Petak, 17.07.2015.

13:11

Vučić:Zamolio sam Dodika da razmisli o referendumu

Premijer Aleksandar Vučić zamolio je predsednika RS Milorada Dodika da još jednom razmotri odluku o referendumu, ukazujući na širi kontekst tog problema.

Izvor: Tanjug

Vuèiæ:Zamolio sam Dodika da razmisli o referendumu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

alter

pre 8 godina

@(bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare, 17. jul 2015 17:52)

Izjava jeste blago rečeno čudna, ali ne i potpuno netačna. Hercegovački ustanak je pokrenuo finalnu lavinu koja će dovesti do Berlinskog kongresa 1878. i konačnog priznavanja nezavistosti i Srbije i Crne Gore. Srbi sa druge strane Drine su međutim "utrgovani" zarad lakšeg postizanja dogovora.

Hedona

pre 8 godina

Srbija nikada i ni na koji način se nije mešala u unutrašnje stvari BiH, kao ni interne političke stvari u RS.Premijer zaista treba da bude ponosan što je sa Dodikom otvoreno prčao o odnosima Srbije i BiH, i što je Dodik što je prihvatio ovu vrstu razgovora. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.Aleksandar Vučić je jedini premijer koji radi za interes naroda i države.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

"...rekao je Vučić primetivši da bi "Srbija teško postojala bez RS....".

Što je mnogo mnogo je! Odakle AV pravo da dovodi u pitanje postojanje Srbije, i poredi je sa jednim BIH entitetom, sklepanim svi znsmo kako!?

SaucySalamander

pre 8 godina

Dobro je sto mu Srbija kaze da malo stane i razmisli. Ok, mozda je u pravu, ali mu sada Srbija ne moze pomoci a za ovaj problem mu je potrebna ogromna pomoc Srbije. Trenutno, Srbija ima puno svojih, i ekonomskih i bilateralnih problema koje mora da resi.

Takodje, dobro je sto hoce i da poslusa Srbiju.

Nikola Doboj

pre 8 godina

"Zaista bih zeleo da sto pre dodje do ovog referenduma i da se sudski organi odvoje i budu nezavisni. Siguran sam da je to u interesu Srbije i Republike Srpske.
(Marko 98, 17. jul 2015 14:30)"
====================

Dali ti zaita mislis da ce se kao rezultat referenduma ti organi odvojiti ma koliko to mi u RS zelili.
Ne zaboravi 2002 i 2003 je bas SNSD glasao da se uvede sud i tuzilastvo BH i sve je bilo ok dok je SNSD bio u vlasti na nivou BH.
Ali cim je SNSD izgubio vlast na nivou BH sada bi da se sudovi ukinu ne promjenom zakona u skupstini BH nego referendumom

Aleksandar

pre 8 godina

@(bosnjak, 17. jul 2015 14:02)

Sve je to ok.
Samo, politicari iz Federacije ne rade na pridobijanju srba za bosanski suzivot vec rade iskljucivo na unitarizaciji Bosne. Tim putem srbe necete pribliziti sebi i nikada nece Bosnu videti kao svoju zemlju. Kada to promenite i pocnete da radite na stvarnom zajednickom zivotu i pocnete i vi da 'pruzate ruku pomirenja' tek tada ce politicari kao Dodik postati suvisni u RS. Ovako, vi ih gajite.
Razmislite i vi o tome i vase politicare ubedite da promene odnos prema srbima kako bi BiH opstala - ovako ce vrlo tesko opstati!

Biber

pre 8 godina

Dodik mi nikada nije bio simpatican pa ni sada ali moram mu priznati da ima hrabrosti,da ima m......i jasno kaze ono sto misli.
Sto se referenduma ,o kome se digla ovolika frka,vidim da ga mnogi tumace na razne nacine.
Referendum je pitanjeo Tuzilastvu i Sudu BIH koji su nametnuti mimo ustava .
Nisu to jedine institucije koje su nametnute mimo ustava ali ove,posebno, NE RADE U INTERESU SVIH NARODA A JOS MANJE SVOJIM OPTUZNICIMA I PRESUDAMA RADE NA POMIRENJU NARODA!

DOGOVOR - KUCU - GRADI

pre 8 godina

Naravno da se stvari resavaju samo razgovorom, iz kojeg proistekne najbolje resenje. Ono sto je za svaku pohvalu da je Aleksandar Vucic zamolio Milorada Dodika da jos jednom razmisli oko referenduma. Takodje se nadam da ce uslediti razgovor svih predstavnika vlasti u BiH, da bi resili nagomilane probleme. U sadasnjoj situaciji nije potrebno stvarati dodatne tenzije.Jer iskreno receno dosta nam je bilo sukoba i neslaganje cak i preko glave, mislimo na buducnost naroda ona nam je najvaznija.

mostarac

pre 8 godina

Ljudi moji opet je sve na bosnjackim politicarima,daj pokrenite tu pravosudnu masineriju da rijesava zlocine nad Srbima,i nece biti potrebe za referendum....loptica je na njihovoj strani,oni odlucuju kojim putem ce krenuti bih....

Zemunac

pre 8 godina

Iskrena i velika podrska za Srbe iz bosne I Republike Srpske. Suzivot sa njima je zaista nemoguc sto se najbolje pokazalo pre par dana. Nadam se da nece biti problema, a pak ako bude, Boze moj, mi smo spremni u svakom smislu.

Marko 98

pre 8 godina

Zaista bih zeleo da sto pre dodje do ovog referenduma i da se sudski organi odvoje i budu nezavisni. Siguran sam da je to u interesu Srbije i Republike Srpske.

bosnjak

pre 8 godina

Volio bih da Vučić zna da mi u Bosni cijenimo njegove poruke i dolazak u Potočare.Ja se još jednom izvinjavam zbog napada i jako me je sramota.No treba da zna da mi njegove poruke o pomirenju ne doživljavamo iskreno, jer podržava Dodika koji svaki dan poziva na rušenje BIH, ponižava i negira državu, poziva na rušenje ustavnog poretka i svaki dan priča kako se BIH treba raspast.Znači ako Vučić podržava Dodika onda podržava i tu politiku.Ako ste za pomirenje, ovo nije put.

marija

pre 8 godina

@Zemunac,

Ko si ti da iz Zemuna kazes da suzivot u Bosni nije moguc???
Sta predlazes
i za sta si ti, nesrecnice, "spreman"?
Tu pricu smo vec slusali 90ih.
Ucuti, internet ratnik!

kokolo

pre 8 godina

On rece,da ste se konsultovali i prije skupstine RS,sta si ga onda molio poslije i to onako izokola,valjda ga se bojis!Ko tu laze i ko ima kratke noge,pokazace se!

idemo dalje

pre 8 godina

Kada su pre nekoliko godina bili pregovori o promeni Dejtonskog sporazuma,koji su za cilj imali smanjenje nadležnosti Banja Luke,a povećanje nadležnosti Sarajeva,tadašnji predsednik Srbije(Boris Tadić)je vršio pritisak na Dodika da potpiše.Vašington i Brisel(Berlin)su tada,kao i sada preko Beograda vršili pritisak na Rep.Srpsku.Jednom prilikom je Tadić poslao Borka Stefanovića,kao svog izaslanika,u Banja Luku da ubeđuje Dodika.Dakle u želji da se ulizuju svojim mentorima sa zapada političari u Srbiji,počevši od 2008-me godine,rade suprotno interesima Rep.Srpske i tamošnjeg srpskog naroda,na unitarizaciji BiH.U isto vreme i sa istom namerom oni to isto rade i u Srbiji,ne mislim samo po pitanju Kosova,već i kada su u pitanju sloboda,demokratija i ekonomija zemlje.

Mufljuz

pre 8 godina

@bosnjak
Niko ni trazi da podrzavas Vucica. Njega ni u Srbiji mnogi ne podrzavaju. Ali, budi bar jednom iskren, ako nista ono prema samom sebi: Da li sadasnje stanje u BiH odgovara stanju u vreme pocetnog Dejtonskog dogovora? U mnogome ne. Promenjeno je na silu i to mimo Zakona i Ustava BiH. Zar to nije bilo rusenje BiH? Nije, jer je to Bosnjacima odgovaralo. Kada ne odgovara, onda je rusenje. Prijatelju, najbolje je razdvojiti se za sva tri naroda u BiH. Da je moglo zajedno, ne bi pukla Jugoslavija. Ako nije moglo u SFRJ zasto onda na silu u BiH. Sto prije se to shvati i prihvati tim bolje po sve. Ako brak ne valja (a ocito ne valja) nema potrebe odrzavati ga na silu. Kontas?

leonardo

pre 8 godina

Nije ga zamolio ,vec naredio. . Zna se ko se pita i ko odlucuje. Taj cirkus se i ocekivao. I sad ce obojica biti pozitivci. Vucic sebi previse luksuza dozvoljava kada je Dodik u pitanju. Kao da je Dodik odluku o referendumu donio bez dozvole Vucica. Smijesni su i tragikomicni obojica...

Zvezdana

pre 8 godina

Razgovor i dogovor su uvek najbolje rešenje. Nadam se da će uslediti razgovor svih predstavnika vlasti u BiH, da bi rešili nagomilane probleme. U sadašnjoj situaciji nije potrebno stvarati dodatne tenzije.

Timoti

pre 8 godina

Ukoliko se dogovor na nivou predsedništva BiH ne može postići razdogovorom, smatram da građani RS imaju puno pravo da se izjasne na referendumu. Došlo je vreme da srpsko stanovništvo pobudi protiv nipodaštavanja i selektivne pravde.

samo da primetim

pre 8 godina

Referendum je izglasan u Skupštini RS i Dodik nema tu šta da razmišlja. Vučiću, koliko god to tebi bilo nezamislivo, nije svuda u svetu sva vlast u rukama jednog čoveka.

Milos

pre 8 godina

Covece video si sta su uradili tebi kao premijeru zamisli sta bi uradili nama obicnim ljudima. Zivot sa njima nije moguc. Dva puta smo pokusali i oba puta platili glavama. Dok mi svoje napunismo zatvore njihovi su heroji sepure se i provociraju. Podrzi Srpsku i nemoj ko Milosevic svom narodu noz u ledja zato sto ti kaze Nulandova. Zivela sloboda! Zivelo srpstvo!

Potemkin

pre 8 godina

Svako iole razuman svestan je da nije trenutak za takve sustinkse odluke. Pitanje referenduma je moguce uvek otvoriti, ali u ovom trenutku kada je i Srbiji ali i Srpskoj potrebna ekonomska stabilnost, nikako nije potrebno stvarati politicke nestabilnosti jer su obe uslovljene jedna sa drugom. Verovatno je na tu sveobuhvatnost problema mislio Vucic.

Lazar89

pre 8 godina

Saradnja Dodika i VUčića je na visokom nivou, i svaka sugestija je dobrodošla. Naravno da se Srbija neće mešati u politiku BiH, ali će uvek biti tu da pruži pomoć Republici Srpskoj!

tomy

pre 8 godina

Zamoljava se covek u unutrasnju stvar druge drzave.Zamoljavanje iz drugih drzava je i proizvelo najkrvaviji rat u BiH jer su Tudjman i Milosevic isto tako zamoljavali i petljali se gde im nije bilo mesto.

трифун

pre 8 godina

Ако су државе западне демократије против одржавања референдума - то само значи да је референдум користан за Србски народ.

Milan1989g

pre 8 godina

Drago mi je da vidim da se posle mnogo godina vlast ovog naroda sa obe strane Drine konacno drzi zajedno i konsultuje oko bitnih desavanja,ko ce koga podrzati ako ne svoj svoga.

bendower

pre 8 godina

Nakon sto je po nalogu svojih gazdi zavrsio posao sa gasenjem srpskih institucija na Kosovu, Vucic je krenuo u demontazu Republike Srpske. Vucic je najopasnija stetocina i najvece zlo koje je moglo da zadesi Srbiju.

Fenomen

pre 8 godina

Da razmisli? A Skupstina Srpske donela odluku...To znaci da je dovoljno da Dodik ili Vucic razmisle i da mogu svojevoljno da poniste odluke najviseg zakonodavnog organa. To je prava balkanska demokratija, a normalni ljudi bi rekli...diktatura!

vladimir vlastimirovich milutin

pre 8 godina

"Srbija nikada i ni na koji način se nije mešala u unutrašnje stvari BiH, kao ni interne političke stvari u RS"

...nema nishta LOGICHNIJE,nego da ta izjava potekne BASH OD TEBE!!!

Negotinac

pre 8 godina

"Zamolio sam Dodika da razmisli o referendumu". Kako ovo folirantski zvuči! A što ne kažeš ko je tebe "zamolio". Dokle više to foliranje. Meni ovo sve liči na ono Miloševićevo: "Srbija se saginjati neće". A mi smo dotakli dno!

VETERAN RATA U RS

pre 8 godina

Dodik je poslije Miloševića najveće ZLO srpskog naroda.
SNSD je sekta i sjedište organizovanog kriminala.
Meni je život uništen u ratu u koejm sam bio učesnik a u kojem Dodik nije ni učestvovao nego je švercovao cigare pa je odatle i dobio nadimak Mile Ronhil.
Referendum je njegova lična stvar.
Ništa tu nema elemenata za referendum.
Problem je u tome što će i on brzo doći na taj isti sud pa se krije i priprema sebi teren.
Kada se skinu njegovi ljudi iz SIPA-e onda on dolazi na naplatu. I on i njegova djela. Iskreno se nadam da će brzo taj dan kada će izglasati zakon o porijeklu imovine i uhapsiti MILORADA DODIKA.
OD MENE NEĆE DOBITI GLAS NA REFERENDUMU.

Lazar89

pre 8 godina

Saradnja Dodika i VUčića je na visokom nivou, i svaka sugestija je dobrodošla. Naravno da se Srbija neće mešati u politiku BiH, ali će uvek biti tu da pruži pomoć Republici Srpskoj!

Milan1989g

pre 8 godina

Drago mi je da vidim da se posle mnogo godina vlast ovog naroda sa obe strane Drine konacno drzi zajedno i konsultuje oko bitnih desavanja,ko ce koga podrzati ako ne svoj svoga.

Zvezdana

pre 8 godina

Razgovor i dogovor su uvek najbolje rešenje. Nadam se da će uslediti razgovor svih predstavnika vlasti u BiH, da bi rešili nagomilane probleme. U sadašnjoj situaciji nije potrebno stvarati dodatne tenzije.

Potemkin

pre 8 godina

Svako iole razuman svestan je da nije trenutak za takve sustinkse odluke. Pitanje referenduma je moguce uvek otvoriti, ali u ovom trenutku kada je i Srbiji ali i Srpskoj potrebna ekonomska stabilnost, nikako nije potrebno stvarati politicke nestabilnosti jer su obe uslovljene jedna sa drugom. Verovatno je na tu sveobuhvatnost problema mislio Vucic.

SaucySalamander

pre 8 godina

Dobro je sto mu Srbija kaze da malo stane i razmisli. Ok, mozda je u pravu, ali mu sada Srbija ne moze pomoci a za ovaj problem mu je potrebna ogromna pomoc Srbije. Trenutno, Srbija ima puno svojih, i ekonomskih i bilateralnih problema koje mora da resi.

Takodje, dobro je sto hoce i da poslusa Srbiju.

Mufljuz

pre 8 godina

@bosnjak
Niko ni trazi da podrzavas Vucica. Njega ni u Srbiji mnogi ne podrzavaju. Ali, budi bar jednom iskren, ako nista ono prema samom sebi: Da li sadasnje stanje u BiH odgovara stanju u vreme pocetnog Dejtonskog dogovora? U mnogome ne. Promenjeno je na silu i to mimo Zakona i Ustava BiH. Zar to nije bilo rusenje BiH? Nije, jer je to Bosnjacima odgovaralo. Kada ne odgovara, onda je rusenje. Prijatelju, najbolje je razdvojiti se za sva tri naroda u BiH. Da je moglo zajedno, ne bi pukla Jugoslavija. Ako nije moglo u SFRJ zasto onda na silu u BiH. Sto prije se to shvati i prihvati tim bolje po sve. Ako brak ne valja (a ocito ne valja) nema potrebe odrzavati ga na silu. Kontas?

marija

pre 8 godina

@Zemunac,

Ko si ti da iz Zemuna kazes da suzivot u Bosni nije moguc???
Sta predlazes
i za sta si ti, nesrecnice, "spreman"?
Tu pricu smo vec slusali 90ih.
Ucuti, internet ratnik!

Hedona

pre 8 godina

Srbija nikada i ni na koji način se nije mešala u unutrašnje stvari BiH, kao ni interne političke stvari u RS.Premijer zaista treba da bude ponosan što je sa Dodikom otvoreno prčao o odnosima Srbije i BiH, i što je Dodik što je prihvatio ovu vrstu razgovora. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.Aleksandar Vučić je jedini premijer koji radi za interes naroda i države.

Aleksandar

pre 8 godina

@(bosnjak, 17. jul 2015 14:02)

Sve je to ok.
Samo, politicari iz Federacije ne rade na pridobijanju srba za bosanski suzivot vec rade iskljucivo na unitarizaciji Bosne. Tim putem srbe necete pribliziti sebi i nikada nece Bosnu videti kao svoju zemlju. Kada to promenite i pocnete da radite na stvarnom zajednickom zivotu i pocnete i vi da 'pruzate ruku pomirenja' tek tada ce politicari kao Dodik postati suvisni u RS. Ovako, vi ih gajite.
Razmislite i vi o tome i vase politicare ubedite da promene odnos prema srbima kako bi BiH opstala - ovako ce vrlo tesko opstati!

Negotinac

pre 8 godina

"Zamolio sam Dodika da razmisli o referendumu". Kako ovo folirantski zvuči! A što ne kažeš ko je tebe "zamolio". Dokle više to foliranje. Meni ovo sve liči na ono Miloševićevo: "Srbija se saginjati neće". A mi smo dotakli dno!

Biber

pre 8 godina

Dodik mi nikada nije bio simpatican pa ni sada ali moram mu priznati da ima hrabrosti,da ima m......i jasno kaze ono sto misli.
Sto se referenduma ,o kome se digla ovolika frka,vidim da ga mnogi tumace na razne nacine.
Referendum je pitanjeo Tuzilastvu i Sudu BIH koji su nametnuti mimo ustava .
Nisu to jedine institucije koje su nametnute mimo ustava ali ove,posebno, NE RADE U INTERESU SVIH NARODA A JOS MANJE SVOJIM OPTUZNICIMA I PRESUDAMA RADE NA POMIRENJU NARODA!

tomy

pre 8 godina

Zamoljava se covek u unutrasnju stvar druge drzave.Zamoljavanje iz drugih drzava je i proizvelo najkrvaviji rat u BiH jer su Tudjman i Milosevic isto tako zamoljavali i petljali se gde im nije bilo mesto.

mostarac

pre 8 godina

Ljudi moji opet je sve na bosnjackim politicarima,daj pokrenite tu pravosudnu masineriju da rijesava zlocine nad Srbima,i nece biti potrebe za referendum....loptica je na njihovoj strani,oni odlucuju kojim putem ce krenuti bih....

bendower

pre 8 godina

Nakon sto je po nalogu svojih gazdi zavrsio posao sa gasenjem srpskih institucija na Kosovu, Vucic je krenuo u demontazu Republike Srpske. Vucic je najopasnija stetocina i najvece zlo koje je moglo da zadesi Srbiju.

Fenomen

pre 8 godina

Da razmisli? A Skupstina Srpske donela odluku...To znaci da je dovoljno da Dodik ili Vucic razmisle i da mogu svojevoljno da poniste odluke najviseg zakonodavnog organa. To je prava balkanska demokratija, a normalni ljudi bi rekli...diktatura!

DOGOVOR - KUCU - GRADI

pre 8 godina

Naravno da se stvari resavaju samo razgovorom, iz kojeg proistekne najbolje resenje. Ono sto je za svaku pohvalu da je Aleksandar Vucic zamolio Milorada Dodika da jos jednom razmisli oko referenduma. Takodje se nadam da ce uslediti razgovor svih predstavnika vlasti u BiH, da bi resili nagomilane probleme. U sadasnjoj situaciji nije potrebno stvarati dodatne tenzije.Jer iskreno receno dosta nam je bilo sukoba i neslaganje cak i preko glave, mislimo na buducnost naroda ona nam je najvaznija.

Milos

pre 8 godina

Covece video si sta su uradili tebi kao premijeru zamisli sta bi uradili nama obicnim ljudima. Zivot sa njima nije moguc. Dva puta smo pokusali i oba puta platili glavama. Dok mi svoje napunismo zatvore njihovi su heroji sepure se i provociraju. Podrzi Srpsku i nemoj ko Milosevic svom narodu noz u ledja zato sto ti kaze Nulandova. Zivela sloboda! Zivelo srpstvo!

VETERAN RATA U RS

pre 8 godina

Dodik je poslije Miloševića najveće ZLO srpskog naroda.
SNSD je sekta i sjedište organizovanog kriminala.
Meni je život uništen u ratu u koejm sam bio učesnik a u kojem Dodik nije ni učestvovao nego je švercovao cigare pa je odatle i dobio nadimak Mile Ronhil.
Referendum je njegova lična stvar.
Ništa tu nema elemenata za referendum.
Problem je u tome što će i on brzo doći na taj isti sud pa se krije i priprema sebi teren.
Kada se skinu njegovi ljudi iz SIPA-e onda on dolazi na naplatu. I on i njegova djela. Iskreno se nadam da će brzo taj dan kada će izglasati zakon o porijeklu imovine i uhapsiti MILORADA DODIKA.
OD MENE NEĆE DOBITI GLAS NA REFERENDUMU.

bosnjak

pre 8 godina

Volio bih da Vučić zna da mi u Bosni cijenimo njegove poruke i dolazak u Potočare.Ja se još jednom izvinjavam zbog napada i jako me je sramota.No treba da zna da mi njegove poruke o pomirenju ne doživljavamo iskreno, jer podržava Dodika koji svaki dan poziva na rušenje BIH, ponižava i negira državu, poziva na rušenje ustavnog poretka i svaki dan priča kako se BIH treba raspast.Znači ako Vučić podržava Dodika onda podržava i tu politiku.Ako ste za pomirenje, ovo nije put.

vladimir vlastimirovich milutin

pre 8 godina

"Srbija nikada i ni na koji način se nije mešala u unutrašnje stvari BiH, kao ni interne političke stvari u RS"

...nema nishta LOGICHNIJE,nego da ta izjava potekne BASH OD TEBE!!!

samo da primetim

pre 8 godina

Referendum je izglasan u Skupštini RS i Dodik nema tu šta da razmišlja. Vučiću, koliko god to tebi bilo nezamislivo, nije svuda u svetu sva vlast u rukama jednog čoveka.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

"...rekao je Vučić primetivši da bi "Srbija teško postojala bez RS....".

Što je mnogo mnogo je! Odakle AV pravo da dovodi u pitanje postojanje Srbije, i poredi je sa jednim BIH entitetom, sklepanim svi znsmo kako!?

трифун

pre 8 godina

Ако су државе западне демократије против одржавања референдума - то само значи да је референдум користан за Србски народ.

Zemunac

pre 8 godina

Iskrena i velika podrska za Srbe iz bosne I Republike Srpske. Suzivot sa njima je zaista nemoguc sto se najbolje pokazalo pre par dana. Nadam se da nece biti problema, a pak ako bude, Boze moj, mi smo spremni u svakom smislu.

Timoti

pre 8 godina

Ukoliko se dogovor na nivou predsedništva BiH ne može postići razdogovorom, smatram da građani RS imaju puno pravo da se izjasne na referendumu. Došlo je vreme da srpsko stanovništvo pobudi protiv nipodaštavanja i selektivne pravde.

leonardo

pre 8 godina

Nije ga zamolio ,vec naredio. . Zna se ko se pita i ko odlucuje. Taj cirkus se i ocekivao. I sad ce obojica biti pozitivci. Vucic sebi previse luksuza dozvoljava kada je Dodik u pitanju. Kao da je Dodik odluku o referendumu donio bez dozvole Vucica. Smijesni su i tragikomicni obojica...

idemo dalje

pre 8 godina

Kada su pre nekoliko godina bili pregovori o promeni Dejtonskog sporazuma,koji su za cilj imali smanjenje nadležnosti Banja Luke,a povećanje nadležnosti Sarajeva,tadašnji predsednik Srbije(Boris Tadić)je vršio pritisak na Dodika da potpiše.Vašington i Brisel(Berlin)su tada,kao i sada preko Beograda vršili pritisak na Rep.Srpsku.Jednom prilikom je Tadić poslao Borka Stefanovića,kao svog izaslanika,u Banja Luku da ubeđuje Dodika.Dakle u želji da se ulizuju svojim mentorima sa zapada političari u Srbiji,počevši od 2008-me godine,rade suprotno interesima Rep.Srpske i tamošnjeg srpskog naroda,na unitarizaciji BiH.U isto vreme i sa istom namerom oni to isto rade i u Srbiji,ne mislim samo po pitanju Kosova,već i kada su u pitanju sloboda,demokratija i ekonomija zemlje.

Nikola Doboj

pre 8 godina

"Zaista bih zeleo da sto pre dodje do ovog referenduma i da se sudski organi odvoje i budu nezavisni. Siguran sam da je to u interesu Srbije i Republike Srpske.
(Marko 98, 17. jul 2015 14:30)"
====================

Dali ti zaita mislis da ce se kao rezultat referenduma ti organi odvojiti ma koliko to mi u RS zelili.
Ne zaboravi 2002 i 2003 je bas SNSD glasao da se uvede sud i tuzilastvo BH i sve je bilo ok dok je SNSD bio u vlasti na nivou BH.
Ali cim je SNSD izgubio vlast na nivou BH sada bi da se sudovi ukinu ne promjenom zakona u skupstini BH nego referendumom

kokolo

pre 8 godina

On rece,da ste se konsultovali i prije skupstine RS,sta si ga onda molio poslije i to onako izokola,valjda ga se bojis!Ko tu laze i ko ima kratke noge,pokazace se!

Marko 98

pre 8 godina

Zaista bih zeleo da sto pre dodje do ovog referenduma i da se sudski organi odvoje i budu nezavisni. Siguran sam da je to u interesu Srbije i Republike Srpske.

alter

pre 8 godina

@(bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare, 17. jul 2015 17:52)

Izjava jeste blago rečeno čudna, ali ne i potpuno netačna. Hercegovački ustanak je pokrenuo finalnu lavinu koja će dovesti do Berlinskog kongresa 1878. i konačnog priznavanja nezavistosti i Srbije i Crne Gore. Srbi sa druge strane Drine su međutim "utrgovani" zarad lakšeg postizanja dogovora.

Negotinac

pre 8 godina

"Zamolio sam Dodika da razmisli o referendumu". Kako ovo folirantski zvuči! A što ne kažeš ko je tebe "zamolio". Dokle više to foliranje. Meni ovo sve liči na ono Miloševićevo: "Srbija se saginjati neće". A mi smo dotakli dno!

bendower

pre 8 godina

Nakon sto je po nalogu svojih gazdi zavrsio posao sa gasenjem srpskih institucija na Kosovu, Vucic je krenuo u demontazu Republike Srpske. Vucic je najopasnija stetocina i najvece zlo koje je moglo da zadesi Srbiju.

Milos

pre 8 godina

Covece video si sta su uradili tebi kao premijeru zamisli sta bi uradili nama obicnim ljudima. Zivot sa njima nije moguc. Dva puta smo pokusali i oba puta platili glavama. Dok mi svoje napunismo zatvore njihovi su heroji sepure se i provociraju. Podrzi Srpsku i nemoj ko Milosevic svom narodu noz u ledja zato sto ti kaze Nulandova. Zivela sloboda! Zivelo srpstvo!

tomy

pre 8 godina

Zamoljava se covek u unutrasnju stvar druge drzave.Zamoljavanje iz drugih drzava je i proizvelo najkrvaviji rat u BiH jer su Tudjman i Milosevic isto tako zamoljavali i petljali se gde im nije bilo mesto.

bosnjak

pre 8 godina

Volio bih da Vučić zna da mi u Bosni cijenimo njegove poruke i dolazak u Potočare.Ja se još jednom izvinjavam zbog napada i jako me je sramota.No treba da zna da mi njegove poruke o pomirenju ne doživljavamo iskreno, jer podržava Dodika koji svaki dan poziva na rušenje BIH, ponižava i negira državu, poziva na rušenje ustavnog poretka i svaki dan priča kako se BIH treba raspast.Znači ako Vučić podržava Dodika onda podržava i tu politiku.Ako ste za pomirenje, ovo nije put.

vladimir vlastimirovich milutin

pre 8 godina

"Srbija nikada i ni na koji način se nije mešala u unutrašnje stvari BiH, kao ni interne političke stvari u RS"

...nema nishta LOGICHNIJE,nego da ta izjava potekne BASH OD TEBE!!!

Zemunac

pre 8 godina

Iskrena i velika podrska za Srbe iz bosne I Republike Srpske. Suzivot sa njima je zaista nemoguc sto se najbolje pokazalo pre par dana. Nadam se da nece biti problema, a pak ako bude, Boze moj, mi smo spremni u svakom smislu.

Fenomen

pre 8 godina

Da razmisli? A Skupstina Srpske donela odluku...To znaci da je dovoljno da Dodik ili Vucic razmisle i da mogu svojevoljno da poniste odluke najviseg zakonodavnog organa. To je prava balkanska demokratija, a normalni ljudi bi rekli...diktatura!

samo da primetim

pre 8 godina

Referendum je izglasan u Skupštini RS i Dodik nema tu šta da razmišlja. Vučiću, koliko god to tebi bilo nezamislivo, nije svuda u svetu sva vlast u rukama jednog čoveka.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

"...rekao je Vučić primetivši da bi "Srbija teško postojala bez RS....".

Što je mnogo mnogo je! Odakle AV pravo da dovodi u pitanje postojanje Srbije, i poredi je sa jednim BIH entitetom, sklepanim svi znsmo kako!?

idemo dalje

pre 8 godina

Kada su pre nekoliko godina bili pregovori o promeni Dejtonskog sporazuma,koji su za cilj imali smanjenje nadležnosti Banja Luke,a povećanje nadležnosti Sarajeva,tadašnji predsednik Srbije(Boris Tadić)je vršio pritisak na Dodika da potpiše.Vašington i Brisel(Berlin)su tada,kao i sada preko Beograda vršili pritisak na Rep.Srpsku.Jednom prilikom je Tadić poslao Borka Stefanovića,kao svog izaslanika,u Banja Luku da ubeđuje Dodika.Dakle u želji da se ulizuju svojim mentorima sa zapada političari u Srbiji,počevši od 2008-me godine,rade suprotno interesima Rep.Srpske i tamošnjeg srpskog naroda,na unitarizaciji BiH.U isto vreme i sa istom namerom oni to isto rade i u Srbiji,ne mislim samo po pitanju Kosova,već i kada su u pitanju sloboda,demokratija i ekonomija zemlje.

leonardo

pre 8 godina

Nije ga zamolio ,vec naredio. . Zna se ko se pita i ko odlucuje. Taj cirkus se i ocekivao. I sad ce obojica biti pozitivci. Vucic sebi previse luksuza dozvoljava kada je Dodik u pitanju. Kao da je Dodik odluku o referendumu donio bez dozvole Vucica. Smijesni su i tragikomicni obojica...

kokolo

pre 8 godina

On rece,da ste se konsultovali i prije skupstine RS,sta si ga onda molio poslije i to onako izokola,valjda ga se bojis!Ko tu laze i ko ima kratke noge,pokazace se!

Milan1989g

pre 8 godina

Drago mi je da vidim da se posle mnogo godina vlast ovog naroda sa obe strane Drine konacno drzi zajedno i konsultuje oko bitnih desavanja,ko ce koga podrzati ako ne svoj svoga.

Lazar89

pre 8 godina

Saradnja Dodika i VUčića je na visokom nivou, i svaka sugestija je dobrodošla. Naravno da se Srbija neće mešati u politiku BiH, ali će uvek biti tu da pruži pomoć Republici Srpskoj!

VETERAN RATA U RS

pre 8 godina

Dodik je poslije Miloševića najveće ZLO srpskog naroda.
SNSD je sekta i sjedište organizovanog kriminala.
Meni je život uništen u ratu u koejm sam bio učesnik a u kojem Dodik nije ni učestvovao nego je švercovao cigare pa je odatle i dobio nadimak Mile Ronhil.
Referendum je njegova lična stvar.
Ništa tu nema elemenata za referendum.
Problem je u tome što će i on brzo doći na taj isti sud pa se krije i priprema sebi teren.
Kada se skinu njegovi ljudi iz SIPA-e onda on dolazi na naplatu. I on i njegova djela. Iskreno se nadam da će brzo taj dan kada će izglasati zakon o porijeklu imovine i uhapsiti MILORADA DODIKA.
OD MENE NEĆE DOBITI GLAS NA REFERENDUMU.

Timoti

pre 8 godina

Ukoliko se dogovor na nivou predsedništva BiH ne može postići razdogovorom, smatram da građani RS imaju puno pravo da se izjasne na referendumu. Došlo je vreme da srpsko stanovništvo pobudi protiv nipodaštavanja i selektivne pravde.

Potemkin

pre 8 godina

Svako iole razuman svestan je da nije trenutak za takve sustinkse odluke. Pitanje referenduma je moguce uvek otvoriti, ali u ovom trenutku kada je i Srbiji ali i Srpskoj potrebna ekonomska stabilnost, nikako nije potrebno stvarati politicke nestabilnosti jer su obe uslovljene jedna sa drugom. Verovatno je na tu sveobuhvatnost problema mislio Vucic.

трифун

pre 8 godina

Ако су државе западне демократије против одржавања референдума - то само значи да је референдум користан за Србски народ.

Marko 98

pre 8 godina

Zaista bih zeleo da sto pre dodje do ovog referenduma i da se sudski organi odvoje i budu nezavisni. Siguran sam da je to u interesu Srbije i Republike Srpske.

Zvezdana

pre 8 godina

Razgovor i dogovor su uvek najbolje rešenje. Nadam se da će uslediti razgovor svih predstavnika vlasti u BiH, da bi rešili nagomilane probleme. U sadašnjoj situaciji nije potrebno stvarati dodatne tenzije.

Mufljuz

pre 8 godina

@bosnjak
Niko ni trazi da podrzavas Vucica. Njega ni u Srbiji mnogi ne podrzavaju. Ali, budi bar jednom iskren, ako nista ono prema samom sebi: Da li sadasnje stanje u BiH odgovara stanju u vreme pocetnog Dejtonskog dogovora? U mnogome ne. Promenjeno je na silu i to mimo Zakona i Ustava BiH. Zar to nije bilo rusenje BiH? Nije, jer je to Bosnjacima odgovaralo. Kada ne odgovara, onda je rusenje. Prijatelju, najbolje je razdvojiti se za sva tri naroda u BiH. Da je moglo zajedno, ne bi pukla Jugoslavija. Ako nije moglo u SFRJ zasto onda na silu u BiH. Sto prije se to shvati i prihvati tim bolje po sve. Ako brak ne valja (a ocito ne valja) nema potrebe odrzavati ga na silu. Kontas?

Biber

pre 8 godina

Dodik mi nikada nije bio simpatican pa ni sada ali moram mu priznati da ima hrabrosti,da ima m......i jasno kaze ono sto misli.
Sto se referenduma ,o kome se digla ovolika frka,vidim da ga mnogi tumace na razne nacine.
Referendum je pitanjeo Tuzilastvu i Sudu BIH koji su nametnuti mimo ustava .
Nisu to jedine institucije koje su nametnute mimo ustava ali ove,posebno, NE RADE U INTERESU SVIH NARODA A JOS MANJE SVOJIM OPTUZNICIMA I PRESUDAMA RADE NA POMIRENJU NARODA!

Hedona

pre 8 godina

Srbija nikada i ni na koji način se nije mešala u unutrašnje stvari BiH, kao ni interne političke stvari u RS.Premijer zaista treba da bude ponosan što je sa Dodikom otvoreno prčao o odnosima Srbije i BiH, i što je Dodik što je prihvatio ovu vrstu razgovora. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.Aleksandar Vučić je jedini premijer koji radi za interes naroda i države.

mostarac

pre 8 godina

Ljudi moji opet je sve na bosnjackim politicarima,daj pokrenite tu pravosudnu masineriju da rijesava zlocine nad Srbima,i nece biti potrebe za referendum....loptica je na njihovoj strani,oni odlucuju kojim putem ce krenuti bih....

SaucySalamander

pre 8 godina

Dobro je sto mu Srbija kaze da malo stane i razmisli. Ok, mozda je u pravu, ali mu sada Srbija ne moze pomoci a za ovaj problem mu je potrebna ogromna pomoc Srbije. Trenutno, Srbija ima puno svojih, i ekonomskih i bilateralnih problema koje mora da resi.

Takodje, dobro je sto hoce i da poslusa Srbiju.

Aleksandar

pre 8 godina

@(bosnjak, 17. jul 2015 14:02)

Sve je to ok.
Samo, politicari iz Federacije ne rade na pridobijanju srba za bosanski suzivot vec rade iskljucivo na unitarizaciji Bosne. Tim putem srbe necete pribliziti sebi i nikada nece Bosnu videti kao svoju zemlju. Kada to promenite i pocnete da radite na stvarnom zajednickom zivotu i pocnete i vi da 'pruzate ruku pomirenja' tek tada ce politicari kao Dodik postati suvisni u RS. Ovako, vi ih gajite.
Razmislite i vi o tome i vase politicare ubedite da promene odnos prema srbima kako bi BiH opstala - ovako ce vrlo tesko opstati!

marija

pre 8 godina

@Zemunac,

Ko si ti da iz Zemuna kazes da suzivot u Bosni nije moguc???
Sta predlazes
i za sta si ti, nesrecnice, "spreman"?
Tu pricu smo vec slusali 90ih.
Ucuti, internet ratnik!

DOGOVOR - KUCU - GRADI

pre 8 godina

Naravno da se stvari resavaju samo razgovorom, iz kojeg proistekne najbolje resenje. Ono sto je za svaku pohvalu da je Aleksandar Vucic zamolio Milorada Dodika da jos jednom razmisli oko referenduma. Takodje se nadam da ce uslediti razgovor svih predstavnika vlasti u BiH, da bi resili nagomilane probleme. U sadasnjoj situaciji nije potrebno stvarati dodatne tenzije.Jer iskreno receno dosta nam je bilo sukoba i neslaganje cak i preko glave, mislimo na buducnost naroda ona nam je najvaznija.

Nikola Doboj

pre 8 godina

"Zaista bih zeleo da sto pre dodje do ovog referenduma i da se sudski organi odvoje i budu nezavisni. Siguran sam da je to u interesu Srbije i Republike Srpske.
(Marko 98, 17. jul 2015 14:30)"
====================

Dali ti zaita mislis da ce se kao rezultat referenduma ti organi odvojiti ma koliko to mi u RS zelili.
Ne zaboravi 2002 i 2003 je bas SNSD glasao da se uvede sud i tuzilastvo BH i sve je bilo ok dok je SNSD bio u vlasti na nivou BH.
Ali cim je SNSD izgubio vlast na nivou BH sada bi da se sudovi ukinu ne promjenom zakona u skupstini BH nego referendumom

alter

pre 8 godina

@(bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare, 17. jul 2015 17:52)

Izjava jeste blago rečeno čudna, ali ne i potpuno netačna. Hercegovački ustanak je pokrenuo finalnu lavinu koja će dovesti do Berlinskog kongresa 1878. i konačnog priznavanja nezavistosti i Srbije i Crne Gore. Srbi sa druge strane Drine su međutim "utrgovani" zarad lakšeg postizanja dogovora.