Utorak, 08.02.2011.

00:02

Telekom uzima zgradu Generalštaba

Vlada Srbije i Telekom pregovaraju da se domaćem operateru ustupi porušena zgrada Generalštaba u beogradskoj ulici Kneza Miloša na ime 20 miliona evra.

Izvor: Blic

Telekom uzima zgradu Generalštaba IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

MUKNAVI

pre 13 godina

Polako bre,buni se zet "Devojke iz Grada" i nece ni da cuje da se podkusuruju sa onim sto je "njegovo"..A sto se tice onih sokocala za prisluskivanje ..ma daj Majke ti..to je "roba" za na kilo u nekom otpadu..ko i oni znakovi ispred razrondanih kasarni..stop za snimanje foto aparatom...ccc,j@#e al smo se srozali cekajuci da nas ova bagra na vlasti izvadi iz bunara..a oni nas gurnuli.

Vlada

pre 13 godina

Pa jel vi niste u stanju da izracunate koliko kosta telekom sa i bez opreme? Zasto oni koji koriste opremu nebi placali trzisnu cenu?

Logic

pre 13 godina

Pre svega pitanje: na čijem su zemljištu podignute zgrade generalštaba? Ako ima živih potomaka, pokloniti to što pre Telekomu da bi ga neko uzeo za siću. U međuvremenu nikako ne donositi taj zakon o restituciji dok ne izumru svi potencijalni potražioci svoje otete imovine.

Petar Rodoljub

pre 13 godina

Pa da, skrenuta je paznja na protracenih 20.000.000 eura na prisluskivanje koje ste sami platili da bi ste bili prisluskivani.

Srbima je lako manipulisati...dokazano...Fidelinka..Kolubara...Telekom...Koridor 10...Agroziv...Akcije 1000e...radna mesta...ima svega

Pa cak i krecu privatni zatvori....

A kad zaskripi sa otplatom duga banci tu je i Matriks da Vas podseti...uspesna firma iz Beograda...

UZivajte u slobodi...

swedroid

pre 13 godina

50 miliona € je cena kompleksa stambenih zgrada od 140.000m2 u Stockholmu? A plate su vam 4000€ ili? Srbija, zemlja iz koje je Alisa pobegla jer joj je bilo precudno. :(

Amos

pre 13 godina

"Srbija nema novca da plati Telekomu 20 miliona evra" ??
Srbija je duzna nesto Telekomu?
Cekaj, ja kad prodam auto, stan, kucu - ostvarim neki promet i neku dobit, pa onda moram drzavi da placam porez, ali to bas kao i nije porez vec taksa.
KOlika je ta taksa kad se proda nesto za par milijardi evra?
Onda - kad se taj Telekom bude prodao, posto je tako nezavistan od Srbije, morace valjda da plati drzavi neki dinar za dobijena sredstva - lepo nek mu od toga drzava odbije 20mil eur, koje svakako nisu zaradili, ali ajde.
Oca sirota drzava i narod su svima duzni, pa cak i onima koje su svojim sopstvenim parama napravili - poput vojske, telekoma, posta itd.
Zamislite - drzava placa vojsci ZEMLJISTE da bi mogla da izgradi stanove!?? Pa odakle VOJSCI zemljiste, otela u ratu? Odakle Telekomu sve to sto ima ako ga nisu gradjani izgradili? Da nije Telekom mozda uzeo milijardu dolara krediti pre 50 godina pa se napravio od svojih para?

nick

pre 13 godina

Molio bih da se slepci koji nisu upoznati sa arhitektonskom vrednoscu ove zgrade uopste ne javalju. Nekad je bolje precutati nego ispasti glup.

Sa druge strane, mislim da je ovo dobar potez drzave. U zamenu za tu infrastrukturu, uvaliti ovu zgradu koju buduci kupac(ako ga uopste bude) nece smeti da rusi, vec jedino da obnovi.

E sad, pljacka drzavne imovine na sve moguce nacine, pa i preko telekoma je druga stvar. Samo nemojte zgradu da mi dirate!

DD

pre 13 godina

Dobro je vise da tu odvratnu rusevinu vise ne gledam. Ne znam samo kako je ikada mogla ovakva zgradetina da dobije neki poseban status.

ммма

pre 13 godina

Зграда генералштаба је ругло које је наруживало тај део града још од када је изграђена. Треба укинути заштиту зграде и срушити је.

ili ovako

pre 13 godina

objekat A i B uvio bih u veliko dzak platno, pa neka sluze kao neka "umetnicka-instalacija".. ( umetnik Kristov poreklom iz rumunije radi to godinama, zadnji put upakovao je nemacki parlament ).inache ovo je za sada najgore resenje, ostaviti zgrade u ovakvom stanju, koje ugrozavaju zivot okolinih prolaznika.

Mirko

pre 13 godina

@Pera
Tu zgradu je Koštunica stavio pod zaštitut države da bi ostao spomenik borbi protiv NATO-a. Inače bolje je uvaliti kupcu Telekoma koji će imati para i interesa da to dovede u red da ne gledamo više ruševinu u centru grada.

Ta zgrada je zasticena kao spomenik kulture jer je mozda i najvrednije delo moderne srpske arhitekture, a izgradio ju je jedan od najvecih srpskih arhitekata.

Milan

pre 13 godina

Tu opremu ne da ne treba placati nego je treba totalno unistiti. Nekada je bila u funkciji komunisticke okupacije a danas je u funkciji kriminalne okupacije Srbije.

Nemanja

pre 13 godina

eeeeee...strasno! ja mislim da tu zgradu generalstaba nikako ne traba rusiti!treba je fiksirati najbolje moguce od razrusavanja i padanja blokova, ali nista ne menjati!to je spomenik kulture i bombardovanja nase zemlje!nisam sad od onih sto napadaju svim snagama strance za to bombardovanje, ali jednostavno nam taj generalstab treba ostati za sledeca pokolenja i generacije! bruka je ako se ta zgrada da telekomu pa stranac koji kupi to razrusi i proda plac za dobre pare i tu nikne hotel po dobrom starom obicaju!te zgrade generalstaba i ministarstva odbrane su mi najdraze zgrade u srbiji, draze su mi i od skupstine!

Шумадинац

pre 13 godina

NARODE, видите ли колика је моћ политичара!!!! Kадa је у питању Телеком, или неко Јавно бирократско предузеће, јавна установа, ОДМАХ се пренесе власништво неке зграде, Војве зграде за рачун новог потрошача државних пара.
А ред би био да коначно ДРЖАВА те ВОЈНЕ зграде које је народ саградио, јер је Војска народна и на народном буџету, ПРЕПИШЕ у власништво ,за неки Музеј(Природњачки,који нема зграду),Галерију, Факултет, Болницу, за Музеј Холокауста над Србима, Музеј историје Србије,Музеј СПЦ(Катанићева), Дом старих,Дом за незбринуту децу, Клинику,.......
НЕ, они само раде кад треба да препишу за "бизнис" комбинацију.
А толико Војних зграда у центру Београда, на Дедињу,Земуну и др., Новом Саду, НИшу, и др. градовима, зврје празне , уцењује се, ТРАЖИ војска паре!???Чија војска , јел народна, са највећим платама и пензијама!?

Србољуб

pre 13 godina

Странци који су ту долазили са Гајгер-Милеровим бројачима нису се више враћали па ту зграду нико није хтео да купи.
И онда су смислили ово "решење"...
Шта ли је следеће?

Stop korupciji

pre 13 godina

Pa poklonite onda Nemcima i sve ostale državne nekretnine po Srbiji za koje nemate kupce.
Cena Telekoma naravno ostaje ista, ali provizija će da bude masnija, a dobićete i dobro plaćena mesta u stranim Upravnim odborima. Tadiću, da li je moguće da ćete ovako nisko pasti?

Boris

pre 13 godina

Pa zar Telekom nije skoro kupio zgradu JAT?
Drzava je vlasnik Telekoma, pa sada ispada da bi trebalo da plati 20 ili 50 miliona evra samoj sebi.
Ili je trik da se kroz rekonstrukciju te zgrade macne jos neka lova pre prodaje?

Шумадинац

pre 13 godina

У реду је да се да ОШТЕЋЕНА зграда у Кнеза Милоша(Сутјеска) Телекому, ако остане домаћи оператер, ако га продате онда ће нови власник да буде најближи најважнијимзградамаа ради прислушкивања и сл.
Ту и сличне војне зграде у том комплексу око Кнеза Милоша и Немањине( и шире) треба дати за Музеје, евентуално неки Факултет,Галерију, репрезентативан објекат, за предложен Научни центар Никола Тесла (Пупин, Миланковић) и сл, никако да се руши, јер су те зграде заштићене!!!

Sasa

pre 13 godina

Ako vec moraju da privatizuju telekom treba da ga privatizuju iz dva dela. Jedan koji drzi kablove i opremu i koji po zakonu mora biti duzan da kapacitet prodaje svim zanteresovanima i drugi koji ce imati samo krajnje klijente. Jedino na ovaj nacin moze da se osigura kompetitivno trziste telekomunikacionih usluga. Na kraju ovo su uradile i mnogo pametnije zemlje. Prodati ceo telekom znaci stvoriti jos jedan privatni monopol u drzavi koja ih vec ima previse.

boki

pre 13 godina

aha, svi su ludi i zele da kupe to... kao plaza, kupili za 30 miliona MUP i jos uvek nisu dobili dozvolu za gradnju. sve se utrkuju investitori

Igor

pre 13 godina

Kakva zamena teza !
Buduci 'vlasnik' treba da zna koliko je ovo sve ispodzitno, upitno i sporno u vrlo skoroj buducnosti
jer tako bi bilo i u njegovoj zemlji
pa valjda ce i u nasoj, jer tezimo njima, zar ne ?!
Zivim za dan kada ce bar 2.5% ove stetocinske garniture testirati dostignutost evropskih standrda u objektima zavoda za izvrsenje kaznenih sankcija
zaista ne vidim kako drugacije

Miguel

pre 13 godina

Ovo sa prodajom Telekoma liči na jednu dobru špansku seriju od 150 epizoda. Naime, kao i na početku svake španske serije vi znate da glavni junaci, u ovom slučaju Dojče Telekom i Telekom Srbija, su zaljubljeni ali im brojne okolnosti ne dopuštaju da budu zajedno. Pa se tako pojavljuju razni meksički i ruski milijarderi koji bi da pomute njihovu sreću, pa ih opterećuju specijalne veze sa MUP-om i vojskom koje su imali u prošlosti, pa je tu i zla maćeha ministarka koja bi samo što pre da uda svoju "ćerku" nije bitno kome... Ali vi znate da će na kraju njihova ljubav pobediti, jer tako je suđeno i tako je očigledno još od prve epizode.

Dragan Gagić

pre 13 godina

Nista mi nije jasno. Telekom (citaj drzavno preduzece) je kupio prislusnu opremu od 20 miliona, ugradio je i radio sa njom (BIA i ostali). Za sve to treba saglasnost drzavnih organa, koji su verovatno dali i pare jer Telekom tolike pare nije nikada mogao da odvoji, ma koliko da su nas cerupali. Jednostavno ta oprema je drzavna i ne razumem zasto bi sada Vlada tu opremu otkupljivala odnosno trampila, od preduzeca koje je jos uvek drzavno. Mozda to nije Vlada ove Drzave???

Milan

pre 13 godina

Ovo je neverovatno! Ne samo sto je i sama prodaja Telekom pljačka veka nego sada sa njim hoće da pridodaju i ono što do sada nisu mogli ili stigli da prodaju i opljačkaju! Kakva oprema za prisluškivanje! Da li je to neki novi Satelit...20 miliona evra za to...Ko je to odobrio i posao sklopio i koga to oni prisluškuju sa takvom opremom...Obamu?

pera ložač

pre 13 godina

-Srbija nema novca da plati Telekomu 20 miliona evra-, a zašto bi Srbija plaćala telekomu kada je telekom u njenom vlasništvu. Opet neka mućka.
Brzo pošaljite Brankicu da to raskrinka i da se konačno vidi čijim se to vlasništvom razbacuje Šutanovac. Pa zar vlasništvo Vojske nije narodna imovina? Pa zar se tim vlasništvom mogu ucenjivati lokalne zajednice tipa-ja tebi nekretninu vojske(koja mi ne treba), ti meni toliko kvadrata?
Dokle,BRE?

Dejan

pre 13 godina

Opet ce neku uzeti dobru proviziju za ovaj posao.Ovo se radi planski jer lepovluk nema aternativu isto kao i evropa!Ovo nije Vlada Srbije vec Vlada Provizije!!!

Milan

pre 13 godina

Pa da neka daju i zgradu Generalstaba uz Telekom kad ga prodaju,sta ce to nama kad nam treba vise od 10 god da najekskluzivniju lokaciju komercijalizujemo.

Upitani

pre 13 godina

Ja sm iz teksta shvatio da ce se Telekomu ustupiti zgrada (lokcija) u najuzem centru Beograda za 20 mil. Da li to znaci da ce onda cena Telekoma biti povecana za 20 mil? I da je novi kupac (Dojce) dobiti uz Telekom i tu lokaciju? Pa sama lokacija vredi vise nego Telekom?!?! Ne postoji u Beogradu bolja lokacija - jedino da prodaju Skupstinu ili Predsednistvo.

Jedan normalan

pre 13 godina

Da je ova vlada imalo inteligentna i sposobna.
Zgrada bivseg generalstaba bi se sanirala (ponovo izgradila) i to samo od para koje bi nam kao odstetu placali nadlezni za tako pricinjenu stetu.
Ova rasprodaja i licitiranje drzavne svojine mi lici na rasprodaju butika koji nikada nije poslovao kako treba.

Pera

pre 13 godina

Tu zgradu je Koštunica stavio pod zaštitut države da bi ostao spomenik borbi protiv NATO-a. Inače bolje je uvaliti kupcu Telekoma koji će imati para i interesa da to dovede u red da ne gledamo više ruševinu u centru grada.

zbunjeni gradjanin

pre 13 godina

Zar Telekom nije 80 % u drzavnom vlasnistu ,a 20 % drze Grci. To znaci da bi drzava trebalo da plati samo 20 % te vrednosti opreme Grcima a ostak ne bi morala, jer je sve ostalo drzavna imovina i kupljena operema i sam ostatak od 80 % Telekoma. Ili je ovo sada samo izgovor da se buducim kupcima Telekoma za dzabe da zemljiste u najstozem centru grada.

Genije

pre 13 godina

U redu je ova ideja, Telekom može da investira i da zgradu učini funkcionalnom. Sa druge strane, oprema za prisluškivanje je koštala 3 evra po stanovniku Srbije? Šta se ovde kupuje, ko o tome odlučuje i da li nam je zaista prisluškivanje prioritet?

Sava Drugi

pre 13 godina

TA ZGRADA MORA OSTATI TAKVA. DA SVAKI MINISTAR INOSTRANIH KOSOVA KOJI DODJE U BEOGRAD VIDI DA JE KOSOVO OTETO I OKUPIRANO.

TA ZGRADA MORA OSTATI TAKVA, DA SLUZI KAO OPOMENA SRBIMA KAKO SU LUDOM POLITIKOM UGROYILI DEO SVOJE ZEMLJE. NARAVNO, TREBA JE KONZERVIRATI I OTVORITI ZA POSETIOCE DA BUDE BEZBEDNO ZA EKSURZIJE DJAKA.

Darko

pre 13 godina

Znaci pocela je vezana trgovina sto znaci da niko zivi nece da kupi Telekom. Sad ce nemci recimo da kazu ,kupicemo Telekom ali da svi gradjani pojedu po naramak sena ....
Prodaja Telekoma u Srbiji moze biti ona prelomna tacka kljucanja koja sustinski oznacava pocetak prave revolucije..
Srbija ima pozavidan staz u revolucijama ako se ne racuna onaj laki peting 5.oktobra..

djs

pre 13 godina

Ako bi se pomenuta zgrada ustupila Telekomu, možda bi onda trebalo da se deo zgrade Generalštaba koji se nalazi takođe u K. Miloša, preko puta dela koji je predmet teksta, ustupi ili na neki drugi način postane deo EPS-a.

Ne znam, ipak uvek treba pokušavati da se održi ravnoteža između slabih i jakih struja :)

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

Ovo je nova tema za insajder.

Setite se da sa dolaskom Sutanovca pocinju price o prodaji, pa rusenju postojece zgrade, zatim izgradnji objedinjene zgrade za MUP, vojsku , BIA-u na Banjici. A sada kao najnovija prica gura se ova prica o prislusnoj opremi koja je navodno vlasnistvo Telekoma pa se ne moze izdvojiti iz tendera itd i bla bla

Na zalost izgleda da im je INSAJDER o Kolubari samo pojacao apetite -videvsi koliko se novca krade i da niko ne odgovara sadasnja garnitura na vlasti zuri da dosegne svoje kolubarske uzore => Otuda ova prica o zgradi u centru za 20 miliona evra

bgdblues

pre 13 godina

Nisu normalni. Proglasise rusevinu spomenikom kulture?!? Sta to znaci - da ne moze da se porusi i da se tu izgradi nova normalna zgrada?

Koliko ja vidim, vlast hoce da uvali kosku kupcu Telekoma. Medjutim, kupci ce jednostavno da odbiju 20M od svoje ponude tako da ce drzava svakako ostati kratka za 20M.

boris

pre 13 godina

sve zivo prodadose, za male pare, pa jos uz to i poklanjaju! sledece sto budu prodavali da bi dobili malo bolju cenu ce deliti i mesta u parlamentu. Ne bi me cudilo da sutra kazu, resili smo da privatizjemo policiju i zdravstvo, da bi "drzava" opstala (njih 300-400 na vlasti). A narod koji ne bude uspeo da pobegne iz ove us**ne zemlje ce biti robovi prevelikim kompanijama i ljudima na vlasti.
Ali najgora cinjenica je to sto i da smaknemo ove sa vlasti, ne mogu nista bolji od njih da dodju.

downtown

pre 13 godina

Kakva nebulozna da to sluzi u turisticke svrhe! Ogavno. Toliko ruglo, dzinovsko, u sred grada. Jok pokajace se ili cemo nesto da dokazemo? Smeju nam se bre. Ta rupa je napravljena nasom glavom kroz zid. Zacementrajte tu tragediju vec jednom.

downtown

pre 13 godina

Kakva nebulozna da to sluzi u turisticke svrhe! Ogavno. Toliko ruglo, dzinovsko, u sred grada. Jok pokajace se ili cemo nesto da dokazemo? Smeju nam se bre. Ta rupa je napravljena nasom glavom kroz zid. Zacementrajte tu tragediju vec jednom.

boris

pre 13 godina

sve zivo prodadose, za male pare, pa jos uz to i poklanjaju! sledece sto budu prodavali da bi dobili malo bolju cenu ce deliti i mesta u parlamentu. Ne bi me cudilo da sutra kazu, resili smo da privatizjemo policiju i zdravstvo, da bi "drzava" opstala (njih 300-400 na vlasti). A narod koji ne bude uspeo da pobegne iz ove us**ne zemlje ce biti robovi prevelikim kompanijama i ljudima na vlasti.
Ali najgora cinjenica je to sto i da smaknemo ove sa vlasti, ne mogu nista bolji od njih da dodju.

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

Ovo je nova tema za insajder.

Setite se da sa dolaskom Sutanovca pocinju price o prodaji, pa rusenju postojece zgrade, zatim izgradnji objedinjene zgrade za MUP, vojsku , BIA-u na Banjici. A sada kao najnovija prica gura se ova prica o prislusnoj opremi koja je navodno vlasnistvo Telekoma pa se ne moze izdvojiti iz tendera itd i bla bla

Na zalost izgleda da im je INSAJDER o Kolubari samo pojacao apetite -videvsi koliko se novca krade i da niko ne odgovara sadasnja garnitura na vlasti zuri da dosegne svoje kolubarske uzore => Otuda ova prica o zgradi u centru za 20 miliona evra

bgdblues

pre 13 godina

Nisu normalni. Proglasise rusevinu spomenikom kulture?!? Sta to znaci - da ne moze da se porusi i da se tu izgradi nova normalna zgrada?

Koliko ja vidim, vlast hoce da uvali kosku kupcu Telekoma. Medjutim, kupci ce jednostavno da odbiju 20M od svoje ponude tako da ce drzava svakako ostati kratka za 20M.

Darko

pre 13 godina

Znaci pocela je vezana trgovina sto znaci da niko zivi nece da kupi Telekom. Sad ce nemci recimo da kazu ,kupicemo Telekom ali da svi gradjani pojedu po naramak sena ....
Prodaja Telekoma u Srbiji moze biti ona prelomna tacka kljucanja koja sustinski oznacava pocetak prave revolucije..
Srbija ima pozavidan staz u revolucijama ako se ne racuna onaj laki peting 5.oktobra..

Miguel

pre 13 godina

Ovo sa prodajom Telekoma liči na jednu dobru špansku seriju od 150 epizoda. Naime, kao i na početku svake španske serije vi znate da glavni junaci, u ovom slučaju Dojče Telekom i Telekom Srbija, su zaljubljeni ali im brojne okolnosti ne dopuštaju da budu zajedno. Pa se tako pojavljuju razni meksički i ruski milijarderi koji bi da pomute njihovu sreću, pa ih opterećuju specijalne veze sa MUP-om i vojskom koje su imali u prošlosti, pa je tu i zla maćeha ministarka koja bi samo što pre da uda svoju "ćerku" nije bitno kome... Ali vi znate da će na kraju njihova ljubav pobediti, jer tako je suđeno i tako je očigledno još od prve epizode.

Pera

pre 13 godina

Tu zgradu je Koštunica stavio pod zaštitut države da bi ostao spomenik borbi protiv NATO-a. Inače bolje je uvaliti kupcu Telekoma koji će imati para i interesa da to dovede u red da ne gledamo više ruševinu u centru grada.

zbunjeni gradjanin

pre 13 godina

Zar Telekom nije 80 % u drzavnom vlasnistu ,a 20 % drze Grci. To znaci da bi drzava trebalo da plati samo 20 % te vrednosti opreme Grcima a ostak ne bi morala, jer je sve ostalo drzavna imovina i kupljena operema i sam ostatak od 80 % Telekoma. Ili je ovo sada samo izgovor da se buducim kupcima Telekoma za dzabe da zemljiste u najstozem centru grada.

Jedan normalan

pre 13 godina

Da je ova vlada imalo inteligentna i sposobna.
Zgrada bivseg generalstaba bi se sanirala (ponovo izgradila) i to samo od para koje bi nam kao odstetu placali nadlezni za tako pricinjenu stetu.
Ova rasprodaja i licitiranje drzavne svojine mi lici na rasprodaju butika koji nikada nije poslovao kako treba.

Sava Drugi

pre 13 godina

TA ZGRADA MORA OSTATI TAKVA. DA SVAKI MINISTAR INOSTRANIH KOSOVA KOJI DODJE U BEOGRAD VIDI DA JE KOSOVO OTETO I OKUPIRANO.

TA ZGRADA MORA OSTATI TAKVA, DA SLUZI KAO OPOMENA SRBIMA KAKO SU LUDOM POLITIKOM UGROYILI DEO SVOJE ZEMLJE. NARAVNO, TREBA JE KONZERVIRATI I OTVORITI ZA POSETIOCE DA BUDE BEZBEDNO ZA EKSURZIJE DJAKA.

Upitani

pre 13 godina

Ja sm iz teksta shvatio da ce se Telekomu ustupiti zgrada (lokcija) u najuzem centru Beograda za 20 mil. Da li to znaci da ce onda cena Telekoma biti povecana za 20 mil? I da je novi kupac (Dojce) dobiti uz Telekom i tu lokaciju? Pa sama lokacija vredi vise nego Telekom?!?! Ne postoji u Beogradu bolja lokacija - jedino da prodaju Skupstinu ili Predsednistvo.

Dejan

pre 13 godina

Opet ce neku uzeti dobru proviziju za ovaj posao.Ovo se radi planski jer lepovluk nema aternativu isto kao i evropa!Ovo nije Vlada Srbije vec Vlada Provizije!!!

Stop korupciji

pre 13 godina

Pa poklonite onda Nemcima i sve ostale državne nekretnine po Srbiji za koje nemate kupce.
Cena Telekoma naravno ostaje ista, ali provizija će da bude masnija, a dobićete i dobro plaćena mesta u stranim Upravnim odborima. Tadiću, da li je moguće da ćete ovako nisko pasti?

Genije

pre 13 godina

U redu je ova ideja, Telekom može da investira i da zgradu učini funkcionalnom. Sa druge strane, oprema za prisluškivanje je koštala 3 evra po stanovniku Srbije? Šta se ovde kupuje, ko o tome odlučuje i da li nam je zaista prisluškivanje prioritet?

Dragan Gagić

pre 13 godina

Nista mi nije jasno. Telekom (citaj drzavno preduzece) je kupio prislusnu opremu od 20 miliona, ugradio je i radio sa njom (BIA i ostali). Za sve to treba saglasnost drzavnih organa, koji su verovatno dali i pare jer Telekom tolike pare nije nikada mogao da odvoji, ma koliko da su nas cerupali. Jednostavno ta oprema je drzavna i ne razumem zasto bi sada Vlada tu opremu otkupljivala odnosno trampila, od preduzeca koje je jos uvek drzavno. Mozda to nije Vlada ove Drzave???

Шумадинац

pre 13 godina

У реду је да се да ОШТЕЋЕНА зграда у Кнеза Милоша(Сутјеска) Телекому, ако остане домаћи оператер, ако га продате онда ће нови власник да буде најближи најважнијимзградамаа ради прислушкивања и сл.
Ту и сличне војне зграде у том комплексу око Кнеза Милоша и Немањине( и шире) треба дати за Музеје, евентуално неки Факултет,Галерију, репрезентативан објекат, за предложен Научни центар Никола Тесла (Пупин, Миланковић) и сл, никако да се руши, јер су те зграде заштићене!!!

Milan

pre 13 godina

Ovo je neverovatno! Ne samo sto je i sama prodaja Telekom pljačka veka nego sada sa njim hoće da pridodaju i ono što do sada nisu mogli ili stigli da prodaju i opljačkaju! Kakva oprema za prisluškivanje! Da li je to neki novi Satelit...20 miliona evra za to...Ko je to odobrio i posao sklopio i koga to oni prisluškuju sa takvom opremom...Obamu?

Boris

pre 13 godina

Pa zar Telekom nije skoro kupio zgradu JAT?
Drzava je vlasnik Telekoma, pa sada ispada da bi trebalo da plati 20 ili 50 miliona evra samoj sebi.
Ili je trik da se kroz rekonstrukciju te zgrade macne jos neka lova pre prodaje?

pera ložač

pre 13 godina

-Srbija nema novca da plati Telekomu 20 miliona evra-, a zašto bi Srbija plaćala telekomu kada je telekom u njenom vlasništvu. Opet neka mućka.
Brzo pošaljite Brankicu da to raskrinka i da se konačno vidi čijim se to vlasništvom razbacuje Šutanovac. Pa zar vlasništvo Vojske nije narodna imovina? Pa zar se tim vlasništvom mogu ucenjivati lokalne zajednice tipa-ja tebi nekretninu vojske(koja mi ne treba), ti meni toliko kvadrata?
Dokle,BRE?

Шумадинац

pre 13 godina

NARODE, видите ли колика је моћ политичара!!!! Kадa је у питању Телеком, или неко Јавно бирократско предузеће, јавна установа, ОДМАХ се пренесе власништво неке зграде, Војве зграде за рачун новог потрошача државних пара.
А ред би био да коначно ДРЖАВА те ВОЈНЕ зграде које је народ саградио, јер је Војска народна и на народном буџету, ПРЕПИШЕ у власништво ,за неки Музеј(Природњачки,који нема зграду),Галерију, Факултет, Болницу, за Музеј Холокауста над Србима, Музеј историје Србије,Музеј СПЦ(Катанићева), Дом старих,Дом за незбринуту децу, Клинику,.......
НЕ, они само раде кад треба да препишу за "бизнис" комбинацију.
А толико Војних зграда у центру Београда, на Дедињу,Земуну и др., Новом Саду, НИшу, и др. градовима, зврје празне , уцењује се, ТРАЖИ војска паре!???Чија војска , јел народна, са највећим платама и пензијама!?

Igor

pre 13 godina

Kakva zamena teza !
Buduci 'vlasnik' treba da zna koliko je ovo sve ispodzitno, upitno i sporno u vrlo skoroj buducnosti
jer tako bi bilo i u njegovoj zemlji
pa valjda ce i u nasoj, jer tezimo njima, zar ne ?!
Zivim za dan kada ce bar 2.5% ove stetocinske garniture testirati dostignutost evropskih standrda u objektima zavoda za izvrsenje kaznenih sankcija
zaista ne vidim kako drugacije

Србољуб

pre 13 godina

Странци који су ту долазили са Гајгер-Милеровим бројачима нису се више враћали па ту зграду нико није хтео да купи.
И онда су смислили ово "решење"...
Шта ли је следеће?

djs

pre 13 godina

Ako bi se pomenuta zgrada ustupila Telekomu, možda bi onda trebalo da se deo zgrade Generalštaba koji se nalazi takođe u K. Miloša, preko puta dela koji je predmet teksta, ustupi ili na neki drugi način postane deo EPS-a.

Ne znam, ipak uvek treba pokušavati da se održi ravnoteža između slabih i jakih struja :)

Mirko

pre 13 godina

@Pera
Tu zgradu je Koštunica stavio pod zaštitut države da bi ostao spomenik borbi protiv NATO-a. Inače bolje je uvaliti kupcu Telekoma koji će imati para i interesa da to dovede u red da ne gledamo više ruševinu u centru grada.

Ta zgrada je zasticena kao spomenik kulture jer je mozda i najvrednije delo moderne srpske arhitekture, a izgradio ju je jedan od najvecih srpskih arhitekata.

Sasa

pre 13 godina

Ako vec moraju da privatizuju telekom treba da ga privatizuju iz dva dela. Jedan koji drzi kablove i opremu i koji po zakonu mora biti duzan da kapacitet prodaje svim zanteresovanima i drugi koji ce imati samo krajnje klijente. Jedino na ovaj nacin moze da se osigura kompetitivno trziste telekomunikacionih usluga. Na kraju ovo su uradile i mnogo pametnije zemlje. Prodati ceo telekom znaci stvoriti jos jedan privatni monopol u drzavi koja ih vec ima previse.

Milan

pre 13 godina

Pa da neka daju i zgradu Generalstaba uz Telekom kad ga prodaju,sta ce to nama kad nam treba vise od 10 god da najekskluzivniju lokaciju komercijalizujemo.

boki

pre 13 godina

aha, svi su ludi i zele da kupe to... kao plaza, kupili za 30 miliona MUP i jos uvek nisu dobili dozvolu za gradnju. sve se utrkuju investitori

Milan

pre 13 godina

Tu opremu ne da ne treba placati nego je treba totalno unistiti. Nekada je bila u funkciji komunisticke okupacije a danas je u funkciji kriminalne okupacije Srbije.

ili ovako

pre 13 godina

objekat A i B uvio bih u veliko dzak platno, pa neka sluze kao neka "umetnicka-instalacija".. ( umetnik Kristov poreklom iz rumunije radi to godinama, zadnji put upakovao je nemacki parlament ).inache ovo je za sada najgore resenje, ostaviti zgrade u ovakvom stanju, koje ugrozavaju zivot okolinih prolaznika.

Nemanja

pre 13 godina

eeeeee...strasno! ja mislim da tu zgradu generalstaba nikako ne traba rusiti!treba je fiksirati najbolje moguce od razrusavanja i padanja blokova, ali nista ne menjati!to je spomenik kulture i bombardovanja nase zemlje!nisam sad od onih sto napadaju svim snagama strance za to bombardovanje, ali jednostavno nam taj generalstab treba ostati za sledeca pokolenja i generacije! bruka je ako se ta zgrada da telekomu pa stranac koji kupi to razrusi i proda plac za dobre pare i tu nikne hotel po dobrom starom obicaju!te zgrade generalstaba i ministarstva odbrane su mi najdraze zgrade u srbiji, draze su mi i od skupstine!

Amos

pre 13 godina

"Srbija nema novca da plati Telekomu 20 miliona evra" ??
Srbija je duzna nesto Telekomu?
Cekaj, ja kad prodam auto, stan, kucu - ostvarim neki promet i neku dobit, pa onda moram drzavi da placam porez, ali to bas kao i nije porez vec taksa.
KOlika je ta taksa kad se proda nesto za par milijardi evra?
Onda - kad se taj Telekom bude prodao, posto je tako nezavistan od Srbije, morace valjda da plati drzavi neki dinar za dobijena sredstva - lepo nek mu od toga drzava odbije 20mil eur, koje svakako nisu zaradili, ali ajde.
Oca sirota drzava i narod su svima duzni, pa cak i onima koje su svojim sopstvenim parama napravili - poput vojske, telekoma, posta itd.
Zamislite - drzava placa vojsci ZEMLJISTE da bi mogla da izgradi stanove!?? Pa odakle VOJSCI zemljiste, otela u ratu? Odakle Telekomu sve to sto ima ako ga nisu gradjani izgradili? Da nije Telekom mozda uzeo milijardu dolara krediti pre 50 godina pa se napravio od svojih para?

DD

pre 13 godina

Dobro je vise da tu odvratnu rusevinu vise ne gledam. Ne znam samo kako je ikada mogla ovakva zgradetina da dobije neki poseban status.

ммма

pre 13 godina

Зграда генералштаба је ругло које је наруживало тај део града још од када је изграђена. Треба укинути заштиту зграде и срушити је.

swedroid

pre 13 godina

50 miliona € je cena kompleksa stambenih zgrada od 140.000m2 u Stockholmu? A plate su vam 4000€ ili? Srbija, zemlja iz koje je Alisa pobegla jer joj je bilo precudno. :(

nick

pre 13 godina

Molio bih da se slepci koji nisu upoznati sa arhitektonskom vrednoscu ove zgrade uopste ne javalju. Nekad je bolje precutati nego ispasti glup.

Sa druge strane, mislim da je ovo dobar potez drzave. U zamenu za tu infrastrukturu, uvaliti ovu zgradu koju buduci kupac(ako ga uopste bude) nece smeti da rusi, vec jedino da obnovi.

E sad, pljacka drzavne imovine na sve moguce nacine, pa i preko telekoma je druga stvar. Samo nemojte zgradu da mi dirate!

Petar Rodoljub

pre 13 godina

Pa da, skrenuta je paznja na protracenih 20.000.000 eura na prisluskivanje koje ste sami platili da bi ste bili prisluskivani.

Srbima je lako manipulisati...dokazano...Fidelinka..Kolubara...Telekom...Koridor 10...Agroziv...Akcije 1000e...radna mesta...ima svega

Pa cak i krecu privatni zatvori....

A kad zaskripi sa otplatom duga banci tu je i Matriks da Vas podseti...uspesna firma iz Beograda...

UZivajte u slobodi...

Logic

pre 13 godina

Pre svega pitanje: na čijem su zemljištu podignute zgrade generalštaba? Ako ima živih potomaka, pokloniti to što pre Telekomu da bi ga neko uzeo za siću. U međuvremenu nikako ne donositi taj zakon o restituciji dok ne izumru svi potencijalni potražioci svoje otete imovine.

MUKNAVI

pre 13 godina

Polako bre,buni se zet "Devojke iz Grada" i nece ni da cuje da se podkusuruju sa onim sto je "njegovo"..A sto se tice onih sokocala za prisluskivanje ..ma daj Majke ti..to je "roba" za na kilo u nekom otpadu..ko i oni znakovi ispred razrondanih kasarni..stop za snimanje foto aparatom...ccc,j@#e al smo se srozali cekajuci da nas ova bagra na vlasti izvadi iz bunara..a oni nas gurnuli.

Vlada

pre 13 godina

Pa jel vi niste u stanju da izracunate koliko kosta telekom sa i bez opreme? Zasto oni koji koriste opremu nebi placali trzisnu cenu?

Sava Drugi

pre 13 godina

TA ZGRADA MORA OSTATI TAKVA. DA SVAKI MINISTAR INOSTRANIH KOSOVA KOJI DODJE U BEOGRAD VIDI DA JE KOSOVO OTETO I OKUPIRANO.

TA ZGRADA MORA OSTATI TAKVA, DA SLUZI KAO OPOMENA SRBIMA KAKO SU LUDOM POLITIKOM UGROYILI DEO SVOJE ZEMLJE. NARAVNO, TREBA JE KONZERVIRATI I OTVORITI ZA POSETIOCE DA BUDE BEZBEDNO ZA EKSURZIJE DJAKA.

downtown

pre 13 godina

Kakva nebulozna da to sluzi u turisticke svrhe! Ogavno. Toliko ruglo, dzinovsko, u sred grada. Jok pokajace se ili cemo nesto da dokazemo? Smeju nam se bre. Ta rupa je napravljena nasom glavom kroz zid. Zacementrajte tu tragediju vec jednom.

bgdblues

pre 13 godina

Nisu normalni. Proglasise rusevinu spomenikom kulture?!? Sta to znaci - da ne moze da se porusi i da se tu izgradi nova normalna zgrada?

Koliko ja vidim, vlast hoce da uvali kosku kupcu Telekoma. Medjutim, kupci ce jednostavno da odbiju 20M od svoje ponude tako da ce drzava svakako ostati kratka za 20M.

Pera

pre 13 godina

Tu zgradu je Koštunica stavio pod zaštitut države da bi ostao spomenik borbi protiv NATO-a. Inače bolje je uvaliti kupcu Telekoma koji će imati para i interesa da to dovede u red da ne gledamo više ruševinu u centru grada.

Nemanja

pre 13 godina

eeeeee...strasno! ja mislim da tu zgradu generalstaba nikako ne traba rusiti!treba je fiksirati najbolje moguce od razrusavanja i padanja blokova, ali nista ne menjati!to je spomenik kulture i bombardovanja nase zemlje!nisam sad od onih sto napadaju svim snagama strance za to bombardovanje, ali jednostavno nam taj generalstab treba ostati za sledeca pokolenja i generacije! bruka je ako se ta zgrada da telekomu pa stranac koji kupi to razrusi i proda plac za dobre pare i tu nikne hotel po dobrom starom obicaju!te zgrade generalstaba i ministarstva odbrane su mi najdraze zgrade u srbiji, draze su mi i od skupstine!

Dragan Gagić

pre 13 godina

Nista mi nije jasno. Telekom (citaj drzavno preduzece) je kupio prislusnu opremu od 20 miliona, ugradio je i radio sa njom (BIA i ostali). Za sve to treba saglasnost drzavnih organa, koji su verovatno dali i pare jer Telekom tolike pare nije nikada mogao da odvoji, ma koliko da su nas cerupali. Jednostavno ta oprema je drzavna i ne razumem zasto bi sada Vlada tu opremu otkupljivala odnosno trampila, od preduzeca koje je jos uvek drzavno. Mozda to nije Vlada ove Drzave???

nick

pre 13 godina

Molio bih da se slepci koji nisu upoznati sa arhitektonskom vrednoscu ove zgrade uopste ne javalju. Nekad je bolje precutati nego ispasti glup.

Sa druge strane, mislim da je ovo dobar potez drzave. U zamenu za tu infrastrukturu, uvaliti ovu zgradu koju buduci kupac(ako ga uopste bude) nece smeti da rusi, vec jedino da obnovi.

E sad, pljacka drzavne imovine na sve moguce nacine, pa i preko telekoma je druga stvar. Samo nemojte zgradu da mi dirate!

Jedan normalan

pre 13 godina

Da je ova vlada imalo inteligentna i sposobna.
Zgrada bivseg generalstaba bi se sanirala (ponovo izgradila) i to samo od para koje bi nam kao odstetu placali nadlezni za tako pricinjenu stetu.
Ova rasprodaja i licitiranje drzavne svojine mi lici na rasprodaju butika koji nikada nije poslovao kako treba.

boris

pre 13 godina

sve zivo prodadose, za male pare, pa jos uz to i poklanjaju! sledece sto budu prodavali da bi dobili malo bolju cenu ce deliti i mesta u parlamentu. Ne bi me cudilo da sutra kazu, resili smo da privatizjemo policiju i zdravstvo, da bi "drzava" opstala (njih 300-400 na vlasti). A narod koji ne bude uspeo da pobegne iz ove us**ne zemlje ce biti robovi prevelikim kompanijama i ljudima na vlasti.
Ali najgora cinjenica je to sto i da smaknemo ove sa vlasti, ne mogu nista bolji od njih da dodju.

ммма

pre 13 godina

Зграда генералштаба је ругло које је наруживало тај део града још од када је изграђена. Треба укинути заштиту зграде и срушити је.

Mirko

pre 13 godina

@Pera
Tu zgradu je Koštunica stavio pod zaštitut države da bi ostao spomenik borbi protiv NATO-a. Inače bolje je uvaliti kupcu Telekoma koji će imati para i interesa da to dovede u red da ne gledamo više ruševinu u centru grada.

Ta zgrada je zasticena kao spomenik kulture jer je mozda i najvrednije delo moderne srpske arhitekture, a izgradio ju je jedan od najvecih srpskih arhitekata.

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

Ovo je nova tema za insajder.

Setite se da sa dolaskom Sutanovca pocinju price o prodaji, pa rusenju postojece zgrade, zatim izgradnji objedinjene zgrade za MUP, vojsku , BIA-u na Banjici. A sada kao najnovija prica gura se ova prica o prislusnoj opremi koja je navodno vlasnistvo Telekoma pa se ne moze izdvojiti iz tendera itd i bla bla

Na zalost izgleda da im je INSAJDER o Kolubari samo pojacao apetite -videvsi koliko se novca krade i da niko ne odgovara sadasnja garnitura na vlasti zuri da dosegne svoje kolubarske uzore => Otuda ova prica o zgradi u centru za 20 miliona evra

DD

pre 13 godina

Dobro je vise da tu odvratnu rusevinu vise ne gledam. Ne znam samo kako je ikada mogla ovakva zgradetina da dobije neki poseban status.

Milan

pre 13 godina

Tu opremu ne da ne treba placati nego je treba totalno unistiti. Nekada je bila u funkciji komunisticke okupacije a danas je u funkciji kriminalne okupacije Srbije.

Darko

pre 13 godina

Znaci pocela je vezana trgovina sto znaci da niko zivi nece da kupi Telekom. Sad ce nemci recimo da kazu ,kupicemo Telekom ali da svi gradjani pojedu po naramak sena ....
Prodaja Telekoma u Srbiji moze biti ona prelomna tacka kljucanja koja sustinski oznacava pocetak prave revolucije..
Srbija ima pozavidan staz u revolucijama ako se ne racuna onaj laki peting 5.oktobra..

Upitani

pre 13 godina

Ja sm iz teksta shvatio da ce se Telekomu ustupiti zgrada (lokcija) u najuzem centru Beograda za 20 mil. Da li to znaci da ce onda cena Telekoma biti povecana za 20 mil? I da je novi kupac (Dojce) dobiti uz Telekom i tu lokaciju? Pa sama lokacija vredi vise nego Telekom?!?! Ne postoji u Beogradu bolja lokacija - jedino da prodaju Skupstinu ili Predsednistvo.

Milan

pre 13 godina

Pa da neka daju i zgradu Generalstaba uz Telekom kad ga prodaju,sta ce to nama kad nam treba vise od 10 god da najekskluzivniju lokaciju komercijalizujemo.

pera ložač

pre 13 godina

-Srbija nema novca da plati Telekomu 20 miliona evra-, a zašto bi Srbija plaćala telekomu kada je telekom u njenom vlasništvu. Opet neka mućka.
Brzo pošaljite Brankicu da to raskrinka i da se konačno vidi čijim se to vlasništvom razbacuje Šutanovac. Pa zar vlasništvo Vojske nije narodna imovina? Pa zar se tim vlasništvom mogu ucenjivati lokalne zajednice tipa-ja tebi nekretninu vojske(koja mi ne treba), ti meni toliko kvadrata?
Dokle,BRE?

Шумадинац

pre 13 godina

У реду је да се да ОШТЕЋЕНА зграда у Кнеза Милоша(Сутјеска) Телекому, ако остане домаћи оператер, ако га продате онда ће нови власник да буде најближи најважнијимзградамаа ради прислушкивања и сл.
Ту и сличне војне зграде у том комплексу око Кнеза Милоша и Немањине( и шире) треба дати за Музеје, евентуално неки Факултет,Галерију, репрезентативан објекат, за предложен Научни центар Никола Тесла (Пупин, Миланковић) и сл, никако да се руши, јер су те зграде заштићене!!!

Genije

pre 13 godina

U redu je ova ideja, Telekom može da investira i da zgradu učini funkcionalnom. Sa druge strane, oprema za prisluškivanje je koštala 3 evra po stanovniku Srbije? Šta se ovde kupuje, ko o tome odlučuje i da li nam je zaista prisluškivanje prioritet?

zbunjeni gradjanin

pre 13 godina

Zar Telekom nije 80 % u drzavnom vlasnistu ,a 20 % drze Grci. To znaci da bi drzava trebalo da plati samo 20 % te vrednosti opreme Grcima a ostak ne bi morala, jer je sve ostalo drzavna imovina i kupljena operema i sam ostatak od 80 % Telekoma. Ili je ovo sada samo izgovor da se buducim kupcima Telekoma za dzabe da zemljiste u najstozem centru grada.

Milan

pre 13 godina

Ovo je neverovatno! Ne samo sto je i sama prodaja Telekom pljačka veka nego sada sa njim hoće da pridodaju i ono što do sada nisu mogli ili stigli da prodaju i opljačkaju! Kakva oprema za prisluškivanje! Da li je to neki novi Satelit...20 miliona evra za to...Ko je to odobrio i posao sklopio i koga to oni prisluškuju sa takvom opremom...Obamu?

Boris

pre 13 godina

Pa zar Telekom nije skoro kupio zgradu JAT?
Drzava je vlasnik Telekoma, pa sada ispada da bi trebalo da plati 20 ili 50 miliona evra samoj sebi.
Ili je trik da se kroz rekonstrukciju te zgrade macne jos neka lova pre prodaje?

Amos

pre 13 godina

"Srbija nema novca da plati Telekomu 20 miliona evra" ??
Srbija je duzna nesto Telekomu?
Cekaj, ja kad prodam auto, stan, kucu - ostvarim neki promet i neku dobit, pa onda moram drzavi da placam porez, ali to bas kao i nije porez vec taksa.
KOlika je ta taksa kad se proda nesto za par milijardi evra?
Onda - kad se taj Telekom bude prodao, posto je tako nezavistan od Srbije, morace valjda da plati drzavi neki dinar za dobijena sredstva - lepo nek mu od toga drzava odbije 20mil eur, koje svakako nisu zaradili, ali ajde.
Oca sirota drzava i narod su svima duzni, pa cak i onima koje su svojim sopstvenim parama napravili - poput vojske, telekoma, posta itd.
Zamislite - drzava placa vojsci ZEMLJISTE da bi mogla da izgradi stanove!?? Pa odakle VOJSCI zemljiste, otela u ratu? Odakle Telekomu sve to sto ima ako ga nisu gradjani izgradili? Da nije Telekom mozda uzeo milijardu dolara krediti pre 50 godina pa se napravio od svojih para?

boki

pre 13 godina

aha, svi su ludi i zele da kupe to... kao plaza, kupili za 30 miliona MUP i jos uvek nisu dobili dozvolu za gradnju. sve se utrkuju investitori

Шумадинац

pre 13 godina

NARODE, видите ли колика је моћ политичара!!!! Kадa је у питању Телеком, или неко Јавно бирократско предузеће, јавна установа, ОДМАХ се пренесе власништво неке зграде, Војве зграде за рачун новог потрошача државних пара.
А ред би био да коначно ДРЖАВА те ВОЈНЕ зграде које је народ саградио, јер је Војска народна и на народном буџету, ПРЕПИШЕ у власништво ,за неки Музеј(Природњачки,који нема зграду),Галерију, Факултет, Болницу, за Музеј Холокауста над Србима, Музеј историје Србије,Музеј СПЦ(Катанићева), Дом старих,Дом за незбринуту децу, Клинику,.......
НЕ, они само раде кад треба да препишу за "бизнис" комбинацију.
А толико Војних зграда у центру Београда, на Дедињу,Земуну и др., Новом Саду, НИшу, и др. градовима, зврје празне , уцењује се, ТРАЖИ војска паре!???Чија војска , јел народна, са највећим платама и пензијама!?

Dejan

pre 13 godina

Opet ce neku uzeti dobru proviziju za ovaj posao.Ovo se radi planski jer lepovluk nema aternativu isto kao i evropa!Ovo nije Vlada Srbije vec Vlada Provizije!!!

Stop korupciji

pre 13 godina

Pa poklonite onda Nemcima i sve ostale državne nekretnine po Srbiji za koje nemate kupce.
Cena Telekoma naravno ostaje ista, ali provizija će da bude masnija, a dobićete i dobro plaćena mesta u stranim Upravnim odborima. Tadiću, da li je moguće da ćete ovako nisko pasti?

ili ovako

pre 13 godina

objekat A i B uvio bih u veliko dzak platno, pa neka sluze kao neka "umetnicka-instalacija".. ( umetnik Kristov poreklom iz rumunije radi to godinama, zadnji put upakovao je nemacki parlament ).inache ovo je za sada najgore resenje, ostaviti zgrade u ovakvom stanju, koje ugrozavaju zivot okolinih prolaznika.

djs

pre 13 godina

Ako bi se pomenuta zgrada ustupila Telekomu, možda bi onda trebalo da se deo zgrade Generalštaba koji se nalazi takođe u K. Miloša, preko puta dela koji je predmet teksta, ustupi ili na neki drugi način postane deo EPS-a.

Ne znam, ipak uvek treba pokušavati da se održi ravnoteža između slabih i jakih struja :)

Igor

pre 13 godina

Kakva zamena teza !
Buduci 'vlasnik' treba da zna koliko je ovo sve ispodzitno, upitno i sporno u vrlo skoroj buducnosti
jer tako bi bilo i u njegovoj zemlji
pa valjda ce i u nasoj, jer tezimo njima, zar ne ?!
Zivim za dan kada ce bar 2.5% ove stetocinske garniture testirati dostignutost evropskih standrda u objektima zavoda za izvrsenje kaznenih sankcija
zaista ne vidim kako drugacije

Sasa

pre 13 godina

Ako vec moraju da privatizuju telekom treba da ga privatizuju iz dva dela. Jedan koji drzi kablove i opremu i koji po zakonu mora biti duzan da kapacitet prodaje svim zanteresovanima i drugi koji ce imati samo krajnje klijente. Jedino na ovaj nacin moze da se osigura kompetitivno trziste telekomunikacionih usluga. Na kraju ovo su uradile i mnogo pametnije zemlje. Prodati ceo telekom znaci stvoriti jos jedan privatni monopol u drzavi koja ih vec ima previse.

Miguel

pre 13 godina

Ovo sa prodajom Telekoma liči na jednu dobru špansku seriju od 150 epizoda. Naime, kao i na početku svake španske serije vi znate da glavni junaci, u ovom slučaju Dojče Telekom i Telekom Srbija, su zaljubljeni ali im brojne okolnosti ne dopuštaju da budu zajedno. Pa se tako pojavljuju razni meksički i ruski milijarderi koji bi da pomute njihovu sreću, pa ih opterećuju specijalne veze sa MUP-om i vojskom koje su imali u prošlosti, pa je tu i zla maćeha ministarka koja bi samo što pre da uda svoju "ćerku" nije bitno kome... Ali vi znate da će na kraju njihova ljubav pobediti, jer tako je suđeno i tako je očigledno još od prve epizode.

Србољуб

pre 13 godina

Странци који су ту долазили са Гајгер-Милеровим бројачима нису се више враћали па ту зграду нико није хтео да купи.
И онда су смислили ово "решење"...
Шта ли је следеће?

swedroid

pre 13 godina

50 miliona € je cena kompleksa stambenih zgrada od 140.000m2 u Stockholmu? A plate su vam 4000€ ili? Srbija, zemlja iz koje je Alisa pobegla jer joj je bilo precudno. :(

Logic

pre 13 godina

Pre svega pitanje: na čijem su zemljištu podignute zgrade generalštaba? Ako ima živih potomaka, pokloniti to što pre Telekomu da bi ga neko uzeo za siću. U međuvremenu nikako ne donositi taj zakon o restituciji dok ne izumru svi potencijalni potražioci svoje otete imovine.

Petar Rodoljub

pre 13 godina

Pa da, skrenuta je paznja na protracenih 20.000.000 eura na prisluskivanje koje ste sami platili da bi ste bili prisluskivani.

Srbima je lako manipulisati...dokazano...Fidelinka..Kolubara...Telekom...Koridor 10...Agroziv...Akcije 1000e...radna mesta...ima svega

Pa cak i krecu privatni zatvori....

A kad zaskripi sa otplatom duga banci tu je i Matriks da Vas podseti...uspesna firma iz Beograda...

UZivajte u slobodi...

Vlada

pre 13 godina

Pa jel vi niste u stanju da izracunate koliko kosta telekom sa i bez opreme? Zasto oni koji koriste opremu nebi placali trzisnu cenu?

MUKNAVI

pre 13 godina

Polako bre,buni se zet "Devojke iz Grada" i nece ni da cuje da se podkusuruju sa onim sto je "njegovo"..A sto se tice onih sokocala za prisluskivanje ..ma daj Majke ti..to je "roba" za na kilo u nekom otpadu..ko i oni znakovi ispred razrondanih kasarni..stop za snimanje foto aparatom...ccc,j@#e al smo se srozali cekajuci da nas ova bagra na vlasti izvadi iz bunara..a oni nas gurnuli.