Nedelja, 21.06.2015.

16:34

Šta se desilo u poslednjoj epizodi "Igre prestola"?

Izvor: Independent

Šta se desilo u poslednjoj epizodi "Igre prestola"? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

151 Komentari

Sortiraj po:

axaxt

pre 8 godina

@palop
To za Melisandru jeste tacno kao to da je njega vodila utvara hladnoruki, ali meni je mnogo upecatljivo ono nećeš hodati ali ćeš leteti. Bilo bi zanimljivo ako bi se to odnosilo na zmaja, ipak vatra ubija white walkere. Po meni tu je ostavljeno najviše prostora za diskusiju, oko te vere severa.

palop

pre 8 godina

@ (axaxt, 22. jun 2015 17:02)

Ili bi mozda Bren mogao da ima ulogu u borbi za mrtve :)
Melisandra ga je u svojoj viziji videla kao sampiona druge strane (tame), dok je Stanis (ali je na kraju videla Dzona, samo joj nije bilo jasno zasto) sampion njene strane (svetlosti).

Istina je da je Dzon maltene preslikan Ned po osobinama, ali to ne znaci mnogo, ipak mu je on predstavljao oca od rodjenja. Ned je bas lepo opisao plavo cvece u sobi svoje sestre na njenoj samrti, a takvo isto cvece je Deneris videla u viziji u kuci neumirucih (ili kako vec ide prevod) kako nice iz zida. Mislim, sigurno ga nije videla kako slucajno nice iz ZIDA...

dominus

pre 8 godina

Ovako.Citao knjige nisam(doduse jesam neke odlomke i sazetke price),ali pretpostavljam da su odlicno napisane iz razloga sto je serija fenomenalna i zasluzuje ocenu 9.5 na IMDB.
Dosta je tesko docarati ono sto je napisano na listu hartije i preneti na filmsko platno.GoT je slicne tematike kao i Tolkinov LOTR.Negde sam citao da je Martinu upravo Tolkin bio inspiracija za pisanije.
Medjutim,nije mi jasno zasto je za najmocnije vladarske dinastije uzeo bas trinaest porodica.

axaxt

pre 8 godina

@palop

Citao sam retativno skoro pa se sećam dosta detalja. Slažem se da je sa jedne strane ostavljen prostor, pa i na samom kraju serije boja očiju Džona se menja u neku nijansu tamno plave, ali opet po meni je to nerealno.

Prvo sama ličnost Džona, na samom početku piše da niko od dece (njih šestoro) nema više karakteristika Neda od Džona, drugo on nema nijednu osobinu Targarjena ni fizičku ni mentalnu, a piše još da Targarjeni sa kime god da su se ukrstali uvek bi se kod dece ispoljile njihove osobine( boja kose i očiju, karakter) i da su svi Targarjeni imali te osobine, a Džon nema nijednu. Na kraju imaš situaciju koju sam naveo kada onaj Lord govori Davosu za Neda.
Kako god, Vetrovi zime izlaze dogodine pa ćemo videti. Mene više zanima radnja oko Brena, on bi mogao da ima bitnu ulogu u borbi protiv mrtvih.

koprena

pre 8 godina

(NastyB, 22. jun 2015 07:51)
Ma idi bre ako su ti Vikinzi bolji od GoT-a, kakvi su tek dijalozi tamo...Bolje da ne komentarisem, nije losa serija ali bolja nije od gota-a.

palop

pre 8 godina

@(axaxt, 22. jun 2015 12:35)

Ne znam sta si ti citao bajo moj, ali nisi bas pohvatao sve detalje...

Pominjali su samo ko bi mogla biti Dzonova majka, ali to je samo za slucaj da mu je Ned stvarno otac. Ali jel neko stvarno misli da bi Ned Stark prevario svoju zenu? Ostavljeno je mnogo tragova u knjigama koji snazno sugerisu da je Dzon sin Regara i Lijane. Mislim da cemo to saznati u sledecoj sezoni ili eventualno u Vetrovima Zime, ako izadju ranije kojim slucajem...

Tool

pre 8 godina

Jedini pozitivan lik koji je ostao u seriji, i njega su ubili. Serija je jako počela da smara i gledao sam ovu sezonu radi reda, ali sad zvanično prestajem da gledam seriju. Šesta sezona me ne zanima, načisto su upropastili seriju.

axaxt

pre 8 godina

Ima spojlera!!!




Jedno pitanje: Vi što tvrdite da je John Snow sin Regara i Lijene, da li ste čitali knjigu možda? Možda je i to čak tačno, ali to bi bilo veliko iznenađenje pošto je u knjizi navedeno ko je majka Džona(u jednom dijalogu se govori o tome kako je Ned završio sa njom i da je sinu dao ime po Džonu Erinu) i ima još jedan momenat kada jedan potpuno nebitan lik otkriva nešto vezano za njegovo poreklo. Takođe, vrlo je jasno određeno i ko su glavni likovi, koji predstavljaju vatru Valerije, ali još se ne zna ko nosi rog zime, međutim to sigurno nije Džon. Po onome sto piše u knjizi to bi čak mogao da bude i Brendonov učitelj, ali je ipak verovatnije da će se oni boriti na strani vatre. Što se Džona tiče ubijen je jer je otvoreno rekao da hoće da prekrši zavete noćne straže, i pravilo je da se mrtvi odmah spale, tako da ima malo prostora za povratak, međutim sve je moguće.

Aman

pre 8 godina

@Milos, nikad nisam cuo za tu teoriju o blizancima. Koji su tragovi koji vode ka toj teoriji i gde bi sada trebalo da budu Artur Dejn i Dzonov brat?

evo sta se delio u realnom svetu

pre 8 godina

"Šovinizam je tribalistička ideološka i politička doktrina, koju čine mistifikovana nacionalna istorija, izrazito pozitivne predrasude ο vrednosti sopstvene nacije i negativne predrasude ο drugim, posebno susednim nacijama, povezane sa mržnjom, prezirom, netolerancijom i agresivnošću prema pripadnicima drugih nacija.[1][2] Šovinizam može biti izuzetno opasna ideologija kada, spontano ili političkom manipulacijom vlasti, zahvati mase, stvori ksenofobičnu klimu, pokrene iracionalne strasti i snažne afekte usmerene na „neprijateljsku“ naciju, čiji se pripadnici satanizuju. Bujanje šovinizma može se oteti društvenoj kontroli, a često se završava etničkim ratom ili progonom i pogromom neke nacionalne manjine."

palop

pre 8 godina

@ (brendon invalid, 22. jun 2015 00:49)

Azor Ahai je bio heroj sa vatrenim macem (Lightbringer-om) koji je odbranio covecanstvo od White Walkera tokom njihove prethodne invazije. Postoji prorocanstvo kako se se on opet vratiti i Melisandra je mislila da je to Stanis, a najverovatnije je Dzon.

Brendon ce definitivno biti kljucna figura, samo nisam siguran za koju stranu. Malo mu je nedefinisana pozicija trenutno :D

specijalni sud za seriju

pre 8 godina

I dalje mislim da glumcima treba obezbedjenje, vecina ljudi koji gleda ovu seriju ne zna sta je civilno drustvo.

D10S

pre 8 godina

Ubija ga u knjizi, mora i ovde.

Kit (John) je zavrsio sa ovom ulogom!
Da li ce oziveti Johna, kao sto je ozivljena Lady Stoneheart ili onaj dzin, nije bitno. Jer Kit, ta uloga, je gotova.

vranac

pre 8 godina

Melissandra se vratila na Zid jer nakon dezertiranja veceg dela Stanisove vojske, a koji se desio zbog nje, nije imala gde drugde da ode.

CrazyCatLady

pre 8 godina

Kad je vec spojler alert, za sve vas koji se pitate za Stanisa. Sto niste procitali knjigu? Stanis je iskasapljen nadomak Vinterfela i njegova glava je na koplju iznad ulaza u Vinterfel. A to sve zahvaljujuci Boltonu. Nebitan je lik.
(citajte malo, 21. jun 2015 23:14)
U pravu si,to pise u ruzicastom pismu koje je poslao navodno Remzi Bolton, ali zapravo po mom, i misljenju mnogih, Stanis. Na taj nacin ce dovesti Dzona i divljane u pomoc. Takodje postoji poglavlje iz Vetrova zime sa Teonovim point-of-view koje je Martin izbacio, a gde se vidi da Stanis svom coveku kojeg je poslao da trasi placenike kaze: Mozda ces cuti da sam mrtav ali svejedno uradi sta sam rekao. Takodje, pred kraj poglavlja zove kod sebe zarobljenog mestra iz Uzasnika sa gavranovima, tako da mu je i pecat Uzasnika dostupan. Tako da Stanis, po meni, jos ima veliku ulogu u predstojecim dogadjajima.

Miodrag

pre 8 godina

@Citajte malo
Stanis nije mrtav, pismo Remzija upuceno Dzonu je lazno. Teon i Dzejn (Sansa) stizu do njega, gde se nalazi i Teonova sestra zarobljena. Boltoni i Frejevi se biju medjusobno u Zimovrelu, pre pocetka rata sa Stanisom. Sve pise u delovima 6 knjige koji su objavljeni.

hyper

pre 8 godina

Spoilers


...a Stanis, najveci strateg u celom Vesterosu, u knjizi predvodi najvecu vojsku kroz Sever, dok u seriji izlazi pred Zimovrel kao bandit...navodno mu se sveti Brijena sa kojom se nece ni sastati u knjizi, jer je obesena od strane ozivele Kejtlin Stark... da ne pricam o spaljivanju cerke koja je u knjizi u Crnom Zamku, dok je on u kampanji oslobadjanja Severa...

"Televisa Presenta" - neko lepo rece ovde u komentarima...

Eto ti sad

pre 8 godina

Onima Koji nisu citali knjige porucujem da Ne lupetaju da komentarima tips Dzon je ubijen da bi se publika sokirala. Neko je pitao KO je Azor Ahai. Azor Ahai je junak Koji je ziveo nekoliko hiljada godina pre trenutne radnje I Koji se borio protiv vojske mrtvih I belih hodaca ciji se Mac kovao nekoliko puts (zadnji put 100 Dana I noci) Koji na kraju moral da provide kroz srce voljene. Elem porazio je neprijatelje onda je Brendon graditelj sagradio zid I osnovao nocnu strazu.

palop

pre 8 godina

Ova sezona je definitivno postala smaračka, na žalost.Mislim da je ubistvo Snoua pokušaj da se spasi serija novim šokom.
(spaceman, 21. jun 2015 17:19)

To mogu da misle samo ekstremno neupuceni. Serija je radjena po knjigama u kojima se desi isto ovo. Da ne pominjem sto za njegovu smrt (verovatno i kasnine ozivljavanje) postoji dobar razlog i to ce se videti kad pocne nova sezona...

NastyB

pre 8 godina

(Rem, 21. jun 2015 21:54)

Najbolja ikada???!!!! Znam da je sve stvar ukusa, ali ti ga pretera. Lično, samo u ove dve godine sam gledao tri bolje serije - Vikinzi, Fargo i True Detective. Jedino što GoT drži je monumentalna produkcija i scenografija, kao i odlična režija i gluma, a priče i likovi su toliko dosadni i razvučeni da liče na "fantasy" Ljovisnu - ko koga, ko sa kim... Nekoliko puta sam zaspao dok sam gledao neke epizode, koliko su bile zanimljive.

radio

pre 8 godina

@lavica Nije Mad King nego Regar Targarijen njegov sin, Denerisin brat. To je jedna verzija price, druga verzija je da su se njih dvoje zaljubili i da ona nije htela da se uda za Roberta sto je u osnovi bio dogovoren brak. Ali zbog komplikovane politicke situacije to je protumaceno kao otmica i sprecavanje povezivanja kuća Barateon i Stark. To je bio dodatni povod za Robertovu bunu koju je u stvari poveo Erin, gospodar Dola i otac malog ciju je majku Maloprstic bacio kroz bunar. Erin, koji je bio kraljeva desnica i mentor Robertu Barateonu i Edardu Starku ih je poveo sa sobom protiv kralja. Dalje sve znate, uspeli su i pobednik je rekao da je Nedova sestra oteta, odnosno ta prica je prevladala jer Robert nije dopustao diskusiju na tu temu.

KoRazumeShvata

pre 8 godina

Ne gledam više ovu seriju! Dosadile su mi serije jer u njima u poslednje vreme smišljaju dogadjaje tako da budu šokantni, senzacionalistički i da mogu da se razvuku do besvesti...

Strava i zasu

pre 8 godina

Vratice se u poslednjoj epizodi sledece sezone, a do tada nece se prikazivati nista sto bi nagovestilo da je ziv. Cisto sumnjam i da je stanis mrtav, mada ko ce ga znati i od lady stoneheart su izgleda odustali, tako da je sve moguce.

Cinik

pre 8 godina

Ko je citao Pesme leda i vatre zna da u Vesterosu "gostinska prava i smrt nisu vise ono sto su nekada bili".
Prva sezona serije je jedino sto malo vredi, posle su previse stvari iz knjige uspeli da sabiju, i uopste ne prenesu ni delic atmosfere.
Zbog sporosti pisanja knjiga, za ocekivati je da jedna cela naredna sezona budu 3 price o Ser Dankanu - Hedge Knight. Prva prica od te tri je verovatno najlepsa prica od svih u svetu Pesama leda i vatre.

BORKO

pre 8 godina

samo da kažem... U Dubrovniku se grade kamene skulpture zmajeva gdje se sve snimalo.HBO je obećao željezni tron (repliku)dati Dubrovniku. Pa ako dođete u Dubrovnik, pogledajte seriju i dođite u Kings Landing. Sve će vam biti poznato ;)

rvp

pre 8 godina

He,a najjaca mi je teorija da ce se Whitewalkersi,Deneris i Dzon udruziti protiv Remzija i njegovih "20 vestih ljudi",posto su nezaustavljivi.Salu na stranu,ova 5. sezona je stvarno najslabija do sada,nadam se da ce se kvalitet serije poboljsati u 6. sezoni,ili sledi potop.

Miša

pre 8 godina

Odgledao 47 epizoda. Odgledaću i ove tri reda radi ali mislim da ću šesti serijal zaobići. Upropastili su priču, likovi su postali iritantni, uopšte me više ne zanima u kom pravcu će se razvijati radnja i mislim da nikad više neću odgledati bilo šta gde glumi Lena Hedi

brendon invalid

pre 8 godina

ljudi jel moze neko da mi kaze ko je taj "azoh" ili kako se vec zove posto sam gledao sve sezone i nikad nisam cuo za njega...? Bdw mali brendon ce biti kljucna figura u seriji,kladim se u svoju 10 godina staru dzukelu!

Nagatomi

pre 8 godina

Ovaj Nater kad je bio mali, sigurno je bacao macke u tegli sa 15. sprata. Ok, kapiram da zeli da sokira, ali nakon 790 sokova u 5 sezona, pocinje malo da smara...

kontra bot

pre 8 godina

@bivsi ljubitelj, 5 sezona da prestanes gledati, mogao si i ranije. dijalozi bezlicni, nije tacno, smisleno sve, ima logike, vrhunske glume, sta vise. ova serija je zapravo preslikan nas svet u mitski. nema superheroja da spase stvar, nema hepienda, svako moze da strada, svako je i los i dobar kad zatreba, prljavstine koliko hoces, vlast i moc je najbitnija, nepredvidivost za razliku od 99% serija… sta bi vise hteli. ko nece da gleda neka ne gleda, a ne samo smarati i mudrijati po netu…

Милош

pre 8 godina

Једна од теорија је да је Лијана родила близанце, а не само Џона и да је Џона Нед одвео на север, а Артур Дејн, кога Нед није убио већ га пустио, другог сина на исток. И тако... :) :)

Scholes

pre 8 godina

Mozda u seriji... Koga briga sta ce ovi luzeri smisliti novo u seriji.. Martin je rekao, tacnije, izlanuo se da Dzon Snou nije mrtav.. Tako da kao svaki pravi fan cekam knjigu, a seriju cu pogledati do kraja cisto kad sam vec poceo da je odgledam.
I mislim, cemu tolika misterija oko toga ko mu je majka ako ce riknuti.. Jon Snow lives! :-D

iva

pre 8 godina

Ned Stark tokom citave prve knjige se priseca sestre Lijene na samrti i obecanja da ce da cuva njenu tajnu. Inace, Lijenu je ukrao Regar Targerijan i silovao ili je bar tako Robert Barateon mislio, ali je tajna da je ona svojevoljno posla sa njim. Postavlja se pitanje kako je umrla, a najverovatnije odgovor je na porodjaju.
Deneris je u vizijama u kuci neumirucih videla obecanog princa, sina Regara Targerijana i zene koja umire i plavu ruzu (Regar je Lijeni poklonio plavu ruzu na turniru).
Kada Melisandra priziva vizije u vatri trazeci da joj pokazu Azora Ahaija (obecanog princa), vatra joj uporno prikazuje Dzona Sneznog.
Samo neki od tragova.

citajte malo

pre 8 godina

Kad je vec spojler alert, za sve vas koji se pitate za Stanisa. Sto niste procitali knjigu? Stanis je iskasapljen nadomak Vinterfela i njegova glava je na koplju iznad ulaza u Vinterfel. A to sve zahvaljujuci Boltonu. Nebitan je lik.

Shimipu

pre 8 godina

Znam ja, ne vidim da ovde neko zna, mada nidam bas svaki komentar procitao, ali evo vam i da vi znate.
Sto posto proverena informacija, odakle mi? To nije bitno.
MELISANDRE OZIVLJAVA JOHN SNOW-A
zato se i vratila u kamp
Naravno da je Stanislav i dalje ziv i da ga je postedela, jer je i ovako pukao, ovo ne znam sto posto, ali Dzoni boj ce biti i vise nego ziv.

Mikeli

pre 8 godina

I da, oko ovih nagađanja, kako ja to vidim (a i veći deo ljudi). Regar i Lijena su se voleli. Robert je ubijao Targarijene jer je voleo Lijenu, za koju je mislio da je oteta. Lijena dobila sina sa Regarom. Ned je stigao do nje pre Roberta. Lijena na samrti moli Neda da zaštiti dečaka i da ne kaže da je on dete Regarovo. Ned znajući da će Robert ubiti malog, laže i govori da je dete njegovo.
Uostalom zar iko sumnja da bi časni Edard Stark spavao sa bilo kim sem sa voljenom Kejtlin? To je dovoljno da se zna da Džon nije njegov sin.
I za vas koji ne znate, Regar je sin ludog kralja. Tako da još jednom on nije silovao Lijenu, oni su se voleli.

PetitMagicien

pre 8 godina

od pocetka serije ne mogu da provalim ko je glavni glumac i ko ce preziveti sve ratove i sezone....kako je krenulo, na kraju ce jedino preziveti i vladati, onaj mali prevarant Oly sto zadate poslednji udarac bratu Dzonu Snezom ;)

Realno

pre 8 godina

Cela prica se vrti oko boga vatre i boga leda, svaki bog iam svog ratnika. Bog leda ima white walker-e, tj.njihovog kralja a bog vatre Azor Ahai-ja. Melisandre je mislila da je to Stanis ali kasnije je videla da nije on i zato se vratila na zid. Jon Snow i Stannis imaju ugovore do sedme sezone i sedmu, sto znaci da nisu mrtvi. White walker-i ce u narednoj sezoni ili mozda u sedmoj osvojiti King's Landing jer je Deneris bila u buducnosti kada je spasavala zmajeve, nzm ko se seca ali se ona pojavila ispred iron throne-a i sve je bilo u snegu i ledu. Sve u svemu i Stannis i Jon Snow su zivi do sedme epizode. Jedino novo sto je najavljeno jer rat dorne i Lanistera i napad Deneris na King's Landing.

El Nebulozo

pre 8 godina

Iskreno, mene serija počinje ozbiljno da smara...
Raznorazni manje više nebitni likovi se provlače kroz seriju a oni koji bi trebalo da nose radnju završe mučki ubijeni...

SrbIN

pre 8 godina

Posto je Dzonova majka Stark a otac targerijan, Jon Snow(Stark) je morao da umre kako bi se oziveo Jon targerijan iliti Azor Ahai. Tako da tisina

Antonio3

pre 8 godina

Takodje me interesuje sta je Night's King video u Johnu? Posto ga je dugo posmatrao interesuje me da li je video buduceg saveznika ili zna da je on u stvari Azor Ahai. Malo je verovatna teorija da ce na pocetku sl. sezone walkeri napasti zid i oziveti Snow-a i da ce on biti na njihovoj strani. Bezveze zvuci da on postane negativac. Realno verujem da je on Azor mada vrlo verovatna teorija je da je to Daenerys. Ipak posto toliko toga upucuje da je to ona, mislim da bas zbog toga ipak nije a mozda ce cak ona i John biti taj tandem. Ono sto zameram seriji jeste da ima malo likova sa nekim specijalnim mocima. Dajte Snow-u nadljudsku brzinu na primer. Zmajevi bivaju ranjeni obicnim kopljem :/ itd.

Stex

pre 8 godina

Ja kontam da Melisandra nece imati nikakve veze sa Dzonovim vaskrsnucem. Kapiram da kad ga budu spaljivali da ce se on iz vatre pojaviti isto kao Deneris Targerijen. I to ce biti ta veza, iz vatre rodjen, kao i rodjaka mu.

Mikeli

pre 8 godina

Ljudi bre, sta vam nije jasno u rečenici "pusti dečaka neka umre, a neka se rodi muškarac". Dečak je umro na kraju sezone (kao i u knjizi), muškarac će da se rodi u sledećoj... na koji način možemo samo da nagađamo.

R'hllor

pre 8 godina

Pa, i nije predviđeno da se pojavljuje u sledećoj sezoni ;) Kao što u upravo završenoj nema Brana, Rikona, Hodora, tako u 6. nema Džona. Producenti su tako najavili pre godinu dana.

Mile

pre 8 godina

Samo u jednom komentaru je neko pustio suzu za Stanisom :). I pored toga sto je uradio najgrozniju stvar koju je mogao, opet mi ga je bilo zao na kraju.

Slauter

pre 8 godina

Besmisleno je gledati seriju u kojoj omiljeni lik strada bez ikakvog razloga i bez ikakvog uvoda. Da doveo je divljane, ali je to smesan povod bez uvoda.

Isto i sa klinkom u bravosu, da li je slepa, mrtva, ne zna se, bezveze.

Cela sezona je promasaj, dosadna, sa izgubljenom radnjom i likovima. Glumci i likovi nezanimljivi, nista se ne iscekuje. Jedna jedina zanimljiva scena borbe divljaka sa mrtvima u celoj sezoni.

Cezar

pre 8 godina

Uopste mi nije jasno šta su GRR Martinu toliko skrivil Starkovi. Nikakav izbor nije ostavio Dzonu Sneznom. izbor je bio ili idi sa Stanisom i pogini, ili ostani na zidu i pogini. Ili Martin samo hoce nas da nervira pa lagano i namerno koka Starkove kroz ceo serijal.

my way

pre 8 godina

Nebitno ko je ziv, a ko mrtav, ovde je sustina u "dubini" i nacinu razmisljanja, donosenja odluka, onome cime se vode stvaratelji ove serije. To je nivo deteta od 10 godina. Gledam i ja, da me ne razumete pogresno, ali zaista vise nema mesta velicanju ove plitke serije nepodnosljivog odugovlacenja i satro sokiranja u poslednjoj epizodi uvek ubijanjem vaznih likova. Kad vama pada gomila ideja da obogatite pricu, da puno toga promenite i uradite drugacije i zanimljivije, onda znate da je stvar losa. Siromasno je ovo, mnogo siromasno.

švrćan

pre 8 godina

Winter is coming, but there will be NO Snow.

Salu na stranu. Mnogo je teorija o njegovom povratku i sam pisac je ostavio dovoljno materijala za tako nesto...

Sa druge strane serija je "stigla" kraj pete knjige (pomalo zasla i u neke stvari koje ce biti tek u 6-oj knjizi) tako NIKO ne moze da zna pouzdano sta ce da se dogodi osim pisca - osim ako nisu procitali neobjavljenu knjigu, a koliko vidim nisu citali ni objavljene. Uostalom bas ce da kazu - e, ma vraca se u 7-oj sezoni?

I da, nemam vecih briga u zivotu...

Arsa

pre 8 godina

Šta će se desiti sa Džonom zna samo Džordž R.R. Martin koji još nije napisao poslednju knjigu serijala. Kada su ga neki studenti pitali zašto je ubio Džona odgovorio im je pitanjem: "Vi mislite da je Džon stvarno mrtav?"

Eh

pre 8 godina

(covek, 21. jun 2015 19:03)
A ti se verovatno mnogo cenis jer toboze citas knjige. Opusti se brate, za knjige treba vremena i blago onom ko ima vremena, pa u nedostatku boljeg i serija nije losa zar ne? Mislim bolje ista nego nista.

Rem

pre 8 godina

Na ovome forumu puno osoba pokusava da se ocese o popularnu seriju neumesnim kritikama. Serija HBO-a GoT je najbolji TV show ikada pri cemu je 5. sezona bolja od svih prethodnih sezona. I to je sve. Mislim da svi ucesnici ovoga foruma nece docekati bolji TV show za svojih zivota. Problem sa serijom moze biti zaigrani Martin koji je usao u ogromni cash i nema motiva da se vise bavi ozbiljnijim pisanjem. Predlazem da nezadovoljnici serijom odu na IMDB i da se osvete tako sto ce dati seriji neku slabu ocenu koja je za sada oko 9,5 od oko 800.000 osoba.

santa justa

pre 8 godina

Ovo blage veze nema sa knjigom t.j. knjigama. Cak naprotiv tv serijal pretenduje da postane latino-americka sapunica, ali ona najljigavija.

vallar morgulis

pre 8 godina

Sta vam je ljudi,cim opadne gledanost i lova,eto nama sneznog opet,mozda bas posle ovog serijala,koji je najlosiji do sada

Nikola

pre 8 godina

Džon Snežni je definitivno mrtav,
ali uskrsnuće kao mladi Targarijen Zmaj,
jedina sila koja može zaustaviti nemrtve.

Mislim da je Bran Stark drugi zmaj.
Dobio je predskazanje da nikada više neće hodati,
ali će zato leteti - prilično je jasno.

Inače nema šanse da Denerisini zmajevi dopru
do severnog zida ni u narednih 10 sezona.
Prilično je jasno da zmajevi trebaju i severu.
Vukovi nemaju dovoljno snage prodiv armije nemrtvih.

Živi bili pa videli.

rex

pre 8 godina

NAJBITNIJI DEO TEKSTA :Reditelj “Igre prestola” Dejvid Nater rešio je da okonča sve spekulacije na internetu kada je reč o poslednjoj epizodi pete sezone. PAŽNJA: Ostatak teksta sadrži spojlere!

ja

pre 8 godina

Umro je Džon Snow, a rodiće se Džon Targarijen sa plavom kosom. Takva je barem teorija. On je u stvari sin sestre od Neda Starka koju je silovao Mad King. Ned Stark joj se zakleo da će ga čuvati i zato je rekao da je njegov sin, jer da je Robert Barateon saznao za njega, sigurno bi ga ubio kao i sve ostale Targarijene.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lavica, 21. jun 2015 19:00)

Kao prvo... nije nju silovao Mad King vec Rhaegar (njegov sin), a kao drugo, vrlo je moguce da on nju ni nije silovao, jer barem meni taj Rhaegar ne lici na osobu koja bi silovala zenu (prema svim njegovim opisima), pogotovo ako ju je voleo... ali videcemo.

Cuo sam da cemo sledece sezone verovatno imati flashback radnje u Tower of Joy, inace mesto gde je Ned nasao svoju sestru Lyannu u krvi i gde je mu je na smarti rekla ono "Obecaj mi, Ned!", a ako je istina da je Jon... Targaryen, tada cemo i saznati da li je to istina, barem glumci i njihovi opisi ukazuju na tu scenu...

Od knjiga samo ostao naslov

pre 8 godina

Serija je puna rupa I naivnosti. Ako je tako banalno ubijen gde je njegov vuk da ga spase a spasavao je druge, u cemu je smisao posvecivanja toliko paznje likovima koji na kraju bivaju banalno ubijeni? Jedna od kljucnih situacija u knjizi je ozivljavanje majke Starkovih ali ocigledno je ona izbacena iz scenarija i time se radnja potpuno mijenja. Izjava, pobrinuo sam se za John Snow-a I sad je ubijen, krajnje je bolesna I manipulativna. Ukoliko se I vrati u nekom obliku a bude ga glumio drugi glumac tek ce biti besmisleno.

socrat

pre 8 godina

Da li je neko bre ovde citao knjigu: John je izboden, ali nigde ne pise da li je mrtav ili ne, ostavio je debeli puno prostora da se ljudi kolji oko koski. Jedno je samo sigurno, ako uskoro ne objavi knjigu, dobro se provesti nece

lavica

pre 8 godina

Spoiler alert!!!!!!!!
.
.
.
.
.
Umro je Džon Snow, a rodiće se Džon Targarijen sa plavom kosom. Takva je barem teorija. On je u stvari sin sestre od Neda Starka koju je silovao Mad King. Ned Stark joj se zakleo da će ga čuvati i zato je rekao da je njegov sin, jer da je Robert Barateon saznao za njega, sigurno bi ga ubio kao i sve ostale Targarijene.

ana

pre 8 godina

Meni nije jasno zasto ljudi uopste postavljaju takva pitanja.. Mislite da ce neko da vam kaze ne on nije mrtav, vraticemo ga u sedmoj epizodi sedme sezone ili tako nesto?? Pa naravno da nece da kazu jer bi onda pokvarili iznenadjenje..
Ja licno mislim da nije mrtav jer je ocigledno da je on ta "pesma leda i vatre" i mislim da je to svima jasno.. Bilo bi glupo da tako upropaste divnu pricu, da ne kazem "slagalicu"..
Dzon je obecani princ.. On je sin Regara i Lijane.. Melisandre ce da ga ozivi, zato je i tu gde jeste - na zidu.. I tacka.
Na kraju krajeva, meni je i svejedno, mogu da ga ubiju ako hoce, samo Tiriona da mi niko ne dira! :)

Mikeli

pre 8 godina

ako je Džon mrtav,čitav serijal "Leda i Vatre" gubi smisao, tajna oko njegovih roditelja itd. To bi moglo da znači da je GRR Martin jedan običan prevarant, koji je masu namerno 20 godina navodio na pogrešan trag, da bi mu punili džepove.
(azor ahai, 21. jun 2015 16:45)

Problem je sto je sam Martin vec rekao da mu je krivo sto su fanovi izvalili u kom smeru je krenuo i sada gleda da im doaka time sto ce promentii pricu koju je smislio. To je katastrofalan potez i nesto najgluplje sto moze da uradi. Ostani veran i dosledan sebi, kakve veze ima , ipak si sam ostavljao tragove, niko te nije terao da to pises! Ne treba po svaku cenu ici na sok...Uzgred nista vise nije sok, kada se trudis na silu da sokiras bez ikakve poente. Nedova smrt je realno sok, jer je glavni lik, kao i ubistvo njegove zene i sina. Tu jos dodajem i nacin kako je umro Oberin i to je vise, ili manje sve.

Bivši ljubitelj

pre 8 godina

Cela sezona smor, ali u poslednjoj epizodi ćemo ubiti popularnog lika, da bi prva epizoda sledeće sezone bila fanatično isčekivana. Pa će i sledeća sezona biti smor, u poslednjoj epizodi ćemo (opet) ubiti popularnog lika, da bi prva epizoda one tamo serije (opet) bila isčekivana ... Oproban recept iz prethodnih sezona.
Serija je postala bezlična masa dijaloga bez ikakvog smisla ili cilja, čisto da se serija snima. A mogli su napraviti seriju za nezaborav.

CrazyCatLady

pre 8 godina

Spoiler alert!!!!!!!!
.
.
.
.
.
Umro je Džon Snow, a rodiće se Džon Targarijen sa plavom kosom. Takva je barem teorija. On je u stvari sin sestre od Neda Starka koju je silovao Mad King. Ned Stark joj se zakleo da će ga čuvati i zato je rekao da je njegov sin, jer da je Robert Barateon saznao za njega, sigurno bi ga ubio kao i sve ostale Targarijene.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lavica, 21. jun 2015 19:00)

Lepo lavice sto si stavila spoiler alert, ali ne bi te ubilo da procitas knjige. Lose si zapamtila teorije koje si pokupila usput. Lienu nije silovao Mad King nego je pobegla sa njegovim sinom Regarom. Da, pobegla, jer je i ona njega volela. I velike su sanse da ju je Regar ozenio jer su Targarjeni cesto imali dve zene, pa je Dzon zakoniti Targarjen a ne kopile rodjeno iz silovanja. Malo me je sad sramota umesto tebe.

covek

pre 8 godina

jel iko cita knjige?
kad citam ove komentare iskreno se smorim jer skapiram da smo jedna bas nezaintereovana svetina koja je iskljucivo navucena na laku zabavu i TV.

samo opušteno

pre 8 godina

dobra reklama za dizanje gledanosti 6-te sezone, jer je prvih 7-8 epizoda 5-te pretilo da uništi seriju, smor dinamikom i bezidejnošću.
ko je dobro poznaje suštinu priče zna da će se Snow vratiti.
njegov lik je jezgro. ostalo su omotači.
Njegov povratak je nehotično u jednom intervjuu potvrdio RR Martin-u.

Nikola

pre 8 godina

Kakva glupost...scenario pise onaj koji nikad nije procitao knjige got-a...uzas!
(..., 21. jun 2015 17:36)

Da li ti stvarno verujes u ovo sto si napisao? Da scenarista nije procitao knjige?
Pa njih dvojica su prihvatili da rede seriju upravo zbog toga sto su veliki fanovi "Pesme leda i vatre". I knjige se ne zovu " GoT" vec "PLiV", tako da nisam siguran ko ovde nije procitao iste, ti ili scenarista?

apel

pre 8 godina

Dzordz Martin mora da nadje glumcima neko obezbedjenje, ili barem napomenu da se radi o fikciji, fanovi osim ove serije nista drugo ne znaju.

ljolj

pre 8 godina

Stvarno nemamo većih briga od toga!,
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mister x, 21. jun 2015 17:07)


Koje najadnije patetisanje.

Millennium

pre 8 godina

Ovo je sve Martinova krivica. Serija mu spojluje priču iz knjige. Naravno da je Džon Snežni mrtav, ali nije Azor Ahai i Džon Targarijen. Nije se Melisandra džabe vratila, jer je ona u knjizi tu. Inače nisi ti nikoga iznenadio, znali su ovo čak i ovi što nisu čitali knjigu. A to da nisi čitao knjigu po kojoj režiraš to se vidi. Ne samo ti, nego mnogi. Najlošija sezona za sada, a biće još gore. Jedino lošije što može da se desi je da je Džon zaista mrtav, i u knjizi i u seriji, u tom slučaju debeli nek se pozdravi sa svojim delom. Iovako se diskreditovao jer se prodao za pare, što ne bi bilo tragično da Pesmu leda i vatre nije počeo da piše zato što nije želeo da mu se neko meša u rad, jer su ga nervirali scenaristi u Holivudu. Sada kao nešto negoduje, buni se, ali ga niko ne šljivi dva posto.

зола

pre 8 godina

Која ви будала убила једног од главних ликова и то у последњој сцени последње епизоде пете сезоне. И онда рекла нема везе видећемо га поново следеће сезоне. А поред тога с том сценом се завршава и последња издата књига. Због тога прва епизода следеће сезоне има да обори све рекорде.

djuro

pre 8 godina

glupo snimljena smrt, kao i sama radnja!
njegov snežni vuk spašava debelog prijatelja i sl, a kad mu gazdu napadaju nikad i nigdje ga nema!? pritom vladar ili komandant kad sluti izdaju nikad se ne kreće bez odanih ljudi i prethodne provere! Osluškuje, špijunira... Vodi brigu o ostatku svijeta, a ne zna što mu se dešava u kući!? ispade Džoni mnogo retardiran... Smrt je najmanji problem, ali glupa smrt!?!!.... jadno...

Divos

pre 8 godina

Па добро, мајка му стара, какво је то понашање Натеру, црни Натеру. И какво је то терорисање васколике публике. И одакле теби право да ти сам одлучујеш ко је мртав, а ко није. И то још Џон, па још снежни. Па ваљда се и други нешто питају, а референдум, а демократија.
Али бадава причат, отело се ово у вражју матер. Једино решење је основати нови међународни суд за најтеже ратне злочине (а и друге злочине против човјечности и патуљка) у серији "Игре Престола", у Ден Хагу наравно. Па нека сви који су чинили злодела у овој серији одговарају, посебно овај Натер, и не само због бруталног убиства Џона Снежног, ту су и друга монструозна убиства, а није му заборавити ону одвратност када она гамад са језивим маскама преко лица избушише копљима јадног Дрогона, а и оно зтлодело што мало, мало па Тириону Ланистеру неда да пије доћи ће на ред.
Ако мислиш црни Натеру да ће ти бити олакшавајућа околност што си ето понешто и добро чинио, извукао мајку змајева из бројних невоља или што си нас мало почастио неким сценама које бејаху угођај за очи, грдно се вараш. Не иде то тако, најстрожа казна ти не гине, једно 888 година тешке робије (и то тамо иза великог зида) минимум, а то у ћелији да делиш друштво са оним Ремзијем.

Dejan

pre 8 godina

Kakva glupost...scenario pise onaj koji nikad nije procitao knjige got-a...uzas!
(..., 21. jun 2015 17:36)

Nije on pisao scenario, vec ga prati...

Haris

pre 8 godina

Pa ovo počinje da liči kao "Big Brother" Ne zna se ko će napustiti kontejner. Ovakvim avanturama u scenariju serija će gubiti svoje fanove.

Vojno obdanište "Mali Pinc"

pre 8 godina

Odično. Nadam se da će u narednoj sezoni mrtvi preći preko zida, pobiti sve na šta naiđu, potom se međusobno iskasapiti dok će na kraju Night's King, u nedostatku onih koji mogu biti skraćeni za glavu, od tuge sebi otfikariti glavu.

Mile

pre 8 godina

Previse su odlutali od knjiga, a onih stvari kojih su se drzali su ubrzali. Ubrzali su a knjige jos nisu gotove. Ako vec ne znaju kako da kupe vreme, bolje da su snimili jednu sezonu o desavanjima pre prve sezone. Toliko imaju prostora za istoriju.

Heisenberg

pre 8 godina

Jon Snow jeste umro, ali rodiće se opet kao neko drugi, Jon Targaryen ili Azor Ahai. Njegova priča nije gotova, mene više zanima šta se desilo sa Stanisom.

VuleNS

pre 8 godina

Lično mišljenje je da će oživeti nekako, ali da li će i dalje biti,Džon videćemo.
Ovi kojima je najveći hint to što su režiser i Kit izjavili da ga nema u sledećoj sezoni, da li ozbiljno mislite da bi rekli da živ je, džabe ste se cimali...
Ja mislim i da Stanis nije mrtav, ne postoji razlog zbog kog bi sakrili scenu smrti, posle svega već viđenog.

jeremija

pre 8 godina

Siguran sam da je Stanis i dalje ziv sto ne mogu reci za onog ko je krenuo da mu presudi (pretpostavljam da ce to biti sok u prvoj epizodi sledeće sezone). Što se Džona tiče, svi nemrtvi su prvo bili mrtvi pa tek onda postali nemrtvi... Svako bi hteo takvog ratnika u svojoj armiji, zar ne?

yoda

pre 8 godina

Ne razumem potrebu pisca i scenarista da ubijaju drage likove. Mladjani Dzon Snezni je mi je bio najomiljeniji lik u seriji i najvise me je zanimalo sta ce da se desava oko njega i Dnenris (O.K. ni mali Imp nije nezanimljiv, ali ovo dvoje su sve gledaoce-citaoce kupili). Nemam neku preteranu zelju da gledam sledecu sezonu i citam sledecu knjigu ako je ovo istina. Ostali su uglavnom antipaticni likovi... Ovo me podseca na stanje posle prve sezone kod nas jako popularne tinejdzerske serije Nestasne godine (Heartbrake high). Ubili su glavnog lika, Nika Pulosa, pa smo sutradan u skoli svi bili smoreni kao da je, ne daj Boze, neko stvarno umro. I naravno posle su u seriji ubili jos jednog, ili dva glavna lika... Stvarno bez veze.....

Dzedaj Ramadanovski

pre 8 godina

U knjizi je ostavljeno prostora za njegovo ozivljavanje, cak sta vise postoji sumnja da je warga.
Ako je ovo zaista tacno onda je serija postala retardirana, toliko.

NouNejmovic

pre 8 godina

Pa Harington neće reći sigurno 'E možda se pojavim u sledećoj sezoni.' Inače, svi po forumima su ubeđeni da je Melisandre zbog razloga na zidu i da će Snow oživeti. Ne bi me čudilo bas iz inata producenti da snime nešto sasvim deseto.I ne znam samo ko može da se lozi na onu Deneris već 2 sezone se ponaša ko neka seljačka mlada.

mikelo

pre 8 godina

David Nutter je samo jedan od mnogih reditelja u ovoj seriji. Rezirao je samo 6 epizoda od 50 snimljenih. U serijama se reditelji cesto menjaju i mnogo su manje vazni nego pri snimanju filma. Pravi tvorci "Igre prestola" su David Benioff i D.B. Weiss i oni su jedina prava adresa za ovo pitanje.

Sto se tice toga da li je Jon Snow "zavrsio karijeru", svako ko to misli ima zestoko da se iznenadi.

Марко Снежни

pre 8 godina

Чиме се ви замајавате људи. Гледао сам прву сезону, јако ми се свидела серија, одлична је, али ако вам је толико тешко пала смрт лика из серије онда могу само да вам кажем: Благо вама и само тако наставите, јер то значи да немате већих брига и проблема у животу. Колико људи губи много више од лика у серији, па никога није брига.

azor ahai

pre 8 godina

ako je Džon mrtav,čitav serijal "Leda i Vatre" gubi smisao, tajna oko njegovih roditelja itd. To bi moglo da znači da je GRR Martin jedan običan prevarant, koji je masu namerno 20 godina navodio na pogrešan trag, da bi mu punili džepove.

mikelo

pre 8 godina

David Nutter je samo jedan od mnogih reditelja u ovoj seriji. Rezirao je samo 6 epizoda od 50 snimljenih. U serijama se reditelji cesto menjaju i mnogo su manje vazni nego pri snimanju filma. Pravi tvorci "Igre prestola" su David Benioff i D.B. Weiss i oni su jedina prava adresa za ovo pitanje.

Sto se tice toga da li je Jon Snow "zavrsio karijeru", svako ko to misli ima zestoko da se iznenadi.

Bivši ljubitelj

pre 8 godina

Cela sezona smor, ali u poslednjoj epizodi ćemo ubiti popularnog lika, da bi prva epizoda sledeće sezone bila fanatično isčekivana. Pa će i sledeća sezona biti smor, u poslednjoj epizodi ćemo (opet) ubiti popularnog lika, da bi prva epizoda one tamo serije (opet) bila isčekivana ... Oproban recept iz prethodnih sezona.
Serija je postala bezlična masa dijaloga bez ikakvog smisla ili cilja, čisto da se serija snima. A mogli su napraviti seriju za nezaborav.

azor ahai

pre 8 godina

ako je Džon mrtav,čitav serijal "Leda i Vatre" gubi smisao, tajna oko njegovih roditelja itd. To bi moglo da znači da je GRR Martin jedan običan prevarant, koji je masu namerno 20 godina navodio na pogrešan trag, da bi mu punili džepove.

Heisenberg

pre 8 godina

Jon Snow jeste umro, ali rodiće se opet kao neko drugi, Jon Targaryen ili Azor Ahai. Njegova priča nije gotova, mene više zanima šta se desilo sa Stanisom.

NouNejmovic

pre 8 godina

Pa Harington neće reći sigurno 'E možda se pojavim u sledećoj sezoni.' Inače, svi po forumima su ubeđeni da je Melisandre zbog razloga na zidu i da će Snow oživeti. Ne bi me čudilo bas iz inata producenti da snime nešto sasvim deseto.I ne znam samo ko može da se lozi na onu Deneris već 2 sezone se ponaša ko neka seljačka mlada.

Vojno obdanište "Mali Pinc"

pre 8 godina

Odično. Nadam se da će u narednoj sezoni mrtvi preći preko zida, pobiti sve na šta naiđu, potom se međusobno iskasapiti dok će na kraju Night's King, u nedostatku onih koji mogu biti skraćeni za glavu, od tuge sebi otfikariti glavu.

djuro

pre 8 godina

glupo snimljena smrt, kao i sama radnja!
njegov snežni vuk spašava debelog prijatelja i sl, a kad mu gazdu napadaju nikad i nigdje ga nema!? pritom vladar ili komandant kad sluti izdaju nikad se ne kreće bez odanih ljudi i prethodne provere! Osluškuje, špijunira... Vodi brigu o ostatku svijeta, a ne zna što mu se dešava u kući!? ispade Džoni mnogo retardiran... Smrt je najmanji problem, ali glupa smrt!?!!.... jadno...

ana

pre 8 godina

Meni nije jasno zasto ljudi uopste postavljaju takva pitanja.. Mislite da ce neko da vam kaze ne on nije mrtav, vraticemo ga u sedmoj epizodi sedme sezone ili tako nesto?? Pa naravno da nece da kazu jer bi onda pokvarili iznenadjenje..
Ja licno mislim da nije mrtav jer je ocigledno da je on ta "pesma leda i vatre" i mislim da je to svima jasno.. Bilo bi glupo da tako upropaste divnu pricu, da ne kazem "slagalicu"..
Dzon je obecani princ.. On je sin Regara i Lijane.. Melisandre ce da ga ozivi, zato je i tu gde jeste - na zidu.. I tacka.
Na kraju krajeva, meni je i svejedno, mogu da ga ubiju ako hoce, samo Tiriona da mi niko ne dira! :)

yoda

pre 8 godina

Ne razumem potrebu pisca i scenarista da ubijaju drage likove. Mladjani Dzon Snezni je mi je bio najomiljeniji lik u seriji i najvise me je zanimalo sta ce da se desava oko njega i Dnenris (O.K. ni mali Imp nije nezanimljiv, ali ovo dvoje su sve gledaoce-citaoce kupili). Nemam neku preteranu zelju da gledam sledecu sezonu i citam sledecu knjigu ako je ovo istina. Ostali su uglavnom antipaticni likovi... Ovo me podseca na stanje posle prve sezone kod nas jako popularne tinejdzerske serije Nestasne godine (Heartbrake high). Ubili su glavnog lika, Nika Pulosa, pa smo sutradan u skoli svi bili smoreni kao da je, ne daj Boze, neko stvarno umro. I naravno posle su u seriji ubili jos jednog, ili dva glavna lika... Stvarno bez veze.....

Mikeli

pre 8 godina

ako je Džon mrtav,čitav serijal "Leda i Vatre" gubi smisao, tajna oko njegovih roditelja itd. To bi moglo da znači da je GRR Martin jedan običan prevarant, koji je masu namerno 20 godina navodio na pogrešan trag, da bi mu punili džepove.
(azor ahai, 21. jun 2015 16:45)

Problem je sto je sam Martin vec rekao da mu je krivo sto su fanovi izvalili u kom smeru je krenuo i sada gleda da im doaka time sto ce promentii pricu koju je smislio. To je katastrofalan potez i nesto najgluplje sto moze da uradi. Ostani veran i dosledan sebi, kakve veze ima , ipak si sam ostavljao tragove, niko te nije terao da to pises! Ne treba po svaku cenu ici na sok...Uzgred nista vise nije sok, kada se trudis na silu da sokiras bez ikakve poente. Nedova smrt je realno sok, jer je glavni lik, kao i ubistvo njegove zene i sina. Tu jos dodajem i nacin kako je umro Oberin i to je vise, ili manje sve.

зола

pre 8 godina

Која ви будала убила једног од главних ликова и то у последњој сцени последње епизоде пете сезоне. И онда рекла нема везе видећемо га поново следеће сезоне. А поред тога с том сценом се завршава и последња издата књига. Због тога прва епизода следеће сезоне има да обори све рекорде.

Dzedaj Ramadanovski

pre 8 godina

U knjizi je ostavljeno prostora za njegovo ozivljavanje, cak sta vise postoji sumnja da je warga.
Ako je ovo zaista tacno onda je serija postala retardirana, toliko.

Марко Снежни

pre 8 godina

Чиме се ви замајавате људи. Гледао сам прву сезону, јако ми се свидела серија, одлична је, али ако вам је толико тешко пала смрт лика из серије онда могу само да вам кажем: Благо вама и само тако наставите, јер то значи да немате већих брига и проблема у животу. Колико људи губи много више од лика у серији, па никога није брига.

socrat

pre 8 godina

Da li je neko bre ovde citao knjigu: John je izboden, ali nigde ne pise da li je mrtav ili ne, ostavio je debeli puno prostora da se ljudi kolji oko koski. Jedno je samo sigurno, ako uskoro ne objavi knjigu, dobro se provesti nece

CrazyCatLady

pre 8 godina

Spoiler alert!!!!!!!!
.
.
.
.
.
Umro je Džon Snow, a rodiće se Džon Targarijen sa plavom kosom. Takva je barem teorija. On je u stvari sin sestre od Neda Starka koju je silovao Mad King. Ned Stark joj se zakleo da će ga čuvati i zato je rekao da je njegov sin, jer da je Robert Barateon saznao za njega, sigurno bi ga ubio kao i sve ostale Targarijene.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lavica, 21. jun 2015 19:00)

Lepo lavice sto si stavila spoiler alert, ali ne bi te ubilo da procitas knjige. Lose si zapamtila teorije koje si pokupila usput. Lienu nije silovao Mad King nego je pobegla sa njegovim sinom Regarom. Da, pobegla, jer je i ona njega volela. I velike su sanse da ju je Regar ozenio jer su Targarjeni cesto imali dve zene, pa je Dzon zakoniti Targarjen a ne kopile rodjeno iz silovanja. Malo me je sad sramota umesto tebe.

ja

pre 8 godina

Umro je Džon Snow, a rodiće se Džon Targarijen sa plavom kosom. Takva je barem teorija. On je u stvari sin sestre od Neda Starka koju je silovao Mad King. Ned Stark joj se zakleo da će ga čuvati i zato je rekao da je njegov sin, jer da je Robert Barateon saznao za njega, sigurno bi ga ubio kao i sve ostale Targarijene.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lavica, 21. jun 2015 19:00)

Kao prvo... nije nju silovao Mad King vec Rhaegar (njegov sin), a kao drugo, vrlo je moguce da on nju ni nije silovao, jer barem meni taj Rhaegar ne lici na osobu koja bi silovala zenu (prema svim njegovim opisima), pogotovo ako ju je voleo... ali videcemo.

Cuo sam da cemo sledece sezone verovatno imati flashback radnje u Tower of Joy, inace mesto gde je Ned nasao svoju sestru Lyannu u krvi i gde je mu je na smarti rekla ono "Obecaj mi, Ned!", a ako je istina da je Jon... Targaryen, tada cemo i saznati da li je to istina, barem glumci i njihovi opisi ukazuju na tu scenu...

ljolj

pre 8 godina

Stvarno nemamo većih briga od toga!,
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mister x, 21. jun 2015 17:07)


Koje najadnije patetisanje.

Millennium

pre 8 godina

Ovo je sve Martinova krivica. Serija mu spojluje priču iz knjige. Naravno da je Džon Snežni mrtav, ali nije Azor Ahai i Džon Targarijen. Nije se Melisandra džabe vratila, jer je ona u knjizi tu. Inače nisi ti nikoga iznenadio, znali su ovo čak i ovi što nisu čitali knjigu. A to da nisi čitao knjigu po kojoj režiraš to se vidi. Ne samo ti, nego mnogi. Najlošija sezona za sada, a biće još gore. Jedino lošije što može da se desi je da je Džon zaista mrtav, i u knjizi i u seriji, u tom slučaju debeli nek se pozdravi sa svojim delom. Iovako se diskreditovao jer se prodao za pare, što ne bi bilo tragično da Pesmu leda i vatre nije počeo da piše zato što nije želeo da mu se neko meša u rad, jer su ga nervirali scenaristi u Holivudu. Sada kao nešto negoduje, buni se, ali ga niko ne šljivi dva posto.

samo opušteno

pre 8 godina

dobra reklama za dizanje gledanosti 6-te sezone, jer je prvih 7-8 epizoda 5-te pretilo da uništi seriju, smor dinamikom i bezidejnošću.
ko je dobro poznaje suštinu priče zna da će se Snow vratiti.
njegov lik je jezgro. ostalo su omotači.
Njegov povratak je nehotično u jednom intervjuu potvrdio RR Martin-u.

VuleNS

pre 8 godina

Lično mišljenje je da će oživeti nekako, ali da li će i dalje biti,Džon videćemo.
Ovi kojima je najveći hint to što su režiser i Kit izjavili da ga nema u sledećoj sezoni, da li ozbiljno mislite da bi rekli da živ je, džabe ste se cimali...
Ja mislim i da Stanis nije mrtav, ne postoji razlog zbog kog bi sakrili scenu smrti, posle svega već viđenog.

Cezar

pre 8 godina

Uopste mi nije jasno šta su GRR Martinu toliko skrivil Starkovi. Nikakav izbor nije ostavio Dzonu Sneznom. izbor je bio ili idi sa Stanisom i pogini, ili ostani na zidu i pogini. Ili Martin samo hoce nas da nervira pa lagano i namerno koka Starkove kroz ceo serijal.

Divos

pre 8 godina

Па добро, мајка му стара, какво је то понашање Натеру, црни Натеру. И какво је то терорисање васколике публике. И одакле теби право да ти сам одлучујеш ко је мртав, а ко није. И то још Џон, па још снежни. Па ваљда се и други нешто питају, а референдум, а демократија.
Али бадава причат, отело се ово у вражју матер. Једино решење је основати нови међународни суд за најтеже ратне злочине (а и друге злочине против човјечности и патуљка) у серији "Игре Престола", у Ден Хагу наравно. Па нека сви који су чинили злодела у овој серији одговарају, посебно овај Натер, и не само због бруталног убиства Џона Снежног, ту су и друга монструозна убиства, а није му заборавити ону одвратност када она гамад са језивим маскама преко лица избушише копљима јадног Дрогона, а и оно зтлодело што мало, мало па Тириону Ланистеру неда да пије доћи ће на ред.
Ако мислиш црни Натеру да ће ти бити олакшавајућа околност што си ето понешто и добро чинио, извукао мајку змајева из бројних невоља или што си нас мало почастио неким сценама које бејаху угођај за очи, грдно се вараш. Не иде то тако, најстрожа казна ти не гине, једно 888 година тешке робије (и то тамо иза великог зида) минимум, а то у ћелији да делиш друштво са оним Ремзијем.

Nikola

pre 8 godina

Kakva glupost...scenario pise onaj koji nikad nije procitao knjige got-a...uzas!
(..., 21. jun 2015 17:36)

Da li ti stvarno verujes u ovo sto si napisao? Da scenarista nije procitao knjige?
Pa njih dvojica su prihvatili da rede seriju upravo zbog toga sto su veliki fanovi "Pesme leda i vatre". I knjige se ne zovu " GoT" vec "PLiV", tako da nisam siguran ko ovde nije procitao iste, ti ili scenarista?

Haris

pre 8 godina

Pa ovo počinje da liči kao "Big Brother" Ne zna se ko će napustiti kontejner. Ovakvim avanturama u scenariju serija će gubiti svoje fanove.

Dejan

pre 8 godina

Kakva glupost...scenario pise onaj koji nikad nije procitao knjige got-a...uzas!
(..., 21. jun 2015 17:36)

Nije on pisao scenario, vec ga prati...

R'hllor

pre 8 godina

Pa, i nije predviđeno da se pojavljuje u sledećoj sezoni ;) Kao što u upravo završenoj nema Brana, Rikona, Hodora, tako u 6. nema Džona. Producenti su tako najavili pre godinu dana.

covek

pre 8 godina

jel iko cita knjige?
kad citam ove komentare iskreno se smorim jer skapiram da smo jedna bas nezaintereovana svetina koja je iskljucivo navucena na laku zabavu i TV.

jeremija

pre 8 godina

Siguran sam da je Stanis i dalje ziv sto ne mogu reci za onog ko je krenuo da mu presudi (pretpostavljam da ce to biti sok u prvoj epizodi sledeće sezone). Što se Džona tiče, svi nemrtvi su prvo bili mrtvi pa tek onda postali nemrtvi... Svako bi hteo takvog ratnika u svojoj armiji, zar ne?

iva

pre 8 godina

Ned Stark tokom citave prve knjige se priseca sestre Lijene na samrti i obecanja da ce da cuva njenu tajnu. Inace, Lijenu je ukrao Regar Targerijan i silovao ili je bar tako Robert Barateon mislio, ali je tajna da je ona svojevoljno posla sa njim. Postavlja se pitanje kako je umrla, a najverovatnije odgovor je na porodjaju.
Deneris je u vizijama u kuci neumirucih videla obecanog princa, sina Regara Targerijana i zene koja umire i plavu ruzu (Regar je Lijeni poklonio plavu ruzu na turniru).
Kada Melisandra priziva vizije u vatri trazeci da joj pokazu Azora Ahaija (obecanog princa), vatra joj uporno prikazuje Dzona Sneznog.
Samo neki od tragova.

BORKO

pre 8 godina

samo da kažem... U Dubrovniku se grade kamene skulpture zmajeva gdje se sve snimalo.HBO je obećao željezni tron (repliku)dati Dubrovniku. Pa ako dođete u Dubrovnik, pogledajte seriju i dođite u Kings Landing. Sve će vam biti poznato ;)

KoRazumeShvata

pre 8 godina

Ne gledam više ovu seriju! Dosadile su mi serije jer u njima u poslednje vreme smišljaju dogadjaje tako da budu šokantni, senzacionalistički i da mogu da se razvuku do besvesti...

Mile

pre 8 godina

Previse su odlutali od knjiga, a onih stvari kojih su se drzali su ubrzali. Ubrzali su a knjige jos nisu gotove. Ako vec ne znaju kako da kupe vreme, bolje da su snimili jednu sezonu o desavanjima pre prve sezone. Toliko imaju prostora za istoriju.

Scholes

pre 8 godina

Mozda u seriji... Koga briga sta ce ovi luzeri smisliti novo u seriji.. Martin je rekao, tacnije, izlanuo se da Dzon Snou nije mrtav.. Tako da kao svaki pravi fan cekam knjigu, a seriju cu pogledati do kraja cisto kad sam vec poceo da je odgledam.
I mislim, cemu tolika misterija oko toga ko mu je majka ako ce riknuti.. Jon Snow lives! :-D

apel

pre 8 godina

Dzordz Martin mora da nadje glumcima neko obezbedjenje, ili barem napomenu da se radi o fikciji, fanovi osim ove serije nista drugo ne znaju.

lavica

pre 8 godina

Spoiler alert!!!!!!!!
.
.
.
.
.
Umro je Džon Snow, a rodiće se Džon Targarijen sa plavom kosom. Takva je barem teorija. On je u stvari sin sestre od Neda Starka koju je silovao Mad King. Ned Stark joj se zakleo da će ga čuvati i zato je rekao da je njegov sin, jer da je Robert Barateon saznao za njega, sigurno bi ga ubio kao i sve ostale Targarijene.

kontra bot

pre 8 godina

@bivsi ljubitelj, 5 sezona da prestanes gledati, mogao si i ranije. dijalozi bezlicni, nije tacno, smisleno sve, ima logike, vrhunske glume, sta vise. ova serija je zapravo preslikan nas svet u mitski. nema superheroja da spase stvar, nema hepienda, svako moze da strada, svako je i los i dobar kad zatreba, prljavstine koliko hoces, vlast i moc je najbitnija, nepredvidivost za razliku od 99% serija… sta bi vise hteli. ko nece da gleda neka ne gleda, a ne samo smarati i mudrijati po netu…

Stex

pre 8 godina

Ja kontam da Melisandra nece imati nikakve veze sa Dzonovim vaskrsnucem. Kapiram da kad ga budu spaljivali da ce se on iz vatre pojaviti isto kao Deneris Targerijen. I to ce biti ta veza, iz vatre rodjen, kao i rodjaka mu.

Cinik

pre 8 godina

Ko je citao Pesme leda i vatre zna da u Vesterosu "gostinska prava i smrt nisu vise ono sto su nekada bili".
Prva sezona serije je jedino sto malo vredi, posle su previse stvari iz knjige uspeli da sabiju, i uopste ne prenesu ni delic atmosfere.
Zbog sporosti pisanja knjiga, za ocekivati je da jedna cela naredna sezona budu 3 price o Ser Dankanu - Hedge Knight. Prva prica od te tri je verovatno najlepsa prica od svih u svetu Pesama leda i vatre.

Strava i zasu

pre 8 godina

Vratice se u poslednjoj epizodi sledece sezone, a do tada nece se prikazivati nista sto bi nagovestilo da je ziv. Cisto sumnjam i da je stanis mrtav, mada ko ce ga znati i od lady stoneheart su izgleda odustali, tako da je sve moguce.

rvp

pre 8 godina

He,a najjaca mi je teorija da ce se Whitewalkersi,Deneris i Dzon udruziti protiv Remzija i njegovih "20 vestih ljudi",posto su nezaustavljivi.Salu na stranu,ova 5. sezona je stvarno najslabija do sada,nadam se da ce se kvalitet serije poboljsati u 6. sezoni,ili sledi potop.

Mikeli

pre 8 godina

Ljudi bre, sta vam nije jasno u rečenici "pusti dečaka neka umre, a neka se rodi muškarac". Dečak je umro na kraju sezone (kao i u knjizi), muškarac će da se rodi u sledećoj... na koji način možemo samo da nagađamo.

Mikeli

pre 8 godina

I da, oko ovih nagađanja, kako ja to vidim (a i veći deo ljudi). Regar i Lijena su se voleli. Robert je ubijao Targarijene jer je voleo Lijenu, za koju je mislio da je oteta. Lijena dobila sina sa Regarom. Ned je stigao do nje pre Roberta. Lijena na samrti moli Neda da zaštiti dečaka i da ne kaže da je on dete Regarovo. Ned znajući da će Robert ubiti malog, laže i govori da je dete njegovo.
Uostalom zar iko sumnja da bi časni Edard Stark spavao sa bilo kim sem sa voljenom Kejtlin? To je dovoljno da se zna da Džon nije njegov sin.
I za vas koji ne znate, Regar je sin ludog kralja. Tako da još jednom on nije silovao Lijenu, oni su se voleli.

rex

pre 8 godina

NAJBITNIJI DEO TEKSTA :Reditelj “Igre prestola” Dejvid Nater rešio je da okonča sve spekulacije na internetu kada je reč o poslednjoj epizodi pete sezone. PAŽNJA: Ostatak teksta sadrži spojlere!

El Nebulozo

pre 8 godina

Iskreno, mene serija počinje ozbiljno da smara...
Raznorazni manje više nebitni likovi se provlače kroz seriju a oni koji bi trebalo da nose radnju završe mučki ubijeni...

brendon invalid

pre 8 godina

ljudi jel moze neko da mi kaze ko je taj "azoh" ili kako se vec zove posto sam gledao sve sezone i nikad nisam cuo za njega...? Bdw mali brendon ce biti kljucna figura u seriji,kladim se u svoju 10 godina staru dzukelu!

Милош

pre 8 godina

Једна од теорија је да је Лијана родила близанце, а не само Џона и да је Џона Нед одвео на север, а Артур Дејн, кога Нед није убио већ га пустио, другог сина на исток. И тако... :) :)

Realno

pre 8 godina

Cela prica se vrti oko boga vatre i boga leda, svaki bog iam svog ratnika. Bog leda ima white walker-e, tj.njihovog kralja a bog vatre Azor Ahai-ja. Melisandre je mislila da je to Stanis ali kasnije je videla da nije on i zato se vratila na zid. Jon Snow i Stannis imaju ugovore do sedme sezone i sedmu, sto znaci da nisu mrtvi. White walker-i ce u narednoj sezoni ili mozda u sedmoj osvojiti King's Landing jer je Deneris bila u buducnosti kada je spasavala zmajeve, nzm ko se seca ali se ona pojavila ispred iron throne-a i sve je bilo u snegu i ledu. Sve u svemu i Stannis i Jon Snow su zivi do sedme epizode. Jedino novo sto je najavljeno jer rat dorne i Lanistera i napad Deneris na King's Landing.

Nagatomi

pre 8 godina

Ovaj Nater kad je bio mali, sigurno je bacao macke u tegli sa 15. sprata. Ok, kapiram da zeli da sokira, ali nakon 790 sokova u 5 sezona, pocinje malo da smara...

Nikola

pre 8 godina

Džon Snežni je definitivno mrtav,
ali uskrsnuće kao mladi Targarijen Zmaj,
jedina sila koja može zaustaviti nemrtve.

Mislim da je Bran Stark drugi zmaj.
Dobio je predskazanje da nikada više neće hodati,
ali će zato leteti - prilično je jasno.

Inače nema šanse da Denerisini zmajevi dopru
do severnog zida ni u narednih 10 sezona.
Prilično je jasno da zmajevi trebaju i severu.
Vukovi nemaju dovoljno snage prodiv armije nemrtvih.

Živi bili pa videli.

SrbIN

pre 8 godina

Posto je Dzonova majka Stark a otac targerijan, Jon Snow(Stark) je morao da umre kako bi se oziveo Jon targerijan iliti Azor Ahai. Tako da tisina

Rem

pre 8 godina

Na ovome forumu puno osoba pokusava da se ocese o popularnu seriju neumesnim kritikama. Serija HBO-a GoT je najbolji TV show ikada pri cemu je 5. sezona bolja od svih prethodnih sezona. I to je sve. Mislim da svi ucesnici ovoga foruma nece docekati bolji TV show za svojih zivota. Problem sa serijom moze biti zaigrani Martin koji je usao u ogromni cash i nema motiva da se vise bavi ozbiljnijim pisanjem. Predlazem da nezadovoljnici serijom odu na IMDB i da se osvete tako sto ce dati seriji neku slabu ocenu koja je za sada oko 9,5 od oko 800.000 osoba.

Od knjiga samo ostao naslov

pre 8 godina

Serija je puna rupa I naivnosti. Ako je tako banalno ubijen gde je njegov vuk da ga spase a spasavao je druge, u cemu je smisao posvecivanja toliko paznje likovima koji na kraju bivaju banalno ubijeni? Jedna od kljucnih situacija u knjizi je ozivljavanje majke Starkovih ali ocigledno je ona izbacena iz scenarija i time se radnja potpuno mijenja. Izjava, pobrinuo sam se za John Snow-a I sad je ubijen, krajnje je bolesna I manipulativna. Ukoliko se I vrati u nekom obliku a bude ga glumio drugi glumac tek ce biti besmisleno.

švrćan

pre 8 godina

Winter is coming, but there will be NO Snow.

Salu na stranu. Mnogo je teorija o njegovom povratku i sam pisac je ostavio dovoljno materijala za tako nesto...

Sa druge strane serija je "stigla" kraj pete knjige (pomalo zasla i u neke stvari koje ce biti tek u 6-oj knjizi) tako NIKO ne moze da zna pouzdano sta ce da se dogodi osim pisca - osim ako nisu procitali neobjavljenu knjigu, a koliko vidim nisu citali ni objavljene. Uostalom bas ce da kazu - e, ma vraca se u 7-oj sezoni?

I da, nemam vecih briga u zivotu...

hyper

pre 8 godina

Spoilers


...a Stanis, najveci strateg u celom Vesterosu, u knjizi predvodi najvecu vojsku kroz Sever, dok u seriji izlazi pred Zimovrel kao bandit...navodno mu se sveti Brijena sa kojom se nece ni sastati u knjizi, jer je obesena od strane ozivele Kejtlin Stark... da ne pricam o spaljivanju cerke koja je u knjizi u Crnom Zamku, dok je on u kampanji oslobadjanja Severa...

"Televisa Presenta" - neko lepo rece ovde u komentarima...

palop

pre 8 godina

@ (brendon invalid, 22. jun 2015 00:49)

Azor Ahai je bio heroj sa vatrenim macem (Lightbringer-om) koji je odbranio covecanstvo od White Walkera tokom njihove prethodne invazije. Postoji prorocanstvo kako se se on opet vratiti i Melisandra je mislila da je to Stanis, a najverovatnije je Dzon.

Brendon ce definitivno biti kljucna figura, samo nisam siguran za koju stranu. Malo mu je nedefinisana pozicija trenutno :D

citajte malo

pre 8 godina

Kad je vec spojler alert, za sve vas koji se pitate za Stanisa. Sto niste procitali knjigu? Stanis je iskasapljen nadomak Vinterfela i njegova glava je na koplju iznad ulaza u Vinterfel. A to sve zahvaljujuci Boltonu. Nebitan je lik.

Arsa

pre 8 godina

Šta će se desiti sa Džonom zna samo Džordž R.R. Martin koji još nije napisao poslednju knjigu serijala. Kada su ga neki studenti pitali zašto je ubio Džona odgovorio im je pitanjem: "Vi mislite da je Džon stvarno mrtav?"

palop

pre 8 godina

Ova sezona je definitivno postala smaračka, na žalost.Mislim da je ubistvo Snoua pokušaj da se spasi serija novim šokom.
(spaceman, 21. jun 2015 17:19)

To mogu da misle samo ekstremno neupuceni. Serija je radjena po knjigama u kojima se desi isto ovo. Da ne pominjem sto za njegovu smrt (verovatno i kasnine ozivljavanje) postoji dobar razlog i to ce se videti kad pocne nova sezona...

koprena

pre 8 godina

(NastyB, 22. jun 2015 07:51)
Ma idi bre ako su ti Vikinzi bolji od GoT-a, kakvi su tek dijalozi tamo...Bolje da ne komentarisem, nije losa serija ali bolja nije od gota-a.

Antonio3

pre 8 godina

Takodje me interesuje sta je Night's King video u Johnu? Posto ga je dugo posmatrao interesuje me da li je video buduceg saveznika ili zna da je on u stvari Azor Ahai. Malo je verovatna teorija da ce na pocetku sl. sezone walkeri napasti zid i oziveti Snow-a i da ce on biti na njihovoj strani. Bezveze zvuci da on postane negativac. Realno verujem da je on Azor mada vrlo verovatna teorija je da je to Daenerys. Ipak posto toliko toga upucuje da je to ona, mislim da bas zbog toga ipak nije a mozda ce cak ona i John biti taj tandem. Ono sto zameram seriji jeste da ima malo likova sa nekim specijalnim mocima. Dajte Snow-u nadljudsku brzinu na primer. Zmajevi bivaju ranjeni obicnim kopljem :/ itd.

Miša

pre 8 godina

Odgledao 47 epizoda. Odgledaću i ove tri reda radi ali mislim da ću šesti serijal zaobići. Upropastili su priču, likovi su postali iritantni, uopšte me više ne zanima u kom pravcu će se razvijati radnja i mislim da nikad više neću odgledati bilo šta gde glumi Lena Hedi

Mile

pre 8 godina

Samo u jednom komentaru je neko pustio suzu za Stanisom :). I pored toga sto je uradio najgrozniju stvar koju je mogao, opet mi ga je bilo zao na kraju.

palop

pre 8 godina

@(axaxt, 22. jun 2015 12:35)

Ne znam sta si ti citao bajo moj, ali nisi bas pohvatao sve detalje...

Pominjali su samo ko bi mogla biti Dzonova majka, ali to je samo za slucaj da mu je Ned stvarno otac. Ali jel neko stvarno misli da bi Ned Stark prevario svoju zenu? Ostavljeno je mnogo tragova u knjigama koji snazno sugerisu da je Dzon sin Regara i Lijane. Mislim da cemo to saznati u sledecoj sezoni ili eventualno u Vetrovima Zime, ako izadju ranije kojim slucajem...

PetitMagicien

pre 8 godina

od pocetka serije ne mogu da provalim ko je glavni glumac i ko ce preziveti sve ratove i sezone....kako je krenulo, na kraju ce jedino preziveti i vladati, onaj mali prevarant Oly sto zadate poslednji udarac bratu Dzonu Snezom ;)

Eto ti sad

pre 8 godina

Onima Koji nisu citali knjige porucujem da Ne lupetaju da komentarima tips Dzon je ubijen da bi se publika sokirala. Neko je pitao KO je Azor Ahai. Azor Ahai je junak Koji je ziveo nekoliko hiljada godina pre trenutne radnje I Koji se borio protiv vojske mrtvih I belih hodaca ciji se Mac kovao nekoliko puts (zadnji put 100 Dana I noci) Koji na kraju moral da provide kroz srce voljene. Elem porazio je neprijatelje onda je Brendon graditelj sagradio zid I osnovao nocnu strazu.

CrazyCatLady

pre 8 godina

Kad je vec spojler alert, za sve vas koji se pitate za Stanisa. Sto niste procitali knjigu? Stanis je iskasapljen nadomak Vinterfela i njegova glava je na koplju iznad ulaza u Vinterfel. A to sve zahvaljujuci Boltonu. Nebitan je lik.
(citajte malo, 21. jun 2015 23:14)
U pravu si,to pise u ruzicastom pismu koje je poslao navodno Remzi Bolton, ali zapravo po mom, i misljenju mnogih, Stanis. Na taj nacin ce dovesti Dzona i divljane u pomoc. Takodje postoji poglavlje iz Vetrova zime sa Teonovim point-of-view koje je Martin izbacio, a gde se vidi da Stanis svom coveku kojeg je poslao da trasi placenike kaze: Mozda ces cuti da sam mrtav ali svejedno uradi sta sam rekao. Takodje, pred kraj poglavlja zove kod sebe zarobljenog mestra iz Uzasnika sa gavranovima, tako da mu je i pecat Uzasnika dostupan. Tako da Stanis, po meni, jos ima veliku ulogu u predstojecim dogadjajima.

my way

pre 8 godina

Nebitno ko je ziv, a ko mrtav, ovde je sustina u "dubini" i nacinu razmisljanja, donosenja odluka, onome cime se vode stvaratelji ove serije. To je nivo deteta od 10 godina. Gledam i ja, da me ne razumete pogresno, ali zaista vise nema mesta velicanju ove plitke serije nepodnosljivog odugovlacenja i satro sokiranja u poslednjoj epizodi uvek ubijanjem vaznih likova. Kad vama pada gomila ideja da obogatite pricu, da puno toga promenite i uradite drugacije i zanimljivije, onda znate da je stvar losa. Siromasno je ovo, mnogo siromasno.

Slauter

pre 8 godina

Besmisleno je gledati seriju u kojoj omiljeni lik strada bez ikakvog razloga i bez ikakvog uvoda. Da doveo je divljane, ali je to smesan povod bez uvoda.

Isto i sa klinkom u bravosu, da li je slepa, mrtva, ne zna se, bezveze.

Cela sezona je promasaj, dosadna, sa izgubljenom radnjom i likovima. Glumci i likovi nezanimljivi, nista se ne iscekuje. Jedna jedina zanimljiva scena borbe divljaka sa mrtvima u celoj sezoni.

santa justa

pre 8 godina

Ovo blage veze nema sa knjigom t.j. knjigama. Cak naprotiv tv serijal pretenduje da postane latino-americka sapunica, ali ona najljigavija.

Miodrag

pre 8 godina

@Citajte malo
Stanis nije mrtav, pismo Remzija upuceno Dzonu je lazno. Teon i Dzejn (Sansa) stizu do njega, gde se nalazi i Teonova sestra zarobljena. Boltoni i Frejevi se biju medjusobno u Zimovrelu, pre pocetka rata sa Stanisom. Sve pise u delovima 6 knjige koji su objavljeni.

Tool

pre 8 godina

Jedini pozitivan lik koji je ostao u seriji, i njega su ubili. Serija je jako počela da smara i gledao sam ovu sezonu radi reda, ali sad zvanično prestajem da gledam seriju. Šesta sezona me ne zanima, načisto su upropastili seriju.

NastyB

pre 8 godina

(Rem, 21. jun 2015 21:54)

Najbolja ikada???!!!! Znam da je sve stvar ukusa, ali ti ga pretera. Lično, samo u ove dve godine sam gledao tri bolje serije - Vikinzi, Fargo i True Detective. Jedino što GoT drži je monumentalna produkcija i scenografija, kao i odlična režija i gluma, a priče i likovi su toliko dosadni i razvučeni da liče na "fantasy" Ljovisnu - ko koga, ko sa kim... Nekoliko puta sam zaspao dok sam gledao neke epizode, koliko su bile zanimljive.

Eh

pre 8 godina

(covek, 21. jun 2015 19:03)
A ti se verovatno mnogo cenis jer toboze citas knjige. Opusti se brate, za knjige treba vremena i blago onom ko ima vremena, pa u nedostatku boljeg i serija nije losa zar ne? Mislim bolje ista nego nista.

Shimipu

pre 8 godina

Znam ja, ne vidim da ovde neko zna, mada nidam bas svaki komentar procitao, ali evo vam i da vi znate.
Sto posto proverena informacija, odakle mi? To nije bitno.
MELISANDRE OZIVLJAVA JOHN SNOW-A
zato se i vratila u kamp
Naravno da je Stanislav i dalje ziv i da ga je postedela, jer je i ovako pukao, ovo ne znam sto posto, ali Dzoni boj ce biti i vise nego ziv.

radio

pre 8 godina

@lavica Nije Mad King nego Regar Targarijen njegov sin, Denerisin brat. To je jedna verzija price, druga verzija je da su se njih dvoje zaljubili i da ona nije htela da se uda za Roberta sto je u osnovi bio dogovoren brak. Ali zbog komplikovane politicke situacije to je protumaceno kao otmica i sprecavanje povezivanja kuća Barateon i Stark. To je bio dodatni povod za Robertovu bunu koju je u stvari poveo Erin, gospodar Dola i otac malog ciju je majku Maloprstic bacio kroz bunar. Erin, koji je bio kraljeva desnica i mentor Robertu Barateonu i Edardu Starku ih je poveo sa sobom protiv kralja. Dalje sve znate, uspeli su i pobednik je rekao da je Nedova sestra oteta, odnosno ta prica je prevladala jer Robert nije dopustao diskusiju na tu temu.

palop

pre 8 godina

@ (axaxt, 22. jun 2015 17:02)

Ili bi mozda Bren mogao da ima ulogu u borbi za mrtve :)
Melisandra ga je u svojoj viziji videla kao sampiona druge strane (tame), dok je Stanis (ali je na kraju videla Dzona, samo joj nije bilo jasno zasto) sampion njene strane (svetlosti).

Istina je da je Dzon maltene preslikan Ned po osobinama, ali to ne znaci mnogo, ipak mu je on predstavljao oca od rodjenja. Ned je bas lepo opisao plavo cvece u sobi svoje sestre na njenoj samrti, a takvo isto cvece je Deneris videla u viziji u kuci neumirucih (ili kako vec ide prevod) kako nice iz zida. Mislim, sigurno ga nije videla kako slucajno nice iz ZIDA...

vranac

pre 8 godina

Melissandra se vratila na Zid jer nakon dezertiranja veceg dela Stanisove vojske, a koji se desio zbog nje, nije imala gde drugde da ode.

axaxt

pre 8 godina

@palop

Citao sam retativno skoro pa se sećam dosta detalja. Slažem se da je sa jedne strane ostavljen prostor, pa i na samom kraju serije boja očiju Džona se menja u neku nijansu tamno plave, ali opet po meni je to nerealno.

Prvo sama ličnost Džona, na samom početku piše da niko od dece (njih šestoro) nema više karakteristika Neda od Džona, drugo on nema nijednu osobinu Targarjena ni fizičku ni mentalnu, a piše još da Targarjeni sa kime god da su se ukrstali uvek bi se kod dece ispoljile njihove osobine( boja kose i očiju, karakter) i da su svi Targarjeni imali te osobine, a Džon nema nijednu. Na kraju imaš situaciju koju sam naveo kada onaj Lord govori Davosu za Neda.
Kako god, Vetrovi zime izlaze dogodine pa ćemo videti. Mene više zanima radnja oko Brena, on bi mogao da ima bitnu ulogu u borbi protiv mrtvih.

axaxt

pre 8 godina

@palop
To za Melisandru jeste tacno kao to da je njega vodila utvara hladnoruki, ali meni je mnogo upecatljivo ono nećeš hodati ali ćeš leteti. Bilo bi zanimljivo ako bi se to odnosilo na zmaja, ipak vatra ubija white walkere. Po meni tu je ostavljeno najviše prostora za diskusiju, oko te vere severa.

Aman

pre 8 godina

@Milos, nikad nisam cuo za tu teoriju o blizancima. Koji su tragovi koji vode ka toj teoriji i gde bi sada trebalo da budu Artur Dejn i Dzonov brat?

vallar morgulis

pre 8 godina

Sta vam je ljudi,cim opadne gledanost i lova,eto nama sneznog opet,mozda bas posle ovog serijala,koji je najlosiji do sada

specijalni sud za seriju

pre 8 godina

I dalje mislim da glumcima treba obezbedjenje, vecina ljudi koji gleda ovu seriju ne zna sta je civilno drustvo.

evo sta se delio u realnom svetu

pre 8 godina

"Šovinizam je tribalistička ideološka i politička doktrina, koju čine mistifikovana nacionalna istorija, izrazito pozitivne predrasude ο vrednosti sopstvene nacije i negativne predrasude ο drugim, posebno susednim nacijama, povezane sa mržnjom, prezirom, netolerancijom i agresivnošću prema pripadnicima drugih nacija.[1][2] Šovinizam može biti izuzetno opasna ideologija kada, spontano ili političkom manipulacijom vlasti, zahvati mase, stvori ksenofobičnu klimu, pokrene iracionalne strasti i snažne afekte usmerene na „neprijateljsku“ naciju, čiji se pripadnici satanizuju. Bujanje šovinizma može se oteti društvenoj kontroli, a često se završava etničkim ratom ili progonom i pogromom neke nacionalne manjine."

axaxt

pre 8 godina

Ima spojlera!!!




Jedno pitanje: Vi što tvrdite da je John Snow sin Regara i Lijene, da li ste čitali knjigu možda? Možda je i to čak tačno, ali to bi bilo veliko iznenađenje pošto je u knjizi navedeno ko je majka Džona(u jednom dijalogu se govori o tome kako je Ned završio sa njom i da je sinu dao ime po Džonu Erinu) i ima još jedan momenat kada jedan potpuno nebitan lik otkriva nešto vezano za njegovo poreklo. Takođe, vrlo je jasno određeno i ko su glavni likovi, koji predstavljaju vatru Valerije, ali još se ne zna ko nosi rog zime, međutim to sigurno nije Džon. Po onome sto piše u knjizi to bi čak mogao da bude i Brendonov učitelj, ali je ipak verovatnije da će se oni boriti na strani vatre. Što se Džona tiče ubijen je jer je otvoreno rekao da hoće da prekrši zavete noćne straže, i pravilo je da se mrtvi odmah spale, tako da ima malo prostora za povratak, međutim sve je moguće.

dominus

pre 8 godina

Ovako.Citao knjige nisam(doduse jesam neke odlomke i sazetke price),ali pretpostavljam da su odlicno napisane iz razloga sto je serija fenomenalna i zasluzuje ocenu 9.5 na IMDB.
Dosta je tesko docarati ono sto je napisano na listu hartije i preneti na filmsko platno.GoT je slicne tematike kao i Tolkinov LOTR.Negde sam citao da je Martinu upravo Tolkin bio inspiracija za pisanije.
Medjutim,nije mi jasno zasto je za najmocnije vladarske dinastije uzeo bas trinaest porodica.

D10S

pre 8 godina

Ubija ga u knjizi, mora i ovde.

Kit (John) je zavrsio sa ovom ulogom!
Da li ce oziveti Johna, kao sto je ozivljena Lady Stoneheart ili onaj dzin, nije bitno. Jer Kit, ta uloga, je gotova.

Марко Снежни

pre 8 godina

Чиме се ви замајавате људи. Гледао сам прву сезону, јако ми се свидела серија, одлична је, али ако вам је толико тешко пала смрт лика из серије онда могу само да вам кажем: Благо вама и само тако наставите, јер то значи да немате већих брига и проблема у животу. Колико људи губи много више од лика у серији, па никога није брига.

lavica

pre 8 godina

Spoiler alert!!!!!!!!
.
.
.
.
.
Umro je Džon Snow, a rodiće se Džon Targarijen sa plavom kosom. Takva je barem teorija. On je u stvari sin sestre od Neda Starka koju je silovao Mad King. Ned Stark joj se zakleo da će ga čuvati i zato je rekao da je njegov sin, jer da je Robert Barateon saznao za njega, sigurno bi ga ubio kao i sve ostale Targarijene.

Bivši ljubitelj

pre 8 godina

Cela sezona smor, ali u poslednjoj epizodi ćemo ubiti popularnog lika, da bi prva epizoda sledeće sezone bila fanatično isčekivana. Pa će i sledeća sezona biti smor, u poslednjoj epizodi ćemo (opet) ubiti popularnog lika, da bi prva epizoda one tamo serije (opet) bila isčekivana ... Oproban recept iz prethodnih sezona.
Serija je postala bezlična masa dijaloga bez ikakvog smisla ili cilja, čisto da se serija snima. A mogli su napraviti seriju za nezaborav.

covek

pre 8 godina

jel iko cita knjige?
kad citam ove komentare iskreno se smorim jer skapiram da smo jedna bas nezaintereovana svetina koja je iskljucivo navucena na laku zabavu i TV.

Miša

pre 8 godina

Odgledao 47 epizoda. Odgledaću i ove tri reda radi ali mislim da ću šesti serijal zaobići. Upropastili su priču, likovi su postali iritantni, uopšte me više ne zanima u kom pravcu će se razvijati radnja i mislim da nikad više neću odgledati bilo šta gde glumi Lena Hedi

azor ahai

pre 8 godina

ako je Džon mrtav,čitav serijal "Leda i Vatre" gubi smisao, tajna oko njegovih roditelja itd. To bi moglo da znači da je GRR Martin jedan običan prevarant, koji je masu namerno 20 godina navodio na pogrešan trag, da bi mu punili džepove.

NouNejmovic

pre 8 godina

Pa Harington neće reći sigurno 'E možda se pojavim u sledećoj sezoni.' Inače, svi po forumima su ubeđeni da je Melisandre zbog razloga na zidu i da će Snow oživeti. Ne bi me čudilo bas iz inata producenti da snime nešto sasvim deseto.I ne znam samo ko može da se lozi na onu Deneris već 2 sezone se ponaša ko neka seljačka mlada.

yoda

pre 8 godina

Ne razumem potrebu pisca i scenarista da ubijaju drage likove. Mladjani Dzon Snezni je mi je bio najomiljeniji lik u seriji i najvise me je zanimalo sta ce da se desava oko njega i Dnenris (O.K. ni mali Imp nije nezanimljiv, ali ovo dvoje su sve gledaoce-citaoce kupili). Nemam neku preteranu zelju da gledam sledecu sezonu i citam sledecu knjigu ako je ovo istina. Ostali su uglavnom antipaticni likovi... Ovo me podseca na stanje posle prve sezone kod nas jako popularne tinejdzerske serije Nestasne godine (Heartbrake high). Ubili su glavnog lika, Nika Pulosa, pa smo sutradan u skoli svi bili smoreni kao da je, ne daj Boze, neko stvarno umro. I naravno posle su u seriji ubili jos jednog, ili dva glavna lika... Stvarno bez veze.....

citajte malo

pre 8 godina

Kad je vec spojler alert, za sve vas koji se pitate za Stanisa. Sto niste procitali knjigu? Stanis je iskasapljen nadomak Vinterfela i njegova glava je na koplju iznad ulaza u Vinterfel. A to sve zahvaljujuci Boltonu. Nebitan je lik.

NastyB

pre 8 godina

(Rem, 21. jun 2015 21:54)

Najbolja ikada???!!!! Znam da je sve stvar ukusa, ali ti ga pretera. Lično, samo u ove dve godine sam gledao tri bolje serije - Vikinzi, Fargo i True Detective. Jedino što GoT drži je monumentalna produkcija i scenografija, kao i odlična režija i gluma, a priče i likovi su toliko dosadni i razvučeni da liče na "fantasy" Ljovisnu - ko koga, ko sa kim... Nekoliko puta sam zaspao dok sam gledao neke epizode, koliko su bile zanimljive.

ljolj

pre 8 godina

Stvarno nemamo većih briga od toga!,
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mister x, 21. jun 2015 17:07)


Koje najadnije patetisanje.

Divos

pre 8 godina

Па добро, мајка му стара, какво је то понашање Натеру, црни Натеру. И какво је то терорисање васколике публике. И одакле теби право да ти сам одлучујеш ко је мртав, а ко није. И то још Џон, па још снежни. Па ваљда се и други нешто питају, а референдум, а демократија.
Али бадава причат, отело се ово у вражју матер. Једино решење је основати нови међународни суд за најтеже ратне злочине (а и друге злочине против човјечности и патуљка) у серији "Игре Престола", у Ден Хагу наравно. Па нека сви који су чинили злодела у овој серији одговарају, посебно овај Натер, и не само због бруталног убиства Џона Снежног, ту су и друга монструозна убиства, а није му заборавити ону одвратност када она гамад са језивим маскама преко лица избушише копљима јадног Дрогона, а и оно зтлодело што мало, мало па Тириону Ланистеру неда да пије доћи ће на ред.
Ако мислиш црни Натеру да ће ти бити олакшавајућа околност што си ето понешто и добро чинио, извукао мајку змајева из бројних невоља или што си нас мало почастио неким сценама које бејаху угођај за очи, грдно се вараш. Не иде то тако, најстрожа казна ти не гине, једно 888 година тешке робије (и то тамо иза великог зида) минимум, а то у ћелији да делиш друштво са оним Ремзијем.

Dzedaj Ramadanovski

pre 8 godina

U knjizi je ostavljeno prostora za njegovo ozivljavanje, cak sta vise postoji sumnja da je warga.
Ako je ovo zaista tacno onda je serija postala retardirana, toliko.

djuro

pre 8 godina

glupo snimljena smrt, kao i sama radnja!
njegov snežni vuk spašava debelog prijatelja i sl, a kad mu gazdu napadaju nikad i nigdje ga nema!? pritom vladar ili komandant kad sluti izdaju nikad se ne kreće bez odanih ljudi i prethodne provere! Osluškuje, špijunira... Vodi brigu o ostatku svijeta, a ne zna što mu se dešava u kući!? ispade Džoni mnogo retardiran... Smrt je najmanji problem, ali glupa smrt!?!!.... jadno...

Rem

pre 8 godina

Na ovome forumu puno osoba pokusava da se ocese o popularnu seriju neumesnim kritikama. Serija HBO-a GoT je najbolji TV show ikada pri cemu je 5. sezona bolja od svih prethodnih sezona. I to je sve. Mislim da svi ucesnici ovoga foruma nece docekati bolji TV show za svojih zivota. Problem sa serijom moze biti zaigrani Martin koji je usao u ogromni cash i nema motiva da se vise bavi ozbiljnijim pisanjem. Predlazem da nezadovoljnici serijom odu na IMDB i da se osvete tako sto ce dati seriji neku slabu ocenu koja je za sada oko 9,5 od oko 800.000 osoba.

kontra bot

pre 8 godina

@bivsi ljubitelj, 5 sezona da prestanes gledati, mogao si i ranije. dijalozi bezlicni, nije tacno, smisleno sve, ima logike, vrhunske glume, sta vise. ova serija je zapravo preslikan nas svet u mitski. nema superheroja da spase stvar, nema hepienda, svako moze da strada, svako je i los i dobar kad zatreba, prljavstine koliko hoces, vlast i moc je najbitnija, nepredvidivost za razliku od 99% serija… sta bi vise hteli. ko nece da gleda neka ne gleda, a ne samo smarati i mudrijati po netu…

mikelo

pre 8 godina

David Nutter je samo jedan od mnogih reditelja u ovoj seriji. Rezirao je samo 6 epizoda od 50 snimljenih. U serijama se reditelji cesto menjaju i mnogo su manje vazni nego pri snimanju filma. Pravi tvorci "Igre prestola" su David Benioff i D.B. Weiss i oni su jedina prava adresa za ovo pitanje.

Sto se tice toga da li je Jon Snow "zavrsio karijeru", svako ko to misli ima zestoko da se iznenadi.

Heisenberg

pre 8 godina

Jon Snow jeste umro, ali rodiće se opet kao neko drugi, Jon Targaryen ili Azor Ahai. Njegova priča nije gotova, mene više zanima šta se desilo sa Stanisom.

Slauter

pre 8 godina

Besmisleno je gledati seriju u kojoj omiljeni lik strada bez ikakvog razloga i bez ikakvog uvoda. Da doveo je divljane, ali je to smesan povod bez uvoda.

Isto i sa klinkom u bravosu, da li je slepa, mrtva, ne zna se, bezveze.

Cela sezona je promasaj, dosadna, sa izgubljenom radnjom i likovima. Glumci i likovi nezanimljivi, nista se ne iscekuje. Jedna jedina zanimljiva scena borbe divljaka sa mrtvima u celoj sezoni.

axaxt

pre 8 godina

Ima spojlera!!!




Jedno pitanje: Vi što tvrdite da je John Snow sin Regara i Lijene, da li ste čitali knjigu možda? Možda je i to čak tačno, ali to bi bilo veliko iznenađenje pošto je u knjizi navedeno ko je majka Džona(u jednom dijalogu se govori o tome kako je Ned završio sa njom i da je sinu dao ime po Džonu Erinu) i ima još jedan momenat kada jedan potpuno nebitan lik otkriva nešto vezano za njegovo poreklo. Takođe, vrlo je jasno određeno i ko su glavni likovi, koji predstavljaju vatru Valerije, ali još se ne zna ko nosi rog zime, međutim to sigurno nije Džon. Po onome sto piše u knjizi to bi čak mogao da bude i Brendonov učitelj, ali je ipak verovatnije da će se oni boriti na strani vatre. Što se Džona tiče ubijen je jer je otvoreno rekao da hoće da prekrši zavete noćne straže, i pravilo je da se mrtvi odmah spale, tako da ima malo prostora za povratak, međutim sve je moguće.

Tool

pre 8 godina

Jedini pozitivan lik koji je ostao u seriji, i njega su ubili. Serija je jako počela da smara i gledao sam ovu sezonu radi reda, ali sad zvanično prestajem da gledam seriju. Šesta sezona me ne zanima, načisto su upropastili seriju.

CrazyCatLady

pre 8 godina

Spoiler alert!!!!!!!!
.
.
.
.
.
Umro je Džon Snow, a rodiće se Džon Targarijen sa plavom kosom. Takva je barem teorija. On je u stvari sin sestre od Neda Starka koju je silovao Mad King. Ned Stark joj se zakleo da će ga čuvati i zato je rekao da je njegov sin, jer da je Robert Barateon saznao za njega, sigurno bi ga ubio kao i sve ostale Targarijene.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lavica, 21. jun 2015 19:00)

Lepo lavice sto si stavila spoiler alert, ali ne bi te ubilo da procitas knjige. Lose si zapamtila teorije koje si pokupila usput. Lienu nije silovao Mad King nego je pobegla sa njegovim sinom Regarom. Da, pobegla, jer je i ona njega volela. I velike su sanse da ju je Regar ozenio jer su Targarjeni cesto imali dve zene, pa je Dzon zakoniti Targarjen a ne kopile rodjeno iz silovanja. Malo me je sad sramota umesto tebe.

my way

pre 8 godina

Nebitno ko je ziv, a ko mrtav, ovde je sustina u "dubini" i nacinu razmisljanja, donosenja odluka, onome cime se vode stvaratelji ove serije. To je nivo deteta od 10 godina. Gledam i ja, da me ne razumete pogresno, ali zaista vise nema mesta velicanju ove plitke serije nepodnosljivog odugovlacenja i satro sokiranja u poslednjoj epizodi uvek ubijanjem vaznih likova. Kad vama pada gomila ideja da obogatite pricu, da puno toga promenite i uradite drugacije i zanimljivije, onda znate da je stvar losa. Siromasno je ovo, mnogo siromasno.

Shimipu

pre 8 godina

Znam ja, ne vidim da ovde neko zna, mada nidam bas svaki komentar procitao, ali evo vam i da vi znate.
Sto posto proverena informacija, odakle mi? To nije bitno.
MELISANDRE OZIVLJAVA JOHN SNOW-A
zato se i vratila u kamp
Naravno da je Stanislav i dalje ziv i da ga je postedela, jer je i ovako pukao, ovo ne znam sto posto, ali Dzoni boj ce biti i vise nego ziv.

Millennium

pre 8 godina

Ovo je sve Martinova krivica. Serija mu spojluje priču iz knjige. Naravno da je Džon Snežni mrtav, ali nije Azor Ahai i Džon Targarijen. Nije se Melisandra džabe vratila, jer je ona u knjizi tu. Inače nisi ti nikoga iznenadio, znali su ovo čak i ovi što nisu čitali knjigu. A to da nisi čitao knjigu po kojoj režiraš to se vidi. Ne samo ti, nego mnogi. Najlošija sezona za sada, a biće još gore. Jedino lošije što može da se desi je da je Džon zaista mrtav, i u knjizi i u seriji, u tom slučaju debeli nek se pozdravi sa svojim delom. Iovako se diskreditovao jer se prodao za pare, što ne bi bilo tragično da Pesmu leda i vatre nije počeo da piše zato što nije želeo da mu se neko meša u rad, jer su ga nervirali scenaristi u Holivudu. Sada kao nešto negoduje, buni se, ali ga niko ne šljivi dva posto.

Nikola

pre 8 godina

Kakva glupost...scenario pise onaj koji nikad nije procitao knjige got-a...uzas!
(..., 21. jun 2015 17:36)

Da li ti stvarno verujes u ovo sto si napisao? Da scenarista nije procitao knjige?
Pa njih dvojica su prihvatili da rede seriju upravo zbog toga sto su veliki fanovi "Pesme leda i vatre". I knjige se ne zovu " GoT" vec "PLiV", tako da nisam siguran ko ovde nije procitao iste, ti ili scenarista?

KoRazumeShvata

pre 8 godina

Ne gledam više ovu seriju! Dosadile su mi serije jer u njima u poslednje vreme smišljaju dogadjaje tako da budu šokantni, senzacionalistički i da mogu da se razvuku do besvesti...

BORKO

pre 8 godina

samo da kažem... U Dubrovniku se grade kamene skulpture zmajeva gdje se sve snimalo.HBO je obećao željezni tron (repliku)dati Dubrovniku. Pa ako dođete u Dubrovnik, pogledajte seriju i dođite u Kings Landing. Sve će vam biti poznato ;)

Vojno obdanište "Mali Pinc"

pre 8 godina

Odično. Nadam se da će u narednoj sezoni mrtvi preći preko zida, pobiti sve na šta naiđu, potom se međusobno iskasapiti dok će na kraju Night's King, u nedostatku onih koji mogu biti skraćeni za glavu, od tuge sebi otfikariti glavu.

Haris

pre 8 godina

Pa ovo počinje da liči kao "Big Brother" Ne zna se ko će napustiti kontejner. Ovakvim avanturama u scenariju serija će gubiti svoje fanove.

rvp

pre 8 godina

He,a najjaca mi je teorija da ce se Whitewalkersi,Deneris i Dzon udruziti protiv Remzija i njegovih "20 vestih ljudi",posto su nezaustavljivi.Salu na stranu,ova 5. sezona je stvarno najslabija do sada,nadam se da ce se kvalitet serije poboljsati u 6. sezoni,ili sledi potop.

D10S

pre 8 godina

Ubija ga u knjizi, mora i ovde.

Kit (John) je zavrsio sa ovom ulogom!
Da li ce oziveti Johna, kao sto je ozivljena Lady Stoneheart ili onaj dzin, nije bitno. Jer Kit, ta uloga, je gotova.

evo sta se delio u realnom svetu

pre 8 godina

"Šovinizam je tribalistička ideološka i politička doktrina, koju čine mistifikovana nacionalna istorija, izrazito pozitivne predrasude ο vrednosti sopstvene nacije i negativne predrasude ο drugim, posebno susednim nacijama, povezane sa mržnjom, prezirom, netolerancijom i agresivnošću prema pripadnicima drugih nacija.[1][2] Šovinizam može biti izuzetno opasna ideologija kada, spontano ili političkom manipulacijom vlasti, zahvati mase, stvori ksenofobičnu klimu, pokrene iracionalne strasti i snažne afekte usmerene na „neprijateljsku“ naciju, čiji se pripadnici satanizuju. Bujanje šovinizma može se oteti društvenoj kontroli, a često se završava etničkim ratom ili progonom i pogromom neke nacionalne manjine."

samo opušteno

pre 8 godina

dobra reklama za dizanje gledanosti 6-te sezone, jer je prvih 7-8 epizoda 5-te pretilo da uništi seriju, smor dinamikom i bezidejnošću.
ko je dobro poznaje suštinu priče zna da će se Snow vratiti.
njegov lik je jezgro. ostalo su omotači.
Njegov povratak je nehotično u jednom intervjuu potvrdio RR Martin-u.

santa justa

pre 8 godina

Ovo blage veze nema sa knjigom t.j. knjigama. Cak naprotiv tv serijal pretenduje da postane latino-americka sapunica, ali ona najljigavija.

Cezar

pre 8 godina

Uopste mi nije jasno šta su GRR Martinu toliko skrivil Starkovi. Nikakav izbor nije ostavio Dzonu Sneznom. izbor je bio ili idi sa Stanisom i pogini, ili ostani na zidu i pogini. Ili Martin samo hoce nas da nervira pa lagano i namerno koka Starkove kroz ceo serijal.

Mikeli

pre 8 godina

ako je Džon mrtav,čitav serijal "Leda i Vatre" gubi smisao, tajna oko njegovih roditelja itd. To bi moglo da znači da je GRR Martin jedan običan prevarant, koji je masu namerno 20 godina navodio na pogrešan trag, da bi mu punili džepove.
(azor ahai, 21. jun 2015 16:45)

Problem je sto je sam Martin vec rekao da mu je krivo sto su fanovi izvalili u kom smeru je krenuo i sada gleda da im doaka time sto ce promentii pricu koju je smislio. To je katastrofalan potez i nesto najgluplje sto moze da uradi. Ostani veran i dosledan sebi, kakve veze ima , ipak si sam ostavljao tragove, niko te nije terao da to pises! Ne treba po svaku cenu ici na sok...Uzgred nista vise nije sok, kada se trudis na silu da sokiras bez ikakve poente. Nedova smrt je realno sok, jer je glavni lik, kao i ubistvo njegove zene i sina. Tu jos dodajem i nacin kako je umro Oberin i to je vise, ili manje sve.

vallar morgulis

pre 8 godina

Sta vam je ljudi,cim opadne gledanost i lova,eto nama sneznog opet,mozda bas posle ovog serijala,koji je najlosiji do sada

vranac

pre 8 godina

Melissandra se vratila na Zid jer nakon dezertiranja veceg dela Stanisove vojske, a koji se desio zbog nje, nije imala gde drugde da ode.

зола

pre 8 godina

Која ви будала убила једног од главних ликова и то у последњој сцени последње епизоде пете сезоне. И онда рекла нема везе видећемо га поново следеће сезоне. А поред тога с том сценом се завршава и последња издата књига. Због тога прва епизода следеће сезоне има да обори све рекорде.

socrat

pre 8 godina

Da li je neko bre ovde citao knjigu: John je izboden, ali nigde ne pise da li je mrtav ili ne, ostavio je debeli puno prostora da se ljudi kolji oko koski. Jedno je samo sigurno, ako uskoro ne objavi knjigu, dobro se provesti nece

Mile

pre 8 godina

Samo u jednom komentaru je neko pustio suzu za Stanisom :). I pored toga sto je uradio najgrozniju stvar koju je mogao, opet mi ga je bilo zao na kraju.

El Nebulozo

pre 8 godina

Iskreno, mene serija počinje ozbiljno da smara...
Raznorazni manje više nebitni likovi se provlače kroz seriju a oni koji bi trebalo da nose radnju završe mučki ubijeni...

Cinik

pre 8 godina

Ko je citao Pesme leda i vatre zna da u Vesterosu "gostinska prava i smrt nisu vise ono sto su nekada bili".
Prva sezona serije je jedino sto malo vredi, posle su previse stvari iz knjige uspeli da sabiju, i uopste ne prenesu ni delic atmosfere.
Zbog sporosti pisanja knjiga, za ocekivati je da jedna cela naredna sezona budu 3 price o Ser Dankanu - Hedge Knight. Prva prica od te tri je verovatno najlepsa prica od svih u svetu Pesama leda i vatre.

Strava i zasu

pre 8 godina

Vratice se u poslednjoj epizodi sledece sezone, a do tada nece se prikazivati nista sto bi nagovestilo da je ziv. Cisto sumnjam i da je stanis mrtav, mada ko ce ga znati i od lady stoneheart su izgleda odustali, tako da je sve moguce.

Mile

pre 8 godina

Previse su odlutali od knjiga, a onih stvari kojih su se drzali su ubrzali. Ubrzali su a knjige jos nisu gotove. Ako vec ne znaju kako da kupe vreme, bolje da su snimili jednu sezonu o desavanjima pre prve sezone. Toliko imaju prostora za istoriju.

Dejan

pre 8 godina

Kakva glupost...scenario pise onaj koji nikad nije procitao knjige got-a...uzas!
(..., 21. jun 2015 17:36)

Nije on pisao scenario, vec ga prati...

rex

pre 8 godina

NAJBITNIJI DEO TEKSTA :Reditelj “Igre prestola” Dejvid Nater rešio je da okonča sve spekulacije na internetu kada je reč o poslednjoj epizodi pete sezone. PAŽNJA: Ostatak teksta sadrži spojlere!

ja

pre 8 godina

Umro je Džon Snow, a rodiće se Džon Targarijen sa plavom kosom. Takva je barem teorija. On je u stvari sin sestre od Neda Starka koju je silovao Mad King. Ned Stark joj se zakleo da će ga čuvati i zato je rekao da je njegov sin, jer da je Robert Barateon saznao za njega, sigurno bi ga ubio kao i sve ostale Targarijene.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lavica, 21. jun 2015 19:00)

Kao prvo... nije nju silovao Mad King vec Rhaegar (njegov sin), a kao drugo, vrlo je moguce da on nju ni nije silovao, jer barem meni taj Rhaegar ne lici na osobu koja bi silovala zenu (prema svim njegovim opisima), pogotovo ako ju je voleo... ali videcemo.

Cuo sam da cemo sledece sezone verovatno imati flashback radnje u Tower of Joy, inace mesto gde je Ned nasao svoju sestru Lyannu u krvi i gde je mu je na smarti rekla ono "Obecaj mi, Ned!", a ako je istina da je Jon... Targaryen, tada cemo i saznati da li je to istina, barem glumci i njihovi opisi ukazuju na tu scenu...

PetitMagicien

pre 8 godina

od pocetka serije ne mogu da provalim ko je glavni glumac i ko ce preziveti sve ratove i sezone....kako je krenulo, na kraju ce jedino preziveti i vladati, onaj mali prevarant Oly sto zadate poslednji udarac bratu Dzonu Snezom ;)

SrbIN

pre 8 godina

Posto je Dzonova majka Stark a otac targerijan, Jon Snow(Stark) je morao da umre kako bi se oziveo Jon targerijan iliti Azor Ahai. Tako da tisina

jeremija

pre 8 godina

Siguran sam da je Stanis i dalje ziv sto ne mogu reci za onog ko je krenuo da mu presudi (pretpostavljam da ce to biti sok u prvoj epizodi sledeće sezone). Što se Džona tiče, svi nemrtvi su prvo bili mrtvi pa tek onda postali nemrtvi... Svako bi hteo takvog ratnika u svojoj armiji, zar ne?

Eh

pre 8 godina

(covek, 21. jun 2015 19:03)
A ti se verovatno mnogo cenis jer toboze citas knjige. Opusti se brate, za knjige treba vremena i blago onom ko ima vremena, pa u nedostatku boljeg i serija nije losa zar ne? Mislim bolje ista nego nista.

Stex

pre 8 godina

Ja kontam da Melisandra nece imati nikakve veze sa Dzonovim vaskrsnucem. Kapiram da kad ga budu spaljivali da ce se on iz vatre pojaviti isto kao Deneris Targerijen. I to ce biti ta veza, iz vatre rodjen, kao i rodjaka mu.

dominus

pre 8 godina

Ovako.Citao knjige nisam(doduse jesam neke odlomke i sazetke price),ali pretpostavljam da su odlicno napisane iz razloga sto je serija fenomenalna i zasluzuje ocenu 9.5 na IMDB.
Dosta je tesko docarati ono sto je napisano na listu hartije i preneti na filmsko platno.GoT je slicne tematike kao i Tolkinov LOTR.Negde sam citao da je Martinu upravo Tolkin bio inspiracija za pisanije.
Medjutim,nije mi jasno zasto je za najmocnije vladarske dinastije uzeo bas trinaest porodica.

ana

pre 8 godina

Meni nije jasno zasto ljudi uopste postavljaju takva pitanja.. Mislite da ce neko da vam kaze ne on nije mrtav, vraticemo ga u sedmoj epizodi sedme sezone ili tako nesto?? Pa naravno da nece da kazu jer bi onda pokvarili iznenadjenje..
Ja licno mislim da nije mrtav jer je ocigledno da je on ta "pesma leda i vatre" i mislim da je to svima jasno.. Bilo bi glupo da tako upropaste divnu pricu, da ne kazem "slagalicu"..
Dzon je obecani princ.. On je sin Regara i Lijane.. Melisandre ce da ga ozivi, zato je i tu gde jeste - na zidu.. I tacka.
Na kraju krajeva, meni je i svejedno, mogu da ga ubiju ako hoce, samo Tiriona da mi niko ne dira! :)

Antonio3

pre 8 godina

Takodje me interesuje sta je Night's King video u Johnu? Posto ga je dugo posmatrao interesuje me da li je video buduceg saveznika ili zna da je on u stvari Azor Ahai. Malo je verovatna teorija da ce na pocetku sl. sezone walkeri napasti zid i oziveti Snow-a i da ce on biti na njihovoj strani. Bezveze zvuci da on postane negativac. Realno verujem da je on Azor mada vrlo verovatna teorija je da je to Daenerys. Ipak posto toliko toga upucuje da je to ona, mislim da bas zbog toga ipak nije a mozda ce cak ona i John biti taj tandem. Ono sto zameram seriji jeste da ima malo likova sa nekim specijalnim mocima. Dajte Snow-u nadljudsku brzinu na primer. Zmajevi bivaju ranjeni obicnim kopljem :/ itd.

VuleNS

pre 8 godina

Lično mišljenje je da će oživeti nekako, ali da li će i dalje biti,Džon videćemo.
Ovi kojima je najveći hint to što su režiser i Kit izjavili da ga nema u sledećoj sezoni, da li ozbiljno mislite da bi rekli da živ je, džabe ste se cimali...
Ja mislim i da Stanis nije mrtav, ne postoji razlog zbog kog bi sakrili scenu smrti, posle svega već viđenog.

apel

pre 8 godina

Dzordz Martin mora da nadje glumcima neko obezbedjenje, ili barem napomenu da se radi o fikciji, fanovi osim ove serije nista drugo ne znaju.

Od knjiga samo ostao naslov

pre 8 godina

Serija je puna rupa I naivnosti. Ako je tako banalno ubijen gde je njegov vuk da ga spase a spasavao je druge, u cemu je smisao posvecivanja toliko paznje likovima koji na kraju bivaju banalno ubijeni? Jedna od kljucnih situacija u knjizi je ozivljavanje majke Starkovih ali ocigledno je ona izbacena iz scenarija i time se radnja potpuno mijenja. Izjava, pobrinuo sam se za John Snow-a I sad je ubijen, krajnje je bolesna I manipulativna. Ukoliko se I vrati u nekom obliku a bude ga glumio drugi glumac tek ce biti besmisleno.

R'hllor

pre 8 godina

Pa, i nije predviđeno da se pojavljuje u sledećoj sezoni ;) Kao što u upravo završenoj nema Brana, Rikona, Hodora, tako u 6. nema Džona. Producenti su tako najavili pre godinu dana.

švrćan

pre 8 godina

Winter is coming, but there will be NO Snow.

Salu na stranu. Mnogo je teorija o njegovom povratku i sam pisac je ostavio dovoljno materijala za tako nesto...

Sa druge strane serija je "stigla" kraj pete knjige (pomalo zasla i u neke stvari koje ce biti tek u 6-oj knjizi) tako NIKO ne moze da zna pouzdano sta ce da se dogodi osim pisca - osim ako nisu procitali neobjavljenu knjigu, a koliko vidim nisu citali ni objavljene. Uostalom bas ce da kazu - e, ma vraca se u 7-oj sezoni?

I da, nemam vecih briga u zivotu...

Mikeli

pre 8 godina

I da, oko ovih nagađanja, kako ja to vidim (a i veći deo ljudi). Regar i Lijena su se voleli. Robert je ubijao Targarijene jer je voleo Lijenu, za koju je mislio da je oteta. Lijena dobila sina sa Regarom. Ned je stigao do nje pre Roberta. Lijena na samrti moli Neda da zaštiti dečaka i da ne kaže da je on dete Regarovo. Ned znajući da će Robert ubiti malog, laže i govori da je dete njegovo.
Uostalom zar iko sumnja da bi časni Edard Stark spavao sa bilo kim sem sa voljenom Kejtlin? To je dovoljno da se zna da Džon nije njegov sin.
I za vas koji ne znate, Regar je sin ludog kralja. Tako da još jednom on nije silovao Lijenu, oni su se voleli.

Realno

pre 8 godina

Cela prica se vrti oko boga vatre i boga leda, svaki bog iam svog ratnika. Bog leda ima white walker-e, tj.njihovog kralja a bog vatre Azor Ahai-ja. Melisandre je mislila da je to Stanis ali kasnije je videla da nije on i zato se vratila na zid. Jon Snow i Stannis imaju ugovore do sedme sezone i sedmu, sto znaci da nisu mrtvi. White walker-i ce u narednoj sezoni ili mozda u sedmoj osvojiti King's Landing jer je Deneris bila u buducnosti kada je spasavala zmajeve, nzm ko se seca ali se ona pojavila ispred iron throne-a i sve je bilo u snegu i ledu. Sve u svemu i Stannis i Jon Snow su zivi do sedme epizode. Jedino novo sto je najavljeno jer rat dorne i Lanistera i napad Deneris na King's Landing.

Nagatomi

pre 8 godina

Ovaj Nater kad je bio mali, sigurno je bacao macke u tegli sa 15. sprata. Ok, kapiram da zeli da sokira, ali nakon 790 sokova u 5 sezona, pocinje malo da smara...

Scholes

pre 8 godina

Mozda u seriji... Koga briga sta ce ovi luzeri smisliti novo u seriji.. Martin je rekao, tacnije, izlanuo se da Dzon Snou nije mrtav.. Tako da kao svaki pravi fan cekam knjigu, a seriju cu pogledati do kraja cisto kad sam vec poceo da je odgledam.
I mislim, cemu tolika misterija oko toga ko mu je majka ako ce riknuti.. Jon Snow lives! :-D

hyper

pre 8 godina

Spoilers


...a Stanis, najveci strateg u celom Vesterosu, u knjizi predvodi najvecu vojsku kroz Sever, dok u seriji izlazi pred Zimovrel kao bandit...navodno mu se sveti Brijena sa kojom se nece ni sastati u knjizi, jer je obesena od strane ozivele Kejtlin Stark... da ne pricam o spaljivanju cerke koja je u knjizi u Crnom Zamku, dok je on u kampanji oslobadjanja Severa...

"Televisa Presenta" - neko lepo rece ovde u komentarima...

palop

pre 8 godina

Ova sezona je definitivno postala smaračka, na žalost.Mislim da je ubistvo Snoua pokušaj da se spasi serija novim šokom.
(spaceman, 21. jun 2015 17:19)

To mogu da misle samo ekstremno neupuceni. Serija je radjena po knjigama u kojima se desi isto ovo. Da ne pominjem sto za njegovu smrt (verovatno i kasnine ozivljavanje) postoji dobar razlog i to ce se videti kad pocne nova sezona...

specijalni sud za seriju

pre 8 godina

I dalje mislim da glumcima treba obezbedjenje, vecina ljudi koji gleda ovu seriju ne zna sta je civilno drustvo.

axaxt

pre 8 godina

@palop

Citao sam retativno skoro pa se sećam dosta detalja. Slažem se da je sa jedne strane ostavljen prostor, pa i na samom kraju serije boja očiju Džona se menja u neku nijansu tamno plave, ali opet po meni je to nerealno.

Prvo sama ličnost Džona, na samom početku piše da niko od dece (njih šestoro) nema više karakteristika Neda od Džona, drugo on nema nijednu osobinu Targarjena ni fizičku ni mentalnu, a piše još da Targarjeni sa kime god da su se ukrstali uvek bi se kod dece ispoljile njihove osobine( boja kose i očiju, karakter) i da su svi Targarjeni imali te osobine, a Džon nema nijednu. Na kraju imaš situaciju koju sam naveo kada onaj Lord govori Davosu za Neda.
Kako god, Vetrovi zime izlaze dogodine pa ćemo videti. Mene više zanima radnja oko Brena, on bi mogao da ima bitnu ulogu u borbi protiv mrtvih.

Mikeli

pre 8 godina

Ljudi bre, sta vam nije jasno u rečenici "pusti dečaka neka umre, a neka se rodi muškarac". Dečak je umro na kraju sezone (kao i u knjizi), muškarac će da se rodi u sledećoj... na koji način možemo samo da nagađamo.

Милош

pre 8 godina

Једна од теорија је да је Лијана родила близанце, а не само Џона и да је Џона Нед одвео на север, а Артур Дејн, кога Нед није убио већ га пустио, другог сина на исток. И тако... :) :)

brendon invalid

pre 8 godina

ljudi jel moze neko da mi kaze ko je taj "azoh" ili kako se vec zove posto sam gledao sve sezone i nikad nisam cuo za njega...? Bdw mali brendon ce biti kljucna figura u seriji,kladim se u svoju 10 godina staru dzukelu!

CrazyCatLady

pre 8 godina

Kad je vec spojler alert, za sve vas koji se pitate za Stanisa. Sto niste procitali knjigu? Stanis je iskasapljen nadomak Vinterfela i njegova glava je na koplju iznad ulaza u Vinterfel. A to sve zahvaljujuci Boltonu. Nebitan je lik.
(citajte malo, 21. jun 2015 23:14)
U pravu si,to pise u ruzicastom pismu koje je poslao navodno Remzi Bolton, ali zapravo po mom, i misljenju mnogih, Stanis. Na taj nacin ce dovesti Dzona i divljane u pomoc. Takodje postoji poglavlje iz Vetrova zime sa Teonovim point-of-view koje je Martin izbacio, a gde se vidi da Stanis svom coveku kojeg je poslao da trasi placenike kaze: Mozda ces cuti da sam mrtav ali svejedno uradi sta sam rekao. Takodje, pred kraj poglavlja zove kod sebe zarobljenog mestra iz Uzasnika sa gavranovima, tako da mu je i pecat Uzasnika dostupan. Tako da Stanis, po meni, jos ima veliku ulogu u predstojecim dogadjajima.

Aman

pre 8 godina

@Milos, nikad nisam cuo za tu teoriju o blizancima. Koji su tragovi koji vode ka toj teoriji i gde bi sada trebalo da budu Artur Dejn i Dzonov brat?

koprena

pre 8 godina

(NastyB, 22. jun 2015 07:51)
Ma idi bre ako su ti Vikinzi bolji od GoT-a, kakvi su tek dijalozi tamo...Bolje da ne komentarisem, nije losa serija ali bolja nije od gota-a.

Nikola

pre 8 godina

Džon Snežni je definitivno mrtav,
ali uskrsnuće kao mladi Targarijen Zmaj,
jedina sila koja može zaustaviti nemrtve.

Mislim da je Bran Stark drugi zmaj.
Dobio je predskazanje da nikada više neće hodati,
ali će zato leteti - prilično je jasno.

Inače nema šanse da Denerisini zmajevi dopru
do severnog zida ni u narednih 10 sezona.
Prilično je jasno da zmajevi trebaju i severu.
Vukovi nemaju dovoljno snage prodiv armije nemrtvih.

Živi bili pa videli.

radio

pre 8 godina

@lavica Nije Mad King nego Regar Targarijen njegov sin, Denerisin brat. To je jedna verzija price, druga verzija je da su se njih dvoje zaljubili i da ona nije htela da se uda za Roberta sto je u osnovi bio dogovoren brak. Ali zbog komplikovane politicke situacije to je protumaceno kao otmica i sprecavanje povezivanja kuća Barateon i Stark. To je bio dodatni povod za Robertovu bunu koju je u stvari poveo Erin, gospodar Dola i otac malog ciju je majku Maloprstic bacio kroz bunar. Erin, koji je bio kraljeva desnica i mentor Robertu Barateonu i Edardu Starku ih je poveo sa sobom protiv kralja. Dalje sve znate, uspeli su i pobednik je rekao da je Nedova sestra oteta, odnosno ta prica je prevladala jer Robert nije dopustao diskusiju na tu temu.

Eto ti sad

pre 8 godina

Onima Koji nisu citali knjige porucujem da Ne lupetaju da komentarima tips Dzon je ubijen da bi se publika sokirala. Neko je pitao KO je Azor Ahai. Azor Ahai je junak Koji je ziveo nekoliko hiljada godina pre trenutne radnje I Koji se borio protiv vojske mrtvih I belih hodaca ciji se Mac kovao nekoliko puts (zadnji put 100 Dana I noci) Koji na kraju moral da provide kroz srce voljene. Elem porazio je neprijatelje onda je Brendon graditelj sagradio zid I osnovao nocnu strazu.

palop

pre 8 godina

@ (brendon invalid, 22. jun 2015 00:49)

Azor Ahai je bio heroj sa vatrenim macem (Lightbringer-om) koji je odbranio covecanstvo od White Walkera tokom njihove prethodne invazije. Postoji prorocanstvo kako se se on opet vratiti i Melisandra je mislila da je to Stanis, a najverovatnije je Dzon.

Brendon ce definitivno biti kljucna figura, samo nisam siguran za koju stranu. Malo mu je nedefinisana pozicija trenutno :D

palop

pre 8 godina

@(axaxt, 22. jun 2015 12:35)

Ne znam sta si ti citao bajo moj, ali nisi bas pohvatao sve detalje...

Pominjali su samo ko bi mogla biti Dzonova majka, ali to je samo za slucaj da mu je Ned stvarno otac. Ali jel neko stvarno misli da bi Ned Stark prevario svoju zenu? Ostavljeno je mnogo tragova u knjigama koji snazno sugerisu da je Dzon sin Regara i Lijane. Mislim da cemo to saznati u sledecoj sezoni ili eventualno u Vetrovima Zime, ako izadju ranije kojim slucajem...

axaxt

pre 8 godina

@palop
To za Melisandru jeste tacno kao to da je njega vodila utvara hladnoruki, ali meni je mnogo upecatljivo ono nećeš hodati ali ćeš leteti. Bilo bi zanimljivo ako bi se to odnosilo na zmaja, ipak vatra ubija white walkere. Po meni tu je ostavljeno najviše prostora za diskusiju, oko te vere severa.

Arsa

pre 8 godina

Šta će se desiti sa Džonom zna samo Džordž R.R. Martin koji još nije napisao poslednju knjigu serijala. Kada su ga neki studenti pitali zašto je ubio Džona odgovorio im je pitanjem: "Vi mislite da je Džon stvarno mrtav?"

iva

pre 8 godina

Ned Stark tokom citave prve knjige se priseca sestre Lijene na samrti i obecanja da ce da cuva njenu tajnu. Inace, Lijenu je ukrao Regar Targerijan i silovao ili je bar tako Robert Barateon mislio, ali je tajna da je ona svojevoljno posla sa njim. Postavlja se pitanje kako je umrla, a najverovatnije odgovor je na porodjaju.
Deneris je u vizijama u kuci neumirucih videla obecanog princa, sina Regara Targerijana i zene koja umire i plavu ruzu (Regar je Lijeni poklonio plavu ruzu na turniru).
Kada Melisandra priziva vizije u vatri trazeci da joj pokazu Azora Ahaija (obecanog princa), vatra joj uporno prikazuje Dzona Sneznog.
Samo neki od tragova.

Miodrag

pre 8 godina

@Citajte malo
Stanis nije mrtav, pismo Remzija upuceno Dzonu je lazno. Teon i Dzejn (Sansa) stizu do njega, gde se nalazi i Teonova sestra zarobljena. Boltoni i Frejevi se biju medjusobno u Zimovrelu, pre pocetka rata sa Stanisom. Sve pise u delovima 6 knjige koji su objavljeni.

palop

pre 8 godina

@ (axaxt, 22. jun 2015 17:02)

Ili bi mozda Bren mogao da ima ulogu u borbi za mrtve :)
Melisandra ga je u svojoj viziji videla kao sampiona druge strane (tame), dok je Stanis (ali je na kraju videla Dzona, samo joj nije bilo jasno zasto) sampion njene strane (svetlosti).

Istina je da je Dzon maltene preslikan Ned po osobinama, ali to ne znaci mnogo, ipak mu je on predstavljao oca od rodjenja. Ned je bas lepo opisao plavo cvece u sobi svoje sestre na njenoj samrti, a takvo isto cvece je Deneris videla u viziji u kuci neumirucih (ili kako vec ide prevod) kako nice iz zida. Mislim, sigurno ga nije videla kako slucajno nice iz ZIDA...