Aktuelno

Četvrtak, 02.12.2010.

09:55

Novi Audi A6

Izvor: B92

Novi Audi A6 IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

naudi sistemu

pre 13 godina

Bilo koji model audija je sjajan automobil u svojoj klasi. Kada god vozim ili se vozim u nekom novijem audiju, odusevim se superiornoscu koju taj auto pokazuje u odnosu na konkurenciju, tesko im je naci bilo kakvu manu. Postavljaju nove standarde u pogledu kvaliteta, prezentacije i ozbiljnosti izrade. Medjutim, ja ga nikada ne bih kupio. Ali su razlozi socioloske prirode, ne tehnicke. Za mene je audi kao zlatni rolex, ako ga bas zelis - kupices ga, jer ti je vise potreban kao statusni simbol a ne da na njemu vidis tacno vreme, hoces da ti ga vide na ruci sa 100 metara, da ti nafrakana splavarka u leopardovom kostimu zanjise guzovima ispred stola, da se vidi da nisi shusha... To je Mercedes bio do devedesetih godina, sada vec polako postaje vise ½dendijevski½ dok primat sluzbenog vozila za poluprimitivne, bahate, prekonocibogate, kriminalne osobe preuzima audi. Posto se ne prepoznajem u navedenim kategorijama, ne zelim da ga kupim. Vozeci se po par sati dnevno po Beogradu, retko imam priliku da primetim neki produhovljeni izraz lica iz unutrasnjosti audija, pod uslovom da nema zatamljena stakla. Uglavnom su besni, besno voze i jos gore se parkiraju, imaju vecinom kockaste glave bez vratova i obuceni su bez stila i elegancije. Na zalost, to je audijeva ciljana grupa i vidim da nisu pogresili, prodaja im odlicno ide!

migizigi

pre 13 godina

evo citam ovo prepucavanje pa reko da dodam svoj komentar. u poslednjoj godini vozio sam i audi a4 i mercedes c klase i bmw serije 3 otprilike svi su oko2003 godine proizvodnje. bmw ide najbolje ide kao avion sa njm si u gradskoj voznji car! na semaforu si najbzi ubjedljivo ( ima 150 ks ).Upravljivost je fantasticna kao da to auto nemoze da se zanese u krivini. medjutim nisam bio zadovoljan sa prostorom kojeg na zadnjoj klupi nedostaje i jako jako skup za odrzavanje. audi ima ubjedljivo najbolje siceve na svijetu u s paketu opreme. toje savrsenstvo auto je takodje odlican samo nije tako upravljiv kao bmw i nije tako startan a bio je sa 131 ks! bolji je na velikim brzinama ili se meni samo cinilo, kao da je malo stabilniji kad se ide 180 ili 200 na sat. Mercedes je najtisi i najudobniji od njih tri, jos kad bi imao audijeve siceve bio bi najbolji. kod merca je sve nekako dovoljno dobro i start i upravljivost i udobnost a ubjedljivo se najmanje kvari pa mi je i najdrazi. iako ima samo 115 ks ide ne kao bmw ali otprilike kao audi sa 130 ks. i njemu fali prostora nazad ali ima vise nego bmw i imam utisak da ima za dlaku vise i od audija. ako bih rekao da je neki od ta tri auta los zaista bih lagao, sve ovo sto sam naveo kao mane su zanemarljive razlike izmedju njih a oni koji mrze nekog od ova tri vjerovatno nisu vozili ni jedan!

Mihailo USA

pre 13 godina

@Djape

Poredim potrosnju na autoputu moga automobila, sa brojem koji je sugerisan u katalogu i ne nalazim da se ove dve potrosnje razlikuju. Gradska voznja je sasvim druga prica, ali i u tom slucaju moj auto trosi oko litar vise od sugerisane kataloske potrosnje. Treba imati u vidu da je najjaci oktanski broj koji se moze kupiti na Americkim pumpama 94, a vrlo cesto i 93. To svakako utice na povecanje potrosnje.

Sve u svemu, moji proseci ne odudaraju od kataloga.

Moj komentar nije bio dovoljno precizan, pa razumem negativnu reakciju.


Pozdrav.

Nisam "mrgud biznismen"

pre 13 godina

Vozim nov A6 3.0TDI quattro i moram da kazem da podaci o potrosnji koji se daju u katalozima (u mom slucaju) nisu tacni: po gradu trosi prosecno 14lit/100km (gorivo u Nemackoj, dakle ne na srpskim pumpama), na auto-putu pri konstantnoj brzini od 135-140km/h trosi 7lit a pri brzinama 230-250km (nema puno deonica u Nemackoj gde mozete da vozite 250km/h - guzva na putu, rekonstrukcije i slicno) trosi 11. Dakle ako pogledamo prosek u gradu i na auto-putu (pri normalnoj brzini do 140km) svakako necemo dobiti neki lepi jednocifreni broj kako se u svim katalozima nalazi. Sto se tice ubrzanja podatak je tacan - oko 6 - 6.1sek 0-100km/h. Na putu deluje veoma stabilno i pouzdano.

Djape 6. oktobar

pre 13 godina

@Mihajlo USA

Komentar o laznoj potroshnji je bio sasvim na mestu. Ne mozes porediti trenutnu potroshnju dok si na autoputu i vozis samo 120 km/h sa realnom PROSECNOM potrosnjom (osnovna tehnicka nepismenost!).

Ako vec poredimo trenutne potroshnje, npr moja Alfa 159 2.2JTS Sportwagon u 6. brzini po gradu na 60 km/h po board computer-u troshi samo 4.5 litara na 100 km. Pri ubrzanima dotakne 30 bez problema.

Ako bi vec hteo da budes tako "korektan", sto ne napishes kolika je trenutna potroshnja kada ubrzavas sa tom ladjom kako svi normalno ubrzavaju ili kada se takmicis sa tim ostalim sportashima? Cisto sumnjam da potroshnja u toku ubrzavanja za toliki auto spada ispod 30 litara na 100 km!

Ja sam imao priliku da vozim sluzbeno nekoliko Audija, zadnji je bio A4 2.0 caravan sa tiptronik menjacem. Imam samo par utisaka o tom autu: mrcina prepuna nepotrebne i neintuitivne elektronike, osecaj upravljanja je kao da zovnesh RTS pa ti se javi baba koja treba da te spoji u emisiju (izvinjavam se na poredjenju, ali ne znam kako bih drugacije opisao svoje razocarenje u taj "premijum brand"), nedopustivo malo prostora za ulaz na prednjim vratima za osobe vishe od 190 cm, a za istu kilometrazu i isto "zezanje" potrosheno je DUPLO vishe dizela nego samo jednu nedelju ranije u Renault Scenic, koji se i pokazao kao mnogo upravljiviji nego ova "sportska elegancija".

Dakle komentare ne pishem kao neko ko nikada nije seo u Audi, vec neko ko ZAPRAVO JESTE SEO U ISTI!

Alfa

pre 13 godina

@(Dejan L, 3. decembar 2010 13:28) - retko glup komentar...

ovaj novi A6 mnogo lepse izgleda nego aktuelni model i bez sumnje da se radi o kvalitetnom automobilu (kao sto su i svi Audiji od A4 pa navise) ali definitivno nema sta da trazi pored novog BMW 5 :-) BMW ftw!

Kempesh

pre 13 godina

Prosto receno,pljuvaci Audi-a uvek ce ga pljuvati i traziti zamerke. Suludo je reci da je bilo koji od marki BMW-a, Merca i Audi-a los auto. Koji to kazu ti lupaju. Svi su odlicni automobili. Audi zadnjih deset godina ostvaruje rast prodaje po 100.000 jedinica godisnje i u velikoj su ekspanziji. Kvalitet ,pouzdanost, perfektna obrada enterijera i sam enterijer je nesto po cemu se poznaju. A o quattru i da ne govorimo.Postao je sinomim za pogon na sve tockove. Pljuvaci, iz vas govori ljubomora.

Milan

pre 13 godina

neko@
Ajde molim te reci mi od kad to Audi koristi motor 2.0TDI od 163ks??? SVI dobro znamo da godinama razvijaju taj blok u 2 verzije, slabija od 140 (zadnji A4 143ks) i jaca od 170ks. Moj stric vozi zadnji model Audi A6 sa tim 2.0TDI motorom od 170ks, dok je jaca verzija 2.7TDI razvijala 180ks (posle je pojacali na 190ks). Eto da ja tebe ispravim i molim te ako opet pocnes da filozofiras idi na njihov sajt i videces da nigde u ponudi nema te tvoje verzije od 163ks, bar sto se Audija tice.

Mladen

pre 13 godina

kakvi su ovo lomovi od komentara!?
neko pokusava da nam svima objasni da je ovaj velicanstven i prelep auto ustvari ruzan i da svako kome se audi svidja nema pojma! sta, da nije mozda lepsa fiat multipla od audija a6?!
audi je fantastican u svakom smislu, i kvalitativno i dizajnersi. a voznja u njemu...hmmm....to treba tek doziveti i osetiti.
mislim da po njemu pljuju ovde u komentarima oni koji voze lade, jugare, ili neki jos gori auto, mozda punto ili neki drugi fiat.
nesto sto ce biti limuzina za predsednike i drzavnike, ovde docekuju na noz i unose svoje najdublje emocije u pljuvanje vanserijski kvalitetnog vozila. smesni ste svi vi pljuvaci, a znam da bi ga svi voleli u svojim garazama.

Milan

pre 13 godina

@Mirko
A šta je sa onima koji su vozili i Audija i Mercedes i BMW, i za sva tri brenda kažu da su precenjena? Ne kažem da nisu dobri automobili samo kažem da koštaju više nego vrede, pri čemu ocenjujem njihove kvalitete kao vozila bez zalaženja u dobrobit po psihu vlasnika.

sekvoja

pre 13 godina

Citam o automobilima na dva jezika, nazalost, voleo bih da znam i nemacki, ipak je to cetvrta najveca auto industrija na svetu. Takodje, citam o gotovo svim znacajnijim proizvodjacima automobila. Sto se tice vozackog staza nije preterano dug a gazim vec preko 400 hiljada km, bar polovina toga u "nemcima". I ne pricam ovo da bih se hvalio vec da bih opravdao ono sto cu reci sledece.
Posmatrajuci samo broj komentara ispod vesti za odredjene marke, bez da ih citamo, mozemo zakljuciti da u Ovoj drzavi postoji velika vecina onih koje zanimaju samo nemacki automobili i manjina nas drugih, koji gledamo celo carstvo....
Bio bih nekorektan kada bih rekao da je ovo los auto, ili kada bih rekao da ga ne bih uzeo ni kada bi mi ga neko poklonio. Naprotiv, bio bih srecan sto bih ga, zahvaljujuci onoj gore pomenutoj vecini, vrlo lako i "slano" prodao. A zasto?
Citam skoro da se prodavac u Americi dosetio da uz terensko vozilo poklanja ak-47. Sreca nasa da je kod nas zakon drugaciji, uz ove bi sigurno isla u komentarima pomenuta kupola sa arsenalom, a to niti je moj stil, niti zelim takav imidz.

Mihailo USA

pre 13 godina

Vec par godina vozim Audi A6 2,7 bi-turbo. Kompjuter mu je reprogramiran, pa sa visim pritiskom na turbinama motor dostize oko 370KS.

Ne bih se slozio sa komentarima koji sumnjaju u potrosnju. U 6-oj brzini na ravnom putu pri oko 120Km/h moj 10 godina star Audi A6 trosi oko 7,5 litara. Ja sam prezadovoljan ovom potrosnjom, sobzirom na cinjenicu da u istom automobilu mogu da pariram skoro svim sportskim modelima.

Lolek

pre 13 godina

O koliko uvređenih ljudi po raznoraznim komentarima. Statistika u Srbiji kaže da mora biti objavljeno još barem 100 komentara da bi jedan od komentatora imao čast da poseduje ovaj izvanredan auto. Do tada, gunđajte i potajno maštajte. Ako baš ne ide, uzmite Kiu.

Milojko

pre 13 godina

A zasto da se razlikuju?Ocigledno je da im je ta filozofija "sve isto samo broj vece jer audi je audi"prolazi kod audiofila.
Tako da komentari u stilu"svi su isti" zvuce glupo.Pa naravno da lice.
Ispada na kraju da su u audiju zesce retardirani jer eto ne znaju da naprave dva razlicita automobila i time ugode ukusima miliona(never buy)kupaca sirom Srbije.

Dejan L

pre 13 godina

Audi je sinonim kvaliteta završne obrade i preciznog uklapanja enterijera, u tome je uvek bio najbolji i ostao je dosledan do kraja!
Ovaj A6 se razlikuje od A8, više nego bmw5 od bmw7. Ciljna grupa Audija su diplomate, predsednici, kraljevske porodice, a ciljna grupa bmw-a su mladalački i sportski orijentisani poslovni ljudi.Audi pleni elegancijom i sofisticiranošću, njemu ne treba nadrkani izgled 1 bmw-a. Audi ne prati modu poput bmw-a.
1. Mercedes
2. Audi
3. Bmw
U Srbiji bmw najviše vole sponzoruše, silikonke i prostakuše, jer mozgom ne mogu da pariraju obrazovanim devojkama i jedini njihov argument je slika u bmw-u na ličnom profilu na facebook-u

Bikeman

pre 13 godina

Posle trideset godina voznje raznih automobila (od Yuga do Mercedesa) dao bih vam jedan savet.

Fuck the car!

http://cdn.blisstree.com/files/2010/08/tumblr_l7rthpnXJp1qz57ezo1_500.jpg

A vi kako hocete.

Dominator

pre 13 godina

Do pre koji mesec sam mogao bez problema da razlikujem A6 i A8,
a od sad se neće znati da li je u pitanju A4,A5,A6,A7 ili A8 kad se pogleda s preda! I još A1 ima iste farove. 5 skoro istih automobila, koja je poenta toga?

Drugo, cena 38 500, a aktuelni A6 može da se kupi za oko 30 000, malo preteruju.

Treće, šta su hteli da postignu sa aktuelnim modelom koji je zastupljen na tržištu jedva godinu i po, retko ko ga vozi,
a već izbacuju novi A6?

hijena1

pre 13 godina

Audi, BMW i Mercedes dijele samo nijanse, i u kvalitetu i u zavrsnoj obradi i perfomansama. Audi ima savrseni enterijer i dizajn koji je agresivan i privlacan. BMW je u dusi sportista i svi modeli idu na sportsku notu i nesto slabiji enterijer i neudobnija sedista u odnosu na ova dva konkurenta. Mercedes je nesto slabiji u voznim karakteristikama, obrntnom momentu i sprintu ali zato je najudobniji i on je pravljen za nesto starije ljude, naravno ne racunam AMG modele kao ni kod ostala dva RS ili M verzije. Kad bi mi neko dao da biram izmedju BMW 5, Audija A6 ili Mercedesa E klase moj izbor bi bio BMW 5 ali sta god da covjek izabere nece pogrijesiti a i cijene su slicne kod sva tri modela.

nixon

pre 13 godina

Razgovaraju dva vlasnika AUDI-ja>
Sta vozis prijatelju?
- Volim Vladu 3-ka, a ti?
-Ja vozim Vladu 4-ka.
Sta mislis o Vladi 6-ici?
- monog mi lici na Vladu 7-cu iznutra i Vladu 8-cu spolja, ali umanjenu!
Jedva cekam da izadje novi Vlado!

Ненад

pre 13 godina

Питам се само докле ће Ауди да производи аутомобиле са овом смехотресном маском спреда?

Нешто најружније у свету ауто дизајна, време је да одустану од тога, није касно...

igop

pre 13 godina

Novi Audi A6??? A sta je tu novo? Znaci, vec skoro deceniju mu "ispeglaju" po koju liniji i onda "izlazi novi A6". Tuzno. No to je samo stvar ukusa. Jednom sam vec napisao i ponavljam, ne bi vozio Audi pa taman mi ga poklonili za DZ. I KIA mi je interesantnija sa stalno nekim novim "izletima" nego Audi. I samo jedna primedba, ako smem. Onako citajuci ove kometare (ne smo na ovu vest) ne mogu da se otmem utisku da se Audi-u i VW-u najvishe dive oni za koje je auto srednjeg roda (prim.at. "ovo auto je najlepse") a da smo mi "ostali", za koje je "taj" auto muskog roda i ipak samo obicno prevozno sredstvo, malo manje odusevljeni sa ove dve marke. Ili neko misli drugacije???

mega

pre 13 godina

Koja je to prevara od kompanije...
Prodaju isti auto samo sa izmenjenim svetlima...
Audi je prenaduvan brend... Mašinerija za uzimanje para od naivnih skorojevića8...

joca

pre 13 godina

Stvarno ima neke zlokobne farove, nekako mi se cini da nema potrebe za tim.
Alfa 159 ima jos zlokobnije farove, totalno bezukusne i odvratne, ustvari najodvratnije farove koji su stvoreni da plase decu, ovi na audiju bar malko lepse izgledaju,ali opet kazem, moze to ibez ovog "ja sam mrgud" fazona.

Analiza

pre 13 godina

u odnosu na dizajn BMW 5 pa i Mercedesove E klase ovaj Audi je bas dosadan...sa druge strane dizajn Mercedesove E klase izgleda potpuno besmisleno u poredjenju sa BMW 5..

sinisa

pre 13 godina

Lep automobil nema sta izgled dopadljiv ali, isti kao i sva braca njegova iz game...Audi je zaista dosta napredovao u svakom pogledu.Ipak Mercedes je i dalje Mercedes čast svima ali....

pavle

pre 13 godina

lepo, nista sto vec nismo videli... a i preskupo za nas obicne smrtnike, prakticno nedostupno...
citam sad ova pravila... jbt, ne mos' se vise ni svadjati na netu... :)

miroslav gligoric

pre 13 godina

ne vidim poentu ovakvih automobila. agresivan izgled- prvi je minus jer je bezrazlozan. cena - drugi minus, bolje je kupiti npr. novog punta a za ostale novce pomoci bolesnim i invalidnim licima.
velicina - treci minus nikad nisam razumeo muskarce koji vole velike i brze automobile, eto npr ja bih vozio i c1 jer mi je lepsi od ovog strasila.
cetvrti minus- vlado georgijev kao promotivno lice brenda jer je besmislen kao pojava.

Mirko

pre 13 godina

Ko se nije vozio u Audiju moze da ga pljuje.
Onaj ko jeste vozio Audija dobro zna kakav je to auto, kakva je zvucna izolacija, koliko je pouzdan i koliko je kvalitetno uradjen.
Svi drugaciji komentari su jednostavno pristrasni i puni neke neobjasnjive mrznje prema jednom od najkvalitetnijih automobila i marki uopste.

Enes Cosovic

pre 13 godina

Neko, 2.0 tdi ima 130 kw a to je 177 ks a 3.0 tdi ima dve verzije od 204 i 245 ks. Zoki, kakve veze ima tezina kad je tehnologija napredovala, pa moj A4 ima 1475 kg i 131 ks i trosi na otvorenom ispod 5l. Imas dobar primer od novijih modela S250 cdi sa 204 ks i 500nm trosi 5,6 litara. Sto se tice teme, auto prelep ali mislim da mnogo lici na vecu bracu. :-) Bmw to isto radi, jedino Mercedes ima modele koje jasno pokazuju koja je klasa.

Drodjo

pre 13 godina

Pa sto vise nekog ne zaposle u svom Design centru, mislim , ako ga imaju uopste?
Vanjstina je toliko sjajna da ni ne zasluzuje komentar. Mislim dokle komentarisati stalno jedno te isto. Ali unutrasnjost! Tu je pomak ocikledan i odmah uocljiv. Nije vise dosadan i bezidejan kao kod svakog audija do sada, a ne, sad su odmakli korak dalje, sad je to unutrasnjost preslikana od BMW-a! Audi ostao si Audi!!! Sjajno, sjajno, sjajno!!!!

Zuki

pre 13 godina

Audi je uvek bio superioran u odnosu na "drugu dvojicu" kad je u pitanju dizajn enterijera. Stvarno je uzivanje samo biti u Audiju.
E sto se tice spoljasnosti tu im vec fali i hrabrosti i maste. Jos jedan dokaz je i ovo sto vidimo u tekstu. Na ulici su mi svi isti, razlikujem ih jedva po farovima ili stopaljkama. Vrlo mastovito.

Dokle bre ove lazi o potrosnji. Od 0 do 100 ispod 9 sekundi, maksimalna brzina skoro 230 km/h, tezak preko tonu i po i trosi ispod 5 l/100km. Verovatno ima i veslo na rasklapanje u gepeku za one koji vole da sisaju vesla?

Aljoša

pre 13 godina

A što smo mi ostali smrtnici dužni da trpimo ovako zastrašujuče agresivan dizajn? Već ga vidim u retrovizoru, Audi me mrko i zlo gleda, dahće mi za branikom, a kompleksirani biznismen sakriven iza tri sloja crne folije mahnito ablenduje da se sklonim desno...

Sasha

pre 13 godina

Na izlozbama modnih dizajnera cesto vidjamo odela. Sva odela koja sam video u zivotu su mi potpuno ista, a opet ima onih koja mi se nekako ne dopadnu.

Ista stvar sa ovim Audijem. Mozda sam ga vec video, ali mi se i dalje svidja mnogo vise od svih ostalih i svih svojih prethodnika. Jednostavno, da bi automobil bio upecatljiv i uzbudljiv, ne mora da izgleda kao havajska kosulja, neke stvari nisu u izgledu.

Andrej

pre 13 godina

Alal im vera - napred rasiren A1, pozadi skupljen A8, bas su se namucili da ga naprave.

Od mene pohvale samo za interijer, ostalo ne izaziva nikakve reakcije.

Sve vec vidjeno i sve im je isto

pre 13 godina

@Zmaj

Zmajce, bolje da ne uzlaimo ispod karoserije jer cemo se zakucati u VW. Tako da je bolje samo gledati ovu sminku spolja.

zmaj

pre 13 godina

Ocekuju se mnogi kom.na stetu ove makine. Ne marim za to,imam svje misljenje i svoj ukus. Licno meni je ovo auto prelijepo,premocno,uliva dozu strahopostovanja. Pogledajte samo enterijer,kao kod mini jahte. I jedna preporuka za posmatrace i pristrasne komentatore,ne gledajte samo povrsinski ovo auto.Silueta je mozda slicna na vise generacija.Ali zato udjite malo u detalje. Ima boljih naravno,ali ja ipak LOVE AUDI A6!

Sve vec vidjeno i sve im je isto.

pre 13 godina

Ja sam ovu liniju i dizajin video jos pojavom druge (mozda cak i prve) generacije A6. Ovo je resajling nista vise.

neko

pre 13 godina

Ovo je vrhunska limuzina sa naravno vrhunskom cenom.
Ko ima i ko voli, eto mu prilike da uziva i da sa iscekivanjem ceka 2012. godinu.

Samo jedna mala korekcija oko snage dizel agregata i odnosa KW/KS koje se navode u tekstu.

Snaga 2,0-litarskog TDI od
120 KW je 163 KS (a ne 177 KS kako se navodi u tekstu)
Takodje 3,0 TDI od 150 KW ima 204 KS (a ne 240 KS kako se navodi u tekstu)

Nadam se da ne zamerate na ovim korekcijama.

Zuki

pre 13 godina

Audi je uvek bio superioran u odnosu na "drugu dvojicu" kad je u pitanju dizajn enterijera. Stvarno je uzivanje samo biti u Audiju.
E sto se tice spoljasnosti tu im vec fali i hrabrosti i maste. Jos jedan dokaz je i ovo sto vidimo u tekstu. Na ulici su mi svi isti, razlikujem ih jedva po farovima ili stopaljkama. Vrlo mastovito.

Dokle bre ove lazi o potrosnji. Od 0 do 100 ispod 9 sekundi, maksimalna brzina skoro 230 km/h, tezak preko tonu i po i trosi ispod 5 l/100km. Verovatno ima i veslo na rasklapanje u gepeku za one koji vole da sisaju vesla?

Sve vec vidjeno i sve im je isto.

pre 13 godina

Ja sam ovu liniju i dizajin video jos pojavom druge (mozda cak i prve) generacije A6. Ovo je resajling nista vise.

Andrej

pre 13 godina

Alal im vera - napred rasiren A1, pozadi skupljen A8, bas su se namucili da ga naprave.

Od mene pohvale samo za interijer, ostalo ne izaziva nikakve reakcije.

mega

pre 13 godina

Koja je to prevara od kompanije...
Prodaju isti auto samo sa izmenjenim svetlima...
Audi je prenaduvan brend... Mašinerija za uzimanje para od naivnih skorojevića8...

hijena1

pre 13 godina

Audi, BMW i Mercedes dijele samo nijanse, i u kvalitetu i u zavrsnoj obradi i perfomansama. Audi ima savrseni enterijer i dizajn koji je agresivan i privlacan. BMW je u dusi sportista i svi modeli idu na sportsku notu i nesto slabiji enterijer i neudobnija sedista u odnosu na ova dva konkurenta. Mercedes je nesto slabiji u voznim karakteristikama, obrntnom momentu i sprintu ali zato je najudobniji i on je pravljen za nesto starije ljude, naravno ne racunam AMG modele kao ni kod ostala dva RS ili M verzije. Kad bi mi neko dao da biram izmedju BMW 5, Audija A6 ili Mercedesa E klase moj izbor bi bio BMW 5 ali sta god da covjek izabere nece pogrijesiti a i cijene su slicne kod sva tri modela.

Aljoša

pre 13 godina

A što smo mi ostali smrtnici dužni da trpimo ovako zastrašujuče agresivan dizajn? Već ga vidim u retrovizoru, Audi me mrko i zlo gleda, dahće mi za branikom, a kompleksirani biznismen sakriven iza tri sloja crne folije mahnito ablenduje da se sklonim desno...

Mirko

pre 13 godina

Ko se nije vozio u Audiju moze da ga pljuje.
Onaj ko jeste vozio Audija dobro zna kakav je to auto, kakva je zvucna izolacija, koliko je pouzdan i koliko je kvalitetno uradjen.
Svi drugaciji komentari su jednostavno pristrasni i puni neke neobjasnjive mrznje prema jednom od najkvalitetnijih automobila i marki uopste.

igop

pre 13 godina

Novi Audi A6??? A sta je tu novo? Znaci, vec skoro deceniju mu "ispeglaju" po koju liniji i onda "izlazi novi A6". Tuzno. No to je samo stvar ukusa. Jednom sam vec napisao i ponavljam, ne bi vozio Audi pa taman mi ga poklonili za DZ. I KIA mi je interesantnija sa stalno nekim novim "izletima" nego Audi. I samo jedna primedba, ako smem. Onako citajuci ove kometare (ne smo na ovu vest) ne mogu da se otmem utisku da se Audi-u i VW-u najvishe dive oni za koje je auto srednjeg roda (prim.at. "ovo auto je najlepse") a da smo mi "ostali", za koje je "taj" auto muskog roda i ipak samo obicno prevozno sredstvo, malo manje odusevljeni sa ove dve marke. Ili neko misli drugacije???

Dejan L

pre 13 godina

Audi je sinonim kvaliteta završne obrade i preciznog uklapanja enterijera, u tome je uvek bio najbolji i ostao je dosledan do kraja!
Ovaj A6 se razlikuje od A8, više nego bmw5 od bmw7. Ciljna grupa Audija su diplomate, predsednici, kraljevske porodice, a ciljna grupa bmw-a su mladalački i sportski orijentisani poslovni ljudi.Audi pleni elegancijom i sofisticiranošću, njemu ne treba nadrkani izgled 1 bmw-a. Audi ne prati modu poput bmw-a.
1. Mercedes
2. Audi
3. Bmw
U Srbiji bmw najviše vole sponzoruše, silikonke i prostakuše, jer mozgom ne mogu da pariraju obrazovanim devojkama i jedini njihov argument je slika u bmw-u na ličnom profilu na facebook-u

zmaj

pre 13 godina

Ocekuju se mnogi kom.na stetu ove makine. Ne marim za to,imam svje misljenje i svoj ukus. Licno meni je ovo auto prelijepo,premocno,uliva dozu strahopostovanja. Pogledajte samo enterijer,kao kod mini jahte. I jedna preporuka za posmatrace i pristrasne komentatore,ne gledajte samo povrsinski ovo auto.Silueta je mozda slicna na vise generacija.Ali zato udjite malo u detalje. Ima boljih naravno,ali ja ipak LOVE AUDI A6!

Enes Cosovic

pre 13 godina

Neko, 2.0 tdi ima 130 kw a to je 177 ks a 3.0 tdi ima dve verzije od 204 i 245 ks. Zoki, kakve veze ima tezina kad je tehnologija napredovala, pa moj A4 ima 1475 kg i 131 ks i trosi na otvorenom ispod 5l. Imas dobar primer od novijih modela S250 cdi sa 204 ks i 500nm trosi 5,6 litara. Sto se tice teme, auto prelep ali mislim da mnogo lici na vecu bracu. :-) Bmw to isto radi, jedino Mercedes ima modele koje jasno pokazuju koja je klasa.

Analiza

pre 13 godina

u odnosu na dizajn BMW 5 pa i Mercedesove E klase ovaj Audi je bas dosadan...sa druge strane dizajn Mercedesove E klase izgleda potpuno besmisleno u poredjenju sa BMW 5..

Sasha

pre 13 godina

Na izlozbama modnih dizajnera cesto vidjamo odela. Sva odela koja sam video u zivotu su mi potpuno ista, a opet ima onih koja mi se nekako ne dopadnu.

Ista stvar sa ovim Audijem. Mozda sam ga vec video, ali mi se i dalje svidja mnogo vise od svih ostalih i svih svojih prethodnika. Jednostavno, da bi automobil bio upecatljiv i uzbudljiv, ne mora da izgleda kao havajska kosulja, neke stvari nisu u izgledu.

nixon

pre 13 godina

Razgovaraju dva vlasnika AUDI-ja>
Sta vozis prijatelju?
- Volim Vladu 3-ka, a ti?
-Ja vozim Vladu 4-ka.
Sta mislis o Vladi 6-ici?
- monog mi lici na Vladu 7-cu iznutra i Vladu 8-cu spolja, ali umanjenu!
Jedva cekam da izadje novi Vlado!

Dominator

pre 13 godina

Do pre koji mesec sam mogao bez problema da razlikujem A6 i A8,
a od sad se neće znati da li je u pitanju A4,A5,A6,A7 ili A8 kad se pogleda s preda! I još A1 ima iste farove. 5 skoro istih automobila, koja je poenta toga?

Drugo, cena 38 500, a aktuelni A6 može da se kupi za oko 30 000, malo preteruju.

Treće, šta su hteli da postignu sa aktuelnim modelom koji je zastupljen na tržištu jedva godinu i po, retko ko ga vozi,
a već izbacuju novi A6?

miroslav gligoric

pre 13 godina

ne vidim poentu ovakvih automobila. agresivan izgled- prvi je minus jer je bezrazlozan. cena - drugi minus, bolje je kupiti npr. novog punta a za ostale novce pomoci bolesnim i invalidnim licima.
velicina - treci minus nikad nisam razumeo muskarce koji vole velike i brze automobile, eto npr ja bih vozio i c1 jer mi je lepsi od ovog strasila.
cetvrti minus- vlado georgijev kao promotivno lice brenda jer je besmislen kao pojava.

Mladen

pre 13 godina

kakvi su ovo lomovi od komentara!?
neko pokusava da nam svima objasni da je ovaj velicanstven i prelep auto ustvari ruzan i da svako kome se audi svidja nema pojma! sta, da nije mozda lepsa fiat multipla od audija a6?!
audi je fantastican u svakom smislu, i kvalitativno i dizajnersi. a voznja u njemu...hmmm....to treba tek doziveti i osetiti.
mislim da po njemu pljuju ovde u komentarima oni koji voze lade, jugare, ili neki jos gori auto, mozda punto ili neki drugi fiat.
nesto sto ce biti limuzina za predsednike i drzavnike, ovde docekuju na noz i unose svoje najdublje emocije u pljuvanje vanserijski kvalitetnog vozila. smesni ste svi vi pljuvaci, a znam da bi ga svi voleli u svojim garazama.

Sve vec vidjeno i sve im je isto

pre 13 godina

@Zmaj

Zmajce, bolje da ne uzlaimo ispod karoserije jer cemo se zakucati u VW. Tako da je bolje samo gledati ovu sminku spolja.

pavle

pre 13 godina

lepo, nista sto vec nismo videli... a i preskupo za nas obicne smrtnike, prakticno nedostupno...
citam sad ova pravila... jbt, ne mos' se vise ni svadjati na netu... :)

neko

pre 13 godina

Ovo je vrhunska limuzina sa naravno vrhunskom cenom.
Ko ima i ko voli, eto mu prilike da uziva i da sa iscekivanjem ceka 2012. godinu.

Samo jedna mala korekcija oko snage dizel agregata i odnosa KW/KS koje se navode u tekstu.

Snaga 2,0-litarskog TDI od
120 KW je 163 KS (a ne 177 KS kako se navodi u tekstu)
Takodje 3,0 TDI od 150 KW ima 204 KS (a ne 240 KS kako se navodi u tekstu)

Nadam se da ne zamerate na ovim korekcijama.

Ненад

pre 13 godina

Питам се само докле ће Ауди да производи аутомобиле са овом смехотресном маском спреда?

Нешто најружније у свету ауто дизајна, време је да одустану од тога, није касно...

joca

pre 13 godina

Stvarno ima neke zlokobne farove, nekako mi se cini da nema potrebe za tim.
Alfa 159 ima jos zlokobnije farove, totalno bezukusne i odvratne, ustvari najodvratnije farove koji su stvoreni da plase decu, ovi na audiju bar malko lepse izgledaju,ali opet kazem, moze to ibez ovog "ja sam mrgud" fazona.

Kempesh

pre 13 godina

Prosto receno,pljuvaci Audi-a uvek ce ga pljuvati i traziti zamerke. Suludo je reci da je bilo koji od marki BMW-a, Merca i Audi-a los auto. Koji to kazu ti lupaju. Svi su odlicni automobili. Audi zadnjih deset godina ostvaruje rast prodaje po 100.000 jedinica godisnje i u velikoj su ekspanziji. Kvalitet ,pouzdanost, perfektna obrada enterijera i sam enterijer je nesto po cemu se poznaju. A o quattru i da ne govorimo.Postao je sinomim za pogon na sve tockove. Pljuvaci, iz vas govori ljubomora.

Milan

pre 13 godina

@Mirko
A šta je sa onima koji su vozili i Audija i Mercedes i BMW, i za sva tri brenda kažu da su precenjena? Ne kažem da nisu dobri automobili samo kažem da koštaju više nego vrede, pri čemu ocenjujem njihove kvalitete kao vozila bez zalaženja u dobrobit po psihu vlasnika.

Milan

pre 13 godina

neko@
Ajde molim te reci mi od kad to Audi koristi motor 2.0TDI od 163ks??? SVI dobro znamo da godinama razvijaju taj blok u 2 verzije, slabija od 140 (zadnji A4 143ks) i jaca od 170ks. Moj stric vozi zadnji model Audi A6 sa tim 2.0TDI motorom od 170ks, dok je jaca verzija 2.7TDI razvijala 180ks (posle je pojacali na 190ks). Eto da ja tebe ispravim i molim te ako opet pocnes da filozofiras idi na njihov sajt i videces da nigde u ponudi nema te tvoje verzije od 163ks, bar sto se Audija tice.

Lolek

pre 13 godina

O koliko uvređenih ljudi po raznoraznim komentarima. Statistika u Srbiji kaže da mora biti objavljeno još barem 100 komentara da bi jedan od komentatora imao čast da poseduje ovaj izvanredan auto. Do tada, gunđajte i potajno maštajte. Ako baš ne ide, uzmite Kiu.

naudi sistemu

pre 13 godina

Bilo koji model audija je sjajan automobil u svojoj klasi. Kada god vozim ili se vozim u nekom novijem audiju, odusevim se superiornoscu koju taj auto pokazuje u odnosu na konkurenciju, tesko im je naci bilo kakvu manu. Postavljaju nove standarde u pogledu kvaliteta, prezentacije i ozbiljnosti izrade. Medjutim, ja ga nikada ne bih kupio. Ali su razlozi socioloske prirode, ne tehnicke. Za mene je audi kao zlatni rolex, ako ga bas zelis - kupices ga, jer ti je vise potreban kao statusni simbol a ne da na njemu vidis tacno vreme, hoces da ti ga vide na ruci sa 100 metara, da ti nafrakana splavarka u leopardovom kostimu zanjise guzovima ispred stola, da se vidi da nisi shusha... To je Mercedes bio do devedesetih godina, sada vec polako postaje vise ½dendijevski½ dok primat sluzbenog vozila za poluprimitivne, bahate, prekonocibogate, kriminalne osobe preuzima audi. Posto se ne prepoznajem u navedenim kategorijama, ne zelim da ga kupim. Vozeci se po par sati dnevno po Beogradu, retko imam priliku da primetim neki produhovljeni izraz lica iz unutrasnjosti audija, pod uslovom da nema zatamljena stakla. Uglavnom su besni, besno voze i jos gore se parkiraju, imaju vecinom kockaste glave bez vratova i obuceni su bez stila i elegancije. Na zalost, to je audijeva ciljana grupa i vidim da nisu pogresili, prodaja im odlicno ide!

Drodjo

pre 13 godina

Pa sto vise nekog ne zaposle u svom Design centru, mislim , ako ga imaju uopste?
Vanjstina je toliko sjajna da ni ne zasluzuje komentar. Mislim dokle komentarisati stalno jedno te isto. Ali unutrasnjost! Tu je pomak ocikledan i odmah uocljiv. Nije vise dosadan i bezidejan kao kod svakog audija do sada, a ne, sad su odmakli korak dalje, sad je to unutrasnjost preslikana od BMW-a! Audi ostao si Audi!!! Sjajno, sjajno, sjajno!!!!

sinisa

pre 13 godina

Lep automobil nema sta izgled dopadljiv ali, isti kao i sva braca njegova iz game...Audi je zaista dosta napredovao u svakom pogledu.Ipak Mercedes je i dalje Mercedes čast svima ali....

Alfa

pre 13 godina

@(Dejan L, 3. decembar 2010 13:28) - retko glup komentar...

ovaj novi A6 mnogo lepse izgleda nego aktuelni model i bez sumnje da se radi o kvalitetnom automobilu (kao sto su i svi Audiji od A4 pa navise) ali definitivno nema sta da trazi pored novog BMW 5 :-) BMW ftw!

Mihailo USA

pre 13 godina

Vec par godina vozim Audi A6 2,7 bi-turbo. Kompjuter mu je reprogramiran, pa sa visim pritiskom na turbinama motor dostize oko 370KS.

Ne bih se slozio sa komentarima koji sumnjaju u potrosnju. U 6-oj brzini na ravnom putu pri oko 120Km/h moj 10 godina star Audi A6 trosi oko 7,5 litara. Ja sam prezadovoljan ovom potrosnjom, sobzirom na cinjenicu da u istom automobilu mogu da pariram skoro svim sportskim modelima.

Milojko

pre 13 godina

A zasto da se razlikuju?Ocigledno je da im je ta filozofija "sve isto samo broj vece jer audi je audi"prolazi kod audiofila.
Tako da komentari u stilu"svi su isti" zvuce glupo.Pa naravno da lice.
Ispada na kraju da su u audiju zesce retardirani jer eto ne znaju da naprave dva razlicita automobila i time ugode ukusima miliona(never buy)kupaca sirom Srbije.

Nisam "mrgud biznismen"

pre 13 godina

Vozim nov A6 3.0TDI quattro i moram da kazem da podaci o potrosnji koji se daju u katalozima (u mom slucaju) nisu tacni: po gradu trosi prosecno 14lit/100km (gorivo u Nemackoj, dakle ne na srpskim pumpama), na auto-putu pri konstantnoj brzini od 135-140km/h trosi 7lit a pri brzinama 230-250km (nema puno deonica u Nemackoj gde mozete da vozite 250km/h - guzva na putu, rekonstrukcije i slicno) trosi 11. Dakle ako pogledamo prosek u gradu i na auto-putu (pri normalnoj brzini do 140km) svakako necemo dobiti neki lepi jednocifreni broj kako se u svim katalozima nalazi. Sto se tice ubrzanja podatak je tacan - oko 6 - 6.1sek 0-100km/h. Na putu deluje veoma stabilno i pouzdano.

sekvoja

pre 13 godina

Citam o automobilima na dva jezika, nazalost, voleo bih da znam i nemacki, ipak je to cetvrta najveca auto industrija na svetu. Takodje, citam o gotovo svim znacajnijim proizvodjacima automobila. Sto se tice vozackog staza nije preterano dug a gazim vec preko 400 hiljada km, bar polovina toga u "nemcima". I ne pricam ovo da bih se hvalio vec da bih opravdao ono sto cu reci sledece.
Posmatrajuci samo broj komentara ispod vesti za odredjene marke, bez da ih citamo, mozemo zakljuciti da u Ovoj drzavi postoji velika vecina onih koje zanimaju samo nemacki automobili i manjina nas drugih, koji gledamo celo carstvo....
Bio bih nekorektan kada bih rekao da je ovo los auto, ili kada bih rekao da ga ne bih uzeo ni kada bi mi ga neko poklonio. Naprotiv, bio bih srecan sto bih ga, zahvaljujuci onoj gore pomenutoj vecini, vrlo lako i "slano" prodao. A zasto?
Citam skoro da se prodavac u Americi dosetio da uz terensko vozilo poklanja ak-47. Sreca nasa da je kod nas zakon drugaciji, uz ove bi sigurno isla u komentarima pomenuta kupola sa arsenalom, a to niti je moj stil, niti zelim takav imidz.

migizigi

pre 13 godina

evo citam ovo prepucavanje pa reko da dodam svoj komentar. u poslednjoj godini vozio sam i audi a4 i mercedes c klase i bmw serije 3 otprilike svi su oko2003 godine proizvodnje. bmw ide najbolje ide kao avion sa njm si u gradskoj voznji car! na semaforu si najbzi ubjedljivo ( ima 150 ks ).Upravljivost je fantasticna kao da to auto nemoze da se zanese u krivini. medjutim nisam bio zadovoljan sa prostorom kojeg na zadnjoj klupi nedostaje i jako jako skup za odrzavanje. audi ima ubjedljivo najbolje siceve na svijetu u s paketu opreme. toje savrsenstvo auto je takodje odlican samo nije tako upravljiv kao bmw i nije tako startan a bio je sa 131 ks! bolji je na velikim brzinama ili se meni samo cinilo, kao da je malo stabilniji kad se ide 180 ili 200 na sat. Mercedes je najtisi i najudobniji od njih tri, jos kad bi imao audijeve siceve bio bi najbolji. kod merca je sve nekako dovoljno dobro i start i upravljivost i udobnost a ubjedljivo se najmanje kvari pa mi je i najdrazi. iako ima samo 115 ks ide ne kao bmw ali otprilike kao audi sa 130 ks. i njemu fali prostora nazad ali ima vise nego bmw i imam utisak da ima za dlaku vise i od audija. ako bih rekao da je neki od ta tri auta los zaista bih lagao, sve ovo sto sam naveo kao mane su zanemarljive razlike izmedju njih a oni koji mrze nekog od ova tri vjerovatno nisu vozili ni jedan!

Mihailo USA

pre 13 godina

@Djape

Poredim potrosnju na autoputu moga automobila, sa brojem koji je sugerisan u katalogu i ne nalazim da se ove dve potrosnje razlikuju. Gradska voznja je sasvim druga prica, ali i u tom slucaju moj auto trosi oko litar vise od sugerisane kataloske potrosnje. Treba imati u vidu da je najjaci oktanski broj koji se moze kupiti na Americkim pumpama 94, a vrlo cesto i 93. To svakako utice na povecanje potrosnje.

Sve u svemu, moji proseci ne odudaraju od kataloga.

Moj komentar nije bio dovoljno precizan, pa razumem negativnu reakciju.


Pozdrav.

Djape 6. oktobar

pre 13 godina

@Mihajlo USA

Komentar o laznoj potroshnji je bio sasvim na mestu. Ne mozes porediti trenutnu potroshnju dok si na autoputu i vozis samo 120 km/h sa realnom PROSECNOM potrosnjom (osnovna tehnicka nepismenost!).

Ako vec poredimo trenutne potroshnje, npr moja Alfa 159 2.2JTS Sportwagon u 6. brzini po gradu na 60 km/h po board computer-u troshi samo 4.5 litara na 100 km. Pri ubrzanima dotakne 30 bez problema.

Ako bi vec hteo da budes tako "korektan", sto ne napishes kolika je trenutna potroshnja kada ubrzavas sa tom ladjom kako svi normalno ubrzavaju ili kada se takmicis sa tim ostalim sportashima? Cisto sumnjam da potroshnja u toku ubrzavanja za toliki auto spada ispod 30 litara na 100 km!

Ja sam imao priliku da vozim sluzbeno nekoliko Audija, zadnji je bio A4 2.0 caravan sa tiptronik menjacem. Imam samo par utisaka o tom autu: mrcina prepuna nepotrebne i neintuitivne elektronike, osecaj upravljanja je kao da zovnesh RTS pa ti se javi baba koja treba da te spoji u emisiju (izvinjavam se na poredjenju, ali ne znam kako bih drugacije opisao svoje razocarenje u taj "premijum brand"), nedopustivo malo prostora za ulaz na prednjim vratima za osobe vishe od 190 cm, a za istu kilometrazu i isto "zezanje" potrosheno je DUPLO vishe dizela nego samo jednu nedelju ranije u Renault Scenic, koji se i pokazao kao mnogo upravljiviji nego ova "sportska elegancija".

Dakle komentare ne pishem kao neko ko nikada nije seo u Audi, vec neko ko ZAPRAVO JESTE SEO U ISTI!

Bikeman

pre 13 godina

Posle trideset godina voznje raznih automobila (od Yuga do Mercedesa) dao bih vam jedan savet.

Fuck the car!

http://cdn.blisstree.com/files/2010/08/tumblr_l7rthpnXJp1qz57ezo1_500.jpg

A vi kako hocete.

miroslav gligoric

pre 13 godina

ne vidim poentu ovakvih automobila. agresivan izgled- prvi je minus jer je bezrazlozan. cena - drugi minus, bolje je kupiti npr. novog punta a za ostale novce pomoci bolesnim i invalidnim licima.
velicina - treci minus nikad nisam razumeo muskarce koji vole velike i brze automobile, eto npr ja bih vozio i c1 jer mi je lepsi od ovog strasila.
cetvrti minus- vlado georgijev kao promotivno lice brenda jer je besmislen kao pojava.

Ненад

pre 13 godina

Питам се само докле ће Ауди да производи аутомобиле са овом смехотресном маском спреда?

Нешто најружније у свету ауто дизајна, време је да одустану од тога, није касно...

joca

pre 13 godina

Stvarno ima neke zlokobne farove, nekako mi se cini da nema potrebe za tim.
Alfa 159 ima jos zlokobnije farove, totalno bezukusne i odvratne, ustvari najodvratnije farove koji su stvoreni da plase decu, ovi na audiju bar malko lepse izgledaju,ali opet kazem, moze to ibez ovog "ja sam mrgud" fazona.

zmaj

pre 13 godina

Ocekuju se mnogi kom.na stetu ove makine. Ne marim za to,imam svje misljenje i svoj ukus. Licno meni je ovo auto prelijepo,premocno,uliva dozu strahopostovanja. Pogledajte samo enterijer,kao kod mini jahte. I jedna preporuka za posmatrace i pristrasne komentatore,ne gledajte samo povrsinski ovo auto.Silueta je mozda slicna na vise generacija.Ali zato udjite malo u detalje. Ima boljih naravno,ali ja ipak LOVE AUDI A6!

mega

pre 13 godina

Koja je to prevara od kompanije...
Prodaju isti auto samo sa izmenjenim svetlima...
Audi je prenaduvan brend... Mašinerija za uzimanje para od naivnih skorojevića8...

Dejan L

pre 13 godina

Audi je sinonim kvaliteta završne obrade i preciznog uklapanja enterijera, u tome je uvek bio najbolji i ostao je dosledan do kraja!
Ovaj A6 se razlikuje od A8, više nego bmw5 od bmw7. Ciljna grupa Audija su diplomate, predsednici, kraljevske porodice, a ciljna grupa bmw-a su mladalački i sportski orijentisani poslovni ljudi.Audi pleni elegancijom i sofisticiranošću, njemu ne treba nadrkani izgled 1 bmw-a. Audi ne prati modu poput bmw-a.
1. Mercedes
2. Audi
3. Bmw
U Srbiji bmw najviše vole sponzoruše, silikonke i prostakuše, jer mozgom ne mogu da pariraju obrazovanim devojkama i jedini njihov argument je slika u bmw-u na ličnom profilu na facebook-u

neko

pre 13 godina

Ovo je vrhunska limuzina sa naravno vrhunskom cenom.
Ko ima i ko voli, eto mu prilike da uziva i da sa iscekivanjem ceka 2012. godinu.

Samo jedna mala korekcija oko snage dizel agregata i odnosa KW/KS koje se navode u tekstu.

Snaga 2,0-litarskog TDI od
120 KW je 163 KS (a ne 177 KS kako se navodi u tekstu)
Takodje 3,0 TDI od 150 KW ima 204 KS (a ne 240 KS kako se navodi u tekstu)

Nadam se da ne zamerate na ovim korekcijama.

igop

pre 13 godina

Novi Audi A6??? A sta je tu novo? Znaci, vec skoro deceniju mu "ispeglaju" po koju liniji i onda "izlazi novi A6". Tuzno. No to je samo stvar ukusa. Jednom sam vec napisao i ponavljam, ne bi vozio Audi pa taman mi ga poklonili za DZ. I KIA mi je interesantnija sa stalno nekim novim "izletima" nego Audi. I samo jedna primedba, ako smem. Onako citajuci ove kometare (ne smo na ovu vest) ne mogu da se otmem utisku da se Audi-u i VW-u najvishe dive oni za koje je auto srednjeg roda (prim.at. "ovo auto je najlepse") a da smo mi "ostali", za koje je "taj" auto muskog roda i ipak samo obicno prevozno sredstvo, malo manje odusevljeni sa ove dve marke. Ili neko misli drugacije???

Sve vec vidjeno i sve im je isto

pre 13 godina

@Zmaj

Zmajce, bolje da ne uzlaimo ispod karoserije jer cemo se zakucati u VW. Tako da je bolje samo gledati ovu sminku spolja.

sinisa

pre 13 godina

Lep automobil nema sta izgled dopadljiv ali, isti kao i sva braca njegova iz game...Audi je zaista dosta napredovao u svakom pogledu.Ipak Mercedes je i dalje Mercedes čast svima ali....

Mirko

pre 13 godina

Ko se nije vozio u Audiju moze da ga pljuje.
Onaj ko jeste vozio Audija dobro zna kakav je to auto, kakva je zvucna izolacija, koliko je pouzdan i koliko je kvalitetno uradjen.
Svi drugaciji komentari su jednostavno pristrasni i puni neke neobjasnjive mrznje prema jednom od najkvalitetnijih automobila i marki uopste.

Sve vec vidjeno i sve im je isto.

pre 13 godina

Ja sam ovu liniju i dizajin video jos pojavom druge (mozda cak i prve) generacije A6. Ovo je resajling nista vise.

nixon

pre 13 godina

Razgovaraju dva vlasnika AUDI-ja>
Sta vozis prijatelju?
- Volim Vladu 3-ka, a ti?
-Ja vozim Vladu 4-ka.
Sta mislis o Vladi 6-ici?
- monog mi lici na Vladu 7-cu iznutra i Vladu 8-cu spolja, ali umanjenu!
Jedva cekam da izadje novi Vlado!

Andrej

pre 13 godina

Alal im vera - napred rasiren A1, pozadi skupljen A8, bas su se namucili da ga naprave.

Od mene pohvale samo za interijer, ostalo ne izaziva nikakve reakcije.

Alfa

pre 13 godina

@(Dejan L, 3. decembar 2010 13:28) - retko glup komentar...

ovaj novi A6 mnogo lepse izgleda nego aktuelni model i bez sumnje da se radi o kvalitetnom automobilu (kao sto su i svi Audiji od A4 pa navise) ali definitivno nema sta da trazi pored novog BMW 5 :-) BMW ftw!

Analiza

pre 13 godina

u odnosu na dizajn BMW 5 pa i Mercedesove E klase ovaj Audi je bas dosadan...sa druge strane dizajn Mercedesove E klase izgleda potpuno besmisleno u poredjenju sa BMW 5..

Mladen

pre 13 godina

kakvi su ovo lomovi od komentara!?
neko pokusava da nam svima objasni da je ovaj velicanstven i prelep auto ustvari ruzan i da svako kome se audi svidja nema pojma! sta, da nije mozda lepsa fiat multipla od audija a6?!
audi je fantastican u svakom smislu, i kvalitativno i dizajnersi. a voznja u njemu...hmmm....to treba tek doziveti i osetiti.
mislim da po njemu pljuju ovde u komentarima oni koji voze lade, jugare, ili neki jos gori auto, mozda punto ili neki drugi fiat.
nesto sto ce biti limuzina za predsednike i drzavnike, ovde docekuju na noz i unose svoje najdublje emocije u pljuvanje vanserijski kvalitetnog vozila. smesni ste svi vi pljuvaci, a znam da bi ga svi voleli u svojim garazama.

Drodjo

pre 13 godina

Pa sto vise nekog ne zaposle u svom Design centru, mislim , ako ga imaju uopste?
Vanjstina je toliko sjajna da ni ne zasluzuje komentar. Mislim dokle komentarisati stalno jedno te isto. Ali unutrasnjost! Tu je pomak ocikledan i odmah uocljiv. Nije vise dosadan i bezidejan kao kod svakog audija do sada, a ne, sad su odmakli korak dalje, sad je to unutrasnjost preslikana od BMW-a! Audi ostao si Audi!!! Sjajno, sjajno, sjajno!!!!

Mihailo USA

pre 13 godina

Vec par godina vozim Audi A6 2,7 bi-turbo. Kompjuter mu je reprogramiran, pa sa visim pritiskom na turbinama motor dostize oko 370KS.

Ne bih se slozio sa komentarima koji sumnjaju u potrosnju. U 6-oj brzini na ravnom putu pri oko 120Km/h moj 10 godina star Audi A6 trosi oko 7,5 litara. Ja sam prezadovoljan ovom potrosnjom, sobzirom na cinjenicu da u istom automobilu mogu da pariram skoro svim sportskim modelima.

Aljoša

pre 13 godina

A što smo mi ostali smrtnici dužni da trpimo ovako zastrašujuče agresivan dizajn? Već ga vidim u retrovizoru, Audi me mrko i zlo gleda, dahće mi za branikom, a kompleksirani biznismen sakriven iza tri sloja crne folije mahnito ablenduje da se sklonim desno...

Djape 6. oktobar

pre 13 godina

@Mihajlo USA

Komentar o laznoj potroshnji je bio sasvim na mestu. Ne mozes porediti trenutnu potroshnju dok si na autoputu i vozis samo 120 km/h sa realnom PROSECNOM potrosnjom (osnovna tehnicka nepismenost!).

Ako vec poredimo trenutne potroshnje, npr moja Alfa 159 2.2JTS Sportwagon u 6. brzini po gradu na 60 km/h po board computer-u troshi samo 4.5 litara na 100 km. Pri ubrzanima dotakne 30 bez problema.

Ako bi vec hteo da budes tako "korektan", sto ne napishes kolika je trenutna potroshnja kada ubrzavas sa tom ladjom kako svi normalno ubrzavaju ili kada se takmicis sa tim ostalim sportashima? Cisto sumnjam da potroshnja u toku ubrzavanja za toliki auto spada ispod 30 litara na 100 km!

Ja sam imao priliku da vozim sluzbeno nekoliko Audija, zadnji je bio A4 2.0 caravan sa tiptronik menjacem. Imam samo par utisaka o tom autu: mrcina prepuna nepotrebne i neintuitivne elektronike, osecaj upravljanja je kao da zovnesh RTS pa ti se javi baba koja treba da te spoji u emisiju (izvinjavam se na poredjenju, ali ne znam kako bih drugacije opisao svoje razocarenje u taj "premijum brand"), nedopustivo malo prostora za ulaz na prednjim vratima za osobe vishe od 190 cm, a za istu kilometrazu i isto "zezanje" potrosheno je DUPLO vishe dizela nego samo jednu nedelju ranije u Renault Scenic, koji se i pokazao kao mnogo upravljiviji nego ova "sportska elegancija".

Dakle komentare ne pishem kao neko ko nikada nije seo u Audi, vec neko ko ZAPRAVO JESTE SEO U ISTI!

Dominator

pre 13 godina

Do pre koji mesec sam mogao bez problema da razlikujem A6 i A8,
a od sad se neće znati da li je u pitanju A4,A5,A6,A7 ili A8 kad se pogleda s preda! I još A1 ima iste farove. 5 skoro istih automobila, koja je poenta toga?

Drugo, cena 38 500, a aktuelni A6 može da se kupi za oko 30 000, malo preteruju.

Treće, šta su hteli da postignu sa aktuelnim modelom koji je zastupljen na tržištu jedva godinu i po, retko ko ga vozi,
a već izbacuju novi A6?

Sasha

pre 13 godina

Na izlozbama modnih dizajnera cesto vidjamo odela. Sva odela koja sam video u zivotu su mi potpuno ista, a opet ima onih koja mi se nekako ne dopadnu.

Ista stvar sa ovim Audijem. Mozda sam ga vec video, ali mi se i dalje svidja mnogo vise od svih ostalih i svih svojih prethodnika. Jednostavno, da bi automobil bio upecatljiv i uzbudljiv, ne mora da izgleda kao havajska kosulja, neke stvari nisu u izgledu.

Zuki

pre 13 godina

Audi je uvek bio superioran u odnosu na "drugu dvojicu" kad je u pitanju dizajn enterijera. Stvarno je uzivanje samo biti u Audiju.
E sto se tice spoljasnosti tu im vec fali i hrabrosti i maste. Jos jedan dokaz je i ovo sto vidimo u tekstu. Na ulici su mi svi isti, razlikujem ih jedva po farovima ili stopaljkama. Vrlo mastovito.

Dokle bre ove lazi o potrosnji. Od 0 do 100 ispod 9 sekundi, maksimalna brzina skoro 230 km/h, tezak preko tonu i po i trosi ispod 5 l/100km. Verovatno ima i veslo na rasklapanje u gepeku za one koji vole da sisaju vesla?

Enes Cosovic

pre 13 godina

Neko, 2.0 tdi ima 130 kw a to je 177 ks a 3.0 tdi ima dve verzije od 204 i 245 ks. Zoki, kakve veze ima tezina kad je tehnologija napredovala, pa moj A4 ima 1475 kg i 131 ks i trosi na otvorenom ispod 5l. Imas dobar primer od novijih modela S250 cdi sa 204 ks i 500nm trosi 5,6 litara. Sto se tice teme, auto prelep ali mislim da mnogo lici na vecu bracu. :-) Bmw to isto radi, jedino Mercedes ima modele koje jasno pokazuju koja je klasa.

Milan

pre 13 godina

@Mirko
A šta je sa onima koji su vozili i Audija i Mercedes i BMW, i za sva tri brenda kažu da su precenjena? Ne kažem da nisu dobri automobili samo kažem da koštaju više nego vrede, pri čemu ocenjujem njihove kvalitete kao vozila bez zalaženja u dobrobit po psihu vlasnika.

sekvoja

pre 13 godina

Citam o automobilima na dva jezika, nazalost, voleo bih da znam i nemacki, ipak je to cetvrta najveca auto industrija na svetu. Takodje, citam o gotovo svim znacajnijim proizvodjacima automobila. Sto se tice vozackog staza nije preterano dug a gazim vec preko 400 hiljada km, bar polovina toga u "nemcima". I ne pricam ovo da bih se hvalio vec da bih opravdao ono sto cu reci sledece.
Posmatrajuci samo broj komentara ispod vesti za odredjene marke, bez da ih citamo, mozemo zakljuciti da u Ovoj drzavi postoji velika vecina onih koje zanimaju samo nemacki automobili i manjina nas drugih, koji gledamo celo carstvo....
Bio bih nekorektan kada bih rekao da je ovo los auto, ili kada bih rekao da ga ne bih uzeo ni kada bi mi ga neko poklonio. Naprotiv, bio bih srecan sto bih ga, zahvaljujuci onoj gore pomenutoj vecini, vrlo lako i "slano" prodao. A zasto?
Citam skoro da se prodavac u Americi dosetio da uz terensko vozilo poklanja ak-47. Sreca nasa da je kod nas zakon drugaciji, uz ove bi sigurno isla u komentarima pomenuta kupola sa arsenalom, a to niti je moj stil, niti zelim takav imidz.

Lolek

pre 13 godina

O koliko uvređenih ljudi po raznoraznim komentarima. Statistika u Srbiji kaže da mora biti objavljeno još barem 100 komentara da bi jedan od komentatora imao čast da poseduje ovaj izvanredan auto. Do tada, gunđajte i potajno maštajte. Ako baš ne ide, uzmite Kiu.

Kempesh

pre 13 godina

Prosto receno,pljuvaci Audi-a uvek ce ga pljuvati i traziti zamerke. Suludo je reci da je bilo koji od marki BMW-a, Merca i Audi-a los auto. Koji to kazu ti lupaju. Svi su odlicni automobili. Audi zadnjih deset godina ostvaruje rast prodaje po 100.000 jedinica godisnje i u velikoj su ekspanziji. Kvalitet ,pouzdanost, perfektna obrada enterijera i sam enterijer je nesto po cemu se poznaju. A o quattru i da ne govorimo.Postao je sinomim za pogon na sve tockove. Pljuvaci, iz vas govori ljubomora.

Milojko

pre 13 godina

A zasto da se razlikuju?Ocigledno je da im je ta filozofija "sve isto samo broj vece jer audi je audi"prolazi kod audiofila.
Tako da komentari u stilu"svi su isti" zvuce glupo.Pa naravno da lice.
Ispada na kraju da su u audiju zesce retardirani jer eto ne znaju da naprave dva razlicita automobila i time ugode ukusima miliona(never buy)kupaca sirom Srbije.

pavle

pre 13 godina

lepo, nista sto vec nismo videli... a i preskupo za nas obicne smrtnike, prakticno nedostupno...
citam sad ova pravila... jbt, ne mos' se vise ni svadjati na netu... :)

hijena1

pre 13 godina

Audi, BMW i Mercedes dijele samo nijanse, i u kvalitetu i u zavrsnoj obradi i perfomansama. Audi ima savrseni enterijer i dizajn koji je agresivan i privlacan. BMW je u dusi sportista i svi modeli idu na sportsku notu i nesto slabiji enterijer i neudobnija sedista u odnosu na ova dva konkurenta. Mercedes je nesto slabiji u voznim karakteristikama, obrntnom momentu i sprintu ali zato je najudobniji i on je pravljen za nesto starije ljude, naravno ne racunam AMG modele kao ni kod ostala dva RS ili M verzije. Kad bi mi neko dao da biram izmedju BMW 5, Audija A6 ili Mercedesa E klase moj izbor bi bio BMW 5 ali sta god da covjek izabere nece pogrijesiti a i cijene su slicne kod sva tri modela.

Nisam "mrgud biznismen"

pre 13 godina

Vozim nov A6 3.0TDI quattro i moram da kazem da podaci o potrosnji koji se daju u katalozima (u mom slucaju) nisu tacni: po gradu trosi prosecno 14lit/100km (gorivo u Nemackoj, dakle ne na srpskim pumpama), na auto-putu pri konstantnoj brzini od 135-140km/h trosi 7lit a pri brzinama 230-250km (nema puno deonica u Nemackoj gde mozete da vozite 250km/h - guzva na putu, rekonstrukcije i slicno) trosi 11. Dakle ako pogledamo prosek u gradu i na auto-putu (pri normalnoj brzini do 140km) svakako necemo dobiti neki lepi jednocifreni broj kako se u svim katalozima nalazi. Sto se tice ubrzanja podatak je tacan - oko 6 - 6.1sek 0-100km/h. Na putu deluje veoma stabilno i pouzdano.

naudi sistemu

pre 13 godina

Bilo koji model audija je sjajan automobil u svojoj klasi. Kada god vozim ili se vozim u nekom novijem audiju, odusevim se superiornoscu koju taj auto pokazuje u odnosu na konkurenciju, tesko im je naci bilo kakvu manu. Postavljaju nove standarde u pogledu kvaliteta, prezentacije i ozbiljnosti izrade. Medjutim, ja ga nikada ne bih kupio. Ali su razlozi socioloske prirode, ne tehnicke. Za mene je audi kao zlatni rolex, ako ga bas zelis - kupices ga, jer ti je vise potreban kao statusni simbol a ne da na njemu vidis tacno vreme, hoces da ti ga vide na ruci sa 100 metara, da ti nafrakana splavarka u leopardovom kostimu zanjise guzovima ispred stola, da se vidi da nisi shusha... To je Mercedes bio do devedesetih godina, sada vec polako postaje vise ½dendijevski½ dok primat sluzbenog vozila za poluprimitivne, bahate, prekonocibogate, kriminalne osobe preuzima audi. Posto se ne prepoznajem u navedenim kategorijama, ne zelim da ga kupim. Vozeci se po par sati dnevno po Beogradu, retko imam priliku da primetim neki produhovljeni izraz lica iz unutrasnjosti audija, pod uslovom da nema zatamljena stakla. Uglavnom su besni, besno voze i jos gore se parkiraju, imaju vecinom kockaste glave bez vratova i obuceni su bez stila i elegancije. Na zalost, to je audijeva ciljana grupa i vidim da nisu pogresili, prodaja im odlicno ide!

migizigi

pre 13 godina

evo citam ovo prepucavanje pa reko da dodam svoj komentar. u poslednjoj godini vozio sam i audi a4 i mercedes c klase i bmw serije 3 otprilike svi su oko2003 godine proizvodnje. bmw ide najbolje ide kao avion sa njm si u gradskoj voznji car! na semaforu si najbzi ubjedljivo ( ima 150 ks ).Upravljivost je fantasticna kao da to auto nemoze da se zanese u krivini. medjutim nisam bio zadovoljan sa prostorom kojeg na zadnjoj klupi nedostaje i jako jako skup za odrzavanje. audi ima ubjedljivo najbolje siceve na svijetu u s paketu opreme. toje savrsenstvo auto je takodje odlican samo nije tako upravljiv kao bmw i nije tako startan a bio je sa 131 ks! bolji je na velikim brzinama ili se meni samo cinilo, kao da je malo stabilniji kad se ide 180 ili 200 na sat. Mercedes je najtisi i najudobniji od njih tri, jos kad bi imao audijeve siceve bio bi najbolji. kod merca je sve nekako dovoljno dobro i start i upravljivost i udobnost a ubjedljivo se najmanje kvari pa mi je i najdrazi. iako ima samo 115 ks ide ne kao bmw ali otprilike kao audi sa 130 ks. i njemu fali prostora nazad ali ima vise nego bmw i imam utisak da ima za dlaku vise i od audija. ako bih rekao da je neki od ta tri auta los zaista bih lagao, sve ovo sto sam naveo kao mane su zanemarljive razlike izmedju njih a oni koji mrze nekog od ova tri vjerovatno nisu vozili ni jedan!

Bikeman

pre 13 godina

Posle trideset godina voznje raznih automobila (od Yuga do Mercedesa) dao bih vam jedan savet.

Fuck the car!

http://cdn.blisstree.com/files/2010/08/tumblr_l7rthpnXJp1qz57ezo1_500.jpg

A vi kako hocete.

Milan

pre 13 godina

neko@
Ajde molim te reci mi od kad to Audi koristi motor 2.0TDI od 163ks??? SVI dobro znamo da godinama razvijaju taj blok u 2 verzije, slabija od 140 (zadnji A4 143ks) i jaca od 170ks. Moj stric vozi zadnji model Audi A6 sa tim 2.0TDI motorom od 170ks, dok je jaca verzija 2.7TDI razvijala 180ks (posle je pojacali na 190ks). Eto da ja tebe ispravim i molim te ako opet pocnes da filozofiras idi na njihov sajt i videces da nigde u ponudi nema te tvoje verzije od 163ks, bar sto se Audija tice.

Mihailo USA

pre 13 godina

@Djape

Poredim potrosnju na autoputu moga automobila, sa brojem koji je sugerisan u katalogu i ne nalazim da se ove dve potrosnje razlikuju. Gradska voznja je sasvim druga prica, ali i u tom slucaju moj auto trosi oko litar vise od sugerisane kataloske potrosnje. Treba imati u vidu da je najjaci oktanski broj koji se moze kupiti na Americkim pumpama 94, a vrlo cesto i 93. To svakako utice na povecanje potrosnje.

Sve u svemu, moji proseci ne odudaraju od kataloga.

Moj komentar nije bio dovoljno precizan, pa razumem negativnu reakciju.


Pozdrav.