Sreda, 10.06.2015.

16:23

Naser Orić uhapšen po srpskoj optužnici

Bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici Naser Orić uhapšen je u Bernu po poternici Srbije, saznaje B92.

Izvor: B92

Naser Oriæ uhapšen po srpskoj optužnici IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

licimure

pre 8 godina

Da bilo je sve to. i Haški sud je svoje rekao o tome. A vi tjerate svoju istoriju koja da nije opasna bila bi smješnija od Mel Brooksove. Dobro, onaj dio o antifašisti Draži i jeste smješniji.
(...i pravda za sve, 10. jun 2015 19:39)

Haški sud je isto tako oslobodio odgovornosti ljude koji su organizovali Škorpione- to su ti one čike što su streljale na onim srebreničkim vhs snimcima. Da li i u tom slučaju uzimaš reč Haga kao sveto slovo uklesano u kremen kamenu - ili ćemo po starom dobrom običaju iz istorije da uzimamo samo ono što nam odgovara a ostalo gurnemo pod tepih da se usmrdi?

Vedran

pre 8 godina

Naser Orić je direktno odgovoran za mnogobrojne zločine nad Srbima u Podrinju, na područjima opština Srebrenica, Bratunac i Milići. U tim opštinama, sva srpska sela koja su Bošnjaci okupirali, sravnjena su sa zemljom, a svako ko se zatekao, bio je ubijen, od bebe u kolicima do nepokretnog starca. Dok recimo Srbi nisu ubijali njihove žene i djecu ni u Srebrenici 1995. ni u Bratuncu 1992. godine. Ove 2 male opštine su u samom vrhu opština po broju ubijenih srpskih civila, odmah nakon Sarajeva! Naser Orić ne samo da je naređivao pokolje, nego je i sam učestvovao u njima, postoji njegova slika na internetu, gdje su ga slikali u srpskom selu Kravica, iza srušenih kuća. Branitelj, nema šta! Bošnjaci su snimili pjesmu u njegovu čast, a pjesma se zove ''Kad Naser na Božić u Kravicu dođe'', koja aludira na stravičan pokolj nad srpskim civilima, među kojima je bilo dosta djece i žena. I oni je pjevaju po svojim veseljima, svadbama, pravi multietniĆari! Sve dok se Srbi i Srbija budu sklanjali, dok budu više poštovali tuđe žrtve od svojih a da pritom druga strana uopšte ne priznaje srpske žrtve nego ih i ismijava, oni će imati alibi da rade ovo što rade.

seljadin

pre 8 godina

Hag je dokazao da nije merodavan, oslobodio je sve CIA saradnike, na CIA svedocenje u sudu, kod Srba je bilo najmanje CIA saradnika, pa su pustili samo Jovicu Stanisica i jos nekoliko saradnika.
Prema tome, nama nista ne znaci sto je on radio za CIA, ako je ubijao nase civile, mora da odgovara, i tu nema spasa mu.
Sto se tice zlocina u Srebrenici, mislim da je vecina muslimana zlocinaca stradala u borbama medju streljanima, problem je sto je tu stradalo i nevinog naroda kao i u svakom ratu.

Трлаја

pre 8 godina

Опет ће Србија бити осрамоћена и још ће морати дотичном господину упутити извињење.Живи били па видели.

Abolirani predsednik

pre 8 godina

Postavlja se pitanje: Zasto se Srbija bavi Bosnom i Hercegovinom i zlocinima koji su se u njoj desili, kada tvrde da oni s tim zlocinima nemaju nista? Zasto se Srbija ne bavi Kosovom i svojim problemima? Zasto se Srbija bavi drugom drzavom kada ni svoju ne moze da dovede u red?
(Damir, 10. jun 2015 18:49)

Zato što svaka matica ima moralnu obavezu da se bori za svoj narod gde god on živeo. BiH da je država sama bi hapsila ovog zlikovca.

pravnik

pre 8 godina

Razlika izmedju dva zlocina u Srebrenici i njenoj okolini (muslimanskog i srpskog) je da Srbi nisu ubijali zene i djecu za razliku od monstruma Orica. Da bi se nesto kvalifikovalo kao genocid, mora postojati namjera da se potuuno istrjebi jedna grupacija stanovnistva. Prema toj konvenciji genocid su zapravo pocinili Oric i njegova banda, koja je ubijala sve zivo, a ne Srbi koji su pocinili tezak zlocin nad ratnim zarobljenicima.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Kao zlocinac ne bi smeo slobodno da se krece ni u okviru svog dvorista a ne da ide na medjunarodne konferencije?! Naser Oric je samo jos jedan dokaz, koji smo i kakav narod. Naravno, ne sumnjam da ce ga Svajcarci za neki dan pustiti, jer on je ubijao samo Srbe a to, ocito, nije greh, niti bilo koga mnogo zanima. Kako "Evropu i svet", jos manje nas. On zanima, on je predmet interesovanja samo jos porodicama onih koje je pobio i okrvavio ruke.

Emi Ešav

pre 8 godina

Ovo je sve zakuvavanje Zapada uoči 20. godišnjice srebreničkog zločina, e ne bi li se još malo dotegle tenzije između Srba i Bošnjaka, ako ikako može. Šta ima sad da ga hapsite kad ste u Hagu zaključili da, citiram, "kao mlađi punoletnik (26 godina?!) nije bio u potpunosti svestan težine svega što se dešavalo pod njegovom komandom"? Što ga tada niste osudili, kad je bilo vreme, i na taj način barem malo doprineli procesu pomirenja i suočavanja sa odgovornošću- nego deset godina kasnije, kad je opet zatrebalo da se na Balkanu malo kuva? Srbija, ako ima pameti, treba da povuče tu poternicu jer on je za te zločine već osuđen na 2 godine zatvora- bez obzira što su objavljena njegova svedočenja u kojima detaljno opisuje kako je klao čoveka. Ne treba pristajati na statiranje u prljavoj igri Zapada, treba se ponašati ozbiljno i ukinuti poternicu za zločine, za koje mu je već suđeno i dosuđeno sramnih 2 godine zatvora. Pravde za žrtve nema i neće ih biti nikada- kako za Orićeve tako i za one srebreničke. Svi su oni nažalost samo brojke u nečijoj bolesnoj računici.

boki

pre 8 godina

Nemojte ljudi da se ložite, pustice ga posle jednog telefonskog poziva nekog sa zapada. Pa on je ubijao samo srbe jel iko čuo da se za to odgovara??? A realno on je najodgovorniji za ono sto se desilo 95. u toj istoj Srebrenici koju je koristio za svoje skloništa pod UN.

mlekadzija

pre 8 godina

Ovaj nece videti zatvora a kamoli biti osudjen za zlocine koje je pocinio sa svojim ju7nacima nad civilima u okolini Srebrenice. A nece dobro odjeknuti u svetlu nasih vrlo ubrzanih evroatlantskih integracija...

...i pravda za sve

pre 8 godina

"Da nije bila 92. i 93., ali BILE su!!! I Bas Carsija i jedna kolona i druga kolona. I zlocini u Prvom sv ratu i jame u Drugom sv ratu uz saradnju sa vecnim prijateljima muslimana, Hrvatima..Akcija je uvek dolazila sa bosnjacke strane, pa nije se dzabe stranka zvala SDA."

Da bilo je sve to. i Haški sud je svoje rekao o tome. A vi tjerate svoju istoriju koja da nije opasna bila bi smješnija od Mel Brooksove. Dobro, onaj dio o antifašisti Draži i jeste smješniji.

Milos

pre 8 godina

Meni muslimani nisu jasni. Ocigledno je da je ovaj covek njih napustio i izdao. I ako je bilo zlocina u Srebrenici ovaj covek je kriv koliko i Mladic. A onda bolje da odgovara kod nas nece imati povlastice koje bi sigurno imao da je u nekom zatvoru u Bosni. Tako da muslimani trebaju pruziti podrsku akciji hapsenja Orica i da sto pre odgovara i za zlocine prema Srbima i za zlocine prema muslimanima.

terra_ dementia

pre 8 godina

Ocigledno se na pravnim fakuletima u Srbiji ne uci Rimsko pravo, cim se potjernice dizu igonorisuci pravni institut Ne bis in idem.

Da ne ulazimo u ostale detalje poput teritorijalne nenadleznosti Srbije za zlocine pocinjenje na teritoriji druge drzave u vrijeme njihovog ucinjenja.

banka

pre 8 godina

BiH treba odmah raspisati potjernice za svim JNA generalima iz 90-tih, svim srpskim političarima koji su bili na vlasti iz perioda 92-95 (tad je to još bila Jugoslavija , kasnije Srbija i Crna Gora). Ako Orić po drugi put mora dokazivati svoju nevinost mogu i oni jednom.

Svi su brale vec osudjeni i nevini i krivi

Krajišnik, Bihać

pre 8 godina

BiH treba odmah raspisati potjernice za svim JNA generalima iz 90-tih, svim srpskim političarima koji su bili na vlasti iz perioda 92-95 (tad je to još bila Jugoslavija , kasnije Srbija i Crna Gora). Ako Orić po drugi put mora dokazivati svoju nevinost mogu i oni jednom.

Damir

pre 8 godina

Srebrenica - mjesto koje se nalazi u BiH.

Prije par dana Srbija se oglasava povodom britanske rezolucije o genocidu u Srebrenici. Danas je uhapsen Naser Oric za zlocine u mjestima koja se nalaze u BiH, opet po potjernici Republike Srbije.

Postavlja se pitanje: Zasto se Srbija bavi Bosnom i Hercegovinom i zlocinima koji su se u njoj desili, kada tvrde da oni s tim zlocinima nemaju nista? Zasto se Srbija ne bavi Kosovom i svojim problemima? Zasto se Srbija bavi drugom drzavom kada ni svoju ne moze da dovede u red?

nevini ko goblen

pre 8 godina

. Znači i da nije bilo 92 i 93 bila bi Srebrenica, kao što je bio i Prijedor i živa lomača u Višegradu i preko hiljadu dana opsade Sarajeva.(... i pravda za sve, 10. jun 2015 18:27)

Da nije bila 92. i 93., ali BILE su!!! I Bas Carsija i jedna kolona i druga kolona. I zlocini u Prvom sv ratu i jame u Drugom sv ratu uz saradnju sa vecnim prijateljima muslimana, Hrvatima..Akcija je uvek dolazila sa bosnjacke strane, pa nije se dzabe stranka zvala SDA.

... i pravda za sve

pre 8 godina

Bosnjaci iz Srebrenice treba da ga tuze jer da nije bilo Nasera I drugih zlocinaca 1992 I 1993. ne bi bilo ni onog sto se desilo 1995.
(Pera, 10. jun 2015 17:22)
Prvo, Bošnjaka iz Srebrenice nema jer su ih u aktu genocida istrijebili Vojska Republike Srpske i paravojne formacije iz Srbije.
Drugo, haški optuženik donedavno zaposlen u Vojsci Srbije general Mladć je rekao da se radilo o osveti dahijama a ne Slobinom tjelohranitelju i ratnom zločincu Naseru Oriću. Znači i da nije bilo 92 i 93 bila bi Srebrenica, kao što je bio i Prijedor i živa lomača u Višegradu i preko hiljadu dana opsade Sarajeva.

N. Dronjak

pre 8 godina

Potenciraju se Bosnjacki zlocini, a Milorad Dodik drzi u ladici u svom predsjednickom uredu u Banja Luci optuznicu za najgori zlocin nad Srbima, onaj u Mrkonjic Gradu, gdje su reguralna hrvatska vojska i HVO u jednom danu 1995 pobili egzekucijom 300 civila. Dodik to krije i suti o tome zbog svog pakta sa Hrvatima u BiH. To je gori zlocin od svima poznate Ovcare u Vukovaru, a javnost u Srbiji ne zna nista o tome zahvaljujuci Miloradu laznom patrioti Dodiku.

Garbage collector

pre 8 godina

Iako mislim da će ga već sutra pustiti, sam čin privođenja i to što će provesti ovo vreme u pritvoru je donekle satisfakcija.

Pera

pre 8 godina

Ово је пуштено само да нас нервирају и да скређу пажњу са стварнох проблема. Вероватно од поскупљења струје.

Milan Zdravkovic

pre 8 godina

Jedini put do pomirenja je da se svi krvoloci iz ratova devedesetih pohapse. A Oric je jedan od najgorih zlocinaca. Nema pomirenja dok jedne hapse a drugi setaju slobodni, zato sto to nekim velikim silama tako odgovara. Dobra stvar je sto Svajcarska nije clanica EU, tako da bosnjacki lobista Pedi Esdaun, nece moci lobirati kao kod hapsenja zlocinca Ejupa Ganica u Londonu.

Pravda

pre 8 godina

(terra_ dementia, 10. jun 2015 16:35)
(Falstaf, 10. jun 2015 17:17)


Ne razumete se vi gospodo u pravo. Nikome se ne može suditi dva puta za isti zločin, ali Orić ih je imao toliko da bi mogao da ima još pedeset sudjenja. Naravno da niko nije lud da raspisuje poternicu za zločine zbog kojih je pušten iz Haga, već za neke druge. To i jeste razlog zašto mu se optužnicom ne stavlja na teret stotine (rekao bih čak i hiljade) nevinih žrtava, već "samo" devet za koje postoje čvrsti dokazi. I Al Kapone je naredio ubistvo 38 ljudi, ali je osuđen zbog utaje poreza. Neka i ovaj monstrum završi u zatvoru makar samo zbog jedne žrtve. Onaj ko brani zločinca isti je kao i on, i još gori. Tu nacija ne igra ulogu. Možete glumatati pred ljudima, ali ima neka pravda iznad ljudske, božja, kosmička, zovite je kako hoćete, ali sigurno postoji, jer da je nema čitav život ne bi imao nikakav smisao.

Falstaf

pre 8 godina

Ne moze se covjeku dva puta suditi za jedan te isti slucaj....i zasto Srbija potencira ovaj slucaj koliko znam Srebrenica jos uvijek nije na teritoriji Srbije...i kao sto je poznato Srbija nije "ucestvovala" u agresiji na BiH....5

pero

pre 8 godina

Ovo mi vise lice na igrariju slicnu sa Ejupom Ganicem. Uhvatili su ga a sada nece znati zbog cega. Ako je on bio komandant Srebrenice u cijoj je okolini nastradalo preko 3ooo Srba ( koliko govore da jeste a postoji i evidencija), a on se sada tereti za smrt od samo 9 civila, ja predlazem da se odmah pusti i da se Srbi ne sramote.

Branka-Bl

pre 8 godina

U Kravici i ostalim mjestima u okolini Srebrenice ti zlikovci predvodjeni Oricem su pobili vise od dvije hiljade ljudi. Najmladja zrtva je imala samo 5 godina, a najstariji je bio starac od 89. A Munira Subasic ga danas brani! Pa gospodjo Munira, zrtva je zrtva, ovim ste srusili sav vas ugled predsjednice" "Majki Srebrenice" Valjda nam je zajednicki interes da svi zlocinci odgovaraju, da se svi zlocini osude, i da su sve zrtve bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost iste.

Zora 74

pre 8 godina

Ko je to pustio u javnost od zvanicnika? Bolje da su precutali jer Naser Oric jednim telefonskim pozivom ima da bude oslobodjen. Samo se kompromituju i brukaju.

Dusan

pre 8 godina

Zapamtite svi svoje reci kad ga budu izrucili. A onda se setite sta ste pisali kada je svajcarska policija hapsila Fifine zvanicnike tako po medjunarodnom nalogu. Nije Svajcarska banana zemlja kao mi. Namazani jesu, ali kad nesto urade, onda to do kraja izvedu. Zivi bili pa videli.

dokle vise sramote

pre 8 godina

Kakva bre 9 civila...covek je bio gospodar citavog tog podrucja i odgovoran je za stotine mrtvih civila!
(Milisav Mracni, 10. jun 2015 16:45)

stotine ovde....tamo...ovamo....pa dodje se do hiljada neduznih civilnih zrtava

do zvanicnici pricaju drugu pricu...
kome vjerovati....????


"Dan nestalih i poginulih Republike Srpske ove godine bice obilježen u subotu, 15. septembra, prigodnom akademijom u Banjaluci, dok ce 18. septembra u Kozarskoj Dubici biti obilježena odbrana zapadnokrajiških opština od hrvatske agresije, najavio je zamjenik predsjednika vladinog Odbora za njegovanje tradicije oslobodilackih ratova Radomir Graonic. "Rijec je o dogadajima kojima Vlada RS daje posebnu pažnju", rekao je Graonic, isticuci da je ove godine prvi put Dan nestalih i poginulih uvršten kao datum od posebnog znacaja za RS.
Graonic je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je, prema evidenciji Ministarstva rada i boracko-invalidske zaštite, registrovano 22 368 poginulih u proteklom otadzbinskom ratu, od cega 20 903 borca Vojske RS i 1 405 civilnih žrtava. "

Евроскептик

pre 8 godina

Нажалост, мислим да ће га пустити...али постоји нада да ће га изручити и да ће одговарати за злочине у Кравици и околини...мада сумњам...

Мина

pre 8 godina

У некакву озбиљност ове државе вероваћу оног тренутка када злочинац Орић буде изручен Србији и када буде осуђен за геноцид над српским цивилима( женама,децом и старцима) током 3 године рата у БиХ. Све сем тога није правда и завитлавање је са жртвама, које ионако сви сем потомака држе за другоразредне.

terra_ dementia

pre 8 godina

I kako misli srpsko pravosuđe da ga isporuce Svajcarci kada je N.Orić pravosnažno oslobođen od Tribunala u Hagu?! A taj Tribunal je iznad nacionalnih pravosudnih sistema po pitanju krivnje.

Još jedan blam pravosuđa R.Srbije, poput onih sa Ganićem i Divjakom.

Stefan

pre 8 godina

Bice kao i sa Ganicem, Cekuom i Tacijem, caskom ce ga pustiti kad neko iz EU pozove. Tako da verujem da nas, kao i ranije, bas dobro zamajavate.

Zuja

pre 8 godina

Nista od ovog. tako je bilo i sa Agim Cekuom. Vec ce neko od "vaznih" da okrene telefon i ovaj ce koliko veceras da bude pusten.Ko ferma nase poternice

u zdrav mozak

pre 8 godina

Koja li budala veruje u to da ce ga Svajcarska izruciti?Pa koliko je do sada hapseno sto albanaca,sto hrvata i muslimana po nasim poternicama i svi su bili pusteni...Cak je Interpol i ukinuo nase poternice sto govori koja smo mi krem banana od drzave...Pogotovo ce da dozvole velike sile izrucenje sad kad se sprema rezolucija o Srebrenici i obelezavanje godisnjice...

Vinko-Sarajevo

pre 8 godina

Moja potpora! Sve zlocince treba kazniti, za primjer mladim generacijama. Kako Mladica, tako i Gotovinu, Orica, Ejupa Ganica i slicne zlikovce. To su krvoloci kojih bi se svatko pametan trebao stidjeti.

milan

pre 8 godina

Jos novija vest. Naser Oric oslobodjen, ko i svi pre njega. Tipujem ova vest za dva dana..Svi zlocinci trebaju biti kaznjeni, ali ako nije srbin ipak treba dooobro razmisliti :(

Мина

pre 8 godina

У некакву озбиљност ове државе вероваћу оног тренутка када злочинац Орић буде изручен Србији и када буде осуђен за геноцид над српским цивилима( женама,децом и старцима) током 3 године рата у БиХ. Све сем тога није правда и завитлавање је са жртвама, које ионако сви сем потомака држе за другоразредне.

Branka-Bl

pre 8 godina

U Kravici i ostalim mjestima u okolini Srebrenice ti zlikovci predvodjeni Oricem su pobili vise od dvije hiljade ljudi. Najmladja zrtva je imala samo 5 godina, a najstariji je bio starac od 89. A Munira Subasic ga danas brani! Pa gospodjo Munira, zrtva je zrtva, ovim ste srusili sav vas ugled predsjednice" "Majki Srebrenice" Valjda nam je zajednicki interes da svi zlocinci odgovaraju, da se svi zlocini osude, i da su sve zrtve bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost iste.

Vinko-Sarajevo

pre 8 godina

Moja potpora! Sve zlocince treba kazniti, za primjer mladim generacijama. Kako Mladica, tako i Gotovinu, Orica, Ejupa Ganica i slicne zlikovce. To su krvoloci kojih bi se svatko pametan trebao stidjeti.

N. Dronjak

pre 8 godina

Potenciraju se Bosnjacki zlocini, a Milorad Dodik drzi u ladici u svom predsjednickom uredu u Banja Luci optuznicu za najgori zlocin nad Srbima, onaj u Mrkonjic Gradu, gdje su reguralna hrvatska vojska i HVO u jednom danu 1995 pobili egzekucijom 300 civila. Dodik to krije i suti o tome zbog svog pakta sa Hrvatima u BiH. To je gori zlocin od svima poznate Ovcare u Vukovaru, a javnost u Srbiji ne zna nista o tome zahvaljujuci Miloradu laznom patrioti Dodiku.

Pravda

pre 8 godina

(terra_ dementia, 10. jun 2015 16:35)
(Falstaf, 10. jun 2015 17:17)


Ne razumete se vi gospodo u pravo. Nikome se ne može suditi dva puta za isti zločin, ali Orić ih je imao toliko da bi mogao da ima još pedeset sudjenja. Naravno da niko nije lud da raspisuje poternicu za zločine zbog kojih je pušten iz Haga, već za neke druge. To i jeste razlog zašto mu se optužnicom ne stavlja na teret stotine (rekao bih čak i hiljade) nevinih žrtava, već "samo" devet za koje postoje čvrsti dokazi. I Al Kapone je naredio ubistvo 38 ljudi, ali je osuđen zbog utaje poreza. Neka i ovaj monstrum završi u zatvoru makar samo zbog jedne žrtve. Onaj ko brani zločinca isti je kao i on, i još gori. Tu nacija ne igra ulogu. Možete glumatati pred ljudima, ali ima neka pravda iznad ljudske, božja, kosmička, zovite je kako hoćete, ali sigurno postoji, jer da je nema čitav život ne bi imao nikakav smisao.

terra_ dementia

pre 8 godina

I kako misli srpsko pravosuđe da ga isporuce Svajcarci kada je N.Orić pravosnažno oslobođen od Tribunala u Hagu?! A taj Tribunal je iznad nacionalnih pravosudnih sistema po pitanju krivnje.

Još jedan blam pravosuđa R.Srbije, poput onih sa Ganićem i Divjakom.

Stefan

pre 8 godina

Bice kao i sa Ganicem, Cekuom i Tacijem, caskom ce ga pustiti kad neko iz EU pozove. Tako da verujem da nas, kao i ranije, bas dobro zamajavate.

Евроскептик

pre 8 godina

Нажалост, мислим да ће га пустити...али постоји нада да ће га изручити и да ће одговарати за злочине у Кравици и околини...мада сумњам...

Damir

pre 8 godina

Srebrenica - mjesto koje se nalazi u BiH.

Prije par dana Srbija se oglasava povodom britanske rezolucije o genocidu u Srebrenici. Danas je uhapsen Naser Oric za zlocine u mjestima koja se nalaze u BiH, opet po potjernici Republike Srbije.

Postavlja se pitanje: Zasto se Srbija bavi Bosnom i Hercegovinom i zlocinima koji su se u njoj desili, kada tvrde da oni s tim zlocinima nemaju nista? Zasto se Srbija ne bavi Kosovom i svojim problemima? Zasto se Srbija bavi drugom drzavom kada ni svoju ne moze da dovede u red?

nevini ko goblen

pre 8 godina

. Znači i da nije bilo 92 i 93 bila bi Srebrenica, kao što je bio i Prijedor i živa lomača u Višegradu i preko hiljadu dana opsade Sarajeva.(... i pravda za sve, 10. jun 2015 18:27)

Da nije bila 92. i 93., ali BILE su!!! I Bas Carsija i jedna kolona i druga kolona. I zlocini u Prvom sv ratu i jame u Drugom sv ratu uz saradnju sa vecnim prijateljima muslimana, Hrvatima..Akcija je uvek dolazila sa bosnjacke strane, pa nije se dzabe stranka zvala SDA.

milan

pre 8 godina

Jos novija vest. Naser Oric oslobodjen, ko i svi pre njega. Tipujem ova vest za dva dana..Svi zlocinci trebaju biti kaznjeni, ali ako nije srbin ipak treba dooobro razmisliti :(

banka

pre 8 godina

BiH treba odmah raspisati potjernice za svim JNA generalima iz 90-tih, svim srpskim političarima koji su bili na vlasti iz perioda 92-95 (tad je to još bila Jugoslavija , kasnije Srbija i Crna Gora). Ako Orić po drugi put mora dokazivati svoju nevinost mogu i oni jednom.

Svi su brale vec osudjeni i nevini i krivi

Abolirani predsednik

pre 8 godina

Postavlja se pitanje: Zasto se Srbija bavi Bosnom i Hercegovinom i zlocinima koji su se u njoj desili, kada tvrde da oni s tim zlocinima nemaju nista? Zasto se Srbija ne bavi Kosovom i svojim problemima? Zasto se Srbija bavi drugom drzavom kada ni svoju ne moze da dovede u red?
(Damir, 10. jun 2015 18:49)

Zato što svaka matica ima moralnu obavezu da se bori za svoj narod gde god on živeo. BiH da je država sama bi hapsila ovog zlikovca.

... i pravda za sve

pre 8 godina

Bosnjaci iz Srebrenice treba da ga tuze jer da nije bilo Nasera I drugih zlocinaca 1992 I 1993. ne bi bilo ni onog sto se desilo 1995.
(Pera, 10. jun 2015 17:22)
Prvo, Bošnjaka iz Srebrenice nema jer su ih u aktu genocida istrijebili Vojska Republike Srpske i paravojne formacije iz Srbije.
Drugo, haški optuženik donedavno zaposlen u Vojsci Srbije general Mladć je rekao da se radilo o osveti dahijama a ne Slobinom tjelohranitelju i ratnom zločincu Naseru Oriću. Znači i da nije bilo 92 i 93 bila bi Srebrenica, kao što je bio i Prijedor i živa lomača u Višegradu i preko hiljadu dana opsade Sarajeva.

Krajišnik, Bihać

pre 8 godina

BiH treba odmah raspisati potjernice za svim JNA generalima iz 90-tih, svim srpskim političarima koji su bili na vlasti iz perioda 92-95 (tad je to još bila Jugoslavija , kasnije Srbija i Crna Gora). Ako Orić po drugi put mora dokazivati svoju nevinost mogu i oni jednom.

Zora 74

pre 8 godina

Ko je to pustio u javnost od zvanicnika? Bolje da su precutali jer Naser Oric jednim telefonskim pozivom ima da bude oslobodjen. Samo se kompromituju i brukaju.

Pera

pre 8 godina

Ово је пуштено само да нас нервирају и да скређу пажњу са стварнох проблема. Вероватно од поскупљења струје.

Falstaf

pre 8 godina

Ne moze se covjeku dva puta suditi za jedan te isti slucaj....i zasto Srbija potencira ovaj slucaj koliko znam Srebrenica jos uvijek nije na teritoriji Srbije...i kao sto je poznato Srbija nije "ucestvovala" u agresiji na BiH....5

u zdrav mozak

pre 8 godina

Koja li budala veruje u to da ce ga Svajcarska izruciti?Pa koliko je do sada hapseno sto albanaca,sto hrvata i muslimana po nasim poternicama i svi su bili pusteni...Cak je Interpol i ukinuo nase poternice sto govori koja smo mi krem banana od drzave...Pogotovo ce da dozvole velike sile izrucenje sad kad se sprema rezolucija o Srebrenici i obelezavanje godisnjice...

Garbage collector

pre 8 godina

Iako mislim da će ga već sutra pustiti, sam čin privođenja i to što će provesti ovo vreme u pritvoru je donekle satisfakcija.

Milan Zdravkovic

pre 8 godina

Jedini put do pomirenja je da se svi krvoloci iz ratova devedesetih pohapse. A Oric je jedan od najgorih zlocinaca. Nema pomirenja dok jedne hapse a drugi setaju slobodni, zato sto to nekim velikim silama tako odgovara. Dobra stvar je sto Svajcarska nije clanica EU, tako da bosnjacki lobista Pedi Esdaun, nece moci lobirati kao kod hapsenja zlocinca Ejupa Ganica u Londonu.

terra_ dementia

pre 8 godina

Ocigledno se na pravnim fakuletima u Srbiji ne uci Rimsko pravo, cim se potjernice dizu igonorisuci pravni institut Ne bis in idem.

Da ne ulazimo u ostale detalje poput teritorijalne nenadleznosti Srbije za zlocine pocinjenje na teritoriji druge drzave u vrijeme njihovog ucinjenja.

pero

pre 8 godina

Ovo mi vise lice na igrariju slicnu sa Ejupom Ganicem. Uhvatili su ga a sada nece znati zbog cega. Ako je on bio komandant Srebrenice u cijoj je okolini nastradalo preko 3ooo Srba ( koliko govore da jeste a postoji i evidencija), a on se sada tereti za smrt od samo 9 civila, ja predlazem da se odmah pusti i da se Srbi ne sramote.

pravnik

pre 8 godina

Razlika izmedju dva zlocina u Srebrenici i njenoj okolini (muslimanskog i srpskog) je da Srbi nisu ubijali zene i djecu za razliku od monstruma Orica. Da bi se nesto kvalifikovalo kao genocid, mora postojati namjera da se potuuno istrjebi jedna grupacija stanovnistva. Prema toj konvenciji genocid su zapravo pocinili Oric i njegova banda, koja je ubijala sve zivo, a ne Srbi koji su pocinili tezak zlocin nad ratnim zarobljenicima.

Zuja

pre 8 godina

Nista od ovog. tako je bilo i sa Agim Cekuom. Vec ce neko od "vaznih" da okrene telefon i ovaj ce koliko veceras da bude pusten.Ko ferma nase poternice

dokle vise sramote

pre 8 godina

Kakva bre 9 civila...covek je bio gospodar citavog tog podrucja i odgovoran je za stotine mrtvih civila!
(Milisav Mracni, 10. jun 2015 16:45)

stotine ovde....tamo...ovamo....pa dodje se do hiljada neduznih civilnih zrtava

do zvanicnici pricaju drugu pricu...
kome vjerovati....????


"Dan nestalih i poginulih Republike Srpske ove godine bice obilježen u subotu, 15. septembra, prigodnom akademijom u Banjaluci, dok ce 18. septembra u Kozarskoj Dubici biti obilježena odbrana zapadnokrajiških opština od hrvatske agresije, najavio je zamjenik predsjednika vladinog Odbora za njegovanje tradicije oslobodilackih ratova Radomir Graonic. "Rijec je o dogadajima kojima Vlada RS daje posebnu pažnju", rekao je Graonic, isticuci da je ove godine prvi put Dan nestalih i poginulih uvršten kao datum od posebnog znacaja za RS.
Graonic je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je, prema evidenciji Ministarstva rada i boracko-invalidske zaštite, registrovano 22 368 poginulih u proteklom otadzbinskom ratu, od cega 20 903 borca Vojske RS i 1 405 civilnih žrtava. "

boki

pre 8 godina

Nemojte ljudi da se ložite, pustice ga posle jednog telefonskog poziva nekog sa zapada. Pa on je ubijao samo srbe jel iko čuo da se za to odgovara??? A realno on je najodgovorniji za ono sto se desilo 95. u toj istoj Srebrenici koju je koristio za svoje skloništa pod UN.

Dusan

pre 8 godina

Zapamtite svi svoje reci kad ga budu izrucili. A onda se setite sta ste pisali kada je svajcarska policija hapsila Fifine zvanicnike tako po medjunarodnom nalogu. Nije Svajcarska banana zemlja kao mi. Namazani jesu, ali kad nesto urade, onda to do kraja izvedu. Zivi bili pa videli.

seljadin

pre 8 godina

Hag je dokazao da nije merodavan, oslobodio je sve CIA saradnike, na CIA svedocenje u sudu, kod Srba je bilo najmanje CIA saradnika, pa su pustili samo Jovicu Stanisica i jos nekoliko saradnika.
Prema tome, nama nista ne znaci sto je on radio za CIA, ako je ubijao nase civile, mora da odgovara, i tu nema spasa mu.
Sto se tice zlocina u Srebrenici, mislim da je vecina muslimana zlocinaca stradala u borbama medju streljanima, problem je sto je tu stradalo i nevinog naroda kao i u svakom ratu.

Milos

pre 8 godina

Meni muslimani nisu jasni. Ocigledno je da je ovaj covek njih napustio i izdao. I ako je bilo zlocina u Srebrenici ovaj covek je kriv koliko i Mladic. A onda bolje da odgovara kod nas nece imati povlastice koje bi sigurno imao da je u nekom zatvoru u Bosni. Tako da muslimani trebaju pruziti podrsku akciji hapsenja Orica i da sto pre odgovara i za zlocine prema Srbima i za zlocine prema muslimanima.

Vedran

pre 8 godina

Naser Orić je direktno odgovoran za mnogobrojne zločine nad Srbima u Podrinju, na područjima opština Srebrenica, Bratunac i Milići. U tim opštinama, sva srpska sela koja su Bošnjaci okupirali, sravnjena su sa zemljom, a svako ko se zatekao, bio je ubijen, od bebe u kolicima do nepokretnog starca. Dok recimo Srbi nisu ubijali njihove žene i djecu ni u Srebrenici 1995. ni u Bratuncu 1992. godine. Ove 2 male opštine su u samom vrhu opština po broju ubijenih srpskih civila, odmah nakon Sarajeva! Naser Orić ne samo da je naređivao pokolje, nego je i sam učestvovao u njima, postoji njegova slika na internetu, gdje su ga slikali u srpskom selu Kravica, iza srušenih kuća. Branitelj, nema šta! Bošnjaci su snimili pjesmu u njegovu čast, a pjesma se zove ''Kad Naser na Božić u Kravicu dođe'', koja aludira na stravičan pokolj nad srpskim civilima, među kojima je bilo dosta djece i žena. I oni je pjevaju po svojim veseljima, svadbama, pravi multietniĆari! Sve dok se Srbi i Srbija budu sklanjali, dok budu više poštovali tuđe žrtve od svojih a da pritom druga strana uopšte ne priznaje srpske žrtve nego ih i ismijava, oni će imati alibi da rade ovo što rade.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Kao zlocinac ne bi smeo slobodno da se krece ni u okviru svog dvorista a ne da ide na medjunarodne konferencije?! Naser Oric je samo jos jedan dokaz, koji smo i kakav narod. Naravno, ne sumnjam da ce ga Svajcarci za neki dan pustiti, jer on je ubijao samo Srbe a to, ocito, nije greh, niti bilo koga mnogo zanima. Kako "Evropu i svet", jos manje nas. On zanima, on je predmet interesovanja samo jos porodicama onih koje je pobio i okrvavio ruke.

...i pravda za sve

pre 8 godina

"Da nije bila 92. i 93., ali BILE su!!! I Bas Carsija i jedna kolona i druga kolona. I zlocini u Prvom sv ratu i jame u Drugom sv ratu uz saradnju sa vecnim prijateljima muslimana, Hrvatima..Akcija je uvek dolazila sa bosnjacke strane, pa nije se dzabe stranka zvala SDA."

Da bilo je sve to. i Haški sud je svoje rekao o tome. A vi tjerate svoju istoriju koja da nije opasna bila bi smješnija od Mel Brooksove. Dobro, onaj dio o antifašisti Draži i jeste smješniji.

mlekadzija

pre 8 godina

Ovaj nece videti zatvora a kamoli biti osudjen za zlocine koje je pocinio sa svojim ju7nacima nad civilima u okolini Srebrenice. A nece dobro odjeknuti u svetlu nasih vrlo ubrzanih evroatlantskih integracija...

Emi Ešav

pre 8 godina

Ovo je sve zakuvavanje Zapada uoči 20. godišnjice srebreničkog zločina, e ne bi li se još malo dotegle tenzije između Srba i Bošnjaka, ako ikako može. Šta ima sad da ga hapsite kad ste u Hagu zaključili da, citiram, "kao mlađi punoletnik (26 godina?!) nije bio u potpunosti svestan težine svega što se dešavalo pod njegovom komandom"? Što ga tada niste osudili, kad je bilo vreme, i na taj način barem malo doprineli procesu pomirenja i suočavanja sa odgovornošću- nego deset godina kasnije, kad je opet zatrebalo da se na Balkanu malo kuva? Srbija, ako ima pameti, treba da povuče tu poternicu jer on je za te zločine već osuđen na 2 godine zatvora- bez obzira što su objavljena njegova svedočenja u kojima detaljno opisuje kako je klao čoveka. Ne treba pristajati na statiranje u prljavoj igri Zapada, treba se ponašati ozbiljno i ukinuti poternicu za zločine, za koje mu je već suđeno i dosuđeno sramnih 2 godine zatvora. Pravde za žrtve nema i neće ih biti nikada- kako za Orićeve tako i za one srebreničke. Svi su oni nažalost samo brojke u nečijoj bolesnoj računici.

licimure

pre 8 godina

Da bilo je sve to. i Haški sud je svoje rekao o tome. A vi tjerate svoju istoriju koja da nije opasna bila bi smješnija od Mel Brooksove. Dobro, onaj dio o antifašisti Draži i jeste smješniji.
(...i pravda za sve, 10. jun 2015 19:39)

Haški sud je isto tako oslobodio odgovornosti ljude koji su organizovali Škorpione- to su ti one čike što su streljale na onim srebreničkim vhs snimcima. Da li i u tom slučaju uzimaš reč Haga kao sveto slovo uklesano u kremen kamenu - ili ćemo po starom dobrom običaju iz istorije da uzimamo samo ono što nam odgovara a ostalo gurnemo pod tepih da se usmrdi?

Трлаја

pre 8 godina

Опет ће Србија бити осрамоћена и још ће морати дотичном господину упутити извињење.Живи били па видели.

Krajišnik, Bihać

pre 8 godina

BiH treba odmah raspisati potjernice za svim JNA generalima iz 90-tih, svim srpskim političarima koji su bili na vlasti iz perioda 92-95 (tad je to još bila Jugoslavija , kasnije Srbija i Crna Gora). Ako Orić po drugi put mora dokazivati svoju nevinost mogu i oni jednom.

Damir

pre 8 godina

Srebrenica - mjesto koje se nalazi u BiH.

Prije par dana Srbija se oglasava povodom britanske rezolucije o genocidu u Srebrenici. Danas je uhapsen Naser Oric za zlocine u mjestima koja se nalaze u BiH, opet po potjernici Republike Srbije.

Postavlja se pitanje: Zasto se Srbija bavi Bosnom i Hercegovinom i zlocinima koji su se u njoj desili, kada tvrde da oni s tim zlocinima nemaju nista? Zasto se Srbija ne bavi Kosovom i svojim problemima? Zasto se Srbija bavi drugom drzavom kada ni svoju ne moze da dovede u red?

... i pravda za sve

pre 8 godina

Bosnjaci iz Srebrenice treba da ga tuze jer da nije bilo Nasera I drugih zlocinaca 1992 I 1993. ne bi bilo ni onog sto se desilo 1995.
(Pera, 10. jun 2015 17:22)
Prvo, Bošnjaka iz Srebrenice nema jer su ih u aktu genocida istrijebili Vojska Republike Srpske i paravojne formacije iz Srbije.
Drugo, haški optuženik donedavno zaposlen u Vojsci Srbije general Mladć je rekao da se radilo o osveti dahijama a ne Slobinom tjelohranitelju i ratnom zločincu Naseru Oriću. Znači i da nije bilo 92 i 93 bila bi Srebrenica, kao što je bio i Prijedor i živa lomača u Višegradu i preko hiljadu dana opsade Sarajeva.

terra_ dementia

pre 8 godina

Ocigledno se na pravnim fakuletima u Srbiji ne uci Rimsko pravo, cim se potjernice dizu igonorisuci pravni institut Ne bis in idem.

Da ne ulazimo u ostale detalje poput teritorijalne nenadleznosti Srbije za zlocine pocinjenje na teritoriji druge drzave u vrijeme njihovog ucinjenja.

Falstaf

pre 8 godina

Ne moze se covjeku dva puta suditi za jedan te isti slucaj....i zasto Srbija potencira ovaj slucaj koliko znam Srebrenica jos uvijek nije na teritoriji Srbije...i kao sto je poznato Srbija nije "ucestvovala" u agresiji na BiH....5

banka

pre 8 godina

BiH treba odmah raspisati potjernice za svim JNA generalima iz 90-tih, svim srpskim političarima koji su bili na vlasti iz perioda 92-95 (tad je to još bila Jugoslavija , kasnije Srbija i Crna Gora). Ako Orić po drugi put mora dokazivati svoju nevinost mogu i oni jednom.

Svi su brale vec osudjeni i nevini i krivi

terra_ dementia

pre 8 godina

I kako misli srpsko pravosuđe da ga isporuce Svajcarci kada je N.Orić pravosnažno oslobođen od Tribunala u Hagu?! A taj Tribunal je iznad nacionalnih pravosudnih sistema po pitanju krivnje.

Još jedan blam pravosuđa R.Srbije, poput onih sa Ganićem i Divjakom.

Abolirani predsednik

pre 8 godina

Postavlja se pitanje: Zasto se Srbija bavi Bosnom i Hercegovinom i zlocinima koji su se u njoj desili, kada tvrde da oni s tim zlocinima nemaju nista? Zasto se Srbija ne bavi Kosovom i svojim problemima? Zasto se Srbija bavi drugom drzavom kada ni svoju ne moze da dovede u red?
(Damir, 10. jun 2015 18:49)

Zato što svaka matica ima moralnu obavezu da se bori za svoj narod gde god on živeo. BiH da je država sama bi hapsila ovog zlikovca.

Vinko-Sarajevo

pre 8 godina

Moja potpora! Sve zlocince treba kazniti, za primjer mladim generacijama. Kako Mladica, tako i Gotovinu, Orica, Ejupa Ganica i slicne zlikovce. To su krvoloci kojih bi se svatko pametan trebao stidjeti.

Мина

pre 8 godina

У некакву озбиљност ове државе вероваћу оног тренутка када злочинац Орић буде изручен Србији и када буде осуђен за геноцид над српским цивилима( женама,децом и старцима) током 3 године рата у БиХ. Све сем тога није правда и завитлавање је са жртвама, које ионако сви сем потомака држе за другоразредне.

Branka-Bl

pre 8 godina

U Kravici i ostalim mjestima u okolini Srebrenice ti zlikovci predvodjeni Oricem su pobili vise od dvije hiljade ljudi. Najmladja zrtva je imala samo 5 godina, a najstariji je bio starac od 89. A Munira Subasic ga danas brani! Pa gospodjo Munira, zrtva je zrtva, ovim ste srusili sav vas ugled predsjednice" "Majki Srebrenice" Valjda nam je zajednicki interes da svi zlocinci odgovaraju, da se svi zlocini osude, i da su sve zrtve bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost iste.

...i pravda za sve

pre 8 godina

"Da nije bila 92. i 93., ali BILE su!!! I Bas Carsija i jedna kolona i druga kolona. I zlocini u Prvom sv ratu i jame u Drugom sv ratu uz saradnju sa vecnim prijateljima muslimana, Hrvatima..Akcija je uvek dolazila sa bosnjacke strane, pa nije se dzabe stranka zvala SDA."

Da bilo je sve to. i Haški sud je svoje rekao o tome. A vi tjerate svoju istoriju koja da nije opasna bila bi smješnija od Mel Brooksove. Dobro, onaj dio o antifašisti Draži i jeste smješniji.

nevini ko goblen

pre 8 godina

. Znači i da nije bilo 92 i 93 bila bi Srebrenica, kao što je bio i Prijedor i živa lomača u Višegradu i preko hiljadu dana opsade Sarajeva.(... i pravda za sve, 10. jun 2015 18:27)

Da nije bila 92. i 93., ali BILE su!!! I Bas Carsija i jedna kolona i druga kolona. I zlocini u Prvom sv ratu i jame u Drugom sv ratu uz saradnju sa vecnim prijateljima muslimana, Hrvatima..Akcija je uvek dolazila sa bosnjacke strane, pa nije se dzabe stranka zvala SDA.

pravnik

pre 8 godina

Razlika izmedju dva zlocina u Srebrenici i njenoj okolini (muslimanskog i srpskog) je da Srbi nisu ubijali zene i djecu za razliku od monstruma Orica. Da bi se nesto kvalifikovalo kao genocid, mora postojati namjera da se potuuno istrjebi jedna grupacija stanovnistva. Prema toj konvenciji genocid su zapravo pocinili Oric i njegova banda, koja je ubijala sve zivo, a ne Srbi koji su pocinili tezak zlocin nad ratnim zarobljenicima.

N. Dronjak

pre 8 godina

Potenciraju se Bosnjacki zlocini, a Milorad Dodik drzi u ladici u svom predsjednickom uredu u Banja Luci optuznicu za najgori zlocin nad Srbima, onaj u Mrkonjic Gradu, gdje su reguralna hrvatska vojska i HVO u jednom danu 1995 pobili egzekucijom 300 civila. Dodik to krije i suti o tome zbog svog pakta sa Hrvatima u BiH. To je gori zlocin od svima poznate Ovcare u Vukovaru, a javnost u Srbiji ne zna nista o tome zahvaljujuci Miloradu laznom patrioti Dodiku.

Pravda

pre 8 godina

(terra_ dementia, 10. jun 2015 16:35)
(Falstaf, 10. jun 2015 17:17)


Ne razumete se vi gospodo u pravo. Nikome se ne može suditi dva puta za isti zločin, ali Orić ih je imao toliko da bi mogao da ima još pedeset sudjenja. Naravno da niko nije lud da raspisuje poternicu za zločine zbog kojih je pušten iz Haga, već za neke druge. To i jeste razlog zašto mu se optužnicom ne stavlja na teret stotine (rekao bih čak i hiljade) nevinih žrtava, već "samo" devet za koje postoje čvrsti dokazi. I Al Kapone je naredio ubistvo 38 ljudi, ali je osuđen zbog utaje poreza. Neka i ovaj monstrum završi u zatvoru makar samo zbog jedne žrtve. Onaj ko brani zločinca isti je kao i on, i još gori. Tu nacija ne igra ulogu. Možete glumatati pred ljudima, ali ima neka pravda iznad ljudske, božja, kosmička, zovite je kako hoćete, ali sigurno postoji, jer da je nema čitav život ne bi imao nikakav smisao.

Garbage collector

pre 8 godina

Iako mislim da će ga već sutra pustiti, sam čin privođenja i to što će provesti ovo vreme u pritvoru je donekle satisfakcija.

Dusan

pre 8 godina

Zapamtite svi svoje reci kad ga budu izrucili. A onda se setite sta ste pisali kada je svajcarska policija hapsila Fifine zvanicnike tako po medjunarodnom nalogu. Nije Svajcarska banana zemlja kao mi. Namazani jesu, ali kad nesto urade, onda to do kraja izvedu. Zivi bili pa videli.

Milan Zdravkovic

pre 8 godina

Jedini put do pomirenja je da se svi krvoloci iz ratova devedesetih pohapse. A Oric je jedan od najgorih zlocinaca. Nema pomirenja dok jedne hapse a drugi setaju slobodni, zato sto to nekim velikim silama tako odgovara. Dobra stvar je sto Svajcarska nije clanica EU, tako da bosnjacki lobista Pedi Esdaun, nece moci lobirati kao kod hapsenja zlocinca Ejupa Ganica u Londonu.

dokle vise sramote

pre 8 godina

Kakva bre 9 civila...covek je bio gospodar citavog tog podrucja i odgovoran je za stotine mrtvih civila!
(Milisav Mracni, 10. jun 2015 16:45)

stotine ovde....tamo...ovamo....pa dodje se do hiljada neduznih civilnih zrtava

do zvanicnici pricaju drugu pricu...
kome vjerovati....????


"Dan nestalih i poginulih Republike Srpske ove godine bice obilježen u subotu, 15. septembra, prigodnom akademijom u Banjaluci, dok ce 18. septembra u Kozarskoj Dubici biti obilježena odbrana zapadnokrajiških opština od hrvatske agresije, najavio je zamjenik predsjednika vladinog Odbora za njegovanje tradicije oslobodilackih ratova Radomir Graonic. "Rijec je o dogadajima kojima Vlada RS daje posebnu pažnju", rekao je Graonic, isticuci da je ove godine prvi put Dan nestalih i poginulih uvršten kao datum od posebnog znacaja za RS.
Graonic je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je, prema evidenciji Ministarstva rada i boracko-invalidske zaštite, registrovano 22 368 poginulih u proteklom otadzbinskom ratu, od cega 20 903 borca Vojske RS i 1 405 civilnih žrtava. "

boki

pre 8 godina

Nemojte ljudi da se ložite, pustice ga posle jednog telefonskog poziva nekog sa zapada. Pa on je ubijao samo srbe jel iko čuo da se za to odgovara??? A realno on je najodgovorniji za ono sto se desilo 95. u toj istoj Srebrenici koju je koristio za svoje skloništa pod UN.

seljadin

pre 8 godina

Hag je dokazao da nije merodavan, oslobodio je sve CIA saradnike, na CIA svedocenje u sudu, kod Srba je bilo najmanje CIA saradnika, pa su pustili samo Jovicu Stanisica i jos nekoliko saradnika.
Prema tome, nama nista ne znaci sto je on radio za CIA, ako je ubijao nase civile, mora da odgovara, i tu nema spasa mu.
Sto se tice zlocina u Srebrenici, mislim da je vecina muslimana zlocinaca stradala u borbama medju streljanima, problem je sto je tu stradalo i nevinog naroda kao i u svakom ratu.

milan

pre 8 godina

Jos novija vest. Naser Oric oslobodjen, ko i svi pre njega. Tipujem ova vest za dva dana..Svi zlocinci trebaju biti kaznjeni, ali ako nije srbin ipak treba dooobro razmisliti :(

pero

pre 8 godina

Ovo mi vise lice na igrariju slicnu sa Ejupom Ganicem. Uhvatili su ga a sada nece znati zbog cega. Ako je on bio komandant Srebrenice u cijoj je okolini nastradalo preko 3ooo Srba ( koliko govore da jeste a postoji i evidencija), a on se sada tereti za smrt od samo 9 civila, ja predlazem da se odmah pusti i da se Srbi ne sramote.

Milos

pre 8 godina

Meni muslimani nisu jasni. Ocigledno je da je ovaj covek njih napustio i izdao. I ako je bilo zlocina u Srebrenici ovaj covek je kriv koliko i Mladic. A onda bolje da odgovara kod nas nece imati povlastice koje bi sigurno imao da je u nekom zatvoru u Bosni. Tako da muslimani trebaju pruziti podrsku akciji hapsenja Orica i da sto pre odgovara i za zlocine prema Srbima i za zlocine prema muslimanima.

Евроскептик

pre 8 godina

Нажалост, мислим да ће га пустити...али постоји нада да ће га изручити и да ће одговарати за злочине у Кравици и околини...мада сумњам...

Zora 74

pre 8 godina

Ko je to pustio u javnost od zvanicnika? Bolje da su precutali jer Naser Oric jednim telefonskim pozivom ima da bude oslobodjen. Samo se kompromituju i brukaju.

Pera

pre 8 godina

Ово је пуштено само да нас нервирају и да скређу пажњу са стварнох проблема. Вероватно од поскупљења струје.

Vedran

pre 8 godina

Naser Orić je direktno odgovoran za mnogobrojne zločine nad Srbima u Podrinju, na područjima opština Srebrenica, Bratunac i Milići. U tim opštinama, sva srpska sela koja su Bošnjaci okupirali, sravnjena su sa zemljom, a svako ko se zatekao, bio je ubijen, od bebe u kolicima do nepokretnog starca. Dok recimo Srbi nisu ubijali njihove žene i djecu ni u Srebrenici 1995. ni u Bratuncu 1992. godine. Ove 2 male opštine su u samom vrhu opština po broju ubijenih srpskih civila, odmah nakon Sarajeva! Naser Orić ne samo da je naređivao pokolje, nego je i sam učestvovao u njima, postoji njegova slika na internetu, gdje su ga slikali u srpskom selu Kravica, iza srušenih kuća. Branitelj, nema šta! Bošnjaci su snimili pjesmu u njegovu čast, a pjesma se zove ''Kad Naser na Božić u Kravicu dođe'', koja aludira na stravičan pokolj nad srpskim civilima, među kojima je bilo dosta djece i žena. I oni je pjevaju po svojim veseljima, svadbama, pravi multietniĆari! Sve dok se Srbi i Srbija budu sklanjali, dok budu više poštovali tuđe žrtve od svojih a da pritom druga strana uopšte ne priznaje srpske žrtve nego ih i ismijava, oni će imati alibi da rade ovo što rade.

Mladen Mladenovic

pre 8 godina

Kao zlocinac ne bi smeo slobodno da se krece ni u okviru svog dvorista a ne da ide na medjunarodne konferencije?! Naser Oric je samo jos jedan dokaz, koji smo i kakav narod. Naravno, ne sumnjam da ce ga Svajcarci za neki dan pustiti, jer on je ubijao samo Srbe a to, ocito, nije greh, niti bilo koga mnogo zanima. Kako "Evropu i svet", jos manje nas. On zanima, on je predmet interesovanja samo jos porodicama onih koje je pobio i okrvavio ruke.

mlekadzija

pre 8 godina

Ovaj nece videti zatvora a kamoli biti osudjen za zlocine koje je pocinio sa svojim ju7nacima nad civilima u okolini Srebrenice. A nece dobro odjeknuti u svetlu nasih vrlo ubrzanih evroatlantskih integracija...

Stefan

pre 8 godina

Bice kao i sa Ganicem, Cekuom i Tacijem, caskom ce ga pustiti kad neko iz EU pozove. Tako da verujem da nas, kao i ranije, bas dobro zamajavate.

u zdrav mozak

pre 8 godina

Koja li budala veruje u to da ce ga Svajcarska izruciti?Pa koliko je do sada hapseno sto albanaca,sto hrvata i muslimana po nasim poternicama i svi su bili pusteni...Cak je Interpol i ukinuo nase poternice sto govori koja smo mi krem banana od drzave...Pogotovo ce da dozvole velike sile izrucenje sad kad se sprema rezolucija o Srebrenici i obelezavanje godisnjice...

Zuja

pre 8 godina

Nista od ovog. tako je bilo i sa Agim Cekuom. Vec ce neko od "vaznih" da okrene telefon i ovaj ce koliko veceras da bude pusten.Ko ferma nase poternice

Emi Ešav

pre 8 godina

Ovo je sve zakuvavanje Zapada uoči 20. godišnjice srebreničkog zločina, e ne bi li se još malo dotegle tenzije između Srba i Bošnjaka, ako ikako može. Šta ima sad da ga hapsite kad ste u Hagu zaključili da, citiram, "kao mlađi punoletnik (26 godina?!) nije bio u potpunosti svestan težine svega što se dešavalo pod njegovom komandom"? Što ga tada niste osudili, kad je bilo vreme, i na taj način barem malo doprineli procesu pomirenja i suočavanja sa odgovornošću- nego deset godina kasnije, kad je opet zatrebalo da se na Balkanu malo kuva? Srbija, ako ima pameti, treba da povuče tu poternicu jer on je za te zločine već osuđen na 2 godine zatvora- bez obzira što su objavljena njegova svedočenja u kojima detaljno opisuje kako je klao čoveka. Ne treba pristajati na statiranje u prljavoj igri Zapada, treba se ponašati ozbiljno i ukinuti poternicu za zločine, za koje mu je već suđeno i dosuđeno sramnih 2 godine zatvora. Pravde za žrtve nema i neće ih biti nikada- kako za Orićeve tako i za one srebreničke. Svi su oni nažalost samo brojke u nečijoj bolesnoj računici.

Трлаја

pre 8 godina

Опет ће Србија бити осрамоћена и још ће морати дотичном господину упутити извињење.Живи били па видели.

licimure

pre 8 godina

Da bilo je sve to. i Haški sud je svoje rekao o tome. A vi tjerate svoju istoriju koja da nije opasna bila bi smješnija od Mel Brooksove. Dobro, onaj dio o antifašisti Draži i jeste smješniji.
(...i pravda za sve, 10. jun 2015 19:39)

Haški sud je isto tako oslobodio odgovornosti ljude koji su organizovali Škorpione- to su ti one čike što su streljale na onim srebreničkim vhs snimcima. Da li i u tom slučaju uzimaš reč Haga kao sveto slovo uklesano u kremen kamenu - ili ćemo po starom dobrom običaju iz istorije da uzimamo samo ono što nam odgovara a ostalo gurnemo pod tepih da se usmrdi?