Nedelja, 19.07.2015.

00:48

"Branimo srpski narod koliko on sebe brani"

Direktor Ruskog instituta za strateška istraživanja Leonid Rešetnjikov izjavio je da ne postoji cena za uloženi veto Rusije na rezoluciju o Srebrenici.

Izvor: Tanjug

"Branimo srpski narod koliko on sebe brani" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

KoleM

pre 8 godina

Rusi nas brane da nas ne žulja nafta pa je svu izvadiše, naravno da nam ne plaćaju tu naftu. U pitanju je 10 miliona barela godišnje!!!

Unknown.MNE

pre 8 godina

Interesantno je da su u ''paktu'' protiv Rusije sve zemlje koje su zadnjih hiljadu godina pokusavale da osvoje Rusiju o.O

I treba da se plase Rusije dok su zivi. Tako je kad nekoga maltretiras u mladosti pa onda taj ojaca kasnije onda te cio zivot strah od njega da te dje ne premlati.
Klasican primjer Svedska, Poljska, dio Ukrajine i ostale balticke i zapadno-evropske zemlje.

Sustina svega sto se desava zadnjih 100 god je upravo to, strah od osvete Rusije nad Evropom, a Ruse bole brige za to realno :D

Žaki

pre 8 godina

Kakva je ovo demagogija? Šta znači branimo narod koliko se on samo brani? Čime obična raja da se brani od mehanizama sistema koji je bacaka tamo amo bez daha nas išta pita? Ili pomažite ili ćutite!!

muuuuu...

pre 8 godina

..."Branimo srpski narod koliko on sebe brani"...

Hoće da kaže: Oni ne rade NIŠTA u interesu srpskog naroda!...
To samo ovima ovde nije jasno, jer su zauzeti sisanjem vesla.

francuskasobaricasd

pre 8 godina

Da je Rusija bila toliko agresivna, koliko je predsatvlja Zapad, priznala bi Abhaziju, Osetiju i pripojila Krim pre nego što je Zapad priznao Kosovo, a ne bi, kao što je, iskoristila slučaj Kosova da tumači međunarodno pravo isto kao i Zapad, pa bi Kosovo, verovatno, još bilo u sastavu Srbije...

tony

pre 8 godina

stalno citam - "nato na granicama rusije, nato na granicama rusije... ". mantrate o tome i drzite se toga kao pijan plota a nato je vec godinama na granici rusije. nije amerima potrebna evropa da izadje na granicu sa rusijom. pa pobogu, te dve drzave se granice a granica je duga preko 3k km. beringov moreuz, mala i velika diomeda... pa ako im je sibir cilj mogu da krenu sa te strane, blize im je, a mogu da ih dohvate bez problema i preko severnog pola. obnovite malo gradivo iz geografije.

bice bolje

pre 8 godina

Treba da se okrenemo sebi i zapadu. Daleko je Rusija, a ne verujem da bi se iko mesao da zatreba vojna pomoc, opet bi bili sami protiv celog zapada. Okanimo se gluposti, srbija je u evropi i deo je zapadne kulture i civilizacije, kosovo cak i da priznamo nece biti drzava jos 100 godina, mada niko ni ne trazi to od nas. Nazalost rusija jeste ugrozena na jedan nacin, to sto se nato previse priblizio njenim granicama, ali ne verujem da iko normalan zeli da napadne rusiju, i da je posle nuklearnog oruzija rat postao besmislen.

alo

pre 8 godina

""Izvan Rusije živi 25 miliona Rusa i oko toga se i vodi sukob u Ukrajini pošto su i tamo granice veštačke", kazao je on i dodao da "takve mogu postojati neko vreme, jer ne možete veštački podeliti jedan narod". "

Pazite vi Rusi sa ovakvim izjavama, pošto ćete samo štetu učiniti sebi, a i Srbiji. Možda bi Srbija onda mogla da dobije deo Bosne, ali bi sigurno izgubila deo Vojvodine. Pošto su, kao što je rekao, granice zaista veštačke.

Kosovska Mitrovica

pre 8 godina

Pamtimo kako ste nas 1999 branili i vise nego mi sami sebe . Licemeri jedni nista bolji niste od zapadnjaka nad nama naplacujete svoje sitne interese i jedni i drugi i ne samo nad nama vec nad svim slabim balkanskim zemljama koje svojatate zajedno dok mi meso jedni drugima cupamo kao neandrtalci.

Teutonac-Marsovac

pre 8 godina

Ovu vest drzati na naslovnim stranama dugo vremena, kao podsetnik sta nas ceka.
(Srbenda)

\ko zna da cita, ceka te Milosevic-Seselj, ops Vucic-Dacic ideologija netrpeljivosti, iskljucivosti, anti-zapadna politika za racun Rusa kojoj se
tepa "borba"

Srdjan

pre 8 godina

Srbija se branila devedesetih od celog zapada dok ste nam vi principijelno zavodili sankcije i prodavali nas kada god ste mogli. Gde je tada bila vasa pomoc? Sta biste vi sada, da opet nadjete ovde neku budalu da ratuje protiv celog sveta da se opet malo zaklonite iza nas?

Ne, posledica vase politike je da sada imate neprijateljske trupe na svojim granicama. Resavajte svoje probleme sa zapadom bez nas.

bojan

pre 8 godina

ovo treba shvatiti ovako: mi, (rusi, ali i ameri, eu, kurte, murte...) ćemo da gledamo svoje interese, uvek i svuda, a ako se to poklopi delom i sa vašim interesima, dragi naši prijatelji i braćo srbi - pa sjajno.
kad bismo mi (raja, ne autoboti komentatori) samo još shvatili da "prijatelj" NE POSTOJI u diplomatiji...
a jako volim kad neko pominje veštačke granice, veštačke države i narode... jeste, sve su to bogom dane stvari. bog ih direktno stvorio odmah nakon razdvajanja svetlosti od tame.

budiboksnama

pre 8 godina

kakva dobra formulacija "branimo vas koliko se (vec) sami branite"! dakle, ne branite nas nimalo, a i od koga i zasto, ali nas i ne ostavljate na miru - sto je mnogo neprijatnije

zoran1965

pre 8 godina

ponovo kreće raspirivanje rusofilije i silovanje svesti...
u srbiji ništa novo...
a to što se sve lošije živi, i što gazde i njihovi sinovi imaju već pravo da gaze kolima raju...to nema veze

Vitez

pre 8 godina

Kaze granice nisu konacne... Lijepo. U svakom slucaju neki buduci sukob na Balkanu odnosno krajnji rezultat ce za Srbiju biti win win situacija - na ovaj ili onaj nacin ce se ostvariti srpski san o svim Srbima u jednoj drzavi.

Martin

pre 8 godina

pa ako ovaj lik kaze,da su ovde vestacke granice u prevodu znaci da podrzava i veliku Albaniju,jer tamo gde zive Albanci tamo je i Albanija,tj.komplet Kosovo i skoro po Makedonije + Albanija...

mattko

pre 8 godina

Jos jedno upaljeno palidrvce sibice baceno pod buduci oganj na Z.Balkanu.
Izmestiti rar sto dalje od granica Rusije je skrivena poruka ove izjave koja govori prvenstveno o 25 miliona Rusa izvan granica Rusije.Skidanje sankcija Rusiji bi dovela do toga da ovakvi stavovi nestanu kao da nisu nikada ni postojali.Mi smo trava u sukobu slonova.

а може и овако

pre 8 godina

Ау тешко нама ако овог лика неко слуша у Русији. Ја бих и њега а и овдашње русофиле питао колико генерација ти Руси о којима се прича живе у тим државама. Да нису то они које је Стаљин расељавао по суседним државама и остављао их ту а Путин држи као реметнички фактор и користи њихову наводну угроженост. За исток Украјине се зна једини који су угрожени су Украјинци јер им је забрањена школа на матерњем језику, по институцијама на улици се искључиво говори руски. Ја му предлажем да види мало по САД да ли су и тамо угрожена права Руса па да их заштите као у Украјини, Грузији, Молдавији.

Igor

pre 8 godina

Potpuno je jasno da Rusija mora i treba da gleda prvenstveno svoje interese. Ljubav između dva naroda je apstrakcija. Ipak, stoji činjenica da je Rusija često Srbe pomagala, a kada nije, nije im otežavala situaciju za razliku od ostalih "prijatelja" koji su ih nekoliko puta bombardovali u 20 veku, a učestvovali su i u genocidu nad Srbima,pa bi to činili i sutra bez griže savesti ako bi im to ustrebalo. Rusija, kaže ovaj naučnik, očekuje da Srbija prvo nešto zatraži, pa da Rusija da pozitivan signal.To je na prvi pogled logično i opravdano.Međutim, Srbija nije uvek u situaciji da svoju volju jasno saopšti, jer je pod velikim pritiskom, pa je za očekivati da će Rusija ipak vući i samostalne poteze kada to njoj bude odgovaralo bez obzira na to kakav će trenutni stav o određenom pitanju imati politički establishment Srbije .

Srbija je srce Afrike!

pre 8 godina

Pravoslavna braca(bacuske I grci) nam prvi zabijaju noz u ledja!Bacuske nam uveli sankcije,grci priznali kosovo I naplacivali papreno vize,cisto da podsetim ove sns botove sa amnezijom.

e-krem

pre 8 godina

Steta sto nije do kraja sve obrazlozio.Mozda bi tako i saznali zasto su svi pametni od njih pobegli ali eto nisu Ruje sasvim sami,imaju principe.

Patria

pre 8 godina

tokom svoje dvestogodisnje istorije srbija je 75% svog vremena provela kao saveznik zapadnih sila, bilo da su to francuska, austrija, engleska, amerika, u svakom slucaju velike sile. jedan mali dasak saveza sa rusima bio je tokom dolaska karadjordjevica na vlast, i posle oktobarske revolucije tu se ta prica zavrsava. rusija je UVEK bila protiv srpskih interesa, i uvek ju je gurala u katastroficne dogadjaje, ili ju je za diplomatskim stolom ostavljala na milost i nemilost protivnicima ispunjavajuci preko njenih ledja svoje zahteve. setimo se pravljenja velike bugarske, pomoci ustanicima ne oruzjem, vec zastavama, ili iz novije istorije milijarde dolara pomoci za nesprecavanje uvodjenja sankcija, itd, itd. na kraju su nas ruski agenti koji se sada kriju po rusiji zbog zlocina i pljacke nad sopstvenim narodom oterali u rat protiv 50-godisnjeg saveznika - sto je NATO bio sve do dolaska milosevica na vlast. prestanite da nas branite "braco", mnogo nas boli vasa "odbrana", hvala, ne treba.

secanja

pre 8 godina

Samo covek sa malo pameti ne moze primetiti da Rusija hoce sve narode koristiti kao topovsko meso. Dakle oni kazu svim narodima "borite se vi protiv amerikanaca i nemaca" mada ne kazu kakva je ta "borba".

I sta uopste Rusi mogu ponuditi osim pljacke, u zamenu za taj njihov veto. Nista naravno i samo gledaju sta co jos opljackati kao sto su to cinili sa NIS-om.

Njihovo licemerstvo nema granice. Pa ako je Kosovo "kvazodrzava" sta su tek Juzna Osetija i Abhazija koje oni (Rusi) priznaju kao "nexzavisne drzave" sa tek 4-5 priznanja. Ili sta je Krim koji je pripojen Rusiji a nema nikakve odluke u Savetu Bezbednosti.

C i n i k

pre 8 godina

Sta bi mi radili inace sa 2 mil.Albanaca na jugu? Da ratujemo 20 vekova,sta? Inace mislim da je Srbiji ucinjena usluga kad su odvojili Kosovo.A koliko znam,mi bi samo teritoriju Kosova,bez Albanaca?
Treba malo drugacije sagledati stvari.

master

pre 8 godina

Oj Srbijo iz tri dela ponovo ćeš biti cela!
Svi Srbi u jednoj državi!
Parole iz kasnih 80-ih pred početak raspada SFRJ.
Tako su i naši mislili da će biti kad ono suprotno, niti su svi Srbi u jednoj državi a izgubismo i jedan od tri dela.

ta ra ta ta

pre 8 godina

bosna je najbolja država na svijetu,masla je pa ne može sama da se brani od nasrtaja s polja.pogledajte koliko je ovako mala dala dobrih ljudi.

Nepominjem

pre 8 godina

Решетњиков је, мислим сасвим намерно, изазвао тежак дипломатски скандал. Прво је оспорио границе у Европи, на Балкану и украјинску. Тиме провоцира рат и нереде (уосталом, осионост његових власти изазвала је сву несрећу у Украјини). Говори о 25 милиона Руса ван Русије и очигледно подмеће девизу "где живи и један Рус ту је Русија". Друго, са потцењивањем је говорио о Румунији, Албанији и Бугарској "заборављајући" да су то суверене државе, а не његове губерније.

Duci0167

pre 8 godina

Ma kakvi principi kad se prepucavaju preko nas sa zapadom zbog sankcija i generalnog neslaganja. Mi jos prizivali,cccc! Kome su Rusi doneli dobro taj je u zavadi sa celim svetom. Okrenimo se naprednim civilizacijama i prekinimo vise ovaj ruski film. Batalite EUrofobiju kojom vas hrane svakodnevno. Da,tamo je dobro .... ne savrseno ali odlicno po nas.

buco

pre 8 godina

E bas ste bacuske principijelni, ako se uopste taj termin moze i da koristi.
Dakle da Srbija nije reagirala i prihvatila termin genocid rusi bi glasali za rezoluciju.
Bas principijelno nama sta.
Principijelno bi bilo: nije bio genocid ako tako mislite i tacka,ovako principijelnost okaci macku o rep radi se samo o kontri zapadu i lazne solidarnosti prema Srbiji

Miloje

pre 8 godina

Poslednja rečenica će lediti krv u žilama mnogih evropskih država... Ali, moraće da se suoče sa posledicama svog vazalskog odnosa prema SAD i američkih vojnih priprema za razbijanje Rusije, pri čemu su te zemlje glavni zagovornici takve pretnje Jenkija i u čemu svesrdno pomažu!
Biće po onom- tražiliste - videliste..

Miloje

pre 8 godina

Poslednja rečenica će lediti krv u žilama mnogih evropskih država... Ali, moraće da se suoče sa posledicama svog vazalskog odnosa prema SAD i američkih vojnih priprema za razbijanje Rusije, pri čemu su te zemlje glavni zagovornici takve pretnje Jenkija i u čemu svesrdno pomažu!
Biće po onom- tražiliste - videliste..

Igor

pre 8 godina

Potpuno je jasno da Rusija mora i treba da gleda prvenstveno svoje interese. Ljubav između dva naroda je apstrakcija. Ipak, stoji činjenica da je Rusija često Srbe pomagala, a kada nije, nije im otežavala situaciju za razliku od ostalih "prijatelja" koji su ih nekoliko puta bombardovali u 20 veku, a učestvovali su i u genocidu nad Srbima,pa bi to činili i sutra bez griže savesti ako bi im to ustrebalo. Rusija, kaže ovaj naučnik, očekuje da Srbija prvo nešto zatraži, pa da Rusija da pozitivan signal.To je na prvi pogled logično i opravdano.Međutim, Srbija nije uvek u situaciji da svoju volju jasno saopšti, jer je pod velikim pritiskom, pa je za očekivati da će Rusija ipak vući i samostalne poteze kada to njoj bude odgovaralo bez obzira na to kakav će trenutni stav o određenom pitanju imati politički establishment Srbije .

Nepominjem

pre 8 godina

Решетњиков је, мислим сасвим намерно, изазвао тежак дипломатски скандал. Прво је оспорио границе у Европи, на Балкану и украјинску. Тиме провоцира рат и нереде (уосталом, осионост његових власти изазвала је сву несрећу у Украјини). Говори о 25 милиона Руса ван Русије и очигледно подмеће девизу "где живи и један Рус ту је Русија". Друго, са потцењивањем је говорио о Румунији, Албанији и Бугарској "заборављајући" да су то суверене државе, а не његове губерније.

buco

pre 8 godina

E bas ste bacuske principijelni, ako se uopste taj termin moze i da koristi.
Dakle da Srbija nije reagirala i prihvatila termin genocid rusi bi glasali za rezoluciju.
Bas principijelno nama sta.
Principijelno bi bilo: nije bio genocid ako tako mislite i tacka,ovako principijelnost okaci macku o rep radi se samo o kontri zapadu i lazne solidarnosti prema Srbiji

Duci0167

pre 8 godina

Ma kakvi principi kad se prepucavaju preko nas sa zapadom zbog sankcija i generalnog neslaganja. Mi jos prizivali,cccc! Kome su Rusi doneli dobro taj je u zavadi sa celim svetom. Okrenimo se naprednim civilizacijama i prekinimo vise ovaj ruski film. Batalite EUrofobiju kojom vas hrane svakodnevno. Da,tamo je dobro .... ne savrseno ali odlicno po nas.

C i n i k

pre 8 godina

Sta bi mi radili inace sa 2 mil.Albanaca na jugu? Da ratujemo 20 vekova,sta? Inace mislim da je Srbiji ucinjena usluga kad su odvojili Kosovo.A koliko znam,mi bi samo teritoriju Kosova,bez Albanaca?
Treba malo drugacije sagledati stvari.

Srbija je srce Afrike!

pre 8 godina

Pravoslavna braca(bacuske I grci) nam prvi zabijaju noz u ledja!Bacuske nam uveli sankcije,grci priznali kosovo I naplacivali papreno vize,cisto da podsetim ove sns botove sa amnezijom.

mattko

pre 8 godina

Jos jedno upaljeno palidrvce sibice baceno pod buduci oganj na Z.Balkanu.
Izmestiti rar sto dalje od granica Rusije je skrivena poruka ove izjave koja govori prvenstveno o 25 miliona Rusa izvan granica Rusije.Skidanje sankcija Rusiji bi dovela do toga da ovakvi stavovi nestanu kao da nisu nikada ni postojali.Mi smo trava u sukobu slonova.

secanja

pre 8 godina

Samo covek sa malo pameti ne moze primetiti da Rusija hoce sve narode koristiti kao topovsko meso. Dakle oni kazu svim narodima "borite se vi protiv amerikanaca i nemaca" mada ne kazu kakva je ta "borba".

I sta uopste Rusi mogu ponuditi osim pljacke, u zamenu za taj njihov veto. Nista naravno i samo gledaju sta co jos opljackati kao sto su to cinili sa NIS-om.

Njihovo licemerstvo nema granice. Pa ako je Kosovo "kvazodrzava" sta su tek Juzna Osetija i Abhazija koje oni (Rusi) priznaju kao "nexzavisne drzave" sa tek 4-5 priznanja. Ili sta je Krim koji je pripojen Rusiji a nema nikakve odluke u Savetu Bezbednosti.

Kosovska Mitrovica

pre 8 godina

Pamtimo kako ste nas 1999 branili i vise nego mi sami sebe . Licemeri jedni nista bolji niste od zapadnjaka nad nama naplacujete svoje sitne interese i jedni i drugi i ne samo nad nama vec nad svim slabim balkanskim zemljama koje svojatate zajedno dok mi meso jedni drugima cupamo kao neandrtalci.

а може и овако

pre 8 godina

Ау тешко нама ако овог лика неко слуша у Русији. Ја бих и њега а и овдашње русофиле питао колико генерација ти Руси о којима се прича живе у тим државама. Да нису то они које је Стаљин расељавао по суседним државама и остављао их ту а Путин држи као реметнички фактор и користи њихову наводну угроженост. За исток Украјине се зна једини који су угрожени су Украјинци јер им је забрањена школа на матерњем језику, по институцијама на улици се искључиво говори руски. Ја му предлажем да види мало по САД да ли су и тамо угрожена права Руса па да их заштите као у Украјини, Грузији, Молдавији.

Patria

pre 8 godina

tokom svoje dvestogodisnje istorije srbija je 75% svog vremena provela kao saveznik zapadnih sila, bilo da su to francuska, austrija, engleska, amerika, u svakom slucaju velike sile. jedan mali dasak saveza sa rusima bio je tokom dolaska karadjordjevica na vlast, i posle oktobarske revolucije tu se ta prica zavrsava. rusija je UVEK bila protiv srpskih interesa, i uvek ju je gurala u katastroficne dogadjaje, ili ju je za diplomatskim stolom ostavljala na milost i nemilost protivnicima ispunjavajuci preko njenih ledja svoje zahteve. setimo se pravljenja velike bugarske, pomoci ustanicima ne oruzjem, vec zastavama, ili iz novije istorije milijarde dolara pomoci za nesprecavanje uvodjenja sankcija, itd, itd. na kraju su nas ruski agenti koji se sada kriju po rusiji zbog zlocina i pljacke nad sopstvenim narodom oterali u rat protiv 50-godisnjeg saveznika - sto je NATO bio sve do dolaska milosevica na vlast. prestanite da nas branite "braco", mnogo nas boli vasa "odbrana", hvala, ne treba.

master

pre 8 godina

Oj Srbijo iz tri dela ponovo ćeš biti cela!
Svi Srbi u jednoj državi!
Parole iz kasnih 80-ih pred početak raspada SFRJ.
Tako su i naši mislili da će biti kad ono suprotno, niti su svi Srbi u jednoj državi a izgubismo i jedan od tri dela.

Martin

pre 8 godina

pa ako ovaj lik kaze,da su ovde vestacke granice u prevodu znaci da podrzava i veliku Albaniju,jer tamo gde zive Albanci tamo je i Albanija,tj.komplet Kosovo i skoro po Makedonije + Albanija...

bice bolje

pre 8 godina

Treba da se okrenemo sebi i zapadu. Daleko je Rusija, a ne verujem da bi se iko mesao da zatreba vojna pomoc, opet bi bili sami protiv celog zapada. Okanimo se gluposti, srbija je u evropi i deo je zapadne kulture i civilizacije, kosovo cak i da priznamo nece biti drzava jos 100 godina, mada niko ni ne trazi to od nas. Nazalost rusija jeste ugrozena na jedan nacin, to sto se nato previse priblizio njenim granicama, ali ne verujem da iko normalan zeli da napadne rusiju, i da je posle nuklearnog oruzija rat postao besmislen.

ta ra ta ta

pre 8 godina

bosna je najbolja država na svijetu,masla je pa ne može sama da se brani od nasrtaja s polja.pogledajte koliko je ovako mala dala dobrih ljudi.

Srdjan

pre 8 godina

Srbija se branila devedesetih od celog zapada dok ste nam vi principijelno zavodili sankcije i prodavali nas kada god ste mogli. Gde je tada bila vasa pomoc? Sta biste vi sada, da opet nadjete ovde neku budalu da ratuje protiv celog sveta da se opet malo zaklonite iza nas?

Ne, posledica vase politike je da sada imate neprijateljske trupe na svojim granicama. Resavajte svoje probleme sa zapadom bez nas.

Vitez

pre 8 godina

Kaze granice nisu konacne... Lijepo. U svakom slucaju neki buduci sukob na Balkanu odnosno krajnji rezultat ce za Srbiju biti win win situacija - na ovaj ili onaj nacin ce se ostvariti srpski san o svim Srbima u jednoj drzavi.

zoran1965

pre 8 godina

ponovo kreće raspirivanje rusofilije i silovanje svesti...
u srbiji ništa novo...
a to što se sve lošije živi, i što gazde i njihovi sinovi imaju već pravo da gaze kolima raju...to nema veze

e-krem

pre 8 godina

Steta sto nije do kraja sve obrazlozio.Mozda bi tako i saznali zasto su svi pametni od njih pobegli ali eto nisu Ruje sasvim sami,imaju principe.

alo

pre 8 godina

""Izvan Rusije živi 25 miliona Rusa i oko toga se i vodi sukob u Ukrajini pošto su i tamo granice veštačke", kazao je on i dodao da "takve mogu postojati neko vreme, jer ne možete veštački podeliti jedan narod". "

Pazite vi Rusi sa ovakvim izjavama, pošto ćete samo štetu učiniti sebi, a i Srbiji. Možda bi Srbija onda mogla da dobije deo Bosne, ali bi sigurno izgubila deo Vojvodine. Pošto su, kao što je rekao, granice zaista veštačke.

Teutonac-Marsovac

pre 8 godina

Ovu vest drzati na naslovnim stranama dugo vremena, kao podsetnik sta nas ceka.
(Srbenda)

\ko zna da cita, ceka te Milosevic-Seselj, ops Vucic-Dacic ideologija netrpeljivosti, iskljucivosti, anti-zapadna politika za racun Rusa kojoj se
tepa "borba"

Unknown.MNE

pre 8 godina

Interesantno je da su u ''paktu'' protiv Rusije sve zemlje koje su zadnjih hiljadu godina pokusavale da osvoje Rusiju o.O

I treba da se plase Rusije dok su zivi. Tako je kad nekoga maltretiras u mladosti pa onda taj ojaca kasnije onda te cio zivot strah od njega da te dje ne premlati.
Klasican primjer Svedska, Poljska, dio Ukrajine i ostale balticke i zapadno-evropske zemlje.

Sustina svega sto se desava zadnjih 100 god je upravo to, strah od osvete Rusije nad Evropom, a Ruse bole brige za to realno :D

bojan

pre 8 godina

ovo treba shvatiti ovako: mi, (rusi, ali i ameri, eu, kurte, murte...) ćemo da gledamo svoje interese, uvek i svuda, a ako se to poklopi delom i sa vašim interesima, dragi naši prijatelji i braćo srbi - pa sjajno.
kad bismo mi (raja, ne autoboti komentatori) samo još shvatili da "prijatelj" NE POSTOJI u diplomatiji...
a jako volim kad neko pominje veštačke granice, veštačke države i narode... jeste, sve su to bogom dane stvari. bog ih direktno stvorio odmah nakon razdvajanja svetlosti od tame.

muuuuu...

pre 8 godina

..."Branimo srpski narod koliko on sebe brani"...

Hoće da kaže: Oni ne rade NIŠTA u interesu srpskog naroda!...
To samo ovima ovde nije jasno, jer su zauzeti sisanjem vesla.

KoleM

pre 8 godina

Rusi nas brane da nas ne žulja nafta pa je svu izvadiše, naravno da nam ne plaćaju tu naftu. U pitanju je 10 miliona barela godišnje!!!

tony

pre 8 godina

stalno citam - "nato na granicama rusije, nato na granicama rusije... ". mantrate o tome i drzite se toga kao pijan plota a nato je vec godinama na granici rusije. nije amerima potrebna evropa da izadje na granicu sa rusijom. pa pobogu, te dve drzave se granice a granica je duga preko 3k km. beringov moreuz, mala i velika diomeda... pa ako im je sibir cilj mogu da krenu sa te strane, blize im je, a mogu da ih dohvate bez problema i preko severnog pola. obnovite malo gradivo iz geografije.

budiboksnama

pre 8 godina

kakva dobra formulacija "branimo vas koliko se (vec) sami branite"! dakle, ne branite nas nimalo, a i od koga i zasto, ali nas i ne ostavljate na miru - sto je mnogo neprijatnije

Žaki

pre 8 godina

Kakva je ovo demagogija? Šta znači branimo narod koliko se on samo brani? Čime obična raja da se brani od mehanizama sistema koji je bacaka tamo amo bez daha nas išta pita? Ili pomažite ili ćutite!!

francuskasobaricasd

pre 8 godina

Da je Rusija bila toliko agresivna, koliko je predsatvlja Zapad, priznala bi Abhaziju, Osetiju i pripojila Krim pre nego što je Zapad priznao Kosovo, a ne bi, kao što je, iskoristila slučaj Kosova da tumači međunarodno pravo isto kao i Zapad, pa bi Kosovo, verovatno, još bilo u sastavu Srbije...

Nepominjem

pre 8 godina

Решетњиков је, мислим сасвим намерно, изазвао тежак дипломатски скандал. Прво је оспорио границе у Европи, на Балкану и украјинску. Тиме провоцира рат и нереде (уосталом, осионост његових власти изазвала је сву несрећу у Украјини). Говори о 25 милиона Руса ван Русије и очигледно подмеће девизу "где живи и један Рус ту је Русија". Друго, са потцењивањем је говорио о Румунији, Албанији и Бугарској "заборављајући" да су то суверене државе, а не његове губерније.

buco

pre 8 godina

E bas ste bacuske principijelni, ako se uopste taj termin moze i da koristi.
Dakle da Srbija nije reagirala i prihvatila termin genocid rusi bi glasali za rezoluciju.
Bas principijelno nama sta.
Principijelno bi bilo: nije bio genocid ako tako mislite i tacka,ovako principijelnost okaci macku o rep radi se samo o kontri zapadu i lazne solidarnosti prema Srbiji

ta ra ta ta

pre 8 godina

bosna je najbolja država na svijetu,masla je pa ne može sama da se brani od nasrtaja s polja.pogledajte koliko je ovako mala dala dobrih ljudi.

Duci0167

pre 8 godina

Ma kakvi principi kad se prepucavaju preko nas sa zapadom zbog sankcija i generalnog neslaganja. Mi jos prizivali,cccc! Kome su Rusi doneli dobro taj je u zavadi sa celim svetom. Okrenimo se naprednim civilizacijama i prekinimo vise ovaj ruski film. Batalite EUrofobiju kojom vas hrane svakodnevno. Da,tamo je dobro .... ne savrseno ali odlicno po nas.

bice bolje

pre 8 godina

Treba da se okrenemo sebi i zapadu. Daleko je Rusija, a ne verujem da bi se iko mesao da zatreba vojna pomoc, opet bi bili sami protiv celog zapada. Okanimo se gluposti, srbija je u evropi i deo je zapadne kulture i civilizacije, kosovo cak i da priznamo nece biti drzava jos 100 godina, mada niko ni ne trazi to od nas. Nazalost rusija jeste ugrozena na jedan nacin, to sto se nato previse priblizio njenim granicama, ali ne verujem da iko normalan zeli da napadne rusiju, i da je posle nuklearnog oruzija rat postao besmislen.

а може и овако

pre 8 godina

Ау тешко нама ако овог лика неко слуша у Русији. Ја бих и њега а и овдашње русофиле питао колико генерација ти Руси о којима се прича живе у тим државама. Да нису то они које је Стаљин расељавао по суседним државама и остављао их ту а Путин држи као реметнички фактор и користи њихову наводну угроженост. За исток Украјине се зна једини који су угрожени су Украјинци јер им је забрањена школа на матерњем језику, по институцијама на улици се искључиво говори руски. Ја му предлажем да види мало по САД да ли су и тамо угрожена права Руса па да их заштите као у Украјини, Грузији, Молдавији.

Srbija je srce Afrike!

pre 8 godina

Pravoslavna braca(bacuske I grci) nam prvi zabijaju noz u ledja!Bacuske nam uveli sankcije,grci priznali kosovo I naplacivali papreno vize,cisto da podsetim ove sns botove sa amnezijom.

secanja

pre 8 godina

Samo covek sa malo pameti ne moze primetiti da Rusija hoce sve narode koristiti kao topovsko meso. Dakle oni kazu svim narodima "borite se vi protiv amerikanaca i nemaca" mada ne kazu kakva je ta "borba".

I sta uopste Rusi mogu ponuditi osim pljacke, u zamenu za taj njihov veto. Nista naravno i samo gledaju sta co jos opljackati kao sto su to cinili sa NIS-om.

Njihovo licemerstvo nema granice. Pa ako je Kosovo "kvazodrzava" sta su tek Juzna Osetija i Abhazija koje oni (Rusi) priznaju kao "nexzavisne drzave" sa tek 4-5 priznanja. Ili sta je Krim koji je pripojen Rusiji a nema nikakve odluke u Savetu Bezbednosti.

Patria

pre 8 godina

tokom svoje dvestogodisnje istorije srbija je 75% svog vremena provela kao saveznik zapadnih sila, bilo da su to francuska, austrija, engleska, amerika, u svakom slucaju velike sile. jedan mali dasak saveza sa rusima bio je tokom dolaska karadjordjevica na vlast, i posle oktobarske revolucije tu se ta prica zavrsava. rusija je UVEK bila protiv srpskih interesa, i uvek ju je gurala u katastroficne dogadjaje, ili ju je za diplomatskim stolom ostavljala na milost i nemilost protivnicima ispunjavajuci preko njenih ledja svoje zahteve. setimo se pravljenja velike bugarske, pomoci ustanicima ne oruzjem, vec zastavama, ili iz novije istorije milijarde dolara pomoci za nesprecavanje uvodjenja sankcija, itd, itd. na kraju su nas ruski agenti koji se sada kriju po rusiji zbog zlocina i pljacke nad sopstvenim narodom oterali u rat protiv 50-godisnjeg saveznika - sto je NATO bio sve do dolaska milosevica na vlast. prestanite da nas branite "braco", mnogo nas boli vasa "odbrana", hvala, ne treba.

Kosovska Mitrovica

pre 8 godina

Pamtimo kako ste nas 1999 branili i vise nego mi sami sebe . Licemeri jedni nista bolji niste od zapadnjaka nad nama naplacujete svoje sitne interese i jedni i drugi i ne samo nad nama vec nad svim slabim balkanskim zemljama koje svojatate zajedno dok mi meso jedni drugima cupamo kao neandrtalci.

alo

pre 8 godina

""Izvan Rusije živi 25 miliona Rusa i oko toga se i vodi sukob u Ukrajini pošto su i tamo granice veštačke", kazao je on i dodao da "takve mogu postojati neko vreme, jer ne možete veštački podeliti jedan narod". "

Pazite vi Rusi sa ovakvim izjavama, pošto ćete samo štetu učiniti sebi, a i Srbiji. Možda bi Srbija onda mogla da dobije deo Bosne, ali bi sigurno izgubila deo Vojvodine. Pošto su, kao što je rekao, granice zaista veštačke.

Martin

pre 8 godina

pa ako ovaj lik kaze,da su ovde vestacke granice u prevodu znaci da podrzava i veliku Albaniju,jer tamo gde zive Albanci tamo je i Albanija,tj.komplet Kosovo i skoro po Makedonije + Albanija...

e-krem

pre 8 godina

Steta sto nije do kraja sve obrazlozio.Mozda bi tako i saznali zasto su svi pametni od njih pobegli ali eto nisu Ruje sasvim sami,imaju principe.

C i n i k

pre 8 godina

Sta bi mi radili inace sa 2 mil.Albanaca na jugu? Da ratujemo 20 vekova,sta? Inace mislim da je Srbiji ucinjena usluga kad su odvojili Kosovo.A koliko znam,mi bi samo teritoriju Kosova,bez Albanaca?
Treba malo drugacije sagledati stvari.

Miloje

pre 8 godina

Poslednja rečenica će lediti krv u žilama mnogih evropskih država... Ali, moraće da se suoče sa posledicama svog vazalskog odnosa prema SAD i američkih vojnih priprema za razbijanje Rusije, pri čemu su te zemlje glavni zagovornici takve pretnje Jenkija i u čemu svesrdno pomažu!
Biće po onom- tražiliste - videliste..

master

pre 8 godina

Oj Srbijo iz tri dela ponovo ćeš biti cela!
Svi Srbi u jednoj državi!
Parole iz kasnih 80-ih pred početak raspada SFRJ.
Tako su i naši mislili da će biti kad ono suprotno, niti su svi Srbi u jednoj državi a izgubismo i jedan od tri dela.

Srdjan

pre 8 godina

Srbija se branila devedesetih od celog zapada dok ste nam vi principijelno zavodili sankcije i prodavali nas kada god ste mogli. Gde je tada bila vasa pomoc? Sta biste vi sada, da opet nadjete ovde neku budalu da ratuje protiv celog sveta da se opet malo zaklonite iza nas?

Ne, posledica vase politike je da sada imate neprijateljske trupe na svojim granicama. Resavajte svoje probleme sa zapadom bez nas.

zoran1965

pre 8 godina

ponovo kreće raspirivanje rusofilije i silovanje svesti...
u srbiji ništa novo...
a to što se sve lošije živi, i što gazde i njihovi sinovi imaju već pravo da gaze kolima raju...to nema veze

Teutonac-Marsovac

pre 8 godina

Ovu vest drzati na naslovnim stranama dugo vremena, kao podsetnik sta nas ceka.
(Srbenda)

\ko zna da cita, ceka te Milosevic-Seselj, ops Vucic-Dacic ideologija netrpeljivosti, iskljucivosti, anti-zapadna politika za racun Rusa kojoj se
tepa "borba"

Vitez

pre 8 godina

Kaze granice nisu konacne... Lijepo. U svakom slucaju neki buduci sukob na Balkanu odnosno krajnji rezultat ce za Srbiju biti win win situacija - na ovaj ili onaj nacin ce se ostvariti srpski san o svim Srbima u jednoj drzavi.

mattko

pre 8 godina

Jos jedno upaljeno palidrvce sibice baceno pod buduci oganj na Z.Balkanu.
Izmestiti rar sto dalje od granica Rusije je skrivena poruka ove izjave koja govori prvenstveno o 25 miliona Rusa izvan granica Rusije.Skidanje sankcija Rusiji bi dovela do toga da ovakvi stavovi nestanu kao da nisu nikada ni postojali.Mi smo trava u sukobu slonova.

tony

pre 8 godina

stalno citam - "nato na granicama rusije, nato na granicama rusije... ". mantrate o tome i drzite se toga kao pijan plota a nato je vec godinama na granici rusije. nije amerima potrebna evropa da izadje na granicu sa rusijom. pa pobogu, te dve drzave se granice a granica je duga preko 3k km. beringov moreuz, mala i velika diomeda... pa ako im je sibir cilj mogu da krenu sa te strane, blize im je, a mogu da ih dohvate bez problema i preko severnog pola. obnovite malo gradivo iz geografije.

bojan

pre 8 godina

ovo treba shvatiti ovako: mi, (rusi, ali i ameri, eu, kurte, murte...) ćemo da gledamo svoje interese, uvek i svuda, a ako se to poklopi delom i sa vašim interesima, dragi naši prijatelji i braćo srbi - pa sjajno.
kad bismo mi (raja, ne autoboti komentatori) samo još shvatili da "prijatelj" NE POSTOJI u diplomatiji...
a jako volim kad neko pominje veštačke granice, veštačke države i narode... jeste, sve su to bogom dane stvari. bog ih direktno stvorio odmah nakon razdvajanja svetlosti od tame.

KoleM

pre 8 godina

Rusi nas brane da nas ne žulja nafta pa je svu izvadiše, naravno da nam ne plaćaju tu naftu. U pitanju je 10 miliona barela godišnje!!!

Igor

pre 8 godina

Potpuno je jasno da Rusija mora i treba da gleda prvenstveno svoje interese. Ljubav između dva naroda je apstrakcija. Ipak, stoji činjenica da je Rusija često Srbe pomagala, a kada nije, nije im otežavala situaciju za razliku od ostalih "prijatelja" koji su ih nekoliko puta bombardovali u 20 veku, a učestvovali su i u genocidu nad Srbima,pa bi to činili i sutra bez griže savesti ako bi im to ustrebalo. Rusija, kaže ovaj naučnik, očekuje da Srbija prvo nešto zatraži, pa da Rusija da pozitivan signal.To je na prvi pogled logično i opravdano.Međutim, Srbija nije uvek u situaciji da svoju volju jasno saopšti, jer je pod velikim pritiskom, pa je za očekivati da će Rusija ipak vući i samostalne poteze kada to njoj bude odgovaralo bez obzira na to kakav će trenutni stav o određenom pitanju imati politički establishment Srbije .

budiboksnama

pre 8 godina

kakva dobra formulacija "branimo vas koliko se (vec) sami branite"! dakle, ne branite nas nimalo, a i od koga i zasto, ali nas i ne ostavljate na miru - sto je mnogo neprijatnije

muuuuu...

pre 8 godina

..."Branimo srpski narod koliko on sebe brani"...

Hoće da kaže: Oni ne rade NIŠTA u interesu srpskog naroda!...
To samo ovima ovde nije jasno, jer su zauzeti sisanjem vesla.

Žaki

pre 8 godina

Kakva je ovo demagogija? Šta znači branimo narod koliko se on samo brani? Čime obična raja da se brani od mehanizama sistema koji je bacaka tamo amo bez daha nas išta pita? Ili pomažite ili ćutite!!

francuskasobaricasd

pre 8 godina

Da je Rusija bila toliko agresivna, koliko je predsatvlja Zapad, priznala bi Abhaziju, Osetiju i pripojila Krim pre nego što je Zapad priznao Kosovo, a ne bi, kao što je, iskoristila slučaj Kosova da tumači međunarodno pravo isto kao i Zapad, pa bi Kosovo, verovatno, još bilo u sastavu Srbije...

Unknown.MNE

pre 8 godina

Interesantno je da su u ''paktu'' protiv Rusije sve zemlje koje su zadnjih hiljadu godina pokusavale da osvoje Rusiju o.O

I treba da se plase Rusije dok su zivi. Tako je kad nekoga maltretiras u mladosti pa onda taj ojaca kasnije onda te cio zivot strah od njega da te dje ne premlati.
Klasican primjer Svedska, Poljska, dio Ukrajine i ostale balticke i zapadno-evropske zemlje.

Sustina svega sto se desava zadnjih 100 god je upravo to, strah od osvete Rusije nad Evropom, a Ruse bole brige za to realno :D