Sreda, 12.08.2015.

15:34

Kako će se završiti "Igra prestola"?

Izvor: Independent

Kako æe se završiti "Igra prestola"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Dario

pre 8 godina

Jedna stvar mi nije jasna u vezi sa R+L=J teorijom, Jon ima tamne oci, a njegovi roditelji prema teoriji, Regar i Lijana imaju oboje svetle, genetski je nemoguce da dete ima tamne oci ako oba roditelja imaju svetle...

@somi

pre 8 godina

Stanis je jedini KRALJ!!!!U zadnjoj knjizi je ubijen od strane Boltona,mada u nastavku koji izlazi ta smrt je lazirana.J... se Dzon Snou :-D

rex

pre 8 godina

reci i brate bude 8 serijala, to znaci da sam trecinu zivota cekao da dovrsi got, da se ja pitam ja bi po min 2 serijala godisnje pustao

Happy Pride Toronto

pre 8 godina

Nisu mu jasni ovi sto zale za Snoom. Izgleda da je to omiljeni lik 80% gledalista. Meni se jako cini da ce moj omiljeni lik na kraju da sedne na presto. Littlefinger ima svo lukavstvo i beskrupuloznost da u takvom svetu opstane. Zar niste primetili kako ga nista nije strefilo? Da ne givorim o prorockom "chaos is a ladder".

Nelson Munz

pre 8 godina

Ubedljivo najdosadnija serija ikada snimljena. Marketing dize gledanost, a ako objektivno pogledate ovaj debeljko vas odlicno lozi ubistvima glavnih likova

Mare

pre 8 godina

Citam komentare i ne verujem sta pisete :D Serija je odradjena vrhunski i po meni je jedna od najboljih svih vremena . Prica , glumci , efekti , tenzija , cekanje na ponedeljak da izadje sledeca epizoda ... citao sam i knjigu i iskreno , mnogo bolje mi serija deluje . Jer neke stvari mnogo bolje izgledaju kada ih vidite nego kada o njima procitate . Kakav god kraj da bude jedva cekam nastavak , a i ako ne bude srecnog kraja , ipak je to serija / film koji moze da dopusti sebi da za razliku od svega ikad snimljenog nema hepi end . Pogotovo kada se u ozbir uzme i dimen naucne fantastike koji je ivde prisutan . Razumece me pravi gledaoci koji jedva cekaju sledecu sezonu ... pozz za Deneris Targaryan !

Darklord

pre 8 godina

Završiće se konačnim sukobom leda i vatre(Beli hodači protiv Deneris). Moja teorija je da Beli hodači nisu bezumna i zla bića koja napadaju ljude tek tako već se radi o dubljim razlozima... njih ćemo saznati preko Sema koji je u Statigradu-najvećoj biblioteci znanja. Verujem da će se zbiti novi ples sa zmajevima(rat Targarjena vs Targarjena, odnosno Džon Targarjen, nekada Snežni i Deneris). Dakle, Džon će biti na strani "zlih" Belih hodača. Takođe verujem da će obe strane imati zmajeve... a i red bi bio da se napokon pojavi bar jedan Ledeni zmaj o kome toliko čitamo u knjigama :) Na kraju, biće ogromno krvoproliće bez konačne pobede neke od strana i neminovni mir koji će isposlovati Džon Targarjen... i koji će vratiti poljuljanu ravnotežu između Leda i Vatre. Samo da se pojave Vetrovi zime pa da uživamo... posebno me zanima Sem i Citadela i tu će biti otkriveno mnogo toga i o zmajevima i o Belim hodačima, a posebno o ulozi Meštara i Citadele u događajima pre i u toku radnje knjiga.

Sajmon

pre 8 godina

Nervira me sto je Dzon Snou skoro svima omiljen lik. Ja npr bas gotivim Maloprstica i Remzija Boltona. A inace navijam za Lanistere!

Joca

pre 8 godina

Ne može da se završi, može samo da se prekine snimanje ili pisanje ili i jedno i drugo. Knjigu koja se završila zadnjom stranom ili film odjavnom špicom nije trebalo ni pisati, odnosno snimati.
"Game of Thrones" će pogotovo uvek biti nešto novo generacijama koje budu došle, a i nama jer ćemo mi biti drugačiji. To je već sada klasik, a zahvaljujući seriji se to i globalno tako brzo desilo. Neće Martinu ponestati likova, može samo da ponestane pažljivih čitalaca i gledalaca. Tu više ni Martin ne može ništa.

Poturica

pre 8 godina

Cekajte sad - da li ovde s oprostenjem serija prati knjige ili knjiga kaska za serijom. Mislim, kako ne znate, vi koji gledate, sta se desava sa likovima, pa valjda je logicno da se prvo u knjizi razresi sudbina junaka(uzmes i procitas knjigu, prim.aut.), pa onda u seriji. Ali sve je ovo tako trivijalno, naivno i bespredmetno da se uopste i prica. A Srbadija po pravilu ne cita nista, jer nema vremena, ali zato upija svu pamet ovog sveta preko Nacionalne, Historija i ove srceparajuce serije.

NightSky

pre 8 godina

A zamislite čiču strefi infarkt pre nego što napiše kraj.I mi onda svi ostanemo da nagađamo šta bi bilo.Čoveče mlad si ko rosa u podne,daj napiši to više....

neutralni felsh

pre 8 godina

najsimpaticniji su ovi sto govore kako je serija srozala istoimene knjige. drugari, film je nesto drugo, knjiga je knjiga. nije tesko da to razdvojite u dva dela, pa seriju gledate kao zaseban fenomen i da ne poredite suvise sa knjigom. knjigu citam, seriju gledam - i mogu da kazem da je u oba slucaja sve vrlo dobro uradjeno. kad bih ta dva fenomena medjusobno poredio, upao bih u zamku kritizerstva: kritike koja vise nije kritika u smislu shvatanja dela, nego besciljno gundjanje.

Pao s Marsa

pre 8 godina

@Vitez Koja
Tacno tako! Prestao sam da citam posle 3. knjige. Knjiga je veoma kompleksna i pravo uzivanje, ali posle x godina cekanja, vise ne secam ni kako se likovi zovu, a kamoli detalja. Daj zavrsavaj dok si jos ziv i bistre (sic) glave.

ajde vise

pre 8 godina

Najbolje je da GRRM na kraju postupi po onoj cuvenoj, koju je sam promovisao -- all men must die - pa da neko i zavrsi tu knjigu napokon!
Nista dosadnije od poslednjeg nastavka knjige.

suarez da lima et berberius de vidojkovic

pre 8 godina

Serija obiluje likovima,koji su glavni u seriji,i koji se smenjuju iz epizode u epizodu iz serijala u serijal.Koliko ih je samo ubijeno u seriji do sad,a ima ih jos puno koji cekaju svoju sudbinu.Pored toga,ne manjka ni spletki,intriga,osecanja svih vrsta,razvrata,bluda...
Sa svim tim,serija moze da traje onoliko dugo,koliko producenti nadju za shodno.
U seriji se mogu videti svakakve scene,ali pored i scenarija,to je ono sto i cini ovu seriju jednom od najboljih,najzanimljivijih,ove vrste.
Kome je to tesko za stomak,ili mu se ne svidja, ne mora ni da gleda.
Mislim da je serija daleko od zavrsetka,i bez obzira na knjigu po kojoj se snima,uvek ima mesta za nadogradnju,i ja se radujem svakom novom serijalu

smor

pre 8 godina

@exPA Moja je teorija da se beli zmaj nalazi ispod zida. Nedge u knjizi pise da su neke zmajeve jahali vise jahaca, niko dva zmaja i niko nikad belog.
Bren ce kontrolisati belog umom i ostati na severu kao zastitnik. (podsetnik zmajstaklo)

Dalibor

pre 8 godina

Znači užas! Ne može da se završi ni jedan film ili serija, a da neki sporedan lik ne bude kolateralna šteta i to baš onaj koji se nije previše isticao, ali je publici prirastao za srce. Toliko je više isfuran taj koncept da na početku filma odmah može da se kaže - evo ovaj gine 100%. Ne znam da li mi je više muka od glupavog holivudskog hepienda ili "slatko-gorkog" proliva scenariste ili pisca. Kada na kraju svake knjige nagrajca po jedan lik oko kog se vrti radnja to apsolutno više nije iznenađujuće. Šok bi bio da Bren otrese Deneris.

MilanChe

pre 8 godina

Kalisi i vaskrsli John Snow sa Zmajevima sprze sve Lanistere i sta ces vise. Ako treba da bude gorko/sladak karaj, neka se to onda odnosi na polusprzeni King's Landing (kao epilog). :-)

Mika

pre 8 godina

Ovaj ce da umre gladan para i bez napisanih knjiga. Svako od strucnjaka za rodoslov, istoriju, faunu i geografiju Umobolije imace pravo da smisli svoj kraj. Posteno.

hvala na neobjavljenim komentarima

pre 8 godina

All man must die.
Presto neće ni postojati. Niko neće sedeti na njemu. Ko je gledao neka se seti Brenove vizije.

perverzija

pre 8 godina

Videcemo... Tesko da iko moze da pretpostavi... Ali recimo da ce Dzon biti novi Azor Ahai i da ce cepati do samog kraja...

Melisandra u zadnjoj ep dolazi na zid, i tad izbodu Sneznog...
Pa ko je lud da stvarno poveruje da je on mrtav...
Ozivece ga ona vatrom i kao sto rekoh postace Ahai...

Setite se u Hardhomu kako ga je glavni setac gledao... Da je slucajno ne bih rekao...

Marko

pre 8 godina

Mogu vam samo reci da je covek isprva planirao da napise trilogiju bez zmajeva koja bi se zavrsavala Crvenom svadbom. Toliko "slatko"-gorak ukus mozemo da ocekujemo. Ko god je procitao 5. deo (kao sto sam ja, cim je izasao na engleskom) zna da se od GRRM ne moze ocekivati zadovoljenje na kraju.

I to ne pricam kao citalac razocaran smrcu svog omiljenog lika. Pricam kao citalac razocaran eliminacijom iz knjige svega i svakog sa kime sam mogao da se identifikujem. Covek pise septologiju, ulaze ogroman trud samo da bi na kraju mogao da kaze "eto, vidite da moze i gore/neocekivanije od onoga sto ste ocekivali".

Ko god se nada bilo kakvom ocekivanom kraju, bilo kakvoj jasnoj pobedi, dovrsenom raspletu, sledi mu duboko razocarenje.

kenc

pre 8 godina

Covek je genije, ali i mnogo voli pare. Poceo je mnogo da oteze sa pisanjem nastavaka kada je pocela serija, a sad kada su producenti najavili da ce zavrsiti seriju bez obzira na knjige, covek razmislja malo drugacije.

scholes

pre 8 godina

Jedna zanimljivost za sve ljubitelje serija: Džordž R.R. Martin je nedavno izjavio da je Walter White(Braking Bad) veći monstrum od svih njegovih likova i čudovišta.

Vitez Koja

pre 8 godina

Matora izlapetino, za pocetak izdaj sledecu knjigu, jer kako si krenuo, ni sam neces doziveti da napises kraj. A zbog demencije poceces i da ozivljavas likove pa opet da ih ubijas. Prema tome batali kraj i razmisljaj da pustis u prodaju sledecu knjigu, jer ti je razmak izmedju knjiga vremenski period od raspeca Hrista pa do narednog njegovog dolaska, a poslednja ce biti otprilike kad i Svemir bude poceo da se sazima.

scholes

pre 8 godina

Najzaraznija i najbrutalnija serija koja se trenutno True Detective. Inače i GoT je dobra, ali mi se sve manje i manje sviđa, čak mi postaje odbojna jer postaje previše haotična i nepovezana. Moje mišljenje.

Miki

pre 8 godina

Serija je možda inspirisana "Gospodarom prstenova", ali s njom nema nikakvih dodirnih tačaka. Prvo, dobro i zlo nisu jasno omeđeni. Naprotiv, serija ubija likove koji se dopadaju publici. Scene ekstremnog nasilja su, po mom mišljenju, toliko prenaglašene, da sumnjam da su na nivou ispoljavanja nečijih ličnih frustracija. Utisci koje ostavljaju na gledaoce su previše jaki da bi se radnja pratila. I da me pitate šta je dovelo do bilo koje od tih scena - nemam objašnjenje. Tako da mi se čini da je svrha cele serije da se gledaoci što je moguće više šokiraju, dok priča uopšte i nije toliko važna. Sve suprotno "Gospodaru prstenova. Stoga, ja seriju više ne gledam i tvrdim da nije zarazna već samo dobro marketinški propraćena.

Nightwolf

pre 8 godina

Meni su krvaviji i brutalniji Vikinzi i bolje su uradjeni...GoT serija ima vrlo malo slicnosti sa knjigama koje su sjajne...serija je tu samo da stvori kao neki sok efektat i nista vise

Vitez Koja

pre 8 godina

Matora izlapetino, za pocetak izdaj sledecu knjigu, jer kako si krenuo, ni sam neces doziveti da napises kraj. A zbog demencije poceces i da ozivljavas likove pa opet da ih ubijas. Prema tome batali kraj i razmisljaj da pustis u prodaju sledecu knjigu, jer ti je razmak izmedju knjiga vremenski period od raspeca Hrista pa do narednog njegovog dolaska, a poslednja ce biti otprilike kad i Svemir bude poceo da se sazima.

perverzija

pre 8 godina

Videcemo... Tesko da iko moze da pretpostavi... Ali recimo da ce Dzon biti novi Azor Ahai i da ce cepati do samog kraja...

Melisandra u zadnjoj ep dolazi na zid, i tad izbodu Sneznog...
Pa ko je lud da stvarno poveruje da je on mrtav...
Ozivece ga ona vatrom i kao sto rekoh postace Ahai...

Setite se u Hardhomu kako ga je glavni setac gledao... Da je slucajno ne bih rekao...

kenc

pre 8 godina

Covek je genije, ali i mnogo voli pare. Poceo je mnogo da oteze sa pisanjem nastavaka kada je pocela serija, a sad kada su producenti najavili da ce zavrsiti seriju bez obzira na knjige, covek razmislja malo drugacije.

Marko

pre 8 godina

Mogu vam samo reci da je covek isprva planirao da napise trilogiju bez zmajeva koja bi se zavrsavala Crvenom svadbom. Toliko "slatko"-gorak ukus mozemo da ocekujemo. Ko god je procitao 5. deo (kao sto sam ja, cim je izasao na engleskom) zna da se od GRRM ne moze ocekivati zadovoljenje na kraju.

I to ne pricam kao citalac razocaran smrcu svog omiljenog lika. Pricam kao citalac razocaran eliminacijom iz knjige svega i svakog sa kime sam mogao da se identifikujem. Covek pise septologiju, ulaze ogroman trud samo da bi na kraju mogao da kaze "eto, vidite da moze i gore/neocekivanije od onoga sto ste ocekivali".

Ko god se nada bilo kakvom ocekivanom kraju, bilo kakvoj jasnoj pobedi, dovrsenom raspletu, sledi mu duboko razocarenje.

Nightwolf

pre 8 godina

Meni su krvaviji i brutalniji Vikinzi i bolje su uradjeni...GoT serija ima vrlo malo slicnosti sa knjigama koje su sjajne...serija je tu samo da stvori kao neki sok efektat i nista vise

Dalibor

pre 8 godina

Znači užas! Ne može da se završi ni jedan film ili serija, a da neki sporedan lik ne bude kolateralna šteta i to baš onaj koji se nije previše isticao, ali je publici prirastao za srce. Toliko je više isfuran taj koncept da na početku filma odmah može da se kaže - evo ovaj gine 100%. Ne znam da li mi je više muka od glupavog holivudskog hepienda ili "slatko-gorkog" proliva scenariste ili pisca. Kada na kraju svake knjige nagrajca po jedan lik oko kog se vrti radnja to apsolutno više nije iznenađujuće. Šok bi bio da Bren otrese Deneris.

scholes

pre 8 godina

Jedna zanimljivost za sve ljubitelje serija: Džordž R.R. Martin je nedavno izjavio da je Walter White(Braking Bad) veći monstrum od svih njegovih likova i čudovišta.

NightSky

pre 8 godina

A zamislite čiču strefi infarkt pre nego što napiše kraj.I mi onda svi ostanemo da nagađamo šta bi bilo.Čoveče mlad si ko rosa u podne,daj napiši to više....

Miki

pre 8 godina

Serija je možda inspirisana "Gospodarom prstenova", ali s njom nema nikakvih dodirnih tačaka. Prvo, dobro i zlo nisu jasno omeđeni. Naprotiv, serija ubija likove koji se dopadaju publici. Scene ekstremnog nasilja su, po mom mišljenju, toliko prenaglašene, da sumnjam da su na nivou ispoljavanja nečijih ličnih frustracija. Utisci koje ostavljaju na gledaoce su previše jaki da bi se radnja pratila. I da me pitate šta je dovelo do bilo koje od tih scena - nemam objašnjenje. Tako da mi se čini da je svrha cele serije da se gledaoci što je moguće više šokiraju, dok priča uopšte i nije toliko važna. Sve suprotno "Gospodaru prstenova. Stoga, ja seriju više ne gledam i tvrdim da nije zarazna već samo dobro marketinški propraćena.

smor

pre 8 godina

@exPA Moja je teorija da se beli zmaj nalazi ispod zida. Nedge u knjizi pise da su neke zmajeve jahali vise jahaca, niko dva zmaja i niko nikad belog.
Bren ce kontrolisati belog umom i ostati na severu kao zastitnik. (podsetnik zmajstaklo)

MilanChe

pre 8 godina

Kalisi i vaskrsli John Snow sa Zmajevima sprze sve Lanistere i sta ces vise. Ako treba da bude gorko/sladak karaj, neka se to onda odnosi na polusprzeni King's Landing (kao epilog). :-)

Pao s Marsa

pre 8 godina

@Vitez Koja
Tacno tako! Prestao sam da citam posle 3. knjige. Knjiga je veoma kompleksna i pravo uzivanje, ali posle x godina cekanja, vise ne secam ni kako se likovi zovu, a kamoli detalja. Daj zavrsavaj dok si jos ziv i bistre (sic) glave.

suarez da lima et berberius de vidojkovic

pre 8 godina

Serija obiluje likovima,koji su glavni u seriji,i koji se smenjuju iz epizode u epizodu iz serijala u serijal.Koliko ih je samo ubijeno u seriji do sad,a ima ih jos puno koji cekaju svoju sudbinu.Pored toga,ne manjka ni spletki,intriga,osecanja svih vrsta,razvrata,bluda...
Sa svim tim,serija moze da traje onoliko dugo,koliko producenti nadju za shodno.
U seriji se mogu videti svakakve scene,ali pored i scenarija,to je ono sto i cini ovu seriju jednom od najboljih,najzanimljivijih,ove vrste.
Kome je to tesko za stomak,ili mu se ne svidja, ne mora ni da gleda.
Mislim da je serija daleko od zavrsetka,i bez obzira na knjigu po kojoj se snima,uvek ima mesta za nadogradnju,i ja se radujem svakom novom serijalu

neutralni felsh

pre 8 godina

najsimpaticniji su ovi sto govore kako je serija srozala istoimene knjige. drugari, film je nesto drugo, knjiga je knjiga. nije tesko da to razdvojite u dva dela, pa seriju gledate kao zaseban fenomen i da ne poredite suvise sa knjigom. knjigu citam, seriju gledam - i mogu da kazem da je u oba slucaja sve vrlo dobro uradjeno. kad bih ta dva fenomena medjusobno poredio, upao bih u zamku kritizerstva: kritike koja vise nije kritika u smislu shvatanja dela, nego besciljno gundjanje.

hvala na neobjavljenim komentarima

pre 8 godina

All man must die.
Presto neće ni postojati. Niko neće sedeti na njemu. Ko je gledao neka se seti Brenove vizije.

Mika

pre 8 godina

Ovaj ce da umre gladan para i bez napisanih knjiga. Svako od strucnjaka za rodoslov, istoriju, faunu i geografiju Umobolije imace pravo da smisli svoj kraj. Posteno.

scholes

pre 8 godina

Najzaraznija i najbrutalnija serija koja se trenutno True Detective. Inače i GoT je dobra, ali mi se sve manje i manje sviđa, čak mi postaje odbojna jer postaje previše haotična i nepovezana. Moje mišljenje.

ajde vise

pre 8 godina

Najbolje je da GRRM na kraju postupi po onoj cuvenoj, koju je sam promovisao -- all men must die - pa da neko i zavrsi tu knjigu napokon!
Nista dosadnije od poslednjeg nastavka knjige.

Darklord

pre 8 godina

Završiće se konačnim sukobom leda i vatre(Beli hodači protiv Deneris). Moja teorija je da Beli hodači nisu bezumna i zla bića koja napadaju ljude tek tako već se radi o dubljim razlozima... njih ćemo saznati preko Sema koji je u Statigradu-najvećoj biblioteci znanja. Verujem da će se zbiti novi ples sa zmajevima(rat Targarjena vs Targarjena, odnosno Džon Targarjen, nekada Snežni i Deneris). Dakle, Džon će biti na strani "zlih" Belih hodača. Takođe verujem da će obe strane imati zmajeve... a i red bi bio da se napokon pojavi bar jedan Ledeni zmaj o kome toliko čitamo u knjigama :) Na kraju, biće ogromno krvoproliće bez konačne pobede neke od strana i neminovni mir koji će isposlovati Džon Targarjen... i koji će vratiti poljuljanu ravnotežu između Leda i Vatre. Samo da se pojave Vetrovi zime pa da uživamo... posebno me zanima Sem i Citadela i tu će biti otkriveno mnogo toga i o zmajevima i o Belim hodačima, a posebno o ulozi Meštara i Citadele u događajima pre i u toku radnje knjiga.

Mare

pre 8 godina

Citam komentare i ne verujem sta pisete :D Serija je odradjena vrhunski i po meni je jedna od najboljih svih vremena . Prica , glumci , efekti , tenzija , cekanje na ponedeljak da izadje sledeca epizoda ... citao sam i knjigu i iskreno , mnogo bolje mi serija deluje . Jer neke stvari mnogo bolje izgledaju kada ih vidite nego kada o njima procitate . Kakav god kraj da bude jedva cekam nastavak , a i ako ne bude srecnog kraja , ipak je to serija / film koji moze da dopusti sebi da za razliku od svega ikad snimljenog nema hepi end . Pogotovo kada se u ozbir uzme i dimen naucne fantastike koji je ivde prisutan . Razumece me pravi gledaoci koji jedva cekaju sledecu sezonu ... pozz za Deneris Targaryan !

rex

pre 8 godina

reci i brate bude 8 serijala, to znaci da sam trecinu zivota cekao da dovrsi got, da se ja pitam ja bi po min 2 serijala godisnje pustao

Joca

pre 8 godina

Ne može da se završi, može samo da se prekine snimanje ili pisanje ili i jedno i drugo. Knjigu koja se završila zadnjom stranom ili film odjavnom špicom nije trebalo ni pisati, odnosno snimati.
"Game of Thrones" će pogotovo uvek biti nešto novo generacijama koje budu došle, a i nama jer ćemo mi biti drugačiji. To je već sada klasik, a zahvaljujući seriji se to i globalno tako brzo desilo. Neće Martinu ponestati likova, može samo da ponestane pažljivih čitalaca i gledalaca. Tu više ni Martin ne može ništa.

Poturica

pre 8 godina

Cekajte sad - da li ovde s oprostenjem serija prati knjige ili knjiga kaska za serijom. Mislim, kako ne znate, vi koji gledate, sta se desava sa likovima, pa valjda je logicno da se prvo u knjizi razresi sudbina junaka(uzmes i procitas knjigu, prim.aut.), pa onda u seriji. Ali sve je ovo tako trivijalno, naivno i bespredmetno da se uopste i prica. A Srbadija po pravilu ne cita nista, jer nema vremena, ali zato upija svu pamet ovog sveta preko Nacionalne, Historija i ove srceparajuce serije.

Nelson Munz

pre 8 godina

Ubedljivo najdosadnija serija ikada snimljena. Marketing dize gledanost, a ako objektivno pogledate ovaj debeljko vas odlicno lozi ubistvima glavnih likova

@somi

pre 8 godina

Stanis je jedini KRALJ!!!!U zadnjoj knjizi je ubijen od strane Boltona,mada u nastavku koji izlazi ta smrt je lazirana.J... se Dzon Snou :-D

Happy Pride Toronto

pre 8 godina

Nisu mu jasni ovi sto zale za Snoom. Izgleda da je to omiljeni lik 80% gledalista. Meni se jako cini da ce moj omiljeni lik na kraju da sedne na presto. Littlefinger ima svo lukavstvo i beskrupuloznost da u takvom svetu opstane. Zar niste primetili kako ga nista nije strefilo? Da ne givorim o prorockom "chaos is a ladder".

Dario

pre 8 godina

Jedna stvar mi nije jasna u vezi sa R+L=J teorijom, Jon ima tamne oci, a njegovi roditelji prema teoriji, Regar i Lijana imaju oboje svetle, genetski je nemoguce da dete ima tamne oci ako oba roditelja imaju svetle...

Sajmon

pre 8 godina

Nervira me sto je Dzon Snou skoro svima omiljen lik. Ja npr bas gotivim Maloprstica i Remzija Boltona. A inace navijam za Lanistere!

Miki

pre 8 godina

Serija je možda inspirisana "Gospodarom prstenova", ali s njom nema nikakvih dodirnih tačaka. Prvo, dobro i zlo nisu jasno omeđeni. Naprotiv, serija ubija likove koji se dopadaju publici. Scene ekstremnog nasilja su, po mom mišljenju, toliko prenaglašene, da sumnjam da su na nivou ispoljavanja nečijih ličnih frustracija. Utisci koje ostavljaju na gledaoce su previše jaki da bi se radnja pratila. I da me pitate šta je dovelo do bilo koje od tih scena - nemam objašnjenje. Tako da mi se čini da je svrha cele serije da se gledaoci što je moguće više šokiraju, dok priča uopšte i nije toliko važna. Sve suprotno "Gospodaru prstenova. Stoga, ja seriju više ne gledam i tvrdim da nije zarazna već samo dobro marketinški propraćena.

scholes

pre 8 godina

Najzaraznija i najbrutalnija serija koja se trenutno True Detective. Inače i GoT je dobra, ali mi se sve manje i manje sviđa, čak mi postaje odbojna jer postaje previše haotična i nepovezana. Moje mišljenje.

Vitez Koja

pre 8 godina

Matora izlapetino, za pocetak izdaj sledecu knjigu, jer kako si krenuo, ni sam neces doziveti da napises kraj. A zbog demencije poceces i da ozivljavas likove pa opet da ih ubijas. Prema tome batali kraj i razmisljaj da pustis u prodaju sledecu knjigu, jer ti je razmak izmedju knjiga vremenski period od raspeca Hrista pa do narednog njegovog dolaska, a poslednja ce biti otprilike kad i Svemir bude poceo da se sazima.

Nightwolf

pre 8 godina

Meni su krvaviji i brutalniji Vikinzi i bolje su uradjeni...GoT serija ima vrlo malo slicnosti sa knjigama koje su sjajne...serija je tu samo da stvori kao neki sok efektat i nista vise

suarez da lima et berberius de vidojkovic

pre 8 godina

Serija obiluje likovima,koji su glavni u seriji,i koji se smenjuju iz epizode u epizodu iz serijala u serijal.Koliko ih je samo ubijeno u seriji do sad,a ima ih jos puno koji cekaju svoju sudbinu.Pored toga,ne manjka ni spletki,intriga,osecanja svih vrsta,razvrata,bluda...
Sa svim tim,serija moze da traje onoliko dugo,koliko producenti nadju za shodno.
U seriji se mogu videti svakakve scene,ali pored i scenarija,to je ono sto i cini ovu seriju jednom od najboljih,najzanimljivijih,ove vrste.
Kome je to tesko za stomak,ili mu se ne svidja, ne mora ni da gleda.
Mislim da je serija daleko od zavrsetka,i bez obzira na knjigu po kojoj se snima,uvek ima mesta za nadogradnju,i ja se radujem svakom novom serijalu

Sajmon

pre 8 godina

Nervira me sto je Dzon Snou skoro svima omiljen lik. Ja npr bas gotivim Maloprstica i Remzija Boltona. A inace navijam za Lanistere!

Marko

pre 8 godina

Mogu vam samo reci da je covek isprva planirao da napise trilogiju bez zmajeva koja bi se zavrsavala Crvenom svadbom. Toliko "slatko"-gorak ukus mozemo da ocekujemo. Ko god je procitao 5. deo (kao sto sam ja, cim je izasao na engleskom) zna da se od GRRM ne moze ocekivati zadovoljenje na kraju.

I to ne pricam kao citalac razocaran smrcu svog omiljenog lika. Pricam kao citalac razocaran eliminacijom iz knjige svega i svakog sa kime sam mogao da se identifikujem. Covek pise septologiju, ulaze ogroman trud samo da bi na kraju mogao da kaze "eto, vidite da moze i gore/neocekivanije od onoga sto ste ocekivali".

Ko god se nada bilo kakvom ocekivanom kraju, bilo kakvoj jasnoj pobedi, dovrsenom raspletu, sledi mu duboko razocarenje.

Nelson Munz

pre 8 godina

Ubedljivo najdosadnija serija ikada snimljena. Marketing dize gledanost, a ako objektivno pogledate ovaj debeljko vas odlicno lozi ubistvima glavnih likova

scholes

pre 8 godina

Jedna zanimljivost za sve ljubitelje serija: Džordž R.R. Martin je nedavno izjavio da je Walter White(Braking Bad) veći monstrum od svih njegovih likova i čudovišta.

Dalibor

pre 8 godina

Znači užas! Ne može da se završi ni jedan film ili serija, a da neki sporedan lik ne bude kolateralna šteta i to baš onaj koji se nije previše isticao, ali je publici prirastao za srce. Toliko je više isfuran taj koncept da na početku filma odmah može da se kaže - evo ovaj gine 100%. Ne znam da li mi je više muka od glupavog holivudskog hepienda ili "slatko-gorkog" proliva scenariste ili pisca. Kada na kraju svake knjige nagrajca po jedan lik oko kog se vrti radnja to apsolutno više nije iznenađujuće. Šok bi bio da Bren otrese Deneris.

kenc

pre 8 godina

Covek je genije, ali i mnogo voli pare. Poceo je mnogo da oteze sa pisanjem nastavaka kada je pocela serija, a sad kada su producenti najavili da ce zavrsiti seriju bez obzira na knjige, covek razmislja malo drugacije.

Mare

pre 8 godina

Citam komentare i ne verujem sta pisete :D Serija je odradjena vrhunski i po meni je jedna od najboljih svih vremena . Prica , glumci , efekti , tenzija , cekanje na ponedeljak da izadje sledeca epizoda ... citao sam i knjigu i iskreno , mnogo bolje mi serija deluje . Jer neke stvari mnogo bolje izgledaju kada ih vidite nego kada o njima procitate . Kakav god kraj da bude jedva cekam nastavak , a i ako ne bude srecnog kraja , ipak je to serija / film koji moze da dopusti sebi da za razliku od svega ikad snimljenog nema hepi end . Pogotovo kada se u ozbir uzme i dimen naucne fantastike koji je ivde prisutan . Razumece me pravi gledaoci koji jedva cekaju sledecu sezonu ... pozz za Deneris Targaryan !

perverzija

pre 8 godina

Videcemo... Tesko da iko moze da pretpostavi... Ali recimo da ce Dzon biti novi Azor Ahai i da ce cepati do samog kraja...

Melisandra u zadnjoj ep dolazi na zid, i tad izbodu Sneznog...
Pa ko je lud da stvarno poveruje da je on mrtav...
Ozivece ga ona vatrom i kao sto rekoh postace Ahai...

Setite se u Hardhomu kako ga je glavni setac gledao... Da je slucajno ne bih rekao...

neutralni felsh

pre 8 godina

najsimpaticniji su ovi sto govore kako je serija srozala istoimene knjige. drugari, film je nesto drugo, knjiga je knjiga. nije tesko da to razdvojite u dva dela, pa seriju gledate kao zaseban fenomen i da ne poredite suvise sa knjigom. knjigu citam, seriju gledam - i mogu da kazem da je u oba slucaja sve vrlo dobro uradjeno. kad bih ta dva fenomena medjusobno poredio, upao bih u zamku kritizerstva: kritike koja vise nije kritika u smislu shvatanja dela, nego besciljno gundjanje.

Mika

pre 8 godina

Ovaj ce da umre gladan para i bez napisanih knjiga. Svako od strucnjaka za rodoslov, istoriju, faunu i geografiju Umobolije imace pravo da smisli svoj kraj. Posteno.

MilanChe

pre 8 godina

Kalisi i vaskrsli John Snow sa Zmajevima sprze sve Lanistere i sta ces vise. Ako treba da bude gorko/sladak karaj, neka se to onda odnosi na polusprzeni King's Landing (kao epilog). :-)

ajde vise

pre 8 godina

Najbolje je da GRRM na kraju postupi po onoj cuvenoj, koju je sam promovisao -- all men must die - pa da neko i zavrsi tu knjigu napokon!
Nista dosadnije od poslednjeg nastavka knjige.

smor

pre 8 godina

@exPA Moja je teorija da se beli zmaj nalazi ispod zida. Nedge u knjizi pise da su neke zmajeve jahali vise jahaca, niko dva zmaja i niko nikad belog.
Bren ce kontrolisati belog umom i ostati na severu kao zastitnik. (podsetnik zmajstaklo)

Dario

pre 8 godina

Jedna stvar mi nije jasna u vezi sa R+L=J teorijom, Jon ima tamne oci, a njegovi roditelji prema teoriji, Regar i Lijana imaju oboje svetle, genetski je nemoguce da dete ima tamne oci ako oba roditelja imaju svetle...

hvala na neobjavljenim komentarima

pre 8 godina

All man must die.
Presto neće ni postojati. Niko neće sedeti na njemu. Ko je gledao neka se seti Brenove vizije.

Pao s Marsa

pre 8 godina

@Vitez Koja
Tacno tako! Prestao sam da citam posle 3. knjige. Knjiga je veoma kompleksna i pravo uzivanje, ali posle x godina cekanja, vise ne secam ni kako se likovi zovu, a kamoli detalja. Daj zavrsavaj dok si jos ziv i bistre (sic) glave.

NightSky

pre 8 godina

A zamislite čiču strefi infarkt pre nego što napiše kraj.I mi onda svi ostanemo da nagađamo šta bi bilo.Čoveče mlad si ko rosa u podne,daj napiši to više....

Happy Pride Toronto

pre 8 godina

Nisu mu jasni ovi sto zale za Snoom. Izgleda da je to omiljeni lik 80% gledalista. Meni se jako cini da ce moj omiljeni lik na kraju da sedne na presto. Littlefinger ima svo lukavstvo i beskrupuloznost da u takvom svetu opstane. Zar niste primetili kako ga nista nije strefilo? Da ne givorim o prorockom "chaos is a ladder".

Poturica

pre 8 godina

Cekajte sad - da li ovde s oprostenjem serija prati knjige ili knjiga kaska za serijom. Mislim, kako ne znate, vi koji gledate, sta se desava sa likovima, pa valjda je logicno da se prvo u knjizi razresi sudbina junaka(uzmes i procitas knjigu, prim.aut.), pa onda u seriji. Ali sve je ovo tako trivijalno, naivno i bespredmetno da se uopste i prica. A Srbadija po pravilu ne cita nista, jer nema vremena, ali zato upija svu pamet ovog sveta preko Nacionalne, Historija i ove srceparajuce serije.

Joca

pre 8 godina

Ne može da se završi, može samo da se prekine snimanje ili pisanje ili i jedno i drugo. Knjigu koja se završila zadnjom stranom ili film odjavnom špicom nije trebalo ni pisati, odnosno snimati.
"Game of Thrones" će pogotovo uvek biti nešto novo generacijama koje budu došle, a i nama jer ćemo mi biti drugačiji. To je već sada klasik, a zahvaljujući seriji se to i globalno tako brzo desilo. Neće Martinu ponestati likova, može samo da ponestane pažljivih čitalaca i gledalaca. Tu više ni Martin ne može ništa.

Darklord

pre 8 godina

Završiće se konačnim sukobom leda i vatre(Beli hodači protiv Deneris). Moja teorija je da Beli hodači nisu bezumna i zla bića koja napadaju ljude tek tako već se radi o dubljim razlozima... njih ćemo saznati preko Sema koji je u Statigradu-najvećoj biblioteci znanja. Verujem da će se zbiti novi ples sa zmajevima(rat Targarjena vs Targarjena, odnosno Džon Targarjen, nekada Snežni i Deneris). Dakle, Džon će biti na strani "zlih" Belih hodača. Takođe verujem da će obe strane imati zmajeve... a i red bi bio da se napokon pojavi bar jedan Ledeni zmaj o kome toliko čitamo u knjigama :) Na kraju, biće ogromno krvoproliće bez konačne pobede neke od strana i neminovni mir koji će isposlovati Džon Targarjen... i koji će vratiti poljuljanu ravnotežu između Leda i Vatre. Samo da se pojave Vetrovi zime pa da uživamo... posebno me zanima Sem i Citadela i tu će biti otkriveno mnogo toga i o zmajevima i o Belim hodačima, a posebno o ulozi Meštara i Citadele u događajima pre i u toku radnje knjiga.

@somi

pre 8 godina

Stanis je jedini KRALJ!!!!U zadnjoj knjizi je ubijen od strane Boltona,mada u nastavku koji izlazi ta smrt je lazirana.J... se Dzon Snou :-D

rex

pre 8 godina

reci i brate bude 8 serijala, to znaci da sam trecinu zivota cekao da dovrsi got, da se ja pitam ja bi po min 2 serijala godisnje pustao