Petak, 24.07.2015.

10:39

Beograđani rekli – autobusi opet crveni

Gradonačelnik Beograd Siniša Mali izjavio je da je većina građana glasala da boja autobusa, tramvaja i trolejbusa u gradu bude crvena.

Izvor: Tanjug

Beograðani rekli – autobusi opet crveni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

Me

pre 8 godina

Odlično samo tako nastavite ..Što više vremena izgubite na vaše gluposti .Dotad će se možda ovaj grad sam usavršiti, rupe i fasade popraviti, huligani sami sebe pohapsiti, vrtići se renovirati.. ..I možda mladi odluče da ostanu u SVOM gradu pa da svi zajedno farbamo autobuse. ..Zamlaćujte nas još malo. Nema veze što jedva preživljavamo, posla nema a i kad ima plata je od danas do sutra.. ..

neko ko pamti

pre 8 godina

Oni Autobus i Žute BOJE dobijeni su od japanske Vlade ,posle onih,,divota,, s gradskim prevozom u doba ,, srećnih,,90 ,tih. I Stoji Činjenica da Vozači nisu u bili VOLJNI da se pridržavaju Propisa koje je IZRIČITO ZAHTEVAO DONATOR.Da su redovno Čisti,Oprani I Da Se Vozači uredno oblače, u propisane uniforme.Šta je preostalo od tih,,amaneta,,ili je,mrska,,žuta,,boja toliko,,veliki podsetnik,, da ovakvi Mali i Vesići, nemaju,,većih briga,,jer su SVE VEĆ,,SREDILI,,KAKO SAMO TAKVI,,SPECIJALCI, ,,UMEJU,,.

Mirko

pre 8 godina

Da su beli - leti bi bilo hladnije u njima. Ova crvena je svakako tamnija od prethodne, zute, tak da ce sad leti autobusi biti topliji. Inace bas me briga i za DS i to sto njih ovi crni zovu zutima. Ne vidim da je to razlog da ja zavolim zutu, crnu, ili ljubicastu boju.

Kapetan Ahab

pre 8 godina

VI (kao) glasate - ali MI farbamo.

Možete dobiti bilo koju boju - pod uslovom da je crvena.

Zašto baš crvena? Zato što je ortak kome smo namestili posao vrlo jeftino nabavio pun šleper farbe koja je slučajno crvena!

Šta vam tu još nije jasno?

I, ne, za ovu tvrdnju nemam nikkav dokaz. I ne treba mi, dovoljno je to što živim u Srbiji i znam kako se "radi radnja".

ludilo_u_zemlji

pre 8 godina

Rupe na ukljucenju na autoput nisu zajrpljene vec vise od 6 meseci!!! Fasade padaju ljudima na glavu,grafiti na sve strane a oni farbaju autobuse.Sramota za Beograd!

Mislim, u fizici si se vec iskazao.

pre 8 godina

Ja sam glasao za crvrnu boju iz jednog jedinog razloga. Crvena boja ima najkracu talasnu duzinu i kao takva prva stize do oka. Korisno kada je vozilo udaljeno, a cekate recimo na Terazijama, bulevarima...
(Miodrag, 24. jul 2015 12:52)

A sta imas iz veronauke?

marija

pre 8 godina

ma dobro bre da li nas neko zeza ALO? koga briga koje su boje autobusi dokle god su čisti i na vreme. mene interesuje kad cu s platom u bgi moci da živim dostojanstveno?

Rad i disciplina

pre 8 godina

(Dragan, 24. jul 2015 14:34) U Pragu sam bio 2013.godine. Karta za pola sata vožnje je bila 1 evro. Što se tiče prevoza smešno mi je da poredim Beograd i Prag jer u Pragu se sve zasniva na tramvajima. Metro je naravno prednost. Ono što sam ja napisao za plaćanje karte nije pitanje visine plate, nego kulture, ponašanja, shvatanja da nešto mora da se plati. U tom istom Pragu u prevoz su ulazili ljudi u ritama i kucali kartu. Problem je što mi Srbi hoćemo sve džabe. S druge strane kafići u Beogradu krcati, čovek uveče mesto ne može da nađe, nose se ajfoni bla bla bla po 200,300 evra, vozikaju kola, puše cigare itd. A onda se većina buni kako je karta koja košta 80 centi(90 din) za 100 minuta vožnje skupa? Inače prosečna starost autobusa GSP-a je 9 godina. Što je još zanimljivije nije sve u starosti jer tramvaji iz Bazela su stari oko 40 godina, i danas voze po Bazelu. Tramvaji ovi najstariji (crveno beli) postoje u Pragu, ali nadam se da ste primetili da su očuvani za razliku od ovih naših. Ovde koliko kod neko da čisti, ne može da očisti i da čuva nešto jer smo mi nekulturni. Ovde imbecil uzme sprej i išara nov tramvaj iz Španije. Napravi se nov most, svi stubovi išarani, renovira Gazela sve se išara, parkiranje po zelenoj površini. Ko je tu kriv? Prvo mi jer nemamo kulturu koja se nosi iz porodice, a onda država koja ne kažnjava prestupnike. Onog koji je išarao novog Španca bi tako kaznio da mu roditelji moraju prodati stan da bi platili kaznu. Dakle, sve je gospodo do nas!

Crveno na rados'

pre 8 godina

A zašto ne uzmete istu kombinaciju boja kao za nove španske tramvaje? Tu preovlađuje crvena, ali ima svoh boja sa grba grada, a i države. Trobojka, lepo iskombinovana i dizajnirana je najbolje rešenje. Nemojte laički, dajte devojci koja je osmislila logo za Er Srbiju da uradi i dizajn GSP-a. Ili Fakultetu primenjenih umetnosti.

Beograđanin

pre 8 godina

Beograđani nisu ništa rekli jer ih niko nije ni pitao.
A što Mali, Vesic i A.V. vole crevenu boju, boju zvezde, njih je samo trojica, pa ne mogu da odlucuju u ime svih Beograđana.
I ne dirajte žute buseve, jer ih je nabavio najbolji Gradonacelnik ikad u Beogradu-Dragan Đilas.

Brutus

pre 8 godina

Odoh Bože, pa zar svaka vlast mora da se obeleži promenom boja? Mislim da će beograđani pre da odluče da se bitange koje šaraju grad "fudbalskim" grafitima hapse i teraju da u roze uniformama brišu po 100 grafita.

Dragan

pre 8 godina

Najjeftinija karta u Pragu je 1 evro za pola sata vožnje. ...
(Rad i disciplina, 24. jul 2015 12:32)

1. Nije 1 euro za pola sata voznje nego za 75 minuta. Bio sam u ovom gradu.
2. Prosecna plata u tom istom Pragu je 900+ eura a u Srbiji jedva oko 360 eura. Prevoz je 2,5 puta jeftiniji mereno kupovnom moci stanovnistva.
3. Karte kupljene za autobus i tramvaj u Pragu vaze i za metro. U Beogradu ne vaze jer metro ne postoji.
4. Javni prevoz u Pragu opterecen je neuporedivo visim troskovima: neuporedivo veci broj vozila i linija, manji vremenski intervali u kojem saobracaju, vece plate vozaca i ostalih zaposlenih, redovno servisiranje, pranje i ciscenje vozila cega u Beogradu nema, odrzavanje metroa, visa cena goriva, itd.

Ja imam belu boju

pre 8 godina

Ovo je kao u Muckama kada Del Boj farba fluorescentnom bojom sve cega se dohvati jer tu boju ima.

Crveni autobusi zbog prirode te boje mogu samo dleovati negativno na narod, nikako umirujuce. Takodje zbog prirode boje mogu tako delovati i na turiste.

Po svoj zdravoj logici ovog svega grad koji se zove Beograd treba imati bele tramvaje (tako ce se leti i manje grejati) i bice uocljiviji u soabracaju a pri dnu liniju pastelno zelene boje koja ce predstavljati reke i omoguciti jos lakse uocavanje zimi po snegu.

Sta god da je ova nova vlast do sada uradila bilo je lose po nas.

A uopste mi nije jasno kako je crvena pobedila na tom glasanju koje je nevidjeno lako namestiti (na bgprevoz sajtu) kada je bela ubedljivo vodila kako su informaciju dali pre dva dana.

Kiki

pre 8 godina

Treba reći da u anketi nije ni bila ponuđena žuta boja. Što će reći namerili su da svakako nameste posao nekom svom. Klasičan kriminal.

Vlada

pre 8 godina

gradjani hoce i kvalitetne ulice,bez rupa,cistiji grad i edukovanje stanivnistva da ne prljaju,kazne za one koji prljaju,hicemo uredjen grad,kao na zapadu.Pa nista od toga.Ako je boja autobusa nas najveci problem,onda blago nama...realno bavite se pilitickim stvarima koje nama gradjanima ne znace.Sutra ce doci drugi pa ce farbati u svoje boje,i sta,cemu to.Pokazite nam realni pomak svesti i kvaliteta...

vlmr

pre 8 godina

k a t a s t r o f a ! ! !
to treba da bude boja koja će se uklopiti u grad!!!
vrišteći boja, da su lamburdzini pa da kazes ajde to je fora....ali grdosije u crvenoj boji...
bolje da je ta crvena cigla ili slicno...
Al realno, kada dobro razmislim, svrnem se na to ata se dogadja, možda ih nikada i neće ni ofarbati.
beograd na vodi
prokop
autobuska
stajalista
slavija
beton hala
gondole
pešački most
biciklisticka staza
most na adi
metro, pa ni laki
zemunski kej ne dovršen
park ušće
................... itd itd itd

Miodrag

pre 8 godina

Ja sam glasao za crvrnu boju iz jednog jedinog razloga. Crvena boja ima najkracu talasnu duzinu i kao takva prva stize do oka. Korisno kada je vozilo udaljeno, a cekate recimo na Terazijama, bulevarima...

mickey

pre 8 godina

Sreca pa nam je jedini problem u Beogradu koje ce boje da nam budu autobusi, premda se ne secam da sam video negde anketu, pitanje... Bolje te pare da su se uskoristile da se poboljsa hrana trudnicama u porodilistima.

Kol

pre 8 godina

Garantujem, samo kada bi neko od novinara smeo da istrazi, da sve ove gluposti oko GSP-a u Beogradu farbanje autobusa, namestanje stajalista, uvodjenje nekih kao popusta i sl. radi neka firma bliska vlasti samo tako mogu objasniti kolicinu budalastina kojim nas svakodnevno obasipaju, za GSP nam trebaju 3 stvari:
1. Ispravni autobusi sa klima uredjajima koji rade.
2. Bolje placeni vozaci i prestanak mobinga na poslu od strane poslodavaca, putnike ne racunam oni mu dodju kao opis posla.
3. JEFTINIJE KARTE, ali zaista jeftinije a ne one gluposti sa zonama i vremenskim kartama.
Eto to je ono sto je potrebno a ne farbanje!

Aleksa

pre 8 godina

Glasao sam za crvenu boju,zato sto mi je to pravo dato. Nisam sns bot,ali sam saglasan da nam je prevoz previse los i previse skup,a to je osnovni problem,a tu pravo glasa izgleda nemam,a to je mnogo vaznije od boje.

Coco Bill

pre 8 godina

Narod odlučio ?!! Kakav narod !, ma vi sve slušate narod "šta kaže" Nego, glavno je, jel' ste vi pitali Aleka, šta on misli o tom ?! Nemoj posle da bude.....

xxyyzz

pre 8 godina

http://www.bgprevoz.rs/survey.php

ovde se glasalo. odmah se zna da ce biti namesteno glasanje cim nigde ne mozes da vidis rezultate, zato nisam ni glasao

BEOgrad

pre 8 godina

BEOgrad.. DAKLE BEOgrad ne CRVENgrad, ne ŽUTOgrad, niti ZELENgrad..šta nije jasno?

Treba jasan otklon i od zelene 80ih (a daleko je od zelenog grada- pitaj Ljubljanu), i od crvenih 90ih a svakako i od žutih 2000ih.. vrlo jednostavno kad stavis prst na čelo. Ako su već tramvaji španski crveni, nek se trole farbaju u plave pa imamo i razliku u bojama prevoza a i našu trobojku pritom (beli-autobus, crveni-tramvaj i plave trole)

Aba

pre 8 godina

Nema botova? Super! Eto pravog stanja. Gradjani u komentarima u ogromnij vecini nisu za farbanje autobusa, trolebusa i tramvaja i sumlhaju u validnost ankete koja se pominje u clanku.

Rad i disciplina

pre 8 godina

(Johnieee, 24. jul 2015 11:25)
Prvo, glasanje za prevoz je bilo na sajtu bgprevoz.rs. Drugo, za prljava sedišta u gradskom prevozu nije kriv GSP, nego ljudi koji se voze. Znate li koliko sam puta video klince koji dižu noge, ljude koji sa prljavom odećom sednu na ta sedišta, viđam i đubre po autobusima. To spada u kategoriju kulture, a vazda je poznato da smo nekulturan narod. Najbolja slika su recimo bazeni Košutnjak pre dva dana u 19h, gde je na tribinama ostalo tona đubreta. Uvek očekujemo da drugi pokupe, očiste. A to što smo mi nekulturni to nema veze.
(HOĆU DA KARTA BUDE 50 DINARA, 24. jul 2015 11:46)
Naravno da se više nećete švercovati, ubuduće će prevoz peške biti izbor. Sramotno je da neko kaže da je 90 dinara skupa karta. Najjeftinija karta u Pragu je 1 evro za pola sata vožnje. Mi bi najviše voleli da je sve za džabe. Ako se ima za cigare, automobile, skupe telefone onda će se imati i za prevoz. Kao nezaposlen plaćam prevoz jer sam u celoj Evropi video da svi plaćaju. Nema grada gde sam bio a da se ne plaća. Da je karta 50 dinara, ni to ne bi valjalo, onda bi se tražilo da bude 30. Niko nije plaćao ni onih 70 dinara, prema tome, ovde samo red i disciplina. Sećam se pre 20 i kusur godina dolazio je 1 bus na 5 minuta, na krovu se umalo nisam vozio, sve se raspadalo i neko sad kaže da su busevi krš.

Cinik

pre 8 godina

Ja bih više voleo da dozvolite vozačima da upale klimu umesto što ćete da bacite silne pare na farbanje!
(fasd, 24. jul 2015 11:11)

Mogu vozaci da pritiskaju dugme koliko hoce, sa klima se skine kais koji ih pokrece, da se smanji potrosnja goriva. Izum gospodina koji hoce grad da farba u crveno/belo, a sada i autobuse (Vesica).

Petar

pre 8 godina

Koga bre ovi više zaj... Pa zar je to toliko vazno pored svih problema? Što bacate novac na drugu boju kada su skoro svi žuti??? Ko je obavestio gradjane o anketi, a pritom ne mislim na vaše botove? Hoćemo li glasati o važnim stvarima poput gradske higijene, kontejnera, lošeg prevoza, gužvi u gradu, vrtićima i slično? Ko nas gradjane pita i tome? Vazno je da rušite kuće i zgrade koje su gradjane u predratno vreme od strane naših sposobnijih predaka.

Kiki

pre 8 godina

Decenijama su u Beogradu autobusi bili zeleni. Na crvenpj se svaka zaprljanost više primećuje nego na žutoj. Ali dobro, sve ovo nije zbog gradjana, nego što neko blizak vrhu SNS prodaje farbu...

Kole

pre 8 godina

Gondola da bude zeleno-braon. To je standardna gondolarska boja :)
Dr. Mali, kralju, cime se ti bavis :)
Ljudi nemaju vodu za pice u pola grada :)

phant0m

pre 8 godina

A sto ne poslusate narod kada vam kaze da je karta skupa i da ne mogu da je placaju? Napravite anketu sa cenama karte pa se onda hvalite

Džoni

pre 8 godina

Nije problem! Neka Mali i ekipa nabavljaju autobuse u crvenoj boji a ne da prefarbavaju Đilasove žute! Bojim se da ovi ne mogu ni da prefarbaju što je Đilas nabavio a isto tako taj Đilas nije mogao da okreči što je Tito napravio i to jasno pokazuje genezu našeg propadanja!

Erika

pre 8 godina

Za sve koji dosađuju već danima time kako je DS isto farbao u svoju boju: kako je zgodno kad se uhvatite samo za autobuse koji jesu, istina, bili žuto-plavi, a ne setite se da spomenete da su stotine trolejbusa i tramvaja bile u drugim bojama - narandžastim i crvenim. Zaista interesantno, da bi neko kome je navodno toliko stalo do boje autobusa, propustio šansu da lepo zamaže kompletan vozni park. Ideja je jednostavna - svaki vid prevoza ima svoju boju i tako se prikazuje grafički; autobusi žutu, trolejbusi narandžastu (posle crvenu), tramvaji crvenu, noćni prevoz plavu... Svugde bre vidite neke zavere.

raja babeja

pre 8 godina

Crveno?? Je li zbog Uskrsa, zbog žala za komunizmom, ili možda što je građanima ionako sve crveno pred oćima od ove silne miline i dobrine?

HOĆU DA KARTA BUDE 50 DINARA

pre 8 godina

Činjenica je da je DS ofarbao autobuse u bojama njihove stranke. Što nije ok. Al' mene iskreno ne interesuje koje su boje. Prvo hoću da se uvede pojedinačna karta, a ne da postoji samo vremenska karta. Tj. meni treba karta za jedan prevoz. Zašto da plaćam kartu koju mogu da iskoristim za dva prevoza u roku od sat vremena ili koliko već. Znači ta karta i treba da bude skuplja, al' zašto i ja da plaćam istu cenu kad ne koristim njene pogodnosti? To je čista prevara. I da je iko ekonomista u gsp-u i na vlasti Beograda znao bi za tkz. slepog putnika. Ako hoće da napune kasu, karta mora biti jeftinija i neće biti švercovanja. Ako je ovoliko skupa (u jednom pravcu 90 din.), naravno da ćemo se svi šverati, pa samim tim će manje novca biti u njihovoj kasi.

Goran Ergarac

pre 8 godina

Samnom se niko nista nije dogovorio a najredovnije placam Bus plus. Mogli ste barem dai mene pitate. Anketirali ste svercere na netu. Ni moje drugare i drugarice niste pitali. Zanima me koja je to prednost u ovoj drzavi kad racune redovno placas? Tako je to, svi sverceri treba da odluce kakav ce nam zivot biti u Srbiji. Oni koji kradu struju, telefonske impulse, nelegalno prikljuceni na vodovod, kanalizaciju i grejanje, svi oni kojima je dug reprogramiran po dva ili tri puta a dolaze automobilima na saltere da smanje dug, svi se oni pitaju za nesto. Mogli ste bar ograniciti pravo na anketu da ljudima koji redovno izmiruju obaveze dozvolite iznosenje misljenja bazirano na gradjanskoj poslusnosti.

ivana

pre 8 godina

Boja je bas od velikog znacaja a sto su busevi krsevi, szo se ne postuje red voznje i sto je cena karata velika...to je nevazno!Trba uloziti novac u boju...vrhunska odluka!

Botiša

pre 8 godina

Nekada su autobusi bili crveno-beli (tj krem). Sada ce biti potpuno crveni, kao da su samo umoceni u farbu, bez ideje o kolor semi. Pogledajte Novi Sad, i dan danas imaju istu boju, sve po propisu.

MatijaBG

pre 8 godina

Smejurija,crvena pored prelepe plave boje....no,sreća u nesreći je da ovi nisu u stanju da prefarbaju zebre na pešačkim,a kamoli hiljadu i nešto vozila GSP-a...i da,ajde za početak operite vozila.Koju god boju da stavite,blato i mastilo su naša tradicionalna boja prevoza.

Johnieee

pre 8 godina

Ko je to odlucio, gde je bila anketa, ko je mogao dati glas !?
Ljudi moji, pa zar nije najlogicnije bilo da boja bude zuta ako se uzme u obzir da su svi novi autobusi zuti? Sta je problem, da se nekome namesti tender za farbanje nekoliko stotina autobusa ili alergija na zutu boju?
Ovaj covek, kao i generalno vlast u Srbiji, bavi se nebitnim stvarima, skrece se tema sa sustine. Zar nije bolje ostaviti nove zute, ustedeti na farbanju, a od te ustede smanjiti abnormalno visoku cenu karte?
Imamo preko 50% voznog parka javnog prevoza koji je star ko zna koliko godina, bez klime, izlomnenih i prljavih sedista itd a bavimo se bojom.
Dajte molim vas, molim vas!!!
Neka se danas gospodin Sinisa Mali provoza jedan krug na recimo liniji 95 u autobusu bez klime pa da ga onda pitamo da li je boja vozila od sustinske vaznosti za putnike.

D.POPOVIC

pre 8 godina

Ja bih vise voleo da imaju klima uredjaje koji su uvek ukljuceni ako je spoljna temperatura veca od 25 stepeni. Zabole me koje su boje.

Prle

pre 8 godina

Izbori kao u Severnoj Koreji. Centralni komitet odredi dva-tri kandidata, pa vi onda birajte. Eto, tako, desilo se da u izboru nije bila žuta boja, iako je najveći broj (npr. 200 novih Solarisa / = najjeftiniji izbor) u toj boji, iako je žuta boja najbolje uočljiva na ulici,...
U sledećoj fazi ćemo dodati plavu traku i onda ćemo imati SNS autobuse,... ali klime negde neće biti.

DDD

pre 8 godina

Više od 35 godina svakog meseca kupujem pretplatnu kartu. Na ovako bahato i bezobrazno trošenje para ne mogu drugačije da odgovorim osim da prestanem da plaćam prevoz.

Branko 62

pre 8 godina

Pitajte Beogradjane o BgH2O, održavanju ulica i ciscenju istih, kvazi spomenicima, muzejima, pozoristima, snabdevanju vodom prigradskih naselja, pomoći nezaposlenima, trudnicama, vrticima, itd.
Boja autobusa je najmanje vazna pogotovu sto su većina prelepljena reklamama.
Nadam se da nećete sada farbati stare autobuse kako bi neko klepio lovu a sve po volji gradjana.

Miskec

pre 8 godina

Ako nije problem da nam se objasni zasto je sajt ugasen, ili nedostupan, cisto da vidimo koliki je to respektabilan procenat gradjana glasao da se, ionako rebalansom smanjene, finansije u gradskoj kasi trose na nepotrebne stvari, dok se na drugoj strani gase narodne kuhinje, ili ne otvaraju nove zbog nedostatka finasija? Razumem da se novi autobusi koji pristizu farbaju u crveno, ali da GSP, koji je u dubiozi, sadasnji vozni park, a koliko cujem, to ce morati i privatnici, farba, je izvan svake pameti i siguran sam da za to niko nije glasao, a za to vreme putnici crkavaju bez klime, ali ce imati wi fi u crvenim autobusima!
Takodje jako je vazno da nam se objasni zasto se sada, nepotrebno, preuredjuje Cvetni trg, koji je vec preuredjen pre nekoliko godina i zasto se i ta sredstva ne repusmere za, recimo, povecanje protoka vode prema podavalskim delovima Beograda? Postavite pitanje da li su preci klimatizovani autobusi, narodne kuhinje i pijaca voda, ili farbanje autobusa sa besplatnim wi fi (koji neko, ipak, mora da plati) i preoravanje gradskih trgova?

Gluposti

pre 8 godina

Boja spektra koju oko najlakše uoči je upravo žuta, nisu japanski autobusi slučajno te boje. Ali, kada mi ne bismo izmišljali toplu vodu...
P. S. Dobro što je anketa medijski propraćena, niko nije znao za nju.

Gradjanin

pre 8 godina

Posto je konacno resen problem losih puteva i rupa, nestasica vode na Avali, gradonacelnik je nasao vremena i da se bavi bojom gradskig autobusa...

milan

pre 8 godina

Dobro nije najbitnija stvar ali puno znaci kad odete u neki evropski grad i vidite da su svi autobusi isti, svi taksisti isti, svi prozori i balkoni na zgradi isti... Kod nas stvarno sve deluje neuredno.

cang li

pre 8 godina

Pobogu pa 90% autobusa je u zutoj boji, cemu opet ova demagogija i stela za nekoga. pa znate li koliko kosta prefarbati sva ta vozila. jel moguce da ce svaka naredna vlast da se bavi bojom gdaskog prevoza. takva smo banana drzava da me je sramota vise.

Aca

pre 8 godina

Boja autobusa nije uopste bitna, bitno je da se donese odluka o promeni boje autobusima pod izgovorom gradjani su tu boju zeleli. Sada ce farbanje autobusa da izvede neka firma sa jednim zaposlenim koja ce dobiti posao na predstojecem tenderu.

Milan

pre 8 godina

Koji to gradjani?

Ja rodjen ovde, zivim ovde, niti me je ko pitao o novim linijama, niti o boji autobusa, nista! Tako da ne znam koji su to gradjani odlucivali.

dragan

pre 8 godina

Zelenom Beogradu najbolje pristaju zeleni autobusi. U doba kada je Beograd bio Beograd, ulicama su se kretali zeleni ``lejlandi`` sa belim krovovima, carobnim elipsastim prozorima sa hromiranim drskama, a u njima neki drugi, dobri ljudi...

Stella

pre 8 godina

Jeste najlepsa boja, ali ovo je toliko nebitno u gradu kojem mnogo sta nedostaje ili postoji a ne radi. Nek budu i roze sa zelenim tufnama, samo da rade kako treba, da hlade leti, greju zimi, da nije prevelika guzva i da je cena prihvatljiva. Mnogo trazim?

Aleksandar

pre 8 godina

Autobusi i tramvaji su 80-tih godina, kad sam ja bio dete, bili zeleni. Baška ne znam koga su to pitali, ja nisam primetio anketu. Mene lično crveni sećaju na bedu i nesreću 90-tih kojih se jako nerado sećam i nikako ne želim crvene autobuse u to ime.

Magnus

pre 8 godina

.....Vecina novih autobusa je u zutoj boji....koliko ce da nas kosta njihovo prefarbavanje u crveno ? Zar ne bi bilo bolje da se taj novac preusmeri na nesto drugo?

Mile

pre 8 godina

Opet neka ujdurma Malog i Vesica, pratim redovno medije i nisam video da je negde pomenuto da je u toku glasanje, nije da me to preterano dotice ali treba prekinuti tretiranje gradjana kao maloumnika.

Prle

pre 8 godina

A sta mislite o tome da radite nesto pametno za promenu, a ne da presipate iz supljeg u prazno ... Nije me briga koje su boje autobusi dokle god je voznja u njima pristojna ... Pozabavite se malo tom problematikom kad vec ima para, farbariju samo ako je u sklopu redovnog odrzavanja vozila ...

Mishko

pre 8 godina

Bespotrebno trošenje para i nameštanje poslova burazerima. Neverovatno mi deluje ideja da prefarbaju Solarisove autobuse, jedine koji stvarno vrede, farbom koju će da nabavi neki "kum" i koja će da se oljušti posle 2 meseca.

Nikolaaa

pre 8 godina

Haha. Šta sve neće da urade samo da žuta boja ne asocira gradjane na DS :)
P.S. Nisam član nijedne stranke, samo primećujem ;)

koga briga koje su boje

pre 8 godina

E da sad vidimo cija ce firma dobiti 'nezahvalni' zadatak da upodobi omrazene zute, plave, bele... autobuse u Beogradjanima omiljenu crvenu boju :D

ja, robot, koji je uprkos DB propagandi glasao za Đilasa

pre 8 godina

Siniša Mali izjavio ovo, izjavio ono - ko je uopšte taj čovek i zašto je na čelu mog grada?

Mufljuz

pre 8 godina

Alo, Mali, beogradjanima je daleko vaznije da cena prevoza bude primerena njihovom standardu od boje istoga. Dosta je bilo zamazivanja ociju.

ja, robot, koji je uprkos DB propagandi glasao za Đilasa

pre 8 godina

Siniša Mali izjavio ovo, izjavio ono - ko je uopšte taj čovek i zašto je na čelu mog grada?

Mufljuz

pre 8 godina

Alo, Mali, beogradjanima je daleko vaznije da cena prevoza bude primerena njihovom standardu od boje istoga. Dosta je bilo zamazivanja ociju.

Prle

pre 8 godina

Izbori kao u Severnoj Koreji. Centralni komitet odredi dva-tri kandidata, pa vi onda birajte. Eto, tako, desilo se da u izboru nije bila žuta boja, iako je najveći broj (npr. 200 novih Solarisa / = najjeftiniji izbor) u toj boji, iako je žuta boja najbolje uočljiva na ulici,...
U sledećoj fazi ćemo dodati plavu traku i onda ćemo imati SNS autobuse,... ali klime negde neće biti.

Džoni

pre 8 godina

Nije problem! Neka Mali i ekipa nabavljaju autobuse u crvenoj boji a ne da prefarbavaju Đilasove žute! Bojim se da ovi ne mogu ni da prefarbaju što je Đilas nabavio a isto tako taj Đilas nije mogao da okreči što je Tito napravio i to jasno pokazuje genezu našeg propadanja!

Johnieee

pre 8 godina

Ko je to odlucio, gde je bila anketa, ko je mogao dati glas !?
Ljudi moji, pa zar nije najlogicnije bilo da boja bude zuta ako se uzme u obzir da su svi novi autobusi zuti? Sta je problem, da se nekome namesti tender za farbanje nekoliko stotina autobusa ili alergija na zutu boju?
Ovaj covek, kao i generalno vlast u Srbiji, bavi se nebitnim stvarima, skrece se tema sa sustine. Zar nije bolje ostaviti nove zute, ustedeti na farbanju, a od te ustede smanjiti abnormalno visoku cenu karte?
Imamo preko 50% voznog parka javnog prevoza koji je star ko zna koliko godina, bez klime, izlomnenih i prljavih sedista itd a bavimo se bojom.
Dajte molim vas, molim vas!!!
Neka se danas gospodin Sinisa Mali provoza jedan krug na recimo liniji 95 u autobusu bez klime pa da ga onda pitamo da li je boja vozila od sustinske vaznosti za putnike.

Gluposti

pre 8 godina

Boja spektra koju oko najlakše uoči je upravo žuta, nisu japanski autobusi slučajno te boje. Ali, kada mi ne bismo izmišljali toplu vodu...
P. S. Dobro što je anketa medijski propraćena, niko nije znao za nju.

DDD

pre 8 godina

Više od 35 godina svakog meseca kupujem pretplatnu kartu. Na ovako bahato i bezobrazno trošenje para ne mogu drugačije da odgovorim osim da prestanem da plaćam prevoz.

cang li

pre 8 godina

Pobogu pa 90% autobusa je u zutoj boji, cemu opet ova demagogija i stela za nekoga. pa znate li koliko kosta prefarbati sva ta vozila. jel moguce da ce svaka naredna vlast da se bavi bojom gdaskog prevoza. takva smo banana drzava da me je sramota vise.

Kiki

pre 8 godina

Decenijama su u Beogradu autobusi bili zeleni. Na crvenpj se svaka zaprljanost više primećuje nego na žutoj. Ali dobro, sve ovo nije zbog gradjana, nego što neko blizak vrhu SNS prodaje farbu...

D.POPOVIC

pre 8 godina

Ja bih vise voleo da imaju klima uredjaje koji su uvek ukljuceni ako je spoljna temperatura veca od 25 stepeni. Zabole me koje su boje.

Mishko

pre 8 godina

Bespotrebno trošenje para i nameštanje poslova burazerima. Neverovatno mi deluje ideja da prefarbaju Solarisove autobuse, jedine koji stvarno vrede, farbom koju će da nabavi neki "kum" i koja će da se oljušti posle 2 meseca.

Aleksandar

pre 8 godina

Autobusi i tramvaji su 80-tih godina, kad sam ja bio dete, bili zeleni. Baška ne znam koga su to pitali, ja nisam primetio anketu. Mene lično crveni sećaju na bedu i nesreću 90-tih kojih se jako nerado sećam i nikako ne želim crvene autobuse u to ime.

Branko 62

pre 8 godina

Pitajte Beogradjane o BgH2O, održavanju ulica i ciscenju istih, kvazi spomenicima, muzejima, pozoristima, snabdevanju vodom prigradskih naselja, pomoći nezaposlenima, trudnicama, vrticima, itd.
Boja autobusa je najmanje vazna pogotovu sto su većina prelepljena reklamama.
Nadam se da nećete sada farbati stare autobuse kako bi neko klepio lovu a sve po volji gradjana.

Milan

pre 8 godina

Koji to gradjani?

Ja rodjen ovde, zivim ovde, niti me je ko pitao o novim linijama, niti o boji autobusa, nista! Tako da ne znam koji su to gradjani odlucivali.

mickey

pre 8 godina

Sreca pa nam je jedini problem u Beogradu koje ce boje da nam budu autobusi, premda se ne secam da sam video negde anketu, pitanje... Bolje te pare da su se uskoristile da se poboljsa hrana trudnicama u porodilistima.

Gradjanin

pre 8 godina

Posto je konacno resen problem losih puteva i rupa, nestasica vode na Avali, gradonacelnik je nasao vremena i da se bavi bojom gradskig autobusa...

raja babeja

pre 8 godina

Crveno?? Je li zbog Uskrsa, zbog žala za komunizmom, ili možda što je građanima ionako sve crveno pred oćima od ove silne miline i dobrine?

dragan

pre 8 godina

Zelenom Beogradu najbolje pristaju zeleni autobusi. U doba kada je Beograd bio Beograd, ulicama su se kretali zeleni ``lejlandi`` sa belim krovovima, carobnim elipsastim prozorima sa hromiranim drskama, a u njima neki drugi, dobri ljudi...

Magnus

pre 8 godina

.....Vecina novih autobusa je u zutoj boji....koliko ce da nas kosta njihovo prefarbavanje u crveno ? Zar ne bi bilo bolje da se taj novac preusmeri na nesto drugo?

koga briga koje su boje

pre 8 godina

E da sad vidimo cija ce firma dobiti 'nezahvalni' zadatak da upodobi omrazene zute, plave, bele... autobuse u Beogradjanima omiljenu crvenu boju :D

Kiki

pre 8 godina

Treba reći da u anketi nije ni bila ponuđena žuta boja. Što će reći namerili su da svakako nameste posao nekom svom. Klasičan kriminal.

Miskec

pre 8 godina

Ako nije problem da nam se objasni zasto je sajt ugasen, ili nedostupan, cisto da vidimo koliki je to respektabilan procenat gradjana glasao da se, ionako rebalansom smanjene, finansije u gradskoj kasi trose na nepotrebne stvari, dok se na drugoj strani gase narodne kuhinje, ili ne otvaraju nove zbog nedostatka finasija? Razumem da se novi autobusi koji pristizu farbaju u crveno, ali da GSP, koji je u dubiozi, sadasnji vozni park, a koliko cujem, to ce morati i privatnici, farba, je izvan svake pameti i siguran sam da za to niko nije glasao, a za to vreme putnici crkavaju bez klime, ali ce imati wi fi u crvenim autobusima!
Takodje jako je vazno da nam se objasni zasto se sada, nepotrebno, preuredjuje Cvetni trg, koji je vec preuredjen pre nekoliko godina i zasto se i ta sredstva ne repusmere za, recimo, povecanje protoka vode prema podavalskim delovima Beograda? Postavite pitanje da li su preci klimatizovani autobusi, narodne kuhinje i pijaca voda, ili farbanje autobusa sa besplatnim wi fi (koji neko, ipak, mora da plati) i preoravanje gradskih trgova?

Stella

pre 8 godina

Jeste najlepsa boja, ali ovo je toliko nebitno u gradu kojem mnogo sta nedostaje ili postoji a ne radi. Nek budu i roze sa zelenim tufnama, samo da rade kako treba, da hlade leti, greju zimi, da nije prevelika guzva i da je cena prihvatljiva. Mnogo trazim?

Prle

pre 8 godina

A sta mislite o tome da radite nesto pametno za promenu, a ne da presipate iz supljeg u prazno ... Nije me briga koje su boje autobusi dokle god je voznja u njima pristojna ... Pozabavite se malo tom problematikom kad vec ima para, farbariju samo ako je u sklopu redovnog odrzavanja vozila ...

Cinik

pre 8 godina

Ja bih više voleo da dozvolite vozačima da upale klimu umesto što ćete da bacite silne pare na farbanje!
(fasd, 24. jul 2015 11:11)

Mogu vozaci da pritiskaju dugme koliko hoce, sa klima se skine kais koji ih pokrece, da se smanji potrosnja goriva. Izum gospodina koji hoce grad da farba u crveno/belo, a sada i autobuse (Vesica).

Nikolaaa

pre 8 godina

Haha. Šta sve neće da urade samo da žuta boja ne asocira gradjane na DS :)
P.S. Nisam član nijedne stranke, samo primećujem ;)

Ja imam belu boju

pre 8 godina

Ovo je kao u Muckama kada Del Boj farba fluorescentnom bojom sve cega se dohvati jer tu boju ima.

Crveni autobusi zbog prirode te boje mogu samo dleovati negativno na narod, nikako umirujuce. Takodje zbog prirode boje mogu tako delovati i na turiste.

Po svoj zdravoj logici ovog svega grad koji se zove Beograd treba imati bele tramvaje (tako ce se leti i manje grejati) i bice uocljiviji u soabracaju a pri dnu liniju pastelno zelene boje koja ce predstavljati reke i omoguciti jos lakse uocavanje zimi po snegu.

Sta god da je ova nova vlast do sada uradila bilo je lose po nas.

A uopste mi nije jasno kako je crvena pobedila na tom glasanju koje je nevidjeno lako namestiti (na bgprevoz sajtu) kada je bela ubedljivo vodila kako su informaciju dali pre dva dana.

Aca

pre 8 godina

Boja autobusa nije uopste bitna, bitno je da se donese odluka o promeni boje autobusima pod izgovorom gradjani su tu boju zeleli. Sada ce farbanje autobusa da izvede neka firma sa jednim zaposlenim koja ce dobiti posao na predstojecem tenderu.

ivana

pre 8 godina

Boja je bas od velikog znacaja a sto su busevi krsevi, szo se ne postuje red voznje i sto je cena karata velika...to je nevazno!Trba uloziti novac u boju...vrhunska odluka!

Kole

pre 8 godina

Gondola da bude zeleno-braon. To je standardna gondolarska boja :)
Dr. Mali, kralju, cime se ti bavis :)
Ljudi nemaju vodu za pice u pola grada :)

Kol

pre 8 godina

Garantujem, samo kada bi neko od novinara smeo da istrazi, da sve ove gluposti oko GSP-a u Beogradu farbanje autobusa, namestanje stajalista, uvodjenje nekih kao popusta i sl. radi neka firma bliska vlasti samo tako mogu objasniti kolicinu budalastina kojim nas svakodnevno obasipaju, za GSP nam trebaju 3 stvari:
1. Ispravni autobusi sa klima uredjajima koji rade.
2. Bolje placeni vozaci i prestanak mobinga na poslu od strane poslodavaca, putnike ne racunam oni mu dodju kao opis posla.
3. JEFTINIJE KARTE, ali zaista jeftinije a ne one gluposti sa zonama i vremenskim kartama.
Eto to je ono sto je potrebno a ne farbanje!

MatijaBG

pre 8 godina

Smejurija,crvena pored prelepe plave boje....no,sreća u nesreći je da ovi nisu u stanju da prefarbaju zebre na pešačkim,a kamoli hiljadu i nešto vozila GSP-a...i da,ajde za početak operite vozila.Koju god boju da stavite,blato i mastilo su naša tradicionalna boja prevoza.

Coco Bill

pre 8 godina

Narod odlučio ?!! Kakav narod !, ma vi sve slušate narod "šta kaže" Nego, glavno je, jel' ste vi pitali Aleka, šta on misli o tom ?! Nemoj posle da bude.....

Mile

pre 8 godina

Opet neka ujdurma Malog i Vesica, pratim redovno medije i nisam video da je negde pomenuto da je u toku glasanje, nije da me to preterano dotice ali treba prekinuti tretiranje gradjana kao maloumnika.

Dragan

pre 8 godina

Najjeftinija karta u Pragu je 1 evro za pola sata vožnje. ...
(Rad i disciplina, 24. jul 2015 12:32)

1. Nije 1 euro za pola sata voznje nego za 75 minuta. Bio sam u ovom gradu.
2. Prosecna plata u tom istom Pragu je 900+ eura a u Srbiji jedva oko 360 eura. Prevoz je 2,5 puta jeftiniji mereno kupovnom moci stanovnistva.
3. Karte kupljene za autobus i tramvaj u Pragu vaze i za metro. U Beogradu ne vaze jer metro ne postoji.
4. Javni prevoz u Pragu opterecen je neuporedivo visim troskovima: neuporedivo veci broj vozila i linija, manji vremenski intervali u kojem saobracaju, vece plate vozaca i ostalih zaposlenih, redovno servisiranje, pranje i ciscenje vozila cega u Beogradu nema, odrzavanje metroa, visa cena goriva, itd.

Goran Ergarac

pre 8 godina

Samnom se niko nista nije dogovorio a najredovnije placam Bus plus. Mogli ste barem dai mene pitate. Anketirali ste svercere na netu. Ni moje drugare i drugarice niste pitali. Zanima me koja je to prednost u ovoj drzavi kad racune redovno placas? Tako je to, svi sverceri treba da odluce kakav ce nam zivot biti u Srbiji. Oni koji kradu struju, telefonske impulse, nelegalno prikljuceni na vodovod, kanalizaciju i grejanje, svi oni kojima je dug reprogramiran po dva ili tri puta a dolaze automobilima na saltere da smanje dug, svi se oni pitaju za nesto. Mogli ste bar ograniciti pravo na anketu da ljudima koji redovno izmiruju obaveze dozvolite iznosenje misljenja bazirano na gradjanskoj poslusnosti.

Aba

pre 8 godina

Nema botova? Super! Eto pravog stanja. Gradjani u komentarima u ogromnij vecini nisu za farbanje autobusa, trolebusa i tramvaja i sumlhaju u validnost ankete koja se pominje u clanku.

Vlada

pre 8 godina

gradjani hoce i kvalitetne ulice,bez rupa,cistiji grad i edukovanje stanivnistva da ne prljaju,kazne za one koji prljaju,hicemo uredjen grad,kao na zapadu.Pa nista od toga.Ako je boja autobusa nas najveci problem,onda blago nama...realno bavite se pilitickim stvarima koje nama gradjanima ne znace.Sutra ce doci drugi pa ce farbati u svoje boje,i sta,cemu to.Pokazite nam realni pomak svesti i kvaliteta...

Petar

pre 8 godina

Koga bre ovi više zaj... Pa zar je to toliko vazno pored svih problema? Što bacate novac na drugu boju kada su skoro svi žuti??? Ko je obavestio gradjane o anketi, a pritom ne mislim na vaše botove? Hoćemo li glasati o važnim stvarima poput gradske higijene, kontejnera, lošeg prevoza, gužvi u gradu, vrtićima i slično? Ko nas gradjane pita i tome? Vazno je da rušite kuće i zgrade koje su gradjane u predratno vreme od strane naših sposobnijih predaka.

BEOgrad

pre 8 godina

BEOgrad.. DAKLE BEOgrad ne CRVENgrad, ne ŽUTOgrad, niti ZELENgrad..šta nije jasno?

Treba jasan otklon i od zelene 80ih (a daleko je od zelenog grada- pitaj Ljubljanu), i od crvenih 90ih a svakako i od žutih 2000ih.. vrlo jednostavno kad stavis prst na čelo. Ako su već tramvaji španski crveni, nek se trole farbaju u plave pa imamo i razliku u bojama prevoza a i našu trobojku pritom (beli-autobus, crveni-tramvaj i plave trole)

xxyyzz

pre 8 godina

http://www.bgprevoz.rs/survey.php

ovde se glasalo. odmah se zna da ce biti namesteno glasanje cim nigde ne mozes da vidis rezultate, zato nisam ni glasao

HOĆU DA KARTA BUDE 50 DINARA

pre 8 godina

Činjenica je da je DS ofarbao autobuse u bojama njihove stranke. Što nije ok. Al' mene iskreno ne interesuje koje su boje. Prvo hoću da se uvede pojedinačna karta, a ne da postoji samo vremenska karta. Tj. meni treba karta za jedan prevoz. Zašto da plaćam kartu koju mogu da iskoristim za dva prevoza u roku od sat vremena ili koliko već. Znači ta karta i treba da bude skuplja, al' zašto i ja da plaćam istu cenu kad ne koristim njene pogodnosti? To je čista prevara. I da je iko ekonomista u gsp-u i na vlasti Beograda znao bi za tkz. slepog putnika. Ako hoće da napune kasu, karta mora biti jeftinija i neće biti švercovanja. Ako je ovoliko skupa (u jednom pravcu 90 din.), naravno da ćemo se svi šverati, pa samim tim će manje novca biti u njihovoj kasi.

Beograđanin

pre 8 godina

Beograđani nisu ništa rekli jer ih niko nije ni pitao.
A što Mali, Vesic i A.V. vole crevenu boju, boju zvezde, njih je samo trojica, pa ne mogu da odlucuju u ime svih Beograđana.
I ne dirajte žute buseve, jer ih je nabavio najbolji Gradonacelnik ikad u Beogradu-Dragan Đilas.

Botiša

pre 8 godina

Nekada su autobusi bili crveno-beli (tj krem). Sada ce biti potpuno crveni, kao da su samo umoceni u farbu, bez ideje o kolor semi. Pogledajte Novi Sad, i dan danas imaju istu boju, sve po propisu.

phant0m

pre 8 godina

A sto ne poslusate narod kada vam kaze da je karta skupa i da ne mogu da je placaju? Napravite anketu sa cenama karte pa se onda hvalite

Rad i disciplina

pre 8 godina

(Dragan, 24. jul 2015 14:34) U Pragu sam bio 2013.godine. Karta za pola sata vožnje je bila 1 evro. Što se tiče prevoza smešno mi je da poredim Beograd i Prag jer u Pragu se sve zasniva na tramvajima. Metro je naravno prednost. Ono što sam ja napisao za plaćanje karte nije pitanje visine plate, nego kulture, ponašanja, shvatanja da nešto mora da se plati. U tom istom Pragu u prevoz su ulazili ljudi u ritama i kucali kartu. Problem je što mi Srbi hoćemo sve džabe. S druge strane kafići u Beogradu krcati, čovek uveče mesto ne može da nađe, nose se ajfoni bla bla bla po 200,300 evra, vozikaju kola, puše cigare itd. A onda se većina buni kako je karta koja košta 80 centi(90 din) za 100 minuta vožnje skupa? Inače prosečna starost autobusa GSP-a je 9 godina. Što je još zanimljivije nije sve u starosti jer tramvaji iz Bazela su stari oko 40 godina, i danas voze po Bazelu. Tramvaji ovi najstariji (crveno beli) postoje u Pragu, ali nadam se da ste primetili da su očuvani za razliku od ovih naših. Ovde koliko kod neko da čisti, ne može da očisti i da čuva nešto jer smo mi nekulturni. Ovde imbecil uzme sprej i išara nov tramvaj iz Španije. Napravi se nov most, svi stubovi išarani, renovira Gazela sve se išara, parkiranje po zelenoj površini. Ko je tu kriv? Prvo mi jer nemamo kulturu koja se nosi iz porodice, a onda država koja ne kažnjava prestupnike. Onog koji je išarao novog Španca bi tako kaznio da mu roditelji moraju prodati stan da bi platili kaznu. Dakle, sve je gospodo do nas!

milan

pre 8 godina

Dobro nije najbitnija stvar ali puno znaci kad odete u neki evropski grad i vidite da su svi autobusi isti, svi taksisti isti, svi prozori i balkoni na zgradi isti... Kod nas stvarno sve deluje neuredno.

vlmr

pre 8 godina

k a t a s t r o f a ! ! !
to treba da bude boja koja će se uklopiti u grad!!!
vrišteći boja, da su lamburdzini pa da kazes ajde to je fora....ali grdosije u crvenoj boji...
bolje da je ta crvena cigla ili slicno...
Al realno, kada dobro razmislim, svrnem se na to ata se dogadja, možda ih nikada i neće ni ofarbati.
beograd na vodi
prokop
autobuska
stajalista
slavija
beton hala
gondole
pešački most
biciklisticka staza
most na adi
metro, pa ni laki
zemunski kej ne dovršen
park ušće
................... itd itd itd

Mislim, u fizici si se vec iskazao.

pre 8 godina

Ja sam glasao za crvrnu boju iz jednog jedinog razloga. Crvena boja ima najkracu talasnu duzinu i kao takva prva stize do oka. Korisno kada je vozilo udaljeno, a cekate recimo na Terazijama, bulevarima...
(Miodrag, 24. jul 2015 12:52)

A sta imas iz veronauke?

ludilo_u_zemlji

pre 8 godina

Rupe na ukljucenju na autoput nisu zajrpljene vec vise od 6 meseci!!! Fasade padaju ljudima na glavu,grafiti na sve strane a oni farbaju autobuse.Sramota za Beograd!

marija

pre 8 godina

ma dobro bre da li nas neko zeza ALO? koga briga koje su boje autobusi dokle god su čisti i na vreme. mene interesuje kad cu s platom u bgi moci da živim dostojanstveno?

Brutus

pre 8 godina

Odoh Bože, pa zar svaka vlast mora da se obeleži promenom boja? Mislim da će beograđani pre da odluče da se bitange koje šaraju grad "fudbalskim" grafitima hapse i teraju da u roze uniformama brišu po 100 grafita.

Kapetan Ahab

pre 8 godina

VI (kao) glasate - ali MI farbamo.

Možete dobiti bilo koju boju - pod uslovom da je crvena.

Zašto baš crvena? Zato što je ortak kome smo namestili posao vrlo jeftino nabavio pun šleper farbe koja je slučajno crvena!

Šta vam tu još nije jasno?

I, ne, za ovu tvrdnju nemam nikkav dokaz. I ne treba mi, dovoljno je to što živim u Srbiji i znam kako se "radi radnja".

Erika

pre 8 godina

Za sve koji dosađuju već danima time kako je DS isto farbao u svoju boju: kako je zgodno kad se uhvatite samo za autobuse koji jesu, istina, bili žuto-plavi, a ne setite se da spomenete da su stotine trolejbusa i tramvaja bile u drugim bojama - narandžastim i crvenim. Zaista interesantno, da bi neko kome je navodno toliko stalo do boje autobusa, propustio šansu da lepo zamaže kompletan vozni park. Ideja je jednostavna - svaki vid prevoza ima svoju boju i tako se prikazuje grafički; autobusi žutu, trolejbusi narandžastu (posle crvenu), tramvaji crvenu, noćni prevoz plavu... Svugde bre vidite neke zavere.

Crveno na rados'

pre 8 godina

A zašto ne uzmete istu kombinaciju boja kao za nove španske tramvaje? Tu preovlađuje crvena, ali ima svoh boja sa grba grada, a i države. Trobojka, lepo iskombinovana i dizajnirana je najbolje rešenje. Nemojte laički, dajte devojci koja je osmislila logo za Er Srbiju da uradi i dizajn GSP-a. Ili Fakultetu primenjenih umetnosti.

Aleksa

pre 8 godina

Glasao sam za crvenu boju,zato sto mi je to pravo dato. Nisam sns bot,ali sam saglasan da nam je prevoz previse los i previse skup,a to je osnovni problem,a tu pravo glasa izgleda nemam,a to je mnogo vaznije od boje.

Rad i disciplina

pre 8 godina

(Johnieee, 24. jul 2015 11:25)
Prvo, glasanje za prevoz je bilo na sajtu bgprevoz.rs. Drugo, za prljava sedišta u gradskom prevozu nije kriv GSP, nego ljudi koji se voze. Znate li koliko sam puta video klince koji dižu noge, ljude koji sa prljavom odećom sednu na ta sedišta, viđam i đubre po autobusima. To spada u kategoriju kulture, a vazda je poznato da smo nekulturan narod. Najbolja slika su recimo bazeni Košutnjak pre dva dana u 19h, gde je na tribinama ostalo tona đubreta. Uvek očekujemo da drugi pokupe, očiste. A to što smo mi nekulturni to nema veze.
(HOĆU DA KARTA BUDE 50 DINARA, 24. jul 2015 11:46)
Naravno da se više nećete švercovati, ubuduće će prevoz peške biti izbor. Sramotno je da neko kaže da je 90 dinara skupa karta. Najjeftinija karta u Pragu je 1 evro za pola sata vožnje. Mi bi najviše voleli da je sve za džabe. Ako se ima za cigare, automobile, skupe telefone onda će se imati i za prevoz. Kao nezaposlen plaćam prevoz jer sam u celoj Evropi video da svi plaćaju. Nema grada gde sam bio a da se ne plaća. Da je karta 50 dinara, ni to ne bi valjalo, onda bi se tražilo da bude 30. Niko nije plaćao ni onih 70 dinara, prema tome, ovde samo red i disciplina. Sećam se pre 20 i kusur godina dolazio je 1 bus na 5 minuta, na krovu se umalo nisam vozio, sve se raspadalo i neko sad kaže da su busevi krš.

Me

pre 8 godina

Odlično samo tako nastavite ..Što više vremena izgubite na vaše gluposti .Dotad će se možda ovaj grad sam usavršiti, rupe i fasade popraviti, huligani sami sebe pohapsiti, vrtići se renovirati.. ..I možda mladi odluče da ostanu u SVOM gradu pa da svi zajedno farbamo autobuse. ..Zamlaćujte nas još malo. Nema veze što jedva preživljavamo, posla nema a i kad ima plata je od danas do sutra.. ..

Miodrag

pre 8 godina

Ja sam glasao za crvrnu boju iz jednog jedinog razloga. Crvena boja ima najkracu talasnu duzinu i kao takva prva stize do oka. Korisno kada je vozilo udaljeno, a cekate recimo na Terazijama, bulevarima...

neko ko pamti

pre 8 godina

Oni Autobus i Žute BOJE dobijeni su od japanske Vlade ,posle onih,,divota,, s gradskim prevozom u doba ,, srećnih,,90 ,tih. I Stoji Činjenica da Vozači nisu u bili VOLJNI da se pridržavaju Propisa koje je IZRIČITO ZAHTEVAO DONATOR.Da su redovno Čisti,Oprani I Da Se Vozači uredno oblače, u propisane uniforme.Šta je preostalo od tih,,amaneta,,ili je,mrska,,žuta,,boja toliko,,veliki podsetnik,, da ovakvi Mali i Vesići, nemaju,,većih briga,,jer su SVE VEĆ,,SREDILI,,KAKO SAMO TAKVI,,SPECIJALCI, ,,UMEJU,,.

Mirko

pre 8 godina

Da su beli - leti bi bilo hladnije u njima. Ova crvena je svakako tamnija od prethodne, zute, tak da ce sad leti autobusi biti topliji. Inace bas me briga i za DS i to sto njih ovi crni zovu zutima. Ne vidim da je to razlog da ja zavolim zutu, crnu, ili ljubicastu boju.

Rad i disciplina

pre 8 godina

(Johnieee, 24. jul 2015 11:25)
Prvo, glasanje za prevoz je bilo na sajtu bgprevoz.rs. Drugo, za prljava sedišta u gradskom prevozu nije kriv GSP, nego ljudi koji se voze. Znate li koliko sam puta video klince koji dižu noge, ljude koji sa prljavom odećom sednu na ta sedišta, viđam i đubre po autobusima. To spada u kategoriju kulture, a vazda je poznato da smo nekulturan narod. Najbolja slika su recimo bazeni Košutnjak pre dva dana u 19h, gde je na tribinama ostalo tona đubreta. Uvek očekujemo da drugi pokupe, očiste. A to što smo mi nekulturni to nema veze.
(HOĆU DA KARTA BUDE 50 DINARA, 24. jul 2015 11:46)
Naravno da se više nećete švercovati, ubuduće će prevoz peške biti izbor. Sramotno je da neko kaže da je 90 dinara skupa karta. Najjeftinija karta u Pragu je 1 evro za pola sata vožnje. Mi bi najviše voleli da je sve za džabe. Ako se ima za cigare, automobile, skupe telefone onda će se imati i za prevoz. Kao nezaposlen plaćam prevoz jer sam u celoj Evropi video da svi plaćaju. Nema grada gde sam bio a da se ne plaća. Da je karta 50 dinara, ni to ne bi valjalo, onda bi se tražilo da bude 30. Niko nije plaćao ni onih 70 dinara, prema tome, ovde samo red i disciplina. Sećam se pre 20 i kusur godina dolazio je 1 bus na 5 minuta, na krovu se umalo nisam vozio, sve se raspadalo i neko sad kaže da su busevi krš.

ja, robot, koji je uprkos DB propagandi glasao za Đilasa

pre 8 godina

Siniša Mali izjavio ovo, izjavio ono - ko je uopšte taj čovek i zašto je na čelu mog grada?

Miodrag

pre 8 godina

Ja sam glasao za crvrnu boju iz jednog jedinog razloga. Crvena boja ima najkracu talasnu duzinu i kao takva prva stize do oka. Korisno kada je vozilo udaljeno, a cekate recimo na Terazijama, bulevarima...

milan

pre 8 godina

Dobro nije najbitnija stvar ali puno znaci kad odete u neki evropski grad i vidite da su svi autobusi isti, svi taksisti isti, svi prozori i balkoni na zgradi isti... Kod nas stvarno sve deluje neuredno.

Aleksa

pre 8 godina

Glasao sam za crvenu boju,zato sto mi je to pravo dato. Nisam sns bot,ali sam saglasan da nam je prevoz previse los i previse skup,a to je osnovni problem,a tu pravo glasa izgleda nemam,a to je mnogo vaznije od boje.

Džoni

pre 8 godina

Nije problem! Neka Mali i ekipa nabavljaju autobuse u crvenoj boji a ne da prefarbavaju Đilasove žute! Bojim se da ovi ne mogu ni da prefarbaju što je Đilas nabavio a isto tako taj Đilas nije mogao da okreči što je Tito napravio i to jasno pokazuje genezu našeg propadanja!

Beograđanin

pre 8 godina

Beograđani nisu ništa rekli jer ih niko nije ni pitao.
A što Mali, Vesic i A.V. vole crevenu boju, boju zvezde, njih je samo trojica, pa ne mogu da odlucuju u ime svih Beograđana.
I ne dirajte žute buseve, jer ih je nabavio najbolji Gradonacelnik ikad u Beogradu-Dragan Đilas.

Mufljuz

pre 8 godina

Alo, Mali, beogradjanima je daleko vaznije da cena prevoza bude primerena njihovom standardu od boje istoga. Dosta je bilo zamazivanja ociju.

Kiki

pre 8 godina

Decenijama su u Beogradu autobusi bili zeleni. Na crvenpj se svaka zaprljanost više primećuje nego na žutoj. Ali dobro, sve ovo nije zbog gradjana, nego što neko blizak vrhu SNS prodaje farbu...

Ja imam belu boju

pre 8 godina

Ovo je kao u Muckama kada Del Boj farba fluorescentnom bojom sve cega se dohvati jer tu boju ima.

Crveni autobusi zbog prirode te boje mogu samo dleovati negativno na narod, nikako umirujuce. Takodje zbog prirode boje mogu tako delovati i na turiste.

Po svoj zdravoj logici ovog svega grad koji se zove Beograd treba imati bele tramvaje (tako ce se leti i manje grejati) i bice uocljiviji u soabracaju a pri dnu liniju pastelno zelene boje koja ce predstavljati reke i omoguciti jos lakse uocavanje zimi po snegu.

Sta god da je ova nova vlast do sada uradila bilo je lose po nas.

A uopste mi nije jasno kako je crvena pobedila na tom glasanju koje je nevidjeno lako namestiti (na bgprevoz sajtu) kada je bela ubedljivo vodila kako su informaciju dali pre dva dana.

HOĆU DA KARTA BUDE 50 DINARA

pre 8 godina

Činjenica je da je DS ofarbao autobuse u bojama njihove stranke. Što nije ok. Al' mene iskreno ne interesuje koje su boje. Prvo hoću da se uvede pojedinačna karta, a ne da postoji samo vremenska karta. Tj. meni treba karta za jedan prevoz. Zašto da plaćam kartu koju mogu da iskoristim za dva prevoza u roku od sat vremena ili koliko već. Znači ta karta i treba da bude skuplja, al' zašto i ja da plaćam istu cenu kad ne koristim njene pogodnosti? To je čista prevara. I da je iko ekonomista u gsp-u i na vlasti Beograda znao bi za tkz. slepog putnika. Ako hoće da napune kasu, karta mora biti jeftinija i neće biti švercovanja. Ako je ovoliko skupa (u jednom pravcu 90 din.), naravno da ćemo se svi šverati, pa samim tim će manje novca biti u njihovoj kasi.

raja babeja

pre 8 godina

Crveno?? Je li zbog Uskrsa, zbog žala za komunizmom, ili možda što je građanima ionako sve crveno pred oćima od ove silne miline i dobrine?

BEOgrad

pre 8 godina

BEOgrad.. DAKLE BEOgrad ne CRVENgrad, ne ŽUTOgrad, niti ZELENgrad..šta nije jasno?

Treba jasan otklon i od zelene 80ih (a daleko je od zelenog grada- pitaj Ljubljanu), i od crvenih 90ih a svakako i od žutih 2000ih.. vrlo jednostavno kad stavis prst na čelo. Ako su već tramvaji španski crveni, nek se trole farbaju u plave pa imamo i razliku u bojama prevoza a i našu trobojku pritom (beli-autobus, crveni-tramvaj i plave trole)

Mislim, u fizici si se vec iskazao.

pre 8 godina

Ja sam glasao za crvrnu boju iz jednog jedinog razloga. Crvena boja ima najkracu talasnu duzinu i kao takva prva stize do oka. Korisno kada je vozilo udaljeno, a cekate recimo na Terazijama, bulevarima...
(Miodrag, 24. jul 2015 12:52)

A sta imas iz veronauke?

Aleksandar

pre 8 godina

Autobusi i tramvaji su 80-tih godina, kad sam ja bio dete, bili zeleni. Baška ne znam koga su to pitali, ja nisam primetio anketu. Mene lično crveni sećaju na bedu i nesreću 90-tih kojih se jako nerado sećam i nikako ne želim crvene autobuse u to ime.

Gluposti

pre 8 godina

Boja spektra koju oko najlakše uoči je upravo žuta, nisu japanski autobusi slučajno te boje. Ali, kada mi ne bismo izmišljali toplu vodu...
P. S. Dobro što je anketa medijski propraćena, niko nije znao za nju.

mickey

pre 8 godina

Sreca pa nam je jedini problem u Beogradu koje ce boje da nam budu autobusi, premda se ne secam da sam video negde anketu, pitanje... Bolje te pare da su se uskoristile da se poboljsa hrana trudnicama u porodilistima.

Kol

pre 8 godina

Garantujem, samo kada bi neko od novinara smeo da istrazi, da sve ove gluposti oko GSP-a u Beogradu farbanje autobusa, namestanje stajalista, uvodjenje nekih kao popusta i sl. radi neka firma bliska vlasti samo tako mogu objasniti kolicinu budalastina kojim nas svakodnevno obasipaju, za GSP nam trebaju 3 stvari:
1. Ispravni autobusi sa klima uredjajima koji rade.
2. Bolje placeni vozaci i prestanak mobinga na poslu od strane poslodavaca, putnike ne racunam oni mu dodju kao opis posla.
3. JEFTINIJE KARTE, ali zaista jeftinije a ne one gluposti sa zonama i vremenskim kartama.
Eto to je ono sto je potrebno a ne farbanje!

vlmr

pre 8 godina

k a t a s t r o f a ! ! !
to treba da bude boja koja će se uklopiti u grad!!!
vrišteći boja, da su lamburdzini pa da kazes ajde to je fora....ali grdosije u crvenoj boji...
bolje da je ta crvena cigla ili slicno...
Al realno, kada dobro razmislim, svrnem se na to ata se dogadja, možda ih nikada i neće ni ofarbati.
beograd na vodi
prokop
autobuska
stajalista
slavija
beton hala
gondole
pešački most
biciklisticka staza
most na adi
metro, pa ni laki
zemunski kej ne dovršen
park ušće
................... itd itd itd

Coco Bill

pre 8 godina

Narod odlučio ?!! Kakav narod !, ma vi sve slušate narod "šta kaže" Nego, glavno je, jel' ste vi pitali Aleka, šta on misli o tom ?! Nemoj posle da bude.....

Kiki

pre 8 godina

Treba reći da u anketi nije ni bila ponuđena žuta boja. Što će reći namerili su da svakako nameste posao nekom svom. Klasičan kriminal.

Rad i disciplina

pre 8 godina

(Dragan, 24. jul 2015 14:34) U Pragu sam bio 2013.godine. Karta za pola sata vožnje je bila 1 evro. Što se tiče prevoza smešno mi je da poredim Beograd i Prag jer u Pragu se sve zasniva na tramvajima. Metro je naravno prednost. Ono što sam ja napisao za plaćanje karte nije pitanje visine plate, nego kulture, ponašanja, shvatanja da nešto mora da se plati. U tom istom Pragu u prevoz su ulazili ljudi u ritama i kucali kartu. Problem je što mi Srbi hoćemo sve džabe. S druge strane kafići u Beogradu krcati, čovek uveče mesto ne može da nađe, nose se ajfoni bla bla bla po 200,300 evra, vozikaju kola, puše cigare itd. A onda se većina buni kako je karta koja košta 80 centi(90 din) za 100 minuta vožnje skupa? Inače prosečna starost autobusa GSP-a je 9 godina. Što je još zanimljivije nije sve u starosti jer tramvaji iz Bazela su stari oko 40 godina, i danas voze po Bazelu. Tramvaji ovi najstariji (crveno beli) postoje u Pragu, ali nadam se da ste primetili da su očuvani za razliku od ovih naših. Ovde koliko kod neko da čisti, ne može da očisti i da čuva nešto jer smo mi nekulturni. Ovde imbecil uzme sprej i išara nov tramvaj iz Španije. Napravi se nov most, svi stubovi išarani, renovira Gazela sve se išara, parkiranje po zelenoj površini. Ko je tu kriv? Prvo mi jer nemamo kulturu koja se nosi iz porodice, a onda država koja ne kažnjava prestupnike. Onog koji je išarao novog Španca bi tako kaznio da mu roditelji moraju prodati stan da bi platili kaznu. Dakle, sve je gospodo do nas!

Goran Ergarac

pre 8 godina

Samnom se niko nista nije dogovorio a najredovnije placam Bus plus. Mogli ste barem dai mene pitate. Anketirali ste svercere na netu. Ni moje drugare i drugarice niste pitali. Zanima me koja je to prednost u ovoj drzavi kad racune redovno placas? Tako je to, svi sverceri treba da odluce kakav ce nam zivot biti u Srbiji. Oni koji kradu struju, telefonske impulse, nelegalno prikljuceni na vodovod, kanalizaciju i grejanje, svi oni kojima je dug reprogramiran po dva ili tri puta a dolaze automobilima na saltere da smanje dug, svi se oni pitaju za nesto. Mogli ste bar ograniciti pravo na anketu da ljudima koji redovno izmiruju obaveze dozvolite iznosenje misljenja bazirano na gradjanskoj poslusnosti.

Milan

pre 8 godina

Koji to gradjani?

Ja rodjen ovde, zivim ovde, niti me je ko pitao o novim linijama, niti o boji autobusa, nista! Tako da ne znam koji su to gradjani odlucivali.

dragan

pre 8 godina

Zelenom Beogradu najbolje pristaju zeleni autobusi. U doba kada je Beograd bio Beograd, ulicama su se kretali zeleni ``lejlandi`` sa belim krovovima, carobnim elipsastim prozorima sa hromiranim drskama, a u njima neki drugi, dobri ljudi...

ivana

pre 8 godina

Boja je bas od velikog znacaja a sto su busevi krsevi, szo se ne postuje red voznje i sto je cena karata velika...to je nevazno!Trba uloziti novac u boju...vrhunska odluka!

Nikolaaa

pre 8 godina

Haha. Šta sve neće da urade samo da žuta boja ne asocira gradjane na DS :)
P.S. Nisam član nijedne stranke, samo primećujem ;)

Botiša

pre 8 godina

Nekada su autobusi bili crveno-beli (tj krem). Sada ce biti potpuno crveni, kao da su samo umoceni u farbu, bez ideje o kolor semi. Pogledajte Novi Sad, i dan danas imaju istu boju, sve po propisu.

D.POPOVIC

pre 8 godina

Ja bih vise voleo da imaju klima uredjaje koji su uvek ukljuceni ako je spoljna temperatura veca od 25 stepeni. Zabole me koje su boje.

Aba

pre 8 godina

Nema botova? Super! Eto pravog stanja. Gradjani u komentarima u ogromnij vecini nisu za farbanje autobusa, trolebusa i tramvaja i sumlhaju u validnost ankete koja se pominje u clanku.

Kole

pre 8 godina

Gondola da bude zeleno-braon. To je standardna gondolarska boja :)
Dr. Mali, kralju, cime se ti bavis :)
Ljudi nemaju vodu za pice u pola grada :)

Petar

pre 8 godina

Koga bre ovi više zaj... Pa zar je to toliko vazno pored svih problema? Što bacate novac na drugu boju kada su skoro svi žuti??? Ko je obavestio gradjane o anketi, a pritom ne mislim na vaše botove? Hoćemo li glasati o važnim stvarima poput gradske higijene, kontejnera, lošeg prevoza, gužvi u gradu, vrtićima i slično? Ko nas gradjane pita i tome? Vazno je da rušite kuće i zgrade koje su gradjane u predratno vreme od strane naših sposobnijih predaka.

Dragan

pre 8 godina

Najjeftinija karta u Pragu je 1 evro za pola sata vožnje. ...
(Rad i disciplina, 24. jul 2015 12:32)

1. Nije 1 euro za pola sata voznje nego za 75 minuta. Bio sam u ovom gradu.
2. Prosecna plata u tom istom Pragu je 900+ eura a u Srbiji jedva oko 360 eura. Prevoz je 2,5 puta jeftiniji mereno kupovnom moci stanovnistva.
3. Karte kupljene za autobus i tramvaj u Pragu vaze i za metro. U Beogradu ne vaze jer metro ne postoji.
4. Javni prevoz u Pragu opterecen je neuporedivo visim troskovima: neuporedivo veci broj vozila i linija, manji vremenski intervali u kojem saobracaju, vece plate vozaca i ostalih zaposlenih, redovno servisiranje, pranje i ciscenje vozila cega u Beogradu nema, odrzavanje metroa, visa cena goriva, itd.

Mile

pre 8 godina

Opet neka ujdurma Malog i Vesica, pratim redovno medije i nisam video da je negde pomenuto da je u toku glasanje, nije da me to preterano dotice ali treba prekinuti tretiranje gradjana kao maloumnika.

Gradjanin

pre 8 godina

Posto je konacno resen problem losih puteva i rupa, nestasica vode na Avali, gradonacelnik je nasao vremena i da se bavi bojom gradskig autobusa...

Stella

pre 8 godina

Jeste najlepsa boja, ali ovo je toliko nebitno u gradu kojem mnogo sta nedostaje ili postoji a ne radi. Nek budu i roze sa zelenim tufnama, samo da rade kako treba, da hlade leti, greju zimi, da nije prevelika guzva i da je cena prihvatljiva. Mnogo trazim?

Cinik

pre 8 godina

Ja bih više voleo da dozvolite vozačima da upale klimu umesto što ćete da bacite silne pare na farbanje!
(fasd, 24. jul 2015 11:11)

Mogu vozaci da pritiskaju dugme koliko hoce, sa klima se skine kais koji ih pokrece, da se smanji potrosnja goriva. Izum gospodina koji hoce grad da farba u crveno/belo, a sada i autobuse (Vesica).

phant0m

pre 8 godina

A sto ne poslusate narod kada vam kaze da je karta skupa i da ne mogu da je placaju? Napravite anketu sa cenama karte pa se onda hvalite

Vlada

pre 8 godina

gradjani hoce i kvalitetne ulice,bez rupa,cistiji grad i edukovanje stanivnistva da ne prljaju,kazne za one koji prljaju,hicemo uredjen grad,kao na zapadu.Pa nista od toga.Ako je boja autobusa nas najveci problem,onda blago nama...realno bavite se pilitickim stvarima koje nama gradjanima ne znace.Sutra ce doci drugi pa ce farbati u svoje boje,i sta,cemu to.Pokazite nam realni pomak svesti i kvaliteta...

Crveno na rados'

pre 8 godina

A zašto ne uzmete istu kombinaciju boja kao za nove španske tramvaje? Tu preovlađuje crvena, ali ima svoh boja sa grba grada, a i države. Trobojka, lepo iskombinovana i dizajnirana je najbolje rešenje. Nemojte laički, dajte devojci koja je osmislila logo za Er Srbiju da uradi i dizajn GSP-a. Ili Fakultetu primenjenih umetnosti.

neko ko pamti

pre 8 godina

Oni Autobus i Žute BOJE dobijeni su od japanske Vlade ,posle onih,,divota,, s gradskim prevozom u doba ,, srećnih,,90 ,tih. I Stoji Činjenica da Vozači nisu u bili VOLJNI da se pridržavaju Propisa koje je IZRIČITO ZAHTEVAO DONATOR.Da su redovno Čisti,Oprani I Da Se Vozači uredno oblače, u propisane uniforme.Šta je preostalo od tih,,amaneta,,ili je,mrska,,žuta,,boja toliko,,veliki podsetnik,, da ovakvi Mali i Vesići, nemaju,,većih briga,,jer su SVE VEĆ,,SREDILI,,KAKO SAMO TAKVI,,SPECIJALCI, ,,UMEJU,,.

DDD

pre 8 godina

Više od 35 godina svakog meseca kupujem pretplatnu kartu. Na ovako bahato i bezobrazno trošenje para ne mogu drugačije da odgovorim osim da prestanem da plaćam prevoz.

Miskec

pre 8 godina

Ako nije problem da nam se objasni zasto je sajt ugasen, ili nedostupan, cisto da vidimo koliki je to respektabilan procenat gradjana glasao da se, ionako rebalansom smanjene, finansije u gradskoj kasi trose na nepotrebne stvari, dok se na drugoj strani gase narodne kuhinje, ili ne otvaraju nove zbog nedostatka finasija? Razumem da se novi autobusi koji pristizu farbaju u crveno, ali da GSP, koji je u dubiozi, sadasnji vozni park, a koliko cujem, to ce morati i privatnici, farba, je izvan svake pameti i siguran sam da za to niko nije glasao, a za to vreme putnici crkavaju bez klime, ali ce imati wi fi u crvenim autobusima!
Takodje jako je vazno da nam se objasni zasto se sada, nepotrebno, preuredjuje Cvetni trg, koji je vec preuredjen pre nekoliko godina i zasto se i ta sredstva ne repusmere za, recimo, povecanje protoka vode prema podavalskim delovima Beograda? Postavite pitanje da li su preci klimatizovani autobusi, narodne kuhinje i pijaca voda, ili farbanje autobusa sa besplatnim wi fi (koji neko, ipak, mora da plati) i preoravanje gradskih trgova?

Aca

pre 8 godina

Boja autobusa nije uopste bitna, bitno je da se donese odluka o promeni boje autobusima pod izgovorom gradjani su tu boju zeleli. Sada ce farbanje autobusa da izvede neka firma sa jednim zaposlenim koja ce dobiti posao na predstojecem tenderu.

Magnus

pre 8 godina

.....Vecina novih autobusa je u zutoj boji....koliko ce da nas kosta njihovo prefarbavanje u crveno ? Zar ne bi bilo bolje da se taj novac preusmeri na nesto drugo?

cang li

pre 8 godina

Pobogu pa 90% autobusa je u zutoj boji, cemu opet ova demagogija i stela za nekoga. pa znate li koliko kosta prefarbati sva ta vozila. jel moguce da ce svaka naredna vlast da se bavi bojom gdaskog prevoza. takva smo banana drzava da me je sramota vise.

Branko 62

pre 8 godina

Pitajte Beogradjane o BgH2O, održavanju ulica i ciscenju istih, kvazi spomenicima, muzejima, pozoristima, snabdevanju vodom prigradskih naselja, pomoći nezaposlenima, trudnicama, vrticima, itd.
Boja autobusa je najmanje vazna pogotovu sto su većina prelepljena reklamama.
Nadam se da nećete sada farbati stare autobuse kako bi neko klepio lovu a sve po volji gradjana.

Johnieee

pre 8 godina

Ko je to odlucio, gde je bila anketa, ko je mogao dati glas !?
Ljudi moji, pa zar nije najlogicnije bilo da boja bude zuta ako se uzme u obzir da su svi novi autobusi zuti? Sta je problem, da se nekome namesti tender za farbanje nekoliko stotina autobusa ili alergija na zutu boju?
Ovaj covek, kao i generalno vlast u Srbiji, bavi se nebitnim stvarima, skrece se tema sa sustine. Zar nije bolje ostaviti nove zute, ustedeti na farbanju, a od te ustede smanjiti abnormalno visoku cenu karte?
Imamo preko 50% voznog parka javnog prevoza koji je star ko zna koliko godina, bez klime, izlomnenih i prljavih sedista itd a bavimo se bojom.
Dajte molim vas, molim vas!!!
Neka se danas gospodin Sinisa Mali provoza jedan krug na recimo liniji 95 u autobusu bez klime pa da ga onda pitamo da li je boja vozila od sustinske vaznosti za putnike.

koga briga koje su boje

pre 8 godina

E da sad vidimo cija ce firma dobiti 'nezahvalni' zadatak da upodobi omrazene zute, plave, bele... autobuse u Beogradjanima omiljenu crvenu boju :D

Erika

pre 8 godina

Za sve koji dosađuju već danima time kako je DS isto farbao u svoju boju: kako je zgodno kad se uhvatite samo za autobuse koji jesu, istina, bili žuto-plavi, a ne setite se da spomenete da su stotine trolejbusa i tramvaja bile u drugim bojama - narandžastim i crvenim. Zaista interesantno, da bi neko kome je navodno toliko stalo do boje autobusa, propustio šansu da lepo zamaže kompletan vozni park. Ideja je jednostavna - svaki vid prevoza ima svoju boju i tako se prikazuje grafički; autobusi žutu, trolejbusi narandžastu (posle crvenu), tramvaji crvenu, noćni prevoz plavu... Svugde bre vidite neke zavere.

xxyyzz

pre 8 godina

http://www.bgprevoz.rs/survey.php

ovde se glasalo. odmah se zna da ce biti namesteno glasanje cim nigde ne mozes da vidis rezultate, zato nisam ni glasao

marija

pre 8 godina

ma dobro bre da li nas neko zeza ALO? koga briga koje su boje autobusi dokle god su čisti i na vreme. mene interesuje kad cu s platom u bgi moci da živim dostojanstveno?

ludilo_u_zemlji

pre 8 godina

Rupe na ukljucenju na autoput nisu zajrpljene vec vise od 6 meseci!!! Fasade padaju ljudima na glavu,grafiti na sve strane a oni farbaju autobuse.Sramota za Beograd!

Mishko

pre 8 godina

Bespotrebno trošenje para i nameštanje poslova burazerima. Neverovatno mi deluje ideja da prefarbaju Solarisove autobuse, jedine koji stvarno vrede, farbom koju će da nabavi neki "kum" i koja će da se oljušti posle 2 meseca.

Prle

pre 8 godina

A sta mislite o tome da radite nesto pametno za promenu, a ne da presipate iz supljeg u prazno ... Nije me briga koje su boje autobusi dokle god je voznja u njima pristojna ... Pozabavite se malo tom problematikom kad vec ima para, farbariju samo ako je u sklopu redovnog odrzavanja vozila ...

Prle

pre 8 godina

Izbori kao u Severnoj Koreji. Centralni komitet odredi dva-tri kandidata, pa vi onda birajte. Eto, tako, desilo se da u izboru nije bila žuta boja, iako je najveći broj (npr. 200 novih Solarisa / = najjeftiniji izbor) u toj boji, iako je žuta boja najbolje uočljiva na ulici,...
U sledećoj fazi ćemo dodati plavu traku i onda ćemo imati SNS autobuse,... ali klime negde neće biti.

MatijaBG

pre 8 godina

Smejurija,crvena pored prelepe plave boje....no,sreća u nesreći je da ovi nisu u stanju da prefarbaju zebre na pešačkim,a kamoli hiljadu i nešto vozila GSP-a...i da,ajde za početak operite vozila.Koju god boju da stavite,blato i mastilo su naša tradicionalna boja prevoza.

Brutus

pre 8 godina

Odoh Bože, pa zar svaka vlast mora da se obeleži promenom boja? Mislim da će beograđani pre da odluče da se bitange koje šaraju grad "fudbalskim" grafitima hapse i teraju da u roze uniformama brišu po 100 grafita.

Kapetan Ahab

pre 8 godina

VI (kao) glasate - ali MI farbamo.

Možete dobiti bilo koju boju - pod uslovom da je crvena.

Zašto baš crvena? Zato što je ortak kome smo namestili posao vrlo jeftino nabavio pun šleper farbe koja je slučajno crvena!

Šta vam tu još nije jasno?

I, ne, za ovu tvrdnju nemam nikkav dokaz. I ne treba mi, dovoljno je to što živim u Srbiji i znam kako se "radi radnja".

Mirko

pre 8 godina

Da su beli - leti bi bilo hladnije u njima. Ova crvena je svakako tamnija od prethodne, zute, tak da ce sad leti autobusi biti topliji. Inace bas me briga i za DS i to sto njih ovi crni zovu zutima. Ne vidim da je to razlog da ja zavolim zutu, crnu, ili ljubicastu boju.

Me

pre 8 godina

Odlično samo tako nastavite ..Što više vremena izgubite na vaše gluposti .Dotad će se možda ovaj grad sam usavršiti, rupe i fasade popraviti, huligani sami sebe pohapsiti, vrtići se renovirati.. ..I možda mladi odluče da ostanu u SVOM gradu pa da svi zajedno farbamo autobuse. ..Zamlaćujte nas još malo. Nema veze što jedva preživljavamo, posla nema a i kad ima plata je od danas do sutra.. ..