Utorak, 16.06.2015.

23:13

Kabinet Nikolića: Srbija da traži veto od Rusije

Srbija treba da traži podršku Rusije u Savetu bezbednosti UN da blokira usvajanje rezolucije o Srebrenici, rečeno je iz kabineta predsednika Srbije za "Danas".

Izvor: Danas

Kabinet Nikoliæa: Srbija da traži veto od Rusije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

leptir

pre 8 godina

Mozemo mi da trazimo veto od Rusije, ali to neznaci da ce nam ga ona idati. Sa tom rezolucijom pokusavaju da nas pokopaju, bez obzira sto su i drugi krivi za to.

REKORD

pre 8 godina

Samoživi predsednik Nikolić stalno krši Ustav i meša se u rad Vlade koja je ustavom ovlašćena da vodi spoljnu politiku.Takodje, zar misli da bi se zahtev za veto tražio javno i na sav glas ili bi se to radilo diplomatskim putem sa državama članicama Saveta Bezbednosti UN.

garun

pre 8 godina

Jedino Srbija iskreno radi na pomirenju u regionu dok se u Bosni i Hrvatskoj glasovi i dalje dobijaju na nacionalističkoj priči.

Mendeljejev

pre 8 godina

Podrska Rusije je logican sled i posledica korektnih odnosa dve zemlje! Srbija mora da se osloni na tradicionalna partnerstva i da aktivno trazi nacine kao bi ostvarila svoje ciljeve!

Domraljin

pre 8 godina

Aktivna zastita interesa Srbije je prioritet! Rukovodstvo Srbije mora da vuce mudre poteze i da aktivno saradjuje sa korektnim partnerima, kakva je Rusija!

Pametnica

pre 8 godina

Ne čini mi se da je shvaćeno da rezolucija osudjuje genocid i to je to.Premijer će morati baš diplomatski i pažljivo da odluči o ovome!

Veljko

pre 8 godina

Ova rezolucija je direktan napad na Srbiju ali pre svega na Republiku Srpsku i Dejtonski sporazum.Veto od strane Rusije bi bio najlogicniji potez i nadam se da ce se to i dogoditi..

twingo

pre 8 godina

Pa logicno je da od rusa traze pomoc.Veliki su imaju velik diplomatski uticaj a i pokazali su da su nam prijatelji i da hoce da nam pomognu.ova rezolucija je jos jedan pokusaj destabilizacije regiona,koju svim sredstvima treba spreciti.

Dada

pre 8 godina

Sve bi bilo drugacije da se na identican nacin tretira Bljesak, Oluja kao i mnogi drugi zlocini ucinjeni nad srpskim stanovnistvom..Dokle god se sve zrtve ne izjednace, bez obzira kom narodu pripadaju, nemamo nikakvu sansu za pomirenje..

Bane

pre 8 godina

Srbija je faktor mira u regionu i nasa Vlada se svim silama trudi da taj mir odrzi na najvisem nivou. Nikako nam nisu potrebne ovakve izjave nasih suseda. Podrska Rusije je veoma bitna u ovoj situaciji.

Profesorka

pre 8 godina

Rezolucija osudjuje genocid, a zlocin u Srebrenici je za svaku osudu. Vucic ce doneti konacnu odluku u vezi sa Rezolucijom o Srebrenici.

zoki

pre 8 godina

Situacija je složena i ima još puno nepoznanica, zato ne treba reagovati ishitreno, već sačekati i tek kada sve bude poznato doneti pravu odluku. Bitno je da imamo podršku Rusije, ako zatreba.

ZM

pre 8 godina

Naravno da ce Srbija dobiti veto od Rusije ako za to bude bilo potrebe. Ovde je jedna stvar vise nego jasna a to je da pokusavaju da okrenu ceo svet protiv nas, sto ima naravno nece poci za rukom.

dasaev

pre 8 godina

To je sasvim normalno jer se ovom rezolucijom na perfidan način pokušava brisanje republike srpske kao genocidne tvorevine. To je krajnji cilj Amerkanaca jer žele unitarnu Bosnu,a ona do sad nije zaživela i pored toliko bačenih para u nju

zvonimir

pre 8 godina

Jasno je da pokušavaju da pokrenu negativan talas poruka celom svetu o Srbiji. treba ih zaustaviti, što pre. I diplomatskim putem i eventualno vetom Rusije ili Kine. A šte je, gospodo iz Evrope, sa logorima smrti u Hrvatskoj tokom drugog svetskog rata? To je genocid bez presedana.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Alo bre, spoljnu politiku NE vodi kabinet preCednika Srbije, ovo "izjašnjavanje", pre nego što se Vlada oglasila, a čiju politiku je dotični dužan da zastupa (ne obrnuto) je direktno kršenje Ustava.

Rezolucija ničim ne vredja ni Srbe, ni Srbiju, već osudjuje genocid (utvrdjen sudskim presudama MS) i traži da se NE dozvoli negiranje istog.

Srbija priznaje zločin, ali ne priznaje genocid (rezolucija Skupštine Srbije). Mišljenje Srbije o pravnoj kvalifikaciji nije relevantno, Srbija kao članica UN mora da poštuje odluke svih medjunarodnih sudova, ako to neće neka traži ispis iz UN! Ako nastavi sa ignorancijom, može da bude i izbačena iz UN!

neko

pre 8 godina

Zar ne bese https://www.youtube.com/watch?v=UGqv9CJbd3U ,a sad "braco" pomagajte. A ruskoj strani bi se bas zahvalio sto su nam onako energicno uskocili za pomoc za vreme bombardovanja....da nam ne pomazu vise...kome su oni pomogli posle drugog svetskog rata nije se dobro proveo....dosta zemalja se jos uvek nije oporavilo od njihove srdacne pomoci...
Prosto je smesno gledati ove likove iz nase vlasti kako ne znaju kojim putem poci....putem prokletog zapada ili zatucanog istoka...a mi smo i dalje i zatucani i prokleti...

Gaga

pre 8 godina

Mi moramo sa svima imati dobre odnose. Što je do nas da uradimo uradićemo i bravo za vladu ali ako neko ima loše namere on će ih sprovesti šta god da mi uradimo. Zato moramo da se držimo naravno Rusa jer da nema njih ko zna šta bi sa nama bilo.U svakom slučaju mnogo gore.

sasa

pre 8 godina

Postoji jedan tekst koji je juce objavio nas novinar Zoran Saponjic,a odnosi se na ovu rezoluciju, potrebno ga je procitati ...sve sto je napisano je ziva istina, ova rezolucija je nedopustiva I moramo traziti podrsku od drugih zemalja da dao njenog usvajanja ne dodje.

kalendar6

pre 8 godina

Samo se nadamo da će sve to proći mirno bez dodatnih tenzija i poljenja vatre, dosta nam je svega, nadam se da će ova vlast razgovorima postići neophodno i da će se sve u budućnosti rešavati mirnim putem

aleksa_zmajodavale

pre 8 godina

Naravno , VETO ! Zasto se uopste postavlja to potanje, sta nam je ciniti, kada je rezolucija tendenciozna i neprijateljska prema ovim ostacma Srpske drzave i nama kao narodu u nestajanju! Pristajanje na rezoluciju delo je izdaje i neprijateljskog delovanja prema sopstvenom narodu!

vojin34

pre 8 godina

Zlocin u Srebrenici je za svaku osudu i tu nema dileme. S druge strane rezolucija bi samo zaostrila lose odnose sa BIH, a to svakako ne doprinosi miru na Balkanu.

Shone

pre 8 godina

Rezolucija o Srebrenici je velik politički udarac koji se sprema Srbiji i treba da se potegnu sve moguće poluge koje imaju mogućnost da spreče usvajanje iste, jer istina nije baš takva kavom je pišu.

nenad

pre 8 godina

Naravno da bi trebali da prihvatimo odgovornost, ali zasto je i drugi narodi ne prihvate? Miljenici NATO-a oslobodjeni su svake odgovornosti jel?

Danubewalker

pre 8 godina

Pa premijer je prethodnih dana toliko pricao o nasim americkim prijateljima,cak je i bio u Vasingtonu...uzimacemo i njihov gas iz dragog Azerbejdzana a ne ruski...zasto se oslanjamo na te Ruse kad imamo i bracu iz Abu Dabija?!Neverovatno je kakvi likovi vode jednu drzavu,jos na papiru evropsku...

Mirko Oro

pre 8 godina

Naravno da Srbija treba da traži podršku Rusije i Kine u Savetu bezbednosti UN da blokiraju usvajanje rezolucije o Srebrenici.Inače ako se ta rezolucija o Srebrenici , Srbija će imati ogromnu štetu.

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Politiku zemlje vodi VLADA, ovo istrčavanje neukog preCednika pre nego što je Vlada odredila stav, pokazuje da preCednik iz sve snage pokušava da se nametne kao nekakav vodja. Pored toga, on ovim krši Ustav!

Rezolucija o Srebrenici je na mestu, Srbija treba da je prihvati! U suprotnom, Srbija će pokazati da podržava ratne zločince koji su genocid izvršili!




Najviši sud na planeti je za genocid u Srebrenici doneo nekoliko pravosnažnih presuda i zemlja koja je članica UN NE može da ne prizna te presude! Tačka!

primitivizam

pre 8 godina

Dok god bude bilo vise negativnih ocena kod ovih komentara i na ovu temu (bez obzira na botove),
Nista nema od Srbije.
Zbogom primitivcima, stizem Jevropoooo

LecleaR

pre 8 godina

@neki tamo levo

Mozda nisu svi ali dobar deo jesu upravo vanzemaljci kako god da ih nazivas..Pogledaj malo broj stanovnika muslimanske veroispovesti u srebrenici pre rata i koliko je taj puta manji od broja zrtava?...naravno ko ce nas srbe da unistava nego mi sami...sta da priznamo pitam te ja?....gde su nase zrtve gde je nas zivalj u srebrenici da nisu i oni postali vanzemaljci pa nestali ili su mozda "postajali'' muslimanske zrtve....srebrenica jeste mesto pokolja ali ne samo jede strane a istoriju su pisali pobednii a nazalost dobrim marketingom o pricom mi smo za svr krivi i za srebrenicu i za to sto nema 2500 srpskih zrtava....

Darko

pre 8 godina

Nemojte da trazite da nas stite,pre petnaestak godina nam je trebala zastita da nas nato ne bombarduje ,pa nas niko od nase brace nezastiti,i nestavi veto ,bolje da se sami stitimo?

RS

pre 8 godina

zasto se dize tolika panika u srbiji zbog rezolucije, ako zvanicno srbija nije bila umjesana u rat u bih.samim tim protivljenjem srbija skace sama sebi u stomak i time dokazuje da je bila umjesana u rat u bih.srbija se tre b a distancirati od pravoslavaca u bih i okrenuti se svojoj buducnosti, jer ima srbija previse i svojih problema.

Srbin, pravoslavni hriscanin

pre 8 godina

U cemu je problem sa rezolucijom? U njoj se radi o dve stvari:
1. Osudjuje se zlocin u Srebrenici. Hriscani, valjda osudjujete ubijanje vezanih ljudi kao na traci?
2. Zabranjuje se negiranje zlocina. Hriscani, valja ne lazete?

Iguman Nemanja

pre 8 godina

Opet će Rusija da nas spase kao i uvek u istoriju.
Srbija i Rusija oduvek su bile ne samo bratske i prijateljske zemlje nego i saveznici.

Živele Srbija i Srpska!
Živela Rusija!

Slobodan 032

pre 8 godina

Opet će nas skupo koštati "bolje rat nego pakt". Zašto se mi uvek moramo praviti najpametniji, a u stvari nikako da shvatimo da nas je okretanje prema Rusiji uvek skupo koštalo. Svrstajmo se već jednom tamo gde pripadamo (EU), dosta je bilo nesvrstanih.

Mile

pre 8 godina

Cuj ovo, ministar Spoljnih poslova sedi kuci i prica kako bi Rusija mogla da nam pomogne, ali ne mora... Pa jeli ja treba da idem da ih ubedjujem ili je to njegov posao? Hasim Taci obisao pola sveta i iskukao nezavisnost Kosova dok ovi nasi sede i uz kafu pricaju sta bismo mogli raditi...

Дејан

pre 8 godina

Браво Томо Председниче, Србски народ теби кличе! Живео нам ти из Бајчетине!

Kole

pre 8 godina

Nema nista od te rezolucije, Bachushka ce da im udari veto a verovano i Kinezi. Britanci ca da ga duhaju zajedno sa ostalim srbomrscima. Zivi bili pa videli.

Milutin

pre 8 godina

Srbija treba da stavi veto na izjave Nikolića. Čim tražiš nešto od Rusa. Oni odmah ispostave račun. Plus neurade ništa. Zašto neradimo sa zapodnom na toj rezoluciji da bude nešto što će i nama da odgovara. Poslušajte Dodika, njega se ta rezolucija više tiče nego nas.

Master

pre 8 godina

Da ste danas saveznici Hrvatske i partneri u NATOu ne bi bile potrebne nikakve Retolucije za sjećanje. Politika sjedenja na 2 stolice se svakome obuka i glavu!

Marko

pre 8 godina

Pa mozda ce da vas podrzi kad prestanete da se prostituisete i sa Rusijom i sa Amerikom.Sa jednim dupetom na dve stolice tesko gde cemo da doguramo.

Nesko Nedic

pre 8 godina

Time sto ne pominje Srbe, Srbiju pa ni Rep. Srpsku, ova rezolucija umnogome moze da prodje. Oslanja se na presudu HT koja je sporna kao i sam Tribunal, i to u ocima veceg dela sveta. Politicki je pametnije zamoliti Ruse da izboksuju jos neku dopunu ili ispravku nego traziti da uloze veto. S obzirom na novi hladni rat u povoju, to ce oni rado uciniti ali ce time nas uvesti u velike neprilike.

Marko

pre 8 godina

Ljudi pa što se plašite jedne rezolupcije kad se u njoj nigdje ne spominju Srbi!!!! I u ostalom ako službena Srbija nije bila umješana pa što vas ista onda toliko tangira? Ne razumijem? Kukate o rezoluciji a nemate pojma koji joj je sadržaj, koje prenemaganje, strahota!

dule dudule

pre 8 godina

Srbija se ponasa kaoi uvredjena mlada iako se u tekstu rezolucije o Srebrenici ama bas NIGDE se ne pominju Srbi kao narod, Srbija kao drzava, RS kao entitet u sastavu BH

neki tamo levo

pre 8 godina

samo dokazujemo da nismo dostigli civilizacijski nivo kome tezimo. tih 8.000 ljudi nisu ubili vanzemaljci. naravno, tu postoji i odgovornost UN-a, ali ako zelimo da nas ozbiljno shvate, onda moramo da prihvatimo svoju odgovornost. tek tada cemo moci da ucinimo nesto konkretno i za srpske zrtve.

mr

pre 8 godina

Očekujemo od zapada razumevanje,a podržavamo Rusku politiku na svakom koraku.Naivni i "nevini" smo do beskraja.Kukanje u Moskvi neće pomoći,kao što nije nikada do sada. Sedenje na dve stolice će nam se obiti o glavu. Da smo se na vreme distancirali od Rusa, nebi danas bilo nikakve rezolucije.

Nesko Nedic

pre 8 godina

Time sto ne pominje Srbe, Srbiju pa ni Rep. Srpsku, ova rezolucija umnogome moze da prodje. Oslanja se na presudu HT koja je sporna kao i sam Tribunal, i to u ocima veceg dela sveta. Politicki je pametnije zamoliti Ruse da izboksuju jos neku dopunu ili ispravku nego traziti da uloze veto. S obzirom na novi hladni rat u povoju, to ce oni rado uciniti ali ce time nas uvesti u velike neprilike.

neki tamo levo

pre 8 godina

samo dokazujemo da nismo dostigli civilizacijski nivo kome tezimo. tih 8.000 ljudi nisu ubili vanzemaljci. naravno, tu postoji i odgovornost UN-a, ali ako zelimo da nas ozbiljno shvate, onda moramo da prihvatimo svoju odgovornost. tek tada cemo moci da ucinimo nesto konkretno i za srpske zrtve.

mr

pre 8 godina

Očekujemo od zapada razumevanje,a podržavamo Rusku politiku na svakom koraku.Naivni i "nevini" smo do beskraja.Kukanje u Moskvi neće pomoći,kao što nije nikada do sada. Sedenje na dve stolice će nam se obiti o glavu. Da smo se na vreme distancirali od Rusa, nebi danas bilo nikakve rezolucije.

Shone

pre 8 godina

Rezolucija o Srebrenici je velik politički udarac koji se sprema Srbiji i treba da se potegnu sve moguće poluge koje imaju mogućnost da spreče usvajanje iste, jer istina nije baš takva kavom je pišu.

Kole

pre 8 godina

Nema nista od te rezolucije, Bachushka ce da im udari veto a verovano i Kinezi. Britanci ca da ga duhaju zajedno sa ostalim srbomrscima. Zivi bili pa videli.

Iguman Nemanja

pre 8 godina

Opet će Rusija da nas spase kao i uvek u istoriju.
Srbija i Rusija oduvek su bile ne samo bratske i prijateljske zemlje nego i saveznici.

Živele Srbija i Srpska!
Živela Rusija!

LecleaR

pre 8 godina

@neki tamo levo

Mozda nisu svi ali dobar deo jesu upravo vanzemaljci kako god da ih nazivas..Pogledaj malo broj stanovnika muslimanske veroispovesti u srebrenici pre rata i koliko je taj puta manji od broja zrtava?...naravno ko ce nas srbe da unistava nego mi sami...sta da priznamo pitam te ja?....gde su nase zrtve gde je nas zivalj u srebrenici da nisu i oni postali vanzemaljci pa nestali ili su mozda "postajali'' muslimanske zrtve....srebrenica jeste mesto pokolja ali ne samo jede strane a istoriju su pisali pobednii a nazalost dobrim marketingom o pricom mi smo za svr krivi i za srebrenicu i za to sto nema 2500 srpskih zrtava....

Mirko Oro

pre 8 godina

Naravno da Srbija treba da traži podršku Rusije i Kine u Savetu bezbednosti UN da blokiraju usvajanje rezolucije o Srebrenici.Inače ako se ta rezolucija o Srebrenici , Srbija će imati ogromnu štetu.

aleksa_zmajodavale

pre 8 godina

Naravno , VETO ! Zasto se uopste postavlja to potanje, sta nam je ciniti, kada je rezolucija tendenciozna i neprijateljska prema ovim ostacma Srpske drzave i nama kao narodu u nestajanju! Pristajanje na rezoluciju delo je izdaje i neprijateljskog delovanja prema sopstvenom narodu!

Marko

pre 8 godina

Ljudi pa što se plašite jedne rezolupcije kad se u njoj nigdje ne spominju Srbi!!!! I u ostalom ako službena Srbija nije bila umješana pa što vas ista onda toliko tangira? Ne razumijem? Kukate o rezoluciji a nemate pojma koji joj je sadržaj, koje prenemaganje, strahota!

nenad

pre 8 godina

Naravno da bi trebali da prihvatimo odgovornost, ali zasto je i drugi narodi ne prihvate? Miljenici NATO-a oslobodjeni su svake odgovornosti jel?

dule dudule

pre 8 godina

Srbija se ponasa kaoi uvredjena mlada iako se u tekstu rezolucije o Srebrenici ama bas NIGDE se ne pominju Srbi kao narod, Srbija kao drzava, RS kao entitet u sastavu BH

kalendar6

pre 8 godina

Samo se nadamo da će sve to proći mirno bez dodatnih tenzija i poljenja vatre, dosta nam je svega, nadam se da će ova vlast razgovorima postići neophodno i da će se sve u budućnosti rešavati mirnim putem

sasa

pre 8 godina

Postoji jedan tekst koji je juce objavio nas novinar Zoran Saponjic,a odnosi se na ovu rezoluciju, potrebno ga je procitati ...sve sto je napisano je ziva istina, ova rezolucija je nedopustiva I moramo traziti podrsku od drugih zemalja da dao njenog usvajanja ne dodje.

vojin34

pre 8 godina

Zlocin u Srebrenici je za svaku osudu i tu nema dileme. S druge strane rezolucija bi samo zaostrila lose odnose sa BIH, a to svakako ne doprinosi miru na Balkanu.

Gaga

pre 8 godina

Mi moramo sa svima imati dobre odnose. Što je do nas da uradimo uradićemo i bravo za vladu ali ako neko ima loše namere on će ih sprovesti šta god da mi uradimo. Zato moramo da se držimo naravno Rusa jer da nema njih ko zna šta bi sa nama bilo.U svakom slučaju mnogo gore.

zvonimir

pre 8 godina

Jasno je da pokušavaju da pokrenu negativan talas poruka celom svetu o Srbiji. treba ih zaustaviti, što pre. I diplomatskim putem i eventualno vetom Rusije ili Kine. A šte je, gospodo iz Evrope, sa logorima smrti u Hrvatskoj tokom drugog svetskog rata? To je genocid bez presedana.

Pametnica

pre 8 godina

Ne čini mi se da je shvaćeno da rezolucija osudjuje genocid i to je to.Premijer će morati baš diplomatski i pažljivo da odluči o ovome!

Domraljin

pre 8 godina

Aktivna zastita interesa Srbije je prioritet! Rukovodstvo Srbije mora da vuce mudre poteze i da aktivno saradjuje sa korektnim partnerima, kakva je Rusija!

Mendeljejev

pre 8 godina

Podrska Rusije je logican sled i posledica korektnih odnosa dve zemlje! Srbija mora da se osloni na tradicionalna partnerstva i da aktivno trazi nacine kao bi ostvarila svoje ciljeve!

Bane

pre 8 godina

Srbija je faktor mira u regionu i nasa Vlada se svim silama trudi da taj mir odrzi na najvisem nivou. Nikako nam nisu potrebne ovakve izjave nasih suseda. Podrska Rusije je veoma bitna u ovoj situaciji.

Veljko

pre 8 godina

Ova rezolucija je direktan napad na Srbiju ali pre svega na Republiku Srpsku i Dejtonski sporazum.Veto od strane Rusije bi bio najlogicniji potez i nadam se da ce se to i dogoditi..

twingo

pre 8 godina

Pa logicno je da od rusa traze pomoc.Veliki su imaju velik diplomatski uticaj a i pokazali su da su nam prijatelji i da hoce da nam pomognu.ova rezolucija je jos jedan pokusaj destabilizacije regiona,koju svim sredstvima treba spreciti.

Profesorka

pre 8 godina

Rezolucija osudjuje genocid, a zlocin u Srebrenici je za svaku osudu. Vucic ce doneti konacnu odluku u vezi sa Rezolucijom o Srebrenici.

Dada

pre 8 godina

Sve bi bilo drugacije da se na identican nacin tretira Bljesak, Oluja kao i mnogi drugi zlocini ucinjeni nad srpskim stanovnistvom..Dokle god se sve zrtve ne izjednace, bez obzira kom narodu pripadaju, nemamo nikakvu sansu za pomirenje..

ZM

pre 8 godina

Naravno da ce Srbija dobiti veto od Rusije ako za to bude bilo potrebe. Ovde je jedna stvar vise nego jasna a to je da pokusavaju da okrenu ceo svet protiv nas, sto ima naravno nece poci za rukom.

zoki

pre 8 godina

Situacija je složena i ima još puno nepoznanica, zato ne treba reagovati ishitreno, već sačekati i tek kada sve bude poznato doneti pravu odluku. Bitno je da imamo podršku Rusije, ako zatreba.

dasaev

pre 8 godina

To je sasvim normalno jer se ovom rezolucijom na perfidan način pokušava brisanje republike srpske kao genocidne tvorevine. To je krajnji cilj Amerkanaca jer žele unitarnu Bosnu,a ona do sad nije zaživela i pored toliko bačenih para u nju

Master

pre 8 godina

Da ste danas saveznici Hrvatske i partneri u NATOu ne bi bile potrebne nikakve Retolucije za sjećanje. Politika sjedenja na 2 stolice se svakome obuka i glavu!

Danubewalker

pre 8 godina

Pa premijer je prethodnih dana toliko pricao o nasim americkim prijateljima,cak je i bio u Vasingtonu...uzimacemo i njihov gas iz dragog Azerbejdzana a ne ruski...zasto se oslanjamo na te Ruse kad imamo i bracu iz Abu Dabija?!Neverovatno je kakvi likovi vode jednu drzavu,jos na papiru evropsku...

Srbin, pravoslavni hriscanin

pre 8 godina

U cemu je problem sa rezolucijom? U njoj se radi o dve stvari:
1. Osudjuje se zlocin u Srebrenici. Hriscani, valjda osudjujete ubijanje vezanih ljudi kao na traci?
2. Zabranjuje se negiranje zlocina. Hriscani, valja ne lazete?

RS

pre 8 godina

zasto se dize tolika panika u srbiji zbog rezolucije, ako zvanicno srbija nije bila umjesana u rat u bih.samim tim protivljenjem srbija skace sama sebi u stomak i time dokazuje da je bila umjesana u rat u bih.srbija se tre b a distancirati od pravoslavaca u bih i okrenuti se svojoj buducnosti, jer ima srbija previse i svojih problema.

Mile

pre 8 godina

Cuj ovo, ministar Spoljnih poslova sedi kuci i prica kako bi Rusija mogla da nam pomogne, ali ne mora... Pa jeli ja treba da idem da ih ubedjujem ili je to njegov posao? Hasim Taci obisao pola sveta i iskukao nezavisnost Kosova dok ovi nasi sede i uz kafu pricaju sta bismo mogli raditi...

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Alo bre, spoljnu politiku NE vodi kabinet preCednika Srbije, ovo "izjašnjavanje", pre nego što se Vlada oglasila, a čiju politiku je dotični dužan da zastupa (ne obrnuto) je direktno kršenje Ustava.

Rezolucija ničim ne vredja ni Srbe, ni Srbiju, već osudjuje genocid (utvrdjen sudskim presudama MS) i traži da se NE dozvoli negiranje istog.

Srbija priznaje zločin, ali ne priznaje genocid (rezolucija Skupštine Srbije). Mišljenje Srbije o pravnoj kvalifikaciji nije relevantno, Srbija kao članica UN mora da poštuje odluke svih medjunarodnih sudova, ako to neće neka traži ispis iz UN! Ako nastavi sa ignorancijom, može da bude i izbačena iz UN!

Marko

pre 8 godina

Pa mozda ce da vas podrzi kad prestanete da se prostituisete i sa Rusijom i sa Amerikom.Sa jednim dupetom na dve stolice tesko gde cemo da doguramo.

Milutin

pre 8 godina

Srbija treba da stavi veto na izjave Nikolića. Čim tražiš nešto od Rusa. Oni odmah ispostave račun. Plus neurade ništa. Zašto neradimo sa zapodnom na toj rezoluciji da bude nešto što će i nama da odgovara. Poslušajte Dodika, njega se ta rezolucija više tiče nego nas.

primitivizam

pre 8 godina

Dok god bude bilo vise negativnih ocena kod ovih komentara i na ovu temu (bez obzira na botove),
Nista nema od Srbije.
Zbogom primitivcima, stizem Jevropoooo

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Politiku zemlje vodi VLADA, ovo istrčavanje neukog preCednika pre nego što je Vlada odredila stav, pokazuje da preCednik iz sve snage pokušava da se nametne kao nekakav vodja. Pored toga, on ovim krši Ustav!

Rezolucija o Srebrenici je na mestu, Srbija treba da je prihvati! U suprotnom, Srbija će pokazati da podržava ratne zločince koji su genocid izvršili!




Najviši sud na planeti je za genocid u Srebrenici doneo nekoliko pravosnažnih presuda i zemlja koja je članica UN NE može da ne prizna te presude! Tačka!

neko

pre 8 godina

Zar ne bese https://www.youtube.com/watch?v=UGqv9CJbd3U ,a sad "braco" pomagajte. A ruskoj strani bi se bas zahvalio sto su nam onako energicno uskocili za pomoc za vreme bombardovanja....da nam ne pomazu vise...kome su oni pomogli posle drugog svetskog rata nije se dobro proveo....dosta zemalja se jos uvek nije oporavilo od njihove srdacne pomoci...
Prosto je smesno gledati ove likove iz nase vlasti kako ne znaju kojim putem poci....putem prokletog zapada ili zatucanog istoka...a mi smo i dalje i zatucani i prokleti...

Darko

pre 8 godina

Nemojte da trazite da nas stite,pre petnaestak godina nam je trebala zastita da nas nato ne bombarduje ,pa nas niko od nase brace nezastiti,i nestavi veto ,bolje da se sami stitimo?

Slobodan 032

pre 8 godina

Opet će nas skupo koštati "bolje rat nego pakt". Zašto se mi uvek moramo praviti najpametniji, a u stvari nikako da shvatimo da nas je okretanje prema Rusiji uvek skupo koštalo. Svrstajmo se već jednom tamo gde pripadamo (EU), dosta je bilo nesvrstanih.

REKORD

pre 8 godina

Samoživi predsednik Nikolić stalno krši Ustav i meša se u rad Vlade koja je ustavom ovlašćena da vodi spoljnu politiku.Takodje, zar misli da bi se zahtev za veto tražio javno i na sav glas ili bi se to radilo diplomatskim putem sa državama članicama Saveta Bezbednosti UN.

Дејан

pre 8 godina

Браво Томо Председниче, Србски народ теби кличе! Живео нам ти из Бајчетине!

garun

pre 8 godina

Jedino Srbija iskreno radi na pomirenju u regionu dok se u Bosni i Hrvatskoj glasovi i dalje dobijaju na nacionalističkoj priči.

leptir

pre 8 godina

Mozemo mi da trazimo veto od Rusije, ali to neznaci da ce nam ga ona idati. Sa tom rezolucijom pokusavaju da nas pokopaju, bez obzira sto su i drugi krivi za to.

mr

pre 8 godina

Očekujemo od zapada razumevanje,a podržavamo Rusku politiku na svakom koraku.Naivni i "nevini" smo do beskraja.Kukanje u Moskvi neće pomoći,kao što nije nikada do sada. Sedenje na dve stolice će nam se obiti o glavu. Da smo se na vreme distancirali od Rusa, nebi danas bilo nikakve rezolucije.

neki tamo levo

pre 8 godina

samo dokazujemo da nismo dostigli civilizacijski nivo kome tezimo. tih 8.000 ljudi nisu ubili vanzemaljci. naravno, tu postoji i odgovornost UN-a, ali ako zelimo da nas ozbiljno shvate, onda moramo da prihvatimo svoju odgovornost. tek tada cemo moci da ucinimo nesto konkretno i za srpske zrtve.

Master

pre 8 godina

Da ste danas saveznici Hrvatske i partneri u NATOu ne bi bile potrebne nikakve Retolucije za sjećanje. Politika sjedenja na 2 stolice se svakome obuka i glavu!

Marko

pre 8 godina

Pa mozda ce da vas podrzi kad prestanete da se prostituisete i sa Rusijom i sa Amerikom.Sa jednim dupetom na dve stolice tesko gde cemo da doguramo.

Milutin

pre 8 godina

Srbija treba da stavi veto na izjave Nikolića. Čim tražiš nešto od Rusa. Oni odmah ispostave račun. Plus neurade ništa. Zašto neradimo sa zapodnom na toj rezoluciji da bude nešto što će i nama da odgovara. Poslušajte Dodika, njega se ta rezolucija više tiče nego nas.

dule dudule

pre 8 godina

Srbija se ponasa kaoi uvredjena mlada iako se u tekstu rezolucije o Srebrenici ama bas NIGDE se ne pominju Srbi kao narod, Srbija kao drzava, RS kao entitet u sastavu BH

Marko

pre 8 godina

Ljudi pa što se plašite jedne rezolupcije kad se u njoj nigdje ne spominju Srbi!!!! I u ostalom ako službena Srbija nije bila umješana pa što vas ista onda toliko tangira? Ne razumijem? Kukate o rezoluciji a nemate pojma koji joj je sadržaj, koje prenemaganje, strahota!

Srbin, pravoslavni hriscanin

pre 8 godina

U cemu je problem sa rezolucijom? U njoj se radi o dve stvari:
1. Osudjuje se zlocin u Srebrenici. Hriscani, valjda osudjujete ubijanje vezanih ljudi kao na traci?
2. Zabranjuje se negiranje zlocina. Hriscani, valja ne lazete?

primitivizam

pre 8 godina

Dok god bude bilo vise negativnih ocena kod ovih komentara i na ovu temu (bez obzira na botove),
Nista nema od Srbije.
Zbogom primitivcima, stizem Jevropoooo

RS

pre 8 godina

zasto se dize tolika panika u srbiji zbog rezolucije, ako zvanicno srbija nije bila umjesana u rat u bih.samim tim protivljenjem srbija skace sama sebi u stomak i time dokazuje da je bila umjesana u rat u bih.srbija se tre b a distancirati od pravoslavaca u bih i okrenuti se svojoj buducnosti, jer ima srbija previse i svojih problema.

Slobodan 032

pre 8 godina

Opet će nas skupo koštati "bolje rat nego pakt". Zašto se mi uvek moramo praviti najpametniji, a u stvari nikako da shvatimo da nas je okretanje prema Rusiji uvek skupo koštalo. Svrstajmo se već jednom tamo gde pripadamo (EU), dosta je bilo nesvrstanih.

Darko

pre 8 godina

Nemojte da trazite da nas stite,pre petnaestak godina nam je trebala zastita da nas nato ne bombarduje ,pa nas niko od nase brace nezastiti,i nestavi veto ,bolje da se sami stitimo?

Mile

pre 8 godina

Cuj ovo, ministar Spoljnih poslova sedi kuci i prica kako bi Rusija mogla da nam pomogne, ali ne mora... Pa jeli ja treba da idem da ih ubedjujem ili je to njegov posao? Hasim Taci obisao pola sveta i iskukao nezavisnost Kosova dok ovi nasi sede i uz kafu pricaju sta bismo mogli raditi...

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Politiku zemlje vodi VLADA, ovo istrčavanje neukog preCednika pre nego što je Vlada odredila stav, pokazuje da preCednik iz sve snage pokušava da se nametne kao nekakav vodja. Pored toga, on ovim krši Ustav!

Rezolucija o Srebrenici je na mestu, Srbija treba da je prihvati! U suprotnom, Srbija će pokazati da podržava ratne zločince koji su genocid izvršili!




Najviši sud na planeti je za genocid u Srebrenici doneo nekoliko pravosnažnih presuda i zemlja koja je članica UN NE može da ne prizna te presude! Tačka!

Danubewalker

pre 8 godina

Pa premijer je prethodnih dana toliko pricao o nasim americkim prijateljima,cak je i bio u Vasingtonu...uzimacemo i njihov gas iz dragog Azerbejdzana a ne ruski...zasto se oslanjamo na te Ruse kad imamo i bracu iz Abu Dabija?!Neverovatno je kakvi likovi vode jednu drzavu,jos na papiru evropsku...

bezimena kojoj su počeli da objavljuju komentare

pre 8 godina

Alo bre, spoljnu politiku NE vodi kabinet preCednika Srbije, ovo "izjašnjavanje", pre nego što se Vlada oglasila, a čiju politiku je dotični dužan da zastupa (ne obrnuto) je direktno kršenje Ustava.

Rezolucija ničim ne vredja ni Srbe, ni Srbiju, već osudjuje genocid (utvrdjen sudskim presudama MS) i traži da se NE dozvoli negiranje istog.

Srbija priznaje zločin, ali ne priznaje genocid (rezolucija Skupštine Srbije). Mišljenje Srbije o pravnoj kvalifikaciji nije relevantno, Srbija kao članica UN mora da poštuje odluke svih medjunarodnih sudova, ako to neće neka traži ispis iz UN! Ako nastavi sa ignorancijom, može da bude i izbačena iz UN!

neko

pre 8 godina

Zar ne bese https://www.youtube.com/watch?v=UGqv9CJbd3U ,a sad "braco" pomagajte. A ruskoj strani bi se bas zahvalio sto su nam onako energicno uskocili za pomoc za vreme bombardovanja....da nam ne pomazu vise...kome su oni pomogli posle drugog svetskog rata nije se dobro proveo....dosta zemalja se jos uvek nije oporavilo od njihove srdacne pomoci...
Prosto je smesno gledati ove likove iz nase vlasti kako ne znaju kojim putem poci....putem prokletog zapada ili zatucanog istoka...a mi smo i dalje i zatucani i prokleti...

Iguman Nemanja

pre 8 godina

Opet će Rusija da nas spase kao i uvek u istoriju.
Srbija i Rusija oduvek su bile ne samo bratske i prijateljske zemlje nego i saveznici.

Živele Srbija i Srpska!
Živela Rusija!

sasa

pre 8 godina

Postoji jedan tekst koji je juce objavio nas novinar Zoran Saponjic,a odnosi se na ovu rezoluciju, potrebno ga je procitati ...sve sto je napisano je ziva istina, ova rezolucija je nedopustiva I moramo traziti podrsku od drugih zemalja da dao njenog usvajanja ne dodje.

Дејан

pre 8 godina

Браво Томо Председниче, Србски народ теби кличе! Живео нам ти из Бајчетине!

Gaga

pre 8 godina

Mi moramo sa svima imati dobre odnose. Što je do nas da uradimo uradićemo i bravo za vladu ali ako neko ima loše namere on će ih sprovesti šta god da mi uradimo. Zato moramo da se držimo naravno Rusa jer da nema njih ko zna šta bi sa nama bilo.U svakom slučaju mnogo gore.

aleksa_zmajodavale

pre 8 godina

Naravno , VETO ! Zasto se uopste postavlja to potanje, sta nam je ciniti, kada je rezolucija tendenciozna i neprijateljska prema ovim ostacma Srpske drzave i nama kao narodu u nestajanju! Pristajanje na rezoluciju delo je izdaje i neprijateljskog delovanja prema sopstvenom narodu!

Kole

pre 8 godina

Nema nista od te rezolucije, Bachushka ce da im udari veto a verovano i Kinezi. Britanci ca da ga duhaju zajedno sa ostalim srbomrscima. Zivi bili pa videli.

LecleaR

pre 8 godina

@neki tamo levo

Mozda nisu svi ali dobar deo jesu upravo vanzemaljci kako god da ih nazivas..Pogledaj malo broj stanovnika muslimanske veroispovesti u srebrenici pre rata i koliko je taj puta manji od broja zrtava?...naravno ko ce nas srbe da unistava nego mi sami...sta da priznamo pitam te ja?....gde su nase zrtve gde je nas zivalj u srebrenici da nisu i oni postali vanzemaljci pa nestali ili su mozda "postajali'' muslimanske zrtve....srebrenica jeste mesto pokolja ali ne samo jede strane a istoriju su pisali pobednii a nazalost dobrim marketingom o pricom mi smo za svr krivi i za srebrenicu i za to sto nema 2500 srpskih zrtava....

zvonimir

pre 8 godina

Jasno je da pokušavaju da pokrenu negativan talas poruka celom svetu o Srbiji. treba ih zaustaviti, što pre. I diplomatskim putem i eventualno vetom Rusije ili Kine. A šte je, gospodo iz Evrope, sa logorima smrti u Hrvatskoj tokom drugog svetskog rata? To je genocid bez presedana.

nenad

pre 8 godina

Naravno da bi trebali da prihvatimo odgovornost, ali zasto je i drugi narodi ne prihvate? Miljenici NATO-a oslobodjeni su svake odgovornosti jel?

vojin34

pre 8 godina

Zlocin u Srebrenici je za svaku osudu i tu nema dileme. S druge strane rezolucija bi samo zaostrila lose odnose sa BIH, a to svakako ne doprinosi miru na Balkanu.

Nesko Nedic

pre 8 godina

Time sto ne pominje Srbe, Srbiju pa ni Rep. Srpsku, ova rezolucija umnogome moze da prodje. Oslanja se na presudu HT koja je sporna kao i sam Tribunal, i to u ocima veceg dela sveta. Politicki je pametnije zamoliti Ruse da izboksuju jos neku dopunu ili ispravku nego traziti da uloze veto. S obzirom na novi hladni rat u povoju, to ce oni rado uciniti ali ce time nas uvesti u velike neprilike.

Shone

pre 8 godina

Rezolucija o Srebrenici je velik politički udarac koji se sprema Srbiji i treba da se potegnu sve moguće poluge koje imaju mogućnost da spreče usvajanje iste, jer istina nije baš takva kavom je pišu.

Mirko Oro

pre 8 godina

Naravno da Srbija treba da traži podršku Rusije i Kine u Savetu bezbednosti UN da blokiraju usvajanje rezolucije o Srebrenici.Inače ako se ta rezolucija o Srebrenici , Srbija će imati ogromnu štetu.

twingo

pre 8 godina

Pa logicno je da od rusa traze pomoc.Veliki su imaju velik diplomatski uticaj a i pokazali su da su nam prijatelji i da hoce da nam pomognu.ova rezolucija je jos jedan pokusaj destabilizacije regiona,koju svim sredstvima treba spreciti.

Veljko

pre 8 godina

Ova rezolucija je direktan napad na Srbiju ali pre svega na Republiku Srpsku i Dejtonski sporazum.Veto od strane Rusije bi bio najlogicniji potez i nadam se da ce se to i dogoditi..

Mendeljejev

pre 8 godina

Podrska Rusije je logican sled i posledica korektnih odnosa dve zemlje! Srbija mora da se osloni na tradicionalna partnerstva i da aktivno trazi nacine kao bi ostvarila svoje ciljeve!

kalendar6

pre 8 godina

Samo se nadamo da će sve to proći mirno bez dodatnih tenzija i poljenja vatre, dosta nam je svega, nadam se da će ova vlast razgovorima postići neophodno i da će se sve u budućnosti rešavati mirnim putem

dasaev

pre 8 godina

To je sasvim normalno jer se ovom rezolucijom na perfidan način pokušava brisanje republike srpske kao genocidne tvorevine. To je krajnji cilj Amerkanaca jer žele unitarnu Bosnu,a ona do sad nije zaživela i pored toliko bačenih para u nju

ZM

pre 8 godina

Naravno da ce Srbija dobiti veto od Rusije ako za to bude bilo potrebe. Ovde je jedna stvar vise nego jasna a to je da pokusavaju da okrenu ceo svet protiv nas, sto ima naravno nece poci za rukom.

Bane

pre 8 godina

Srbija je faktor mira u regionu i nasa Vlada se svim silama trudi da taj mir odrzi na najvisem nivou. Nikako nam nisu potrebne ovakve izjave nasih suseda. Podrska Rusije je veoma bitna u ovoj situaciji.

Dada

pre 8 godina

Sve bi bilo drugacije da se na identican nacin tretira Bljesak, Oluja kao i mnogi drugi zlocini ucinjeni nad srpskim stanovnistvom..Dokle god se sve zrtve ne izjednace, bez obzira kom narodu pripadaju, nemamo nikakvu sansu za pomirenje..

garun

pre 8 godina

Jedino Srbija iskreno radi na pomirenju u regionu dok se u Bosni i Hrvatskoj glasovi i dalje dobijaju na nacionalističkoj priči.

leptir

pre 8 godina

Mozemo mi da trazimo veto od Rusije, ali to neznaci da ce nam ga ona idati. Sa tom rezolucijom pokusavaju da nas pokopaju, bez obzira sto su i drugi krivi za to.

zoki

pre 8 godina

Situacija je složena i ima još puno nepoznanica, zato ne treba reagovati ishitreno, već sačekati i tek kada sve bude poznato doneti pravu odluku. Bitno je da imamo podršku Rusije, ako zatreba.

Profesorka

pre 8 godina

Rezolucija osudjuje genocid, a zlocin u Srebrenici je za svaku osudu. Vucic ce doneti konacnu odluku u vezi sa Rezolucijom o Srebrenici.

Pametnica

pre 8 godina

Ne čini mi se da je shvaćeno da rezolucija osudjuje genocid i to je to.Premijer će morati baš diplomatski i pažljivo da odluči o ovome!

Domraljin

pre 8 godina

Aktivna zastita interesa Srbije je prioritet! Rukovodstvo Srbije mora da vuce mudre poteze i da aktivno saradjuje sa korektnim partnerima, kakva je Rusija!

REKORD

pre 8 godina

Samoživi predsednik Nikolić stalno krši Ustav i meša se u rad Vlade koja je ustavom ovlašćena da vodi spoljnu politiku.Takodje, zar misli da bi se zahtev za veto tražio javno i na sav glas ili bi se to radilo diplomatskim putem sa državama članicama Saveta Bezbednosti UN.