Nedelja, 14.02.2016.

11:49

Vučić na partiji šaha: Vi ste nas spasili bankrota

Premijer Aleksandar Vučić obišao je Dnevni centar i klub za starije "Dragiša Ćirić" u Zemunu, poručio da penzije neće kasniti ni dan.

Izvor: Beta

Vuèiæ na partiji šaha: Vi ste nas spasili bankrota IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

194 Komentari

Sortiraj po:

Nenad

pre 8 godina

Ja mislim da bi neko hapšenje ovog vučića bilo pravo rešenje za ozlojeđenost koju proizvodi svojim svakodnevnim lažima dok narod vršlja po kontejnerima, i da naredna vlast treba o tome dobro da razmisli!

čekaj malo

pre 8 godina

Ne slažu se cifre. Kada se izračuna sav oteti novac od penzionera, pa se to oduzme od deviznih rezervi i suficita o kome priča premijer, od bankrotu nema ni govora.

Pera

pre 8 godina

Kakav narod, kakvi komentari. Da rezimiramo: volite Pink, volite vrednosti koje vam se tamo serviraju i zato ga gledate; svi krivite politicare za ono sto vam se u zivotu dogadja, ne mozete sebi obezbediti nista. Djindjica ste ubili. Sada vam je Vucic kriv za sve. Nemate dovoljno postenja, znanja, volje i hrabrosti da nesto promenite na bolje, ni za sebe, a kamoli za druge. Vi nemate dovoljno inteligencije da shvatite da vi zasluzujete Vucica, on je vrhunac kvaliteta koje drustvo, obzirom na vas narodni kvalitet, moze da proizvede. Promenite sebe, nestace vam Vucic iz frizidera preko noci.

Aldebaran

pre 8 godina

Vi ste nas spasili bankrota - iako vas nismo ni pitali da li pristajete da nas spasavate. U znak zahvalnosti, oprostićemo vm što smo vas opljačkali. Ali samo ako na sledećim izborima (opet) glasate za nas!

Gde li su samo navatali sve ove statiste što glume srećne penzionere?

Pretpostvljam da je tarifa za statiranje bila ona standardna, botovska: sendvič, sokić i dnevnica. Možda ćak i bez sokića, jer ovi nisu morali ništa da pišu, nego samo da se blaženo osmehuju i oduševljeno zapljeskaju kad režiser podigne tablu s natpisom "aplauz!"

banana država

pre 8 godina

i pored toga što je grčka smanjila 11 puta penzije one su i dalje mnoogo veće od srpskih penzija. ta ruža od premijera će doći na naplatu kasnije , gospođa će je dobro platiti i pretplatiti zbog nesposobne vlasti.

posmatrac

pre 8 godina

Koji bezobrazluk i lakrdija.Pokupili desetak našminkah baba i deda sa penzijama od preko 70.000 dinara,pa nam pokazuje "blagostanje" peenzijskog standarda.Što ne ode u javne kuhinje da vidiš šta se kuha za one koji imaju penziju 12.000 dinsra.Ništa se ne kuha.Nema hrane za njih.Daju im 168 dinara da od toga skuhaju rucak.A šta za te pare.Dva kg krompira.I tako guli krompir goli ssvaki dan.Da zaboravio sam da je ostalo još za kilogram hleba.Halo

Blaga

pre 8 godina

Tačno je da u teškim vremenima, kao što su ova, najviše znači kada se teret briga i teškoća podeli i kada se pokaže topla ljudska solidarnost.

Ikac klisa

pre 8 godina

Demagogija me ne zanima usao sam na vest da vidim poziciju u sahu da li ga je bakuta odrala. Ali je kamerman vesto izbegavao da snimi kompletnu poziciju. Nema kod Vucka je sve proracunato namesteno ;)

Jamajcanin

pre 8 godina

Vucic je rekao sustinu, da nisu smanjene penzije drzava ne bi bila u mogucnosti da ih redovno isplacuje. Za to je kriva neodgovorna bivsa vlast.

Alisa

pre 8 godina

Danas u Srbiji su drzavne finansije izbalansirane, kao sto su i kucni budzeti penzionera uvek bili u plusu.Ovo je dokaz da se i u drzavi stedelo i domacinski poslovalo, i da penzioneri i gradjani mogu u skoroj buducnosti ocekivati i licni benefit i poboljsanje svog standarda.

Ksenija

pre 8 godina

Neke druge vlade davno su potrosile novac iz penzionih fondova i isplacivanje penzija je stvar tekuceg priliva u budzet.To je realnost.Narod izmucen i strasno siromasan, ali odgovornost za stanje u drustvu je najvecim delom na onima koji su nakon 2000-te kreirali zakone i organizovali vlast. Sada je dobro da drzava zna sta hoce, da ima viziju, da sebi postavlja ostvarive ciljeve i radi na njihovoj realizaciji.Srbija cini napor da se ekonomski drugacije pozicionira u odnosu na to kako je bilo u proslosti.Da se preokrenu trendovi u ekonomiji nije ni malo lako, ali Srbiji je to poslo za rukom. Proci ce jos neko vreme dok i penzioneri i svi drugi gradjani u svojim novcanicima ne osete boljitak.

Agape

pre 8 godina

Kao sto je uspesan u resavanju konfliktnih situacija u spoljnoj politici, sada pokazuje umece i na domacem terenu.Mnogi danas potcenjuju mudrost i zivotno iskustvo najstarije populacije. Ali , ne smemo zaboraviti da je najveci prijatelj istine je vreme.Reci su reci, obecanja su obecanja, a dela du dela. Samo kroz vreme je vidljiv realan trud da se obecanja sprovedu u dela.

Lenka

pre 8 godina

Preokrenuti trendove u ekonomiji izuzetno je tesko, ali je Srbiji to poslo za rukom.Primenjena je gorka medicina, smanjenje plata i penzija i kresanje javne potrosnje, ali rezultati su usledili.Da podignemo nasu ekonomiju i izgradimo nase institucije, mi zelimo sebe radi i niko drugi to nece uraditi za nas,umesto nas, bolje od nas.

MINIK

pre 8 godina

"Izgleda da od kod je Vucic dosao na vlast, 2012. godine, penzije vise ne kasne...a imamo i struje po ceo dan...i dovoljno goriva na pumpama...i vise se ne ceka u redu za hleb, brasno, zetin...itd. Izvinite, koja je ova godina...2016. ili 2000.? Ili mozda 1995.?
Kao prvo , sta ti je ".?" ?Kao drugo , ako prozivas to da li je 2016 , 2000 ili 1995 , moras priznati da je neko drugi u ovoj kampanji zakucao u 2000 i to u Peti Oktobar , konstantno nas pokusavaju ubediti da ruse zlog gospodara.
Sta ti je cudno?Nema redova za hleb imleko.Tacno.Nema sankcija.Tacno.Penzije redovne.Tacno.
90-ih smo oskudevali svim resursima , danas toga nema .
2000-ih smo postali demokratski a nismo imali ni priblizno medjudrzavnu saradnju sa SAD , EU , Rusijom , Kinom i UAE kao sto imamo danas.
Mani se zluradosti , necu biti kao ti i reci da su demokrate za sve krive , krivi su i oni i SPS devedesetih i njihova "majka" KPJ od njih pa sve tamo do drugog svetskog rata. Da se Srbija reformise , reformise se , propadala je pod socijalisticko-komunistickim derivatima (SPS , DS , KPJ)
, hvala Bogu da konacno na celu imamo gradjansku opciju.

unuce babino

pre 8 godina

Penzioneri, svesni obima i sopstvene ekonomske snage, stalno očekuju da im se priđe na pošten i uvažavajući način kakav su i zasluzili.

Mikrokosmos

pre 8 godina

Spasili nas od bankrota a spoljni dug Srbije iznosi 70% BDP-a prema izveštaju monistarstva finansija pre 10-ak dana. Po svim definicijama to je bankrot... samo niko ne sme da objavi.
Naš zakon dozvoljava zaduzenje do 45% BDP-a, pa nije jasno ko nam daje pare i zašto?!

Milena Simić

pre 8 godina

Redovne penzije i odnos prema penzionerima najbolje oslikava stanje jedne države. Premijer je toga svestan, a siguran sam da će u narednom periodu u skladu sa poboljšanjem ekonomskih parametara Srbije, penzije rasti.

Dinka

pre 8 godina

To što su penzije u jednom trenutku smanjene da bi bilo održivo njihovo finansiranje i jeste potvrda brige da najstariji gradjani nikada ne ostanu bez istih.

Slika i prilika

pre 8 godina

Vučko je nekrunisani kralj političkog marketinga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (expert, 14. februar 2016 15:17)
Tačno tako. Pravu sliku svoje umetnosti manipulisanja je pokazao u "čuvenom spasavanju" iz smetova u Feketiću. Svaka njegova pojava u medijima, samo je kopija i nastavak te "prezentacije". Dokle premijeru? Davno si pročitan. Još devedesetih.

Cika Bora iz Donje Brijanje

pre 8 godina

Zahvaljujuci penzionerima izbegli smo bankrot, oni su nase blago i njih treba cuvati !!!
(Anita, 14. februar 2016 15:46)
Poseban fenomen su mi botovi koji samo ponove kao zombiji doslovce mudre reci... Ono bas hipnoza!!!

srdjan

pre 8 godina

"poručio da penzije neće kasniti ni dan."

Izgleda da od kod je Vucic dosao na vlast, 2012. godine, penzije vise ne kasne...a imamo i struje po ceo dan...i dovoljno goriva na pumpama...i vise se ne ceka u redu za hleb, brasno, zetin...itd. Izvinite, koja je ova godina...2016. ili 2000.? Ili mozda 1995.?

cojle

pre 8 godina

Majko moja....naš premijer će uskoro da svečano uručunje nove metle čistačima i otvara nove tezge sa Micom piljaricom sa Bajlonijeve pijace!


GOTOV JE!!! ALI OVAJ PUT STVARNO!!!

Penzos

pre 8 godina

Ovom coveku skidam kapu.
To je tako dobar manipulator i lazov da cak i ove ljude sa velikim zivotnim iskustvom uspeva da bezocno prevesla.
I to sve uz osmeh zvecarke.
Sta li je tek sa gomilama polupismenih.

Ma kakvi

pre 8 godina

@(vbjfxn, 14. februar 2016 13:25)
"Jel ovo nije kampanja?!"

Naravno da nije.Igranje šaha sa penzionerima,poklanjane ruža,otvaranje zgrada koje prokišnjavaju,probijanje tunela i presecanje vrpci za nove pogone fabrika koje rade već desetak godina u Srbiji-spadaju u redovan posao jednog premijera.To je još jedan dokaz da "reforme" neće stati zbog izbora.Uostalom,i Angelu Merker svakodnevno možete da vidite u sličnim situacijam ...:)))

sajberseljak

pre 8 godina

Ха,ха па најнижа пензија у Грчкој је 700 евра , зашто не покаже влада личним примером како се штеди (а не расипати новац грађана са старлетама и у коцкарницама).

bachi

pre 8 godina

Penzije od 2001. nisu kasnile a vrlo dobro se sećamo (oni koji imaju mozak) da su dok je ovaj populista i lažov bio ministar kod miloševića kasnile i po 5,6 meseci i da jo to neko morao da nadoknadi!

Novak

pre 8 godina

Ovaj covek je svaki dan u kampanji...i sve je laz i demagogija..prica kako cvetaju ruze,a ljudi beze iz ove zemlje,ostali sastavljaju kraj sa krajem...

Penzionerov sin

pre 8 godina

Zaista je fascinantna arogancija g. Premijera.
Covece, moj otac i dalje prima penziju koju si mu ti umanjio 25%, NEZAKONITO, bez obzira sta tvoji prijatelji iz ustavnog suda kazu. Molim te, postedi ih tvog sarkazma dok zive poslednje godine svog zivota.

ivan

pre 8 godina

Narode ima jedna bitna stvar. Vucic ce da bude i da ode, ali narod ostaje.

Meni vise uopste Vucic nije kriv. Ako njega narod opet glasa na ovim izborima, mi smo totalni ludaci, i cao zdravo.

Petar

pre 8 godina

Imam dovoljno peznionere u okruzenju da savrseno dobro znam koliko ga mrze zbog uzetih penzija. Ove senilne manekene ne racunamo u prosecne penzionere. U svkaom slucaju, prav glasa bi bilo dobro oduzeti posle 65 godine. Mozda funkcije opadaju a onda gledamo ovakve lazne scene.

filip

pre 8 godina

Ja ne znam.. ali meni se vise POVRACA od patetike ovog coveka! "Ja sam zasluzan, ja radim ceo dan, oni me napadaju, ja radim u interesu gradjana..." Aman covece IZADJI mi iz frizidera! Ne patetisi, ne lazi vise ljude! Pokreni neku proizvodnju, uradi nesto pametno, da ljudi bolje zive, a ne samo da povecavas poreze i namete i da njaske na tv-u! To sve moze i moja baba! Povecao si svaki moguci namet, porez i jos izmisljas nove namete, uzeo si svaki moguci dinar viska ljudima koji hoce da imaju vise od 250 evra! Napravio si sistem da se 70% zaradjenog novca daje drzavi kroz poreze, namete, komunalije... dokle vise!? Zar ne mislis da ljudi treba da osete neki zivot, ili samo mislis kako treba non stop da se radi, da se glava ne dize i da se zaradi 250 evra od kojih na kraju vecina od tih para odu za budzet i privatne dzepove! Mladi ti zbog takvog nacina razmisljanja odlaze iz Srbije! JA SAM OTISAO, imam svoju firmu u Abu Dhabi-u, bukvalno ne dizem glavu, posla preko glave, ali zato odlicno zaradjujem, kupujem stanove, kola i ulazem u biznis, dok vi samo punite dzepove, a obican narod samo daje za poreze! Samo ne mogu da verujem da ti ljudi jos veruju! Ja sam presekao, otisao sam, imao sam srece! Dao sam ti glas na proslim izborima, i zeznuo sam se! Nikad vise! Ti nikad neces smeti da izadjes na duel sa nekim intelektualcem, jer znas da ce te poniziti pred gradjanima! Dokle god si ti na vlasti, ja svoju firmu necu otvoriti i u Srb!
Toliko od mene i pozdrav iz ABU DHABI-a.

dex

pre 8 godina

Ovo je najgora demagogija, kap i zahvaljivanje botova. Usteda od penzija je 200 miliona, a propale firme doniramo sa 240 miliona. Samo Er Srbija je dobila 70 miliona da bi iskazala pozitivno poslovanje.

Bogdan

pre 8 godina

Vučić ne obilazi penzionere po prvi put. On im je ovom posetom ukazao da su još uvek važan deo Srbije i da veoma ceni njihovu požrtvovanost.

Goran

pre 8 godina

"...Uticajna analitička agencija Blumberg biznis objavila je listu 'najjadnijih svetskih ekonomija za 2016. godinu', na kojoj je Srbija zauzela 'visoku' sedmu poziciju. Takozvani 'Indeks bede'', izračunat je korišćenjem srednjih procenata ekonomskih istraživanja koja je agencija Blumberg sprovela u prethodna tri meseca. Srbija se nalazi na neslavnom sedmom mestu, s procenjenim Indeksom bede za 2016. godinu 20,9 , dok je kod najbolje pozicioniranog Tajlanda taj indeks 2,2...".

Penzos

pre 8 godina

Tadic je, dok je bio na vlasti, trckao po krosevima i "igrao" kosarku. Ovaj se dao na sah, verovatno zakljucujuci da se krosevi ne isplate - znojis se a ipak corak. Nadam se da ce proci isto kao da je trcao.

U ime penzionera

pre 8 godina

Obecavam da cu sve uciniti da vas oteramo jer ste nam nezakonito oduzeli penzije. Delovacu u svojoj sredini da vam se to naplati i da vas te lazi zabole.
Kao podsecanje evo i linka:
http://www.istinomer.rs/ocena/2880/Garantujemo-ne-samo-isplatu-penzija-vec-i-priliku-da-ih-povecavamo
A delovacu I sire ,izvan svoje sredine.

Jole

pre 8 godina

I prethodna vlast je isplacivala penzije na vreme, i jos ih je povecavala. Dokle cete vise ti i tvoji iz SNS za sve zivo da osudjujete predhodnu vlast. Recite sta ste vi ispunili od svega onoga sto ste obecali u predizbornoj kampanji 2012g? Nisu se penzioneri zrtvovali nego su pokradeni, i to je vrhunac licemerja kad nekome nesto otmes i pa mu se za to zahvalis.

Miloš

pre 8 godina

"Vučić.... je posebno zahvalan penzionerima, jer je vlada zahvaljujući njima uspela da zaustavi propadanje Srbije...."

I u to ime si im smanjio penzije, rasterao decu i unuke po belom svetu i učinio poslednje godine života tužnim i siromašnim!

Vidiš, Vučiću, lafe,
ja ću ovog meseca da dignem kredit, da se zadužim do grcanja sledećih 5 godina ( jer mi je plata bedna, hvala tebi i tvojima) i da kupim auto do 3000 evra.

I da ga poklonim mom ocu.

On ima još par godina, pa neka uživa a za mene ima još puno vremena, mogu i bus plusom, zdrav sam.

Tako ja razumem zahvalnost, a ovo što ti radiš je bruka i bezobrazluk.

Jesu matori, ali nisu budale.

SuzanaM.

pre 8 godina

Ovakvih centara i klubova treba što više otvoriti, ne samo u Beogradu, već i po celoj Srbiji, treba brinuti o starima i obezbediti im prostor za druženja.

Izumi

pre 8 godina

Penzioneri su stoički i sa velikim strpljenjem podneli teške reforme Vlade Srbije i njima i treba zahvaliti što je finansijska situacija u zemlji veoma dobra.

Malo sutra

pre 8 godina

Vucic je zaboravio da je penzije smanjio samo obrazovanom sloju penzionera, strucnjacima raznih oblasti sa punim radnim stazom, koji nisu naivni. Neka pita našeg sudiju u Strazburu sta tamo stiže vec danima iz Srbije.

Tirion

pre 8 godina

Slede bolja i lepsa vremena za penzionere. Penzije vise nece kasniti i stavise, bice povecane. Malo, pomalo, ali bice vece, a ne manje, sto je odlicno.

Natasa

pre 8 godina

Kud i udjoh na vest i komentare, skocio mi pritisak dzabe. Ne zna se sta je gore Vucicev pokusaj prikupljanja jeftinih poena ili hvalospevi botova. Uzas!

Доста је било!!!

pre 8 godina

Ma ne,uopste nije u predizbornoj kampanji,to je svakom dobroamernom gradjaninu ove zemlje jasno kad vidi prvu sliku.Milioni kamera u foto aparata prate ga na svakom koraku

...

pre 8 godina

hehe covek se lagano rodio u kampanji, a kako bese rece necu biti ni vise od deset dana u kampanji. Zao mi je ljudi koje ovaj lik moze da dribla svaki dan.

Deki

pre 8 godina

Ovo nije prvi put da premijer obilazi penzionere, vazno je ukazati ljudima da je svako od nas bitan i da svi moramo da se trudimo i zalazemo za bolje sutra.

Vojvođanin

pre 8 godina

Dosta si lagao, dosta si krao, dosta si varao...da ne dužim, DOSTA JE BILO!!!
Padaš na izborima, pomiri se sa činjenicom. A krajnje korektno bi bilo da kažeš: nisam sposoban za mesto koje sam zaposeo!!!

bob

pre 8 godina

i sta rece vucic?nece da ucestvuje u predizbornoj kampanji?hahahaha ko jos sa bar malo zdrave pameti veruje ovom nesposobnjakovicu koj je sam sebe uverio zahvaljujuci vojsci botova i poltrona da se u sve razume.covek koj misli da sve zna u stvari ne zna nista.

aplaudirate?

pre 8 godina

Smeškate se i aplaudirate a penzije su vam umanjene iako živite teško i većina vas nedostojanstveno i ispod svakog civilizacijskog praga, bez prognoze da vam ikada biti bolje. Aplaudirajte jako, neka se sve trese od tapšanja i gromoglasnog smeha

Zar opet

pre 8 godina

A što nije uzeo od njegovih vernih fanova na Kosovu za koje ode oko POLA MILIJARDE EVRA godišnje za patriotizam meren kroz najmanje 2 plate mesečno pri čemu većina ništa neradi?!

Zoran

pre 8 godina

I kako neko može ovom čoveku da kaže da radi loše po Srbiju ili bilo šta loše, ja za svoje godine ne pmatim da je neko ovoliko poklanjao pažnju narodu! Neki pre njega se nisu ni pojavljivali!

George Best

pre 8 godina

Ovaj kao da su svi penzioneri dementni! Kaze: "Mi vam penzije isplacujemo na vreme!" Vi ste ti koji su pojeli penzioni fond sa svojim politickim kisobranom Slobodanom Milosevicem, crtajuci granice Karlobag-Ogulin, Karlovac-Virovitica! Moji roditelji su, u vreme tvog ministrovanja u vladi Mirka Marjanovica, umesto penzija dobijali bonove za struju, koje nije bilo i po 8 sati dnevno!!! I to sa par meseci zakasnjenja. Ja sam gorivo, krsteno vodom, sipao iz plasticnih flasa, nismo mogli iz zemlje da izadjemo bez viza, a tebi i tvojima je bio ZABRANJEN ulazak u zemlje EU! I sad se ti pokida da isplatis penzije na vreme, dotle da moras da ih smanjis?!? Satro bolje manje, al na vreme! Povraticu.

boki

pre 8 godina

sram te bre bilo....stranackim sektasima po J.P. si kao smanjio platu...s tom razlikom sto oni imaju mogucnost da je dignu kad i koliko hoce...u Rumi direktor J.P.Gas ima 250000 din platu...ej bre...i pri tome je to monopolisticko preduzece....sta to on radi da bi mu bila tolika plata....pa verovatno pola plate daje u stranku...I ti sad kao igras sah sa penzionerima....i pricas im price....sram te bre bilo manipulatoru jedan....

Marko

pre 8 godina

Joj !!! pa zbog ovakvih penzionera propadamo. Totalno zaboravni, izlapeli, oni nemaju pojma da je ovaj sahista vec bio u vlasti sa sicijalistima. Onda, ali i sada uspesno vodi drzavu i brigu o gradjanima.
Uzeo im je malo, treba minimum 50 odsto. Pa da im digne spomenik, ali zajednicki.
Veliki pozdrav za nase birce penzionere, ko prezivi…..

proci_ce_i_njihovo

pre 8 godina

Bas su se nameracili na Dacica. Verovatno hoce da ga okrune posto im je jasno da su se i sami okrunili i s leve i s desne strane i da su im mrsave sanse da osvoje apsolutnu vecinu.

Batko Sendvičar

pre 8 godina

Na godisnjem nivou:
- usteda na penzijama: 700 miliona
- subvencije stranim robovlasnickim kompanijama: milijardu evra
- plate partijskih kadrova na izmisljenim radnim mestima: milijardu evra

KO JE OVDE LUD???

dusko

pre 8 godina

Kako te bre nije sramota, ljudima koji biju zadnje godine uzmeš pare a onda jim o perspektivi pevaš. A šta je sa školama, klozetima,klad ćeš tamo, čipovima, boinzima, ..... Važno je da si Srbiji ponudio "bal na vodi"(Mrkonjić) sa glavnom glumicom Z. Mihajlović koja neka bi bila Ester Viliams u toj bari!
Srbijo, Srbijo, dokle ćeš da nasedaš tim Šojićima ako boga znaš?

Marko

pre 8 godina

E,ovog glasačkog tela se bojim. Građanske svesti i intelektualaca, iole obrazovanih i mlađih ljudi se ne bolim, u smislu da će glasati za SNS, ali ovih da. To što su im smanjene penzije, sto im se deca i unuci iseljavaju iz zemlje, što samo partijski poslušnici mogu da dođu do posla, izgleda da oni to ne vide. Oni čuju kako premijer non stop radi, kako ih je spasio od bankrotstva i sl. Tako je bilo i sa Slobom... na kraju je dolijao, ali je trebalo vremena...

Winton

pre 8 godina

Kakva moralna nula od coveka! I vrapci na grani su shvatili njegovu licemernost, dvolicnost i odvratnost. Ulizivanje penzionerima pred izbore, istim onima kojima je smanjio penzije je dokaz apsolutne bestidnosti Vucica. Videcemo koliko su se penzioneri opametili uskoro..

ман.сити

pre 8 godina

Вучић у предизборној кампањи,требају му гласови пензионера,али овога пута не рачунај на гласове оних којима си отео и још најмање толико који живе од тих пензија.А ове што обилазиш,ако имају мало здраве памети,схватиће.

eto

pre 8 godina

FUJ....
Penzije su i pre tebe bile redovne ali VECE!!!!
Predpostavljam da ce "za dve godine" opet da se povecaju za 100 dinara...
Prosla su vremena kada je dovoljno starcima govoriti da su heroji posto smo eto bas zahvaljujuci njima izasli iz krize..od medalja se ne zivi..
Predpostavljam da ce da bude i nekih 3-4ooo din. pomoci pred izbore za one neodlucne da se odluce...
Da kojim slucajem i mala deca mogu da glasaju verovatno bi i obdanista bila puna Vucic deda mrazova sa kesama poklona...
Posle dece,prirodan tok manipulisanja..penzioneri i stari...
Odvratno....

poljak

pre 8 godina

Mozes ti da lupetas do iznemoglosti. Moja baba je dovoljno skolovana da zna kad je imala vise... Nisu penzioneri glupi iako ih tako tretiras.

nada

pre 8 godina

BEDNA JE ZEMLJA KOJA svoje reforme zasniva na otimanju penzija. BICETE ZAPAMCENI od strane naroda, ali ne po uspesnosti vec po otimanju od najslabijeg dela naroda - penzionera.

stefan

pre 8 godina

Prvo da se plate i penzije vrate na nivo od pre godinu i po dana, pa tek onda da pričamo o realnom povećanju ali ako ovako "napredujemo" to će se desiti za 10-ak godina, a do tada, strpite se...

John Johnson Dragon

pre 8 godina

Ma kako ih samo nije sramota?!
Skupili su par staraca i dali im po 1000din da se s njim slikaju i plješću!
Možeš misliti kako je omiljen među penzionerima nakon što im je drastično smanjio penzije, a s druge strane još drastičnije povećao razne namete i harače.
I ko još vjeruje u njegovo bajanje o miljardama stranih investicija i silnim hiljadama novih radnih mesta, već za dve godine, i još k tome nonstop otvara nedovršene stanice, obilaznice, mostove, tunele...
E da, otvorio je totalno neisplativu direktnu liniju BG-NYC, gubitke će naravno pokrivati država, ali glavno da je Srbija još po nečem "lider u regionu", ne samo po najnižim platama!
I naravno ne smijemo zaboraviti Beograd na vodi, projekat kojeg se ne bi posramio ni Victor Lustig, čovek koji je dva put prodao Ajfelovu kulu i čak je temeljito nasamario i prevario Al Caponea!

Boki

pre 8 godina

Tako je pre cetiri godine pricao da nece smanjivati penzije.
Ljutito je upozoravao da se ne spominje smanjenje penzija,jer to ne dolazi u obzir.
Sta je bilo posle,znamo svi.

Variola Vera

pre 8 godina

Oni su nam i ostavili ovakvu zemlju vikali si Slobo slobodo sad igraju šah i pokazuju ustvari koliko oni ne znaju da se bore već kao znaju samo kao o...e da se vode a mi mladi ćemo na ispašu !!!

Ministar

pre 8 godina

Kakav uspeh-penzije ne kasne ni jedan dan.A i samo jednom su smanjivane!Doduse i pored obecanja da se penzije nece dirati.
Prosto,milina jedna.
A tek za dve godine....ihiiiii,sramota me da kazem.

24 minuta

pre 8 godina

U kampanji ce provesti samo 10 d...ovaj godina! Covek je po ceo dan u kampanji i kada proceni da ce stici da zamaze oci svima onda ce zakazati izbore. Sjajno!

legenda

pre 8 godina

Svaka cast premijeru, za samo 4 godina na vlasti je uspeo da penzioneri postanu buducnost Srbije! Za mene je to zavidan uspeh, po broju penzionera smo lideri i u regionu.

raikkonen

pre 8 godina

hahahah pa pogledajte vi ljudi moji ovo?
uzmes NEZAKONITO od ljudi koji su radili celog zivota i posle im se smejes u facu, satro "zahvalni smo vam"?!
alo botovi sta se radi? pa zasto veliki vezir nije uzeo recimo primer rumunije gde su isto tako zaturene ruke vlasti u dzepove gradjana pa su ekspresno zavrsili pred strazburom i sad ce morati da vracaju sve sto su im oteli? sto taj primer nije pomenuo. pa vi glasajte sledeci put za ovo

Boki

pre 8 godina

Tako je pre cetiri godine pricao da nece smanjivati penzije.
Ljutito je upozoravao da se ne spominje smanjenje penzija,jer to ne dolazi u obzir.
Sta je bilo posle,znamo svi.

Cika Bora iz Donje Brijanje

pre 8 godina

Zahvaljujuci penzionerima izbegli smo bankrot, oni su nase blago i njih treba cuvati !!!
(Anita, 14. februar 2016 15:46)
Poseban fenomen su mi botovi koji samo ponove kao zombiji doslovce mudre reci... Ono bas hipnoza!!!

Penzos

pre 8 godina

Tadic je, dok je bio na vlasti, trckao po krosevima i "igrao" kosarku. Ovaj se dao na sah, verovatno zakljucujuci da se krosevi ne isplate - znojis se a ipak corak. Nadam se da ce proci isto kao da je trcao.

Penzos

pre 8 godina

Ovom coveku skidam kapu.
To je tako dobar manipulator i lazov da cak i ove ljude sa velikim zivotnim iskustvom uspeva da bezocno prevesla.
I to sve uz osmeh zvecarke.
Sta li je tek sa gomilama polupismenih.

Batko Sendvičar

pre 8 godina

Na godisnjem nivou:
- usteda na penzijama: 700 miliona
- subvencije stranim robovlasnickim kompanijama: milijardu evra
- plate partijskih kadrova na izmisljenim radnim mestima: milijardu evra

KO JE OVDE LUD???

Goran

pre 8 godina

"...Uticajna analitička agencija Blumberg biznis objavila je listu 'najjadnijih svetskih ekonomija za 2016. godinu', na kojoj je Srbija zauzela 'visoku' sedmu poziciju. Takozvani 'Indeks bede'', izračunat je korišćenjem srednjih procenata ekonomskih istraživanja koja je agencija Blumberg sprovela u prethodna tri meseca. Srbija se nalazi na neslavnom sedmom mestu, s procenjenim Indeksom bede za 2016. godinu 20,9 , dok je kod najbolje pozicioniranog Tajlanda taj indeks 2,2...".

dex

pre 8 godina

Ovo je najgora demagogija, kap i zahvaljivanje botova. Usteda od penzija je 200 miliona, a propale firme doniramo sa 240 miliona. Samo Er Srbija je dobila 70 miliona da bi iskazala pozitivno poslovanje.

Slika i prilika

pre 8 godina

Vučko je nekrunisani kralj političkog marketinga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (expert, 14. februar 2016 15:17)
Tačno tako. Pravu sliku svoje umetnosti manipulisanja je pokazao u "čuvenom spasavanju" iz smetova u Feketiću. Svaka njegova pojava u medijima, samo je kopija i nastavak te "prezentacije". Dokle premijeru? Davno si pročitan. Još devedesetih.

cojle

pre 8 godina

Majko moja....naš premijer će uskoro da svečano uručunje nove metle čistačima i otvara nove tezge sa Micom piljaricom sa Bajlonijeve pijace!


GOTOV JE!!! ALI OVAJ PUT STVARNO!!!

bob

pre 8 godina

i sta rece vucic?nece da ucestvuje u predizbornoj kampanji?hahahaha ko jos sa bar malo zdrave pameti veruje ovom nesposobnjakovicu koj je sam sebe uverio zahvaljujuci vojsci botova i poltrona da se u sve razume.covek koj misli da sve zna u stvari ne zna nista.

bachi

pre 8 godina

Penzije od 2001. nisu kasnile a vrlo dobro se sećamo (oni koji imaju mozak) da su dok je ovaj populista i lažov bio ministar kod miloševića kasnile i po 5,6 meseci i da jo to neko morao da nadoknadi!

ivan

pre 8 godina

Narode ima jedna bitna stvar. Vucic ce da bude i da ode, ali narod ostaje.

Meni vise uopste Vucic nije kriv. Ako njega narod opet glasa na ovim izborima, mi smo totalni ludaci, i cao zdravo.

boki

pre 8 godina

sram te bre bilo....stranackim sektasima po J.P. si kao smanjio platu...s tom razlikom sto oni imaju mogucnost da je dignu kad i koliko hoce...u Rumi direktor J.P.Gas ima 250000 din platu...ej bre...i pri tome je to monopolisticko preduzece....sta to on radi da bi mu bila tolika plata....pa verovatno pola plate daje u stranku...I ti sad kao igras sah sa penzionerima....i pricas im price....sram te bre bilo manipulatoru jedan....

Winton

pre 8 godina

Kakva moralna nula od coveka! I vrapci na grani su shvatili njegovu licemernost, dvolicnost i odvratnost. Ulizivanje penzionerima pred izbore, istim onima kojima je smanjio penzije je dokaz apsolutne bestidnosti Vucica. Videcemo koliko su se penzioneri opametili uskoro..

Penzionerov sin

pre 8 godina

Zaista je fascinantna arogancija g. Premijera.
Covece, moj otac i dalje prima penziju koju si mu ti umanjio 25%, NEZAKONITO, bez obzira sta tvoji prijatelji iz ustavnog suda kazu. Molim te, postedi ih tvog sarkazma dok zive poslednje godine svog zivota.

Marko

pre 8 godina

E,ovog glasačkog tela se bojim. Građanske svesti i intelektualaca, iole obrazovanih i mlađih ljudi se ne bolim, u smislu da će glasati za SNS, ali ovih da. To što su im smanjene penzije, sto im se deca i unuci iseljavaju iz zemlje, što samo partijski poslušnici mogu da dođu do posla, izgleda da oni to ne vide. Oni čuju kako premijer non stop radi, kako ih je spasio od bankrotstva i sl. Tako je bilo i sa Slobom... na kraju je dolijao, ali je trebalo vremena...

Novak

pre 8 godina

Ovaj covek je svaki dan u kampanji...i sve je laz i demagogija..prica kako cvetaju ruze,a ljudi beze iz ove zemlje,ostali sastavljaju kraj sa krajem...

filip

pre 8 godina

Ja ne znam.. ali meni se vise POVRACA od patetike ovog coveka! "Ja sam zasluzan, ja radim ceo dan, oni me napadaju, ja radim u interesu gradjana..." Aman covece IZADJI mi iz frizidera! Ne patetisi, ne lazi vise ljude! Pokreni neku proizvodnju, uradi nesto pametno, da ljudi bolje zive, a ne samo da povecavas poreze i namete i da njaske na tv-u! To sve moze i moja baba! Povecao si svaki moguci namet, porez i jos izmisljas nove namete, uzeo si svaki moguci dinar viska ljudima koji hoce da imaju vise od 250 evra! Napravio si sistem da se 70% zaradjenog novca daje drzavi kroz poreze, namete, komunalije... dokle vise!? Zar ne mislis da ljudi treba da osete neki zivot, ili samo mislis kako treba non stop da se radi, da se glava ne dize i da se zaradi 250 evra od kojih na kraju vecina od tih para odu za budzet i privatne dzepove! Mladi ti zbog takvog nacina razmisljanja odlaze iz Srbije! JA SAM OTISAO, imam svoju firmu u Abu Dhabi-u, bukvalno ne dizem glavu, posla preko glave, ali zato odlicno zaradjujem, kupujem stanove, kola i ulazem u biznis, dok vi samo punite dzepove, a obican narod samo daje za poreze! Samo ne mogu da verujem da ti ljudi jos veruju! Ja sam presekao, otisao sam, imao sam srece! Dao sam ti glas na proslim izborima, i zeznuo sam se! Nikad vise! Ti nikad neces smeti da izadjes na duel sa nekim intelektualcem, jer znas da ce te poniziti pred gradjanima! Dokle god si ti na vlasti, ja svoju firmu necu otvoriti i u Srb!
Toliko od mene i pozdrav iz ABU DHABI-a.

Vojvođanin

pre 8 godina

Dosta si lagao, dosta si krao, dosta si varao...da ne dužim, DOSTA JE BILO!!!
Padaš na izborima, pomiri se sa činjenicom. A krajnje korektno bi bilo da kažeš: nisam sposoban za mesto koje sam zaposeo!!!

srdjan

pre 8 godina

"poručio da penzije neće kasniti ni dan."

Izgleda da od kod je Vucic dosao na vlast, 2012. godine, penzije vise ne kasne...a imamo i struje po ceo dan...i dovoljno goriva na pumpama...i vise se ne ceka u redu za hleb, brasno, zetin...itd. Izvinite, koja je ova godina...2016. ili 2000.? Ili mozda 1995.?

Natasa

pre 8 godina

Kud i udjoh na vest i komentare, skocio mi pritisak dzabe. Ne zna se sta je gore Vucicev pokusaj prikupljanja jeftinih poena ili hvalospevi botova. Uzas!

Mikrokosmos

pre 8 godina

Spasili nas od bankrota a spoljni dug Srbije iznosi 70% BDP-a prema izveštaju monistarstva finansija pre 10-ak dana. Po svim definicijama to je bankrot... samo niko ne sme da objavi.
Naš zakon dozvoljava zaduzenje do 45% BDP-a, pa nije jasno ko nam daje pare i zašto?!

poljak

pre 8 godina

Mozes ti da lupetas do iznemoglosti. Moja baba je dovoljno skolovana da zna kad je imala vise... Nisu penzioneri glupi iako ih tako tretiras.

Malo sutra

pre 8 godina

Vucic je zaboravio da je penzije smanjio samo obrazovanom sloju penzionera, strucnjacima raznih oblasti sa punim radnim stazom, koji nisu naivni. Neka pita našeg sudiju u Strazburu sta tamo stiže vec danima iz Srbije.

nada

pre 8 godina

BEDNA JE ZEMLJA KOJA svoje reforme zasniva na otimanju penzija. BICETE ZAPAMCENI od strane naroda, ali ne po uspesnosti vec po otimanju od najslabijeg dela naroda - penzionera.

John Johnson Dragon

pre 8 godina

Ma kako ih samo nije sramota?!
Skupili su par staraca i dali im po 1000din da se s njim slikaju i plješću!
Možeš misliti kako je omiljen među penzionerima nakon što im je drastično smanjio penzije, a s druge strane još drastičnije povećao razne namete i harače.
I ko još vjeruje u njegovo bajanje o miljardama stranih investicija i silnim hiljadama novih radnih mesta, već za dve godine, i još k tome nonstop otvara nedovršene stanice, obilaznice, mostove, tunele...
E da, otvorio je totalno neisplativu direktnu liniju BG-NYC, gubitke će naravno pokrivati država, ali glavno da je Srbija još po nečem "lider u regionu", ne samo po najnižim platama!
I naravno ne smijemo zaboraviti Beograd na vodi, projekat kojeg se ne bi posramio ni Victor Lustig, čovek koji je dva put prodao Ajfelovu kulu i čak je temeljito nasamario i prevario Al Caponea!

Ma kakvi

pre 8 godina

@(vbjfxn, 14. februar 2016 13:25)
"Jel ovo nije kampanja?!"

Naravno da nije.Igranje šaha sa penzionerima,poklanjane ruža,otvaranje zgrada koje prokišnjavaju,probijanje tunela i presecanje vrpci za nove pogone fabrika koje rade već desetak godina u Srbiji-spadaju u redovan posao jednog premijera.To je još jedan dokaz da "reforme" neće stati zbog izbora.Uostalom,i Angelu Merker svakodnevno možete da vidite u sličnim situacijam ...:)))

Miloš

pre 8 godina

"Vučić.... je posebno zahvalan penzionerima, jer je vlada zahvaljujući njima uspela da zaustavi propadanje Srbije...."

I u to ime si im smanjio penzije, rasterao decu i unuke po belom svetu i učinio poslednje godine života tužnim i siromašnim!

Vidiš, Vučiću, lafe,
ja ću ovog meseca da dignem kredit, da se zadužim do grcanja sledećih 5 godina ( jer mi je plata bedna, hvala tebi i tvojima) i da kupim auto do 3000 evra.

I da ga poklonim mom ocu.

On ima još par godina, pa neka uživa a za mene ima još puno vremena, mogu i bus plusom, zdrav sam.

Tako ja razumem zahvalnost, a ovo što ti radiš je bruka i bezobrazluk.

Jesu matori, ali nisu budale.

sajberseljak

pre 8 godina

Ха,ха па најнижа пензија у Грчкој је 700 евра , зашто не покаже влада личним примером како се штеди (а не расипати новац грађана са старлетама и у коцкарницама).

Доста је било!!!

pre 8 godina

Ma ne,uopste nije u predizbornoj kampanji,to je svakom dobroamernom gradjaninu ove zemlje jasno kad vidi prvu sliku.Milioni kamera u foto aparata prate ga na svakom koraku

eto

pre 8 godina

FUJ....
Penzije su i pre tebe bile redovne ali VECE!!!!
Predpostavljam da ce "za dve godine" opet da se povecaju za 100 dinara...
Prosla su vremena kada je dovoljno starcima govoriti da su heroji posto smo eto bas zahvaljujuci njima izasli iz krize..od medalja se ne zivi..
Predpostavljam da ce da bude i nekih 3-4ooo din. pomoci pred izbore za one neodlucne da se odluce...
Da kojim slucajem i mala deca mogu da glasaju verovatno bi i obdanista bila puna Vucic deda mrazova sa kesama poklona...
Posle dece,prirodan tok manipulisanja..penzioneri i stari...
Odvratno....

Jole

pre 8 godina

I prethodna vlast je isplacivala penzije na vreme, i jos ih je povecavala. Dokle cete vise ti i tvoji iz SNS za sve zivo da osudjujete predhodnu vlast. Recite sta ste vi ispunili od svega onoga sto ste obecali u predizbornoj kampanji 2012g? Nisu se penzioneri zrtvovali nego su pokradeni, i to je vrhunac licemerja kad nekome nesto otmes i pa mu se za to zahvalis.

raikkonen

pre 8 godina

hahahah pa pogledajte vi ljudi moji ovo?
uzmes NEZAKONITO od ljudi koji su radili celog zivota i posle im se smejes u facu, satro "zahvalni smo vam"?!
alo botovi sta se radi? pa zasto veliki vezir nije uzeo recimo primer rumunije gde su isto tako zaturene ruke vlasti u dzepove gradjana pa su ekspresno zavrsili pred strazburom i sad ce morati da vracaju sve sto su im oteli? sto taj primer nije pomenuo. pa vi glasajte sledeci put za ovo

...

pre 8 godina

hehe covek se lagano rodio u kampanji, a kako bese rece necu biti ni vise od deset dana u kampanji. Zao mi je ljudi koje ovaj lik moze da dribla svaki dan.

legenda

pre 8 godina

Svaka cast premijeru, za samo 4 godina na vlasti je uspeo da penzioneri postanu buducnost Srbije! Za mene je to zavidan uspeh, po broju penzionera smo lideri i u regionu.

Petar

pre 8 godina

Imam dovoljno peznionere u okruzenju da savrseno dobro znam koliko ga mrze zbog uzetih penzija. Ove senilne manekene ne racunamo u prosecne penzionere. U svkaom slucaju, prav glasa bi bilo dobro oduzeti posle 65 godine. Mozda funkcije opadaju a onda gledamo ovakve lazne scene.

George Best

pre 8 godina

Ovaj kao da su svi penzioneri dementni! Kaze: "Mi vam penzije isplacujemo na vreme!" Vi ste ti koji su pojeli penzioni fond sa svojim politickim kisobranom Slobodanom Milosevicem, crtajuci granice Karlobag-Ogulin, Karlovac-Virovitica! Moji roditelji su, u vreme tvog ministrovanja u vladi Mirka Marjanovica, umesto penzija dobijali bonove za struju, koje nije bilo i po 8 sati dnevno!!! I to sa par meseci zakasnjenja. Ja sam gorivo, krsteno vodom, sipao iz plasticnih flasa, nismo mogli iz zemlje da izadjemo bez viza, a tebi i tvojima je bio ZABRANJEN ulazak u zemlje EU! I sad se ti pokida da isplatis penzije na vreme, dotle da moras da ih smanjis?!? Satro bolje manje, al na vreme! Povraticu.

24 minuta

pre 8 godina

U kampanji ce provesti samo 10 d...ovaj godina! Covek je po ceo dan u kampanji i kada proceni da ce stici da zamaze oci svima onda ce zakazati izbore. Sjajno!

aplaudirate?

pre 8 godina

Smeškate se i aplaudirate a penzije su vam umanjene iako živite teško i većina vas nedostojanstveno i ispod svakog civilizacijskog praga, bez prognoze da vam ikada biti bolje. Aplaudirajte jako, neka se sve trese od tapšanja i gromoglasnog smeha

ман.сити

pre 8 godina

Вучић у предизборној кампањи,требају му гласови пензионера,али овога пута не рачунај на гласове оних којима си отео и још најмање толико који живе од тих пензија.А ове што обилазиш,ако имају мало здраве памети,схватиће.

Zar opet

pre 8 godina

A što nije uzeo od njegovih vernih fanova na Kosovu za koje ode oko POLA MILIJARDE EVRA godišnje za patriotizam meren kroz najmanje 2 plate mesečno pri čemu većina ništa neradi?!

dusko

pre 8 godina

Kako te bre nije sramota, ljudima koji biju zadnje godine uzmeš pare a onda jim o perspektivi pevaš. A šta je sa školama, klozetima,klad ćeš tamo, čipovima, boinzima, ..... Važno je da si Srbiji ponudio "bal na vodi"(Mrkonjić) sa glavnom glumicom Z. Mihajlović koja neka bi bila Ester Viliams u toj bari!
Srbijo, Srbijo, dokle ćeš da nasedaš tim Šojićima ako boga znaš?

Ministar

pre 8 godina

Kakav uspeh-penzije ne kasne ni jedan dan.A i samo jednom su smanjivane!Doduse i pored obecanja da se penzije nece dirati.
Prosto,milina jedna.
A tek za dve godine....ihiiiii,sramota me da kazem.

U ime penzionera

pre 8 godina

Obecavam da cu sve uciniti da vas oteramo jer ste nam nezakonito oduzeli penzije. Delovacu u svojoj sredini da vam se to naplati i da vas te lazi zabole.
Kao podsecanje evo i linka:
http://www.istinomer.rs/ocena/2880/Garantujemo-ne-samo-isplatu-penzija-vec-i-priliku-da-ih-povecavamo
A delovacu I sire ,izvan svoje sredine.

Marko

pre 8 godina

Joj !!! pa zbog ovakvih penzionera propadamo. Totalno zaboravni, izlapeli, oni nemaju pojma da je ovaj sahista vec bio u vlasti sa sicijalistima. Onda, ali i sada uspesno vodi drzavu i brigu o gradjanima.
Uzeo im je malo, treba minimum 50 odsto. Pa da im digne spomenik, ali zajednicki.
Veliki pozdrav za nase birce penzionere, ko prezivi…..

stefan

pre 8 godina

Prvo da se plate i penzije vrate na nivo od pre godinu i po dana, pa tek onda da pričamo o realnom povećanju ali ako ovako "napredujemo" to će se desiti za 10-ak godina, a do tada, strpite se...

Zoran

pre 8 godina

I kako neko može ovom čoveku da kaže da radi loše po Srbiju ili bilo šta loše, ja za svoje godine ne pmatim da je neko ovoliko poklanjao pažnju narodu! Neki pre njega se nisu ni pojavljivali!

Variola Vera

pre 8 godina

Oni su nam i ostavili ovakvu zemlju vikali si Slobo slobodo sad igraju šah i pokazuju ustvari koliko oni ne znaju da se bore već kao znaju samo kao o...e da se vode a mi mladi ćemo na ispašu !!!

Dinka

pre 8 godina

To što su penzije u jednom trenutku smanjene da bi bilo održivo njihovo finansiranje i jeste potvrda brige da najstariji gradjani nikada ne ostanu bez istih.

Izumi

pre 8 godina

Penzioneri su stoički i sa velikim strpljenjem podneli teške reforme Vlade Srbije i njima i treba zahvaliti što je finansijska situacija u zemlji veoma dobra.

Milena Simić

pre 8 godina

Redovne penzije i odnos prema penzionerima najbolje oslikava stanje jedne države. Premijer je toga svestan, a siguran sam da će u narednom periodu u skladu sa poboljšanjem ekonomskih parametara Srbije, penzije rasti.

SuzanaM.

pre 8 godina

Ovakvih centara i klubova treba što više otvoriti, ne samo u Beogradu, već i po celoj Srbiji, treba brinuti o starima i obezbediti im prostor za druženja.

Bogdan

pre 8 godina

Vučić ne obilazi penzionere po prvi put. On im je ovom posetom ukazao da su još uvek važan deo Srbije i da veoma ceni njihovu požrtvovanost.

Deki

pre 8 godina

Ovo nije prvi put da premijer obilazi penzionere, vazno je ukazati ljudima da je svako od nas bitan i da svi moramo da se trudimo i zalazemo za bolje sutra.

proci_ce_i_njihovo

pre 8 godina

Bas su se nameracili na Dacica. Verovatno hoce da ga okrune posto im je jasno da su se i sami okrunili i s leve i s desne strane i da su im mrsave sanse da osvoje apsolutnu vecinu.

Tirion

pre 8 godina

Slede bolja i lepsa vremena za penzionere. Penzije vise nece kasniti i stavise, bice povecane. Malo, pomalo, ali bice vece, a ne manje, sto je odlicno.

Nenad

pre 8 godina

Ja mislim da bi neko hapšenje ovog vučića bilo pravo rešenje za ozlojeđenost koju proizvodi svojim svakodnevnim lažima dok narod vršlja po kontejnerima, i da naredna vlast treba o tome dobro da razmisli!

Ikac klisa

pre 8 godina

Demagogija me ne zanima usao sam na vest da vidim poziciju u sahu da li ga je bakuta odrala. Ali je kamerman vesto izbegavao da snimi kompletnu poziciju. Nema kod Vucka je sve proracunato namesteno ;)

Aldebaran

pre 8 godina

Vi ste nas spasili bankrota - iako vas nismo ni pitali da li pristajete da nas spasavate. U znak zahvalnosti, oprostićemo vm što smo vas opljačkali. Ali samo ako na sledećim izborima (opet) glasate za nas!

Gde li su samo navatali sve ove statiste što glume srećne penzionere?

Pretpostvljam da je tarifa za statiranje bila ona standardna, botovska: sendvič, sokić i dnevnica. Možda ćak i bez sokića, jer ovi nisu morali ništa da pišu, nego samo da se blaženo osmehuju i oduševljeno zapljeskaju kad režiser podigne tablu s natpisom "aplauz!"

posmatrac

pre 8 godina

Koji bezobrazluk i lakrdija.Pokupili desetak našminkah baba i deda sa penzijama od preko 70.000 dinara,pa nam pokazuje "blagostanje" peenzijskog standarda.Što ne ode u javne kuhinje da vidiš šta se kuha za one koji imaju penziju 12.000 dinsra.Ništa se ne kuha.Nema hrane za njih.Daju im 168 dinara da od toga skuhaju rucak.A šta za te pare.Dva kg krompira.I tako guli krompir goli ssvaki dan.Da zaboravio sam da je ostalo još za kilogram hleba.Halo

Pera

pre 8 godina

Kakav narod, kakvi komentari. Da rezimiramo: volite Pink, volite vrednosti koje vam se tamo serviraju i zato ga gledate; svi krivite politicare za ono sto vam se u zivotu dogadja, ne mozete sebi obezbediti nista. Djindjica ste ubili. Sada vam je Vucic kriv za sve. Nemate dovoljno postenja, znanja, volje i hrabrosti da nesto promenite na bolje, ni za sebe, a kamoli za druge. Vi nemate dovoljno inteligencije da shvatite da vi zasluzujete Vucica, on je vrhunac kvaliteta koje drustvo, obzirom na vas narodni kvalitet, moze da proizvede. Promenite sebe, nestace vam Vucic iz frizidera preko noci.

banana država

pre 8 godina

i pored toga što je grčka smanjila 11 puta penzije one su i dalje mnoogo veće od srpskih penzija. ta ruža od premijera će doći na naplatu kasnije , gospođa će je dobro platiti i pretplatiti zbog nesposobne vlasti.

MINIK

pre 8 godina

"Izgleda da od kod je Vucic dosao na vlast, 2012. godine, penzije vise ne kasne...a imamo i struje po ceo dan...i dovoljno goriva na pumpama...i vise se ne ceka u redu za hleb, brasno, zetin...itd. Izvinite, koja je ova godina...2016. ili 2000.? Ili mozda 1995.?
Kao prvo , sta ti je ".?" ?Kao drugo , ako prozivas to da li je 2016 , 2000 ili 1995 , moras priznati da je neko drugi u ovoj kampanji zakucao u 2000 i to u Peti Oktobar , konstantno nas pokusavaju ubediti da ruse zlog gospodara.
Sta ti je cudno?Nema redova za hleb imleko.Tacno.Nema sankcija.Tacno.Penzije redovne.Tacno.
90-ih smo oskudevali svim resursima , danas toga nema .
2000-ih smo postali demokratski a nismo imali ni priblizno medjudrzavnu saradnju sa SAD , EU , Rusijom , Kinom i UAE kao sto imamo danas.
Mani se zluradosti , necu biti kao ti i reci da su demokrate za sve krive , krivi su i oni i SPS devedesetih i njihova "majka" KPJ od njih pa sve tamo do drugog svetskog rata. Da se Srbija reformise , reformise se , propadala je pod socijalisticko-komunistickim derivatima (SPS , DS , KPJ)
, hvala Bogu da konacno na celu imamo gradjansku opciju.

čekaj malo

pre 8 godina

Ne slažu se cifre. Kada se izračuna sav oteti novac od penzionera, pa se to oduzme od deviznih rezervi i suficita o kome priča premijer, od bankrotu nema ni govora.

unuce babino

pre 8 godina

Penzioneri, svesni obima i sopstvene ekonomske snage, stalno očekuju da im se priđe na pošten i uvažavajući način kakav su i zasluzili.

Jamajcanin

pre 8 godina

Vucic je rekao sustinu, da nisu smanjene penzije drzava ne bi bila u mogucnosti da ih redovno isplacuje. Za to je kriva neodgovorna bivsa vlast.

Agape

pre 8 godina

Kao sto je uspesan u resavanju konfliktnih situacija u spoljnoj politici, sada pokazuje umece i na domacem terenu.Mnogi danas potcenjuju mudrost i zivotno iskustvo najstarije populacije. Ali , ne smemo zaboraviti da je najveci prijatelj istine je vreme.Reci su reci, obecanja su obecanja, a dela du dela. Samo kroz vreme je vidljiv realan trud da se obecanja sprovedu u dela.

Alisa

pre 8 godina

Danas u Srbiji su drzavne finansije izbalansirane, kao sto su i kucni budzeti penzionera uvek bili u plusu.Ovo je dokaz da se i u drzavi stedelo i domacinski poslovalo, i da penzioneri i gradjani mogu u skoroj buducnosti ocekivati i licni benefit i poboljsanje svog standarda.

Ksenija

pre 8 godina

Neke druge vlade davno su potrosile novac iz penzionih fondova i isplacivanje penzija je stvar tekuceg priliva u budzet.To je realnost.Narod izmucen i strasno siromasan, ali odgovornost za stanje u drustvu je najvecim delom na onima koji su nakon 2000-te kreirali zakone i organizovali vlast. Sada je dobro da drzava zna sta hoce, da ima viziju, da sebi postavlja ostvarive ciljeve i radi na njihovoj realizaciji.Srbija cini napor da se ekonomski drugacije pozicionira u odnosu na to kako je bilo u proslosti.Da se preokrenu trendovi u ekonomiji nije ni malo lako, ali Srbiji je to poslo za rukom. Proci ce jos neko vreme dok i penzioneri i svi drugi gradjani u svojim novcanicima ne osete boljitak.

Lenka

pre 8 godina

Preokrenuti trendove u ekonomiji izuzetno je tesko, ali je Srbiji to poslo za rukom.Primenjena je gorka medicina, smanjenje plata i penzija i kresanje javne potrosnje, ali rezultati su usledili.Da podignemo nasu ekonomiju i izgradimo nase institucije, mi zelimo sebe radi i niko drugi to nece uraditi za nas,umesto nas, bolje od nas.

Blaga

pre 8 godina

Tačno je da u teškim vremenima, kao što su ova, najviše znači kada se teret briga i teškoća podeli i kada se pokaže topla ljudska solidarnost.

Zoran

pre 8 godina

I kako neko može ovom čoveku da kaže da radi loše po Srbiju ili bilo šta loše, ja za svoje godine ne pmatim da je neko ovoliko poklanjao pažnju narodu! Neki pre njega se nisu ni pojavljivali!

Cika Bora iz Donje Brijanje

pre 8 godina

Zahvaljujuci penzionerima izbegli smo bankrot, oni su nase blago i njih treba cuvati !!!
(Anita, 14. februar 2016 15:46)
Poseban fenomen su mi botovi koji samo ponove kao zombiji doslovce mudre reci... Ono bas hipnoza!!!

Bogdan

pre 8 godina

Vučić ne obilazi penzionere po prvi put. On im je ovom posetom ukazao da su još uvek važan deo Srbije i da veoma ceni njihovu požrtvovanost.

Deki

pre 8 godina

Ovo nije prvi put da premijer obilazi penzionere, vazno je ukazati ljudima da je svako od nas bitan i da svi moramo da se trudimo i zalazemo za bolje sutra.

MINIK

pre 8 godina

"Izgleda da od kod je Vucic dosao na vlast, 2012. godine, penzije vise ne kasne...a imamo i struje po ceo dan...i dovoljno goriva na pumpama...i vise se ne ceka u redu za hleb, brasno, zetin...itd. Izvinite, koja je ova godina...2016. ili 2000.? Ili mozda 1995.?
Kao prvo , sta ti je ".?" ?Kao drugo , ako prozivas to da li je 2016 , 2000 ili 1995 , moras priznati da je neko drugi u ovoj kampanji zakucao u 2000 i to u Peti Oktobar , konstantno nas pokusavaju ubediti da ruse zlog gospodara.
Sta ti je cudno?Nema redova za hleb imleko.Tacno.Nema sankcija.Tacno.Penzije redovne.Tacno.
90-ih smo oskudevali svim resursima , danas toga nema .
2000-ih smo postali demokratski a nismo imali ni priblizno medjudrzavnu saradnju sa SAD , EU , Rusijom , Kinom i UAE kao sto imamo danas.
Mani se zluradosti , necu biti kao ti i reci da su demokrate za sve krive , krivi su i oni i SPS devedesetih i njihova "majka" KPJ od njih pa sve tamo do drugog svetskog rata. Da se Srbija reformise , reformise se , propadala je pod socijalisticko-komunistickim derivatima (SPS , DS , KPJ)
, hvala Bogu da konacno na celu imamo gradjansku opciju.

Slika i prilika

pre 8 godina

Vučko je nekrunisani kralj političkog marketinga.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (expert, 14. februar 2016 15:17)
Tačno tako. Pravu sliku svoje umetnosti manipulisanja je pokazao u "čuvenom spasavanju" iz smetova u Feketiću. Svaka njegova pojava u medijima, samo je kopija i nastavak te "prezentacije". Dokle premijeru? Davno si pročitan. Još devedesetih.

Milena Simić

pre 8 godina

Redovne penzije i odnos prema penzionerima najbolje oslikava stanje jedne države. Premijer je toga svestan, a siguran sam da će u narednom periodu u skladu sa poboljšanjem ekonomskih parametara Srbije, penzije rasti.

Penzos

pre 8 godina

Ovom coveku skidam kapu.
To je tako dobar manipulator i lazov da cak i ove ljude sa velikim zivotnim iskustvom uspeva da bezocno prevesla.
I to sve uz osmeh zvecarke.
Sta li je tek sa gomilama polupismenih.

Goran

pre 8 godina

"...Uticajna analitička agencija Blumberg biznis objavila je listu 'najjadnijih svetskih ekonomija za 2016. godinu', na kojoj je Srbija zauzela 'visoku' sedmu poziciju. Takozvani 'Indeks bede'', izračunat je korišćenjem srednjih procenata ekonomskih istraživanja koja je agencija Blumberg sprovela u prethodna tri meseca. Srbija se nalazi na neslavnom sedmom mestu, s procenjenim Indeksom bede za 2016. godinu 20,9 , dok je kod najbolje pozicioniranog Tajlanda taj indeks 2,2...".

unuce babino

pre 8 godina

Penzioneri, svesni obima i sopstvene ekonomske snage, stalno očekuju da im se priđe na pošten i uvažavajući način kakav su i zasluzili.

Izumi

pre 8 godina

Penzioneri su stoički i sa velikim strpljenjem podneli teške reforme Vlade Srbije i njima i treba zahvaliti što je finansijska situacija u zemlji veoma dobra.

Tirion

pre 8 godina

Slede bolja i lepsa vremena za penzionere. Penzije vise nece kasniti i stavise, bice povecane. Malo, pomalo, ali bice vece, a ne manje, sto je odlicno.

Dinka

pre 8 godina

To što su penzije u jednom trenutku smanjene da bi bilo održivo njihovo finansiranje i jeste potvrda brige da najstariji gradjani nikada ne ostanu bez istih.

cojle

pre 8 godina

Majko moja....naš premijer će uskoro da svečano uručunje nove metle čistačima i otvara nove tezge sa Micom piljaricom sa Bajlonijeve pijace!


GOTOV JE!!! ALI OVAJ PUT STVARNO!!!

srdjan

pre 8 godina

"poručio da penzije neće kasniti ni dan."

Izgleda da od kod je Vucic dosao na vlast, 2012. godine, penzije vise ne kasne...a imamo i struje po ceo dan...i dovoljno goriva na pumpama...i vise se ne ceka u redu za hleb, brasno, zetin...itd. Izvinite, koja je ova godina...2016. ili 2000.? Ili mozda 1995.?

SuzanaM.

pre 8 godina

Ovakvih centara i klubova treba što više otvoriti, ne samo u Beogradu, već i po celoj Srbiji, treba brinuti o starima i obezbediti im prostor za druženja.

Penzos

pre 8 godina

Tadic je, dok je bio na vlasti, trckao po krosevima i "igrao" kosarku. Ovaj se dao na sah, verovatno zakljucujuci da se krosevi ne isplate - znojis se a ipak corak. Nadam se da ce proci isto kao da je trcao.

Petar

pre 8 godina

Imam dovoljno peznionere u okruzenju da savrseno dobro znam koliko ga mrze zbog uzetih penzija. Ove senilne manekene ne racunamo u prosecne penzionere. U svkaom slucaju, prav glasa bi bilo dobro oduzeti posle 65 godine. Mozda funkcije opadaju a onda gledamo ovakve lazne scene.

Malo sutra

pre 8 godina

Vucic je zaboravio da je penzije smanjio samo obrazovanom sloju penzionera, strucnjacima raznih oblasti sa punim radnim stazom, koji nisu naivni. Neka pita našeg sudiju u Strazburu sta tamo stiže vec danima iz Srbije.

filip

pre 8 godina

Ja ne znam.. ali meni se vise POVRACA od patetike ovog coveka! "Ja sam zasluzan, ja radim ceo dan, oni me napadaju, ja radim u interesu gradjana..." Aman covece IZADJI mi iz frizidera! Ne patetisi, ne lazi vise ljude! Pokreni neku proizvodnju, uradi nesto pametno, da ljudi bolje zive, a ne samo da povecavas poreze i namete i da njaske na tv-u! To sve moze i moja baba! Povecao si svaki moguci namet, porez i jos izmisljas nove namete, uzeo si svaki moguci dinar viska ljudima koji hoce da imaju vise od 250 evra! Napravio si sistem da se 70% zaradjenog novca daje drzavi kroz poreze, namete, komunalije... dokle vise!? Zar ne mislis da ljudi treba da osete neki zivot, ili samo mislis kako treba non stop da se radi, da se glava ne dize i da se zaradi 250 evra od kojih na kraju vecina od tih para odu za budzet i privatne dzepove! Mladi ti zbog takvog nacina razmisljanja odlaze iz Srbije! JA SAM OTISAO, imam svoju firmu u Abu Dhabi-u, bukvalno ne dizem glavu, posla preko glave, ali zato odlicno zaradjujem, kupujem stanove, kola i ulazem u biznis, dok vi samo punite dzepove, a obican narod samo daje za poreze! Samo ne mogu da verujem da ti ljudi jos veruju! Ja sam presekao, otisao sam, imao sam srece! Dao sam ti glas na proslim izborima, i zeznuo sam se! Nikad vise! Ti nikad neces smeti da izadjes na duel sa nekim intelektualcem, jer znas da ce te poniziti pred gradjanima! Dokle god si ti na vlasti, ja svoju firmu necu otvoriti i u Srb!
Toliko od mene i pozdrav iz ABU DHABI-a.

Miloš

pre 8 godina

"Vučić.... je posebno zahvalan penzionerima, jer je vlada zahvaljujući njima uspela da zaustavi propadanje Srbije...."

I u to ime si im smanjio penzije, rasterao decu i unuke po belom svetu i učinio poslednje godine života tužnim i siromašnim!

Vidiš, Vučiću, lafe,
ja ću ovog meseca da dignem kredit, da se zadužim do grcanja sledećih 5 godina ( jer mi je plata bedna, hvala tebi i tvojima) i da kupim auto do 3000 evra.

I da ga poklonim mom ocu.

On ima još par godina, pa neka uživa a za mene ima još puno vremena, mogu i bus plusom, zdrav sam.

Tako ja razumem zahvalnost, a ovo što ti radiš je bruka i bezobrazluk.

Jesu matori, ali nisu budale.

Penzionerov sin

pre 8 godina

Zaista je fascinantna arogancija g. Premijera.
Covece, moj otac i dalje prima penziju koju si mu ti umanjio 25%, NEZAKONITO, bez obzira sta tvoji prijatelji iz ustavnog suda kazu. Molim te, postedi ih tvog sarkazma dok zive poslednje godine svog zivota.

sajberseljak

pre 8 godina

Ха,ха па најнижа пензија у Грчкој је 700 евра , зашто не покаже влада личним примером како се штеди (а не расипати новац грађана са старлетама и у коцкарницама).

Novak

pre 8 godina

Ovaj covek je svaki dan u kampanji...i sve je laz i demagogija..prica kako cvetaju ruze,a ljudi beze iz ove zemlje,ostali sastavljaju kraj sa krajem...

bob

pre 8 godina

i sta rece vucic?nece da ucestvuje u predizbornoj kampanji?hahahaha ko jos sa bar malo zdrave pameti veruje ovom nesposobnjakovicu koj je sam sebe uverio zahvaljujuci vojsci botova i poltrona da se u sve razume.covek koj misli da sve zna u stvari ne zna nista.

bachi

pre 8 godina

Penzije od 2001. nisu kasnile a vrlo dobro se sećamo (oni koji imaju mozak) da su dok je ovaj populista i lažov bio ministar kod miloševića kasnile i po 5,6 meseci i da jo to neko morao da nadoknadi!

ivan

pre 8 godina

Narode ima jedna bitna stvar. Vucic ce da bude i da ode, ali narod ostaje.

Meni vise uopste Vucic nije kriv. Ako njega narod opet glasa na ovim izborima, mi smo totalni ludaci, i cao zdravo.

Ma kakvi

pre 8 godina

@(vbjfxn, 14. februar 2016 13:25)
"Jel ovo nije kampanja?!"

Naravno da nije.Igranje šaha sa penzionerima,poklanjane ruža,otvaranje zgrada koje prokišnjavaju,probijanje tunela i presecanje vrpci za nove pogone fabrika koje rade već desetak godina u Srbiji-spadaju u redovan posao jednog premijera.To je još jedan dokaz da "reforme" neće stati zbog izbora.Uostalom,i Angelu Merker svakodnevno možete da vidite u sličnim situacijam ...:)))

Jole

pre 8 godina

I prethodna vlast je isplacivala penzije na vreme, i jos ih je povecavala. Dokle cete vise ti i tvoji iz SNS za sve zivo da osudjujete predhodnu vlast. Recite sta ste vi ispunili od svega onoga sto ste obecali u predizbornoj kampanji 2012g? Nisu se penzioneri zrtvovali nego su pokradeni, i to je vrhunac licemerja kad nekome nesto otmes i pa mu se za to zahvalis.

Zar opet

pre 8 godina

A što nije uzeo od njegovih vernih fanova na Kosovu za koje ode oko POLA MILIJARDE EVRA godišnje za patriotizam meren kroz najmanje 2 plate mesečno pri čemu većina ništa neradi?!

Natasa

pre 8 godina

Kud i udjoh na vest i komentare, skocio mi pritisak dzabe. Ne zna se sta je gore Vucicev pokusaj prikupljanja jeftinih poena ili hvalospevi botova. Uzas!

U ime penzionera

pre 8 godina

Obecavam da cu sve uciniti da vas oteramo jer ste nam nezakonito oduzeli penzije. Delovacu u svojoj sredini da vam se to naplati i da vas te lazi zabole.
Kao podsecanje evo i linka:
http://www.istinomer.rs/ocena/2880/Garantujemo-ne-samo-isplatu-penzija-vec-i-priliku-da-ih-povecavamo
A delovacu I sire ,izvan svoje sredine.

Jamajcanin

pre 8 godina

Vucic je rekao sustinu, da nisu smanjene penzije drzava ne bi bila u mogucnosti da ih redovno isplacuje. Za to je kriva neodgovorna bivsa vlast.

Marko

pre 8 godina

Joj !!! pa zbog ovakvih penzionera propadamo. Totalno zaboravni, izlapeli, oni nemaju pojma da je ovaj sahista vec bio u vlasti sa sicijalistima. Onda, ali i sada uspesno vodi drzavu i brigu o gradjanima.
Uzeo im je malo, treba minimum 50 odsto. Pa da im digne spomenik, ali zajednicki.
Veliki pozdrav za nase birce penzionere, ko prezivi…..

boki

pre 8 godina

sram te bre bilo....stranackim sektasima po J.P. si kao smanjio platu...s tom razlikom sto oni imaju mogucnost da je dignu kad i koliko hoce...u Rumi direktor J.P.Gas ima 250000 din platu...ej bre...i pri tome je to monopolisticko preduzece....sta to on radi da bi mu bila tolika plata....pa verovatno pola plate daje u stranku...I ti sad kao igras sah sa penzionerima....i pricas im price....sram te bre bilo manipulatoru jedan....

Доста је било!!!

pre 8 godina

Ma ne,uopste nije u predizbornoj kampanji,to je svakom dobroamernom gradjaninu ove zemlje jasno kad vidi prvu sliku.Milioni kamera u foto aparata prate ga na svakom koraku

dex

pre 8 godina

Ovo je najgora demagogija, kap i zahvaljivanje botova. Usteda od penzija je 200 miliona, a propale firme doniramo sa 240 miliona. Samo Er Srbija je dobila 70 miliona da bi iskazala pozitivno poslovanje.

aplaudirate?

pre 8 godina

Smeškate se i aplaudirate a penzije su vam umanjene iako živite teško i većina vas nedostojanstveno i ispod svakog civilizacijskog praga, bez prognoze da vam ikada biti bolje. Aplaudirajte jako, neka se sve trese od tapšanja i gromoglasnog smeha

...

pre 8 godina

hehe covek se lagano rodio u kampanji, a kako bese rece necu biti ni vise od deset dana u kampanji. Zao mi je ljudi koje ovaj lik moze da dribla svaki dan.

Marko

pre 8 godina

E,ovog glasačkog tela se bojim. Građanske svesti i intelektualaca, iole obrazovanih i mlađih ljudi se ne bolim, u smislu da će glasati za SNS, ali ovih da. To što su im smanjene penzije, sto im se deca i unuci iseljavaju iz zemlje, što samo partijski poslušnici mogu da dođu do posla, izgleda da oni to ne vide. Oni čuju kako premijer non stop radi, kako ih je spasio od bankrotstva i sl. Tako je bilo i sa Slobom... na kraju je dolijao, ali je trebalo vremena...

Alisa

pre 8 godina

Danas u Srbiji su drzavne finansije izbalansirane, kao sto su i kucni budzeti penzionera uvek bili u plusu.Ovo je dokaz da se i u drzavi stedelo i domacinski poslovalo, i da penzioneri i gradjani mogu u skoroj buducnosti ocekivati i licni benefit i poboljsanje svog standarda.

proci_ce_i_njihovo

pre 8 godina

Bas su se nameracili na Dacica. Verovatno hoce da ga okrune posto im je jasno da su se i sami okrunili i s leve i s desne strane i da su im mrsave sanse da osvoje apsolutnu vecinu.

Ksenija

pre 8 godina

Neke druge vlade davno su potrosile novac iz penzionih fondova i isplacivanje penzija je stvar tekuceg priliva u budzet.To je realnost.Narod izmucen i strasno siromasan, ali odgovornost za stanje u drustvu je najvecim delom na onima koji su nakon 2000-te kreirali zakone i organizovali vlast. Sada je dobro da drzava zna sta hoce, da ima viziju, da sebi postavlja ostvarive ciljeve i radi na njihovoj realizaciji.Srbija cini napor da se ekonomski drugacije pozicionira u odnosu na to kako je bilo u proslosti.Da se preokrenu trendovi u ekonomiji nije ni malo lako, ali Srbiji je to poslo za rukom. Proci ce jos neko vreme dok i penzioneri i svi drugi gradjani u svojim novcanicima ne osete boljitak.

Batko Sendvičar

pre 8 godina

Na godisnjem nivou:
- usteda na penzijama: 700 miliona
- subvencije stranim robovlasnickim kompanijama: milijardu evra
- plate partijskih kadrova na izmisljenim radnim mestima: milijardu evra

KO JE OVDE LUD???

George Best

pre 8 godina

Ovaj kao da su svi penzioneri dementni! Kaze: "Mi vam penzije isplacujemo na vreme!" Vi ste ti koji su pojeli penzioni fond sa svojim politickim kisobranom Slobodanom Milosevicem, crtajuci granice Karlobag-Ogulin, Karlovac-Virovitica! Moji roditelji su, u vreme tvog ministrovanja u vladi Mirka Marjanovica, umesto penzija dobijali bonove za struju, koje nije bilo i po 8 sati dnevno!!! I to sa par meseci zakasnjenja. Ja sam gorivo, krsteno vodom, sipao iz plasticnih flasa, nismo mogli iz zemlje da izadjemo bez viza, a tebi i tvojima je bio ZABRANJEN ulazak u zemlje EU! I sad se ti pokida da isplatis penzije na vreme, dotle da moras da ih smanjis?!? Satro bolje manje, al na vreme! Povraticu.

dusko

pre 8 godina

Kako te bre nije sramota, ljudima koji biju zadnje godine uzmeš pare a onda jim o perspektivi pevaš. A šta je sa školama, klozetima,klad ćeš tamo, čipovima, boinzima, ..... Važno je da si Srbiji ponudio "bal na vodi"(Mrkonjić) sa glavnom glumicom Z. Mihajlović koja neka bi bila Ester Viliams u toj bari!
Srbijo, Srbijo, dokle ćeš da nasedaš tim Šojićima ako boga znaš?

Vojvođanin

pre 8 godina

Dosta si lagao, dosta si krao, dosta si varao...da ne dužim, DOSTA JE BILO!!!
Padaš na izborima, pomiri se sa činjenicom. A krajnje korektno bi bilo da kažeš: nisam sposoban za mesto koje sam zaposeo!!!

Variola Vera

pre 8 godina

Oni su nam i ostavili ovakvu zemlju vikali si Slobo slobodo sad igraju šah i pokazuju ustvari koliko oni ne znaju da se bore već kao znaju samo kao o...e da se vode a mi mladi ćemo na ispašu !!!

Lenka

pre 8 godina

Preokrenuti trendove u ekonomiji izuzetno je tesko, ali je Srbiji to poslo za rukom.Primenjena je gorka medicina, smanjenje plata i penzija i kresanje javne potrosnje, ali rezultati su usledili.Da podignemo nasu ekonomiju i izgradimo nase institucije, mi zelimo sebe radi i niko drugi to nece uraditi za nas,umesto nas, bolje od nas.

ман.сити

pre 8 godina

Вучић у предизборној кампањи,требају му гласови пензионера,али овога пута не рачунај на гласове оних којима си отео и још најмање толико који живе од тих пензија.А ове што обилазиш,ако имају мало здраве памети,схватиће.

Winton

pre 8 godina

Kakva moralna nula od coveka! I vrapci na grani su shvatili njegovu licemernost, dvolicnost i odvratnost. Ulizivanje penzionerima pred izbore, istim onima kojima je smanjio penzije je dokaz apsolutne bestidnosti Vucica. Videcemo koliko su se penzioneri opametili uskoro..

John Johnson Dragon

pre 8 godina

Ma kako ih samo nije sramota?!
Skupili su par staraca i dali im po 1000din da se s njim slikaju i plješću!
Možeš misliti kako je omiljen među penzionerima nakon što im je drastično smanjio penzije, a s druge strane još drastičnije povećao razne namete i harače.
I ko još vjeruje u njegovo bajanje o miljardama stranih investicija i silnim hiljadama novih radnih mesta, već za dve godine, i još k tome nonstop otvara nedovršene stanice, obilaznice, mostove, tunele...
E da, otvorio je totalno neisplativu direktnu liniju BG-NYC, gubitke će naravno pokrivati država, ali glavno da je Srbija još po nečem "lider u regionu", ne samo po najnižim platama!
I naravno ne smijemo zaboraviti Beograd na vodi, projekat kojeg se ne bi posramio ni Victor Lustig, čovek koji je dva put prodao Ajfelovu kulu i čak je temeljito nasamario i prevario Al Caponea!

nada

pre 8 godina

BEDNA JE ZEMLJA KOJA svoje reforme zasniva na otimanju penzija. BICETE ZAPAMCENI od strane naroda, ali ne po uspesnosti vec po otimanju od najslabijeg dela naroda - penzionera.

raikkonen

pre 8 godina

hahahah pa pogledajte vi ljudi moji ovo?
uzmes NEZAKONITO od ljudi koji su radili celog zivota i posle im se smejes u facu, satro "zahvalni smo vam"?!
alo botovi sta se radi? pa zasto veliki vezir nije uzeo recimo primer rumunije gde su isto tako zaturene ruke vlasti u dzepove gradjana pa su ekspresno zavrsili pred strazburom i sad ce morati da vracaju sve sto su im oteli? sto taj primer nije pomenuo. pa vi glasajte sledeci put za ovo

Agape

pre 8 godina

Kao sto je uspesan u resavanju konfliktnih situacija u spoljnoj politici, sada pokazuje umece i na domacem terenu.Mnogi danas potcenjuju mudrost i zivotno iskustvo najstarije populacije. Ali , ne smemo zaboraviti da je najveci prijatelj istine je vreme.Reci su reci, obecanja su obecanja, a dela du dela. Samo kroz vreme je vidljiv realan trud da se obecanja sprovedu u dela.

poljak

pre 8 godina

Mozes ti da lupetas do iznemoglosti. Moja baba je dovoljno skolovana da zna kad je imala vise... Nisu penzioneri glupi iako ih tako tretiras.

eto

pre 8 godina

FUJ....
Penzije su i pre tebe bile redovne ali VECE!!!!
Predpostavljam da ce "za dve godine" opet da se povecaju za 100 dinara...
Prosla su vremena kada je dovoljno starcima govoriti da su heroji posto smo eto bas zahvaljujuci njima izasli iz krize..od medalja se ne zivi..
Predpostavljam da ce da bude i nekih 3-4ooo din. pomoci pred izbore za one neodlucne da se odluce...
Da kojim slucajem i mala deca mogu da glasaju verovatno bi i obdanista bila puna Vucic deda mrazova sa kesama poklona...
Posle dece,prirodan tok manipulisanja..penzioneri i stari...
Odvratno....

legenda

pre 8 godina

Svaka cast premijeru, za samo 4 godina na vlasti je uspeo da penzioneri postanu buducnost Srbije! Za mene je to zavidan uspeh, po broju penzionera smo lideri i u regionu.

Ministar

pre 8 godina

Kakav uspeh-penzije ne kasne ni jedan dan.A i samo jednom su smanjivane!Doduse i pored obecanja da se penzije nece dirati.
Prosto,milina jedna.
A tek za dve godine....ihiiiii,sramota me da kazem.

Boki

pre 8 godina

Tako je pre cetiri godine pricao da nece smanjivati penzije.
Ljutito je upozoravao da se ne spominje smanjenje penzija,jer to ne dolazi u obzir.
Sta je bilo posle,znamo svi.

24 minuta

pre 8 godina

U kampanji ce provesti samo 10 d...ovaj godina! Covek je po ceo dan u kampanji i kada proceni da ce stici da zamaze oci svima onda ce zakazati izbore. Sjajno!

stefan

pre 8 godina

Prvo da se plate i penzije vrate na nivo od pre godinu i po dana, pa tek onda da pričamo o realnom povećanju ali ako ovako "napredujemo" to će se desiti za 10-ak godina, a do tada, strpite se...

Blaga

pre 8 godina

Tačno je da u teškim vremenima, kao što su ova, najviše znači kada se teret briga i teškoća podeli i kada se pokaže topla ljudska solidarnost.

Pera

pre 8 godina

Kakav narod, kakvi komentari. Da rezimiramo: volite Pink, volite vrednosti koje vam se tamo serviraju i zato ga gledate; svi krivite politicare za ono sto vam se u zivotu dogadja, ne mozete sebi obezbediti nista. Djindjica ste ubili. Sada vam je Vucic kriv za sve. Nemate dovoljno postenja, znanja, volje i hrabrosti da nesto promenite na bolje, ni za sebe, a kamoli za druge. Vi nemate dovoljno inteligencije da shvatite da vi zasluzujete Vucica, on je vrhunac kvaliteta koje drustvo, obzirom na vas narodni kvalitet, moze da proizvede. Promenite sebe, nestace vam Vucic iz frizidera preko noci.

Mikrokosmos

pre 8 godina

Spasili nas od bankrota a spoljni dug Srbije iznosi 70% BDP-a prema izveštaju monistarstva finansija pre 10-ak dana. Po svim definicijama to je bankrot... samo niko ne sme da objavi.
Naš zakon dozvoljava zaduzenje do 45% BDP-a, pa nije jasno ko nam daje pare i zašto?!

Ikac klisa

pre 8 godina

Demagogija me ne zanima usao sam na vest da vidim poziciju u sahu da li ga je bakuta odrala. Ali je kamerman vesto izbegavao da snimi kompletnu poziciju. Nema kod Vucka je sve proracunato namesteno ;)

posmatrac

pre 8 godina

Koji bezobrazluk i lakrdija.Pokupili desetak našminkah baba i deda sa penzijama od preko 70.000 dinara,pa nam pokazuje "blagostanje" peenzijskog standarda.Što ne ode u javne kuhinje da vidiš šta se kuha za one koji imaju penziju 12.000 dinsra.Ništa se ne kuha.Nema hrane za njih.Daju im 168 dinara da od toga skuhaju rucak.A šta za te pare.Dva kg krompira.I tako guli krompir goli ssvaki dan.Da zaboravio sam da je ostalo još za kilogram hleba.Halo

Nenad

pre 8 godina

Ja mislim da bi neko hapšenje ovog vučića bilo pravo rešenje za ozlojeđenost koju proizvodi svojim svakodnevnim lažima dok narod vršlja po kontejnerima, i da naredna vlast treba o tome dobro da razmisli!

banana država

pre 8 godina

i pored toga što je grčka smanjila 11 puta penzije one su i dalje mnoogo veće od srpskih penzija. ta ruža od premijera će doći na naplatu kasnije , gospođa će je dobro platiti i pretplatiti zbog nesposobne vlasti.

Aldebaran

pre 8 godina

Vi ste nas spasili bankrota - iako vas nismo ni pitali da li pristajete da nas spasavate. U znak zahvalnosti, oprostićemo vm što smo vas opljačkali. Ali samo ako na sledećim izborima (opet) glasate za nas!

Gde li su samo navatali sve ove statiste što glume srećne penzionere?

Pretpostvljam da je tarifa za statiranje bila ona standardna, botovska: sendvič, sokić i dnevnica. Možda ćak i bez sokića, jer ovi nisu morali ništa da pišu, nego samo da se blaženo osmehuju i oduševljeno zapljeskaju kad režiser podigne tablu s natpisom "aplauz!"

čekaj malo

pre 8 godina

Ne slažu se cifre. Kada se izračuna sav oteti novac od penzionera, pa se to oduzme od deviznih rezervi i suficita o kome priča premijer, od bankrotu nema ni govora.