Četvrtak, 23.07.2015.

07:45

Parlament BiH: Izvinjenje Vučiću i osuda napada

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH najoštrije je osudio napad na predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića tokom komemoracije u Potočarima.

Izvor: Tanjug

Parlament BiH: Izvinjenje Vuèiæu i osuda napada IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

232 Komentari

Sortiraj po:

Igor

pre 8 godina

Samo ovakvim postupcima kao sto je danas uradio Bosanski, parlament moze garantovati da moze ipak doci do mira i stabilnosti na Balkanu.

Draganaris

pre 8 godina

Svaka cast na izvinjenju i sto ostro osudjujete al treba da se nadju ti pocinioci i da se otkrije razlog tog napada i nartusavnja tog dana za ljude koji su dosli da odaju pocast svojim najmilijima.

Srbica

pre 8 godina

Zaboravimo ružne stvari i mržnju.Pružimo ruku pomirenja i krenimo zajedno raditi i sarađivati.Mir i stabilnost između naših zemalja je veoma bitno za naš narod.Tako možemo i mirno sarađivati i našem narodu lepo pružiti mnogo toga.

CAS - LEPOG - PONASANJA

pre 8 godina

Koliko vidim da ima jos dosta prepreka da do pomirenja dodje.Srpski poslanici su zahtevali da parlament BiH zvanicno zatrazi od svih nadleznih organa u BIH da hitno ukazu na pocinioce napada u Potocarima na Aleksandra Vucic i utvrde odgovornost svih, u skladu sa njihovim nadleznostima. Zatrazili su i da se parlament BiH izvini Aleksandru Vucic zbog napada. Ali to druga strana nije zelela ni da se nadje na dnevnom redu a kamoli da se ljudski izine.

Ra

pre 8 godina

Bosna bi trebala da pocinioce ovog tela pronadje i adekvatno sanckionise,mimo toga smatram da je vreme da se odnosi izmedju Bosne i Srbije poprave.

Goca

pre 8 godina

Izvinjenje parlamenta je na mestu. Do napada na premijera nije ni trebalo doci,trebalo ga je spreciti,ali kada se to vec desilo onda je izvinjenje normalna i civilizovana stvar.

Seka

pre 8 godina

Vecina naroda zeli pomirenje u nasem regionu. Zbog sakice onih koji to pomirenje ne zele, ne mogu i ne smeju da ispastaju normalni ljudi. Zato ovo izvinjenje dobija na znacaju,jer je to stav vecine.

Lovett6

pre 8 godina

Smatram da je Bosna trebala da obezbedi Vucica tokom njegovom boravka u Srebrenici,ali mi smo i dalje spremni za pomirenje u buducu saradnju,motiv odlaska u Srebrenicu jeste bio poboljsanje odnosa sa BiH,od toga ne treba odustati.

BoDy

pre 8 godina

Bosna bi trebala da pocinioce ovog tela pronadje i adekvatno sanckionise,mimo toga smatram da je vreme da se odnosi izmedju Bosne i Srbije poprave.

werwrko

pre 8 godina

Parlament BIH ne može da funkcioniše jer su se sve tri nacije zakopale u nacionalistočke rovove i prate dogadjaje iz svog ugla a ne ugla prava,pravde , poštenja i borbe za bolji život svih gradjana bez obzira na nacionalnost i veru.Pokušaj ubistva srpskog premijera mogao ih je sve baciti u haos.

Markic

pre 8 godina

Nije nas narod zlopamtilo kao ni nas premijer. Mi cemo preci preko svega, a oni neka se zapitaju ko je tu kriv i zasto. Nadlezni su sad na potezu da osude i sprovedu kaznu pociniocima.

LolaMiki

pre 8 godina

Nije u redu da svi bošnjaci ispaštaju zbog onog što je nekolicina budala uradila, Vučić je i sam to rekao, jer većina želi pomirenje i sa srpske i sa bošnjačke strane.

Rakic

pre 8 godina

Napad koji se dogodio u Srebrenici jeste za osudjivanje,ali smatram da preko toga treba preci i okrenuti se ka buducnosti i saradnji izmedju ove dve zemlje.

Gaga

pre 8 godina

(Jug Bogdan, 23. jul 2015 11:28)
Ma dzaba izvinjenje,kada niko ne snosi posledice..tako ce svaki put se naci neki pametnjakovic da napadne drzavne funkcionere jer zna da nece snositi posledice..ovo je politicki skandal koji ne sme proci ne kaznjeno

Vlajko

pre 8 godina

Posle ovakvog dočeka i ovakvog gostoprimstva sve je suvišno reći,sve što je premijer obećao to je i ispunio,ovakav doček Bošnjaci nisu skoro imali,pa nek cene to.

ulaganje

pre 8 godina

Prihvatice Vucic izvinjenje i zaboraviti na to jer mu je bitniji mir i stabilnost u regionu,ali bi bilo dobro da odgovorne uhapsite i procesuirate..

Zile88

pre 8 godina

Verujem da je ovo napokon korak dalje. Ono sto bi trebalo da vide svoje propuste u bezbedonosom smislu, zato je ocigledno da je to bio organizovani atak na premijera i nasu drzavu.

Sizika

pre 8 godina

Izvinjenje ce imati svoju tezinu kad se pohapse svi oni koji su odgovorni za ovaj sraman napad i tim cinom ce biti pruzen primer da se incidenti poput ovog vise nece desavati.

kazna-za-njih

pre 8 godina

I treba da osudite napada i da se izvinjavate,Vucic ce sigurno zarad mira prihvatiti izvinjenje i zaboraviti na ovo,ali to nije dovoljno.Morate kazniti najostrije odogovorne za ovaj napad ovo ne sme proci nekaznjeno.

Konan

pre 8 godina

Region mora da shvati da zajedno moramo napred, i da ono što je bilo treba ostaviti prošlosti, svačije žrtve poštovati i zajedno krenuti napred. Baš kao Premijer, jedni drugima pružiti ruku.

RANKO

pre 8 godina

Ne smemo dozvoliti da se ovako nesto slicno dogodi jer ipak svima je u interesu da razvijamo zajednicku regionalnu saradnju.Parlament Bosne je odreagovao onako kako je morao.

RANE

pre 8 godina

Predstavnički dom traži od svih nadležnih organa u BiH da hitno utvrde počinioce napada i odgovornost svih osoba u skladu sa njihovim nadležnostima

zet

pre 8 godina

Jedino logično rešenje posle posete funkcionera BiH, još da se procesuiraju počinioci i to će biti pravi odgovor na naše gostoprimstvo.

Bozana Bojic

pre 8 godina

Sramno je ono sto se desilo tj sto je BIH dozvolila onako nesto... Evo sad vidimo kako je njih Vucic docekao. Domacinski i za primer.

qwerty

pre 8 godina

Kako vidim postoji jaka volja da se resi nesporazum izmedju dve strane koji datira sa pocetka 90 godina. Samo ovakvim postupcima kao sto je danas uradio Bosanski, parlament moze garantovati da moze ipak doci do mira i stabilnosti na Balkanu.

takoje

pre 8 godina

Sad posle tih izvinjenja lepo da pohapsite odgovorne i bice sve ok, ne sad da bi oni nesto odlezali kaznu nego da posluze kao primer da se ovo vise ne desava.

Fidija

pre 8 godina

Nadam se da su Bošnjaci konačno shvatili da Srbija ima iskrenu želju da gradi dobrosusedske i prijateljske odnose, a da je ova osuda samo prvi korak njihovog prihvatanja srpske ruke pomirenja.

Sarutobi sensei

pre 8 godina

Ne bih da zakeram ali izvinjenje je moglo da stigne i ranije(kako god bolje ikad nego nikad) a bilo bi lepo da uz izvinjenje dodje i hapsenje i procesuiranje kako pocinioca tako i nalogodavaca.

Kulen

pre 8 godina

Svaki napad je za osudu, ali nadam se da su shvatili juce koga su napali i da nemaju praa na to jer mi nemamo nikakve predrasude prema njima.

Šumadija

pre 8 godina

Taj stepen odgovornosti kod vodećih ljudi pokazuje da smo kao društva i oni kao političari sazreli, a to je dobar znak za budućnost, nikome netreba politika koja se vodila 90-tih ratovi žrtve , nećemo da i naša deca ratuju , politika mira je jedini pravac ka boljoj budućnosti.

Movemaker

pre 8 godina

Pohvalan potez Parlamenta BiH, koji je u duhu pomirenja, ali i minimalan, vazno je da druga strana rezonuje trajne stavove koji vode ka pomirenju!

darko LOL

pre 8 godina

Ja sam ovo licno ocekivao da ce Bosanski parlamen osuditi ovaj napad na premijera. Ovom javnom osudom samo mogu da se jos vise ucvrste odnosi izmedju dve zemlje.

Jug Bogdan

pre 8 godina

Osuda i izvinjenje su lep gest, ali bih ja voleo da vidim konkretne rezultate. Pravi znak da BiH želi prijateljske odnose sa Srbijom biće hapšenje i procesuiranje svih umešanih u napad na Vučića.

Markovic

pre 8 godina

Lepo je ovo cuti da Bosanski parlamen zeli da osudi svaki pokusaj napada na premijera Vucica. Naravno vinovnici ovog dogadjaja moraju sto pre biti procesuirani.

stojanka uzelac

pre 8 godina

Mislim da je ovo ipak korak ka stabilizaciji u regionu.Zaključak vodi ka pomirenju u regionu. Ratovi su davno završeni, to znaju svi, pa i EU.

Hugo

pre 8 godina

Svaki napad je za osudu, ali nadam se da su shvatili juce koga su napali i da nemaju praa na to jer mi nemamo nikakve predrasude prema njima.

Draguljce S

pre 8 godina

Onaj ko dobro, iskreno, realno sagleda sadašnjost ne zaboravljajuci proslost, naći će rešenje za budućnost. Ovo je dobar pocetak.

Miluna

pre 8 godina

Kada je Vucic oprostio i zaboravio na fizicki i psihicki napad koji je preziveo,oprastamo i mi,jer svima je u interesu da vlada mir u regionu!

oktobar

pre 8 godina

Nije bilo potrebe za onim sto se desilo,ali proslo je i to je vazno, i jos vaznije je sto je Vucic poducio kako se treba ponasati prema gostima

klara sara

pre 8 godina

svi nadležni organi u BiH da hitno trebaju da utvrde počinioce napada i da utvrde odgovornost svih osoba - nadam se da rade na tome, ali je i ovo napredak.

TREBA - SPUSTITI - LOPTU - NA - ZEMLJU

pre 8 godina

Nakon one veoma lose slika koju smo gledali samo pre 11 dana iz Potocara, iz situacije koja je mogla da se izrodi u nesto veoma opasno, danas smo imali potpuno dugaciju situaciju. Zvanicni Beograd je i te kako dobro odreagovao, trebalo je smoci snage da nakon onakve sramne i lose slike i onoga sto je trebalo da bude jedno ponizenje pretvori u veoma kvalitetnu posetu sa koje su svi akteri poslali veoma pozitivne poruke, u svet nadam se da ce se saradnja nastaviti, da ce se krenuti konacno ka pomirenju dosta je bilo nesuglasica medju narodima, treba gledati u buducnost.Aleksandra Vucic je kos jednom pokazao o kakvom se ozbiljnom drzavniku radi.

VELIKO - HVALA - NA - KOREKTNOSTI

pre 8 godina

Ovo je samo prvi korak, ali ako se ne nastavi saradnja to nista nece vredeti, mislim da se te cinjenice svesni u BIH. Svakako da raduje cinjenica da ima razuma u parlamentu BiH. Valjda ce nam svima krenuti na bolje. Dosta je bilo sukoba i rada u korist sopstevene stete.Put kojim treba da idemo je put mira, stabilnosti i buducnosti.

биберче

pre 8 godina

Прошло је и то... Идемо даље. ако је Вучић толерантан и прешао преко тога без много помпе и галаме, а његов је живот био у питању, што небисмо и ми. Свака част премијеру.

T Simovic

pre 8 godina

Raduje činjenica da ima razuma u parlamentu BiH. Valjda će nam svima krenuti na bolje. Dosta je bilo sukoba i rada u korist sopstevene štete.

lionel mesi

pre 8 godina

Nije Vucic cekao da mu skupstina kaze da preko svega treba preci mirne glave, u samom danu kada je napadnut i kada je za dlaku izbegao linc od strane muslimana , sve je prihvatio i ruku pomirenja nije povukao

Milica

pre 8 godina

Molim, hvala, izvini. Čarobne reči za dobrobit svih. Pozdravljam gest, ne može da smeta za bolje odnose između naroda na ovim prostorima.

Vb

pre 8 godina

Svaka čast za osudu događaja, ali počinioci su poznati. Neka pitaju MUP RS - daće im i imena i prezimena i adrese počinioca. Samo treba da ih privedu i ne puštaju odmah nakon toga.

Milan

pre 8 godina

Svaka vrsta izvinjenja je u cilju dobre saradnje i nastavka napretka u Srbiji i regionu. Svaka cast domacinu u organizovanju doceka Bosnjaka.

keza

pre 8 godina

U duhu dobrosusedskih odnosa premijer je napad u Srebrenici ostavio u proslosti i nijednog trenutka nije pomenut prilikom posete clanova predsednistva BiH.

Kosta

pre 8 godina

Nakon napada premijera u Potočarima stvari se kreću u pozitivnom pravcu ali će trebati dosta truda i vremena da do pomirenja dodje jer postoje snage kojima mir ne odgovara.

Markic

pre 8 godina

Nije nas narod zlopamtilo kao ni nas premijer. Mi cemo preci preko svega, a oni neka se zapitaju ko je tu kriv i zasto. Nadlezni su sad na potezu da osude i sprovedu kaznu pociniocima.

takoje

pre 8 godina

Sad posle tih izvinjenja lepo da pohapsite odgovorne i bice sve ok, ne sad da bi oni nesto odlezali kaznu nego da posluze kao primer da se ovo vise ne desava.

werwrko

pre 8 godina

Parlament BIH ne može da funkcioniše jer su se sve tri nacije zakopale u nacionalistočke rovove i prate dogadjaje iz svog ugla a ne ugla prava,pravde , poštenja i borbe za bolji život svih gradjana bez obzira na nacionalnost i veru.Pokušaj ubistva srpskog premijera mogao ih je sve baciti u haos.

Seka

pre 8 godina

Vecina naroda zeli pomirenje u nasem regionu. Zbog sakice onih koji to pomirenje ne zele, ne mogu i ne smeju da ispastaju normalni ljudi. Zato ovo izvinjenje dobija na znacaju,jer je to stav vecine.

Rakic

pre 8 godina

Napad koji se dogodio u Srebrenici jeste za osudjivanje,ali smatram da preko toga treba preci i okrenuti se ka buducnosti i saradnji izmedju ove dve zemlje.

LolaMiki

pre 8 godina

Nije u redu da svi bošnjaci ispaštaju zbog onog što je nekolicina budala uradila, Vučić je i sam to rekao, jer većina želi pomirenje i sa srpske i sa bošnjačke strane.

Milica

pre 8 godina

Molim, hvala, izvini. Čarobne reči za dobrobit svih. Pozdravljam gest, ne može da smeta za bolje odnose između naroda na ovim prostorima.

Lovett6

pre 8 godina

Smatram da je Bosna trebala da obezbedi Vucica tokom njegovom boravka u Srebrenici,ali mi smo i dalje spremni za pomirenje u buducu saradnju,motiv odlaska u Srebrenicu jeste bio poboljsanje odnosa sa BiH,od toga ne treba odustati.

BoDy

pre 8 godina

Bosna bi trebala da pocinioce ovog tela pronadje i adekvatno sanckionise,mimo toga smatram da je vreme da se odnosi izmedju Bosne i Srbije poprave.

Ra

pre 8 godina

Bosna bi trebala da pocinioce ovog tela pronadje i adekvatno sanckionise,mimo toga smatram da je vreme da se odnosi izmedju Bosne i Srbije poprave.

Milan

pre 8 godina

Svaka vrsta izvinjenja je u cilju dobre saradnje i nastavka napretka u Srbiji i regionu. Svaka cast domacinu u organizovanju doceka Bosnjaka.

Konan

pre 8 godina

Region mora da shvati da zajedno moramo napred, i da ono što je bilo treba ostaviti prošlosti, svačije žrtve poštovati i zajedno krenuti napred. Baš kao Premijer, jedni drugima pružiti ruku.

zet

pre 8 godina

Jedino logično rešenje posle posete funkcionera BiH, još da se procesuiraju počinioci i to će biti pravi odgovor na naše gostoprimstvo.

Kosta

pre 8 godina

Nakon napada premijera u Potočarima stvari se kreću u pozitivnom pravcu ali će trebati dosta truda i vremena da do pomirenja dodje jer postoje snage kojima mir ne odgovara.

keza

pre 8 godina

U duhu dobrosusedskih odnosa premijer je napad u Srebrenici ostavio u proslosti i nijednog trenutka nije pomenut prilikom posete clanova predsednistva BiH.

Miluna

pre 8 godina

Kada je Vucic oprostio i zaboravio na fizicki i psihicki napad koji je preziveo,oprastamo i mi,jer svima je u interesu da vlada mir u regionu!

Vb

pre 8 godina

Svaka čast za osudu događaja, ali počinioci su poznati. Neka pitaju MUP RS - daće im i imena i prezimena i adrese počinioca. Samo treba da ih privedu i ne puštaju odmah nakon toga.

RANKO

pre 8 godina

Ne smemo dozvoliti da se ovako nesto slicno dogodi jer ipak svima je u interesu da razvijamo zajednicku regionalnu saradnju.Parlament Bosne je odreagovao onako kako je morao.

Sizika

pre 8 godina

Izvinjenje ce imati svoju tezinu kad se pohapse svi oni koji su odgovorni za ovaj sraman napad i tim cinom ce biti pruzen primer da se incidenti poput ovog vise nece desavati.

T Simovic

pre 8 godina

Raduje činjenica da ima razuma u parlamentu BiH. Valjda će nam svima krenuti na bolje. Dosta je bilo sukoba i rada u korist sopstevene štete.

Draguljce S

pre 8 godina

Onaj ko dobro, iskreno, realno sagleda sadašnjost ne zaboravljajuci proslost, naći će rešenje za budućnost. Ovo je dobar pocetak.

TREBA - SPUSTITI - LOPTU - NA - ZEMLJU

pre 8 godina

Nakon one veoma lose slika koju smo gledali samo pre 11 dana iz Potocara, iz situacije koja je mogla da se izrodi u nesto veoma opasno, danas smo imali potpuno dugaciju situaciju. Zvanicni Beograd je i te kako dobro odreagovao, trebalo je smoci snage da nakon onakve sramne i lose slike i onoga sto je trebalo da bude jedno ponizenje pretvori u veoma kvalitetnu posetu sa koje su svi akteri poslali veoma pozitivne poruke, u svet nadam se da ce se saradnja nastaviti, da ce se krenuti konacno ka pomirenju dosta je bilo nesuglasica medju narodima, treba gledati u buducnost.Aleksandra Vucic je kos jednom pokazao o kakvom se ozbiljnom drzavniku radi.

Kulen

pre 8 godina

Svaki napad je za osudu, ali nadam se da su shvatili juce koga su napali i da nemaju praa na to jer mi nemamo nikakve predrasude prema njima.

Markovic

pre 8 godina

Lepo je ovo cuti da Bosanski parlamen zeli da osudi svaki pokusaj napada na premijera Vucica. Naravno vinovnici ovog dogadjaja moraju sto pre biti procesuirani.

stojanka uzelac

pre 8 godina

Mislim da je ovo ipak korak ka stabilizaciji u regionu.Zaključak vodi ka pomirenju u regionu. Ratovi su davno završeni, to znaju svi, pa i EU.

Hugo

pre 8 godina

Svaki napad je za osudu, ali nadam se da su shvatili juce koga su napali i da nemaju praa na to jer mi nemamo nikakve predrasude prema njima.

darko LOL

pre 8 godina

Ja sam ovo licno ocekivao da ce Bosanski parlamen osuditi ovaj napad na premijera. Ovom javnom osudom samo mogu da se jos vise ucvrste odnosi izmedju dve zemlje.

Sarutobi sensei

pre 8 godina

Ne bih da zakeram ali izvinjenje je moglo da stigne i ranije(kako god bolje ikad nego nikad) a bilo bi lepo da uz izvinjenje dodje i hapsenje i procesuiranje kako pocinioca tako i nalogodavaca.

klara sara

pre 8 godina

svi nadležni organi u BiH da hitno trebaju da utvrde počinioce napada i da utvrde odgovornost svih osoba - nadam se da rade na tome, ali je i ovo napredak.

qwerty

pre 8 godina

Kako vidim postoji jaka volja da se resi nesporazum izmedju dve strane koji datira sa pocetka 90 godina. Samo ovakvim postupcima kao sto je danas uradio Bosanski, parlament moze garantovati da moze ipak doci do mira i stabilnosti na Balkanu.

Goca

pre 8 godina

Izvinjenje parlamenta je na mestu. Do napada na premijera nije ni trebalo doci,trebalo ga je spreciti,ali kada se to vec desilo onda je izvinjenje normalna i civilizovana stvar.

Movemaker

pre 8 godina

Pohvalan potez Parlamenta BiH, koji je u duhu pomirenja, ali i minimalan, vazno je da druga strana rezonuje trajne stavove koji vode ka pomirenju!

lionel mesi

pre 8 godina

Nije Vucic cekao da mu skupstina kaze da preko svega treba preci mirne glave, u samom danu kada je napadnut i kada je za dlaku izbegao linc od strane muslimana , sve je prihvatio i ruku pomirenja nije povukao

биберче

pre 8 godina

Прошло је и то... Идемо даље. ако је Вучић толерантан и прешао преко тога без много помпе и галаме, а његов је живот био у питању, што небисмо и ми. Свака част премијеру.

Šumadija

pre 8 godina

Taj stepen odgovornosti kod vodećih ljudi pokazuje da smo kao društva i oni kao političari sazreli, a to je dobar znak za budućnost, nikome netreba politika koja se vodila 90-tih ratovi žrtve , nećemo da i naša deca ratuju , politika mira je jedini pravac ka boljoj budućnosti.

VELIKO - HVALA - NA - KOREKTNOSTI

pre 8 godina

Ovo je samo prvi korak, ali ako se ne nastavi saradnja to nista nece vredeti, mislim da se te cinjenice svesni u BIH. Svakako da raduje cinjenica da ima razuma u parlamentu BiH. Valjda ce nam svima krenuti na bolje. Dosta je bilo sukoba i rada u korist sopstevene stete.Put kojim treba da idemo je put mira, stabilnosti i buducnosti.

oktobar

pre 8 godina

Nije bilo potrebe za onim sto se desilo,ali proslo je i to je vazno, i jos vaznije je sto je Vucic poducio kako se treba ponasati prema gostima

Fidija

pre 8 godina

Nadam se da su Bošnjaci konačno shvatili da Srbija ima iskrenu želju da gradi dobrosusedske i prijateljske odnose, a da je ova osuda samo prvi korak njihovog prihvatanja srpske ruke pomirenja.

Jug Bogdan

pre 8 godina

Osuda i izvinjenje su lep gest, ali bih ja voleo da vidim konkretne rezultate. Pravi znak da BiH želi prijateljske odnose sa Srbijom biće hapšenje i procesuiranje svih umešanih u napad na Vučića.

Bozana Bojic

pre 8 godina

Sramno je ono sto se desilo tj sto je BIH dozvolila onako nesto... Evo sad vidimo kako je njih Vucic docekao. Domacinski i za primer.

Vlajko

pre 8 godina

Posle ovakvog dočeka i ovakvog gostoprimstva sve je suvišno reći,sve što je premijer obećao to je i ispunio,ovakav doček Bošnjaci nisu skoro imali,pa nek cene to.

ulaganje

pre 8 godina

Prihvatice Vucic izvinjenje i zaboraviti na to jer mu je bitniji mir i stabilnost u regionu,ali bi bilo dobro da odgovorne uhapsite i procesuirate..

CAS - LEPOG - PONASANJA

pre 8 godina

Koliko vidim da ima jos dosta prepreka da do pomirenja dodje.Srpski poslanici su zahtevali da parlament BiH zvanicno zatrazi od svih nadleznih organa u BIH da hitno ukazu na pocinioce napada u Potocarima na Aleksandra Vucic i utvrde odgovornost svih, u skladu sa njihovim nadleznostima. Zatrazili su i da se parlament BiH izvini Aleksandru Vucic zbog napada. Ali to druga strana nije zelela ni da se nadje na dnevnom redu a kamoli da se ljudski izine.

kazna-za-njih

pre 8 godina

I treba da osudite napada i da se izvinjavate,Vucic ce sigurno zarad mira prihvatiti izvinjenje i zaboraviti na ovo,ali to nije dovoljno.Morate kazniti najostrije odogovorne za ovaj napad ovo ne sme proci nekaznjeno.

Gaga

pre 8 godina

(Jug Bogdan, 23. jul 2015 11:28)
Ma dzaba izvinjenje,kada niko ne snosi posledice..tako ce svaki put se naci neki pametnjakovic da napadne drzavne funkcionere jer zna da nece snositi posledice..ovo je politicki skandal koji ne sme proci ne kaznjeno

Zile88

pre 8 godina

Verujem da je ovo napokon korak dalje. Ono sto bi trebalo da vide svoje propuste u bezbedonosom smislu, zato je ocigledno da je to bio organizovani atak na premijera i nasu drzavu.

RANE

pre 8 godina

Predstavnički dom traži od svih nadležnih organa u BiH da hitno utvrde počinioce napada i odgovornost svih osoba u skladu sa njihovim nadležnostima

Srbica

pre 8 godina

Zaboravimo ružne stvari i mržnju.Pružimo ruku pomirenja i krenimo zajedno raditi i sarađivati.Mir i stabilnost između naših zemalja je veoma bitno za naš narod.Tako možemo i mirno sarađivati i našem narodu lepo pružiti mnogo toga.

Draganaris

pre 8 godina

Svaka cast na izvinjenju i sto ostro osudjujete al treba da se nadju ti pocinioci i da se otkrije razlog tog napada i nartusavnja tog dana za ljude koji su dosli da odaju pocast svojim najmilijima.

Igor

pre 8 godina

Samo ovakvim postupcima kao sto je danas uradio Bosanski, parlament moze garantovati da moze ipak doci do mira i stabilnosti na Balkanu.

Markic

pre 8 godina

Nije nas narod zlopamtilo kao ni nas premijer. Mi cemo preci preko svega, a oni neka se zapitaju ko je tu kriv i zasto. Nadlezni su sad na potezu da osude i sprovedu kaznu pociniocima.

LolaMiki

pre 8 godina

Nije u redu da svi bošnjaci ispaštaju zbog onog što je nekolicina budala uradila, Vučić je i sam to rekao, jer većina želi pomirenje i sa srpske i sa bošnjačke strane.

Milan

pre 8 godina

Svaka vrsta izvinjenja je u cilju dobre saradnje i nastavka napretka u Srbiji i regionu. Svaka cast domacinu u organizovanju doceka Bosnjaka.

биберче

pre 8 godina

Прошло је и то... Идемо даље. ако је Вучић толерантан и прешао преко тога без много помпе и галаме, а његов је живот био у питању, што небисмо и ми. Свака част премијеру.

TREBA - SPUSTITI - LOPTU - NA - ZEMLJU

pre 8 godina

Nakon one veoma lose slika koju smo gledali samo pre 11 dana iz Potocara, iz situacije koja je mogla da se izrodi u nesto veoma opasno, danas smo imali potpuno dugaciju situaciju. Zvanicni Beograd je i te kako dobro odreagovao, trebalo je smoci snage da nakon onakve sramne i lose slike i onoga sto je trebalo da bude jedno ponizenje pretvori u veoma kvalitetnu posetu sa koje su svi akteri poslali veoma pozitivne poruke, u svet nadam se da ce se saradnja nastaviti, da ce se krenuti konacno ka pomirenju dosta je bilo nesuglasica medju narodima, treba gledati u buducnost.Aleksandra Vucic je kos jednom pokazao o kakvom se ozbiljnom drzavniku radi.

CAS - LEPOG - PONASANJA

pre 8 godina

Koliko vidim da ima jos dosta prepreka da do pomirenja dodje.Srpski poslanici su zahtevali da parlament BiH zvanicno zatrazi od svih nadleznih organa u BIH da hitno ukazu na pocinioce napada u Potocarima na Aleksandra Vucic i utvrde odgovornost svih, u skladu sa njihovim nadleznostima. Zatrazili su i da se parlament BiH izvini Aleksandru Vucic zbog napada. Ali to druga strana nije zelela ni da se nadje na dnevnom redu a kamoli da se ljudski izine.

keza

pre 8 godina

U duhu dobrosusedskih odnosa premijer je napad u Srebrenici ostavio u proslosti i nijednog trenutka nije pomenut prilikom posete clanova predsednistva BiH.

Kosta

pre 8 godina

Nakon napada premijera u Potočarima stvari se kreću u pozitivnom pravcu ali će trebati dosta truda i vremena da do pomirenja dodje jer postoje snage kojima mir ne odgovara.

Vb

pre 8 godina

Svaka čast za osudu događaja, ali počinioci su poznati. Neka pitaju MUP RS - daće im i imena i prezimena i adrese počinioca. Samo treba da ih privedu i ne puštaju odmah nakon toga.

T Simovic

pre 8 godina

Raduje činjenica da ima razuma u parlamentu BiH. Valjda će nam svima krenuti na bolje. Dosta je bilo sukoba i rada u korist sopstevene štete.

Milica

pre 8 godina

Molim, hvala, izvini. Čarobne reči za dobrobit svih. Pozdravljam gest, ne može da smeta za bolje odnose između naroda na ovim prostorima.

lionel mesi

pre 8 godina

Nije Vucic cekao da mu skupstina kaze da preko svega treba preci mirne glave, u samom danu kada je napadnut i kada je za dlaku izbegao linc od strane muslimana , sve je prihvatio i ruku pomirenja nije povukao

klara sara

pre 8 godina

svi nadležni organi u BiH da hitno trebaju da utvrde počinioce napada i da utvrde odgovornost svih osoba - nadam se da rade na tome, ali je i ovo napredak.

Draguljce S

pre 8 godina

Onaj ko dobro, iskreno, realno sagleda sadašnjost ne zaboravljajuci proslost, naći će rešenje za budućnost. Ovo je dobar pocetak.

stojanka uzelac

pre 8 godina

Mislim da je ovo ipak korak ka stabilizaciji u regionu.Zaključak vodi ka pomirenju u regionu. Ratovi su davno završeni, to znaju svi, pa i EU.

VELIKO - HVALA - NA - KOREKTNOSTI

pre 8 godina

Ovo je samo prvi korak, ali ako se ne nastavi saradnja to nista nece vredeti, mislim da se te cinjenice svesni u BIH. Svakako da raduje cinjenica da ima razuma u parlamentu BiH. Valjda ce nam svima krenuti na bolje. Dosta je bilo sukoba i rada u korist sopstevene stete.Put kojim treba da idemo je put mira, stabilnosti i buducnosti.

oktobar

pre 8 godina

Nije bilo potrebe za onim sto se desilo,ali proslo je i to je vazno, i jos vaznije je sto je Vucic poducio kako se treba ponasati prema gostima

Hugo

pre 8 godina

Svaki napad je za osudu, ali nadam se da su shvatili juce koga su napali i da nemaju praa na to jer mi nemamo nikakve predrasude prema njima.

Miluna

pre 8 godina

Kada je Vucic oprostio i zaboravio na fizicki i psihicki napad koji je preziveo,oprastamo i mi,jer svima je u interesu da vlada mir u regionu!

Sarutobi sensei

pre 8 godina

Ne bih da zakeram ali izvinjenje je moglo da stigne i ranije(kako god bolje ikad nego nikad) a bilo bi lepo da uz izvinjenje dodje i hapsenje i procesuiranje kako pocinioca tako i nalogodavaca.

Jug Bogdan

pre 8 godina

Osuda i izvinjenje su lep gest, ali bih ja voleo da vidim konkretne rezultate. Pravi znak da BiH želi prijateljske odnose sa Srbijom biće hapšenje i procesuiranje svih umešanih u napad na Vučića.

Bozana Bojic

pre 8 godina

Sramno je ono sto se desilo tj sto je BIH dozvolila onako nesto... Evo sad vidimo kako je njih Vucic docekao. Domacinski i za primer.

Kulen

pre 8 godina

Svaki napad je za osudu, ali nadam se da su shvatili juce koga su napali i da nemaju praa na to jer mi nemamo nikakve predrasude prema njima.

darko LOL

pre 8 godina

Ja sam ovo licno ocekivao da ce Bosanski parlamen osuditi ovaj napad na premijera. Ovom javnom osudom samo mogu da se jos vise ucvrste odnosi izmedju dve zemlje.

Markovic

pre 8 godina

Lepo je ovo cuti da Bosanski parlamen zeli da osudi svaki pokusaj napada na premijera Vucica. Naravno vinovnici ovog dogadjaja moraju sto pre biti procesuirani.

Movemaker

pre 8 godina

Pohvalan potez Parlamenta BiH, koji je u duhu pomirenja, ali i minimalan, vazno je da druga strana rezonuje trajne stavove koji vode ka pomirenju!

Fidija

pre 8 godina

Nadam se da su Bošnjaci konačno shvatili da Srbija ima iskrenu želju da gradi dobrosusedske i prijateljske odnose, a da je ova osuda samo prvi korak njihovog prihvatanja srpske ruke pomirenja.

qwerty

pre 8 godina

Kako vidim postoji jaka volja da se resi nesporazum izmedju dve strane koji datira sa pocetka 90 godina. Samo ovakvim postupcima kao sto je danas uradio Bosanski, parlament moze garantovati da moze ipak doci do mira i stabilnosti na Balkanu.

Šumadija

pre 8 godina

Taj stepen odgovornosti kod vodećih ljudi pokazuje da smo kao društva i oni kao političari sazreli, a to je dobar znak za budućnost, nikome netreba politika koja se vodila 90-tih ratovi žrtve , nećemo da i naša deca ratuju , politika mira je jedini pravac ka boljoj budućnosti.

takoje

pre 8 godina

Sad posle tih izvinjenja lepo da pohapsite odgovorne i bice sve ok, ne sad da bi oni nesto odlezali kaznu nego da posluze kao primer da se ovo vise ne desava.

RANKO

pre 8 godina

Ne smemo dozvoliti da se ovako nesto slicno dogodi jer ipak svima je u interesu da razvijamo zajednicku regionalnu saradnju.Parlament Bosne je odreagovao onako kako je morao.

RANE

pre 8 godina

Predstavnički dom traži od svih nadležnih organa u BiH da hitno utvrde počinioce napada i odgovornost svih osoba u skladu sa njihovim nadležnostima

Konan

pre 8 godina

Region mora da shvati da zajedno moramo napred, i da ono što je bilo treba ostaviti prošlosti, svačije žrtve poštovati i zajedno krenuti napred. Baš kao Premijer, jedni drugima pružiti ruku.

zet

pre 8 godina

Jedino logično rešenje posle posete funkcionera BiH, još da se procesuiraju počinioci i to će biti pravi odgovor na naše gostoprimstvo.

Sizika

pre 8 godina

Izvinjenje ce imati svoju tezinu kad se pohapse svi oni koji su odgovorni za ovaj sraman napad i tim cinom ce biti pruzen primer da se incidenti poput ovog vise nece desavati.

kazna-za-njih

pre 8 godina

I treba da osudite napada i da se izvinjavate,Vucic ce sigurno zarad mira prihvatiti izvinjenje i zaboraviti na ovo,ali to nije dovoljno.Morate kazniti najostrije odogovorne za ovaj napad ovo ne sme proci nekaznjeno.

Vlajko

pre 8 godina

Posle ovakvog dočeka i ovakvog gostoprimstva sve je suvišno reći,sve što je premijer obećao to je i ispunio,ovakav doček Bošnjaci nisu skoro imali,pa nek cene to.

ulaganje

pre 8 godina

Prihvatice Vucic izvinjenje i zaboraviti na to jer mu je bitniji mir i stabilnost u regionu,ali bi bilo dobro da odgovorne uhapsite i procesuirate..

Zile88

pre 8 godina

Verujem da je ovo napokon korak dalje. Ono sto bi trebalo da vide svoje propuste u bezbedonosom smislu, zato je ocigledno da je to bio organizovani atak na premijera i nasu drzavu.

Gaga

pre 8 godina

(Jug Bogdan, 23. jul 2015 11:28)
Ma dzaba izvinjenje,kada niko ne snosi posledice..tako ce svaki put se naci neki pametnjakovic da napadne drzavne funkcionere jer zna da nece snositi posledice..ovo je politicki skandal koji ne sme proci ne kaznjeno

Rakic

pre 8 godina

Napad koji se dogodio u Srebrenici jeste za osudjivanje,ali smatram da preko toga treba preci i okrenuti se ka buducnosti i saradnji izmedju ove dve zemlje.

werwrko

pre 8 godina

Parlament BIH ne može da funkcioniše jer su se sve tri nacije zakopale u nacionalistočke rovove i prate dogadjaje iz svog ugla a ne ugla prava,pravde , poštenja i borbe za bolji život svih gradjana bez obzira na nacionalnost i veru.Pokušaj ubistva srpskog premijera mogao ih je sve baciti u haos.

Seka

pre 8 godina

Vecina naroda zeli pomirenje u nasem regionu. Zbog sakice onih koji to pomirenje ne zele, ne mogu i ne smeju da ispastaju normalni ljudi. Zato ovo izvinjenje dobija na znacaju,jer je to stav vecine.

BoDy

pre 8 godina

Bosna bi trebala da pocinioce ovog tela pronadje i adekvatno sanckionise,mimo toga smatram da je vreme da se odnosi izmedju Bosne i Srbije poprave.

Lovett6

pre 8 godina

Smatram da je Bosna trebala da obezbedi Vucica tokom njegovom boravka u Srebrenici,ali mi smo i dalje spremni za pomirenje u buducu saradnju,motiv odlaska u Srebrenicu jeste bio poboljsanje odnosa sa BiH,od toga ne treba odustati.

Goca

pre 8 godina

Izvinjenje parlamenta je na mestu. Do napada na premijera nije ni trebalo doci,trebalo ga je spreciti,ali kada se to vec desilo onda je izvinjenje normalna i civilizovana stvar.

Ra

pre 8 godina

Bosna bi trebala da pocinioce ovog tela pronadje i adekvatno sanckionise,mimo toga smatram da je vreme da se odnosi izmedju Bosne i Srbije poprave.

Srbica

pre 8 godina

Zaboravimo ružne stvari i mržnju.Pružimo ruku pomirenja i krenimo zajedno raditi i sarađivati.Mir i stabilnost između naših zemalja je veoma bitno za naš narod.Tako možemo i mirno sarađivati i našem narodu lepo pružiti mnogo toga.

Draganaris

pre 8 godina

Svaka cast na izvinjenju i sto ostro osudjujete al treba da se nadju ti pocinioci i da se otkrije razlog tog napada i nartusavnja tog dana za ljude koji su dosli da odaju pocast svojim najmilijima.

Igor

pre 8 godina

Samo ovakvim postupcima kao sto je danas uradio Bosanski, parlament moze garantovati da moze ipak doci do mira i stabilnosti na Balkanu.