Ponedeljak, 05.10.2015.

12:31

"Ili ostavka ili ću smeniti direktora Infostana"

Gradonačelnik Siniša Mali kaže da očekuje od direktora Infostana Veselina Markovića da podnese ostavku do kraja dana, a da ukoliko to on ne učini, smeniće ga.

Izvor: Tanjug

"Ili ostavka ili æu smeniti direktora Infostana" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

Ujko

pre 8 godina

E ljudi, pa nije ova kradja u korist Dunav osigurnaja od juce, to traje vec godinama. Tako se finasiraju SPS-ove firme, a Dunav osiguranje to jeste odavno. Ovo je za visegodisnji zatvor, i to tako da odgovorni budu svi koji su upravljali preduzecem od dana kada je uvedeno "dobrovoljno" osiguranje od 200 din/ mesecno.

Славко

pre 8 godina

Неко овде написа и то поносно да плаћа два осигурања за исти објекат. Ти слободно плаћај два осигурања паралелно код две осигуравајуће куће( то ти није никаква предност). Само да знаш код настале штете, исплату ћеш имати само од једног осигурања. Закон је тако прописао. По мом мишљењу ово је веома лоше урађено. Они су изједначили нивое покрића стана, куће, грађевинског објекта, без обзира да ли су грађевинске вредности тих објекта исте. Намерно кажем грађевинске, а не тржишне вредности некретнине јер се код прављења понуда посматра грађевинска вредност. Осигурање је веома озбиљан посао, треба га свакако имати, али прилагодити својим потребама. И наравно код потписивања понуде прочитати услове осигурања и који су нивои покрића. По новом закону о осигурању који се примењује од пре пар месеци, осигуравач је и дужан да код потписивања понуде одмах клијенту да на увид све потребне информације, које потписују обе стране, а не да услове осигурања доставља касније уз полису.

Djole

pre 8 godina

Ovako je u Loznici na racunu za Komunalne i druge usluge JSP Loznica: DDOR porodicno 216 din mesecno,DDOR osiguranje imovine 198 din mesecno,ukupno 414 dinara mesecno!!! Izracunajte na godisnjem nivou koliko je to para. Dobro je da ste potegli ovo pitanje,Sabicu svaka cast,sutra idem da raskinem ovaj harac. Vec placam osiguranje,ovo mi nije potrebno!

aleksandar

pre 8 godina

@Milos
Zato sto sada pocinje predizborna kampanja.
Sama Skupstina je to TRAZILA, da ne kazem naredila, a sada ista trazi da se to ukine

radomir

pre 8 godina

Bio bi red da nam ovaj neispravan račun uz izvinjenje zamene ispravnim računom, a trošak nek snosi onaj ko je planirao da zaradi na prevari.

AKe

pre 8 godina

Barapski fazoni....ovaj to nije smeo da uradi bez nekog iznad sebe....samo sto ce sad da on plati i u tisini ce da se prebaci na neko drugu poziciju direktora....to je taj sistem ustanovljen 5 oktobra.......

Bane

pre 8 godina

Mali je dobro znao za osiguranje pre nego što je i došlo do Inforstana. Sad se pravi lud. A taj direktor i tako ne može da uradi ništa bez odobrenja njegovog zamenika iz SNSa, Nedeljkovića, koji je i postavljen da rukovodi.

ivan plesnicar

pre 8 godina

nenade znam ja sve dobro.ovde se radi o tome da priznanica ima iznos u din. koji ne sme da se prepravlja a ne plaća se provizija kod plaćanja ali ako popunim nalog za uplatu jer neću da platim osiguranje moram da uplatim 35 din provizije. to je poenta a hvala za priču o pošti

Marko

pre 8 godina

Ako eliminisemo politicke komentare i komentare koje nemaju veze s vezom, npr.zasto niste vratili cenu hleba na "-282rsd-a" moramo priznati da je ovo za smenu/ostavku ne samo iz razloga obmanjivanja gradjana vec i zbog razloga sto je ovo ocigledan pokusaj prevare u cilju sticanja licne imovinske koristi...

moki

pre 8 godina

Revidirati sve ugovore o osiguranju preko infostana.U poslovnicama postaviti formulare za raskid bilo kog osiguranja preko infostana ako vlasnik ne zeli osiguranje (vec postoji za formular za 2 osiguranja ali ste zaboravili za Uniqua prevarante).Direktora smeniti!

Mile

pre 8 godina

Potrebno je mnogo umanjiti racune infostanna.komunalna preduzeca pljackaju ljude godinama.ostavka , smena i vracanje neosnovano uzetih novaca i umanjenje racuna , sve navedeno izvrsiti odmah.Ovo osiguranje od 200 din mnogi placaju godinama , to sve treba da se vrati ljudima.
Racuni su stavka zbog koje grad treba da snosi odgovornpst.
Oni se sada zbog izbora javljaju , a sta je bilo do sada . Ako ponovo dobiju vlast sve de poskupeti i jos teze ce se zivete ,
Nista im se ne moze verovati .
Treba doneti zakon o cenama po kojem ako racun poskupi gradjani nisu obavezni da ih placaju .to je jedina zastota za ljude .

mlekadzija

pre 8 godina

Cak i ako ga smene postavice ga na neko drugo mesto. Nego nisu ocekivali da ce neko da provali stvar. APP po obicaju. Ovaj put su se malo preigrali...

kojot

pre 8 godina

Kad smo vec kod nametanja usluge bez saglasnosti zasto mali ne napici Beogradske elektrane zbog toga sto ljudima ne dozvoljavaju odjavu centralnog grejanja, tj. dozvoljaju kad skupis saglasnost komsija u zgradi uz placanje trecine cene zbog grejanja vertikala? Zanimljivo je i da se Sabic ne oglasava povodom ovog pitanja a digao frku zbog 200 dinara na uplatnici. Vidi se da idu izbori pa kao aj da nesto rade posto ne rade nista.

munz

pre 8 godina

Ako neko gleda sa strane, ovo može samo da pohvali. To je potpuno logična odluka gradonačelnika. Problem je što je to kap u moru sličnih ponašanja organa države i javnih preduzeća, i mahom je bilo "APP, ako prođe, prođe" i "pojela maca".

Nadzirac

pre 8 godina

Sta ce biti sa tim covekom ako ga Mali zaista smeni? Hoce li zavrsiti na Birou rada sa otpremninom ili ce samo biti spusten na neko nize novoformirano radno mesto sa nesto majnom platom i nikakvom odgovornoscu?

Sva je prilika da ce biti ovo drugo sto ce postupanje Malog dovsti do ivice epskog licemerja, a to nije bas mudro u predizbornom periodu.

Nadam se da grsim i voleo bih da me neko demantuje.

Homer

pre 8 godina

Nisam simpatizer SNS-a ali nit boljeg momenta nit boljeg poteza. Ukucajte na google ime i prezime doticnog direktora i bice vam jasno. Apsolutna podrska za ovakav potez. Polako ali sigurno sps se izbacuje iz svih redova.

SirotiOni

pre 8 godina

Kao nije znao...Ma svi su oni u istom timu. Organizovano i besramno pljackaju sopstveni narod. Ovo je samo jedan od brojnih primera kako nam izvrcu dzepove.

C i n i k

pre 8 godina

Iskreno nema sta,ja bi isto uradio,pozdravljam ali ne verujem u podnosenje ostavke.Ti stranacki direktori su kao zabetonirani za fotelje.

Nenad

pre 8 godina

ako popunim uplatnicu pošta uzima proviziju to je poenta
(ivan plesnicar, 5. oktobar 2015 12:56)

U delu naplate računa, Pošta je banka koja obavlja i poslove platnog prometa i u tome se razlikuje od klasične pošte u svetu.
Isključivo paketske i pismonosne usluge spadaju u poštanske usluge tako da ona s razlogom uzima procenat kao što bi svaka banka uzela. Ne uzimaju tek poneke banke kod kojih stranka ima ugovorne odnose o održavanju tekućeg i deviznog računa i to im se računa u povlasticu ali svi ostali korisnici plaćaju proviziju.
Ovo bi značilo da bi ti sad želeo da se ceo sistem uruši i da niko ne zarađuje, ali hvala Bogu pa se ti ne pitaš, a uzgred, treba da znaš da je Pošta jedna od dve-tri najstabilnije firme koje uplaćuju novac u republički budžet iz kojeg se isplaćuju zarade i penzije. Na stranu što nikad niko nije odgovarao za penzioni fond.. Ali, zamislimo da on postoji i pošta zadrži svoj prihod umesto što njim ne raspolaže maltene uopšte.. 15000 radnika pošte radi za platu ispod proseka (35000) zbog ove solidarnosti.
Drugi put se raspitaj pre nego što napišeš nešto.
Bravo za Malog!

Pantagruel

pre 8 godina

Није ми јасно до краја шта су овога пута урадили. Знам да су за последњих 5-6 година грађанима у два наврата слали понуде да (уколико то желе) могу добровољно потписати уговор о осигурања стана са неком од осигуравајућих кућа (прво су нудили "Дунав" из Београда, па ДДОР из Новог Сада) и надаље плаћати неких 150-200 динара месечно. Мени се та понуда учинила привлачном, јер за мале паре добијам осигурање од провале, пожара, поплаве итд, до износа од тридесетак хиљада евра. Потписао сам оба уговора и већ неколико година плаћам два осигурања. По мени, то је сасвим у реду ако сам се изјаснио да је то моја воља и потписао уговор. Међутим, ако су они сваком власнику некретнине који није ништа одабрао својом вољом, нити потписао уговор, слали рачун са ставком осигурања (па ко схвати да нема обавезу, не плати, али многи не схвате и дају новац за услугу коју не користе), у том случају неко заиста мора да одговара. Такав поступак у суштини обмана грађана, свеједно да ли је постојала намера да грађани буду преварени или је није било. Незнање не ослобађа одговорности за грешке.

Gaumont

pre 8 godina

... da ne znam ko je Sinisha Mali, pomislio bih da je ovo iskren potez.
Ovako sumnjam da je ovo sve perfidna igra.
Nekako sumnjam da su namestili su ovo sve da bi izgledalo kako eto rade u korist naroda i kako eto cim neko strpne od naroda oni smenjuju.
Sto ne smenise Gasica za odgovornost? A Obrenovac...?
Mozda gresim, ali su izbori blizu. Drugo bilo bi interesantno videti gde ce direktor posle smene?
DA li ce na drugo direktorsko mesto ili na biro.
U svakom slucaju smena je neminovna mada bi zatvor bio prava kazna.

nex

pre 8 godina

Pa sigurno nije on na svoju ruku smeo tako nešto da uradi (veliki je novac u pitanju i suviše je indiskretno), već je dobio nalog od nekog s vrha, znate vi od koga no lakše vam je da pokrenete lov na vešticu i skinete odgovornost s pravog krivca...

pitanje

pre 8 godina

Majstore, poceli ste rekonstrukciju Cvetnog trga i dali krajnji rok 10. oktobar. Danas je 5. oktobar i jos je sve raskopano. Hoce biti gotovo za 5 dana ili ce i tu neko da dobije otkaz zbog kasnjenja? Da li je bilo sta zavrseno na vreme i na kvalitetan nacin od svega sto se radi od kako si ti gradonacelnik?

dejan

pre 8 godina

@pitanje Takodje, prosetajte se do muzeja savremene umetnosti... veliki displej odbrojava dane do otvaranja rekonstruisanog muzeja, a koliko vidim nije se maknulo od pocetka.

Dejan

pre 8 godina

Molim vas da trazite objasnjenje i od gradskih sluzbi, kako su mogli da dozvole izgradnju ogromne benzinske pumpe u ulici Dzona Kenedija na samo nekoliko metara od stambenih zgrada ....
Gradjani su se svima zalili, ali bez uspeha ....
Valjda je ugrozeno zdravlje gradjana vaznije od 200din ....

jaki

pre 8 godina

Naravno da ga treba smeniti jer nije član SNS-a, a to što nije baš tako što se govori o nepravilnoj naplati osiguranja to nije važno. Pa svi smo dali saglasnost za to pre nekih možda već 10 god. Da li je to monopol, ili korišćenje javnog preduzeća da se igra na kartu da ljudi neće ići u osiguravajuće kuće već im je ovako lakše- to je drugo, ali da kradu na uplatnici to nije istina i svako ko je iskren može to videti na svojoj uplatnici - ako se seti ili pita svoje roditelje i ukućane kad su davali saglasnost.

Građanin sveta

pre 8 godina

Ovo se u normalnim državama ne rešava preko medija već sistemski.
Pošalje se dopis da je prekršeno ovlašćenje i da je shodno tome direktor razrešen funkcije. Ne možete očekivati da direktor jednog javnog preduzeća u Srbiji postupi u skladu sa moralnim principima i podnese ostavku - pa da ima morala ne bi uradio ovo što je pokušao (da napravi "kombinaciju") sa psiguravajućim društvom.

Isto tako

pre 8 godina

Da, svi pamtimo tvoju ostavku nakon katastrofe sa poplavama.
Neces ti jos dugo biti gradonacelnik, prosli put ste se provukli zahvaljujuci DSS, koji je pogazio svoj program, da bi se, na kraju, u pravom svetlu pokazao Andrija Mladenovic, ciji je glavni politicki program licna pozicija u vlasti.
Takvi nam niste potrebni.

Homo politicus

pre 8 godina

Ne postoji krivicno delo "stavka viska na racunu"...osim ako sudija za predhodni postupak nadje da je bilo elemenata protivnog sticanja koristi.

glasac na izborima

pre 8 godina

Pa trebao bi da ostavku da i on i cela gradska vlada , jer to znaci da ne kontrolisu sta im rade direktori javnih preduzeca. I sto sada pred nepotrebne vanredne izbore na svim nivoima se trazi ostavka direktora Infostana zbog ovog skandala, sto nije trazena smena svih koji su bili krivi i sto su gradjani pre nekoliko meseci dobil uvecane racune Infostana za centrlalno grejanje i tek su saznali da je gradska vlast odobrila poskupjenje od nekoliko procenata tj da vecina gradjana to nije znala do otvranaj racuna i pregledanja stavki i uocavanaj da je stavka centralno grejanje dignuta bez ikakvo obavestanej u javnosti kao sto se radilo ranije.

Sive vijuge

pre 8 godina

Da li je za sve odgovoran samo direktor preduzeća? Da li postoje drugi odgovorni? Opet se igramo lova na veštice. Prvo ustanovite odgovornost svih učesnika, pa onda izlazite u javnost sa senzacijama.

glupson

pre 8 godina

Za takvog uterivača ostavka ili smena je nagrada. Na robiju bre, u 2x2, pa kada odatle jednom izađje neka nastavi sa otimanjem od sirotinje.

pitanje

pre 8 godina

Majstore, poceli ste rekonstrukciju Cvetnog trga i dali krajnji rok 10. oktobar. Danas je 5. oktobar i jos je sve raskopano. Hoce biti gotovo za 5 dana ili ce i tu neko da dobije otkaz zbog kasnjenja? Da li je bilo sta zavrseno na vreme i na kvalitetan nacin od svega sto se radi od kako si ti gradonacelnik?

Gaumont

pre 8 godina

... da ne znam ko je Sinisha Mali, pomislio bih da je ovo iskren potez.
Ovako sumnjam da je ovo sve perfidna igra.
Nekako sumnjam da su namestili su ovo sve da bi izgledalo kako eto rade u korist naroda i kako eto cim neko strpne od naroda oni smenjuju.
Sto ne smenise Gasica za odgovornost? A Obrenovac...?
Mozda gresim, ali su izbori blizu. Drugo bilo bi interesantno videti gde ce direktor posle smene?
DA li ce na drugo direktorsko mesto ili na biro.
U svakom slucaju smena je neminovna mada bi zatvor bio prava kazna.

glasac na izborima

pre 8 godina

Pa trebao bi da ostavku da i on i cela gradska vlada , jer to znaci da ne kontrolisu sta im rade direktori javnih preduzeca. I sto sada pred nepotrebne vanredne izbore na svim nivoima se trazi ostavka direktora Infostana zbog ovog skandala, sto nije trazena smena svih koji su bili krivi i sto su gradjani pre nekoliko meseci dobil uvecane racune Infostana za centrlalno grejanje i tek su saznali da je gradska vlast odobrila poskupjenje od nekoliko procenata tj da vecina gradjana to nije znala do otvranaj racuna i pregledanja stavki i uocavanaj da je stavka centralno grejanje dignuta bez ikakvo obavestanej u javnosti kao sto se radilo ranije.

Isto tako

pre 8 godina

Da, svi pamtimo tvoju ostavku nakon katastrofe sa poplavama.
Neces ti jos dugo biti gradonacelnik, prosli put ste se provukli zahvaljujuci DSS, koji je pogazio svoj program, da bi se, na kraju, u pravom svetlu pokazao Andrija Mladenovic, ciji je glavni politicki program licna pozicija u vlasti.
Takvi nam niste potrebni.

Sive vijuge

pre 8 godina

Da li je za sve odgovoran samo direktor preduzeća? Da li postoje drugi odgovorni? Opet se igramo lova na veštice. Prvo ustanovite odgovornost svih učesnika, pa onda izlazite u javnost sa senzacijama.

Građanin sveta

pre 8 godina

Ovo se u normalnim državama ne rešava preko medija već sistemski.
Pošalje se dopis da je prekršeno ovlašćenje i da je shodno tome direktor razrešen funkcije. Ne možete očekivati da direktor jednog javnog preduzeća u Srbiji postupi u skladu sa moralnim principima i podnese ostavku - pa da ima morala ne bi uradio ovo što je pokušao (da napravi "kombinaciju") sa psiguravajućim društvom.

SirotiOni

pre 8 godina

Kao nije znao...Ma svi su oni u istom timu. Organizovano i besramno pljackaju sopstveni narod. Ovo je samo jedan od brojnih primera kako nam izvrcu dzepove.

Dejan

pre 8 godina

Molim vas da trazite objasnjenje i od gradskih sluzbi, kako su mogli da dozvole izgradnju ogromne benzinske pumpe u ulici Dzona Kenedija na samo nekoliko metara od stambenih zgrada ....
Gradjani su se svima zalili, ali bez uspeha ....
Valjda je ugrozeno zdravlje gradjana vaznije od 200din ....

glupson

pre 8 godina

Za takvog uterivača ostavka ili smena je nagrada. Na robiju bre, u 2x2, pa kada odatle jednom izađje neka nastavi sa otimanjem od sirotinje.

nex

pre 8 godina

Pa sigurno nije on na svoju ruku smeo tako nešto da uradi (veliki je novac u pitanju i suviše je indiskretno), već je dobio nalog od nekog s vrha, znate vi od koga no lakše vam je da pokrenete lov na vešticu i skinete odgovornost s pravog krivca...

Pantagruel

pre 8 godina

Није ми јасно до краја шта су овога пута урадили. Знам да су за последњих 5-6 година грађанима у два наврата слали понуде да (уколико то желе) могу добровољно потписати уговор о осигурања стана са неком од осигуравајућих кућа (прво су нудили "Дунав" из Београда, па ДДОР из Новог Сада) и надаље плаћати неких 150-200 динара месечно. Мени се та понуда учинила привлачном, јер за мале паре добијам осигурање од провале, пожара, поплаве итд, до износа од тридесетак хиљада евра. Потписао сам оба уговора и већ неколико година плаћам два осигурања. По мени, то је сасвим у реду ако сам се изјаснио да је то моја воља и потписао уговор. Међутим, ако су они сваком власнику некретнине који није ништа одабрао својом вољом, нити потписао уговор, слали рачун са ставком осигурања (па ко схвати да нема обавезу, не плати, али многи не схвате и дају новац за услугу коју не користе), у том случају неко заиста мора да одговара. Такав поступак у суштини обмана грађана, свеједно да ли је постојала намера да грађани буду преварени или је није било. Незнање не ослобађа одговорности за грешке.

Bane

pre 8 godina

Mali je dobro znao za osiguranje pre nego što je i došlo do Inforstana. Sad se pravi lud. A taj direktor i tako ne može da uradi ništa bez odobrenja njegovog zamenika iz SNSa, Nedeljkovića, koji je i postavljen da rukovodi.

jaki

pre 8 godina

Naravno da ga treba smeniti jer nije član SNS-a, a to što nije baš tako što se govori o nepravilnoj naplati osiguranja to nije važno. Pa svi smo dali saglasnost za to pre nekih možda već 10 god. Da li je to monopol, ili korišćenje javnog preduzeća da se igra na kartu da ljudi neće ići u osiguravajuće kuće već im je ovako lakše- to je drugo, ali da kradu na uplatnici to nije istina i svako ko je iskren može to videti na svojoj uplatnici - ako se seti ili pita svoje roditelje i ukućane kad su davali saglasnost.

AKe

pre 8 godina

Barapski fazoni....ovaj to nije smeo da uradi bez nekog iznad sebe....samo sto ce sad da on plati i u tisini ce da se prebaci na neko drugu poziciju direktora....to je taj sistem ustanovljen 5 oktobra.......

mlekadzija

pre 8 godina

Cak i ako ga smene postavice ga na neko drugo mesto. Nego nisu ocekivali da ce neko da provali stvar. APP po obicaju. Ovaj put su se malo preigrali...

aleksandar

pre 8 godina

@Milos
Zato sto sada pocinje predizborna kampanja.
Sama Skupstina je to TRAZILA, da ne kazem naredila, a sada ista trazi da se to ukine

Славко

pre 8 godina

Неко овде написа и то поносно да плаћа два осигурања за исти објекат. Ти слободно плаћај два осигурања паралелно код две осигуравајуће куће( то ти није никаква предност). Само да знаш код настале штете, исплату ћеш имати само од једног осигурања. Закон је тако прописао. По мом мишљењу ово је веома лоше урађено. Они су изједначили нивое покрића стана, куће, грађевинског објекта, без обзира да ли су грађевинске вредности тих објекта исте. Намерно кажем грађевинске, а не тржишне вредности некретнине јер се код прављења понуда посматра грађевинска вредност. Осигурање је веома озбиљан посао, треба га свакако имати, али прилагодити својим потребама. И наравно код потписивања понуде прочитати услове осигурања и који су нивои покрића. По новом закону о осигурању који се примењује од пре пар месеци, осигуравач је и дужан да код потписивања понуде одмах клијенту да на увид све потребне информације, које потписују обе стране, а не да услове осигурања доставља касније уз полису.

Djole

pre 8 godina

Ovako je u Loznici na racunu za Komunalne i druge usluge JSP Loznica: DDOR porodicno 216 din mesecno,DDOR osiguranje imovine 198 din mesecno,ukupno 414 dinara mesecno!!! Izracunajte na godisnjem nivou koliko je to para. Dobro je da ste potegli ovo pitanje,Sabicu svaka cast,sutra idem da raskinem ovaj harac. Vec placam osiguranje,ovo mi nije potrebno!

radomir

pre 8 godina

Bio bi red da nam ovaj neispravan račun uz izvinjenje zamene ispravnim računom, a trošak nek snosi onaj ko je planirao da zaradi na prevari.

ivan plesnicar

pre 8 godina

nenade znam ja sve dobro.ovde se radi o tome da priznanica ima iznos u din. koji ne sme da se prepravlja a ne plaća se provizija kod plaćanja ali ako popunim nalog za uplatu jer neću da platim osiguranje moram da uplatim 35 din provizije. to je poenta a hvala za priču o pošti

moki

pre 8 godina

Revidirati sve ugovore o osiguranju preko infostana.U poslovnicama postaviti formulare za raskid bilo kog osiguranja preko infostana ako vlasnik ne zeli osiguranje (vec postoji za formular za 2 osiguranja ali ste zaboravili za Uniqua prevarante).Direktora smeniti!

Mile

pre 8 godina

Potrebno je mnogo umanjiti racune infostanna.komunalna preduzeca pljackaju ljude godinama.ostavka , smena i vracanje neosnovano uzetih novaca i umanjenje racuna , sve navedeno izvrsiti odmah.Ovo osiguranje od 200 din mnogi placaju godinama , to sve treba da se vrati ljudima.
Racuni su stavka zbog koje grad treba da snosi odgovornpst.
Oni se sada zbog izbora javljaju , a sta je bilo do sada . Ako ponovo dobiju vlast sve de poskupeti i jos teze ce se zivete ,
Nista im se ne moze verovati .
Treba doneti zakon o cenama po kojem ako racun poskupi gradjani nisu obavezni da ih placaju .to je jedina zastota za ljude .

Marko

pre 8 godina

Ako eliminisemo politicke komentare i komentare koje nemaju veze s vezom, npr.zasto niste vratili cenu hleba na "-282rsd-a" moramo priznati da je ovo za smenu/ostavku ne samo iz razloga obmanjivanja gradjana vec i zbog razloga sto je ovo ocigledan pokusaj prevare u cilju sticanja licne imovinske koristi...

kojot

pre 8 godina

Kad smo vec kod nametanja usluge bez saglasnosti zasto mali ne napici Beogradske elektrane zbog toga sto ljudima ne dozvoljavaju odjavu centralnog grejanja, tj. dozvoljaju kad skupis saglasnost komsija u zgradi uz placanje trecine cene zbog grejanja vertikala? Zanimljivo je i da se Sabic ne oglasava povodom ovog pitanja a digao frku zbog 200 dinara na uplatnici. Vidi se da idu izbori pa kao aj da nesto rade posto ne rade nista.

Ujko

pre 8 godina

E ljudi, pa nije ova kradja u korist Dunav osigurnaja od juce, to traje vec godinama. Tako se finasiraju SPS-ove firme, a Dunav osiguranje to jeste odavno. Ovo je za visegodisnji zatvor, i to tako da odgovorni budu svi koji su upravljali preduzecem od dana kada je uvedeno "dobrovoljno" osiguranje od 200 din/ mesecno.

munz

pre 8 godina

Ako neko gleda sa strane, ovo može samo da pohvali. To je potpuno logična odluka gradonačelnika. Problem je što je to kap u moru sličnih ponašanja organa države i javnih preduzeća, i mahom je bilo "APP, ako prođe, prođe" i "pojela maca".

Nadzirac

pre 8 godina

Sta ce biti sa tim covekom ako ga Mali zaista smeni? Hoce li zavrsiti na Birou rada sa otpremninom ili ce samo biti spusten na neko nize novoformirano radno mesto sa nesto majnom platom i nikakvom odgovornoscu?

Sva je prilika da ce biti ovo drugo sto ce postupanje Malog dovsti do ivice epskog licemerja, a to nije bas mudro u predizbornom periodu.

Nadam se da grsim i voleo bih da me neko demantuje.

Nenad

pre 8 godina

ako popunim uplatnicu pošta uzima proviziju to je poenta
(ivan plesnicar, 5. oktobar 2015 12:56)

U delu naplate računa, Pošta je banka koja obavlja i poslove platnog prometa i u tome se razlikuje od klasične pošte u svetu.
Isključivo paketske i pismonosne usluge spadaju u poštanske usluge tako da ona s razlogom uzima procenat kao što bi svaka banka uzela. Ne uzimaju tek poneke banke kod kojih stranka ima ugovorne odnose o održavanju tekućeg i deviznog računa i to im se računa u povlasticu ali svi ostali korisnici plaćaju proviziju.
Ovo bi značilo da bi ti sad želeo da se ceo sistem uruši i da niko ne zarađuje, ali hvala Bogu pa se ti ne pitaš, a uzgred, treba da znaš da je Pošta jedna od dve-tri najstabilnije firme koje uplaćuju novac u republički budžet iz kojeg se isplaćuju zarade i penzije. Na stranu što nikad niko nije odgovarao za penzioni fond.. Ali, zamislimo da on postoji i pošta zadrži svoj prihod umesto što njim ne raspolaže maltene uopšte.. 15000 radnika pošte radi za platu ispod proseka (35000) zbog ove solidarnosti.
Drugi put se raspitaj pre nego što napišeš nešto.
Bravo za Malog!

dejan

pre 8 godina

@pitanje Takodje, prosetajte se do muzeja savremene umetnosti... veliki displej odbrojava dane do otvaranja rekonstruisanog muzeja, a koliko vidim nije se maknulo od pocetka.

C i n i k

pre 8 godina

Iskreno nema sta,ja bi isto uradio,pozdravljam ali ne verujem u podnosenje ostavke.Ti stranacki direktori su kao zabetonirani za fotelje.

Homer

pre 8 godina

Nisam simpatizer SNS-a ali nit boljeg momenta nit boljeg poteza. Ukucajte na google ime i prezime doticnog direktora i bice vam jasno. Apsolutna podrska za ovakav potez. Polako ali sigurno sps se izbacuje iz svih redova.

Homo politicus

pre 8 godina

Ne postoji krivicno delo "stavka viska na racunu"...osim ako sudija za predhodni postupak nadje da je bilo elemenata protivnog sticanja koristi.

Nenad

pre 8 godina

ako popunim uplatnicu pošta uzima proviziju to je poenta
(ivan plesnicar, 5. oktobar 2015 12:56)

U delu naplate računa, Pošta je banka koja obavlja i poslove platnog prometa i u tome se razlikuje od klasične pošte u svetu.
Isključivo paketske i pismonosne usluge spadaju u poštanske usluge tako da ona s razlogom uzima procenat kao što bi svaka banka uzela. Ne uzimaju tek poneke banke kod kojih stranka ima ugovorne odnose o održavanju tekućeg i deviznog računa i to im se računa u povlasticu ali svi ostali korisnici plaćaju proviziju.
Ovo bi značilo da bi ti sad želeo da se ceo sistem uruši i da niko ne zarađuje, ali hvala Bogu pa se ti ne pitaš, a uzgred, treba da znaš da je Pošta jedna od dve-tri najstabilnije firme koje uplaćuju novac u republički budžet iz kojeg se isplaćuju zarade i penzije. Na stranu što nikad niko nije odgovarao za penzioni fond.. Ali, zamislimo da on postoji i pošta zadrži svoj prihod umesto što njim ne raspolaže maltene uopšte.. 15000 radnika pošte radi za platu ispod proseka (35000) zbog ove solidarnosti.
Drugi put se raspitaj pre nego što napišeš nešto.
Bravo za Malog!

jaki

pre 8 godina

Naravno da ga treba smeniti jer nije član SNS-a, a to što nije baš tako što se govori o nepravilnoj naplati osiguranja to nije važno. Pa svi smo dali saglasnost za to pre nekih možda već 10 god. Da li je to monopol, ili korišćenje javnog preduzeća da se igra na kartu da ljudi neće ići u osiguravajuće kuće već im je ovako lakše- to je drugo, ali da kradu na uplatnici to nije istina i svako ko je iskren može to videti na svojoj uplatnici - ako se seti ili pita svoje roditelje i ukućane kad su davali saglasnost.

Homer

pre 8 godina

Nisam simpatizer SNS-a ali nit boljeg momenta nit boljeg poteza. Ukucajte na google ime i prezime doticnog direktora i bice vam jasno. Apsolutna podrska za ovakav potez. Polako ali sigurno sps se izbacuje iz svih redova.

glupson

pre 8 godina

Za takvog uterivača ostavka ili smena je nagrada. Na robiju bre, u 2x2, pa kada odatle jednom izađje neka nastavi sa otimanjem od sirotinje.

Dejan

pre 8 godina

Molim vas da trazite objasnjenje i od gradskih sluzbi, kako su mogli da dozvole izgradnju ogromne benzinske pumpe u ulici Dzona Kenedija na samo nekoliko metara od stambenih zgrada ....
Gradjani su se svima zalili, ali bez uspeha ....
Valjda je ugrozeno zdravlje gradjana vaznije od 200din ....

Sive vijuge

pre 8 godina

Da li je za sve odgovoran samo direktor preduzeća? Da li postoje drugi odgovorni? Opet se igramo lova na veštice. Prvo ustanovite odgovornost svih učesnika, pa onda izlazite u javnost sa senzacijama.

Homo politicus

pre 8 godina

Ne postoji krivicno delo "stavka viska na racunu"...osim ako sudija za predhodni postupak nadje da je bilo elemenata protivnog sticanja koristi.

munz

pre 8 godina

Ako neko gleda sa strane, ovo može samo da pohvali. To je potpuno logična odluka gradonačelnika. Problem je što je to kap u moru sličnih ponašanja organa države i javnih preduzeća, i mahom je bilo "APP, ako prođe, prođe" i "pojela maca".

Gaumont

pre 8 godina

... da ne znam ko je Sinisha Mali, pomislio bih da je ovo iskren potez.
Ovako sumnjam da je ovo sve perfidna igra.
Nekako sumnjam da su namestili su ovo sve da bi izgledalo kako eto rade u korist naroda i kako eto cim neko strpne od naroda oni smenjuju.
Sto ne smenise Gasica za odgovornost? A Obrenovac...?
Mozda gresim, ali su izbori blizu. Drugo bilo bi interesantno videti gde ce direktor posle smene?
DA li ce na drugo direktorsko mesto ili na biro.
U svakom slucaju smena je neminovna mada bi zatvor bio prava kazna.

Pantagruel

pre 8 godina

Није ми јасно до краја шта су овога пута урадили. Знам да су за последњих 5-6 година грађанима у два наврата слали понуде да (уколико то желе) могу добровољно потписати уговор о осигурања стана са неком од осигуравајућих кућа (прво су нудили "Дунав" из Београда, па ДДОР из Новог Сада) и надаље плаћати неких 150-200 динара месечно. Мени се та понуда учинила привлачном, јер за мале паре добијам осигурање од провале, пожара, поплаве итд, до износа од тридесетак хиљада евра. Потписао сам оба уговора и већ неколико година плаћам два осигурања. По мени, то је сасвим у реду ако сам се изјаснио да је то моја воља и потписао уговор. Међутим, ако су они сваком власнику некретнине који није ништа одабрао својом вољом, нити потписао уговор, слали рачун са ставком осигурања (па ко схвати да нема обавезу, не плати, али многи не схвате и дају новац за услугу коју не користе), у том случају неко заиста мора да одговара. Такав поступак у суштини обмана грађана, свеједно да ли је постојала намера да грађани буду преварени или је није било. Незнање не ослобађа одговорности за грешке.

glasac na izborima

pre 8 godina

Pa trebao bi da ostavku da i on i cela gradska vlada , jer to znaci da ne kontrolisu sta im rade direktori javnih preduzeca. I sto sada pred nepotrebne vanredne izbore na svim nivoima se trazi ostavka direktora Infostana zbog ovog skandala, sto nije trazena smena svih koji su bili krivi i sto su gradjani pre nekoliko meseci dobil uvecane racune Infostana za centrlalno grejanje i tek su saznali da je gradska vlast odobrila poskupjenje od nekoliko procenata tj da vecina gradjana to nije znala do otvranaj racuna i pregledanja stavki i uocavanaj da je stavka centralno grejanje dignuta bez ikakvo obavestanej u javnosti kao sto se radilo ranije.

Isto tako

pre 8 godina

Da, svi pamtimo tvoju ostavku nakon katastrofe sa poplavama.
Neces ti jos dugo biti gradonacelnik, prosli put ste se provukli zahvaljujuci DSS, koji je pogazio svoj program, da bi se, na kraju, u pravom svetlu pokazao Andrija Mladenovic, ciji je glavni politicki program licna pozicija u vlasti.
Takvi nam niste potrebni.

Bane

pre 8 godina

Mali je dobro znao za osiguranje pre nego što je i došlo do Inforstana. Sad se pravi lud. A taj direktor i tako ne može da uradi ništa bez odobrenja njegovog zamenika iz SNSa, Nedeljkovića, koji je i postavljen da rukovodi.

pitanje

pre 8 godina

Majstore, poceli ste rekonstrukciju Cvetnog trga i dali krajnji rok 10. oktobar. Danas je 5. oktobar i jos je sve raskopano. Hoce biti gotovo za 5 dana ili ce i tu neko da dobije otkaz zbog kasnjenja? Da li je bilo sta zavrseno na vreme i na kvalitetan nacin od svega sto se radi od kako si ti gradonacelnik?

SirotiOni

pre 8 godina

Kao nije znao...Ma svi su oni u istom timu. Organizovano i besramno pljackaju sopstveni narod. Ovo je samo jedan od brojnih primera kako nam izvrcu dzepove.

dejan

pre 8 godina

@pitanje Takodje, prosetajte se do muzeja savremene umetnosti... veliki displej odbrojava dane do otvaranja rekonstruisanog muzeja, a koliko vidim nije se maknulo od pocetka.

Djole

pre 8 godina

Ovako je u Loznici na racunu za Komunalne i druge usluge JSP Loznica: DDOR porodicno 216 din mesecno,DDOR osiguranje imovine 198 din mesecno,ukupno 414 dinara mesecno!!! Izracunajte na godisnjem nivou koliko je to para. Dobro je da ste potegli ovo pitanje,Sabicu svaka cast,sutra idem da raskinem ovaj harac. Vec placam osiguranje,ovo mi nije potrebno!

kojot

pre 8 godina

Kad smo vec kod nametanja usluge bez saglasnosti zasto mali ne napici Beogradske elektrane zbog toga sto ljudima ne dozvoljavaju odjavu centralnog grejanja, tj. dozvoljaju kad skupis saglasnost komsija u zgradi uz placanje trecine cene zbog grejanja vertikala? Zanimljivo je i da se Sabic ne oglasava povodom ovog pitanja a digao frku zbog 200 dinara na uplatnici. Vidi se da idu izbori pa kao aj da nesto rade posto ne rade nista.

Građanin sveta

pre 8 godina

Ovo se u normalnim državama ne rešava preko medija već sistemski.
Pošalje se dopis da je prekršeno ovlašćenje i da je shodno tome direktor razrešen funkcije. Ne možete očekivati da direktor jednog javnog preduzeća u Srbiji postupi u skladu sa moralnim principima i podnese ostavku - pa da ima morala ne bi uradio ovo što je pokušao (da napravi "kombinaciju") sa psiguravajućim društvom.

C i n i k

pre 8 godina

Iskreno nema sta,ja bi isto uradio,pozdravljam ali ne verujem u podnosenje ostavke.Ti stranacki direktori su kao zabetonirani za fotelje.

Mile

pre 8 godina

Potrebno je mnogo umanjiti racune infostanna.komunalna preduzeca pljackaju ljude godinama.ostavka , smena i vracanje neosnovano uzetih novaca i umanjenje racuna , sve navedeno izvrsiti odmah.Ovo osiguranje od 200 din mnogi placaju godinama , to sve treba da se vrati ljudima.
Racuni su stavka zbog koje grad treba da snosi odgovornpst.
Oni se sada zbog izbora javljaju , a sta je bilo do sada . Ako ponovo dobiju vlast sve de poskupeti i jos teze ce se zivete ,
Nista im se ne moze verovati .
Treba doneti zakon o cenama po kojem ako racun poskupi gradjani nisu obavezni da ih placaju .to je jedina zastota za ljude .

Nadzirac

pre 8 godina

Sta ce biti sa tim covekom ako ga Mali zaista smeni? Hoce li zavrsiti na Birou rada sa otpremninom ili ce samo biti spusten na neko nize novoformirano radno mesto sa nesto majnom platom i nikakvom odgovornoscu?

Sva je prilika da ce biti ovo drugo sto ce postupanje Malog dovsti do ivice epskog licemerja, a to nije bas mudro u predizbornom periodu.

Nadam se da grsim i voleo bih da me neko demantuje.

AKe

pre 8 godina

Barapski fazoni....ovaj to nije smeo da uradi bez nekog iznad sebe....samo sto ce sad da on plati i u tisini ce da se prebaci na neko drugu poziciju direktora....to je taj sistem ustanovljen 5 oktobra.......

Marko

pre 8 godina

Ako eliminisemo politicke komentare i komentare koje nemaju veze s vezom, npr.zasto niste vratili cenu hleba na "-282rsd-a" moramo priznati da je ovo za smenu/ostavku ne samo iz razloga obmanjivanja gradjana vec i zbog razloga sto je ovo ocigledan pokusaj prevare u cilju sticanja licne imovinske koristi...

aleksandar

pre 8 godina

@Milos
Zato sto sada pocinje predizborna kampanja.
Sama Skupstina je to TRAZILA, da ne kazem naredila, a sada ista trazi da se to ukine

mlekadzija

pre 8 godina

Cak i ako ga smene postavice ga na neko drugo mesto. Nego nisu ocekivali da ce neko da provali stvar. APP po obicaju. Ovaj put su se malo preigrali...

moki

pre 8 godina

Revidirati sve ugovore o osiguranju preko infostana.U poslovnicama postaviti formulare za raskid bilo kog osiguranja preko infostana ako vlasnik ne zeli osiguranje (vec postoji za formular za 2 osiguranja ali ste zaboravili za Uniqua prevarante).Direktora smeniti!

Славко

pre 8 godina

Неко овде написа и то поносно да плаћа два осигурања за исти објекат. Ти слободно плаћај два осигурања паралелно код две осигуравајуће куће( то ти није никаква предност). Само да знаш код настале штете, исплату ћеш имати само од једног осигурања. Закон је тако прописао. По мом мишљењу ово је веома лоше урађено. Они су изједначили нивое покрића стана, куће, грађевинског објекта, без обзира да ли су грађевинске вредности тих објекта исте. Намерно кажем грађевинске, а не тржишне вредности некретнине јер се код прављења понуда посматра грађевинска вредност. Осигурање је веома озбиљан посао, треба га свакако имати, али прилагодити својим потребама. И наравно код потписивања понуде прочитати услове осигурања и који су нивои покрића. По новом закону о осигурању који се примењује од пре пар месеци, осигуравач је и дужан да код потписивања понуде одмах клијенту да на увид све потребне информације, које потписују обе стране, а не да услове осигурања доставља касније уз полису.

Ujko

pre 8 godina

E ljudi, pa nije ova kradja u korist Dunav osigurnaja od juce, to traje vec godinama. Tako se finasiraju SPS-ove firme, a Dunav osiguranje to jeste odavno. Ovo je za visegodisnji zatvor, i to tako da odgovorni budu svi koji su upravljali preduzecem od dana kada je uvedeno "dobrovoljno" osiguranje od 200 din/ mesecno.

nex

pre 8 godina

Pa sigurno nije on na svoju ruku smeo tako nešto da uradi (veliki je novac u pitanju i suviše je indiskretno), već je dobio nalog od nekog s vrha, znate vi od koga no lakše vam je da pokrenete lov na vešticu i skinete odgovornost s pravog krivca...

radomir

pre 8 godina

Bio bi red da nam ovaj neispravan račun uz izvinjenje zamene ispravnim računom, a trošak nek snosi onaj ko je planirao da zaradi na prevari.

ivan plesnicar

pre 8 godina

nenade znam ja sve dobro.ovde se radi o tome da priznanica ima iznos u din. koji ne sme da se prepravlja a ne plaća se provizija kod plaćanja ali ako popunim nalog za uplatu jer neću da platim osiguranje moram da uplatim 35 din provizije. to je poenta a hvala za priču o pošti