Petak, 05.06.2015.

09:30

Novi klasik za finale: Đoković – Mari

Najbolji teniser sveta Novak Đoković i Britanac Endi Mari sastaju se danas u polufinalu Rolan Garosa.

Izvor: ÐN

Novi klasik za finale: Ðokoviæ – Mari IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

83 Komentari

Sortiraj po:

Jova

pre 8 godina

(miro split, 5. jun 2015 12:52)

Ma koliko se trudio, ne može vas "skinuti". Ne obazirite se, najbolje je tako, pa da se "pišemo" i u buduće.


Pozdrav

ahahaaa

pre 8 godina

(Roj, 05. jun 2015 13:18)
Ooo, susjed! Ma dobro pusti sad Noleta i Endija, veliki su to igrači, nego kako vaši Čilić i Ćora? Jel mlađani tinejdžer Čila osvaja Vimbldon? A Ćorke? Jel istina da će biti vladar unuverzuma za 3 godine?

fedex

pre 8 godina

pa da li je moguce da je kvota na novaka mizernih 1,16 i jos pada,pa ne igra protiv 118 nego protiv broja 3,ovo se isplati odigrati na mareja,jer decko igra sjajno,razbio je nedavno nadala bas kao i novak sada,tu su negdje po igri,ali je djokovic jaci mnogo mentalno,ako andy bude tu mogao parirati bit ce svasta,uglavnom ovo je ne postivanje broja 3

nex

pre 8 godina

@lektor
Kad si vec koLektor,napisi bar ti pravilno. Koja ti je ovo rec "plpak"?
I ne ispravljaj ljude koji zive u drugom gov. podrucju i sa dr. dijalektom.

Predo

pre 8 godina

Igrao sam sinoć na temperaturi 29-30 stepeni i po priličnoj vlazi. Sreća, protivnik je stara škola, servis-volej i nije se puno trčalo i osećao sam se izuzetno sveže nakon dva seta. Loptice odskaču jako visoko, tvrde su i teško ih je kontrolisati, zato servis ima veliku ulogu. Na šljaci se lakše podnosi vrućina, jer beton reflektuje toplinu. Mislim da bi jedino vetar pomogao Andiju. Tu je mnogo jači. Em je navikao da stalno duva u Škotskoj, em su mu zamasi mnogo kraći. Svi ostali elementi bi trebali da rade u NOvakovu korist, ali naravno mora nametnuti stil i skraćivati svoje servis gemove koliko može.

Nebojša

pre 8 godina

Marej osvaja RG, lagano. Dečko igra briljantno, odraće smečka-volejka - o da, da...jecajte u tišini srbrende. Nikad Nole RG osvojiti neće, da, da...
(Roj, 05. jun 2015 13:18)


Razlika izmedju vas i nas je ta da ako Novak ne uspe da osvoji trofej nas će puno manje boleti nego vas ako uspe.

lektor

pre 8 godina

Ama ljudi sto vam je? Ne kaze se Marej nego Mari!

Ajmo Nole! (Aster Blistok, 05. jun 2015 10:56)

Kad već hoćeš da vršiš korekciju, ne kaže se "što vam je" već šta vam je :-P

Ipak je ovaj blog u srpskim medijima.

Kabeza

pre 8 godina

Uh, ja tek sad provalio da u obs muska polufinala nema Nike opreme... Kad li se to desilo pislednji put na nekom Grand Slamu ili Masters turniru?

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Moje misljenje o Novakovim protivnicima od cetvrt-finala do eventualnog finala:Tezak,tezi,najtezi.Nadal je relativno lako izgubio jer vise ne moze da trci kao pre.Servis i bekhend prosecni.Marej i pogotovo Wavrinka imaju mnogo opasniju servu i bekhend od Nadala( u ostalom obojica su ga lako dobila ove godine na sljaci).Prema tome ocekujem prvo danas,a nadam se i u nedelju izuzetno teske meceve za Novaka.

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 8 godina

@NS: Dakle (bez argumenata), po tebi pobedjuje Marej! Ok! Nadam se da si prodao kuću, stan, auto i stavio sve na Mareja. Pa, posle lepo da se pridružiš beskućnicima, koji su se kladili na Nadala. Marej u životnoj formi, kažeš. U kakvoj li je tek formi Djoković! Bre!!!

Parizanin

pre 8 godina

Prognoza(buduci da je trenutno u Parizu 31°),klizav teren,puno proklizavanja,mozda i neka povreda nekog od njih.Kisa SIGURNO NECE DA PADNE,zivim u Parizu vc vise od dve decenije,dakle ocekuje nas SPARAN dan,drama u 5 setova.Prvi dobija Marey sa 7:6,Drugi Djokovic sa 6:4, Treci opet Djokovic sa 7:5,Cetvrti Marey sa 7:6(11:9),i peti Novak sa 6:3.

kraja

pre 8 godina

...sta su sve djokovicu napakovali do finala ove godine...!!!!
...otuzno mi je kad neko pomene "izvlacenje" protivnika...
...koliki ce biti bes tih sivih eminencija koje misle da upravljaju tenisom kad djokovic podigne pobednicki trofej...

Roj

pre 8 godina

Marej osvaja RG, lagano. Dečko igra briljantno, odraće smečka-volejka - o da, da...jecajte u tišini srbrende. Nikad Nole RG osvojiti neće, da, da...

nolemanijakinja

pre 8 godina

Da dodam samo, u stilu naših košarkaša :, ,igraj i pobedi, ponosno se vrati! ,, a za doček ne beri brigu, svi te očekujemo!

Lik

pre 8 godina

Ovde će Novaku biti teže nego protiv Nadala. Mari je u usponu, prelomio je dosta svojih nedostataka i igra daleko sigurnije nego ranije. Za razliku od Nadala koji u svaki udarac ulazi svom raspoloživom energijom (i zato se brzo izduva, kao balon) ovaj uspeva da raspodeli snagu tako da neće biti lako.

borkes

pre 8 godina

@xox
Evo ja ću ti pojasniti sa samo jednim statističkim podatkom iz tog meča
Net points won: Djokovic 30/52 (58%).
Je li ti sad malko jasnije?
Idemo dalje.

papaja

pre 8 godina

Bez namere da ikoga uvredim, za mene je RG sada poceo(pisem kao Novakov navijac). 2 od 3 igraca kojih sam se najvise plasio pre pocetka su i dalje tu.

Endi - Iako nije tranirao mnogo juce mislim da je jedini razlog cuvanje energije a ne preterani umor. Spreman je na 5 setova i recept za njega je upravo ono sto je Novak radio Rafi, setati ga skracenim dijagonalama, izbacivati ga iz ritma i pomerati sa pozicije iza osnovne linije dropsotovima kad god je to moguce. Ukoliko se rano unervozi tesko ce naci put nazad.

Sten - Iskreno se najvise plasim ovog igraca, pogotovo u scenariju gde on lako prolazi Tsongu a Novak se muci sa Endijem. Preboleo je izgleda razvod iako nisam bio siguran da bas na RG moze do prepoznatljive forme. Uslovi za igru protiv Federera su bili specificni ali je taj mec bio sve samo ne neizvestan.

Tsonga - Nisam ga gledao preterano ove godine, cini mi se da mu je ovo rezultat sezone. Pobediti prethodna 2 meca u 5 setova stavlja na ispit njegovu fizicku spremu, doduse nosen publikom moze da napravi problem Wawrinki kada ovaj nema dan. U to iskreno polazem nade.

Novak - Sve je vec receno, apsolutni favorit koji je igrama na RG to opravdao. Odusevio me je time sto se nije preterano radovao posle pobede protiv Rafe i taj gest mi je razlog da verujem da ove godine poseduje sve sto treba da bi presao ovu prepreku. Ako neko to zasluzuje onda je to on. Iznenadjen sam bio uglom i preciznoscu njegovih forhend dijagonala na mecevima protiv Gaskea i Rafe.

Idemo!

miro split

pre 8 godina

Di je ovi čovik šta piše komentare umisto mene?Kume već je priko pedeset komentara,a ti još nisi napisa neku glupost u moje ime.Lin si za poludit!

milan

pre 8 godina

Danas ocekujem novo dranje Škota. Igra dobro nema sta, ali ako uzmemo u obzir da se nije na šljaci sastajao sa najboljima (na RG),sledi povratak u realnost. Da budem još smeliji. Krompir na RG Nole čuva baš za njega. Čisto da ga izuje pred Wimbledon i ugasi nalet jedinog konkurenta.

JK_SPORT_99@yahoo.com

pre 8 godina

Bitno je da Nole pobedi i nadati se da nece biti pet setova. Ako je Nole uspeo da savlada Nadala onda ce najverovatnije i Marija. Uvek je u tenisu tesko prognozirati ali ipak je Nole bolji igrac i mislim dace radije "izginuti" na terenu ako treba, a inat mu je najaca stvar. Mismo svi uz tebe i neka te bog cuva:-)

Bg

pre 8 godina

Pa samo je bilo pitanje vremena kada će Mari neke kockice u glavi da složi i da zaigra dobro i na šljaci.
On stiže nemoguće lopte na betonu, duplo brže udarce nego na zemlji, zato je teško osvojiti poen protiv njega na RG.
Gledao sam protiv Ferera je neke nemoguće lopte stizao, i nije kao pre toliko defanzivan, sada ume na pola relija da prelomi i da pokuša viner, neki rizičniji udarac.
A Novak je i sam rekao da se umalo onesvestio od uzbuđenja posle pobede nad Nadalom. Definitivno je emotivno malo prazan.
Ali, Novak je najzad naučio da pritisak pretvara u prednost, u motiv, videlo se to na Wim 2014, i u meču protiv Rafe ovde, kada mu je Rafa uzeo 4 gema za redom, on se smirio i ipak osvojio 1 set.
Pritisak je tu, još samo 2 meča do velikog sna i cilja.
Ali i Mariju nije lako, nije pobedio Novaka od 2013-te.
Naporan meč će biti, trebaće Novak dva, tri udarca više da pravi da bi zaradio poen. Ali u tome i jeste draž, osvojiti RG protiv najače konkurencije!

NS

pre 8 godina

Nole nece izdrzati pritisak. Rekao sam jos pre turnir uzima Marej igra u zivotnoj formi i nije opterecen.Mec ce ici vise od tri sata i u pet setova. I podatak koji svi potenciraju 7 uzastopnih pobeda Noleta je ustvari i naj zabrinjavajuci, po logici mora doci i poraz kad tad.

Krunska

pre 8 godina

Znate sta...? Gledali smo Endija i na redhodnim turnirima, kao igra odlicno, onda dodje taj polu i finalni mec sa Novakom i - skoro nista od te igre, biva savladan. Ali, iskreno mislim da sada igra jako zrelo i po mom skromnom uverenju nikad bolje! Vidi i njegov tim (ko god to bio) da je veeeelika SMENA na sceni, i da "novi", poodavno projektovani dvojac svetskog tenisa Djokovic - Marej treba da vlada narednih...stajaznam, nekoliko godina. Kako god, trenutno je uz Novaka daleko najubedljiviji sljakas na ovom turniru... Bice to naporan mec, koji ce ipak Novaka odvesti u finale! Zapravo, ubedljivo najtezi na ovogodisnjem Rolan Garosu.

NS#1

pre 8 godina

Po meni je jedna stvar ključna - Đokovićev prvi servis. Ukoliko bude servirao dobro, kao što je to radio tokom celog turnir, predviđam 3-0, uz nešto teži prvi set. Međutim, ako ga vrućina izmori, i ne bude bio u mogućnosti da osvaja 'lake' poene, onda očekujem pakao za živce, i njegove a i naše. Sve u svemu, ne sumnjam u noletovu pobedu, samo je pitanje kako će do nje doći... Idemo Novače, još dve pobede!

Ivan

pre 8 godina

Mari je ozbiljno dobar igrac ali nije klasa Djokovica, Federera i Nadala, bice napeto zbog vaznosti meca za Djokovica ali ne bi smeo da bude nista drugo osim 3:0 ili 3:1 za Djokovica.

Wilt Chamberlen

pre 8 godina

bice tesko, citam raznorazne komentare ovde, te razbice ga te ponizice ga, ko je gledao jedan marijev mec ovde ove godine pogotovo protiv ferera shvatice koliko je situacija ozbiljna, mene najvise brine psiholosko praznjenje novaka protiv rafe i da mu to ne predstavlja problem oko motivacije, tj da stekne uutisak kao da je vec osvojio turnir, kao da ce protivnici sada morati da mu se sklanjaju i poklanjaju pobede, mora izbrisati iz glave prethodni mec i naci snage za novi, mnogo je tesko!! ajde novak, 8 miliona iskrenih dusa je uz tebe!!

D63

pre 8 godina

Da nije Noleta ko zna kad i da li bi Endi osvojio Gren slem.Englezima vratio ponos posle nekoliko decenija neuspeha, a Endiju neprocenjiv poklon.

Frfljavi

pre 8 godina

Imm samo jednu molbu. Neka me neko podseti ko je ostao u istoj polovini na Federerovoj strani od peotivnika kada je Rafa izgubio od Soderlinga? Sa kim je igrao za 1/4, 1/2 finale. Za finale je igrao sa Robinom? Usput, a koga je Robin eliminisao polu finalu? Saša, eto ti materijal da napišeš dal je Federeru bilo teže da pređe taj put 2009 sa njegovim protivnicima ili je sada Novaku teže sa ovim protivnicima. Napravi Retrospektivu ili poređenje.

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

zao mi sto rodja nije u finalu pa da u pet dana smanji u medjudobnim duelima i sa nadalom i sa njim. ovako ce biti dosadno.

Kutinjo

pre 8 godina

Ajmo nole nemoj sad da posustanes posle onakve pobede,Federeru je Soderling bukvalno poklonio turnir izbacivsi Nadala,a tebi niko nista nije poklonio vec si sve sam na terenu izborio i bila bi tragedija da ne uzmes ove godine.

Ivan

pre 8 godina

Nole, igraj i pobedi! Samo mirne glave, Nadal je pao, ali trofej u jos 2 meca moras da zaradis. Samo jako u napad, kao protiv Spanca. Nista ne menjaj.

TenExpert

pre 8 godina

Upozoravam navijace naseg neponovljivog asa Noleta na jednu cinjenicu. Prognoza vremena za danas u Prizu je 31 C, uz moguce pljuskove. Dakle za nase pojmove vrucine i omorine katastrofalno, a svi znamo da to nikako ne prija ni nasem Noletu. Medjutim, btitanci, takvi kakvi su, dobro podnose svakakvu klimu, od tropskoh vrucina do hladnih vetrova. Na kraju krajeva, tako su se i sa britanskom imperijom prosirili i adaptirali po celoj planeti. Setite se prethodnih pobeda Mareja nad Noletom u dva finala GS. Na US open pod nemogucim uragansim vetrom, pa Wimbledon pod zestokim suncem karakteristicne Londonske sparine.
Samo se nadam da taj faktor nece danas u Prizu omesti naseg velicanstvenog asa Noleta.
Napred Nole ljudino!

Smilica

pre 8 godina

No1E,SOKOLE,
TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA!

POBEĐUJEŠ SVE U NIZU,
LONDONU,AO, IW ,MI,MC,
RIMU POBEDIĆEŠ I U PARIZU!

NAŠ PONOSU
I DIKO NE MOŽE TE POBEDITI NIIIKOOOO!

No1E,SOKOLE,
OSVOJ RG I DONESI NAM NEOPISIVU SREĆU!!!

nolemanijakinja

pre 8 godina

Nole, odglumi opet neku povredu, to će ga izbaciti iz takta . Šalim se! Pripremimo se za Marejeve psovke. A onda finale i odlazak u istoriju! SREĆNO!!!!!!

Stefan

pre 8 godina

Nole moze da iskoristi Marejev amaterski drugi servis i da ga ubije riternima. Svi znamo da je Marejev drugi servis mnogo spor, i da mu je to najslabija tacka

Kutinjo

pre 8 godina

Ajmo nole nemoj sad da posustanes posle onakve pobede,Federeru je Soderling bukvalno poklonio turnir izbacivsi Nadala,a tebi niko nista nije poklonio vec si sve sam na terenu izborio i bila bi tragedija da ne uzmes ove godine.

nolemanijakinja

pre 8 godina

Nole, odglumi opet neku povredu, to će ga izbaciti iz takta . Šalim se! Pripremimo se za Marejeve psovke. A onda finale i odlazak u istoriju! SREĆNO!!!!!!

Frfljavi

pre 8 godina

Imm samo jednu molbu. Neka me neko podseti ko je ostao u istoj polovini na Federerovoj strani od peotivnika kada je Rafa izgubio od Soderlinga? Sa kim je igrao za 1/4, 1/2 finale. Za finale je igrao sa Robinom? Usput, a koga je Robin eliminisao polu finalu? Saša, eto ti materijal da napišeš dal je Federeru bilo teže da pređe taj put 2009 sa njegovim protivnicima ili je sada Novaku teže sa ovim protivnicima. Napravi Retrospektivu ili poređenje.

Ivan

pre 8 godina

Nole, igraj i pobedi! Samo mirne glave, Nadal je pao, ali trofej u jos 2 meca moras da zaradis. Samo jako u napad, kao protiv Spanca. Nista ne menjaj.

Stefan

pre 8 godina

Nole moze da iskoristi Marejev amaterski drugi servis i da ga ubije riternima. Svi znamo da je Marejev drugi servis mnogo spor, i da mu je to najslabija tacka

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

zao mi sto rodja nije u finalu pa da u pet dana smanji u medjudobnim duelima i sa nadalom i sa njim. ovako ce biti dosadno.

Smilica

pre 8 godina

No1E,SOKOLE,
TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA!

POBEĐUJEŠ SVE U NIZU,
LONDONU,AO, IW ,MI,MC,
RIMU POBEDIĆEŠ I U PARIZU!

NAŠ PONOSU
I DIKO NE MOŽE TE POBEDITI NIIIKOOOO!

No1E,SOKOLE,
OSVOJ RG I DONESI NAM NEOPISIVU SREĆU!!!

D63

pre 8 godina

Da nije Noleta ko zna kad i da li bi Endi osvojio Gren slem.Englezima vratio ponos posle nekoliko decenija neuspeha, a Endiju neprocenjiv poklon.

Bg

pre 8 godina

Pa samo je bilo pitanje vremena kada će Mari neke kockice u glavi da složi i da zaigra dobro i na šljaci.
On stiže nemoguće lopte na betonu, duplo brže udarce nego na zemlji, zato je teško osvojiti poen protiv njega na RG.
Gledao sam protiv Ferera je neke nemoguće lopte stizao, i nije kao pre toliko defanzivan, sada ume na pola relija da prelomi i da pokuša viner, neki rizičniji udarac.
A Novak je i sam rekao da se umalo onesvestio od uzbuđenja posle pobede nad Nadalom. Definitivno je emotivno malo prazan.
Ali, Novak je najzad naučio da pritisak pretvara u prednost, u motiv, videlo se to na Wim 2014, i u meču protiv Rafe ovde, kada mu je Rafa uzeo 4 gema za redom, on se smirio i ipak osvojio 1 set.
Pritisak je tu, još samo 2 meča do velikog sna i cilja.
Ali i Mariju nije lako, nije pobedio Novaka od 2013-te.
Naporan meč će biti, trebaće Novak dva, tri udarca više da pravi da bi zaradio poen. Ali u tome i jeste draž, osvojiti RG protiv najače konkurencije!

Nebojša

pre 8 godina

Marej osvaja RG, lagano. Dečko igra briljantno, odraće smečka-volejka - o da, da...jecajte u tišini srbrende. Nikad Nole RG osvojiti neće, da, da...
(Roj, 05. jun 2015 13:18)


Razlika izmedju vas i nas je ta da ako Novak ne uspe da osvoji trofej nas će puno manje boleti nego vas ako uspe.

Ivan

pre 8 godina

Mari je ozbiljno dobar igrac ali nije klasa Djokovica, Federera i Nadala, bice napeto zbog vaznosti meca za Djokovica ali ne bi smeo da bude nista drugo osim 3:0 ili 3:1 za Djokovica.

Wilt Chamberlen

pre 8 godina

bice tesko, citam raznorazne komentare ovde, te razbice ga te ponizice ga, ko je gledao jedan marijev mec ovde ove godine pogotovo protiv ferera shvatice koliko je situacija ozbiljna, mene najvise brine psiholosko praznjenje novaka protiv rafe i da mu to ne predstavlja problem oko motivacije, tj da stekne uutisak kao da je vec osvojio turnir, kao da ce protivnici sada morati da mu se sklanjaju i poklanjaju pobede, mora izbrisati iz glave prethodni mec i naci snage za novi, mnogo je tesko!! ajde novak, 8 miliona iskrenih dusa je uz tebe!!

NS#1

pre 8 godina

Po meni je jedna stvar ključna - Đokovićev prvi servis. Ukoliko bude servirao dobro, kao što je to radio tokom celog turnir, predviđam 3-0, uz nešto teži prvi set. Međutim, ako ga vrućina izmori, i ne bude bio u mogućnosti da osvaja 'lake' poene, onda očekujem pakao za živce, i njegove a i naše. Sve u svemu, ne sumnjam u noletovu pobedu, samo je pitanje kako će do nje doći... Idemo Novače, još dve pobede!

JK_SPORT_99@yahoo.com

pre 8 godina

Bitno je da Nole pobedi i nadati se da nece biti pet setova. Ako je Nole uspeo da savlada Nadala onda ce najverovatnije i Marija. Uvek je u tenisu tesko prognozirati ali ipak je Nole bolji igrac i mislim dace radije "izginuti" na terenu ako treba, a inat mu je najaca stvar. Mismo svi uz tebe i neka te bog cuva:-)

Krunska

pre 8 godina

Znate sta...? Gledali smo Endija i na redhodnim turnirima, kao igra odlicno, onda dodje taj polu i finalni mec sa Novakom i - skoro nista od te igre, biva savladan. Ali, iskreno mislim da sada igra jako zrelo i po mom skromnom uverenju nikad bolje! Vidi i njegov tim (ko god to bio) da je veeeelika SMENA na sceni, i da "novi", poodavno projektovani dvojac svetskog tenisa Djokovic - Marej treba da vlada narednih...stajaznam, nekoliko godina. Kako god, trenutno je uz Novaka daleko najubedljiviji sljakas na ovom turniru... Bice to naporan mec, koji ce ipak Novaka odvesti u finale! Zapravo, ubedljivo najtezi na ovogodisnjem Rolan Garosu.

miro split

pre 8 godina

Di je ovi čovik šta piše komentare umisto mene?Kume već je priko pedeset komentara,a ti još nisi napisa neku glupost u moje ime.Lin si za poludit!

Lik

pre 8 godina

Ovde će Novaku biti teže nego protiv Nadala. Mari je u usponu, prelomio je dosta svojih nedostataka i igra daleko sigurnije nego ranije. Za razliku od Nadala koji u svaki udarac ulazi svom raspoloživom energijom (i zato se brzo izduva, kao balon) ovaj uspeva da raspodeli snagu tako da neće biti lako.

papaja

pre 8 godina

Bez namere da ikoga uvredim, za mene je RG sada poceo(pisem kao Novakov navijac). 2 od 3 igraca kojih sam se najvise plasio pre pocetka su i dalje tu.

Endi - Iako nije tranirao mnogo juce mislim da je jedini razlog cuvanje energije a ne preterani umor. Spreman je na 5 setova i recept za njega je upravo ono sto je Novak radio Rafi, setati ga skracenim dijagonalama, izbacivati ga iz ritma i pomerati sa pozicije iza osnovne linije dropsotovima kad god je to moguce. Ukoliko se rano unervozi tesko ce naci put nazad.

Sten - Iskreno se najvise plasim ovog igraca, pogotovo u scenariju gde on lako prolazi Tsongu a Novak se muci sa Endijem. Preboleo je izgleda razvod iako nisam bio siguran da bas na RG moze do prepoznatljive forme. Uslovi za igru protiv Federera su bili specificni ali je taj mec bio sve samo ne neizvestan.

Tsonga - Nisam ga gledao preterano ove godine, cini mi se da mu je ovo rezultat sezone. Pobediti prethodna 2 meca u 5 setova stavlja na ispit njegovu fizicku spremu, doduse nosen publikom moze da napravi problem Wawrinki kada ovaj nema dan. U to iskreno polazem nade.

Novak - Sve je vec receno, apsolutni favorit koji je igrama na RG to opravdao. Odusevio me je time sto se nije preterano radovao posle pobede protiv Rafe i taj gest mi je razlog da verujem da ove godine poseduje sve sto treba da bi presao ovu prepreku. Ako neko to zasluzuje onda je to on. Iznenadjen sam bio uglom i preciznoscu njegovih forhend dijagonala na mecevima protiv Gaskea i Rafe.

Idemo!

kraja

pre 8 godina

...sta su sve djokovicu napakovali do finala ove godine...!!!!
...otuzno mi je kad neko pomene "izvlacenje" protivnika...
...koliki ce biti bes tih sivih eminencija koje misle da upravljaju tenisom kad djokovic podigne pobednicki trofej...

TenExpert

pre 8 godina

Upozoravam navijace naseg neponovljivog asa Noleta na jednu cinjenicu. Prognoza vremena za danas u Prizu je 31 C, uz moguce pljuskove. Dakle za nase pojmove vrucine i omorine katastrofalno, a svi znamo da to nikako ne prija ni nasem Noletu. Medjutim, btitanci, takvi kakvi su, dobro podnose svakakvu klimu, od tropskoh vrucina do hladnih vetrova. Na kraju krajeva, tako su se i sa britanskom imperijom prosirili i adaptirali po celoj planeti. Setite se prethodnih pobeda Mareja nad Noletom u dva finala GS. Na US open pod nemogucim uragansim vetrom, pa Wimbledon pod zestokim suncem karakteristicne Londonske sparine.
Samo se nadam da taj faktor nece danas u Prizu omesti naseg velicanstvenog asa Noleta.
Napred Nole ljudino!

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 8 godina

@NS: Dakle (bez argumenata), po tebi pobedjuje Marej! Ok! Nadam se da si prodao kuću, stan, auto i stavio sve na Mareja. Pa, posle lepo da se pridružiš beskućnicima, koji su se kladili na Nadala. Marej u životnoj formi, kažeš. U kakvoj li je tek formi Djoković! Bre!!!

nolemanijakinja

pre 8 godina

Da dodam samo, u stilu naših košarkaša :, ,igraj i pobedi, ponosno se vrati! ,, a za doček ne beri brigu, svi te očekujemo!

Kabeza

pre 8 godina

Uh, ja tek sad provalio da u obs muska polufinala nema Nike opreme... Kad li se to desilo pislednji put na nekom Grand Slamu ili Masters turniru?

ahahaaa

pre 8 godina

(Roj, 05. jun 2015 13:18)
Ooo, susjed! Ma dobro pusti sad Noleta i Endija, veliki su to igrači, nego kako vaši Čilić i Ćora? Jel mlađani tinejdžer Čila osvaja Vimbldon? A Ćorke? Jel istina da će biti vladar unuverzuma za 3 godine?

borkes

pre 8 godina

@xox
Evo ja ću ti pojasniti sa samo jednim statističkim podatkom iz tog meča
Net points won: Djokovic 30/52 (58%).
Je li ti sad malko jasnije?
Idemo dalje.

milan

pre 8 godina

Danas ocekujem novo dranje Škota. Igra dobro nema sta, ali ako uzmemo u obzir da se nije na šljaci sastajao sa najboljima (na RG),sledi povratak u realnost. Da budem još smeliji. Krompir na RG Nole čuva baš za njega. Čisto da ga izuje pred Wimbledon i ugasi nalet jedinog konkurenta.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Moje misljenje o Novakovim protivnicima od cetvrt-finala do eventualnog finala:Tezak,tezi,najtezi.Nadal je relativno lako izgubio jer vise ne moze da trci kao pre.Servis i bekhend prosecni.Marej i pogotovo Wavrinka imaju mnogo opasniju servu i bekhend od Nadala( u ostalom obojica su ga lako dobila ove godine na sljaci).Prema tome ocekujem prvo danas,a nadam se i u nedelju izuzetno teske meceve za Novaka.

Jova

pre 8 godina

(miro split, 5. jun 2015 12:52)

Ma koliko se trudio, ne može vas "skinuti". Ne obazirite se, najbolje je tako, pa da se "pišemo" i u buduće.


Pozdrav

lektor

pre 8 godina

Ama ljudi sto vam je? Ne kaze se Marej nego Mari!

Ajmo Nole! (Aster Blistok, 05. jun 2015 10:56)

Kad već hoćeš da vršiš korekciju, ne kaže se "što vam je" već šta vam je :-P

Ipak je ovaj blog u srpskim medijima.

NS

pre 8 godina

Nole nece izdrzati pritisak. Rekao sam jos pre turnir uzima Marej igra u zivotnoj formi i nije opterecen.Mec ce ici vise od tri sata i u pet setova. I podatak koji svi potenciraju 7 uzastopnih pobeda Noleta je ustvari i naj zabrinjavajuci, po logici mora doci i poraz kad tad.

nex

pre 8 godina

@lektor
Kad si vec koLektor,napisi bar ti pravilno. Koja ti je ovo rec "plpak"?
I ne ispravljaj ljude koji zive u drugom gov. podrucju i sa dr. dijalektom.

fedex

pre 8 godina

pa da li je moguce da je kvota na novaka mizernih 1,16 i jos pada,pa ne igra protiv 118 nego protiv broja 3,ovo se isplati odigrati na mareja,jer decko igra sjajno,razbio je nedavno nadala bas kao i novak sada,tu su negdje po igri,ali je djokovic jaci mnogo mentalno,ako andy bude tu mogao parirati bit ce svasta,uglavnom ovo je ne postivanje broja 3

Parizanin

pre 8 godina

Prognoza(buduci da je trenutno u Parizu 31°),klizav teren,puno proklizavanja,mozda i neka povreda nekog od njih.Kisa SIGURNO NECE DA PADNE,zivim u Parizu vc vise od dve decenije,dakle ocekuje nas SPARAN dan,drama u 5 setova.Prvi dobija Marey sa 7:6,Drugi Djokovic sa 6:4, Treci opet Djokovic sa 7:5,Cetvrti Marey sa 7:6(11:9),i peti Novak sa 6:3.

Roj

pre 8 godina

Marej osvaja RG, lagano. Dečko igra briljantno, odraće smečka-volejka - o da, da...jecajte u tišini srbrende. Nikad Nole RG osvojiti neće, da, da...

Predo

pre 8 godina

Igrao sam sinoć na temperaturi 29-30 stepeni i po priličnoj vlazi. Sreća, protivnik je stara škola, servis-volej i nije se puno trčalo i osećao sam se izuzetno sveže nakon dva seta. Loptice odskaču jako visoko, tvrde su i teško ih je kontrolisati, zato servis ima veliku ulogu. Na šljaci se lakše podnosi vrućina, jer beton reflektuje toplinu. Mislim da bi jedino vetar pomogao Andiju. Tu je mnogo jači. Em je navikao da stalno duva u Škotskoj, em su mu zamasi mnogo kraći. Svi ostali elementi bi trebali da rade u NOvakovu korist, ali naravno mora nametnuti stil i skraćivati svoje servis gemove koliko može.

NS

pre 8 godina

Nole nece izdrzati pritisak. Rekao sam jos pre turnir uzima Marej igra u zivotnoj formi i nije opterecen.Mec ce ici vise od tri sata i u pet setova. I podatak koji svi potenciraju 7 uzastopnih pobeda Noleta je ustvari i naj zabrinjavajuci, po logici mora doci i poraz kad tad.

Smilica

pre 8 godina

No1E,SOKOLE,
TI SI NAŠE SUNCE
I NAŠA ZVEZDA DANICA
SAMO NEBO TI JE GRANICA!

POBEĐUJEŠ SVE U NIZU,
LONDONU,AO, IW ,MI,MC,
RIMU POBEDIĆEŠ I U PARIZU!

NAŠ PONOSU
I DIKO NE MOŽE TE POBEDITI NIIIKOOOO!

No1E,SOKOLE,
OSVOJ RG I DONESI NAM NEOPISIVU SREĆU!!!

Roj

pre 8 godina

Marej osvaja RG, lagano. Dečko igra briljantno, odraće smečka-volejka - o da, da...jecajte u tišini srbrende. Nikad Nole RG osvojiti neće, da, da...

Parizanin

pre 8 godina

Prognoza(buduci da je trenutno u Parizu 31°),klizav teren,puno proklizavanja,mozda i neka povreda nekog od njih.Kisa SIGURNO NECE DA PADNE,zivim u Parizu vc vise od dve decenije,dakle ocekuje nas SPARAN dan,drama u 5 setova.Prvi dobija Marey sa 7:6,Drugi Djokovic sa 6:4, Treci opet Djokovic sa 7:5,Cetvrti Marey sa 7:6(11:9),i peti Novak sa 6:3.

moram da kazem il cu da puknem

pre 8 godina

zao mi sto rodja nije u finalu pa da u pet dana smanji u medjudobnim duelima i sa nadalom i sa njim. ovako ce biti dosadno.

fedex

pre 8 godina

pa da li je moguce da je kvota na novaka mizernih 1,16 i jos pada,pa ne igra protiv 118 nego protiv broja 3,ovo se isplati odigrati na mareja,jer decko igra sjajno,razbio je nedavno nadala bas kao i novak sada,tu su negdje po igri,ali je djokovic jaci mnogo mentalno,ako andy bude tu mogao parirati bit ce svasta,uglavnom ovo je ne postivanje broja 3

Frfljavi

pre 8 godina

Imm samo jednu molbu. Neka me neko podseti ko je ostao u istoj polovini na Federerovoj strani od peotivnika kada je Rafa izgubio od Soderlinga? Sa kim je igrao za 1/4, 1/2 finale. Za finale je igrao sa Robinom? Usput, a koga je Robin eliminisao polu finalu? Saša, eto ti materijal da napišeš dal je Federeru bilo teže da pređe taj put 2009 sa njegovim protivnicima ili je sada Novaku teže sa ovim protivnicima. Napravi Retrospektivu ili poređenje.

nolemanijakinja

pre 8 godina

Nole, odglumi opet neku povredu, to će ga izbaciti iz takta . Šalim se! Pripremimo se za Marejeve psovke. A onda finale i odlazak u istoriju! SREĆNO!!!!!!

Kutinjo

pre 8 godina

Ajmo nole nemoj sad da posustanes posle onakve pobede,Federeru je Soderling bukvalno poklonio turnir izbacivsi Nadala,a tebi niko nista nije poklonio vec si sve sam na terenu izborio i bila bi tragedija da ne uzmes ove godine.

Stefan

pre 8 godina

Nole moze da iskoristi Marejev amaterski drugi servis i da ga ubije riternima. Svi znamo da je Marejev drugi servis mnogo spor, i da mu je to najslabija tacka

lektor

pre 8 godina

Ama ljudi sto vam je? Ne kaze se Marej nego Mari!

Ajmo Nole! (Aster Blistok, 05. jun 2015 10:56)

Kad već hoćeš da vršiš korekciju, ne kaže se "što vam je" već šta vam je :-P

Ipak je ovaj blog u srpskim medijima.

D63

pre 8 godina

Da nije Noleta ko zna kad i da li bi Endi osvojio Gren slem.Englezima vratio ponos posle nekoliko decenija neuspeha, a Endiju neprocenjiv poklon.

Lik

pre 8 godina

Ovde će Novaku biti teže nego protiv Nadala. Mari je u usponu, prelomio je dosta svojih nedostataka i igra daleko sigurnije nego ranije. Za razliku od Nadala koji u svaki udarac ulazi svom raspoloživom energijom (i zato se brzo izduva, kao balon) ovaj uspeva da raspodeli snagu tako da neće biti lako.

kraja

pre 8 godina

...sta su sve djokovicu napakovali do finala ove godine...!!!!
...otuzno mi je kad neko pomene "izvlacenje" protivnika...
...koliki ce biti bes tih sivih eminencija koje misle da upravljaju tenisom kad djokovic podigne pobednicki trofej...

Ivan

pre 8 godina

Nole, igraj i pobedi! Samo mirne glave, Nadal je pao, ali trofej u jos 2 meca moras da zaradis. Samo jako u napad, kao protiv Spanca. Nista ne menjaj.

TenExpert

pre 8 godina

Upozoravam navijace naseg neponovljivog asa Noleta na jednu cinjenicu. Prognoza vremena za danas u Prizu je 31 C, uz moguce pljuskove. Dakle za nase pojmove vrucine i omorine katastrofalno, a svi znamo da to nikako ne prija ni nasem Noletu. Medjutim, btitanci, takvi kakvi su, dobro podnose svakakvu klimu, od tropskoh vrucina do hladnih vetrova. Na kraju krajeva, tako su se i sa britanskom imperijom prosirili i adaptirali po celoj planeti. Setite se prethodnih pobeda Mareja nad Noletom u dva finala GS. Na US open pod nemogucim uragansim vetrom, pa Wimbledon pod zestokim suncem karakteristicne Londonske sparine.
Samo se nadam da taj faktor nece danas u Prizu omesti naseg velicanstvenog asa Noleta.
Napred Nole ljudino!

Ivan

pre 8 godina

Mari je ozbiljno dobar igrac ali nije klasa Djokovica, Federera i Nadala, bice napeto zbog vaznosti meca za Djokovica ali ne bi smeo da bude nista drugo osim 3:0 ili 3:1 za Djokovica.

JK_SPORT_99@yahoo.com

pre 8 godina

Bitno je da Nole pobedi i nadati se da nece biti pet setova. Ako je Nole uspeo da savlada Nadala onda ce najverovatnije i Marija. Uvek je u tenisu tesko prognozirati ali ipak je Nole bolji igrac i mislim dace radije "izginuti" na terenu ako treba, a inat mu je najaca stvar. Mismo svi uz tebe i neka te bog cuva:-)

borkes

pre 8 godina

@xox
Evo ja ću ti pojasniti sa samo jednim statističkim podatkom iz tog meča
Net points won: Djokovic 30/52 (58%).
Je li ti sad malko jasnije?
Idemo dalje.

milan

pre 8 godina

Danas ocekujem novo dranje Škota. Igra dobro nema sta, ali ako uzmemo u obzir da se nije na šljaci sastajao sa najboljima (na RG),sledi povratak u realnost. Da budem još smeliji. Krompir na RG Nole čuva baš za njega. Čisto da ga izuje pred Wimbledon i ugasi nalet jedinog konkurenta.

nolemanijakinja

pre 8 godina

Da dodam samo, u stilu naših košarkaša :, ,igraj i pobedi, ponosno se vrati! ,, a za doček ne beri brigu, svi te očekujemo!

Nebojša

pre 8 godina

Marej osvaja RG, lagano. Dečko igra briljantno, odraće smečka-volejka - o da, da...jecajte u tišini srbrende. Nikad Nole RG osvojiti neće, da, da...
(Roj, 05. jun 2015 13:18)


Razlika izmedju vas i nas je ta da ako Novak ne uspe da osvoji trofej nas će puno manje boleti nego vas ako uspe.

Wilt Chamberlen

pre 8 godina

bice tesko, citam raznorazne komentare ovde, te razbice ga te ponizice ga, ko je gledao jedan marijev mec ovde ove godine pogotovo protiv ferera shvatice koliko je situacija ozbiljna, mene najvise brine psiholosko praznjenje novaka protiv rafe i da mu to ne predstavlja problem oko motivacije, tj da stekne uutisak kao da je vec osvojio turnir, kao da ce protivnici sada morati da mu se sklanjaju i poklanjaju pobede, mora izbrisati iz glave prethodni mec i naci snage za novi, mnogo je tesko!! ajde novak, 8 miliona iskrenih dusa je uz tebe!!

Krunska

pre 8 godina

Znate sta...? Gledali smo Endija i na redhodnim turnirima, kao igra odlicno, onda dodje taj polu i finalni mec sa Novakom i - skoro nista od te igre, biva savladan. Ali, iskreno mislim da sada igra jako zrelo i po mom skromnom uverenju nikad bolje! Vidi i njegov tim (ko god to bio) da je veeeelika SMENA na sceni, i da "novi", poodavno projektovani dvojac svetskog tenisa Djokovic - Marej treba da vlada narednih...stajaznam, nekoliko godina. Kako god, trenutno je uz Novaka daleko najubedljiviji sljakas na ovom turniru... Bice to naporan mec, koji ce ipak Novaka odvesti u finale! Zapravo, ubedljivo najtezi na ovogodisnjem Rolan Garosu.

NS#1

pre 8 godina

Po meni je jedna stvar ključna - Đokovićev prvi servis. Ukoliko bude servirao dobro, kao što je to radio tokom celog turnir, predviđam 3-0, uz nešto teži prvi set. Međutim, ako ga vrućina izmori, i ne bude bio u mogućnosti da osvaja 'lake' poene, onda očekujem pakao za živce, i njegove a i naše. Sve u svemu, ne sumnjam u noletovu pobedu, samo je pitanje kako će do nje doći... Idemo Novače, još dve pobede!

papaja

pre 8 godina

Bez namere da ikoga uvredim, za mene je RG sada poceo(pisem kao Novakov navijac). 2 od 3 igraca kojih sam se najvise plasio pre pocetka su i dalje tu.

Endi - Iako nije tranirao mnogo juce mislim da je jedini razlog cuvanje energije a ne preterani umor. Spreman je na 5 setova i recept za njega je upravo ono sto je Novak radio Rafi, setati ga skracenim dijagonalama, izbacivati ga iz ritma i pomerati sa pozicije iza osnovne linije dropsotovima kad god je to moguce. Ukoliko se rano unervozi tesko ce naci put nazad.

Sten - Iskreno se najvise plasim ovog igraca, pogotovo u scenariju gde on lako prolazi Tsongu a Novak se muci sa Endijem. Preboleo je izgleda razvod iako nisam bio siguran da bas na RG moze do prepoznatljive forme. Uslovi za igru protiv Federera su bili specificni ali je taj mec bio sve samo ne neizvestan.

Tsonga - Nisam ga gledao preterano ove godine, cini mi se da mu je ovo rezultat sezone. Pobediti prethodna 2 meca u 5 setova stavlja na ispit njegovu fizicku spremu, doduse nosen publikom moze da napravi problem Wawrinki kada ovaj nema dan. U to iskreno polazem nade.

Novak - Sve je vec receno, apsolutni favorit koji je igrama na RG to opravdao. Odusevio me je time sto se nije preterano radovao posle pobede protiv Rafe i taj gest mi je razlog da verujem da ove godine poseduje sve sto treba da bi presao ovu prepreku. Ako neko to zasluzuje onda je to on. Iznenadjen sam bio uglom i preciznoscu njegovih forhend dijagonala na mecevima protiv Gaskea i Rafe.

Idemo!

da smorantes von vinči grande slamesku

pre 8 godina

@NS: Dakle (bez argumenata), po tebi pobedjuje Marej! Ok! Nadam se da si prodao kuću, stan, auto i stavio sve na Mareja. Pa, posle lepo da se pridružiš beskućnicima, koji su se kladili na Nadala. Marej u životnoj formi, kažeš. U kakvoj li je tek formi Djoković! Bre!!!

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Moje misljenje o Novakovim protivnicima od cetvrt-finala do eventualnog finala:Tezak,tezi,najtezi.Nadal je relativno lako izgubio jer vise ne moze da trci kao pre.Servis i bekhend prosecni.Marej i pogotovo Wavrinka imaju mnogo opasniju servu i bekhend od Nadala( u ostalom obojica su ga lako dobila ove godine na sljaci).Prema tome ocekujem prvo danas,a nadam se i u nedelju izuzetno teske meceve za Novaka.

ahahaaa

pre 8 godina

(Roj, 05. jun 2015 13:18)
Ooo, susjed! Ma dobro pusti sad Noleta i Endija, veliki su to igrači, nego kako vaši Čilić i Ćora? Jel mlađani tinejdžer Čila osvaja Vimbldon? A Ćorke? Jel istina da će biti vladar unuverzuma za 3 godine?

nex

pre 8 godina

@lektor
Kad si vec koLektor,napisi bar ti pravilno. Koja ti je ovo rec "plpak"?
I ne ispravljaj ljude koji zive u drugom gov. podrucju i sa dr. dijalektom.

Bg

pre 8 godina

Pa samo je bilo pitanje vremena kada će Mari neke kockice u glavi da složi i da zaigra dobro i na šljaci.
On stiže nemoguće lopte na betonu, duplo brže udarce nego na zemlji, zato je teško osvojiti poen protiv njega na RG.
Gledao sam protiv Ferera je neke nemoguće lopte stizao, i nije kao pre toliko defanzivan, sada ume na pola relija da prelomi i da pokuša viner, neki rizičniji udarac.
A Novak je i sam rekao da se umalo onesvestio od uzbuđenja posle pobede nad Nadalom. Definitivno je emotivno malo prazan.
Ali, Novak je najzad naučio da pritisak pretvara u prednost, u motiv, videlo se to na Wim 2014, i u meču protiv Rafe ovde, kada mu je Rafa uzeo 4 gema za redom, on se smirio i ipak osvojio 1 set.
Pritisak je tu, još samo 2 meča do velikog sna i cilja.
Ali i Mariju nije lako, nije pobedio Novaka od 2013-te.
Naporan meč će biti, trebaće Novak dva, tri udarca više da pravi da bi zaradio poen. Ali u tome i jeste draž, osvojiti RG protiv najače konkurencije!

miro split

pre 8 godina

Di je ovi čovik šta piše komentare umisto mene?Kume već je priko pedeset komentara,a ti još nisi napisa neku glupost u moje ime.Lin si za poludit!

Kabeza

pre 8 godina

Uh, ja tek sad provalio da u obs muska polufinala nema Nike opreme... Kad li se to desilo pislednji put na nekom Grand Slamu ili Masters turniru?

Predo

pre 8 godina

Igrao sam sinoć na temperaturi 29-30 stepeni i po priličnoj vlazi. Sreća, protivnik je stara škola, servis-volej i nije se puno trčalo i osećao sam se izuzetno sveže nakon dva seta. Loptice odskaču jako visoko, tvrde su i teško ih je kontrolisati, zato servis ima veliku ulogu. Na šljaci se lakše podnosi vrućina, jer beton reflektuje toplinu. Mislim da bi jedino vetar pomogao Andiju. Tu je mnogo jači. Em je navikao da stalno duva u Škotskoj, em su mu zamasi mnogo kraći. Svi ostali elementi bi trebali da rade u NOvakovu korist, ali naravno mora nametnuti stil i skraćivati svoje servis gemove koliko može.

Jova

pre 8 godina

(miro split, 5. jun 2015 12:52)

Ma koliko se trudio, ne može vas "skinuti". Ne obazirite se, najbolje je tako, pa da se "pišemo" i u buduće.


Pozdrav