Četvrtak, 18.06.2015.

21:42

"EU nudila Rusiji da gasovodom zaobiđe Srbiju"

Zvaničnici EU nudili su Rusiji da se izgradi gasovod "Istočni prsten", koji bi išao preko Bugarske, Rumunije, Mađarske i Slovačke, dok bi Srbija bila zaobiđena.

Izvor: Tanjug

"EU nudila Rusiji da gasovodom zaobiðe Srbiju" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

152 Komentari

Sortiraj po:

komentar

pre 8 godina

Kada sam pre godinu-dve procitao
"Srbija ce od Juznog toka godisnje imati prihod od 500 mil. E"
odmah sam znao da od Juznog toka nece biti nista.:(

Rusi treba da svojim parama grade gasovod, ruski gas bi trebalo da protice kroz njega,
i snabdeva EU potrosace, a mi da sedimo i ucenjujemo i jedne i druge.:(

Koliko sam video cak i smireni kineski premijer i njegovi saradnici su se zgrozili,
kada su slusali "sjajne" predloge nasih vrlih politicara i funkcionera.

Resenje je da sto pre ukinemo praksu iz Ustava SFRJ iz 1974 (ionako je on davno ukinut
od strane svih bivsih republika SFRJ, a i kod nas vec duugo zvanicno nije na snazi):
zamaskirano samoupravljanje, zamaskirane SIZ-ove, zamaskirane OOUR-e, zamaskiranu drustvenu svojinu
(svu takvu drustvenu svojinu ODMAH pretvoriti u PRAVU drzavnu svojinu) a najvaznije
cuvenu recenicu "Slaba Srbija, jaka Jugoslavija".

Dokle god se ovde prave iskonstrisane "svadje" izmedju laznih "evropejaca" i laznih "rusofila",
a i jedni i drugi drze marsalovu sliku u kuci i jos uvek se kunu u njega (ali sada potajno),
Srbija je sve slabija i slabija.:(

Sima

pre 8 godina

Takav tretman Srbije od strane Evrope je nužna posledica našeg pokušaja da sedimo na dve stolice odjednom. Nafta je strateški resurs. Pogledate kakvi su sve problemi postojali zbog toga što naftovod ide kroz problematičnu Ukrajinu. Evropa mora da računa na eventualne buduće sukobe sa Rusijom. Kako će se tada postaviti Srbija? Koja će politička struja tada biti na vlasti? Pro Ruska ili pro Evropska? Kad bi naftovod išao kroz Srbiju ona bi mogla da Evropi zatvori slavinu kad god bude želela. Zbog toga oni apsolutno niti smeju niti imaju nameru da puste da bilo koji njima bitan infrastrukturni sistem prolazi kroz našu teritoriju sve dok nisu sigurni da u svakoj krizi apsolutno mogu računati na lojalnost Srbije BEZ OBZIRA KO BUDE NA VLASTI. Zbog toga ovuda ne prolaze ni bitni Evropski automobilski koridori, pa neće ni naftovodi, a ni bilo šta drugo. Niti nas vole, niti nas mrze. Tu prosto nema sentimentalnosti i ne sme se dozvoliti da nešto zavisi od slučaja i verovatnoća. Ili si potpuno, nepovratno sa nama, ili na tebe uopšte ne možemo računati. To je uvek i svuda bila cena neodlučnosti. Isto tako mora da razmišlja i Rusija. Pa zato i od nje sasvim sigurno nećemo imati neke veće koristi, sem slučajno, ako se njeni interesi trenutno poklapaju sa našima, ali ništa trajnije ili više od toga. Potpuno isto kao i sa Evropom, bez obzira što tobože "idemo ka njoj". Sve dok nismo tamo, nema puno koristi od toga.

Lenjingrad

pre 8 godina

Juzni tok nikada nije ni trebao da prolazi preko Srbije.Srbija je eventualno mogla da prikljuci svoj KRAK radi svog snabdevanja,a ne da bude TRANZITNA ZEMLJA.EU nece da joj Sutra SrBske PatriJote prave zvrcke.

(Vlast)a

pre 8 godina

Ma sjajno!G.Miler isprica ministru spoljnih poslova Srbije i ovaj vrli profesionalac odmah istrci da se skandalizuje.Zivela sam u uverenju da informacije nesto vrede ukoliko su stigle zvanicno i napismeno.Ovako,deluje da je Miler-placajuci svoje glasnogovornike u Srbiji-usput skandalizovao srpsku diplomatiju koja zivi od zapadnih para i ruskih podmetacina i traceva.

Obavjesten

pre 8 godina

Srbija, CG, Bosna... Sve te zemlje geostrateski ulnisu ni predvidjene u EU vec u "Tursku enklavu". O cemu se tu radi sad da ne duzim, a i nije mjesto za to. Inace ovi prostori se u americkoj administraciji ne smatraju istocno-evropskim nego blisko-istocnim. U tu kancelariju Stejt departmenta i spadamo.

mujcinovic salih

pre 8 godina

(Mladen Mladenovic)Ne verujem Dacicu ni rusima ali gospodinu Mladenu Mladenovicu verujem.'Oce amerikanci da nas upropaste pa bog!

dobrica

pre 8 godina

Ne razumem sta se ovaj sps-ovac cudi.Pa ovo je poznato od ranije. Mozda je novinar zacudjen, u svom neznanju, sto je najverovatnije.Daklem prva varijanta juznog toka nije bila predvidjena da ide kroz Srbiju (Cudi me da su neupuceni!!! i Dacic i novinar)
Cemu ovakvi naslovi cemu trosenje belog papira.Pitam se da li ce Srbija priznati Kosovo republiku posto svaka tri dana neki srpski politicar izjavi (trosi zube) da Kosovo necemo priznati. Aksiom je aksiom i ne treba stalno ponavljati da je aksiom aksiom boze spasi me i spasi Srbiju od nepismenih novinara i nepismenih bogom danih politicara.

Branko

pre 8 godina

Русија и Грчка потписале меморандум о изградњи продужетка „Турског тока”
12:05 19. јун 2015.

A mi smo se odlučili za tečni gas iz škriljaca iz Amerike koji će se prevoziti brodovima do Krka a onda kroz Hrvatsku do Srbije. Sva sreća što će nam Amerikanci plaćati transportne troškove od Amerike do Hrvatske a Hrvati od Krka do Srbije. Nemci su strašno pogrešili što su izgradili "Severni tok" sa Rusima pa se sada gorko kaju umesto da su se i oni odlučili za Američki gas.

goran , milano

pre 8 godina

Latini su stare varalice,
prevariće, zametnuće kavgu...
(Njegoš, 19. jun 2015 10:56)

Zivim ovde vec petu godinu , jedino ruzno iskustvo imam od nasih ljudi .

licemerno na licemerno

pre 8 godina

Sto se mene tice, nista manje nije licemerna izjava ovog naseg politicara!

Kada sve vreme nudis svoju zemlju i njene interese nekome kao "otirac", odakle iznenadjenje kada taj njima pocne da "birse cipele"?!

my way

pre 8 godina

Eurofilija, bolest najmilija... Sta jos treba da se desi, sta, pa da ipak potrazimo alternativu robovanju onima koji su nas ubijali, razarali i raskomadali?

Aleksandar

pre 8 godina

@(Marija, 19. jun 2015 09:36)

Džaba objašnjavaš, mi nikada nećemo shvatiti da je siromašan čovek rob po definiciji - mora da robuje bogatima da bi mogao sebe da prehrani. Ali kod nas se ustalio ideal da svi treba da budemo jednaki - u siromaštvu. Zato nas i svi vrte kako stignu.

Stek

pre 8 godina

@radasin, 19. jun 2015 09:46 Vucic i Antic jesu u americi,ali Brisel je rekao da Americko snabdevanje gasom nije alternativa za evropu.
Imas u produkciji Aljazzera "7 sestara" i nacrtane igranke cena,kao i vlasnistva.
Ako ne razumes ko igra igru i kakvu,onda botuj.

Free Gucci Mane

pre 8 godina

Ne znam sta se cudite, svako gleda svoj interes, a interes EU je da gasovod prolazi kroz njenu teritoriju a ne krajem. Madzarska, Slovacka, Bugarska i Rumunjska su teritorij EU. Prosto ko pasulj.

MG

pre 8 godina

A sta vam je ovde nelogicno? EU nece da prolazi gasovod koji ce nju da snadbeva kroz zemlju koja nije clanica te iste EU, pa da moze i ona, pored Rusa da ih ucenjuje. Vidite da taj prsten prolazi iskljucivo kroz clanice EU.

slavisa

pre 8 godina

Suvise ste mali da bi vi mogli uticati na odluke EU. Sklopili su juce sporazum sa Rusijom o gradnji dva kraka gasovoda iz Rusije preko Baltika do Njemacke.Upitajte se vi gospodo dal mi njima trebamo i dal nas vole? Srbi im sigurno ne trebaju uEU.

Mujo

pre 8 godina

Očigledno je da se trpamo tamo gde nam nije mesto. Evo jutros vest da su Rusija i Grčka sklopile PAKT o produženju Turskog toka. Na redu je sada Makedonije ili Bugarska. Bojim se da će izlazak Grčke pokrenuti velike problem u EU sa Bugarskom i Hrvatskom.

shumi

pre 8 godina

Verovatno iz razloga sto je Srbija i ovakva krnja NEKIMA neprihvatljiva u ovim granicama. Rasparcavanje nase zemlje po reziji "nekih" jos uvek nije okoncano, a postavljanjem ruskog gasovoda kroz nasu teritoriju, to vise ne bi bilo tako lako jer bi Rusi stitili svoje interese a ujedno i nas...obrni-okreni ,lose nam se pise.

lekicb

pre 8 godina

Da li je moguce da neko od vas jos uvek veruje da cemo ulaskom u EU postati uredjene zemlje poput Francuske i Nemacke, samo zato sto su i one u EU! Pa to je jos naivnija prica nego ovo sa srpsko ruskim bratstvom.

seljadin

pre 8 godina

Srbija se do sada veoma reformisala, prvo su nas oblikovali po svojoj volji ekonomski - reformisali sankcijama, zatim ratovima NATO bombama po fabrikama i narodu, a sada politicki i ekonomski nas reformisu uzimanjem rudnika i imovine na Kosovu, zatim kolonijalnim statusom u kojem nam brane naftovode, gasovode, investicije, a sebi prosiriuju saradnju sa Rusijom, Kinom, cak su sve mocne zemlje EU (UK,FR,DE,IT) usle u novu Kinesko-Azijsku banku za razvoj, a nama su zabranili ulazak, jer to ne bi bilo u skladu sa politikom EU priblizavanja.

drvobradi

pre 8 godina

Dacic profi troler.
@Republika Srpska i slicni
Mozda nisi nacionalista, sovinista itd, ali da li ti je za sekund palo na pamet da te Dacic i kompanija malo vuku za nos i da je veci problem Srbije unutrasnji neprijatelj nego bilo ko spolja. Ovu pricu prodaju preko 30g, samo se pakovanje razlikuje. Neki vid tabloidne politike.
Koji je razlog? Kao i obicno, moc i pare. Pogledaj samo koliko gubitaka su napravile firme kao sto je Srbijagas, Galenika i ostali, u kojima je doticna garnitura bila ili je na celu i sta mislis gde su te pare otisle. Dok srpski narod bistri svetsku politiku, ne vidi sta mu rade u dvoristu.

Sajo

pre 8 godina

Tebi druze Dacicu i mnogima drugima koji su kumovali prodaji NIS-a treba suditi za izdaju...A RUSI NIKOME NE POMAZU SAMO AKO MOGU NESTO DA OTMU,UKRADU,PREVARE...Dok zapad gradi i pomaze...Rusi kradu i otimaju...

darko

pre 8 godina

Ja vjerujem Dacicu i Rusima po ovom pitanju,a tumacim ovako:Zapad nije zavrsio sa komadanjem Srbije i ne zeli da gasovod ide nestabilnim podrucijem.

ambis

pre 8 godina

Vucic naginje zapadu. Toma, Dacic istoku. Opet smo podeljeno sizofreno drustvo. Kada ce mo doci pameti i svatiti da ne mozemo da sedimo na dve stolice, pogotovo u danasnje vreme. Bojim se ako se ubrzo ne opredelimo na koju cemo stranu da ce mo opet po ko zna koji put nadrljati.

R.Zivkovic,Rotterdam

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic;Ne znam sta ste po zanimanju, ali uvek imate odmerene pozitivne komentare.Mene muci gramatika jer sam davno otisao u Svet,pa sam puno puta nazivan nepismenim po portalima, ali priznajem da gramatika mi nedostaje tacno je. Epa G.Mladene napomenuste da vas cudi kako to Dacic nije ranije mogao propzresti sta nam zapad sprema?Pa nije samo Dacic tome uzrok vec svi oni koji su vladali Srbijom posle 5 oktobra 2000 godine,od Predsedika R.do Predsednika Vlada sve do sada!Pojam obavestajnih i kontra obavestajnih, plus diplomatskig predstavnisva po svetu su morali znati sto im je duznost,da saznaju u tancine sve kada je Srbija bila u pitanju sta velike sile hoce od Srbije sta joj spremaju,a sta poturaju i gde kukavicija jaja kada im odgovara!Koliko se moze zakljuciti te tajne instance su skroz zakazale ili su bile korumpirane i tako smo sada od jednom zateceni iznenadeni zgroznuti,bas zahvaljujuci njima koji nisu radili svoj posao kako treba Gospodine Mladene!!

Mix

pre 8 godina

Klasična SPS-ovska zamena teza. Kad god naiđu na neki problem prebace ga na narod. Ovako je bilo i za sankcije, rat, inflaciju..., uvek ste se skrivali, a sa druge strane neverovatna pljačka. Šta je potrebno stolaru iz Kragujevca, ili ekonomisti iz Niša da se on bavi tim problemom. To je Tvoj problem i ako ga ne možeš rešiti; odstupi i prepusti drugom. I još jedna svar, ako je politika vlade ulazak u EU, zašto radiš protiv toga? I još nešto, ne znam da je iko od vas poslao decu bilo gde drugo osim na zapad i to većinom u zemlje koje redovno napadate. Na osnovu ovoga dovoljno je postaviti pitanje: da li smo mi redovni krivci ili nam SPS to tako prikazuje od 90-ih, a u stvari skriva svoju nesposobnost da nam napravi normalan ambijent. Ja mislim da je to samo vaš sitosopstvenički interes u pitanju. Po Vučiću; sa zapadom može da se razgovara (ne vidim razloga zašto ne bi moglo), a šta vi želite???

Zaboravite EU

pre 8 godina

Komentatorima koji su protiv ulaska Srbije u EU samo da kazem da ne treba da se plase. Srbija nece nikada uci u EU, ne zato sto Srbija nece nego zato sto Srbiju EU nece. Dok ne priznamo Kososvo, unitarnu Bosnu (EU i SAD rade vec sada na tome da uniste Dejtonski sporazum), pocnemo da vodimo antirusku politiku, uvedemo Rusima sankcije, pocnemo da molimo za prijem u NATO pakt nema nama ni priblizavanja a kamoli primanja u EU. Znaci opustite se. Ne verujem da cemo ove uslove ikada ispuniti. Ovo sto nasi "politicari" rade je obicno mrcvarenje naroda i nista drugo, ali sta drugo i da rade kada su za to sto rade totalno nespoosobni.

Milos

pre 8 godina

Pa ovo je neozbiljno! Valjda treba prvo da se konsultuje sa partnerima u EU pa tek onda u javnost. Uslovi koji treba da se ispune nisu nikakve ucene. To su uslovi da postanemo normalna zemlja i uredjeno drustvo. Razumem da postoji mnogo onih koji su protiv vladavine prava i slobode medija u Srbiji, i razumljivo mi je zasto se zbog toga podstice rusofilstvo. Ipak, reforme su neizbezne i kad tad moraju doci na red. Slazem se sa rusofilima da treba organizovati referendum o ulasku Srbije u Evropsku Uniju, ali nisam siguran da bi ima se rezultat dopao.

Andjela

pre 8 godina

Ovo je kako deca zamisljaju da se vodi politika. Mi u drzavi Srbiji nemamo ni JEDNOG profesionalnog politicara, i zato su nam mediji puni ovakvih vesti, kako nas zaobilaze, kako nam daju nove uslove.

Pa deco draga, ne vodi se tako drzava! Gde su lobisti? Gde je minglanje
po poslovnim klubovima u Evropi? Druzenja, ruckovi, pa cak i sa neprijateljima?

Malo smo se negde zakucali i vrtimo se u krug...

Branko 62

pre 8 godina

"Rekla-kazala" za još jedno zamajavanje naroda kome nema kraja.
A narod kao navijaci, pola naroda iracionalno voli ili mrzi Ruse a druga polovina EU.
Istina je da nas i Rusi i Evropa odavno smatraju za nepouzdanog partnera (memoari Ristica vezano za Berlinski kongres) i krajnje nebitnog.
Da EU nije licemerna, ovde bi tekli med i mleko, brodovi bi plovili od Beograda do Soluna, Juzni tok bi prelivao novac, leteli bi vazduplohovi na sve strane.

Balkan, region prevaranata i lopova

pre 8 godina

niko nece s lopovima u Srbiji da saradjuje i ako su nas zaobisli!!!!
(Vladan, 18. jun 2015 22:51)

Bas sam na to mislio dok je juzni tok jos bio aktuelan. Mi bi, ali ne samo mi, nego i Bugari i Rumuni toliko gasa krali da bi Ruse bolela glava od nas. Setili bi se Rusi Ukajinaca sa setom, da Ukrajinci jesu krali ali ne bas toliiiko.

ivan

pre 8 godina

Ajde da vas pitam a vi da budete iskreni. Da se u EU i da tamo negde postoji neki Bajatović koji vedri i oblači kada je u pitanju gas, da li biste pristali da takav odlučuje da li ćete gas da vam stiže ili ne?

Stanoje

pre 8 godina

Ovi Rusi vise nikog ne iznenadjuju. Kako su bestidno lazljivi, sve zarad njihovih interesa, ne obaziruci se sto mi polako postajemo topovsko meso za neki buduci konflikt.

dejan

pre 8 godina

Ministar spoljnih poslova je, ocito, skolovan diplimata. Posao radi sa timom koji sve prati, analizira i na bazi toga se donose odluke. Iznenadjenja, jednim recju, nema!
Naravno, sve ove decenije o nama brinu isti ovakvi profi timovi i zbog toga nema razloga za brigu, nastavljamo uhodanim putem.

Bora

pre 8 godina

Pa ovo je toliko providno braćo Rusi!!Najgore je sto nas gledate kao potpune budale,pa mislite da cemo opet da popusimo i ovu manipulaciju!

Natasa

pre 8 godina

Mislim da Rusi lažu. I/ili Dacic. Nisu oni cvecke. A da je ova vest istinita značilo bi da smo neki faktor u Evropi, a nismo. Daleko od toga da nas EU voli. Ali Rusima verujem manje nego EU. Manje je od dva zla.

Samsung

pre 8 godina

pa kad ste indijanci niko vam ne veruje,svi nas zaobilaze,a sad krecu i da nas ogradjuju (madjarski zid). zbog vas politicara koji nas predstavljate u najgorem svetlu,a nista bolji nije ni narod koji 25 godina bira jedne iste na vlasti!

radasin

pre 8 godina

U danu kad Antic kao Vucicev izaslanik u SAD pokusava da sledi logiku formiranja ikakve strategije za sigurnije snabdevanje energentima Srbije/koje Dacic,Bjataovic i ekipa koce godinama stiteci interese Rusa ali najpre Farmana i domacih umetnutih posrednika-sve je ovo Insajder detaljno nacrtao,ko je gledao taj zna?!/Dacic napada EU na laznoj info.dobijenoj od Rusa.radise o inicijativi Slovacke koja je pozvala Madjare,Bugare i Rumune dfa urade ovakav projekat,nikakvih Rusa nije tu bilo niti su zvani!!!Mediji su pisali o tome...ali novinar Dacic slabo prati desavanja..Ovo je posao za Jovicica,Vulina i ostale da napokon jurnu i izbace Dacka iz Vlade...jer urusavanje Vucica je skroz ocigledno...i uz stalni dilentatizam Dacica sad vec preslo i u nameru

Pametnjaković

pre 8 godina

"...naglasio da toliko licemerje od funkcionera u Briselu nije mogao ni da zamisli..."

Ako političari u Srbiji misle da su uspeli pozorištem da prevare političare sa zapada i da oni ne primećuju organizovanu korupciju u Srbiji, pljačke i silovanja naroda koje sprovode državni službenici preko računa, poreza, taksi i tome slično, da se dešava suprotno od onoga što političari govore, da sve ide preko veze, da stručnjaci u Srbiji ne postoje jer ne znaju ni osnovne stvari, da zemlja sa najviše doktora nauka na planeti, Srbija, zapravo nema ni jednog doktora, jer ti doktori ne mogu da pariraju ni srednjoškolcima u drugim zemljama, itd., onda se varaju. Živim u Srbiji i smatram da se takvo licemerje i kriminal mafije koja vlada Srbijom već 70 godina u svakom slučaju mora zaobići. To nikome ne treba, a ponajmanje EU.

humanista

pre 8 godina

Koliko ovde oko tih raznoraznih tokova gasa ima igraca mi nismo ni svesni,ali je nepobitna cinjenica da je u pitanju novac,dvolicnost i gramzivost.A sta tek reci za stav EU,da se zaobidje Srbija.Cista sarena laza da nas ta ista EU zeli.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Zar neko zaista sumnja u ovu veliku "tajnu" koju nam gospodin Dačić "otkriva" tek sada? Da li su zaista namere EU, kada je u pitanju transport gasa "Južnim tokom" zaista neka velika nedoumica i tajna? Pa ako je "Severni tok" bio u redu a "Južni problematičan", svima je trebalo da bude jasno da EU nikako ne odgovaraju bilo kakvi veliki investicioni poduhvati od kojih bi Srbija imala koristi. Već dugo se vode prikrivene igre sa "gasnim tokovima i prstenovima" ali je iz njih uvek isključena Srbija?! To nije samo obično licemerje na koje smo već oguglali to je otvoreno neprijateljstvo, otvoreni rat, onih koji nas lažnim obećanjima i ucenama drže na užetu. Rat koji se ne vodi vojnim sredstvima već uništavanjem ambijenta u kome treba da živi ovaj narod. Dovedeni smo do prosjačkog štapa sve uz šarena obećanja EU od kojih se duhovno hranimo već trideset godina. Zašto bi bilo kome bio interes da Srbija bude jaka i nezavisna država? Ili, zašto bi SAD odgovaralo da EU bude njen najveći konkurent? Ili zašto bi toj istoj Americi odgovaralo da Srbija bude članica EU? Pitanja su prosta i mislim da bi većina dece u predškolskoj ustanovi, znalo odgovor.

R.Zivkovic,Rotterdam

pre 8 godina

Ovoje igra velikig oko malene Srbije, dase izivljavaju ucenjuju,prete nisi sa nama protiv si nas.Rusija nas duzi za olobodenje Beograda i Srema 1944 godine i uvek cemoim biti duzni,zapad nac ucenju je sto se druzimo sa Rusijom,plus sto ne priznamo Kosovo. Trece sto neko rece nismo pod Svetom Stolicom Rimom,dalje sto nismo u Nato-paktu da ginemo za njihove interese po svetu.tako danam i jedni i drugi udaraju podmukli udarac u srz srpskog zivljenja.Stanam prehostaje jacati Vojsku i Policiju rezerviste,prijonuti na posao raditi i samo raditi i od svog znoja ziveti i nikakvu milost od nijednig ni drugig ne traziti,izuzev katastrofa nepogoda kao sto se desilo prosle godine.Toje jedini nacin da opstojimo.

Demosten

pre 8 godina

Uz sve moje predrasude i stavove koje imam prema EU ne mogu a da ne primetim u koje vreme se ova prica plasira. Kao Rusi su nam tek sad rekli ili je Dacic tek sad nasao vreme za shodno da nam kaze ko je sta rekao pre ko zna koliko... Od uvek smo bili dobar sundjer, upijamo sve sto nam se kaze.

Marija

pre 8 godina

Srbi, ne verujte u ovo!!!! Sve je ekonomija, pare, nikoga nije briga za patriotizam, granice i SHVATITE TO VEC JEDNOM!!! Samo je nama to omca oko vrata!!! Ne dozvolite da vas manipulisu ovako!!!! Niko nema nista protiv Srbije, ali ima protiv gubljenja para!!! Ne dozvolite da vam politicari usadjuju paranoju!!! Ako su zaobisli Srbiju, pitajte srpske politicare zasto??? Verovatno im je bilo jeftinije da idu okolo, sto je krivica nase vlade!!! I prekinite da pricate kako biste radije bili siromasni nego robovi. Pogledajte oko sebe, predjite granicu, vidite kako ljudi zive! Niko nas ne mrzi, mi sami sebe zakopavamo!!!

NATO-cuvar-mira

pre 8 godina

ma ja mislim da je najbolje da placamo gas 3 puta skuplje Nemcima nego Rusima, iako je gas iz Rusije, bolje da Nemci vise zarade, jer finansirajuci Nemacku mi ulazemo u buducnost nase dece

Branko

pre 8 godina

Da zaključimo,
1. "Severni tok" može i tu nema nikakvih problema,
2. "Južni tok" kroz Sbiju ne može,
3. "Istočni tok" mimo Srbije može.
Znači, može gasovod ali da Srbija ne bude u toj priči.
A da vidimo zašto. Ako bi gasovod prolazio kroz Srbiju onda bi ona imala dovoljno gasa za razvoj energetike (gasne elektrane) i jeftin gas za razvoj industrije. Takođe bi imala prihod od transporta gasa od oko 250 miliona evra godišnje. Srbija bi bila od geostrateške važnosti za celu Evropu. Eto to su razlozi zašto ne može Srbija, njoj su EU i USA namenili sasvim drugu ulogu i položaj u "Novom svetskom poretku".

Pamet

pre 8 godina

Ma nek' smo mi Drazhu rehabilitovali, kakav gasovod, kakve gluposti. Ko nam sta moze! Ejj, chicha rehabilitovan! To je smisao zivota, a ne politika, diplomatija, ekonomija, obrazovanje...

Logično

pre 8 godina

Ako je već celi svet podeljen na neke saveze i paktove i ako je to realnost onda je valjda prirodno da se i Srbija pozicionira negde.Niko nas ne tera da to bude EU ali geografski položaj Srbije to jednostavno nameće.Niko u ni jednom savezu nije iz ideoloških već isključivo iz korisnih i praktičnih razloga.Srbi su narod opterećen istorijom i zato je toliki otpor prema EU, ne razmišljamo praktično već emocijama, a to nas već skupo košta.Sa Rusijom sarađivati na nivou folklornih društava, a u svemu ostalom dati bezrezervnu podršku EU jer je to naš interes.

milan

pre 8 godina

Opravo juče je Gasprom objavio gradnju tj. proširenje Severnog Toka gasovoda za još dve trase. U tome učestvuju engleski Šel, nemački EON o austrijski OEM i zato mi taj južni prsten preko Srbije za Austriju malo sumnjivo zvuči.

Dragan

pre 8 godina

U EU neće samo oni koji tamo nikad nisu bili, mislim stvarno bili, proživeli sisteme. Ne računam bagru ološ koji je išao preko da krade. Njih niko ništa ne pita

MrkDjok

pre 8 godina

Zar nije u Bugarskoj prvo zapelo oko juznog toka?? E kratkog li pamcenja!!!!
(Filip, 18. jun 2015 22:12)

A gde je trebalo prvo da zapne? U Portugaliji?
E, kratke li logike.

Dragan

pre 8 godina

Ova prica moze biti da je istina. Treba pogledati istoriju i odnos Germani-Sloveni, ovi prvi imaju fobiju ove druge. Dalje za Balkan kao zonu uticaja vazda su se veliki borili a tamosnjem stanovnistvu su mnogo patnje i zla naneli. Shodno tome i pomenuta prica, ma nedaj njima a ekstra sto bi od trase kroz Rumuniju ovi prvi gore pomenuti imali itekako koristi. Ko ne veruje neka ode u Rumuniju istog trena ce primetiti ko je dominantan.

Sloba

pre 8 godina

Da li da verujemo 'izvoru informacija'? Da li da verujemo onom koji nam je informaciju preneo? Da li je ovo samo samo jedan od 'spinova' koji se lansiraju da bi se uticalo na javno mnjenje, a cije poreklo ne moze da se proveri ("receno nam je")?

Nele

pre 8 godina

to je zato sto smo pouzdani igraci....naravno da nam ne veruju i da ne zele da vazne ekonomske veze ostvaruju preko nas jer znaju da na jedan mig iz bratije mozemo ozbiljan problem da stvorimo...znaju oni na cijoj smo strani,da se ne lazemo,znamo i mi to vrlo dobro...

Artemis Foul

pre 8 godina

@ republika srpska Evo ja cu da ti objasnim:

1. zato sto smo pravoslavci 2. zato sto smo pravoslavci 3. ne plase nas se nego nas mrze 4. zato sto smo pravoslavci 5. tesko da ce prestati u neko skorije vreme (pfff, 18. jun 2015 23:13)
=======
I uvek ista floskula, mrze nas jer smo pravoslavci. Ili zbog ćirilice. Samo u našem okruženju je osam ili delimično ili potpuno pravoslavnih država. Dve koje koriste samo ćirilicu i jedna koja koristi svoje pismo. I njih niko ne mrzi. Samo nas.
I sad evo ja ću da ti objasnim, i to na nivou predškolskog deteta,pošto nešto više nisi u stanju da shvatiš.
Dakle, imaš devet muškaraca u plavim majicama. Osam se zezaju sa curama, ali deveti vrišti "Mene svi mrze zato što imam plavu majicu".

Aleksije

pre 8 godina

Ovim komunisticko-radikalskim kameleonima ne treba nista verovati niti im oprastati. Oni koji su "preuzeli odgovornost" za vodjenje drzave SU DUZNI.DA ZNAJU SVE TO. Oni nemaju pravo na "nisam znao majke mi". Tako je bilo sa Milosevicem, Kostunicom, Tadicem i sada sa ovim, ne znam kako ni da oh nazovem, jer su nepismene i neobrazovane neznalice, a nadmeni. Puni sebe a drzavu razbastinili svega sto su milioni.nasih predaka KRVLJU I TESKOM MUKOM PLATILI.

nikola

pre 8 godina

Srbijo,, politicari Srbije, otreznite se vec jednom I pogledajte istini nemojte da ovaj napaceni narod vodite u jedne birokratske skupine EU, koji nas vecito ubijali I razarali. Pogledajte iskreno ko nam je stvarni prijatelj I sa takvima pravite interesne aranzmane. Pogledajte narod Bugarske I Rumunije kako danas zivi, jesu li oni zadovoljni ulaskom u EU. Nista nam niko neda pezplatno, zadrzimo neutralnost gradimo jedno drustvo bez korupcije, zaposljavajte mlade.

zakon

pre 8 godina

Znaci EU je unistila juzni tok samo zato jer je isao kroz Srbiju.
Rusija koja se borila nogama i rukama za isti nije prihvatila novi prijedlog zbog odanosti s Srbijom?

How yes no.

todos

pre 8 godina

Trebalo bi da se organizuje referendum za eventualni ulazak u EU. Ne znam sta se ceka do sada i ko ga uopste koci!?! Mnoge stvari bi se razjasnile.

Lucy

pre 8 godina

Dacic vodi politiku kso devojcica iz 6. razreda! Kakvo je ovo prepricavanje traceva umesto da vodi diplomatske razhovore da resava ptobleme ako ih ima. Isto kao za Srebrenicu-trebalo je da utice , lobira pre nego je rezolucija doneta. On nema ni znanje za diplomatu, a o slifu da i ne govorim.

lemy

pre 8 godina

eto koliko nas cene i postuju,postavljaju nam neke uslove kako bi nas samo usporili i destabilizovali a ovamo nam rade iza ledja i izmisljaju neke nove uslove kako bi nam onemogucili to prikljucenje EU ili barem otezali i oduzili,a mi se pecamo umesto da se okrenemo sebi i gledali kako sami sebi da pomognemo

Blek - Chicago

pre 8 godina

Dačiću, prodali su ti ciglu Rusi. Nemoj da se primaš kao poziv za vojsku ( e da, tebe nisu zvali za mobilizaciju kao druge. Jel' da?)

stanko vrazovic

pre 8 godina

Ja sam vec odavno resio da sam protiv EU, naseg ulaska u EU i svega sto je iz EU. Njihovih dvostrukih arsina i slihtanja amerikancima mi je dosta. Raznorazne mutikase i pedofili su se okupili u EU, da ti se smuci zivot. Gde su sankcije za Srbiju ako su oni krivi za tyv genocid u srebrnici? Uostalom, gde su sankcije za Holandiju posto njihov herojski bataljon nije spasao srebrnicane. Zasto nisu polozili svoje zivote u odbranu onih koje asu morali odbraniti. Nisu, dovoljne su im bile pare koje su dobijale da ih odbrane. A sto ih nisu odbranili to nema veze. Eto, isto tako funkcionise i EU. Eto takvi su oni kojima srljamo. Stoga treba da se urazumimo, dodjemo sebi, sve lepo proverimo i onda da ih lisimo naseg svakojakog prisustva

Panto

pre 8 godina

Ovaj Milosevicev djak, pocinje kao I njegov ucitelj. A mi glupi ko noc verujemo slepo sta god kaze. Ima li on ikakavih dokaza said to sto prica???A da li se vi Srbi secate kad je Ivica nosio pun kofer para? Ostavila mu baka Mozda.. Pa I to da je rekao mi bi mu verovali. Banda crvena je neumorna. Mucice nas jos godinama. A mi jadni pamcenje ko zlatne ribice. Pa treba nas muciti jos vekovima

anonimac3

pre 8 godina

I tako se cirkus nastavlja.... dok se veliki igraci prepiru preko nasih ledja, najbolje bi bilo da se batale i EU i Rusi i Ameri, pa se fino okrenuti prema Kinezima i arapima

Dragoljub

pre 8 godina

Da sam na Dacicevom mestu, ja bih veoma razmislio da li je ovo sto nam je upravo saopstio njemu receno zato da bi pokvarilo odnose Srbije i EU. Koji su (bili) interesi EU da gasovod ne ide preko Srbije? KOji su interesi Rusije da Srbija sa EU nema dobre odnose? Ne moze se sa ovakvim informacijama, ma bile i tacne, izlaziti u javnost. To prosto nije diplomatski.

Milutin

pre 8 godina

"Ako je to saznao od Rusa mora da je istina:-)))))"

U diplomatiji se laži javno demantuju. Ako ovu vest EU nebude demantovala u narednih par dana onda je istina. I dovešće do otežanja odnosa između nas i EU (ako Srbija ima i malo kičme).
A ako je demantuje onda jedna od dve strane lažu. To će dovesti do otežanja odnosa između njih...

rodoljub

pre 8 godina

Duboku sumnju imam u to,da je Brisel tako nesto predlozio Moskvi,jer je sama trasa Juznog toka nekoliko puta menjana i prosirivana,a do momenta zamiranja tog projekta,ta stvar trase je bila nebitna.
Problem zamiranja Juznog toka je potpuno druge vrste,Evropskog energetskog protokola i Ruskog monopola!
S druge strane,sve da je Brisel i trazio,da tok gasovoda od stupanja na tlo bilo koje od 28 drzava EU,ne napusta tlo te unije prelaskom u delu toka na tlo neke drzave koja nije u EU,bilo da je to Srbija,Svajcarska,ili Albanija,potpuno je legitiman i korektan.Zasto bi EU ponovo prolazila kroz iskustvo koje je imala,kada je ruski gas zavrtala Ukrajina?Zasto bi rizikovala,da joj jedna Srbija u buducnosti,dok ne postane clan EU (a to ocigledno skoro nece biti),iz politickih razloga, zavrce glas iz Rusije?

Treca strana ove price se moze pogresno shvatiti citajuci komentare javnog mnjenja,kako za Srbiju ima alternative,u odnosu na EU.To,sto bi u toj "alternativi",prosli gore nego posle okupacije 1915. godine i prelaska Albanije (kada smo desetkovani,a najboljih,od tada - nema),to je prica za losu kafanu! (Najgore u svemu tome iz 1915. godine je to, sto smo tada izabrali "alternativu",Makedoniju nismo prepustili Bugarima,kao saveznicima Srbije,nego su je Bugari okupurali kao saveznici Nemacke,napali nas s ledja, i umesto da juzni front bude kod Kragujevca,ili Nisa,spusten je kod Soluna. Makedoniju smo predali 70 godina kasnije, a Pasica slavimo ...)

buka u modi

pre 8 godina

Komentari s trenutno najvise pluseva pokazuju da nista nismo naucili. Niti znamo sta je eu, niti nam je jasno da nikad, ali nikad ne treba da verujemo sps-u, rusima i radikalima. posebno kad se radi o energentima koje preskupo placamo.
i nikako da se okanemo 'svi su protiv nas' mentaliteta
al dobro...

Mira radi, radi Mira

pre 8 godina

"Ako je tačno ovo što sam danas čuo". Ozbiljni političari najpre utvrde tačnost, pa tek onda komentarišu. Svakom pametnom je jasno da Rusi nastoje da spreče evropski put Srbije. Dačićevu ulogu u tome saznaćemo jednog dana.

frane

pre 8 godina

Nemacka je upravo osigurala jos jedan Severni tok I ne trazi alternative od Amerike ili bilo odakle Dok isti zabranjuju podanicima iz centralne I istocne Evrope da sebi osiguraju jeftin gas iz Rusije Tragedidija kakvo bedno informisamnje u Srbiji od Nato kontrolisanih medija protiv interesa gradjana Srbije Sta ce Vucic da poruci Nemcima Da mozda probaju I Americko Azajberdzanski gas kao alternativu

zukan

pre 8 godina

gasovod moze i mora da ide samo kroz stabilne zemlje... pokazali su sa makedonijom, kako za jedan dan moze da bukne... srbija je isto takva. onog trenutka kada prodje gas kroz srbiju, znajte da necemo ratovati bar 100 godina. jedno je jasno. nismo vise jugoslavija, da mozemo da balansiramo. sta god da izaberemo bice lose,a pri tom nismo mi ni austrija ni finska, da budemo deo eu, a da nismo clan nato-a ( i time se obara mit da moramo da biramo stranu ).

milence

pre 8 godina

Mozda nije istina, mada vise ima smisla da jeste, ali ovaj bucko i onaj motkasti i dalje kobajagi brane nase interese jos od 90-ih... to je ustvari vise za razmisljanje. Obojica zive na budzetu od diplomiranja i kaobajagi najbolji su bili studenti... Pa zar nema niko da nas vodi a da je manje komican. Neko ko je praktican i posten. Neko ko je nesto posteno zaradio radom i umecem... Odgovori su u tajnim sluzbama... Sto se onda cudimo sto smo jadni i bedni i moneta za potkusurivanje. Osvestimo se! Recimo ne kome treba a ne velikim silama....

Tja

pre 8 godina

Veze s mozgom ova prica nema. Rusi nas loze ko po obicaju, po principu ako mogu nesto da pokvare dobro doslo. Jos je neverovatnije da bi se Dacic koji je namazan svim mogucim bojama primio na tu pricu. Verovatno pokusava nesto da izmajmunise i lozi narod.

iv13

pre 8 godina

kada cemo mi shvatiti da smo jadni, mizerni, nasa ekonomija je nikakva, politicki nestabilni, jednostavno, nikakav faktor nismo, jedino smetamo... i jednima i drugima, pogotovo ovakvi kakvi jesmo sad.

to kad nam bude bilo jasno, mozemo pregovarati. (citaj: kad se stvari promene)

Милосав

pre 8 godina

Као нисмо знали, изненађени смо. Љубав нашега живота нас изневерила! Остаје само још да потпишете то са Косовом и Метохијом, да усвојите резолуцију па РС укинемо као "геноцидну творевину", да Телеком буде Дојче и ЕПС да продате па и не морате у ЕУ. У ствари, шта ћете им?

Miki

pre 8 godina

U EU ne vole Srbe zato gledaju da nas drze u izolaciji, i da nas zaobidje svaki infrastrukturni projekat, i pored toga sto je put od istoka ka zapadu Evrope najkraci i najbrzi preko Srbije.

Huaaa

pre 8 godina

Svidja mi se ovo sto su danasnji političari konačno počeli javno pricati sta im ko priča, obećava i sl...a ne pre kao neke tajne sluzbe, dogovaraju koješta, a mi ko telad...

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Rusima služimo jedino kao moneta za potkusurivanje sa zapadom!

Vreme je za još jedno istorijsko NJET!

Pata Negra

pre 8 godina

Dačiću, ako su ti ovu strogo čuvanu 'tajnu' prenele ruske kolege mora da je sve istina. Sve su to sami čestiti i pošteni ljudi a i ti sve sa njima.
Nego jesi li ih upitao kad će biti revizije onog energetskog nesporazuma i kada će vratiti i platiti ono što su od Srbije uz pomoć vas specijalaca -neosnovano oteli.

pfff

pre 8 godina

@ republika srpska
Evo ja cu da ti objasnim:

1. zato sto smo pravoslavci
2. zato sto smo pravoslavci
3. ne plase nas se nego nas mrze
4. zato sto smo pravoslavci
5. tesko da ce prestati u neko skorije vreme

NN

pre 8 godina

Toliko boli uvo EU za Srbiju da ce se toliko truditi da nas neki gasovod zaobidje, vise mislim da nas ovo huskaju drugari da se okrenemo totalno protiv EU u koju izvozimo najivse nase robe uz zemlje Cefte sa kojiam imamo suficiti a teznja im je da postanu clanice EU, i da postanemo neka ruska gubernija tj kolonija a sa Rusijom posle Kine imamo najveci trgovinski deficit, da oni pokupuju sve sto je vredno u Srbiji za male pare kao NIS a da nam oni za eksploataciu nasih prirodnih bogastava placaju najnizu rudnu rentu u svetu od svega 3 % koliko nam placa NIS sve do 2023 za eksplaotaiciju nasih nalazista nafte i gasa vrednih nekoliko miljardi evra po nekima mozda vrednih i cak 7 milijardi evra, a 51 % NIS smo prodali samo za 400 milona evra uz obavezu da se ulozi jos 550 miliona evra

antipolitičan

pre 8 godina

Neće oni tebe ni pitati,zato što neće ni biti referenduma.(Janez, 18. jun 2015 22:09)Mislim da su sve zemlje organizovale referendum pre ulaska u EU.Zašto bi u Srbiji bilo drugačije?

Marko

pre 8 godina

Ma samo vi se borite za tu evropsku uniju, za njih cemo uvek biti zadnja rupa na svirali... Jer smo mala sila i tako mali opet nismo slozni ni oko cega... Mogu da nas okrecu i obrcu kako hoce...

Novosadjanin.

pre 8 godina

Republika Srpska,

odgovor na to pitanje ces dobiti kada budes sklapao kockice o tome ko je najveci neprijatelj Srba i Srbije kroz njenu istoriju u proteklih 200 god. To je Britanija!! Zasto...Tesko je reci, ali je malo reci da su nam zagorcavali zivot kad god su mogli. Bice da nisu hteli da imaju jaku drzavu na Balkanu koja je u odlicnim odnosima sa Rusijom. To je negde odakle treba poceti. Inace skoro sam citao odlicnu knjigu koja je potkrepljena suvim dokazima i dokumentima koliko nas "vole" Britanci...

4. rajh

pre 8 godina

Republika Srpska, 18. jun 2015 22:00
Ne plase nas se, nego svetom vladaju losi ljudi da ne kazem licemerni olos. Nije njih briga ni za kakva ljudska prava, demokratiju i izmisljene "evropske vrednosti". Nema u "evropskim vrednostima" nista vredno.
Napravice oni rat u Makedoniji ako treba da se spreci Turski tok i razvoj ovog dela Evrope da bi Nemacka bila jos veci hegemon Evrope i da bi mi vecito bili njoj podredjeni.

Ne postoje nikakvi nasi "tradicionalni prijatelji".
Oni hoce da vladaju, da se bogate, zbog toga su svi ovi ratovi a mi se ponasamo nerazumno, ne vodimo racuna o sebi nego vecito vodimo racuna o drugome.
I Rusija vodi racuna o sebi, ne o nama.
Zato je ovolika frka na zapadu zbog Putina, jer je Rusija malo veca sila koja je sad pocela da radi isto sto i oni, pa im kvari taj monopol.

dokle bre?

pre 8 godina

ne svidja mi se ovo nikako- ako nas rusi lazu, a ni ako srljamo prema/u eu a oni nas ovako zezaju... mada, ako je istina, ovo je dalo od zezanja, ne znam ni kako da nazovem ovo. nervira me samo sto idemo u eu, a niko nas ne pita nista. neka raspisu referendum o ulasku i eu ce da promeni pesmu, ovako kad ovi "nasi" politicari ne pitaju nista, mogu da nas zafrkavaju kol'ko oce!

...

pre 8 godina

Ovo je toliko očigledna ruska laž koja ima samo za cilj da od nas napravi topovsko meso u ratu Rusije protiv Evrope.
Srećom imamo premijera Vučića koji to zna i neće dozvoliti da nas iko uvuče u taj besmisleni sukob.

draganz

pre 8 godina

Nije problem u Zapadu nego u tebi i ostalima na vlasti koju ste na prevaru dobili (jedno obecavali a drugo radite posle izbora). S obzirom da Zapad zna ko ste i sta ste, ta ne upotebim neki tezi atribut, onda moze da nam radi sta hoce.

Republika Srpska

pre 8 godina

Nisam nacionalista,sovinista,cetnik,komunista,samo sam obican Srbin i molio bi nekog strucnog da mi odgovori na sledeca pitanja?
Zasto Srbi i Srbija smetaju nekome!?
Zasto Srbiji vecito uvek neko daje ultimatume?
Zasto nas se plase i kad smo ovako rastureni i rasparcani pa zele jos vise da nas uniste?
Zbog cega svi narodi sveta imaju pravo na samoopredeljenje samo Srbi ne?
Do kada ce da ostre onu stvar na nama bre!!!

istok zapad

pre 8 godina

Srbija je jednako nevazna i Moskvi i Briselu. Kad pocnemo da cenimo sebe cenice nas i drugi. Dok u Srbiji vladaju oni kojima je jedini cilj da za sitan kes podvode svoj narod i drzavu bilo kome situacija se nece bitno promeniti.

dad

pre 8 godina

Nije tacno. To su nudili slovacki evroposlanici i politicari jer po svaku cenu zele da zaobidju Madjarsku kao zemlju iz koje ce im doci gas,jer Madjarska i Slovacka imaju dosta problema pogotovo zbog velike madjarske manjine na jugu Slovacke,pa Slovaci nisu zeleli da im tako vazan strateski resurs dolazi iz uslovno neprijateljske zemlje. Ali to se nece desiti jer gas nikako ne moze prolaziti kroz Rumuniju koja je najznacajniji americki i antiruski igrac na ovim prostorima. Ne okrece se ceo svet oko nas. A sto se tice vesti od danas da Nemci grade jos 2 gasovoda sa Rusijom na Baltiku,Jupiteru je dozvoljeno ono sto nije volu,tako je uvek bilo i bice iako je naravno nepravedno.

Milan Djordjevic

pre 8 godina

Pa šta će nam gas ? Ko da ga plaća ? Pa kad bi to imali jeftinije bi nam bilo da vratimo peći na naftu ko nekad, jer bi cena gasa bila onda skuplja nego benzin.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

"EU nudila Rusiji da gasovodom zaobiđe Srbiju"

Zvaničnici EU nudili su Rusiji da se izgradi gasovod "Istočni prsten", koji bi išao preko Bugarske, Rumunije, Mađarske i Slovačke, dok bi Srbija bila zaobiđena.

Ako je ovo tacno onda "svaka cast Rusiji" koja je jos jednom dokazala koliko "volede" Srbiju time sto je "odbila" (iako joj je to nudjeno) da izgradi taj gasovod "Istočni prsten", koji bi išao preko Bugarske, Rumunije, Mađarske i Slovačke, dok bi Srbija bila zaobiđena".
Za mene licno Rusija je ovim gestom "ne prihvatanja ponudjenog" jasno pokazala Svima koliko "ljubi i ceni" Srbiju i da ce "pre pristati da uopste ne gradi nijedan gasovod" nego da "zaobiđe Srbiju", toliko joj je "stalo do Srbije" !
Ili "Juzni tok" koji nece zaobici Srbiju ili NIJEDAN, takav stav moze imati samo neko kome je "Srbija u srcu" !

Zivota

pre 8 godina

Ovo ne treba komentarisati, ali, meni je odavno bilo jasno, gas ce da ide severnim tokom, Nemci ce da kupuju velike kolicine sa snizenom cenom, i Nemci ce da snabedevaju istocnu evropu gasom po ceni koju oni odrede.Kakva EU, obicna glupost, pa zna se ko je tamo kazda a ko su klovnovi.

Nikola

pre 8 godina

Crna Gora je uvela sankcije Rusiji, i dalje ima vise koristi od njih nego Srbija. Nas fica se i dalje ne izvozi u Rusiju... Nego u Ameriku, Nemacku, Italiju... Valjda ce se Srbi nekad opametiti i odluciti za jednu stranu.

VERA

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da naši političari ovo nisu znali. U Štampi se takva vest često pojavljivala i ko je hteo mogao je da zna, samo, koliko vidim ni od toga nema ništa, dozvoliće se samo Sverni tok 2, tako da Nemci postaju glavni distributeri gasa za celu Evropu. Nas će naterati da gradimo neke nerentabilne gasovode, naravno uz kredite koje će prikazati kao pomoć.

...komentari...

pre 8 godina

Sta ce nam uopste taj gas??? Imamo uglja za jos 100 godina...bolje da ulozimo novac u filtere i bocemo mirni. Neka se velike sile tuku bez nas.

besna glista

pre 8 godina

Pa normalno da svi, i Evropa i Rusija, zele da u sto sirem luku zaobidju jednu uneredjenu 'drzavu' kao sto je Srbija. Zasto bi bilo ko zeleo da ulaze ovde pa da ga osisaju kao ovcu? Videli su oni odavno ko smo mi.

Republika Srpska

pre 8 godina

Nisam nacionalista,sovinista,cetnik,komunista,samo sam obican Srbin i molio bi nekog strucnog da mi odgovori na sledeca pitanja?
Zasto Srbi i Srbija smetaju nekome!?
Zasto Srbiji vecito uvek neko daje ultimatume?
Zasto nas se plase i kad smo ovako rastureni i rasparcani pa zele jos vise da nas uniste?
Zbog cega svi narodi sveta imaju pravo na samoopredeljenje samo Srbi ne?
Do kada ce da ostre onu stvar na nama bre!!!

Zivota

pre 8 godina

Ovo ne treba komentarisati, ali, meni je odavno bilo jasno, gas ce da ide severnim tokom, Nemci ce da kupuju velike kolicine sa snizenom cenom, i Nemci ce da snabedevaju istocnu evropu gasom po ceni koju oni odrede.Kakva EU, obicna glupost, pa zna se ko je tamo kazda a ko su klovnovi.

istok zapad

pre 8 godina

Srbija je jednako nevazna i Moskvi i Briselu. Kad pocnemo da cenimo sebe cenice nas i drugi. Dok u Srbiji vladaju oni kojima je jedini cilj da za sitan kes podvode svoj narod i drzavu bilo kome situacija se nece bitno promeniti.

VERA

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da naši političari ovo nisu znali. U Štampi se takva vest često pojavljivala i ko je hteo mogao je da zna, samo, koliko vidim ni od toga nema ništa, dozvoliće se samo Sverni tok 2, tako da Nemci postaju glavni distributeri gasa za celu Evropu. Nas će naterati da gradimo neke nerentabilne gasovode, naravno uz kredite koje će prikazati kao pomoć.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Republika Srpska,

odgovor na to pitanje ces dobiti kada budes sklapao kockice o tome ko je najveci neprijatelj Srba i Srbije kroz njenu istoriju u proteklih 200 god. To je Britanija!! Zasto...Tesko je reci, ali je malo reci da su nam zagorcavali zivot kad god su mogli. Bice da nisu hteli da imaju jaku drzavu na Balkanu koja je u odlicnim odnosima sa Rusijom. To je negde odakle treba poceti. Inace skoro sam citao odlicnu knjigu koja je potkrepljena suvim dokazima i dokumentima koliko nas "vole" Britanci...

4. rajh

pre 8 godina

Republika Srpska, 18. jun 2015 22:00
Ne plase nas se, nego svetom vladaju losi ljudi da ne kazem licemerni olos. Nije njih briga ni za kakva ljudska prava, demokratiju i izmisljene "evropske vrednosti". Nema u "evropskim vrednostima" nista vredno.
Napravice oni rat u Makedoniji ako treba da se spreci Turski tok i razvoj ovog dela Evrope da bi Nemacka bila jos veci hegemon Evrope i da bi mi vecito bili njoj podredjeni.

Ne postoje nikakvi nasi "tradicionalni prijatelji".
Oni hoce da vladaju, da se bogate, zbog toga su svi ovi ratovi a mi se ponasamo nerazumno, ne vodimo racuna o sebi nego vecito vodimo racuna o drugome.
I Rusija vodi racuna o sebi, ne o nama.
Zato je ovolika frka na zapadu zbog Putina, jer je Rusija malo veca sila koja je sad pocela da radi isto sto i oni, pa im kvari taj monopol.

pfff

pre 8 godina

@ republika srpska
Evo ja cu da ti objasnim:

1. zato sto smo pravoslavci
2. zato sto smo pravoslavci
3. ne plase nas se nego nas mrze
4. zato sto smo pravoslavci
5. tesko da ce prestati u neko skorije vreme

Marko

pre 8 godina

Ma samo vi se borite za tu evropsku uniju, za njih cemo uvek biti zadnja rupa na svirali... Jer smo mala sila i tako mali opet nismo slozni ni oko cega... Mogu da nas okrecu i obrcu kako hoce...

draganz

pre 8 godina

Nije problem u Zapadu nego u tebi i ostalima na vlasti koju ste na prevaru dobili (jedno obecavali a drugo radite posle izbora). S obzirom da Zapad zna ko ste i sta ste, ta ne upotebim neki tezi atribut, onda moze da nam radi sta hoce.

dokle bre?

pre 8 godina

ne svidja mi se ovo nikako- ako nas rusi lazu, a ni ako srljamo prema/u eu a oni nas ovako zezaju... mada, ako je istina, ovo je dalo od zezanja, ne znam ni kako da nazovem ovo. nervira me samo sto idemo u eu, a niko nas ne pita nista. neka raspisu referendum o ulasku i eu ce da promeni pesmu, ovako kad ovi "nasi" politicari ne pitaju nista, mogu da nas zafrkavaju kol'ko oce!

dad

pre 8 godina

Nije tacno. To su nudili slovacki evroposlanici i politicari jer po svaku cenu zele da zaobidju Madjarsku kao zemlju iz koje ce im doci gas,jer Madjarska i Slovacka imaju dosta problema pogotovo zbog velike madjarske manjine na jugu Slovacke,pa Slovaci nisu zeleli da im tako vazan strateski resurs dolazi iz uslovno neprijateljske zemlje. Ali to se nece desiti jer gas nikako ne moze prolaziti kroz Rumuniju koja je najznacajniji americki i antiruski igrac na ovim prostorima. Ne okrece se ceo svet oko nas. A sto se tice vesti od danas da Nemci grade jos 2 gasovoda sa Rusijom na Baltiku,Jupiteru je dozvoljeno ono sto nije volu,tako je uvek bilo i bice iako je naravno nepravedno.

Nikola

pre 8 godina

Crna Gora je uvela sankcije Rusiji, i dalje ima vise koristi od njih nego Srbija. Nas fica se i dalje ne izvozi u Rusiju... Nego u Ameriku, Nemacku, Italiju... Valjda ce se Srbi nekad opametiti i odluciti za jednu stranu.

antipolitičan

pre 8 godina

Neće oni tebe ni pitati,zato što neće ni biti referenduma.(Janez, 18. jun 2015 22:09)Mislim da su sve zemlje organizovale referendum pre ulaska u EU.Zašto bi u Srbiji bilo drugačije?

besna glista

pre 8 godina

Pa normalno da svi, i Evropa i Rusija, zele da u sto sirem luku zaobidju jednu uneredjenu 'drzavu' kao sto je Srbija. Zasto bi bilo ko zeleo da ulaze ovde pa da ga osisaju kao ovcu? Videli su oni odavno ko smo mi.

NN

pre 8 godina

Toliko boli uvo EU za Srbiju da ce se toliko truditi da nas neki gasovod zaobidje, vise mislim da nas ovo huskaju drugari da se okrenemo totalno protiv EU u koju izvozimo najivse nase robe uz zemlje Cefte sa kojiam imamo suficiti a teznja im je da postanu clanice EU, i da postanemo neka ruska gubernija tj kolonija a sa Rusijom posle Kine imamo najveci trgovinski deficit, da oni pokupuju sve sto je vredno u Srbiji za male pare kao NIS a da nam oni za eksploataciu nasih prirodnih bogastava placaju najnizu rudnu rentu u svetu od svega 3 % koliko nam placa NIS sve do 2023 za eksplaotaiciju nasih nalazista nafte i gasa vrednih nekoliko miljardi evra po nekima mozda vrednih i cak 7 milijardi evra, a 51 % NIS smo prodali samo za 400 milona evra uz obavezu da se ulozi jos 550 miliona evra

Bucko razmišljam

pre 8 godina

"EU nudila Rusiji da gasovodom zaobiđe Srbiju"

Zvaničnici EU nudili su Rusiji da se izgradi gasovod "Istočni prsten", koji bi išao preko Bugarske, Rumunije, Mađarske i Slovačke, dok bi Srbija bila zaobiđena.

Ako je ovo tacno onda "svaka cast Rusiji" koja je jos jednom dokazala koliko "volede" Srbiju time sto je "odbila" (iako joj je to nudjeno) da izgradi taj gasovod "Istočni prsten", koji bi išao preko Bugarske, Rumunije, Mađarske i Slovačke, dok bi Srbija bila zaobiđena".
Za mene licno Rusija je ovim gestom "ne prihvatanja ponudjenog" jasno pokazala Svima koliko "ljubi i ceni" Srbiju i da ce "pre pristati da uopste ne gradi nijedan gasovod" nego da "zaobiđe Srbiju", toliko joj je "stalo do Srbije" !
Ili "Juzni tok" koji nece zaobici Srbiju ili NIJEDAN, takav stav moze imati samo neko kome je "Srbija u srcu" !

...

pre 8 godina

Ovo je toliko očigledna ruska laž koja ima samo za cilj da od nas napravi topovsko meso u ratu Rusije protiv Evrope.
Srećom imamo premijera Vučića koji to zna i neće dozvoliti da nas iko uvuče u taj besmisleni sukob.

Marija

pre 8 godina

Srbi, ne verujte u ovo!!!! Sve je ekonomija, pare, nikoga nije briga za patriotizam, granice i SHVATITE TO VEC JEDNOM!!! Samo je nama to omca oko vrata!!! Ne dozvolite da vas manipulisu ovako!!!! Niko nema nista protiv Srbije, ali ima protiv gubljenja para!!! Ne dozvolite da vam politicari usadjuju paranoju!!! Ako su zaobisli Srbiju, pitajte srpske politicare zasto??? Verovatno im je bilo jeftinije da idu okolo, sto je krivica nase vlade!!! I prekinite da pricate kako biste radije bili siromasni nego robovi. Pogledajte oko sebe, predjite granicu, vidite kako ljudi zive! Niko nas ne mrzi, mi sami sebe zakopavamo!!!

drvobradi

pre 8 godina

Dacic profi troler.
@Republika Srpska i slicni
Mozda nisi nacionalista, sovinista itd, ali da li ti je za sekund palo na pamet da te Dacic i kompanija malo vuku za nos i da je veci problem Srbije unutrasnji neprijatelj nego bilo ko spolja. Ovu pricu prodaju preko 30g, samo se pakovanje razlikuje. Neki vid tabloidne politike.
Koji je razlog? Kao i obicno, moc i pare. Pogledaj samo koliko gubitaka su napravile firme kao sto je Srbijagas, Galenika i ostali, u kojima je doticna garnitura bila ili je na celu i sta mislis gde su te pare otisle. Dok srpski narod bistri svetsku politiku, ne vidi sta mu rade u dvoristu.

Aleksandar

pre 8 godina

@(Marija, 19. jun 2015 09:36)

Džaba objašnjavaš, mi nikada nećemo shvatiti da je siromašan čovek rob po definiciji - mora da robuje bogatima da bi mogao sebe da prehrani. Ali kod nas se ustalio ideal da svi treba da budemo jednaki - u siromaštvu. Zato nas i svi vrte kako stignu.

Samsung

pre 8 godina

pa kad ste indijanci niko vam ne veruje,svi nas zaobilaze,a sad krecu i da nas ogradjuju (madjarski zid). zbog vas politicara koji nas predstavljate u najgorem svetlu,a nista bolji nije ni narod koji 25 godina bira jedne iste na vlasti!

lekicb

pre 8 godina

Da li je moguce da neko od vas jos uvek veruje da cemo ulaskom u EU postati uredjene zemlje poput Francuske i Nemacke, samo zato sto su i one u EU! Pa to je jos naivnija prica nego ovo sa srpsko ruskim bratstvom.

...komentari...

pre 8 godina

Sta ce nam uopste taj gas??? Imamo uglja za jos 100 godina...bolje da ulozimo novac u filtere i bocemo mirni. Neka se velike sile tuku bez nas.

Demosten

pre 8 godina

Uz sve moje predrasude i stavove koje imam prema EU ne mogu a da ne primetim u koje vreme se ova prica plasira. Kao Rusi su nam tek sad rekli ili je Dacic tek sad nasao vreme za shodno da nam kaze ko je sta rekao pre ko zna koliko... Od uvek smo bili dobar sundjer, upijamo sve sto nam se kaze.

Branko

pre 8 godina

Da zaključimo,
1. "Severni tok" može i tu nema nikakvih problema,
2. "Južni tok" kroz Sbiju ne može,
3. "Istočni tok" mimo Srbije može.
Znači, može gasovod ali da Srbija ne bude u toj priči.
A da vidimo zašto. Ako bi gasovod prolazio kroz Srbiju onda bi ona imala dovoljno gasa za razvoj energetike (gasne elektrane) i jeftin gas za razvoj industrije. Takođe bi imala prihod od transporta gasa od oko 250 miliona evra godišnje. Srbija bi bila od geostrateške važnosti za celu Evropu. Eto to su razlozi zašto ne može Srbija, njoj su EU i USA namenili sasvim drugu ulogu i položaj u "Novom svetskom poretku".

seljadin

pre 8 godina

Srbija se do sada veoma reformisala, prvo su nas oblikovali po svojoj volji ekonomski - reformisali sankcijama, zatim ratovima NATO bombama po fabrikama i narodu, a sada politicki i ekonomski nas reformisu uzimanjem rudnika i imovine na Kosovu, zatim kolonijalnim statusom u kojem nam brane naftovode, gasovode, investicije, a sebi prosiriuju saradnju sa Rusijom, Kinom, cak su sve mocne zemlje EU (UK,FR,DE,IT) usle u novu Kinesko-Azijsku banku za razvoj, a nama su zabranili ulazak, jer to ne bi bilo u skladu sa politikom EU priblizavanja.

Sajo

pre 8 godina

Tebi druze Dacicu i mnogima drugima koji su kumovali prodaji NIS-a treba suditi za izdaju...A RUSI NIKOME NE POMAZU SAMO AKO MOGU NESTO DA OTMU,UKRADU,PREVARE...Dok zapad gradi i pomaze...Rusi kradu i otimaju...

shumi

pre 8 godina

Verovatno iz razloga sto je Srbija i ovakva krnja NEKIMA neprihvatljiva u ovim granicama. Rasparcavanje nase zemlje po reziji "nekih" jos uvek nije okoncano, a postavljanjem ruskog gasovoda kroz nasu teritoriju, to vise ne bi bilo tako lako jer bi Rusi stitili svoje interese a ujedno i nas...obrni-okreni ,lose nam se pise.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Zar neko zaista sumnja u ovu veliku "tajnu" koju nam gospodin Dačić "otkriva" tek sada? Da li su zaista namere EU, kada je u pitanju transport gasa "Južnim tokom" zaista neka velika nedoumica i tajna? Pa ako je "Severni tok" bio u redu a "Južni problematičan", svima je trebalo da bude jasno da EU nikako ne odgovaraju bilo kakvi veliki investicioni poduhvati od kojih bi Srbija imala koristi. Već dugo se vode prikrivene igre sa "gasnim tokovima i prstenovima" ali je iz njih uvek isključena Srbija?! To nije samo obično licemerje na koje smo već oguglali to je otvoreno neprijateljstvo, otvoreni rat, onih koji nas lažnim obećanjima i ucenama drže na užetu. Rat koji se ne vodi vojnim sredstvima već uništavanjem ambijenta u kome treba da živi ovaj narod. Dovedeni smo do prosjačkog štapa sve uz šarena obećanja EU od kojih se duhovno hranimo već trideset godina. Zašto bi bilo kome bio interes da Srbija bude jaka i nezavisna država? Ili, zašto bi SAD odgovaralo da EU bude njen najveći konkurent? Ili zašto bi toj istoj Americi odgovaralo da Srbija bude članica EU? Pitanja su prosta i mislim da bi većina dece u predškolskoj ustanovi, znalo odgovor.

Mix

pre 8 godina

Klasična SPS-ovska zamena teza. Kad god naiđu na neki problem prebace ga na narod. Ovako je bilo i za sankcije, rat, inflaciju..., uvek ste se skrivali, a sa druge strane neverovatna pljačka. Šta je potrebno stolaru iz Kragujevca, ili ekonomisti iz Niša da se on bavi tim problemom. To je Tvoj problem i ako ga ne možeš rešiti; odstupi i prepusti drugom. I još jedna svar, ako je politika vlade ulazak u EU, zašto radiš protiv toga? I još nešto, ne znam da je iko od vas poslao decu bilo gde drugo osim na zapad i to većinom u zemlje koje redovno napadate. Na osnovu ovoga dovoljno je postaviti pitanje: da li smo mi redovni krivci ili nam SPS to tako prikazuje od 90-ih, a u stvari skriva svoju nesposobnost da nam napravi normalan ambijent. Ja mislim da je to samo vaš sitosopstvenički interes u pitanju. Po Vučiću; sa zapadom može da se razgovara (ne vidim razloga zašto ne bi moglo), a šta vi želite???

Zaboravite EU

pre 8 godina

Komentatorima koji su protiv ulaska Srbije u EU samo da kazem da ne treba da se plase. Srbija nece nikada uci u EU, ne zato sto Srbija nece nego zato sto Srbiju EU nece. Dok ne priznamo Kososvo, unitarnu Bosnu (EU i SAD rade vec sada na tome da uniste Dejtonski sporazum), pocnemo da vodimo antirusku politiku, uvedemo Rusima sankcije, pocnemo da molimo za prijem u NATO pakt nema nama ni priblizavanja a kamoli primanja u EU. Znaci opustite se. Ne verujem da cemo ove uslove ikada ispuniti. Ovo sto nasi "politicari" rade je obicno mrcvarenje naroda i nista drugo, ali sta drugo i da rade kada su za to sto rade totalno nespoosobni.

dejan

pre 8 godina

Ministar spoljnih poslova je, ocito, skolovan diplimata. Posao radi sa timom koji sve prati, analizira i na bazi toga se donose odluke. Iznenadjenja, jednim recju, nema!
Naravno, sve ove decenije o nama brinu isti ovakvi profi timovi i zbog toga nema razloga za brigu, nastavljamo uhodanim putem.

MG

pre 8 godina

A sta vam je ovde nelogicno? EU nece da prolazi gasovod koji ce nju da snadbeva kroz zemlju koja nije clanica te iste EU, pa da moze i ona, pored Rusa da ih ucenjuje. Vidite da taj prsten prolazi iskljucivo kroz clanice EU.

Milan Djordjevic

pre 8 godina

Pa šta će nam gas ? Ko da ga plaća ? Pa kad bi to imali jeftinije bi nam bilo da vratimo peći na naftu ko nekad, jer bi cena gasa bila onda skuplja nego benzin.

ivan

pre 8 godina

Ajde da vas pitam a vi da budete iskreni. Da se u EU i da tamo negde postoji neki Bajatović koji vedri i oblači kada je u pitanju gas, da li biste pristali da takav odlučuje da li ćete gas da vam stiže ili ne?

darko

pre 8 godina

Ja vjerujem Dacicu i Rusima po ovom pitanju,a tumacim ovako:Zapad nije zavrsio sa komadanjem Srbije i ne zeli da gasovod ide nestabilnim podrucijem.

Branko 62

pre 8 godina

"Rekla-kazala" za još jedno zamajavanje naroda kome nema kraja.
A narod kao navijaci, pola naroda iracionalno voli ili mrzi Ruse a druga polovina EU.
Istina je da nas i Rusi i Evropa odavno smatraju za nepouzdanog partnera (memoari Ristica vezano za Berlinski kongres) i krajnje nebitnog.
Da EU nije licemerna, ovde bi tekli med i mleko, brodovi bi plovili od Beograda do Soluna, Juzni tok bi prelivao novac, leteli bi vazduplohovi na sve strane.

Stanoje

pre 8 godina

Ovi Rusi vise nikog ne iznenadjuju. Kako su bestidno lazljivi, sve zarad njihovih interesa, ne obaziruci se sto mi polako postajemo topovsko meso za neki buduci konflikt.

radasin

pre 8 godina

U danu kad Antic kao Vucicev izaslanik u SAD pokusava da sledi logiku formiranja ikakve strategije za sigurnije snabdevanje energentima Srbije/koje Dacic,Bjataovic i ekipa koce godinama stiteci interese Rusa ali najpre Farmana i domacih umetnutih posrednika-sve je ovo Insajder detaljno nacrtao,ko je gledao taj zna?!/Dacic napada EU na laznoj info.dobijenoj od Rusa.radise o inicijativi Slovacke koja je pozvala Madjare,Bugare i Rumune dfa urade ovakav projekat,nikakvih Rusa nije tu bilo niti su zvani!!!Mediji su pisali o tome...ali novinar Dacic slabo prati desavanja..Ovo je posao za Jovicica,Vulina i ostale da napokon jurnu i izbace Dacka iz Vlade...jer urusavanje Vucica je skroz ocigledno...i uz stalni dilentatizam Dacica sad vec preslo i u nameru

Andjela

pre 8 godina

Ovo je kako deca zamisljaju da se vodi politika. Mi u drzavi Srbiji nemamo ni JEDNOG profesionalnog politicara, i zato su nam mediji puni ovakvih vesti, kako nas zaobilaze, kako nam daju nove uslove.

Pa deco draga, ne vodi se tako drzava! Gde su lobisti? Gde je minglanje
po poslovnim klubovima u Evropi? Druzenja, ruckovi, pa cak i sa neprijateljima?

Malo smo se negde zakucali i vrtimo se u krug...

Free Gucci Mane

pre 8 godina

Ne znam sta se cudite, svako gleda svoj interes, a interes EU je da gasovod prolazi kroz njenu teritoriju a ne krajem. Madzarska, Slovacka, Bugarska i Rumunjska su teritorij EU. Prosto ko pasulj.

Милосав

pre 8 godina

Као нисмо знали, изненађени смо. Љубав нашега живота нас изневерила! Остаје само још да потпишете то са Косовом и Метохијом, да усвојите резолуцију па РС укинемо као "геноцидну творевину", да Телеком буде Дојче и ЕПС да продате па и не морате у ЕУ. У ствари, шта ћете им?

Natasa

pre 8 godina

Mislim da Rusi lažu. I/ili Dacic. Nisu oni cvecke. A da je ova vest istinita značilo bi da smo neki faktor u Evropi, a nismo. Daleko od toga da nas EU voli. Ali Rusima verujem manje nego EU. Manje je od dva zla.

R.Zivkovic,Rotterdam

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic;Ne znam sta ste po zanimanju, ali uvek imate odmerene pozitivne komentare.Mene muci gramatika jer sam davno otisao u Svet,pa sam puno puta nazivan nepismenim po portalima, ali priznajem da gramatika mi nedostaje tacno je. Epa G.Mladene napomenuste da vas cudi kako to Dacic nije ranije mogao propzresti sta nam zapad sprema?Pa nije samo Dacic tome uzrok vec svi oni koji su vladali Srbijom posle 5 oktobra 2000 godine,od Predsedika R.do Predsednika Vlada sve do sada!Pojam obavestajnih i kontra obavestajnih, plus diplomatskig predstavnisva po svetu su morali znati sto im je duznost,da saznaju u tancine sve kada je Srbija bila u pitanju sta velike sile hoce od Srbije sta joj spremaju,a sta poturaju i gde kukavicija jaja kada im odgovara!Koliko se moze zakljuciti te tajne instance su skroz zakazale ili su bile korumpirane i tako smo sada od jednom zateceni iznenadeni zgroznuti,bas zahvaljujuci njima koji nisu radili svoj posao kako treba Gospodine Mladene!!

Lucy

pre 8 godina

Dacic vodi politiku kso devojcica iz 6. razreda! Kakvo je ovo prepricavanje traceva umesto da vodi diplomatske razhovore da resava ptobleme ako ih ima. Isto kao za Srebrenicu-trebalo je da utice , lobira pre nego je rezolucija doneta. On nema ni znanje za diplomatu, a o slifu da i ne govorim.

todos

pre 8 godina

Trebalo bi da se organizuje referendum za eventualni ulazak u EU. Ne znam sta se ceka do sada i ko ga uopste koci!?! Mnoge stvari bi se razjasnile.

Pamet

pre 8 godina

Ma nek' smo mi Drazhu rehabilitovali, kakav gasovod, kakve gluposti. Ko nam sta moze! Ejj, chicha rehabilitovan! To je smisao zivota, a ne politika, diplomatija, ekonomija, obrazovanje...

Aleksije

pre 8 godina

Ovim komunisticko-radikalskim kameleonima ne treba nista verovati niti im oprastati. Oni koji su "preuzeli odgovornost" za vodjenje drzave SU DUZNI.DA ZNAJU SVE TO. Oni nemaju pravo na "nisam znao majke mi". Tako je bilo sa Milosevicem, Kostunicom, Tadicem i sada sa ovim, ne znam kako ni da oh nazovem, jer su nepismene i neobrazovane neznalice, a nadmeni. Puni sebe a drzavu razbastinili svega sto su milioni.nasih predaka KRVLJU I TESKOM MUKOM PLATILI.

MrkDjok

pre 8 godina

Zar nije u Bugarskoj prvo zapelo oko juznog toka?? E kratkog li pamcenja!!!!
(Filip, 18. jun 2015 22:12)

A gde je trebalo prvo da zapne? U Portugaliji?
E, kratke li logike.

Bora

pre 8 godina

Pa ovo je toliko providno braćo Rusi!!Najgore je sto nas gledate kao potpune budale,pa mislite da cemo opet da popusimo i ovu manipulaciju!

ambis

pre 8 godina

Vucic naginje zapadu. Toma, Dacic istoku. Opet smo podeljeno sizofreno drustvo. Kada ce mo doci pameti i svatiti da ne mozemo da sedimo na dve stolice, pogotovo u danasnje vreme. Bojim se ako se ubrzo ne opredelimo na koju cemo stranu da ce mo opet po ko zna koji put nadrljati.

Branko

pre 8 godina

Русија и Грчка потписале меморандум о изградњи продужетка „Турског тока”
12:05 19. јун 2015.

A mi smo se odlučili za tečni gas iz škriljaca iz Amerike koji će se prevoziti brodovima do Krka a onda kroz Hrvatsku do Srbije. Sva sreća što će nam Amerikanci plaćati transportne troškove od Amerike do Hrvatske a Hrvati od Krka do Srbije. Nemci su strašno pogrešili što su izgradili "Severni tok" sa Rusima pa se sada gorko kaju umesto da su se i oni odlučili za Američki gas.

zakon

pre 8 godina

Znaci EU je unistila juzni tok samo zato jer je isao kroz Srbiju.
Rusija koja se borila nogama i rukama za isti nije prihvatila novi prijedlog zbog odanosti s Srbijom?

How yes no.

Artemis Foul

pre 8 godina

@ republika srpska Evo ja cu da ti objasnim:

1. zato sto smo pravoslavci 2. zato sto smo pravoslavci 3. ne plase nas se nego nas mrze 4. zato sto smo pravoslavci 5. tesko da ce prestati u neko skorije vreme (pfff, 18. jun 2015 23:13)
=======
I uvek ista floskula, mrze nas jer smo pravoslavci. Ili zbog ćirilice. Samo u našem okruženju je osam ili delimično ili potpuno pravoslavnih država. Dve koje koriste samo ćirilicu i jedna koja koristi svoje pismo. I njih niko ne mrzi. Samo nas.
I sad evo ja ću da ti objasnim, i to na nivou predškolskog deteta,pošto nešto više nisi u stanju da shvatiš.
Dakle, imaš devet muškaraca u plavim majicama. Osam se zezaju sa curama, ali deveti vrišti "Mene svi mrze zato što imam plavu majicu".

my way

pre 8 godina

Eurofilija, bolest najmilija... Sta jos treba da se desi, sta, pa da ipak potrazimo alternativu robovanju onima koji su nas ubijali, razarali i raskomadali?

frane

pre 8 godina

Nemacka je upravo osigurala jos jedan Severni tok I ne trazi alternative od Amerike ili bilo odakle Dok isti zabranjuju podanicima iz centralne I istocne Evrope da sebi osiguraju jeftin gas iz Rusije Tragedidija kakvo bedno informisamnje u Srbiji od Nato kontrolisanih medija protiv interesa gradjana Srbije Sta ce Vucic da poruci Nemcima Da mozda probaju I Americko Azajberdzanski gas kao alternativu

Blek - Chicago

pre 8 godina

Dačiću, prodali su ti ciglu Rusi. Nemoj da se primaš kao poziv za vojsku ( e da, tebe nisu zvali za mobilizaciju kao druge. Jel' da?)

stanko vrazovic

pre 8 godina

Ja sam vec odavno resio da sam protiv EU, naseg ulaska u EU i svega sto je iz EU. Njihovih dvostrukih arsina i slihtanja amerikancima mi je dosta. Raznorazne mutikase i pedofili su se okupili u EU, da ti se smuci zivot. Gde su sankcije za Srbiju ako su oni krivi za tyv genocid u srebrnici? Uostalom, gde su sankcije za Holandiju posto njihov herojski bataljon nije spasao srebrnicane. Zasto nisu polozili svoje zivote u odbranu onih koje asu morali odbraniti. Nisu, dovoljne su im bile pare koje su dobijale da ih odbrane. A sto ih nisu odbranili to nema veze. Eto, isto tako funkcionise i EU. Eto takvi su oni kojima srljamo. Stoga treba da se urazumimo, dodjemo sebi, sve lepo proverimo i onda da ih lisimo naseg svakojakog prisustva

NATO-cuvar-mira

pre 8 godina

ma ja mislim da je najbolje da placamo gas 3 puta skuplje Nemcima nego Rusima, iako je gas iz Rusije, bolje da Nemci vise zarade, jer finansirajuci Nemacku mi ulazemo u buducnost nase dece

Pametnjaković

pre 8 godina

"...naglasio da toliko licemerje od funkcionera u Briselu nije mogao ni da zamisli..."

Ako političari u Srbiji misle da su uspeli pozorištem da prevare političare sa zapada i da oni ne primećuju organizovanu korupciju u Srbiji, pljačke i silovanja naroda koje sprovode državni službenici preko računa, poreza, taksi i tome slično, da se dešava suprotno od onoga što političari govore, da sve ide preko veze, da stručnjaci u Srbiji ne postoje jer ne znaju ni osnovne stvari, da zemlja sa najviše doktora nauka na planeti, Srbija, zapravo nema ni jednog doktora, jer ti doktori ne mogu da pariraju ni srednjoškolcima u drugim zemljama, itd., onda se varaju. Živim u Srbiji i smatram da se takvo licemerje i kriminal mafije koja vlada Srbijom već 70 godina u svakom slučaju mora zaobići. To nikome ne treba, a ponajmanje EU.

Panto

pre 8 godina

Ovaj Milosevicev djak, pocinje kao I njegov ucitelj. A mi glupi ko noc verujemo slepo sta god kaze. Ima li on ikakavih dokaza said to sto prica???A da li se vi Srbi secate kad je Ivica nosio pun kofer para? Ostavila mu baka Mozda.. Pa I to da je rekao mi bi mu verovali. Banda crvena je neumorna. Mucice nas jos godinama. A mi jadni pamcenje ko zlatne ribice. Pa treba nas muciti jos vekovima

Balkan, region prevaranata i lopova

pre 8 godina

niko nece s lopovima u Srbiji da saradjuje i ako su nas zaobisli!!!!
(Vladan, 18. jun 2015 22:51)

Bas sam na to mislio dok je juzni tok jos bio aktuelan. Mi bi, ali ne samo mi, nego i Bugari i Rumuni toliko gasa krali da bi Ruse bolela glava od nas. Setili bi se Rusi Ukajinaca sa setom, da Ukrajinci jesu krali ali ne bas toliiiko.

Dragan

pre 8 godina

U EU neće samo oni koji tamo nikad nisu bili, mislim stvarno bili, proživeli sisteme. Ne računam bagru ološ koji je išao preko da krade. Njih niko ništa ne pita

slavisa

pre 8 godina

Suvise ste mali da bi vi mogli uticati na odluke EU. Sklopili su juce sporazum sa Rusijom o gradnji dva kraka gasovoda iz Rusije preko Baltika do Njemacke.Upitajte se vi gospodo dal mi njima trebamo i dal nas vole? Srbi im sigurno ne trebaju uEU.

R.Zivkovic,Rotterdam

pre 8 godina

Ovoje igra velikig oko malene Srbije, dase izivljavaju ucenjuju,prete nisi sa nama protiv si nas.Rusija nas duzi za olobodenje Beograda i Srema 1944 godine i uvek cemoim biti duzni,zapad nac ucenju je sto se druzimo sa Rusijom,plus sto ne priznamo Kosovo. Trece sto neko rece nismo pod Svetom Stolicom Rimom,dalje sto nismo u Nato-paktu da ginemo za njihove interese po svetu.tako danam i jedni i drugi udaraju podmukli udarac u srz srpskog zivljenja.Stanam prehostaje jacati Vojsku i Policiju rezerviste,prijonuti na posao raditi i samo raditi i od svog znoja ziveti i nikakvu milost od nijednig ni drugig ne traziti,izuzev katastrofa nepogoda kao sto se desilo prosle godine.Toje jedini nacin da opstojimo.

nikola

pre 8 godina

Srbijo,, politicari Srbije, otreznite se vec jednom I pogledajte istini nemojte da ovaj napaceni narod vodite u jedne birokratske skupine EU, koji nas vecito ubijali I razarali. Pogledajte iskreno ko nam je stvarni prijatelj I sa takvima pravite interesne aranzmane. Pogledajte narod Bugarske I Rumunije kako danas zivi, jesu li oni zadovoljni ulaskom u EU. Nista nam niko neda pezplatno, zadrzimo neutralnost gradimo jedno drustvo bez korupcije, zaposljavajte mlade.

Mujo

pre 8 godina

Očigledno je da se trpamo tamo gde nam nije mesto. Evo jutros vest da su Rusija i Grčka sklopile PAKT o produženju Turskog toka. Na redu je sada Makedonije ili Bugarska. Bojim se da će izlazak Grčke pokrenuti velike problem u EU sa Bugarskom i Hrvatskom.

milence

pre 8 godina

Mozda nije istina, mada vise ima smisla da jeste, ali ovaj bucko i onaj motkasti i dalje kobajagi brane nase interese jos od 90-ih... to je ustvari vise za razmisljanje. Obojica zive na budzetu od diplomiranja i kaobajagi najbolji su bili studenti... Pa zar nema niko da nas vodi a da je manje komican. Neko ko je praktican i posten. Neko ko je nesto posteno zaradio radom i umecem... Odgovori su u tajnim sluzbama... Sto se onda cudimo sto smo jadni i bedni i moneta za potkusurivanje. Osvestimo se! Recimo ne kome treba a ne velikim silama....

Nele

pre 8 godina

to je zato sto smo pouzdani igraci....naravno da nam ne veruju i da ne zele da vazne ekonomske veze ostvaruju preko nas jer znaju da na jedan mig iz bratije mozemo ozbiljan problem da stvorimo...znaju oni na cijoj smo strani,da se ne lazemo,znamo i mi to vrlo dobro...

milan

pre 8 godina

Opravo juče je Gasprom objavio gradnju tj. proširenje Severnog Toka gasovoda za još dve trase. U tome učestvuju engleski Šel, nemački EON o austrijski OEM i zato mi taj južni prsten preko Srbije za Austriju malo sumnjivo zvuči.

buka u modi

pre 8 godina

Komentari s trenutno najvise pluseva pokazuju da nista nismo naucili. Niti znamo sta je eu, niti nam je jasno da nikad, ali nikad ne treba da verujemo sps-u, rusima i radikalima. posebno kad se radi o energentima koje preskupo placamo.
i nikako da se okanemo 'svi su protiv nas' mentaliteta
al dobro...

humanista

pre 8 godina

Koliko ovde oko tih raznoraznih tokova gasa ima igraca mi nismo ni svesni,ali je nepobitna cinjenica da je u pitanju novac,dvolicnost i gramzivost.A sta tek reci za stav EU,da se zaobidje Srbija.Cista sarena laza da nas ta ista EU zeli.

Milutin

pre 8 godina

"Ako je to saznao od Rusa mora da je istina:-)))))"

U diplomatiji se laži javno demantuju. Ako ovu vest EU nebude demantovala u narednih par dana onda je istina. I dovešće do otežanja odnosa između nas i EU (ako Srbija ima i malo kičme).
A ako je demantuje onda jedna od dve strane lažu. To će dovesti do otežanja odnosa između njih...

Pata Negra

pre 8 godina

Dačiću, ako su ti ovu strogo čuvanu 'tajnu' prenele ruske kolege mora da je sve istina. Sve su to sami čestiti i pošteni ljudi a i ti sve sa njima.
Nego jesi li ih upitao kad će biti revizije onog energetskog nesporazuma i kada će vratiti i platiti ono što su od Srbije uz pomoć vas specijalaca -neosnovano oteli.

lemy

pre 8 godina

eto koliko nas cene i postuju,postavljaju nam neke uslove kako bi nas samo usporili i destabilizovali a ovamo nam rade iza ledja i izmisljaju neke nove uslove kako bi nam onemogucili to prikljucenje EU ili barem otezali i oduzili,a mi se pecamo umesto da se okrenemo sebi i gledali kako sami sebi da pomognemo

Sloba

pre 8 godina

Da li da verujemo 'izvoru informacija'? Da li da verujemo onom koji nam je informaciju preneo? Da li je ovo samo samo jedan od 'spinova' koji se lansiraju da bi se uticalo na javno mnjenje, a cije poreklo ne moze da se proveri ("receno nam je")?

dobrica

pre 8 godina

Ne razumem sta se ovaj sps-ovac cudi.Pa ovo je poznato od ranije. Mozda je novinar zacudjen, u svom neznanju, sto je najverovatnije.Daklem prva varijanta juznog toka nije bila predvidjena da ide kroz Srbiju (Cudi me da su neupuceni!!! i Dacic i novinar)
Cemu ovakvi naslovi cemu trosenje belog papira.Pitam se da li ce Srbija priznati Kosovo republiku posto svaka tri dana neki srpski politicar izjavi (trosi zube) da Kosovo necemo priznati. Aksiom je aksiom i ne treba stalno ponavljati da je aksiom aksiom boze spasi me i spasi Srbiju od nepismenih novinara i nepismenih bogom danih politicara.

Milos

pre 8 godina

Pa ovo je neozbiljno! Valjda treba prvo da se konsultuje sa partnerima u EU pa tek onda u javnost. Uslovi koji treba da se ispune nisu nikakve ucene. To su uslovi da postanemo normalna zemlja i uredjeno drustvo. Razumem da postoji mnogo onih koji su protiv vladavine prava i slobode medija u Srbiji, i razumljivo mi je zasto se zbog toga podstice rusofilstvo. Ipak, reforme su neizbezne i kad tad moraju doci na red. Slazem se sa rusofilima da treba organizovati referendum o ulasku Srbije u Evropsku Uniju, ali nisam siguran da bi ima se rezultat dopao.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Rusima služimo jedino kao moneta za potkusurivanje sa zapadom!

Vreme je za još jedno istorijsko NJET!

zukan

pre 8 godina

gasovod moze i mora da ide samo kroz stabilne zemlje... pokazali su sa makedonijom, kako za jedan dan moze da bukne... srbija je isto takva. onog trenutka kada prodje gas kroz srbiju, znajte da necemo ratovati bar 100 godina. jedno je jasno. nismo vise jugoslavija, da mozemo da balansiramo. sta god da izaberemo bice lose,a pri tom nismo mi ni austrija ni finska, da budemo deo eu, a da nismo clan nato-a ( i time se obara mit da moramo da biramo stranu ).

Mira radi, radi Mira

pre 8 godina

"Ako je tačno ovo što sam danas čuo". Ozbiljni političari najpre utvrde tačnost, pa tek onda komentarišu. Svakom pametnom je jasno da Rusi nastoje da spreče evropski put Srbije. Dačićevu ulogu u tome saznaćemo jednog dana.

rodoljub

pre 8 godina

Duboku sumnju imam u to,da je Brisel tako nesto predlozio Moskvi,jer je sama trasa Juznog toka nekoliko puta menjana i prosirivana,a do momenta zamiranja tog projekta,ta stvar trase je bila nebitna.
Problem zamiranja Juznog toka je potpuno druge vrste,Evropskog energetskog protokola i Ruskog monopola!
S druge strane,sve da je Brisel i trazio,da tok gasovoda od stupanja na tlo bilo koje od 28 drzava EU,ne napusta tlo te unije prelaskom u delu toka na tlo neke drzave koja nije u EU,bilo da je to Srbija,Svajcarska,ili Albanija,potpuno je legitiman i korektan.Zasto bi EU ponovo prolazila kroz iskustvo koje je imala,kada je ruski gas zavrtala Ukrajina?Zasto bi rizikovala,da joj jedna Srbija u buducnosti,dok ne postane clan EU (a to ocigledno skoro nece biti),iz politickih razloga, zavrce glas iz Rusije?

Treca strana ove price se moze pogresno shvatiti citajuci komentare javnog mnjenja,kako za Srbiju ima alternative,u odnosu na EU.To,sto bi u toj "alternativi",prosli gore nego posle okupacije 1915. godine i prelaska Albanije (kada smo desetkovani,a najboljih,od tada - nema),to je prica za losu kafanu! (Najgore u svemu tome iz 1915. godine je to, sto smo tada izabrali "alternativu",Makedoniju nismo prepustili Bugarima,kao saveznicima Srbije,nego su je Bugari okupurali kao saveznici Nemacke,napali nas s ledja, i umesto da juzni front bude kod Kragujevca,ili Nisa,spusten je kod Soluna. Makedoniju smo predali 70 godina kasnije, a Pasica slavimo ...)

(Vlast)a

pre 8 godina

Ma sjajno!G.Miler isprica ministru spoljnih poslova Srbije i ovaj vrli profesionalac odmah istrci da se skandalizuje.Zivela sam u uverenju da informacije nesto vrede ukoliko su stigle zvanicno i napismeno.Ovako,deluje da je Miler-placajuci svoje glasnogovornike u Srbiji-usput skandalizovao srpsku diplomatiju koja zivi od zapadnih para i ruskih podmetacina i traceva.

Sima

pre 8 godina

Takav tretman Srbije od strane Evrope je nužna posledica našeg pokušaja da sedimo na dve stolice odjednom. Nafta je strateški resurs. Pogledate kakvi su sve problemi postojali zbog toga što naftovod ide kroz problematičnu Ukrajinu. Evropa mora da računa na eventualne buduće sukobe sa Rusijom. Kako će se tada postaviti Srbija? Koja će politička struja tada biti na vlasti? Pro Ruska ili pro Evropska? Kad bi naftovod išao kroz Srbiju ona bi mogla da Evropi zatvori slavinu kad god bude želela. Zbog toga oni apsolutno niti smeju niti imaju nameru da puste da bilo koji njima bitan infrastrukturni sistem prolazi kroz našu teritoriju sve dok nisu sigurni da u svakoj krizi apsolutno mogu računati na lojalnost Srbije BEZ OBZIRA KO BUDE NA VLASTI. Zbog toga ovuda ne prolaze ni bitni Evropski automobilski koridori, pa neće ni naftovodi, a ni bilo šta drugo. Niti nas vole, niti nas mrze. Tu prosto nema sentimentalnosti i ne sme se dozvoliti da nešto zavisi od slučaja i verovatnoća. Ili si potpuno, nepovratno sa nama, ili na tebe uopšte ne možemo računati. To je uvek i svuda bila cena neodlučnosti. Isto tako mora da razmišlja i Rusija. Pa zato i od nje sasvim sigurno nećemo imati neke veće koristi, sem slučajno, ako se njeni interesi trenutno poklapaju sa našima, ali ništa trajnije ili više od toga. Potpuno isto kao i sa Evropom, bez obzira što tobože "idemo ka njoj". Sve dok nismo tamo, nema puno koristi od toga.

Dragoljub

pre 8 godina

Da sam na Dacicevom mestu, ja bih veoma razmislio da li je ovo sto nam je upravo saopstio njemu receno zato da bi pokvarilo odnose Srbije i EU. Koji su (bili) interesi EU da gasovod ne ide preko Srbije? KOji su interesi Rusije da Srbija sa EU nema dobre odnose? Ne moze se sa ovakvim informacijama, ma bile i tacne, izlaziti u javnost. To prosto nije diplomatski.

anonimac3

pre 8 godina

I tako se cirkus nastavlja.... dok se veliki igraci prepiru preko nasih ledja, najbolje bi bilo da se batale i EU i Rusi i Ameri, pa se fino okrenuti prema Kinezima i arapima

Logično

pre 8 godina

Ako je već celi svet podeljen na neke saveze i paktove i ako je to realnost onda je valjda prirodno da se i Srbija pozicionira negde.Niko nas ne tera da to bude EU ali geografski položaj Srbije to jednostavno nameće.Niko u ni jednom savezu nije iz ideoloških već isključivo iz korisnih i praktičnih razloga.Srbi su narod opterećen istorijom i zato je toliki otpor prema EU, ne razmišljamo praktično već emocijama, a to nas već skupo košta.Sa Rusijom sarađivati na nivou folklornih društava, a u svemu ostalom dati bezrezervnu podršku EU jer je to naš interes.

goran , milano

pre 8 godina

Latini su stare varalice,
prevariće, zametnuće kavgu...
(Njegoš, 19. jun 2015 10:56)

Zivim ovde vec petu godinu , jedino ruzno iskustvo imam od nasih ljudi .

Miki

pre 8 godina

U EU ne vole Srbe zato gledaju da nas drze u izolaciji, i da nas zaobidje svaki infrastrukturni projekat, i pored toga sto je put od istoka ka zapadu Evrope najkraci i najbrzi preko Srbije.

iv13

pre 8 godina

kada cemo mi shvatiti da smo jadni, mizerni, nasa ekonomija je nikakva, politicki nestabilni, jednostavno, nikakav faktor nismo, jedino smetamo... i jednima i drugima, pogotovo ovakvi kakvi jesmo sad.

to kad nam bude bilo jasno, mozemo pregovarati. (citaj: kad se stvari promene)

Tja

pre 8 godina

Veze s mozgom ova prica nema. Rusi nas loze ko po obicaju, po principu ako mogu nesto da pokvare dobro doslo. Jos je neverovatnije da bi se Dacic koji je namazan svim mogucim bojama primio na tu pricu. Verovatno pokusava nesto da izmajmunise i lozi narod.

Dragan

pre 8 godina

Ova prica moze biti da je istina. Treba pogledati istoriju i odnos Germani-Sloveni, ovi prvi imaju fobiju ove druge. Dalje za Balkan kao zonu uticaja vazda su se veliki borili a tamosnjem stanovnistvu su mnogo patnje i zla naneli. Shodno tome i pomenuta prica, ma nedaj njima a ekstra sto bi od trase kroz Rumuniju ovi prvi gore pomenuti imali itekako koristi. Ko ne veruje neka ode u Rumuniju istog trena ce primetiti ko je dominantan.

Stek

pre 8 godina

@radasin, 19. jun 2015 09:46 Vucic i Antic jesu u americi,ali Brisel je rekao da Americko snabdevanje gasom nije alternativa za evropu.
Imas u produkciji Aljazzera "7 sestara" i nacrtane igranke cena,kao i vlasnistva.
Ako ne razumes ko igra igru i kakvu,onda botuj.

licemerno na licemerno

pre 8 godina

Sto se mene tice, nista manje nije licemerna izjava ovog naseg politicara!

Kada sve vreme nudis svoju zemlju i njene interese nekome kao "otirac", odakle iznenadjenje kada taj njima pocne da "birse cipele"?!

Huaaa

pre 8 godina

Svidja mi se ovo sto su danasnji političari konačno počeli javno pricati sta im ko priča, obećava i sl...a ne pre kao neke tajne sluzbe, dogovaraju koješta, a mi ko telad...

mujcinovic salih

pre 8 godina

(Mladen Mladenovic)Ne verujem Dacicu ni rusima ali gospodinu Mladenu Mladenovicu verujem.'Oce amerikanci da nas upropaste pa bog!

Obavjesten

pre 8 godina

Srbija, CG, Bosna... Sve te zemlje geostrateski ulnisu ni predvidjene u EU vec u "Tursku enklavu". O cemu se tu radi sad da ne duzim, a i nije mjesto za to. Inace ovi prostori se u americkoj administraciji ne smatraju istocno-evropskim nego blisko-istocnim. U tu kancelariju Stejt departmenta i spadamo.

Lenjingrad

pre 8 godina

Juzni tok nikada nije ni trebao da prolazi preko Srbije.Srbija je eventualno mogla da prikljuci svoj KRAK radi svog snabdevanja,a ne da bude TRANZITNA ZEMLJA.EU nece da joj Sutra SrBske PatriJote prave zvrcke.

komentar

pre 8 godina

Kada sam pre godinu-dve procitao
"Srbija ce od Juznog toka godisnje imati prihod od 500 mil. E"
odmah sam znao da od Juznog toka nece biti nista.:(

Rusi treba da svojim parama grade gasovod, ruski gas bi trebalo da protice kroz njega,
i snabdeva EU potrosace, a mi da sedimo i ucenjujemo i jedne i druge.:(

Koliko sam video cak i smireni kineski premijer i njegovi saradnici su se zgrozili,
kada su slusali "sjajne" predloge nasih vrlih politicara i funkcionera.

Resenje je da sto pre ukinemo praksu iz Ustava SFRJ iz 1974 (ionako je on davno ukinut
od strane svih bivsih republika SFRJ, a i kod nas vec duugo zvanicno nije na snazi):
zamaskirano samoupravljanje, zamaskirane SIZ-ove, zamaskirane OOUR-e, zamaskiranu drustvenu svojinu
(svu takvu drustvenu svojinu ODMAH pretvoriti u PRAVU drzavnu svojinu) a najvaznije
cuvenu recenicu "Slaba Srbija, jaka Jugoslavija".

Dokle god se ovde prave iskonstrisane "svadje" izmedju laznih "evropejaca" i laznih "rusofila",
a i jedni i drugi drze marsalovu sliku u kuci i jos uvek se kunu u njega (ali sada potajno),
Srbija je sve slabija i slabija.:(

...

pre 8 godina

Ovo je toliko očigledna ruska laž koja ima samo za cilj da od nas napravi topovsko meso u ratu Rusije protiv Evrope.
Srećom imamo premijera Vučića koji to zna i neće dozvoliti da nas iko uvuče u taj besmisleni sukob.

Nikola

pre 8 godina

Crna Gora je uvela sankcije Rusiji, i dalje ima vise koristi od njih nego Srbija. Nas fica se i dalje ne izvozi u Rusiju... Nego u Ameriku, Nemacku, Italiju... Valjda ce se Srbi nekad opametiti i odluciti za jednu stranu.

besna glista

pre 8 godina

Pa normalno da svi, i Evropa i Rusija, zele da u sto sirem luku zaobidju jednu uneredjenu 'drzavu' kao sto je Srbija. Zasto bi bilo ko zeleo da ulaze ovde pa da ga osisaju kao ovcu? Videli su oni odavno ko smo mi.

Bucko razmišljam

pre 8 godina

"EU nudila Rusiji da gasovodom zaobiđe Srbiju"

Zvaničnici EU nudili su Rusiji da se izgradi gasovod "Istočni prsten", koji bi išao preko Bugarske, Rumunije, Mađarske i Slovačke, dok bi Srbija bila zaobiđena.

Ako je ovo tacno onda "svaka cast Rusiji" koja je jos jednom dokazala koliko "volede" Srbiju time sto je "odbila" (iako joj je to nudjeno) da izgradi taj gasovod "Istočni prsten", koji bi išao preko Bugarske, Rumunije, Mađarske i Slovačke, dok bi Srbija bila zaobiđena".
Za mene licno Rusija je ovim gestom "ne prihvatanja ponudjenog" jasno pokazala Svima koliko "ljubi i ceni" Srbiju i da ce "pre pristati da uopste ne gradi nijedan gasovod" nego da "zaobiđe Srbiju", toliko joj je "stalo do Srbije" !
Ili "Juzni tok" koji nece zaobici Srbiju ili NIJEDAN, takav stav moze imati samo neko kome je "Srbija u srcu" !

NN

pre 8 godina

Toliko boli uvo EU za Srbiju da ce se toliko truditi da nas neki gasovod zaobidje, vise mislim da nas ovo huskaju drugari da se okrenemo totalno protiv EU u koju izvozimo najivse nase robe uz zemlje Cefte sa kojiam imamo suficiti a teznja im je da postanu clanice EU, i da postanemo neka ruska gubernija tj kolonija a sa Rusijom posle Kine imamo najveci trgovinski deficit, da oni pokupuju sve sto je vredno u Srbiji za male pare kao NIS a da nam oni za eksploataciu nasih prirodnih bogastava placaju najnizu rudnu rentu u svetu od svega 3 % koliko nam placa NIS sve do 2023 za eksplaotaiciju nasih nalazista nafte i gasa vrednih nekoliko miljardi evra po nekima mozda vrednih i cak 7 milijardi evra, a 51 % NIS smo prodali samo za 400 milona evra uz obavezu da se ulozi jos 550 miliona evra

pfff

pre 8 godina

@ republika srpska
Evo ja cu da ti objasnim:

1. zato sto smo pravoslavci
2. zato sto smo pravoslavci
3. ne plase nas se nego nas mrze
4. zato sto smo pravoslavci
5. tesko da ce prestati u neko skorije vreme

...komentari...

pre 8 godina

Sta ce nam uopste taj gas??? Imamo uglja za jos 100 godina...bolje da ulozimo novac u filtere i bocemo mirni. Neka se velike sile tuku bez nas.

Republika Srpska

pre 8 godina

Nisam nacionalista,sovinista,cetnik,komunista,samo sam obican Srbin i molio bi nekog strucnog da mi odgovori na sledeca pitanja?
Zasto Srbi i Srbija smetaju nekome!?
Zasto Srbiji vecito uvek neko daje ultimatume?
Zasto nas se plase i kad smo ovako rastureni i rasparcani pa zele jos vise da nas uniste?
Zbog cega svi narodi sveta imaju pravo na samoopredeljenje samo Srbi ne?
Do kada ce da ostre onu stvar na nama bre!!!

Milan Djordjevic

pre 8 godina

Pa šta će nam gas ? Ko da ga plaća ? Pa kad bi to imali jeftinije bi nam bilo da vratimo peći na naftu ko nekad, jer bi cena gasa bila onda skuplja nego benzin.

draganz

pre 8 godina

Nije problem u Zapadu nego u tebi i ostalima na vlasti koju ste na prevaru dobili (jedno obecavali a drugo radite posle izbora). S obzirom da Zapad zna ko ste i sta ste, ta ne upotebim neki tezi atribut, onda moze da nam radi sta hoce.

Novosadjanin.

pre 8 godina

Republika Srpska,

odgovor na to pitanje ces dobiti kada budes sklapao kockice o tome ko je najveci neprijatelj Srba i Srbije kroz njenu istoriju u proteklih 200 god. To je Britanija!! Zasto...Tesko je reci, ali je malo reci da su nam zagorcavali zivot kad god su mogli. Bice da nisu hteli da imaju jaku drzavu na Balkanu koja je u odlicnim odnosima sa Rusijom. To je negde odakle treba poceti. Inace skoro sam citao odlicnu knjigu koja je potkrepljena suvim dokazima i dokumentima koliko nas "vole" Britanci...

Sajo

pre 8 godina

Tebi druze Dacicu i mnogima drugima koji su kumovali prodaji NIS-a treba suditi za izdaju...A RUSI NIKOME NE POMAZU SAMO AKO MOGU NESTO DA OTMU,UKRADU,PREVARE...Dok zapad gradi i pomaze...Rusi kradu i otimaju...

Marko

pre 8 godina

Ma samo vi se borite za tu evropsku uniju, za njih cemo uvek biti zadnja rupa na svirali... Jer smo mala sila i tako mali opet nismo slozni ni oko cega... Mogu da nas okrecu i obrcu kako hoce...

dad

pre 8 godina

Nije tacno. To su nudili slovacki evroposlanici i politicari jer po svaku cenu zele da zaobidju Madjarsku kao zemlju iz koje ce im doci gas,jer Madjarska i Slovacka imaju dosta problema pogotovo zbog velike madjarske manjine na jugu Slovacke,pa Slovaci nisu zeleli da im tako vazan strateski resurs dolazi iz uslovno neprijateljske zemlje. Ali to se nece desiti jer gas nikako ne moze prolaziti kroz Rumuniju koja je najznacajniji americki i antiruski igrac na ovim prostorima. Ne okrece se ceo svet oko nas. A sto se tice vesti od danas da Nemci grade jos 2 gasovoda sa Rusijom na Baltiku,Jupiteru je dozvoljeno ono sto nije volu,tako je uvek bilo i bice iako je naravno nepravedno.

dokle bre?

pre 8 godina

ne svidja mi se ovo nikako- ako nas rusi lazu, a ni ako srljamo prema/u eu a oni nas ovako zezaju... mada, ako je istina, ovo je dalo od zezanja, ne znam ni kako da nazovem ovo. nervira me samo sto idemo u eu, a niko nas ne pita nista. neka raspisu referendum o ulasku i eu ce da promeni pesmu, ovako kad ovi "nasi" politicari ne pitaju nista, mogu da nas zafrkavaju kol'ko oce!

Zivota

pre 8 godina

Ovo ne treba komentarisati, ali, meni je odavno bilo jasno, gas ce da ide severnim tokom, Nemci ce da kupuju velike kolicine sa snizenom cenom, i Nemci ce da snabedevaju istocnu evropu gasom po ceni koju oni odrede.Kakva EU, obicna glupost, pa zna se ko je tamo kazda a ko su klovnovi.

radasin

pre 8 godina

U danu kad Antic kao Vucicev izaslanik u SAD pokusava da sledi logiku formiranja ikakve strategije za sigurnije snabdevanje energentima Srbije/koje Dacic,Bjataovic i ekipa koce godinama stiteci interese Rusa ali najpre Farmana i domacih umetnutih posrednika-sve je ovo Insajder detaljno nacrtao,ko je gledao taj zna?!/Dacic napada EU na laznoj info.dobijenoj od Rusa.radise o inicijativi Slovacke koja je pozvala Madjare,Bugare i Rumune dfa urade ovakav projekat,nikakvih Rusa nije tu bilo niti su zvani!!!Mediji su pisali o tome...ali novinar Dacic slabo prati desavanja..Ovo je posao za Jovicica,Vulina i ostale da napokon jurnu i izbace Dacka iz Vlade...jer urusavanje Vucica je skroz ocigledno...i uz stalni dilentatizam Dacica sad vec preslo i u nameru

Stanoje

pre 8 godina

Ovi Rusi vise nikog ne iznenadjuju. Kako su bestidno lazljivi, sve zarad njihovih interesa, ne obaziruci se sto mi polako postajemo topovsko meso za neki buduci konflikt.

istok zapad

pre 8 godina

Srbija je jednako nevazna i Moskvi i Briselu. Kad pocnemo da cenimo sebe cenice nas i drugi. Dok u Srbiji vladaju oni kojima je jedini cilj da za sitan kes podvode svoj narod i drzavu bilo kome situacija se nece bitno promeniti.

Mix

pre 8 godina

Klasična SPS-ovska zamena teza. Kad god naiđu na neki problem prebace ga na narod. Ovako je bilo i za sankcije, rat, inflaciju..., uvek ste se skrivali, a sa druge strane neverovatna pljačka. Šta je potrebno stolaru iz Kragujevca, ili ekonomisti iz Niša da se on bavi tim problemom. To je Tvoj problem i ako ga ne možeš rešiti; odstupi i prepusti drugom. I još jedna svar, ako je politika vlade ulazak u EU, zašto radiš protiv toga? I još nešto, ne znam da je iko od vas poslao decu bilo gde drugo osim na zapad i to većinom u zemlje koje redovno napadate. Na osnovu ovoga dovoljno je postaviti pitanje: da li smo mi redovni krivci ili nam SPS to tako prikazuje od 90-ih, a u stvari skriva svoju nesposobnost da nam napravi normalan ambijent. Ja mislim da je to samo vaš sitosopstvenički interes u pitanju. Po Vučiću; sa zapadom može da se razgovara (ne vidim razloga zašto ne bi moglo), a šta vi želite???

antipolitičan

pre 8 godina

Neće oni tebe ni pitati,zato što neće ni biti referenduma.(Janez, 18. jun 2015 22:09)Mislim da su sve zemlje organizovale referendum pre ulaska u EU.Zašto bi u Srbiji bilo drugačije?

Marija

pre 8 godina

Srbi, ne verujte u ovo!!!! Sve je ekonomija, pare, nikoga nije briga za patriotizam, granice i SHVATITE TO VEC JEDNOM!!! Samo je nama to omca oko vrata!!! Ne dozvolite da vas manipulisu ovako!!!! Niko nema nista protiv Srbije, ali ima protiv gubljenja para!!! Ne dozvolite da vam politicari usadjuju paranoju!!! Ako su zaobisli Srbiju, pitajte srpske politicare zasto??? Verovatno im je bilo jeftinije da idu okolo, sto je krivica nase vlade!!! I prekinite da pricate kako biste radije bili siromasni nego robovi. Pogledajte oko sebe, predjite granicu, vidite kako ljudi zive! Niko nas ne mrzi, mi sami sebe zakopavamo!!!

VERA

pre 8 godina

Ne mogu da verujem da naši političari ovo nisu znali. U Štampi se takva vest često pojavljivala i ko je hteo mogao je da zna, samo, koliko vidim ni od toga nema ništa, dozvoliće se samo Sverni tok 2, tako da Nemci postaju glavni distributeri gasa za celu Evropu. Nas će naterati da gradimo neke nerentabilne gasovode, naravno uz kredite koje će prikazati kao pomoć.

Natasa

pre 8 godina

Mislim da Rusi lažu. I/ili Dacic. Nisu oni cvecke. A da je ova vest istinita značilo bi da smo neki faktor u Evropi, a nismo. Daleko od toga da nas EU voli. Ali Rusima verujem manje nego EU. Manje je od dva zla.

Lenjingrad

pre 8 godina

Juzni tok nikada nije ni trebao da prolazi preko Srbije.Srbija je eventualno mogla da prikljuci svoj KRAK radi svog snabdevanja,a ne da bude TRANZITNA ZEMLJA.EU nece da joj Sutra SrBske PatriJote prave zvrcke.

(Vlast)a

pre 8 godina

Ma sjajno!G.Miler isprica ministru spoljnih poslova Srbije i ovaj vrli profesionalac odmah istrci da se skandalizuje.Zivela sam u uverenju da informacije nesto vrede ukoliko su stigle zvanicno i napismeno.Ovako,deluje da je Miler-placajuci svoje glasnogovornike u Srbiji-usput skandalizovao srpsku diplomatiju koja zivi od zapadnih para i ruskih podmetacina i traceva.

4. rajh

pre 8 godina

Republika Srpska, 18. jun 2015 22:00
Ne plase nas se, nego svetom vladaju losi ljudi da ne kazem licemerni olos. Nije njih briga ni za kakva ljudska prava, demokratiju i izmisljene "evropske vrednosti". Nema u "evropskim vrednostima" nista vredno.
Napravice oni rat u Makedoniji ako treba da se spreci Turski tok i razvoj ovog dela Evrope da bi Nemacka bila jos veci hegemon Evrope i da bi mi vecito bili njoj podredjeni.

Ne postoje nikakvi nasi "tradicionalni prijatelji".
Oni hoce da vladaju, da se bogate, zbog toga su svi ovi ratovi a mi se ponasamo nerazumno, ne vodimo racuna o sebi nego vecito vodimo racuna o drugome.
I Rusija vodi racuna o sebi, ne o nama.
Zato je ovolika frka na zapadu zbog Putina, jer je Rusija malo veca sila koja je sad pocela da radi isto sto i oni, pa im kvari taj monopol.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Rusima služimo jedino kao moneta za potkusurivanje sa zapadom!

Vreme je za još jedno istorijsko NJET!

Artemis Foul

pre 8 godina

@ republika srpska Evo ja cu da ti objasnim:

1. zato sto smo pravoslavci 2. zato sto smo pravoslavci 3. ne plase nas se nego nas mrze 4. zato sto smo pravoslavci 5. tesko da ce prestati u neko skorije vreme (pfff, 18. jun 2015 23:13)
=======
I uvek ista floskula, mrze nas jer smo pravoslavci. Ili zbog ćirilice. Samo u našem okruženju je osam ili delimično ili potpuno pravoslavnih država. Dve koje koriste samo ćirilicu i jedna koja koristi svoje pismo. I njih niko ne mrzi. Samo nas.
I sad evo ja ću da ti objasnim, i to na nivou predškolskog deteta,pošto nešto više nisi u stanju da shvatiš.
Dakle, imaš devet muškaraca u plavim majicama. Osam se zezaju sa curama, ali deveti vrišti "Mene svi mrze zato što imam plavu majicu".

Sima

pre 8 godina

Takav tretman Srbije od strane Evrope je nužna posledica našeg pokušaja da sedimo na dve stolice odjednom. Nafta je strateški resurs. Pogledate kakvi su sve problemi postojali zbog toga što naftovod ide kroz problematičnu Ukrajinu. Evropa mora da računa na eventualne buduće sukobe sa Rusijom. Kako će se tada postaviti Srbija? Koja će politička struja tada biti na vlasti? Pro Ruska ili pro Evropska? Kad bi naftovod išao kroz Srbiju ona bi mogla da Evropi zatvori slavinu kad god bude želela. Zbog toga oni apsolutno niti smeju niti imaju nameru da puste da bilo koji njima bitan infrastrukturni sistem prolazi kroz našu teritoriju sve dok nisu sigurni da u svakoj krizi apsolutno mogu računati na lojalnost Srbije BEZ OBZIRA KO BUDE NA VLASTI. Zbog toga ovuda ne prolaze ni bitni Evropski automobilski koridori, pa neće ni naftovodi, a ni bilo šta drugo. Niti nas vole, niti nas mrze. Tu prosto nema sentimentalnosti i ne sme se dozvoliti da nešto zavisi od slučaja i verovatnoća. Ili si potpuno, nepovratno sa nama, ili na tebe uopšte ne možemo računati. To je uvek i svuda bila cena neodlučnosti. Isto tako mora da razmišlja i Rusija. Pa zato i od nje sasvim sigurno nećemo imati neke veće koristi, sem slučajno, ako se njeni interesi trenutno poklapaju sa našima, ali ništa trajnije ili više od toga. Potpuno isto kao i sa Evropom, bez obzira što tobože "idemo ka njoj". Sve dok nismo tamo, nema puno koristi od toga.

Bora

pre 8 godina

Pa ovo je toliko providno braćo Rusi!!Najgore je sto nas gledate kao potpune budale,pa mislite da cemo opet da popusimo i ovu manipulaciju!

Milos

pre 8 godina

Pa ovo je neozbiljno! Valjda treba prvo da se konsultuje sa partnerima u EU pa tek onda u javnost. Uslovi koji treba da se ispune nisu nikakve ucene. To su uslovi da postanemo normalna zemlja i uredjeno drustvo. Razumem da postoji mnogo onih koji su protiv vladavine prava i slobode medija u Srbiji, i razumljivo mi je zasto se zbog toga podstice rusofilstvo. Ipak, reforme su neizbezne i kad tad moraju doci na red. Slazem se sa rusofilima da treba organizovati referendum o ulasku Srbije u Evropsku Uniju, ali nisam siguran da bi ima se rezultat dopao.

R.Zivkovic,Rotterdam

pre 8 godina

Ovoje igra velikig oko malene Srbije, dase izivljavaju ucenjuju,prete nisi sa nama protiv si nas.Rusija nas duzi za olobodenje Beograda i Srema 1944 godine i uvek cemoim biti duzni,zapad nac ucenju je sto se druzimo sa Rusijom,plus sto ne priznamo Kosovo. Trece sto neko rece nismo pod Svetom Stolicom Rimom,dalje sto nismo u Nato-paktu da ginemo za njihove interese po svetu.tako danam i jedni i drugi udaraju podmukli udarac u srz srpskog zivljenja.Stanam prehostaje jacati Vojsku i Policiju rezerviste,prijonuti na posao raditi i samo raditi i od svog znoja ziveti i nikakvu milost od nijednig ni drugig ne traziti,izuzev katastrofa nepogoda kao sto se desilo prosle godine.Toje jedini nacin da opstojimo.

MG

pre 8 godina

A sta vam je ovde nelogicno? EU nece da prolazi gasovod koji ce nju da snadbeva kroz zemlju koja nije clanica te iste EU, pa da moze i ona, pored Rusa da ih ucenjuje. Vidite da taj prsten prolazi iskljucivo kroz clanice EU.

goran , milano

pre 8 godina

Latini su stare varalice,
prevariće, zametnuće kavgu...
(Njegoš, 19. jun 2015 10:56)

Zivim ovde vec petu godinu , jedino ruzno iskustvo imam od nasih ljudi .

Free Gucci Mane

pre 8 godina

Ne znam sta se cudite, svako gleda svoj interes, a interes EU je da gasovod prolazi kroz njenu teritoriju a ne krajem. Madzarska, Slovacka, Bugarska i Rumunjska su teritorij EU. Prosto ko pasulj.

rodoljub

pre 8 godina

Duboku sumnju imam u to,da je Brisel tako nesto predlozio Moskvi,jer je sama trasa Juznog toka nekoliko puta menjana i prosirivana,a do momenta zamiranja tog projekta,ta stvar trase je bila nebitna.
Problem zamiranja Juznog toka je potpuno druge vrste,Evropskog energetskog protokola i Ruskog monopola!
S druge strane,sve da je Brisel i trazio,da tok gasovoda od stupanja na tlo bilo koje od 28 drzava EU,ne napusta tlo te unije prelaskom u delu toka na tlo neke drzave koja nije u EU,bilo da je to Srbija,Svajcarska,ili Albanija,potpuno je legitiman i korektan.Zasto bi EU ponovo prolazila kroz iskustvo koje je imala,kada je ruski gas zavrtala Ukrajina?Zasto bi rizikovala,da joj jedna Srbija u buducnosti,dok ne postane clan EU (a to ocigledno skoro nece biti),iz politickih razloga, zavrce glas iz Rusije?

Treca strana ove price se moze pogresno shvatiti citajuci komentare javnog mnjenja,kako za Srbiju ima alternative,u odnosu na EU.To,sto bi u toj "alternativi",prosli gore nego posle okupacije 1915. godine i prelaska Albanije (kada smo desetkovani,a najboljih,od tada - nema),to je prica za losu kafanu! (Najgore u svemu tome iz 1915. godine je to, sto smo tada izabrali "alternativu",Makedoniju nismo prepustili Bugarima,kao saveznicima Srbije,nego su je Bugari okupurali kao saveznici Nemacke,napali nas s ledja, i umesto da juzni front bude kod Kragujevca,ili Nisa,spusten je kod Soluna. Makedoniju smo predali 70 godina kasnije, a Pasica slavimo ...)

shumi

pre 8 godina

Verovatno iz razloga sto je Srbija i ovakva krnja NEKIMA neprihvatljiva u ovim granicama. Rasparcavanje nase zemlje po reziji "nekih" jos uvek nije okoncano, a postavljanjem ruskog gasovoda kroz nasu teritoriju, to vise ne bi bilo tako lako jer bi Rusi stitili svoje interese a ujedno i nas...obrni-okreni ,lose nam se pise.

drvobradi

pre 8 godina

Dacic profi troler.
@Republika Srpska i slicni
Mozda nisi nacionalista, sovinista itd, ali da li ti je za sekund palo na pamet da te Dacic i kompanija malo vuku za nos i da je veci problem Srbije unutrasnji neprijatelj nego bilo ko spolja. Ovu pricu prodaju preko 30g, samo se pakovanje razlikuje. Neki vid tabloidne politike.
Koji je razlog? Kao i obicno, moc i pare. Pogledaj samo koliko gubitaka su napravile firme kao sto je Srbijagas, Galenika i ostali, u kojima je doticna garnitura bila ili je na celu i sta mislis gde su te pare otisle. Dok srpski narod bistri svetsku politiku, ne vidi sta mu rade u dvoristu.

darko

pre 8 godina

Ja vjerujem Dacicu i Rusima po ovom pitanju,a tumacim ovako:Zapad nije zavrsio sa komadanjem Srbije i ne zeli da gasovod ide nestabilnim podrucijem.

buka u modi

pre 8 godina

Komentari s trenutno najvise pluseva pokazuju da nista nismo naucili. Niti znamo sta je eu, niti nam je jasno da nikad, ali nikad ne treba da verujemo sps-u, rusima i radikalima. posebno kad se radi o energentima koje preskupo placamo.
i nikako da se okanemo 'svi su protiv nas' mentaliteta
al dobro...

Logično

pre 8 godina

Ako je već celi svet podeljen na neke saveze i paktove i ako je to realnost onda je valjda prirodno da se i Srbija pozicionira negde.Niko nas ne tera da to bude EU ali geografski položaj Srbije to jednostavno nameće.Niko u ni jednom savezu nije iz ideoloških već isključivo iz korisnih i praktičnih razloga.Srbi su narod opterećen istorijom i zato je toliki otpor prema EU, ne razmišljamo praktično već emocijama, a to nas već skupo košta.Sa Rusijom sarađivati na nivou folklornih društava, a u svemu ostalom dati bezrezervnu podršku EU jer je to naš interes.

Pata Negra

pre 8 godina

Dačiću, ako su ti ovu strogo čuvanu 'tajnu' prenele ruske kolege mora da je sve istina. Sve su to sami čestiti i pošteni ljudi a i ti sve sa njima.
Nego jesi li ih upitao kad će biti revizije onog energetskog nesporazuma i kada će vratiti i platiti ono što su od Srbije uz pomoć vas specijalaca -neosnovano oteli.

mujcinovic salih

pre 8 godina

(Mladen Mladenovic)Ne verujem Dacicu ni rusima ali gospodinu Mladenu Mladenovicu verujem.'Oce amerikanci da nas upropaste pa bog!

Tja

pre 8 godina

Veze s mozgom ova prica nema. Rusi nas loze ko po obicaju, po principu ako mogu nesto da pokvare dobro doslo. Jos je neverovatnije da bi se Dacic koji je namazan svim mogucim bojama primio na tu pricu. Verovatno pokusava nesto da izmajmunise i lozi narod.

Blek - Chicago

pre 8 godina

Dačiću, prodali su ti ciglu Rusi. Nemoj da se primaš kao poziv za vojsku ( e da, tebe nisu zvali za mobilizaciju kao druge. Jel' da?)

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Zar neko zaista sumnja u ovu veliku "tajnu" koju nam gospodin Dačić "otkriva" tek sada? Da li su zaista namere EU, kada je u pitanju transport gasa "Južnim tokom" zaista neka velika nedoumica i tajna? Pa ako je "Severni tok" bio u redu a "Južni problematičan", svima je trebalo da bude jasno da EU nikako ne odgovaraju bilo kakvi veliki investicioni poduhvati od kojih bi Srbija imala koristi. Već dugo se vode prikrivene igre sa "gasnim tokovima i prstenovima" ali je iz njih uvek isključena Srbija?! To nije samo obično licemerje na koje smo već oguglali to je otvoreno neprijateljstvo, otvoreni rat, onih koji nas lažnim obećanjima i ucenama drže na užetu. Rat koji se ne vodi vojnim sredstvima već uništavanjem ambijenta u kome treba da živi ovaj narod. Dovedeni smo do prosjačkog štapa sve uz šarena obećanja EU od kojih se duhovno hranimo već trideset godina. Zašto bi bilo kome bio interes da Srbija bude jaka i nezavisna država? Ili, zašto bi SAD odgovaralo da EU bude njen najveći konkurent? Ili zašto bi toj istoj Americi odgovaralo da Srbija bude članica EU? Pitanja su prosta i mislim da bi većina dece u predškolskoj ustanovi, znalo odgovor.

Dragoljub

pre 8 godina

Da sam na Dacicevom mestu, ja bih veoma razmislio da li je ovo sto nam je upravo saopstio njemu receno zato da bi pokvarilo odnose Srbije i EU. Koji su (bili) interesi EU da gasovod ne ide preko Srbije? KOji su interesi Rusije da Srbija sa EU nema dobre odnose? Ne moze se sa ovakvim informacijama, ma bile i tacne, izlaziti u javnost. To prosto nije diplomatski.

Demosten

pre 8 godina

Uz sve moje predrasude i stavove koje imam prema EU ne mogu a da ne primetim u koje vreme se ova prica plasira. Kao Rusi su nam tek sad rekli ili je Dacic tek sad nasao vreme za shodno da nam kaze ko je sta rekao pre ko zna koliko... Od uvek smo bili dobar sundjer, upijamo sve sto nam se kaze.

Mira radi, radi Mira

pre 8 godina

"Ako je tačno ovo što sam danas čuo". Ozbiljni političari najpre utvrde tačnost, pa tek onda komentarišu. Svakom pametnom je jasno da Rusi nastoje da spreče evropski put Srbije. Dačićevu ulogu u tome saznaćemo jednog dana.

Dragan

pre 8 godina

U EU neće samo oni koji tamo nikad nisu bili, mislim stvarno bili, proživeli sisteme. Ne računam bagru ološ koji je išao preko da krade. Njih niko ništa ne pita

seljadin

pre 8 godina

Srbija se do sada veoma reformisala, prvo su nas oblikovali po svojoj volji ekonomski - reformisali sankcijama, zatim ratovima NATO bombama po fabrikama i narodu, a sada politicki i ekonomski nas reformisu uzimanjem rudnika i imovine na Kosovu, zatim kolonijalnim statusom u kojem nam brane naftovode, gasovode, investicije, a sebi prosiriuju saradnju sa Rusijom, Kinom, cak su sve mocne zemlje EU (UK,FR,DE,IT) usle u novu Kinesko-Azijsku banku za razvoj, a nama su zabranili ulazak, jer to ne bi bilo u skladu sa politikom EU priblizavanja.

Samsung

pre 8 godina

pa kad ste indijanci niko vam ne veruje,svi nas zaobilaze,a sad krecu i da nas ogradjuju (madjarski zid). zbog vas politicara koji nas predstavljate u najgorem svetlu,a nista bolji nije ni narod koji 25 godina bira jedne iste na vlasti!

lekicb

pre 8 godina

Da li je moguce da neko od vas jos uvek veruje da cemo ulaskom u EU postati uredjene zemlje poput Francuske i Nemacke, samo zato sto su i one u EU! Pa to je jos naivnija prica nego ovo sa srpsko ruskim bratstvom.

Panto

pre 8 godina

Ovaj Milosevicev djak, pocinje kao I njegov ucitelj. A mi glupi ko noc verujemo slepo sta god kaze. Ima li on ikakavih dokaza said to sto prica???A da li se vi Srbi secate kad je Ivica nosio pun kofer para? Ostavila mu baka Mozda.. Pa I to da je rekao mi bi mu verovali. Banda crvena je neumorna. Mucice nas jos godinama. A mi jadni pamcenje ko zlatne ribice. Pa treba nas muciti jos vekovima

Pamet

pre 8 godina

Ma nek' smo mi Drazhu rehabilitovali, kakav gasovod, kakve gluposti. Ko nam sta moze! Ejj, chicha rehabilitovan! To je smisao zivota, a ne politika, diplomatija, ekonomija, obrazovanje...

Lucy

pre 8 godina

Dacic vodi politiku kso devojcica iz 6. razreda! Kakvo je ovo prepricavanje traceva umesto da vodi diplomatske razhovore da resava ptobleme ako ih ima. Isto kao za Srebrenicu-trebalo je da utice , lobira pre nego je rezolucija doneta. On nema ni znanje za diplomatu, a o slifu da i ne govorim.

zakon

pre 8 godina

Znaci EU je unistila juzni tok samo zato jer je isao kroz Srbiju.
Rusija koja se borila nogama i rukama za isti nije prihvatila novi prijedlog zbog odanosti s Srbijom?

How yes no.

MrkDjok

pre 8 godina

Zar nije u Bugarskoj prvo zapelo oko juznog toka?? E kratkog li pamcenja!!!!
(Filip, 18. jun 2015 22:12)

A gde je trebalo prvo da zapne? U Portugaliji?
E, kratke li logike.

Dragan

pre 8 godina

Ova prica moze biti da je istina. Treba pogledati istoriju i odnos Germani-Sloveni, ovi prvi imaju fobiju ove druge. Dalje za Balkan kao zonu uticaja vazda su se veliki borili a tamosnjem stanovnistvu su mnogo patnje i zla naneli. Shodno tome i pomenuta prica, ma nedaj njima a ekstra sto bi od trase kroz Rumuniju ovi prvi gore pomenuti imali itekako koristi. Ko ne veruje neka ode u Rumuniju istog trena ce primetiti ko je dominantan.

Pametnjaković

pre 8 godina

"...naglasio da toliko licemerje od funkcionera u Briselu nije mogao ni da zamisli..."

Ako političari u Srbiji misle da su uspeli pozorištem da prevare političare sa zapada i da oni ne primećuju organizovanu korupciju u Srbiji, pljačke i silovanja naroda koje sprovode državni službenici preko računa, poreza, taksi i tome slično, da se dešava suprotno od onoga što političari govore, da sve ide preko veze, da stručnjaci u Srbiji ne postoje jer ne znaju ni osnovne stvari, da zemlja sa najviše doktora nauka na planeti, Srbija, zapravo nema ni jednog doktora, jer ti doktori ne mogu da pariraju ni srednjoškolcima u drugim zemljama, itd., onda se varaju. Živim u Srbiji i smatram da se takvo licemerje i kriminal mafije koja vlada Srbijom već 70 godina u svakom slučaju mora zaobići. To nikome ne treba, a ponajmanje EU.

Branko

pre 8 godina

Da zaključimo,
1. "Severni tok" može i tu nema nikakvih problema,
2. "Južni tok" kroz Sbiju ne može,
3. "Istočni tok" mimo Srbije može.
Znači, može gasovod ali da Srbija ne bude u toj priči.
A da vidimo zašto. Ako bi gasovod prolazio kroz Srbiju onda bi ona imala dovoljno gasa za razvoj energetike (gasne elektrane) i jeftin gas za razvoj industrije. Takođe bi imala prihod od transporta gasa od oko 250 miliona evra godišnje. Srbija bi bila od geostrateške važnosti za celu Evropu. Eto to su razlozi zašto ne može Srbija, njoj su EU i USA namenili sasvim drugu ulogu i položaj u "Novom svetskom poretku".

Balkan, region prevaranata i lopova

pre 8 godina

niko nece s lopovima u Srbiji da saradjuje i ako su nas zaobisli!!!!
(Vladan, 18. jun 2015 22:51)

Bas sam na to mislio dok je juzni tok jos bio aktuelan. Mi bi, ali ne samo mi, nego i Bugari i Rumuni toliko gasa krali da bi Ruse bolela glava od nas. Setili bi se Rusi Ukajinaca sa setom, da Ukrajinci jesu krali ali ne bas toliiiko.

ambis

pre 8 godina

Vucic naginje zapadu. Toma, Dacic istoku. Opet smo podeljeno sizofreno drustvo. Kada ce mo doci pameti i svatiti da ne mozemo da sedimo na dve stolice, pogotovo u danasnje vreme. Bojim se ako se ubrzo ne opredelimo na koju cemo stranu da ce mo opet po ko zna koji put nadrljati.

R.Zivkovic,Rotterdam

pre 8 godina

@Mladen Mladenovic;Ne znam sta ste po zanimanju, ali uvek imate odmerene pozitivne komentare.Mene muci gramatika jer sam davno otisao u Svet,pa sam puno puta nazivan nepismenim po portalima, ali priznajem da gramatika mi nedostaje tacno je. Epa G.Mladene napomenuste da vas cudi kako to Dacic nije ranije mogao propzresti sta nam zapad sprema?Pa nije samo Dacic tome uzrok vec svi oni koji su vladali Srbijom posle 5 oktobra 2000 godine,od Predsedika R.do Predsednika Vlada sve do sada!Pojam obavestajnih i kontra obavestajnih, plus diplomatskig predstavnisva po svetu su morali znati sto im je duznost,da saznaju u tancine sve kada je Srbija bila u pitanju sta velike sile hoce od Srbije sta joj spremaju,a sta poturaju i gde kukavicija jaja kada im odgovara!Koliko se moze zakljuciti te tajne instance su skroz zakazale ili su bile korumpirane i tako smo sada od jednom zateceni iznenadeni zgroznuti,bas zahvaljujuci njima koji nisu radili svoj posao kako treba Gospodine Mladene!!

Obavjesten

pre 8 godina

Srbija, CG, Bosna... Sve te zemlje geostrateski ulnisu ni predvidjene u EU vec u "Tursku enklavu". O cemu se tu radi sad da ne duzim, a i nije mjesto za to. Inace ovi prostori se u americkoj administraciji ne smatraju istocno-evropskim nego blisko-istocnim. U tu kancelariju Stejt departmenta i spadamo.

stanko vrazovic

pre 8 godina

Ja sam vec odavno resio da sam protiv EU, naseg ulaska u EU i svega sto je iz EU. Njihovih dvostrukih arsina i slihtanja amerikancima mi je dosta. Raznorazne mutikase i pedofili su se okupili u EU, da ti se smuci zivot. Gde su sankcije za Srbiju ako su oni krivi za tyv genocid u srebrnici? Uostalom, gde su sankcije za Holandiju posto njihov herojski bataljon nije spasao srebrnicane. Zasto nisu polozili svoje zivote u odbranu onih koje asu morali odbraniti. Nisu, dovoljne su im bile pare koje su dobijale da ih odbrane. A sto ih nisu odbranili to nema veze. Eto, isto tako funkcionise i EU. Eto takvi su oni kojima srljamo. Stoga treba da se urazumimo, dodjemo sebi, sve lepo proverimo i onda da ih lisimo naseg svakojakog prisustva

Aleksije

pre 8 godina

Ovim komunisticko-radikalskim kameleonima ne treba nista verovati niti im oprastati. Oni koji su "preuzeli odgovornost" za vodjenje drzave SU DUZNI.DA ZNAJU SVE TO. Oni nemaju pravo na "nisam znao majke mi". Tako je bilo sa Milosevicem, Kostunicom, Tadicem i sada sa ovim, ne znam kako ni da oh nazovem, jer su nepismene i neobrazovane neznalice, a nadmeni. Puni sebe a drzavu razbastinili svega sto su milioni.nasih predaka KRVLJU I TESKOM MUKOM PLATILI.

nikola

pre 8 godina

Srbijo,, politicari Srbije, otreznite se vec jednom I pogledajte istini nemojte da ovaj napaceni narod vodite u jedne birokratske skupine EU, koji nas vecito ubijali I razarali. Pogledajte iskreno ko nam je stvarni prijatelj I sa takvima pravite interesne aranzmane. Pogledajte narod Bugarske I Rumunije kako danas zivi, jesu li oni zadovoljni ulaskom u EU. Nista nam niko neda pezplatno, zadrzimo neutralnost gradimo jedno drustvo bez korupcije, zaposljavajte mlade.

Andjela

pre 8 godina

Ovo je kako deca zamisljaju da se vodi politika. Mi u drzavi Srbiji nemamo ni JEDNOG profesionalnog politicara, i zato su nam mediji puni ovakvih vesti, kako nas zaobilaze, kako nam daju nove uslove.

Pa deco draga, ne vodi se tako drzava! Gde su lobisti? Gde je minglanje
po poslovnim klubovima u Evropi? Druzenja, ruckovi, pa cak i sa neprijateljima?

Malo smo se negde zakucali i vrtimo se u krug...

lemy

pre 8 godina

eto koliko nas cene i postuju,postavljaju nam neke uslove kako bi nas samo usporili i destabilizovali a ovamo nam rade iza ledja i izmisljaju neke nove uslove kako bi nam onemogucili to prikljucenje EU ili barem otezali i oduzili,a mi se pecamo umesto da se okrenemo sebi i gledali kako sami sebi da pomognemo

Nele

pre 8 godina

to je zato sto smo pouzdani igraci....naravno da nam ne veruju i da ne zele da vazne ekonomske veze ostvaruju preko nas jer znaju da na jedan mig iz bratije mozemo ozbiljan problem da stvorimo...znaju oni na cijoj smo strani,da se ne lazemo,znamo i mi to vrlo dobro...

ivan

pre 8 godina

Ajde da vas pitam a vi da budete iskreni. Da se u EU i da tamo negde postoji neki Bajatović koji vedri i oblači kada je u pitanju gas, da li biste pristali da takav odlučuje da li ćete gas da vam stiže ili ne?

dejan

pre 8 godina

Ministar spoljnih poslova je, ocito, skolovan diplimata. Posao radi sa timom koji sve prati, analizira i na bazi toga se donose odluke. Iznenadjenja, jednim recju, nema!
Naravno, sve ove decenije o nama brinu isti ovakvi profi timovi i zbog toga nema razloga za brigu, nastavljamo uhodanim putem.

Aleksandar

pre 8 godina

@(Marija, 19. jun 2015 09:36)

Džaba objašnjavaš, mi nikada nećemo shvatiti da je siromašan čovek rob po definiciji - mora da robuje bogatima da bi mogao sebe da prehrani. Ali kod nas se ustalio ideal da svi treba da budemo jednaki - u siromaštvu. Zato nas i svi vrte kako stignu.

Huaaa

pre 8 godina

Svidja mi se ovo sto su danasnji političari konačno počeli javno pricati sta im ko priča, obećava i sl...a ne pre kao neke tajne sluzbe, dogovaraju koješta, a mi ko telad...

anonimac3

pre 8 godina

I tako se cirkus nastavlja.... dok se veliki igraci prepiru preko nasih ledja, najbolje bi bilo da se batale i EU i Rusi i Ameri, pa se fino okrenuti prema Kinezima i arapima

NATO-cuvar-mira

pre 8 godina

ma ja mislim da je najbolje da placamo gas 3 puta skuplje Nemcima nego Rusima, iako je gas iz Rusije, bolje da Nemci vise zarade, jer finansirajuci Nemacku mi ulazemo u buducnost nase dece

Branko 62

pre 8 godina

"Rekla-kazala" za još jedno zamajavanje naroda kome nema kraja.
A narod kao navijaci, pola naroda iracionalno voli ili mrzi Ruse a druga polovina EU.
Istina je da nas i Rusi i Evropa odavno smatraju za nepouzdanog partnera (memoari Ristica vezano za Berlinski kongres) i krajnje nebitnog.
Da EU nije licemerna, ovde bi tekli med i mleko, brodovi bi plovili od Beograda do Soluna, Juzni tok bi prelivao novac, leteli bi vazduplohovi na sve strane.

todos

pre 8 godina

Trebalo bi da se organizuje referendum za eventualni ulazak u EU. Ne znam sta se ceka do sada i ko ga uopste koci!?! Mnoge stvari bi se razjasnile.

Sloba

pre 8 godina

Da li da verujemo 'izvoru informacija'? Da li da verujemo onom koji nam je informaciju preneo? Da li je ovo samo samo jedan od 'spinova' koji se lansiraju da bi se uticalo na javno mnjenje, a cije poreklo ne moze da se proveri ("receno nam je")?

milan

pre 8 godina

Opravo juče je Gasprom objavio gradnju tj. proširenje Severnog Toka gasovoda za još dve trase. U tome učestvuju engleski Šel, nemački EON o austrijski OEM i zato mi taj južni prsten preko Srbije za Austriju malo sumnjivo zvuči.

slavisa

pre 8 godina

Suvise ste mali da bi vi mogli uticati na odluke EU. Sklopili su juce sporazum sa Rusijom o gradnji dva kraka gasovoda iz Rusije preko Baltika do Njemacke.Upitajte se vi gospodo dal mi njima trebamo i dal nas vole? Srbi im sigurno ne trebaju uEU.

Miki

pre 8 godina

U EU ne vole Srbe zato gledaju da nas drze u izolaciji, i da nas zaobidje svaki infrastrukturni projekat, i pored toga sto je put od istoka ka zapadu Evrope najkraci i najbrzi preko Srbije.

humanista

pre 8 godina

Koliko ovde oko tih raznoraznih tokova gasa ima igraca mi nismo ni svesni,ali je nepobitna cinjenica da je u pitanju novac,dvolicnost i gramzivost.A sta tek reci za stav EU,da se zaobidje Srbija.Cista sarena laza da nas ta ista EU zeli.

Zaboravite EU

pre 8 godina

Komentatorima koji su protiv ulaska Srbije u EU samo da kazem da ne treba da se plase. Srbija nece nikada uci u EU, ne zato sto Srbija nece nego zato sto Srbiju EU nece. Dok ne priznamo Kososvo, unitarnu Bosnu (EU i SAD rade vec sada na tome da uniste Dejtonski sporazum), pocnemo da vodimo antirusku politiku, uvedemo Rusima sankcije, pocnemo da molimo za prijem u NATO pakt nema nama ni priblizavanja a kamoli primanja u EU. Znaci opustite se. Ne verujem da cemo ove uslove ikada ispuniti. Ovo sto nasi "politicari" rade je obicno mrcvarenje naroda i nista drugo, ali sta drugo i da rade kada su za to sto rade totalno nespoosobni.

Mujo

pre 8 godina

Očigledno je da se trpamo tamo gde nam nije mesto. Evo jutros vest da su Rusija i Grčka sklopile PAKT o produženju Turskog toka. Na redu je sada Makedonije ili Bugarska. Bojim se da će izlazak Grčke pokrenuti velike problem u EU sa Bugarskom i Hrvatskom.

Milutin

pre 8 godina

"Ako je to saznao od Rusa mora da je istina:-)))))"

U diplomatiji se laži javno demantuju. Ako ovu vest EU nebude demantovala u narednih par dana onda je istina. I dovešće do otežanja odnosa između nas i EU (ako Srbija ima i malo kičme).
A ako je demantuje onda jedna od dve strane lažu. To će dovesti do otežanja odnosa između njih...

Милосав

pre 8 godina

Као нисмо знали, изненађени смо. Љубав нашега живота нас изневерила! Остаје само још да потпишете то са Косовом и Метохијом, да усвојите резолуцију па РС укинемо као "геноцидну творевину", да Телеком буде Дојче и ЕПС да продате па и не морате у ЕУ. У ствари, шта ћете им?

milence

pre 8 godina

Mozda nije istina, mada vise ima smisla da jeste, ali ovaj bucko i onaj motkasti i dalje kobajagi brane nase interese jos od 90-ih... to je ustvari vise za razmisljanje. Obojica zive na budzetu od diplomiranja i kaobajagi najbolji su bili studenti... Pa zar nema niko da nas vodi a da je manje komican. Neko ko je praktican i posten. Neko ko je nesto posteno zaradio radom i umecem... Odgovori su u tajnim sluzbama... Sto se onda cudimo sto smo jadni i bedni i moneta za potkusurivanje. Osvestimo se! Recimo ne kome treba a ne velikim silama....

dobrica

pre 8 godina

Ne razumem sta se ovaj sps-ovac cudi.Pa ovo je poznato od ranije. Mozda je novinar zacudjen, u svom neznanju, sto je najverovatnije.Daklem prva varijanta juznog toka nije bila predvidjena da ide kroz Srbiju (Cudi me da su neupuceni!!! i Dacic i novinar)
Cemu ovakvi naslovi cemu trosenje belog papira.Pitam se da li ce Srbija priznati Kosovo republiku posto svaka tri dana neki srpski politicar izjavi (trosi zube) da Kosovo necemo priznati. Aksiom je aksiom i ne treba stalno ponavljati da je aksiom aksiom boze spasi me i spasi Srbiju od nepismenih novinara i nepismenih bogom danih politicara.

Branko

pre 8 godina

Русија и Грчка потписале меморандум о изградњи продужетка „Турског тока”
12:05 19. јун 2015.

A mi smo se odlučili za tečni gas iz škriljaca iz Amerike koji će se prevoziti brodovima do Krka a onda kroz Hrvatsku do Srbije. Sva sreća što će nam Amerikanci plaćati transportne troškove od Amerike do Hrvatske a Hrvati od Krka do Srbije. Nemci su strašno pogrešili što su izgradili "Severni tok" sa Rusima pa se sada gorko kaju umesto da su se i oni odlučili za Američki gas.

iv13

pre 8 godina

kada cemo mi shvatiti da smo jadni, mizerni, nasa ekonomija je nikakva, politicki nestabilni, jednostavno, nikakav faktor nismo, jedino smetamo... i jednima i drugima, pogotovo ovakvi kakvi jesmo sad.

to kad nam bude bilo jasno, mozemo pregovarati. (citaj: kad se stvari promene)

zukan

pre 8 godina

gasovod moze i mora da ide samo kroz stabilne zemlje... pokazali su sa makedonijom, kako za jedan dan moze da bukne... srbija je isto takva. onog trenutka kada prodje gas kroz srbiju, znajte da necemo ratovati bar 100 godina. jedno je jasno. nismo vise jugoslavija, da mozemo da balansiramo. sta god da izaberemo bice lose,a pri tom nismo mi ni austrija ni finska, da budemo deo eu, a da nismo clan nato-a ( i time se obara mit da moramo da biramo stranu ).

Stek

pre 8 godina

@radasin, 19. jun 2015 09:46 Vucic i Antic jesu u americi,ali Brisel je rekao da Americko snabdevanje gasom nije alternativa za evropu.
Imas u produkciji Aljazzera "7 sestara" i nacrtane igranke cena,kao i vlasnistva.
Ako ne razumes ko igra igru i kakvu,onda botuj.

my way

pre 8 godina

Eurofilija, bolest najmilija... Sta jos treba da se desi, sta, pa da ipak potrazimo alternativu robovanju onima koji su nas ubijali, razarali i raskomadali?

licemerno na licemerno

pre 8 godina

Sto se mene tice, nista manje nije licemerna izjava ovog naseg politicara!

Kada sve vreme nudis svoju zemlju i njene interese nekome kao "otirac", odakle iznenadjenje kada taj njima pocne da "birse cipele"?!

frane

pre 8 godina

Nemacka je upravo osigurala jos jedan Severni tok I ne trazi alternative od Amerike ili bilo odakle Dok isti zabranjuju podanicima iz centralne I istocne Evrope da sebi osiguraju jeftin gas iz Rusije Tragedidija kakvo bedno informisamnje u Srbiji od Nato kontrolisanih medija protiv interesa gradjana Srbije Sta ce Vucic da poruci Nemcima Da mozda probaju I Americko Azajberdzanski gas kao alternativu

komentar

pre 8 godina

Kada sam pre godinu-dve procitao
"Srbija ce od Juznog toka godisnje imati prihod od 500 mil. E"
odmah sam znao da od Juznog toka nece biti nista.:(

Rusi treba da svojim parama grade gasovod, ruski gas bi trebalo da protice kroz njega,
i snabdeva EU potrosace, a mi da sedimo i ucenjujemo i jedne i druge.:(

Koliko sam video cak i smireni kineski premijer i njegovi saradnici su se zgrozili,
kada su slusali "sjajne" predloge nasih vrlih politicara i funkcionera.

Resenje je da sto pre ukinemo praksu iz Ustava SFRJ iz 1974 (ionako je on davno ukinut
od strane svih bivsih republika SFRJ, a i kod nas vec duugo zvanicno nije na snazi):
zamaskirano samoupravljanje, zamaskirane SIZ-ove, zamaskirane OOUR-e, zamaskiranu drustvenu svojinu
(svu takvu drustvenu svojinu ODMAH pretvoriti u PRAVU drzavnu svojinu) a najvaznije
cuvenu recenicu "Slaba Srbija, jaka Jugoslavija".

Dokle god se ovde prave iskonstrisane "svadje" izmedju laznih "evropejaca" i laznih "rusofila",
a i jedni i drugi drze marsalovu sliku u kuci i jos uvek se kunu u njega (ali sada potajno),
Srbija je sve slabija i slabija.:(