Četvrtak, 25.06.2015.

16:27

Dodik najavljuje referendum zbog slučaja "Orić"

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da bi u RS trebalo da se održi referendum na kojem će se građani izjasniti da li prihvataju Sud i Tužilaštvo BiH.

Izvor: Beta

Dodik najavljuje referendum zbog sluèaja "Oriæ" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

Nele

pre 8 godina

Haj ti Mile malo do Beograda, na sastanke sa Vucicem i Nikolicem, nisi se odavno prohodao o trosku naroda...
Ovaj kriminalac ce prije zavrsiti iza resetaka nego sprovede ijedan od 100 najavljenih referenduma.

Laza

pre 8 godina

relax,
prije vec nesto napises,prvo se malo raspitaj i prouci medjunarodno pravo,ratna desavanja u ex Jugi,prava Srbije,Nasera Orica i tek ces onda vidjeti koliko si ispao smjesan i ti i ovi sto su ti dali pluseve.Samo cu ti reci da je N.O oslobodjen po komandnoj odgovornosti a ti posto se pravis pametan trebao bi znati da postoji i individualna odgovornost,zasto ocigledno postoje cvrsti dokazi sto je u svojoj knjizi "Planirani zlocin" napisao tzv.Irfan. Za ostalo provjeri......

HanSolo

pre 8 godina

Biće osuđen da pije kafu i igra fifu 16 nedelju dana u svom stanu.. Odvratni su.. Zbog ovog pomirenja nikad neće biti.. Biće opet svašta jednog dana.. Sve se pomalo opet počinje da se kuva.. Odvratno od evrope.. Ali I trebati isto tretirati Srebrenici velikim zločina. Mi ne smemo da padnemo na njihov nivo..

Srbin

pre 8 godina

Ja se potpuno slazem sa G-dinom Dodikom i sa nasim Predsednikom G-dinom Nikolicem ali kad citam ove komentare i vidim da su Srbi potpuno podeljeni onda i zasluzuju sudbinu koju su joj drugi dodelili. Dok Srbija kao matrica ne podrzi Srbe u Bosni i one na Kosovu i ona kao pravni zastupnik ne organizuje Referendum Srba za Srpsku drzavu koja ima sve priznate organe onda G-din Dodik sam ne moze da se izbori za teritoriju. Zao mi je sto se Srpski narod toliko bruka, Srbi ionako uglavnom pate i nisu bogati ali dostojanstvo su potpuno izgubili i stvarno treba da nas je sve sramota pa onda i sve nase dosadasnje a i evo i ovu sadasnju vladu.

Andrija

pre 8 godina

Posebno je dobar onaj dio "nitko to ne može da zabrani" - pri čemu je eksplicitno u ovlastima Ureda visokog predstavnika opcija zabrane takvog djelovanja, uključujići i hapšenje ovakvih kao što je Dodik. Irelevantnost "RS" svakog dana sve više dolazi do izražaja te će ona trajati vjerojatno koliko i Dodik na vlasti, možemo pretpostaviti da to neće biti jos dugo.

relax

pre 8 godina

Prvo, Orić nije pušten na slobodu nego je njegov slučaj dat Sudu u BiH koje je nadležan. Sud u Srbiji nije nadležana za ovaj slučaj iz više razloga. 1. Predmetni događej nije se desio na teritoriji Srbije. 2. Žrtve nisu građani Srbije, 3. Navodni počinalac nije građanin Srbije. Mislim da su sutski i tužilački organi Srbije u ovom slučaju ispali smešni.
Drugo, po ovoj optužnici međunarodni sud za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji je oslobodio Orića.
Treće, ko i kad je Srbiji dozvolio da sudi za dela u drugim zemljama.
Zamislite sad ovu situaciju. Sud recimo u Budimpešti izda potjernicu za osobom K iz Kragujevca zbog pretpostavljenih zločina u recimo Paraćinu u kojem su stradali građani Srbije. I osobu K uhapse na aerodromu u Lisabonu. Da li osobu K treba izrućiti Mađarskoj.
Neće Mile da ruši sud zbog Nasera već zbog toga što je to jedini sud koji je nadležan a pred kojim bi se možda mogli naći neki koji su njemu bliski. I jedna stara narodna " Ne laje kera zbog sela"

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Kada bi "srpska stampa" o Miloradu Dodiku pisala samo onda kada Milorad Dodik izjavi nesto "pametno", GARANTUJEM da se Milorad Dodik NIKADA nebi ni pojavio u "stampi" !

leteći medvjedić

pre 8 godina

Milo, imao si 10 godina da od RS napraviš duplo jači entite, da izlobiraš u svijetu ne jedan nego tri referenduma o nezavisnosti. Ali standardno dosadna priča uvijek. Referendum o ovome, referendum o onome - ali najžalosnije je što se narod ipak loži na sve ovo. Ovaj čovjek je uništio RS i od nje napravio ispraznu čahuru.

polo89

pre 8 godina

Realno kad bi se srbi slozili mogli bi da povrate sve sto su izgubili iz Dejtonskog sporazuma, ali i kod njih mora prvo da se desi da jedna stranka odnese apsolutnu vecinu.

Bosic

pre 8 godina

kme kme
Dodik samo plače, a raja plaća najskuplju struju u regionu.
Dodik samo plače, a raja nema za hljeba.
RS ima dnevni promet novca k'o tri pečenjare u Jablanici.
Čime ćeš platiti referendum, moj Milorade?

zemunac

pre 8 godina

isti onaj Dodik ciji je brat pokazao srednji prst na utakmici Igokea - zvezda
Isti onaj Dodik ciji su stranacki kupili Navip i izneli 10 mil. eura robe a fabriku hteli da sruse i u Zemunu naprave stanove i debelo zarade...
Bosanski Ljigavac

realista

pre 8 godina

Ocito su ovi koji u ovom slucaju komentarisu ili srpski neprijatelji ili neki Srbi iz Srbije kojima Naser Oric nikog nije zaklao. Pa, braco Srbi, urazumite se. Ovog puta Dodik nije najavio referendum o otcepljenju, nego referendom o poverenju u pravosudne organe BiH. Navodno je slucaj protiv Orica i ostalih otvoren 2006. godine. Navodno!!! A zasto do sad nista nije uradjeno? Nece ni biti jer oni stite Orica i njegove zlocine, da ne bi bio razotkriven Alija i njegova izdaja Srebrenice. Da li ste zaboravili da je Klinton trazio 5000 zrtava na bosnjackoj strani da bi se umesao u rat u BiH? A umesao se. Pitate li se zasto? Ocito niste gledali ni onaj norveski film o Srebrenici ni izajave Bosnjaka iz Srbrenice koji odbijaju da se zrtvuje Srebrenica. A parvosudje BiH je efikasno kad treba uhapsiti i osuditi bilo kojeg Srbina, a kad treba to da urade osvedeocenom i ozloglasenom ratnom zlocincu, onda je on za njih narodni heroj. Pa dokle vise? Sve je ovo jedna velika ujdurma bosnjacke vrhuske uz podrsku Zapada. Prema tome, Dodik ne lupa svasta kao sto pojedinci pisu.

gogo

pre 8 godina

Nije Dodik samo najavljivao referendume nego je pre oko 3 godine Narodna skupstina RS usvojila njegov predlog o referendumu o pravosudju i zakazala ga.
A po ustavu izmedju donosenja odluke o raspisivanju i odrzavanja referenduma mora proci 45 dana.
Tri dana makon usvajanja odluke skupsine, u Sarajevo pa u Banja Luku je dosla Ketrin Eston i nakon sastanka sa njom Dodik je uputio zahtev skupstini RS da ponisti odluku o referendumu sto je skupstina i uradila.
Naime referendumi te vrste se moraju raspisati u celoj BH [RS, Federacija i distrikt Brcko] i svi [Srbi, Hrvati i muslimani] moraji izaci

Damir

pre 8 godina

Ko o cemu - Mile o referendumima. A firme iz RS-a masovno sele u Federaciju, struje poskupila.

Ali neka vam vasih referenduma, zbog ovakvih stvari, dizanja zida izmedju entiteta, nepriznavanja drzavnih simbola i institucija Bosne i Hercegovine, lagano vam se sve to vraca, samo sto ce to nazalost najvise osjetiti siromasna populacija u RS, a ne Dodik.

kockar

pre 8 godina

Iz dana u dan ovaj covjek se sam uvaljuje u vece probleme,ali na zalost vuce i citav srpski narod za sobom.Covjece shvati nema ti spasa tvoj rok trajana istice brze od bilo koje konzerve...

darko_foca

pre 8 godina

Hahaha, de ba Dodik, niko te ne shvata ozbiljno. Naredni korak je posjeta Angele Merkel i rezolucija o Srebrenici. ABD, do novembra RS neće ni postojati :))

Dario78

pre 8 godina

Kad god pročitam da Dodik najavljuje referendum, dođe mi da se valjam od smijeha. 15 godina je na vlasti zahvaljujući "najavama referenduma", i narod se još loži na to! Pozdrav iz RS, Doboj

Stefan-Bl

pre 8 godina

Milorad Dodik jedini u regionu ima hrabrosti da se suprostavi gazenju prava Srba. Zato i smeta. Gdje se Ivanic sakrio, gdje su Bosic i SDS? Sakrili se u misiju rupu i sute. Ako ovo prodje uz precutnu saglasnost srpskih politicara na nivu BiH, i sutnju srpskog naroda, onda RS i treba da prestane da postoji.

Duro

pre 8 godina

Samo napred; pare od Rusa nisi dobio ( iz tehničkih razloga, ...), ne priznaješ presude sudova UN-a, pa kad upakuju rezoluciju, nećeš da priznaješ niti organe države koje si deo,... a kada to neko sve na hrpu nabroji i pita dokle ...

Dusan

pre 8 godina

Stari manipulator Dodo. Za razliku od njegovog zivotinjskog pernatog rodjaka istorija ga se nece secati. Ne samo sto se o drzavnom tuzilastvu ne mogu izjasnjavati entiteti vec samo federalni parlament, nego sto ovaj iskoriscava svaku priliku da krene sa starom nacionalistickom retorikom, a za standard gradjana i ekonomiju se ne javlja. Kao sto se ne javlja ni za bezbroj kriminalnih slucajeva u koje je ukljucen. Ali zato zna da poziva na nejedinstvo i huska narod. Srbi preko Drine ja ne shvatam kako ovog mozete i dalje da gledate. Nikada mi to nece biti jasno.

Zoran

pre 8 godina

Vidim komentatori se bave Dodikom, a ne sramnom odlukom BiH tuzilastva i problema koji Dodik istice.
Zar nije sramota da ta insitucija reaguje samo onda kada se zlocinci u Bosnjaka hapse po inostranstvu, i onda ih glatko oslobadja ?

s4

pre 8 godina

hajde mi recite za sta dodik nije trazio referendum?
brate dosadio si i bogu i narodu daj ostavku kad ne znas nista drugo nego da trezis referendum.

Damir

pre 8 godina

I da, s obzirom da Dodik ne postuje Ustavni sud BiH, ne postuje ni Ustav BiH po kome je jasno definisano koji su jezici u upotrebi u BiH i slicne stvari, ovaj njegov "referendum" je jako nebitan.

Jedine institucije za koje on ima kapacitet da ih rusi su institucije RS, drzavne institucije moze ukinuti, ali samo u snovima, da organizuje 100 referenduma.

MHALO

pre 8 godina

Odavno je već jasno da je taj Milorad Dodik (inače tajkun u bosanskohercegovačkom entitetu s većinskim srpskim stanovništvom, a političar da bi zaštitio sebe), reciklaža najgorega medju Srbima iz devedesetih godina.
Ne, nije on reciklirani Vojislav Šešelj, jer je Vojsilav Šešelj obrazovan, inteligentan i duhovit čovek, on je reciklirani rani Mirko Jović, koji je, vremenom, napustio mnoge "ideje", kojima nas danas, uz sva bolna iskustva s takvim dejama, svakodnevno zasipa.
Nema pomirenja, nema okretanja budućnosti, a možda nema ni mira, dok postoje javne lčnosti poput Milorada Dodika, i dok, svojim delovanjem, mogu da utiču na opšu društvenu i političku klimu.

Refko i Combe bacaju bombe

pre 8 godina

To je to. Kosovo otislo, Rep.Srpska stize.
Izgleda da je takav dogovor pao. Braco Srbi, drzite se. Sad nam je mozda i najteze.

bogdan

pre 8 godina

Za pustanje Orica Srbi I Srbija cute, Dodik se jedino bori da pokaze ovoj demokratskoj evropi da I Srbi postoje. Srpske zrtve su koleteralna steta, a nama su vazna poglavlja, kada ce ta poglavlja I onda nastupa blagostanje.
Hrvati svuda protestvuju da zastite njihove optuzne, izdvajaju novac pa zasto se I cudimo sto Srbima svoji gradjani I nisu bas vazni. Treba raspustiti srpsko tuzilastvo a srpska diplomatija ovakva I ne treda da postoji.

Objavite mi komentar !

pre 8 godina

Hajde ti politikantu vise koristis svaku priliku za sopstvenu promociju I sirenje nacionalizma.
Objasni svakom Srbinu kako je to R. Srpska najnerazvijenija Regija na Balkanu???
A ti si najbogatiji politicar?

miki

pre 8 godina

hahahahahaha pa ne moze on na nivou entiteta raspravljati o Sudu i Tuzilastvu Bosne i Hercegovine.To je drzavna ustanova i samo moze u drzavnom parlamentu biti rasprave o tome.I sad ce Srbi nesto da ocekuju,a Dodik ih kao i obicno u startu laze!

rajko

pre 8 godina

Milorade, i ti i Ivanic i Bosic i svi ostali..Ako zaista hocete da pokazete zube zbog otvorenog visegodisnjeg neprocesuiranja bilo kakvih zločina nad Srbima povucite napokon hrabar potez - prestanite da saradjujete sa SIPOM i nemojte im davati logiosticku podrsku kada idu da hapse po Republici Srpskoj. Jednostavno, odbijte podrsku policije Srpske, nemojte prihvatati optuznice pa neka hapse ako imaju s kim. Samo to ce da izazove ozbiljno perispitivanje rada tih tijela. U protivnom - gubite vrijeme. BiH NEMA POLICIJU, oni en mogud a hapse bet entitetskig snaga reda. Jednostavno je - nema saradnje dok ne pocne procesuiranje Dobrovoljacke, Tuzlasnke kolone, Srebrenice, Sarajeva, tarcinskog logora, Sijekovca itd.

rajko

pre 8 godina

Milorade, i ti i Ivanic i Bosic i svi ostali..Ako zaista hocete da pokazete zube zbog otvorenog visegodisnjeg neprocesuiranja bilo kakvih zločina nad Srbima povucite napokon hrabar potez - prestanite da saradjujete sa SIPOM i nemojte im davati logiosticku podrsku kada idu da hapse po Republici Srpskoj. Jednostavno, odbijte podrsku policije Srpske, nemojte prihvatati optuznice pa neka hapse ako imaju s kim. Samo to ce da izazove ozbiljno perispitivanje rada tih tijela. U protivnom - gubite vrijeme. BiH NEMA POLICIJU, oni en mogud a hapse bet entitetskig snaga reda. Jednostavno je - nema saradnje dok ne pocne procesuiranje Dobrovoljacke, Tuzlasnke kolone, Srebrenice, Sarajeva, tarcinskog logora, Sijekovca itd.

Objavite mi komentar !

pre 8 godina

Hajde ti politikantu vise koristis svaku priliku za sopstvenu promociju I sirenje nacionalizma.
Objasni svakom Srbinu kako je to R. Srpska najnerazvijenija Regija na Balkanu???
A ti si najbogatiji politicar?

Dario78

pre 8 godina

Kad god pročitam da Dodik najavljuje referendum, dođe mi da se valjam od smijeha. 15 godina je na vlasti zahvaljujući "najavama referenduma", i narod se još loži na to! Pozdrav iz RS, Doboj

miki

pre 8 godina

hahahahahaha pa ne moze on na nivou entiteta raspravljati o Sudu i Tuzilastvu Bosne i Hercegovine.To je drzavna ustanova i samo moze u drzavnom parlamentu biti rasprave o tome.I sad ce Srbi nesto da ocekuju,a Dodik ih kao i obicno u startu laze!

relax

pre 8 godina

Prvo, Orić nije pušten na slobodu nego je njegov slučaj dat Sudu u BiH koje je nadležan. Sud u Srbiji nije nadležana za ovaj slučaj iz više razloga. 1. Predmetni događej nije se desio na teritoriji Srbije. 2. Žrtve nisu građani Srbije, 3. Navodni počinalac nije građanin Srbije. Mislim da su sutski i tužilački organi Srbije u ovom slučaju ispali smešni.
Drugo, po ovoj optužnici međunarodni sud za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji je oslobodio Orića.
Treće, ko i kad je Srbiji dozvolio da sudi za dela u drugim zemljama.
Zamislite sad ovu situaciju. Sud recimo u Budimpešti izda potjernicu za osobom K iz Kragujevca zbog pretpostavljenih zločina u recimo Paraćinu u kojem su stradali građani Srbije. I osobu K uhapse na aerodromu u Lisabonu. Da li osobu K treba izrućiti Mađarskoj.
Neće Mile da ruši sud zbog Nasera već zbog toga što je to jedini sud koji je nadležan a pred kojim bi se možda mogli naći neki koji su njemu bliski. I jedna stara narodna " Ne laje kera zbog sela"

Stefan-Bl

pre 8 godina

Milorad Dodik jedini u regionu ima hrabrosti da se suprostavi gazenju prava Srba. Zato i smeta. Gdje se Ivanic sakrio, gdje su Bosic i SDS? Sakrili se u misiju rupu i sute. Ako ovo prodje uz precutnu saglasnost srpskih politicara na nivu BiH, i sutnju srpskog naroda, onda RS i treba da prestane da postoji.

leteći medvjedić

pre 8 godina

Milo, imao si 10 godina da od RS napraviš duplo jači entite, da izlobiraš u svijetu ne jedan nego tri referenduma o nezavisnosti. Ali standardno dosadna priča uvijek. Referendum o ovome, referendum o onome - ali najžalosnije je što se narod ipak loži na sve ovo. Ovaj čovjek je uništio RS i od nje napravio ispraznu čahuru.

s4

pre 8 godina

hajde mi recite za sta dodik nije trazio referendum?
brate dosadio si i bogu i narodu daj ostavku kad ne znas nista drugo nego da trezis referendum.

realista

pre 8 godina

Ocito su ovi koji u ovom slucaju komentarisu ili srpski neprijatelji ili neki Srbi iz Srbije kojima Naser Oric nikog nije zaklao. Pa, braco Srbi, urazumite se. Ovog puta Dodik nije najavio referendum o otcepljenju, nego referendom o poverenju u pravosudne organe BiH. Navodno je slucaj protiv Orica i ostalih otvoren 2006. godine. Navodno!!! A zasto do sad nista nije uradjeno? Nece ni biti jer oni stite Orica i njegove zlocine, da ne bi bio razotkriven Alija i njegova izdaja Srebrenice. Da li ste zaboravili da je Klinton trazio 5000 zrtava na bosnjackoj strani da bi se umesao u rat u BiH? A umesao se. Pitate li se zasto? Ocito niste gledali ni onaj norveski film o Srebrenici ni izajave Bosnjaka iz Srbrenice koji odbijaju da se zrtvuje Srebrenica. A parvosudje BiH je efikasno kad treba uhapsiti i osuditi bilo kojeg Srbina, a kad treba to da urade osvedeocenom i ozloglasenom ratnom zlocincu, onda je on za njih narodni heroj. Pa dokle vise? Sve je ovo jedna velika ujdurma bosnjacke vrhuske uz podrsku Zapada. Prema tome, Dodik ne lupa svasta kao sto pojedinci pisu.

MHALO

pre 8 godina

Odavno je već jasno da je taj Milorad Dodik (inače tajkun u bosanskohercegovačkom entitetu s većinskim srpskim stanovništvom, a političar da bi zaštitio sebe), reciklaža najgorega medju Srbima iz devedesetih godina.
Ne, nije on reciklirani Vojislav Šešelj, jer je Vojsilav Šešelj obrazovan, inteligentan i duhovit čovek, on je reciklirani rani Mirko Jović, koji je, vremenom, napustio mnoge "ideje", kojima nas danas, uz sva bolna iskustva s takvim dejama, svakodnevno zasipa.
Nema pomirenja, nema okretanja budućnosti, a možda nema ni mira, dok postoje javne lčnosti poput Milorada Dodika, i dok, svojim delovanjem, mogu da utiču na opšu društvenu i političku klimu.

Damir

pre 8 godina

Ko o cemu - Mile o referendumima. A firme iz RS-a masovno sele u Federaciju, struje poskupila.

Ali neka vam vasih referenduma, zbog ovakvih stvari, dizanja zida izmedju entiteta, nepriznavanja drzavnih simbola i institucija Bosne i Hercegovine, lagano vam se sve to vraca, samo sto ce to nazalost najvise osjetiti siromasna populacija u RS, a ne Dodik.

kockar

pre 8 godina

Iz dana u dan ovaj covjek se sam uvaljuje u vece probleme,ali na zalost vuce i citav srpski narod za sobom.Covjece shvati nema ti spasa tvoj rok trajana istice brze od bilo koje konzerve...

Refko i Combe bacaju bombe

pre 8 godina

To je to. Kosovo otislo, Rep.Srpska stize.
Izgleda da je takav dogovor pao. Braco Srbi, drzite se. Sad nam je mozda i najteze.

darko_foca

pre 8 godina

Hahaha, de ba Dodik, niko te ne shvata ozbiljno. Naredni korak je posjeta Angele Merkel i rezolucija o Srebrenici. ABD, do novembra RS neće ni postojati :))

Duro

pre 8 godina

Samo napred; pare od Rusa nisi dobio ( iz tehničkih razloga, ...), ne priznaješ presude sudova UN-a, pa kad upakuju rezoluciju, nećeš da priznaješ niti organe države koje si deo,... a kada to neko sve na hrpu nabroji i pita dokle ...

Andrija

pre 8 godina

Posebno je dobar onaj dio "nitko to ne može da zabrani" - pri čemu je eksplicitno u ovlastima Ureda visokog predstavnika opcija zabrane takvog djelovanja, uključujići i hapšenje ovakvih kao što je Dodik. Irelevantnost "RS" svakog dana sve više dolazi do izražaja te će ona trajati vjerojatno koliko i Dodik na vlasti, možemo pretpostaviti da to neće biti jos dugo.

Dusan

pre 8 godina

Stari manipulator Dodo. Za razliku od njegovog zivotinjskog pernatog rodjaka istorija ga se nece secati. Ne samo sto se o drzavnom tuzilastvu ne mogu izjasnjavati entiteti vec samo federalni parlament, nego sto ovaj iskoriscava svaku priliku da krene sa starom nacionalistickom retorikom, a za standard gradjana i ekonomiju se ne javlja. Kao sto se ne javlja ni za bezbroj kriminalnih slucajeva u koje je ukljucen. Ali zato zna da poziva na nejedinstvo i huska narod. Srbi preko Drine ja ne shvatam kako ovog mozete i dalje da gledate. Nikada mi to nece biti jasno.

bogdan

pre 8 godina

Za pustanje Orica Srbi I Srbija cute, Dodik se jedino bori da pokaze ovoj demokratskoj evropi da I Srbi postoje. Srpske zrtve su koleteralna steta, a nama su vazna poglavlja, kada ce ta poglavlja I onda nastupa blagostanje.
Hrvati svuda protestvuju da zastite njihove optuzne, izdvajaju novac pa zasto se I cudimo sto Srbima svoji gradjani I nisu bas vazni. Treba raspustiti srpsko tuzilastvo a srpska diplomatija ovakva I ne treda da postoji.

Damir

pre 8 godina

I da, s obzirom da Dodik ne postuje Ustavni sud BiH, ne postuje ni Ustav BiH po kome je jasno definisano koji su jezici u upotrebi u BiH i slicne stvari, ovaj njegov "referendum" je jako nebitan.

Jedine institucije za koje on ima kapacitet da ih rusi su institucije RS, drzavne institucije moze ukinuti, ali samo u snovima, da organizuje 100 referenduma.

polo89

pre 8 godina

Realno kad bi se srbi slozili mogli bi da povrate sve sto su izgubili iz Dejtonskog sporazuma, ali i kod njih mora prvo da se desi da jedna stranka odnese apsolutnu vecinu.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Kada bi "srpska stampa" o Miloradu Dodiku pisala samo onda kada Milorad Dodik izjavi nesto "pametno", GARANTUJEM da se Milorad Dodik NIKADA nebi ni pojavio u "stampi" !

Bosic

pre 8 godina

kme kme
Dodik samo plače, a raja plaća najskuplju struju u regionu.
Dodik samo plače, a raja nema za hljeba.
RS ima dnevni promet novca k'o tri pečenjare u Jablanici.
Čime ćeš platiti referendum, moj Milorade?

zemunac

pre 8 godina

isti onaj Dodik ciji je brat pokazao srednji prst na utakmici Igokea - zvezda
Isti onaj Dodik ciji su stranacki kupili Navip i izneli 10 mil. eura robe a fabriku hteli da sruse i u Zemunu naprave stanove i debelo zarade...
Bosanski Ljigavac

Zoran

pre 8 godina

Vidim komentatori se bave Dodikom, a ne sramnom odlukom BiH tuzilastva i problema koji Dodik istice.
Zar nije sramota da ta insitucija reaguje samo onda kada se zlocinci u Bosnjaka hapse po inostranstvu, i onda ih glatko oslobadja ?

Srbin

pre 8 godina

Ja se potpuno slazem sa G-dinom Dodikom i sa nasim Predsednikom G-dinom Nikolicem ali kad citam ove komentare i vidim da su Srbi potpuno podeljeni onda i zasluzuju sudbinu koju su joj drugi dodelili. Dok Srbija kao matrica ne podrzi Srbe u Bosni i one na Kosovu i ona kao pravni zastupnik ne organizuje Referendum Srba za Srpsku drzavu koja ima sve priznate organe onda G-din Dodik sam ne moze da se izbori za teritoriju. Zao mi je sto se Srpski narod toliko bruka, Srbi ionako uglavnom pate i nisu bogati ali dostojanstvo su potpuno izgubili i stvarno treba da nas je sve sramota pa onda i sve nase dosadasnje a i evo i ovu sadasnju vladu.

gogo

pre 8 godina

Nije Dodik samo najavljivao referendume nego je pre oko 3 godine Narodna skupstina RS usvojila njegov predlog o referendumu o pravosudju i zakazala ga.
A po ustavu izmedju donosenja odluke o raspisivanju i odrzavanja referenduma mora proci 45 dana.
Tri dana makon usvajanja odluke skupsine, u Sarajevo pa u Banja Luku je dosla Ketrin Eston i nakon sastanka sa njom Dodik je uputio zahtev skupstini RS da ponisti odluku o referendumu sto je skupstina i uradila.
Naime referendumi te vrste se moraju raspisati u celoj BH [RS, Federacija i distrikt Brcko] i svi [Srbi, Hrvati i muslimani] moraji izaci

Nele

pre 8 godina

Haj ti Mile malo do Beograda, na sastanke sa Vucicem i Nikolicem, nisi se odavno prohodao o trosku naroda...
Ovaj kriminalac ce prije zavrsiti iza resetaka nego sprovede ijedan od 100 najavljenih referenduma.

HanSolo

pre 8 godina

Biće osuđen da pije kafu i igra fifu 16 nedelju dana u svom stanu.. Odvratni su.. Zbog ovog pomirenja nikad neće biti.. Biće opet svašta jednog dana.. Sve se pomalo opet počinje da se kuva.. Odvratno od evrope.. Ali I trebati isto tretirati Srebrenici velikim zločina. Mi ne smemo da padnemo na njihov nivo..

Laza

pre 8 godina

relax,
prije vec nesto napises,prvo se malo raspitaj i prouci medjunarodno pravo,ratna desavanja u ex Jugi,prava Srbije,Nasera Orica i tek ces onda vidjeti koliko si ispao smjesan i ti i ovi sto su ti dali pluseve.Samo cu ti reci da je N.O oslobodjen po komandnoj odgovornosti a ti posto se pravis pametan trebao bi znati da postoji i individualna odgovornost,zasto ocigledno postoje cvrsti dokazi sto je u svojoj knjizi "Planirani zlocin" napisao tzv.Irfan. Za ostalo provjeri......

miki

pre 8 godina

hahahahahaha pa ne moze on na nivou entiteta raspravljati o Sudu i Tuzilastvu Bosne i Hercegovine.To je drzavna ustanova i samo moze u drzavnom parlamentu biti rasprave o tome.I sad ce Srbi nesto da ocekuju,a Dodik ih kao i obicno u startu laze!

Objavite mi komentar !

pre 8 godina

Hajde ti politikantu vise koristis svaku priliku za sopstvenu promociju I sirenje nacionalizma.
Objasni svakom Srbinu kako je to R. Srpska najnerazvijenija Regija na Balkanu???
A ti si najbogatiji politicar?

relax

pre 8 godina

Prvo, Orić nije pušten na slobodu nego je njegov slučaj dat Sudu u BiH koje je nadležan. Sud u Srbiji nije nadležana za ovaj slučaj iz više razloga. 1. Predmetni događej nije se desio na teritoriji Srbije. 2. Žrtve nisu građani Srbije, 3. Navodni počinalac nije građanin Srbije. Mislim da su sutski i tužilački organi Srbije u ovom slučaju ispali smešni.
Drugo, po ovoj optužnici međunarodni sud za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji je oslobodio Orića.
Treće, ko i kad je Srbiji dozvolio da sudi za dela u drugim zemljama.
Zamislite sad ovu situaciju. Sud recimo u Budimpešti izda potjernicu za osobom K iz Kragujevca zbog pretpostavljenih zločina u recimo Paraćinu u kojem su stradali građani Srbije. I osobu K uhapse na aerodromu u Lisabonu. Da li osobu K treba izrućiti Mađarskoj.
Neće Mile da ruši sud zbog Nasera već zbog toga što je to jedini sud koji je nadležan a pred kojim bi se možda mogli naći neki koji su njemu bliski. I jedna stara narodna " Ne laje kera zbog sela"

Dario78

pre 8 godina

Kad god pročitam da Dodik najavljuje referendum, dođe mi da se valjam od smijeha. 15 godina je na vlasti zahvaljujući "najavama referenduma", i narod se još loži na to! Pozdrav iz RS, Doboj

Andrija

pre 8 godina

Posebno je dobar onaj dio "nitko to ne može da zabrani" - pri čemu je eksplicitno u ovlastima Ureda visokog predstavnika opcija zabrane takvog djelovanja, uključujići i hapšenje ovakvih kao što je Dodik. Irelevantnost "RS" svakog dana sve više dolazi do izražaja te će ona trajati vjerojatno koliko i Dodik na vlasti, možemo pretpostaviti da to neće biti jos dugo.

darko_foca

pre 8 godina

Hahaha, de ba Dodik, niko te ne shvata ozbiljno. Naredni korak je posjeta Angele Merkel i rezolucija o Srebrenici. ABD, do novembra RS neće ni postojati :))

Stefan-Bl

pre 8 godina

Milorad Dodik jedini u regionu ima hrabrosti da se suprostavi gazenju prava Srba. Zato i smeta. Gdje se Ivanic sakrio, gdje su Bosic i SDS? Sakrili se u misiju rupu i sute. Ako ovo prodje uz precutnu saglasnost srpskih politicara na nivu BiH, i sutnju srpskog naroda, onda RS i treba da prestane da postoji.

rajko

pre 8 godina

Milorade, i ti i Ivanic i Bosic i svi ostali..Ako zaista hocete da pokazete zube zbog otvorenog visegodisnjeg neprocesuiranja bilo kakvih zločina nad Srbima povucite napokon hrabar potez - prestanite da saradjujete sa SIPOM i nemojte im davati logiosticku podrsku kada idu da hapse po Republici Srpskoj. Jednostavno, odbijte podrsku policije Srpske, nemojte prihvatati optuznice pa neka hapse ako imaju s kim. Samo to ce da izazove ozbiljno perispitivanje rada tih tijela. U protivnom - gubite vrijeme. BiH NEMA POLICIJU, oni en mogud a hapse bet entitetskig snaga reda. Jednostavno je - nema saradnje dok ne pocne procesuiranje Dobrovoljacke, Tuzlasnke kolone, Srebrenice, Sarajeva, tarcinskog logora, Sijekovca itd.

Damir

pre 8 godina

Ko o cemu - Mile o referendumima. A firme iz RS-a masovno sele u Federaciju, struje poskupila.

Ali neka vam vasih referenduma, zbog ovakvih stvari, dizanja zida izmedju entiteta, nepriznavanja drzavnih simbola i institucija Bosne i Hercegovine, lagano vam se sve to vraca, samo sto ce to nazalost najvise osjetiti siromasna populacija u RS, a ne Dodik.

Duro

pre 8 godina

Samo napred; pare od Rusa nisi dobio ( iz tehničkih razloga, ...), ne priznaješ presude sudova UN-a, pa kad upakuju rezoluciju, nećeš da priznaješ niti organe države koje si deo,... a kada to neko sve na hrpu nabroji i pita dokle ...

s4

pre 8 godina

hajde mi recite za sta dodik nije trazio referendum?
brate dosadio si i bogu i narodu daj ostavku kad ne znas nista drugo nego da trezis referendum.

realista

pre 8 godina

Ocito su ovi koji u ovom slucaju komentarisu ili srpski neprijatelji ili neki Srbi iz Srbije kojima Naser Oric nikog nije zaklao. Pa, braco Srbi, urazumite se. Ovog puta Dodik nije najavio referendum o otcepljenju, nego referendom o poverenju u pravosudne organe BiH. Navodno je slucaj protiv Orica i ostalih otvoren 2006. godine. Navodno!!! A zasto do sad nista nije uradjeno? Nece ni biti jer oni stite Orica i njegove zlocine, da ne bi bio razotkriven Alija i njegova izdaja Srebrenice. Da li ste zaboravili da je Klinton trazio 5000 zrtava na bosnjackoj strani da bi se umesao u rat u BiH? A umesao se. Pitate li se zasto? Ocito niste gledali ni onaj norveski film o Srebrenici ni izajave Bosnjaka iz Srbrenice koji odbijaju da se zrtvuje Srebrenica. A parvosudje BiH je efikasno kad treba uhapsiti i osuditi bilo kojeg Srbina, a kad treba to da urade osvedeocenom i ozloglasenom ratnom zlocincu, onda je on za njih narodni heroj. Pa dokle vise? Sve je ovo jedna velika ujdurma bosnjacke vrhuske uz podrsku Zapada. Prema tome, Dodik ne lupa svasta kao sto pojedinci pisu.

MHALO

pre 8 godina

Odavno je već jasno da je taj Milorad Dodik (inače tajkun u bosanskohercegovačkom entitetu s većinskim srpskim stanovništvom, a političar da bi zaštitio sebe), reciklaža najgorega medju Srbima iz devedesetih godina.
Ne, nije on reciklirani Vojislav Šešelj, jer je Vojsilav Šešelj obrazovan, inteligentan i duhovit čovek, on je reciklirani rani Mirko Jović, koji je, vremenom, napustio mnoge "ideje", kojima nas danas, uz sva bolna iskustva s takvim dejama, svakodnevno zasipa.
Nema pomirenja, nema okretanja budućnosti, a možda nema ni mira, dok postoje javne lčnosti poput Milorada Dodika, i dok, svojim delovanjem, mogu da utiču na opšu društvenu i političku klimu.

Dusan

pre 8 godina

Stari manipulator Dodo. Za razliku od njegovog zivotinjskog pernatog rodjaka istorija ga se nece secati. Ne samo sto se o drzavnom tuzilastvu ne mogu izjasnjavati entiteti vec samo federalni parlament, nego sto ovaj iskoriscava svaku priliku da krene sa starom nacionalistickom retorikom, a za standard gradjana i ekonomiju se ne javlja. Kao sto se ne javlja ni za bezbroj kriminalnih slucajeva u koje je ukljucen. Ali zato zna da poziva na nejedinstvo i huska narod. Srbi preko Drine ja ne shvatam kako ovog mozete i dalje da gledate. Nikada mi to nece biti jasno.

Damir

pre 8 godina

I da, s obzirom da Dodik ne postuje Ustavni sud BiH, ne postuje ni Ustav BiH po kome je jasno definisano koji su jezici u upotrebi u BiH i slicne stvari, ovaj njegov "referendum" je jako nebitan.

Jedine institucije za koje on ima kapacitet da ih rusi su institucije RS, drzavne institucije moze ukinuti, ali samo u snovima, da organizuje 100 referenduma.

kockar

pre 8 godina

Iz dana u dan ovaj covjek se sam uvaljuje u vece probleme,ali na zalost vuce i citav srpski narod za sobom.Covjece shvati nema ti spasa tvoj rok trajana istice brze od bilo koje konzerve...

bogdan

pre 8 godina

Za pustanje Orica Srbi I Srbija cute, Dodik se jedino bori da pokaze ovoj demokratskoj evropi da I Srbi postoje. Srpske zrtve su koleteralna steta, a nama su vazna poglavlja, kada ce ta poglavlja I onda nastupa blagostanje.
Hrvati svuda protestvuju da zastite njihove optuzne, izdvajaju novac pa zasto se I cudimo sto Srbima svoji gradjani I nisu bas vazni. Treba raspustiti srpsko tuzilastvo a srpska diplomatija ovakva I ne treda da postoji.

Refko i Combe bacaju bombe

pre 8 godina

To je to. Kosovo otislo, Rep.Srpska stize.
Izgleda da je takav dogovor pao. Braco Srbi, drzite se. Sad nam je mozda i najteze.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

Kada bi "srpska stampa" o Miloradu Dodiku pisala samo onda kada Milorad Dodik izjavi nesto "pametno", GARANTUJEM da se Milorad Dodik NIKADA nebi ni pojavio u "stampi" !

leteći medvjedić

pre 8 godina

Milo, imao si 10 godina da od RS napraviš duplo jači entite, da izlobiraš u svijetu ne jedan nego tri referenduma o nezavisnosti. Ali standardno dosadna priča uvijek. Referendum o ovome, referendum o onome - ali najžalosnije je što se narod ipak loži na sve ovo. Ovaj čovjek je uništio RS i od nje napravio ispraznu čahuru.

polo89

pre 8 godina

Realno kad bi se srbi slozili mogli bi da povrate sve sto su izgubili iz Dejtonskog sporazuma, ali i kod njih mora prvo da se desi da jedna stranka odnese apsolutnu vecinu.

Bosic

pre 8 godina

kme kme
Dodik samo plače, a raja plaća najskuplju struju u regionu.
Dodik samo plače, a raja nema za hljeba.
RS ima dnevni promet novca k'o tri pečenjare u Jablanici.
Čime ćeš platiti referendum, moj Milorade?

zemunac

pre 8 godina

isti onaj Dodik ciji je brat pokazao srednji prst na utakmici Igokea - zvezda
Isti onaj Dodik ciji su stranacki kupili Navip i izneli 10 mil. eura robe a fabriku hteli da sruse i u Zemunu naprave stanove i debelo zarade...
Bosanski Ljigavac

Nele

pre 8 godina

Haj ti Mile malo do Beograda, na sastanke sa Vucicem i Nikolicem, nisi se odavno prohodao o trosku naroda...
Ovaj kriminalac ce prije zavrsiti iza resetaka nego sprovede ijedan od 100 najavljenih referenduma.

Zoran

pre 8 godina

Vidim komentatori se bave Dodikom, a ne sramnom odlukom BiH tuzilastva i problema koji Dodik istice.
Zar nije sramota da ta insitucija reaguje samo onda kada se zlocinci u Bosnjaka hapse po inostranstvu, i onda ih glatko oslobadja ?

Srbin

pre 8 godina

Ja se potpuno slazem sa G-dinom Dodikom i sa nasim Predsednikom G-dinom Nikolicem ali kad citam ove komentare i vidim da su Srbi potpuno podeljeni onda i zasluzuju sudbinu koju su joj drugi dodelili. Dok Srbija kao matrica ne podrzi Srbe u Bosni i one na Kosovu i ona kao pravni zastupnik ne organizuje Referendum Srba za Srpsku drzavu koja ima sve priznate organe onda G-din Dodik sam ne moze da se izbori za teritoriju. Zao mi je sto se Srpski narod toliko bruka, Srbi ionako uglavnom pate i nisu bogati ali dostojanstvo su potpuno izgubili i stvarno treba da nas je sve sramota pa onda i sve nase dosadasnje a i evo i ovu sadasnju vladu.

Laza

pre 8 godina

relax,
prije vec nesto napises,prvo se malo raspitaj i prouci medjunarodno pravo,ratna desavanja u ex Jugi,prava Srbije,Nasera Orica i tek ces onda vidjeti koliko si ispao smjesan i ti i ovi sto su ti dali pluseve.Samo cu ti reci da je N.O oslobodjen po komandnoj odgovornosti a ti posto se pravis pametan trebao bi znati da postoji i individualna odgovornost,zasto ocigledno postoje cvrsti dokazi sto je u svojoj knjizi "Planirani zlocin" napisao tzv.Irfan. Za ostalo provjeri......

gogo

pre 8 godina

Nije Dodik samo najavljivao referendume nego je pre oko 3 godine Narodna skupstina RS usvojila njegov predlog o referendumu o pravosudju i zakazala ga.
A po ustavu izmedju donosenja odluke o raspisivanju i odrzavanja referenduma mora proci 45 dana.
Tri dana makon usvajanja odluke skupsine, u Sarajevo pa u Banja Luku je dosla Ketrin Eston i nakon sastanka sa njom Dodik je uputio zahtev skupstini RS da ponisti odluku o referendumu sto je skupstina i uradila.
Naime referendumi te vrste se moraju raspisati u celoj BH [RS, Federacija i distrikt Brcko] i svi [Srbi, Hrvati i muslimani] moraji izaci

HanSolo

pre 8 godina

Biće osuđen da pije kafu i igra fifu 16 nedelju dana u svom stanu.. Odvratni su.. Zbog ovog pomirenja nikad neće biti.. Biće opet svašta jednog dana.. Sve se pomalo opet počinje da se kuva.. Odvratno od evrope.. Ali I trebati isto tretirati Srebrenici velikim zločina. Mi ne smemo da padnemo na njihov nivo..