Nedelja, 28.06.2015.

16:05

NATO neće napasti Ruse jer imamo nuklearno oružje

Predsednik komisije Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov smatra da NATO neće napasti Rusiju.

Izvor: Sputnik

NATO neæe napasti Ruse jer imamo nuklearno oružje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

A?

pre 8 godina

@banat...
Ti nisi nikada video Rusa, ni prosecnog, ma nikakvog... Ja radio kao kuvar tamo godinu dana, svi me zvali pravoslavnim bratom. Odakle ti to da misle da smo katolici? Ti to onako, nagadjas, zar ne? Bolje pitaj amere, oni ce ti odgovoriti da smo iz Sibira, svemira, odakle god... Za Ruse je pravoslavlje svetinja, znaju oni ko je pravoslavac, za razliku od tebe, ne brini..

Rus je Rusu Rus

pre 8 godina

Da je NATO hteo da napadne Ruse, uradili bi to jos za vreme Jeljcina. Rusi plase svoj naorod kao sto Kim plasi Korejce. Ta prica je za unuyrasnje koriscenje. Amerika nece napasti Rusiju, ali ce je bankrotirati. Opet su Ruse uvukli u trku naoruzanja koja je i SSSR dovela do bankrota. Najbolja strategija unistenja Rusije je da ih pustis same sebi i njihovim diktatoru. Oni koji su najvise unistili ruski narod tokom istorije su upravo ruski diktatori. Samo im treba dati vremena i malo im pomoci. Putin je na dobrom putu da to odradi. Niko ne unistava Ruse kao sami Rusi. Ameri to dobro znaju. Izoluj ih i pusti da se njihov vladar vremenom "pobrine" za njih.

rti

pre 8 godina

Iako je navedena izjava bivseg americkog ambasadora, tekst je ipak malo tendenciozno postavljen, jer nije naveo da je to bio direktan odgovor upravo na tu izjavu. Rusiju bi napao "only a complete fool", a odgovor na to jeste da je to zbog nuklearnog arsenala, a ne miroljubivosti.

Kafanski filozof

pre 8 godina

"ajde bre vise dosta o tome ratu izmedju rusije i amerike, samo na srpskim sajtovima citam ovakve bombasticne naslove
strani (zapadni) mediji se bave sasvim drugim stvarima"
(slash, 28. jun 2015 16:32)

Svoj hleb jedemo, tudju brigu brinemo.

Zoran

pre 8 godina

Mislim da su ovakva razmisljanja , bar " medijska " razmisljanja , sasvim na pogresnom tragu . Rusija jeste meta jedne neformalne grupe koja upravlja Sjedinjenim Drzavama , ali mislim da voditi se mislju " nece oni jer mi imamo ... " daje nicim utemeljenu sigurnost i navodi na pogresan trag . Mislim da Rusija jeste meta , ali sigurno nece nikad biti u prilici da upotrebi svoj nuklearni potencijal i vjerujem da su u Rusiji toga svjesni i ovo je smisleno samo ukoliko je namjenjeno javnom mnijenju .

banat

pre 8 godina

Prosečan Rus nije siguran ni gde se na mapi nalazi Srbija, misle da smo katolici, deo EU i sl. To je fakat, šta god mi ovde maštali. Rusima je bitnije gde se letuje, koje države imaju dobro more, vole Tursku, Crnu Goru, itd. Šta da se radi.

e

pre 8 godina

Tačno je da se neće sukobiti jer su obe strane svesne da bi to bio kraj civilizacije one kakvu poznajemo. Međutim sukoba će biti,ne ratnih ali opet slično kao što je NATO srušio Jugoslaviju. T.zv. 6.kolona iliti "Trojanska konjica" sve će uraditi da sruši postojeći režim u Rusiji.Istina u tom iscrpljujućem sukobu može pasti bilo koja strana. Verujem da će biti još ljudi tipa Snouden ili Vikiliks koji mogu doprineti pobedi one druge strane.

politicar

pre 8 godina

Zasto bi vas napadali,vi unistavate sami sebe,to je dovoljno za propast jedne zemlje,bilo koliko da je velika i naoruzana.Utrkivanje u naoruzanju i modernoj tehnici je veoma skupo,tako da ce vas sankcije doterati tamo gde vam je mesto.Nemam nista protiv ruskog naroda,ali sam protiv onih koji svoj narod zaglupljuju,iskoristavaju i gaze po ljudskim pravima,samo u cilju da bi pojedinci ziveli u enormnom bogatstvu i luksuzu,to nije pravedno.Sto se tice atomskog naoruzanja,to je besmisleno upotrebiti,a najveca je opasnost za covecanstvo,na zalost i za to je covek kriv.

insane

pre 8 godina

kao što ni vi ne biste napali ukrajinu da je imala nuklearno naoružanje kojeg se odrekla jer ste joj vi, izmedju ostalih, garantovali teritorijalni integritet.

Franz

pre 8 godina

NATO i Rusija nisu prirodni neprijatelji. Ovo sto se sada dogadja je geopoliticko nadjebavanje inicirano americkim ciljevima jos od vremena americkog gradjanskog rata. Nikada se oni nece izravno sukobiti, a vi sitna rajo samo se i dalje pjenite u svom neznanju.

misko

pre 8 godina

uopste niko i ne sanja da bi Usa hteli da napadnu russiju, ah da, zaboravio da to prica jedan predstavnik russkog drustva koje oduvek napada tudje zemlje i ubija i slobodu govora i misljena u svojoj drzavi

Mile

pre 8 godina

Amerika, ali neka se ovi nasi Ruski botovi zapitaju sta smo mi to ikada zaista dobili od Rusije? Vecina se vadi na ratove u koje je Rusija ulazila "zbog nas", neshvatajuci da je u to ulazila zbog sopstvenih interesa. 90% Rusa ne zna ni sta je Srbija, neki koje sam sreo misle da je to podrucje u Sibiru, a oni Rusi to nas "vole" vole nas jer im medija prenosi kako smo dupelizacki ugostili njihovog Putina koji je u Srbiju svratio usput a mi ga docekasmo ko da je uradio ne znam ni ja sta za ovu drzavu...
Komentar ce mi imati enorman broj minusa zbog nasih rusofila ali svako ko je bio u Rusiji zna odlicno o cemu pricam.Vidis nesreco...i ovaj Kirbi je naucio bolje da govori srpski od Prestolonaslednika pa ne znaci da nam je prijatelj...kao sto ni ti nisi prijatelj Rusije....Zivim i ja u Rusiji sa prekidima...90tih stvarno je bilo tih pijanaca po ulici ali sada ih je sve manje.Radni ljudi,rade poneki i po dva posla,nisu cicije,vole zivot,vole da potrose vecinom za vikend.Inteligentan narod,pravdoljubiv,osecajan.Nije merilo bogatstvo kakav je ko covek,ni kakva je drzava..pominjes sta su nam to rusi pomogli?!Znas li nesreco da ove drzave nebi ni bilo da nas nije NIKOLAJ ROMANOV zastitio od tog tvog zapada.Koliko su nam rusi naroda pobili a koliko nam je pobio razvijeni zapad razmisli pa se javi...

Bob

pre 8 godina

Kada kazu Rusija, NATO, SAD, VB... moramo shvatiti da ni jedna zemlja kao takva ne pravi sukobe. Sukobe prave korporacije, mocnici koji postavljaju politicare na glavna mesta u drzavama, bankama, organizacijama, a sve uz pomoc novca i radi novca i vece zarade. Pogledajte sta se desava kod nas na Balkanu. Ratom je unistena jedna velika i vojno mocna drzava sa razvijenom privredom gde je strana roba bila retka pojava. Imali smo sve svoje. Sada uvozimo sve, a privreda vise ne postoji. Nasi politicari prodace i EPS I TELEKOM i obradivu zemlju to ce biti kraj. Bicemo robovi u svojoj zemlji. Jeftina radna snaga koja ce proizvoditi tudje i placati tudje...

Duci0167

pre 8 godina

@Marko nb Ma super! Samo nam nuklearno jos fali. Grunuli bi je do sada pa 3 puta najmanje negde po susedima. Na mapi sveta smo tolicni da bi nuklearka osinula i po nama. Cuj i shvati,ono sto mi nismo imali je razumna politika da se odigra smekerski a ne protiv celog sveta kao budale poslednje

Stefan

pre 8 godina

Koji smaraci i jedni i drugi. Ajde vise izrokajte se smaraci pa da zavrsimo sa tim. Svaki dan neko prozivanje izmedju Rusa i Amera. Dosadili su i bogu i ljudima.

Nenad

pre 8 godina

Ja sam ziveo u Rusiji 7 godina, ruski pricam kao maternji i mogu vam reci jedno: tesko onome koga Amerikanac hrani, a Rus ga brani.
Zemlja puna zatucanih, primitivnih, pijani po ulicama setaju svakodnevno, izigravaju neke face i hteli bi da se ograde od celog Zapada, a ne shvataju da im je 80% proizvoda sa Zapada, ovi za Zapada nisu neke cvecke, pogotovo Amerika, ali neka se ovi nasi Ruski botovi zapitaju sta smo mi to ikada zaista dobili od Rusije? Vecina se vadi na ratove u koje je Rusija ulazila "zbog nas", neshvatajuci da je u to ulazila zbog sopstvenih interesa. 90% Rusa ne zna ni sta je Srbija, neki koje sam sreo misle da je to podrucje u Sibiru, a oni Rusi to nas "vole" vole nas jer im medija prenosi kako smo dupelizacki ugostili njihovog Putina koji je u Srbiju svratio usput a mi ga docekasmo ko da je uradio ne znam ni ja sta za ovu drzavu...
Komentar ce mi imati enorman broj minusa zbog nasih rusofila ali svako ko je bio u Rusiji zna odlicno o cemu pricam.

nikola

pre 8 godina

Ima da ih unište ekonomski.Diktatura nikom nije dobro donela pa neće ni Rusiji.Umesto da se povežu sa Zapadnim silama i da se okrenu protiv fanatika sa Istoka koji predstavljaju pravu pretnju čovečanstvu oni hoće sovjetsku imperiju. Nema od toga ništa. Ubrzo će ruski narod shavatiti da tako nema napretka, nego samo nazadak.Život je samo jedan i to kratak.Imam 70 godina.Pre 30 godina sam očekivao boljitak života.Zbog glupe politike svih koji su od tada bili na vlasti samo je gore. Jedino mladima je dobro jer su mladi.Oni koji danas imaju 25 godina za dvadeset godina će se pitati o godinama koje su pojeli skakavci jer se u ekonomskom smislu neće ništa promeniti na bolje.Čovek živi od onoga što može da proda.Kod nas se najbolje živi od demagogije i licemerja.Može im se jer ima ogorman broj koji to kupuju.Tako je i u Rusiji.

Astronom

pre 8 godina

a imaju Rusi bolje naučnike.

=========

Tacno je, POSTOJE Ruski naucnici koji su genijalni i produktivni.

A da ih Rusi "imaju", to tesko. Evo pun ih NYC, i na pamet im ne pada da se vracaju Putinu pod sapu. Pun ih je NYU i Kolumbija, to vam iz licnog iskustva kazem -- a ako ih priupitate o stanju nauke u Rusiji, svi ce vam isto reci: ono sto je tamo ostalo je nepotisticki i partijski kadar sa falsifikovanim diplomama. Zvuci poznato?

Dusan

pre 8 godina

Njihovo NE znači DA. Puno puta već vidjeno. Da se podsetimo, na primer, USA je zvanično bila za jedinstvenu Jugoslaviju, baš pred raspad iste.
(europljanin i intelektualac, 28. jun 2015 16:24)

E pa, Evropljanine i intelektualce, onda verovatno i znas da je SAD do 1992. godine podrzavala mirnodopsko razgranicenje, bila veoma skepticna prema Hrvatskoj i muslimanskom delu BiH. Mnogi planovi su pravljeni koji su bili fantasticni po Srbiju, a mi smo ih odreda odbijali. Cak i Z4 koji je bio bogom dan. Onda su Ameri videli sa kim imaju posla i demontirali nas.

A sto se tice Rusije. Pa naravno da vas nikada nece napasti. To vi samo pricate kao jeftinu propagandu da bi ulazili u tudje zemlje. Ako izbije rat izmedju vas bice nuklearni. A u nuklearnom ratu nista ne znaci to da li ce Ukrajina biti ili ne u NATO. I jedni i drugi imate toliko bombi da unistite ceo svet nekoliko puta. Zato je vas strah od raketnog stita samo maska i farsa.

ZeKa

pre 8 godina

Kad ce neki da shvate da je nuklearno oruzije sredstvo odvracanja, a ne sredstvo za ratovanje. Sve sto bi se desilo posle pritiska na crveno dugme je Armagedon. A ratovi se ne vode radi unistenja, nego radi koristi. Tako da mozete slobodno da se opustite, niko nije lud da unisti samog sebe.

Varjag

pre 8 godina

@ Gradjanin 1989 obe drzave su svojim nuklearnim oruzjem mogle zbisati ljudsku civilizaciju po 4 puta. Tako da misevi i lavovi, realno, ne mogu unistiti i parcijlno obogaljiti jedni druge, sukob vodi istom: dugoj petogodisnjoj zimi na celoj planeti, pa radijacija, infrastruktura bez, elektronika bez, struja bez, energija bez, zatrovna zemlja itd. Ni jedna ni druga drzava ne mogu presresti vise od 30% suparnickih raketa, i prvi udar znaci samo 20 minuta razlike u odpocinjanju zime. Ovo sto imaju ostale zemlje je smesno strateski. Cista fizika.

Usput, siguran sam da sebi ne mozes da objasnis zasto bi navijao za lude Amere ili za lude Ruje?

Duci0167

pre 8 godina

A ko je rekao ili nagovestio ista tako kao moguce??? Ovi Rusi sto vole da zveckaju oruzjem dok ih USA i EU rasturise finansijski,bez ijednog metka naravno. Kakva rusofilija i rusofilicari. Sirotinja i beda sa nuklearnim naoruzanjem. Umesto u jednom delu istorije da su se ekonomski razvijali oni sve davali u naoruzanje i uzdali se u prirodna bogatstva. Naravno,narod ostao siromasan. Tako je to u zemlji ZABRANA

budjenje

pre 8 godina

I ne moraju vojno da ih napadnu... dovoljno je videti koliko emigranata iz Rusije odlazi na "taj truli zapad" a vec sledeca generacija nece imati pojma odakle je dosla dok ona druga vec nece ni pricati jezik "dedova"... Videcemo i posle Putina kako ce izgledati spoljna politika ;)

izCG

pre 8 godina

Tacno nece vas nikad napasti otvoreno oruzijem. Al hoce ovako kako to sad rade ekonomski ,politicki i na svaki drugi nacin. Zele da vas slome kao sto su SSSR. A vi im se nesta pravdate i pravite se kao da nije tako iako jako dobro znate da jeste. Morate im jace pokazati zube. Oni to jedino razumiju

333

pre 8 godina

Daj bre sta dizu toliku dramu... bas je NATO glup da napadne Rusiju haha
To bi dovelo do kraja covecanstva. Samo se koskaju i stvaraju medijski hladni rat. Nista od ovoga nece biti. Nato napadom na Rusiju unistava i sebe. Isto vazi i za Rusiju.

slash

pre 8 godina

ajde bre vise dosta o tome ratu izmedju rusije i amerike, samo na srpskim sajtovima citam ovakve bombasticne naslove
strani (zapadni) mediji se bave sasvim drugim stvarima

Gradjanin

pre 8 godina

Toliko su ovi rusi dosadni da je to strasno. Ko i govori o napadu. Bice unisteni bez ijednog metka. Za glupe botove objasnjenje - ne mislim bukvalno unisteni, ali unazadjeni da ne mogu napredovati, jer za napredak je potrebna saradnja sa celim svetom, normalnim.
Sto se tice napada, naravno da nece napasti, ali ce vas zdrobiti ako vi napadnete njih. Ajde napadnite vi Ameriku, posto ste "jaci". Misevi jedni obicni, kao sto mi ovde 50 godina blebecemo samo a pogubismo sve teritorije i tudje i nase. Vi biste zemlje NATO pakta obogaljili, a oni bi vas unistili. Sto ne prica malo o tome, ali istinu, svom narodu, koliko imaju oni nuklearnih glava, a koliko vise od njih samo Amerika, plus svi ostali koliko imaju. Sve ce da ih skinu i ni jedna nece pasti na Moskvu? Dobroooo, ima ludaka koji vam veruju, slazem se.
Dobro on zna rezultat toga, a znamo ga i mi koji smo objektivni. Uzdaju se u anti raketne stitove i jedni i drugi? Ha ha i ha je odgovor. Znamo, kao sto rekoh ko ce biti osakacen, a ko ce nestati, ako krenu tim putem.

Marko nb

pre 8 godina

Danas je nuklearno oruzije jedini garant suverenitera. To i vrapci znaju. Da smo ga mi imali ne bi nas onako otresli. Ovako smo dobili po nosu i sada smo pod okupacijom.

Ranzo Politikant

pre 8 godina

Koliko god "zveckanje nuklearnih oružjem" bio čisto strateški potez obe strane, ne sviđa mi se ni najmanje. Dovoljno je da samo jedna osoba koja ima ovlašćenje da lansira, jednom, iz bilo kog razloga, ustane na pogrešnu nogu i odosmo svi dođavola.

cenzura

pre 8 godina

Imaju i ameri nuklearno naoružanje i to još bolje od rusa, zato što su najjača ekonomska sila sveta, pa samim tim imaju i više para da razvijaju najnovije naoružanje..........a imaju Rusi bolje naučnike. Inače je tvoj komentar bez veze, jer mogu i jedni i drugi uništi svet par puta, a nisu jedini koji poseduju nuklearno oružje.

rex

pre 8 godina

na granici ukrajna nato nema razloga da i jedan vojnik stoji onih 40 soma sto je poslato pre 2 nedelje je glupost. niko normalan ne bi napao alijansu i obrnuto. to je sve propaganda, satro zalazu se za ukrajnu. dokoni ljudi to je istina

legija

pre 8 godina

Imaju i ameri nuklearno naoružanje i to još bolje od rusa, zato što su najjača ekonomska sila sveta, pa samim tim imaju i više para da razvijaju najnovije naoružanje

europljanin i intelektualac

pre 8 godina

Njihovo NE znači DA. Puno puta već vidjeno. Da se podsetimo, na primer, USA je zvanično bila za jedinstvenu Jugoslaviju, baš pred raspad iste.

Marko nb

pre 8 godina

Danas je nuklearno oruzije jedini garant suverenitera. To i vrapci znaju. Da smo ga mi imali ne bi nas onako otresli. Ovako smo dobili po nosu i sada smo pod okupacijom.

izCG

pre 8 godina

Tacno nece vas nikad napasti otvoreno oruzijem. Al hoce ovako kako to sad rade ekonomski ,politicki i na svaki drugi nacin. Zele da vas slome kao sto su SSSR. A vi im se nesta pravdate i pravite se kao da nije tako iako jako dobro znate da jeste. Morate im jace pokazati zube. Oni to jedino razumiju

europljanin i intelektualac

pre 8 godina

Njihovo NE znači DA. Puno puta već vidjeno. Da se podsetimo, na primer, USA je zvanično bila za jedinstvenu Jugoslaviju, baš pred raspad iste.

333

pre 8 godina

Daj bre sta dizu toliku dramu... bas je NATO glup da napadne Rusiju haha
To bi dovelo do kraja covecanstva. Samo se koskaju i stvaraju medijski hladni rat. Nista od ovoga nece biti. Nato napadom na Rusiju unistava i sebe. Isto vazi i za Rusiju.

slash

pre 8 godina

ajde bre vise dosta o tome ratu izmedju rusije i amerike, samo na srpskim sajtovima citam ovakve bombasticne naslove
strani (zapadni) mediji se bave sasvim drugim stvarima

Nenad

pre 8 godina

Ja sam ziveo u Rusiji 7 godina, ruski pricam kao maternji i mogu vam reci jedno: tesko onome koga Amerikanac hrani, a Rus ga brani.
Zemlja puna zatucanih, primitivnih, pijani po ulicama setaju svakodnevno, izigravaju neke face i hteli bi da se ograde od celog Zapada, a ne shvataju da im je 80% proizvoda sa Zapada, ovi za Zapada nisu neke cvecke, pogotovo Amerika, ali neka se ovi nasi Ruski botovi zapitaju sta smo mi to ikada zaista dobili od Rusije? Vecina se vadi na ratove u koje je Rusija ulazila "zbog nas", neshvatajuci da je u to ulazila zbog sopstvenih interesa. 90% Rusa ne zna ni sta je Srbija, neki koje sam sreo misle da je to podrucje u Sibiru, a oni Rusi to nas "vole" vole nas jer im medija prenosi kako smo dupelizacki ugostili njihovog Putina koji je u Srbiju svratio usput a mi ga docekasmo ko da je uradio ne znam ni ja sta za ovu drzavu...
Komentar ce mi imati enorman broj minusa zbog nasih rusofila ali svako ko je bio u Rusiji zna odlicno o cemu pricam.

ZeKa

pre 8 godina

Kad ce neki da shvate da je nuklearno oruzije sredstvo odvracanja, a ne sredstvo za ratovanje. Sve sto bi se desilo posle pritiska na crveno dugme je Armagedon. A ratovi se ne vode radi unistenja, nego radi koristi. Tako da mozete slobodno da se opustite, niko nije lud da unisti samog sebe.

Astronom

pre 8 godina

a imaju Rusi bolje naučnike.

=========

Tacno je, POSTOJE Ruski naucnici koji su genijalni i produktivni.

A da ih Rusi "imaju", to tesko. Evo pun ih NYC, i na pamet im ne pada da se vracaju Putinu pod sapu. Pun ih je NYU i Kolumbija, to vam iz licnog iskustva kazem -- a ako ih priupitate o stanju nauke u Rusiji, svi ce vam isto reci: ono sto je tamo ostalo je nepotisticki i partijski kadar sa falsifikovanim diplomama. Zvuci poznato?

cenzura

pre 8 godina

Imaju i ameri nuklearno naoružanje i to još bolje od rusa, zato što su najjača ekonomska sila sveta, pa samim tim imaju i više para da razvijaju najnovije naoružanje..........a imaju Rusi bolje naučnike. Inače je tvoj komentar bez veze, jer mogu i jedni i drugi uništi svet par puta, a nisu jedini koji poseduju nuklearno oružje.

legija

pre 8 godina

Imaju i ameri nuklearno naoružanje i to još bolje od rusa, zato što su najjača ekonomska sila sveta, pa samim tim imaju i više para da razvijaju najnovije naoružanje

Gradjanin

pre 8 godina

Toliko su ovi rusi dosadni da je to strasno. Ko i govori o napadu. Bice unisteni bez ijednog metka. Za glupe botove objasnjenje - ne mislim bukvalno unisteni, ali unazadjeni da ne mogu napredovati, jer za napredak je potrebna saradnja sa celim svetom, normalnim.
Sto se tice napada, naravno da nece napasti, ali ce vas zdrobiti ako vi napadnete njih. Ajde napadnite vi Ameriku, posto ste "jaci". Misevi jedni obicni, kao sto mi ovde 50 godina blebecemo samo a pogubismo sve teritorije i tudje i nase. Vi biste zemlje NATO pakta obogaljili, a oni bi vas unistili. Sto ne prica malo o tome, ali istinu, svom narodu, koliko imaju oni nuklearnih glava, a koliko vise od njih samo Amerika, plus svi ostali koliko imaju. Sve ce da ih skinu i ni jedna nece pasti na Moskvu? Dobroooo, ima ludaka koji vam veruju, slazem se.
Dobro on zna rezultat toga, a znamo ga i mi koji smo objektivni. Uzdaju se u anti raketne stitove i jedni i drugi? Ha ha i ha je odgovor. Znamo, kao sto rekoh ko ce biti osakacen, a ko ce nestati, ako krenu tim putem.

Bob

pre 8 godina

Kada kazu Rusija, NATO, SAD, VB... moramo shvatiti da ni jedna zemlja kao takva ne pravi sukobe. Sukobe prave korporacije, mocnici koji postavljaju politicare na glavna mesta u drzavama, bankama, organizacijama, a sve uz pomoc novca i radi novca i vece zarade. Pogledajte sta se desava kod nas na Balkanu. Ratom je unistena jedna velika i vojno mocna drzava sa razvijenom privredom gde je strana roba bila retka pojava. Imali smo sve svoje. Sada uvozimo sve, a privreda vise ne postoji. Nasi politicari prodace i EPS I TELEKOM i obradivu zemlju to ce biti kraj. Bicemo robovi u svojoj zemlji. Jeftina radna snaga koja ce proizvoditi tudje i placati tudje...

rex

pre 8 godina

na granici ukrajna nato nema razloga da i jedan vojnik stoji onih 40 soma sto je poslato pre 2 nedelje je glupost. niko normalan ne bi napao alijansu i obrnuto. to je sve propaganda, satro zalazu se za ukrajnu. dokoni ljudi to je istina

Ranzo Politikant

pre 8 godina

Koliko god "zveckanje nuklearnih oružjem" bio čisto strateški potez obe strane, ne sviđa mi se ni najmanje. Dovoljno je da samo jedna osoba koja ima ovlašćenje da lansira, jednom, iz bilo kog razloga, ustane na pogrešnu nogu i odosmo svi dođavola.

nikola

pre 8 godina

Ima da ih unište ekonomski.Diktatura nikom nije dobro donela pa neće ni Rusiji.Umesto da se povežu sa Zapadnim silama i da se okrenu protiv fanatika sa Istoka koji predstavljaju pravu pretnju čovečanstvu oni hoće sovjetsku imperiju. Nema od toga ništa. Ubrzo će ruski narod shavatiti da tako nema napretka, nego samo nazadak.Život je samo jedan i to kratak.Imam 70 godina.Pre 30 godina sam očekivao boljitak života.Zbog glupe politike svih koji su od tada bili na vlasti samo je gore. Jedino mladima je dobro jer su mladi.Oni koji danas imaju 25 godina za dvadeset godina će se pitati o godinama koje su pojeli skakavci jer se u ekonomskom smislu neće ništa promeniti na bolje.Čovek živi od onoga što može da proda.Kod nas se najbolje živi od demagogije i licemerja.Može im se jer ima ogorman broj koji to kupuju.Tako je i u Rusiji.

insane

pre 8 godina

kao što ni vi ne biste napali ukrajinu da je imala nuklearno naoružanje kojeg se odrekla jer ste joj vi, izmedju ostalih, garantovali teritorijalni integritet.

Varjag

pre 8 godina

@ Gradjanin 1989 obe drzave su svojim nuklearnim oruzjem mogle zbisati ljudsku civilizaciju po 4 puta. Tako da misevi i lavovi, realno, ne mogu unistiti i parcijlno obogaljiti jedni druge, sukob vodi istom: dugoj petogodisnjoj zimi na celoj planeti, pa radijacija, infrastruktura bez, elektronika bez, struja bez, energija bez, zatrovna zemlja itd. Ni jedna ni druga drzava ne mogu presresti vise od 30% suparnickih raketa, i prvi udar znaci samo 20 minuta razlike u odpocinjanju zime. Ovo sto imaju ostale zemlje je smesno strateski. Cista fizika.

Usput, siguran sam da sebi ne mozes da objasnis zasto bi navijao za lude Amere ili za lude Ruje?

Dusan

pre 8 godina

Njihovo NE znači DA. Puno puta već vidjeno. Da se podsetimo, na primer, USA je zvanično bila za jedinstvenu Jugoslaviju, baš pred raspad iste.
(europljanin i intelektualac, 28. jun 2015 16:24)

E pa, Evropljanine i intelektualce, onda verovatno i znas da je SAD do 1992. godine podrzavala mirnodopsko razgranicenje, bila veoma skepticna prema Hrvatskoj i muslimanskom delu BiH. Mnogi planovi su pravljeni koji su bili fantasticni po Srbiju, a mi smo ih odreda odbijali. Cak i Z4 koji je bio bogom dan. Onda su Ameri videli sa kim imaju posla i demontirali nas.

A sto se tice Rusije. Pa naravno da vas nikada nece napasti. To vi samo pricate kao jeftinu propagandu da bi ulazili u tudje zemlje. Ako izbije rat izmedju vas bice nuklearni. A u nuklearnom ratu nista ne znaci to da li ce Ukrajina biti ili ne u NATO. I jedni i drugi imate toliko bombi da unistite ceo svet nekoliko puta. Zato je vas strah od raketnog stita samo maska i farsa.

budjenje

pre 8 godina

I ne moraju vojno da ih napadnu... dovoljno je videti koliko emigranata iz Rusije odlazi na "taj truli zapad" a vec sledeca generacija nece imati pojma odakle je dosla dok ona druga vec nece ni pricati jezik "dedova"... Videcemo i posle Putina kako ce izgledati spoljna politika ;)

A?

pre 8 godina

@banat...
Ti nisi nikada video Rusa, ni prosecnog, ma nikakvog... Ja radio kao kuvar tamo godinu dana, svi me zvali pravoslavnim bratom. Odakle ti to da misle da smo katolici? Ti to onako, nagadjas, zar ne? Bolje pitaj amere, oni ce ti odgovoriti da smo iz Sibira, svemira, odakle god... Za Ruse je pravoslavlje svetinja, znaju oni ko je pravoslavac, za razliku od tebe, ne brini..

Franz

pre 8 godina

NATO i Rusija nisu prirodni neprijatelji. Ovo sto se sada dogadja je geopoliticko nadjebavanje inicirano americkim ciljevima jos od vremena americkog gradjanskog rata. Nikada se oni nece izravno sukobiti, a vi sitna rajo samo se i dalje pjenite u svom neznanju.

Duci0167

pre 8 godina

A ko je rekao ili nagovestio ista tako kao moguce??? Ovi Rusi sto vole da zveckaju oruzjem dok ih USA i EU rasturise finansijski,bez ijednog metka naravno. Kakva rusofilija i rusofilicari. Sirotinja i beda sa nuklearnim naoruzanjem. Umesto u jednom delu istorije da su se ekonomski razvijali oni sve davali u naoruzanje i uzdali se u prirodna bogatstva. Naravno,narod ostao siromasan. Tako je to u zemlji ZABRANA

Mile

pre 8 godina

Amerika, ali neka se ovi nasi Ruski botovi zapitaju sta smo mi to ikada zaista dobili od Rusije? Vecina se vadi na ratove u koje je Rusija ulazila "zbog nas", neshvatajuci da je u to ulazila zbog sopstvenih interesa. 90% Rusa ne zna ni sta je Srbija, neki koje sam sreo misle da je to podrucje u Sibiru, a oni Rusi to nas "vole" vole nas jer im medija prenosi kako smo dupelizacki ugostili njihovog Putina koji je u Srbiju svratio usput a mi ga docekasmo ko da je uradio ne znam ni ja sta za ovu drzavu...
Komentar ce mi imati enorman broj minusa zbog nasih rusofila ali svako ko je bio u Rusiji zna odlicno o cemu pricam.Vidis nesreco...i ovaj Kirbi je naucio bolje da govori srpski od Prestolonaslednika pa ne znaci da nam je prijatelj...kao sto ni ti nisi prijatelj Rusije....Zivim i ja u Rusiji sa prekidima...90tih stvarno je bilo tih pijanaca po ulici ali sada ih je sve manje.Radni ljudi,rade poneki i po dva posla,nisu cicije,vole zivot,vole da potrose vecinom za vikend.Inteligentan narod,pravdoljubiv,osecajan.Nije merilo bogatstvo kakav je ko covek,ni kakva je drzava..pominjes sta su nam to rusi pomogli?!Znas li nesreco da ove drzave nebi ni bilo da nas nije NIKOLAJ ROMANOV zastitio od tog tvog zapada.Koliko su nam rusi naroda pobili a koliko nam je pobio razvijeni zapad razmisli pa se javi...

Kafanski filozof

pre 8 godina

"ajde bre vise dosta o tome ratu izmedju rusije i amerike, samo na srpskim sajtovima citam ovakve bombasticne naslove
strani (zapadni) mediji se bave sasvim drugim stvarima"
(slash, 28. jun 2015 16:32)

Svoj hleb jedemo, tudju brigu brinemo.

Stefan

pre 8 godina

Koji smaraci i jedni i drugi. Ajde vise izrokajte se smaraci pa da zavrsimo sa tim. Svaki dan neko prozivanje izmedju Rusa i Amera. Dosadili su i bogu i ljudima.

banat

pre 8 godina

Prosečan Rus nije siguran ni gde se na mapi nalazi Srbija, misle da smo katolici, deo EU i sl. To je fakat, šta god mi ovde maštali. Rusima je bitnije gde se letuje, koje države imaju dobro more, vole Tursku, Crnu Goru, itd. Šta da se radi.

Duci0167

pre 8 godina

@Marko nb Ma super! Samo nam nuklearno jos fali. Grunuli bi je do sada pa 3 puta najmanje negde po susedima. Na mapi sveta smo tolicni da bi nuklearka osinula i po nama. Cuj i shvati,ono sto mi nismo imali je razumna politika da se odigra smekerski a ne protiv celog sveta kao budale poslednje

misko

pre 8 godina

uopste niko i ne sanja da bi Usa hteli da napadnu russiju, ah da, zaboravio da to prica jedan predstavnik russkog drustva koje oduvek napada tudje zemlje i ubija i slobodu govora i misljena u svojoj drzavi

politicar

pre 8 godina

Zasto bi vas napadali,vi unistavate sami sebe,to je dovoljno za propast jedne zemlje,bilo koliko da je velika i naoruzana.Utrkivanje u naoruzanju i modernoj tehnici je veoma skupo,tako da ce vas sankcije doterati tamo gde vam je mesto.Nemam nista protiv ruskog naroda,ali sam protiv onih koji svoj narod zaglupljuju,iskoristavaju i gaze po ljudskim pravima,samo u cilju da bi pojedinci ziveli u enormnom bogatstvu i luksuzu,to nije pravedno.Sto se tice atomskog naoruzanja,to je besmisleno upotrebiti,a najveca je opasnost za covecanstvo,na zalost i za to je covek kriv.

rti

pre 8 godina

Iako je navedena izjava bivseg americkog ambasadora, tekst je ipak malo tendenciozno postavljen, jer nije naveo da je to bio direktan odgovor upravo na tu izjavu. Rusiju bi napao "only a complete fool", a odgovor na to jeste da je to zbog nuklearnog arsenala, a ne miroljubivosti.

e

pre 8 godina

Tačno je da se neće sukobiti jer su obe strane svesne da bi to bio kraj civilizacije one kakvu poznajemo. Međutim sukoba će biti,ne ratnih ali opet slično kao što je NATO srušio Jugoslaviju. T.zv. 6.kolona iliti "Trojanska konjica" sve će uraditi da sruši postojeći režim u Rusiji.Istina u tom iscrpljujućem sukobu može pasti bilo koja strana. Verujem da će biti još ljudi tipa Snouden ili Vikiliks koji mogu doprineti pobedi one druge strane.

Rus je Rusu Rus

pre 8 godina

Da je NATO hteo da napadne Ruse, uradili bi to jos za vreme Jeljcina. Rusi plase svoj naorod kao sto Kim plasi Korejce. Ta prica je za unuyrasnje koriscenje. Amerika nece napasti Rusiju, ali ce je bankrotirati. Opet su Ruse uvukli u trku naoruzanja koja je i SSSR dovela do bankrota. Najbolja strategija unistenja Rusije je da ih pustis same sebi i njihovim diktatoru. Oni koji su najvise unistili ruski narod tokom istorije su upravo ruski diktatori. Samo im treba dati vremena i malo im pomoci. Putin je na dobrom putu da to odradi. Niko ne unistava Ruse kao sami Rusi. Ameri to dobro znaju. Izoluj ih i pusti da se njihov vladar vremenom "pobrine" za njih.

Zoran

pre 8 godina

Mislim da su ovakva razmisljanja , bar " medijska " razmisljanja , sasvim na pogresnom tragu . Rusija jeste meta jedne neformalne grupe koja upravlja Sjedinjenim Drzavama , ali mislim da voditi se mislju " nece oni jer mi imamo ... " daje nicim utemeljenu sigurnost i navodi na pogresan trag . Mislim da Rusija jeste meta , ali sigurno nece nikad biti u prilici da upotrebi svoj nuklearni potencijal i vjerujem da su u Rusiji toga svjesni i ovo je smisleno samo ukoliko je namjenjeno javnom mnijenju .

legija

pre 8 godina

Imaju i ameri nuklearno naoružanje i to još bolje od rusa, zato što su najjača ekonomska sila sveta, pa samim tim imaju i više para da razvijaju najnovije naoružanje

Gradjanin

pre 8 godina

Toliko su ovi rusi dosadni da je to strasno. Ko i govori o napadu. Bice unisteni bez ijednog metka. Za glupe botove objasnjenje - ne mislim bukvalno unisteni, ali unazadjeni da ne mogu napredovati, jer za napredak je potrebna saradnja sa celim svetom, normalnim.
Sto se tice napada, naravno da nece napasti, ali ce vas zdrobiti ako vi napadnete njih. Ajde napadnite vi Ameriku, posto ste "jaci". Misevi jedni obicni, kao sto mi ovde 50 godina blebecemo samo a pogubismo sve teritorije i tudje i nase. Vi biste zemlje NATO pakta obogaljili, a oni bi vas unistili. Sto ne prica malo o tome, ali istinu, svom narodu, koliko imaju oni nuklearnih glava, a koliko vise od njih samo Amerika, plus svi ostali koliko imaju. Sve ce da ih skinu i ni jedna nece pasti na Moskvu? Dobroooo, ima ludaka koji vam veruju, slazem se.
Dobro on zna rezultat toga, a znamo ga i mi koji smo objektivni. Uzdaju se u anti raketne stitove i jedni i drugi? Ha ha i ha je odgovor. Znamo, kao sto rekoh ko ce biti osakacen, a ko ce nestati, ako krenu tim putem.

Nenad

pre 8 godina

Ja sam ziveo u Rusiji 7 godina, ruski pricam kao maternji i mogu vam reci jedno: tesko onome koga Amerikanac hrani, a Rus ga brani.
Zemlja puna zatucanih, primitivnih, pijani po ulicama setaju svakodnevno, izigravaju neke face i hteli bi da se ograde od celog Zapada, a ne shvataju da im je 80% proizvoda sa Zapada, ovi za Zapada nisu neke cvecke, pogotovo Amerika, ali neka se ovi nasi Ruski botovi zapitaju sta smo mi to ikada zaista dobili od Rusije? Vecina se vadi na ratove u koje je Rusija ulazila "zbog nas", neshvatajuci da je u to ulazila zbog sopstvenih interesa. 90% Rusa ne zna ni sta je Srbija, neki koje sam sreo misle da je to podrucje u Sibiru, a oni Rusi to nas "vole" vole nas jer im medija prenosi kako smo dupelizacki ugostili njihovog Putina koji je u Srbiju svratio usput a mi ga docekasmo ko da je uradio ne znam ni ja sta za ovu drzavu...
Komentar ce mi imati enorman broj minusa zbog nasih rusofila ali svako ko je bio u Rusiji zna odlicno o cemu pricam.

Astronom

pre 8 godina

a imaju Rusi bolje naučnike.

=========

Tacno je, POSTOJE Ruski naucnici koji su genijalni i produktivni.

A da ih Rusi "imaju", to tesko. Evo pun ih NYC, i na pamet im ne pada da se vracaju Putinu pod sapu. Pun ih je NYU i Kolumbija, to vam iz licnog iskustva kazem -- a ako ih priupitate o stanju nauke u Rusiji, svi ce vam isto reci: ono sto je tamo ostalo je nepotisticki i partijski kadar sa falsifikovanim diplomama. Zvuci poznato?

insane

pre 8 godina

kao što ni vi ne biste napali ukrajinu da je imala nuklearno naoružanje kojeg se odrekla jer ste joj vi, izmedju ostalih, garantovali teritorijalni integritet.

budjenje

pre 8 godina

I ne moraju vojno da ih napadnu... dovoljno je videti koliko emigranata iz Rusije odlazi na "taj truli zapad" a vec sledeca generacija nece imati pojma odakle je dosla dok ona druga vec nece ni pricati jezik "dedova"... Videcemo i posle Putina kako ce izgledati spoljna politika ;)

Duci0167

pre 8 godina

A ko je rekao ili nagovestio ista tako kao moguce??? Ovi Rusi sto vole da zveckaju oruzjem dok ih USA i EU rasturise finansijski,bez ijednog metka naravno. Kakva rusofilija i rusofilicari. Sirotinja i beda sa nuklearnim naoruzanjem. Umesto u jednom delu istorije da su se ekonomski razvijali oni sve davali u naoruzanje i uzdali se u prirodna bogatstva. Naravno,narod ostao siromasan. Tako je to u zemlji ZABRANA

nikola

pre 8 godina

Ima da ih unište ekonomski.Diktatura nikom nije dobro donela pa neće ni Rusiji.Umesto da se povežu sa Zapadnim silama i da se okrenu protiv fanatika sa Istoka koji predstavljaju pravu pretnju čovečanstvu oni hoće sovjetsku imperiju. Nema od toga ništa. Ubrzo će ruski narod shavatiti da tako nema napretka, nego samo nazadak.Život je samo jedan i to kratak.Imam 70 godina.Pre 30 godina sam očekivao boljitak života.Zbog glupe politike svih koji su od tada bili na vlasti samo je gore. Jedino mladima je dobro jer su mladi.Oni koji danas imaju 25 godina za dvadeset godina će se pitati o godinama koje su pojeli skakavci jer se u ekonomskom smislu neće ništa promeniti na bolje.Čovek živi od onoga što može da proda.Kod nas se najbolje živi od demagogije i licemerja.Može im se jer ima ogorman broj koji to kupuju.Tako je i u Rusiji.

banat

pre 8 godina

Prosečan Rus nije siguran ni gde se na mapi nalazi Srbija, misle da smo katolici, deo EU i sl. To je fakat, šta god mi ovde maštali. Rusima je bitnije gde se letuje, koje države imaju dobro more, vole Tursku, Crnu Goru, itd. Šta da se radi.

izCG

pre 8 godina

Tacno nece vas nikad napasti otvoreno oruzijem. Al hoce ovako kako to sad rade ekonomski ,politicki i na svaki drugi nacin. Zele da vas slome kao sto su SSSR. A vi im se nesta pravdate i pravite se kao da nije tako iako jako dobro znate da jeste. Morate im jace pokazati zube. Oni to jedino razumiju

cenzura

pre 8 godina

Imaju i ameri nuklearno naoružanje i to još bolje od rusa, zato što su najjača ekonomska sila sveta, pa samim tim imaju i više para da razvijaju najnovije naoružanje..........a imaju Rusi bolje naučnike. Inače je tvoj komentar bez veze, jer mogu i jedni i drugi uništi svet par puta, a nisu jedini koji poseduju nuklearno oružje.

misko

pre 8 godina

uopste niko i ne sanja da bi Usa hteli da napadnu russiju, ah da, zaboravio da to prica jedan predstavnik russkog drustva koje oduvek napada tudje zemlje i ubija i slobodu govora i misljena u svojoj drzavi

europljanin i intelektualac

pre 8 godina

Njihovo NE znači DA. Puno puta već vidjeno. Da se podsetimo, na primer, USA je zvanično bila za jedinstvenu Jugoslaviju, baš pred raspad iste.

Rus je Rusu Rus

pre 8 godina

Da je NATO hteo da napadne Ruse, uradili bi to jos za vreme Jeljcina. Rusi plase svoj naorod kao sto Kim plasi Korejce. Ta prica je za unuyrasnje koriscenje. Amerika nece napasti Rusiju, ali ce je bankrotirati. Opet su Ruse uvukli u trku naoruzanja koja je i SSSR dovela do bankrota. Najbolja strategija unistenja Rusije je da ih pustis same sebi i njihovim diktatoru. Oni koji su najvise unistili ruski narod tokom istorije su upravo ruski diktatori. Samo im treba dati vremena i malo im pomoci. Putin je na dobrom putu da to odradi. Niko ne unistava Ruse kao sami Rusi. Ameri to dobro znaju. Izoluj ih i pusti da se njihov vladar vremenom "pobrine" za njih.

Marko nb

pre 8 godina

Danas je nuklearno oruzije jedini garant suverenitera. To i vrapci znaju. Da smo ga mi imali ne bi nas onako otresli. Ovako smo dobili po nosu i sada smo pod okupacijom.

Mile

pre 8 godina

Amerika, ali neka se ovi nasi Ruski botovi zapitaju sta smo mi to ikada zaista dobili od Rusije? Vecina se vadi na ratove u koje je Rusija ulazila "zbog nas", neshvatajuci da je u to ulazila zbog sopstvenih interesa. 90% Rusa ne zna ni sta je Srbija, neki koje sam sreo misle da je to podrucje u Sibiru, a oni Rusi to nas "vole" vole nas jer im medija prenosi kako smo dupelizacki ugostili njihovog Putina koji je u Srbiju svratio usput a mi ga docekasmo ko da je uradio ne znam ni ja sta za ovu drzavu...
Komentar ce mi imati enorman broj minusa zbog nasih rusofila ali svako ko je bio u Rusiji zna odlicno o cemu pricam.Vidis nesreco...i ovaj Kirbi je naucio bolje da govori srpski od Prestolonaslednika pa ne znaci da nam je prijatelj...kao sto ni ti nisi prijatelj Rusije....Zivim i ja u Rusiji sa prekidima...90tih stvarno je bilo tih pijanaca po ulici ali sada ih je sve manje.Radni ljudi,rade poneki i po dva posla,nisu cicije,vole zivot,vole da potrose vecinom za vikend.Inteligentan narod,pravdoljubiv,osecajan.Nije merilo bogatstvo kakav je ko covek,ni kakva je drzava..pominjes sta su nam to rusi pomogli?!Znas li nesreco da ove drzave nebi ni bilo da nas nije NIKOLAJ ROMANOV zastitio od tog tvog zapada.Koliko su nam rusi naroda pobili a koliko nam je pobio razvijeni zapad razmisli pa se javi...

politicar

pre 8 godina

Zasto bi vas napadali,vi unistavate sami sebe,to je dovoljno za propast jedne zemlje,bilo koliko da je velika i naoruzana.Utrkivanje u naoruzanju i modernoj tehnici je veoma skupo,tako da ce vas sankcije doterati tamo gde vam je mesto.Nemam nista protiv ruskog naroda,ali sam protiv onih koji svoj narod zaglupljuju,iskoristavaju i gaze po ljudskim pravima,samo u cilju da bi pojedinci ziveli u enormnom bogatstvu i luksuzu,to nije pravedno.Sto se tice atomskog naoruzanja,to je besmisleno upotrebiti,a najveca je opasnost za covecanstvo,na zalost i za to je covek kriv.

Dusan

pre 8 godina

Njihovo NE znači DA. Puno puta već vidjeno. Da se podsetimo, na primer, USA je zvanično bila za jedinstvenu Jugoslaviju, baš pred raspad iste.
(europljanin i intelektualac, 28. jun 2015 16:24)

E pa, Evropljanine i intelektualce, onda verovatno i znas da je SAD do 1992. godine podrzavala mirnodopsko razgranicenje, bila veoma skepticna prema Hrvatskoj i muslimanskom delu BiH. Mnogi planovi su pravljeni koji su bili fantasticni po Srbiju, a mi smo ih odreda odbijali. Cak i Z4 koji je bio bogom dan. Onda su Ameri videli sa kim imaju posla i demontirali nas.

A sto se tice Rusije. Pa naravno da vas nikada nece napasti. To vi samo pricate kao jeftinu propagandu da bi ulazili u tudje zemlje. Ako izbije rat izmedju vas bice nuklearni. A u nuklearnom ratu nista ne znaci to da li ce Ukrajina biti ili ne u NATO. I jedni i drugi imate toliko bombi da unistite ceo svet nekoliko puta. Zato je vas strah od raketnog stita samo maska i farsa.

slash

pre 8 godina

ajde bre vise dosta o tome ratu izmedju rusije i amerike, samo na srpskim sajtovima citam ovakve bombasticne naslove
strani (zapadni) mediji se bave sasvim drugim stvarima

Stefan

pre 8 godina

Koji smaraci i jedni i drugi. Ajde vise izrokajte se smaraci pa da zavrsimo sa tim. Svaki dan neko prozivanje izmedju Rusa i Amera. Dosadili su i bogu i ljudima.

Duci0167

pre 8 godina

@Marko nb Ma super! Samo nam nuklearno jos fali. Grunuli bi je do sada pa 3 puta najmanje negde po susedima. Na mapi sveta smo tolicni da bi nuklearka osinula i po nama. Cuj i shvati,ono sto mi nismo imali je razumna politika da se odigra smekerski a ne protiv celog sveta kao budale poslednje

Franz

pre 8 godina

NATO i Rusija nisu prirodni neprijatelji. Ovo sto se sada dogadja je geopoliticko nadjebavanje inicirano americkim ciljevima jos od vremena americkog gradjanskog rata. Nikada se oni nece izravno sukobiti, a vi sitna rajo samo se i dalje pjenite u svom neznanju.

A?

pre 8 godina

@banat...
Ti nisi nikada video Rusa, ni prosecnog, ma nikakvog... Ja radio kao kuvar tamo godinu dana, svi me zvali pravoslavnim bratom. Odakle ti to da misle da smo katolici? Ti to onako, nagadjas, zar ne? Bolje pitaj amere, oni ce ti odgovoriti da smo iz Sibira, svemira, odakle god... Za Ruse je pravoslavlje svetinja, znaju oni ko je pravoslavac, za razliku od tebe, ne brini..

Ranzo Politikant

pre 8 godina

Koliko god "zveckanje nuklearnih oružjem" bio čisto strateški potez obe strane, ne sviđa mi se ni najmanje. Dovoljno je da samo jedna osoba koja ima ovlašćenje da lansira, jednom, iz bilo kog razloga, ustane na pogrešnu nogu i odosmo svi dođavola.

e

pre 8 godina

Tačno je da se neće sukobiti jer su obe strane svesne da bi to bio kraj civilizacije one kakvu poznajemo. Međutim sukoba će biti,ne ratnih ali opet slično kao što je NATO srušio Jugoslaviju. T.zv. 6.kolona iliti "Trojanska konjica" sve će uraditi da sruši postojeći režim u Rusiji.Istina u tom iscrpljujućem sukobu može pasti bilo koja strana. Verujem da će biti još ljudi tipa Snouden ili Vikiliks koji mogu doprineti pobedi one druge strane.

333

pre 8 godina

Daj bre sta dizu toliku dramu... bas je NATO glup da napadne Rusiju haha
To bi dovelo do kraja covecanstva. Samo se koskaju i stvaraju medijski hladni rat. Nista od ovoga nece biti. Nato napadom na Rusiju unistava i sebe. Isto vazi i za Rusiju.

Bob

pre 8 godina

Kada kazu Rusija, NATO, SAD, VB... moramo shvatiti da ni jedna zemlja kao takva ne pravi sukobe. Sukobe prave korporacije, mocnici koji postavljaju politicare na glavna mesta u drzavama, bankama, organizacijama, a sve uz pomoc novca i radi novca i vece zarade. Pogledajte sta se desava kod nas na Balkanu. Ratom je unistena jedna velika i vojno mocna drzava sa razvijenom privredom gde je strana roba bila retka pojava. Imali smo sve svoje. Sada uvozimo sve, a privreda vise ne postoji. Nasi politicari prodace i EPS I TELEKOM i obradivu zemlju to ce biti kraj. Bicemo robovi u svojoj zemlji. Jeftina radna snaga koja ce proizvoditi tudje i placati tudje...

rex

pre 8 godina

na granici ukrajna nato nema razloga da i jedan vojnik stoji onih 40 soma sto je poslato pre 2 nedelje je glupost. niko normalan ne bi napao alijansu i obrnuto. to je sve propaganda, satro zalazu se za ukrajnu. dokoni ljudi to je istina

Varjag

pre 8 godina

@ Gradjanin 1989 obe drzave su svojim nuklearnim oruzjem mogle zbisati ljudsku civilizaciju po 4 puta. Tako da misevi i lavovi, realno, ne mogu unistiti i parcijlno obogaljiti jedni druge, sukob vodi istom: dugoj petogodisnjoj zimi na celoj planeti, pa radijacija, infrastruktura bez, elektronika bez, struja bez, energija bez, zatrovna zemlja itd. Ni jedna ni druga drzava ne mogu presresti vise od 30% suparnickih raketa, i prvi udar znaci samo 20 minuta razlike u odpocinjanju zime. Ovo sto imaju ostale zemlje je smesno strateski. Cista fizika.

Usput, siguran sam da sebi ne mozes da objasnis zasto bi navijao za lude Amere ili za lude Ruje?

Zoran

pre 8 godina

Mislim da su ovakva razmisljanja , bar " medijska " razmisljanja , sasvim na pogresnom tragu . Rusija jeste meta jedne neformalne grupe koja upravlja Sjedinjenim Drzavama , ali mislim da voditi se mislju " nece oni jer mi imamo ... " daje nicim utemeljenu sigurnost i navodi na pogresan trag . Mislim da Rusija jeste meta , ali sigurno nece nikad biti u prilici da upotrebi svoj nuklearni potencijal i vjerujem da su u Rusiji toga svjesni i ovo je smisleno samo ukoliko je namjenjeno javnom mnijenju .

ZeKa

pre 8 godina

Kad ce neki da shvate da je nuklearno oruzije sredstvo odvracanja, a ne sredstvo za ratovanje. Sve sto bi se desilo posle pritiska na crveno dugme je Armagedon. A ratovi se ne vode radi unistenja, nego radi koristi. Tako da mozete slobodno da se opustite, niko nije lud da unisti samog sebe.

rti

pre 8 godina

Iako je navedena izjava bivseg americkog ambasadora, tekst je ipak malo tendenciozno postavljen, jer nije naveo da je to bio direktan odgovor upravo na tu izjavu. Rusiju bi napao "only a complete fool", a odgovor na to jeste da je to zbog nuklearnog arsenala, a ne miroljubivosti.

Kafanski filozof

pre 8 godina

"ajde bre vise dosta o tome ratu izmedju rusije i amerike, samo na srpskim sajtovima citam ovakve bombasticne naslove
strani (zapadni) mediji se bave sasvim drugim stvarima"
(slash, 28. jun 2015 16:32)

Svoj hleb jedemo, tudju brigu brinemo.