Ponedeljak, 30.06.2014.

10:23

"Sukob sa Vladom, ne sa Dačićem"

Nemam sukob sa Dačićem već sa Vladom Srbije koja ne vidi odgovornost ministra za rezultate zbog kojih su smenjeni načelnici, kaže lider NDS Boris Tadić.

Izvor: B92

"Sukob sa Vladom, ne sa Daèiæem" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Hermiona

pre 9 godina

Tadic je nasao bilo koga da kritikuje I osudjuje? Pa zahvaljujuci upravo njemu kao glavnom I odgovornom za reinkarnaciju SPS - a imamo sada Dacica…

Brančilo

pre 9 godina

A tako! Sada, posle 4 godine ti hoćeš da se upoznaš kako je to funkcionisala RBV, jer, navodno, ti nećeš da se krećeš u sivoj zoni. Jer, navodno ti o tome ništa nisi znao. Kad je u tvojoj predsedničkoj kampanji 2012. iz te banke došlo 4 mil. eura, i ti ih potrošio, tad se nisi pitao odakle, kako i zašto su došle sve te pare koje si potrošio na sebe i svoje lakeje. Sad si se setio da pitaš. Ovo ti je bldeunjav pokušaj da sa sebe spereš sav mulj koji smrdi svuda kud prođeš i da sav taj smrad baciš nekom drugom u krilo.

Aleksandar

pre 9 godina

Mislim da bi pod hitno trebao da se organizuje naučni skup o mentalnom sklopu Borisa Tadića. Taj lik, "bacač koske" i "zavrtač rukava" koji je došao na vlast zahvaljujući (ko se seća)izmeni izbornog zakona (da izlaznost ne mora da bude preko 50%) i na talasu sentimentalnosti zbog ubijenog heroja Zorana Đinđića. Spominješ elementarnu logiku za Dačića, a po istoj toj logici bi trebao i ti druškane da odgovaraš zbog "istorijskog pomirenja". Tadiću, zamišljaš da si Ronald Regan, a zapravo si bleda kopija trećerazrednog glumca, sa osobinama koje bi jedino Nušić mogao da opiše. Da li je potreban bolji opis tvog lika i dela od onog koji je sinoć dao "Beba" u Utisku nedelje? Ovo je samo bacanje prašine u oči sa obe strane, sprema se najgora koalicija u istoriji Srbije! Vučić-Tadić... ko preživi - pričaće! Izjasni se o konkretnoj stvari: Sud je utvrdio da su vojni penzioneri nezakonito uskraćeni za ukupno 20 milijardi dinara i to samo zahvaljujući tvom nepoštovanju zakona. Bio si ministar odbrane, vrhovni komandant, predsednik, a realno i premijer umesto one ikebane koja je samostalno smela samo da naruči kafu i to bez šećera. Da li si ikada čuo za izveštaje Verice Barać? Šta si ikada uradio povodom njih?

Jožef

pre 9 godina

pa izvinite al ja sam mislio da Vas više nema . Ja i moja deca smo več platili deo Vašeg ,, posla,, i želimo Vam puno uspeha .
Ako ste gde god pogrešili - nedao Bog štetu nam naneli - još nam račun da Platite ( Po Zakonu ) i svaka Vam dobra .
Mi mislimo da ste Vi jedan vrlo - vrlo loš Političar .
Nek Vam je puno uspeha negde drugde .

Zajednički krivac

pre 9 godina

Kako je dobro kada Boris ujedini SNS-ovce, LDP-ovce i DS-ovce u komentarima! SNS-ovcima - neuporediva je ova vlast sa bilo kojom predhodnom. Nakon DS-a su ostale strane firme koje su zaposlile hiljade radnika koji su poslove izgubili za vreme neuspelih privatizacija za vreme DSS-a 2003-2008-e (što nam i danas iz EU trljaju na nos). LDP-ovci su sami propali zbog svoje politike i autoritativnog predsednika stranke i ne razumem šta im je tu Boris kriv. DS-ovci su imali priliku pre zadnjih izbora da vrate Borisa umesto Đilasa i da osvoje 12 odsto i ko im je sada kriv što nisu? Kako bih sada rado menjao najgori period Cvetkovićeve Vlade umesto ovih nesposobnih koji i dalje kukaju na predhodnu vlast, pričaju bajke i NIŠTA ne rade osim što povećavaju dug zemlje. Čak su i DOS-ovci posle 2002-e u jednom trenutku prestali da kukaju nad zaostavštinama predhodne vlasti. Ovi koji sada vladaju su 2000-e "upešno" ostavili šestomesečno kašnjenje penzija, 14-omesečno kašnjenje dečijih dodataka, staru deviznu štednju (koju su mrski DOS-ovcni iz ne-znam-kog razloga prihvatili i isplaćivali), "uspešne" firme sa neuplaćivanim višegodišnjim stažom radnicima... Nabrajanju nikad kraja... A zaboravili ste? Imali ste posao do 2000-e? Plaćali su vam prevoz a niste dobijali plate. Sada će vam opet biti tako dobro! Zaslužili ste SNS i tu vam niko nije kriv!

marija

pre 9 godina

Dezurni botovi se odmah pojave na vest o Tadicu.
I uvek iste primitivne, palanacke mantre.
Odakle ste vi sisli medju nas, nesrecnici???

komshija

pre 9 godina

"Vlast u rukama jednog čoveka"

Izvini, a sta si ti radio? Jesi bio predsednik DS - najbrojnije stranke u parlamentu - i predsednik Srbije i imao svoju marionetu za premijera (Cvetkovic)? Pa sta je to ako ne kontrola izvrsne, zakonodavne i, preko narodne skupstine, i sudske vlasti? Sta je to nego autoritatizam? Jel ti shvatas da si direktno odgovoran sto sada cetnicki "master" vojvoda i ovaj Seseljev segrt predstavljaju Srbiju? Mani se covece politike i idi nesto drugo radi, pecaj, igraj basket sa ortacima, sta god. Tokom osam godina dok si bio predsednik si samo opravdao razloge zbog kojih te je Djindjic u DS-u drzao kao ikebanu. Za bolje i nisi.
(V, 30. jun 2014 13:39)


To je to!

Stevan

pre 9 godina

"Vlast u Srbiji je u rukama jedne stranke, odnosno jednog coveka", da se sit ispovracas. I to nam kaze Bota, bog I batina svog vremena, kada je premijer bio marioneta, parlament gomila parazita a on maneken na politickoj sceni.

Diego

pre 9 godina

@crni domino

Malo mi je muka od tog prebacivanja odgovornosti na Tadica za picvajz u Srbiji. Picvajz u Srbiji je zbog birackog tela (zbog komentara koji ste ostavili, usudjujem se reci Vas, Vasih prijatelja, rodbine itd.) koje je politicki nepismeno i ne shvata uzrocno-posledicne veze u politici. Uostalom, "Tadic je kriv za sve, kaznite Borisa Tadica" je Tomina mantra/tirada pred izbore koju je ponovio nebrojeno puta.

Sid

pre 9 godina

Posle ovoga i sinocnjeg preskakanja Bebe od strane Olje Beckovic, okupacu se u asepsolu, to je jedino resenje a voditeljima puno hvala sto postoje!

Gradjanin

pre 9 godina

Bože,koliko je poltrona bilo u DS-u...Tadić,Rakić,Beba,Čeda,Jeremić,Petrović,nekada Koštunica...a izgleda da će i Pajtić. Pa ovaj Đilas je moralna gromada za sve ove,i nije ni čudo što je digao ruke od svega.

nesa

pre 9 godina

Ti! Ti nalickani i samo vlasti zeljan si nasao da nekog kritikujes? Pa svi su mi dragi posle tebe.Dokusurio si srbiju i da imas malo morala ucutao bi.

V

pre 9 godina

"Vlast u rukama jednog čoveka"

Izvini, a sta si ti radio? Jesi bio predsednik DS - najbrojnije stranke u parlamentu - i predsednik Srbije i imao svoju marionetu za premijera (Cvetkovic)? Pa sta je to ako ne kontrola izvrsne, zakonodavne i, preko narodne skupstine, i sudske vlasti? Sta je to nego autoritatizam? Jel ti shvatas da si direktno odgovoran sto sada cetnicki "master" vojvoda i ovaj Seseljev segrt predstavljaju Srbiju? Mani se covece politike i idi nesto drugo radi, pecaj, igraj basket sa ortacima, sta god. Tokom osam godina dok si bio predsednik si samo opravdao razloge zbog kojih te je Djindjic u DS-u drzao kao ikebanu. Za bolje i nisi.

živela demagogija

pre 9 godina

Kaže neko da ga voditeljka svojski ispreskakala, pa lako je to danas kad je ispušena muštikla,a gde je bila 8 godina, dočekivali su ga kao cara sva pitanja mu bila čekirana.

kijaksar

pre 9 godina

Stvarno ne razumem ovakve komentare ?!
Tadic vam kriv za uspon sns-a i ovog njihovog av-a?!
Uvek vam je neko kriv, zbog nekog ovo ili ono. A da malo sami preuzmete deo odgovornosti? Siguran sam da 90% vas sto penite na Tadica niste ni izasli na izbore, toboze niste imali za koga da glasate ili ste navodno kaznjavali DS i Tadica.
E pa evo nam ga sada svima.
Ne znam ko treba da vam objasni da sns samo taj Tadic ili Pajtic uz nasu pomoc mogu da pociste iz parlamenta i svih institucija jer sns-u osim na pinku tamo nikad nije ni bilo mesto.
A vi nesrecnici samo cekajte da vam se pojavi adekvatan lider ili da Radulovic ojaca ili da se mozda pojavi neki Mojsije pa da vas povede u obecanu zemlju?!

Djordje Cvarkov

pre 9 godina

Jao o kakvoj ti principijelnosti pričaš?! Gadno ti je bilo da uđeš u republičku Vladu sa SPSom i SNSom, a sad ti nije gadno da u pokrajini praviš koaliciju sa tim istim uz dodatak DSSa, Treće Srbije i ostalog političkog mulja.

milan

pre 9 godina

Elementarna logika takodje kaze da ste vi odgovorni za vase ministre koji su radil lose u svim oblastima. Ili mozda to mi nismo upuceni da nam je dobro zbog vaseg uradjenog posla...

Čubura je Raj

pre 9 godina

Svaka čast g-dji Trninić, kako je "ispreskakala" gimme five! Bilo je poučno za slušanje i gledanje, kako "Klunijeva" bezidejnost i odsustvo argumenata, na logički postavljena pitanja prerasta u bes.

Keka

pre 9 godina

Najlakse je prebacivati loptu odgovornosti sa jednog na drugog,prepucavati se po novinama a nemati hrabrosti da obojica javno priznaju svoje greske i velike propuste tokom svojih mandata,sedeli su u koznim futeljama i nisu uradili nista, da dobrobit gradjana .Vreme je da zauvek napuste politicku scenu da mi narod imamo novu sansu da bolje,sigurnije sutra..........

Boris

pre 9 godina

Kada se Demokratska stranka,ciji si ti bio predsednicki kandidat, 2012.godine zaduzila kod Razvojne banke Vojvodine 300 miliona RSD, da bi finansirala tvoju kampanju, nisi pitao o'kle novci.

O, sveznajuci, kako to da ti promakne?

Beogradski disident

pre 9 godina

Zbog tvog "istorijskog pomirenja" se desava ovo sto se desava sada. Da si imao i malo politickog sluha trebao si tada da budes opozicija , sada bi imao apsolutnu vlast . Ovako si rasturio DS ,oziveo i Dacica i radikale bez bedza.
Zbog tebe moja deca nece odrastati u Srbiji

milan

pre 9 godina

Gospodin Tadić sve što izjavi poslednjih par nedelja kaže tako kao da smo svi resetovali mozak.Ako je neko bio alfa i omega unutrašnje i spoljne politike, a i ekonomije i bezbednosnih pitanja, onda je to on. Mislim da ovakvim izjavama pokušava da preporuči sebe i pobegulje iz DS novom gospodaru.

legionar

pre 9 godina

Tadicu ti imas sukob sa mozgom. Unistio si sve cega si se dohvatio, od Vojske Srbije, do same Srbije. Ti nemas pravo da upucujes kritike bilo kome.

Dimitar

pre 9 godina

Gospodin Tadic je povukao nekoliko losih poteza i placa cenu toga. Sad su mu svi krivi. A u licu mu se vidi da nema one energije i snage kakve je imao.

VOJKAN

pre 9 godina

Gospodine Tadicu,za vreme vase vladavine dok ste vi bili predsednik drzave,posredovali ste u prodaji Nitexa italijanskom Benettonu,prodali ste fabriku bez i jednog radnika.Od tada evo treca godina kako smo na birou bez mogucnosti zaposlenja jer je vecina radnika u srednjim godinama a i sada se vodi politika zaposljavanja mladih.Nas koji smo njihovi roditelji,niko ne pominje.

Nole

pre 9 godina

Treba da se razjasni uloga Pajtića u Razvojnoj banci i Fondu za razvoj Vojvodine, ali i učešće Dušana Petrovića(premijera iz senke Borisa Tadića) u upokojenju Agrobanke, Privredne banke Beograd i još nekih državnih banaka koje su na rubu propasti.

djuro

pre 9 godina

ovaj ne moze jos da se pomiri sa cinjenicom da je bivsi

mada ga donekle razumem

zmislite dok je vladao, mediji, novinari, para koliko hoces, blindirani automobili, rotacije, gde god se pojavis glavni si baja, ganjao je ribe svih uzrasta, radis koliko hoces, radis sta hoces, uzimas procenat za sve velike poslove, para koliko ti treba, sluzbeni avion, svi ti se kao dive, nemas nikakvu odgovornost

i zamislite sve to izgubite

stvarno mu nije lako, vidite da je tri godine proslo i on je i dalje u bunilu, ne zna gde udara

...

pre 9 godina

Najbolji su ovi što bi da napadnu Vladu, ali ne smeju ni da pomenu Vučića...takva je bila i cela predizborna kampanja! Naravno da ne branim Dačića, ali je to jadan pristup...

Gvido

pre 9 godina

Sada klizimo u autoritarno društvo? Jel to nešto gore od onoga, što smo imali?. Najsavršeniji sistemi su autoritarni. Spomenuću, Singapur. Šta im fali? Nema haosa, grabeži, otimačine ministarstva, stranačkih feuda. Neka društvo bude i autoritarno, ali da vlada red i zakon.

Tragedija

pre 9 godina

Nasa tragedija je potpuna. Mi nemamo ni jednu opozicionu stranku. Sve su ovo istomisljenici po svim pitanjima sem ko je "na celu kolone". Tu je njihov problem.Samo se docepati vlasti i ucestvovati u pljacki drzave. Nista drugo. Svi su za sve ono sto nama nanosi stetu. I sto je najcudnije, oni ponekad dobro-cak odlicno pricaju dok ne zasednu. Iza toga sledi pozivanje na "legitimitert koji su im dali gradjani" i teraj po svome. Znam da je utopija,ali bi bilo super da ih sve oteramo u paketu i da se pojave neki potpuno novi.Nazalost od toga nikad biti nista nece. Samo ce kurta smenjivati murtu.

xxx

pre 9 godina

Umesto da ima reputaciju u zemlji i inostranstvu sa titulom "bivši predsednik Republike" i da u skladu sa time obavlja protokolarne i savetodavne funkcije, pa i pomaže u kontaktima sa EU i OUN, on postao šef kombi partije i pravi se važan. Kobajagi poziva na odgovornost i prekraja vojvođansku izvršnu vlast. Šta vlast uradi od čoveka...

vodenicar

pre 9 godina

Pa naravno da nema sukob sa dacicem jer je sa njim potpisao '"istorijsko pomirenje " a isti im je mentor bio a to je slobodan milosevic.E zato tadic i ds je bacin na istorijsko ........... jer su prokockali i prodali volju gradjana i nikad vise nece se pitati nizasta .

vodenicar

pre 9 godina

Pa naravno da nema sukob sa dacicem jer je sa njim potpisao '"istorijsko pomirenje " a isti im je mentor bio a to je slobodan milosevic.E zato tadic i ds je bacin na istorijsko ........... jer su prokockali i prodali volju gradjana i nikad vise nece se pitati nizasta .

djuro

pre 9 godina

ovaj ne moze jos da se pomiri sa cinjenicom da je bivsi

mada ga donekle razumem

zmislite dok je vladao, mediji, novinari, para koliko hoces, blindirani automobili, rotacije, gde god se pojavis glavni si baja, ganjao je ribe svih uzrasta, radis koliko hoces, radis sta hoces, uzimas procenat za sve velike poslove, para koliko ti treba, sluzbeni avion, svi ti se kao dive, nemas nikakvu odgovornost

i zamislite sve to izgubite

stvarno mu nije lako, vidite da je tri godine proslo i on je i dalje u bunilu, ne zna gde udara

V

pre 9 godina

"Vlast u rukama jednog čoveka"

Izvini, a sta si ti radio? Jesi bio predsednik DS - najbrojnije stranke u parlamentu - i predsednik Srbije i imao svoju marionetu za premijera (Cvetkovic)? Pa sta je to ako ne kontrola izvrsne, zakonodavne i, preko narodne skupstine, i sudske vlasti? Sta je to nego autoritatizam? Jel ti shvatas da si direktno odgovoran sto sada cetnicki "master" vojvoda i ovaj Seseljev segrt predstavljaju Srbiju? Mani se covece politike i idi nesto drugo radi, pecaj, igraj basket sa ortacima, sta god. Tokom osam godina dok si bio predsednik si samo opravdao razloge zbog kojih te je Djindjic u DS-u drzao kao ikebanu. Za bolje i nisi.

milan

pre 9 godina

Gospodin Tadić sve što izjavi poslednjih par nedelja kaže tako kao da smo svi resetovali mozak.Ako je neko bio alfa i omega unutrašnje i spoljne politike, a i ekonomije i bezbednosnih pitanja, onda je to on. Mislim da ovakvim izjavama pokušava da preporuči sebe i pobegulje iz DS novom gospodaru.

Dimitar

pre 9 godina

Gospodin Tadic je povukao nekoliko losih poteza i placa cenu toga. Sad su mu svi krivi. A u licu mu se vidi da nema one energije i snage kakve je imao.

VOJKAN

pre 9 godina

Gospodine Tadicu,za vreme vase vladavine dok ste vi bili predsednik drzave,posredovali ste u prodaji Nitexa italijanskom Benettonu,prodali ste fabriku bez i jednog radnika.Od tada evo treca godina kako smo na birou bez mogucnosti zaposlenja jer je vecina radnika u srednjim godinama a i sada se vodi politika zaposljavanja mladih.Nas koji smo njihovi roditelji,niko ne pominje.

živela demagogija

pre 9 godina

Kaže neko da ga voditeljka svojski ispreskakala, pa lako je to danas kad je ispušena muštikla,a gde je bila 8 godina, dočekivali su ga kao cara sva pitanja mu bila čekirana.

legionar

pre 9 godina

Tadicu ti imas sukob sa mozgom. Unistio si sve cega si se dohvatio, od Vojske Srbije, do same Srbije. Ti nemas pravo da upucujes kritike bilo kome.

kijaksar

pre 9 godina

Stvarno ne razumem ovakve komentare ?!
Tadic vam kriv za uspon sns-a i ovog njihovog av-a?!
Uvek vam je neko kriv, zbog nekog ovo ili ono. A da malo sami preuzmete deo odgovornosti? Siguran sam da 90% vas sto penite na Tadica niste ni izasli na izbore, toboze niste imali za koga da glasate ili ste navodno kaznjavali DS i Tadica.
E pa evo nam ga sada svima.
Ne znam ko treba da vam objasni da sns samo taj Tadic ili Pajtic uz nasu pomoc mogu da pociste iz parlamenta i svih institucija jer sns-u osim na pinku tamo nikad nije ni bilo mesto.
A vi nesrecnici samo cekajte da vam se pojavi adekvatan lider ili da Radulovic ojaca ili da se mozda pojavi neki Mojsije pa da vas povede u obecanu zemlju?!

nesa

pre 9 godina

Ti! Ti nalickani i samo vlasti zeljan si nasao da nekog kritikujes? Pa svi su mi dragi posle tebe.Dokusurio si srbiju i da imas malo morala ucutao bi.

xxx

pre 9 godina

Umesto da ima reputaciju u zemlji i inostranstvu sa titulom "bivši predsednik Republike" i da u skladu sa time obavlja protokolarne i savetodavne funkcije, pa i pomaže u kontaktima sa EU i OUN, on postao šef kombi partije i pravi se važan. Kobajagi poziva na odgovornost i prekraja vojvođansku izvršnu vlast. Šta vlast uradi od čoveka...

Boris

pre 9 godina

Kada se Demokratska stranka,ciji si ti bio predsednicki kandidat, 2012.godine zaduzila kod Razvojne banke Vojvodine 300 miliona RSD, da bi finansirala tvoju kampanju, nisi pitao o'kle novci.

O, sveznajuci, kako to da ti promakne?

Djordje Cvarkov

pre 9 godina

Jao o kakvoj ti principijelnosti pričaš?! Gadno ti je bilo da uđeš u republičku Vladu sa SPSom i SNSom, a sad ti nije gadno da u pokrajini praviš koaliciju sa tim istim uz dodatak DSSa, Treće Srbije i ostalog političkog mulja.

Čubura je Raj

pre 9 godina

Svaka čast g-dji Trninić, kako je "ispreskakala" gimme five! Bilo je poučno za slušanje i gledanje, kako "Klunijeva" bezidejnost i odsustvo argumenata, na logički postavljena pitanja prerasta u bes.

Tragedija

pre 9 godina

Nasa tragedija je potpuna. Mi nemamo ni jednu opozicionu stranku. Sve su ovo istomisljenici po svim pitanjima sem ko je "na celu kolone". Tu je njihov problem.Samo se docepati vlasti i ucestvovati u pljacki drzave. Nista drugo. Svi su za sve ono sto nama nanosi stetu. I sto je najcudnije, oni ponekad dobro-cak odlicno pricaju dok ne zasednu. Iza toga sledi pozivanje na "legitimitert koji su im dali gradjani" i teraj po svome. Znam da je utopija,ali bi bilo super da ih sve oteramo u paketu i da se pojave neki potpuno novi.Nazalost od toga nikad biti nista nece. Samo ce kurta smenjivati murtu.

Beogradski disident

pre 9 godina

Zbog tvog "istorijskog pomirenja" se desava ovo sto se desava sada. Da si imao i malo politickog sluha trebao si tada da budes opozicija , sada bi imao apsolutnu vlast . Ovako si rasturio DS ,oziveo i Dacica i radikale bez bedza.
Zbog tebe moja deca nece odrastati u Srbiji

milan

pre 9 godina

Elementarna logika takodje kaze da ste vi odgovorni za vase ministre koji su radil lose u svim oblastima. Ili mozda to mi nismo upuceni da nam je dobro zbog vaseg uradjenog posla...

Gvido

pre 9 godina

Sada klizimo u autoritarno društvo? Jel to nešto gore od onoga, što smo imali?. Najsavršeniji sistemi su autoritarni. Spomenuću, Singapur. Šta im fali? Nema haosa, grabeži, otimačine ministarstva, stranačkih feuda. Neka društvo bude i autoritarno, ali da vlada red i zakon.

Nole

pre 9 godina

Treba da se razjasni uloga Pajtića u Razvojnoj banci i Fondu za razvoj Vojvodine, ali i učešće Dušana Petrovića(premijera iz senke Borisa Tadića) u upokojenju Agrobanke, Privredne banke Beograd i još nekih državnih banaka koje su na rubu propasti.

...

pre 9 godina

Najbolji su ovi što bi da napadnu Vladu, ali ne smeju ni da pomenu Vučića...takva je bila i cela predizborna kampanja! Naravno da ne branim Dačića, ali je to jadan pristup...

Sid

pre 9 godina

Posle ovoga i sinocnjeg preskakanja Bebe od strane Olje Beckovic, okupacu se u asepsolu, to je jedino resenje a voditeljima puno hvala sto postoje!

Zajednički krivac

pre 9 godina

Kako je dobro kada Boris ujedini SNS-ovce, LDP-ovce i DS-ovce u komentarima! SNS-ovcima - neuporediva je ova vlast sa bilo kojom predhodnom. Nakon DS-a su ostale strane firme koje su zaposlile hiljade radnika koji su poslove izgubili za vreme neuspelih privatizacija za vreme DSS-a 2003-2008-e (što nam i danas iz EU trljaju na nos). LDP-ovci su sami propali zbog svoje politike i autoritativnog predsednika stranke i ne razumem šta im je tu Boris kriv. DS-ovci su imali priliku pre zadnjih izbora da vrate Borisa umesto Đilasa i da osvoje 12 odsto i ko im je sada kriv što nisu? Kako bih sada rado menjao najgori period Cvetkovićeve Vlade umesto ovih nesposobnih koji i dalje kukaju na predhodnu vlast, pričaju bajke i NIŠTA ne rade osim što povećavaju dug zemlje. Čak su i DOS-ovci posle 2002-e u jednom trenutku prestali da kukaju nad zaostavštinama predhodne vlasti. Ovi koji sada vladaju su 2000-e "upešno" ostavili šestomesečno kašnjenje penzija, 14-omesečno kašnjenje dečijih dodataka, staru deviznu štednju (koju su mrski DOS-ovcni iz ne-znam-kog razloga prihvatili i isplaćivali), "uspešne" firme sa neuplaćivanim višegodišnjim stažom radnicima... Nabrajanju nikad kraja... A zaboravili ste? Imali ste posao do 2000-e? Plaćali su vam prevoz a niste dobijali plate. Sada će vam opet biti tako dobro! Zaslužili ste SNS i tu vam niko nije kriv!

komshija

pre 9 godina

"Vlast u rukama jednog čoveka"

Izvini, a sta si ti radio? Jesi bio predsednik DS - najbrojnije stranke u parlamentu - i predsednik Srbije i imao svoju marionetu za premijera (Cvetkovic)? Pa sta je to ako ne kontrola izvrsne, zakonodavne i, preko narodne skupstine, i sudske vlasti? Sta je to nego autoritatizam? Jel ti shvatas da si direktno odgovoran sto sada cetnicki "master" vojvoda i ovaj Seseljev segrt predstavljaju Srbiju? Mani se covece politike i idi nesto drugo radi, pecaj, igraj basket sa ortacima, sta god. Tokom osam godina dok si bio predsednik si samo opravdao razloge zbog kojih te je Djindjic u DS-u drzao kao ikebanu. Za bolje i nisi.
(V, 30. jun 2014 13:39)


To je to!

Stevan

pre 9 godina

"Vlast u Srbiji je u rukama jedne stranke, odnosno jednog coveka", da se sit ispovracas. I to nam kaze Bota, bog I batina svog vremena, kada je premijer bio marioneta, parlament gomila parazita a on maneken na politickoj sceni.

marija

pre 9 godina

Dezurni botovi se odmah pojave na vest o Tadicu.
I uvek iste primitivne, palanacke mantre.
Odakle ste vi sisli medju nas, nesrecnici???

Diego

pre 9 godina

@crni domino

Malo mi je muka od tog prebacivanja odgovornosti na Tadica za picvajz u Srbiji. Picvajz u Srbiji je zbog birackog tela (zbog komentara koji ste ostavili, usudjujem se reci Vas, Vasih prijatelja, rodbine itd.) koje je politicki nepismeno i ne shvata uzrocno-posledicne veze u politici. Uostalom, "Tadic je kriv za sve, kaznite Borisa Tadica" je Tomina mantra/tirada pred izbore koju je ponovio nebrojeno puta.

Keka

pre 9 godina

Najlakse je prebacivati loptu odgovornosti sa jednog na drugog,prepucavati se po novinama a nemati hrabrosti da obojica javno priznaju svoje greske i velike propuste tokom svojih mandata,sedeli su u koznim futeljama i nisu uradili nista, da dobrobit gradjana .Vreme je da zauvek napuste politicku scenu da mi narod imamo novu sansu da bolje,sigurnije sutra..........

Gradjanin

pre 9 godina

Bože,koliko je poltrona bilo u DS-u...Tadić,Rakić,Beba,Čeda,Jeremić,Petrović,nekada Koštunica...a izgleda da će i Pajtić. Pa ovaj Đilas je moralna gromada za sve ove,i nije ni čudo što je digao ruke od svega.

Brančilo

pre 9 godina

A tako! Sada, posle 4 godine ti hoćeš da se upoznaš kako je to funkcionisala RBV, jer, navodno, ti nećeš da se krećeš u sivoj zoni. Jer, navodno ti o tome ništa nisi znao. Kad je u tvojoj predsedničkoj kampanji 2012. iz te banke došlo 4 mil. eura, i ti ih potrošio, tad se nisi pitao odakle, kako i zašto su došle sve te pare koje si potrošio na sebe i svoje lakeje. Sad si se setio da pitaš. Ovo ti je bldeunjav pokušaj da sa sebe spereš sav mulj koji smrdi svuda kud prođeš i da sav taj smrad baciš nekom drugom u krilo.

Aleksandar

pre 9 godina

Mislim da bi pod hitno trebao da se organizuje naučni skup o mentalnom sklopu Borisa Tadića. Taj lik, "bacač koske" i "zavrtač rukava" koji je došao na vlast zahvaljujući (ko se seća)izmeni izbornog zakona (da izlaznost ne mora da bude preko 50%) i na talasu sentimentalnosti zbog ubijenog heroja Zorana Đinđića. Spominješ elementarnu logiku za Dačića, a po istoj toj logici bi trebao i ti druškane da odgovaraš zbog "istorijskog pomirenja". Tadiću, zamišljaš da si Ronald Regan, a zapravo si bleda kopija trećerazrednog glumca, sa osobinama koje bi jedino Nušić mogao da opiše. Da li je potreban bolji opis tvog lika i dela od onog koji je sinoć dao "Beba" u Utisku nedelje? Ovo je samo bacanje prašine u oči sa obe strane, sprema se najgora koalicija u istoriji Srbije! Vučić-Tadić... ko preživi - pričaće! Izjasni se o konkretnoj stvari: Sud je utvrdio da su vojni penzioneri nezakonito uskraćeni za ukupno 20 milijardi dinara i to samo zahvaljujući tvom nepoštovanju zakona. Bio si ministar odbrane, vrhovni komandant, predsednik, a realno i premijer umesto one ikebane koja je samostalno smela samo da naruči kafu i to bez šećera. Da li si ikada čuo za izveštaje Verice Barać? Šta si ikada uradio povodom njih?

Jožef

pre 9 godina

pa izvinite al ja sam mislio da Vas više nema . Ja i moja deca smo več platili deo Vašeg ,, posla,, i želimo Vam puno uspeha .
Ako ste gde god pogrešili - nedao Bog štetu nam naneli - još nam račun da Platite ( Po Zakonu ) i svaka Vam dobra .
Mi mislimo da ste Vi jedan vrlo - vrlo loš Političar .
Nek Vam je puno uspeha negde drugde .

Hermiona

pre 9 godina

Tadic je nasao bilo koga da kritikuje I osudjuje? Pa zahvaljujuci upravo njemu kao glavnom I odgovornom za reinkarnaciju SPS - a imamo sada Dacica…

Gvido

pre 9 godina

Sada klizimo u autoritarno društvo? Jel to nešto gore od onoga, što smo imali?. Najsavršeniji sistemi su autoritarni. Spomenuću, Singapur. Šta im fali? Nema haosa, grabeži, otimačine ministarstva, stranačkih feuda. Neka društvo bude i autoritarno, ali da vlada red i zakon.

kijaksar

pre 9 godina

Stvarno ne razumem ovakve komentare ?!
Tadic vam kriv za uspon sns-a i ovog njihovog av-a?!
Uvek vam je neko kriv, zbog nekog ovo ili ono. A da malo sami preuzmete deo odgovornosti? Siguran sam da 90% vas sto penite na Tadica niste ni izasli na izbore, toboze niste imali za koga da glasate ili ste navodno kaznjavali DS i Tadica.
E pa evo nam ga sada svima.
Ne znam ko treba da vam objasni da sns samo taj Tadic ili Pajtic uz nasu pomoc mogu da pociste iz parlamenta i svih institucija jer sns-u osim na pinku tamo nikad nije ni bilo mesto.
A vi nesrecnici samo cekajte da vam se pojavi adekvatan lider ili da Radulovic ojaca ili da se mozda pojavi neki Mojsije pa da vas povede u obecanu zemlju?!

nesa

pre 9 godina

Ti! Ti nalickani i samo vlasti zeljan si nasao da nekog kritikujes? Pa svi su mi dragi posle tebe.Dokusurio si srbiju i da imas malo morala ucutao bi.

vodenicar

pre 9 godina

Pa naravno da nema sukob sa dacicem jer je sa njim potpisao '"istorijsko pomirenje " a isti im je mentor bio a to je slobodan milosevic.E zato tadic i ds je bacin na istorijsko ........... jer su prokockali i prodali volju gradjana i nikad vise nece se pitati nizasta .

V

pre 9 godina

"Vlast u rukama jednog čoveka"

Izvini, a sta si ti radio? Jesi bio predsednik DS - najbrojnije stranke u parlamentu - i predsednik Srbije i imao svoju marionetu za premijera (Cvetkovic)? Pa sta je to ako ne kontrola izvrsne, zakonodavne i, preko narodne skupstine, i sudske vlasti? Sta je to nego autoritatizam? Jel ti shvatas da si direktno odgovoran sto sada cetnicki "master" vojvoda i ovaj Seseljev segrt predstavljaju Srbiju? Mani se covece politike i idi nesto drugo radi, pecaj, igraj basket sa ortacima, sta god. Tokom osam godina dok si bio predsednik si samo opravdao razloge zbog kojih te je Djindjic u DS-u drzao kao ikebanu. Za bolje i nisi.

djuro

pre 9 godina

ovaj ne moze jos da se pomiri sa cinjenicom da je bivsi

mada ga donekle razumem

zmislite dok je vladao, mediji, novinari, para koliko hoces, blindirani automobili, rotacije, gde god se pojavis glavni si baja, ganjao je ribe svih uzrasta, radis koliko hoces, radis sta hoces, uzimas procenat za sve velike poslove, para koliko ti treba, sluzbeni avion, svi ti se kao dive, nemas nikakvu odgovornost

i zamislite sve to izgubite

stvarno mu nije lako, vidite da je tri godine proslo i on je i dalje u bunilu, ne zna gde udara

živela demagogija

pre 9 godina

Kaže neko da ga voditeljka svojski ispreskakala, pa lako je to danas kad je ispušena muštikla,a gde je bila 8 godina, dočekivali su ga kao cara sva pitanja mu bila čekirana.

legionar

pre 9 godina

Tadicu ti imas sukob sa mozgom. Unistio si sve cega si se dohvatio, od Vojske Srbije, do same Srbije. Ti nemas pravo da upucujes kritike bilo kome.

Djordje Cvarkov

pre 9 godina

Jao o kakvoj ti principijelnosti pričaš?! Gadno ti je bilo da uđeš u republičku Vladu sa SPSom i SNSom, a sad ti nije gadno da u pokrajini praviš koaliciju sa tim istim uz dodatak DSSa, Treće Srbije i ostalog političkog mulja.

Dimitar

pre 9 godina

Gospodin Tadic je povukao nekoliko losih poteza i placa cenu toga. Sad su mu svi krivi. A u licu mu se vidi da nema one energije i snage kakve je imao.

milan

pre 9 godina

Gospodin Tadić sve što izjavi poslednjih par nedelja kaže tako kao da smo svi resetovali mozak.Ako je neko bio alfa i omega unutrašnje i spoljne politike, a i ekonomije i bezbednosnih pitanja, onda je to on. Mislim da ovakvim izjavama pokušava da preporuči sebe i pobegulje iz DS novom gospodaru.

xxx

pre 9 godina

Umesto da ima reputaciju u zemlji i inostranstvu sa titulom "bivši predsednik Republike" i da u skladu sa time obavlja protokolarne i savetodavne funkcije, pa i pomaže u kontaktima sa EU i OUN, on postao šef kombi partije i pravi se važan. Kobajagi poziva na odgovornost i prekraja vojvođansku izvršnu vlast. Šta vlast uradi od čoveka...

Gradjanin

pre 9 godina

Bože,koliko je poltrona bilo u DS-u...Tadić,Rakić,Beba,Čeda,Jeremić,Petrović,nekada Koštunica...a izgleda da će i Pajtić. Pa ovaj Đilas je moralna gromada za sve ove,i nije ni čudo što je digao ruke od svega.

Stevan

pre 9 godina

"Vlast u Srbiji je u rukama jedne stranke, odnosno jednog coveka", da se sit ispovracas. I to nam kaze Bota, bog I batina svog vremena, kada je premijer bio marioneta, parlament gomila parazita a on maneken na politickoj sceni.

Boris

pre 9 godina

Kada se Demokratska stranka,ciji si ti bio predsednicki kandidat, 2012.godine zaduzila kod Razvojne banke Vojvodine 300 miliona RSD, da bi finansirala tvoju kampanju, nisi pitao o'kle novci.

O, sveznajuci, kako to da ti promakne?

Čubura je Raj

pre 9 godina

Svaka čast g-dji Trninić, kako je "ispreskakala" gimme five! Bilo je poučno za slušanje i gledanje, kako "Klunijeva" bezidejnost i odsustvo argumenata, na logički postavljena pitanja prerasta u bes.

Keka

pre 9 godina

Najlakse je prebacivati loptu odgovornosti sa jednog na drugog,prepucavati se po novinama a nemati hrabrosti da obojica javno priznaju svoje greske i velike propuste tokom svojih mandata,sedeli su u koznim futeljama i nisu uradili nista, da dobrobit gradjana .Vreme je da zauvek napuste politicku scenu da mi narod imamo novu sansu da bolje,sigurnije sutra..........

VOJKAN

pre 9 godina

Gospodine Tadicu,za vreme vase vladavine dok ste vi bili predsednik drzave,posredovali ste u prodaji Nitexa italijanskom Benettonu,prodali ste fabriku bez i jednog radnika.Od tada evo treca godina kako smo na birou bez mogucnosti zaposlenja jer je vecina radnika u srednjim godinama a i sada se vodi politika zaposljavanja mladih.Nas koji smo njihovi roditelji,niko ne pominje.

Beogradski disident

pre 9 godina

Zbog tvog "istorijskog pomirenja" se desava ovo sto se desava sada. Da si imao i malo politickog sluha trebao si tada da budes opozicija , sada bi imao apsolutnu vlast . Ovako si rasturio DS ,oziveo i Dacica i radikale bez bedza.
Zbog tebe moja deca nece odrastati u Srbiji

komshija

pre 9 godina

"Vlast u rukama jednog čoveka"

Izvini, a sta si ti radio? Jesi bio predsednik DS - najbrojnije stranke u parlamentu - i predsednik Srbije i imao svoju marionetu za premijera (Cvetkovic)? Pa sta je to ako ne kontrola izvrsne, zakonodavne i, preko narodne skupstine, i sudske vlasti? Sta je to nego autoritatizam? Jel ti shvatas da si direktno odgovoran sto sada cetnicki "master" vojvoda i ovaj Seseljev segrt predstavljaju Srbiju? Mani se covece politike i idi nesto drugo radi, pecaj, igraj basket sa ortacima, sta god. Tokom osam godina dok si bio predsednik si samo opravdao razloge zbog kojih te je Djindjic u DS-u drzao kao ikebanu. Za bolje i nisi.
(V, 30. jun 2014 13:39)


To je to!

...

pre 9 godina

Najbolji su ovi što bi da napadnu Vladu, ali ne smeju ni da pomenu Vučića...takva je bila i cela predizborna kampanja! Naravno da ne branim Dačića, ali je to jadan pristup...

milan

pre 9 godina

Elementarna logika takodje kaze da ste vi odgovorni za vase ministre koji su radil lose u svim oblastima. Ili mozda to mi nismo upuceni da nam je dobro zbog vaseg uradjenog posla...

Diego

pre 9 godina

@crni domino

Malo mi je muka od tog prebacivanja odgovornosti na Tadica za picvajz u Srbiji. Picvajz u Srbiji je zbog birackog tela (zbog komentara koji ste ostavili, usudjujem se reci Vas, Vasih prijatelja, rodbine itd.) koje je politicki nepismeno i ne shvata uzrocno-posledicne veze u politici. Uostalom, "Tadic je kriv za sve, kaznite Borisa Tadica" je Tomina mantra/tirada pred izbore koju je ponovio nebrojeno puta.

Zajednički krivac

pre 9 godina

Kako je dobro kada Boris ujedini SNS-ovce, LDP-ovce i DS-ovce u komentarima! SNS-ovcima - neuporediva je ova vlast sa bilo kojom predhodnom. Nakon DS-a su ostale strane firme koje su zaposlile hiljade radnika koji su poslove izgubili za vreme neuspelih privatizacija za vreme DSS-a 2003-2008-e (što nam i danas iz EU trljaju na nos). LDP-ovci su sami propali zbog svoje politike i autoritativnog predsednika stranke i ne razumem šta im je tu Boris kriv. DS-ovci su imali priliku pre zadnjih izbora da vrate Borisa umesto Đilasa i da osvoje 12 odsto i ko im je sada kriv što nisu? Kako bih sada rado menjao najgori period Cvetkovićeve Vlade umesto ovih nesposobnih koji i dalje kukaju na predhodnu vlast, pričaju bajke i NIŠTA ne rade osim što povećavaju dug zemlje. Čak su i DOS-ovci posle 2002-e u jednom trenutku prestali da kukaju nad zaostavštinama predhodne vlasti. Ovi koji sada vladaju su 2000-e "upešno" ostavili šestomesečno kašnjenje penzija, 14-omesečno kašnjenje dečijih dodataka, staru deviznu štednju (koju su mrski DOS-ovcni iz ne-znam-kog razloga prihvatili i isplaćivali), "uspešne" firme sa neuplaćivanim višegodišnjim stažom radnicima... Nabrajanju nikad kraja... A zaboravili ste? Imali ste posao do 2000-e? Plaćali su vam prevoz a niste dobijali plate. Sada će vam opet biti tako dobro! Zaslužili ste SNS i tu vam niko nije kriv!

Nole

pre 9 godina

Treba da se razjasni uloga Pajtića u Razvojnoj banci i Fondu za razvoj Vojvodine, ali i učešće Dušana Petrovića(premijera iz senke Borisa Tadića) u upokojenju Agrobanke, Privredne banke Beograd i još nekih državnih banaka koje su na rubu propasti.

Aleksandar

pre 9 godina

Mislim da bi pod hitno trebao da se organizuje naučni skup o mentalnom sklopu Borisa Tadića. Taj lik, "bacač koske" i "zavrtač rukava" koji je došao na vlast zahvaljujući (ko se seća)izmeni izbornog zakona (da izlaznost ne mora da bude preko 50%) i na talasu sentimentalnosti zbog ubijenog heroja Zorana Đinđića. Spominješ elementarnu logiku za Dačića, a po istoj toj logici bi trebao i ti druškane da odgovaraš zbog "istorijskog pomirenja". Tadiću, zamišljaš da si Ronald Regan, a zapravo si bleda kopija trećerazrednog glumca, sa osobinama koje bi jedino Nušić mogao da opiše. Da li je potreban bolji opis tvog lika i dela od onog koji je sinoć dao "Beba" u Utisku nedelje? Ovo je samo bacanje prašine u oči sa obe strane, sprema se najgora koalicija u istoriji Srbije! Vučić-Tadić... ko preživi - pričaće! Izjasni se o konkretnoj stvari: Sud je utvrdio da su vojni penzioneri nezakonito uskraćeni za ukupno 20 milijardi dinara i to samo zahvaljujući tvom nepoštovanju zakona. Bio si ministar odbrane, vrhovni komandant, predsednik, a realno i premijer umesto one ikebane koja je samostalno smela samo da naruči kafu i to bez šećera. Da li si ikada čuo za izveštaje Verice Barać? Šta si ikada uradio povodom njih?

Tragedija

pre 9 godina

Nasa tragedija je potpuna. Mi nemamo ni jednu opozicionu stranku. Sve su ovo istomisljenici po svim pitanjima sem ko je "na celu kolone". Tu je njihov problem.Samo se docepati vlasti i ucestvovati u pljacki drzave. Nista drugo. Svi su za sve ono sto nama nanosi stetu. I sto je najcudnije, oni ponekad dobro-cak odlicno pricaju dok ne zasednu. Iza toga sledi pozivanje na "legitimitert koji su im dali gradjani" i teraj po svome. Znam da je utopija,ali bi bilo super da ih sve oteramo u paketu i da se pojave neki potpuno novi.Nazalost od toga nikad biti nista nece. Samo ce kurta smenjivati murtu.

marija

pre 9 godina

Dezurni botovi se odmah pojave na vest o Tadicu.
I uvek iste primitivne, palanacke mantre.
Odakle ste vi sisli medju nas, nesrecnici???

Jožef

pre 9 godina

pa izvinite al ja sam mislio da Vas više nema . Ja i moja deca smo več platili deo Vašeg ,, posla,, i želimo Vam puno uspeha .
Ako ste gde god pogrešili - nedao Bog štetu nam naneli - još nam račun da Platite ( Po Zakonu ) i svaka Vam dobra .
Mi mislimo da ste Vi jedan vrlo - vrlo loš Političar .
Nek Vam je puno uspeha negde drugde .

Brančilo

pre 9 godina

A tako! Sada, posle 4 godine ti hoćeš da se upoznaš kako je to funkcionisala RBV, jer, navodno, ti nećeš da se krećeš u sivoj zoni. Jer, navodno ti o tome ništa nisi znao. Kad je u tvojoj predsedničkoj kampanji 2012. iz te banke došlo 4 mil. eura, i ti ih potrošio, tad se nisi pitao odakle, kako i zašto su došle sve te pare koje si potrošio na sebe i svoje lakeje. Sad si se setio da pitaš. Ovo ti je bldeunjav pokušaj da sa sebe spereš sav mulj koji smrdi svuda kud prođeš i da sav taj smrad baciš nekom drugom u krilo.

Sid

pre 9 godina

Posle ovoga i sinocnjeg preskakanja Bebe od strane Olje Beckovic, okupacu se u asepsolu, to je jedino resenje a voditeljima puno hvala sto postoje!

Hermiona

pre 9 godina

Tadic je nasao bilo koga da kritikuje I osudjuje? Pa zahvaljujuci upravo njemu kao glavnom I odgovornom za reinkarnaciju SPS - a imamo sada Dacica…