Nedelja, 21.06.2015.

19:05

Srbija zatražila izručenje Nasera Orića

Republika Srbija je zvanično zatražila izručenje nekadašnjeg komandanta muslimanske vojske u Srebrenici Nasera Orića.

Izvor: B92

Srbija zatražila izruèenje Nasera Oriæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

144 Komentari

Sortiraj po:

mara

pre 8 godina

Srbija je posvećena unapređenju regionaalne saradnje i stvaranju mirnog i prosperitetnog regiona. Vučićevu odluku o Srebrenici upravo treba tumačiti kroz taj kontekst. S druge strane, mora se utvrditi i odgovornost za srpske žrtve, kako bi se iskreno krenulo u proces srpsko- bošnjačkog poverenja.

Miloš Mačar

pre 8 godina

Cana: Svaki normalan čovek će podržati stav da svako ko je činio zličine mora da odgovara. Pošto postoje neoborivi dokazida je Naser Orić ubijao nevine ljude samo zato što su druge nacionalnosti , on mora de se izvede pred lice pravde.

Miljana B

pre 8 godina

Mešanac: Vi očigledno imate problem sa realnošću. Nemam nameru da branim Šešelje jer ne podržavam njegovu politiki , ali niste realni kada tvrdite da ste zbog njega morali da napustite Srbiju. Pa to i vi sami znate da to nije tačno. Pa Srbija je i muslimane prihvaćala koji su morali da napuste BiH zbog tamošnjih sukoba , a vi tvrdite da ste morali da napustite Srbiju zato što ste iz mešovitog braka.

Neko iz mase

pre 8 godina

Da se razumemo... sve koji su cinili zlocine treba izvesti pred sud. Da li ce biti osudjeni ili ne to je do istrage, dokaza i samog sudjenja. Mi smo nase izrucili, sad je vreme da i drugi urade isto, jer svaka zrtva zasluzuje da se ispostuje!

Filip

pre 8 godina

Ako se Nasreu Oriću ne sudi na zemlji, sudit će se na nebu, samo što će se onda na nebu suditi i onima koji nisu dali da mu se sudi na zemlji.

Slobodan

pre 8 godina

Ratni zločini nikada ne smeju da zastare. Dobro je što Srbija nije dozvolila da osumljičeni za ratne zločine koriste priču o nacionalnom pomirenju da bi izbeglji pravično suđenje.

bulevar

pre 8 godina

Možda ga neće izručiti Srbiji, ali je bitan princip da se ne odustaje i traži ono što realno naše i u mogućnosti da se izvede

maki

pre 8 godina

Raspisali smo pternicu za Naserom koja je potkrepljena dokazima, bilo bi neozbiljno ne traziti njegovo izrucenje. Ispravan stav vlade i ministarstva.

deki

pre 8 godina

Naravno treba i oni da odgovaraju za svoja zlodela a ne samo Srbi nadam se da ce ga Svajcarska izruciti da konacno pravda bude zadovoljena.

neznalica bgd

pre 8 godina

oric je slavio RoDjEnDaN u Hagu i jedan od gostiju na slavlju je bio i Slobodan Milošević!Toliko o beskonačnom filozofiranju dok nam životi prolaze zbog gluposti koje traju već 25 g, mislim na sve patriote sa svih prostora bivše SFRJ! POTREBAN SU MIR, POSTOVANJE I PRIVREDNA SARADNJA! sve ostalo nas pritiska na dno dna!!!

Micaptica

pre 8 godina

Vidi se da su rane naše teske i duboke. Da posle 20 godina nema mira i da će jos mnogo godina proći dok se ne iskoreni duboka mrznja i ne poverenje. Džabe hapsenja i sudjenja. To neće vratiti nikoga i jos će zatrovati ljude medjusobno.

Istina

pre 8 godina

Nesto tu ne stima. Zar nase Tuzilastvo tek sad otkriva novi zlocin u tim selima? Zar nije bilo mnogo efikasnije prezentirati to u Hagu? Gde su bile do sada porodice nastradalih da se tek sad javljaju? Taj novi svedok mi je takodje sumnjiv. Optuzen je bio pa oslobodjen??

Sidža

pre 8 godina

Možemo mi da pričamo šta god hoćemo i da branimo koga hoćemo (normalno je da svako brani svoje) ali ovo što Srbija traži je sasvim očekivano. Naser Orić treba da bude izručen i da odgovara za svoje zločine. Pravda mora da bude zadovoljena!

Mesanac

pre 8 godina

Kao dete iz mesovite Srbsko / Bosnjacke porodice stalo mi je da svioni koji su pocinili zlocine u BiH zavrse pred sudom i da im se na osnovu dokaza sudi. Medjutim treba da setimo i svih inspiratora zlocina koji danas upiru prstom u one koji su ispunjavali njihove zahteve. Moja porodica je morala da napusti Srbiju u kojoj sam odrastao bas zbog Vucicevog ideologa Seselja koji je trazio progon svih iz mesovitih brakova. Nadam se da ce posle izvrsilaca najtezih zlocina u koje ubrajam i Orica na red doci i inspiratori kao sto je Vucic, Seselj, Nikolic, izetbegovic i ostali i da ce jednog dana i njega kada recimo sleti u UAE uhapsiti i suditi mu jer Bosna za tako nesto nije jaka ili recimo Turska. Pravda za sve jer svi vi Bosnjaci, Srbi i Hrvati pricate samo o vasim zrtvama a mi mesoviti koji zavrsiismo po belom svetu jedva cekamo da neko odgovara za nase muke, jednog dana i vi cete doci na red.

neko iz mase

pre 8 godina

Uz svo duzno postovanje...
Mislim da cemo imati jos nekoliko manjih "pobeda" u regionu. Najpre nad BiH i HR... (Bez pobeda nad ALB. Oni postaju nova balkanska sila.) A onda cemo da izgubimo rat! I to rat za Kosovo...

paket

pre 8 godina

Čisto sumnjam da će ga Švajcarska izručiti. To je samo mamac da Srbija prihvati mirno rezoluciju o Srebrenici. Kad je neko Srbiji izručio ratnog zločinca iz devedesetih? Niko nikad. Hajde da i to vidimo.

DedaMiloje

pre 8 godina

Nadam se da ce uskoro Hrvatska zaustaviti ovo ponašanje Srbije vetom na poglavlja 23 i 24 u EU.
Dosta je više tog izigravanja mini Haga.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mario, 21. jun 2015 21:16)

Zar misliš da je realno da zemlja koja crta kukaste krstove na terenu u danšnje vreme i pozdravlja ustaškim pozdravom geldaoce može da stavlja bilo kakav veto na ovakve stvari?

EU Citizen

pre 8 godina

Činmo sve da se bez ikakve potrebe zakačimo sa susedima, umesto da podvučemo debelu crtu pod ratne priče i idemo dalje. Relevantan međunarodni sud je o Oriću rekao svoje, i da imamo mozga kao što nemamo, kao i da Rusi u Srbiji nemaju brojnu i jaku agenturu čiji je nalog da podgrevaju tenzije na Balkanu, gledali bismo kako da povećamo privrednu razmenu s Bosnom i zaradimo neki dinar a ne budalaštine iz rata koji se završio pre dvadeset godina.

Eskil

pre 8 godina

Bravo za nase ministarstvo pravde ! Mislim da smo bili u moralnoj obavezi da uradimo tako nesto, pre svega iz postovanja prema porodicama svih zrtava, kao i prema samim zrtvama, u znak secanja na njih ! Mislim da individue odgovorne za zlocine ovog tipa trebaju biti gonjene i procesuirane bez obzira na versku, nacionalnu ili rasnu pripadnost ! Pravda to zahteva ! Zrtve to zahtevaju ! Zato mi je drago sto nasa vlast nije podlegla pritisku, vec je odlucila da se nosi sa ovim na pravi nacin. Zaista, bravo !

zbunjola

pre 8 godina

@Mario
Haha.Nasmijao si me baš.Dok ovo ide svojim tokom,tj.onako kako treba,jer svako treba da dobije ono što ga sleduje...Pa tako i ovaj lik,Hrvatskoj koliko vidim,dobro ide crtanje kukastih krstova i ona je uvjek 'za dom spremna'.Chill.

Ilija Ćvorović mlađi

pre 8 godina

Pa i NSA se može prevesti kao Služba Državne Bezbednosti ili malo šire kao Uprava Državne Bezbednosti. Dođe mu isto.

efgen

pre 8 godina

@ Bosnjak : iskreno zamisli da postoji najmanja sumnja da je neki musliman u Americi uhvatio sudiju njihovog i izvadio mu oci, kakvo bi obracanje Obame bilo povodom tog dogadjaja... Vucic mozda nije prepreden kao Tadic, ali iskreno mislim da Tadic nije pametniji od Vucica a i pogledaj koju podrsku ima Vucic i koliko kakvo takvo postovanje zapadnih politicara iako je do juce bio Seseljeva desna ruka... To je upravo postigao tim nacinom ponasanja, kako se ponasaju zapadni politicari kada su njihovi interesi u pitanju.. Bez uvijanja i ostro... Ne kazem da ga nece saplesti, ali za sada mu dobro ide....

Crni Gruja

pre 8 godina

Ako se pokaze da zahtev Srbije nije legitiman, ko je osgovoran za zaludjivanje ovog naroda. Pa sila kao sto je USA ne trazi da joj se izruce osumnjiceni za ubistvo brace Bitici. Verovatno su te stvari regulisane nekim medjunarodnim propisima. Zar je moguce da ti propisi ne vaze za Srbiju.

Ministar 011

pre 8 godina

Ovaj covek je 20 godina bio na slobodi uprkos najvecim zlocinima koje je pocinio. Sto je mnogo, mnogo je. Medjutim, pravda je spora, ali dostizna. To se sada i pokazalo u slucaju Nasera Orica.

Smuk i Salaso

pre 8 godina

Mogao bi sada neko od evropskih zvanicnika da izadje sa cuvenim izjavam tipa:" Hapsenje ratnih zlocinaca na podrucju bivse Jugoslavije je dobro jer doprinosi razotkrivanju istine u vezi strahota koje su nanete zrtvama a sve zarad istine i zatvaranje mucnih pitanja iz bliske proslosti". Hoce li biti tako i u vezi hapsenja Nasera Orica?

1999t

pre 8 godina

Zlikovcima i kriminalcima je mesto u zatvoru. Iako mislim da je ovo samo jedan u nizu spinova aktuelnog rezima, kako bi se skrenula paznja javnosti sa zivotnih problema, besposlice, pad zivotnog standarda i kupovne moci, poskupljenja struje, poreza itd.

Nero

pre 8 godina

ne budite naivni,naravno da nece biti izrucen,sve su ovo samo politicki potezi,na kraju ce biti,pojeo vuk magarca...mada sam misljenja,ako je pocinio ratni zlocin i postoje validni dokazi za to,onda u Bosni da mu se sudi...

Tijana 021

pre 8 godina

Pošto postoji poternica i pošto su ga uhapsili, logično je da ministarstvo pravde uputi zahtev za izručenje. Samo mi nije jasno kakav to čovek moraš biti, da posle takvih zločina mirno živiš i još tražih krivca za situaciju u kojoj si se našao.

HAVANA

pre 8 godina

Mozda neko ne shvata nas odnos prema odavanju poste srebrenickim zrtvama i ne trazimo to, ali neka znaju da je Naser Oric za nas izvrsilac zlocina.

TT

pre 8 godina

"Nadam se da ce uskoro Hrvatska zaustaviti ovo ponašanje Srbije vetom na poglavlja 23 i 24 u EU.
Dosta je više tog izigravanja mini Haga."
@ (Mario, 21. jun 2015 21:16)


E moj Mario, vec ste jednom probali pa se zestoko izblamirali.
Samo napred ako mislite da ce Evropa nastaviti da stiti vase zlocince doveka....

Nenad

pre 8 godina

Nadam se da ce uskoro Hrvatska zaustaviti ovo ponašanje Srbije vetom na poglavlja 23 i 24 u EU.
Dosta je više tog izigravanja mini Haga.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mario, 21. jun 2015 21:16)

Kao da vas neko nešto pita? Očistite vi prvo svoje prljavo dvorište da ne bi Srbija morala reagovati!

Marija

pre 8 godina

(JeRemija, 21. jun 2015 20:55)

Postovani to nije preopterecenost, to je realnost.

I Tudjman je bio radnik te iste UDBE, general UDBE koji na zalost nije docekao procesuiranje.
U Hrvatskoj i dalje imaju velikih problema sa nihovom hrvatskom UDBOM.

Ponovicu, rat u SFRJ je izazvala bagra iz UDBE i OZNE svih naroda i narodnosti, neduzni narod svih nacija i vera je stradao a Udbasko-Oznaska bagra saradjivala zajedno na punktovima, trgovali zajedno pljackali i likvidirali.

I Tudjman i Ratko Mladic i Naser Oric i Slobodan Milosevic i svi ostali su svi do jednog bili radnici UDBE i OZNE.

Dok se god sva ta komunisticka Udbaska bagra i njihovi naslednici ne procesuiraju po svim bivsim drzavama SFRJ , nece biti pravde niti pomirenja medju gradjanima.

Normalan narod nije bio kriv, ONI su ti koju su vrsili zavere i zverstva.

Srbi iz Srbije nemaju nikakve veze sa Udbom i Oznom , Srbi iz Srbije nisu izvrsili stravican masakr nad muslimanima u Srebrenici, vec je to uradio Udbas Ratko Mladic.

Njegov kolega iz UDBE Naser Oric je izvrsio stravicne zlocine nad Srbima.

ITD, itd, sad dolazi vreme da se sva ta zlocinacka komunisticka Udbaska bagra po svim bivsim republikama SFRJ pohapsi i privede pravdi.

Isto vazi i za zlocince iz sluzbe Ramusa Haradinaja i Hasima Tacija zvanog Zmija.

S postovanjem

kejto

pre 8 godina

@Mario mi smo nase zlocince predali hagu ili osudili i pozatvarali. kada cete vi vase i zbog cega vam toliko smeta sudjenje ljudima osumnjicenim za ratne zlocincine prema srbima?

Данац

pre 8 godina

Otidite na muslimanske/bosnjacke stranice.
Videcete da nite jedan od njih njega ne smatra zlikovcem.
Kako ce ta jadna Bosna da
Prezivi sa ljudima punim mrznje prema trecini stanovnistva.
Jedino je razlaz moguc. Pa onda neka prave od svoje drzave kalifat.

globalno lokalno

pre 8 godina

Ja kao Bosnjak kažem da bi bilo pravedno da mu se sudi.Istina jeste da su Srbi počinili najviše zločina, no istina je da je bilo i zločina nad srpskim civilima.To što su Srbi počinili mnogo više zločina ni na jedan način ne opravdava zločine nad srpskim civilima.Pravda za sve ubijene nedužne ljude, bilo koje nacionalnosti.(Bosnjak, 21. jun 2015 20:10)

Nisu Srbi pocinili najvise zlocina, vec se Srbima jedino i sudilo, pa se stekao utisak da su samo Srbi bili naoruzani. Zasto su Hrvati, Bosnjaci i Albanci ili oslobodjeni ili nisu ni hapseni? Pa zato sto su ratovali za interese Ujka Sema. NATO cuva i nagradjuje svoje saveznike, za razliku od Rusa.

u prolazu

pre 8 godina

@Mario uuuuuu, scaaary. Svi su se sledili kada su pročitali taj tvoj powerpost o Hrvatskoj kao nekome ko se bilo šta pita. Istini za volju, ako joj kažu da to uradi, uradiće. Sigurno je da sama ne sme. Deja vu ;)

Ekolog

pre 8 godina

Ne moze samo Srbija da izrucuje svoje generale, vreme je da neko odgovara za stradanje Srba u tom ratu. Ako zelimo da zivimo u miru i slozi, moraju obe strane da budu ravnopravne.

Nikola

pre 8 godina

Neko je napisao da će Orić biti izručen,a u zamenu da će biti usvojena rezolucija o Srebrenici.Nije tačno,Dodik je uputio zahtev za veto Rusiji i pozitivno mu je odgovoreno.Srbiju niko ne pita za mišljenje i njen stav o rezoluciji je nebitan.
(beli, 21. jun 2015 19:45)

Iz tog razloga treba Oricu suditi u RS, u Banjaluci, a ne u prodanoj Srbiji. Na kraju krajeva, zlocine je cinio u RS a ne u Srbiji.

beli

pre 8 godina

Poštovani Nikola,Oriću ne moze da se sudi u RS jer tamo je za ratne zločine nadlezno famozno TZV.tuzilaštvo i sud BiH,tako da bi to značilo predati Orića muslimanima za koje je on heroj i gde bi momentalno bio pušten.Zato mora u Srbiji,makar i ovakvoj,kako si rekao...

Baka

pre 8 godina

(Ilirjan, 21. Nije ratovao u Srbiji ali je klao Srbe i vadio im oci po Bosni, a posto je ona vas heroj i vi necete da mu sudite i plus ste banana BIH drzava moramo mi da ga hapsimo..bas kao sto je Izrael jurio zlozicnce po svetu 50-ih!

Ministar 011

pre 8 godina

Izrucenje Nasera Orica srpskim pravosudnim organima dovesce odnose izmedju Srbije i Bosne do granice usijanja. Ponovo se rusi balkanski mir.

Popaj

pre 8 godina

Orića Srbija traži zbog zločina koji nisu procesuirani u Hagu tj u Hagu nije odgovarao za sve zločine.Znači za Kravicu i ostala srpka sela u okolini Srebrenice nije odgovarao jer Hag nije mogao da utvdri njegovu odgovornost.Pošto BIH ne želi da raščisti slučaj Orić mora Srbija je nikog drugog to i ne interesuje.Nadam se da sam odgovorio onima koji se pitaju zašto Srbija traži Orića jednostavno jer je BIH nekome majka a nekome maćeha,a želi da je svi zovu mama.

savesni gradjanin

pre 8 godina

Durakovic bi trebao da poseti Podrinje pa da cuje sta je njegov heroj Oric tamo radio 1992 god umesto sto ga velica bolje nek da otkaz jer vredja zrtve rata!

Beobrad

pre 8 godina

Potez koji bi svaka drzava koja nije "banana" napravila!
Vraca dostojanstvo.
Dosta su nase vlasti vise brinule o tudjim interesima, nego o svojim.

razumom do pobede

pre 8 godina

Durakovic treba da se leci,neverovatno da orica smatra herojem zlocinca koji je ubijao i zavio u crno nebrojane porodice!!!Srbija je sudski uredjena drzava i samim tim sposobna da se izbori sa svakoqm vrstom zlocina...

DŽemo voli džem

pre 8 godina

Mislim da će sada potpuno zahladneti odnosi izmedju Srbije i Bošnjačkog entiteta u BiH. Da je neki Srbin uhapšen i izručen ,to bi već bilo "normalno", Bošnjaci misle da njihovim zloćinima treba da bude "progledano kroz prste" !?

ivan78bg

pre 8 godina

@Bosnjak
Celokupno rukovodstvo RS-a i Srbije odgovara za ratove u bivsoj Jugoslaviji ali ne vidi da odgovaraju drugi.Opet ispade da srpska glava najmanje kosta.I opet se prave neresciceni racuni kao posle ww2 i NDH.I hravi i muslimani su naglo zaboravili NDH i zlocine nad srbima i brze bolje se prikljucili pobednickoj strani.Srbi zaboravili nisu.

Svetislav Majstorović

pre 8 godina

Niti Srbija treba da optužuje Orića, niti Srbija treba da se smatra odgovornom za Srebrenicu. Nikakva poklonjenja predstavnika Srbije nisu potrebna jer su te zločine počinili građani susedne države, ne Srbije! Prvu rezoluciju o odgovornosti države Srbije trebalo je odbiti, prvi odlazak predsednika Srbije bio je greška, jer smo tako prihvatili ono za šta ogromna većina građana Srbije ništa nije kriva. Milošević je platio svoju krivicu i svi koji su svojom rukom vršili zločine treba da budu suđeni. Ali, neka već jednom OSTAVE SRBIJU NA MIRU!

Marija

pre 8 godina

Izgleda da ce radnik UDBE Naser Oric ipak zavrsiti u Beogradu.

Njegov kolega iz UDBE Bosanac Ratko Mladic je zavrsio u Hagu za stravican masakr u Srebrenici nad Bosnjacima , dok se Udbas Naser Oric "slucajno izvukao iz grotla Srebrenice " a kako se izvukao uskoro ce reci sam.

Sada ce i Udbas Naser Oric koji je do marta 92-e godine bio licni telohranitelj Udbasa i agenta KGB-a Slobodana Milosevica odgovarati za svoje zlocine nad Srbima.

Sve u svemu Udbasko-Oznaskoj bagri po svim bivsim republikama SFRJ se blizi kraj , posto je Udbasko-Oznaska bagra i izazvala rat na prostoru SFRJ po nalogu iz KGB-a.

Udbasu Naseru ce drustvo u Zabeli praviti njegovi Udbasi i Oznasi koji se jos uvek nalaze na tlu Srbije ( prilican broj njih je pobegao u Moskvu i pod azilom KGB se nalaze tamo) .

Ovaj put bezanija u Moskvu kod KGB-a nece biti dozvoljena za Udbasku i Oznasku bagru.
To isto ce morati da urade i Bosna i Hrvatska sa njihovom Udbasko-Oznaskom bagrom.

Uskoro pocinju rijaliti parovi sa Udbasima i Oznasima u svim bivsim republikama SFRJ .

Bosnjak

pre 8 godina

Ja kao Bosnjak kažem da bi bilo pravedno da mu se sudi.Istina jeste da su Srbi počinili najviše zločina, no istina je da je bilo i zločina nad srpskim civilima.To što su Srbi počinili mnogo više zločina ni na jedan način ne opravdava zločine nad srpskim civilima.Pravda za sve ubijene nedužne ljude, bilo koje nacionalnosti.

JeRemija

pre 8 godina

@Marija
Mislim da si malo preopterećena tom udba-kgb-db pričom...Bez ljutnje. Čim u komentaru vidim da je svaka treća reč udba, kgb, ozna, znam da je u potpisu sigurno Marija:)

Bosnjak

pre 8 godina

Vučić je sa dramatičnim obraćanjem povodom hapšenja Orića moguće zabio sam sebi auto gol.Nazvao ja Nasera koljačem te naveo koji to majčin sin neće da se procesuira Nasera, stoga je već sve sudije stavio pod pritisak i dokazao da Naser teško može imati pošteno suđenje u Srbiji.To će sigurno odbrana Nasera da priloži u Švicarskoj i da im bude debel razlog neisporučivanja Srbiji.
Ako ga i ne isporuče Srbiji, onda treba BIH da ga uhapsi i sudi mu ako postoke dokazi jer svi zločinci moraju u zatvor

branislav

pre 8 godina

Nece ga izruciti,pogotovo zbog termina 20 godina Srebrenice... Pustce ga intervencijom politike ,pod izgovorom stabilnosti Bosne... Toliko sam siguran u to da bih mogao stan da zalozim u opkladu!

Dragan

pre 8 godina

Ako ne zele da ga izruce nisu ni trebali da ga hapse. Cim je uhapsen znaci da je zlocinac jer inace ne bi bio uhapsen, a posto je zlocinac onda mu se treba suditi!

beli

pre 8 godina

Neko je napisao da će Orić biti izručen,a u zamenu da će biti usvojena rezolucija o Srebrenici.Nije tačno,Dodik je uputio zahtev za veto Rusiji i pozitivno mu je odgovoreno.Srbiju niko nepita za mišljenje i njen stav o rezoluciji je nebitan.

Milenko Dobricic

pre 8 godina

To je sasvim logican potez. Ne vidim nista cudno u tome, kod njih je on to sto jeste kod nas je zlocinac. Srbijaima obavezu da zatrazi izrucenje Orica.

bob

pre 8 godina

Naser ce mozda i biti izrucen Srbiji a za uzvrat se usvaja rezolucija o Srebrenici koju Srbija kao sto vidimo nece osporavati tj. nece traziti od Rusije da ulozi veto u SB UN

Ministar 011

pre 8 godina

U slucaju da Svajcarska odluciti da izruci Orica Srbiji, a nadam se da hoce, sam proces izrucenja bice veoma rizican. Njegove pristalice su spremne da urade svasta.

Nepristojni stvor

pre 8 godina

"ne može biti slučajno" i da za to nisu, kako je kazao, "krivi Srbi, srbijanski lobiji i službe", već vlasti BIH. - Znaci pustili ga niz vodu elegantno, i u istom trenutku okrivili Srbiju za to. Svaka cast na taktici.

Zoka-Bl

pre 8 godina

Nadam se da ce ljudi iz bosnjackog dijela zajednicke nam BiH shvatiti da se radi o ortodoksnom ratnom zlocincu i da zrtve kako Bosnjacke, tako i Srpske, trebaju naci scvoj mir. Nije pravedno, da neko ko je drugom ljudskom bicu vadio oci nozem, pa ga klao, ko je ubijao zene i djecu, seta slobodan po BiH. Oni koji ga brane, su jos gori od njega.

Zoka-Bl

pre 8 godina

Nadam se da ce ljudi iz bosnjackog dijela zajednicke nam BiH shvatiti da se radi o ortodoksnom ratnom zlocincu i da zrtve kako Bosnjacke, tako i Srpske, trebaju naci scvoj mir. Nije pravedno, da neko ko je drugom ljudskom bicu vadio oci nozem, pa ga klao, ko je ubijao zene i djecu, seta slobodan po BiH. Oni koji ga brane, su jos gori od njega.

Bosnjak

pre 8 godina

Ja kao Bosnjak kažem da bi bilo pravedno da mu se sudi.Istina jeste da su Srbi počinili najviše zločina, no istina je da je bilo i zločina nad srpskim civilima.To što su Srbi počinili mnogo više zločina ni na jedan način ne opravdava zločine nad srpskim civilima.Pravda za sve ubijene nedužne ljude, bilo koje nacionalnosti.

Milenko Dobricic

pre 8 godina

To je sasvim logican potez. Ne vidim nista cudno u tome, kod njih je on to sto jeste kod nas je zlocinac. Srbijaima obavezu da zatrazi izrucenje Orica.

savesni gradjanin

pre 8 godina

Durakovic bi trebao da poseti Podrinje pa da cuje sta je njegov heroj Oric tamo radio 1992 god umesto sto ga velica bolje nek da otkaz jer vredja zrtve rata!

Dragan

pre 8 godina

Ako ne zele da ga izruce nisu ni trebali da ga hapse. Cim je uhapsen znaci da je zlocinac jer inace ne bi bio uhapsen, a posto je zlocinac onda mu se treba suditi!

DŽemo voli džem

pre 8 godina

Mislim da će sada potpuno zahladneti odnosi izmedju Srbije i Bošnjačkog entiteta u BiH. Da je neki Srbin uhapšen i izručen ,to bi već bilo "normalno", Bošnjaci misle da njihovim zloćinima treba da bude "progledano kroz prste" !?

DedaMiloje

pre 8 godina

Nadam se da ce uskoro Hrvatska zaustaviti ovo ponašanje Srbije vetom na poglavlja 23 i 24 u EU.
Dosta je više tog izigravanja mini Haga.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mario, 21. jun 2015 21:16)

Zar misliš da je realno da zemlja koja crta kukaste krstove na terenu u danšnje vreme i pozdravlja ustaškim pozdravom geldaoce može da stavlja bilo kakav veto na ovakve stvari?

ivan78bg

pre 8 godina

@Bosnjak
Celokupno rukovodstvo RS-a i Srbije odgovara za ratove u bivsoj Jugoslaviji ali ne vidi da odgovaraju drugi.Opet ispade da srpska glava najmanje kosta.I opet se prave neresciceni racuni kao posle ww2 i NDH.I hravi i muslimani su naglo zaboravili NDH i zlocine nad srbima i brze bolje se prikljucili pobednickoj strani.Srbi zaboravili nisu.

TT

pre 8 godina

"Nadam se da ce uskoro Hrvatska zaustaviti ovo ponašanje Srbije vetom na poglavlja 23 i 24 u EU.
Dosta je više tog izigravanja mini Haga."
@ (Mario, 21. jun 2015 21:16)


E moj Mario, vec ste jednom probali pa se zestoko izblamirali.
Samo napred ako mislite da ce Evropa nastaviti da stiti vase zlocince doveka....

beli

pre 8 godina

Poštovani Nikola,Oriću ne moze da se sudi u RS jer tamo je za ratne zločine nadlezno famozno TZV.tuzilaštvo i sud BiH,tako da bi to značilo predati Orića muslimanima za koje je on heroj i gde bi momentalno bio pušten.Zato mora u Srbiji,makar i ovakvoj,kako si rekao...

Beobrad

pre 8 godina

Potez koji bi svaka drzava koja nije "banana" napravila!
Vraca dostojanstvo.
Dosta su nase vlasti vise brinule o tudjim interesima, nego o svojim.

paket

pre 8 godina

Čisto sumnjam da će ga Švajcarska izručiti. To je samo mamac da Srbija prihvati mirno rezoluciju o Srebrenici. Kad je neko Srbiji izručio ratnog zločinca iz devedesetih? Niko nikad. Hajde da i to vidimo.

Baka

pre 8 godina

(Ilirjan, 21. Nije ratovao u Srbiji ali je klao Srbe i vadio im oci po Bosni, a posto je ona vas heroj i vi necete da mu sudite i plus ste banana BIH drzava moramo mi da ga hapsimo..bas kao sto je Izrael jurio zlozicnce po svetu 50-ih!

globalno lokalno

pre 8 godina

Ja kao Bosnjak kažem da bi bilo pravedno da mu se sudi.Istina jeste da su Srbi počinili najviše zločina, no istina je da je bilo i zločina nad srpskim civilima.To što su Srbi počinili mnogo više zločina ni na jedan način ne opravdava zločine nad srpskim civilima.Pravda za sve ubijene nedužne ljude, bilo koje nacionalnosti.(Bosnjak, 21. jun 2015 20:10)

Nisu Srbi pocinili najvise zlocina, vec se Srbima jedino i sudilo, pa se stekao utisak da su samo Srbi bili naoruzani. Zasto su Hrvati, Bosnjaci i Albanci ili oslobodjeni ili nisu ni hapseni? Pa zato sto su ratovali za interese Ujka Sema. NATO cuva i nagradjuje svoje saveznike, za razliku od Rusa.

razumom do pobede

pre 8 godina

Durakovic treba da se leci,neverovatno da orica smatra herojem zlocinca koji je ubijao i zavio u crno nebrojane porodice!!!Srbija je sudski uredjena drzava i samim tim sposobna da se izbori sa svakoqm vrstom zlocina...

Mesanac

pre 8 godina

Kao dete iz mesovite Srbsko / Bosnjacke porodice stalo mi je da svioni koji su pocinili zlocine u BiH zavrse pred sudom i da im se na osnovu dokaza sudi. Medjutim treba da setimo i svih inspiratora zlocina koji danas upiru prstom u one koji su ispunjavali njihove zahteve. Moja porodica je morala da napusti Srbiju u kojoj sam odrastao bas zbog Vucicevog ideologa Seselja koji je trazio progon svih iz mesovitih brakova. Nadam se da ce posle izvrsilaca najtezih zlocina u koje ubrajam i Orica na red doci i inspiratori kao sto je Vucic, Seselj, Nikolic, izetbegovic i ostali i da ce jednog dana i njega kada recimo sleti u UAE uhapsiti i suditi mu jer Bosna za tako nesto nije jaka ili recimo Turska. Pravda za sve jer svi vi Bosnjaci, Srbi i Hrvati pricate samo o vasim zrtvama a mi mesoviti koji zavrsiismo po belom svetu jedva cekamo da neko odgovara za nase muke, jednog dana i vi cete doci na red.

Popaj

pre 8 godina

Orića Srbija traži zbog zločina koji nisu procesuirani u Hagu tj u Hagu nije odgovarao za sve zločine.Znači za Kravicu i ostala srpka sela u okolini Srebrenice nije odgovarao jer Hag nije mogao da utvdri njegovu odgovornost.Pošto BIH ne želi da raščisti slučaj Orić mora Srbija je nikog drugog to i ne interesuje.Nadam se da sam odgovorio onima koji se pitaju zašto Srbija traži Orića jednostavno jer je BIH nekome majka a nekome maćeha,a želi da je svi zovu mama.

Ministar 011

pre 8 godina

Ovaj covek je 20 godina bio na slobodi uprkos najvecim zlocinima koje je pocinio. Sto je mnogo, mnogo je. Medjutim, pravda je spora, ali dostizna. To se sada i pokazalo u slucaju Nasera Orica.

branislav

pre 8 godina

Nece ga izruciti,pogotovo zbog termina 20 godina Srebrenice... Pustce ga intervencijom politike ,pod izgovorom stabilnosti Bosne... Toliko sam siguran u to da bih mogao stan da zalozim u opkladu!

kejto

pre 8 godina

@Mario mi smo nase zlocince predali hagu ili osudili i pozatvarali. kada cete vi vase i zbog cega vam toliko smeta sudjenje ljudima osumnjicenim za ratne zlocincine prema srbima?

HAVANA

pre 8 godina

Mozda neko ne shvata nas odnos prema odavanju poste srebrenickim zrtvama i ne trazimo to, ali neka znaju da je Naser Oric za nas izvrsilac zlocina.

beli

pre 8 godina

Neko je napisao da će Orić biti izručen,a u zamenu da će biti usvojena rezolucija o Srebrenici.Nije tačno,Dodik je uputio zahtev za veto Rusiji i pozitivno mu je odgovoreno.Srbiju niko nepita za mišljenje i njen stav o rezoluciji je nebitan.

Ekolog

pre 8 godina

Ne moze samo Srbija da izrucuje svoje generale, vreme je da neko odgovara za stradanje Srba u tom ratu. Ako zelimo da zivimo u miru i slozi, moraju obe strane da budu ravnopravne.

u prolazu

pre 8 godina

@Mario uuuuuu, scaaary. Svi su se sledili kada su pročitali taj tvoj powerpost o Hrvatskoj kao nekome ko se bilo šta pita. Istini za volju, ako joj kažu da to uradi, uradiće. Sigurno je da sama ne sme. Deja vu ;)

Nenad

pre 8 godina

Nadam se da ce uskoro Hrvatska zaustaviti ovo ponašanje Srbije vetom na poglavlja 23 i 24 u EU.
Dosta je više tog izigravanja mini Haga.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mario, 21. jun 2015 21:16)

Kao da vas neko nešto pita? Očistite vi prvo svoje prljavo dvorište da ne bi Srbija morala reagovati!

Eskil

pre 8 godina

Bravo za nase ministarstvo pravde ! Mislim da smo bili u moralnoj obavezi da uradimo tako nesto, pre svega iz postovanja prema porodicama svih zrtava, kao i prema samim zrtvama, u znak secanja na njih ! Mislim da individue odgovorne za zlocine ovog tipa trebaju biti gonjene i procesuirane bez obzira na versku, nacionalnu ili rasnu pripadnost ! Pravda to zahteva ! Zrtve to zahtevaju ! Zato mi je drago sto nasa vlast nije podlegla pritisku, vec je odlucila da se nosi sa ovim na pravi nacin. Zaista, bravo !

Tijana 021

pre 8 godina

Pošto postoji poternica i pošto su ga uhapsili, logično je da ministarstvo pravde uputi zahtev za izručenje. Samo mi nije jasno kakav to čovek moraš biti, da posle takvih zločina mirno živiš i još tražih krivca za situaciju u kojoj si se našao.

Nikola

pre 8 godina

Neko je napisao da će Orić biti izručen,a u zamenu da će biti usvojena rezolucija o Srebrenici.Nije tačno,Dodik je uputio zahtev za veto Rusiji i pozitivno mu je odgovoreno.Srbiju niko ne pita za mišljenje i njen stav o rezoluciji je nebitan.
(beli, 21. jun 2015 19:45)

Iz tog razloga treba Oricu suditi u RS, u Banjaluci, a ne u prodanoj Srbiji. Na kraju krajeva, zlocine je cinio u RS a ne u Srbiji.

bob

pre 8 godina

Naser ce mozda i biti izrucen Srbiji a za uzvrat se usvaja rezolucija o Srebrenici koju Srbija kao sto vidimo nece osporavati tj. nece traziti od Rusije da ulozi veto u SB UN

Bosnjak

pre 8 godina

Vučić je sa dramatičnim obraćanjem povodom hapšenja Orića moguće zabio sam sebi auto gol.Nazvao ja Nasera koljačem te naveo koji to majčin sin neće da se procesuira Nasera, stoga je već sve sudije stavio pod pritisak i dokazao da Naser teško može imati pošteno suđenje u Srbiji.To će sigurno odbrana Nasera da priloži u Švicarskoj i da im bude debel razlog neisporučivanja Srbiji.
Ako ga i ne isporuče Srbiji, onda treba BIH da ga uhapsi i sudi mu ako postoke dokazi jer svi zločinci moraju u zatvor

Smuk i Salaso

pre 8 godina

Mogao bi sada neko od evropskih zvanicnika da izadje sa cuvenim izjavam tipa:" Hapsenje ratnih zlocinaca na podrucju bivse Jugoslavije je dobro jer doprinosi razotkrivanju istine u vezi strahota koje su nanete zrtvama a sve zarad istine i zatvaranje mucnih pitanja iz bliske proslosti". Hoce li biti tako i u vezi hapsenja Nasera Orica?

Данац

pre 8 godina

Otidite na muslimanske/bosnjacke stranice.
Videcete da nite jedan od njih njega ne smatra zlikovcem.
Kako ce ta jadna Bosna da
Prezivi sa ljudima punim mrznje prema trecini stanovnistva.
Jedino je razlaz moguc. Pa onda neka prave od svoje drzave kalifat.

neko iz mase

pre 8 godina

Uz svo duzno postovanje...
Mislim da cemo imati jos nekoliko manjih "pobeda" u regionu. Najpre nad BiH i HR... (Bez pobeda nad ALB. Oni postaju nova balkanska sila.) A onda cemo da izgubimo rat! I to rat za Kosovo...

zbunjola

pre 8 godina

@Mario
Haha.Nasmijao si me baš.Dok ovo ide svojim tokom,tj.onako kako treba,jer svako treba da dobije ono što ga sleduje...Pa tako i ovaj lik,Hrvatskoj koliko vidim,dobro ide crtanje kukastih krstova i ona je uvjek 'za dom spremna'.Chill.

Nepristojni stvor

pre 8 godina

"ne može biti slučajno" i da za to nisu, kako je kazao, "krivi Srbi, srbijanski lobiji i službe", već vlasti BIH. - Znaci pustili ga niz vodu elegantno, i u istom trenutku okrivili Srbiju za to. Svaka cast na taktici.

Ministar 011

pre 8 godina

U slucaju da Svajcarska odluciti da izruci Orica Srbiji, a nadam se da hoce, sam proces izrucenja bice veoma rizican. Njegove pristalice su spremne da urade svasta.

Ministar 011

pre 8 godina

Izrucenje Nasera Orica srpskim pravosudnim organima dovesce odnose izmedju Srbije i Bosne do granice usijanja. Ponovo se rusi balkanski mir.

JeRemija

pre 8 godina

@Marija
Mislim da si malo preopterećena tom udba-kgb-db pričom...Bez ljutnje. Čim u komentaru vidim da je svaka treća reč udba, kgb, ozna, znam da je u potpisu sigurno Marija:)

EU Citizen

pre 8 godina

Činmo sve da se bez ikakve potrebe zakačimo sa susedima, umesto da podvučemo debelu crtu pod ratne priče i idemo dalje. Relevantan međunarodni sud je o Oriću rekao svoje, i da imamo mozga kao što nemamo, kao i da Rusi u Srbiji nemaju brojnu i jaku agenturu čiji je nalog da podgrevaju tenzije na Balkanu, gledali bismo kako da povećamo privrednu razmenu s Bosnom i zaradimo neki dinar a ne budalaštine iz rata koji se završio pre dvadeset godina.

Nero

pre 8 godina

ne budite naivni,naravno da nece biti izrucen,sve su ovo samo politicki potezi,na kraju ce biti,pojeo vuk magarca...mada sam misljenja,ako je pocinio ratni zlocin i postoje validni dokazi za to,onda u Bosni da mu se sudi...

Marija

pre 8 godina

Izgleda da ce radnik UDBE Naser Oric ipak zavrsiti u Beogradu.

Njegov kolega iz UDBE Bosanac Ratko Mladic je zavrsio u Hagu za stravican masakr u Srebrenici nad Bosnjacima , dok se Udbas Naser Oric "slucajno izvukao iz grotla Srebrenice " a kako se izvukao uskoro ce reci sam.

Sada ce i Udbas Naser Oric koji je do marta 92-e godine bio licni telohranitelj Udbasa i agenta KGB-a Slobodana Milosevica odgovarati za svoje zlocine nad Srbima.

Sve u svemu Udbasko-Oznaskoj bagri po svim bivsim republikama SFRJ se blizi kraj , posto je Udbasko-Oznaska bagra i izazvala rat na prostoru SFRJ po nalogu iz KGB-a.

Udbasu Naseru ce drustvo u Zabeli praviti njegovi Udbasi i Oznasi koji se jos uvek nalaze na tlu Srbije ( prilican broj njih je pobegao u Moskvu i pod azilom KGB se nalaze tamo) .

Ovaj put bezanija u Moskvu kod KGB-a nece biti dozvoljena za Udbasku i Oznasku bagru.
To isto ce morati da urade i Bosna i Hrvatska sa njihovom Udbasko-Oznaskom bagrom.

Uskoro pocinju rijaliti parovi sa Udbasima i Oznasima u svim bivsim republikama SFRJ .

Marija

pre 8 godina

(JeRemija, 21. jun 2015 20:55)

Postovani to nije preopterecenost, to je realnost.

I Tudjman je bio radnik te iste UDBE, general UDBE koji na zalost nije docekao procesuiranje.
U Hrvatskoj i dalje imaju velikih problema sa nihovom hrvatskom UDBOM.

Ponovicu, rat u SFRJ je izazvala bagra iz UDBE i OZNE svih naroda i narodnosti, neduzni narod svih nacija i vera je stradao a Udbasko-Oznaska bagra saradjivala zajedno na punktovima, trgovali zajedno pljackali i likvidirali.

I Tudjman i Ratko Mladic i Naser Oric i Slobodan Milosevic i svi ostali su svi do jednog bili radnici UDBE i OZNE.

Dok se god sva ta komunisticka Udbaska bagra i njihovi naslednici ne procesuiraju po svim bivsim drzavama SFRJ , nece biti pravde niti pomirenja medju gradjanima.

Normalan narod nije bio kriv, ONI su ti koju su vrsili zavere i zverstva.

Srbi iz Srbije nemaju nikakve veze sa Udbom i Oznom , Srbi iz Srbije nisu izvrsili stravican masakr nad muslimanima u Srebrenici, vec je to uradio Udbas Ratko Mladic.

Njegov kolega iz UDBE Naser Oric je izvrsio stravicne zlocine nad Srbima.

ITD, itd, sad dolazi vreme da se sva ta zlocinacka komunisticka Udbaska bagra po svim bivsim republikama SFRJ pohapsi i privede pravdi.

Isto vazi i za zlocince iz sluzbe Ramusa Haradinaja i Hasima Tacija zvanog Zmija.

S postovanjem

Svetislav Majstorović

pre 8 godina

Niti Srbija treba da optužuje Orića, niti Srbija treba da se smatra odgovornom za Srebrenicu. Nikakva poklonjenja predstavnika Srbije nisu potrebna jer su te zločine počinili građani susedne države, ne Srbije! Prvu rezoluciju o odgovornosti države Srbije trebalo je odbiti, prvi odlazak predsednika Srbije bio je greška, jer smo tako prihvatili ono za šta ogromna većina građana Srbije ništa nije kriva. Milošević je platio svoju krivicu i svi koji su svojom rukom vršili zločine treba da budu suđeni. Ali, neka već jednom OSTAVE SRBIJU NA MIRU!

1999t

pre 8 godina

Zlikovcima i kriminalcima je mesto u zatvoru. Iako mislim da je ovo samo jedan u nizu spinova aktuelnog rezima, kako bi se skrenula paznja javnosti sa zivotnih problema, besposlice, pad zivotnog standarda i kupovne moci, poskupljenja struje, poreza itd.

Crni Gruja

pre 8 godina

Ako se pokaze da zahtev Srbije nije legitiman, ko je osgovoran za zaludjivanje ovog naroda. Pa sila kao sto je USA ne trazi da joj se izruce osumnjiceni za ubistvo brace Bitici. Verovatno su te stvari regulisane nekim medjunarodnim propisima. Zar je moguce da ti propisi ne vaze za Srbiju.

efgen

pre 8 godina

@ Bosnjak : iskreno zamisli da postoji najmanja sumnja da je neki musliman u Americi uhvatio sudiju njihovog i izvadio mu oci, kakvo bi obracanje Obame bilo povodom tog dogadjaja... Vucic mozda nije prepreden kao Tadic, ali iskreno mislim da Tadic nije pametniji od Vucica a i pogledaj koju podrsku ima Vucic i koliko kakvo takvo postovanje zapadnih politicara iako je do juce bio Seseljeva desna ruka... To je upravo postigao tim nacinom ponasanja, kako se ponasaju zapadni politicari kada su njihovi interesi u pitanju.. Bez uvijanja i ostro... Ne kazem da ga nece saplesti, ali za sada mu dobro ide....

Ilija Ćvorović mlađi

pre 8 godina

Pa i NSA se može prevesti kao Služba Državne Bezbednosti ili malo šire kao Uprava Državne Bezbednosti. Dođe mu isto.

Miljana B

pre 8 godina

Mešanac: Vi očigledno imate problem sa realnošću. Nemam nameru da branim Šešelje jer ne podržavam njegovu politiki , ali niste realni kada tvrdite da ste zbog njega morali da napustite Srbiju. Pa to i vi sami znate da to nije tačno. Pa Srbija je i muslimane prihvaćala koji su morali da napuste BiH zbog tamošnjih sukoba , a vi tvrdite da ste morali da napustite Srbiju zato što ste iz mešovitog braka.

Filip

pre 8 godina

Ako se Nasreu Oriću ne sudi na zemlji, sudit će se na nebu, samo što će se onda na nebu suditi i onima koji nisu dali da mu se sudi na zemlji.

Neko iz mase

pre 8 godina

Da se razumemo... sve koji su cinili zlocine treba izvesti pred sud. Da li ce biti osudjeni ili ne to je do istrage, dokaza i samog sudjenja. Mi smo nase izrucili, sad je vreme da i drugi urade isto, jer svaka zrtva zasluzuje da se ispostuje!

Miloš Mačar

pre 8 godina

Cana: Svaki normalan čovek će podržati stav da svako ko je činio zličine mora da odgovara. Pošto postoje neoborivi dokazida je Naser Orić ubijao nevine ljude samo zato što su druge nacionalnosti , on mora de se izvede pred lice pravde.

neznalica bgd

pre 8 godina

oric je slavio RoDjEnDaN u Hagu i jedan od gostiju na slavlju je bio i Slobodan Milošević!Toliko o beskonačnom filozofiranju dok nam životi prolaze zbog gluposti koje traju već 25 g, mislim na sve patriote sa svih prostora bivše SFRJ! POTREBAN SU MIR, POSTOVANJE I PRIVREDNA SARADNJA! sve ostalo nas pritiska na dno dna!!!

Istina

pre 8 godina

Nesto tu ne stima. Zar nase Tuzilastvo tek sad otkriva novi zlocin u tim selima? Zar nije bilo mnogo efikasnije prezentirati to u Hagu? Gde su bile do sada porodice nastradalih da se tek sad javljaju? Taj novi svedok mi je takodje sumnjiv. Optuzen je bio pa oslobodjen??

maki

pre 8 godina

Raspisali smo pternicu za Naserom koja je potkrepljena dokazima, bilo bi neozbiljno ne traziti njegovo izrucenje. Ispravan stav vlade i ministarstva.

Micaptica

pre 8 godina

Vidi se da su rane naše teske i duboke. Da posle 20 godina nema mira i da će jos mnogo godina proći dok se ne iskoreni duboka mrznja i ne poverenje. Džabe hapsenja i sudjenja. To neće vratiti nikoga i jos će zatrovati ljude medjusobno.

bulevar

pre 8 godina

Možda ga neće izručiti Srbiji, ali je bitan princip da se ne odustaje i traži ono što realno naše i u mogućnosti da se izvede

deki

pre 8 godina

Naravno treba i oni da odgovaraju za svoja zlodela a ne samo Srbi nadam se da ce ga Svajcarska izruciti da konacno pravda bude zadovoljena.

Slobodan

pre 8 godina

Ratni zločini nikada ne smeju da zastare. Dobro je što Srbija nije dozvolila da osumljičeni za ratne zločine koriste priču o nacionalnom pomirenju da bi izbeglji pravično suđenje.

Sidža

pre 8 godina

Možemo mi da pričamo šta god hoćemo i da branimo koga hoćemo (normalno je da svako brani svoje) ali ovo što Srbija traži je sasvim očekivano. Naser Orić treba da bude izručen i da odgovara za svoje zločine. Pravda mora da bude zadovoljena!

mara

pre 8 godina

Srbija je posvećena unapređenju regionaalne saradnje i stvaranju mirnog i prosperitetnog regiona. Vučićevu odluku o Srebrenici upravo treba tumačiti kroz taj kontekst. S druge strane, mora se utvrditi i odgovornost za srpske žrtve, kako bi se iskreno krenulo u proces srpsko- bošnjačkog poverenja.

bob

pre 8 godina

Naser ce mozda i biti izrucen Srbiji a za uzvrat se usvaja rezolucija o Srebrenici koju Srbija kao sto vidimo nece osporavati tj. nece traziti od Rusije da ulozi veto u SB UN

branislav

pre 8 godina

Nece ga izruciti,pogotovo zbog termina 20 godina Srebrenice... Pustce ga intervencijom politike ,pod izgovorom stabilnosti Bosne... Toliko sam siguran u to da bih mogao stan da zalozim u opkladu!

EU Citizen

pre 8 godina

Činmo sve da se bez ikakve potrebe zakačimo sa susedima, umesto da podvučemo debelu crtu pod ratne priče i idemo dalje. Relevantan međunarodni sud je o Oriću rekao svoje, i da imamo mozga kao što nemamo, kao i da Rusi u Srbiji nemaju brojnu i jaku agenturu čiji je nalog da podgrevaju tenzije na Balkanu, gledali bismo kako da povećamo privrednu razmenu s Bosnom i zaradimo neki dinar a ne budalaštine iz rata koji se završio pre dvadeset godina.

Bosnjak

pre 8 godina

Ja kao Bosnjak kažem da bi bilo pravedno da mu se sudi.Istina jeste da su Srbi počinili najviše zločina, no istina je da je bilo i zločina nad srpskim civilima.To što su Srbi počinili mnogo više zločina ni na jedan način ne opravdava zločine nad srpskim civilima.Pravda za sve ubijene nedužne ljude, bilo koje nacionalnosti.

Bosnjak

pre 8 godina

Vučić je sa dramatičnim obraćanjem povodom hapšenja Orića moguće zabio sam sebi auto gol.Nazvao ja Nasera koljačem te naveo koji to majčin sin neće da se procesuira Nasera, stoga je već sve sudije stavio pod pritisak i dokazao da Naser teško može imati pošteno suđenje u Srbiji.To će sigurno odbrana Nasera da priloži u Švicarskoj i da im bude debel razlog neisporučivanja Srbiji.
Ako ga i ne isporuče Srbiji, onda treba BIH da ga uhapsi i sudi mu ako postoke dokazi jer svi zločinci moraju u zatvor

Svetislav Majstorović

pre 8 godina

Niti Srbija treba da optužuje Orića, niti Srbija treba da se smatra odgovornom za Srebrenicu. Nikakva poklonjenja predstavnika Srbije nisu potrebna jer su te zločine počinili građani susedne države, ne Srbije! Prvu rezoluciju o odgovornosti države Srbije trebalo je odbiti, prvi odlazak predsednika Srbije bio je greška, jer smo tako prihvatili ono za šta ogromna većina građana Srbije ništa nije kriva. Milošević je platio svoju krivicu i svi koji su svojom rukom vršili zločine treba da budu suđeni. Ali, neka već jednom OSTAVE SRBIJU NA MIRU!

Ministar 011

pre 8 godina

Izrucenje Nasera Orica srpskim pravosudnim organima dovesce odnose izmedju Srbije i Bosne do granice usijanja. Ponovo se rusi balkanski mir.

1999t

pre 8 godina

Zlikovcima i kriminalcima je mesto u zatvoru. Iako mislim da je ovo samo jedan u nizu spinova aktuelnog rezima, kako bi se skrenula paznja javnosti sa zivotnih problema, besposlice, pad zivotnog standarda i kupovne moci, poskupljenja struje, poreza itd.

Marija

pre 8 godina

(JeRemija, 21. jun 2015 20:55)

Postovani to nije preopterecenost, to je realnost.

I Tudjman je bio radnik te iste UDBE, general UDBE koji na zalost nije docekao procesuiranje.
U Hrvatskoj i dalje imaju velikih problema sa nihovom hrvatskom UDBOM.

Ponovicu, rat u SFRJ je izazvala bagra iz UDBE i OZNE svih naroda i narodnosti, neduzni narod svih nacija i vera je stradao a Udbasko-Oznaska bagra saradjivala zajedno na punktovima, trgovali zajedno pljackali i likvidirali.

I Tudjman i Ratko Mladic i Naser Oric i Slobodan Milosevic i svi ostali su svi do jednog bili radnici UDBE i OZNE.

Dok se god sva ta komunisticka Udbaska bagra i njihovi naslednici ne procesuiraju po svim bivsim drzavama SFRJ , nece biti pravde niti pomirenja medju gradjanima.

Normalan narod nije bio kriv, ONI su ti koju su vrsili zavere i zverstva.

Srbi iz Srbije nemaju nikakve veze sa Udbom i Oznom , Srbi iz Srbije nisu izvrsili stravican masakr nad muslimanima u Srebrenici, vec je to uradio Udbas Ratko Mladic.

Njegov kolega iz UDBE Naser Oric je izvrsio stravicne zlocine nad Srbima.

ITD, itd, sad dolazi vreme da se sva ta zlocinacka komunisticka Udbaska bagra po svim bivsim republikama SFRJ pohapsi i privede pravdi.

Isto vazi i za zlocince iz sluzbe Ramusa Haradinaja i Hasima Tacija zvanog Zmija.

S postovanjem

Nepristojni stvor

pre 8 godina

"ne može biti slučajno" i da za to nisu, kako je kazao, "krivi Srbi, srbijanski lobiji i službe", već vlasti BIH. - Znaci pustili ga niz vodu elegantno, i u istom trenutku okrivili Srbiju za to. Svaka cast na taktici.

Marija

pre 8 godina

Izgleda da ce radnik UDBE Naser Oric ipak zavrsiti u Beogradu.

Njegov kolega iz UDBE Bosanac Ratko Mladic je zavrsio u Hagu za stravican masakr u Srebrenici nad Bosnjacima , dok se Udbas Naser Oric "slucajno izvukao iz grotla Srebrenice " a kako se izvukao uskoro ce reci sam.

Sada ce i Udbas Naser Oric koji je do marta 92-e godine bio licni telohranitelj Udbasa i agenta KGB-a Slobodana Milosevica odgovarati za svoje zlocine nad Srbima.

Sve u svemu Udbasko-Oznaskoj bagri po svim bivsim republikama SFRJ se blizi kraj , posto je Udbasko-Oznaska bagra i izazvala rat na prostoru SFRJ po nalogu iz KGB-a.

Udbasu Naseru ce drustvo u Zabeli praviti njegovi Udbasi i Oznasi koji se jos uvek nalaze na tlu Srbije ( prilican broj njih je pobegao u Moskvu i pod azilom KGB se nalaze tamo) .

Ovaj put bezanija u Moskvu kod KGB-a nece biti dozvoljena za Udbasku i Oznasku bagru.
To isto ce morati da urade i Bosna i Hrvatska sa njihovom Udbasko-Oznaskom bagrom.

Uskoro pocinju rijaliti parovi sa Udbasima i Oznasima u svim bivsim republikama SFRJ .

Ministar 011

pre 8 godina

U slucaju da Svajcarska odluciti da izruci Orica Srbiji, a nadam se da hoce, sam proces izrucenja bice veoma rizican. Njegove pristalice su spremne da urade svasta.

Mesanac

pre 8 godina

Kao dete iz mesovite Srbsko / Bosnjacke porodice stalo mi je da svioni koji su pocinili zlocine u BiH zavrse pred sudom i da im se na osnovu dokaza sudi. Medjutim treba da setimo i svih inspiratora zlocina koji danas upiru prstom u one koji su ispunjavali njihove zahteve. Moja porodica je morala da napusti Srbiju u kojoj sam odrastao bas zbog Vucicevog ideologa Seselja koji je trazio progon svih iz mesovitih brakova. Nadam se da ce posle izvrsilaca najtezih zlocina u koje ubrajam i Orica na red doci i inspiratori kao sto je Vucic, Seselj, Nikolic, izetbegovic i ostali i da ce jednog dana i njega kada recimo sleti u UAE uhapsiti i suditi mu jer Bosna za tako nesto nije jaka ili recimo Turska. Pravda za sve jer svi vi Bosnjaci, Srbi i Hrvati pricate samo o vasim zrtvama a mi mesoviti koji zavrsiismo po belom svetu jedva cekamo da neko odgovara za nase muke, jednog dana i vi cete doci na red.

globalno lokalno

pre 8 godina

Ja kao Bosnjak kažem da bi bilo pravedno da mu se sudi.Istina jeste da su Srbi počinili najviše zločina, no istina je da je bilo i zločina nad srpskim civilima.To što su Srbi počinili mnogo više zločina ni na jedan način ne opravdava zločine nad srpskim civilima.Pravda za sve ubijene nedužne ljude, bilo koje nacionalnosti.(Bosnjak, 21. jun 2015 20:10)

Nisu Srbi pocinili najvise zlocina, vec se Srbima jedino i sudilo, pa se stekao utisak da su samo Srbi bili naoruzani. Zasto su Hrvati, Bosnjaci i Albanci ili oslobodjeni ili nisu ni hapseni? Pa zato sto su ratovali za interese Ujka Sema. NATO cuva i nagradjuje svoje saveznike, za razliku od Rusa.

efgen

pre 8 godina

@ Bosnjak : iskreno zamisli da postoji najmanja sumnja da je neki musliman u Americi uhvatio sudiju njihovog i izvadio mu oci, kakvo bi obracanje Obame bilo povodom tog dogadjaja... Vucic mozda nije prepreden kao Tadic, ali iskreno mislim da Tadic nije pametniji od Vucica a i pogledaj koju podrsku ima Vucic i koliko kakvo takvo postovanje zapadnih politicara iako je do juce bio Seseljeva desna ruka... To je upravo postigao tim nacinom ponasanja, kako se ponasaju zapadni politicari kada su njihovi interesi u pitanju.. Bez uvijanja i ostro... Ne kazem da ga nece saplesti, ali za sada mu dobro ide....

Zoka-Bl

pre 8 godina

Nadam se da ce ljudi iz bosnjackog dijela zajednicke nam BiH shvatiti da se radi o ortodoksnom ratnom zlocincu i da zrtve kako Bosnjacke, tako i Srpske, trebaju naci scvoj mir. Nije pravedno, da neko ko je drugom ljudskom bicu vadio oci nozem, pa ga klao, ko je ubijao zene i djecu, seta slobodan po BiH. Oni koji ga brane, su jos gori od njega.

Ministar 011

pre 8 godina

Ovaj covek je 20 godina bio na slobodi uprkos najvecim zlocinima koje je pocinio. Sto je mnogo, mnogo je. Medjutim, pravda je spora, ali dostizna. To se sada i pokazalo u slucaju Nasera Orica.

Crni Gruja

pre 8 godina

Ako se pokaze da zahtev Srbije nije legitiman, ko je osgovoran za zaludjivanje ovog naroda. Pa sila kao sto je USA ne trazi da joj se izruce osumnjiceni za ubistvo brace Bitici. Verovatno su te stvari regulisane nekim medjunarodnim propisima. Zar je moguce da ti propisi ne vaze za Srbiju.

Dragan

pre 8 godina

Ako ne zele da ga izruce nisu ni trebali da ga hapse. Cim je uhapsen znaci da je zlocinac jer inace ne bi bio uhapsen, a posto je zlocinac onda mu se treba suditi!

Beobrad

pre 8 godina

Potez koji bi svaka drzava koja nije "banana" napravila!
Vraca dostojanstvo.
Dosta su nase vlasti vise brinule o tudjim interesima, nego o svojim.

Milenko Dobricic

pre 8 godina

To je sasvim logican potez. Ne vidim nista cudno u tome, kod njih je on to sto jeste kod nas je zlocinac. Srbijaima obavezu da zatrazi izrucenje Orica.

DedaMiloje

pre 8 godina

Nadam se da ce uskoro Hrvatska zaustaviti ovo ponašanje Srbije vetom na poglavlja 23 i 24 u EU.
Dosta je više tog izigravanja mini Haga.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mario, 21. jun 2015 21:16)

Zar misliš da je realno da zemlja koja crta kukaste krstove na terenu u danšnje vreme i pozdravlja ustaškim pozdravom geldaoce može da stavlja bilo kakav veto na ovakve stvari?

savesni gradjanin

pre 8 godina

Durakovic bi trebao da poseti Podrinje pa da cuje sta je njegov heroj Oric tamo radio 1992 god umesto sto ga velica bolje nek da otkaz jer vredja zrtve rata!

beli

pre 8 godina

Neko je napisao da će Orić biti izručen,a u zamenu da će biti usvojena rezolucija o Srebrenici.Nije tačno,Dodik je uputio zahtev za veto Rusiji i pozitivno mu je odgovoreno.Srbiju niko nepita za mišljenje i njen stav o rezoluciji je nebitan.

Baka

pre 8 godina

(Ilirjan, 21. Nije ratovao u Srbiji ali je klao Srbe i vadio im oci po Bosni, a posto je ona vas heroj i vi necete da mu sudite i plus ste banana BIH drzava moramo mi da ga hapsimo..bas kao sto je Izrael jurio zlozicnce po svetu 50-ih!

DŽemo voli džem

pre 8 godina

Mislim da će sada potpuno zahladneti odnosi izmedju Srbije i Bošnjačkog entiteta u BiH. Da je neki Srbin uhapšen i izručen ,to bi već bilo "normalno", Bošnjaci misle da njihovim zloćinima treba da bude "progledano kroz prste" !?

ivan78bg

pre 8 godina

@Bosnjak
Celokupno rukovodstvo RS-a i Srbije odgovara za ratove u bivsoj Jugoslaviji ali ne vidi da odgovaraju drugi.Opet ispade da srpska glava najmanje kosta.I opet se prave neresciceni racuni kao posle ww2 i NDH.I hravi i muslimani su naglo zaboravili NDH i zlocine nad srbima i brze bolje se prikljucili pobednickoj strani.Srbi zaboravili nisu.

razumom do pobede

pre 8 godina

Durakovic treba da se leci,neverovatno da orica smatra herojem zlocinca koji je ubijao i zavio u crno nebrojane porodice!!!Srbija je sudski uredjena drzava i samim tim sposobna da se izbori sa svakoqm vrstom zlocina...

Данац

pre 8 godina

Otidite na muslimanske/bosnjacke stranice.
Videcete da nite jedan od njih njega ne smatra zlikovcem.
Kako ce ta jadna Bosna da
Prezivi sa ljudima punim mrznje prema trecini stanovnistva.
Jedino je razlaz moguc. Pa onda neka prave od svoje drzave kalifat.

TT

pre 8 godina

"Nadam se da ce uskoro Hrvatska zaustaviti ovo ponašanje Srbije vetom na poglavlja 23 i 24 u EU.
Dosta je više tog izigravanja mini Haga."
@ (Mario, 21. jun 2015 21:16)


E moj Mario, vec ste jednom probali pa se zestoko izblamirali.
Samo napred ako mislite da ce Evropa nastaviti da stiti vase zlocince doveka....

beli

pre 8 godina

Poštovani Nikola,Oriću ne moze da se sudi u RS jer tamo je za ratne zločine nadlezno famozno TZV.tuzilaštvo i sud BiH,tako da bi to značilo predati Orića muslimanima za koje je on heroj i gde bi momentalno bio pušten.Zato mora u Srbiji,makar i ovakvoj,kako si rekao...

neko iz mase

pre 8 godina

Uz svo duzno postovanje...
Mislim da cemo imati jos nekoliko manjih "pobeda" u regionu. Najpre nad BiH i HR... (Bez pobeda nad ALB. Oni postaju nova balkanska sila.) A onda cemo da izgubimo rat! I to rat za Kosovo...

Nero

pre 8 godina

ne budite naivni,naravno da nece biti izrucen,sve su ovo samo politicki potezi,na kraju ce biti,pojeo vuk magarca...mada sam misljenja,ako je pocinio ratni zlocin i postoje validni dokazi za to,onda u Bosni da mu se sudi...

Nenad

pre 8 godina

Nadam se da ce uskoro Hrvatska zaustaviti ovo ponašanje Srbije vetom na poglavlja 23 i 24 u EU.
Dosta je više tog izigravanja mini Haga.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mario, 21. jun 2015 21:16)

Kao da vas neko nešto pita? Očistite vi prvo svoje prljavo dvorište da ne bi Srbija morala reagovati!

Smuk i Salaso

pre 8 godina

Mogao bi sada neko od evropskih zvanicnika da izadje sa cuvenim izjavam tipa:" Hapsenje ratnih zlocinaca na podrucju bivse Jugoslavije je dobro jer doprinosi razotkrivanju istine u vezi strahota koje su nanete zrtvama a sve zarad istine i zatvaranje mucnih pitanja iz bliske proslosti". Hoce li biti tako i u vezi hapsenja Nasera Orica?

Nikola

pre 8 godina

Neko je napisao da će Orić biti izručen,a u zamenu da će biti usvojena rezolucija o Srebrenici.Nije tačno,Dodik je uputio zahtev za veto Rusiji i pozitivno mu je odgovoreno.Srbiju niko ne pita za mišljenje i njen stav o rezoluciji je nebitan.
(beli, 21. jun 2015 19:45)

Iz tog razloga treba Oricu suditi u RS, u Banjaluci, a ne u prodanoj Srbiji. Na kraju krajeva, zlocine je cinio u RS a ne u Srbiji.

paket

pre 8 godina

Čisto sumnjam da će ga Švajcarska izručiti. To je samo mamac da Srbija prihvati mirno rezoluciju o Srebrenici. Kad je neko Srbiji izručio ratnog zločinca iz devedesetih? Niko nikad. Hajde da i to vidimo.

HAVANA

pre 8 godina

Mozda neko ne shvata nas odnos prema odavanju poste srebrenickim zrtvama i ne trazimo to, ali neka znaju da je Naser Oric za nas izvrsilac zlocina.

kejto

pre 8 godina

@Mario mi smo nase zlocince predali hagu ili osudili i pozatvarali. kada cete vi vase i zbog cega vam toliko smeta sudjenje ljudima osumnjicenim za ratne zlocincine prema srbima?

Ekolog

pre 8 godina

Ne moze samo Srbija da izrucuje svoje generale, vreme je da neko odgovara za stradanje Srba u tom ratu. Ako zelimo da zivimo u miru i slozi, moraju obe strane da budu ravnopravne.

zbunjola

pre 8 godina

@Mario
Haha.Nasmijao si me baš.Dok ovo ide svojim tokom,tj.onako kako treba,jer svako treba da dobije ono što ga sleduje...Pa tako i ovaj lik,Hrvatskoj koliko vidim,dobro ide crtanje kukastih krstova i ona je uvjek 'za dom spremna'.Chill.

Popaj

pre 8 godina

Orića Srbija traži zbog zločina koji nisu procesuirani u Hagu tj u Hagu nije odgovarao za sve zločine.Znači za Kravicu i ostala srpka sela u okolini Srebrenice nije odgovarao jer Hag nije mogao da utvdri njegovu odgovornost.Pošto BIH ne želi da raščisti slučaj Orić mora Srbija je nikog drugog to i ne interesuje.Nadam se da sam odgovorio onima koji se pitaju zašto Srbija traži Orića jednostavno jer je BIH nekome majka a nekome maćeha,a želi da je svi zovu mama.

JeRemija

pre 8 godina

@Marija
Mislim da si malo preopterećena tom udba-kgb-db pričom...Bez ljutnje. Čim u komentaru vidim da je svaka treća reč udba, kgb, ozna, znam da je u potpisu sigurno Marija:)

u prolazu

pre 8 godina

@Mario uuuuuu, scaaary. Svi su se sledili kada su pročitali taj tvoj powerpost o Hrvatskoj kao nekome ko se bilo šta pita. Istini za volju, ako joj kažu da to uradi, uradiće. Sigurno je da sama ne sme. Deja vu ;)

Eskil

pre 8 godina

Bravo za nase ministarstvo pravde ! Mislim da smo bili u moralnoj obavezi da uradimo tako nesto, pre svega iz postovanja prema porodicama svih zrtava, kao i prema samim zrtvama, u znak secanja na njih ! Mislim da individue odgovorne za zlocine ovog tipa trebaju biti gonjene i procesuirane bez obzira na versku, nacionalnu ili rasnu pripadnost ! Pravda to zahteva ! Zrtve to zahtevaju ! Zato mi je drago sto nasa vlast nije podlegla pritisku, vec je odlucila da se nosi sa ovim na pravi nacin. Zaista, bravo !

Tijana 021

pre 8 godina

Pošto postoji poternica i pošto su ga uhapsili, logično je da ministarstvo pravde uputi zahtev za izručenje. Samo mi nije jasno kakav to čovek moraš biti, da posle takvih zločina mirno živiš i još tražih krivca za situaciju u kojoj si se našao.

maki

pre 8 godina

Raspisali smo pternicu za Naserom koja je potkrepljena dokazima, bilo bi neozbiljno ne traziti njegovo izrucenje. Ispravan stav vlade i ministarstva.

Ilija Ćvorović mlađi

pre 8 godina

Pa i NSA se može prevesti kao Služba Državne Bezbednosti ili malo šire kao Uprava Državne Bezbednosti. Dođe mu isto.

Miljana B

pre 8 godina

Mešanac: Vi očigledno imate problem sa realnošću. Nemam nameru da branim Šešelje jer ne podržavam njegovu politiki , ali niste realni kada tvrdite da ste zbog njega morali da napustite Srbiju. Pa to i vi sami znate da to nije tačno. Pa Srbija je i muslimane prihvaćala koji su morali da napuste BiH zbog tamošnjih sukoba , a vi tvrdite da ste morali da napustite Srbiju zato što ste iz mešovitog braka.

Sidža

pre 8 godina

Možemo mi da pričamo šta god hoćemo i da branimo koga hoćemo (normalno je da svako brani svoje) ali ovo što Srbija traži je sasvim očekivano. Naser Orić treba da bude izručen i da odgovara za svoje zločine. Pravda mora da bude zadovoljena!

bulevar

pre 8 godina

Možda ga neće izručiti Srbiji, ali je bitan princip da se ne odustaje i traži ono što realno naše i u mogućnosti da se izvede

Slobodan

pre 8 godina

Ratni zločini nikada ne smeju da zastare. Dobro je što Srbija nije dozvolila da osumljičeni za ratne zločine koriste priču o nacionalnom pomirenju da bi izbeglji pravično suđenje.

Filip

pre 8 godina

Ako se Nasreu Oriću ne sudi na zemlji, sudit će se na nebu, samo što će se onda na nebu suditi i onima koji nisu dali da mu se sudi na zemlji.

Istina

pre 8 godina

Nesto tu ne stima. Zar nase Tuzilastvo tek sad otkriva novi zlocin u tim selima? Zar nije bilo mnogo efikasnije prezentirati to u Hagu? Gde su bile do sada porodice nastradalih da se tek sad javljaju? Taj novi svedok mi je takodje sumnjiv. Optuzen je bio pa oslobodjen??

deki

pre 8 godina

Naravno treba i oni da odgovaraju za svoja zlodela a ne samo Srbi nadam se da ce ga Svajcarska izruciti da konacno pravda bude zadovoljena.

Neko iz mase

pre 8 godina

Da se razumemo... sve koji su cinili zlocine treba izvesti pred sud. Da li ce biti osudjeni ili ne to je do istrage, dokaza i samog sudjenja. Mi smo nase izrucili, sad je vreme da i drugi urade isto, jer svaka zrtva zasluzuje da se ispostuje!

Miloš Mačar

pre 8 godina

Cana: Svaki normalan čovek će podržati stav da svako ko je činio zličine mora da odgovara. Pošto postoje neoborivi dokazida je Naser Orić ubijao nevine ljude samo zato što su druge nacionalnosti , on mora de se izvede pred lice pravde.

Micaptica

pre 8 godina

Vidi se da su rane naše teske i duboke. Da posle 20 godina nema mira i da će jos mnogo godina proći dok se ne iskoreni duboka mrznja i ne poverenje. Džabe hapsenja i sudjenja. To neće vratiti nikoga i jos će zatrovati ljude medjusobno.

neznalica bgd

pre 8 godina

oric je slavio RoDjEnDaN u Hagu i jedan od gostiju na slavlju je bio i Slobodan Milošević!Toliko o beskonačnom filozofiranju dok nam životi prolaze zbog gluposti koje traju već 25 g, mislim na sve patriote sa svih prostora bivše SFRJ! POTREBAN SU MIR, POSTOVANJE I PRIVREDNA SARADNJA! sve ostalo nas pritiska na dno dna!!!

mara

pre 8 godina

Srbija je posvećena unapređenju regionaalne saradnje i stvaranju mirnog i prosperitetnog regiona. Vučićevu odluku o Srebrenici upravo treba tumačiti kroz taj kontekst. S druge strane, mora se utvrditi i odgovornost za srpske žrtve, kako bi se iskreno krenulo u proces srpsko- bošnjačkog poverenja.