Subota, 25.07.2015.

12:41

Kreće serijska proizvodnja oklopnog vozila

Jedno od najmodernijih vojnih oklopnih vozila, sa mitraljezom kalibra od 12, 7 milimetara, za koji je napravljen prototip, ući će u serijsku proizvodnju u martu

Izvor: Tanjug

Kreæe serijska proizvodnja oklopnog vozila IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

126 Komentari

Sortiraj po:

SVA - SRECA - DA - JE - TAKO

pre 8 godina

Srbija ima sve potrebne kapacitete da proizvede u svojim farbrikama ovako savremeno borbeno vozilo bez ikakve sumnje. Sve sto mozemo da proizvedemo u domacim fabrikama a namenjeno je za izvoz a i jacanje nase zemlje je jako dobro i za svaku pohvalu.Izvozom cemo svakako napuniti i budzet drzave sto je primarni cilj.

AJ

pre 8 godina

A koliko ce to biti kvalitetno? Primera radi, koliko mi je poznato ni jedan Pakistan nije hteo da kupi Lazar 2 nakon duzeg ispitivanja. Ako su nasi oklopnjaci, orudja, itd. toliko dobra a jeftinija nego slicni proizvodi sa zapada, zasto onda taj isti zapad ne kupuje nase (jeftinije a kvalitetne) sisteme nego se odlucuju za Namacke, Finske, itd. proizvode?

Mat šah

pre 8 godina

Skoro sam čitao u jednom bosanskom listu da Srbija godišnje zaradi i milijardu evra od izvoza naoružanja. Dobro je da ima inovacija i razvoja u vojnoj opremi.Ova industrija dosta zapošljava ljudi u Plani,dobro je da se nešto pokreće sa mrtve tačke.

uslov

pre 8 godina

Place mi se. Ne zbog vesti, nego zbog komentara. Pa da li je moguce da ovoliko botova ima...sve kao zezanje na njihov racun, a oni kao sekta. Svaki treci komentar koristi rec "namenska proizvodnja". Pa dobro bre budite barem kreativni...sramota cime se ova vlast sluzi.

@Jagoda@

pre 8 godina

Krajnje je vreme da proizvodnja u Srbiji zaživi nakon toliko godina propadanja. Od proizvodnje ovog oklopnog vozila možemo ostvariti dobar profit.

Kosmos-Štasmos

pre 8 godina

...vidi botove...izvalili "copy & paste"...ha-ha-ha...kako ste ludi...komentari puni tog slatkog optimizma...alal vera posle ratna Jugoslavija, tipa..."doći će braća rusi i baciće iz aviona svakom po džak brašna ispred ulaznih vrata"...ha-ha-ha...nego koji sendvič je na meniju danas?...

TRNJINA

pre 8 godina

Region je podložan stranim uticajima navodnim zaštitnicima koji na s bacaju po svojoj želju u rovove i sukobe, tog treba da se rešimo povezivanjem na ekonomskim osnovama i boljem životu za sve nas.

Cvetko

pre 8 godina

Bila bi dobra saradnja sa Bih, zato nam je i potrebno da u rgionu vlada mir i dobri odnosi. Sreca pa nas premijer to uvidja i razmislja uvek par koraka unapred.

Viktor

pre 8 godina

Posle srpskog Mercedesa Srbija dobija i svoje moderno i usavrseno oklopno vozilo koje ce biti spremno za medjunarodno trziste, verujem u veoma kratkom roku. Mi imamo cime da se ponosimo.

KONGRES

pre 8 godina

Ja sam apsolutno protiv rata ali ne odlučujem ja niti moja savest već medjunarodna politika.Podstičem proizvodnju namenske industrije SRbije jer ima ogromno tržište a naša ubojita sredstva i oružje su konkurentna i mogu doneti Srbiji neophodne devize.

hogar

pre 8 godina

Modernizovano i pospeseno srpsko oklopno vozilo omoguciji Srbiji da stoji rame uz rame sa svetskim proizvodjacima oklopnih vozila i da bude dostojan konkurent na svetskom trzistu naouruzanja.

Tatalovic

pre 8 godina

Ovo je jedno od najboljih vozila te vrste, ako uđemo u serijsku proizvodnu možemo sve da prodamo, a samim tim počinjemo i da gradimo nove fabrike.

Milutin

pre 8 godina

Ako ovaj BOV može da razlupa svaki rpg kao onaj predhodni model. Onda ste sve džaba krečili. Niko pametan ga nrće kupiti. Doduše postoji tržišta i sa onim korumpiranim glupim vlastima u zemljama trećeg sveta koja možda i hoće. Ali onda ćete morati da im plaćate kick back non-stop. Tu zarade nema.

aleksandar

pre 8 godina

Mislim da je ime ovog oklopnog vozilka Lazar 2.Veoma dobar dizajn koji omogućuje vidljivost u krugu od 360 stepeni, a njegova svrha može da se menja po potrebama. Izuzetno je brzo vozilo. Za potrebe brze intervencije sa dobrom vatrenom moći je idealan. Verujem da će dobro biti ocenjen od strane potencijalnih stranih kupaca. Pakistan je već poručio tri komada.

T55

pre 8 godina

Alo botovi,da li ste svesni šta pišete....pa Lazar 2 nije prošao testiranje u Vojsci Srbije....a tek mitraljez 12,7 mm je toliko prevaziđen na savremenim točkašima,da ne vredi ni komentarisati.I još da prodajemo sa Bih?!Pa nećeš ti biti snabdevač municijom kupca...Šta sve može da se pročita....

odličan projekat

pre 8 godina

Sve što možemo da proizvedemo u domaćim fabrikama a namenjeno je za izvoz a i jačanje naše zemlje je jako dobro i za svaku pohvalu.

Oddball

pre 8 godina

Sledece godine - trostruki lim na Lazara 2+ ili Lazara 3. Ipak je Aca Veliki Vodja ekspert i za vojna pitanja i tehniku. Covek se razume u sve, strucnjak opste prakse. O "limovima"na oklopnim sredstvima da ne govorimo.

Karadan

pre 8 godina

Citam druge komentare i moram da skrenem paznju: ovo nije Lazar 2 (a svakako ne "Lazarus 2", kako neko napisa). Ovo je BOV 11, novo vozilo delimicno bazirano na seriji borbenih oklopnih vozila (otud naziv BOV) koje je nekada proizvodila fabrika TAM iz Maribora.

DŽemo voli džem

pre 8 godina

Prodaja vojnih vozila i sredstava,po čijoj smo proizvodnji bili poznati kao SFRJ,mogla bi Srbiji doneti značajna sredstva i to je, sigurno, deo naše industrije koja je profitabilna i u koju treba još više ulagati !

Milos

pre 8 godina

Lazar2 nije prosao testiranje kod nase vojske. To vozilo jednostavno nije dobro. Obicna kozerva koja ne moze da se meri sa modernim transporterima u svetu. Poredjenja radi danas nijedan transporter u svetu se ne pravi sa topom ispod 30 mm a obo nase cudo ima 12.7 miyraljez.

Sonjica

pre 8 godina

Svakim danom nešto se novo događa u ovoj zemlji, toliko pozitivnog, da i vest o izvozu najmodernijeg vojnog oklopnog vozila predstavlja veliki pomak u namenskoj industriji.

popeye

pre 8 godina

Добро бре, 12.7мм!? Па, јел ништа боље није могло да се направи, јер ово је 50 година у кашњењу!?

Zvezdana

pre 8 godina

Ovo i jeste prava vest - nase domace investicije, nase drzavno preduzece pokrece visokotehnolosku proizvodnju, gde je proizvod namenjen inotrzistu.

Maksa

pre 8 godina

Suština je ono što je premijer rekao: "Ovo možemo dobro da prodamo ...". Ni ja ga ne volim previše kad krene sa ovakvim teatralnim nastupima, ali rekao je istinu. Bolje da prodajemo novo i napravljeno kod nas nego stari lager iz Titovog doba kao što su radili ovi pre njega.
Objektivno LAZAR je svemirsko oružije za onaj "oklopljeni tamić" što su Englezi teatralno uvalili Ukrajinskoj vojsci kao neku veliku "pomoć". Ne pravimo mi oružije da pariramo NATO-u već da prodamo vojskama koje nemaju para za moćnija i višestruko skuplja vozila sa Zapada ili iz Rusije koje pojedinci ovde navode.

Kosmos-Štasmos

pre 8 godina

...bot...mrzim tu reč ali ovo je neverovatno...vidi ih samo...svaki put kada je Vule and kompanelio "out and about", gomila kratkih poruka prezasićenih "optimizmom" o boljem sutra dok narod jedva kraj sa krajem spaja...mora da su uz soma, BLT i sokić dobili šablon/šemu rečenica i doskočica sa uputstvima kako ih kombinovati i kada koju objaviti...da nije žalosno bilo bi smešno...

Hestija

pre 8 godina

Aleksandar Vučić obilazi proizvodne pogone u Srbiji, zaista radi na tome kako da privredu pokrene, proizvodnju i industriju. Fabrika bi sa ovakvim kapacitetima ukoliko bi poboljšala proizvodnju mogla da svoje proizvode plasira na inostranom tržištu i kažemo Srbija i BIH vam nude vozilo kalibra od 12,7 milimetara.Potražnja tolika da ne možemo toliko da proizvedemo. Srbija mora da ima koristi i proizvodi vozila od 12, 7 milimetara. Treba poboljšati namensku industriju.

dddmmmmhh

pre 8 godina

mogu hejteri da komentarisu i kritkuju koliko hoce, ali dugo u ovoj zemlji nije bilo desavanja kako je sada. stalno se nesto dogadja, krece, pomera. za mene je to pozitivna stvar

kalimero

pre 8 godina

Za oporavak Srbije važno je da se pokrene proizvodnja. Odlična je vest da će se u martu krenuti sa serijskom proizvodnjom oklopnog vozila.

STEVAJLO

pre 8 godina

Oduvek je ratna tehnika o orudje imalo kupce širiom sveta a posebno srpska, zato ulaganje od preko 13 miliona evra u pogone treba što pre oploditi i ostvariti profit a proizvodnja oklopnih vozla je posebno profitabilna.

botovi-prodali ste veru za sendvic

pre 8 godina

Namenska industrija moze da pokrene nasu privredu i da bude zamajac naseg napredka
(aca, 25. jul 2015 14:13)
ti i ne znas sta je uopste namenska industrija a drugo...napreTka se kaze, botino!

dragan

pre 8 godina

Ovo meni lici na smederevac.Kakvo moderno oruzje.Pogledajte francusku paradu i najnovije oruzje.NORA top koji kazete da je srpski sam ja u mojoj kasarni u Zadru imao osam komada i to 84g.Bio sam u ASCu.

Srpska!

pre 8 godina

@ (gogi, 25. jul 2015 14:08)

Ajde gogi kada vam budu delili sendvice i sokic zatrazi i recnik pa proveri to sto si napisao.

Inace Lazar 2 nije prosao ni testiranja!!!

život

pre 8 godina

To vozilo mora da ima moćan top 30mm sa modernim SUVom i moderne PO rakete sto se oklopa tice mora da izdrzi topovsku vatru 14,5mm i minu 10kg,veliko je pitanje koliko ce vozila vojska da kupi i u kojoj konfiguraciji,drugo NORA je odlican artiljeriski sistem,ali samo orudje bez dobre precizne dalekometne municije nije kompletno,dalje što se ostalih sistema tiče sve je kod nas dugo u razvoju recimo Bumbar ,Pegaz VB 10 to su stvari koje nasa vojska već trebala da koristi to doprinosi i bržem i boljem razvoju ostalih sistema,ali i prodaji

stajevac

pre 8 godina

Setite se samo ko je hteo da unisti vojsku i namensku industriju od 2002 do 2011. Srecom nisu uspeli. Hvala bogu da ova vlast je prepoznala koliko nam ova grana znaci.

odličan projekat

pre 8 godina

Sve što možemo da proizvedemo u domaćim fabrikama a namenjeno je za izvoz a i jačanje naše zemlje je jako dobro i za svaku pohvalu.

dddmmmmhh

pre 8 godina

mogu hejteri da komentarisu i kritkuju koliko hoce, ali dugo u ovoj zemlji nije bilo desavanja kako je sada. stalno se nesto dogadja, krece, pomera. za mene je to pozitivna stvar

Cvetko

pre 8 godina

Bila bi dobra saradnja sa Bih, zato nam je i potrebno da u rgionu vlada mir i dobri odnosi. Sreca pa nas premijer to uvidja i razmislja uvek par koraka unapred.

Viktor

pre 8 godina

Posle srpskog Mercedesa Srbija dobija i svoje moderno i usavrseno oklopno vozilo koje ce biti spremno za medjunarodno trziste, verujem u veoma kratkom roku. Mi imamo cime da se ponosimo.

KONGRES

pre 8 godina

Ja sam apsolutno protiv rata ali ne odlučujem ja niti moja savest već medjunarodna politika.Podstičem proizvodnju namenske industrije SRbije jer ima ogromno tržište a naša ubojita sredstva i oružje su konkurentna i mogu doneti Srbiji neophodne devize.

STEVAJLO

pre 8 godina

Oduvek je ratna tehnika o orudje imalo kupce širiom sveta a posebno srpska, zato ulaganje od preko 13 miliona evra u pogone treba što pre oploditi i ostvariti profit a proizvodnja oklopnih vozla je posebno profitabilna.

Zvezdana

pre 8 godina

Ovo i jeste prava vest - nase domace investicije, nase drzavno preduzece pokrece visokotehnolosku proizvodnju, gde je proizvod namenjen inotrzistu.

Maksa

pre 8 godina

Suština je ono što je premijer rekao: "Ovo možemo dobro da prodamo ...". Ni ja ga ne volim previše kad krene sa ovakvim teatralnim nastupima, ali rekao je istinu. Bolje da prodajemo novo i napravljeno kod nas nego stari lager iz Titovog doba kao što su radili ovi pre njega.
Objektivno LAZAR je svemirsko oružije za onaj "oklopljeni tamić" što su Englezi teatralno uvalili Ukrajinskoj vojsci kao neku veliku "pomoć". Ne pravimo mi oružije da pariramo NATO-u već da prodamo vojskama koje nemaju para za moćnija i višestruko skuplja vozila sa Zapada ili iz Rusije koje pojedinci ovde navode.

Sonjica

pre 8 godina

Svakim danom nešto se novo događa u ovoj zemlji, toliko pozitivnog, da i vest o izvozu najmodernijeg vojnog oklopnog vozila predstavlja veliki pomak u namenskoj industriji.

Hestija

pre 8 godina

Aleksandar Vučić obilazi proizvodne pogone u Srbiji, zaista radi na tome kako da privredu pokrene, proizvodnju i industriju. Fabrika bi sa ovakvim kapacitetima ukoliko bi poboljšala proizvodnju mogla da svoje proizvode plasira na inostranom tržištu i kažemo Srbija i BIH vam nude vozilo kalibra od 12,7 milimetara.Potražnja tolika da ne možemo toliko da proizvedemo. Srbija mora da ima koristi i proizvodi vozila od 12, 7 milimetara. Treba poboljšati namensku industriju.

kalimero

pre 8 godina

Za oporavak Srbije važno je da se pokrene proizvodnja. Odlična je vest da će se u martu krenuti sa serijskom proizvodnjom oklopnog vozila.

DŽemo voli džem

pre 8 godina

Prodaja vojnih vozila i sredstava,po čijoj smo proizvodnji bili poznati kao SFRJ,mogla bi Srbiji doneti značajna sredstva i to je, sigurno, deo naše industrije koja je profitabilna i u koju treba još više ulagati !

Tatalovic

pre 8 godina

Ovo je jedno od najboljih vozila te vrste, ako uđemo u serijsku proizvodnu možemo sve da prodamo, a samim tim počinjemo i da gradimo nove fabrike.

stajevac

pre 8 godina

Setite se samo ko je hteo da unisti vojsku i namensku industriju od 2002 do 2011. Srecom nisu uspeli. Hvala bogu da ova vlast je prepoznala koliko nam ova grana znaci.

aleksandar

pre 8 godina

Mislim da je ime ovog oklopnog vozilka Lazar 2.Veoma dobar dizajn koji omogućuje vidljivost u krugu od 360 stepeni, a njegova svrha može da se menja po potrebama. Izuzetno je brzo vozilo. Za potrebe brze intervencije sa dobrom vatrenom moći je idealan. Verujem da će dobro biti ocenjen od strane potencijalnih stranih kupaca. Pakistan je već poručio tri komada.

hogar

pre 8 godina

Modernizovano i pospeseno srpsko oklopno vozilo omoguciji Srbiji da stoji rame uz rame sa svetskim proizvodjacima oklopnih vozila i da bude dostojan konkurent na svetskom trzistu naouruzanja.

botovi-prodali ste veru za sendvic

pre 8 godina

Namenska industrija moze da pokrene nasu privredu i da bude zamajac naseg napredka
(aca, 25. jul 2015 14:13)
ti i ne znas sta je uopste namenska industrija a drugo...napreTka se kaze, botino!

TRNJINA

pre 8 godina

Region je podložan stranim uticajima navodnim zaštitnicima koji na s bacaju po svojoj želju u rovove i sukobe, tog treba da se rešimo povezivanjem na ekonomskim osnovama i boljem životu za sve nas.

SVA - SRECA - DA - JE - TAKO

pre 8 godina

Srbija ima sve potrebne kapacitete da proizvede u svojim farbrikama ovako savremeno borbeno vozilo bez ikakve sumnje. Sve sto mozemo da proizvedemo u domacim fabrikama a namenjeno je za izvoz a i jacanje nase zemlje je jako dobro i za svaku pohvalu.Izvozom cemo svakako napuniti i budzet drzave sto je primarni cilj.

Srpska!

pre 8 godina

@ (gogi, 25. jul 2015 14:08)

Ajde gogi kada vam budu delili sendvice i sokic zatrazi i recnik pa proveri to sto si napisao.

Inace Lazar 2 nije prosao ni testiranja!!!

Oddball

pre 8 godina

Sledece godine - trostruki lim na Lazara 2+ ili Lazara 3. Ipak je Aca Veliki Vodja ekspert i za vojna pitanja i tehniku. Covek se razume u sve, strucnjak opste prakse. O "limovima"na oklopnim sredstvima da ne govorimo.

@Jagoda@

pre 8 godina

Krajnje je vreme da proizvodnja u Srbiji zaživi nakon toliko godina propadanja. Od proizvodnje ovog oklopnog vozila možemo ostvariti dobar profit.

Kosmos-Štasmos

pre 8 godina

...bot...mrzim tu reč ali ovo je neverovatno...vidi ih samo...svaki put kada je Vule and kompanelio "out and about", gomila kratkih poruka prezasićenih "optimizmom" o boljem sutra dok narod jedva kraj sa krajem spaja...mora da su uz soma, BLT i sokić dobili šablon/šemu rečenica i doskočica sa uputstvima kako ih kombinovati i kada koju objaviti...da nije žalosno bilo bi smešno...

Milos

pre 8 godina

Lazar2 nije prosao testiranje kod nase vojske. To vozilo jednostavno nije dobro. Obicna kozerva koja ne moze da se meri sa modernim transporterima u svetu. Poredjenja radi danas nijedan transporter u svetu se ne pravi sa topom ispod 30 mm a obo nase cudo ima 12.7 miyraljez.

Mat šah

pre 8 godina

Skoro sam čitao u jednom bosanskom listu da Srbija godišnje zaradi i milijardu evra od izvoza naoružanja. Dobro je da ima inovacija i razvoja u vojnoj opremi.Ova industrija dosta zapošljava ljudi u Plani,dobro je da se nešto pokreće sa mrtve tačke.

T55

pre 8 godina

Alo botovi,da li ste svesni šta pišete....pa Lazar 2 nije prošao testiranje u Vojsci Srbije....a tek mitraljez 12,7 mm je toliko prevaziđen na savremenim točkašima,da ne vredi ni komentarisati.I još da prodajemo sa Bih?!Pa nećeš ti biti snabdevač municijom kupca...Šta sve može da se pročita....

popeye

pre 8 godina

Добро бре, 12.7мм!? Па, јел ништа боље није могло да се направи, јер ово је 50 година у кашњењу!?

dragan

pre 8 godina

Ovo meni lici na smederevac.Kakvo moderno oruzje.Pogledajte francusku paradu i najnovije oruzje.NORA top koji kazete da je srpski sam ja u mojoj kasarni u Zadru imao osam komada i to 84g.Bio sam u ASCu.

život

pre 8 godina

To vozilo mora da ima moćan top 30mm sa modernim SUVom i moderne PO rakete sto se oklopa tice mora da izdrzi topovsku vatru 14,5mm i minu 10kg,veliko je pitanje koliko ce vozila vojska da kupi i u kojoj konfiguraciji,drugo NORA je odlican artiljeriski sistem,ali samo orudje bez dobre precizne dalekometne municije nije kompletno,dalje što se ostalih sistema tiče sve je kod nas dugo u razvoju recimo Bumbar ,Pegaz VB 10 to su stvari koje nasa vojska već trebala da koristi to doprinosi i bržem i boljem razvoju ostalih sistema,ali i prodaji

Karadan

pre 8 godina

Citam druge komentare i moram da skrenem paznju: ovo nije Lazar 2 (a svakako ne "Lazarus 2", kako neko napisa). Ovo je BOV 11, novo vozilo delimicno bazirano na seriji borbenih oklopnih vozila (otud naziv BOV) koje je nekada proizvodila fabrika TAM iz Maribora.

Kosmos-Štasmos

pre 8 godina

...vidi botove...izvalili "copy & paste"...ha-ha-ha...kako ste ludi...komentari puni tog slatkog optimizma...alal vera posle ratna Jugoslavija, tipa..."doći će braća rusi i baciće iz aviona svakom po džak brašna ispred ulaznih vrata"...ha-ha-ha...nego koji sendvič je na meniju danas?...

Milutin

pre 8 godina

Ako ovaj BOV može da razlupa svaki rpg kao onaj predhodni model. Onda ste sve džaba krečili. Niko pametan ga nrće kupiti. Doduše postoji tržišta i sa onim korumpiranim glupim vlastima u zemljama trećeg sveta koja možda i hoće. Ali onda ćete morati da im plaćate kick back non-stop. Tu zarade nema.

uslov

pre 8 godina

Place mi se. Ne zbog vesti, nego zbog komentara. Pa da li je moguce da ovoliko botova ima...sve kao zezanje na njihov racun, a oni kao sekta. Svaki treci komentar koristi rec "namenska proizvodnja". Pa dobro bre budite barem kreativni...sramota cime se ova vlast sluzi.

AJ

pre 8 godina

A koliko ce to biti kvalitetno? Primera radi, koliko mi je poznato ni jedan Pakistan nije hteo da kupi Lazar 2 nakon duzeg ispitivanja. Ako su nasi oklopnjaci, orudja, itd. toliko dobra a jeftinija nego slicni proizvodi sa zapada, zasto onda taj isti zapad ne kupuje nase (jeftinije a kvalitetne) sisteme nego se odlucuju za Namacke, Finske, itd. proizvode?

Oddball

pre 8 godina

Sledece godine - trostruki lim na Lazara 2+ ili Lazara 3. Ipak je Aca Veliki Vodja ekspert i za vojna pitanja i tehniku. Covek se razume u sve, strucnjak opste prakse. O "limovima"na oklopnim sredstvima da ne govorimo.

botovi-prodali ste veru za sendvic

pre 8 godina

Namenska industrija moze da pokrene nasu privredu i da bude zamajac naseg napredka
(aca, 25. jul 2015 14:13)
ti i ne znas sta je uopste namenska industrija a drugo...napreTka se kaze, botino!

Srpska!

pre 8 godina

@ (gogi, 25. jul 2015 14:08)

Ajde gogi kada vam budu delili sendvice i sokic zatrazi i recnik pa proveri to sto si napisao.

Inace Lazar 2 nije prosao ni testiranja!!!

Milos

pre 8 godina

Lazar2 nije prosao testiranje kod nase vojske. To vozilo jednostavno nije dobro. Obicna kozerva koja ne moze da se meri sa modernim transporterima u svetu. Poredjenja radi danas nijedan transporter u svetu se ne pravi sa topom ispod 30 mm a obo nase cudo ima 12.7 miyraljez.

Kosmos-Štasmos

pre 8 godina

...bot...mrzim tu reč ali ovo je neverovatno...vidi ih samo...svaki put kada je Vule and kompanelio "out and about", gomila kratkih poruka prezasićenih "optimizmom" o boljem sutra dok narod jedva kraj sa krajem spaja...mora da su uz soma, BLT i sokić dobili šablon/šemu rečenica i doskočica sa uputstvima kako ih kombinovati i kada koju objaviti...da nije žalosno bilo bi smešno...

popeye

pre 8 godina

Добро бре, 12.7мм!? Па, јел ништа боље није могло да се направи, јер ово је 50 година у кашњењу!?

T55

pre 8 godina

Alo botovi,da li ste svesni šta pišete....pa Lazar 2 nije prošao testiranje u Vojsci Srbije....a tek mitraljez 12,7 mm je toliko prevaziđen na savremenim točkašima,da ne vredi ni komentarisati.I još da prodajemo sa Bih?!Pa nećeš ti biti snabdevač municijom kupca...Šta sve može da se pročita....

dragan

pre 8 godina

Ovo meni lici na smederevac.Kakvo moderno oruzje.Pogledajte francusku paradu i najnovije oruzje.NORA top koji kazete da je srpski sam ja u mojoj kasarni u Zadru imao osam komada i to 84g.Bio sam u ASCu.

Karadan

pre 8 godina

Citam druge komentare i moram da skrenem paznju: ovo nije Lazar 2 (a svakako ne "Lazarus 2", kako neko napisa). Ovo je BOV 11, novo vozilo delimicno bazirano na seriji borbenih oklopnih vozila (otud naziv BOV) koje je nekada proizvodila fabrika TAM iz Maribora.

život

pre 8 godina

To vozilo mora da ima moćan top 30mm sa modernim SUVom i moderne PO rakete sto se oklopa tice mora da izdrzi topovsku vatru 14,5mm i minu 10kg,veliko je pitanje koliko ce vozila vojska da kupi i u kojoj konfiguraciji,drugo NORA je odlican artiljeriski sistem,ali samo orudje bez dobre precizne dalekometne municije nije kompletno,dalje što se ostalih sistema tiče sve je kod nas dugo u razvoju recimo Bumbar ,Pegaz VB 10 to su stvari koje nasa vojska već trebala da koristi to doprinosi i bržem i boljem razvoju ostalih sistema,ali i prodaji

Milutin

pre 8 godina

Ako ovaj BOV može da razlupa svaki rpg kao onaj predhodni model. Onda ste sve džaba krečili. Niko pametan ga nrće kupiti. Doduše postoji tržišta i sa onim korumpiranim glupim vlastima u zemljama trećeg sveta koja možda i hoće. Ali onda ćete morati da im plaćate kick back non-stop. Tu zarade nema.

Kosmos-Štasmos

pre 8 godina

...vidi botove...izvalili "copy & paste"...ha-ha-ha...kako ste ludi...komentari puni tog slatkog optimizma...alal vera posle ratna Jugoslavija, tipa..."doći će braća rusi i baciće iz aviona svakom po džak brašna ispred ulaznih vrata"...ha-ha-ha...nego koji sendvič je na meniju danas?...

uslov

pre 8 godina

Place mi se. Ne zbog vesti, nego zbog komentara. Pa da li je moguce da ovoliko botova ima...sve kao zezanje na njihov racun, a oni kao sekta. Svaki treci komentar koristi rec "namenska proizvodnja". Pa dobro bre budite barem kreativni...sramota cime se ova vlast sluzi.

dddmmmmhh

pre 8 godina

mogu hejteri da komentarisu i kritkuju koliko hoce, ali dugo u ovoj zemlji nije bilo desavanja kako je sada. stalno se nesto dogadja, krece, pomera. za mene je to pozitivna stvar

AJ

pre 8 godina

A koliko ce to biti kvalitetno? Primera radi, koliko mi je poznato ni jedan Pakistan nije hteo da kupi Lazar 2 nakon duzeg ispitivanja. Ako su nasi oklopnjaci, orudja, itd. toliko dobra a jeftinija nego slicni proizvodi sa zapada, zasto onda taj isti zapad ne kupuje nase (jeftinije a kvalitetne) sisteme nego se odlucuju za Namacke, Finske, itd. proizvode?

Sonjica

pre 8 godina

Svakim danom nešto se novo događa u ovoj zemlji, toliko pozitivnog, da i vest o izvozu najmodernijeg vojnog oklopnog vozila predstavlja veliki pomak u namenskoj industriji.

Hestija

pre 8 godina

Aleksandar Vučić obilazi proizvodne pogone u Srbiji, zaista radi na tome kako da privredu pokrene, proizvodnju i industriju. Fabrika bi sa ovakvim kapacitetima ukoliko bi poboljšala proizvodnju mogla da svoje proizvode plasira na inostranom tržištu i kažemo Srbija i BIH vam nude vozilo kalibra od 12,7 milimetara.Potražnja tolika da ne možemo toliko da proizvedemo. Srbija mora da ima koristi i proizvodi vozila od 12, 7 milimetara. Treba poboljšati namensku industriju.

stajevac

pre 8 godina

Setite se samo ko je hteo da unisti vojsku i namensku industriju od 2002 do 2011. Srecom nisu uspeli. Hvala bogu da ova vlast je prepoznala koliko nam ova grana znaci.

Zvezdana

pre 8 godina

Ovo i jeste prava vest - nase domace investicije, nase drzavno preduzece pokrece visokotehnolosku proizvodnju, gde je proizvod namenjen inotrzistu.

odličan projekat

pre 8 godina

Sve što možemo da proizvedemo u domaćim fabrikama a namenjeno je za izvoz a i jačanje naše zemlje je jako dobro i za svaku pohvalu.

@Jagoda@

pre 8 godina

Krajnje je vreme da proizvodnja u Srbiji zaživi nakon toliko godina propadanja. Od proizvodnje ovog oklopnog vozila možemo ostvariti dobar profit.

Viktor

pre 8 godina

Posle srpskog Mercedesa Srbija dobija i svoje moderno i usavrseno oklopno vozilo koje ce biti spremno za medjunarodno trziste, verujem u veoma kratkom roku. Mi imamo cime da se ponosimo.

Tatalovic

pre 8 godina

Ovo je jedno od najboljih vozila te vrste, ako uđemo u serijsku proizvodnu možemo sve da prodamo, a samim tim počinjemo i da gradimo nove fabrike.

Cvetko

pre 8 godina

Bila bi dobra saradnja sa Bih, zato nam je i potrebno da u rgionu vlada mir i dobri odnosi. Sreca pa nas premijer to uvidja i razmislja uvek par koraka unapred.

hogar

pre 8 godina

Modernizovano i pospeseno srpsko oklopno vozilo omoguciji Srbiji da stoji rame uz rame sa svetskim proizvodjacima oklopnih vozila i da bude dostojan konkurent na svetskom trzistu naouruzanja.

kalimero

pre 8 godina

Za oporavak Srbije važno je da se pokrene proizvodnja. Odlična je vest da će se u martu krenuti sa serijskom proizvodnjom oklopnog vozila.

STEVAJLO

pre 8 godina

Oduvek je ratna tehnika o orudje imalo kupce širiom sveta a posebno srpska, zato ulaganje od preko 13 miliona evra u pogone treba što pre oploditi i ostvariti profit a proizvodnja oklopnih vozla je posebno profitabilna.

aleksandar

pre 8 godina

Mislim da je ime ovog oklopnog vozilka Lazar 2.Veoma dobar dizajn koji omogućuje vidljivost u krugu od 360 stepeni, a njegova svrha može da se menja po potrebama. Izuzetno je brzo vozilo. Za potrebe brze intervencije sa dobrom vatrenom moći je idealan. Verujem da će dobro biti ocenjen od strane potencijalnih stranih kupaca. Pakistan je već poručio tri komada.

Maksa

pre 8 godina

Suština je ono što je premijer rekao: "Ovo možemo dobro da prodamo ...". Ni ja ga ne volim previše kad krene sa ovakvim teatralnim nastupima, ali rekao je istinu. Bolje da prodajemo novo i napravljeno kod nas nego stari lager iz Titovog doba kao što su radili ovi pre njega.
Objektivno LAZAR je svemirsko oružije za onaj "oklopljeni tamić" što su Englezi teatralno uvalili Ukrajinskoj vojsci kao neku veliku "pomoć". Ne pravimo mi oružije da pariramo NATO-u već da prodamo vojskama koje nemaju para za moćnija i višestruko skuplja vozila sa Zapada ili iz Rusije koje pojedinci ovde navode.

DŽemo voli džem

pre 8 godina

Prodaja vojnih vozila i sredstava,po čijoj smo proizvodnji bili poznati kao SFRJ,mogla bi Srbiji doneti značajna sredstva i to je, sigurno, deo naše industrije koja je profitabilna i u koju treba još više ulagati !

KONGRES

pre 8 godina

Ja sam apsolutno protiv rata ali ne odlučujem ja niti moja savest već medjunarodna politika.Podstičem proizvodnju namenske industrije SRbije jer ima ogromno tržište a naša ubojita sredstva i oružje su konkurentna i mogu doneti Srbiji neophodne devize.

TRNJINA

pre 8 godina

Region je podložan stranim uticajima navodnim zaštitnicima koji na s bacaju po svojoj želju u rovove i sukobe, tog treba da se rešimo povezivanjem na ekonomskim osnovama i boljem životu za sve nas.

Mat šah

pre 8 godina

Skoro sam čitao u jednom bosanskom listu da Srbija godišnje zaradi i milijardu evra od izvoza naoružanja. Dobro je da ima inovacija i razvoja u vojnoj opremi.Ova industrija dosta zapošljava ljudi u Plani,dobro je da se nešto pokreće sa mrtve tačke.

SVA - SRECA - DA - JE - TAKO

pre 8 godina

Srbija ima sve potrebne kapacitete da proizvede u svojim farbrikama ovako savremeno borbeno vozilo bez ikakve sumnje. Sve sto mozemo da proizvedemo u domacim fabrikama a namenjeno je za izvoz a i jacanje nase zemlje je jako dobro i za svaku pohvalu.Izvozom cemo svakako napuniti i budzet drzave sto je primarni cilj.