Ponedeljak, 15.07.2013.

08:01

Težak udes, jedno lice kritično

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mihajlovca, u sudaru autobusa sa češkim državljanima i kamiona, tri osobe su teško povređene, tri lakše. Jedno lice kritično.

Izvor: B92

Težak udes, jedno lice kritièno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

vlada

pre 10 godina

NA svakom ukljucenju i isklucenju sa auto puta, brzina je ogranicena na 80 km/h, a tu je toliko dugacka krivina nadesno da ne znam kako si ti video prav kao pista.

nemamime

pre 10 godina

Čitam pa ne verujem.Koliko komentara negativnih za vozača kamiona,a on udaren.Da je on udario autobus niko ne bi postavio pitanje ko je kriv.Vozač kamiona naravno.I kad ga udare..opet on kriv.Da su se dvoje pored njega sudarili..verovatno bi on bio kriv.Za sve nesreće su krivi baš vozači kamiona.Verovatno je kriv i što je ova Bugarka izgubila kontrolu i usmrtila ove nesrećne zene.Ma za sve nesreće su krivi...zna se vozači kamiona.
Čitam i ne verujem...

nemojte svakom da verujete

pre 10 godina

Tu je ogranicenje 80 koliko je isao autubus kad nije mogao da izbegne sudar. Nigde neopise da je bio neosvetljen kamion.
(vlada, 15. jul 2013 15:40)
---
Ajde ne laži tu je put ravan i prav maltene ko pista, dozvoljena brzina je 120 km kao i na većini deonica auto puta. Čak šta više taj deo auto puta je u odličnom stanju. Tačno je da pri uključenju sa tog puta u smeru ka BG ima uzbrdica dok se ne izađe na auto put. Tu može da postoji problem kod uklučenja u srednju traku.
Beograd je na tom delu puta udaljen nekih 60 do 70 km. Na toj deonici puta krajnja leva traka je veoma rizična jer pored vas prozuje kola koja idu i preko 160 km na sat. Pa vozači koji pretiču nekoga brzim manevrom moraju da pređu u srednju traku. Jer idijot iza vas amblenduje i vozi vam tik uz branik. Tako da vozač i koji se uključije u srednju traku ne može ni da vidi ovog koji se iz leve trake uključuje u srednju. Ovo je redovna pojava skoro na svim uključenjima na auto put.

zoran

pre 10 godina

@ Metropola, 15. jul 2013 15:51

Vozački ispit (A i B) položio sam 04/04/1972. Od tada uvek imam automobil a imao sam i dvotočkaše. Prvi je bio SOLEX S3800 (49ccm) pa BSA "Gold star" 350ccm iz 1957. pa kasnije MZ-250... Od automobila ni ne sećam se koje sam sve vozio.
Za sve ove godine prešao sam, po slobodnoj proceni, jer evidenciju nisam vodio, između 500 i 700 hiljada kilometara. Vozio sam auto i u Australiji (levo) i u Tanzaniji (levo) i u Qataru i u Omanu a i u pola Evrope...
Kao što vidiš, svakako imam dovoljno iskustva u vožnji! Ovo na tvoju opasku: "Ako uopste vozite!".

Pojas vezujem od 1980. kada je ZAKONOM uvedeno da se MORA vezivati sigurnosni pojas. Propise NIKADA ne kršim. Ali NIKADA. Za volanom NIKADA, ali NIKADA nisam neodgovoran. Koristim UVEK ali UVEK blutut. Itd...itd...

A mislim da je, možda ne najveća, ali svakako najvažnija veština svakog vozača da bude ODGOVORAN. Tu svakako spada i adekvatna priprema vozila i sebe za vožnju u svakom smislu. Da se tako nisam ponašao sve ove godine verovatno bih bio pokojni ili bi čamio u zatvoru, recimo. Ovako, hvala Bogu, do sada nisam imao NI JEDAN udes mojom krivicom a par beznačajnih čukanja u Beogradu, u kojima sam sudelovao, prošlo je bez ikakvih pravnih posledica za mene...

Budi mi živ i zdrav, Metropolo, i da se provozaš makar polovinu kao ja (ako već nisi) a naročito ti želim da bude bez posledica prvo po tebe i tvoje putnike a posle i za ostale učesnike u saobraćaju....

Bzvze

pre 10 godina

Ima jedno pravilo gde se kaze da kako god da se sudar desio, ako ste nekog udarili od pozadi, sami ste krivi. Bilo to na autoputu ili na obicnom putu, sve jedno. Zove se neprilagodjena brzina.

it is I

pre 10 godina

bzvze, čoveče u pravu si, ali to je auto put, vozi se 120, kako misliš" neprilagodjena brzina"? pri toj brtini nema kočenja, ali na autoputu noću nije predvidjeno da ti uleti kamion koji vozi 3x manje od ograničenja.

instruktor

pre 10 godina

Kao prvo gde je nasa drzava i famozna Agencija za bezbednost saobracaja da rade svoj posao??? I corav bi video da ovaj kamion ima pretovar kao i svi ostali koji su unistili autoput i napravili kolotrake da ne moze volan da se drzi!!1 Kao drugo,otkud 2 zene u zaustavnoj traci i otkud pravo da autobus tu uzima putnike??? vrlo dobro se zna za sta sluzi zaustavna traka a za sta autobuska stajalista!!! Sve u svemu strasno i tuzno!

Vozac

pre 10 godina

Covek ima u rikverc vise kilometara, nego vi napred. Moja kada bi izvalila takvu glupost, odmah bi je vratio kod tate, pa nek voza njega.

NemanjaVac8

pre 10 godina

Bahati vozaci MOTOCIKALA ponovo haraju drumovima i
ugrozavaju "MAJSTORE": vozace kamiona, golfova,
autobusa, fiat-a 500L, sluzbenih dostavnih vozila,
BMW 318 (crveno i), pasata i ostalih cetvorotockasa...
Ironicno, naravno, kao osvrt na divljacke negativne
komentare vezane za nas, vozace dvotockasa.
I jos nesto, niko nije 100% siguran na putu,
ali najgore, najvece i najstrasnije nesrece
izazivaju vozaci vozila sa cetiri tocka.
Kao sto se i vidi iz prilozenog (i ne samo
ovog)slucaja...
Pamet u glavu!
(buzda, 15. jul 2013 17:37)
...
Čoveče pa evo ja vozim i vespe i motore i kola. Ipak nisam lud a nisam ni ekstremista da nekog branim ili napadam bez razloga. Za mnoge vozače dvotočkaša važi pravilo da se ponašaju kao da je drum samo njihov. Veleslalom oko automobila uz ogromno prekoračenje brzine je nešto poptuno uobičajeno na putevima po Srbiji. Da ne pričam o momentima gde genijalni motociklisti ulaze mrtve uglove, gde se nabijaju oko zadnjeg dela automobila u kolonama i sličnim glupostima. Ovo što pričam se ne odnosi na normalne ljude.Ja lično poznajem gomilu likova iz raznih vespa klubova i moto klubova koji upravo nisu takvi.Odnosi se na neki narod koji mogu samo da nazovem drskim, bezobraznim i bahatim.I nema veze šta voze, dal biciklu, kamion ili idu peške, oni subahti,pa bahati. Posledice nesreća u saobraćaju su različite,što je sasvim prirodno.

Бујрум

pre 10 godina

(Rado, 15. jul 2013 11:19) Брате Радо, у Грчкој путеви широки, добри. И по завученим острвима путеви су 10 пута бољи него у Кнежевини Сербској. Грци поштују једносмерне улице, на ауто путу тјерају га цирка 130 km/h, колико износи ограниченије. Преко тога цепају га углавном аутомобили са дипломатским таблицама и буџовани из власти. Углавном, много је боље него код нас, па не знам што си се за Грчку у'ватио. Живјели!

penalNS

pre 10 godina

kamion je bio osvetljen i svaka prikolica pozadi ima katadioptere (to zahteva zakon) i na svakoj rasveti i kad ne radi ima macja oka! plus svetlo se reflektuje od tablicu! kamion je isao 55km/h a autobus 100km/h sto je ne dozvoljeno za autobus, jer njemu je dozvoljena brzina 80km/h kao i kamionima!

Marko

pre 10 godina

Ako se ne varam sinoc je bilo vedro, vidljivost dobra a autobus ne bi smeo da se krece brze od 95 na sat. Pri tim uslovima i potpuno neosvetljen kamion se moze uociti na vreme i zaobici. Kamion dugacak 15 metara ne moze bas da iskoci iz jedne trake u drugu, posebno ako se kretao nedovoljnom brzinom... Vozac kamiona je zadrzan zato sto je napustio mesto nesrece sto je ozbiljan prekrsaj a ne zato sto su saobracajci procenili da je kriv jer to i nije njihov posao...

buzda

pre 10 godina

Bahati vozaci MOTOCIKALA ponovo haraju drumovima i
ugrozavaju "MAJSTORE": vozace kamiona, golfova,
autobusa, fiat-a 500L, sluzbenih dostavnih vozila,
BMW 318 (crveno i), pasata i ostalih cetvorotockasa...
Ironicno, naravno, kao osvrt na divljacke negativne
komentare vezane za nas, vozace dvotockasa.
I jos nesto, niko nije 100% siguran na putu,
ali najgore, najvece i najstrasnije nesrece
izazivaju vozaci vozila sa cetiri tocka.
Kao sto se i vidi iz prilozenog (i ne samo
ovog)slucaja...
Pamet u glavu!

Smederevac

pre 10 godina

Ja bih samo zamolio da nase vlasti ukoliko zele da ceski drzavljani koji su smesteni u smederevskoj bolnici imaju dobar tretman i lecenje odmah budu premesteni u drugu bolnicu. Bilo koju. Ovde kod nas samo mogu da im pogorsaju stanje. Jos je pokojni Ckalja rekao "Ako hocete da umrete idite u smederevsku bolnicu". I nije bio daleko od istine.

fenekus

pre 10 godina

Vozace treba edukovati redovno o svim nesrecama koje su se desile i koje se desavaju! Dati im da gledaju snimke i fotografije i ponavljati im pravila saobracaja i razloge zbog kojih su se ti strasni dogadjaji desili. Dok ne steknu naviku da, makar i sami na putu, puste migavac kada menjaju traku...da ne koriste telefon tokom voznje... da ne smanjuju brzinu zbog toga sto ih mozda snima policija, vec zato sto tako treba...

aNOnymous

pre 10 godina

Katastrofa, gotovo svaki dan u BiH, Srbiji ili Hrvatskoj neka teska saobracajna nesreca. Evo u banjaluci npr u petak lancani sudar 6 auta, a za vikend u bih poginulo vise od 5 ljudi...Strahota...

Ja

pre 10 godina

To sto ih posecuje ministarka zdravlja, to je znak da ona pojma nema za sta njena funkcija postoji! Nemam nista protiv, neka ih poseti ko hoce, ali zar je u nasem zdravstvu sve toliko savrseno da ministarka nema pametnija posla?

David Pantovic

pre 10 godina

Imamo mnogo dobre puteve zahvaljujuci Mrkonjicu i Ilicu. Mnogo dobar posao su odradili. Svaka im cast. Nadam se njihovoj smeni sto pre. Ne mogu da ih gledam!!!!

pazarac

pre 10 godina

Ja sam iz NP i mog da kazem da je to dno dna nezakonja ove tzv drzave, da ljudi voze kao u turskoj jer kazu da u turskoj nema pravila pa vozi kako ko stigne tako da su u NP vozaci toliko bahati da je konstantno neko zivotno ugrozen a policija ne reaguje vec je sve kao deo sistema. Pre neki dan oko 3 sata posle podne kroz grad su prolazila dva manijaka i namerno brzali i kocili da bi se privlacili paznju i dok sam prelazio ulicu na pesackom oni su namerno ubrzali u ozbiljnoj nameri da me udare a vozili su preko 100 iako je ogranicenje bilo vise nego duplo manje, niti je ko prijavio niti reagovao, oni su se smejali i vrteli u krug po gradu i to je to. Divlji zapad a ko je kriv niko drugi nego oni koji to dopustaju a to je drzavni vrh, korumpirano sudstvo i po0licija itd.

Metropola

pre 10 godina

"Nije u pitanju vestina vozaca kamiona ili autobusa, sve su to jako dobri vozaci.
Ovde se desilo ono sto je vecina nas na tom autoputu vec videla! NEOSVETLJENI I NEISPRAVNI KAMIONI!!! "

Čudan ti je kriterijum ocenjivanja kvaliteta vozača. Po tebi, onaj ko sedne i krene sa NEOSVETLJENIM I NEISPRAVNIM kamionom (automobilom, autobusom, sve jedno) je dobar vozač??? Hmmm.... Čudno zaista. Ja bih pre rekao da je on potencijalni ubica a da od vozača nema ni "V". I nikakvo pravdanje bilo kakvim razlozima ne dolazi u obzir. Kada se desi nesreća, kasno je, prijatelju...
(zoran, 15. jul 2013 14:44

... Dobar u smislu vestine upravljanja vozilom.
Opet, meni nije jasno kako ste vi zakljucili da ja opravdavam greske profesionalnih vozaca? Ili mislite da opravdavam konkretno ovog vozaca? Upravo zelim da ukazem da su vozaci neodgovorni(a budimo iskreni, svi smo bar jednom za volanom bili neodgovorni)
i da se MNOGE stvari tolerisu od strane policije(cast izuzecima).
Mozda Zorane mislite da vi ni jednom niste bili potencijalni ubica za volanom?Da nikad nikoga niste isekli ili da ste uvek bili vezani pojasom, i to zahtevali od svih putnika u svom autu? Ako uopste vozite!

Da se vratim na temu, iako se tvrdi da je prekoracenje brzine i alkoholisanost najveci uzrocnik saobracajnih nezgoda na nasim putevima, mislim da to prvo mesto u realnosti zapravo zasluzuje neispravnost vozila i losi putevi.

logika

pre 10 godina

Da li ste primetili koliko su duge trake za ubrzavanje pri ukljucenju na autoput kod nas? Ili Svi treba da vozimo Ferarije pa da ubrzamo do 100 km/h na 50 metara, ili je ocekivana brzina saobracaja na autoputu 70 km/h. A neretko mozete videti genijalce koji se parkiraju (samo na sekund) bas na toj traci za ubrzavanje, valjda je nesto zaboravio ili prica telefonom.

zoran

pre 10 godina

Za Metropola

"Nije u pitanju vestina vozaca kamiona ili autobusa, sve su to jako dobri vozaci.
Ovde se desilo ono sto je vecina nas na tom autoputu vec videla! NEOSVETLJENI I NEISPRAVNI KAMIONI!!! "

Čudan ti je kriterijum ocenjivanja kvaliteta vozača. Po tebi, onaj ko sedne i krene sa NEOSVETLJENIM I NEISPRAVNIM kamionom (automobilom, autobusom, sve jedno) je dobar vozač??? Hmmm.... Čudno zaista. Ja bih pre rekao da je on potencijalni ubica a da od vozača nema ni "V". I nikakvo pravdanje bilo kakvim razlozima ne dolazi u obzir. Kada se desi nesreća, kasno je, prijatelju...

bugzy

pre 10 godina

Problem je i u lose uradjenom autoputu. Naime ukljucenje na Pozarevackoj petlji u smeru ka BG je uzbrdo. Koliko god da je kamion od 20t ispravan i ima jak motor, on ne moze da stigne da ubrza do vise od 40 km/h dok izadje do autoputa, tako da mora da vozi zaustavnom trakom neko vreme dok ne uspe da ubrza dovoljno da se ukljuci u srednju. Problem je sto je vrlo inteligentno uradjena jos jedna petlja na najvise 1 km sa iskljucenjem za Smederevo (inace na Pozarevackoj petlji se iskljucuje i za Smederevo).
Tako je projektant autoputa napravio situaciju da imate 1 km zaustavne trake u kojoj ubrzavaju vozaci da bi se bezbedno ukljucili u srednju traku u kojoj usporavaju vozaci koji bi da se prestroje u tu istu zaustavnu traku da bi se bezbedno iskljucili ka Smederevu.
Sve u svemu vrlo bezbedno, nema sta!

ministari

pre 10 godina

Meni samo bode oci da je Ministarska zdravlja posetila povredjene Cehe...koja smo mi dokona drzava, zivo me zanima da li bi ministar zdravlja Madjarske ili Ceske posetio povredjene Srbe i jednog teze povredjenog da se desila saobracajna nesrece negde kod Praga, da li vi dolazili da obidju povredjene njihovi ministir, NE, ne zelim da kazem da nas neko ne postuje, nego mi je jednostavno smesna ta poniznost nas u Srbiji prema strancima. Ok, desila se nesreca, ima povredjenih, jedan tesko, jel je to toliko bitna vest da nasi ministri obilaze povredjene Cehe..mnogo smo iskompleksiran narod, zalosno!

nebojsa korac

pre 10 godina

Koliko ljudi u ovoj smejuriji od drzave treba da pogine da bi se gospoda od zakona umilostivila i najzad zabranila teretni saobracaj vikendom. Ajde da budemo normalno drustvo i drzava u kojoj ce se znati sta je cije pravo a i OBAVEZA.

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Neverovatno! Koliko komentara sa pretpostavkama, izmišljanjima i sl, a u korektnoj vesti (nije bitno da li je preneta) na ovom sajtu lepo piše: Češki zvaničnik (OBAZRIVO) kaže da je "najverovatnije vozač kamiona kriv..."
Ekrem je debelo zasejao mentalitet da se priča u pretpostavkama, mada je i on bio konkretniji! Na pr, udes je bio na autoputu, a ne na "Ibarskoj magistrali". Savet bi bio ako neko kaže da je DAN za putovanje a noć za odmaranje, naročito sa više putnika u rukama ma i najboljeg vozača.
U vreme kada se, po vesti, udes desio, već je dovoljno razdanjeno da se vidi na popriličnom rastojanju, kolovoz je dobar - ali ako je vozač autobusa bio umoran? Mogao je, ali bi bilo svejedno, da je kamion obeležen, osvetljen ili ne - važno je da li je obeležen samo ako je ostao na kolovozu, ali ako je u zaustavnoj traci, što se nazire, onda nikako kamiondžija nije direktni krivac.
Ovo "prevozio drva" je klizavica na koju su mnogi okliznuli! Nebitno je šta je u sanduku kamiona, osim ako nije građa koja viri izvan karoserije!
Oladimo malo do potpunije vesti? Ljudski je...

v

pre 10 godina

@metropola
Ista situacija, samo sam ja prekoracio dozvoljenu brzinu i uvazili su mi objasnjenje i nisu me kaznili.
To je bilo pre 5-6 godina na ibarskoj. Neosvetljeni kamion su zaustavili, a ja sam nastavio put. Sve se desilo oko 2 ujutro. Zamalo da poginem.

milan

pre 10 godina

Vozi drva nocu, pitam se da li ima osvetljenje po propisu ili kao mnogi jedno svetlo skilji, a drugo ne funkcionise, brzine neregistrovanog vozila su male ne samo zbog policije nego i zbog pretovarenosti ili dotrajalog motora. Takve ni preko dana nazalost na nasim ulicama mozemo sresti, samo sto ih ne srecu oni koji treba da ih sretnu.

zena vozaca

pre 10 godina

Muz mi je autoprevoznik i iz iskustva mogu da kazem da su to najgori vozaci na svetu. Kad slusam njegove razgovore sa kolegama samo se jezim. Da bi stigli na vreme voze prebrzo, ne spavaju po dva dana, kamioni u katastrofalnom stanju itd. S obzirom da su non-stop na tockovima misle da voze hiljadu puta bolje od drugih, pa kad sednu u auto jurcaju kao blesavi. Ja sa muzem se ne vozim nigde, dete ne dozvoljavam ni u obdaniste da odveze. U autobus ne bih usla pa makar 50km isla peske. Sad ce neko reci nisu svi takvi, ali znam da jesu, poznajem ih bar 30ak i tu nema izuzetka. Usput kamionima neki koji rade u firmama i moraju da jure da bi gazdi dovezli na vreme, jer ostadose bez posla. Zakon krse, kad ih uhvate, saobracajci debelo naplacuju da ne pisu kazne itd.

Tale

pre 10 godina

Na zapadu se tacno zna ko moze da se ukljuci na autoput. Taj koji je pustio neku krntiju koja ide 30 na sat, sa tovarom drva je krivac. Videti gde se ukljucio, gde je uzeo papir sa naplatne rampe i radnika sa rampe corkirati. Taj ce sutra i traktor pustiti na autoput, samo da uzme neku kintu.
Sve se lako moze utvrditi ako se zeli.
Puno srece i brz oporavak povredjenim.

strumf

pre 10 godina

Nisu zeleli da uvaze moj razlog iako su zaustavili vozilo koje je pretovareno islo 20 na sat bez zadnje rasvete, njega su pustili jer je LOKALAC, a meni naplatili kaznu!!!
(Metropola, 15. jul 2013 11:36)
Izvini sto izvukoh iz kontesta,ali koliku kaznu si platio za to?

El Cid

pre 10 godina

A šta ćemo da radimo sa hiljadama srpskih vozača koji voze kroz naseljena mesta duplo većom brzinom od dozvoljene!? To su sve potencijalne ubice. Ako je ograničenje 40 ili 50km/h oni ne voze ispod 70 - 80 km/h, to rade redovno i masovno! U Kraljevu gde živim, teški šleperi se pretiču u Dositejevoj ulici (po dve trake za svaki smer) i nedeljom kada nema gužve voze komotno 80 - 90 km/h ovom ulicom koja je prava u dužini oko dva kilometra a u njoj postoje dve srednje i jedna osnovna škola sa horizontalnom signalizacijom, rebrima, znakovima, pešačkim prelazima!? Prošle godine vozeći bicikl biciklističkom stazom ove ulice upravo u nedelju kada nema puno saobraćaja, zamalo ne poginuh kada su se preticala dva šlepera pa jedan nije hteo da pusti drugi, hladnjača se zanela a vazdušna turbulencija me umalo nije bacila pod točkove koji su prošli ne više od 30 cm od mene. Auto put koji prolazi kroz BG ima ograničenje vožnje do 80 km/h što nije malo imajući u vidu da se prolazi kroz centar grada - sigurno polovina vozača tu "ladno" vozi 110 - 120 km/h. Sve se to dešava, jer oni koji treba da rade svoj posao taj posao jednostavno ne rade, pretpostavljam nisu motivisani ni "stimulisani! Hajde onda svi da nerad pravdamo ne stimulisanjem - na šta bi tek onda ličila ova zemlja! Najgori deo policije u Srbiji jeste upravo saobraćajna policija - velikim delom su bahati, nevaspitani i primitivni da ne kažem nešto drugo!

mislite o tome

pre 10 godina

Upravo sam se video sa svojim instruktorom voznje. Ispricasmo se lepo... Odoh svojim putem, a on sede u svoj auto i prvo sto je uradio to je da se uhvati za mobilni telefon...

nbp

pre 10 godina

Ne znam da li ima veze sa ovom vešću. Ali u Evropi i SAD se vozači kamiona smatraju najboljim vozačima. Na Balkanu i Turskoj je to i te kako pod pitanjem. Toliko je maloumnika za volanom kamiona, da je to zaista zastrašujuće. Biće da ima veze sa opštim stanjem svesti u tim zemljama u svakom pogledu.

Rado

pre 10 godina

Ako hocemo u Evropu moramo mnogo bolje da organizujemo saobracaj. Kada sam ucio o saobracaju pre 25 godina nisam ni slutio koliko sam tada bio u zabludi.Ucio sam da smo mi neka sredina u Evropi. Nazalost istina je drugacija, losa i niska svest prilikom voznje, uski putevi, nepaznja, neispravna vozila, mali broj znakova cine da bih nasu zemlju svrstao izmedzu Grcke i Indije. Drzava umesto da se pozabavi ovim problemom, ona gura problem pod tepih i izlazi sa resenjem pisanjem kazni, sa kaubojima koji cekaju u zasedi. Prepisali smo samo kazne sa zapada, a nismo ostvarili uslove. TUZNO. Ostaje u Srbiji, kao u Grckoj da se pomolis Bogu pre nego sto sednes za volan. Ovo pisem iz iskustva vozeci 13 godina u Engleskoj, 7 godina u Grckoj...

Predrag Petkovic

pre 10 godina

Prazne price o bezbednosti, ko vozi malo cesce zna da SVE KAMIONDZIJE najvise vole da drze telefon u ruci!?!?!? Zasto se tim ludacima ne oduzimaju dozvole???

Druga interesantna stvar vezana za ovu vest je: zasto nasi mediji o nesreci koja se desila kod nas izvestavaju prenoseci tudje medije??? Zato sto su nam redakcije postale deskovi gde niko ne zna da podigne slusalicu i ukljuci snimac.

Saucesce porodicama, podrska povredjenima da izdrze! Opasno mnogo nesreca ovih nedelja. Policijo na posao!!!

AlekS

pre 10 godina

Jos jedan neosvetljeni kamion na autoputu. Dokle bre?
(putar, 15. jul 2013 09:20)

Ovakve stvari ce se dogadjati dokle god je kazna za nenosenje vozacke dozvole veca od one za voznju autoputem u suprotnom smeru. Mozda i nije tako, ali za nocnu voznju kamiona punog drva bez propisnog osvetljenja, za prolaske kroz crveno svetlo, za brzine od preko 100 km/h u naseljenim mestima i 150 van njih, voznju pod uticajem alkohola, treba oduzimati vozila kojima je prekrsaj napravljen, na 3-6-12 meseci. Uz to treba dodati kazne za prekrsaj i, lezarinu za "cuvanje" vozila. Ne verujem da bi iko ponovio prekrsaj. Tako su u Dubaiu "smirili" osione strance koji su zaradjivali po 15-20 hiljada evra mesecno i divljali na putevima.

Metropola

pre 10 godina

Nije u pitanju vestina vozaca kamiona ili autobusa, sve su to jako dobri vozaci.
Ovde se desilo ono sto je vecina nas na tom autoputu vec videla! NEOSVETLJENI I NEISPRAVNI KAMIONI!!!
Par puta mi se desila situacija da se ispred mene pojavi kamion iz mraka. Naravno, uspeo sam da primetim na vreme, mada sam jednom dobio kaznu od policije za preticanje po punoj liniji na ibarskoj dok sam izbegavao neosvetljeno vozilo!
Nisu zeleli da uvaze moj razlog iako su zaustavili vozilo koje je pretovareno islo 20 na sat bez zadnje rasvete, njega su pustili jer je LOKALAC, a meni naplatili kaznu!!!

Vladimir

pre 10 godina

Аko se vozač kamiona pojavio nakon uviđaja, onda se nesreća nije dogodila kada je autobus sustigao kamion i naleteo na njega, već treba da se kaže da je jednostavno udario u nepropisno parkiran i neosvetljen kamion. Sustižete nekoga kada se i on kreće, a ovde to nije slučaj.

trudbenik

pre 10 godina

Moguće da je kamion bio nepropisno osvetljen ali za obilazak iole modernijeg autobusa, na bilo kom putu, treba vam auto od bar 150KS. Svojevremeno sam se vozio autoptem u busu marke Scania, vozač nije spuštao brzini ispod 150, od Batočine do BG-a a od
Budve, teško da ga je obišlo dva auta...

Metropola

pre 10 godina

Nije u pitanju vestina vozaca kamiona ili autobusa, sve su to jako dobri vozaci.
Ovde se desilo ono sto je vecina nas na tom autoputu vec videla! NEOSVETLJENI I NEISPRAVNI KAMIONI!!!
Par puta mi se desila situacija da se ispred mene pojavi kamion iz mraka. Naravno, uspeo sam da primetim na vreme, mada sam jednom dobio kaznu od policije za preticanje po punoj liniji na ibarskoj dok sam izbegavao neosvetljeno vozilo!
Nisu zeleli da uvaze moj razlog iako su zaustavili vozilo koje je pretovareno islo 20 na sat bez zadnje rasvete, njega su pustili jer je LOKALAC, a meni naplatili kaznu!!!

trudbenik

pre 10 godina

Moguće da je kamion bio nepropisno osvetljen ali za obilazak iole modernijeg autobusa, na bilo kom putu, treba vam auto od bar 150KS. Svojevremeno sam se vozio autoptem u busu marke Scania, vozač nije spuštao brzini ispod 150, od Batočine do BG-a a od
Budve, teško da ga je obišlo dva auta...

AlekS

pre 10 godina

Jos jedan neosvetljeni kamion na autoputu. Dokle bre?
(putar, 15. jul 2013 09:20)

Ovakve stvari ce se dogadjati dokle god je kazna za nenosenje vozacke dozvole veca od one za voznju autoputem u suprotnom smeru. Mozda i nije tako, ali za nocnu voznju kamiona punog drva bez propisnog osvetljenja, za prolaske kroz crveno svetlo, za brzine od preko 100 km/h u naseljenim mestima i 150 van njih, voznju pod uticajem alkohola, treba oduzimati vozila kojima je prekrsaj napravljen, na 3-6-12 meseci. Uz to treba dodati kazne za prekrsaj i, lezarinu za "cuvanje" vozila. Ne verujem da bi iko ponovio prekrsaj. Tako su u Dubaiu "smirili" osione strance koji su zaradjivali po 15-20 hiljada evra mesecno i divljali na putevima.

zena vozaca

pre 10 godina

Muz mi je autoprevoznik i iz iskustva mogu da kazem da su to najgori vozaci na svetu. Kad slusam njegove razgovore sa kolegama samo se jezim. Da bi stigli na vreme voze prebrzo, ne spavaju po dva dana, kamioni u katastrofalnom stanju itd. S obzirom da su non-stop na tockovima misle da voze hiljadu puta bolje od drugih, pa kad sednu u auto jurcaju kao blesavi. Ja sa muzem se ne vozim nigde, dete ne dozvoljavam ni u obdaniste da odveze. U autobus ne bih usla pa makar 50km isla peske. Sad ce neko reci nisu svi takvi, ali znam da jesu, poznajem ih bar 30ak i tu nema izuzetka. Usput kamionima neki koji rade u firmama i moraju da jure da bi gazdi dovezli na vreme, jer ostadose bez posla. Zakon krse, kad ih uhvate, saobracajci debelo naplacuju da ne pisu kazne itd.

mislite o tome

pre 10 godina

Upravo sam se video sa svojim instruktorom voznje. Ispricasmo se lepo... Odoh svojim putem, a on sede u svoj auto i prvo sto je uradio to je da se uhvati za mobilni telefon...

Vladimir

pre 10 godina

Аko se vozač kamiona pojavio nakon uviđaja, onda se nesreća nije dogodila kada je autobus sustigao kamion i naleteo na njega, već treba da se kaže da je jednostavno udario u nepropisno parkiran i neosvetljen kamion. Sustižete nekoga kada se i on kreće, a ovde to nije slučaj.

Rado

pre 10 godina

Ako hocemo u Evropu moramo mnogo bolje da organizujemo saobracaj. Kada sam ucio o saobracaju pre 25 godina nisam ni slutio koliko sam tada bio u zabludi.Ucio sam da smo mi neka sredina u Evropi. Nazalost istina je drugacija, losa i niska svest prilikom voznje, uski putevi, nepaznja, neispravna vozila, mali broj znakova cine da bih nasu zemlju svrstao izmedzu Grcke i Indije. Drzava umesto da se pozabavi ovim problemom, ona gura problem pod tepih i izlazi sa resenjem pisanjem kazni, sa kaubojima koji cekaju u zasedi. Prepisali smo samo kazne sa zapada, a nismo ostvarili uslove. TUZNO. Ostaje u Srbiji, kao u Grckoj da se pomolis Bogu pre nego sto sednes za volan. Ovo pisem iz iskustva vozeci 13 godina u Engleskoj, 7 godina u Grckoj...

Predrag Petkovic

pre 10 godina

Prazne price o bezbednosti, ko vozi malo cesce zna da SVE KAMIONDZIJE najvise vole da drze telefon u ruci!?!?!? Zasto se tim ludacima ne oduzimaju dozvole???

Druga interesantna stvar vezana za ovu vest je: zasto nasi mediji o nesreci koja se desila kod nas izvestavaju prenoseci tudje medije??? Zato sto su nam redakcije postale deskovi gde niko ne zna da podigne slusalicu i ukljuci snimac.

Saucesce porodicama, podrska povredjenima da izdrze! Opasno mnogo nesreca ovih nedelja. Policijo na posao!!!

nbp

pre 10 godina

Ne znam da li ima veze sa ovom vešću. Ali u Evropi i SAD se vozači kamiona smatraju najboljim vozačima. Na Balkanu i Turskoj je to i te kako pod pitanjem. Toliko je maloumnika za volanom kamiona, da je to zaista zastrašujuće. Biće da ima veze sa opštim stanjem svesti u tim zemljama u svakom pogledu.

Tale

pre 10 godina

Na zapadu se tacno zna ko moze da se ukljuci na autoput. Taj koji je pustio neku krntiju koja ide 30 na sat, sa tovarom drva je krivac. Videti gde se ukljucio, gde je uzeo papir sa naplatne rampe i radnika sa rampe corkirati. Taj ce sutra i traktor pustiti na autoput, samo da uzme neku kintu.
Sve se lako moze utvrditi ako se zeli.
Puno srece i brz oporavak povredjenim.

El Cid

pre 10 godina

A šta ćemo da radimo sa hiljadama srpskih vozača koji voze kroz naseljena mesta duplo većom brzinom od dozvoljene!? To su sve potencijalne ubice. Ako je ograničenje 40 ili 50km/h oni ne voze ispod 70 - 80 km/h, to rade redovno i masovno! U Kraljevu gde živim, teški šleperi se pretiču u Dositejevoj ulici (po dve trake za svaki smer) i nedeljom kada nema gužve voze komotno 80 - 90 km/h ovom ulicom koja je prava u dužini oko dva kilometra a u njoj postoje dve srednje i jedna osnovna škola sa horizontalnom signalizacijom, rebrima, znakovima, pešačkim prelazima!? Prošle godine vozeći bicikl biciklističkom stazom ove ulice upravo u nedelju kada nema puno saobraćaja, zamalo ne poginuh kada su se preticala dva šlepera pa jedan nije hteo da pusti drugi, hladnjača se zanela a vazdušna turbulencija me umalo nije bacila pod točkove koji su prošli ne više od 30 cm od mene. Auto put koji prolazi kroz BG ima ograničenje vožnje do 80 km/h što nije malo imajući u vidu da se prolazi kroz centar grada - sigurno polovina vozača tu "ladno" vozi 110 - 120 km/h. Sve se to dešava, jer oni koji treba da rade svoj posao taj posao jednostavno ne rade, pretpostavljam nisu motivisani ni "stimulisani! Hajde onda svi da nerad pravdamo ne stimulisanjem - na šta bi tek onda ličila ova zemlja! Najgori deo policije u Srbiji jeste upravo saobraćajna policija - velikim delom su bahati, nevaspitani i primitivni da ne kažem nešto drugo!

v

pre 10 godina

@metropola
Ista situacija, samo sam ja prekoracio dozvoljenu brzinu i uvazili su mi objasnjenje i nisu me kaznili.
To je bilo pre 5-6 godina na ibarskoj. Neosvetljeni kamion su zaustavili, a ja sam nastavio put. Sve se desilo oko 2 ujutro. Zamalo da poginem.

milan

pre 10 godina

Vozi drva nocu, pitam se da li ima osvetljenje po propisu ili kao mnogi jedno svetlo skilji, a drugo ne funkcionise, brzine neregistrovanog vozila su male ne samo zbog policije nego i zbog pretovarenosti ili dotrajalog motora. Takve ni preko dana nazalost na nasim ulicama mozemo sresti, samo sto ih ne srecu oni koji treba da ih sretnu.

bugzy

pre 10 godina

Problem je i u lose uradjenom autoputu. Naime ukljucenje na Pozarevackoj petlji u smeru ka BG je uzbrdo. Koliko god da je kamion od 20t ispravan i ima jak motor, on ne moze da stigne da ubrza do vise od 40 km/h dok izadje do autoputa, tako da mora da vozi zaustavnom trakom neko vreme dok ne uspe da ubrza dovoljno da se ukljuci u srednju. Problem je sto je vrlo inteligentno uradjena jos jedna petlja na najvise 1 km sa iskljucenjem za Smederevo (inace na Pozarevackoj petlji se iskljucuje i za Smederevo).
Tako je projektant autoputa napravio situaciju da imate 1 km zaustavne trake u kojoj ubrzavaju vozaci da bi se bezbedno ukljucili u srednju traku u kojoj usporavaju vozaci koji bi da se prestroje u tu istu zaustavnu traku da bi se bezbedno iskljucili ka Smederevu.
Sve u svemu vrlo bezbedno, nema sta!

ministari

pre 10 godina

Meni samo bode oci da je Ministarska zdravlja posetila povredjene Cehe...koja smo mi dokona drzava, zivo me zanima da li bi ministar zdravlja Madjarske ili Ceske posetio povredjene Srbe i jednog teze povredjenog da se desila saobracajna nesrece negde kod Praga, da li vi dolazili da obidju povredjene njihovi ministir, NE, ne zelim da kazem da nas neko ne postuje, nego mi je jednostavno smesna ta poniznost nas u Srbiji prema strancima. Ok, desila se nesreca, ima povredjenih, jedan tesko, jel je to toliko bitna vest da nasi ministri obilaze povredjene Cehe..mnogo smo iskompleksiran narod, zalosno!

zoran

pre 10 godina

Za Metropola

"Nije u pitanju vestina vozaca kamiona ili autobusa, sve su to jako dobri vozaci.
Ovde se desilo ono sto je vecina nas na tom autoputu vec videla! NEOSVETLJENI I NEISPRAVNI KAMIONI!!! "

Čudan ti je kriterijum ocenjivanja kvaliteta vozača. Po tebi, onaj ko sedne i krene sa NEOSVETLJENIM I NEISPRAVNIM kamionom (automobilom, autobusom, sve jedno) je dobar vozač??? Hmmm.... Čudno zaista. Ja bih pre rekao da je on potencijalni ubica a da od vozača nema ni "V". I nikakvo pravdanje bilo kakvim razlozima ne dolazi u obzir. Kada se desi nesreća, kasno je, prijatelju...

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Neverovatno! Koliko komentara sa pretpostavkama, izmišljanjima i sl, a u korektnoj vesti (nije bitno da li je preneta) na ovom sajtu lepo piše: Češki zvaničnik (OBAZRIVO) kaže da je "najverovatnije vozač kamiona kriv..."
Ekrem je debelo zasejao mentalitet da se priča u pretpostavkama, mada je i on bio konkretniji! Na pr, udes je bio na autoputu, a ne na "Ibarskoj magistrali". Savet bi bio ako neko kaže da je DAN za putovanje a noć za odmaranje, naročito sa više putnika u rukama ma i najboljeg vozača.
U vreme kada se, po vesti, udes desio, već je dovoljno razdanjeno da se vidi na popriličnom rastojanju, kolovoz je dobar - ali ako je vozač autobusa bio umoran? Mogao je, ali bi bilo svejedno, da je kamion obeležen, osvetljen ili ne - važno je da li je obeležen samo ako je ostao na kolovozu, ali ako je u zaustavnoj traci, što se nazire, onda nikako kamiondžija nije direktni krivac.
Ovo "prevozio drva" je klizavica na koju su mnogi okliznuli! Nebitno je šta je u sanduku kamiona, osim ako nije građa koja viri izvan karoserije!
Oladimo malo do potpunije vesti? Ljudski je...

Smederevac

pre 10 godina

Ja bih samo zamolio da nase vlasti ukoliko zele da ceski drzavljani koji su smesteni u smederevskoj bolnici imaju dobar tretman i lecenje odmah budu premesteni u drugu bolnicu. Bilo koju. Ovde kod nas samo mogu da im pogorsaju stanje. Jos je pokojni Ckalja rekao "Ako hocete da umrete idite u smederevsku bolnicu". I nije bio daleko od istine.

strumf

pre 10 godina

Nisu zeleli da uvaze moj razlog iako su zaustavili vozilo koje je pretovareno islo 20 na sat bez zadnje rasvete, njega su pustili jer je LOKALAC, a meni naplatili kaznu!!!
(Metropola, 15. jul 2013 11:36)
Izvini sto izvukoh iz kontesta,ali koliku kaznu si platio za to?

nebojsa korac

pre 10 godina

Koliko ljudi u ovoj smejuriji od drzave treba da pogine da bi se gospoda od zakona umilostivila i najzad zabranila teretni saobracaj vikendom. Ajde da budemo normalno drustvo i drzava u kojoj ce se znati sta je cije pravo a i OBAVEZA.

pazarac

pre 10 godina

Ja sam iz NP i mog da kazem da je to dno dna nezakonja ove tzv drzave, da ljudi voze kao u turskoj jer kazu da u turskoj nema pravila pa vozi kako ko stigne tako da su u NP vozaci toliko bahati da je konstantno neko zivotno ugrozen a policija ne reaguje vec je sve kao deo sistema. Pre neki dan oko 3 sata posle podne kroz grad su prolazila dva manijaka i namerno brzali i kocili da bi se privlacili paznju i dok sam prelazio ulicu na pesackom oni su namerno ubrzali u ozbiljnoj nameri da me udare a vozili su preko 100 iako je ogranicenje bilo vise nego duplo manje, niti je ko prijavio niti reagovao, oni su se smejali i vrteli u krug po gradu i to je to. Divlji zapad a ko je kriv niko drugi nego oni koji to dopustaju a to je drzavni vrh, korumpirano sudstvo i po0licija itd.

logika

pre 10 godina

Da li ste primetili koliko su duge trake za ubrzavanje pri ukljucenju na autoput kod nas? Ili Svi treba da vozimo Ferarije pa da ubrzamo do 100 km/h na 50 metara, ili je ocekivana brzina saobracaja na autoputu 70 km/h. A neretko mozete videti genijalce koji se parkiraju (samo na sekund) bas na toj traci za ubrzavanje, valjda je nesto zaboravio ili prica telefonom.

David Pantovic

pre 10 godina

Imamo mnogo dobre puteve zahvaljujuci Mrkonjicu i Ilicu. Mnogo dobar posao su odradili. Svaka im cast. Nadam se njihovoj smeni sto pre. Ne mogu da ih gledam!!!!

Ja

pre 10 godina

To sto ih posecuje ministarka zdravlja, to je znak da ona pojma nema za sta njena funkcija postoji! Nemam nista protiv, neka ih poseti ko hoce, ali zar je u nasem zdravstvu sve toliko savrseno da ministarka nema pametnija posla?

aNOnymous

pre 10 godina

Katastrofa, gotovo svaki dan u BiH, Srbiji ili Hrvatskoj neka teska saobracajna nesreca. Evo u banjaluci npr u petak lancani sudar 6 auta, a za vikend u bih poginulo vise od 5 ljudi...Strahota...

Marko

pre 10 godina

Ako se ne varam sinoc je bilo vedro, vidljivost dobra a autobus ne bi smeo da se krece brze od 95 na sat. Pri tim uslovima i potpuno neosvetljen kamion se moze uociti na vreme i zaobici. Kamion dugacak 15 metara ne moze bas da iskoci iz jedne trake u drugu, posebno ako se kretao nedovoljnom brzinom... Vozac kamiona je zadrzan zato sto je napustio mesto nesrece sto je ozbiljan prekrsaj a ne zato sto su saobracajci procenili da je kriv jer to i nije njihov posao...

fenekus

pre 10 godina

Vozace treba edukovati redovno o svim nesrecama koje su se desile i koje se desavaju! Dati im da gledaju snimke i fotografije i ponavljati im pravila saobracaja i razloge zbog kojih su se ti strasni dogadjaji desili. Dok ne steknu naviku da, makar i sami na putu, puste migavac kada menjaju traku...da ne koriste telefon tokom voznje... da ne smanjuju brzinu zbog toga sto ih mozda snima policija, vec zato sto tako treba...

Metropola

pre 10 godina

"Nije u pitanju vestina vozaca kamiona ili autobusa, sve su to jako dobri vozaci.
Ovde se desilo ono sto je vecina nas na tom autoputu vec videla! NEOSVETLJENI I NEISPRAVNI KAMIONI!!! "

Čudan ti je kriterijum ocenjivanja kvaliteta vozača. Po tebi, onaj ko sedne i krene sa NEOSVETLJENIM I NEISPRAVNIM kamionom (automobilom, autobusom, sve jedno) je dobar vozač??? Hmmm.... Čudno zaista. Ja bih pre rekao da je on potencijalni ubica a da od vozača nema ni "V". I nikakvo pravdanje bilo kakvim razlozima ne dolazi u obzir. Kada se desi nesreća, kasno je, prijatelju...
(zoran, 15. jul 2013 14:44

... Dobar u smislu vestine upravljanja vozilom.
Opet, meni nije jasno kako ste vi zakljucili da ja opravdavam greske profesionalnih vozaca? Ili mislite da opravdavam konkretno ovog vozaca? Upravo zelim da ukazem da su vozaci neodgovorni(a budimo iskreni, svi smo bar jednom za volanom bili neodgovorni)
i da se MNOGE stvari tolerisu od strane policije(cast izuzecima).
Mozda Zorane mislite da vi ni jednom niste bili potencijalni ubica za volanom?Da nikad nikoga niste isekli ili da ste uvek bili vezani pojasom, i to zahtevali od svih putnika u svom autu? Ako uopste vozite!

Da se vratim na temu, iako se tvrdi da je prekoracenje brzine i alkoholisanost najveci uzrocnik saobracajnih nezgoda na nasim putevima, mislim da to prvo mesto u realnosti zapravo zasluzuje neispravnost vozila i losi putevi.

Бујрум

pre 10 godina

(Rado, 15. jul 2013 11:19) Брате Радо, у Грчкој путеви широки, добри. И по завученим острвима путеви су 10 пута бољи него у Кнежевини Сербској. Грци поштују једносмерне улице, на ауто путу тјерају га цирка 130 km/h, колико износи ограниченије. Преко тога цепају га углавном аутомобили са дипломатским таблицама и буџовани из власти. Углавном, много је боље него код нас, па не знам што си се за Грчку у'ватио. Живјели!

NemanjaVac8

pre 10 godina

Bahati vozaci MOTOCIKALA ponovo haraju drumovima i
ugrozavaju "MAJSTORE": vozace kamiona, golfova,
autobusa, fiat-a 500L, sluzbenih dostavnih vozila,
BMW 318 (crveno i), pasata i ostalih cetvorotockasa...
Ironicno, naravno, kao osvrt na divljacke negativne
komentare vezane za nas, vozace dvotockasa.
I jos nesto, niko nije 100% siguran na putu,
ali najgore, najvece i najstrasnije nesrece
izazivaju vozaci vozila sa cetiri tocka.
Kao sto se i vidi iz prilozenog (i ne samo
ovog)slucaja...
Pamet u glavu!
(buzda, 15. jul 2013 17:37)
...
Čoveče pa evo ja vozim i vespe i motore i kola. Ipak nisam lud a nisam ni ekstremista da nekog branim ili napadam bez razloga. Za mnoge vozače dvotočkaša važi pravilo da se ponašaju kao da je drum samo njihov. Veleslalom oko automobila uz ogromno prekoračenje brzine je nešto poptuno uobičajeno na putevima po Srbiji. Da ne pričam o momentima gde genijalni motociklisti ulaze mrtve uglove, gde se nabijaju oko zadnjeg dela automobila u kolonama i sličnim glupostima. Ovo što pričam se ne odnosi na normalne ljude.Ja lično poznajem gomilu likova iz raznih vespa klubova i moto klubova koji upravo nisu takvi.Odnosi se na neki narod koji mogu samo da nazovem drskim, bezobraznim i bahatim.I nema veze šta voze, dal biciklu, kamion ili idu peške, oni subahti,pa bahati. Posledice nesreća u saobraćaju su različite,što je sasvim prirodno.

instruktor

pre 10 godina

Kao prvo gde je nasa drzava i famozna Agencija za bezbednost saobracaja da rade svoj posao??? I corav bi video da ovaj kamion ima pretovar kao i svi ostali koji su unistili autoput i napravili kolotrake da ne moze volan da se drzi!!1 Kao drugo,otkud 2 zene u zaustavnoj traci i otkud pravo da autobus tu uzima putnike??? vrlo dobro se zna za sta sluzi zaustavna traka a za sta autobuska stajalista!!! Sve u svemu strasno i tuzno!

it is I

pre 10 godina

bzvze, čoveče u pravu si, ali to je auto put, vozi se 120, kako misliš" neprilagodjena brzina"? pri toj brtini nema kočenja, ali na autoputu noću nije predvidjeno da ti uleti kamion koji vozi 3x manje od ograničenja.

Bzvze

pre 10 godina

Ima jedno pravilo gde se kaze da kako god da se sudar desio, ako ste nekog udarili od pozadi, sami ste krivi. Bilo to na autoputu ili na obicnom putu, sve jedno. Zove se neprilagodjena brzina.

buzda

pre 10 godina

Bahati vozaci MOTOCIKALA ponovo haraju drumovima i
ugrozavaju "MAJSTORE": vozace kamiona, golfova,
autobusa, fiat-a 500L, sluzbenih dostavnih vozila,
BMW 318 (crveno i), pasata i ostalih cetvorotockasa...
Ironicno, naravno, kao osvrt na divljacke negativne
komentare vezane za nas, vozace dvotockasa.
I jos nesto, niko nije 100% siguran na putu,
ali najgore, najvece i najstrasnije nesrece
izazivaju vozaci vozila sa cetiri tocka.
Kao sto se i vidi iz prilozenog (i ne samo
ovog)slucaja...
Pamet u glavu!

penalNS

pre 10 godina

kamion je bio osvetljen i svaka prikolica pozadi ima katadioptere (to zahteva zakon) i na svakoj rasveti i kad ne radi ima macja oka! plus svetlo se reflektuje od tablicu! kamion je isao 55km/h a autobus 100km/h sto je ne dozvoljeno za autobus, jer njemu je dozvoljena brzina 80km/h kao i kamionima!

zoran

pre 10 godina

@ Metropola, 15. jul 2013 15:51

Vozački ispit (A i B) položio sam 04/04/1972. Od tada uvek imam automobil a imao sam i dvotočkaše. Prvi je bio SOLEX S3800 (49ccm) pa BSA "Gold star" 350ccm iz 1957. pa kasnije MZ-250... Od automobila ni ne sećam se koje sam sve vozio.
Za sve ove godine prešao sam, po slobodnoj proceni, jer evidenciju nisam vodio, između 500 i 700 hiljada kilometara. Vozio sam auto i u Australiji (levo) i u Tanzaniji (levo) i u Qataru i u Omanu a i u pola Evrope...
Kao što vidiš, svakako imam dovoljno iskustva u vožnji! Ovo na tvoju opasku: "Ako uopste vozite!".

Pojas vezujem od 1980. kada je ZAKONOM uvedeno da se MORA vezivati sigurnosni pojas. Propise NIKADA ne kršim. Ali NIKADA. Za volanom NIKADA, ali NIKADA nisam neodgovoran. Koristim UVEK ali UVEK blutut. Itd...itd...

A mislim da je, možda ne najveća, ali svakako najvažnija veština svakog vozača da bude ODGOVORAN. Tu svakako spada i adekvatna priprema vozila i sebe za vožnju u svakom smislu. Da se tako nisam ponašao sve ove godine verovatno bih bio pokojni ili bi čamio u zatvoru, recimo. Ovako, hvala Bogu, do sada nisam imao NI JEDAN udes mojom krivicom a par beznačajnih čukanja u Beogradu, u kojima sam sudelovao, prošlo je bez ikakvih pravnih posledica za mene...

Budi mi živ i zdrav, Metropolo, i da se provozaš makar polovinu kao ja (ako već nisi) a naročito ti želim da bude bez posledica prvo po tebe i tvoje putnike a posle i za ostale učesnike u saobraćaju....

nemamime

pre 10 godina

Čitam pa ne verujem.Koliko komentara negativnih za vozača kamiona,a on udaren.Da je on udario autobus niko ne bi postavio pitanje ko je kriv.Vozač kamiona naravno.I kad ga udare..opet on kriv.Da su se dvoje pored njega sudarili..verovatno bi on bio kriv.Za sve nesreće su krivi baš vozači kamiona.Verovatno je kriv i što je ova Bugarka izgubila kontrolu i usmrtila ove nesrećne zene.Ma za sve nesreće su krivi...zna se vozači kamiona.
Čitam i ne verujem...

nemojte svakom da verujete

pre 10 godina

Tu je ogranicenje 80 koliko je isao autubus kad nije mogao da izbegne sudar. Nigde neopise da je bio neosvetljen kamion.
(vlada, 15. jul 2013 15:40)
---
Ajde ne laži tu je put ravan i prav maltene ko pista, dozvoljena brzina je 120 km kao i na većini deonica auto puta. Čak šta više taj deo auto puta je u odličnom stanju. Tačno je da pri uključenju sa tog puta u smeru ka BG ima uzbrdica dok se ne izađe na auto put. Tu može da postoji problem kod uklučenja u srednju traku.
Beograd je na tom delu puta udaljen nekih 60 do 70 km. Na toj deonici puta krajnja leva traka je veoma rizična jer pored vas prozuje kola koja idu i preko 160 km na sat. Pa vozači koji pretiču nekoga brzim manevrom moraju da pređu u srednju traku. Jer idijot iza vas amblenduje i vozi vam tik uz branik. Tako da vozač i koji se uključije u srednju traku ne može ni da vidi ovog koji se iz leve trake uključuje u srednju. Ovo je redovna pojava skoro na svim uključenjima na auto put.

Vozac

pre 10 godina

Covek ima u rikverc vise kilometara, nego vi napred. Moja kada bi izvalila takvu glupost, odmah bi je vratio kod tate, pa nek voza njega.

vlada

pre 10 godina

NA svakom ukljucenju i isklucenju sa auto puta, brzina je ogranicena na 80 km/h, a tu je toliko dugacka krivina nadesno da ne znam kako si ti video prav kao pista.

ministari

pre 10 godina

Meni samo bode oci da je Ministarska zdravlja posetila povredjene Cehe...koja smo mi dokona drzava, zivo me zanima da li bi ministar zdravlja Madjarske ili Ceske posetio povredjene Srbe i jednog teze povredjenog da se desila saobracajna nesrece negde kod Praga, da li vi dolazili da obidju povredjene njihovi ministir, NE, ne zelim da kazem da nas neko ne postuje, nego mi je jednostavno smesna ta poniznost nas u Srbiji prema strancima. Ok, desila se nesreca, ima povredjenih, jedan tesko, jel je to toliko bitna vest da nasi ministri obilaze povredjene Cehe..mnogo smo iskompleksiran narod, zalosno!

trudbenik

pre 10 godina

Moguće da je kamion bio nepropisno osvetljen ali za obilazak iole modernijeg autobusa, na bilo kom putu, treba vam auto od bar 150KS. Svojevremeno sam se vozio autoptem u busu marke Scania, vozač nije spuštao brzini ispod 150, od Batočine do BG-a a od
Budve, teško da ga je obišlo dva auta...

penalNS

pre 10 godina

kamion je bio osvetljen i svaka prikolica pozadi ima katadioptere (to zahteva zakon) i na svakoj rasveti i kad ne radi ima macja oka! plus svetlo se reflektuje od tablicu! kamion je isao 55km/h a autobus 100km/h sto je ne dozvoljeno za autobus, jer njemu je dozvoljena brzina 80km/h kao i kamionima!

Kvazimodo Sorabius

pre 10 godina

Neverovatno! Koliko komentara sa pretpostavkama, izmišljanjima i sl, a u korektnoj vesti (nije bitno da li je preneta) na ovom sajtu lepo piše: Češki zvaničnik (OBAZRIVO) kaže da je "najverovatnije vozač kamiona kriv..."
Ekrem je debelo zasejao mentalitet da se priča u pretpostavkama, mada je i on bio konkretniji! Na pr, udes je bio na autoputu, a ne na "Ibarskoj magistrali". Savet bi bio ako neko kaže da je DAN za putovanje a noć za odmaranje, naročito sa više putnika u rukama ma i najboljeg vozača.
U vreme kada se, po vesti, udes desio, već je dovoljno razdanjeno da se vidi na popriličnom rastojanju, kolovoz je dobar - ali ako je vozač autobusa bio umoran? Mogao je, ali bi bilo svejedno, da je kamion obeležen, osvetljen ili ne - važno je da li je obeležen samo ako je ostao na kolovozu, ali ako je u zaustavnoj traci, što se nazire, onda nikako kamiondžija nije direktni krivac.
Ovo "prevozio drva" je klizavica na koju su mnogi okliznuli! Nebitno je šta je u sanduku kamiona, osim ako nije građa koja viri izvan karoserije!
Oladimo malo do potpunije vesti? Ljudski je...

Tale

pre 10 godina

Na zapadu se tacno zna ko moze da se ukljuci na autoput. Taj koji je pustio neku krntiju koja ide 30 na sat, sa tovarom drva je krivac. Videti gde se ukljucio, gde je uzeo papir sa naplatne rampe i radnika sa rampe corkirati. Taj ce sutra i traktor pustiti na autoput, samo da uzme neku kintu.
Sve se lako moze utvrditi ako se zeli.
Puno srece i brz oporavak povredjenim.

buzda

pre 10 godina

Bahati vozaci MOTOCIKALA ponovo haraju drumovima i
ugrozavaju "MAJSTORE": vozace kamiona, golfova,
autobusa, fiat-a 500L, sluzbenih dostavnih vozila,
BMW 318 (crveno i), pasata i ostalih cetvorotockasa...
Ironicno, naravno, kao osvrt na divljacke negativne
komentare vezane za nas, vozace dvotockasa.
I jos nesto, niko nije 100% siguran na putu,
ali najgore, najvece i najstrasnije nesrece
izazivaju vozaci vozila sa cetiri tocka.
Kao sto se i vidi iz prilozenog (i ne samo
ovog)slucaja...
Pamet u glavu!

zena vozaca

pre 10 godina

Muz mi je autoprevoznik i iz iskustva mogu da kazem da su to najgori vozaci na svetu. Kad slusam njegove razgovore sa kolegama samo se jezim. Da bi stigli na vreme voze prebrzo, ne spavaju po dva dana, kamioni u katastrofalnom stanju itd. S obzirom da su non-stop na tockovima misle da voze hiljadu puta bolje od drugih, pa kad sednu u auto jurcaju kao blesavi. Ja sa muzem se ne vozim nigde, dete ne dozvoljavam ni u obdaniste da odveze. U autobus ne bih usla pa makar 50km isla peske. Sad ce neko reci nisu svi takvi, ali znam da jesu, poznajem ih bar 30ak i tu nema izuzetka. Usput kamionima neki koji rade u firmama i moraju da jure da bi gazdi dovezli na vreme, jer ostadose bez posla. Zakon krse, kad ih uhvate, saobracajci debelo naplacuju da ne pisu kazne itd.

Bzvze

pre 10 godina

Ima jedno pravilo gde se kaze da kako god da se sudar desio, ako ste nekog udarili od pozadi, sami ste krivi. Bilo to na autoputu ili na obicnom putu, sve jedno. Zove se neprilagodjena brzina.

Vladimir

pre 10 godina

Аko se vozač kamiona pojavio nakon uviđaja, onda se nesreća nije dogodila kada je autobus sustigao kamion i naleteo na njega, već treba da se kaže da je jednostavno udario u nepropisno parkiran i neosvetljen kamion. Sustižete nekoga kada se i on kreće, a ovde to nije slučaj.

Predrag Petkovic

pre 10 godina

Prazne price o bezbednosti, ko vozi malo cesce zna da SVE KAMIONDZIJE najvise vole da drze telefon u ruci!?!?!? Zasto se tim ludacima ne oduzimaju dozvole???

Druga interesantna stvar vezana za ovu vest je: zasto nasi mediji o nesreci koja se desila kod nas izvestavaju prenoseci tudje medije??? Zato sto su nam redakcije postale deskovi gde niko ne zna da podigne slusalicu i ukljuci snimac.

Saucesce porodicama, podrska povredjenima da izdrze! Opasno mnogo nesreca ovih nedelja. Policijo na posao!!!

nbp

pre 10 godina

Ne znam da li ima veze sa ovom vešću. Ali u Evropi i SAD se vozači kamiona smatraju najboljim vozačima. Na Balkanu i Turskoj je to i te kako pod pitanjem. Toliko je maloumnika za volanom kamiona, da je to zaista zastrašujuće. Biće da ima veze sa opštim stanjem svesti u tim zemljama u svakom pogledu.

nebojsa korac

pre 10 godina

Koliko ljudi u ovoj smejuriji od drzave treba da pogine da bi se gospoda od zakona umilostivila i najzad zabranila teretni saobracaj vikendom. Ajde da budemo normalno drustvo i drzava u kojoj ce se znati sta je cije pravo a i OBAVEZA.

David Pantovic

pre 10 godina

Imamo mnogo dobre puteve zahvaljujuci Mrkonjicu i Ilicu. Mnogo dobar posao su odradili. Svaka im cast. Nadam se njihovoj smeni sto pre. Ne mogu da ih gledam!!!!

Vozac

pre 10 godina

Covek ima u rikverc vise kilometara, nego vi napred. Moja kada bi izvalila takvu glupost, odmah bi je vratio kod tate, pa nek voza njega.

AlekS

pre 10 godina

Jos jedan neosvetljeni kamion na autoputu. Dokle bre?
(putar, 15. jul 2013 09:20)

Ovakve stvari ce se dogadjati dokle god je kazna za nenosenje vozacke dozvole veca od one za voznju autoputem u suprotnom smeru. Mozda i nije tako, ali za nocnu voznju kamiona punog drva bez propisnog osvetljenja, za prolaske kroz crveno svetlo, za brzine od preko 100 km/h u naseljenim mestima i 150 van njih, voznju pod uticajem alkohola, treba oduzimati vozila kojima je prekrsaj napravljen, na 3-6-12 meseci. Uz to treba dodati kazne za prekrsaj i, lezarinu za "cuvanje" vozila. Ne verujem da bi iko ponovio prekrsaj. Tako su u Dubaiu "smirili" osione strance koji su zaradjivali po 15-20 hiljada evra mesecno i divljali na putevima.

Rado

pre 10 godina

Ako hocemo u Evropu moramo mnogo bolje da organizujemo saobracaj. Kada sam ucio o saobracaju pre 25 godina nisam ni slutio koliko sam tada bio u zabludi.Ucio sam da smo mi neka sredina u Evropi. Nazalost istina je drugacija, losa i niska svest prilikom voznje, uski putevi, nepaznja, neispravna vozila, mali broj znakova cine da bih nasu zemlju svrstao izmedzu Grcke i Indije. Drzava umesto da se pozabavi ovim problemom, ona gura problem pod tepih i izlazi sa resenjem pisanjem kazni, sa kaubojima koji cekaju u zasedi. Prepisali smo samo kazne sa zapada, a nismo ostvarili uslove. TUZNO. Ostaje u Srbiji, kao u Grckoj da se pomolis Bogu pre nego sto sednes za volan. Ovo pisem iz iskustva vozeci 13 godina u Engleskoj, 7 godina u Grckoj...

mislite o tome

pre 10 godina

Upravo sam se video sa svojim instruktorom voznje. Ispricasmo se lepo... Odoh svojim putem, a on sede u svoj auto i prvo sto je uradio to je da se uhvati za mobilni telefon...

Ja

pre 10 godina

To sto ih posecuje ministarka zdravlja, to je znak da ona pojma nema za sta njena funkcija postoji! Nemam nista protiv, neka ih poseti ko hoce, ali zar je u nasem zdravstvu sve toliko savrseno da ministarka nema pametnija posla?

El Cid

pre 10 godina

A šta ćemo da radimo sa hiljadama srpskih vozača koji voze kroz naseljena mesta duplo većom brzinom od dozvoljene!? To su sve potencijalne ubice. Ako je ograničenje 40 ili 50km/h oni ne voze ispod 70 - 80 km/h, to rade redovno i masovno! U Kraljevu gde živim, teški šleperi se pretiču u Dositejevoj ulici (po dve trake za svaki smer) i nedeljom kada nema gužve voze komotno 80 - 90 km/h ovom ulicom koja je prava u dužini oko dva kilometra a u njoj postoje dve srednje i jedna osnovna škola sa horizontalnom signalizacijom, rebrima, znakovima, pešačkim prelazima!? Prošle godine vozeći bicikl biciklističkom stazom ove ulice upravo u nedelju kada nema puno saobraćaja, zamalo ne poginuh kada su se preticala dva šlepera pa jedan nije hteo da pusti drugi, hladnjača se zanela a vazdušna turbulencija me umalo nije bacila pod točkove koji su prošli ne više od 30 cm od mene. Auto put koji prolazi kroz BG ima ograničenje vožnje do 80 km/h što nije malo imajući u vidu da se prolazi kroz centar grada - sigurno polovina vozača tu "ladno" vozi 110 - 120 km/h. Sve se to dešava, jer oni koji treba da rade svoj posao taj posao jednostavno ne rade, pretpostavljam nisu motivisani ni "stimulisani! Hajde onda svi da nerad pravdamo ne stimulisanjem - na šta bi tek onda ličila ova zemlja! Najgori deo policije u Srbiji jeste upravo saobraćajna policija - velikim delom su bahati, nevaspitani i primitivni da ne kažem nešto drugo!

nemamime

pre 10 godina

Čitam pa ne verujem.Koliko komentara negativnih za vozača kamiona,a on udaren.Da je on udario autobus niko ne bi postavio pitanje ko je kriv.Vozač kamiona naravno.I kad ga udare..opet on kriv.Da su se dvoje pored njega sudarili..verovatno bi on bio kriv.Za sve nesreće su krivi baš vozači kamiona.Verovatno je kriv i što je ova Bugarka izgubila kontrolu i usmrtila ove nesrećne zene.Ma za sve nesreće su krivi...zna se vozači kamiona.
Čitam i ne verujem...

Metropola

pre 10 godina

Nije u pitanju vestina vozaca kamiona ili autobusa, sve su to jako dobri vozaci.
Ovde se desilo ono sto je vecina nas na tom autoputu vec videla! NEOSVETLJENI I NEISPRAVNI KAMIONI!!!
Par puta mi se desila situacija da se ispred mene pojavi kamion iz mraka. Naravno, uspeo sam da primetim na vreme, mada sam jednom dobio kaznu od policije za preticanje po punoj liniji na ibarskoj dok sam izbegavao neosvetljeno vozilo!
Nisu zeleli da uvaze moj razlog iako su zaustavili vozilo koje je pretovareno islo 20 na sat bez zadnje rasvete, njega su pustili jer je LOKALAC, a meni naplatili kaznu!!!

bugzy

pre 10 godina

Problem je i u lose uradjenom autoputu. Naime ukljucenje na Pozarevackoj petlji u smeru ka BG je uzbrdo. Koliko god da je kamion od 20t ispravan i ima jak motor, on ne moze da stigne da ubrza do vise od 40 km/h dok izadje do autoputa, tako da mora da vozi zaustavnom trakom neko vreme dok ne uspe da ubrza dovoljno da se ukljuci u srednju. Problem je sto je vrlo inteligentno uradjena jos jedna petlja na najvise 1 km sa iskljucenjem za Smederevo (inace na Pozarevackoj petlji se iskljucuje i za Smederevo).
Tako je projektant autoputa napravio situaciju da imate 1 km zaustavne trake u kojoj ubrzavaju vozaci da bi se bezbedno ukljucili u srednju traku u kojoj usporavaju vozaci koji bi da se prestroje u tu istu zaustavnu traku da bi se bezbedno iskljucili ka Smederevu.
Sve u svemu vrlo bezbedno, nema sta!

fenekus

pre 10 godina

Vozace treba edukovati redovno o svim nesrecama koje su se desile i koje se desavaju! Dati im da gledaju snimke i fotografije i ponavljati im pravila saobracaja i razloge zbog kojih su se ti strasni dogadjaji desili. Dok ne steknu naviku da, makar i sami na putu, puste migavac kada menjaju traku...da ne koriste telefon tokom voznje... da ne smanjuju brzinu zbog toga sto ih mozda snima policija, vec zato sto tako treba...

Marko

pre 10 godina

Ako se ne varam sinoc je bilo vedro, vidljivost dobra a autobus ne bi smeo da se krece brze od 95 na sat. Pri tim uslovima i potpuno neosvetljen kamion se moze uociti na vreme i zaobici. Kamion dugacak 15 metara ne moze bas da iskoci iz jedne trake u drugu, posebno ako se kretao nedovoljnom brzinom... Vozac kamiona je zadrzan zato sto je napustio mesto nesrece sto je ozbiljan prekrsaj a ne zato sto su saobracajci procenili da je kriv jer to i nije njihov posao...

milan

pre 10 godina

Vozi drva nocu, pitam se da li ima osvetljenje po propisu ili kao mnogi jedno svetlo skilji, a drugo ne funkcionise, brzine neregistrovanog vozila su male ne samo zbog policije nego i zbog pretovarenosti ili dotrajalog motora. Takve ni preko dana nazalost na nasim ulicama mozemo sresti, samo sto ih ne srecu oni koji treba da ih sretnu.

strumf

pre 10 godina

Nisu zeleli da uvaze moj razlog iako su zaustavili vozilo koje je pretovareno islo 20 na sat bez zadnje rasvete, njega su pustili jer je LOKALAC, a meni naplatili kaznu!!!
(Metropola, 15. jul 2013 11:36)
Izvini sto izvukoh iz kontesta,ali koliku kaznu si platio za to?

aNOnymous

pre 10 godina

Katastrofa, gotovo svaki dan u BiH, Srbiji ili Hrvatskoj neka teska saobracajna nesreca. Evo u banjaluci npr u petak lancani sudar 6 auta, a za vikend u bih poginulo vise od 5 ljudi...Strahota...

pazarac

pre 10 godina

Ja sam iz NP i mog da kazem da je to dno dna nezakonja ove tzv drzave, da ljudi voze kao u turskoj jer kazu da u turskoj nema pravila pa vozi kako ko stigne tako da su u NP vozaci toliko bahati da je konstantno neko zivotno ugrozen a policija ne reaguje vec je sve kao deo sistema. Pre neki dan oko 3 sata posle podne kroz grad su prolazila dva manijaka i namerno brzali i kocili da bi se privlacili paznju i dok sam prelazio ulicu na pesackom oni su namerno ubrzali u ozbiljnoj nameri da me udare a vozili su preko 100 iako je ogranicenje bilo vise nego duplo manje, niti je ko prijavio niti reagovao, oni su se smejali i vrteli u krug po gradu i to je to. Divlji zapad a ko je kriv niko drugi nego oni koji to dopustaju a to je drzavni vrh, korumpirano sudstvo i po0licija itd.

logika

pre 10 godina

Da li ste primetili koliko su duge trake za ubrzavanje pri ukljucenju na autoput kod nas? Ili Svi treba da vozimo Ferarije pa da ubrzamo do 100 km/h na 50 metara, ili je ocekivana brzina saobracaja na autoputu 70 km/h. A neretko mozete videti genijalce koji se parkiraju (samo na sekund) bas na toj traci za ubrzavanje, valjda je nesto zaboravio ili prica telefonom.

Metropola

pre 10 godina

"Nije u pitanju vestina vozaca kamiona ili autobusa, sve su to jako dobri vozaci.
Ovde se desilo ono sto je vecina nas na tom autoputu vec videla! NEOSVETLJENI I NEISPRAVNI KAMIONI!!! "

Čudan ti je kriterijum ocenjivanja kvaliteta vozača. Po tebi, onaj ko sedne i krene sa NEOSVETLJENIM I NEISPRAVNIM kamionom (automobilom, autobusom, sve jedno) je dobar vozač??? Hmmm.... Čudno zaista. Ja bih pre rekao da je on potencijalni ubica a da od vozača nema ni "V". I nikakvo pravdanje bilo kakvim razlozima ne dolazi u obzir. Kada se desi nesreća, kasno je, prijatelju...
(zoran, 15. jul 2013 14:44

... Dobar u smislu vestine upravljanja vozilom.
Opet, meni nije jasno kako ste vi zakljucili da ja opravdavam greske profesionalnih vozaca? Ili mislite da opravdavam konkretno ovog vozaca? Upravo zelim da ukazem da su vozaci neodgovorni(a budimo iskreni, svi smo bar jednom za volanom bili neodgovorni)
i da se MNOGE stvari tolerisu od strane policije(cast izuzecima).
Mozda Zorane mislite da vi ni jednom niste bili potencijalni ubica za volanom?Da nikad nikoga niste isekli ili da ste uvek bili vezani pojasom, i to zahtevali od svih putnika u svom autu? Ako uopste vozite!

Da se vratim na temu, iako se tvrdi da je prekoracenje brzine i alkoholisanost najveci uzrocnik saobracajnih nezgoda na nasim putevima, mislim da to prvo mesto u realnosti zapravo zasluzuje neispravnost vozila i losi putevi.

NemanjaVac8

pre 10 godina

Bahati vozaci MOTOCIKALA ponovo haraju drumovima i
ugrozavaju "MAJSTORE": vozace kamiona, golfova,
autobusa, fiat-a 500L, sluzbenih dostavnih vozila,
BMW 318 (crveno i), pasata i ostalih cetvorotockasa...
Ironicno, naravno, kao osvrt na divljacke negativne
komentare vezane za nas, vozace dvotockasa.
I jos nesto, niko nije 100% siguran na putu,
ali najgore, najvece i najstrasnije nesrece
izazivaju vozaci vozila sa cetiri tocka.
Kao sto se i vidi iz prilozenog (i ne samo
ovog)slucaja...
Pamet u glavu!
(buzda, 15. jul 2013 17:37)
...
Čoveče pa evo ja vozim i vespe i motore i kola. Ipak nisam lud a nisam ni ekstremista da nekog branim ili napadam bez razloga. Za mnoge vozače dvotočkaša važi pravilo da se ponašaju kao da je drum samo njihov. Veleslalom oko automobila uz ogromno prekoračenje brzine je nešto poptuno uobičajeno na putevima po Srbiji. Da ne pričam o momentima gde genijalni motociklisti ulaze mrtve uglove, gde se nabijaju oko zadnjeg dela automobila u kolonama i sličnim glupostima. Ovo što pričam se ne odnosi na normalne ljude.Ja lično poznajem gomilu likova iz raznih vespa klubova i moto klubova koji upravo nisu takvi.Odnosi se na neki narod koji mogu samo da nazovem drskim, bezobraznim i bahatim.I nema veze šta voze, dal biciklu, kamion ili idu peške, oni subahti,pa bahati. Posledice nesreća u saobraćaju su različite,što je sasvim prirodno.

Бујрум

pre 10 godina

(Rado, 15. jul 2013 11:19) Брате Радо, у Грчкој путеви широки, добри. И по завученим острвима путеви су 10 пута бољи него у Кнежевини Сербској. Грци поштују једносмерне улице, на ауто путу тјерају га цирка 130 km/h, колико износи ограниченије. Преко тога цепају га углавном аутомобили са дипломатским таблицама и буџовани из власти. Углавном, много је боље него код нас, па не знам што си се за Грчку у'ватио. Живјели!

nemojte svakom da verujete

pre 10 godina

Tu je ogranicenje 80 koliko je isao autubus kad nije mogao da izbegne sudar. Nigde neopise da je bio neosvetljen kamion.
(vlada, 15. jul 2013 15:40)
---
Ajde ne laži tu je put ravan i prav maltene ko pista, dozvoljena brzina je 120 km kao i na većini deonica auto puta. Čak šta više taj deo auto puta je u odličnom stanju. Tačno je da pri uključenju sa tog puta u smeru ka BG ima uzbrdica dok se ne izađe na auto put. Tu može da postoji problem kod uklučenja u srednju traku.
Beograd je na tom delu puta udaljen nekih 60 do 70 km. Na toj deonici puta krajnja leva traka je veoma rizična jer pored vas prozuje kola koja idu i preko 160 km na sat. Pa vozači koji pretiču nekoga brzim manevrom moraju da pređu u srednju traku. Jer idijot iza vas amblenduje i vozi vam tik uz branik. Tako da vozač i koji se uključije u srednju traku ne može ni da vidi ovog koji se iz leve trake uključuje u srednju. Ovo je redovna pojava skoro na svim uključenjima na auto put.

v

pre 10 godina

@metropola
Ista situacija, samo sam ja prekoracio dozvoljenu brzinu i uvazili su mi objasnjenje i nisu me kaznili.
To je bilo pre 5-6 godina na ibarskoj. Neosvetljeni kamion su zaustavili, a ja sam nastavio put. Sve se desilo oko 2 ujutro. Zamalo da poginem.

zoran

pre 10 godina

Za Metropola

"Nije u pitanju vestina vozaca kamiona ili autobusa, sve su to jako dobri vozaci.
Ovde se desilo ono sto je vecina nas na tom autoputu vec videla! NEOSVETLJENI I NEISPRAVNI KAMIONI!!! "

Čudan ti je kriterijum ocenjivanja kvaliteta vozača. Po tebi, onaj ko sedne i krene sa NEOSVETLJENIM I NEISPRAVNIM kamionom (automobilom, autobusom, sve jedno) je dobar vozač??? Hmmm.... Čudno zaista. Ja bih pre rekao da je on potencijalni ubica a da od vozača nema ni "V". I nikakvo pravdanje bilo kakvim razlozima ne dolazi u obzir. Kada se desi nesreća, kasno je, prijatelju...

Smederevac

pre 10 godina

Ja bih samo zamolio da nase vlasti ukoliko zele da ceski drzavljani koji su smesteni u smederevskoj bolnici imaju dobar tretman i lecenje odmah budu premesteni u drugu bolnicu. Bilo koju. Ovde kod nas samo mogu da im pogorsaju stanje. Jos je pokojni Ckalja rekao "Ako hocete da umrete idite u smederevsku bolnicu". I nije bio daleko od istine.

zoran

pre 10 godina

@ Metropola, 15. jul 2013 15:51

Vozački ispit (A i B) položio sam 04/04/1972. Od tada uvek imam automobil a imao sam i dvotočkaše. Prvi je bio SOLEX S3800 (49ccm) pa BSA "Gold star" 350ccm iz 1957. pa kasnije MZ-250... Od automobila ni ne sećam se koje sam sve vozio.
Za sve ove godine prešao sam, po slobodnoj proceni, jer evidenciju nisam vodio, između 500 i 700 hiljada kilometara. Vozio sam auto i u Australiji (levo) i u Tanzaniji (levo) i u Qataru i u Omanu a i u pola Evrope...
Kao što vidiš, svakako imam dovoljno iskustva u vožnji! Ovo na tvoju opasku: "Ako uopste vozite!".

Pojas vezujem od 1980. kada je ZAKONOM uvedeno da se MORA vezivati sigurnosni pojas. Propise NIKADA ne kršim. Ali NIKADA. Za volanom NIKADA, ali NIKADA nisam neodgovoran. Koristim UVEK ali UVEK blutut. Itd...itd...

A mislim da je, možda ne najveća, ali svakako najvažnija veština svakog vozača da bude ODGOVORAN. Tu svakako spada i adekvatna priprema vozila i sebe za vožnju u svakom smislu. Da se tako nisam ponašao sve ove godine verovatno bih bio pokojni ili bi čamio u zatvoru, recimo. Ovako, hvala Bogu, do sada nisam imao NI JEDAN udes mojom krivicom a par beznačajnih čukanja u Beogradu, u kojima sam sudelovao, prošlo je bez ikakvih pravnih posledica za mene...

Budi mi živ i zdrav, Metropolo, i da se provozaš makar polovinu kao ja (ako već nisi) a naročito ti želim da bude bez posledica prvo po tebe i tvoje putnike a posle i za ostale učesnike u saobraćaju....

instruktor

pre 10 godina

Kao prvo gde je nasa drzava i famozna Agencija za bezbednost saobracaja da rade svoj posao??? I corav bi video da ovaj kamion ima pretovar kao i svi ostali koji su unistili autoput i napravili kolotrake da ne moze volan da se drzi!!1 Kao drugo,otkud 2 zene u zaustavnoj traci i otkud pravo da autobus tu uzima putnike??? vrlo dobro se zna za sta sluzi zaustavna traka a za sta autobuska stajalista!!! Sve u svemu strasno i tuzno!

it is I

pre 10 godina

bzvze, čoveče u pravu si, ali to je auto put, vozi se 120, kako misliš" neprilagodjena brzina"? pri toj brtini nema kočenja, ali na autoputu noću nije predvidjeno da ti uleti kamion koji vozi 3x manje od ograničenja.

vlada

pre 10 godina

NA svakom ukljucenju i isklucenju sa auto puta, brzina je ogranicena na 80 km/h, a tu je toliko dugacka krivina nadesno da ne znam kako si ti video prav kao pista.