Subota, 27.06.2015.

12:30

"Srbija ne traži veto na rezoluciju o Srebrenici"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija ne traži veto na rezoluciju o Srebrenici koja treba da se nađe pred Savetom bezbednosti UN.

Izvor: Beta

"Srbija ne traži veto na rezoluciju o Srebrenici" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

25 Komentari

Sortiraj po:

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ako trazimo veto, rusi mogu da ga naplate a zapad da nam se sveti. Ovako cutimo i trpimo manje zlo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nenad, 27. jun 2015 15:09)
-------
A kako da nam ga naplate? Od bogatstva koje Vi krijete u slamarici, kao i mnogi drugi koji razmisljaju poput Vas? Sta da nam naplate? Od cega? Sta to mi jos imamo? Na kraju krajeva pored toliko "uspesnih" privatizacija u kojima su ucestvovale kompanije sa tog "postenog i civilizovanog" zapada Srbija ne bi ni osetila tu "rusku naplatu"? Sta su to Rusi uzeli ali, pre nego sto lupite onaj otrcani klise o NIS-u, dobro razmislite? Sta su to dobili Rusi? I sta je po Vama "manje zlo"? Ovi koji su nas bombardovali i koji nas svakodnevno unistavaju i unizavaju ili Rusi koji gledaju svoja posla? Kao narod kome je puzanje postalo normalan nacih zivota, bojimo se cak i dan Rusi pomognu. Bojimo se da ne naljutimo svoje dzelate. Neki to zovu "Stokholmski sindrom".

marinko

pre 8 godina

Stvar je u tome da Srbija mora da trpi poniženja i da propada jer je Evropa tako odlučila. Vili Vimer je još 2001. godine na sastanku ministara spoljnih poslova EU i SAD predložio da Srbija zauvek bude isključena iz "Evropskog razvoja", sa tim u skladu je i ova rezolucija kojom se Srbija i Srbi obeležavaju kao Nemačka 1945. godine, a možda i gore. Takva etiketa Srbima znači da svako ima pravo da ih teroriše i napada, a da Srbi ne smeju da se brane, jer su krivi kolektivno za Srebrenicu.
Naša vlast i političari u opšte nemaju niti hrabrosti niti pameti da zaštite državu i narod od ove rezolucije, pa služe stranim interesima i ne traže da Rusija stavi veto!

glasam SNS od pocetka

pre 8 godina

Briga me za rezoluciju,cak,isecete li onaj HRAST na autoputu,i TREBA da nam se uvedu i sankcije a ja nikad vise glasati necu za SNS ako to drvo isecete!

Posmatrac

pre 8 godina

Srbija trazi veto ali zbog politike ne smije to javno da kaze. Stavice Rusi veto! (EU, 27. jun 2015 13:13)Znaci rusi treba da budu veci srbi od nas?Sramota velika za nas...
(mile, 27. jun 2015 13:55)

Ne ne ne ne razumes muka mi je vise od tih komentara gde se spominje rec "sramota" ,
pazi ovako Srbija je na diplomatski nacin poslala signal Rusiji da stavi veto na pomenutu rezoluciju.
Da smo trazili javno Eu bi nas ukocila,ocrnila,pritisla itd a ovako smo u ovako teskom polozaju na kulturan,latentan nacin dali do znanja onima koji tu informaciju cekaju,
Politika nije to sto mislis brale ;-)

srbija

pre 8 godina

Bilo kako bilo, ne verujem da ce proci rezolucija u sb jer ce je stopirati pre svega velike sile Rusija i Kina koje imaju pravo veta, nmg da verujem da ima ljudi koji krive Vučića za ovu rezoluciju.. i koji stalno nalaze neke kritike umesto da stvari sagledavaju realno, najlakse je kritikovati, a kad biste bili na nekom odgovornom mestu radili biste stvari za koje ste ranije mislili da nikad ne bi.

agent

pre 8 godina

Srbija je svoje ljude optuzene za zlocin stavila iza brave, BIH pusta Nasera Orica odgovornog za zlocine nad civilnim stanovnistvom, velika je razlika izmedju njih i nas.....

Djordje NS

pre 8 godina

Još jedan u nizu dokaza duboke podeljenosti u vladi republike Srbije na dva tabora - Vučićev i Tomin.
A što se tiče rezolucije, baš me briga, jer ja pripadam onoj strani koja je za vreme haranja Slobinih dželata, Šešeljevih četnika i ostalih patriJota bila proglašavana IZDAJNICIMA samo zato što je videla dalje od svog nosa i koja je videla da ćemo se naći kad-tad u ovoj situaciji u kojoj smo danas. Kako su zakuvali neka sad kusaju. Pozdrav svim zdravorazumnim ljudima na svim stranama.

A.

pre 8 godina

Ovo je sve gore od goreg. Vucic koji se odjednom "stidi" Srba kao da ne zna kako je i zasto do Srebrenice doslo i kao da nikada nije bio u partiji koja je o doticnom dogadjaju imala jedan vrlo tvrd i otvoren stav, sada ovaj komuista koji najavljuje da Srbija nece traziti veto na rezoluciju koja satanizuje srpski narod po hiljaditi put... Sa ovakvom vladom nam ne trebaju neprijatelji...

ben

pre 8 godina

Ne trazi se veto,ali ispod stola se sugerise Rusiji da ga upotrebi,i kao svi su glupi i ameri,i francuzi i ostali u SB pa ne kapiraju zasto Rusija ulaze veto tek onako.Providno Dacicu,vrlo providno,sta cemo u januaru,kada Rusija ocekuje nas glas da se ukinu sankcije,a mi ne smemo ni da kvrknemo.Platicemo mi ovo.....

e-krem

pre 8 godina

Bila Srbija za rezoluciju ili ne - neka mi neko objasni šta Srbija ima sa tim što su neki Srbi iz druge države počinili genocid.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Zoran, 27. jun 2015 13:29)

Međunarodne sudske instance nedvosmisleno su utvrdile da u Srebrenici jeste počinjen genocid, da Srbija, iako nije direktno odgovorna za taj masovni zločin, ipak snosi odgovornost zato što genocid nije sprečila i što nije procesuirala njegove vinovnike.Uostalom, nije sadržaj predložene rezolucije o Srebrenici ono što bi na stub srama moglo staviti srpsku naciju u celini, već to što je zločin genocida u stvarnosti počinjen i što Srbija ne pokazuje znake da je u stanju da se sa tom činjenicom i sa politikom koja je do genocida dovela na adekvatan način i suoči.
-Skorpione, ATP "7 Jul"-Sabac,"Raketa"-Uzice,placanje, skrivanje... Mladica,Dabica pardon Karadzica itd. je nepotrebno nabrajati imaju i te kakve veze sa Srbijom bas kao podrska i podsticanje pojedinih(Vucic) koji su pretili ubijanjem 100 muslimana za jednog srbina jer to bilo sa govornice parlameenta Srbije a ne sa ulice ili kafanskog stola.

ivica

pre 8 godina

Moj komentar je da kad god smo bili u prilici da ih na neki nacim pa maka i simbolican stopiramo, da ne gaze po nama neki nasi politicari dobiju pare i ucene ih i nista. Mi samo precutimo i ne reagujemo tamo gde mozemo. Toliko je sve providno da se stidim sta smo postali kao nacija i sta smo sebi dozvolili. Sramota je sta sami sebi radimo. Koliko su slabi ti coveculjci na vlasti koja god bila zadnjih par decenija, zao mi je samo silnih zivota Srba izgubljenih u vise ratova koji su imali mnogo teze dileme nego ovi sad. Sta li bi oni radili da su tad bili na vlasti? Krv se pretvori u vodu. A ponos u sram, patriotizam u izdajstvo.... Glupo je i pricati koliko rupa imamo i kako se igraju sa nama.

SRBOFIL

pre 8 godina

Ponovo ću podsetiti na stav koji je zvanična Rusija zauzela prema Srbiji i Srbima od trenutka kada je postalo očigledno da državnom vrhu Srbije nije apsolutno stalo do Kosova,da trguju svojim nacionalnim interesima i da jedno govore a drugo rade.
A to je: Da Rusi neće biti veći Srbi od samih Srba.
Srbija je založila sve na kartu članstva u EU.Ta ideologija članstva u EU je obuzela celo srpsko biće mnogo drastičnije i pogubnije nego svojevremeno komunistička ideologija.
Nema te stvari niti interesa koji zvanična Srbija neće založiti samo da bi ostala na "evropskom putu" i zadovoljila sve zahteve Brisela.
Setite se samo kako su i šta govorili Vučić,Dačić i Nikolić pre nekoliko dana kada im je dostavljen nacrt rezolucije.Bila je to predstava za široke narodne mase,i evo već danas sve se polako smiruje.
Iz Brisela su njihovi "partneri"opet malo zamahnuli "štapom i šargarepom" i to je bilo dovoljno da promene retoriku.

Rusiji hvala na iskrenoj podršci i što je na vreme shvatila prevrtljivu prirodu srpskih političara koja je i nju samu dovodila u nezgodne situacije.

realista

pre 8 godina

Jos juce je na pres konferenciji receno da je Srbija protiv rezolucije. Sta se dogodilo preko noci? Da li Srbija zeli da Srbe kao narod proglase genocidnim? I to zbog EU. Ako je to istina zalosna nam majka svim Srbima sa obe strane Drine. Kakav smo mi to narod kad nasedamo na takve stvari?
A koja je to radio stanica u Republici Srpskoj koja emituje nedolicne pesme? Ja do sad nisam cuo za takvu stanicu. Mozda je neka lokalna seoska stanica, ali neka veca koja je dostupna sirokim masama sigurno ne emituje nista sto bi vredjalo bilo kojeg stanovnika ili povratnika u Republici Srpskoj.

mile

pre 8 godina

Srbija trazi veto ali zbog politike ne smije to javno da kaze. Stavice Rusi veto! (EU, 27. jun 2015 13:13)Znaci rusi treba da budu veci srbi od nas?Sramota velika za nas...

babić

pre 8 godina

@ nino, 27. jun 2015 12:43
slažem se sa tobom potpuno. to sigurno nije slučaj u federaciji gde su srbi visoko poštovan narod gde je oric nacionalni heroj

Zoran

pre 8 godina

Bila Srbija za rezoluciju ili ne - neka mi neko objasni šta Srbija ima sa tim što su neki Srbi iz druge države počinili genocid. Kažem neki Srbi jer niti su svi Srbi iz Bosne počinili genocid, a još manje Srbi iz Srbije u ovom slučaju. Dakle, Srbija treba itekako da potvrdi rezoluciju ako već cio svijet tvrdi da je bio genocid, jer time Srbija potvrđuje da nema ništa s tim. U protivnom se stvara slika da Srbija brani pojedince koji su počinili genocid samo zato što su Srbi. U tom slučaju nemojte se ni čuditi da bi cijeli svijet gledao na Srbiju u veoma negativnom kontekstu.

Dule

pre 8 godina

@nino: Imas pravo, to je uzas. Isto tako je uzas kada Tompson napuni stadion i svi pevaju njegove pesme. To je OK? A inace hrvatske i muslimanske divlje i ne tako divlje radio-stanice samo vrte "Give peace a chance", a? Sve je to isto talog. Ja to priznajem, ali od tebe ni rec kritike prema "svojim". Vidis, u tome je ipak razlika.

Cinik

pre 8 godina

Ako bi mi tražili veto od Rusije,to bi bilo to,mogli bi da se oprostimo od iole normalnog života,i da kažemo ćao EU.I ovako sam siguran da nas nišane zbog stava kojeg imamo prema Rusiji,koji stav je totalni promašaj, jer podržavamo okupaciju i aneksiju dela teritorije druge države, samo zato što su u pitanju Rusi,ali, zato ne podržavamo okupaciju Kosova jer su u pitanju Albanci? Jel to nekome normalno,pa makar bili i rođeni Rusi a ne rusofili ?
Ova Vlada,kao i prethodna- ista ekipa,pojma nema ni kako ni šta da rade,lutaju ko muve bez glave,ništa ne razumeju,ne kapiraju da je Moskva u izolaciji jer je silom pripojila Krim koji nije zvanično njihov bio,i ne kapiraju da nas Rusi zajebavaju vekovima već?
Ova ista ekipa je uništila zauvek Srbiju, 90 godina !
Ali,u međuvremenu,njihova imovinska karta se uvećala do neslućenih razmera!
Što nam Rusi ne isporuče Karića,Miru i Marka, a naša država ih potražuje 10 ili 12 godina?
Što nam Rusi naplaćuju najskuplju cenu gasa za m3,plaćamo za 100 dolara skuplji gas nego Mađari!
Osvestite se ljudi,ugledajte se malo bar na CG koja je izuzetno napredovala od 2006 !

Kapetan Kuka

pre 8 godina

Vlada Srbije toliko cesto i upadljivo naglaseno naglasava da nije trazila veto, da se stice utisak kao da hoce da sugerise Rusiji da ni slucajno ne ulozi veto na rezoluciju koja insistira na tome da su Srbi cinili genocid!? Mozda je posle Briselskog priznanja nezavisnog Kosova, priznanje da su Srbi genocidan narod, novi veliki test kojim ova vlada treba da pokaze da je "nezamenljivi faktor u ostvarivanju interesa NATO pakta na Balkanu".

nino

pre 8 godina

Bilo rezolucije ili ne, Republikom Srpskom haraju divlje radio stanice sa uzasnim pjesmama sadrzaja u kojem vrijedaju sve sto nije srpsko... To treba iskorijeniti, jer time truju ljude, a povratnike cine nesigurnim... I tom se treba pozabaviti... Hocete li ovo objaviti ili ne, vjerujte svejedno mi je, al kad sam cuo neke pjesme zapitao sam se koji je mentalni sklop ljudi koji to uzivaju slusati. A cuo sam tu radio stanicu je u jednoj kafani i gdje su gosti uglas pjevali... Uzas

Kapetan Kuka

pre 8 godina

Vlada Srbije toliko cesto i upadljivo naglaseno naglasava da nije trazila veto, da se stice utisak kao da hoce da sugerise Rusiji da ni slucajno ne ulozi veto na rezoluciju koja insistira na tome da su Srbi cinili genocid!? Mozda je posle Briselskog priznanja nezavisnog Kosova, priznanje da su Srbi genocidan narod, novi veliki test kojim ova vlada treba da pokaze da je "nezamenljivi faktor u ostvarivanju interesa NATO pakta na Balkanu".

babić

pre 8 godina

@ nino, 27. jun 2015 12:43
slažem se sa tobom potpuno. to sigurno nije slučaj u federaciji gde su srbi visoko poštovan narod gde je oric nacionalni heroj

nino

pre 8 godina

Bilo rezolucije ili ne, Republikom Srpskom haraju divlje radio stanice sa uzasnim pjesmama sadrzaja u kojem vrijedaju sve sto nije srpsko... To treba iskorijeniti, jer time truju ljude, a povratnike cine nesigurnim... I tom se treba pozabaviti... Hocete li ovo objaviti ili ne, vjerujte svejedno mi je, al kad sam cuo neke pjesme zapitao sam se koji je mentalni sklop ljudi koji to uzivaju slusati. A cuo sam tu radio stanicu je u jednoj kafani i gdje su gosti uglas pjevali... Uzas

ivica

pre 8 godina

Moj komentar je da kad god smo bili u prilici da ih na neki nacim pa maka i simbolican stopiramo, da ne gaze po nama neki nasi politicari dobiju pare i ucene ih i nista. Mi samo precutimo i ne reagujemo tamo gde mozemo. Toliko je sve providno da se stidim sta smo postali kao nacija i sta smo sebi dozvolili. Sramota je sta sami sebi radimo. Koliko su slabi ti coveculjci na vlasti koja god bila zadnjih par decenija, zao mi je samo silnih zivota Srba izgubljenih u vise ratova koji su imali mnogo teze dileme nego ovi sad. Sta li bi oni radili da su tad bili na vlasti? Krv se pretvori u vodu. A ponos u sram, patriotizam u izdajstvo.... Glupo je i pricati koliko rupa imamo i kako se igraju sa nama.

SRBOFIL

pre 8 godina

Ponovo ću podsetiti na stav koji je zvanična Rusija zauzela prema Srbiji i Srbima od trenutka kada je postalo očigledno da državnom vrhu Srbije nije apsolutno stalo do Kosova,da trguju svojim nacionalnim interesima i da jedno govore a drugo rade.
A to je: Da Rusi neće biti veći Srbi od samih Srba.
Srbija je založila sve na kartu članstva u EU.Ta ideologija članstva u EU je obuzela celo srpsko biće mnogo drastičnije i pogubnije nego svojevremeno komunistička ideologija.
Nema te stvari niti interesa koji zvanična Srbija neće založiti samo da bi ostala na "evropskom putu" i zadovoljila sve zahteve Brisela.
Setite se samo kako su i šta govorili Vučić,Dačić i Nikolić pre nekoliko dana kada im je dostavljen nacrt rezolucije.Bila je to predstava za široke narodne mase,i evo već danas sve se polako smiruje.
Iz Brisela su njihovi "partneri"opet malo zamahnuli "štapom i šargarepom" i to je bilo dovoljno da promene retoriku.

Rusiji hvala na iskrenoj podršci i što je na vreme shvatila prevrtljivu prirodu srpskih političara koja je i nju samu dovodila u nezgodne situacije.

Dule

pre 8 godina

@nino: Imas pravo, to je uzas. Isto tako je uzas kada Tompson napuni stadion i svi pevaju njegove pesme. To je OK? A inace hrvatske i muslimanske divlje i ne tako divlje radio-stanice samo vrte "Give peace a chance", a? Sve je to isto talog. Ja to priznajem, ali od tebe ni rec kritike prema "svojim". Vidis, u tome je ipak razlika.

realista

pre 8 godina

Jos juce je na pres konferenciji receno da je Srbija protiv rezolucije. Sta se dogodilo preko noci? Da li Srbija zeli da Srbe kao narod proglase genocidnim? I to zbog EU. Ako je to istina zalosna nam majka svim Srbima sa obe strane Drine. Kakav smo mi to narod kad nasedamo na takve stvari?
A koja je to radio stanica u Republici Srpskoj koja emituje nedolicne pesme? Ja do sad nisam cuo za takvu stanicu. Mozda je neka lokalna seoska stanica, ali neka veca koja je dostupna sirokim masama sigurno ne emituje nista sto bi vredjalo bilo kojeg stanovnika ili povratnika u Republici Srpskoj.

mile

pre 8 godina

Srbija trazi veto ali zbog politike ne smije to javno da kaze. Stavice Rusi veto! (EU, 27. jun 2015 13:13)Znaci rusi treba da budu veci srbi od nas?Sramota velika za nas...

A.

pre 8 godina

Ovo je sve gore od goreg. Vucic koji se odjednom "stidi" Srba kao da ne zna kako je i zasto do Srebrenice doslo i kao da nikada nije bio u partiji koja je o doticnom dogadjaju imala jedan vrlo tvrd i otvoren stav, sada ovaj komuista koji najavljuje da Srbija nece traziti veto na rezoluciju koja satanizuje srpski narod po hiljaditi put... Sa ovakvom vladom nam ne trebaju neprijatelji...

Cinik

pre 8 godina

Ako bi mi tražili veto od Rusije,to bi bilo to,mogli bi da se oprostimo od iole normalnog života,i da kažemo ćao EU.I ovako sam siguran da nas nišane zbog stava kojeg imamo prema Rusiji,koji stav je totalni promašaj, jer podržavamo okupaciju i aneksiju dela teritorije druge države, samo zato što su u pitanju Rusi,ali, zato ne podržavamo okupaciju Kosova jer su u pitanju Albanci? Jel to nekome normalno,pa makar bili i rođeni Rusi a ne rusofili ?
Ova Vlada,kao i prethodna- ista ekipa,pojma nema ni kako ni šta da rade,lutaju ko muve bez glave,ništa ne razumeju,ne kapiraju da je Moskva u izolaciji jer je silom pripojila Krim koji nije zvanično njihov bio,i ne kapiraju da nas Rusi zajebavaju vekovima već?
Ova ista ekipa je uništila zauvek Srbiju, 90 godina !
Ali,u međuvremenu,njihova imovinska karta se uvećala do neslućenih razmera!
Što nam Rusi ne isporuče Karića,Miru i Marka, a naša država ih potražuje 10 ili 12 godina?
Što nam Rusi naplaćuju najskuplju cenu gasa za m3,plaćamo za 100 dolara skuplji gas nego Mađari!
Osvestite se ljudi,ugledajte se malo bar na CG koja je izuzetno napredovala od 2006 !

agent

pre 8 godina

Srbija je svoje ljude optuzene za zlocin stavila iza brave, BIH pusta Nasera Orica odgovornog za zlocine nad civilnim stanovnistvom, velika je razlika izmedju njih i nas.....

e-krem

pre 8 godina

Bila Srbija za rezoluciju ili ne - neka mi neko objasni šta Srbija ima sa tim što su neki Srbi iz druge države počinili genocid.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Zoran, 27. jun 2015 13:29)

Međunarodne sudske instance nedvosmisleno su utvrdile da u Srebrenici jeste počinjen genocid, da Srbija, iako nije direktno odgovorna za taj masovni zločin, ipak snosi odgovornost zato što genocid nije sprečila i što nije procesuirala njegove vinovnike.Uostalom, nije sadržaj predložene rezolucije o Srebrenici ono što bi na stub srama moglo staviti srpsku naciju u celini, već to što je zločin genocida u stvarnosti počinjen i što Srbija ne pokazuje znake da je u stanju da se sa tom činjenicom i sa politikom koja je do genocida dovela na adekvatan način i suoči.
-Skorpione, ATP "7 Jul"-Sabac,"Raketa"-Uzice,placanje, skrivanje... Mladica,Dabica pardon Karadzica itd. je nepotrebno nabrajati imaju i te kakve veze sa Srbijom bas kao podrska i podsticanje pojedinih(Vucic) koji su pretili ubijanjem 100 muslimana za jednog srbina jer to bilo sa govornice parlameenta Srbije a ne sa ulice ili kafanskog stola.

Zoran

pre 8 godina

Bila Srbija za rezoluciju ili ne - neka mi neko objasni šta Srbija ima sa tim što su neki Srbi iz druge države počinili genocid. Kažem neki Srbi jer niti su svi Srbi iz Bosne počinili genocid, a još manje Srbi iz Srbije u ovom slučaju. Dakle, Srbija treba itekako da potvrdi rezoluciju ako već cio svijet tvrdi da je bio genocid, jer time Srbija potvrđuje da nema ništa s tim. U protivnom se stvara slika da Srbija brani pojedince koji su počinili genocid samo zato što su Srbi. U tom slučaju nemojte se ni čuditi da bi cijeli svijet gledao na Srbiju u veoma negativnom kontekstu.

Djordje NS

pre 8 godina

Još jedan u nizu dokaza duboke podeljenosti u vladi republike Srbije na dva tabora - Vučićev i Tomin.
A što se tiče rezolucije, baš me briga, jer ja pripadam onoj strani koja je za vreme haranja Slobinih dželata, Šešeljevih četnika i ostalih patriJota bila proglašavana IZDAJNICIMA samo zato što je videla dalje od svog nosa i koja je videla da ćemo se naći kad-tad u ovoj situaciji u kojoj smo danas. Kako su zakuvali neka sad kusaju. Pozdrav svim zdravorazumnim ljudima na svim stranama.

glasam SNS od pocetka

pre 8 godina

Briga me za rezoluciju,cak,isecete li onaj HRAST na autoputu,i TREBA da nam se uvedu i sankcije a ja nikad vise glasati necu za SNS ako to drvo isecete!

ben

pre 8 godina

Ne trazi se veto,ali ispod stola se sugerise Rusiji da ga upotrebi,i kao svi su glupi i ameri,i francuzi i ostali u SB pa ne kapiraju zasto Rusija ulaze veto tek onako.Providno Dacicu,vrlo providno,sta cemo u januaru,kada Rusija ocekuje nas glas da se ukinu sankcije,a mi ne smemo ni da kvrknemo.Platicemo mi ovo.....

marinko

pre 8 godina

Stvar je u tome da Srbija mora da trpi poniženja i da propada jer je Evropa tako odlučila. Vili Vimer je još 2001. godine na sastanku ministara spoljnih poslova EU i SAD predložio da Srbija zauvek bude isključena iz "Evropskog razvoja", sa tim u skladu je i ova rezolucija kojom se Srbija i Srbi obeležavaju kao Nemačka 1945. godine, a možda i gore. Takva etiketa Srbima znači da svako ima pravo da ih teroriše i napada, a da Srbi ne smeju da se brane, jer su krivi kolektivno za Srebrenicu.
Naša vlast i političari u opšte nemaju niti hrabrosti niti pameti da zaštite državu i narod od ove rezolucije, pa služe stranim interesima i ne traže da Rusija stavi veto!

Posmatrac

pre 8 godina

Srbija trazi veto ali zbog politike ne smije to javno da kaze. Stavice Rusi veto! (EU, 27. jun 2015 13:13)Znaci rusi treba da budu veci srbi od nas?Sramota velika za nas...
(mile, 27. jun 2015 13:55)

Ne ne ne ne razumes muka mi je vise od tih komentara gde se spominje rec "sramota" ,
pazi ovako Srbija je na diplomatski nacin poslala signal Rusiji da stavi veto na pomenutu rezoluciju.
Da smo trazili javno Eu bi nas ukocila,ocrnila,pritisla itd a ovako smo u ovako teskom polozaju na kulturan,latentan nacin dali do znanja onima koji tu informaciju cekaju,
Politika nije to sto mislis brale ;-)

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ako trazimo veto, rusi mogu da ga naplate a zapad da nam se sveti. Ovako cutimo i trpimo manje zlo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nenad, 27. jun 2015 15:09)
-------
A kako da nam ga naplate? Od bogatstva koje Vi krijete u slamarici, kao i mnogi drugi koji razmisljaju poput Vas? Sta da nam naplate? Od cega? Sta to mi jos imamo? Na kraju krajeva pored toliko "uspesnih" privatizacija u kojima su ucestvovale kompanije sa tog "postenog i civilizovanog" zapada Srbija ne bi ni osetila tu "rusku naplatu"? Sta su to Rusi uzeli ali, pre nego sto lupite onaj otrcani klise o NIS-u, dobro razmislite? Sta su to dobili Rusi? I sta je po Vama "manje zlo"? Ovi koji su nas bombardovali i koji nas svakodnevno unistavaju i unizavaju ili Rusi koji gledaju svoja posla? Kao narod kome je puzanje postalo normalan nacih zivota, bojimo se cak i dan Rusi pomognu. Bojimo se da ne naljutimo svoje dzelate. Neki to zovu "Stokholmski sindrom".

srbija

pre 8 godina

Bilo kako bilo, ne verujem da ce proci rezolucija u sb jer ce je stopirati pre svega velike sile Rusija i Kina koje imaju pravo veta, nmg da verujem da ima ljudi koji krive Vučića za ovu rezoluciju.. i koji stalno nalaze neke kritike umesto da stvari sagledavaju realno, najlakse je kritikovati, a kad biste bili na nekom odgovornom mestu radili biste stvari za koje ste ranije mislili da nikad ne bi.

nino

pre 8 godina

Bilo rezolucije ili ne, Republikom Srpskom haraju divlje radio stanice sa uzasnim pjesmama sadrzaja u kojem vrijedaju sve sto nije srpsko... To treba iskorijeniti, jer time truju ljude, a povratnike cine nesigurnim... I tom se treba pozabaviti... Hocete li ovo objaviti ili ne, vjerujte svejedno mi je, al kad sam cuo neke pjesme zapitao sam se koji je mentalni sklop ljudi koji to uzivaju slusati. A cuo sam tu radio stanicu je u jednoj kafani i gdje su gosti uglas pjevali... Uzas

Cinik

pre 8 godina

Ako bi mi tražili veto od Rusije,to bi bilo to,mogli bi da se oprostimo od iole normalnog života,i da kažemo ćao EU.I ovako sam siguran da nas nišane zbog stava kojeg imamo prema Rusiji,koji stav je totalni promašaj, jer podržavamo okupaciju i aneksiju dela teritorije druge države, samo zato što su u pitanju Rusi,ali, zato ne podržavamo okupaciju Kosova jer su u pitanju Albanci? Jel to nekome normalno,pa makar bili i rođeni Rusi a ne rusofili ?
Ova Vlada,kao i prethodna- ista ekipa,pojma nema ni kako ni šta da rade,lutaju ko muve bez glave,ništa ne razumeju,ne kapiraju da je Moskva u izolaciji jer je silom pripojila Krim koji nije zvanično njihov bio,i ne kapiraju da nas Rusi zajebavaju vekovima već?
Ova ista ekipa je uništila zauvek Srbiju, 90 godina !
Ali,u međuvremenu,njihova imovinska karta se uvećala do neslućenih razmera!
Što nam Rusi ne isporuče Karića,Miru i Marka, a naša država ih potražuje 10 ili 12 godina?
Što nam Rusi naplaćuju najskuplju cenu gasa za m3,plaćamo za 100 dolara skuplji gas nego Mađari!
Osvestite se ljudi,ugledajte se malo bar na CG koja je izuzetno napredovala od 2006 !

Zoran

pre 8 godina

Bila Srbija za rezoluciju ili ne - neka mi neko objasni šta Srbija ima sa tim što su neki Srbi iz druge države počinili genocid. Kažem neki Srbi jer niti su svi Srbi iz Bosne počinili genocid, a još manje Srbi iz Srbije u ovom slučaju. Dakle, Srbija treba itekako da potvrdi rezoluciju ako već cio svijet tvrdi da je bio genocid, jer time Srbija potvrđuje da nema ništa s tim. U protivnom se stvara slika da Srbija brani pojedince koji su počinili genocid samo zato što su Srbi. U tom slučaju nemojte se ni čuditi da bi cijeli svijet gledao na Srbiju u veoma negativnom kontekstu.

e-krem

pre 8 godina

Bila Srbija za rezoluciju ili ne - neka mi neko objasni šta Srbija ima sa tim što su neki Srbi iz druge države počinili genocid.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Zoran, 27. jun 2015 13:29)

Međunarodne sudske instance nedvosmisleno su utvrdile da u Srebrenici jeste počinjen genocid, da Srbija, iako nije direktno odgovorna za taj masovni zločin, ipak snosi odgovornost zato što genocid nije sprečila i što nije procesuirala njegove vinovnike.Uostalom, nije sadržaj predložene rezolucije o Srebrenici ono što bi na stub srama moglo staviti srpsku naciju u celini, već to što je zločin genocida u stvarnosti počinjen i što Srbija ne pokazuje znake da je u stanju da se sa tom činjenicom i sa politikom koja je do genocida dovela na adekvatan način i suoči.
-Skorpione, ATP "7 Jul"-Sabac,"Raketa"-Uzice,placanje, skrivanje... Mladica,Dabica pardon Karadzica itd. je nepotrebno nabrajati imaju i te kakve veze sa Srbijom bas kao podrska i podsticanje pojedinih(Vucic) koji su pretili ubijanjem 100 muslimana za jednog srbina jer to bilo sa govornice parlameenta Srbije a ne sa ulice ili kafanskog stola.

srbija

pre 8 godina

Bilo kako bilo, ne verujem da ce proci rezolucija u sb jer ce je stopirati pre svega velike sile Rusija i Kina koje imaju pravo veta, nmg da verujem da ima ljudi koji krive Vučića za ovu rezoluciju.. i koji stalno nalaze neke kritike umesto da stvari sagledavaju realno, najlakse je kritikovati, a kad biste bili na nekom odgovornom mestu radili biste stvari za koje ste ranije mislili da nikad ne bi.

Posmatrac

pre 8 godina

Srbija trazi veto ali zbog politike ne smije to javno da kaze. Stavice Rusi veto! (EU, 27. jun 2015 13:13)Znaci rusi treba da budu veci srbi od nas?Sramota velika za nas...
(mile, 27. jun 2015 13:55)

Ne ne ne ne razumes muka mi je vise od tih komentara gde se spominje rec "sramota" ,
pazi ovako Srbija je na diplomatski nacin poslala signal Rusiji da stavi veto na pomenutu rezoluciju.
Da smo trazili javno Eu bi nas ukocila,ocrnila,pritisla itd a ovako smo u ovako teskom polozaju na kulturan,latentan nacin dali do znanja onima koji tu informaciju cekaju,
Politika nije to sto mislis brale ;-)

Djordje NS

pre 8 godina

Još jedan u nizu dokaza duboke podeljenosti u vladi republike Srbije na dva tabora - Vučićev i Tomin.
A što se tiče rezolucije, baš me briga, jer ja pripadam onoj strani koja je za vreme haranja Slobinih dželata, Šešeljevih četnika i ostalih patriJota bila proglašavana IZDAJNICIMA samo zato što je videla dalje od svog nosa i koja je videla da ćemo se naći kad-tad u ovoj situaciji u kojoj smo danas. Kako su zakuvali neka sad kusaju. Pozdrav svim zdravorazumnim ljudima na svim stranama.

Kapetan Kuka

pre 8 godina

Vlada Srbije toliko cesto i upadljivo naglaseno naglasava da nije trazila veto, da se stice utisak kao da hoce da sugerise Rusiji da ni slucajno ne ulozi veto na rezoluciju koja insistira na tome da su Srbi cinili genocid!? Mozda je posle Briselskog priznanja nezavisnog Kosova, priznanje da su Srbi genocidan narod, novi veliki test kojim ova vlada treba da pokaze da je "nezamenljivi faktor u ostvarivanju interesa NATO pakta na Balkanu".

babić

pre 8 godina

@ nino, 27. jun 2015 12:43
slažem se sa tobom potpuno. to sigurno nije slučaj u federaciji gde su srbi visoko poštovan narod gde je oric nacionalni heroj

realista

pre 8 godina

Jos juce je na pres konferenciji receno da je Srbija protiv rezolucije. Sta se dogodilo preko noci? Da li Srbija zeli da Srbe kao narod proglase genocidnim? I to zbog EU. Ako je to istina zalosna nam majka svim Srbima sa obe strane Drine. Kakav smo mi to narod kad nasedamo na takve stvari?
A koja je to radio stanica u Republici Srpskoj koja emituje nedolicne pesme? Ja do sad nisam cuo za takvu stanicu. Mozda je neka lokalna seoska stanica, ali neka veca koja je dostupna sirokim masama sigurno ne emituje nista sto bi vredjalo bilo kojeg stanovnika ili povratnika u Republici Srpskoj.

Dule

pre 8 godina

@nino: Imas pravo, to je uzas. Isto tako je uzas kada Tompson napuni stadion i svi pevaju njegove pesme. To je OK? A inace hrvatske i muslimanske divlje i ne tako divlje radio-stanice samo vrte "Give peace a chance", a? Sve je to isto talog. Ja to priznajem, ali od tebe ni rec kritike prema "svojim". Vidis, u tome je ipak razlika.

SRBOFIL

pre 8 godina

Ponovo ću podsetiti na stav koji je zvanična Rusija zauzela prema Srbiji i Srbima od trenutka kada je postalo očigledno da državnom vrhu Srbije nije apsolutno stalo do Kosova,da trguju svojim nacionalnim interesima i da jedno govore a drugo rade.
A to je: Da Rusi neće biti veći Srbi od samih Srba.
Srbija je založila sve na kartu članstva u EU.Ta ideologija članstva u EU je obuzela celo srpsko biće mnogo drastičnije i pogubnije nego svojevremeno komunistička ideologija.
Nema te stvari niti interesa koji zvanična Srbija neće založiti samo da bi ostala na "evropskom putu" i zadovoljila sve zahteve Brisela.
Setite se samo kako su i šta govorili Vučić,Dačić i Nikolić pre nekoliko dana kada im je dostavljen nacrt rezolucije.Bila je to predstava za široke narodne mase,i evo već danas sve se polako smiruje.
Iz Brisela su njihovi "partneri"opet malo zamahnuli "štapom i šargarepom" i to je bilo dovoljno da promene retoriku.

Rusiji hvala na iskrenoj podršci i što je na vreme shvatila prevrtljivu prirodu srpskih političara koja je i nju samu dovodila u nezgodne situacije.

glasam SNS od pocetka

pre 8 godina

Briga me za rezoluciju,cak,isecete li onaj HRAST na autoputu,i TREBA da nam se uvedu i sankcije a ja nikad vise glasati necu za SNS ako to drvo isecete!

ivica

pre 8 godina

Moj komentar je da kad god smo bili u prilici da ih na neki nacim pa maka i simbolican stopiramo, da ne gaze po nama neki nasi politicari dobiju pare i ucene ih i nista. Mi samo precutimo i ne reagujemo tamo gde mozemo. Toliko je sve providno da se stidim sta smo postali kao nacija i sta smo sebi dozvolili. Sramota je sta sami sebi radimo. Koliko su slabi ti coveculjci na vlasti koja god bila zadnjih par decenija, zao mi je samo silnih zivota Srba izgubljenih u vise ratova koji su imali mnogo teze dileme nego ovi sad. Sta li bi oni radili da su tad bili na vlasti? Krv se pretvori u vodu. A ponos u sram, patriotizam u izdajstvo.... Glupo je i pricati koliko rupa imamo i kako se igraju sa nama.

agent

pre 8 godina

Srbija je svoje ljude optuzene za zlocin stavila iza brave, BIH pusta Nasera Orica odgovornog za zlocine nad civilnim stanovnistvom, velika je razlika izmedju njih i nas.....

mile

pre 8 godina

Srbija trazi veto ali zbog politike ne smije to javno da kaze. Stavice Rusi veto! (EU, 27. jun 2015 13:13)Znaci rusi treba da budu veci srbi od nas?Sramota velika za nas...

A.

pre 8 godina

Ovo je sve gore od goreg. Vucic koji se odjednom "stidi" Srba kao da ne zna kako je i zasto do Srebrenice doslo i kao da nikada nije bio u partiji koja je o doticnom dogadjaju imala jedan vrlo tvrd i otvoren stav, sada ovaj komuista koji najavljuje da Srbija nece traziti veto na rezoluciju koja satanizuje srpski narod po hiljaditi put... Sa ovakvom vladom nam ne trebaju neprijatelji...

ben

pre 8 godina

Ne trazi se veto,ali ispod stola se sugerise Rusiji da ga upotrebi,i kao svi su glupi i ameri,i francuzi i ostali u SB pa ne kapiraju zasto Rusija ulaze veto tek onako.Providno Dacicu,vrlo providno,sta cemo u januaru,kada Rusija ocekuje nas glas da se ukinu sankcije,a mi ne smemo ni da kvrknemo.Platicemo mi ovo.....

marinko

pre 8 godina

Stvar je u tome da Srbija mora da trpi poniženja i da propada jer je Evropa tako odlučila. Vili Vimer je još 2001. godine na sastanku ministara spoljnih poslova EU i SAD predložio da Srbija zauvek bude isključena iz "Evropskog razvoja", sa tim u skladu je i ova rezolucija kojom se Srbija i Srbi obeležavaju kao Nemačka 1945. godine, a možda i gore. Takva etiketa Srbima znači da svako ima pravo da ih teroriše i napada, a da Srbi ne smeju da se brane, jer su krivi kolektivno za Srebrenicu.
Naša vlast i političari u opšte nemaju niti hrabrosti niti pameti da zaštite državu i narod od ove rezolucije, pa služe stranim interesima i ne traže da Rusija stavi veto!

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Ako trazimo veto, rusi mogu da ga naplate a zapad da nam se sveti. Ovako cutimo i trpimo manje zlo.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Nenad, 27. jun 2015 15:09)
-------
A kako da nam ga naplate? Od bogatstva koje Vi krijete u slamarici, kao i mnogi drugi koji razmisljaju poput Vas? Sta da nam naplate? Od cega? Sta to mi jos imamo? Na kraju krajeva pored toliko "uspesnih" privatizacija u kojima su ucestvovale kompanije sa tog "postenog i civilizovanog" zapada Srbija ne bi ni osetila tu "rusku naplatu"? Sta su to Rusi uzeli ali, pre nego sto lupite onaj otrcani klise o NIS-u, dobro razmislite? Sta su to dobili Rusi? I sta je po Vama "manje zlo"? Ovi koji su nas bombardovali i koji nas svakodnevno unistavaju i unizavaju ili Rusi koji gledaju svoja posla? Kao narod kome je puzanje postalo normalan nacih zivota, bojimo se cak i dan Rusi pomognu. Bojimo se da ne naljutimo svoje dzelate. Neki to zovu "Stokholmski sindrom".