Nedelja, 03.06.2012.

15:20

Dolar - spas i jedini izbor

Američki dolar je u maju zabeležio najveći mesečni rast od 2011, prestigavši obveznice, akcije i sirovine po prvi put ove godine.

Izvor: Tanjug

Dolar - spas i jedini izbor IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

52 Komentari

Sortiraj po:

pored Wall St

pre 11 godina

@Srbija sine "A clanci kako EU propada, kako je dolar jedini spas, je placena propaganda od MMF-a i IMF-a. "
MMF i IMF????? nemoj molim te!!! srusih se jutros sa stolice dok pijem kafu ))))))))
@Apache, brate kome ti objasnjavas, ja sam odustao davno....Srbi su najpametniji, a ne znamo urediti svoju drzavu!!! kakav apsurd!
pozdrav svima iz kisnog NYC, sad cu na puzu da potrosim ove bezvrijedne nastamane dolare, za vodim zenu na rucak, i jedem GMO hranu, koju je pravio Monsanto )))
a veceras cu sad par Ruskih drugara da geldam Stanley Cup i potrosim jos tih zelenih bezvrijednih))
PS pozdravljaju vas moji Ruski drugari )))) kazu nazad ni u ludili, samo Srbi trce u Rusiju, i neka idu...ostali dobrodosli u SAD!

Ivan

pre 11 godina

Tačno je da je spoljnotrgovinski deficit ( razlika izmedju uvoza i izvoza ) 50 mlrd$ mesečno, ali je pokrivenost uvoza izvozom za SAD oko 80%, ali to kompenzuje strani kapital koji ulazi u SAD jer ima najviše poverenja upravo u SAD. Rusija npr. ne proizvodi ništa osim nafte i gasa. Ko ne veruje neka pogleda da li je nešto što je kupio ikada proizvedeno u Rusiji, osim možda starih lada ili moskviča sa kojima se vlasnici verovatno ponose! Čim malo jače padne cena nafte ruski budžet biće u velikoj krizi, i to kažu sami njegovi kreatori, i može se lako naći koga interesuje! Ja lično imam najveće poverenje u dolar i to mi se isplatilo! Ne treba da mrzimo Ameriku jer od te mržnje samo mi imamo štetu, a njih baš briga!

Apache

pre 11 godina

@Ako taj dolar koji je mehur od sapunice treba da nas spasi, onda ovaj svet nema nikakve šanse!
(Sale, 4. jun 2012 08:42)

Kakav srpski UM! To je moneta najinventivnijeg i najboljeg privrednog sistema. Shvatite da ste u potpunoj ideološkoj tami i nerazumevanju ukupne američki industrijske (i globalne) moči. Ta privreda i danas proizvodi duplo više nego Kina i Japan zajedno. Ali nekima ne vredi govoriti, šteta...

sam objasnio?

pre 11 godina

u svijetu postoji samo jedna prava sila ekonomska vojna i politicka a to je rusija. njoj je sudjeno da to bude i tako bice! prostom logikom sto se svijet vise razvija to mu je potrebno vise sirovina a znamo ko ima najvise sirovina na svijetu i ko ne mora zbog njih da vodi ratove po africi i bliskom istoku :) dedukcijom se da zakljuciti veoma lako iz ovoga da rusiji odgovara da amerika i evropa jacaju jer time njene sirovine dobijaju na vrijednosti :)

ja

pre 11 godina

jos uvjek ima onih naivnih komentatora koji pricaju o skorasnjoj americkoj propasti a te price slusam od kad znam za sebe daj svatite da je to pre mocna drzava i vojno i ekonomski i da imaju velik broj stanovnika koji ima veliku kupovnu moc a to je jako bitno za ekonomiju

KKKK

pre 11 godina

ma ne stampaju ga iz vazduha, nego je to par otkucaja na tastaturi, cisto ekonomska odluka zasnovana na humanistickim motivima nekog tamo rotsilda ili rokfelera ili ko je vec vlasnik americke nacionalne banke.

pera

pre 11 godina

@pitane za peru
Dolar se nalazi pod jako velikim pritiscima:
1. 15 hiljada milijardi duga; ovde je pitanje samo kada ce neko stati pred narod i reci da ovo moraju generacije vracati,jer su generacije i stvorile ovako veliki dug.Da li mislite da ce se to tako zavrsiti?
2. Od pocetka krize narod povlaci novac (dolare) iz banaka i prebacuje ga u kreditne zadruge, sa tim sto je zadnjih meseci taj trend povecan
3. Zemlje koje su ranije drzale dolar kao razervnu valutu polako ga napustaju.Npr Japan i Kina sada trguju lokalnim valutama umesto dolara...
itd...
Kada o skokovima vrednosti,dolara,zlata,akcija pocnu pricati svi,a ovde imamo clanak o tome,znajte da ce vrlo brzo sunovrat...

ooo

pre 11 godina

evro je u problemu jer je na sredini dok dolar niko ne prati i može da se štampa bez limita al kad pukne mehanika ode amerika kao da je nije bilo

Znaci

pre 11 godina

Ne razumem ove koji hvale ameriku i potcenjuju rusiju , pre samo 3 dana bila je vest da ce rusija propasti ako grcka izadje iz evro zone danas procitam vest da ce ipak prziveti grcku ali spaniju nece pa ce za jedno 3 dana pustiti vest da ce ipak i spaniju preziveti ali italiju sigurno nece.

Od ovako jakog dolara samo kina ima koristi jer ga poseduje najvise na svetu

srbijasine

pre 11 godina

@ Odgovorio bih šta podržava vrednost dolara? Izvoz oružja SAD je oko 30 mlrd$, a ukupni izvoz SAD je 1831 mlrd$(zvanični podaci za 2010 godinu, a u 2011 mogu biti samo viši )!Prema tome izvoz oružja čini tek negde oko 1.5% ukupnog američkog izvoza.A šta proizvode? Pa odgovor je sve! Najveći su proizvodjači baš svega: i žita, i soje, i skoro svih poljoprivrednih proizvoda, a zatim najbolji su u proizvodnji aviona, mikročipova,visoke tehnologije, mašina alatki,kamiona, automobila, bukvalno skoro svega. Ovi podaci se mogu lako naći koga to interesuje. Dakle potpuno su pogrešne naše predrasude da oni ništa ne proizvode i samo štampaju dolare te da će skoro propasti. Dakle SAD će još dugo,dugo biti zemlja broj 1 u svetu u svemu!
(Ivan, 4. jun 2012 00:22)

Ivane, ti ko Tadic, kreirao 50000 poslova, a zaboravi da kaze da je zatvorio 120000 u istom periodu.
Amerika proizvodi sve, ali i rosi jos vise, tako da im je mesecni DEFICIT vise od 50 milijardi ( 600 Milijardi godisnje).
Takodje podatak da u Americi rapidno raste broj osoba koje su na socijalnoj pomoci, i taj trend se nastavlja iz godine u godinu, predsavlja veliko breme u njihovoj ekonomiji. Drzavni budzet koji raste i ne moze da se zakrpi iz kase nego se podizu zajmovi...
A clanci kako EU propada, kako je dolar jedini spas, je placena propaganda od MMF-a i IMF-a.
Dolar je jedini spas Americi, jer dok oni stmpaju ko Sloba za svojih 350 miliona ljudi, ne prave toliku inflaciju dok se dolarom sluzi 6 milijardi ljudi.

Alal ti vera!

pre 11 godina

"Nemojte da sekirate rusofile sa ovim tekstovima."
(Jovan, 3. jun 2012 17:21)
----------------------------------------------
Jovane, CARE, nasmijah se do suza :)

mile

pre 11 godina

Zeleni klozet papir.Kao i ostali stampani papiri.Videce oni koji to drze kako brzo sreca moze da se promeni.Kupujte zlato bice vam zao sto ga nemate kada VELIKI krah i belaj dodje.Amerika nije danas ona ista zemlja iz tridesetih godina.Teski trulez.

Milan Popovic (World Hero and Figure)

pre 11 godina

Nek je samo pobjedio Nole ljubi ga majka.
Imate moju najnoviju fotku na mom Facebook profilu. A znate sta mi se najvise svidja kod Jean Claude Van Damme-a pored lijepog lica i fenomenalne tjelesne gradje ali ipak nedovoljne visine onaj krik sto ispusta poslije udarca u svojim filmovim taj krik je imao i cini mi se prvi primjenjivao Bruce Lee. A pgledajte moje fizicke preformanse 185cm, 190cm 94kg i jos jedinstven po svojim tetovazama a i Nacionalni sam i Svjetski Heroj pa kud ce te dalje za mene su Jean Claude Van Damme, Sylvester Stallone, Bruce Lee, Steven Seagal mali jer ja sam stvarno Nacionalni i Svjetski Heroj dok su oni filmske fikcije.
Proslijedite ovaj istinit tekst koji sam sastavio sada na CNN International, France 24, Russia Today kao i svim ostalim medijima prije svega TV (jer vas sada gledam a i kasnije cu) mojim sugradjanima i covjecanstvu.
Milan Popovic (World Hero and Figure) Petra Pecije 19, Banja Luka.

sedi jedan

pre 11 godina

(pera, 3. jun 2012 15:49)
Hahaha, jel' to (ponovo) amerika propada? Sine, USA izasla iz krize, definitivno, dok EU srlja u novu, a Rusija i Kina usporavaju (daleko su od krize, ali opet nije dobro). Sto volim da vidim kad neko ko garant ne poznaje ni osnove ekonomije komentarise ovakve vesti, uvek me nasmeje

Ivan

pre 11 godina

Odgovorio bih šta podržava vrednost dolara? Izvoz oružja SAD je oko 30 mlrd$, a ukupni izvoz SAD je 1831 mlrd$(zvanični podaci za 2010 godinu, a u 2011 mogu biti samo viši )!Prema tome izvoz oružja čini tek negde oko 1.5% ukupnog američkog izvoza.A šta proizvode? Pa odgovor je sve! Najveći su proizvodjači baš svega: i žita, i soje, i skoro svih poljoprivrednih proizvoda, a zatim najbolji su u proizvodnji aviona, mikročipova,visoke tehnologije, mašina alatki,kamiona, automobila, bukvalno skoro svega. Ovi podaci se mogu lako naći koga to interesuje. Dakle potpuno su pogrešne naše predrasude da oni ništa ne proizvode i samo štampaju dolare te da će skoro propasti. Dakle SAD će još dugo,dugo biti zemlja broj 1 u svetu u svemu!

mile

pre 11 godina

sve je manje poverenja u americki dolar. naštampano je previše papirića na kojima je nactan dolar, za koje nema pokrića i koje su se razletele po svetu. e sad će biti problem ako krenu svi koji su ga koristili da pakuju u vagone i da ga vraćaju u ameriku. tada se amerika lomi ili kreće neki novi rat.

mislim i da zbog svega toga napadju evro i više nego što bi trebali, da održe dolar u životu. svakako ko god ima viška novca samo nek ga ne drži u papirićima ili kao brojke na računu.

videćemo šta će se desiti.

uzdravlje!

Crveni schtit

pre 11 godina

... e sad...teorije zavere, dolar stvoren od vazduha, NWO, zelenaski bankarski sistem i ostale gluposti...
... mislim da necu zameniti auto novim, necu kupiti 55" LCD televizor, necu renovirati kucu, necu kupiti dva nova laptopa, necu ici na letovanje na Mauricijuse, i NECU dignuti kredit. Necu da budem ROB.

Jah

pre 11 godina

Ameri imaju zlato i naftu, samo sto nece rezerve da diraju. Ceo texas je pun nafte, a gde je tu aljaska...
Nece oni propasti u skorije vreme, ma koliko to mnogi zeleli. Drugo sve vece fabrike u kini su i dalje americke
mala slova zato sto mi je riko tel

Natasa Peric

pre 11 godina

Nadam se da dolar nece nastaviti da raste. bilo bi dobro na jesen malo i da padne jer bi svojim padom smanjio americki dug MMF-u, i americka berza bi bolje stajala

bt

pre 11 godina

to cemo jos videti,za tri meseca dolar pocinje sa svojim sunovratom,a na zimu ce vredeti 50% manje. Bilo je arapsko prolece,sada je evropsko leto,a dolazi i americka zima...
perin unuk
Danas je 3.jun 4012! Komunisti jos uvek sanjaju!

Miki

pre 11 godina

Klasa medijska kampanja i nista vise.Investitori ako beze iz eura, bezace u Svajcarski franak a ne u dolar, koji dolazi iz zemlje, koju je dan delio od bankrota.Amerika je najveci udarac eura, obzirom da im je jedino preostalo da stampaju papir i tako kontrolisu Svet i zive na tudjim ledjima, kad je proizvodnja vec otisla u Kinu.

pera

pre 11 godina

to cemo jos videti,za tri meseca dolar pocinje sa svojim sunovratom,a na zimu ce vredeti 50% manje. Bilo je arapsko prolece,sada je evropsko leto,a dolazi i americka zima...

pera

pre 11 godina

to cemo jos videti,za tri meseca dolar pocinje sa svojim sunovratom,a na zimu ce vredeti 50% manje. Bilo je arapsko prolece,sada je evropsko leto,a dolazi i americka zima...

Ivan

pre 11 godina

Odgovorio bih šta podržava vrednost dolara? Izvoz oružja SAD je oko 30 mlrd$, a ukupni izvoz SAD je 1831 mlrd$(zvanični podaci za 2010 godinu, a u 2011 mogu biti samo viši )!Prema tome izvoz oružja čini tek negde oko 1.5% ukupnog američkog izvoza.A šta proizvode? Pa odgovor je sve! Najveći su proizvodjači baš svega: i žita, i soje, i skoro svih poljoprivrednih proizvoda, a zatim najbolji su u proizvodnji aviona, mikročipova,visoke tehnologije, mašina alatki,kamiona, automobila, bukvalno skoro svega. Ovi podaci se mogu lako naći koga to interesuje. Dakle potpuno su pogrešne naše predrasude da oni ništa ne proizvode i samo štampaju dolare te da će skoro propasti. Dakle SAD će još dugo,dugo biti zemlja broj 1 u svetu u svemu!

Jah

pre 11 godina

Ameri imaju zlato i naftu, samo sto nece rezerve da diraju. Ceo texas je pun nafte, a gde je tu aljaska...
Nece oni propasti u skorije vreme, ma koliko to mnogi zeleli. Drugo sve vece fabrike u kini su i dalje americke
mala slova zato sto mi je riko tel

sedi jedan

pre 11 godina

(pera, 3. jun 2012 15:49)
Hahaha, jel' to (ponovo) amerika propada? Sine, USA izasla iz krize, definitivno, dok EU srlja u novu, a Rusija i Kina usporavaju (daleko su od krize, ali opet nije dobro). Sto volim da vidim kad neko ko garant ne poznaje ni osnove ekonomije komentarise ovakve vesti, uvek me nasmeje

mile

pre 11 godina

Zeleni klozet papir.Kao i ostali stampani papiri.Videce oni koji to drze kako brzo sreca moze da se promeni.Kupujte zlato bice vam zao sto ga nemate kada VELIKI krah i belaj dodje.Amerika nije danas ona ista zemlja iz tridesetih godina.Teski trulez.

ooo

pre 11 godina

evro je u problemu jer je na sredini dok dolar niko ne prati i može da se štampa bez limita al kad pukne mehanika ode amerika kao da je nije bilo

Crveni schtit

pre 11 godina

... e sad...teorije zavere, dolar stvoren od vazduha, NWO, zelenaski bankarski sistem i ostale gluposti...
... mislim da necu zameniti auto novim, necu kupiti 55" LCD televizor, necu renovirati kucu, necu kupiti dva nova laptopa, necu ici na letovanje na Mauricijuse, i NECU dignuti kredit. Necu da budem ROB.

Znaci

pre 11 godina

Ne razumem ove koji hvale ameriku i potcenjuju rusiju , pre samo 3 dana bila je vest da ce rusija propasti ako grcka izadje iz evro zone danas procitam vest da ce ipak prziveti grcku ali spaniju nece pa ce za jedno 3 dana pustiti vest da ce ipak i spaniju preziveti ali italiju sigurno nece.

Od ovako jakog dolara samo kina ima koristi jer ga poseduje najvise na svetu

bt

pre 11 godina

to cemo jos videti,za tri meseca dolar pocinje sa svojim sunovratom,a na zimu ce vredeti 50% manje. Bilo je arapsko prolece,sada je evropsko leto,a dolazi i americka zima...
perin unuk
Danas je 3.jun 4012! Komunisti jos uvek sanjaju!

mile

pre 11 godina

sve je manje poverenja u americki dolar. naštampano je previše papirića na kojima je nactan dolar, za koje nema pokrića i koje su se razletele po svetu. e sad će biti problem ako krenu svi koji su ga koristili da pakuju u vagone i da ga vraćaju u ameriku. tada se amerika lomi ili kreće neki novi rat.

mislim i da zbog svega toga napadju evro i više nego što bi trebali, da održe dolar u životu. svakako ko god ima viška novca samo nek ga ne drži u papirićima ili kao brojke na računu.

videćemo šta će se desiti.

uzdravlje!

Miki

pre 11 godina

Klasa medijska kampanja i nista vise.Investitori ako beze iz eura, bezace u Svajcarski franak a ne u dolar, koji dolazi iz zemlje, koju je dan delio od bankrota.Amerika je najveci udarac eura, obzirom da im je jedino preostalo da stampaju papir i tako kontrolisu Svet i zive na tudjim ledjima, kad je proizvodnja vec otisla u Kinu.

Alal ti vera!

pre 11 godina

"Nemojte da sekirate rusofile sa ovim tekstovima."
(Jovan, 3. jun 2012 17:21)
----------------------------------------------
Jovane, CARE, nasmijah se do suza :)

Milan Popovic (World Hero and Figure)

pre 11 godina

Nek je samo pobjedio Nole ljubi ga majka.
Imate moju najnoviju fotku na mom Facebook profilu. A znate sta mi se najvise svidja kod Jean Claude Van Damme-a pored lijepog lica i fenomenalne tjelesne gradje ali ipak nedovoljne visine onaj krik sto ispusta poslije udarca u svojim filmovim taj krik je imao i cini mi se prvi primjenjivao Bruce Lee. A pgledajte moje fizicke preformanse 185cm, 190cm 94kg i jos jedinstven po svojim tetovazama a i Nacionalni sam i Svjetski Heroj pa kud ce te dalje za mene su Jean Claude Van Damme, Sylvester Stallone, Bruce Lee, Steven Seagal mali jer ja sam stvarno Nacionalni i Svjetski Heroj dok su oni filmske fikcije.
Proslijedite ovaj istinit tekst koji sam sastavio sada na CNN International, France 24, Russia Today kao i svim ostalim medijima prije svega TV (jer vas sada gledam a i kasnije cu) mojim sugradjanima i covjecanstvu.
Milan Popovic (World Hero and Figure) Petra Pecije 19, Banja Luka.

srbijasine

pre 11 godina

@ Odgovorio bih šta podržava vrednost dolara? Izvoz oružja SAD je oko 30 mlrd$, a ukupni izvoz SAD je 1831 mlrd$(zvanični podaci za 2010 godinu, a u 2011 mogu biti samo viši )!Prema tome izvoz oružja čini tek negde oko 1.5% ukupnog američkog izvoza.A šta proizvode? Pa odgovor je sve! Najveći su proizvodjači baš svega: i žita, i soje, i skoro svih poljoprivrednih proizvoda, a zatim najbolji su u proizvodnji aviona, mikročipova,visoke tehnologije, mašina alatki,kamiona, automobila, bukvalno skoro svega. Ovi podaci se mogu lako naći koga to interesuje. Dakle potpuno su pogrešne naše predrasude da oni ništa ne proizvode i samo štampaju dolare te da će skoro propasti. Dakle SAD će još dugo,dugo biti zemlja broj 1 u svetu u svemu!
(Ivan, 4. jun 2012 00:22)

Ivane, ti ko Tadic, kreirao 50000 poslova, a zaboravi da kaze da je zatvorio 120000 u istom periodu.
Amerika proizvodi sve, ali i rosi jos vise, tako da im je mesecni DEFICIT vise od 50 milijardi ( 600 Milijardi godisnje).
Takodje podatak da u Americi rapidno raste broj osoba koje su na socijalnoj pomoci, i taj trend se nastavlja iz godine u godinu, predsavlja veliko breme u njihovoj ekonomiji. Drzavni budzet koji raste i ne moze da se zakrpi iz kase nego se podizu zajmovi...
A clanci kako EU propada, kako je dolar jedini spas, je placena propaganda od MMF-a i IMF-a.
Dolar je jedini spas Americi, jer dok oni stmpaju ko Sloba za svojih 350 miliona ljudi, ne prave toliku inflaciju dok se dolarom sluzi 6 milijardi ljudi.

Ivan

pre 11 godina

Tačno je da je spoljnotrgovinski deficit ( razlika izmedju uvoza i izvoza ) 50 mlrd$ mesečno, ali je pokrivenost uvoza izvozom za SAD oko 80%, ali to kompenzuje strani kapital koji ulazi u SAD jer ima najviše poverenja upravo u SAD. Rusija npr. ne proizvodi ništa osim nafte i gasa. Ko ne veruje neka pogleda da li je nešto što je kupio ikada proizvedeno u Rusiji, osim možda starih lada ili moskviča sa kojima se vlasnici verovatno ponose! Čim malo jače padne cena nafte ruski budžet biće u velikoj krizi, i to kažu sami njegovi kreatori, i može se lako naći koga interesuje! Ja lično imam najveće poverenje u dolar i to mi se isplatilo! Ne treba da mrzimo Ameriku jer od te mržnje samo mi imamo štetu, a njih baš briga!

Natasa Peric

pre 11 godina

Nadam se da dolar nece nastaviti da raste. bilo bi dobro na jesen malo i da padne jer bi svojim padom smanjio americki dug MMF-u, i americka berza bi bolje stajala

Apache

pre 11 godina

@Ako taj dolar koji je mehur od sapunice treba da nas spasi, onda ovaj svet nema nikakve šanse!
(Sale, 4. jun 2012 08:42)

Kakav srpski UM! To je moneta najinventivnijeg i najboljeg privrednog sistema. Shvatite da ste u potpunoj ideološkoj tami i nerazumevanju ukupne američki industrijske (i globalne) moči. Ta privreda i danas proizvodi duplo više nego Kina i Japan zajedno. Ali nekima ne vredi govoriti, šteta...

ja

pre 11 godina

jos uvjek ima onih naivnih komentatora koji pricaju o skorasnjoj americkoj propasti a te price slusam od kad znam za sebe daj svatite da je to pre mocna drzava i vojno i ekonomski i da imaju velik broj stanovnika koji ima veliku kupovnu moc a to je jako bitno za ekonomiju

KKKK

pre 11 godina

ma ne stampaju ga iz vazduha, nego je to par otkucaja na tastaturi, cisto ekonomska odluka zasnovana na humanistickim motivima nekog tamo rotsilda ili rokfelera ili ko je vec vlasnik americke nacionalne banke.

sam objasnio?

pre 11 godina

u svijetu postoji samo jedna prava sila ekonomska vojna i politicka a to je rusija. njoj je sudjeno da to bude i tako bice! prostom logikom sto se svijet vise razvija to mu je potrebno vise sirovina a znamo ko ima najvise sirovina na svijetu i ko ne mora zbog njih da vodi ratove po africi i bliskom istoku :) dedukcijom se da zakljuciti veoma lako iz ovoga da rusiji odgovara da amerika i evropa jacaju jer time njene sirovine dobijaju na vrijednosti :)

pera

pre 11 godina

@pitane za peru
Dolar se nalazi pod jako velikim pritiscima:
1. 15 hiljada milijardi duga; ovde je pitanje samo kada ce neko stati pred narod i reci da ovo moraju generacije vracati,jer su generacije i stvorile ovako veliki dug.Da li mislite da ce se to tako zavrsiti?
2. Od pocetka krize narod povlaci novac (dolare) iz banaka i prebacuje ga u kreditne zadruge, sa tim sto je zadnjih meseci taj trend povecan
3. Zemlje koje su ranije drzale dolar kao razervnu valutu polako ga napustaju.Npr Japan i Kina sada trguju lokalnim valutama umesto dolara...
itd...
Kada o skokovima vrednosti,dolara,zlata,akcija pocnu pricati svi,a ovde imamo clanak o tome,znajte da ce vrlo brzo sunovrat...

pored Wall St

pre 11 godina

@Srbija sine "A clanci kako EU propada, kako je dolar jedini spas, je placena propaganda od MMF-a i IMF-a. "
MMF i IMF????? nemoj molim te!!! srusih se jutros sa stolice dok pijem kafu ))))))))
@Apache, brate kome ti objasnjavas, ja sam odustao davno....Srbi su najpametniji, a ne znamo urediti svoju drzavu!!! kakav apsurd!
pozdrav svima iz kisnog NYC, sad cu na puzu da potrosim ove bezvrijedne nastamane dolare, za vodim zenu na rucak, i jedem GMO hranu, koju je pravio Monsanto )))
a veceras cu sad par Ruskih drugara da geldam Stanley Cup i potrosim jos tih zelenih bezvrijednih))
PS pozdravljaju vas moji Ruski drugari )))) kazu nazad ni u ludili, samo Srbi trce u Rusiju, i neka idu...ostali dobrodosli u SAD!

pera

pre 11 godina

to cemo jos videti,za tri meseca dolar pocinje sa svojim sunovratom,a na zimu ce vredeti 50% manje. Bilo je arapsko prolece,sada je evropsko leto,a dolazi i americka zima...

mile

pre 11 godina

Zeleni klozet papir.Kao i ostali stampani papiri.Videce oni koji to drze kako brzo sreca moze da se promeni.Kupujte zlato bice vam zao sto ga nemate kada VELIKI krah i belaj dodje.Amerika nije danas ona ista zemlja iz tridesetih godina.Teski trulez.

mile

pre 11 godina

sve je manje poverenja u americki dolar. naštampano je previše papirića na kojima je nactan dolar, za koje nema pokrića i koje su se razletele po svetu. e sad će biti problem ako krenu svi koji su ga koristili da pakuju u vagone i da ga vraćaju u ameriku. tada se amerika lomi ili kreće neki novi rat.

mislim i da zbog svega toga napadju evro i više nego što bi trebali, da održe dolar u životu. svakako ko god ima viška novca samo nek ga ne drži u papirićima ili kao brojke na računu.

videćemo šta će se desiti.

uzdravlje!

Milan Popovic (World Hero and Figure)

pre 11 godina

Nek je samo pobjedio Nole ljubi ga majka.
Imate moju najnoviju fotku na mom Facebook profilu. A znate sta mi se najvise svidja kod Jean Claude Van Damme-a pored lijepog lica i fenomenalne tjelesne gradje ali ipak nedovoljne visine onaj krik sto ispusta poslije udarca u svojim filmovim taj krik je imao i cini mi se prvi primjenjivao Bruce Lee. A pgledajte moje fizicke preformanse 185cm, 190cm 94kg i jos jedinstven po svojim tetovazama a i Nacionalni sam i Svjetski Heroj pa kud ce te dalje za mene su Jean Claude Van Damme, Sylvester Stallone, Bruce Lee, Steven Seagal mali jer ja sam stvarno Nacionalni i Svjetski Heroj dok su oni filmske fikcije.
Proslijedite ovaj istinit tekst koji sam sastavio sada na CNN International, France 24, Russia Today kao i svim ostalim medijima prije svega TV (jer vas sada gledam a i kasnije cu) mojim sugradjanima i covjecanstvu.
Milan Popovic (World Hero and Figure) Petra Pecije 19, Banja Luka.

sedi jedan

pre 11 godina

(pera, 3. jun 2012 15:49)
Hahaha, jel' to (ponovo) amerika propada? Sine, USA izasla iz krize, definitivno, dok EU srlja u novu, a Rusija i Kina usporavaju (daleko su od krize, ali opet nije dobro). Sto volim da vidim kad neko ko garant ne poznaje ni osnove ekonomije komentarise ovakve vesti, uvek me nasmeje

Miki

pre 11 godina

Klasa medijska kampanja i nista vise.Investitori ako beze iz eura, bezace u Svajcarski franak a ne u dolar, koji dolazi iz zemlje, koju je dan delio od bankrota.Amerika je najveci udarac eura, obzirom da im je jedino preostalo da stampaju papir i tako kontrolisu Svet i zive na tudjim ledjima, kad je proizvodnja vec otisla u Kinu.

bt

pre 11 godina

to cemo jos videti,za tri meseca dolar pocinje sa svojim sunovratom,a na zimu ce vredeti 50% manje. Bilo je arapsko prolece,sada je evropsko leto,a dolazi i americka zima...
perin unuk
Danas je 3.jun 4012! Komunisti jos uvek sanjaju!

Ivan

pre 11 godina

Odgovorio bih šta podržava vrednost dolara? Izvoz oružja SAD je oko 30 mlrd$, a ukupni izvoz SAD je 1831 mlrd$(zvanični podaci za 2010 godinu, a u 2011 mogu biti samo viši )!Prema tome izvoz oružja čini tek negde oko 1.5% ukupnog američkog izvoza.A šta proizvode? Pa odgovor je sve! Najveći su proizvodjači baš svega: i žita, i soje, i skoro svih poljoprivrednih proizvoda, a zatim najbolji su u proizvodnji aviona, mikročipova,visoke tehnologije, mašina alatki,kamiona, automobila, bukvalno skoro svega. Ovi podaci se mogu lako naći koga to interesuje. Dakle potpuno su pogrešne naše predrasude da oni ništa ne proizvode i samo štampaju dolare te da će skoro propasti. Dakle SAD će još dugo,dugo biti zemlja broj 1 u svetu u svemu!

srbijasine

pre 11 godina

@ Odgovorio bih šta podržava vrednost dolara? Izvoz oružja SAD je oko 30 mlrd$, a ukupni izvoz SAD je 1831 mlrd$(zvanični podaci za 2010 godinu, a u 2011 mogu biti samo viši )!Prema tome izvoz oružja čini tek negde oko 1.5% ukupnog američkog izvoza.A šta proizvode? Pa odgovor je sve! Najveći su proizvodjači baš svega: i žita, i soje, i skoro svih poljoprivrednih proizvoda, a zatim najbolji su u proizvodnji aviona, mikročipova,visoke tehnologije, mašina alatki,kamiona, automobila, bukvalno skoro svega. Ovi podaci se mogu lako naći koga to interesuje. Dakle potpuno su pogrešne naše predrasude da oni ništa ne proizvode i samo štampaju dolare te da će skoro propasti. Dakle SAD će još dugo,dugo biti zemlja broj 1 u svetu u svemu!
(Ivan, 4. jun 2012 00:22)

Ivane, ti ko Tadic, kreirao 50000 poslova, a zaboravi da kaze da je zatvorio 120000 u istom periodu.
Amerika proizvodi sve, ali i rosi jos vise, tako da im je mesecni DEFICIT vise od 50 milijardi ( 600 Milijardi godisnje).
Takodje podatak da u Americi rapidno raste broj osoba koje su na socijalnoj pomoci, i taj trend se nastavlja iz godine u godinu, predsavlja veliko breme u njihovoj ekonomiji. Drzavni budzet koji raste i ne moze da se zakrpi iz kase nego se podizu zajmovi...
A clanci kako EU propada, kako je dolar jedini spas, je placena propaganda od MMF-a i IMF-a.
Dolar je jedini spas Americi, jer dok oni stmpaju ko Sloba za svojih 350 miliona ljudi, ne prave toliku inflaciju dok se dolarom sluzi 6 milijardi ljudi.

Alal ti vera!

pre 11 godina

"Nemojte da sekirate rusofile sa ovim tekstovima."
(Jovan, 3. jun 2012 17:21)
----------------------------------------------
Jovane, CARE, nasmijah se do suza :)

Apache

pre 11 godina

@Ako taj dolar koji je mehur od sapunice treba da nas spasi, onda ovaj svet nema nikakve šanse!
(Sale, 4. jun 2012 08:42)

Kakav srpski UM! To je moneta najinventivnijeg i najboljeg privrednog sistema. Shvatite da ste u potpunoj ideološkoj tami i nerazumevanju ukupne američki industrijske (i globalne) moči. Ta privreda i danas proizvodi duplo više nego Kina i Japan zajedno. Ali nekima ne vredi govoriti, šteta...

Ivan

pre 11 godina

Tačno je da je spoljnotrgovinski deficit ( razlika izmedju uvoza i izvoza ) 50 mlrd$ mesečno, ali je pokrivenost uvoza izvozom za SAD oko 80%, ali to kompenzuje strani kapital koji ulazi u SAD jer ima najviše poverenja upravo u SAD. Rusija npr. ne proizvodi ništa osim nafte i gasa. Ko ne veruje neka pogleda da li je nešto što je kupio ikada proizvedeno u Rusiji, osim možda starih lada ili moskviča sa kojima se vlasnici verovatno ponose! Čim malo jače padne cena nafte ruski budžet biće u velikoj krizi, i to kažu sami njegovi kreatori, i može se lako naći koga interesuje! Ja lično imam najveće poverenje u dolar i to mi se isplatilo! Ne treba da mrzimo Ameriku jer od te mržnje samo mi imamo štetu, a njih baš briga!

sam objasnio?

pre 11 godina

u svijetu postoji samo jedna prava sila ekonomska vojna i politicka a to je rusija. njoj je sudjeno da to bude i tako bice! prostom logikom sto se svijet vise razvija to mu je potrebno vise sirovina a znamo ko ima najvise sirovina na svijetu i ko ne mora zbog njih da vodi ratove po africi i bliskom istoku :) dedukcijom se da zakljuciti veoma lako iz ovoga da rusiji odgovara da amerika i evropa jacaju jer time njene sirovine dobijaju na vrijednosti :)

ooo

pre 11 godina

evro je u problemu jer je na sredini dok dolar niko ne prati i može da se štampa bez limita al kad pukne mehanika ode amerika kao da je nije bilo

Natasa Peric

pre 11 godina

Nadam se da dolar nece nastaviti da raste. bilo bi dobro na jesen malo i da padne jer bi svojim padom smanjio americki dug MMF-u, i americka berza bi bolje stajala

ja

pre 11 godina

jos uvjek ima onih naivnih komentatora koji pricaju o skorasnjoj americkoj propasti a te price slusam od kad znam za sebe daj svatite da je to pre mocna drzava i vojno i ekonomski i da imaju velik broj stanovnika koji ima veliku kupovnu moc a to je jako bitno za ekonomiju

Jah

pre 11 godina

Ameri imaju zlato i naftu, samo sto nece rezerve da diraju. Ceo texas je pun nafte, a gde je tu aljaska...
Nece oni propasti u skorije vreme, ma koliko to mnogi zeleli. Drugo sve vece fabrike u kini su i dalje americke
mala slova zato sto mi je riko tel

Crveni schtit

pre 11 godina

... e sad...teorije zavere, dolar stvoren od vazduha, NWO, zelenaski bankarski sistem i ostale gluposti...
... mislim da necu zameniti auto novim, necu kupiti 55" LCD televizor, necu renovirati kucu, necu kupiti dva nova laptopa, necu ici na letovanje na Mauricijuse, i NECU dignuti kredit. Necu da budem ROB.

Znaci

pre 11 godina

Ne razumem ove koji hvale ameriku i potcenjuju rusiju , pre samo 3 dana bila je vest da ce rusija propasti ako grcka izadje iz evro zone danas procitam vest da ce ipak prziveti grcku ali spaniju nece pa ce za jedno 3 dana pustiti vest da ce ipak i spaniju preziveti ali italiju sigurno nece.

Od ovako jakog dolara samo kina ima koristi jer ga poseduje najvise na svetu

pored Wall St

pre 11 godina

@Srbija sine "A clanci kako EU propada, kako je dolar jedini spas, je placena propaganda od MMF-a i IMF-a. "
MMF i IMF????? nemoj molim te!!! srusih se jutros sa stolice dok pijem kafu ))))))))
@Apache, brate kome ti objasnjavas, ja sam odustao davno....Srbi su najpametniji, a ne znamo urediti svoju drzavu!!! kakav apsurd!
pozdrav svima iz kisnog NYC, sad cu na puzu da potrosim ove bezvrijedne nastamane dolare, za vodim zenu na rucak, i jedem GMO hranu, koju je pravio Monsanto )))
a veceras cu sad par Ruskih drugara da geldam Stanley Cup i potrosim jos tih zelenih bezvrijednih))
PS pozdravljaju vas moji Ruski drugari )))) kazu nazad ni u ludili, samo Srbi trce u Rusiju, i neka idu...ostali dobrodosli u SAD!

pera

pre 11 godina

@pitane za peru
Dolar se nalazi pod jako velikim pritiscima:
1. 15 hiljada milijardi duga; ovde je pitanje samo kada ce neko stati pred narod i reci da ovo moraju generacije vracati,jer su generacije i stvorile ovako veliki dug.Da li mislite da ce se to tako zavrsiti?
2. Od pocetka krize narod povlaci novac (dolare) iz banaka i prebacuje ga u kreditne zadruge, sa tim sto je zadnjih meseci taj trend povecan
3. Zemlje koje su ranije drzale dolar kao razervnu valutu polako ga napustaju.Npr Japan i Kina sada trguju lokalnim valutama umesto dolara...
itd...
Kada o skokovima vrednosti,dolara,zlata,akcija pocnu pricati svi,a ovde imamo clanak o tome,znajte da ce vrlo brzo sunovrat...

KKKK

pre 11 godina

ma ne stampaju ga iz vazduha, nego je to par otkucaja na tastaturi, cisto ekonomska odluka zasnovana na humanistickim motivima nekog tamo rotsilda ili rokfelera ili ko je vec vlasnik americke nacionalne banke.