim da je svu ovu hranu trebao uputiti zemljama kojima je hrana preko potrebna. Bez obzira na troskove transporta ovim gestom bi itekako dobio a I humano je...

Bata Stojkovic

pre 8 godina

U Ameriku iz koje se javlja ovaj Washington ne meze da se unese ji gram sira a jos manje prsute sve jedno odakle dolazite. Ko pokusa oduzima se i unistava na licu mesta. A i tamo ima gladnih nije da nema.

XYZ

pre 8 godina

..Da,da, kad Putin naredi,buldozeri haraju Rusijom,narod gladuje,padaju helikopteri,otimaju se tudje teritorije,kriminal raste i srpski gardisti dotrce na vojnu paradu u Moskvu..Jadno!

Mihailo

pre 8 godina

Rusi su se suviše opustili, trebalo bi se vratiti tekovinama cara Nikolaja I i nečemu što bi ličilo na Treće odeljenje Carske kancelarije, kada se znalo gde je čije mesto i nije moglo tek tako da se drobi iz prazne glave.
Slobode su potrebne, ali smo slobode koje su pod kontrolom, inače sve prerasta u anarhiju i plodno tlo za delovanje spoljnih faktora, koji svakako ne žele ništa dobro (u konkretnom slučaju Rusiji).
Narod je mahom glup i pored formalnog obrazovanja koje može imati, a pored toga najčešće gleda samo svoj najuži lični interes. Dati mu slobodu ravno je prizivanju propasti.

Cvex

pre 8 godina

A da li bi vi jeli hranu kojoj se ne zna ni poreklo? Kao fol doslo iz Belorusije, al u stvari je iz Poljske, al u stvari prepakovano ko zna sta i odakle. Da li je ispravno, da li je prosao rok, da li je GMO, da li je... Ako je deklaracija neispravna hrana se unistava, kao i svuda u svetu...

pipi

pre 8 godina

Covek definitivno pocinje da gubi kompas.Svi ekonomski pokazatelji govore da ce u Rusiji biti samo gore.Valjda imamo mi sami iskustvo sa sankcijama I pravednoj borbi protiv celog Sveta.Ostaje mu samo gola sila ali kolko ce to da traje.

???

pre 8 godina

Ovde komentatori nisu shvatili poentu putinovih poteza...Ako se hrana nekome udeli ili proda,sve jedno je,jer ce ta ista hrana biti placena zemljama EU i SAD. i tako ovi nastave da izvoze,ovi da prodaju ili udeljuju,rusija placa hranu, EU I SAD je prodaju i nema smisla sankcijama.To je cilj Putina, da zaustavi drasticnim merama ilegalni uvoz hrane iz zemalja koje su pod sankcijama...

wer

pre 8 godina

e pa pogledajte komentare, i koliko podrske za besmisleno spaljivanje klope (nije gudra)

i onda shvatite da nama nema pomoci..

a da je ovde neko spalio hranu, na krst bi ga razapeli, ali ako su to rusi, e onda je u redu...

sta je problem sa vama, o slepci?

zoxi11

pre 8 godina

Diktator.
(Petkana, 18. avgust 2015 15:36)


zasto je ditator? na zapadu svakodnevnoo unistavaju hranu, zasto je
ne posalju u siromsanu afriku?

from_HR

pre 8 godina

Zanimljivo kako dežurni prozapadni komentatori brinu o gladi u Rusiji,dok istu tu glad,jad i bijedu ne vide u matičnoj im zemlji (pogotovo od dolaska demokracije).
Ne brinite Vi za Ruse,oni žive bolje nego ikad u svojoj povijesti,a ovo uništavanje hrane može samo pomoći ruskim farmerima.U Rusiji se konačno isplati biti farmer,a u EU je sve neisplativije,proizvodnja se seli na istok polako.

Uskok

pre 8 godina

Dobri su mi ovi što zovu i pitaju " našao sam gusku u zamrzivaču, gde da trknem da je uništim". Dobri narod uvijek nađe dobru sprdnju. Bila bi veća fora da Rusi zaplenjenu hranu daruju izbjegličkim/azil centrima po Njemačkoj, Britaniji...

Miki

pre 8 godina

Pokušajte da unesete nedeklarisanu hranu u bilo koju državu EU,Kanadu ili Australiju pa ćete tek videti šta znači uništavanje.Zašto je ne podele siromašnim?Pa na Discaveri kanalu posebno prikazuju zaplenu takve hrane i uništavanje.Kada to urade Rusi sa zaplenjenom zapadnom hranom odmah evo nama zlog diktatora Putina.Što je najbolesnije pre neki dan pročitah koliko hiljada tona hrane zemlje EU će morati same da unište,jer ne mogu da je izvezu u RU.Ko je bre ovde lud?

surovi

pre 8 godina

Amerika godisnje baci hrane u kolicinama koje bi bile dovoljne da se prehrani Afrika i iskoreni glad na tom kontinentu.
Veci deo te hrane zavrsi u pecima,dok je ostatak na deponijama.
Da li se iko zbog toga uzbudjuje,naravno da ne!

JohhnyBC

pre 8 godina

Vidim da se ljudi brinu sto Rusija unistava hranu a Ameri uniste 222 miliona tona hrane godisnje i niko da ih okritikuje. Srbi urbanoidi gledajte svoja posla i mani te se Rusije. Nece pasti u haos kao balkan i ukraina, mnogo vise su pametniji od nas.

voodoo

pre 8 godina

Mozete po principu neke svetske pravde biti na strani Rusije, i verovatno bi bili u pravu, jer su Ameri zakuvali corbu mnogim zemljama i ucinili puno nepravde sirom sveta, ali Ruski problem je sto su od uvek njihove vlasti od Careva pa do komunistickih vodja, i ovih danas Putin, Jeljcin, Medvedev, kom god oni sistemu pripadali, uvek bili mnogo okrutniji prema sopstvenom narodu nego sto su Ameri prema drugim narodima, prosto nesto ima u Slovenima, nikako da prevazidjemo sebe, vec smo prema svetu i drugima kao pravedni, a svoje mucimo i cinimi sami sebi vise zla nego drugi.

Sprdnja od zemlje

pre 8 godina

"Snimak akcije policije kada je zaplenila a potom buldožerom uništila tri zamrznute guske iz Mađarske pronađene u jednoj seoskoj prodavnici u republici Tatarstan, izazvao je na društvenim mrežama podsmeh i ubrzo postao hit."

dzergj kastrioti

pre 8 godina

eto zivi smo ako bogda I zdravi pa cemo bito svedoci njegove propasti.posle tolike osionosti platice I to debelo sa sve svojim narodom koji I nije kriv za sve budalashtine njegove.ko je bericet bozji kinjio I gazio dragi ce mu bog vrat slomiti.

Ih, ta nemojte kasti

pre 8 godina

Da li neko seća šta su sjedinjeno američki državljani pisali o francuskim proizvodima, ma nešto u stilu - nemojte da pijete francuska vina ili da jedete pomfrit i sve tako dok Francuzi nisu legli na leđa, po tko zna koji put.
Prema tome, ne laprdajte no zasučite rukave, pomerite zadnjice i krenite u berbu grožđa. Možda će se Rusima i dopasti naše vino, ali nas sigurno neće "demokratski" ucenjivati. Prosto će reći otvoreno i jasno - može ili ne može.

Miroslav

pre 8 godina

Isti je kao i mi...bolje da iz inata bacimo hranu nego da damo siromasnima..nikada nece Srbija i Rusija biti kao zapad oni su mnogo ispred u svemu

ПРАСЕЋА ТУГА

pre 8 godina

Сва роба чији је увоз забрањен се уништава свугде у свету без обзира да ли се ради о храни,техници,гардероби и осталом .Друго у том покушају су очигледно фалсификовали документацију што је повреда прописа која се санкционише одузимањем робе и новчаним казнама .Колико су наши полицајци цариници одузели шверцоване пилетине из Албаније , па да ли је то требало делити народу?Шта мислите да фалсификате лекова који се одузму поделе људима или козметику и на крају ко би свом детету дао храну за коју се не зна шта садржи?Сећате се афере са тортама које су сакупљане на депонији? Пробајте у ЕУ да унесете очишћено прасе или јагње за властиту употребу- нема шансе , вратиће вас назад , а ако нећете да се вратите одузима се и уништава .Зашто би Русија требала да се понаша другачије .Што се тиче глади у Русији боље се мало информишите ко су после УСА највећи извозници и произвођачи житарица у свету .Шта би било да увеземо 500 јунади из Белорусије и покушамо да их као полутке продамо Немцима са документацијом да су пореклом из Србије , а Немци то открију ?Сигурно је Немци не би јели , а чак ни њихови керови и мачке , већ би било уништено у пећима неке шинтернице.Узред наше свиње не могу да се извозе због стандарда ЕУ и инертности нашег Министарства пољопривреде , а ми их једемо .

Jovan

pre 8 godina

Ono što je meni posebno zanimljivo je da kada se postavi pitanje zašto se hrana ne daje sirotinji, odma se jave ljudi, koji govore Amerika ovo, EU ono.
A zašto ista ta Rusija koju toliko volite i cenite ne bi bila bolja od pomenutih i uradila neko dobro delo.
Takođe Tesco kao jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Evropi ima pravilo po kojem svu suvišnu i lako kvarljivu hranu koja se ne proda do određenog datuma daje javnim kuhinjama i siromašnima. Sličan zakon je nadavno počeo da se primenjuje na nivou čitave Francuske.
U USA pošto važe drugačija pravila oko uvoza u zavisnosti od države do države, neke od država zapravo daju tu hranu javnim kuhinjama dok se u drugima spaljuje. Nije isto pravilo na nivou čitave zemlje.
NIsam ni Rusofil ni Rusofob, samo ne volim kada ljudi počnu da komentarišu a ne raspolažu sa dovoljno informacija.

mare

pre 8 godina

jasna poruka americi i njenim eu satelitima da im prljava igra protiv Rusije nece proci, steta sto mi nemamo predsednika kao sto je Putin.

Igor Gavran

pre 8 godina

Nije apsurdna policijska akcija vec sprovodjenje zakona. Sta je apsurdnije, spaliti pile iz uvoza u peci ili spaliti coveka na elektricnoj stolici? Dakle, zakon je zakon i tu nema pogovora. Radije bih ziveo u zemlji koja sprovodi Dusanov zakonik nego u onoj u kojoj vlada anarhija.

buki

pre 8 godina

kada smo leteli sa uzbekistancima za Ameriku na beogradskom aerodromu su oduzimali i sireve i meso i rakiju i susenu ribu, voce, povrce iako to treba da rade sanitarni organi zemlje u kojoj putnik dolazi a ne nasi ovde.Samo da se spomene posto jako brzo sve zaboravljamo.P.S. i da, nisu delili zaplenjenu hranu ni siromasnima ni raznoraznim centrima nego su je bacali u smece.Eto toliko samo da se zna.

branko

pre 8 godina

EU se 'plasi' Ruske invazije i pokusavaju da ih izoluju tako sto im salju hranu na crno i silom. Takodje sve sto vise pricaju kako mogu bez Ruskog gasa oni ga sve vise kupuju. Tamo se bre ne zna ni ko pije ni ko placa a u medjuvremenu Azija i Latinska Amerika profitiraju.
Jedino bi Donald Trump taj haos mogao dovesti u red ali na zalost za EU on je zauzet Amerikom.

mitar mitra mitar

pre 8 godina

koliko sira I prsuta smes da uneses u USA, Canada Australia? Nula. za cigare i alkohol ima da popunjavas papir do odredjene količine da je duty free. ista stvar, interesi...

dragaN

pre 8 godina

"Pri tom je 576 kilograma hrane čiji je uvoz zabranjen preneseno u ručnom prtljagu."

"Oni se istovremeno zalažu da se hrana ne uništava već deli siromašnima, dečijim domovima, bolnicama, socijalnim ustanovama. "

Pametan covek ce razumeti sta zelim da kazem. Ko ne razume, nema potrebe da mu se objasnjava.

Zoran

pre 8 godina

" Ceo svet ga obožava,samo ga vi ismejavate.Coveka koji je jedini pravičan političar na Planeti.
(tanja, 18. avgust 2015 17:23)"
Šta god da si, i guske su pametnije od tebe. Političar i pravda su nespojivi, idi pitaj nekoga iole inteligentnijeg, ako ima takvoga u tvojoj okolini.

guska koja je spasla Rim

pre 8 godina

Шта би било да увеземо 500 јунади из Белорусије и покушамо да их као полутке продамо Немцима са документацијом да су пореклом из Србије ,
(ПРАСЕЋА ТУГА, 18. avgust 2015 22:03)

To se lako resava - jednom ih napojis, jednom nahranis i eto - odgajena su u Srbiji! Mogu u klanicu. Tako to Talijani rade.

vik

pre 8 godina

Kad Obama naredi buldozeri sigurno stoje u SAD. Ako nista drugo ono bar tenkovi i avioni haraju do duse svuda samo ne u SAD. Kod kuce ima policija da se bavi lovom na crnce.

dd.

pre 8 godina

jasna poruka americi i njenim eu satelitima da im prljava igra protiv Rusije nece proci, steta sto mi nemamo predsednika kao sto je Putin.
(mare, 18. avgust 2015 22:53)

Celu Ameriku si sada uplasio svojim komentarom .

Mihailo

pre 8 godina

Rusi su se suviše opustili, trebalo bi se vratiti tekovinama cara Nikolaja I i nečemu što bi ličilo na Treće odeljenje Carske kancelarije, kada se znalo gde je čije mesto i nije moglo tek tako da se drobi iz prazne glave.
Slobode su potrebne, ali smo slobode koje su pod kontrolom, inače sve prerasta u anarhiju i plodno tlo za delovanje spoljnih faktora, koji svakako ne žele ništa dobro (u konkretnom slučaju Rusiji).
Narod je mahom glup i pored formalnog obrazovanja koje može imati, a pored toga najčešće gleda samo svoj najuži lični interes. Dati mu slobodu ravno je prizivanju propasti.

sasha

pre 8 godina

Pa fino, ima u drzavi skoro 30 miliona ljudi cija su primanja ispod 150 evra mesecno, a on spaljuje hranu "neprijatelja"... Bolje da su je distribuirali u narodne kuhinje ili podelili najugrozenijima...

pipi

pre 8 godina

Covek definitivno pocinje da gubi kompas.Svi ekonomski pokazatelji govore da ce u Rusiji biti samo gore.Valjda imamo mi sami iskustvo sa sankcijama I pravednoj borbi protiv celog Sveta.Ostaje mu samo gola sila ali kolko ce to da traje.

XYZ

pre 8 godina

..Da,da, kad Putin naredi,buldozeri haraju Rusijom,narod gladuje,padaju helikopteri,otimaju se tudje teritorije,kriminal raste i srpski gardisti dotrce na vojnu paradu u Moskvu..Jadno!

mare

pre 8 godina

jasna poruka americi i njenim eu satelitima da im prljava igra protiv Rusije nece proci, steta sto mi nemamo predsednika kao sto je Putin.

wer

pre 8 godina

e pa pogledajte komentare, i koliko podrske za besmisleno spaljivanje klope (nije gudra)

i onda shvatite da nama nema pomoci..

a da je ovde neko spalio hranu, na krst bi ga razapeli, ali ako su to rusi, e onda je u redu...

sta je problem sa vama, o slepci?

???

pre 8 godina

Ovde komentatori nisu shvatili poentu putinovih poteza...Ako se hrana nekome udeli ili proda,sve jedno je,jer ce ta ista hrana biti placena zemljama EU i SAD. i tako ovi nastave da izvoze,ovi da prodaju ili udeljuju,rusija placa hranu, EU I SAD je prodaju i nema smisla sankcijama.To je cilj Putina, da zaustavi drasticnim merama ilegalni uvoz hrane iz zemalja koje su pod sankcijama...

Miroslav

pre 8 godina

Isti je kao i mi...bolje da iz inata bacimo hranu nego da damo siromasnima..nikada nece Srbija i Rusija biti kao zapad oni su mnogo ispred u svemu

Cvex

pre 8 godina

A da li bi vi jeli hranu kojoj se ne zna ni poreklo? Kao fol doslo iz Belorusije, al u stvari je iz Poljske, al u stvari prepakovano ko zna sta i odakle. Da li je ispravno, da li je prosao rok, da li je GMO, da li je... Ako je deklaracija neispravna hrana se unistava, kao i svuda u svetu...

dzergj kastrioti

pre 8 godina

eto zivi smo ako bogda I zdravi pa cemo bito svedoci njegove propasti.posle tolike osionosti platice I to debelo sa sve svojim narodom koji I nije kriv za sve budalashtine njegove.ko je bericet bozji kinjio I gazio dragi ce mu bog vrat slomiti.

berg

pre 8 godina

Pozdravljam njegovu doslednost ali mislim da je svu ovu hranu trebao uputiti zemljama kojima je hrana preko potrebna. Bez obzira na troskove transporta ovim gestom bi itekako dobio a I humano je...

from_HR

pre 8 godina

Zanimljivo kako dežurni prozapadni komentatori brinu o gladi u Rusiji,dok istu tu glad,jad i bijedu ne vide u matičnoj im zemlji (pogotovo od dolaska demokracije).
Ne brinite Vi za Ruse,oni žive bolje nego ikad u svojoj povijesti,a ovo uništavanje hrane može samo pomoći ruskim farmerima.U Rusiji se konačno isplati biti farmer,a u EU je sve neisplativije,proizvodnja se seli na istok polako.

branko

pre 8 godina

EU se 'plasi' Ruske invazije i pokusavaju da ih izoluju tako sto im salju hranu na crno i silom. Takodje sve sto vise pricaju kako mogu bez Ruskog gasa oni ga sve vise kupuju. Tamo se bre ne zna ni ko pije ni ko placa a u medjuvremenu Azija i Latinska Amerika profitiraju.
Jedino bi Donald Trump taj haos mogao dovesti u red ali na zalost za EU on je zauzet Amerikom.

zoxi11

pre 8 godina

Diktator.
(Petkana, 18. avgust 2015 15:36)


zasto je ditator? na zapadu svakodnevnoo unistavaju hranu, zasto je
ne posalju u siromsanu afriku?

voodoo

pre 8 godina

Mozete po principu neke svetske pravde biti na strani Rusije, i verovatno bi bili u pravu, jer su Ameri zakuvali corbu mnogim zemljama i ucinili puno nepravde sirom sveta, ali Ruski problem je sto su od uvek njihove vlasti od Careva pa do komunistickih vodja, i ovih danas Putin, Jeljcin, Medvedev, kom god oni sistemu pripadali, uvek bili mnogo okrutniji prema sopstvenom narodu nego sto su Ameri prema drugim narodima, prosto nesto ima u Slovenima, nikako da prevazidjemo sebe, vec smo prema svetu i drugima kao pravedni, a svoje mucimo i cinimi sami sebi vise zla nego drugi.

dragaN

pre 8 godina

"Pri tom je 576 kilograma hrane čiji je uvoz zabranjen preneseno u ručnom prtljagu."

"Oni se istovremeno zalažu da se hrana ne uništava već deli siromašnima, dečijim domovima, bolnicama, socijalnim ustanovama. "

Pametan covek ce razumeti sta zelim da kazem. Ko ne razume, nema potrebe da mu se objasnjava.

Bata Stojkovic

pre 8 godina

U Ameriku iz koje se javlja ovaj Washington ne meze da se unese ji gram sira a jos manje prsute sve jedno odakle dolazite. Ko pokusa oduzima se i unistava na licu mesta. A i tamo ima gladnih nije da nema.

JohhnyBC

pre 8 godina

Vidim da se ljudi brinu sto Rusija unistava hranu a Ameri uniste 222 miliona tona hrane godisnje i niko da ih okritikuje. Srbi urbanoidi gledajte svoja posla i mani te se Rusije. Nece pasti u haos kao balkan i ukraina, mnogo vise su pametniji od nas.

Igor Gavran

pre 8 godina

Nije apsurdna policijska akcija vec sprovodjenje zakona. Sta je apsurdnije, spaliti pile iz uvoza u peci ili spaliti coveka na elektricnoj stolici? Dakle, zakon je zakon i tu nema pogovora. Radije bih ziveo u zemlji koja sprovodi Dusanov zakonik nego u onoj u kojoj vlada anarhija.

Miki

pre 8 godina

Pokušajte da unesete nedeklarisanu hranu u bilo koju državu EU,Kanadu ili Australiju pa ćete tek videti šta znači uništavanje.Zašto je ne podele siromašnim?Pa na Discaveri kanalu posebno prikazuju zaplenu takve hrane i uništavanje.Kada to urade Rusi sa zaplenjenom zapadnom hranom odmah evo nama zlog diktatora Putina.Što je najbolesnije pre neki dan pročitah koliko hiljada tona hrane zemlje EU će morati same da unište,jer ne mogu da je izvezu u RU.Ko je bre ovde lud?

Sprdnja od zemlje

pre 8 godina

"Snimak akcije policije kada je zaplenila a potom buldožerom uništila tri zamrznute guske iz Mađarske pronađene u jednoj seoskoj prodavnici u republici Tatarstan, izazvao je na društvenim mrežama podsmeh i ubrzo postao hit."

surovi

pre 8 godina

Amerika godisnje baci hrane u kolicinama koje bi bile dovoljne da se prehrani Afrika i iskoreni glad na tom kontinentu.
Veci deo te hrane zavrsi u pecima,dok je ostatak na deponijama.
Da li se iko zbog toga uzbudjuje,naravno da ne!

Uskok

pre 8 godina

Dobri su mi ovi što zovu i pitaju " našao sam gusku u zamrzivaču, gde da trknem da je uništim". Dobri narod uvijek nađe dobru sprdnju. Bila bi veća fora da Rusi zaplenjenu hranu daruju izbjegličkim/azil centrima po Njemačkoj, Britaniji...

Ih, ta nemojte kasti

pre 8 godina

Da li neko seća šta su sjedinjeno američki državljani pisali o francuskim proizvodima, ma nešto u stilu - nemojte da pijete francuska vina ili da jedete pomfrit i sve tako dok Francuzi nisu legli na leđa, po tko zna koji put.
Prema tome, ne laprdajte no zasučite rukave, pomerite zadnjice i krenite u berbu grožđa. Možda će se Rusima i dopasti naše vino, ali nas sigurno neće "demokratski" ucenjivati. Prosto će reći otvoreno i jasno - može ili ne može.

Jovan

pre 8 godina

Ono što je meni posebno zanimljivo je da kada se postavi pitanje zašto se hrana ne daje sirotinji, odma se jave ljudi, koji govore Amerika ovo, EU ono.
A zašto ista ta Rusija koju toliko volite i cenite ne bi bila bolja od pomenutih i uradila neko dobro delo.
Takođe Tesco kao jedan od najvećih trgovinskih lanaca u Evropi ima pravilo po kojem svu suvišnu i lako kvarljivu hranu koja se ne proda do određenog datuma daje javnim kuhinjama i siromašnima. Sličan zakon je nadavno počeo da se primenjuje na nivou čitave Francuske.
U USA pošto važe drugačija pravila oko uvoza u zavisnosti od države do države, neke od država zapravo daju tu hranu javnim kuhinjama dok se u drugima spaljuje. Nije isto pravilo na nivou čitave zemlje.
NIsam ni Rusofil ni Rusofob, samo ne volim kada ljudi počnu da komentarišu a ne raspolažu sa dovoljno informacija.

Zoran

pre 8 godina

" Ceo svet ga obožava,samo ga vi ismejavate.Coveka koji je jedini pravičan političar na Planeti.
(tanja, 18. avgust 2015 17:23)"
Šta god da si, i guske su pametnije od tebe. Političar i pravda su nespojivi, idi pitaj nekoga iole inteligentnijeg, ako ima takvoga u tvojoj okolini.

ПРАСЕЋА ТУГА

pre 8 godina

Сва роба чији је увоз забрањен се уништава свугде у свету без обзира да ли се ради о храни,техници,гардероби и осталом .Друго у том покушају су очигледно фалсификовали документацију што је повреда прописа која се санкционише одузимањем робе и новчаним казнама .Колико су наши полицајци цариници одузели шверцоване пилетине из Албаније , па да ли је то требало делити народу?Шта мислите да фалсификате лекова који се одузму поделе људима или козметику и на крају ко би свом детету дао храну за коју се не зна шта садржи?Сећате се афере са тортама које су сакупљане на депонији? Пробајте у ЕУ да унесете очишћено прасе или јагње за властиту употребу- нема шансе , вратиће вас назад , а ако нећете да се вратите одузима се и уништава .Зашто би Русија требала да се понаша другачије .Што се тиче глади у Русији боље се мало информишите ко су после УСА највећи извозници и произвођачи житарица у свету .Шта би било да увеземо 500 јунади из Белорусије и покушамо да их као полутке продамо Немцима са документацијом да су пореклом из Србије , а Немци то открију ?Сигурно је Немци не би јели , а чак ни њихови керови и мачке , већ би било уништено у пећима неке шинтернице.Узред наше свиње не могу да се извозе због стандарда ЕУ и инертности нашег Министарства пољопривреде , а ми их једемо .

mitar mitra mitar

pre 8 godina

koliko sira I prsuta smes da uneses u USA, Canada Australia? Nula. za cigare i alkohol ima da popunjavas papir do odredjene količine da je duty free. ista stvar, interesi...

dd.

pre 8 godina

jasna poruka americi i njenim eu satelitima da im prljava igra protiv Rusije nece proci, steta sto mi nemamo predsednika kao sto je Putin.
(mare, 18. avgust 2015 22:53)

Celu Ameriku si sada uplasio svojim komentarom .

buki

pre 8 godina

kada smo leteli sa uzbekistancima za Ameriku na beogradskom aerodromu su oduzimali i sireve i meso i rakiju i susenu ribu, voce, povrce iako to treba da rade sanitarni organi zemlje u kojoj putnik dolazi a ne nasi ovde.Samo da se spomene posto jako brzo sve zaboravljamo.P.S. i da, nisu delili zaplenjenu hranu ni siromasnima ni raznoraznim centrima nego su je bacali u smece.Eto toliko samo da se zna.

guska koja je spasla Rim

pre 8 godina

Шта би било да увеземо 500 јунади из Белорусије и покушамо да их као полутке продамо Немцима са документацијом да су пореклом из Србије ,
(ПРАСЕЋА ТУГА, 18. avgust 2015 22:03)

To se lako resava - jednom ih napojis, jednom nahranis i eto - odgajena su u Srbiji! Mogu u klanicu. Tako to Talijani rade.

vik

pre 8 godina

Kad Obama naredi buldozeri sigurno stoje u SAD. Ako nista drugo ono bar tenkovi i avioni haraju do duse svuda samo ne u SAD. Kod kuce ima policija da se bavi lovom na crnce.