Ponedeljak, 25.11.2013.

11:59

Počeli pregovori o prodaji "Imleka"

Denjub fuds grupa ponovo je počela pregovore o prodaji "Imleka" s potencijalnim kupcima, kaže direktorka korporativnih i regulatornih poslova Svetlana Glumac.

Izvor: Beta

Poèeli pregovori o prodaji "Imleka" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

andrijano

pre 10 godina

pala prodaja od afere aflatoksin pa bi sad da se oslobode balasta.ni vase mleko nije nista puno jeftinije od eu.a nije istina da je tamo mleko u otkupu jeftinije.mi stalno poredimo babe i zabe.mi smo zabe jos uvek.i treba da krekecemo a ne da heklamo.koliko tamo seljak zaradjuje,koliko zaradjuje obican kupac tog mleka i koja je cena.shvaticete da ste jos srecni sto poslujete ovde.a da ste jaka firma nikad ne bi prvo vi kao proizvodjac dozvolili da pijemo mleko sa kancerogenim vrednostima vec bi sami to istrazili.to u eu je nepojmljivo.korporativna odgovornost?tada vam nije odgovaralo da se pozivate ba evropske vrednosti i poslovanje.

politicar seriozan

pre 10 godina

po političkoj direktivi obavezno prodati hrvatima i tražiti sahovnicu na ambalazi. potom, kao i za cigarete, objasniti neukom pučanstvu da je to velik uspjeh srbije i ukinut bilo kakve carine na uvoz iz hrvatske, ako proizvod nosi znak "U", kao garant kvalitete.

PravacDojcland

pre 10 godina

Zamisli da država da olakšice onima koji hoće da rade i onima koji razumeju tržište? A investicioni fondovi ne bi bili to što jesu, da nisu upućeni u takvu poslovnu politiku. Dakle, samo zamisli, nije teško...

Ja sam

pre 10 godina

? Ko Tito si bre, spavaš samo 4 sata dnevno, rasturi nas sve!
(nikola zrinski iz novosibirska, 25. novembar 2013 15:41)
Redovno pijem mleko. Inace, pretera ga, spavam 2 sata.
227: 15

Lep

pre 10 godina

Opstali su uprkos nezainteresovanosti države za bilo kojim vidom saradnje, cak sta vise, od nje su samo opstrukciju dobili. A jedna je od retkih industrija koja je na snaznim osnovama, i koja privređuje.

Dejan

pre 10 godina

Pojedini komentarisu da sve rasprodajemo. To je tacno. Medjutim, Imlek je vec privatna firma u rukama investicionog fonda iz inostranstva. O cemu onda pricate? Kako to "mi" prodajemo, ako nije nase? Nije ni cudo sto nas svaka vlada zajase, kad ne poznajemo elementarne stvari.

vericaa

pre 10 godina

Volim imlek i kupovacu mleko bez obzira. Vise mi je i muka od te price ne kupujte ovo, ne kupujte ono. Meni je to prosto nazadan nacin razmisljanja.

mirna backa

pre 10 godina

Pa šta je problem.kako su poslovali tako će se i prodati. U svakom slučaju bolje nego železara i ostale firme pod dinkićevim patronatom. Porez će platiti u Srbiji i mirna bačka i svi na dobitku.

Pera

pre 10 godina

Samo da napisem, posto nekima nije jasno, Imlek je trenutno Salfordov ( kao i Bambi i Knjaz Milos ). Salford je holandsko-britanski investicioni fond. Direktor Imleka je stranac. Kao i direktori Bambija i Knjaza. Tako da se manite te price: necu piti Imlek ako ne bude vise domaci.

Mile

pre 10 godina

Ja ne vidim nikakav problem u ovome. Lako je komentarsiati, ali ako se bavite biznisom u Srbiji znate i sami kako stvari funkcionišu. Država ne subvencioniše ovu granu a to nije ni deo problema.

Pera detlic

pre 10 godina

U Srbiji se ne prasta uspeh, pa tako i uspesne firme uvek budu na meti kritika... Umesto da smo srecni sto uopste imamo nesto sto valja!!

indi mindi

pre 10 godina

Investicioni fond, sta vise reci. Ja samo znam da su nesto sto je bilo 0,25 l smanjili na 0,18 (jogurt u casici, pavlaka, kiselo mleko). Tesko je popraviti utisak.

zelje su jedno a realnost i mogucnosti drugo

pre 10 godina

Samo neka budu sigurni da cu radije kupiti mleko, jogurt...od nekog domaceg proizvodjaca a ima ih.
(Ezio Auditore, 25. novembar 2013 15:34)
Postoje domaci proizvodjaci (seljaci) ali domaci proizvodjaci-mlekare odavno ne postoje

Lemi

pre 10 godina

Najsimpatičnije mi je što je Imlek kupio subotičku mlekaru koja je duplo starija i duplo veća od njega...
(Lokal patriota, 25. novembar 2013 15:50)

Patrioto, niti je Suboticka mlekara 'duplo' starija', a jos manje je 'duplo veca' (nije ni 30% Imlekovih kapaciteta). Nema potrebe lupetati, ako se vec materija ne poznaje.

Lokal patriota

pre 10 godina

Najsimpatičnije mi je što je Imlek kupio subotičku mlekaru koja je duplo starija i duplo veća od njega...
Ovaj investicioni fond je najobičnija trange-frange zajednica.
Kada na sve to dodata izvesni monopol koji imaju, ne čudi što je cena mleka i mlečnih prerađevina veća nego u okruženju...

Ezio Auditore

pre 10 godina

Ako je strateski cilj prodati najvecu domacu mlekaru strancima a ne daj Boze nekom iz okruzenja, onda smi definitvno moralno, drustveno i politicki propali.
Samo neka budu sigurni da cu radije kupiti mleko, jogurt...od nekog domaceg proizvodjaca a ima ih.

nikola zrinski iz novosibirska

pre 10 godina

(Ja sam, 25. novembar 2013 12:15)

Ti si Hrvoje Zemunac zaista fenomen! Ma kakvo mleko, IMLEK, Nemačka..biće šta će biti, ali ti stižeš u 90% tekstova da napišeš prvi komentar!? Lupiš, šta bilo, brzo, kratko... važno da si No1! Tastatura ti je u krilu po ceo dan! Jel i do supermarketa ideš sa lap topom? Ko Tito si bre, spavaš samo 4 sata dnevno, rasturi nas sve!

Ernesto

pre 10 godina

Nije problem kako je u Nemackoj, problem je sto cemo ostati bez koliko toliko normalnog mleka, i sto se svako drustvo unistava preko hrane, a ono sto je najvaznije je mleko i hleb. Gde se dede onaj Crni hleb beogradski? Sad su hleb i kifle, a mleko na sta ce da lici samog Boga pitaj. Na mala vrata se mnogo toga menja. Naravno na gore. Sve sto valja menja se, sve sto ne valja uvodi se kao "napredak drustva". I to naravno odozgo.

Ma idi

pre 10 godina

Kupuju od seljaka za neku dzabe cenu pa dodaju vodu i prodaju više nego duplo skuplje i izgleda da su u minusu pa moraju da prodaju. Kao da sve mora da se proda, ne sme izgleda nista da ostane u drzavnom vlasnistvu. Kao sto je neko reko pakovacemo Nemacko...

Gagi

pre 10 godina

Ove kompanije su retko zdrav deo srpske privrede. U moru firmi koje su prodate i upropascene posle privatizacije oni su opstali tako ne sumnjam da ce ih kupiti neki ozbiljan globalni igrac a ne kojekakvi domaci kvazi biznismeni.

lola

pre 10 godina

Problem je sto drzava apsolutno nista ne ulaze tamo gde bi trebalo odnosno u poljoprivredubi mlekarstvo nego daje kojekakvim gubitasima i partijskim catama. Svuda u svetu je normalno da se ova grana masno subvencionise.

!

pre 10 godina

Bravo kihot!
Inace ta Fantasticna Cetvorka je u vise navrata do sada dokazala sta su integritet i korektnost u poslovanju! Narocito mesar...
Postoji nesto sto se zove mali i srednji...

oni koje ne zanima ni ne zasluzuju bolje

pre 10 godina

Hocemo opet braci Hrvatima da prodamo? Ionako drze pola nase prehrambene industrije
(beda, 25. novembar 2013 14:07)
Koliko ja znam, Hrvati (Agrokor) drze samo Frikom. A Imlek je vec strani (Salford) tako da...

Milos

pre 10 godina

Pa normalno kad nemci imaju vece trziste i mnogo veca davanja farmerima. S nasom poljoprivrednom politikom upropasticemo i to malo stvari koje valjaju.

neobavesten

pre 10 godina

Cena mleka kod proizvodjaca je 30din i pet dinara subvencije od drzave koja kasni sest meseci. samo to je mleko sa 4.2 masnom jedinicom a ne ova vodica koju nam prodaju Zato ljudi kolju krave i uskoro cemo piti nemacko mleko ali po 150din.

citizenkane

pre 10 godina

"Neverovatno je da u Nemačkoj proizvode jeftinije mleko sa radnom snagom koja je daleko skuplja, sa energentima koji su daleko skuplji - što znači da njihovi primarni proizvođači imaju pomoć države i subvencije na razne načine", kazala je Svetlana Glumac."

Da li to ona nas zafrkava? pa vi kupujete veoma jeftino od proizvodjaca, a onda prodajete skuplje nego u Nemackoj! Kazite koliko je litar mleka kod proizvodjaca !

Sirište

pre 10 godina

Ne, nego ste vi oterali stručnjake za proizvodnju i razvoj koji su, umesto penzije, mogli da rade.
Nadajmo se da će novom vlasniku kvalitetna proizvodnja biti cilj.

hm

pre 10 godina

Srbija ce proci kao i Hrvatska. Evropa ima velike viskove mleka i mora negde da ga se resavaju bogatije clanice. Dakle, cilj je unistiti domace prozvodjace mleka, a ovi tipa imlek ce lepo da pakuju nemacko, francusko... mleko.

Lesa

pre 10 godina

Imlek je znacajno modernizovao proizvodnju u Srbiji od kako je u vlasnistvu Salforda. Razlika u ceni dolazi od toga sto imlek ima vrlo dominantan polozaj na trzistu (bez obzira sto u Srbiji postoji preko 130 mlekara) jer je objedinio Zajecarsku, Zemunsku, Novosadsku i Suboticku mlekaru, a ima pogone i u Kraljevu... Sa monopolom u Beogradu, Imlek namece ogromne profitne stope (pogledajte bilanse) i onda nije ni cudo sto je mleko skuplje nego u Nemackoj gde je trziste znatno uravnotezenije i konkurencija mnogo jaca, pa se proizvodjaci ne mogu ponasati kako oni hoce, vec kako im trziste dozvoli... Da ne pominjem da farmeri takodje stradaju, jer je otkupna cena i dalje mala...

kihot

pre 10 godina

mleko je u Nemaackoj jeftinije jer drzava subvencionira proizvodnju mleka po litri, ali i po masnoj jednici. takodje, subvencionira i ratarsku proizvodnju pa je stocna hrana jeftinija, bas kao i uzgoj teladi.
kada se sve sabere donacije po litru mleka Nemacke drzave su skoro 0,20 EUR/lit. u Srbiji u velikim sistemima ne postoje,a u malim su oko 5 dinara po litru.

zato je ni hrana i sve ostalo jeftinije tamo.

U Hrvatskoj su donacje 4x vece nego u Srbiji.

Ali zamislite srpsku javnost koja se buni sto je skupa hrana, kada bi drzava odlucia da subvencionise proizvodnju, kako bi se bunili kada bi ukapirali da najvece milionske subvencije treba da dobiju Miskovic, Matijevic, Kostic, Babovic,... Hrvati i nemci nemaju ama bas nikakav problem da najbogatijima daju subvencije.

e zbog takvog naseg populistickog stava, zbog takvog komunistickog razmisljanja, jescemo sve skuplju hranu....

Ja sam

pre 10 godina

"Neverovatno je da u Nemačkoj proizvode jeftinije mleko sa radnom snagom koja je daleko skuplja, sa energentima koji su daleko skuplji"

Mozda krave u Nemackoj daju pasterizovano mleko, vec upakovano u flase.

robodoom

pre 10 godina

Samo da porez na kupoprodajnu cenu bude plaćen u Srbiji, bez raznih muljaža (kupovina preko firmi sa raznoraznih ostrva) i možemo da budemo zadovoljni.
Tržište koje ispravno funkcioniše, to nam treba!

Dusan

pre 10 godina

Radna snaga u Nemackoj jeste skuplja, ali su energenti mnogo jeftiniji, posto Rusi daju povoljniju cenu energenata Nemcima, nego Srbima. Nemci vise trose, vise kupuju i logicno imaju mnogo povoljnije cene.

Ja sam

pre 10 godina

"Neverovatno je da u Nemačkoj proizvode jeftinije mleko sa radnom snagom koja je daleko skuplja, sa energentima koji su daleko skuplji"

Mozda krave u Nemackoj daju pasterizovano mleko, vec upakovano u flase.

Lesa

pre 10 godina

Imlek je znacajno modernizovao proizvodnju u Srbiji od kako je u vlasnistvu Salforda. Razlika u ceni dolazi od toga sto imlek ima vrlo dominantan polozaj na trzistu (bez obzira sto u Srbiji postoji preko 130 mlekara) jer je objedinio Zajecarsku, Zemunsku, Novosadsku i Suboticku mlekaru, a ima pogone i u Kraljevu... Sa monopolom u Beogradu, Imlek namece ogromne profitne stope (pogledajte bilanse) i onda nije ni cudo sto je mleko skuplje nego u Nemackoj gde je trziste znatno uravnotezenije i konkurencija mnogo jaca, pa se proizvodjaci ne mogu ponasati kako oni hoce, vec kako im trziste dozvoli... Da ne pominjem da farmeri takodje stradaju, jer je otkupna cena i dalje mala...

citizenkane

pre 10 godina

"Neverovatno je da u Nemačkoj proizvode jeftinije mleko sa radnom snagom koja je daleko skuplja, sa energentima koji su daleko skuplji - što znači da njihovi primarni proizvođači imaju pomoć države i subvencije na razne načine", kazala je Svetlana Glumac."

Da li to ona nas zafrkava? pa vi kupujete veoma jeftino od proizvodjaca, a onda prodajete skuplje nego u Nemackoj! Kazite koliko je litar mleka kod proizvodjaca !

hm

pre 10 godina

Srbija ce proci kao i Hrvatska. Evropa ima velike viskove mleka i mora negde da ga se resavaju bogatije clanice. Dakle, cilj je unistiti domace prozvodjace mleka, a ovi tipa imlek ce lepo da pakuju nemacko, francusko... mleko.

kihot

pre 10 godina

mleko je u Nemaackoj jeftinije jer drzava subvencionira proizvodnju mleka po litri, ali i po masnoj jednici. takodje, subvencionira i ratarsku proizvodnju pa je stocna hrana jeftinija, bas kao i uzgoj teladi.
kada se sve sabere donacije po litru mleka Nemacke drzave su skoro 0,20 EUR/lit. u Srbiji u velikim sistemima ne postoje,a u malim su oko 5 dinara po litru.

zato je ni hrana i sve ostalo jeftinije tamo.

U Hrvatskoj su donacje 4x vece nego u Srbiji.

Ali zamislite srpsku javnost koja se buni sto je skupa hrana, kada bi drzava odlucia da subvencionise proizvodnju, kako bi se bunili kada bi ukapirali da najvece milionske subvencije treba da dobiju Miskovic, Matijevic, Kostic, Babovic,... Hrvati i nemci nemaju ama bas nikakav problem da najbogatijima daju subvencije.

e zbog takvog naseg populistickog stava, zbog takvog komunistickog razmisljanja, jescemo sve skuplju hranu....

Dusan

pre 10 godina

Radna snaga u Nemackoj jeste skuplja, ali su energenti mnogo jeftiniji, posto Rusi daju povoljniju cenu energenata Nemcima, nego Srbima. Nemci vise trose, vise kupuju i logicno imaju mnogo povoljnije cene.

robodoom

pre 10 godina

Samo da porez na kupoprodajnu cenu bude plaćen u Srbiji, bez raznih muljaža (kupovina preko firmi sa raznoraznih ostrva) i možemo da budemo zadovoljni.
Tržište koje ispravno funkcioniše, to nam treba!

Sirište

pre 10 godina

Ne, nego ste vi oterali stručnjake za proizvodnju i razvoj koji su, umesto penzije, mogli da rade.
Nadajmo se da će novom vlasniku kvalitetna proizvodnja biti cilj.

neobavesten

pre 10 godina

Cena mleka kod proizvodjaca je 30din i pet dinara subvencije od drzave koja kasni sest meseci. samo to je mleko sa 4.2 masnom jedinicom a ne ova vodica koju nam prodaju Zato ljudi kolju krave i uskoro cemo piti nemacko mleko ali po 150din.

Lokal patriota

pre 10 godina

Najsimpatičnije mi je što je Imlek kupio subotičku mlekaru koja je duplo starija i duplo veća od njega...
Ovaj investicioni fond je najobičnija trange-frange zajednica.
Kada na sve to dodata izvesni monopol koji imaju, ne čudi što je cena mleka i mlečnih prerađevina veća nego u okruženju...

Pera

pre 10 godina

Samo da napisem, posto nekima nije jasno, Imlek je trenutno Salfordov ( kao i Bambi i Knjaz Milos ). Salford je holandsko-britanski investicioni fond. Direktor Imleka je stranac. Kao i direktori Bambija i Knjaza. Tako da se manite te price: necu piti Imlek ako ne bude vise domaci.

Lemi

pre 10 godina

Najsimpatičnije mi je što je Imlek kupio subotičku mlekaru koja je duplo starija i duplo veća od njega...
(Lokal patriota, 25. novembar 2013 15:50)

Patrioto, niti je Suboticka mlekara 'duplo' starija', a jos manje je 'duplo veca' (nije ni 30% Imlekovih kapaciteta). Nema potrebe lupetati, ako se vec materija ne poznaje.

indi mindi

pre 10 godina

Investicioni fond, sta vise reci. Ja samo znam da su nesto sto je bilo 0,25 l smanjili na 0,18 (jogurt u casici, pavlaka, kiselo mleko). Tesko je popraviti utisak.

nikola zrinski iz novosibirska

pre 10 godina

(Ja sam, 25. novembar 2013 12:15)

Ti si Hrvoje Zemunac zaista fenomen! Ma kakvo mleko, IMLEK, Nemačka..biće šta će biti, ali ti stižeš u 90% tekstova da napišeš prvi komentar!? Lupiš, šta bilo, brzo, kratko... važno da si No1! Tastatura ti je u krilu po ceo dan! Jel i do supermarketa ideš sa lap topom? Ko Tito si bre, spavaš samo 4 sata dnevno, rasturi nas sve!

oni koje ne zanima ni ne zasluzuju bolje

pre 10 godina

Hocemo opet braci Hrvatima da prodamo? Ionako drze pola nase prehrambene industrije
(beda, 25. novembar 2013 14:07)
Koliko ja znam, Hrvati (Agrokor) drze samo Frikom. A Imlek je vec strani (Salford) tako da...

lola

pre 10 godina

Problem je sto drzava apsolutno nista ne ulaze tamo gde bi trebalo odnosno u poljoprivredubi mlekarstvo nego daje kojekakvim gubitasima i partijskim catama. Svuda u svetu je normalno da se ova grana masno subvencionise.

zelje su jedno a realnost i mogucnosti drugo

pre 10 godina

Samo neka budu sigurni da cu radije kupiti mleko, jogurt...od nekog domaceg proizvodjaca a ima ih.
(Ezio Auditore, 25. novembar 2013 15:34)
Postoje domaci proizvodjaci (seljaci) ali domaci proizvodjaci-mlekare odavno ne postoje

Ernesto

pre 10 godina

Nije problem kako je u Nemackoj, problem je sto cemo ostati bez koliko toliko normalnog mleka, i sto se svako drustvo unistava preko hrane, a ono sto je najvaznije je mleko i hleb. Gde se dede onaj Crni hleb beogradski? Sad su hleb i kifle, a mleko na sta ce da lici samog Boga pitaj. Na mala vrata se mnogo toga menja. Naravno na gore. Sve sto valja menja se, sve sto ne valja uvodi se kao "napredak drustva". I to naravno odozgo.

Dejan

pre 10 godina

Pojedini komentarisu da sve rasprodajemo. To je tacno. Medjutim, Imlek je vec privatna firma u rukama investicionog fonda iz inostranstva. O cemu onda pricate? Kako to "mi" prodajemo, ako nije nase? Nije ni cudo sto nas svaka vlada zajase, kad ne poznajemo elementarne stvari.

Gagi

pre 10 godina

Ove kompanije su retko zdrav deo srpske privrede. U moru firmi koje su prodate i upropascene posle privatizacije oni su opstali tako ne sumnjam da ce ih kupiti neki ozbiljan globalni igrac a ne kojekakvi domaci kvazi biznismeni.

Ma idi

pre 10 godina

Kupuju od seljaka za neku dzabe cenu pa dodaju vodu i prodaju više nego duplo skuplje i izgleda da su u minusu pa moraju da prodaju. Kao da sve mora da se proda, ne sme izgleda nista da ostane u drzavnom vlasnistvu. Kao sto je neko reko pakovacemo Nemacko...

Milos

pre 10 godina

Pa normalno kad nemci imaju vece trziste i mnogo veca davanja farmerima. S nasom poljoprivrednom politikom upropasticemo i to malo stvari koje valjaju.

Ezio Auditore

pre 10 godina

Ako je strateski cilj prodati najvecu domacu mlekaru strancima a ne daj Boze nekom iz okruzenja, onda smi definitvno moralno, drustveno i politicki propali.
Samo neka budu sigurni da cu radije kupiti mleko, jogurt...od nekog domaceg proizvodjaca a ima ih.

!

pre 10 godina

Bravo kihot!
Inace ta Fantasticna Cetvorka je u vise navrata do sada dokazala sta su integritet i korektnost u poslovanju! Narocito mesar...
Postoji nesto sto se zove mali i srednji...

Pera detlic

pre 10 godina

U Srbiji se ne prasta uspeh, pa tako i uspesne firme uvek budu na meti kritika... Umesto da smo srecni sto uopste imamo nesto sto valja!!

mirna backa

pre 10 godina

Pa šta je problem.kako su poslovali tako će se i prodati. U svakom slučaju bolje nego železara i ostale firme pod dinkićevim patronatom. Porez će platiti u Srbiji i mirna bačka i svi na dobitku.

Lep

pre 10 godina

Opstali su uprkos nezainteresovanosti države za bilo kojim vidom saradnje, cak sta vise, od nje su samo opstrukciju dobili. A jedna je od retkih industrija koja je na snaznim osnovama, i koja privređuje.

Ja sam

pre 10 godina

? Ko Tito si bre, spavaš samo 4 sata dnevno, rasturi nas sve!
(nikola zrinski iz novosibirska, 25. novembar 2013 15:41)
Redovno pijem mleko. Inace, pretera ga, spavam 2 sata.
227: 15

politicar seriozan

pre 10 godina

po političkoj direktivi obavezno prodati hrvatima i tražiti sahovnicu na ambalazi. potom, kao i za cigarete, objasniti neukom pučanstvu da je to velik uspjeh srbije i ukinut bilo kakve carine na uvoz iz hrvatske, ako proizvod nosi znak "U", kao garant kvalitete.

vericaa

pre 10 godina

Volim imlek i kupovacu mleko bez obzira. Vise mi je i muka od te price ne kupujte ovo, ne kupujte ono. Meni je to prosto nazadan nacin razmisljanja.

Mile

pre 10 godina

Ja ne vidim nikakav problem u ovome. Lako je komentarsiati, ali ako se bavite biznisom u Srbiji znate i sami kako stvari funkcionišu. Država ne subvencioniše ovu granu a to nije ni deo problema.

PravacDojcland

pre 10 godina

Zamisli da država da olakšice onima koji hoće da rade i onima koji razumeju tržište? A investicioni fondovi ne bi bili to što jesu, da nisu upućeni u takvu poslovnu politiku. Dakle, samo zamisli, nije teško...

andrijano

pre 10 godina

pala prodaja od afere aflatoksin pa bi sad da se oslobode balasta.ni vase mleko nije nista puno jeftinije od eu.a nije istina da je tamo mleko u otkupu jeftinije.mi stalno poredimo babe i zabe.mi smo zabe jos uvek.i treba da krekecemo a ne da heklamo.koliko tamo seljak zaradjuje,koliko zaradjuje obican kupac tog mleka i koja je cena.shvaticete da ste jos srecni sto poslujete ovde.a da ste jaka firma nikad ne bi prvo vi kao proizvodjac dozvolili da pijemo mleko sa kancerogenim vrednostima vec bi sami to istrazili.to u eu je nepojmljivo.korporativna odgovornost?tada vam nije odgovaralo da se pozivate ba evropske vrednosti i poslovanje.

kihot

pre 10 godina

mleko je u Nemaackoj jeftinije jer drzava subvencionira proizvodnju mleka po litri, ali i po masnoj jednici. takodje, subvencionira i ratarsku proizvodnju pa je stocna hrana jeftinija, bas kao i uzgoj teladi.
kada se sve sabere donacije po litru mleka Nemacke drzave su skoro 0,20 EUR/lit. u Srbiji u velikim sistemima ne postoje,a u malim su oko 5 dinara po litru.

zato je ni hrana i sve ostalo jeftinije tamo.

U Hrvatskoj su donacje 4x vece nego u Srbiji.

Ali zamislite srpsku javnost koja se buni sto je skupa hrana, kada bi drzava odlucia da subvencionise proizvodnju, kako bi se bunili kada bi ukapirali da najvece milionske subvencije treba da dobiju Miskovic, Matijevic, Kostic, Babovic,... Hrvati i nemci nemaju ama bas nikakav problem da najbogatijima daju subvencije.

e zbog takvog naseg populistickog stava, zbog takvog komunistickog razmisljanja, jescemo sve skuplju hranu....

Dusan

pre 10 godina

Radna snaga u Nemackoj jeste skuplja, ali su energenti mnogo jeftiniji, posto Rusi daju povoljniju cenu energenata Nemcima, nego Srbima. Nemci vise trose, vise kupuju i logicno imaju mnogo povoljnije cene.

oni koje ne zanima ni ne zasluzuju bolje

pre 10 godina

Hocemo opet braci Hrvatima da prodamo? Ionako drze pola nase prehrambene industrije
(beda, 25. novembar 2013 14:07)
Koliko ja znam, Hrvati (Agrokor) drze samo Frikom. A Imlek je vec strani (Salford) tako da...

Lokal patriota

pre 10 godina

Najsimpatičnije mi je što je Imlek kupio subotičku mlekaru koja je duplo starija i duplo veća od njega...
Ovaj investicioni fond je najobičnija trange-frange zajednica.
Kada na sve to dodata izvesni monopol koji imaju, ne čudi što je cena mleka i mlečnih prerađevina veća nego u okruženju...

Lemi

pre 10 godina

Najsimpatičnije mi je što je Imlek kupio subotičku mlekaru koja je duplo starija i duplo veća od njega...
(Lokal patriota, 25. novembar 2013 15:50)

Patrioto, niti je Suboticka mlekara 'duplo' starija', a jos manje je 'duplo veca' (nije ni 30% Imlekovih kapaciteta). Nema potrebe lupetati, ako se vec materija ne poznaje.

vericaa

pre 10 godina

Volim imlek i kupovacu mleko bez obzira. Vise mi je i muka od te price ne kupujte ovo, ne kupujte ono. Meni je to prosto nazadan nacin razmisljanja.

hm

pre 10 godina

Srbija ce proci kao i Hrvatska. Evropa ima velike viskove mleka i mora negde da ga se resavaju bogatije clanice. Dakle, cilj je unistiti domace prozvodjace mleka, a ovi tipa imlek ce lepo da pakuju nemacko, francusko... mleko.

Ja sam

pre 10 godina

"Neverovatno je da u Nemačkoj proizvode jeftinije mleko sa radnom snagom koja je daleko skuplja, sa energentima koji su daleko skuplji"

Mozda krave u Nemackoj daju pasterizovano mleko, vec upakovano u flase.

Gagi

pre 10 godina

Ove kompanije su retko zdrav deo srpske privrede. U moru firmi koje su prodate i upropascene posle privatizacije oni su opstali tako ne sumnjam da ce ih kupiti neki ozbiljan globalni igrac a ne kojekakvi domaci kvazi biznismeni.

Ezio Auditore

pre 10 godina

Ako je strateski cilj prodati najvecu domacu mlekaru strancima a ne daj Boze nekom iz okruzenja, onda smi definitvno moralno, drustveno i politicki propali.
Samo neka budu sigurni da cu radije kupiti mleko, jogurt...od nekog domaceg proizvodjaca a ima ih.

Lesa

pre 10 godina

Imlek je znacajno modernizovao proizvodnju u Srbiji od kako je u vlasnistvu Salforda. Razlika u ceni dolazi od toga sto imlek ima vrlo dominantan polozaj na trzistu (bez obzira sto u Srbiji postoji preko 130 mlekara) jer je objedinio Zajecarsku, Zemunsku, Novosadsku i Suboticku mlekaru, a ima pogone i u Kraljevu... Sa monopolom u Beogradu, Imlek namece ogromne profitne stope (pogledajte bilanse) i onda nije ni cudo sto je mleko skuplje nego u Nemackoj gde je trziste znatno uravnotezenije i konkurencija mnogo jaca, pa se proizvodjaci ne mogu ponasati kako oni hoce, vec kako im trziste dozvoli... Da ne pominjem da farmeri takodje stradaju, jer je otkupna cena i dalje mala...

Ernesto

pre 10 godina

Nije problem kako je u Nemackoj, problem je sto cemo ostati bez koliko toliko normalnog mleka, i sto se svako drustvo unistava preko hrane, a ono sto je najvaznije je mleko i hleb. Gde se dede onaj Crni hleb beogradski? Sad su hleb i kifle, a mleko na sta ce da lici samog Boga pitaj. Na mala vrata se mnogo toga menja. Naravno na gore. Sve sto valja menja se, sve sto ne valja uvodi se kao "napredak drustva". I to naravno odozgo.

Pera detlic

pre 10 godina

U Srbiji se ne prasta uspeh, pa tako i uspesne firme uvek budu na meti kritika... Umesto da smo srecni sto uopste imamo nesto sto valja!!

robodoom

pre 10 godina

Samo da porez na kupoprodajnu cenu bude plaćen u Srbiji, bez raznih muljaža (kupovina preko firmi sa raznoraznih ostrva) i možemo da budemo zadovoljni.
Tržište koje ispravno funkcioniše, to nam treba!

Ma idi

pre 10 godina

Kupuju od seljaka za neku dzabe cenu pa dodaju vodu i prodaju više nego duplo skuplje i izgleda da su u minusu pa moraju da prodaju. Kao da sve mora da se proda, ne sme izgleda nista da ostane u drzavnom vlasnistvu. Kao sto je neko reko pakovacemo Nemacko...

nikola zrinski iz novosibirska

pre 10 godina

(Ja sam, 25. novembar 2013 12:15)

Ti si Hrvoje Zemunac zaista fenomen! Ma kakvo mleko, IMLEK, Nemačka..biće šta će biti, ali ti stižeš u 90% tekstova da napišeš prvi komentar!? Lupiš, šta bilo, brzo, kratko... važno da si No1! Tastatura ti je u krilu po ceo dan! Jel i do supermarketa ideš sa lap topom? Ko Tito si bre, spavaš samo 4 sata dnevno, rasturi nas sve!

zelje su jedno a realnost i mogucnosti drugo

pre 10 godina

Samo neka budu sigurni da cu radije kupiti mleko, jogurt...od nekog domaceg proizvodjaca a ima ih.
(Ezio Auditore, 25. novembar 2013 15:34)
Postoje domaci proizvodjaci (seljaci) ali domaci proizvodjaci-mlekare odavno ne postoje

Ja sam

pre 10 godina

? Ko Tito si bre, spavaš samo 4 sata dnevno, rasturi nas sve!
(nikola zrinski iz novosibirska, 25. novembar 2013 15:41)
Redovno pijem mleko. Inace, pretera ga, spavam 2 sata.
227: 15

citizenkane

pre 10 godina

"Neverovatno je da u Nemačkoj proizvode jeftinije mleko sa radnom snagom koja je daleko skuplja, sa energentima koji su daleko skuplji - što znači da njihovi primarni proizvođači imaju pomoć države i subvencije na razne načine", kazala je Svetlana Glumac."

Da li to ona nas zafrkava? pa vi kupujete veoma jeftino od proizvodjaca, a onda prodajete skuplje nego u Nemackoj! Kazite koliko je litar mleka kod proizvodjaca !

indi mindi

pre 10 godina

Investicioni fond, sta vise reci. Ja samo znam da su nesto sto je bilo 0,25 l smanjili na 0,18 (jogurt u casici, pavlaka, kiselo mleko). Tesko je popraviti utisak.

mirna backa

pre 10 godina

Pa šta je problem.kako su poslovali tako će se i prodati. U svakom slučaju bolje nego železara i ostale firme pod dinkićevim patronatom. Porez će platiti u Srbiji i mirna bačka i svi na dobitku.

Pera

pre 10 godina

Samo da napisem, posto nekima nije jasno, Imlek je trenutno Salfordov ( kao i Bambi i Knjaz Milos ). Salford je holandsko-britanski investicioni fond. Direktor Imleka je stranac. Kao i direktori Bambija i Knjaza. Tako da se manite te price: necu piti Imlek ako ne bude vise domaci.

Lep

pre 10 godina

Opstali su uprkos nezainteresovanosti države za bilo kojim vidom saradnje, cak sta vise, od nje su samo opstrukciju dobili. A jedna je od retkih industrija koja je na snaznim osnovama, i koja privređuje.

neobavesten

pre 10 godina

Cena mleka kod proizvodjaca je 30din i pet dinara subvencije od drzave koja kasni sest meseci. samo to je mleko sa 4.2 masnom jedinicom a ne ova vodica koju nam prodaju Zato ljudi kolju krave i uskoro cemo piti nemacko mleko ali po 150din.

andrijano

pre 10 godina

pala prodaja od afere aflatoksin pa bi sad da se oslobode balasta.ni vase mleko nije nista puno jeftinije od eu.a nije istina da je tamo mleko u otkupu jeftinije.mi stalno poredimo babe i zabe.mi smo zabe jos uvek.i treba da krekecemo a ne da heklamo.koliko tamo seljak zaradjuje,koliko zaradjuje obican kupac tog mleka i koja je cena.shvaticete da ste jos srecni sto poslujete ovde.a da ste jaka firma nikad ne bi prvo vi kao proizvodjac dozvolili da pijemo mleko sa kancerogenim vrednostima vec bi sami to istrazili.to u eu je nepojmljivo.korporativna odgovornost?tada vam nije odgovaralo da se pozivate ba evropske vrednosti i poslovanje.

Milos

pre 10 godina

Pa normalno kad nemci imaju vece trziste i mnogo veca davanja farmerima. S nasom poljoprivrednom politikom upropasticemo i to malo stvari koje valjaju.

Mile

pre 10 godina

Ja ne vidim nikakav problem u ovome. Lako je komentarsiati, ali ako se bavite biznisom u Srbiji znate i sami kako stvari funkcionišu. Država ne subvencioniše ovu granu a to nije ni deo problema.

Dejan

pre 10 godina

Pojedini komentarisu da sve rasprodajemo. To je tacno. Medjutim, Imlek je vec privatna firma u rukama investicionog fonda iz inostranstva. O cemu onda pricate? Kako to "mi" prodajemo, ako nije nase? Nije ni cudo sto nas svaka vlada zajase, kad ne poznajemo elementarne stvari.

PravacDojcland

pre 10 godina

Zamisli da država da olakšice onima koji hoće da rade i onima koji razumeju tržište? A investicioni fondovi ne bi bili to što jesu, da nisu upućeni u takvu poslovnu politiku. Dakle, samo zamisli, nije teško...

Sirište

pre 10 godina

Ne, nego ste vi oterali stručnjake za proizvodnju i razvoj koji su, umesto penzije, mogli da rade.
Nadajmo se da će novom vlasniku kvalitetna proizvodnja biti cilj.

lola

pre 10 godina

Problem je sto drzava apsolutno nista ne ulaze tamo gde bi trebalo odnosno u poljoprivredubi mlekarstvo nego daje kojekakvim gubitasima i partijskim catama. Svuda u svetu je normalno da se ova grana masno subvencionise.

!

pre 10 godina

Bravo kihot!
Inace ta Fantasticna Cetvorka je u vise navrata do sada dokazala sta su integritet i korektnost u poslovanju! Narocito mesar...
Postoji nesto sto se zove mali i srednji...

politicar seriozan

pre 10 godina

po političkoj direktivi obavezno prodati hrvatima i tražiti sahovnicu na ambalazi. potom, kao i za cigarete, objasniti neukom pučanstvu da je to velik uspjeh srbije i ukinut bilo kakve carine na uvoz iz hrvatske, ako proizvod nosi znak "U", kao garant kvalitete.