Sreda, 24.06.2015.

19:17

Hrastu dići spomenik, a kalem zasadite

Hrast u Savincu kod Gornjeg Milanovca koji je star više od 600 godina ipak će biti posečen kako bi se nastavila gradnja trase na Koridoru 11.

Izvor: Blic

Hrastu diæi spomenik, a kalem zasadite IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Pro patria

pre 8 godina

Ako se ovaj 600-godišnji Div posječe, možete zamislit kakvu će to sliku o nama, o Srbiji odaslati u svijet! Ovaj Hrast je Božji dar i svojevrsni simbol opstojnosti Srbije i Srba na ovim turbulentnim prstorima. HRAST TREBA SAČUVATI!

nišlijka

pre 8 godina

Kakva reklama za Petnicu, vidim svuda pored puta i auto puta osušeno drveće, pa će tako i ovaj hrast da prođe ukoliko ga trasa zaobiđe i ostave ga u životu. Pored ovakvih naučnika, stručnjaka, inženjera koji projektuju iz fotelje, ko zna kako im se serviraju poslovi, ne trebaju nam neprijatelji. Ministarki svaka čast na timu koji je okupila. Kakvi glasači, takvi i ministri i eksperti sa kojima sarađuju.

Branko

pre 8 godina

Da je trasa pomerena samo za debljinu linije na crtežu, hrast bi bio sačuvan. Poenta priče je da je hrast stariji tri puta od USA i da je došlo vreme da se poseče ljudskom rukom zbog "razvoja". Trilateralu ili East-West Bridge ne interesuje staro srpsko verovanje, običaji i Zapisi, već samo "Novi svetski poredak" i put bez alternative.

milan

pre 8 godina

Gospođo ministarko smešniju i jadniju odluku u borbi za zaštitu prirode nije svet do danas čuo, spomenik hrastu i pelcer koji će te vi posaditi u saksiju u vašem kabinetu.

mile

pre 8 godina

Ljudi, pa ona ocekuje da moze da se nakalemi toliki hrast, haha. Mogla je da ode na internet i procita nesto o kalemljenju pre nego sto je lupila.

Smederevac

pre 8 godina

Turci u svoj svojoj osionosti bahatosti i divljastvu i nasilnickom gusenju srpske kulture i obicaja nisu nasli za shodno da poseku taj hrast,napomena da se ne radi o obicnom hrastu vec o Zapisu.Zapis je jedan od najstarijih i najsvetijih spomenika srpske kulture cak i u vreme komunizma zapisi su izbegavani za secenje tako da ce te naci i jedan u krugu smederevske zelezare dakle i pored tadasnje borbe protiv religije zapis nije diran.E sada se ja pitam ko su nama ova mihajloviceva i ostali i sta su oni nama?

lale50

pre 8 godina

Vlasnik parcele da vrati pare sa kamatom koje je dobio od drzave kada je otkupljena parcela a ZELENI i ostali da skupe 20-ak miliona evra za izmestanje trase i sve je OK.

Botovanje ludom radovanje

pre 8 godina

Oni koji se nisu plašili kletvi Vjerice Radete kada su rasturali SRS, sigurno se neće uplašiti od hrastove kletve...

Predrag Marjanovic

pre 8 godina

Tesko je komentarisati sve gluposti za ove tri godine koje je naprednjacka gerila napravila zajedno sa ovom Tuzlanskom diplomiranom bosankom.

Ilja

pre 8 godina

Pravi razlog za seču hrasta rekla je sama Mihajlovička. Put se gradi u skladu sa strukom, a ne sa legendama. U tome je poenta. Njen zadatak je mnogo perfidniji nego gradnja puta. Njen zadatak je da izgradi novi ''put svesti'' srpskog naroda. Da zaboravi svoju istoriju, tradiciju, kulturu, pa i legende kako bi kao bezlična, amorfna masa robova bez identiteta ušla u novi svetski poredak. To je za njene gazde važnije od svih autoputeva. kako bi bilo da ''ministarka'' preporuči Rnglezima da im prestane da bude važna legenda i kralju Arturu. A, ne to ne može. To spada u svetsku kulturnu baštinu. Šta je sledeće ministarko? Saglasnost na britansku rezulauciju o Srebrnici, Hrast, pa rušenje spomenika na Gazimestanu. Šta će nam ta gomila kamenja na putu u svetlu budućnost.

Dejo

pre 8 godina

Ovo je definitivno teranje inata narodu. Mis mo vlast i ništa nam ne možete. Bezobrazluk je reći "podići spomenik hrastu". Navalili da poseku HRAST koji tu stoji 600 godina. Samo on smeta da se taj autoput završi. Toliko se tamo radi da I dotična g-đa malo malo pa ode tamo da nahvata radnike I to helikopterom da ih odozgo vidi gde se kriju. Premijer i dotična g-đa ne žele da čuju narod, a to se i demokratama obilo o glavu. Ćeraćemo se još!

Radovan

pre 8 godina

Kakva smo mi drzava. Pa sve vas treba ...kad mozete da posecete tolko star hrast. Nemci bi od tog hrasta napravili svetsku senzaciju. Taj hrast je jedini spoj iz proslosti. Sramna drzavo.

Taksa za odvodnjavanje

pre 8 godina

Svi smo im mi na putu u pljacku ! A testere su im uterivaci, komunalni i obicni policajci, notari, glasaci za podizanje poreza i akciza i smanjivanje plata i penzija ! Nije mi samo jasno kako se ne boje. Svaka zivotinja saterana u cosak pocece da se brani kad tad ! jednog dana sigurno i srboovca.

Batko

pre 8 godina

Mislim da je ideja o prenosu i sadnji pelcera dobar početak.

Građani bi trebali da se okupe i da svako, ko može, uzme jednu grančicu i sačuva do Božića za Badnjak i da se tako kroz vatru održi ovaj svojevrsni i divan Sppski "fenix"

ko jel ja

pre 8 godina

To bi bilo otprilike kao kada bi neko kazao da se Zorana poseče, da joj se uzmu stem ćelije i zalede i naravno, da joj se podigne spomenik.
Zar nije mogao da se iskopa taj hrast sa ogromnom kolicinom zemlje i premesti na drugu lokaciju. U svetu se ogromna drveća presađuju tako.

Miki

pre 8 godina

Ja sam mislio da zaostajemo 100 godina, ali po svemu sudeći zaostajemo 600. Ja bih vam ostavio drvo, a autoput ne bih ni pravio. Još smo mi pod Turcima.

butovnik bez potrebe

pre 8 godina

I dalje se postavlja pitanje koji junak će taj posao da obavi. Niko od radnika na gradilištu nije hteo da rizikuje svoju sudbinu. I ako nisam sujeveran i ne verujem u razne kletve i magije ne bih se usudio da proveravam svoja uverenja tako što bih motornim testerom isekao hrast.

marija

pre 8 godina

I ti i Djilas ste stetocine nevidjene.
Ovaj je zagadio pola Vracara i celi Bulevar, oterao sve vrapce, onako strucno, a ova je sve podrzavajuci Rezoluciju o Srebrenici u pauzi presudila da je jaca od 6 vekova, kampanje po svetu o odrzivom razvoju, odrzivoj energiji, stop globalnom zagrevanju, zagadjenju,..., ekologija sta to bese,..., ma Zeleni su u svetu niko i nista, vrhunska pamet je Zorana Mihajlovic ko bi drugi. Poturio je Vucic ili ne ona je
(nije za objavljivanje)...
TI SI PROLAZNI INCIDENT U VLADI SRBIJE, A HRAST JE VECAN!

Vreme je da nestanes iz Vlade.

Che

pre 8 godina

Gradili tako Srbi crkve po Kosovu, valjda da se pokaze koliko su verni.Onda jednog dana, pocese prodavati imanja i kuce i seliti se za Beograd, i sada ima vise crkava nego Srba na Kosmetu.Tamo su sad neki drugi ljudi, koji imaju svoju drzavu, a Srbi se tese kako je Kosovo svetinja, jer su tamo crkve...a Srba skoro nigde.

E tako ce biti i sa hrastom i koridorom.Secicemo, gradicemo, a hrasta i ljudi nece biti...a mi cemo se tesiti plocicom na kojoj ce pisati da je tu nekad bio visevekovni hrast, kog su "eksperti" posekli, jer im je "zasmetao"

Pametniji ne popustajte vise, stanje je kriticno

pre 8 godina

To je kao kad bi rekli coveku: smetas nam, koknucemo te, ali ne brini, uzecemo ti DNK i podici spomenik.

markon

pre 8 godina

ja im ne bi bio u kozi ovim koji su doneli odluku da seku hrast a ni onima koji ce odluku sprovesti u delo, a bogami ni njihovim potomcima stavise pazicu se da mi slucajno buduca zena ne bude od njihove sorte cisto da ne moram da brinem za zdravlje svog potomstva...

pustioSamKovrdže

pre 8 godina

neverovatno kakvi kreativci ne mogu zaobici jedno drvo od 600 godina. kako li se ophode onda prema ljudima ciji ie vek deset puta manji... vidi se da su gori od isilovaca .. oni unistise drevne gradove..ima da legnem pod taj hrast... pa vi navalite..

dragan

pre 8 godina

Jel su to trazili investitori iz demokratske drzave Azerbejdzan ?Sta njih briga za nasa obelezja a da je neka dzamija sugurno bi bila obilaznica na 100 km.

rusite ako ste bogovi

pre 8 godina

gospodjo ministarka mozda bi trebalo da procitate bibliju al celu . ubijate drvo koje zbog vase provizije nije vredno da tu stoji, a nevidite dalje od vaseg nosa, narod vam govori da netreba dirati jer jer se boji zbog kletve a vi ga ubijate. neslusate narod , e to je vasa velika greska. Vrlo ste kao vlas arogantni to ce vam bog vratiti bas kako vi se odnosite prema narodu.

Botanika

pre 8 godina

Napomenuh negde da se bavim proizvodnjom sadnica raznog ukrasnog drveca itd, pa bih rekao da nisam cuo da se hrast kalemi, a i ako bi se to radilo (ministar kad kaze da moze, onda mora da moze) ne bi se moglo pre proleca, jer se tada kalemi voce na ovom nasem podneblju, a tek na sledecu jesen bi se videlo da li je kalemljenje uspelo.A koliko vidim , njima se zuri da ga se otarase, pa od kalemljenja nema nista.Jedina varijanta da on dobije potomke, jesu zirevi, koji bi se posejali, pa da se priceka nekoliko godina dok poraste hrastic neke solidne velicine - oko 50-80cm.
(Popije covek od tuge navece nekoliko piva, prodje ulicom, zapeva glasno, probudi nekoliko gradjana, privede ga policija, sudija ga kazni za uznemiravanje,...Da li je neko svestan koliko su projektanti uznemirili javnost Srbije, pa i dela Evrope samo zato sto nisu postovali tudju imovinu?)

Srbenda

pre 8 godina

Dzaba si preziveo tih 600 kad za te za 2-3 godine vladavine posekose naprednjaci koji ce otici za isto toliko. Ipak je bitniji taj put koji mora proci bas tu. nego hrast star 600 godina koji za sobom vuce legendu. Ma rusi i manastire, cuo sam da i o njima postoje neke price! Brisi istoriju, ko nas ****!

Marko

pre 8 godina

Licno sam video u Italiji jedno ogromno drvo na sred puta a trake su napravili oko njega...tamo se niko ne usudjuje da ga dira a ovi ludaci seku 600 godina staro drvo ..

hladna glava

pre 8 godina

Gospodin Majić nije biolog, već geograf. Ne bavi se naučnim radom, već je direktor istraživačke stanice. Apsolutno nije kompetentan da daje "stručne" izjave ovim povodom, ali ipak ju je dao. Ova tragična situacija je makar dobra da se vidi ko je na kojoj strani...

FlashGordon

pre 8 godina

Drvo. Samo ja u selu na svojoj zemlji imam 2 zapisa.
Po komentarima i plusevima rekao bih da je puno DS botova. Sreća pa na izborima nije isti odnos.
Sve dušebrižnici, a napuniše reke po Srbiji plastikom, flašama, kesama...
Svaki peti od vas dušebrižnih samo kad bi 2 puta mesečno očistio 100 metara obale po srpskim vodotokovima gde bi nam bio kraj. Švajcarska.
Ne smarajte više sa vašom cyber nature osvešćenošću, već uradite nešto u svom dvorištu!

Cogito ergo sum.

pre 8 godina

U srpskom narodu, taj hrast je sveto drvo, tzv. Zapis.

Ocigledno da oni, koji hoce da ga iseku, nisu Srbi niti postuju srpsku istoriju, kulturu i mitologiju, vec su u odnosu na sve sto je srpsko - -izuzetno destruktivni.

Milorad

pre 8 godina

Zamislite drvo pod kojim se odmarao Stefan Dusan sa vojskom i/ili Vlatko Vukovic...onda dodje jedna Zorana Mihajlovic posle 600 godina i posece ga da bi Velja Ilic mogao da se vozi u dve trake kad krene na rakijadu u Pranjanima.

Gastarbajter

pre 8 godina

Oni zbog tog autoputa hoce da zatrpaju ili "premeste" temelje ranohriscanske bazilike iz 4-og veja u Beloj Palanci,ta nece da poseku Hrast.OVO JE LUDILO,ovo nije drzav!

Zoran

pre 8 godina

Moze hrast da ima i milion godina ali nasao se na putu naprenoj vlasti i ima da bude posecen. Sta li ce biti na sledecim izborima kad im ljudi zasmetaju?

Zoki

pre 8 godina

Nisam "čovek iz struke", ali znam po nešto o nekim drugim stvarima. Taj autoput je mogao da prođe 100 metara levo ili desno od njega, a kod hrasta su mogli da naprave turističku atrakciju. Da li neko uopšte zna koliki je životni vek jednog autoputa? Taj hrast je mogao da nadživi autoput.

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

Kada Mihajlovicka i Babic napuste politicku scenu Srbije, proteci ce Dunavom mnogo vode dok se takvi genijalci opet ne pojave.. Mozda i ceo Dunav presusi do tada..

zemunac

pre 8 godina

Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja, kaže za @Blic” da je ovakva odluka doneta u skladu sa strukom, a ne legendom.

A koja je to njena struka. Pa ona je kao margarin, u sve se mesa.

CuvarDrveca

pre 8 godina

Dici spomenik hrastu, verovatno jednu malu plocicu, kojom misle da hipnotisu mestane da je hrast i dalje tu. Pa nema veceg spomenika od tog hrasta, koji se gradio 600 godina. Mogu i maketu hrasta, sto da ne, narodu je svejedno

Vladimir

pre 8 godina

Ma da...ako naidjete na kuću-srušite, drvo-isecite... Onaj ko je projektovao očigledno pripada vajnoj klasi akademika i salonskih inženjera koji cipele nikada nisu izblatnajvili po terenu a za terenske cipele su samo čuli. A vlast....kao da su pre njih bile amebe a posle njih potop, samo oni i niko drugi..SRAMOTA. SPASIMO HRAST - ZAUSTAVIMO BESMISAO

Serbinho

pre 8 godina

Hrast da se kalemi?

Sve nam je jasno u vezi struke i pitamo se ko vodi drzavu a ne zna osnovne stvari.

Hrast, molim u ime vecine gradjana Srbije da se isti ne dira, narocito sto se vas kao i prethodnih u prolazu, posle nekoliko godina vise nece ni secati.

casna starina

pre 8 godina

Uzas, diletanti i nestrucnjaci. Rekao bih amateri ali amateri po definiciji vole svoj posao i rade ga dobro, zarad ljubavi prema poslu, a ne materijalne nadoknade. Ovi su skupljeni zbrda-zdola, delili ministarstva tako sto su napisali na papir i izvlacili iz sesira. Mentalni kapacitet im ne dozvoljava nikakvo kreativno i konstruktivno resenje. Znaju samo da ruse i otimaju pare. Znaci to je resenje, stavice tablu da je tu nekad bio 600 godina star hrast? Neka dodje i predsednik da stavi orden na poseceno truplo 600 godina starog hrasta. Nije ta kletva nimalo bezveze, vratice im se i te kako, samo bice kasno za kajanje.

Necu_u_Tor

pre 8 godina

Kalem?! Pa dobro bre ministri, valjda ste ucili skolu, od kaa se hrast kalemi! Boze gospode, kakvo neznanje, ko sve ovde moze ministar da bude...

bg

pre 8 godina

ja ovo stvarno ne razumem. pa pre vise od godinu dana su pocele price oko ovog hrasta, ja sam mislio da je nadjeno resenje kako da ga mimoidju za bar 10 metara, kao da bi to mnogo uvecalo cenu radova. pa vise para se uzme kad ukradu 1 cm puta ili kad stave asfalt najgore klase. stvarno debilizam, sram vas bre bilo ne mozete jedno drvo da obidjete, evo dajte projekat ja cu nacrtati obilazak besplatno i to za pola sata.a ove price da bi se drvo osusilo okacite macku o rep. stavi se plasticna ograda visine 5m sirine 50 metara do bankine gde se prolazi pored drveta kao one po austriji, nemackoj i svajcarskoj...napravite iskljucenje i restoran, ogradite drvo na krug od 10 m i imate turisticko mesto i zaradu. nego je to bezobrazluk i izigravanje velikih vladara koji su na vlasti i oni mogu sve sto im se hoce pa i da iseku drvo od 600 godina. ko ste bre vi? kad prodje period vase vlasti za 10 -15 godina narod ce vas pljunuti na ulici u facu za sve sto radite sada.pa nismo svi debili, ne gledamo svi farmu i parove. nisu svi najhrabriji i najpametniji otisli odavde, jos ih ima u srbiji.

nikola

pre 8 godina

a sta to kaze struka?
Zasto ne moze hrast da ostane na malo sirem ostrvu. Ako je preziveo 600dog sad tu neko zna hoce li ili nece preziveti neke nove uslove. Samo povecajte ostrvo izmedju traka i ostavite hrasta. To ce postati simbol te deonice. Pored napravite restoran ili nesto i iskoristite sansu. Najlakse je unistavati. U drugim zemljama je to tako reseno. Razumem da izvodjaca zabole, ali nase ljude?

ZORO

pre 8 godina

Hrast je preživeo i nadživeo razne vladare, ali ove izgleda neće.
Na njihovom mestu ja ne bih zanemarivao legende jer kletve hoće da udare na ruke, noge, glavu... a u većini slučajeva to bude u budućim generacijama. Ne nih se igrao sa sudbinom, a vi kako hoćete.

luka NS

pre 8 godina

Nijedno drvo ne vredi tolikih para ovog siromasnog naroda. Ko voli paganske obicaje neka izabere najstarije drvo u nekoj dubokoj sumi pa neka mu se klanja. Hvala bogu, bar drveca ima u Srbiji.

nikola

pre 8 godina

a sta to kaze struka?
Zasto ne moze hrast da ostane na malo sirem ostrvu. Ako je preziveo 600dog sad tu neko zna hoce li ili nece preziveti neke nove uslove. Samo povecajte ostrvo izmedju traka i ostavite hrasta. To ce postati simbol te deonice. Pored napravite restoran ili nesto i iskoristite sansu. Najlakse je unistavati. U drugim zemljama je to tako reseno. Razumem da izvodjaca zabole, ali nase ljude?

bg

pre 8 godina

ja ovo stvarno ne razumem. pa pre vise od godinu dana su pocele price oko ovog hrasta, ja sam mislio da je nadjeno resenje kako da ga mimoidju za bar 10 metara, kao da bi to mnogo uvecalo cenu radova. pa vise para se uzme kad ukradu 1 cm puta ili kad stave asfalt najgore klase. stvarno debilizam, sram vas bre bilo ne mozete jedno drvo da obidjete, evo dajte projekat ja cu nacrtati obilazak besplatno i to za pola sata.a ove price da bi se drvo osusilo okacite macku o rep. stavi se plasticna ograda visine 5m sirine 50 metara do bankine gde se prolazi pored drveta kao one po austriji, nemackoj i svajcarskoj...napravite iskljucenje i restoran, ogradite drvo na krug od 10 m i imate turisticko mesto i zaradu. nego je to bezobrazluk i izigravanje velikih vladara koji su na vlasti i oni mogu sve sto im se hoce pa i da iseku drvo od 600 godina. ko ste bre vi? kad prodje period vase vlasti za 10 -15 godina narod ce vas pljunuti na ulici u facu za sve sto radite sada.pa nismo svi debili, ne gledamo svi farmu i parove. nisu svi najhrabriji i najpametniji otisli odavde, jos ih ima u srbiji.

Milorad

pre 8 godina

Zamislite drvo pod kojim se odmarao Stefan Dusan sa vojskom i/ili Vlatko Vukovic...onda dodje jedna Zorana Mihajlovic posle 600 godina i posece ga da bi Velja Ilic mogao da se vozi u dve trake kad krene na rakijadu u Pranjanima.

Necu_u_Tor

pre 8 godina

Kalem?! Pa dobro bre ministri, valjda ste ucili skolu, od kaa se hrast kalemi! Boze gospode, kakvo neznanje, ko sve ovde moze ministar da bude...

ZORO

pre 8 godina

Hrast je preživeo i nadživeo razne vladare, ali ove izgleda neće.
Na njihovom mestu ja ne bih zanemarivao legende jer kletve hoće da udare na ruke, noge, glavu... a u većini slučajeva to bude u budućim generacijama. Ne nih se igrao sa sudbinom, a vi kako hoćete.

zemunac

pre 8 godina

Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja, kaže za @Blic” da je ovakva odluka doneta u skladu sa strukom, a ne legendom.

A koja je to njena struka. Pa ona je kao margarin, u sve se mesa.

Zoki

pre 8 godina

Nisam "čovek iz struke", ali znam po nešto o nekim drugim stvarima. Taj autoput je mogao da prođe 100 metara levo ili desno od njega, a kod hrasta su mogli da naprave turističku atrakciju. Da li neko uopšte zna koliki je životni vek jednog autoputa? Taj hrast je mogao da nadživi autoput.

CuvarDrveca

pre 8 godina

Dici spomenik hrastu, verovatno jednu malu plocicu, kojom misle da hipnotisu mestane da je hrast i dalje tu. Pa nema veceg spomenika od tog hrasta, koji se gradio 600 godina. Mogu i maketu hrasta, sto da ne, narodu je svejedno

Serbinho

pre 8 godina

Hrast da se kalemi?

Sve nam je jasno u vezi struke i pitamo se ko vodi drzavu a ne zna osnovne stvari.

Hrast, molim u ime vecine gradjana Srbije da se isti ne dira, narocito sto se vas kao i prethodnih u prolazu, posle nekoliko godina vise nece ni secati.

Gastarbajter

pre 8 godina

Oni zbog tog autoputa hoce da zatrpaju ili "premeste" temelje ranohriscanske bazilike iz 4-og veja u Beloj Palanci,ta nece da poseku Hrast.OVO JE LUDILO,ovo nije drzav!

Zoran

pre 8 godina

Moze hrast da ima i milion godina ali nasao se na putu naprenoj vlasti i ima da bude posecen. Sta li ce biti na sledecim izborima kad im ljudi zasmetaju?

Vladimir

pre 8 godina

Ma da...ako naidjete na kuću-srušite, drvo-isecite... Onaj ko je projektovao očigledno pripada vajnoj klasi akademika i salonskih inženjera koji cipele nikada nisu izblatnajvili po terenu a za terenske cipele su samo čuli. A vlast....kao da su pre njih bile amebe a posle njih potop, samo oni i niko drugi..SRAMOTA. SPASIMO HRAST - ZAUSTAVIMO BESMISAO

casna starina

pre 8 godina

Uzas, diletanti i nestrucnjaci. Rekao bih amateri ali amateri po definiciji vole svoj posao i rade ga dobro, zarad ljubavi prema poslu, a ne materijalne nadoknade. Ovi su skupljeni zbrda-zdola, delili ministarstva tako sto su napisali na papir i izvlacili iz sesira. Mentalni kapacitet im ne dozvoljava nikakvo kreativno i konstruktivno resenje. Znaju samo da ruse i otimaju pare. Znaci to je resenje, stavice tablu da je tu nekad bio 600 godina star hrast? Neka dodje i predsednik da stavi orden na poseceno truplo 600 godina starog hrasta. Nije ta kletva nimalo bezveze, vratice im se i te kako, samo bice kasno za kajanje.

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

Kada Mihajlovicka i Babic napuste politicku scenu Srbije, proteci ce Dunavom mnogo vode dok se takvi genijalci opet ne pojave.. Mozda i ceo Dunav presusi do tada..

luka NS

pre 8 godina

Nijedno drvo ne vredi tolikih para ovog siromasnog naroda. Ko voli paganske obicaje neka izabere najstarije drvo u nekoj dubokoj sumi pa neka mu se klanja. Hvala bogu, bar drveca ima u Srbiji.

Marko

pre 8 godina

Licno sam video u Italiji jedno ogromno drvo na sred puta a trake su napravili oko njega...tamo se niko ne usudjuje da ga dira a ovi ludaci seku 600 godina staro drvo ..

marija

pre 8 godina

I ti i Djilas ste stetocine nevidjene.
Ovaj je zagadio pola Vracara i celi Bulevar, oterao sve vrapce, onako strucno, a ova je sve podrzavajuci Rezoluciju o Srebrenici u pauzi presudila da je jaca od 6 vekova, kampanje po svetu o odrzivom razvoju, odrzivoj energiji, stop globalnom zagrevanju, zagadjenju,..., ekologija sta to bese,..., ma Zeleni su u svetu niko i nista, vrhunska pamet je Zorana Mihajlovic ko bi drugi. Poturio je Vucic ili ne ona je
(nije za objavljivanje)...
TI SI PROLAZNI INCIDENT U VLADI SRBIJE, A HRAST JE VECAN!

Vreme je da nestanes iz Vlade.

Dejo

pre 8 godina

Ovo je definitivno teranje inata narodu. Mis mo vlast i ništa nam ne možete. Bezobrazluk je reći "podići spomenik hrastu". Navalili da poseku HRAST koji tu stoji 600 godina. Samo on smeta da se taj autoput završi. Toliko se tamo radi da I dotična g-đa malo malo pa ode tamo da nahvata radnike I to helikopterom da ih odozgo vidi gde se kriju. Premijer i dotična g-đa ne žele da čuju narod, a to se i demokratama obilo o glavu. Ćeraćemo se još!

Cogito ergo sum.

pre 8 godina

U srpskom narodu, taj hrast je sveto drvo, tzv. Zapis.

Ocigledno da oni, koji hoce da ga iseku, nisu Srbi niti postuju srpsku istoriju, kulturu i mitologiju, vec su u odnosu na sve sto je srpsko - -izuzetno destruktivni.

Che

pre 8 godina

Gradili tako Srbi crkve po Kosovu, valjda da se pokaze koliko su verni.Onda jednog dana, pocese prodavati imanja i kuce i seliti se za Beograd, i sada ima vise crkava nego Srba na Kosmetu.Tamo su sad neki drugi ljudi, koji imaju svoju drzavu, a Srbi se tese kako je Kosovo svetinja, jer su tamo crkve...a Srba skoro nigde.

E tako ce biti i sa hrastom i koridorom.Secicemo, gradicemo, a hrasta i ljudi nece biti...a mi cemo se tesiti plocicom na kojoj ce pisati da je tu nekad bio visevekovni hrast, kog su "eksperti" posekli, jer im je "zasmetao"

Botanika

pre 8 godina

Napomenuh negde da se bavim proizvodnjom sadnica raznog ukrasnog drveca itd, pa bih rekao da nisam cuo da se hrast kalemi, a i ako bi se to radilo (ministar kad kaze da moze, onda mora da moze) ne bi se moglo pre proleca, jer se tada kalemi voce na ovom nasem podneblju, a tek na sledecu jesen bi se videlo da li je kalemljenje uspelo.A koliko vidim , njima se zuri da ga se otarase, pa od kalemljenja nema nista.Jedina varijanta da on dobije potomke, jesu zirevi, koji bi se posejali, pa da se priceka nekoliko godina dok poraste hrastic neke solidne velicine - oko 50-80cm.
(Popije covek od tuge navece nekoliko piva, prodje ulicom, zapeva glasno, probudi nekoliko gradjana, privede ga policija, sudija ga kazni za uznemiravanje,...Da li je neko svestan koliko su projektanti uznemirili javnost Srbije, pa i dela Evrope samo zato sto nisu postovali tudju imovinu?)

hladna glava

pre 8 godina

Gospodin Majić nije biolog, već geograf. Ne bavi se naučnim radom, već je direktor istraživačke stanice. Apsolutno nije kompetentan da daje "stručne" izjave ovim povodom, ali ipak ju je dao. Ova tragična situacija je makar dobra da se vidi ko je na kojoj strani...

Pametniji ne popustajte vise, stanje je kriticno

pre 8 godina

To je kao kad bi rekli coveku: smetas nam, koknucemo te, ali ne brini, uzecemo ti DNK i podici spomenik.

Srbenda

pre 8 godina

Dzaba si preziveo tih 600 kad za te za 2-3 godine vladavine posekose naprednjaci koji ce otici za isto toliko. Ipak je bitniji taj put koji mora proci bas tu. nego hrast star 600 godina koji za sobom vuce legendu. Ma rusi i manastire, cuo sam da i o njima postoje neke price! Brisi istoriju, ko nas ****!

Radovan

pre 8 godina

Kakva smo mi drzava. Pa sve vas treba ...kad mozete da posecete tolko star hrast. Nemci bi od tog hrasta napravili svetsku senzaciju. Taj hrast je jedini spoj iz proslosti. Sramna drzavo.

Predrag Marjanovic

pre 8 godina

Tesko je komentarisati sve gluposti za ove tri godine koje je naprednjacka gerila napravila zajedno sa ovom Tuzlanskom diplomiranom bosankom.

Taksa za odvodnjavanje

pre 8 godina

Svi smo im mi na putu u pljacku ! A testere su im uterivaci, komunalni i obicni policajci, notari, glasaci za podizanje poreza i akciza i smanjivanje plata i penzija ! Nije mi samo jasno kako se ne boje. Svaka zivotinja saterana u cosak pocece da se brani kad tad ! jednog dana sigurno i srboovca.

pustioSamKovrdže

pre 8 godina

neverovatno kakvi kreativci ne mogu zaobici jedno drvo od 600 godina. kako li se ophode onda prema ljudima ciji ie vek deset puta manji... vidi se da su gori od isilovaca .. oni unistise drevne gradove..ima da legnem pod taj hrast... pa vi navalite..

dragan

pre 8 godina

Jel su to trazili investitori iz demokratske drzave Azerbejdzan ?Sta njih briga za nasa obelezja a da je neka dzamija sugurno bi bila obilaznica na 100 km.

Ilja

pre 8 godina

Pravi razlog za seču hrasta rekla je sama Mihajlovička. Put se gradi u skladu sa strukom, a ne sa legendama. U tome je poenta. Njen zadatak je mnogo perfidniji nego gradnja puta. Njen zadatak je da izgradi novi ''put svesti'' srpskog naroda. Da zaboravi svoju istoriju, tradiciju, kulturu, pa i legende kako bi kao bezlična, amorfna masa robova bez identiteta ušla u novi svetski poredak. To je za njene gazde važnije od svih autoputeva. kako bi bilo da ''ministarka'' preporuči Rnglezima da im prestane da bude važna legenda i kralju Arturu. A, ne to ne može. To spada u svetsku kulturnu baštinu. Šta je sledeće ministarko? Saglasnost na britansku rezulauciju o Srebrnici, Hrast, pa rušenje spomenika na Gazimestanu. Šta će nam ta gomila kamenja na putu u svetlu budućnost.

rusite ako ste bogovi

pre 8 godina

gospodjo ministarka mozda bi trebalo da procitate bibliju al celu . ubijate drvo koje zbog vase provizije nije vredno da tu stoji, a nevidite dalje od vaseg nosa, narod vam govori da netreba dirati jer jer se boji zbog kletve a vi ga ubijate. neslusate narod , e to je vasa velika greska. Vrlo ste kao vlas arogantni to ce vam bog vratiti bas kako vi se odnosite prema narodu.

ko jel ja

pre 8 godina

To bi bilo otprilike kao kada bi neko kazao da se Zorana poseče, da joj se uzmu stem ćelije i zalede i naravno, da joj se podigne spomenik.
Zar nije mogao da se iskopa taj hrast sa ogromnom kolicinom zemlje i premesti na drugu lokaciju. U svetu se ogromna drveća presađuju tako.

markon

pre 8 godina

ja im ne bi bio u kozi ovim koji su doneli odluku da seku hrast a ni onima koji ce odluku sprovesti u delo, a bogami ni njihovim potomcima stavise pazicu se da mi slucajno buduca zena ne bude od njihove sorte cisto da ne moram da brinem za zdravlje svog potomstva...

butovnik bez potrebe

pre 8 godina

I dalje se postavlja pitanje koji junak će taj posao da obavi. Niko od radnika na gradilištu nije hteo da rizikuje svoju sudbinu. I ako nisam sujeveran i ne verujem u razne kletve i magije ne bih se usudio da proveravam svoja uverenja tako što bih motornim testerom isekao hrast.

Botovanje ludom radovanje

pre 8 godina

Oni koji se nisu plašili kletvi Vjerice Radete kada su rasturali SRS, sigurno se neće uplašiti od hrastove kletve...

Miki

pre 8 godina

Ja sam mislio da zaostajemo 100 godina, ali po svemu sudeći zaostajemo 600. Ja bih vam ostavio drvo, a autoput ne bih ni pravio. Još smo mi pod Turcima.

FlashGordon

pre 8 godina

Drvo. Samo ja u selu na svojoj zemlji imam 2 zapisa.
Po komentarima i plusevima rekao bih da je puno DS botova. Sreća pa na izborima nije isti odnos.
Sve dušebrižnici, a napuniše reke po Srbiji plastikom, flašama, kesama...
Svaki peti od vas dušebrižnih samo kad bi 2 puta mesečno očistio 100 metara obale po srpskim vodotokovima gde bi nam bio kraj. Švajcarska.
Ne smarajte više sa vašom cyber nature osvešćenošću, već uradite nešto u svom dvorištu!

mile

pre 8 godina

Ljudi, pa ona ocekuje da moze da se nakalemi toliki hrast, haha. Mogla je da ode na internet i procita nesto o kalemljenju pre nego sto je lupila.

Branko

pre 8 godina

Da je trasa pomerena samo za debljinu linije na crtežu, hrast bi bio sačuvan. Poenta priče je da je hrast stariji tri puta od USA i da je došlo vreme da se poseče ljudskom rukom zbog "razvoja". Trilateralu ili East-West Bridge ne interesuje staro srpsko verovanje, običaji i Zapisi, već samo "Novi svetski poredak" i put bez alternative.

nišlijka

pre 8 godina

Kakva reklama za Petnicu, vidim svuda pored puta i auto puta osušeno drveće, pa će tako i ovaj hrast da prođe ukoliko ga trasa zaobiđe i ostave ga u životu. Pored ovakvih naučnika, stručnjaka, inženjera koji projektuju iz fotelje, ko zna kako im se serviraju poslovi, ne trebaju nam neprijatelji. Ministarki svaka čast na timu koji je okupila. Kakvi glasači, takvi i ministri i eksperti sa kojima sarađuju.

Pro patria

pre 8 godina

Ako se ovaj 600-godišnji Div posječe, možete zamislit kakvu će to sliku o nama, o Srbiji odaslati u svijet! Ovaj Hrast je Božji dar i svojevrsni simbol opstojnosti Srbije i Srba na ovim turbulentnim prstorima. HRAST TREBA SAČUVATI!

milan

pre 8 godina

Gospođo ministarko smešniju i jadniju odluku u borbi za zaštitu prirode nije svet do danas čuo, spomenik hrastu i pelcer koji će te vi posaditi u saksiju u vašem kabinetu.

Smederevac

pre 8 godina

Turci u svoj svojoj osionosti bahatosti i divljastvu i nasilnickom gusenju srpske kulture i obicaja nisu nasli za shodno da poseku taj hrast,napomena da se ne radi o obicnom hrastu vec o Zapisu.Zapis je jedan od najstarijih i najsvetijih spomenika srpske kulture cak i u vreme komunizma zapisi su izbegavani za secenje tako da ce te naci i jedan u krugu smederevske zelezare dakle i pored tadasnje borbe protiv religije zapis nije diran.E sada se ja pitam ko su nama ova mihajloviceva i ostali i sta su oni nama?

lale50

pre 8 godina

Vlasnik parcele da vrati pare sa kamatom koje je dobio od drzave kada je otkupljena parcela a ZELENI i ostali da skupe 20-ak miliona evra za izmestanje trase i sve je OK.

Batko

pre 8 godina

Mislim da je ideja o prenosu i sadnji pelcera dobar početak.

Građani bi trebali da se okupe i da svako, ko može, uzme jednu grančicu i sačuva do Božića za Badnjak i da se tako kroz vatru održi ovaj svojevrsni i divan Sppski "fenix"

luka NS

pre 8 godina

Nijedno drvo ne vredi tolikih para ovog siromasnog naroda. Ko voli paganske obicaje neka izabere najstarije drvo u nekoj dubokoj sumi pa neka mu se klanja. Hvala bogu, bar drveca ima u Srbiji.

FlashGordon

pre 8 godina

Drvo. Samo ja u selu na svojoj zemlji imam 2 zapisa.
Po komentarima i plusevima rekao bih da je puno DS botova. Sreća pa na izborima nije isti odnos.
Sve dušebrižnici, a napuniše reke po Srbiji plastikom, flašama, kesama...
Svaki peti od vas dušebrižnih samo kad bi 2 puta mesečno očistio 100 metara obale po srpskim vodotokovima gde bi nam bio kraj. Švajcarska.
Ne smarajte više sa vašom cyber nature osvešćenošću, već uradite nešto u svom dvorištu!

Batko

pre 8 godina

Mislim da je ideja o prenosu i sadnji pelcera dobar početak.

Građani bi trebali da se okupe i da svako, ko može, uzme jednu grančicu i sačuva do Božića za Badnjak i da se tako kroz vatru održi ovaj svojevrsni i divan Sppski "fenix"

ZORO

pre 8 godina

Hrast je preživeo i nadživeo razne vladare, ali ove izgleda neće.
Na njihovom mestu ja ne bih zanemarivao legende jer kletve hoće da udare na ruke, noge, glavu... a u većini slučajeva to bude u budućim generacijama. Ne nih se igrao sa sudbinom, a vi kako hoćete.

Milorad

pre 8 godina

Zamislite drvo pod kojim se odmarao Stefan Dusan sa vojskom i/ili Vlatko Vukovic...onda dodje jedna Zorana Mihajlovic posle 600 godina i posece ga da bi Velja Ilic mogao da se vozi u dve trake kad krene na rakijadu u Pranjanima.

Miki

pre 8 godina

Ja sam mislio da zaostajemo 100 godina, ali po svemu sudeći zaostajemo 600. Ja bih vam ostavio drvo, a autoput ne bih ni pravio. Još smo mi pod Turcima.

nikola

pre 8 godina

a sta to kaze struka?
Zasto ne moze hrast da ostane na malo sirem ostrvu. Ako je preziveo 600dog sad tu neko zna hoce li ili nece preziveti neke nove uslove. Samo povecajte ostrvo izmedju traka i ostavite hrasta. To ce postati simbol te deonice. Pored napravite restoran ili nesto i iskoristite sansu. Najlakse je unistavati. U drugim zemljama je to tako reseno. Razumem da izvodjaca zabole, ali nase ljude?

Zoran

pre 8 godina

Moze hrast da ima i milion godina ali nasao se na putu naprenoj vlasti i ima da bude posecen. Sta li ce biti na sledecim izborima kad im ljudi zasmetaju?

Serbinho

pre 8 godina

Hrast da se kalemi?

Sve nam je jasno u vezi struke i pitamo se ko vodi drzavu a ne zna osnovne stvari.

Hrast, molim u ime vecine gradjana Srbije da se isti ne dira, narocito sto se vas kao i prethodnih u prolazu, posle nekoliko godina vise nece ni secati.

Zoki

pre 8 godina

Nisam "čovek iz struke", ali znam po nešto o nekim drugim stvarima. Taj autoput je mogao da prođe 100 metara levo ili desno od njega, a kod hrasta su mogli da naprave turističku atrakciju. Da li neko uopšte zna koliki je životni vek jednog autoputa? Taj hrast je mogao da nadživi autoput.

bg

pre 8 godina

ja ovo stvarno ne razumem. pa pre vise od godinu dana su pocele price oko ovog hrasta, ja sam mislio da je nadjeno resenje kako da ga mimoidju za bar 10 metara, kao da bi to mnogo uvecalo cenu radova. pa vise para se uzme kad ukradu 1 cm puta ili kad stave asfalt najgore klase. stvarno debilizam, sram vas bre bilo ne mozete jedno drvo da obidjete, evo dajte projekat ja cu nacrtati obilazak besplatno i to za pola sata.a ove price da bi se drvo osusilo okacite macku o rep. stavi se plasticna ograda visine 5m sirine 50 metara do bankine gde se prolazi pored drveta kao one po austriji, nemackoj i svajcarskoj...napravite iskljucenje i restoran, ogradite drvo na krug od 10 m i imate turisticko mesto i zaradu. nego je to bezobrazluk i izigravanje velikih vladara koji su na vlasti i oni mogu sve sto im se hoce pa i da iseku drvo od 600 godina. ko ste bre vi? kad prodje period vase vlasti za 10 -15 godina narod ce vas pljunuti na ulici u facu za sve sto radite sada.pa nismo svi debili, ne gledamo svi farmu i parove. nisu svi najhrabriji i najpametniji otisli odavde, jos ih ima u srbiji.

CuvarDrveca

pre 8 godina

Dici spomenik hrastu, verovatno jednu malu plocicu, kojom misle da hipnotisu mestane da je hrast i dalje tu. Pa nema veceg spomenika od tog hrasta, koji se gradio 600 godina. Mogu i maketu hrasta, sto da ne, narodu je svejedno

Vladimir

pre 8 godina

Ma da...ako naidjete na kuću-srušite, drvo-isecite... Onaj ko je projektovao očigledno pripada vajnoj klasi akademika i salonskih inženjera koji cipele nikada nisu izblatnajvili po terenu a za terenske cipele su samo čuli. A vlast....kao da su pre njih bile amebe a posle njih potop, samo oni i niko drugi..SRAMOTA. SPASIMO HRAST - ZAUSTAVIMO BESMISAO

zemunac

pre 8 godina

Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja, kaže za @Blic” da je ovakva odluka doneta u skladu sa strukom, a ne legendom.

A koja je to njena struka. Pa ona je kao margarin, u sve se mesa.

Gastarbajter

pre 8 godina

Oni zbog tog autoputa hoce da zatrpaju ili "premeste" temelje ranohriscanske bazilike iz 4-og veja u Beloj Palanci,ta nece da poseku Hrast.OVO JE LUDILO,ovo nije drzav!

casna starina

pre 8 godina

Uzas, diletanti i nestrucnjaci. Rekao bih amateri ali amateri po definiciji vole svoj posao i rade ga dobro, zarad ljubavi prema poslu, a ne materijalne nadoknade. Ovi su skupljeni zbrda-zdola, delili ministarstva tako sto su napisali na papir i izvlacili iz sesira. Mentalni kapacitet im ne dozvoljava nikakvo kreativno i konstruktivno resenje. Znaju samo da ruse i otimaju pare. Znaci to je resenje, stavice tablu da je tu nekad bio 600 godina star hrast? Neka dodje i predsednik da stavi orden na poseceno truplo 600 godina starog hrasta. Nije ta kletva nimalo bezveze, vratice im se i te kako, samo bice kasno za kajanje.

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

Kada Mihajlovicka i Babic napuste politicku scenu Srbije, proteci ce Dunavom mnogo vode dok se takvi genijalci opet ne pojave.. Mozda i ceo Dunav presusi do tada..

Botovanje ludom radovanje

pre 8 godina

Oni koji se nisu plašili kletvi Vjerice Radete kada su rasturali SRS, sigurno se neće uplašiti od hrastove kletve...

dragan

pre 8 godina

Jel su to trazili investitori iz demokratske drzave Azerbejdzan ?Sta njih briga za nasa obelezja a da je neka dzamija sugurno bi bila obilaznica na 100 km.

Dejo

pre 8 godina

Ovo je definitivno teranje inata narodu. Mis mo vlast i ništa nam ne možete. Bezobrazluk je reći "podići spomenik hrastu". Navalili da poseku HRAST koji tu stoji 600 godina. Samo on smeta da se taj autoput završi. Toliko se tamo radi da I dotična g-đa malo malo pa ode tamo da nahvata radnike I to helikopterom da ih odozgo vidi gde se kriju. Premijer i dotična g-đa ne žele da čuju narod, a to se i demokratama obilo o glavu. Ćeraćemo se još!

lale50

pre 8 godina

Vlasnik parcele da vrati pare sa kamatom koje je dobio od drzave kada je otkupljena parcela a ZELENI i ostali da skupe 20-ak miliona evra za izmestanje trase i sve je OK.

markon

pre 8 godina

ja im ne bi bio u kozi ovim koji su doneli odluku da seku hrast a ni onima koji ce odluku sprovesti u delo, a bogami ni njihovim potomcima stavise pazicu se da mi slucajno buduca zena ne bude od njihove sorte cisto da ne moram da brinem za zdravlje svog potomstva...

Cogito ergo sum.

pre 8 godina

U srpskom narodu, taj hrast je sveto drvo, tzv. Zapis.

Ocigledno da oni, koji hoce da ga iseku, nisu Srbi niti postuju srpsku istoriju, kulturu i mitologiju, vec su u odnosu na sve sto je srpsko - -izuzetno destruktivni.

Necu_u_Tor

pre 8 godina

Kalem?! Pa dobro bre ministri, valjda ste ucili skolu, od kaa se hrast kalemi! Boze gospode, kakvo neznanje, ko sve ovde moze ministar da bude...

rusite ako ste bogovi

pre 8 godina

gospodjo ministarka mozda bi trebalo da procitate bibliju al celu . ubijate drvo koje zbog vase provizije nije vredno da tu stoji, a nevidite dalje od vaseg nosa, narod vam govori da netreba dirati jer jer se boji zbog kletve a vi ga ubijate. neslusate narod , e to je vasa velika greska. Vrlo ste kao vlas arogantni to ce vam bog vratiti bas kako vi se odnosite prema narodu.

marija

pre 8 godina

I ti i Djilas ste stetocine nevidjene.
Ovaj je zagadio pola Vracara i celi Bulevar, oterao sve vrapce, onako strucno, a ova je sve podrzavajuci Rezoluciju o Srebrenici u pauzi presudila da je jaca od 6 vekova, kampanje po svetu o odrzivom razvoju, odrzivoj energiji, stop globalnom zagrevanju, zagadjenju,..., ekologija sta to bese,..., ma Zeleni su u svetu niko i nista, vrhunska pamet je Zorana Mihajlovic ko bi drugi. Poturio je Vucic ili ne ona je
(nije za objavljivanje)...
TI SI PROLAZNI INCIDENT U VLADI SRBIJE, A HRAST JE VECAN!

Vreme je da nestanes iz Vlade.

Che

pre 8 godina

Gradili tako Srbi crkve po Kosovu, valjda da se pokaze koliko su verni.Onda jednog dana, pocese prodavati imanja i kuce i seliti se za Beograd, i sada ima vise crkava nego Srba na Kosmetu.Tamo su sad neki drugi ljudi, koji imaju svoju drzavu, a Srbi se tese kako je Kosovo svetinja, jer su tamo crkve...a Srba skoro nigde.

E tako ce biti i sa hrastom i koridorom.Secicemo, gradicemo, a hrasta i ljudi nece biti...a mi cemo se tesiti plocicom na kojoj ce pisati da je tu nekad bio visevekovni hrast, kog su "eksperti" posekli, jer im je "zasmetao"

Ilja

pre 8 godina

Pravi razlog za seču hrasta rekla je sama Mihajlovička. Put se gradi u skladu sa strukom, a ne sa legendama. U tome je poenta. Njen zadatak je mnogo perfidniji nego gradnja puta. Njen zadatak je da izgradi novi ''put svesti'' srpskog naroda. Da zaboravi svoju istoriju, tradiciju, kulturu, pa i legende kako bi kao bezlična, amorfna masa robova bez identiteta ušla u novi svetski poredak. To je za njene gazde važnije od svih autoputeva. kako bi bilo da ''ministarka'' preporuči Rnglezima da im prestane da bude važna legenda i kralju Arturu. A, ne to ne može. To spada u svetsku kulturnu baštinu. Šta je sledeće ministarko? Saglasnost na britansku rezulauciju o Srebrnici, Hrast, pa rušenje spomenika na Gazimestanu. Šta će nam ta gomila kamenja na putu u svetlu budućnost.

Pametniji ne popustajte vise, stanje je kriticno

pre 8 godina

To je kao kad bi rekli coveku: smetas nam, koknucemo te, ali ne brini, uzecemo ti DNK i podici spomenik.

Marko

pre 8 godina

Licno sam video u Italiji jedno ogromno drvo na sred puta a trake su napravili oko njega...tamo se niko ne usudjuje da ga dira a ovi ludaci seku 600 godina staro drvo ..

Srbenda

pre 8 godina

Dzaba si preziveo tih 600 kad za te za 2-3 godine vladavine posekose naprednjaci koji ce otici za isto toliko. Ipak je bitniji taj put koji mora proci bas tu. nego hrast star 600 godina koji za sobom vuce legendu. Ma rusi i manastire, cuo sam da i o njima postoje neke price! Brisi istoriju, ko nas ****!

hladna glava

pre 8 godina

Gospodin Majić nije biolog, već geograf. Ne bavi se naučnim radom, već je direktor istraživačke stanice. Apsolutno nije kompetentan da daje "stručne" izjave ovim povodom, ali ipak ju je dao. Ova tragična situacija je makar dobra da se vidi ko je na kojoj strani...

Predrag Marjanovic

pre 8 godina

Tesko je komentarisati sve gluposti za ove tri godine koje je naprednjacka gerila napravila zajedno sa ovom Tuzlanskom diplomiranom bosankom.

ko jel ja

pre 8 godina

To bi bilo otprilike kao kada bi neko kazao da se Zorana poseče, da joj se uzmu stem ćelije i zalede i naravno, da joj se podigne spomenik.
Zar nije mogao da se iskopa taj hrast sa ogromnom kolicinom zemlje i premesti na drugu lokaciju. U svetu se ogromna drveća presađuju tako.

pustioSamKovrdže

pre 8 godina

neverovatno kakvi kreativci ne mogu zaobici jedno drvo od 600 godina. kako li se ophode onda prema ljudima ciji ie vek deset puta manji... vidi se da su gori od isilovaca .. oni unistise drevne gradove..ima da legnem pod taj hrast... pa vi navalite..

Botanika

pre 8 godina

Napomenuh negde da se bavim proizvodnjom sadnica raznog ukrasnog drveca itd, pa bih rekao da nisam cuo da se hrast kalemi, a i ako bi se to radilo (ministar kad kaze da moze, onda mora da moze) ne bi se moglo pre proleca, jer se tada kalemi voce na ovom nasem podneblju, a tek na sledecu jesen bi se videlo da li je kalemljenje uspelo.A koliko vidim , njima se zuri da ga se otarase, pa od kalemljenja nema nista.Jedina varijanta da on dobije potomke, jesu zirevi, koji bi se posejali, pa da se priceka nekoliko godina dok poraste hrastic neke solidne velicine - oko 50-80cm.
(Popije covek od tuge navece nekoliko piva, prodje ulicom, zapeva glasno, probudi nekoliko gradjana, privede ga policija, sudija ga kazni za uznemiravanje,...Da li je neko svestan koliko su projektanti uznemirili javnost Srbije, pa i dela Evrope samo zato sto nisu postovali tudju imovinu?)

butovnik bez potrebe

pre 8 godina

I dalje se postavlja pitanje koji junak će taj posao da obavi. Niko od radnika na gradilištu nije hteo da rizikuje svoju sudbinu. I ako nisam sujeveran i ne verujem u razne kletve i magije ne bih se usudio da proveravam svoja uverenja tako što bih motornim testerom isekao hrast.

Radovan

pre 8 godina

Kakva smo mi drzava. Pa sve vas treba ...kad mozete da posecete tolko star hrast. Nemci bi od tog hrasta napravili svetsku senzaciju. Taj hrast je jedini spoj iz proslosti. Sramna drzavo.

Taksa za odvodnjavanje

pre 8 godina

Svi smo im mi na putu u pljacku ! A testere su im uterivaci, komunalni i obicni policajci, notari, glasaci za podizanje poreza i akciza i smanjivanje plata i penzija ! Nije mi samo jasno kako se ne boje. Svaka zivotinja saterana u cosak pocece da se brani kad tad ! jednog dana sigurno i srboovca.

milan

pre 8 godina

Gospođo ministarko smešniju i jadniju odluku u borbi za zaštitu prirode nije svet do danas čuo, spomenik hrastu i pelcer koji će te vi posaditi u saksiju u vašem kabinetu.

mile

pre 8 godina

Ljudi, pa ona ocekuje da moze da se nakalemi toliki hrast, haha. Mogla je da ode na internet i procita nesto o kalemljenju pre nego sto je lupila.

Smederevac

pre 8 godina

Turci u svoj svojoj osionosti bahatosti i divljastvu i nasilnickom gusenju srpske kulture i obicaja nisu nasli za shodno da poseku taj hrast,napomena da se ne radi o obicnom hrastu vec o Zapisu.Zapis je jedan od najstarijih i najsvetijih spomenika srpske kulture cak i u vreme komunizma zapisi su izbegavani za secenje tako da ce te naci i jedan u krugu smederevske zelezare dakle i pored tadasnje borbe protiv religije zapis nije diran.E sada se ja pitam ko su nama ova mihajloviceva i ostali i sta su oni nama?

Branko

pre 8 godina

Da je trasa pomerena samo za debljinu linije na crtežu, hrast bi bio sačuvan. Poenta priče je da je hrast stariji tri puta od USA i da je došlo vreme da se poseče ljudskom rukom zbog "razvoja". Trilateralu ili East-West Bridge ne interesuje staro srpsko verovanje, običaji i Zapisi, već samo "Novi svetski poredak" i put bez alternative.

nišlijka

pre 8 godina

Kakva reklama za Petnicu, vidim svuda pored puta i auto puta osušeno drveće, pa će tako i ovaj hrast da prođe ukoliko ga trasa zaobiđe i ostave ga u životu. Pored ovakvih naučnika, stručnjaka, inženjera koji projektuju iz fotelje, ko zna kako im se serviraju poslovi, ne trebaju nam neprijatelji. Ministarki svaka čast na timu koji je okupila. Kakvi glasači, takvi i ministri i eksperti sa kojima sarađuju.

Pro patria

pre 8 godina

Ako se ovaj 600-godišnji Div posječe, možete zamislit kakvu će to sliku o nama, o Srbiji odaslati u svijet! Ovaj Hrast je Božji dar i svojevrsni simbol opstojnosti Srbije i Srba na ovim turbulentnim prstorima. HRAST TREBA SAČUVATI!