Utorak, 04.08.2015.

08:58

Trg Slavija ruši se od proleća

Sa rekonstrukcijom Trga Slavija i Bulevara oslobođenja počeće se do 15. marta naredne godine, najavio je Dragan Milošević.

Izvor: Tanjug

Trg Slavija ruši se od proleæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

kulov

pre 8 godina

Nije valjao Djilas, on je hteli mi da priznamo ili ne najvise uradio za Beograd.Ovi samo jaki na recima, dela nista, samo prave makete.

Petar

pre 8 godina

Razdvojte pešake i saobraćaj jer to je suština problema!!! Drugo, ta fontana nema svrhu dajte zelenilo ili neku lepu skulpturu. Ovo trenutno rešenje je najgore moguće, molim vas ne lažite da su gradjani tražili. Botovi koji čitate ovo, prenesite utiske gradjana vašim gazdama, da bude bar neke koristi od vas!

zoran

pre 8 godina

Dimitrije Tucovic je po svojim zaslugama u rangu sa Sonjom Biserko, Natasom Kandic i sl. Zato su ga komunisti i smestili na sred trga. Dakle, treba ga sahraniti u neku zajednicku grobnicu, jer svakako vise od toga ni ne zasluzuje.
(aaab, 4. avgust 2015 11:32)

Daj bre budalo jedna pročitaj nešto u svom životu, ako Boga znaš!!!! D. Tucović je bio Socijal-demokrata i umro je 30 godine pre nego što je Broz doveo Komuniste na vlast u Srbiji gde Komunistička ideja, kao takva, nije imala baš preterano mnogo pristalica već se pojavljivala sporadično između dva rata i to naročito kada je počeo Španski Građanski rat. Šak ni za vrem,e WWII Komunisti nisu imali jako uporište u Srbiji i to je jedan od razloga što je Broz odlučio da se "preseli" u Bosnu, gde je, u stvari, na talasu ustaških zločina dobio veliki broj pristalica svog pokreta među Srbima iz tih krajeva što mu je bilo potrebno da kasnije izvrši prevrat i u Srbiji i da preuzme vlast....
To ti je ukratko o D. Tucoviću i malo uzmi pa pročitaj nešto da ne lupetaš k0o Maksim po diviziji...

Realno

pre 8 godina

Gospodine Vesicu, Mali & ostali "vizionari",
nemojte bas toliko da se trudite zbog nas, beogradjanima bi bilo sasvim dovoljno da umesto "velelepnih" Potemkinovih sela na trgu, samo sredite fasade starih objekata oko Slavije.

Danga

pre 8 godina

Jos ... Pada mi na pamet da ove nase stranke kao da se takmice u tome da naslednicima na vlasti ostave sto nebulozniji projekat. Pa onda kazu "Oni su nama uvalili onu skalameriju na Slaviji! Ok, aj' da im uvalimo Beograd na vodi. Narednih 25 godina nece znati sta ih je snaslo". Za jedno 10 godina treba da se spremimo za onaj kanal Dunav-Morava-Vardar-Egej.

majmuni

pre 8 godina

ALOOOOO BRE Slavija ima PROBLEM.

SLAVIJA IMA JEDAN PROBLEM.

SLVIJA IMA PROBLEM UKRSTANJA SAOBRACAJA PESAKA I VOZILA.

SLAVIJA IMA VELLLLLLLLLLLLIKI PROBLEM.

SLAVIJA IMA PROBLEM PROTOKA SAOBRACAJA.

SLAVIJA IMA PROBLEM PROTOKA SAOBRACAJA ZBOG UKSTANJA PESACKOG SAOBRACAJA

sa vozilima..


ZAR JE TO TAKO TESKO DA SHVATE I cak i oni koji su na vlasti ?

Jack

pre 8 godina

Manite se Slavije, i prvo popravite pesacku stazu na Brankovom mostu.
(kasapin, 4. avgust 2015 09:36)

Ajde molim te, koliko mogu da se ugrade u krpljenje 2 metra staze? Skoro nimalo. A ovde milioni na sve strane, samo cekaju da ih napredno uberes.

wer

pre 8 godina

Dimitrije Tucovic je po svojim zaslugama u rangu sa Sonjom Biserko, Natasom Kandic i sl.
(aaab, 4. avgust 2015 11:32)

i tvoj mozak je negde u rangu amebe...
da, usudio se covek da iznese neke sramotne aspekte nase spoljne politike..

ti bi sve to po kratkom postupku, je li?

dugoročno

pre 8 godina

Rekonstruisace se trg, ali se problem sa pesacima nece resiti. Bolje vise platiti i resiti problem, nego rekonstruisati svakih 7-8 godina i ne resavati problem. Super za izgled, ali resite problem sa pesacima i stavite vise te podzemne prelaze!

\m/

pre 8 godina

@X-man
Šta pričaš,niko nije protiv toga da se nešto uradi nego je više teško slušati da će nešto da bude naredne god pa naredne god i tako u krug...to je stalno na dnevnom redu...pa prošle godine se gradila Slavija...sada naredne god.Samo izbace maketu,sliku,napišu neki tekst i to je to,a takvi kao ti pročitaju i prime se...ej prošle godine su krenuli radovi na Slaviji,danas čitaš sledeće god.na proleće...bolje da ništa niko ne priča nego da se vidi golim okom,a ne da gledaš slike na internetu nekih žičara i gluposti kao da je to najbitnije,ej žičara o kojoj se isto već odavno priča,samo okače neki pano i slikaju se pored istog...niko nije protiv toga,ali manje priče...

aaab

pre 8 godina

Gde će sahraniti kosti Dimitrija Tucovića koje leže na Slaviji od 1949.godine?
(Violeta, 4. avgust 2015 09:47) # Link komentara

Dimitrije Tucovic je po svojim zaslugama u rangu sa Sonjom Biserko, Natasom Kandic i sl. Zato su ga komunisti i smestili na sred trga. Dakle, treba ga sahraniti u neku zajednicku grobnicu, jer svakako vise od toga ni ne zasluzuje.

Botiša

pre 8 godina

Gledajte sa ovo, svesni smo da fontana nije najsrecnije resenje, kao sto ni podhodnici nisu bili. Mali je izjavio da je poslusao gradjane i da se odustalo od podhodnika, sto znaci da ni fontana nece automatski biti ista sa onim prolazima, ali ce na kraju biti opet "poslusani" gradjani pa ce se odustati i od fontane i na slaviji cemo od cele rekonstrukcije imati samo asfaltiranje. A o kvalitetu radova u Bg-u ne vredi trositi reci.

Ima se moze se

pre 8 godina

Kozmeticari iz gradske vlasti nastavljaju da sminkaju trgove umesto da se uhvate u kostac sa ozbijnim, infrastrukturnim problemima ovog grada - recimo METRO.
..........................
(Vlada, 4. avgust 2015 09:57)

Vlado, to je zanat koji su dobro ispekli u Zemunu. Sminkanje, a onda kroz desetak godina sve se raspadne, od vestacke kocke do plasticnih kitnjastih bandera. Ostanu samo rupcage.
Poenta je u tome da sminkanje mogu da odrade burazerske (u Zemunu je bilo tatine) firme. Najbolji nacin da se pare prikupljene porezima i ostalim davanjima presele u privatnre dzepove. Sve po zakonu. Sa velikim zahvatima kao sto je metro ide mnogo teze. Pare bi vecinom otisle strancima, jer to je velik zalogaj za burazerske firme (sem ako nisu na nivou onih sto ispumpase vodu iz kopova). Moglo bi se racunati na neki procenat, ali tu moze da se i pukne ako cela stvar ispliva. Prema tome sminkaj dalje i puni dzepove dok je prve gradjevinske zone.

Aleksandar V.

pre 8 godina

Fontana kojoj pešaci nemaju pristup,koja će da hladi a i prska vozila,
zimi isključena a neće da liči na skulpturu nego na cevke.
Dajte ljudi ,gradski arhitekto i ostali odgovorni,nemojte da se igrate ,uradite nešto bolje, ovo ipak ostaje i iza vas.
Jedino ako vam je cilj da budete sprdnja kao Skoplje i razni zlatni Turkmenistani...

Aleksandar

pre 8 godina

A šta se to pa menja u odnosu na sadašnji izgled Slavije?! Ostaje ista i tramvajska i putna mreza, samo ce biti izgradjena fontana! Drugim rečima, isti saobraćajni haos za koji će neko da uzme debele pare!

delta

pre 8 godina

Srbi ponovo u epizodi: Ništa to neće valjati,ja bih to bolje napravio...

Nigde u svetu nisam sreo toliko fudbalskih selektora,toliko arhitekti,toliko pravnika,naučnika i svih ostalih kao u Srbiji...

Pomislio bi čovek pored takvih umova da smo najrazvijenija zemlja na svetu...

Surovi

pre 8 godina

Ako ne budu radili podzemne prolaze,Slaviju bolje da ne diraju!
Svaka rekonstukcija bez prolaza je bacena para.
Fontana ja jedna ovicna glupost i potpuno nepotrebna stvar,koja ce samo doprineti da kolovoz bude stalno vlazan,a samim tim i klizav,dok ce pri tome zaklanjati pogled na ceo kruzni tok,sto je prilicno opasno.
Spomenik Dimitriju Tucovicu treba da ostane tu gde jeste,da se urade prolazi i normalno da se zamene sve instalacije,koje su verovatno dotrajale...

x-man

pre 8 godina

Niko se nije rodio ko je narodu udovoljio!! Nije bitno ko je na vlasti nama niko nije dobar,jer smo takav narod...pustite nek grade neka renoviraju,a sto se tice vlasti..koga briga vise kada su svi isti!

Vlada

pre 8 godina

Kozmeticari iz gradske vlasti nastavljaju da sminkaju trgove umesto da se uhvate u kostac sa ozbijnim, infrastrukturnim problemima ovog grada - recimo METRO. Ali da, metro je kompleksna operacija i zahteva strucnost i mnogo godina za zavrsetak, a treba se slikati ispred necega za plakate za nove izbore. Rekonsktrukcija Slavije bez kopanja podzemnih pesackih prolaza je upravo to - sminkanje.

Uostalom, nije ni vazno. Beogradjani su glasali protiv Djilasa jer im nije bio dobar. Nije bilo dosta dva mosta. Ovi sada su uvideli da Beogradjani ne razmisljaju racionano i da su smenili coveka koji je najvise uradio za grad u istoriji i na njegovo mesto su stavili nesposobne prevarante samo da bi kaznili DS i time pucali u sopstvenu nogu. Biraci u Beogradu su se poneli bas onako kako ne bi trebalo, umesto individualne odgovornosti, oni su pozvai da globalnu, te su gradsku vlast kaznili zbog nesposobnosti republicke. Koja je onda poenta gradskih izbora ako cemo stalno da glasamo za one koji su pobedili na republickim???

jel moz ovako?

pre 8 godina

A na ovoj zelenoj povrsini u gornjem delu slike bi mogla kakva cetevrospratnica da se izgradi. U prizemlju standovi za prezentaciju u vezi renoviranja trga, a ostatak kao privremeni smestaj, da se zbrinu nepoznati vlasnici standova za prezentaciju. svakom od njih po sprat i dobar sistem za prociscavanje vazduha da im miris rostilja iz prizemlja ne smeta. Ostatak zelene povrsine- parking za goste standa- ali ogranicen na audije i mercedese, cisto da ne bude guzve.

mare

pre 8 godina

Jos da ulice koje se idu ka Slaviji dobiju ime kao sto je plan za one centralne oko kneza - ulica pljeskavica, ulica meka, ulica kulture(ona gde su se u ex bioskopu slavica prikazivali pornici), ulica navijaca(ona ka stadionu)....

Zamezivač

pre 8 godina

Fontana? U srcu najprometnijeg raskršća, prilično vetrovitog grada, nalaziće se fontana? Kad bih razmišljao da li je pametnije napraviti fontanu ili osnovati vazdušnu banju na Slaviji, ovo s vazdušnom banjom bi mi delovalo nekako pametnije...

Goran

pre 8 godina

Hoće li trotoar da bude 15 cm kao u Vojvode Stepe? I da li će se postaviti biciklistička staza od 50 m jednim delom kružnog toka, kao što je to na Autokomandi?

ID

pre 8 godina

Dodatno usporavanje saobraćaja. Stvarno je bila dobra ideja da pešački prelazi ne budu u ravni sa kolovozom. A, tek što će biti sužene kolovozne trake, kao i svuda gde su uradili.
Živo me zanima koji genijalac projektuje kolovoznu traku koja je široka kao autobus?!?

Zamezivač

pre 8 godina

Fontana? U srcu najprometnijeg raskršća, prilično vetrovitog grada, nalaziće se fontana? Kad bih razmišljao da li je pametnije napraviti fontanu ili osnovati vazdušnu banju na Slaviji, ovo s vazdušnom banjom bi mi delovalo nekako pametnije...

Vlada

pre 8 godina

Kozmeticari iz gradske vlasti nastavljaju da sminkaju trgove umesto da se uhvate u kostac sa ozbijnim, infrastrukturnim problemima ovog grada - recimo METRO. Ali da, metro je kompleksna operacija i zahteva strucnost i mnogo godina za zavrsetak, a treba se slikati ispred necega za plakate za nove izbore. Rekonsktrukcija Slavije bez kopanja podzemnih pesackih prolaza je upravo to - sminkanje.

Uostalom, nije ni vazno. Beogradjani su glasali protiv Djilasa jer im nije bio dobar. Nije bilo dosta dva mosta. Ovi sada su uvideli da Beogradjani ne razmisljaju racionano i da su smenili coveka koji je najvise uradio za grad u istoriji i na njegovo mesto su stavili nesposobne prevarante samo da bi kaznili DS i time pucali u sopstvenu nogu. Biraci u Beogradu su se poneli bas onako kako ne bi trebalo, umesto individualne odgovornosti, oni su pozvai da globalnu, te su gradsku vlast kaznili zbog nesposobnosti republicke. Koja je onda poenta gradskih izbora ako cemo stalno da glasamo za one koji su pobedili na republickim???

ID

pre 8 godina

Dodatno usporavanje saobraćaja. Stvarno je bila dobra ideja da pešački prelazi ne budu u ravni sa kolovozom. A, tek što će biti sužene kolovozne trake, kao i svuda gde su uradili.
Živo me zanima koji genijalac projektuje kolovoznu traku koja je široka kao autobus?!?

Surovi

pre 8 godina

Ako ne budu radili podzemne prolaze,Slaviju bolje da ne diraju!
Svaka rekonstukcija bez prolaza je bacena para.
Fontana ja jedna ovicna glupost i potpuno nepotrebna stvar,koja ce samo doprineti da kolovoz bude stalno vlazan,a samim tim i klizav,dok ce pri tome zaklanjati pogled na ceo kruzni tok,sto je prilicno opasno.
Spomenik Dimitriju Tucovicu treba da ostane tu gde jeste,da se urade prolazi i normalno da se zamene sve instalacije,koje su verovatno dotrajale...

mare

pre 8 godina

Jos da ulice koje se idu ka Slaviji dobiju ime kao sto je plan za one centralne oko kneza - ulica pljeskavica, ulica meka, ulica kulture(ona gde su se u ex bioskopu slavica prikazivali pornici), ulica navijaca(ona ka stadionu)....

jel moz ovako?

pre 8 godina

A na ovoj zelenoj povrsini u gornjem delu slike bi mogla kakva cetevrospratnica da se izgradi. U prizemlju standovi za prezentaciju u vezi renoviranja trga, a ostatak kao privremeni smestaj, da se zbrinu nepoznati vlasnici standova za prezentaciju. svakom od njih po sprat i dobar sistem za prociscavanje vazduha da im miris rostilja iz prizemlja ne smeta. Ostatak zelene povrsine- parking za goste standa- ali ogranicen na audije i mercedese, cisto da ne bude guzve.

Goran

pre 8 godina

Hoće li trotoar da bude 15 cm kao u Vojvode Stepe? I da li će se postaviti biciklistička staza od 50 m jednim delom kružnog toka, kao što je to na Autokomandi?

Aleksandar

pre 8 godina

A šta se to pa menja u odnosu na sadašnji izgled Slavije?! Ostaje ista i tramvajska i putna mreza, samo ce biti izgradjena fontana! Drugim rečima, isti saobraćajni haos za koji će neko da uzme debele pare!

Aleksandar V.

pre 8 godina

Fontana kojoj pešaci nemaju pristup,koja će da hladi a i prska vozila,
zimi isključena a neće da liči na skulpturu nego na cevke.
Dajte ljudi ,gradski arhitekto i ostali odgovorni,nemojte da se igrate ,uradite nešto bolje, ovo ipak ostaje i iza vas.
Jedino ako vam je cilj da budete sprdnja kao Skoplje i razni zlatni Turkmenistani...

majmuni

pre 8 godina

ALOOOOO BRE Slavija ima PROBLEM.

SLAVIJA IMA JEDAN PROBLEM.

SLVIJA IMA PROBLEM UKRSTANJA SAOBRACAJA PESAKA I VOZILA.

SLAVIJA IMA VELLLLLLLLLLLLIKI PROBLEM.

SLAVIJA IMA PROBLEM PROTOKA SAOBRACAJA.

SLAVIJA IMA PROBLEM PROTOKA SAOBRACAJA ZBOG UKSTANJA PESACKOG SAOBRACAJA

sa vozilima..


ZAR JE TO TAKO TESKO DA SHVATE I cak i oni koji su na vlasti ?

Jack

pre 8 godina

Manite se Slavije, i prvo popravite pesacku stazu na Brankovom mostu.
(kasapin, 4. avgust 2015 09:36)

Ajde molim te, koliko mogu da se ugrade u krpljenje 2 metra staze? Skoro nimalo. A ovde milioni na sve strane, samo cekaju da ih napredno uberes.

Ima se moze se

pre 8 godina

Kozmeticari iz gradske vlasti nastavljaju da sminkaju trgove umesto da se uhvate u kostac sa ozbijnim, infrastrukturnim problemima ovog grada - recimo METRO.
..........................
(Vlada, 4. avgust 2015 09:57)

Vlado, to je zanat koji su dobro ispekli u Zemunu. Sminkanje, a onda kroz desetak godina sve se raspadne, od vestacke kocke do plasticnih kitnjastih bandera. Ostanu samo rupcage.
Poenta je u tome da sminkanje mogu da odrade burazerske (u Zemunu je bilo tatine) firme. Najbolji nacin da se pare prikupljene porezima i ostalim davanjima presele u privatnre dzepove. Sve po zakonu. Sa velikim zahvatima kao sto je metro ide mnogo teze. Pare bi vecinom otisle strancima, jer to je velik zalogaj za burazerske firme (sem ako nisu na nivou onih sto ispumpase vodu iz kopova). Moglo bi se racunati na neki procenat, ali tu moze da se i pukne ako cela stvar ispliva. Prema tome sminkaj dalje i puni dzepove dok je prve gradjevinske zone.

Realno

pre 8 godina

Gospodine Vesicu, Mali & ostali "vizionari",
nemojte bas toliko da se trudite zbog nas, beogradjanima bi bilo sasvim dovoljno da umesto "velelepnih" Potemkinovih sela na trgu, samo sredite fasade starih objekata oko Slavije.

dugoročno

pre 8 godina

Rekonstruisace se trg, ali se problem sa pesacima nece resiti. Bolje vise platiti i resiti problem, nego rekonstruisati svakih 7-8 godina i ne resavati problem. Super za izgled, ali resite problem sa pesacima i stavite vise te podzemne prelaze!

wer

pre 8 godina

Dimitrije Tucovic je po svojim zaslugama u rangu sa Sonjom Biserko, Natasom Kandic i sl.
(aaab, 4. avgust 2015 11:32)

i tvoj mozak je negde u rangu amebe...
da, usudio se covek da iznese neke sramotne aspekte nase spoljne politike..

ti bi sve to po kratkom postupku, je li?

Botiša

pre 8 godina

Gledajte sa ovo, svesni smo da fontana nije najsrecnije resenje, kao sto ni podhodnici nisu bili. Mali je izjavio da je poslusao gradjane i da se odustalo od podhodnika, sto znaci da ni fontana nece automatski biti ista sa onim prolazima, ali ce na kraju biti opet "poslusani" gradjani pa ce se odustati i od fontane i na slaviji cemo od cele rekonstrukcije imati samo asfaltiranje. A o kvalitetu radova u Bg-u ne vredi trositi reci.

delta

pre 8 godina

Srbi ponovo u epizodi: Ništa to neće valjati,ja bih to bolje napravio...

Nigde u svetu nisam sreo toliko fudbalskih selektora,toliko arhitekti,toliko pravnika,naučnika i svih ostalih kao u Srbiji...

Pomislio bi čovek pored takvih umova da smo najrazvijenija zemlja na svetu...

Danga

pre 8 godina

Jos ... Pada mi na pamet da ove nase stranke kao da se takmice u tome da naslednicima na vlasti ostave sto nebulozniji projekat. Pa onda kazu "Oni su nama uvalili onu skalameriju na Slaviji! Ok, aj' da im uvalimo Beograd na vodi. Narednih 25 godina nece znati sta ih je snaslo". Za jedno 10 godina treba da se spremimo za onaj kanal Dunav-Morava-Vardar-Egej.

zoran

pre 8 godina

Dimitrije Tucovic je po svojim zaslugama u rangu sa Sonjom Biserko, Natasom Kandic i sl. Zato su ga komunisti i smestili na sred trga. Dakle, treba ga sahraniti u neku zajednicku grobnicu, jer svakako vise od toga ni ne zasluzuje.
(aaab, 4. avgust 2015 11:32)

Daj bre budalo jedna pročitaj nešto u svom životu, ako Boga znaš!!!! D. Tucović je bio Socijal-demokrata i umro je 30 godine pre nego što je Broz doveo Komuniste na vlast u Srbiji gde Komunistička ideja, kao takva, nije imala baš preterano mnogo pristalica već se pojavljivala sporadično između dva rata i to naročito kada je počeo Španski Građanski rat. Šak ni za vrem,e WWII Komunisti nisu imali jako uporište u Srbiji i to je jedan od razloga što je Broz odlučio da se "preseli" u Bosnu, gde je, u stvari, na talasu ustaških zločina dobio veliki broj pristalica svog pokreta među Srbima iz tih krajeva što mu je bilo potrebno da kasnije izvrši prevrat i u Srbiji i da preuzme vlast....
To ti je ukratko o D. Tucoviću i malo uzmi pa pročitaj nešto da ne lupetaš k0o Maksim po diviziji...

\m/

pre 8 godina

@X-man
Šta pričaš,niko nije protiv toga da se nešto uradi nego je više teško slušati da će nešto da bude naredne god pa naredne god i tako u krug...to je stalno na dnevnom redu...pa prošle godine se gradila Slavija...sada naredne god.Samo izbace maketu,sliku,napišu neki tekst i to je to,a takvi kao ti pročitaju i prime se...ej prošle godine su krenuli radovi na Slaviji,danas čitaš sledeće god.na proleće...bolje da ništa niko ne priča nego da se vidi golim okom,a ne da gledaš slike na internetu nekih žičara i gluposti kao da je to najbitnije,ej žičara o kojoj se isto već odavno priča,samo okače neki pano i slikaju se pored istog...niko nije protiv toga,ali manje priče...

x-man

pre 8 godina

Niko se nije rodio ko je narodu udovoljio!! Nije bitno ko je na vlasti nama niko nije dobar,jer smo takav narod...pustite nek grade neka renoviraju,a sto se tice vlasti..koga briga vise kada su svi isti!

Petar

pre 8 godina

Razdvojte pešake i saobraćaj jer to je suština problema!!! Drugo, ta fontana nema svrhu dajte zelenilo ili neku lepu skulpturu. Ovo trenutno rešenje je najgore moguće, molim vas ne lažite da su gradjani tražili. Botovi koji čitate ovo, prenesite utiske gradjana vašim gazdama, da bude bar neke koristi od vas!

aaab

pre 8 godina

Gde će sahraniti kosti Dimitrija Tucovića koje leže na Slaviji od 1949.godine?
(Violeta, 4. avgust 2015 09:47) # Link komentara

Dimitrije Tucovic je po svojim zaslugama u rangu sa Sonjom Biserko, Natasom Kandic i sl. Zato su ga komunisti i smestili na sred trga. Dakle, treba ga sahraniti u neku zajednicku grobnicu, jer svakako vise od toga ni ne zasluzuje.

kulov

pre 8 godina

Nije valjao Djilas, on je hteli mi da priznamo ili ne najvise uradio za Beograd.Ovi samo jaki na recima, dela nista, samo prave makete.

delta

pre 8 godina

Srbi ponovo u epizodi: Ništa to neće valjati,ja bih to bolje napravio...

Nigde u svetu nisam sreo toliko fudbalskih selektora,toliko arhitekti,toliko pravnika,naučnika i svih ostalih kao u Srbiji...

Pomislio bi čovek pored takvih umova da smo najrazvijenija zemlja na svetu...

x-man

pre 8 godina

Niko se nije rodio ko je narodu udovoljio!! Nije bitno ko je na vlasti nama niko nije dobar,jer smo takav narod...pustite nek grade neka renoviraju,a sto se tice vlasti..koga briga vise kada su svi isti!

aaab

pre 8 godina

Gde će sahraniti kosti Dimitrija Tucovića koje leže na Slaviji od 1949.godine?
(Violeta, 4. avgust 2015 09:47) # Link komentara

Dimitrije Tucovic je po svojim zaslugama u rangu sa Sonjom Biserko, Natasom Kandic i sl. Zato su ga komunisti i smestili na sred trga. Dakle, treba ga sahraniti u neku zajednicku grobnicu, jer svakako vise od toga ni ne zasluzuje.

Vlada

pre 8 godina

Kozmeticari iz gradske vlasti nastavljaju da sminkaju trgove umesto da se uhvate u kostac sa ozbijnim, infrastrukturnim problemima ovog grada - recimo METRO. Ali da, metro je kompleksna operacija i zahteva strucnost i mnogo godina za zavrsetak, a treba se slikati ispred necega za plakate za nove izbore. Rekonsktrukcija Slavije bez kopanja podzemnih pesackih prolaza je upravo to - sminkanje.

Uostalom, nije ni vazno. Beogradjani su glasali protiv Djilasa jer im nije bio dobar. Nije bilo dosta dva mosta. Ovi sada su uvideli da Beogradjani ne razmisljaju racionano i da su smenili coveka koji je najvise uradio za grad u istoriji i na njegovo mesto su stavili nesposobne prevarante samo da bi kaznili DS i time pucali u sopstvenu nogu. Biraci u Beogradu su se poneli bas onako kako ne bi trebalo, umesto individualne odgovornosti, oni su pozvai da globalnu, te su gradsku vlast kaznili zbog nesposobnosti republicke. Koja je onda poenta gradskih izbora ako cemo stalno da glasamo za one koji su pobedili na republickim???

Zamezivač

pre 8 godina

Fontana? U srcu najprometnijeg raskršća, prilično vetrovitog grada, nalaziće se fontana? Kad bih razmišljao da li je pametnije napraviti fontanu ili osnovati vazdušnu banju na Slaviji, ovo s vazdušnom banjom bi mi delovalo nekako pametnije...

mare

pre 8 godina

Jos da ulice koje se idu ka Slaviji dobiju ime kao sto je plan za one centralne oko kneza - ulica pljeskavica, ulica meka, ulica kulture(ona gde su se u ex bioskopu slavica prikazivali pornici), ulica navijaca(ona ka stadionu)....

Surovi

pre 8 godina

Ako ne budu radili podzemne prolaze,Slaviju bolje da ne diraju!
Svaka rekonstukcija bez prolaza je bacena para.
Fontana ja jedna ovicna glupost i potpuno nepotrebna stvar,koja ce samo doprineti da kolovoz bude stalno vlazan,a samim tim i klizav,dok ce pri tome zaklanjati pogled na ceo kruzni tok,sto je prilicno opasno.
Spomenik Dimitriju Tucovicu treba da ostane tu gde jeste,da se urade prolazi i normalno da se zamene sve instalacije,koje su verovatno dotrajale...

Goran

pre 8 godina

Hoće li trotoar da bude 15 cm kao u Vojvode Stepe? I da li će se postaviti biciklistička staza od 50 m jednim delom kružnog toka, kao što je to na Autokomandi?

wer

pre 8 godina

Dimitrije Tucovic je po svojim zaslugama u rangu sa Sonjom Biserko, Natasom Kandic i sl.
(aaab, 4. avgust 2015 11:32)

i tvoj mozak je negde u rangu amebe...
da, usudio se covek da iznese neke sramotne aspekte nase spoljne politike..

ti bi sve to po kratkom postupku, je li?

zoran

pre 8 godina

Dimitrije Tucovic je po svojim zaslugama u rangu sa Sonjom Biserko, Natasom Kandic i sl. Zato su ga komunisti i smestili na sred trga. Dakle, treba ga sahraniti u neku zajednicku grobnicu, jer svakako vise od toga ni ne zasluzuje.
(aaab, 4. avgust 2015 11:32)

Daj bre budalo jedna pročitaj nešto u svom životu, ako Boga znaš!!!! D. Tucović je bio Socijal-demokrata i umro je 30 godine pre nego što je Broz doveo Komuniste na vlast u Srbiji gde Komunistička ideja, kao takva, nije imala baš preterano mnogo pristalica već se pojavljivala sporadično između dva rata i to naročito kada je počeo Španski Građanski rat. Šak ni za vrem,e WWII Komunisti nisu imali jako uporište u Srbiji i to je jedan od razloga što je Broz odlučio da se "preseli" u Bosnu, gde je, u stvari, na talasu ustaških zločina dobio veliki broj pristalica svog pokreta među Srbima iz tih krajeva što mu je bilo potrebno da kasnije izvrši prevrat i u Srbiji i da preuzme vlast....
To ti je ukratko o D. Tucoviću i malo uzmi pa pročitaj nešto da ne lupetaš k0o Maksim po diviziji...

ID

pre 8 godina

Dodatno usporavanje saobraćaja. Stvarno je bila dobra ideja da pešački prelazi ne budu u ravni sa kolovozom. A, tek što će biti sužene kolovozne trake, kao i svuda gde su uradili.
Živo me zanima koji genijalac projektuje kolovoznu traku koja je široka kao autobus?!?

Realno

pre 8 godina

Gospodine Vesicu, Mali & ostali "vizionari",
nemojte bas toliko da se trudite zbog nas, beogradjanima bi bilo sasvim dovoljno da umesto "velelepnih" Potemkinovih sela na trgu, samo sredite fasade starih objekata oko Slavije.

jel moz ovako?

pre 8 godina

A na ovoj zelenoj povrsini u gornjem delu slike bi mogla kakva cetevrospratnica da se izgradi. U prizemlju standovi za prezentaciju u vezi renoviranja trga, a ostatak kao privremeni smestaj, da se zbrinu nepoznati vlasnici standova za prezentaciju. svakom od njih po sprat i dobar sistem za prociscavanje vazduha da im miris rostilja iz prizemlja ne smeta. Ostatak zelene povrsine- parking za goste standa- ali ogranicen na audije i mercedese, cisto da ne bude guzve.

Botiša

pre 8 godina

Gledajte sa ovo, svesni smo da fontana nije najsrecnije resenje, kao sto ni podhodnici nisu bili. Mali je izjavio da je poslusao gradjane i da se odustalo od podhodnika, sto znaci da ni fontana nece automatski biti ista sa onim prolazima, ali ce na kraju biti opet "poslusani" gradjani pa ce se odustati i od fontane i na slaviji cemo od cele rekonstrukcije imati samo asfaltiranje. A o kvalitetu radova u Bg-u ne vredi trositi reci.

Danga

pre 8 godina

Jos ... Pada mi na pamet da ove nase stranke kao da se takmice u tome da naslednicima na vlasti ostave sto nebulozniji projekat. Pa onda kazu "Oni su nama uvalili onu skalameriju na Slaviji! Ok, aj' da im uvalimo Beograd na vodi. Narednih 25 godina nece znati sta ih je snaslo". Za jedno 10 godina treba da se spremimo za onaj kanal Dunav-Morava-Vardar-Egej.

majmuni

pre 8 godina

ALOOOOO BRE Slavija ima PROBLEM.

SLAVIJA IMA JEDAN PROBLEM.

SLVIJA IMA PROBLEM UKRSTANJA SAOBRACAJA PESAKA I VOZILA.

SLAVIJA IMA VELLLLLLLLLLLLIKI PROBLEM.

SLAVIJA IMA PROBLEM PROTOKA SAOBRACAJA.

SLAVIJA IMA PROBLEM PROTOKA SAOBRACAJA ZBOG UKSTANJA PESACKOG SAOBRACAJA

sa vozilima..


ZAR JE TO TAKO TESKO DA SHVATE I cak i oni koji su na vlasti ?

Aleksandar

pre 8 godina

A šta se to pa menja u odnosu na sadašnji izgled Slavije?! Ostaje ista i tramvajska i putna mreza, samo ce biti izgradjena fontana! Drugim rečima, isti saobraćajni haos za koji će neko da uzme debele pare!

\m/

pre 8 godina

@X-man
Šta pričaš,niko nije protiv toga da se nešto uradi nego je više teško slušati da će nešto da bude naredne god pa naredne god i tako u krug...to je stalno na dnevnom redu...pa prošle godine se gradila Slavija...sada naredne god.Samo izbace maketu,sliku,napišu neki tekst i to je to,a takvi kao ti pročitaju i prime se...ej prošle godine su krenuli radovi na Slaviji,danas čitaš sledeće god.na proleće...bolje da ništa niko ne priča nego da se vidi golim okom,a ne da gledaš slike na internetu nekih žičara i gluposti kao da je to najbitnije,ej žičara o kojoj se isto već odavno priča,samo okače neki pano i slikaju se pored istog...niko nije protiv toga,ali manje priče...

dugoročno

pre 8 godina

Rekonstruisace se trg, ali se problem sa pesacima nece resiti. Bolje vise platiti i resiti problem, nego rekonstruisati svakih 7-8 godina i ne resavati problem. Super za izgled, ali resite problem sa pesacima i stavite vise te podzemne prelaze!

Jack

pre 8 godina

Manite se Slavije, i prvo popravite pesacku stazu na Brankovom mostu.
(kasapin, 4. avgust 2015 09:36)

Ajde molim te, koliko mogu da se ugrade u krpljenje 2 metra staze? Skoro nimalo. A ovde milioni na sve strane, samo cekaju da ih napredno uberes.

kulov

pre 8 godina

Nije valjao Djilas, on je hteli mi da priznamo ili ne najvise uradio za Beograd.Ovi samo jaki na recima, dela nista, samo prave makete.

Aleksandar V.

pre 8 godina

Fontana kojoj pešaci nemaju pristup,koja će da hladi a i prska vozila,
zimi isključena a neće da liči na skulpturu nego na cevke.
Dajte ljudi ,gradski arhitekto i ostali odgovorni,nemojte da se igrate ,uradite nešto bolje, ovo ipak ostaje i iza vas.
Jedino ako vam je cilj da budete sprdnja kao Skoplje i razni zlatni Turkmenistani...

Petar

pre 8 godina

Razdvojte pešake i saobraćaj jer to je suština problema!!! Drugo, ta fontana nema svrhu dajte zelenilo ili neku lepu skulpturu. Ovo trenutno rešenje je najgore moguće, molim vas ne lažite da su gradjani tražili. Botovi koji čitate ovo, prenesite utiske gradjana vašim gazdama, da bude bar neke koristi od vas!

Ima se moze se

pre 8 godina

Kozmeticari iz gradske vlasti nastavljaju da sminkaju trgove umesto da se uhvate u kostac sa ozbijnim, infrastrukturnim problemima ovog grada - recimo METRO.
..........................
(Vlada, 4. avgust 2015 09:57)

Vlado, to je zanat koji su dobro ispekli u Zemunu. Sminkanje, a onda kroz desetak godina sve se raspadne, od vestacke kocke do plasticnih kitnjastih bandera. Ostanu samo rupcage.
Poenta je u tome da sminkanje mogu da odrade burazerske (u Zemunu je bilo tatine) firme. Najbolji nacin da se pare prikupljene porezima i ostalim davanjima presele u privatnre dzepove. Sve po zakonu. Sa velikim zahvatima kao sto je metro ide mnogo teze. Pare bi vecinom otisle strancima, jer to je velik zalogaj za burazerske firme (sem ako nisu na nivou onih sto ispumpase vodu iz kopova). Moglo bi se racunati na neki procenat, ali tu moze da se i pukne ako cela stvar ispliva. Prema tome sminkaj dalje i puni dzepove dok je prve gradjevinske zone.