Utorak, 23.06.2015.

17:44

Zašto je Nokia 3210 najbolji mobilni telefon svih vremena?

Izvor: klix.ba

Zašto je Nokia 3210 najbolji mobilni telefon svih vremena? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

198 Komentari

Sortiraj po:

zlaja

pre 8 godina

Windows telefoni danas gaze sve i to funkcionalnosti mi po kvalitetu,baterije su solidne, po tri ili 2 dan od uslova upotrebe ali pored win telefona android moze samo da place.
Dokazano i provereno, imao sam oba i opredelio sam se za Win telefon jer stvarno to je telefon za ljude koji znaju sta hoce. Pozdrav svima od Zlajcheka.

neky92

pre 8 godina

ne moze se nikako pricati da je nokia 3210 najbolji telefon svih vremena, kao prvo 3310 je bio bolji, a kao drugo naravno da je imao ista od ovih funkcija, ne bi mu baterija drzala ni 3 sata, secam se kada sam na 5800 ispraznio bateriju uz 2 sata wifi surfovanja, tadasnje baterije ne mogu da se porede sa danasnjim kad bi opterecenje bilo isto, ne bi izdrzali ni 10 minuta, setite se da ste onda samo telefonirali i slali sms, a danas gledamo u mobilne po ceo dan eno moj tata ima neki alcatel sa androidom, pa mu baterija danima drzi, proverava samo mail, i javlja se na telefon, zamislite bez wifi jos koliko bi drzala....
naravno danasnji vrhunski telefoni nisu ni blizu vrha liste najboljih telefona ikad, pre svega zbog cene, jedan od najboljih (modernih) telefona je nexus 4 jer je dao jako mnogo za relativno malo para, teske su to diskusije, ali siguran sam da bi neki symbian tel bio najbolji svih vremena kad bi se sve analiziralo...
znam da ovo niko nece citati, ali morao sam da ispisem jer me mnogo nerviraju ovakvi clanci, kad su vam stari telefoni toliko dobri, uzmite da ih koristite sada, i uzivajte, a nemojte drugima da solite pamet.
Hvala lepo, i svaka cast ako je neko sve procitao!

Miloš

pre 8 godina

Najpopularni Nokia telefon je 3310 kao što većina zna , telefon je za to vreme bio odličnog dizajna vreme ga je pregazilo. Izdržljivost mu je bila velika do iznedmoglosti.

Surovi

pre 8 godina

Nokia je bila super, a medju android telefonima istice se HTC Wildfire S. Baterija je drzala i do 5 dana
(Profa, 24. jun 2015 20:21)
Verovatno da nismo imali isti Wildfire,posto je na mom bateija drzala 1 dan,kao i na bilo kom drugom android telefonu,mada je nekad dogurala i do 2,ali ako ga bas nisam koristio!
Sto se Nokije tice,njeni modeli su drzali baterije,cak i simbijan modeli,osim djubreta od n95,zato sto je simbijan racionalnije trosio resurse od androida,a i manji ekrani su bili u pitanju.
Sto se tice potrosnje bateije i provajdera,tu postoji veza i ona se ogleda u jacini signala ,posto telefon trosi vise snage kada je slabiji signal,kako bi obezbedio nesmetanu komunikaciju.
Nokija je propala zbog toga sto na vreme nije prepoznala kretanje na trzistu i android i IOS kao glavne konkurente,koju su je izbacili sa trzista.Sto se tice MS-a,koji ih je kupio,to je takodje bila glupa odluka,posto su na vreme mogli da predju na win i odbace taj nesrecni simbijan koji ih je zakopao i da sacuvaju poziciju u dobrom delu trzista.Ono sto je tuzno u celoj prici je to da sve dok nisu poceli da prave win telefone,Nokia nije imala pravog predstavnika u svetu pametnih telefona,posto simbijan telefoni jednostavno nisu bili dovoljno dobri,a platforma dovoljno mocna.Drugim recima,oni su bili beskorisni.Cak ni revizije kao sto je Ana nisu donele nista novo i dobro i ljudi su prestali da kupuju to preskupo djubre!

lemy

pre 8 godina

nje u bateriji vec je stvar u potrisnji,kada nista ne bi ste koristili osim onoga sto ste koristili na nokiji tada( piziv,poruke) isto bi trajala baterija,iskljucili su mi jednom tel. primao sam poruke i pizive i nesto malo igrica igrao i trajala mi je6-7 dana

mare

pre 8 godina

zaboravili ste da napomenete preosetljiv prijemnik signala, hvatala je crtice iz hitlerovih bunkera! :D danasnjim telefonima je integrisana antena zagusena svakakvim materijalima i zbudzena pa ne hvata signal u malo zabacenijim predelima ili sobama u novijim zgradama.

stanisa milutinovic

pre 8 godina

Imam Nokije 3210 i 3310 u odlicnom su stanju ispravne a kupio sam novi telefon sa vecim, preglednijim ekranom i jacim svetlom ali mi ostala divna uspomena na obe nokie pa ih i sada povremeno koristi sa zadovoljstvom.I pored toga sto sam ih dugo nosio ,izgledaju kao nove ,doduse nisu mi ispadale na beton tako da ne mogu tvrditi dali su jace od betona, pozdrav

Marko

pre 8 godina

Nokia da je na vreme prešla na windows ne bi doživela slom, ma šta pričali Nokia ima najkvalitetnije telefone,od baterije, kamere, kvalitet izrade, bukvalno sve.

dzoni

pre 8 godina

Nokia 6630 symbian.. Par puta kad bi me nesto iznerviralo zvaknuo bi je svom snagom o zid.. Pokupis bateriju sa poda , stavis drugu masku (imao sam nekoliko) i kao nov.
Skoro sve firme koje su pravile tehniku koja traje su propale.. To je zakon kapitalizma.

Realno

pre 8 godina

Imao sam i 3210 i 3310 nokie ali ih nisam upamtio po nekom dugom trajanju baterije,jedini telefon koji mi je ostao u secanju po tome je alcatel 310 ako se dobro secam.Na njemu sam punio bateriju svake subote pred izlazak,i pored konstantnog zlostavljanja u tim tinejdz godinama on je opusteno drzao 7 dana bateriju ali na zalost ta serija alkatela je imala neke lose procesore pa mi je posle nekih 8-9 meseci poceo brljaviti pa sam ga menjao u mobilsopu za nekog siemensa kome se ni imena ne secam...

takoje

pre 8 godina

meni je 2002. godine u zimu ispao 3310.padao je sneg i vrlo brzo ga prekrio.zvao sam ga 7 dana i niko se nije javljao(znači baterija 7 dana opušteno radila).8 dan kad je prošao sneg sam ga našao,radi ko sat,napravio ležište od vibriranja.isti telefon u leto je pregazio gsp.dan danas mi u džepu.
da zaključim: telefone sa tastaturom a ko hoće tačskrin tablet.pozdrav kupohiličarima

Jana

pre 8 godina

Ma Nokia 3310 je neunistiva i traje baterija iha ha. Cak bih rekla da se nikad nije ni pokvarila. Moram videti sa tatom gde je cusnuo taj mobilni. Iako sad imam neku Nokiu (310) koju je uzeo za dinar sa onim paketima i isto traje baterija dugo, zaboravim da imam telefon dok ne cujem zvono za poziv (moji zovu). Nokia 3200 se oprala u ves masini i nakon toga radila jos iha ha godina, jedino su mi dugmici isli na nerve, nije bilo sile napisati poruku. Vremenom je otislo ono dugme za paljenje.

Ovi novi sa tac ekranima i onim sitnim dugmicima i kad ih ne diras ceo dan, do uvece moraju na punjac. Kao da nemas mobilni... Kad naprave uredjaj koji ce raditi danima bez punjaca i da se za to vreme maksimalno koristi, onda mozemo da pricamo o kupovini.

Samsung, Philips (preko kojeg je moj otac presao traktorom i prikolicom i samo ga posle sklopio i nastavio sa radom :D) su isto bili odlicni. Erikson T10 i T20 su stvarno radili odlicno i baterija je dugo trajala, ali nakon 3 godine baterija bi polako odlazila u penziju.

Generalno, mislim da je Nokia imala odlicne telefone u smislu da baterija dugo traje i da im udarac o beton nimalo ne remeti radni vek. Posebno ta 3310.

Sagem s druge strane... okrznes ga malo rukom i odmah se javi kvar i nije vise za upotrebu.

Goran

pre 8 godina

To je najbolji telefon ikada napravljen. Baterija u inostranstvu je trajala i do 15 dana (u zavisnosti od jacine GSM signala). Imala je sve danasnje moderne stvari, tada, kada se pojavila.
Pouzdana i brza. Jednostavno SAVRSEN TELEFON. Ostali, u odnosu na nju, nisu znali gde da se smeste.

Dream

pre 8 godina

Secam se jedan put ja u radionici, radim nesto, i zagubio mi se cekic. Ne mogu da ga nadjem nema sanse...izvadim iz dzepa nokiu 3210 i pozakucavam one eksere...samo dunem u telefon i vratim ga u dzep

Surovi

pre 8 godina

cuj ovog " NENORMALNIH 6-9 dana" ... pa t20 druze je imao bateriju koja je trajala 14 dana...
(lalos, 24. jun 2015 08:36)
Koristio sam gotovo sve vodece modele u to doba i ni najednom mdelu batrija nije trajala duze od 3,eventualno 4 dana,sto je i dalje jako dobar rezultat.Da,na stend baju ,bez koriscenja,gotovo svaki model je mogao da izdrzi nedelju dana.
Prvi telefoni koji su zaista dugo drzali bateriju su samsungovi najeftini modeli koje sam poceo da koristim neke 2010,bas kao i najjeftine nokije,koje zaista drze uz razgovore do 7,pa i 8 dana.Razloga za to je puno,a glavnio e da imaju daleko bolje litijumske baterije,koje su znacajno izdrzljivije od metal hidrid baterija koje su koristile 3210 i 3310,kao i veoma mali ekrani ,koji imaju zanemarljivo malu potrosnju,kao i nedostatak paketnog saobracaja.
Nokija je uvek pravila uzasne telefone ,a najgori od svih je N95,koji je kao telefon bio sprdnja,a kao pametni uredjaj,jos gori,kostao je kao djavo,a imao kuciste kao jeftina kineska igracka.Jedino sto je bilo vredno na tom telefonu su bili zvucnici i relativno dobar plejer sa eksternim komandama,kao i kamera koja bila prilicno napredna za to vreme od 5 mpx.
Odvratni simbijan je ucinio da je to bio neverovatno spor telefon,dok pored obilja softvera,bilo je problem naci nesto sto valja,posto su app za simbijan bile obicno djubre i tracenje vremena,a i nisu radile.

dking

pre 8 godina

Odmah posle rata kada je i krenula ekspanzija mobilne telefonije kod nas, tj pojava jeftinih telefona za široke narodne mase, kupili burazer i ja po jedan, on nokiju iz naslova a ja ericsson ciglu. Brojeve kod MTS-a preko veze, sestrina drugarica radila na šalteru pa nismo morali da čekamo po 10ak sati da bi državi dali kompletnu ušteđevinu za broj. Da ne spominjem čuveni 'porez na luksuz' :) Elem, pomenuta nokija jeste bila izdržljiva i otporna na padove, ali da li se pitate zašto je uopšte toliko ispadala iz ruke?!? Meni erikssn nije ispao ni jedan jedini put a priznajem, mnooooogo sam trapaviji od brata kome je nokija ispala milion puta. I milion puta je sastavio i milion puta je proradila. Ali je padala i dalje. Dizajn! Ma koliko je hvalili zbog karakteristika i "lepote", dizajn joj je bio slaba tačka. Nisu je džaba zvali 'sapunče'.

Galaxy S4 Active

pre 8 godina

Poređenje starih telefona 3210, 3310 sa Galaxy S6, G4,One M9. Je isto kao kad bi uporedili Zastavu Florida ili Skalu 128 sa Bentley Continental GT Speed

doki

pre 8 godina

Od 2000. do 2006 sam držao prodavnicu mobilnih telefona i isprobao sve modele,prodavao i popravljao ih.Nokia 3210 nije uopšte bila tako dobra.padovi su često bili fatalni za nju,a polivanje vodom ili slično isto tako.sve to zbog dosta loše ploče.kod svih modela je bilo mana i vrlina.mene je impresionirao simens serija 45,naročito model me 45,ali nikada nisam koristio telefon bolji od sharpa,model gh25.
jednostavno neuništiv,savrsen interfejs,ekran za ono vreme vodeći, kamera sa odličnom optikom i sa 0,3 Mp što je u ono vreme bilo vrh ,radila je fotografije bolje od svih modela do pojave nokie N serije i eriksona K 750

zinida

pre 8 godina

keramicka antena skrivena ispod maske je lako pucala,ako bi vam tel ispao u velikom broju slucaja bi pukla a popravka je bila kao nov tel.secam se da se mnogo ljudi opredelilo za drugi model upravo zbog te keramicke antene.5210 to je tel,ili erikson t20 kakvi nedelju,dve nedelje drzao bat ali su to primitivni tel.za ove danas.

Rhyzm

pre 8 godina

Zato sto nema facebook "aplikaciju", skype, viber, i ostale "pametne dodatke" bez kojih prosto ne mozemo, a zbog kojih smo non stop dostupni svima i u svakom trenutku.

Antonio

pre 8 godina

Da li bi ta baterija trajala da si tada imao kameru, mp3, fb, skype, twitter itd. ? Ali svakako to su bili kvalitetno radjeni telefoni.

cika djura

pre 8 godina

mom caletu je N3210 ispala iz dzepa i upala u jezero dok smo bili na pecanju. Kd smo je izronili samo smo je rastavili i ostavili delove da s eosuce na suncu - i sve je opet radilo bez greske!!!! N3210 Rulez!

да да

pre 8 godina

То је био мобилни телефон, а ово сада су машине за отимање пара и праћење свих наших активност на потпуно добровољној бази ! Ојхааа !!! Уживајмо у врлом новом свету паметних телефона !!!

zzoguzo

pre 8 godina

Imao sam 3210 i bila je najlepsi telefon u to vreme. Sem toga radio je jako dobro, i zato dan danas se secam tog groznog osecaja kada su mi je ukrali. 3310 je bila prava rugoba u odnosu na 3210 i nije mi bilo jasno cemu nazadovanje.

Branislav

pre 8 godina

Na mom LG baterija traje i 7 dana. Izbrisao sam Facebook, Messenger i gomilu drugih nepotrebnih s... . Idem na net, ne nesto mnogo, ali idem. Uglavnom kad nesto cekam i tako to...
Jedan od mojih prvih telefona je bio Siemens MT 50. Bio je sjajan. Plavo svetlo ekrana je bilo glavni fazon.

Milojko

pre 8 godina

Da li to jedino ja imam 3110? Ne znam zasto sluze ovi kodovi u oznaci modela i njihov redosled, ali ja ga koristim vise od deset godina. Padao vise puta na tvrd pod, samo ga podignem ucelo, nista. Baterija kao nova. Katkad koristim gprs, kamerica slaba ali posluzi, muzicki plejer odlican.

najed

pre 8 godina

Kada me je devojka iznervirala pre jedno 10ak godina, uzmem nokiu 3310 i zveknem je sve snage o beton u ulazu, a onda se pokajem u fazonu koj' sam ja debil, sada nemam telefon. Pokupim ja lepo zadnji poklopac i bateriju, stavim na telefon i radio je od tada ko da se nista nije desilo. Naravno, ne moze se porediti tako jednostavan telefon sa danasnjim telefonima koji menjaju kompjutere. Nije realno..

Hoćete ovaj komentar na sms...ili dva?!

pre 8 godina

Zato što u to vreme nije bilo "raznih pogodnosti" u vidu raznih paketa,tarifa i drugih pljačkaških šema simpatičnih naziva!Idem robnom kućom niz stepenice koje na nižem spratu gledaju direkt za pult mobilnog operatera.Ja dva telefona iz drugih mreža,tog operatera nemam.Baš pričao drugu kako me jedan vara za račun kada sam došao iz rominga,a da drugi ima bolesno skupe minute...kad siđosmo viče s pulta dobra ženska nama:"Možemo li da vam ponudimo neke od naših pogodnosti?"

Odgovorih skroz ravnodušan i hladan ko led:"od tih pogodnosti devojko ja jedva preživljavam.Neka hvala ti!"...a,ona me gleda kiselo kao da sam rekao standardnu srpsku opasku u takvim trenucima:"More marš bre u ...!"

Zato što nema smisla za (crni)humor i radi na tom mestu...

Te,zbog tih "raznih pogodnosti" zvali smo se,mi smrtnici obični,samo oko bitnih stvari!Pa nije telefon zvonio uvek baš kad jedeš,popravljaš nešto,izađeš iz sobe,pa niko ne zove ceo dan a onda odjednom njih 10,taman kad zadremaš,usred filma ili "onoga" nekad,nisu stizali besmisleni sms-ovi...a,ako i zapadne tajming mogo si ga tresnuti o zemlju da prođe stres,a da nema štete!Eto skromnih razloga zašto je Nokia bila "connecting peoples"!

A,i napunih kad je kupljen,a potom bacio punjač!Poklonio sam ga još je radio :D!

PS.dobio sam neke "pogodnosti" pri poslednjoj dopuni...

Zoran

pre 8 godina

Svi govore o bateriji, izdrzljivosti i pouzdanosti sto je i normalno. Niko ne pominje nivo SAR zracenja. Vecina telefona koja se prodaje preko mobilnih operatera ima veoma visok nivo zracenja cesto preko 1w/g .
Koji je model tacno androida all view ?

Pozdrav

tel

pre 8 godina

ja na poslu imam kao sluzbeni all4wiev android i baterija traje 13 dana , android je all4you model. ko ne vjeruje printscreen radim. pozivi su 10-15 dnevno 7 dana u sedmici... eto...

KoleM

pre 8 godina

Imam još uvek sve svoje stare telefone i svi su redom pokvareni, čak i ovu Nokiu. Lako su stradali od padanja. Današnji telefoni su dosta otporniji, padnu, raspadnu se, sastavim bateriju i poklopac i radi.

Bob

pre 8 godina

@Rock
Daleko su ti tvoji telefoni od bilo kog laptopa a o PC .....ihhh. Obična glupost i mamipara. Nestaće kao što su netbukovi i kao što već nestaju tableti.

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

To je kao da poredis fićka sa bolidom ferarija!
Pa stavi bateriju tipa i karakteristika koju ima S6 na 3210 pa ces da vidis koliko ce tek tada da traje!

Šabački Bazen

pre 8 godina

2001 godine kupim novu 3310 i koristio sam je 2 godine,posle kupim nesto drugo i dam ga kevi koja ga i dan danas koristi,samo je baterija promenjena,fon sa oko 500 sati razgovora i milion poruka besprekorno radi... a moj galaxy s3 2 puta za16 meseci isao u servis...

Mr.x

pre 8 godina

Kad se setim samo ....Motorola talkabout 2 , Siemens A50 , Samsung slider E72 nesto tako , Nokia 6110 classic , Nokia expressmusic 53xx , Hyawei Hg6008 , LG L3 dual , Lenovo A680 , Leagoo Elite 2.

kameni

pre 8 godina

Mi nekada "vrhunski" serviseri namlatili pare popravljajuci te kante. bili su jedni of losijih nokija. prijem, punjenje a I baterija nije mogla sedam Dana gluposti. sve u svemu hvala nokiji sto Sam lepo ziveo of 2000 do 2006. cheers

Laki

pre 8 godina

3210 je najgori telefon koji sam ikada imao, a radio sam sa mobilnima. Hibrid je crkavao nakon par meseci kod makar 50% telefona. Loš prijem, nestabilan signal... Brrrrrrrrrrrr

Gde baš njega nađoše...

Ako se već traži zaista dobar Nokia telefon, to je 5110 ili 6210...

aca

pre 8 godina

kupio ja nokiju i sav srecan. Setam sa drustvom, stavio je u dzep...al busan! Odjednom osetim tel mi pada niz nogavicu, ja krecem da ispravim stopalo da ublazim pad ali prekasno..kad sam ga deganzir'o niz ulicu ko Valdez. Raspalo se sve sto je moglo, skupljam ja delove, sklopim, palim..radi. Nokija brale, sasujem 7 piva i odem kuci

Bajic rulez

pre 8 godina

Moj prvi telefon, kupio ga od kolege ne faksu 2001 za 70 tadasnjih maraka.
Cekao za broj ispred Mts-a od 5 ujutro do 10 kada sam dosao na red.

ah te 2000.-te

alex

pre 8 godina

Prvi telefon mi je bio Nokia 3310. Pao mi je sa drugog sprata i razmontirao se skroz, u momentu, cini mi se :-) .Sastavio sam ga i kao da se nista nije desilo. Sjajan telefon za to vreme.

Halle-ON

pre 8 godina

Iz tog vremena meni je nekako izdrzljiviji, i bolji bio Alcatel Easy DB, mogao si bateriju da zamenis sa 3 od 1.5 V koje mogu i danas da se kupe svuda, a sama baterija je trajala prilicno dugo. Bio je tu jos neki Alcatel 302, koji je sasvim fino koristio wap internet, dok je to jos bila misaona imenica za ostale(verovatno vecina ne zna ali Alcatel je jedan od pionira mobilnih mreza i njihove central su se koristile u Srbiji u to vreme). A iz malo kasnijeg vremena, mnogo prakticniji su bili Sony-Ericsson modeli. Nokija je bila brend, nesto kao Iphone i Samsung danas. Ko je birao telefon po funkcijama, mogao je da kupi funkcionalniji SE za mnogo manje para nego Nokia-u. SE telefoni su prakticno neunistivi...

Analitičar

pre 8 godina

Imam obe , 3210 i 3310...!!!
Povremeno dopunim baterije i nekako ih održavam u životu , tek da se podsetim.Inače imam kolekciju od 34 telefona...od 1610 pa do 7230 i 11 Samsung telefona sa sve 800x i Z 240...Svi rade , i poneki put potrošim celu noć da ih malo dopunim i oživim !

Miki

pre 8 godina

ovde poredimo babe i žabe. Motorola 550 je bila najizdrzljiviji telefon. nemojmo zaboraviti ga je njihov zadnji model bio lumina koji je microsoft i kupio. taj telefon nije bio baš uporedljiv sa Samsungom na primer. Znači bio je dobar i najbolji u toj eri telefona. i to je sve, ali da li stvarno žalimo za igrom snake?!

Ponosni vlasnik automobila i bicikla

pre 8 godina

(Mladen, 23. jun 2015 20:20)
Sarkazam je odlika inteligencije, a neprepoznavanje istog odlika... Hteo sam reci da ova dva uredjaja dopunjuju jedan drugi, i da se ne mogu porediti. Kao da kazes auto je bolji od bicikla jer je brzi...

bojan

pre 8 godina

Nije tacno, baterija na 3210 je trajala osrednjih 2-4 dana.
Na 3310 oko 4 dana a na 3510 i 6310 nenormalnih 6-9 dana.
Inače slažem se, 3210 je nesto što je na mene ostavilo najjaci utisak.

Luka_Laban

pre 8 godina

Nokia 3210 je u svoje vreme po meni prava revolucija, jer je bio 1 od prvih modela bez spoljne antene.
Nokia 3310 je bila nadogradjena 3210 i zato je Nokia 3210 legenda, a ne 3310 iako je ovde bio bas popularaniji svojevremeno.
Nokia 3210 je bio moj prvi telefon i imao je dve mane:
1. Nije imao vibraciju!
2. Spadao mi je sorc kada sam ga nosio u dzepu :)
p.s. i da danas imam Nokiu 206, maska plave boje i uredno mi ljudi kazu, koji je to telefon, jako je lep!
Znam da postoje i bolji telefoni, ali sto se mene tice, Nokia zauvek!

dragan

pre 8 godina

ružite Nokia-u sa bilo kojom Kineskom firmom u usponu i dobićete telefon sa dozvolom za ubistvo... 
Ne morate da dajete desetine hiljada za telefone da bi imali nešto dobro... imate i Xiaomi, Meizu, One+, Oppo, Asus, Gionee, Huawei, sve moćne, lepe i pristupačne telefone
(Dejan, 23. jun 2015 22:22)
One plus košta 350 eura, Huawei ascend još vise

Bombon

pre 8 godina

Koliko god voleo Nokiu, suludo je upoređivati tadašnje i sadašnje telefone, pogotovo u pogledu trajanja baterije. Inače sam ponosni vlasnik S6 edge-a i mogu vam reći, posle puno telefona koje sam koristio, da je to najbliže savršenstvu do sad. Jednostavno, telefon radi bez greške, izgleda fantastično i prosto sve što stavim pred njega rešava bez i najmanjeg štuca. Ne pišem ovo nakon 2 dana korišćenja, imam ga sad već treći mesec i nikad nisam bio toliko zadovoljan nekim uređajem. Topla preporuka ukoliko ste u dilemi šta sebi da uzmete. Pozdrav svima!

aleksi

pre 8 godina

Nokia 8210 je bio vrhunac u to vreme. Classic design, telefon koji i sad izgleda lepo. Sećam se pozlacenih verzija za ruse i arape. 3210 je bio ok, Sony Ericsson je imao lepše modele u to vreme, realno.

Bull Terrier

pre 8 godina

@CTO
Sto se tice baterije, ovo sto si napisao je tacno... Kad sam u inostranstvu, i ne koristim ga za internet (ponekad wifi), vec poneki sms i retko kad poziv, traje mi baterija 4 dana bez problema...

novikorisnik

pre 8 godina

a zašto bi neko kupio telefon pa ga tresnuo o zid ili pod...ja mislio telefon služi za telefoniranje, a smartfon i za to između ostalog...pitam se da li bi baterija od nokie držala toliko da je imala sve današnje funkcije i toliko veliki ekran...

Nikola

pre 8 godina

Protivnik sam celodnevnog tipkanja, jer to nije zdravo. Puno ljudi i posao zanemaruje zbog drustvenih mreza preko telefona i online-a 24/7, da ne pricam o rekreaciji, druzenju, spavanju, ishrani... Sve to se podredjuje tipkanju. Ja sam umereni korisnik smart telefona. Pravim 250 min mesecno, 30ak poruka i par Mb interneta. Ja svoj telefon punim svakih 5-6 dana. Kako porediti telefon na koji samo moze da se javi i otkuca poruka, sa telefonom koji ima brdo mogucnosti. Kome je smart telefon lomljiv, moze da nabavi masku. Bice deblji i ne tako fensi kao bez, ali opet tanji od Nokije. Svakako, kome ne trebaju smart opcije, Nokia je i dalje najbolji izbor. Moji roditelji i baba ih i dalje koriste, verovatno dozivotno.

sale

pre 8 godina

Meni je kao klincu Nokia 3310 pala sa 4m na beton, mislio sam gotovo, ode sva ustedjevina. Rastavio se na dosta delova, ali sve sklopio i gle cuda - radi kao svajcarski sat. Doduse stavio sam neku polu-gumenu masku, tako da moguce da je to ublazilo pad donekle..

Marko

pre 8 godina

Uopste ne vidim toliku potrebu za tim da telefon izdrzava udarce o beton ili da traje deset godina.Tehnika toliko napreduje da nema svrhe koristiti uredjaj duze od dve godine.
Sto se tice Nokie,ko sa Microsoft-om tikve sadi o glavu mu se lupaju.Da su na vreme presli na Android i sada bi zarili i palili svetom...

vlasnik sg6

pre 8 godina

Meni je Nokia e52 najvise legla od svih telefona. Mali, tanak, baterija nedelju dana, wifi, 3g, skype, email klijent. Sve sto mi realno treba kad nisam za racunarom. I dan danas patim za njom.

A ja u torbi uvek imam spremnu Nokiu 100, za kad zatreba.

crazyprocessor

pre 8 godina

Ako cemo tako da gledamo panasonic je keva medju telefonima, ali nije medju mobilnim ili da ne pominjem smart eru. Mnogo brendova je vladalo u odredjenim delatnostima svojevremeno, ali proslost ce uvek biti proslost i nista vise sem semtimentalnog secanja.

Dejan

pre 8 godina

Udružite Nokia-u sa bilo kojom Kineskom firmom u usponu i dobićete telefon sa dozvolom za ubistvo...
Ne morate da dajete desetine hiljada za telefone da bi imali nešto dobro... imate i Xiaomi, Meizu, One+, Oppo, Asus, Gionee, Huawei, sve moćne, lepe i pristupačne telefone

DaLanik

pre 8 godina

Imao sam ili 3210 ili 3310 vise se ni nesecam koji je koji i koja je razlika. Stvarno neunistiv telefon. Ali ipak sam vise voleo SONY J5. U ono vreme polifono zvonjenje i samo 85 GRAMA! Plus Jog-dial. Divota. Iako je po svemu bio losiji od 3310, imao je dizajn koji Nokija nkad nije imala.

ja

pre 8 godina

@CTO
A jeste, sad je mobilni uredjaj centar mog zivota, te treba da ga nosim na svilenom jastuku i svu paznju usmerim na njegovo cuvanje, jer ipak sam ja tu za njega, a ne on za mene,..., cek, cek, malo sam se zbunio...

Smuleco

pre 8 godina

Glasam za legendarni Ericsson "ajkulu"... Baterija je imala 1250mAh, i trajala mi je, uz umereno "pričanje", 7-8 dana! Bio je potpuno vodootporan, optočen gumom, i bukvalno je mogao da padne sa 5-6 metar visine, i da mu se ne dogodi ništa!

Surovi

pre 8 godina

Nokije 3210 i 3310 su bili solidni telefoni za to doba,ali su bili daleko od dobrih.Cuvena baterija koju mnogi pominju zaista je trajala i po nekoliko dana,ali samo dok je telefon nov,posto mu je zbog hardverskog dekodiranja riknjavao neki otpornik ili sta vec,tako da je cesto znao da punu bateriju dotera do nule za samo par minuta razgovora.Ovaj problem su imala oba modela.
Sto se tice izdrzljivosti,ona i nije bila toliko losa,sve dok voda ne dodje u pricu,gde su crkavale odmah.Od naprednih funkcija nisu imale nista i prosto mi je neverovatno koliko smo se lozili na njih,a u sustini nisu bili bas nista specijalno.
Tih godina sam i zamrzeo Nokiju,koja je pravila iz generacije u generaciju iste i uzasne telefone,sa kretenskim s40 softverom.Kasnije su ubacili i simbijan koji je bio najveca greska te kompanije,koja ih je i dovela u poziciju u kojoj su danas,da su postali od najveceg proizvodjaca telefona na svetu,obicna sprdnja kada su telefoni u pitanju.

Pele76

pre 8 godina

Moja Nokia 3210 upala u kanal u perionici. Lopatom izvadim telefon i pet kg mulja. Osušim telefon i gle čuda radi. Doduše crklo nešto oko punjenja, ali kod druga napunim bateriju i služim se nekoliko dana

malo JA

pre 8 godina

Ne kazem da su losi,daleko od toga... ali uspeo sam da pokvarim 3210(razbio ekran i pokvario) 3310( Puno, puno zdravlja, ljubavi, zajebancije, uzajamne tolerancije, dobre finansije, sex bez reklamacije i što manje sekiracije u masini) 6280 (dva puta razbio ekran) nokiju valjda 2110 (veca od daljinskog) izgubio ispala mi je iz dzepa :) 5110 poklonio sestri i pokvarila se. Maler sam bio za taj telefon pa to ti je. htc wildfire i lg9 su mi trajali po 2godine i padali preko 100puta. htc deluje cvrsce pa i nekako, lg9 sam mislio svaki put kap padne to je to... ali sta je sve preziveo ne mogu da verujem. zadnji put mi pao sa drugog sprata.

Margarinko

pre 8 godina

Imam iphone 5 vec dve godine. Jednom sam otisao van zemlje na 6 dana i poneo telefon. Nisam koristio 3G net nisam igrao igrice, slusao muziku. Sve sto sam radio je da sam slikao nesto par puta i poslao par sms-ova. Baterija je izdrzala svih 6 dana. To je doduse bilo kada sam kupio tel. Ali hocu da kazem da se ne mogu uporedjuvati ovakva dva telefona..

Vlada komunista

pre 8 godina

Moj telefon je Nokia 6020 kupljen nov 2007 godine. Dan danas radi bez problema, jasan i glasan zvuk, baterija traje 3-5 dana kombinovane upotrebe. Ali dužan sam jednu napomenu baterija je još fabrička , nije menjana.
Nokia mobile sa windowsom 8 je za klasu ispred bilo kog androida. Kad bude izašla nova Nokia koju najavljujete ja planiram da je kupim. Nokia je telefon ostalo su kopije.

Zoran Loznica

pre 8 godina

Ovo pitanje je kao ono "Jel ti zna otac da si gej"? Kako god da odgovoriš, zeznut si. Ko uopšte kaže da je ova kanta najbolji telefon svih vremena? Ako mene pitate, ne znam koji je najbolji ali nikafa ne bih glasao za Nokia.

nex

pre 8 godina

6150,antena ko prst,poklopac baterija,300 grama,meni sa 4 stavke.
Ko ih se seca,zna. Jos je imam i ponesem je iz fazona ponekad. Radi uredno,jedino baterija zbog starosti ne izdrzi dugo,pola dana. Ljudi se oduseve. Inace,drugi tel osim nokije za mene nije telefon.

Joker

pre 8 godina

Prvi mobilni koji sam imao je čuvena 5110. Nakon nje, ćale mi da 3210 koji je on već koristio godinu dana. Ja se oduševim k'o kuče u liftu. Zamislite, on nije imao eksternu antenu!!! Bio sam najveći Baja u školi :) Ali izdrživljost tog telefona je meni i dan danas nejasna. Moj je padao par puta na beton, parket, pločice - samo maskica nastrada. Nekad i ona preživi. Dvaput sam prosuo kafu po njemu, jednom vodu. Izvadim bateriju, stavim ga na sunce, posle pola sata vratim bateriju, upalim... radi! Nosio sam ga skoro dve godine. Prodam ga drugaru jer sam kupio 3310. On ga je nosio još jedno godinu dana, uspeo je autom da ga pregazi i nije mu bilo ništa. I na kraju je pričao sa devojkom, ona ga nešto iznervirala, i on ga iz sve snage tresne o zid kupatila i tek tu je završio karijeru. Zaista fantastičan komad tehnike...

nevski

pre 8 godina

evolucija,bar moja:—)
nokia 2110,oruzani list uz nju
nokia 5110,munja nebeska
SE T68i,nije bio los
Siemens,S35,mislim
SE K800,ili je bio 850,ne secam se vise
Samsung,od gio do S4
1+,one plus,napolju kupljen,telefon bez greske,kakav crni iphone,ovaj radi vse od pola godine,bez laga,bez baga,cudesan telefon za 300 usd,zivela kina
back up phone,MEIZU M1 note,isto Kina,isto odlican 250 usd,preko ali expressa

pajapatak

pre 8 godina

moj nekadašnji telefon Nokia 6310
moj predzadnji telefon Nokia E72
moj trenutni telefon Nokia Lumia 1020

osim ovih, dva telefona drugih brendova koje sam imao a koje vrijedi izdvojiti je Sony Ericsson K800 i Sony Ericsson P990

nikakvi Apple, Samsung i ostalo

dr Pera

pre 8 godina

Zavisi zašta vam treba telefon, ja nosim telefon 3310 i stvarno mi baterija traje od 5 do 7 dana, mogu da pozovem i da me neko pozovi i da eventualno pošaljem poruku. Za mlađe generacije mobilni telefon je sve i svašta samo najmanje telefon. Mora da ima internet, dobru kameru, veliki tač-skrin ekan, mogućnost slušanja muzike itd. Samo mislim da je mnogim uređajima kao što u digitalni foto aparati, ipod-ovi i dr. odzvonilo zbog najnovijih mobilnih telefona.

EU Citizen

pre 8 godina

Kakav crni najbolji, pored Nokijinog Communicatora 9210, Siemensa SL45i ili, mozda godinu dana kasnije, ali u istom periodu, Ericssona p800? :)))) Koristio sam dva poslednja (9210 mi je u ono vreme bila malo preglomazna, iako je umela svašta :) ) , i, premda je 3310 bio solidan telefon niže srednje klase, tu nema poređenja, to su babe i žabe, dve potpuno različite lige, p800 je već radio pola stvari koje rade današnji smartfoni, a SL45i je imao prvu memo-karticu koju sam video u životu i bio prvi mobil sa MP3 plejerom u Evropi, ljudi su se okretali na ulici i buljili kakvo je to malo čudilo onda bilo :)))

Programator_za_mobilne

pre 8 godina

Napravio sam b92 aplikaciju za nokiu 3210 i 3310. Povezivanje na net ide preko dial-up-a. Zainteresovani neka mi se jave u inbox 8-).

Igor

pre 8 godina

Ovom logikom najbolji je telefon kad nije postojao, trosio je 0 energije, zauzimao 0 mesta, tezio 0 grama i kostao 0 dinara, samo sto ga nije bilo i nije imao funkciju. Kao sto u poredjenju sa ovim danasnjim ni ovaj nema ama bas nikakve funkcije.

nemanja

pre 8 godina

3210 nije imao vibraciju ako me secanje ne vara,ili barem nije svaki imao. cak se secam da se po servisima nudila ugradnja te opcije,za ne bas malo para u to vreme. Zato je 3310 bio vrh.

London

pre 8 godina

Naslov je trebao da bude "Nokia 3210, možda najbolji telefon svih vremena" no dobro, to je uređivačka politika... inače, 8210 je po meni bio vrhunski telefon u momentu kada se pojavio, daleko ispred konkurencije po dizajnu i funkcijama (https://www.google.rs/search?q=8210+nokia&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=F6GJVdu6HsilsgGS46G4BQ&ved=0CBwQsAQ&biw=1223&bih=634) Bilo ga je fora imati, nije bio telefon za babe kao 3210.

torcida_trebinje

pre 8 godina

nikad vise nista napravit ne mogu! kao prvo svi smo mi bili Nokia
korisnici, jer je Finski div imao svoj specifican softver, lagan, funkcionalan i svoj. sada mogu 5 puta na uredjaju napisat nokia, al dzaba kad to nije taj Brand, koriste polusoftver windows koji je tragedija? jednostavno prespavali su eru pametnih telefona, i nametnuti se prIje svega najvecem i najkvalitetnijem gigantu Apple, i samsungu kao kopiji istog? ili npr Htc?nokia jednostavno nema mu*a za to vise...

Zuba

pre 8 godina

Moj prvi mobilni telefon dobijen 1999-te. Isti ovakav sa slike. Hteo sam fore radi da ga koristim ali je pokvaren. Mislio sam da je do baterije i u servisu rekose da se ne isplati popravka.

rayhmann

pre 8 godina

Ima gomila ljudi koji uopste ne znaju da je Nokia 3310 samo malo doterana verzija 3210, malo manja i laksa. Kad kazu da je 3310 najbolji telefon ikad, dobijem napad smeha, ne znaju ljudi da je 3310 samo kopija najboljeg svih vremena-3210 :)

''Budala''

pre 8 godina

@grunwalski Moj muž je tražio, našao i kupio dobro očuvan i ispravan 3210. Inače, imamo android i on i ja. Toliko o tome da niko danas ne bi kupio tu ''kantu''. Iako polovna, baterija drži duže nego na ovim novim telefonima!

nokian

pre 8 godina

Nisu realna poredjenja telefona iz tog perioda i ovih danasnjih,iz vise razloga.Jedno je sigurno,tada su se pravili kvalitetniji i izdrzljiviji uredjaji

TIL Zagreb

pre 8 godina

 Baš sam nedavno pričao sa kolegom o tome. Na sony Xperia (sa koje kucam ovo) nemoguće je isključiti update za google aplikacije. Zove me pre neki mesec trudna supruga,, sama kući ja na poslu, i ja ne mogu da se javim jer se google play usluge updateuje i telefon je potpuno zakocen! Ja ne verujem, gledam u telefon i slajdujem i neće i neće i krećem da psujemm
(Alex, 23. jun 2015 19:14)

na Google playu u postavkama,podesi da ti ne radi update aplikacija i nece raditi....to se ne radi na telefonu

vlada logika

pre 8 godina

Nokia 6310i, baterija 8-9 dana, kada niko nema signal ja ima pun, vrh. Zao mi je sto ga nisam sacuvao, u CG polovni idu za 200 €.Posle njega nikad Nokia, izabrali su pogresan put, kao BETA vs VHS.

dunster

pre 8 godina

ovaj telefon ima i još jednu veliku prednost u odnosu na današnje androide...meni je ovakva nokia upala u wc šolju...samo sam pustio vodu i uopšte nisam osećao grižu savesti:)

Preddy Baer

pre 8 godina

kakve gluposti i neistine napisane za iPhone

Evo zadnji koji koristim je iPhone 6Plus, napunim ga u ponedeljak, WiFi i Blutooth ukljuceni, WhatsApp i SMS sevaju svakodnevno i sve izdrzi bar do petka subote!

Come si dice

pre 8 godina

Телефон који је био свима приступачан па самим тим остаје у лепом сећању,позиви,поруке и понека игрица па је и нормално да је батерија трајала по 7дана.Из тог времена бих свакако издвојио нокиу 8210 једног од најлепших мобилних у том периоду са једном једином маном а то је цена,превисока за нас са не баш дебелим новчаником!

Ponosan valsnik laptopa i telefona

pre 8 godina

(srb, 23. jun 2015 18:55) # Link komentara
Ajd posalji email sa laptopa kada si u autobusu ili vozu. Posalji email sa laptopa dok cekas u redu za kafu, rucak, benzin...

CTO

pre 8 godina

Prvo: Baterija je duze trajala jer smo i telefon manje koristili. A manje smo ga koristili jer nije bilo interneta, blututa, mp3 muzike, video sadrzaja, aplikacija, navigacije itd... Kad bi sada nase smartfonove koristili samo za sms i pozive kao tada sto smo, baterija bi trajala 2-3 dana minimum...

Drugo: Sto se tice kvara, pucanje ekrana nije kvar vec nespretnost i necuvanje telefona od strane vlasnika. Imao sam nekoliko smartfona i sada imam i ni jedan mi se nije pokvario...

A to stoji, da su ti telefoni bili odlicni u svoje vreme.

milan1004

pre 8 godina

ipak je 3310 nqjbolji telefon. imao sam ga godinama i prezivljavao je neverovatne stvari, sve ono sto bi ubilo danasnji iphone iz prve

Mirko

pre 8 godina

Da napomenem da je i zvuk bio odličan. Veoma pouzdan telefon u svakom smislu.
Jedini problem sa starim telefonima je nešto jače zračenje, nego ovi novi telefoni, mada i danas zna da zaboli glava kad se duže razgovara. Ipak ranije je to bilo češće.

grunf

pre 8 godina

imao sam 3210, stvarno dobar. ali definitivno najbolji mi je bio 6310i. plavi ekran,podrška za javu,što znači Gmail,ima i wap,plus baterija duže traje od 3210 ;-)

Error404

pre 8 godina

Iphone 4s, koristim koliko sam koristio nokiu 3210 (po neki sms i kratak poziv), baterija traje od 7 do 10 dana. (Ukljucen samo wireless, na koji je uvek povezan, sve ostalo iskljuceno!
Tako da nokia nije nesto posebno odnosno na danas. (I nokia mi tada trajala maks 2 dana (stalno slanje sms i poziva)!!!

Nokia

pre 8 godina

Sa tadasnjom tehnologijom to je bio vrh telefon.
Danasnjim telefonima ne moze primirisati.
Znaci kao da poredimo babe i zabe.
U svakom slucaju odlican signal, kvalitetna plastika, otporan na udarce.
Jos ga cuvam nemam srca da ga bacim. Nije mi jasno kako Nokija nije uspela da se presaltuje na nove tehnologije i izgubi primat na mob trzistu.
Ne znam da li bi mogao raditi na danasnjoj mrezi.

Alex

pre 8 godina

@Grunwalski: Baš sam nedavno pričao sa kolegom o tome. Na sony Xperia (sa koje kucam ovo) nemoguće je isključiti update za google aplikacije. Zove me pre neki mesec trudna supruga,, sama kući ja na poslu, i ja ne mogu da se javim jer se google play usluge updateuje i telefon je potpuno zakocen! Ja ne verujem, gledam u telefon i slajdujem i neće i neće i krećem da psujemmm... Posle pričam kolegi, ma prodacu ovu krntiju i kupujem TELEFON, Nokiu 3310, da imam TELEFON da razgovaram kad mi treba.

Grunwalski

pre 8 godina

Alex pa brate kupi nesto bolje ako ti ta xpiria koci kasljuca itd.Srb - meni laptop sluzi za skidanje filnova najvise.Imam note 4 sve obavljam sa njim pa tako i mailove saljem i primam bez problema.Ja licno uvek imam najbolji mob a ostala cuda tehnike mogu da sacekaju.Jer da se ne lazemo imas sve dostupno u tom malom aparatu koji je jako praktican zbog svojih malih gabarita.Nit mi treba tablet nit lap top.Kao sto rekoh samo za skidanje filmova mada to mogu i sa note 4 opusteno.

Grunwalski

pre 8 godina

Za to vreme da..Ko bi danas menjao android za ovu kantu..Ajde svi koji dislajkuju neka kupe nokiu i prodaju android.Dosadno izuzetno za danasnje vreme.Nekada ok...

3фке

pre 8 godina

Једна исправка.Иако сам први телефон имао Нокиу 3210,најбољи и непревазиђен телефон свиx времена је 3310.

Korisnik obicni

pre 8 godina

Imam negde jedan ovakav primerak,ali je model,mislim 3230.
Nisam imao snage da je prodam,nekako mi je bilo zao.
Vereovatno mi treba samo nova baterija da je `ozivim`,posto je nisam punio godinama
Nokia i ja smo se druzili od modela 5110 do 6030,poslednji model koji sam kupio 2006 i koristio do 2008.
Interesantno je da ovaj poslednji i dalje koristi moja keva,jer je malih dimenzija i originalna baterija jos uvek drzi celu nedelju.
Nije ona neki veliki korisnik,ponekad nekog nazove ili se javi na poziv,ali je neverovatno da posle DEVET godina baterija radi odlicno!
Odlicni su to bili telefoni u svoje vreme,necu reci najbolji,jer su ukusi razliciti,ali znam da za tih 9-10 godina,koliko sam ih koristio, nikad nisam posetio ni jedan servis,nikada mi se ni jedan model nije pokvario,jednostavno su bili neunistivi!
Zivela Nokia!

aca

pre 8 godina

Da ste rekli 3310, pa da vam verujem.
3210 nije bio dobar telefon. Ne kažem da nije valjao, ali to je bio prvi Nokijin telefon sa antenom unutar kućišta telefona i kao takav imao je nešto slabiji signal od prethodnih modela. Kod modela 3310 tog problema više nema. Takođe, baterija od 2.4V se nije dobro pokazala, pa se Nokia brže-bolje kod modela 3310 vratila na standardnih 3.6V.
Da ne nabrajam dalje, ali ... to da je Nokia 3210 najbolji telefon svih vremena ne stoji. Bilo je mnogo boljih, a i prodavanijih telefona od tog modela.

Srcko

pre 8 godina

Nikako ne mozete porediti ovak telefon s danasnjim, to je telefon drugog vremena, ta nokija ne bi mogla ni da se upali sa ovakvim funkcijama, velicinom ekrana, to je bio telefon i sluzio je za tu funkciju, a danas je telefon mnogo vise, poslednja svrha mu je telefona, i sa sadasnjom tehnologijom je ne moguce napraviti bateriju tolikog kapaciteta tako malih dimenzija, ili kada neko poredi brzinu danasnjih sa starom nokijom, kakve ona to podatke ima da procesuira, njen ceo softver zauzima manje od jedne pesme, a ekran ima piksela kao i mm 2 danasnjih telefona... Hvala

srb

pre 8 godina

@grunwalski kad vidim da ljudi koriste u poslovne svrhe tel koji jedva izdrazi dan sa bat dodje mi muka, bio to android ili iphone...imas laptop za mailove a za pozive se koristi nesto sto ima dobar signal, izdrzljivo je i zaboravis kada si ga punio...ja jos uvek za posao koristim siemens c45, doduse i smartphone kao privatni

Mirella

pre 8 godina

Nije NOKIA 3210 najbolja vec NOKIA 3310 koja je ne unistiva i koja mi i dan danas radi i baterija puna od kad sam prestala da ga koristim,a to je minimu 5 godina 😃

3фке

pre 8 godina

Једна исправка.Иако сам први телефон имао Нокиу 3210,најбољи и непревазиђен телефон свиx времена је 3310.

CTO

pre 8 godina

Prvo: Baterija je duze trajala jer smo i telefon manje koristili. A manje smo ga koristili jer nije bilo interneta, blututa, mp3 muzike, video sadrzaja, aplikacija, navigacije itd... Kad bi sada nase smartfonove koristili samo za sms i pozive kao tada sto smo, baterija bi trajala 2-3 dana minimum...

Drugo: Sto se tice kvara, pucanje ekrana nije kvar vec nespretnost i necuvanje telefona od strane vlasnika. Imao sam nekoliko smartfona i sada imam i ni jedan mi se nije pokvario...

A to stoji, da su ti telefoni bili odlicni u svoje vreme.

Grunwalski

pre 8 godina

Za to vreme da..Ko bi danas menjao android za ovu kantu..Ajde svi koji dislajkuju neka kupe nokiu i prodaju android.Dosadno izuzetno za danasnje vreme.Nekada ok...

Mirella

pre 8 godina

Nije NOKIA 3210 najbolja vec NOKIA 3310 koja je ne unistiva i koja mi i dan danas radi i baterija puna od kad sam prestala da ga koristim,a to je minimu 5 godina 😃

Srcko

pre 8 godina

Nikako ne mozete porediti ovak telefon s danasnjim, to je telefon drugog vremena, ta nokija ne bi mogla ni da se upali sa ovakvim funkcijama, velicinom ekrana, to je bio telefon i sluzio je za tu funkciju, a danas je telefon mnogo vise, poslednja svrha mu je telefona, i sa sadasnjom tehnologijom je ne moguce napraviti bateriju tolikog kapaciteta tako malih dimenzija, ili kada neko poredi brzinu danasnjih sa starom nokijom, kakve ona to podatke ima da procesuira, njen ceo softver zauzima manje od jedne pesme, a ekran ima piksela kao i mm 2 danasnjih telefona... Hvala

aca

pre 8 godina

Da ste rekli 3310, pa da vam verujem.
3210 nije bio dobar telefon. Ne kažem da nije valjao, ali to je bio prvi Nokijin telefon sa antenom unutar kućišta telefona i kao takav imao je nešto slabiji signal od prethodnih modela. Kod modela 3310 tog problema više nema. Takođe, baterija od 2.4V se nije dobro pokazala, pa se Nokia brže-bolje kod modela 3310 vratila na standardnih 3.6V.
Da ne nabrajam dalje, ali ... to da je Nokia 3210 najbolji telefon svih vremena ne stoji. Bilo je mnogo boljih, a i prodavanijih telefona od tog modela.

Alex

pre 8 godina

@Grunwalski: Baš sam nedavno pričao sa kolegom o tome. Na sony Xperia (sa koje kucam ovo) nemoguće je isključiti update za google aplikacije. Zove me pre neki mesec trudna supruga,, sama kući ja na poslu, i ja ne mogu da se javim jer se google play usluge updateuje i telefon je potpuno zakocen! Ja ne verujem, gledam u telefon i slajdujem i neće i neće i krećem da psujemmm... Posle pričam kolegi, ma prodacu ovu krntiju i kupujem TELEFON, Nokiu 3310, da imam TELEFON da razgovaram kad mi treba.

dunster

pre 8 godina

ovaj telefon ima i još jednu veliku prednost u odnosu na današnje androide...meni je ovakva nokia upala u wc šolju...samo sam pustio vodu i uopšte nisam osećao grižu savesti:)

Korisnik obicni

pre 8 godina

Imam negde jedan ovakav primerak,ali je model,mislim 3230.
Nisam imao snage da je prodam,nekako mi je bilo zao.
Vereovatno mi treba samo nova baterija da je `ozivim`,posto je nisam punio godinama
Nokia i ja smo se druzili od modela 5110 do 6030,poslednji model koji sam kupio 2006 i koristio do 2008.
Interesantno je da ovaj poslednji i dalje koristi moja keva,jer je malih dimenzija i originalna baterija jos uvek drzi celu nedelju.
Nije ona neki veliki korisnik,ponekad nekog nazove ili se javi na poziv,ali je neverovatno da posle DEVET godina baterija radi odlicno!
Odlicni su to bili telefoni u svoje vreme,necu reci najbolji,jer su ukusi razliciti,ali znam da za tih 9-10 godina,koliko sam ih koristio, nikad nisam posetio ni jedan servis,nikada mi se ni jedan model nije pokvario,jednostavno su bili neunistivi!
Zivela Nokia!

milan1004

pre 8 godina

ipak je 3310 nqjbolji telefon. imao sam ga godinama i prezivljavao je neverovatne stvari, sve ono sto bi ubilo danasnji iphone iz prve

Pele76

pre 8 godina

Moja Nokia 3210 upala u kanal u perionici. Lopatom izvadim telefon i pet kg mulja. Osušim telefon i gle čuda radi. Doduše crklo nešto oko punjenja, ali kod druga napunim bateriju i služim se nekoliko dana

Ponosan valsnik laptopa i telefona

pre 8 godina

(srb, 23. jun 2015 18:55) # Link komentara
Ajd posalji email sa laptopa kada si u autobusu ili vozu. Posalji email sa laptopa dok cekas u redu za kafu, rucak, benzin...

TIL Zagreb

pre 8 godina

 Baš sam nedavno pričao sa kolegom o tome. Na sony Xperia (sa koje kucam ovo) nemoguće je isključiti update za google aplikacije. Zove me pre neki mesec trudna supruga,, sama kući ja na poslu, i ja ne mogu da se javim jer se google play usluge updateuje i telefon je potpuno zakocen! Ja ne verujem, gledam u telefon i slajdujem i neće i neće i krećem da psujemm
(Alex, 23. jun 2015 19:14)

na Google playu u postavkama,podesi da ti ne radi update aplikacija i nece raditi....to se ne radi na telefonu

pajapatak

pre 8 godina

moj nekadašnji telefon Nokia 6310
moj predzadnji telefon Nokia E72
moj trenutni telefon Nokia Lumia 1020

osim ovih, dva telefona drugih brendova koje sam imao a koje vrijedi izdvojiti je Sony Ericsson K800 i Sony Ericsson P990

nikakvi Apple, Samsung i ostalo

Joker

pre 8 godina

Prvi mobilni koji sam imao je čuvena 5110. Nakon nje, ćale mi da 3210 koji je on već koristio godinu dana. Ja se oduševim k'o kuče u liftu. Zamislite, on nije imao eksternu antenu!!! Bio sam najveći Baja u školi :) Ali izdrživljost tog telefona je meni i dan danas nejasna. Moj je padao par puta na beton, parket, pločice - samo maskica nastrada. Nekad i ona preživi. Dvaput sam prosuo kafu po njemu, jednom vodu. Izvadim bateriju, stavim ga na sunce, posle pola sata vratim bateriju, upalim... radi! Nosio sam ga skoro dve godine. Prodam ga drugaru jer sam kupio 3310. On ga je nosio još jedno godinu dana, uspeo je autom da ga pregazi i nije mu bilo ništa. I na kraju je pričao sa devojkom, ona ga nešto iznervirala, i on ga iz sve snage tresne o zid kupatila i tek tu je završio karijeru. Zaista fantastičan komad tehnike...

ja

pre 8 godina

@CTO
A jeste, sad je mobilni uredjaj centar mog zivota, te treba da ga nosim na svilenom jastuku i svu paznju usmerim na njegovo cuvanje, jer ipak sam ja tu za njega, a ne on za mene,..., cek, cek, malo sam se zbunio...

Margarinko

pre 8 godina

Imam iphone 5 vec dve godine. Jednom sam otisao van zemlje na 6 dana i poneo telefon. Nisam koristio 3G net nisam igrao igrice, slusao muziku. Sve sto sam radio je da sam slikao nesto par puta i poslao par sms-ova. Baterija je izdrzala svih 6 dana. To je doduse bilo kada sam kupio tel. Ali hocu da kazem da se ne mogu uporedjuvati ovakva dva telefona..

Mirko

pre 8 godina

Da napomenem da je i zvuk bio odličan. Veoma pouzdan telefon u svakom smislu.
Jedini problem sa starim telefonima je nešto jače zračenje, nego ovi novi telefoni, mada i danas zna da zaboli glava kad se duže razgovara. Ipak ranije je to bilo češće.

''Budala''

pre 8 godina

@grunwalski Moj muž je tražio, našao i kupio dobro očuvan i ispravan 3210. Inače, imamo android i on i ja. Toliko o tome da niko danas ne bi kupio tu ''kantu''. Iako polovna, baterija drži duže nego na ovim novim telefonima!

Surovi

pre 8 godina

Nokije 3210 i 3310 su bili solidni telefoni za to doba,ali su bili daleko od dobrih.Cuvena baterija koju mnogi pominju zaista je trajala i po nekoliko dana,ali samo dok je telefon nov,posto mu je zbog hardverskog dekodiranja riknjavao neki otpornik ili sta vec,tako da je cesto znao da punu bateriju dotera do nule za samo par minuta razgovora.Ovaj problem su imala oba modela.
Sto se tice izdrzljivosti,ona i nije bila toliko losa,sve dok voda ne dodje u pricu,gde su crkavale odmah.Od naprednih funkcija nisu imale nista i prosto mi je neverovatno koliko smo se lozili na njih,a u sustini nisu bili bas nista specijalno.
Tih godina sam i zamrzeo Nokiju,koja je pravila iz generacije u generaciju iste i uzasne telefone,sa kretenskim s40 softverom.Kasnije su ubacili i simbijan koji je bio najveca greska te kompanije,koja ih je i dovela u poziciju u kojoj su danas,da su postali od najveceg proizvodjaca telefona na svetu,obicna sprdnja kada su telefoni u pitanju.

Programator_za_mobilne

pre 8 godina

Napravio sam b92 aplikaciju za nokiu 3210 i 3310. Povezivanje na net ide preko dial-up-a. Zainteresovani neka mi se jave u inbox 8-).

DaLanik

pre 8 godina

Imao sam ili 3210 ili 3310 vise se ni nesecam koji je koji i koja je razlika. Stvarno neunistiv telefon. Ali ipak sam vise voleo SONY J5. U ono vreme polifono zvonjenje i samo 85 GRAMA! Plus Jog-dial. Divota. Iako je po svemu bio losiji od 3310, imao je dizajn koji Nokija nkad nije imala.

nokian

pre 8 godina

Nisu realna poredjenja telefona iz tog perioda i ovih danasnjih,iz vise razloga.Jedno je sigurno,tada su se pravili kvalitetniji i izdrzljiviji uredjaji

Dejan

pre 8 godina

Udružite Nokia-u sa bilo kojom Kineskom firmom u usponu i dobićete telefon sa dozvolom za ubistvo...
Ne morate da dajete desetine hiljada za telefone da bi imali nešto dobro... imate i Xiaomi, Meizu, One+, Oppo, Asus, Gionee, Huawei, sve moćne, lepe i pristupačne telefone

Antonio

pre 8 godina

Da li bi ta baterija trajala da si tada imao kameru, mp3, fb, skype, twitter itd. ? Ali svakako to su bili kvalitetno radjeni telefoni.

crazyprocessor

pre 8 godina

Ako cemo tako da gledamo panasonic je keva medju telefonima, ali nije medju mobilnim ili da ne pominjem smart eru. Mnogo brendova je vladalo u odredjenim delatnostima svojevremeno, ali proslost ce uvek biti proslost i nista vise sem semtimentalnog secanja.

Šabački Bazen

pre 8 godina

2001 godine kupim novu 3310 i koristio sam je 2 godine,posle kupim nesto drugo i dam ga kevi koja ga i dan danas koristi,samo je baterija promenjena,fon sa oko 500 sati razgovora i milion poruka besprekorno radi... a moj galaxy s3 2 puta za16 meseci isao u servis...

srb

pre 8 godina

@grunwalski kad vidim da ljudi koriste u poslovne svrhe tel koji jedva izdrazi dan sa bat dodje mi muka, bio to android ili iphone...imas laptop za mailove a za pozive se koristi nesto sto ima dobar signal, izdrzljivo je i zaboravis kada si ga punio...ja jos uvek za posao koristim siemens c45, doduse i smartphone kao privatni

cika djura

pre 8 godina

mom caletu je N3210 ispala iz dzepa i upala u jezero dok smo bili na pecanju. Kd smo je izronili samo smo je rastavili i ostavili delove da s eosuce na suncu - i sve je opet radilo bez greske!!!! N3210 Rulez!

да да

pre 8 godina

То је био мобилни телефон, а ово сада су машине за отимање пара и праћење свих наших активност на потпуно добровољној бази ! Ојхааа !!! Уживајмо у врлом новом свету паметних телефона !!!

Igor

pre 8 godina

Ovom logikom najbolji je telefon kad nije postojao, trosio je 0 energije, zauzimao 0 mesta, tezio 0 grama i kostao 0 dinara, samo sto ga nije bilo i nije imao funkciju. Kao sto u poredjenju sa ovim danasnjim ni ovaj nema ama bas nikakve funkcije.

Vlada komunista

pre 8 godina

Moj telefon je Nokia 6020 kupljen nov 2007 godine. Dan danas radi bez problema, jasan i glasan zvuk, baterija traje 3-5 dana kombinovane upotrebe. Ali dužan sam jednu napomenu baterija je još fabrička , nije menjana.
Nokia mobile sa windowsom 8 je za klasu ispred bilo kog androida. Kad bude izašla nova Nokia koju najavljujete ja planiram da je kupim. Nokia je telefon ostalo su kopije.

EU Citizen

pre 8 godina

Kakav crni najbolji, pored Nokijinog Communicatora 9210, Siemensa SL45i ili, mozda godinu dana kasnije, ali u istom periodu, Ericssona p800? :)))) Koristio sam dva poslednja (9210 mi je u ono vreme bila malo preglomazna, iako je umela svašta :) ) , i, premda je 3310 bio solidan telefon niže srednje klase, tu nema poređenja, to su babe i žabe, dve potpuno različite lige, p800 je već radio pola stvari koje rade današnji smartfoni, a SL45i je imao prvu memo-karticu koju sam video u životu i bio prvi mobil sa MP3 plejerom u Evropi, ljudi su se okretali na ulici i buljili kakvo je to malo čudilo onda bilo :)))

aca

pre 8 godina

kupio ja nokiju i sav srecan. Setam sa drustvom, stavio je u dzep...al busan! Odjednom osetim tel mi pada niz nogavicu, ja krecem da ispravim stopalo da ublazim pad ali prekasno..kad sam ga deganzir'o niz ulicu ko Valdez. Raspalo se sve sto je moglo, skupljam ja delove, sklopim, palim..radi. Nokija brale, sasujem 7 piva i odem kuci

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

To je kao da poredis fićka sa bolidom ferarija!
Pa stavi bateriju tipa i karakteristika koju ima S6 na 3210 pa ces da vidis koliko ce tek tada da traje!

dr Pera

pre 8 godina

Zavisi zašta vam treba telefon, ja nosim telefon 3310 i stvarno mi baterija traje od 5 do 7 dana, mogu da pozovem i da me neko pozovi i da eventualno pošaljem poruku. Za mlađe generacije mobilni telefon je sve i svašta samo najmanje telefon. Mora da ima internet, dobru kameru, veliki tač-skrin ekan, mogućnost slušanja muzike itd. Samo mislim da je mnogim uređajima kao što u digitalni foto aparati, ipod-ovi i dr. odzvonilo zbog najnovijih mobilnih telefona.

nemanja

pre 8 godina

3210 nije imao vibraciju ako me secanje ne vara,ili barem nije svaki imao. cak se secam da se po servisima nudila ugradnja te opcije,za ne bas malo para u to vreme. Zato je 3310 bio vrh.

Galaxy S4 Active

pre 8 godina

Poređenje starih telefona 3210, 3310 sa Galaxy S6, G4,One M9. Je isto kao kad bi uporedili Zastavu Florida ili Skalu 128 sa Bentley Continental GT Speed

najed

pre 8 godina

Kada me je devojka iznervirala pre jedno 10ak godina, uzmem nokiu 3310 i zveknem je sve snage o beton u ulazu, a onda se pokajem u fazonu koj' sam ja debil, sada nemam telefon. Pokupim ja lepo zadnji poklopac i bateriju, stavim na telefon i radio je od tada ko da se nista nije desilo. Naravno, ne moze se porediti tako jednostavan telefon sa danasnjim telefonima koji menjaju kompjutere. Nije realno..

rayhmann

pre 8 godina

Ima gomila ljudi koji uopste ne znaju da je Nokia 3310 samo malo doterana verzija 3210, malo manja i laksa. Kad kazu da je 3310 najbolji telefon ikad, dobijem napad smeha, ne znaju ljudi da je 3310 samo kopija najboljeg svih vremena-3210 :)

doki

pre 8 godina

Od 2000. do 2006 sam držao prodavnicu mobilnih telefona i isprobao sve modele,prodavao i popravljao ih.Nokia 3210 nije uopšte bila tako dobra.padovi su često bili fatalni za nju,a polivanje vodom ili slično isto tako.sve to zbog dosta loše ploče.kod svih modela je bilo mana i vrlina.mene je impresionirao simens serija 45,naročito model me 45,ali nikada nisam koristio telefon bolji od sharpa,model gh25.
jednostavno neuništiv,savrsen interfejs,ekran za ono vreme vodeći, kamera sa odličnom optikom i sa 0,3 Mp što je u ono vreme bilo vrh ,radila je fotografije bolje od svih modela do pojave nokie N serije i eriksona K 750

neky92

pre 8 godina

ne moze se nikako pricati da je nokia 3210 najbolji telefon svih vremena, kao prvo 3310 je bio bolji, a kao drugo naravno da je imao ista od ovih funkcija, ne bi mu baterija drzala ni 3 sata, secam se kada sam na 5800 ispraznio bateriju uz 2 sata wifi surfovanja, tadasnje baterije ne mogu da se porede sa danasnjim kad bi opterecenje bilo isto, ne bi izdrzali ni 10 minuta, setite se da ste onda samo telefonirali i slali sms, a danas gledamo u mobilne po ceo dan eno moj tata ima neki alcatel sa androidom, pa mu baterija danima drzi, proverava samo mail, i javlja se na telefon, zamislite bez wifi jos koliko bi drzala....
naravno danasnji vrhunski telefoni nisu ni blizu vrha liste najboljih telefona ikad, pre svega zbog cene, jedan od najboljih (modernih) telefona je nexus 4 jer je dao jako mnogo za relativno malo para, teske su to diskusije, ali siguran sam da bi neki symbian tel bio najbolji svih vremena kad bi se sve analiziralo...
znam da ovo niko nece citati, ali morao sam da ispisem jer me mnogo nerviraju ovakvi clanci, kad su vam stari telefoni toliko dobri, uzmite da ih koristite sada, i uzivajte, a nemojte drugima da solite pamet.
Hvala lepo, i svaka cast ako je neko sve procitao!

nevski

pre 8 godina

evolucija,bar moja:—)
nokia 2110,oruzani list uz nju
nokia 5110,munja nebeska
SE T68i,nije bio los
Siemens,S35,mislim
SE K800,ili je bio 850,ne secam se vise
Samsung,od gio do S4
1+,one plus,napolju kupljen,telefon bez greske,kakav crni iphone,ovaj radi vse od pola godine,bez laga,bez baga,cudesan telefon za 300 usd,zivela kina
back up phone,MEIZU M1 note,isto Kina,isto odlican 250 usd,preko ali expressa

grunf

pre 8 godina

imao sam 3210, stvarno dobar. ali definitivno najbolji mi je bio 6310i. plavi ekran,podrška za javu,što znači Gmail,ima i wap,plus baterija duže traje od 3210 ;-)

torcida_trebinje

pre 8 godina

nikad vise nista napravit ne mogu! kao prvo svi smo mi bili Nokia
korisnici, jer je Finski div imao svoj specifican softver, lagan, funkcionalan i svoj. sada mogu 5 puta na uredjaju napisat nokia, al dzaba kad to nije taj Brand, koriste polusoftver windows koji je tragedija? jednostavno prespavali su eru pametnih telefona, i nametnuti se prIje svega najvecem i najkvalitetnijem gigantu Apple, i samsungu kao kopiji istog? ili npr Htc?nokia jednostavno nema mu*a za to vise...

nex

pre 8 godina

6150,antena ko prst,poklopac baterija,300 grama,meni sa 4 stavke.
Ko ih se seca,zna. Jos je imam i ponesem je iz fazona ponekad. Radi uredno,jedino baterija zbog starosti ne izdrzi dugo,pola dana. Ljudi se oduseve. Inace,drugi tel osim nokije za mene nije telefon.

Rhyzm

pre 8 godina

Zato sto nema facebook "aplikaciju", skype, viber, i ostale "pametne dodatke" bez kojih prosto ne mozemo, a zbog kojih smo non stop dostupni svima i u svakom trenutku.

Nokia

pre 8 godina

Sa tadasnjom tehnologijom to je bio vrh telefon.
Danasnjim telefonima ne moze primirisati.
Znaci kao da poredimo babe i zabe.
U svakom slucaju odlican signal, kvalitetna plastika, otporan na udarce.
Jos ga cuvam nemam srca da ga bacim. Nije mi jasno kako Nokija nije uspela da se presaltuje na nove tehnologije i izgubi primat na mob trzistu.
Ne znam da li bi mogao raditi na danasnjoj mrezi.

zinida

pre 8 godina

keramicka antena skrivena ispod maske je lako pucala,ako bi vam tel ispao u velikom broju slucaja bi pukla a popravka je bila kao nov tel.secam se da se mnogo ljudi opredelilo za drugi model upravo zbog te keramicke antene.5210 to je tel,ili erikson t20 kakvi nedelju,dve nedelje drzao bat ali su to primitivni tel.za ove danas.

Come si dice

pre 8 godina

Телефон који је био свима приступачан па самим тим остаје у лепом сећању,позиви,поруке и понека игрица па је и нормално да је батерија трајала по 7дана.Из тог времена бих свакако издвојио нокиу 8210 једног од најлепших мобилних у том периоду са једном једином маном а то је цена,превисока за нас са не баш дебелим новчаником!

Branislav

pre 8 godina

Na mom LG baterija traje i 7 dana. Izbrisao sam Facebook, Messenger i gomilu drugih nepotrebnih s... . Idem na net, ne nesto mnogo, ali idem. Uglavnom kad nesto cekam i tako to...
Jedan od mojih prvih telefona je bio Siemens MT 50. Bio je sjajan. Plavo svetlo ekrana je bilo glavni fazon.

takoje

pre 8 godina

meni je 2002. godine u zimu ispao 3310.padao je sneg i vrlo brzo ga prekrio.zvao sam ga 7 dana i niko se nije javljao(znači baterija 7 dana opušteno radila).8 dan kad je prošao sneg sam ga našao,radi ko sat,napravio ležište od vibriranja.isti telefon u leto je pregazio gsp.dan danas mi u džepu.
da zaključim: telefone sa tastaturom a ko hoće tačskrin tablet.pozdrav kupohiličarima

Halle-ON

pre 8 godina

Iz tog vremena meni je nekako izdrzljiviji, i bolji bio Alcatel Easy DB, mogao si bateriju da zamenis sa 3 od 1.5 V koje mogu i danas da se kupe svuda, a sama baterija je trajala prilicno dugo. Bio je tu jos neki Alcatel 302, koji je sasvim fino koristio wap internet, dok je to jos bila misaona imenica za ostale(verovatno vecina ne zna ali Alcatel je jedan od pionira mobilnih mreza i njihove central su se koristile u Srbiji u to vreme). A iz malo kasnijeg vremena, mnogo prakticniji su bili Sony-Ericsson modeli. Nokija je bila brend, nesto kao Iphone i Samsung danas. Ko je birao telefon po funkcijama, mogao je da kupi funkcionalniji SE za mnogo manje para nego Nokia-u. SE telefoni su prakticno neunistivi...

Goran

pre 8 godina

To je najbolji telefon ikada napravljen. Baterija u inostranstvu je trajala i do 15 dana (u zavisnosti od jacine GSM signala). Imala je sve danasnje moderne stvari, tada, kada se pojavila.
Pouzdana i brza. Jednostavno SAVRSEN TELEFON. Ostali, u odnosu na nju, nisu znali gde da se smeste.

dzoni

pre 8 godina

Nokia 6630 symbian.. Par puta kad bi me nesto iznerviralo zvaknuo bi je svom snagom o zid.. Pokupis bateriju sa poda , stavis drugu masku (imao sam nekoliko) i kao nov.
Skoro sve firme koje su pravile tehniku koja traje su propale.. To je zakon kapitalizma.

malo JA

pre 8 godina

Ne kazem da su losi,daleko od toga... ali uspeo sam da pokvarim 3210(razbio ekran i pokvario) 3310( Puno, puno zdravlja, ljubavi, zajebancije, uzajamne tolerancije, dobre finansije, sex bez reklamacije i što manje sekiracije u masini) 6280 (dva puta razbio ekran) nokiju valjda 2110 (veca od daljinskog) izgubio ispala mi je iz dzepa :) 5110 poklonio sestri i pokvarila se. Maler sam bio za taj telefon pa to ti je. htc wildfire i lg9 su mi trajali po 2godine i padali preko 100puta. htc deluje cvrsce pa i nekako, lg9 sam mislio svaki put kap padne to je to... ali sta je sve preziveo ne mogu da verujem. zadnji put mi pao sa drugog sprata.

vlada logika

pre 8 godina

Nokia 6310i, baterija 8-9 dana, kada niko nema signal ja ima pun, vrh. Zao mi je sto ga nisam sacuvao, u CG polovni idu za 200 €.Posle njega nikad Nokia, izabrali su pogresan put, kao BETA vs VHS.

tel

pre 8 godina

ja na poslu imam kao sluzbeni all4wiev android i baterija traje 13 dana , android je all4you model. ko ne vjeruje printscreen radim. pozivi su 10-15 dnevno 7 dana u sedmici... eto...

alex

pre 8 godina

Prvi telefon mi je bio Nokia 3310. Pao mi je sa drugog sprata i razmontirao se skroz, u momentu, cini mi se :-) .Sastavio sam ga i kao da se nista nije desilo. Sjajan telefon za to vreme.

mare

pre 8 godina

zaboravili ste da napomenete preosetljiv prijemnik signala, hvatala je crtice iz hitlerovih bunkera! :D danasnjim telefonima je integrisana antena zagusena svakakvim materijalima i zbudzena pa ne hvata signal u malo zabacenijim predelima ili sobama u novijim zgradama.

London

pre 8 godina

Naslov je trebao da bude "Nokia 3210, možda najbolji telefon svih vremena" no dobro, to je uređivačka politika... inače, 8210 je po meni bio vrhunski telefon u momentu kada se pojavio, daleko ispred konkurencije po dizajnu i funkcijama (https://www.google.rs/search?q=8210+nokia&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=F6GJVdu6HsilsgGS46G4BQ&ved=0CBwQsAQ&biw=1223&bih=634) Bilo ga je fora imati, nije bio telefon za babe kao 3210.

Laki

pre 8 godina

3210 je najgori telefon koji sam ikada imao, a radio sam sa mobilnima. Hibrid je crkavao nakon par meseci kod makar 50% telefona. Loš prijem, nestabilan signal... Brrrrrrrrrrrr

Gde baš njega nađoše...

Ako se već traži zaista dobar Nokia telefon, to je 5110 ili 6210...

kameni

pre 8 godina

Mi nekada "vrhunski" serviseri namlatili pare popravljajuci te kante. bili su jedni of losijih nokija. prijem, punjenje a I baterija nije mogla sedam Dana gluposti. sve u svemu hvala nokiji sto Sam lepo ziveo of 2000 do 2006. cheers

Dream

pre 8 godina

Secam se jedan put ja u radionici, radim nesto, i zagubio mi se cekic. Ne mogu da ga nadjem nema sanse...izvadim iz dzepa nokiu 3210 i pozakucavam one eksere...samo dunem u telefon i vratim ga u dzep

Marko

pre 8 godina

Nokia da je na vreme prešla na windows ne bi doživela slom, ma šta pričali Nokia ima najkvalitetnije telefone,od baterije, kamere, kvalitet izrade, bukvalno sve.

Grunwalski

pre 8 godina

Alex pa brate kupi nesto bolje ako ti ta xpiria koci kasljuca itd.Srb - meni laptop sluzi za skidanje filnova najvise.Imam note 4 sve obavljam sa njim pa tako i mailove saljem i primam bez problema.Ja licno uvek imam najbolji mob a ostala cuda tehnike mogu da sacekaju.Jer da se ne lazemo imas sve dostupno u tom malom aparatu koji je jako praktican zbog svojih malih gabarita.Nit mi treba tablet nit lap top.Kao sto rekoh samo za skidanje filmova mada to mogu i sa note 4 opusteno.

Bajic rulez

pre 8 godina

Moj prvi telefon, kupio ga od kolege ne faksu 2001 za 70 tadasnjih maraka.
Cekao za broj ispred Mts-a od 5 ujutro do 10 kada sam dosao na red.

ah te 2000.-te

Bob

pre 8 godina

@Rock
Daleko su ti tvoji telefoni od bilo kog laptopa a o PC .....ihhh. Obična glupost i mamipara. Nestaće kao što su netbukovi i kao što već nestaju tableti.

Smuleco

pre 8 godina

Glasam za legendarni Ericsson "ajkulu"... Baterija je imala 1250mAh, i trajala mi je, uz umereno "pričanje", 7-8 dana! Bio je potpuno vodootporan, optočen gumom, i bukvalno je mogao da padne sa 5-6 metar visine, i da mu se ne dogodi ništa!

Zoran Loznica

pre 8 godina

Ovo pitanje je kao ono "Jel ti zna otac da si gej"? Kako god da odgovoriš, zeznut si. Ko uopšte kaže da je ova kanta najbolji telefon svih vremena? Ako mene pitate, ne znam koji je najbolji ali nikafa ne bih glasao za Nokia.

Nikola

pre 8 godina

Protivnik sam celodnevnog tipkanja, jer to nije zdravo. Puno ljudi i posao zanemaruje zbog drustvenih mreza preko telefona i online-a 24/7, da ne pricam o rekreaciji, druzenju, spavanju, ishrani... Sve to se podredjuje tipkanju. Ja sam umereni korisnik smart telefona. Pravim 250 min mesecno, 30ak poruka i par Mb interneta. Ja svoj telefon punim svakih 5-6 dana. Kako porediti telefon na koji samo moze da se javi i otkuca poruka, sa telefonom koji ima brdo mogucnosti. Kome je smart telefon lomljiv, moze da nabavi masku. Bice deblji i ne tako fensi kao bez, ali opet tanji od Nokije. Svakako, kome ne trebaju smart opcije, Nokia je i dalje najbolji izbor. Moji roditelji i baba ih i dalje koriste, verovatno dozivotno.

bojan

pre 8 godina

Nije tacno, baterija na 3210 je trajala osrednjih 2-4 dana.
Na 3310 oko 4 dana a na 3510 i 6310 nenormalnih 6-9 dana.
Inače slažem se, 3210 je nesto što je na mene ostavilo najjaci utisak.

Marko

pre 8 godina

Uopste ne vidim toliku potrebu za tim da telefon izdrzava udarce o beton ili da traje deset godina.Tehnika toliko napreduje da nema svrhe koristiti uredjaj duze od dve godine.
Sto se tice Nokie,ko sa Microsoft-om tikve sadi o glavu mu se lupaju.Da su na vreme presli na Android i sada bi zarili i palili svetom...

aleksi

pre 8 godina

Nokia 8210 je bio vrhunac u to vreme. Classic design, telefon koji i sad izgleda lepo. Sećam se pozlacenih verzija za ruse i arape. 3210 je bio ok, Sony Ericsson je imao lepše modele u to vreme, realno.

Analitičar

pre 8 godina

Imam obe , 3210 i 3310...!!!
Povremeno dopunim baterije i nekako ih održavam u životu , tek da se podsetim.Inače imam kolekciju od 34 telefona...od 1610 pa do 7230 i 11 Samsung telefona sa sve 800x i Z 240...Svi rade , i poneki put potrošim celu noć da ih malo dopunim i oživim !

Ponosni vlasnik automobila i bicikla

pre 8 godina

(Mladen, 23. jun 2015 20:20)
Sarkazam je odlika inteligencije, a neprepoznavanje istog odlika... Hteo sam reci da ova dva uredjaja dopunjuju jedan drugi, i da se ne mogu porediti. Kao da kazes auto je bolji od bicikla jer je brzi...

zzoguzo

pre 8 godina

Imao sam 3210 i bila je najlepsi telefon u to vreme. Sem toga radio je jako dobro, i zato dan danas se secam tog groznog osecaja kada su mi je ukrali. 3310 je bila prava rugoba u odnosu na 3210 i nije mi bilo jasno cemu nazadovanje.

Zuba

pre 8 godina

Moj prvi mobilni telefon dobijen 1999-te. Isti ovakav sa slike. Hteo sam fore radi da ga koristim ali je pokvaren. Mislio sam da je do baterije i u servisu rekose da se ne isplati popravka.

dking

pre 8 godina

Odmah posle rata kada je i krenula ekspanzija mobilne telefonije kod nas, tj pojava jeftinih telefona za široke narodne mase, kupili burazer i ja po jedan, on nokiju iz naslova a ja ericsson ciglu. Brojeve kod MTS-a preko veze, sestrina drugarica radila na šalteru pa nismo morali da čekamo po 10ak sati da bi državi dali kompletnu ušteđevinu za broj. Da ne spominjem čuveni 'porez na luksuz' :) Elem, pomenuta nokija jeste bila izdržljiva i otporna na padove, ali da li se pitate zašto je uopšte toliko ispadala iz ruke?!? Meni erikssn nije ispao ni jedan jedini put a priznajem, mnooooogo sam trapaviji od brata kome je nokija ispala milion puta. I milion puta je sastavio i milion puta je proradila. Ali je padala i dalje. Dizajn! Ma koliko je hvalili zbog karakteristika i "lepote", dizajn joj je bio slaba tačka. Nisu je džaba zvali 'sapunče'.

Error404

pre 8 godina

Iphone 4s, koristim koliko sam koristio nokiu 3210 (po neki sms i kratak poziv), baterija traje od 7 do 10 dana. (Ukljucen samo wireless, na koji je uvek povezan, sve ostalo iskljuceno!
Tako da nokia nije nesto posebno odnosno na danas. (I nokia mi tada trajala maks 2 dana (stalno slanje sms i poziva)!!!

vlasnik sg6

pre 8 godina

Meni je Nokia e52 najvise legla od svih telefona. Mali, tanak, baterija nedelju dana, wifi, 3g, skype, email klijent. Sve sto mi realno treba kad nisam za racunarom. I dan danas patim za njom.

A ja u torbi uvek imam spremnu Nokiu 100, za kad zatreba.

Miki

pre 8 godina

ovde poredimo babe i žabe. Motorola 550 je bila najizdrzljiviji telefon. nemojmo zaboraviti ga je njihov zadnji model bio lumina koji je microsoft i kupio. taj telefon nije bio baš uporedljiv sa Samsungom na primer. Znači bio je dobar i najbolji u toj eri telefona. i to je sve, ali da li stvarno žalimo za igrom snake?!

Luka_Laban

pre 8 godina

Nokia 3210 je u svoje vreme po meni prava revolucija, jer je bio 1 od prvih modela bez spoljne antene.
Nokia 3310 je bila nadogradjena 3210 i zato je Nokia 3210 legenda, a ne 3310 iako je ovde bio bas popularaniji svojevremeno.
Nokia 3210 je bio moj prvi telefon i imao je dve mane:
1. Nije imao vibraciju!
2. Spadao mi je sorc kada sam ga nosio u dzepu :)
p.s. i da danas imam Nokiu 206, maska plave boje i uredno mi ljudi kazu, koji je to telefon, jako je lep!
Znam da postoje i bolji telefoni, ali sto se mene tice, Nokia zauvek!

Bombon

pre 8 godina

Koliko god voleo Nokiu, suludo je upoređivati tadašnje i sadašnje telefone, pogotovo u pogledu trajanja baterije. Inače sam ponosni vlasnik S6 edge-a i mogu vam reći, posle puno telefona koje sam koristio, da je to najbliže savršenstvu do sad. Jednostavno, telefon radi bez greške, izgleda fantastično i prosto sve što stavim pred njega rešava bez i najmanjeg štuca. Ne pišem ovo nakon 2 dana korišćenja, imam ga sad već treći mesec i nikad nisam bio toliko zadovoljan nekim uređajem. Topla preporuka ukoliko ste u dilemi šta sebi da uzmete. Pozdrav svima!

Hoćete ovaj komentar na sms...ili dva?!

pre 8 godina

Zato što u to vreme nije bilo "raznih pogodnosti" u vidu raznih paketa,tarifa i drugih pljačkaških šema simpatičnih naziva!Idem robnom kućom niz stepenice koje na nižem spratu gledaju direkt za pult mobilnog operatera.Ja dva telefona iz drugih mreža,tog operatera nemam.Baš pričao drugu kako me jedan vara za račun kada sam došao iz rominga,a da drugi ima bolesno skupe minute...kad siđosmo viče s pulta dobra ženska nama:"Možemo li da vam ponudimo neke od naših pogodnosti?"

Odgovorih skroz ravnodušan i hladan ko led:"od tih pogodnosti devojko ja jedva preživljavam.Neka hvala ti!"...a,ona me gleda kiselo kao da sam rekao standardnu srpsku opasku u takvim trenucima:"More marš bre u ...!"

Zato što nema smisla za (crni)humor i radi na tom mestu...

Te,zbog tih "raznih pogodnosti" zvali smo se,mi smrtnici obični,samo oko bitnih stvari!Pa nije telefon zvonio uvek baš kad jedeš,popravljaš nešto,izađeš iz sobe,pa niko ne zove ceo dan a onda odjednom njih 10,taman kad zadremaš,usred filma ili "onoga" nekad,nisu stizali besmisleni sms-ovi...a,ako i zapadne tajming mogo si ga tresnuti o zemlju da prođe stres,a da nema štete!Eto skromnih razloga zašto je Nokia bila "connecting peoples"!

A,i napunih kad je kupljen,a potom bacio punjač!Poklonio sam ga još je radio :D!

PS.dobio sam neke "pogodnosti" pri poslednjoj dopuni...

Surovi

pre 8 godina

cuj ovog " NENORMALNIH 6-9 dana" ... pa t20 druze je imao bateriju koja je trajala 14 dana...
(lalos, 24. jun 2015 08:36)
Koristio sam gotovo sve vodece modele u to doba i ni najednom mdelu batrija nije trajala duze od 3,eventualno 4 dana,sto je i dalje jako dobar rezultat.Da,na stend baju ,bez koriscenja,gotovo svaki model je mogao da izdrzi nedelju dana.
Prvi telefoni koji su zaista dugo drzali bateriju su samsungovi najeftini modeli koje sam poceo da koristim neke 2010,bas kao i najjeftine nokije,koje zaista drze uz razgovore do 7,pa i 8 dana.Razloga za to je puno,a glavnio e da imaju daleko bolje litijumske baterije,koje su znacajno izdrzljivije od metal hidrid baterija koje su koristile 3210 i 3310,kao i veoma mali ekrani ,koji imaju zanemarljivo malu potrosnju,kao i nedostatak paketnog saobracaja.
Nokija je uvek pravila uzasne telefone ,a najgori od svih je N95,koji je kao telefon bio sprdnja,a kao pametni uredjaj,jos gori,kostao je kao djavo,a imao kuciste kao jeftina kineska igracka.Jedino sto je bilo vredno na tom telefonu su bili zvucnici i relativno dobar plejer sa eksternim komandama,kao i kamera koja bila prilicno napredna za to vreme od 5 mpx.
Odvratni simbijan je ucinio da je to bio neverovatno spor telefon,dok pored obilja softvera,bilo je problem naci nesto sto valja,posto su app za simbijan bile obicno djubre i tracenje vremena,a i nisu radile.

stanisa milutinovic

pre 8 godina

Imam Nokije 3210 i 3310 u odlicnom su stanju ispravne a kupio sam novi telefon sa vecim, preglednijim ekranom i jacim svetlom ali mi ostala divna uspomena na obe nokie pa ih i sada povremeno koristi sa zadovoljstvom.I pored toga sto sam ih dugo nosio ,izgledaju kao nove ,doduse nisu mi ispadale na beton tako da ne mogu tvrditi dali su jace od betona, pozdrav

novikorisnik

pre 8 godina

a zašto bi neko kupio telefon pa ga tresnuo o zid ili pod...ja mislio telefon služi za telefoniranje, a smartfon i za to između ostalog...pitam se da li bi baterija od nokie držala toliko da je imala sve današnje funkcije i toliko veliki ekran...

Mr.x

pre 8 godina

Kad se setim samo ....Motorola talkabout 2 , Siemens A50 , Samsung slider E72 nesto tako , Nokia 6110 classic , Nokia expressmusic 53xx , Hyawei Hg6008 , LG L3 dual , Lenovo A680 , Leagoo Elite 2.

dragan

pre 8 godina

ružite Nokia-u sa bilo kojom Kineskom firmom u usponu i dobićete telefon sa dozvolom za ubistvo... 
Ne morate da dajete desetine hiljada za telefone da bi imali nešto dobro... imate i Xiaomi, Meizu, One+, Oppo, Asus, Gionee, Huawei, sve moćne, lepe i pristupačne telefone
(Dejan, 23. jun 2015 22:22)
One plus košta 350 eura, Huawei ascend još vise

Milojko

pre 8 godina

Da li to jedino ja imam 3110? Ne znam zasto sluze ovi kodovi u oznaci modela i njihov redosled, ali ja ga koristim vise od deset godina. Padao vise puta na tvrd pod, samo ga podignem ucelo, nista. Baterija kao nova. Katkad koristim gprs, kamerica slaba ali posluzi, muzicki plejer odlican.

Jana

pre 8 godina

Ma Nokia 3310 je neunistiva i traje baterija iha ha. Cak bih rekla da se nikad nije ni pokvarila. Moram videti sa tatom gde je cusnuo taj mobilni. Iako sad imam neku Nokiu (310) koju je uzeo za dinar sa onim paketima i isto traje baterija dugo, zaboravim da imam telefon dok ne cujem zvono za poziv (moji zovu). Nokia 3200 se oprala u ves masini i nakon toga radila jos iha ha godina, jedino su mi dugmici isli na nerve, nije bilo sile napisati poruku. Vremenom je otislo ono dugme za paljenje.

Ovi novi sa tac ekranima i onim sitnim dugmicima i kad ih ne diras ceo dan, do uvece moraju na punjac. Kao da nemas mobilni... Kad naprave uredjaj koji ce raditi danima bez punjaca i da se za to vreme maksimalno koristi, onda mozemo da pricamo o kupovini.

Samsung, Philips (preko kojeg je moj otac presao traktorom i prikolicom i samo ga posle sklopio i nastavio sa radom :D) su isto bili odlicni. Erikson T10 i T20 su stvarno radili odlicno i baterija je dugo trajala, ali nakon 3 godine baterija bi polako odlazila u penziju.

Generalno, mislim da je Nokia imala odlicne telefone u smislu da baterija dugo traje i da im udarac o beton nimalo ne remeti radni vek. Posebno ta 3310.

Sagem s druge strane... okrznes ga malo rukom i odmah se javi kvar i nije vise za upotrebu.

Bull Terrier

pre 8 godina

@CTO
Sto se tice baterije, ovo sto si napisao je tacno... Kad sam u inostranstvu, i ne koristim ga za internet (ponekad wifi), vec poneki sms i retko kad poziv, traje mi baterija 4 dana bez problema...

Surovi

pre 8 godina

Nokia je bila super, a medju android telefonima istice se HTC Wildfire S. Baterija je drzala i do 5 dana
(Profa, 24. jun 2015 20:21)
Verovatno da nismo imali isti Wildfire,posto je na mom bateija drzala 1 dan,kao i na bilo kom drugom android telefonu,mada je nekad dogurala i do 2,ali ako ga bas nisam koristio!
Sto se Nokije tice,njeni modeli su drzali baterije,cak i simbijan modeli,osim djubreta od n95,zato sto je simbijan racionalnije trosio resurse od androida,a i manji ekrani su bili u pitanju.
Sto se tice potrosnje bateije i provajdera,tu postoji veza i ona se ogleda u jacini signala ,posto telefon trosi vise snage kada je slabiji signal,kako bi obezbedio nesmetanu komunikaciju.
Nokija je propala zbog toga sto na vreme nije prepoznala kretanje na trzistu i android i IOS kao glavne konkurente,koju su je izbacili sa trzista.Sto se tice MS-a,koji ih je kupio,to je takodje bila glupa odluka,posto su na vreme mogli da predju na win i odbace taj nesrecni simbijan koji ih je zakopao i da sacuvaju poziciju u dobrom delu trzista.Ono sto je tuzno u celoj prici je to da sve dok nisu poceli da prave win telefone,Nokia nije imala pravog predstavnika u svetu pametnih telefona,posto simbijan telefoni jednostavno nisu bili dovoljno dobri,a platforma dovoljno mocna.Drugim recima,oni su bili beskorisni.Cak ni revizije kao sto je Ana nisu donele nista novo i dobro i ljudi su prestali da kupuju to preskupo djubre!

sale

pre 8 godina

Meni je kao klincu Nokia 3310 pala sa 4m na beton, mislio sam gotovo, ode sva ustedjevina. Rastavio se na dosta delova, ali sve sklopio i gle cuda - radi kao svajcarski sat. Doduse stavio sam neku polu-gumenu masku, tako da moguce da je to ublazilo pad donekle..

zlaja

pre 8 godina

Windows telefoni danas gaze sve i to funkcionalnosti mi po kvalitetu,baterije su solidne, po tri ili 2 dan od uslova upotrebe ali pored win telefona android moze samo da place.
Dokazano i provereno, imao sam oba i opredelio sam se za Win telefon jer stvarno to je telefon za ljude koji znaju sta hoce. Pozdrav svima od Zlajcheka.

Preddy Baer

pre 8 godina

kakve gluposti i neistine napisane za iPhone

Evo zadnji koji koristim je iPhone 6Plus, napunim ga u ponedeljak, WiFi i Blutooth ukljuceni, WhatsApp i SMS sevaju svakodnevno i sve izdrzi bar do petka subote!

KoleM

pre 8 godina

Imam još uvek sve svoje stare telefone i svi su redom pokvareni, čak i ovu Nokiu. Lako su stradali od padanja. Današnji telefoni su dosta otporniji, padnu, raspadnu se, sastavim bateriju i poklopac i radi.

Miloš

pre 8 godina

Najpopularni Nokia telefon je 3310 kao što većina zna , telefon je za to vreme bio odličnog dizajna vreme ga je pregazilo. Izdržljivost mu je bila velika do iznedmoglosti.

Realno

pre 8 godina

Imao sam i 3210 i 3310 nokie ali ih nisam upamtio po nekom dugom trajanju baterije,jedini telefon koji mi je ostao u secanju po tome je alcatel 310 ako se dobro secam.Na njemu sam punio bateriju svake subote pred izlazak,i pored konstantnog zlostavljanja u tim tinejdz godinama on je opusteno drzao 7 dana bateriju ali na zalost ta serija alkatela je imala neke lose procesore pa mi je posle nekih 8-9 meseci poceo brljaviti pa sam ga menjao u mobilsopu za nekog siemensa kome se ni imena ne secam...

lemy

pre 8 godina

nje u bateriji vec je stvar u potrisnji,kada nista ne bi ste koristili osim onoga sto ste koristili na nokiji tada( piziv,poruke) isto bi trajala baterija,iskljucili su mi jednom tel. primao sam poruke i pizive i nesto malo igrica igrao i trajala mi je6-7 dana

Zoran

pre 8 godina

Svi govore o bateriji, izdrzljivosti i pouzdanosti sto je i normalno. Niko ne pominje nivo SAR zracenja. Vecina telefona koja se prodaje preko mobilnih operatera ima veoma visok nivo zracenja cesto preko 1w/g .
Koji je model tacno androida all view ?

Pozdrav

Grunwalski

pre 8 godina

Za to vreme da..Ko bi danas menjao android za ovu kantu..Ajde svi koji dislajkuju neka kupe nokiu i prodaju android.Dosadno izuzetno za danasnje vreme.Nekada ok...

Preddy Baer

pre 8 godina

kakve gluposti i neistine napisane za iPhone

Evo zadnji koji koristim je iPhone 6Plus, napunim ga u ponedeljak, WiFi i Blutooth ukljuceni, WhatsApp i SMS sevaju svakodnevno i sve izdrzi bar do petka subote!

malo JA

pre 8 godina

Ne kazem da su losi,daleko od toga... ali uspeo sam da pokvarim 3210(razbio ekran i pokvario) 3310( Puno, puno zdravlja, ljubavi, zajebancije, uzajamne tolerancije, dobre finansije, sex bez reklamacije i što manje sekiracije u masini) 6280 (dva puta razbio ekran) nokiju valjda 2110 (veca od daljinskog) izgubio ispala mi je iz dzepa :) 5110 poklonio sestri i pokvarila se. Maler sam bio za taj telefon pa to ti je. htc wildfire i lg9 su mi trajali po 2godine i padali preko 100puta. htc deluje cvrsce pa i nekako, lg9 sam mislio svaki put kap padne to je to... ali sta je sve preziveo ne mogu da verujem. zadnji put mi pao sa drugog sprata.

srb

pre 8 godina

@grunwalski kad vidim da ljudi koriste u poslovne svrhe tel koji jedva izdrazi dan sa bat dodje mi muka, bio to android ili iphone...imas laptop za mailove a za pozive se koristi nesto sto ima dobar signal, izdrzljivo je i zaboravis kada si ga punio...ja jos uvek za posao koristim siemens c45, doduse i smartphone kao privatni

Surovi

pre 8 godina

Nokije 3210 i 3310 su bili solidni telefoni za to doba,ali su bili daleko od dobrih.Cuvena baterija koju mnogi pominju zaista je trajala i po nekoliko dana,ali samo dok je telefon nov,posto mu je zbog hardverskog dekodiranja riknjavao neki otpornik ili sta vec,tako da je cesto znao da punu bateriju dotera do nule za samo par minuta razgovora.Ovaj problem su imala oba modela.
Sto se tice izdrzljivosti,ona i nije bila toliko losa,sve dok voda ne dodje u pricu,gde su crkavale odmah.Od naprednih funkcija nisu imale nista i prosto mi je neverovatno koliko smo se lozili na njih,a u sustini nisu bili bas nista specijalno.
Tih godina sam i zamrzeo Nokiju,koja je pravila iz generacije u generaciju iste i uzasne telefone,sa kretenskim s40 softverom.Kasnije su ubacili i simbijan koji je bio najveca greska te kompanije,koja ih je i dovela u poziciju u kojoj su danas,da su postali od najveceg proizvodjaca telefona na svetu,obicna sprdnja kada su telefoni u pitanju.

KoleM

pre 8 godina

Imam još uvek sve svoje stare telefone i svi su redom pokvareni, čak i ovu Nokiu. Lako su stradali od padanja. Današnji telefoni su dosta otporniji, padnu, raspadnu se, sastavim bateriju i poklopac i radi.

Error404

pre 8 godina

Iphone 4s, koristim koliko sam koristio nokiu 3210 (po neki sms i kratak poziv), baterija traje od 7 do 10 dana. (Ukljucen samo wireless, na koji je uvek povezan, sve ostalo iskljuceno!
Tako da nokia nije nesto posebno odnosno na danas. (I nokia mi tada trajala maks 2 dana (stalno slanje sms i poziva)!!!

CTO

pre 8 godina

Prvo: Baterija je duze trajala jer smo i telefon manje koristili. A manje smo ga koristili jer nije bilo interneta, blututa, mp3 muzike, video sadrzaja, aplikacija, navigacije itd... Kad bi sada nase smartfonove koristili samo za sms i pozive kao tada sto smo, baterija bi trajala 2-3 dana minimum...

Drugo: Sto se tice kvara, pucanje ekrana nije kvar vec nespretnost i necuvanje telefona od strane vlasnika. Imao sam nekoliko smartfona i sada imam i ni jedan mi se nije pokvario...

A to stoji, da su ti telefoni bili odlicni u svoje vreme.

dunster

pre 8 godina

ovaj telefon ima i još jednu veliku prednost u odnosu na današnje androide...meni je ovakva nokia upala u wc šolju...samo sam pustio vodu i uopšte nisam osećao grižu savesti:)

Srcko

pre 8 godina

Nikako ne mozete porediti ovak telefon s danasnjim, to je telefon drugog vremena, ta nokija ne bi mogla ni da se upali sa ovakvim funkcijama, velicinom ekrana, to je bio telefon i sluzio je za tu funkciju, a danas je telefon mnogo vise, poslednja svrha mu je telefona, i sa sadasnjom tehnologijom je ne moguce napraviti bateriju tolikog kapaciteta tako malih dimenzija, ili kada neko poredi brzinu danasnjih sa starom nokijom, kakve ona to podatke ima da procesuira, njen ceo softver zauzima manje od jedne pesme, a ekran ima piksela kao i mm 2 danasnjih telefona... Hvala

Mirella

pre 8 godina

Nije NOKIA 3210 najbolja vec NOKIA 3310 koja je ne unistiva i koja mi i dan danas radi i baterija puna od kad sam prestala da ga koristim,a to je minimu 5 godina 😃

pajapatak

pre 8 godina

moj nekadašnji telefon Nokia 6310
moj predzadnji telefon Nokia E72
moj trenutni telefon Nokia Lumia 1020

osim ovih, dva telefona drugih brendova koje sam imao a koje vrijedi izdvojiti je Sony Ericsson K800 i Sony Ericsson P990

nikakvi Apple, Samsung i ostalo

Zoran Loznica

pre 8 godina

Ovo pitanje je kao ono "Jel ti zna otac da si gej"? Kako god da odgovoriš, zeznut si. Ko uopšte kaže da je ova kanta najbolji telefon svih vremena? Ako mene pitate, ne znam koji je najbolji ali nikafa ne bih glasao za Nokia.

aca

pre 8 godina

Da ste rekli 3310, pa da vam verujem.
3210 nije bio dobar telefon. Ne kažem da nije valjao, ali to je bio prvi Nokijin telefon sa antenom unutar kućišta telefona i kao takav imao je nešto slabiji signal od prethodnih modela. Kod modela 3310 tog problema više nema. Takođe, baterija od 2.4V se nije dobro pokazala, pa se Nokia brže-bolje kod modela 3310 vratila na standardnih 3.6V.
Da ne nabrajam dalje, ali ... to da je Nokia 3210 najbolji telefon svih vremena ne stoji. Bilo je mnogo boljih, a i prodavanijih telefona od tog modela.

Igor

pre 8 godina

Ovom logikom najbolji je telefon kad nije postojao, trosio je 0 energije, zauzimao 0 mesta, tezio 0 grama i kostao 0 dinara, samo sto ga nije bilo i nije imao funkciju. Kao sto u poredjenju sa ovim danasnjim ni ovaj nema ama bas nikakve funkcije.

3фке

pre 8 godina

Једна исправка.Иако сам први телефон имао Нокиу 3210,најбољи и непревазиђен телефон свиx времена је 3310.

Alex

pre 8 godina

@Grunwalski: Baš sam nedavno pričao sa kolegom o tome. Na sony Xperia (sa koje kucam ovo) nemoguće je isključiti update za google aplikacije. Zove me pre neki mesec trudna supruga,, sama kući ja na poslu, i ja ne mogu da se javim jer se google play usluge updateuje i telefon je potpuno zakocen! Ja ne verujem, gledam u telefon i slajdujem i neće i neće i krećem da psujemmm... Posle pričam kolegi, ma prodacu ovu krntiju i kupujem TELEFON, Nokiu 3310, da imam TELEFON da razgovaram kad mi treba.

rayhmann

pre 8 godina

Ima gomila ljudi koji uopste ne znaju da je Nokia 3310 samo malo doterana verzija 3210, malo manja i laksa. Kad kazu da je 3310 najbolji telefon ikad, dobijem napad smeha, ne znaju ljudi da je 3310 samo kopija najboljeg svih vremena-3210 :)

Ponosan valsnik laptopa i telefona

pre 8 godina

(srb, 23. jun 2015 18:55) # Link komentara
Ajd posalji email sa laptopa kada si u autobusu ili vozu. Posalji email sa laptopa dok cekas u redu za kafu, rucak, benzin...

Grunwalski

pre 8 godina

Alex pa brate kupi nesto bolje ako ti ta xpiria koci kasljuca itd.Srb - meni laptop sluzi za skidanje filnova najvise.Imam note 4 sve obavljam sa njim pa tako i mailove saljem i primam bez problema.Ja licno uvek imam najbolji mob a ostala cuda tehnike mogu da sacekaju.Jer da se ne lazemo imas sve dostupno u tom malom aparatu koji je jako praktican zbog svojih malih gabarita.Nit mi treba tablet nit lap top.Kao sto rekoh samo za skidanje filmova mada to mogu i sa note 4 opusteno.

torcida_trebinje

pre 8 godina

nikad vise nista napravit ne mogu! kao prvo svi smo mi bili Nokia
korisnici, jer je Finski div imao svoj specifican softver, lagan, funkcionalan i svoj. sada mogu 5 puta na uredjaju napisat nokia, al dzaba kad to nije taj Brand, koriste polusoftver windows koji je tragedija? jednostavno prespavali su eru pametnih telefona, i nametnuti se prIje svega najvecem i najkvalitetnijem gigantu Apple, i samsungu kao kopiji istog? ili npr Htc?nokia jednostavno nema mu*a za to vise...

Surovi

pre 8 godina

cuj ovog " NENORMALNIH 6-9 dana" ... pa t20 druze je imao bateriju koja je trajala 14 dana...
(lalos, 24. jun 2015 08:36)
Koristio sam gotovo sve vodece modele u to doba i ni najednom mdelu batrija nije trajala duze od 3,eventualno 4 dana,sto je i dalje jako dobar rezultat.Da,na stend baju ,bez koriscenja,gotovo svaki model je mogao da izdrzi nedelju dana.
Prvi telefoni koji su zaista dugo drzali bateriju su samsungovi najeftini modeli koje sam poceo da koristim neke 2010,bas kao i najjeftine nokije,koje zaista drze uz razgovore do 7,pa i 8 dana.Razloga za to je puno,a glavnio e da imaju daleko bolje litijumske baterije,koje su znacajno izdrzljivije od metal hidrid baterija koje su koristile 3210 i 3310,kao i veoma mali ekrani ,koji imaju zanemarljivo malu potrosnju,kao i nedostatak paketnog saobracaja.
Nokija je uvek pravila uzasne telefone ,a najgori od svih je N95,koji je kao telefon bio sprdnja,a kao pametni uredjaj,jos gori,kostao je kao djavo,a imao kuciste kao jeftina kineska igracka.Jedino sto je bilo vredno na tom telefonu su bili zvucnici i relativno dobar plejer sa eksternim komandama,kao i kamera koja bila prilicno napredna za to vreme od 5 mpx.
Odvratni simbijan je ucinio da je to bio neverovatno spor telefon,dok pored obilja softvera,bilo je problem naci nesto sto valja,posto su app za simbijan bile obicno djubre i tracenje vremena,a i nisu radile.

Dream

pre 8 godina

Secam se jedan put ja u radionici, radim nesto, i zagubio mi se cekic. Ne mogu da ga nadjem nema sanse...izvadim iz dzepa nokiu 3210 i pozakucavam one eksere...samo dunem u telefon i vratim ga u dzep

tel

pre 8 godina

ja na poslu imam kao sluzbeni all4wiev android i baterija traje 13 dana , android je all4you model. ko ne vjeruje printscreen radim. pozivi su 10-15 dnevno 7 dana u sedmici... eto...

kameni

pre 8 godina

Mi nekada "vrhunski" serviseri namlatili pare popravljajuci te kante. bili su jedni of losijih nokija. prijem, punjenje a I baterija nije mogla sedam Dana gluposti. sve u svemu hvala nokiji sto Sam lepo ziveo of 2000 do 2006. cheers

Margarinko

pre 8 godina

Imam iphone 5 vec dve godine. Jednom sam otisao van zemlje na 6 dana i poneo telefon. Nisam koristio 3G net nisam igrao igrice, slusao muziku. Sve sto sam radio je da sam slikao nesto par puta i poslao par sms-ova. Baterija je izdrzala svih 6 dana. To je doduse bilo kada sam kupio tel. Ali hocu da kazem da se ne mogu uporedjuvati ovakva dva telefona..

zlaja

pre 8 godina

Windows telefoni danas gaze sve i to funkcionalnosti mi po kvalitetu,baterije su solidne, po tri ili 2 dan od uslova upotrebe ali pored win telefona android moze samo da place.
Dokazano i provereno, imao sam oba i opredelio sam se za Win telefon jer stvarno to je telefon za ljude koji znaju sta hoce. Pozdrav svima od Zlajcheka.

Laki

pre 8 godina

3210 je najgori telefon koji sam ikada imao, a radio sam sa mobilnima. Hibrid je crkavao nakon par meseci kod makar 50% telefona. Loš prijem, nestabilan signal... Brrrrrrrrrrrr

Gde baš njega nađoše...

Ako se već traži zaista dobar Nokia telefon, to je 5110 ili 6210...

aca

pre 8 godina

kupio ja nokiju i sav srecan. Setam sa drustvom, stavio je u dzep...al busan! Odjednom osetim tel mi pada niz nogavicu, ja krecem da ispravim stopalo da ublazim pad ali prekasno..kad sam ga deganzir'o niz ulicu ko Valdez. Raspalo se sve sto je moglo, skupljam ja delove, sklopim, palim..radi. Nokija brale, sasujem 7 piva i odem kuci

Mirko

pre 8 godina

Da napomenem da je i zvuk bio odličan. Veoma pouzdan telefon u svakom smislu.
Jedini problem sa starim telefonima je nešto jače zračenje, nego ovi novi telefoni, mada i danas zna da zaboli glava kad se duže razgovara. Ipak ranije je to bilo češće.

nevski

pre 8 godina

evolucija,bar moja:—)
nokia 2110,oruzani list uz nju
nokia 5110,munja nebeska
SE T68i,nije bio los
Siemens,S35,mislim
SE K800,ili je bio 850,ne secam se vise
Samsung,od gio do S4
1+,one plus,napolju kupljen,telefon bez greske,kakav crni iphone,ovaj radi vse od pola godine,bez laga,bez baga,cudesan telefon za 300 usd,zivela kina
back up phone,MEIZU M1 note,isto Kina,isto odlican 250 usd,preko ali expressa

Programator_za_mobilne

pre 8 godina

Napravio sam b92 aplikaciju za nokiu 3210 i 3310. Povezivanje na net ide preko dial-up-a. Zainteresovani neka mi se jave u inbox 8-).

''Budala''

pre 8 godina

@grunwalski Moj muž je tražio, našao i kupio dobro očuvan i ispravan 3210. Inače, imamo android i on i ja. Toliko o tome da niko danas ne bi kupio tu ''kantu''. Iako polovna, baterija drži duže nego na ovim novim telefonima!

DaLanik

pre 8 godina

Imao sam ili 3210 ili 3310 vise se ni nesecam koji je koji i koja je razlika. Stvarno neunistiv telefon. Ali ipak sam vise voleo SONY J5. U ono vreme polifono zvonjenje i samo 85 GRAMA! Plus Jog-dial. Divota. Iako je po svemu bio losiji od 3310, imao je dizajn koji Nokija nkad nije imala.

да да

pre 8 godina

То је био мобилни телефон, а ово сада су машине за отимање пара и праћење свих наших активност на потпуно добровољној бази ! Ојхааа !!! Уживајмо у врлом новом свету паметних телефона !!!

doki

pre 8 godina

Od 2000. do 2006 sam držao prodavnicu mobilnih telefona i isprobao sve modele,prodavao i popravljao ih.Nokia 3210 nije uopšte bila tako dobra.padovi su često bili fatalni za nju,a polivanje vodom ili slično isto tako.sve to zbog dosta loše ploče.kod svih modela je bilo mana i vrlina.mene je impresionirao simens serija 45,naročito model me 45,ali nikada nisam koristio telefon bolji od sharpa,model gh25.
jednostavno neuništiv,savrsen interfejs,ekran za ono vreme vodeći, kamera sa odličnom optikom i sa 0,3 Mp što je u ono vreme bilo vrh ,radila je fotografije bolje od svih modela do pojave nokie N serije i eriksona K 750

Bombon

pre 8 godina

Koliko god voleo Nokiu, suludo je upoređivati tadašnje i sadašnje telefone, pogotovo u pogledu trajanja baterije. Inače sam ponosni vlasnik S6 edge-a i mogu vam reći, posle puno telefona koje sam koristio, da je to najbliže savršenstvu do sad. Jednostavno, telefon radi bez greške, izgleda fantastično i prosto sve što stavim pred njega rešava bez i najmanjeg štuca. Ne pišem ovo nakon 2 dana korišćenja, imam ga sad već treći mesec i nikad nisam bio toliko zadovoljan nekim uređajem. Topla preporuka ukoliko ste u dilemi šta sebi da uzmete. Pozdrav svima!

Zoran

pre 8 godina

Svi govore o bateriji, izdrzljivosti i pouzdanosti sto je i normalno. Niko ne pominje nivo SAR zracenja. Vecina telefona koja se prodaje preko mobilnih operatera ima veoma visok nivo zracenja cesto preko 1w/g .
Koji je model tacno androida all view ?

Pozdrav

Zuba

pre 8 godina

Moj prvi mobilni telefon dobijen 1999-te. Isti ovakav sa slike. Hteo sam fore radi da ga koristim ali je pokvaren. Mislio sam da je do baterije i u servisu rekose da se ne isplati popravka.

Bob

pre 8 godina

@Rock
Daleko su ti tvoji telefoni od bilo kog laptopa a o PC .....ihhh. Obična glupost i mamipara. Nestaće kao što su netbukovi i kao što već nestaju tableti.

Goran

pre 8 godina

To je najbolji telefon ikada napravljen. Baterija u inostranstvu je trajala i do 15 dana (u zavisnosti od jacine GSM signala). Imala je sve danasnje moderne stvari, tada, kada se pojavila.
Pouzdana i brza. Jednostavno SAVRSEN TELEFON. Ostali, u odnosu na nju, nisu znali gde da se smeste.

Vlada komunista

pre 8 godina

Moj telefon je Nokia 6020 kupljen nov 2007 godine. Dan danas radi bez problema, jasan i glasan zvuk, baterija traje 3-5 dana kombinovane upotrebe. Ali dužan sam jednu napomenu baterija je još fabrička , nije menjana.
Nokia mobile sa windowsom 8 je za klasu ispred bilo kog androida. Kad bude izašla nova Nokia koju najavljujete ja planiram da je kupim. Nokia je telefon ostalo su kopije.

Joker

pre 8 godina

Prvi mobilni koji sam imao je čuvena 5110. Nakon nje, ćale mi da 3210 koji je on već koristio godinu dana. Ja se oduševim k'o kuče u liftu. Zamislite, on nije imao eksternu antenu!!! Bio sam najveći Baja u školi :) Ali izdrživljost tog telefona je meni i dan danas nejasna. Moj je padao par puta na beton, parket, pločice - samo maskica nastrada. Nekad i ona preživi. Dvaput sam prosuo kafu po njemu, jednom vodu. Izvadim bateriju, stavim ga na sunce, posle pola sata vratim bateriju, upalim... radi! Nosio sam ga skoro dve godine. Prodam ga drugaru jer sam kupio 3310. On ga je nosio još jedno godinu dana, uspeo je autom da ga pregazi i nije mu bilo ništa. I na kraju je pričao sa devojkom, ona ga nešto iznervirala, i on ga iz sve snage tresne o zid kupatila i tek tu je završio karijeru. Zaista fantastičan komad tehnike...

EU Citizen

pre 8 godina

Kakav crni najbolji, pored Nokijinog Communicatora 9210, Siemensa SL45i ili, mozda godinu dana kasnije, ali u istom periodu, Ericssona p800? :)))) Koristio sam dva poslednja (9210 mi je u ono vreme bila malo preglomazna, iako je umela svašta :) ) , i, premda je 3310 bio solidan telefon niže srednje klase, tu nema poređenja, to su babe i žabe, dve potpuno različite lige, p800 je već radio pola stvari koje rade današnji smartfoni, a SL45i je imao prvu memo-karticu koju sam video u životu i bio prvi mobil sa MP3 plejerom u Evropi, ljudi su se okretali na ulici i buljili kakvo je to malo čudilo onda bilo :)))

Korisnik obicni

pre 8 godina

Imam negde jedan ovakav primerak,ali je model,mislim 3230.
Nisam imao snage da je prodam,nekako mi je bilo zao.
Vereovatno mi treba samo nova baterija da je `ozivim`,posto je nisam punio godinama
Nokia i ja smo se druzili od modela 5110 do 6030,poslednji model koji sam kupio 2006 i koristio do 2008.
Interesantno je da ovaj poslednji i dalje koristi moja keva,jer je malih dimenzija i originalna baterija jos uvek drzi celu nedelju.
Nije ona neki veliki korisnik,ponekad nekog nazove ili se javi na poziv,ali je neverovatno da posle DEVET godina baterija radi odlicno!
Odlicni su to bili telefoni u svoje vreme,necu reci najbolji,jer su ukusi razliciti,ali znam da za tih 9-10 godina,koliko sam ih koristio, nikad nisam posetio ni jedan servis,nikada mi se ni jedan model nije pokvario,jednostavno su bili neunistivi!
Zivela Nokia!

milan1004

pre 8 godina

ipak je 3310 nqjbolji telefon. imao sam ga godinama i prezivljavao je neverovatne stvari, sve ono sto bi ubilo danasnji iphone iz prve

London

pre 8 godina

Naslov je trebao da bude "Nokia 3210, možda najbolji telefon svih vremena" no dobro, to je uređivačka politika... inače, 8210 je po meni bio vrhunski telefon u momentu kada se pojavio, daleko ispred konkurencije po dizajnu i funkcijama (https://www.google.rs/search?q=8210+nokia&espv=2&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=F6GJVdu6HsilsgGS46G4BQ&ved=0CBwQsAQ&biw=1223&bih=634) Bilo ga je fora imati, nije bio telefon za babe kao 3210.

Dejan

pre 8 godina

Udružite Nokia-u sa bilo kojom Kineskom firmom u usponu i dobićete telefon sa dozvolom za ubistvo...
Ne morate da dajete desetine hiljada za telefone da bi imali nešto dobro... imate i Xiaomi, Meizu, One+, Oppo, Asus, Gionee, Huawei, sve moćne, lepe i pristupačne telefone

Pele76

pre 8 godina

Moja Nokia 3210 upala u kanal u perionici. Lopatom izvadim telefon i pet kg mulja. Osušim telefon i gle čuda radi. Doduše crklo nešto oko punjenja, ali kod druga napunim bateriju i služim se nekoliko dana

Rhyzm

pre 8 godina

Zato sto nema facebook "aplikaciju", skype, viber, i ostale "pametne dodatke" bez kojih prosto ne mozemo, a zbog kojih smo non stop dostupni svima i u svakom trenutku.

Galaxy S4 Active

pre 8 godina

Poređenje starih telefona 3210, 3310 sa Galaxy S6, G4,One M9. Je isto kao kad bi uporedili Zastavu Florida ili Skalu 128 sa Bentley Continental GT Speed

dking

pre 8 godina

Odmah posle rata kada je i krenula ekspanzija mobilne telefonije kod nas, tj pojava jeftinih telefona za široke narodne mase, kupili burazer i ja po jedan, on nokiju iz naslova a ja ericsson ciglu. Brojeve kod MTS-a preko veze, sestrina drugarica radila na šalteru pa nismo morali da čekamo po 10ak sati da bi državi dali kompletnu ušteđevinu za broj. Da ne spominjem čuveni 'porez na luksuz' :) Elem, pomenuta nokija jeste bila izdržljiva i otporna na padove, ali da li se pitate zašto je uopšte toliko ispadala iz ruke?!? Meni erikssn nije ispao ni jedan jedini put a priznajem, mnooooogo sam trapaviji od brata kome je nokija ispala milion puta. I milion puta je sastavio i milion puta je proradila. Ali je padala i dalje. Dizajn! Ma koliko je hvalili zbog karakteristika i "lepote", dizajn joj je bio slaba tačka. Nisu je džaba zvali 'sapunče'.

neky92

pre 8 godina

ne moze se nikako pricati da je nokia 3210 najbolji telefon svih vremena, kao prvo 3310 je bio bolji, a kao drugo naravno da je imao ista od ovih funkcija, ne bi mu baterija drzala ni 3 sata, secam se kada sam na 5800 ispraznio bateriju uz 2 sata wifi surfovanja, tadasnje baterije ne mogu da se porede sa danasnjim kad bi opterecenje bilo isto, ne bi izdrzali ni 10 minuta, setite se da ste onda samo telefonirali i slali sms, a danas gledamo u mobilne po ceo dan eno moj tata ima neki alcatel sa androidom, pa mu baterija danima drzi, proverava samo mail, i javlja se na telefon, zamislite bez wifi jos koliko bi drzala....
naravno danasnji vrhunski telefoni nisu ni blizu vrha liste najboljih telefona ikad, pre svega zbog cene, jedan od najboljih (modernih) telefona je nexus 4 jer je dao jako mnogo za relativno malo para, teske su to diskusije, ali siguran sam da bi neki symbian tel bio najbolji svih vremena kad bi se sve analiziralo...
znam da ovo niko nece citati, ali morao sam da ispisem jer me mnogo nerviraju ovakvi clanci, kad su vam stari telefoni toliko dobri, uzmite da ih koristite sada, i uzivajte, a nemojte drugima da solite pamet.
Hvala lepo, i svaka cast ako je neko sve procitao!

cika djura

pre 8 godina

mom caletu je N3210 ispala iz dzepa i upala u jezero dok smo bili na pecanju. Kd smo je izronili samo smo je rastavili i ostavili delove da s eosuce na suncu - i sve je opet radilo bez greske!!!! N3210 Rulez!

nemanja

pre 8 godina

3210 nije imao vibraciju ako me secanje ne vara,ili barem nije svaki imao. cak se secam da se po servisima nudila ugradnja te opcije,za ne bas malo para u to vreme. Zato je 3310 bio vrh.

vlada logika

pre 8 godina

Nokia 6310i, baterija 8-9 dana, kada niko nema signal ja ima pun, vrh. Zao mi je sto ga nisam sacuvao, u CG polovni idu za 200 €.Posle njega nikad Nokia, izabrali su pogresan put, kao BETA vs VHS.

ja

pre 8 godina

@CTO
A jeste, sad je mobilni uredjaj centar mog zivota, te treba da ga nosim na svilenom jastuku i svu paznju usmerim na njegovo cuvanje, jer ipak sam ja tu za njega, a ne on za mene,..., cek, cek, malo sam se zbunio...

Marko

pre 8 godina

Uopste ne vidim toliku potrebu za tim da telefon izdrzava udarce o beton ili da traje deset godina.Tehnika toliko napreduje da nema svrhe koristiti uredjaj duze od dve godine.
Sto se tice Nokie,ko sa Microsoft-om tikve sadi o glavu mu se lupaju.Da su na vreme presli na Android i sada bi zarili i palili svetom...

Šabački Bazen

pre 8 godina

2001 godine kupim novu 3310 i koristio sam je 2 godine,posle kupim nesto drugo i dam ga kevi koja ga i dan danas koristi,samo je baterija promenjena,fon sa oko 500 sati razgovora i milion poruka besprekorno radi... a moj galaxy s3 2 puta za16 meseci isao u servis...

Nokia

pre 8 godina

Sa tadasnjom tehnologijom to je bio vrh telefon.
Danasnjim telefonima ne moze primirisati.
Znaci kao da poredimo babe i zabe.
U svakom slucaju odlican signal, kvalitetna plastika, otporan na udarce.
Jos ga cuvam nemam srca da ga bacim. Nije mi jasno kako Nokija nije uspela da se presaltuje na nove tehnologije i izgubi primat na mob trzistu.
Ne znam da li bi mogao raditi na danasnjoj mrezi.

najed

pre 8 godina

Kada me je devojka iznervirala pre jedno 10ak godina, uzmem nokiu 3310 i zveknem je sve snage o beton u ulazu, a onda se pokajem u fazonu koj' sam ja debil, sada nemam telefon. Pokupim ja lepo zadnji poklopac i bateriju, stavim na telefon i radio je od tada ko da se nista nije desilo. Naravno, ne moze se porediti tako jednostavan telefon sa danasnjim telefonima koji menjaju kompjutere. Nije realno..

dzoni

pre 8 godina

Nokia 6630 symbian.. Par puta kad bi me nesto iznerviralo zvaknuo bi je svom snagom o zid.. Pokupis bateriju sa poda , stavis drugu masku (imao sam nekoliko) i kao nov.
Skoro sve firme koje su pravile tehniku koja traje su propale.. To je zakon kapitalizma.

stanisa milutinovic

pre 8 godina

Imam Nokije 3210 i 3310 u odlicnom su stanju ispravne a kupio sam novi telefon sa vecim, preglednijim ekranom i jacim svetlom ali mi ostala divna uspomena na obe nokie pa ih i sada povremeno koristi sa zadovoljstvom.I pored toga sto sam ih dugo nosio ,izgledaju kao nove ,doduse nisu mi ispadale na beton tako da ne mogu tvrditi dali su jace od betona, pozdrav

Come si dice

pre 8 godina

Телефон који је био свима приступачан па самим тим остаје у лепом сећању,позиви,поруке и понека игрица па је и нормално да је батерија трајала по 7дана.Из тог времена бих свакако издвојио нокиу 8210 једног од најлепших мобилних у том периоду са једном једином маном а то је цена,превисока за нас са не баш дебелим новчаником!

TIL Zagreb

pre 8 godina

 Baš sam nedavno pričao sa kolegom o tome. Na sony Xperia (sa koje kucam ovo) nemoguće je isključiti update za google aplikacije. Zove me pre neki mesec trudna supruga,, sama kući ja na poslu, i ja ne mogu da se javim jer se google play usluge updateuje i telefon je potpuno zakocen! Ja ne verujem, gledam u telefon i slajdujem i neće i neće i krećem da psujemm
(Alex, 23. jun 2015 19:14)

na Google playu u postavkama,podesi da ti ne radi update aplikacija i nece raditi....to se ne radi na telefonu

bojan

pre 8 godina

Nije tacno, baterija na 3210 je trajala osrednjih 2-4 dana.
Na 3310 oko 4 dana a na 3510 i 6310 nenormalnih 6-9 dana.
Inače slažem se, 3210 je nesto što je na mene ostavilo najjaci utisak.

Slucajni prolaznik

pre 8 godina

To je kao da poredis fićka sa bolidom ferarija!
Pa stavi bateriju tipa i karakteristika koju ima S6 na 3210 pa ces da vidis koliko ce tek tada da traje!

Hoćete ovaj komentar na sms...ili dva?!

pre 8 godina

Zato što u to vreme nije bilo "raznih pogodnosti" u vidu raznih paketa,tarifa i drugih pljačkaških šema simpatičnih naziva!Idem robnom kućom niz stepenice koje na nižem spratu gledaju direkt za pult mobilnog operatera.Ja dva telefona iz drugih mreža,tog operatera nemam.Baš pričao drugu kako me jedan vara za račun kada sam došao iz rominga,a da drugi ima bolesno skupe minute...kad siđosmo viče s pulta dobra ženska nama:"Možemo li da vam ponudimo neke od naših pogodnosti?"

Odgovorih skroz ravnodušan i hladan ko led:"od tih pogodnosti devojko ja jedva preživljavam.Neka hvala ti!"...a,ona me gleda kiselo kao da sam rekao standardnu srpsku opasku u takvim trenucima:"More marš bre u ...!"

Zato što nema smisla za (crni)humor i radi na tom mestu...

Te,zbog tih "raznih pogodnosti" zvali smo se,mi smrtnici obični,samo oko bitnih stvari!Pa nije telefon zvonio uvek baš kad jedeš,popravljaš nešto,izađeš iz sobe,pa niko ne zove ceo dan a onda odjednom njih 10,taman kad zadremaš,usred filma ili "onoga" nekad,nisu stizali besmisleni sms-ovi...a,ako i zapadne tajming mogo si ga tresnuti o zemlju da prođe stres,a da nema štete!Eto skromnih razloga zašto je Nokia bila "connecting peoples"!

A,i napunih kad je kupljen,a potom bacio punjač!Poklonio sam ga još je radio :D!

PS.dobio sam neke "pogodnosti" pri poslednjoj dopuni...

Antonio

pre 8 godina

Da li bi ta baterija trajala da si tada imao kameru, mp3, fb, skype, twitter itd. ? Ali svakako to su bili kvalitetno radjeni telefoni.

zinida

pre 8 godina

keramicka antena skrivena ispod maske je lako pucala,ako bi vam tel ispao u velikom broju slucaja bi pukla a popravka je bila kao nov tel.secam se da se mnogo ljudi opredelilo za drugi model upravo zbog te keramicke antene.5210 to je tel,ili erikson t20 kakvi nedelju,dve nedelje drzao bat ali su to primitivni tel.za ove danas.

mare

pre 8 godina

zaboravili ste da napomenete preosetljiv prijemnik signala, hvatala je crtice iz hitlerovih bunkera! :D danasnjim telefonima je integrisana antena zagusena svakakvim materijalima i zbudzena pa ne hvata signal u malo zabacenijim predelima ili sobama u novijim zgradama.

nokian

pre 8 godina

Nisu realna poredjenja telefona iz tog perioda i ovih danasnjih,iz vise razloga.Jedno je sigurno,tada su se pravili kvalitetniji i izdrzljiviji uredjaji

nex

pre 8 godina

6150,antena ko prst,poklopac baterija,300 grama,meni sa 4 stavke.
Ko ih se seca,zna. Jos je imam i ponesem je iz fazona ponekad. Radi uredno,jedino baterija zbog starosti ne izdrzi dugo,pola dana. Ljudi se oduseve. Inace,drugi tel osim nokije za mene nije telefon.

Luka_Laban

pre 8 godina

Nokia 3210 je u svoje vreme po meni prava revolucija, jer je bio 1 od prvih modela bez spoljne antene.
Nokia 3310 je bila nadogradjena 3210 i zato je Nokia 3210 legenda, a ne 3310 iako je ovde bio bas popularaniji svojevremeno.
Nokia 3210 je bio moj prvi telefon i imao je dve mane:
1. Nije imao vibraciju!
2. Spadao mi je sorc kada sam ga nosio u dzepu :)
p.s. i da danas imam Nokiu 206, maska plave boje i uredno mi ljudi kazu, koji je to telefon, jako je lep!
Znam da postoje i bolji telefoni, ali sto se mene tice, Nokia zauvek!

Nikola

pre 8 godina

Protivnik sam celodnevnog tipkanja, jer to nije zdravo. Puno ljudi i posao zanemaruje zbog drustvenih mreza preko telefona i online-a 24/7, da ne pricam o rekreaciji, druzenju, spavanju, ishrani... Sve to se podredjuje tipkanju. Ja sam umereni korisnik smart telefona. Pravim 250 min mesecno, 30ak poruka i par Mb interneta. Ja svoj telefon punim svakih 5-6 dana. Kako porediti telefon na koji samo moze da se javi i otkuca poruka, sa telefonom koji ima brdo mogucnosti. Kome je smart telefon lomljiv, moze da nabavi masku. Bice deblji i ne tako fensi kao bez, ali opet tanji od Nokije. Svakako, kome ne trebaju smart opcije, Nokia je i dalje najbolji izbor. Moji roditelji i baba ih i dalje koriste, verovatno dozivotno.

alex

pre 8 godina

Prvi telefon mi je bio Nokia 3310. Pao mi je sa drugog sprata i razmontirao se skroz, u momentu, cini mi se :-) .Sastavio sam ga i kao da se nista nije desilo. Sjajan telefon za to vreme.

Bajic rulez

pre 8 godina

Moj prvi telefon, kupio ga od kolege ne faksu 2001 za 70 tadasnjih maraka.
Cekao za broj ispred Mts-a od 5 ujutro do 10 kada sam dosao na red.

ah te 2000.-te

Branislav

pre 8 godina

Na mom LG baterija traje i 7 dana. Izbrisao sam Facebook, Messenger i gomilu drugih nepotrebnih s... . Idem na net, ne nesto mnogo, ali idem. Uglavnom kad nesto cekam i tako to...
Jedan od mojih prvih telefona je bio Siemens MT 50. Bio je sjajan. Plavo svetlo ekrana je bilo glavni fazon.

Miloš

pre 8 godina

Najpopularni Nokia telefon je 3310 kao što većina zna , telefon je za to vreme bio odličnog dizajna vreme ga je pregazilo. Izdržljivost mu je bila velika do iznedmoglosti.

dr Pera

pre 8 godina

Zavisi zašta vam treba telefon, ja nosim telefon 3310 i stvarno mi baterija traje od 5 do 7 dana, mogu da pozovem i da me neko pozovi i da eventualno pošaljem poruku. Za mlađe generacije mobilni telefon je sve i svašta samo najmanje telefon. Mora da ima internet, dobru kameru, veliki tač-skrin ekan, mogućnost slušanja muzike itd. Samo mislim da je mnogim uređajima kao što u digitalni foto aparati, ipod-ovi i dr. odzvonilo zbog najnovijih mobilnih telefona.

vlasnik sg6

pre 8 godina

Meni je Nokia e52 najvise legla od svih telefona. Mali, tanak, baterija nedelju dana, wifi, 3g, skype, email klijent. Sve sto mi realno treba kad nisam za racunarom. I dan danas patim za njom.

A ja u torbi uvek imam spremnu Nokiu 100, za kad zatreba.

Analitičar

pre 8 godina

Imam obe , 3210 i 3310...!!!
Povremeno dopunim baterije i nekako ih održavam u životu , tek da se podsetim.Inače imam kolekciju od 34 telefona...od 1610 pa do 7230 i 11 Samsung telefona sa sve 800x i Z 240...Svi rade , i poneki put potrošim celu noć da ih malo dopunim i oživim !

Miki

pre 8 godina

ovde poredimo babe i žabe. Motorola 550 je bila najizdrzljiviji telefon. nemojmo zaboraviti ga je njihov zadnji model bio lumina koji je microsoft i kupio. taj telefon nije bio baš uporedljiv sa Samsungom na primer. Znači bio je dobar i najbolji u toj eri telefona. i to je sve, ali da li stvarno žalimo za igrom snake?!

zzoguzo

pre 8 godina

Imao sam 3210 i bila je najlepsi telefon u to vreme. Sem toga radio je jako dobro, i zato dan danas se secam tog groznog osecaja kada su mi je ukrali. 3310 je bila prava rugoba u odnosu na 3210 i nije mi bilo jasno cemu nazadovanje.

takoje

pre 8 godina

meni je 2002. godine u zimu ispao 3310.padao je sneg i vrlo brzo ga prekrio.zvao sam ga 7 dana i niko se nije javljao(znači baterija 7 dana opušteno radila).8 dan kad je prošao sneg sam ga našao,radi ko sat,napravio ležište od vibriranja.isti telefon u leto je pregazio gsp.dan danas mi u džepu.
da zaključim: telefone sa tastaturom a ko hoće tačskrin tablet.pozdrav kupohiličarima

lemy

pre 8 godina

nje u bateriji vec je stvar u potrisnji,kada nista ne bi ste koristili osim onoga sto ste koristili na nokiji tada( piziv,poruke) isto bi trajala baterija,iskljucili su mi jednom tel. primao sam poruke i pizive i nesto malo igrica igrao i trajala mi je6-7 dana

grunf

pre 8 godina

imao sam 3210, stvarno dobar. ali definitivno najbolji mi je bio 6310i. plavi ekran,podrška za javu,što znači Gmail,ima i wap,plus baterija duže traje od 3210 ;-)

crazyprocessor

pre 8 godina

Ako cemo tako da gledamo panasonic je keva medju telefonima, ali nije medju mobilnim ili da ne pominjem smart eru. Mnogo brendova je vladalo u odredjenim delatnostima svojevremeno, ali proslost ce uvek biti proslost i nista vise sem semtimentalnog secanja.

novikorisnik

pre 8 godina

a zašto bi neko kupio telefon pa ga tresnuo o zid ili pod...ja mislio telefon služi za telefoniranje, a smartfon i za to između ostalog...pitam se da li bi baterija od nokie držala toliko da je imala sve današnje funkcije i toliko veliki ekran...

dragan

pre 8 godina

ružite Nokia-u sa bilo kojom Kineskom firmom u usponu i dobićete telefon sa dozvolom za ubistvo... 
Ne morate da dajete desetine hiljada za telefone da bi imali nešto dobro... imate i Xiaomi, Meizu, One+, Oppo, Asus, Gionee, Huawei, sve moćne, lepe i pristupačne telefone
(Dejan, 23. jun 2015 22:22)
One plus košta 350 eura, Huawei ascend još vise

aleksi

pre 8 godina

Nokia 8210 je bio vrhunac u to vreme. Classic design, telefon koji i sad izgleda lepo. Sećam se pozlacenih verzija za ruse i arape. 3210 je bio ok, Sony Ericsson je imao lepše modele u to vreme, realno.

Ponosni vlasnik automobila i bicikla

pre 8 godina

(Mladen, 23. jun 2015 20:20)
Sarkazam je odlika inteligencije, a neprepoznavanje istog odlika... Hteo sam reci da ova dva uredjaja dopunjuju jedan drugi, i da se ne mogu porediti. Kao da kazes auto je bolji od bicikla jer je brzi...

Halle-ON

pre 8 godina

Iz tog vremena meni je nekako izdrzljiviji, i bolji bio Alcatel Easy DB, mogao si bateriju da zamenis sa 3 od 1.5 V koje mogu i danas da se kupe svuda, a sama baterija je trajala prilicno dugo. Bio je tu jos neki Alcatel 302, koji je sasvim fino koristio wap internet, dok je to jos bila misaona imenica za ostale(verovatno vecina ne zna ali Alcatel je jedan od pionira mobilnih mreza i njihove central su se koristile u Srbiji u to vreme). A iz malo kasnijeg vremena, mnogo prakticniji su bili Sony-Ericsson modeli. Nokija je bila brend, nesto kao Iphone i Samsung danas. Ko je birao telefon po funkcijama, mogao je da kupi funkcionalniji SE za mnogo manje para nego Nokia-u. SE telefoni su prakticno neunistivi...

Jana

pre 8 godina

Ma Nokia 3310 je neunistiva i traje baterija iha ha. Cak bih rekla da se nikad nije ni pokvarila. Moram videti sa tatom gde je cusnuo taj mobilni. Iako sad imam neku Nokiu (310) koju je uzeo za dinar sa onim paketima i isto traje baterija dugo, zaboravim da imam telefon dok ne cujem zvono za poziv (moji zovu). Nokia 3200 se oprala u ves masini i nakon toga radila jos iha ha godina, jedino su mi dugmici isli na nerve, nije bilo sile napisati poruku. Vremenom je otislo ono dugme za paljenje.

Ovi novi sa tac ekranima i onim sitnim dugmicima i kad ih ne diras ceo dan, do uvece moraju na punjac. Kao da nemas mobilni... Kad naprave uredjaj koji ce raditi danima bez punjaca i da se za to vreme maksimalno koristi, onda mozemo da pricamo o kupovini.

Samsung, Philips (preko kojeg je moj otac presao traktorom i prikolicom i samo ga posle sklopio i nastavio sa radom :D) su isto bili odlicni. Erikson T10 i T20 su stvarno radili odlicno i baterija je dugo trajala, ali nakon 3 godine baterija bi polako odlazila u penziju.

Generalno, mislim da je Nokia imala odlicne telefone u smislu da baterija dugo traje i da im udarac o beton nimalo ne remeti radni vek. Posebno ta 3310.

Sagem s druge strane... okrznes ga malo rukom i odmah se javi kvar i nije vise za upotrebu.

Realno

pre 8 godina

Imao sam i 3210 i 3310 nokie ali ih nisam upamtio po nekom dugom trajanju baterije,jedini telefon koji mi je ostao u secanju po tome je alcatel 310 ako se dobro secam.Na njemu sam punio bateriju svake subote pred izlazak,i pored konstantnog zlostavljanja u tim tinejdz godinama on je opusteno drzao 7 dana bateriju ali na zalost ta serija alkatela je imala neke lose procesore pa mi je posle nekih 8-9 meseci poceo brljaviti pa sam ga menjao u mobilsopu za nekog siemensa kome se ni imena ne secam...

Marko

pre 8 godina

Nokia da je na vreme prešla na windows ne bi doživela slom, ma šta pričali Nokia ima najkvalitetnije telefone,od baterije, kamere, kvalitet izrade, bukvalno sve.

Surovi

pre 8 godina

Nokia je bila super, a medju android telefonima istice se HTC Wildfire S. Baterija je drzala i do 5 dana
(Profa, 24. jun 2015 20:21)
Verovatno da nismo imali isti Wildfire,posto je na mom bateija drzala 1 dan,kao i na bilo kom drugom android telefonu,mada je nekad dogurala i do 2,ali ako ga bas nisam koristio!
Sto se Nokije tice,njeni modeli su drzali baterije,cak i simbijan modeli,osim djubreta od n95,zato sto je simbijan racionalnije trosio resurse od androida,a i manji ekrani su bili u pitanju.
Sto se tice potrosnje bateije i provajdera,tu postoji veza i ona se ogleda u jacini signala ,posto telefon trosi vise snage kada je slabiji signal,kako bi obezbedio nesmetanu komunikaciju.
Nokija je propala zbog toga sto na vreme nije prepoznala kretanje na trzistu i android i IOS kao glavne konkurente,koju su je izbacili sa trzista.Sto se tice MS-a,koji ih je kupio,to je takodje bila glupa odluka,posto su na vreme mogli da predju na win i odbace taj nesrecni simbijan koji ih je zakopao i da sacuvaju poziciju u dobrom delu trzista.Ono sto je tuzno u celoj prici je to da sve dok nisu poceli da prave win telefone,Nokia nije imala pravog predstavnika u svetu pametnih telefona,posto simbijan telefoni jednostavno nisu bili dovoljno dobri,a platforma dovoljno mocna.Drugim recima,oni su bili beskorisni.Cak ni revizije kao sto je Ana nisu donele nista novo i dobro i ljudi su prestali da kupuju to preskupo djubre!

Smuleco

pre 8 godina

Glasam za legendarni Ericsson "ajkulu"... Baterija je imala 1250mAh, i trajala mi je, uz umereno "pričanje", 7-8 dana! Bio je potpuno vodootporan, optočen gumom, i bukvalno je mogao da padne sa 5-6 metar visine, i da mu se ne dogodi ništa!

sale

pre 8 godina

Meni je kao klincu Nokia 3310 pala sa 4m na beton, mislio sam gotovo, ode sva ustedjevina. Rastavio se na dosta delova, ali sve sklopio i gle cuda - radi kao svajcarski sat. Doduse stavio sam neku polu-gumenu masku, tako da moguce da je to ublazilo pad donekle..

Bull Terrier

pre 8 godina

@CTO
Sto se tice baterije, ovo sto si napisao je tacno... Kad sam u inostranstvu, i ne koristim ga za internet (ponekad wifi), vec poneki sms i retko kad poziv, traje mi baterija 4 dana bez problema...

Mr.x

pre 8 godina

Kad se setim samo ....Motorola talkabout 2 , Siemens A50 , Samsung slider E72 nesto tako , Nokia 6110 classic , Nokia expressmusic 53xx , Hyawei Hg6008 , LG L3 dual , Lenovo A680 , Leagoo Elite 2.

Milojko

pre 8 godina

Da li to jedino ja imam 3110? Ne znam zasto sluze ovi kodovi u oznaci modela i njihov redosled, ali ja ga koristim vise od deset godina. Padao vise puta na tvrd pod, samo ga podignem ucelo, nista. Baterija kao nova. Katkad koristim gprs, kamerica slaba ali posluzi, muzicki plejer odlican.