Nedelja, 31.03.2013.

10:01

"Ako ne bude dogovora biće zastoj"

Ukoliko propadnu pregovori Beograda i Prištine u Briselu 2. aprila Srbija će imati stopirane evropske integracije naredne dve godine, rekao je Rasim Ljajić.

Izvor: Beta

"Ako ne bude dogovora biæe zastoj" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Turketo

pre 11 godina

Ne bi trebalo ni da se precenimo, ali ni da se podcenimo najvažnije je realno sagledati situaciju i doneti pravu odluku. Ako već toliko dugo čekamo da postanemo članovi EU onda nije problem da sačekamo još malo.

gef2007

pre 11 godina

Sve što su tražili mi smo uradili. Borimo se protiv korupcije, pregovaramo o Kosovu, usvajamo zakone i realno se trudimo tako da ne bi bilo loše da budemo nagrađeni makar kao stimulans.

Maximus

pre 11 godina

Ne bi trebalo da pristanemo na sve i da olako popustimo. Možda je bolje da se držimo svog stava i po cenu da nam ne daju datum za pregovore.

leonardo88

pre 11 godina

Pregovaramo o Kosovu. Spremni smo za dijalog i dogovor, to je bio njihov glavni uslov koji smo mi ispunili ne vidim razlog zbog kog nam ne bi da li datum za pregovore.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Ako nam ne daju datum za pregovore doći će do velikog nezadovoljstva kod građana, jer smo se stvarno potrudili ovaj put.

Odin

pre 11 godina

bugari, rumuni, spanci, italijani, grci su propali u eu. zasto bi nama bilo bolje?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlada70, 31. mart 2013 16:43)

Slažem se sa konstatacijom, da su se ove zemlje nakon ulaska u EU, poprilično degradirale, kako ekonomski, tako i industrijski... Što se mene tiče, moramo da zadržimo svoj suverenitet države i da se ne predajemo tako lako

Thor

pre 11 godina

Smaras rasime.bavi se ministre svojim poslom
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (opsta praksa, 31. mart 2013 13:40)

Kad se Rasim bavio onim što mu je dodeljeno, ja bih rekao nikad. Pa zato se i sad kao pita nešto a to nije u njegovom resoru.

Thor

pre 11 godina

Nije vas narod izabrao da vi nama godinu dana kasnije kazete da ce biti zastoja. Ne nagovestavajte nista, jer Kosovo ne mozete pokloniti, a vi morate da imate plan B ako ne prihvate taj stav.
(Kiza, 31. mart 2013 16:16)

Ma ne cimaj se toliko, Ljajić se oduvek javlja čisto samo da kaže nešto, a ne i nešto korisno. Ne brini, niko neće pokloniti Kosovo.

Betmen

pre 11 godina

Neke zemlje nisu ispunile sve uslove ali su ipak usle kao clanice EU.Srbija je skoro sve uslove ispunile i iznova joj se postavljaju nove.Mislim da je nova vlada pokazala zube i da nece prihvatiti uslove kojoj Srbiji oduzima deo teritorije i to im je stavila do znanja.

Goran

pre 11 godina

Ni gradjani Srbije neće ovakvu Srbiju!
(bezimena, 31. mart 2013 13:19)

Ni gradjani EU nece ovaku EU! Ali im niko ne dozvoljava pravo na izbor.

popeye

pre 11 godina

Никаква штета! Да ви и остали радите свој посао како треба нико нам неби ни требао. Нико из ЕУ од нас не купује ништа што нас воли већ зато што има у том економски интерес и профит. Или да окренемо угао гледања, шта да радимо ако се ЕУ стварно распадне, нестаћемо и ми или шта?

Pele

pre 11 godina

Gde se Rasim osetio kompetentnim i upitanim da predvidja i prorokuje? Sta je on uradio da pomogne Srbji? Grejao je fotelje u svim vlastima, a gde je racun njegovog poztivnog ucinka? Iskreno se nadam izborima kako bi on i njemu slicni manjinski partneri sa izrazenom osobinom prevrtanja i ucenjivanja, zauvek bili ocisceni a Srbija i politicka scena bili procisceni od politikanata. Zbog politikanata i nedostatka spremnih i voljnih politicara smo tu gde jesmo

Kiza

pre 11 godina

Nije vas narod izabrao da vi nama godinu dana kasnije kazete da ce biti zastoja. Ne nagovestavajte nista, jer Kosovo ne mozete pokloniti, a vi morate da imate plan B ako ne prihvate taj stav.

reforme

pre 11 godina

Srbija ni za osam godina ne moze da postane clan EU.Sta ce se desiti u medjuvremenu ne zavisi od datuma vec od reformi koje drzava mora da uradi!
Za dobro uredjenu pravnu drzavu nece biti problem ulazak u EU a ako to ne uradimo sami niko nam nece to besplatno uraditi.

Mika

pre 11 godina

I ne treba da bude dogovora , bar za mene .
Bole da se mi prvo pozabavimo nama , a za 2 godine ko zna da li će mo hteti u EU
A što se tiče Kosova tu se neće puno promenit i ako bude dogovora a ni ako ne bude.

kanrar

pre 11 godina

U EU nećemo moći da pečemo rakiju , ložimo ugalj ...... Tek mi se ne sviđa ono što se tamo sme .
Neka nas ovde , a kada nam bude do EU uvek možemo da odemo i vratimo se .

pecki pecanac

pre 11 godina

(Ljajić je rekao da ne očekuje da će položaj Srba na Kosovu biti ugrožen i da će oni biti proterani, ali je naglasio da vlada razmišlja o mogućim posledicama).Dokle ce te bre da ulivate strah u kosti ovom jadnom narodu; ko ce njih da tera pobogu sta je vama ljudi boziji. Da nisu ovi politicari zalepljeni toliko za njihove fotelje mnogo bi se bolje zivelo na ovim prostorima.

mistral

pre 11 godina

Iako ne dobijemo datum i onda možemo da početi sa rešavanjem ekonomskih i socijalnih problema a možemo da se zapitamo dali nam treba EU

Pasula Banucu

pre 11 godina

Nemora da znači da će Srbija stati ako ne dobije članstvo u EU. Postoje još dosta tržišta koja otvaraju vrata Srbiji to su Rusija, Indija, Belorusija, Ukrajna itd. Fijat je došao u Srbiju bez obzira što nismo članica Evro zone i dobro posluje na našim prostorima. Nije smak sveta ne dobijanje datuma.

South Park

pre 11 godina

Ishod je sledeci > propadanje pregovora i okretanje ka buducem savezu Rusija_Kina_Indija.
(milos, 31. mart 2013 11:34)

I sa sve tri drzave se granicimo. Ali kada Mrka sagradi autoput do tih susednih drzava za pola sata cemo stizati do tamo.

acomurija

pre 11 godina

Rasime, iz Tvojih usta u božje uši: EU je "velika Nemačka" s polupijanom Francuskom, i ostalim prevarenim državama. Više ni Turska ne pominje EU!
Dan pokoravanja Srbije "milosrdnim anđelom" koštao je 600-700 miliona dolara, a Nemačka bez ispaljenog metka, bez ijednog života, ostvaruje Hitlerovu ideju: Evropa pod Nemačkom, za sumu manje od nedelju dana ratovanja protiv Srbije. Tu i tamo počeše iza uva bivše saveznike - a ostale uvodi u "bankarske krize"...

bezimena

pre 11 godina

EU nece Srbiju !!!
Sve drugo su lazi.
(dadoofftopic, 31. mart 2013 10:07)

mala korekcija
EU nece OVAKVU Srbiju
(analiticar, 31. mart 2013 11:53)

Ni gradjani Srbije neće ovakvu Srbiju!

zsz

pre 11 godina

Citiram lucidnog komentatora odavde:Priznaćemo Kosovo samo ako nas više ne budete uterivali u Eu.Drugim rečima nama zamenjuju teze,polaze od toga da mi sigurno hoćemo u tu trulu organizaciju.Ista stvar je bila sa prelaskom u kapitalizam,posredno preko nacionalne euforije to je podmetnuto.

Cistacica

pre 11 godina

I vise nego dovoljno Srbija je tokom ovih pregovora popustala i cinila ustupke.Dosao je red na Pristinu da popusti i da cini ustupke,jer Srbija je dosla do crvene linije koju ne sme preci...

Srđan

pre 11 godina

Okreni obrni, sa ili bez izbora, sa ili bez EU i Kosova, običan narod je nadrljao a vladajućoj kasti biće sve bolje i bolje!
Srđan Šipov, dis

Zemlja ovdje

pre 11 godina

Ljajić: "...ne možemo sve da izgubimo i budemo strana koja će sve izgubiti u pregovorima, a druga strana sve da dobije..."
...
Olako se prelazi preko ČINJENICE da je "druga strana" DOBILA RAT.
Samozavaravanje raznim rezolucijama ne može poništiti tu jednostavnu istinu.
A sve drugo proizlazi iz te činjenice.
Kome to nije jasno, čekaju ga još mnoga "iznenađenja" i "nepravde".

Угљеша

pre 11 godina

Руководство Србије у дијалогу са Приштином ће донети јединствену одлуку, јер преговорима представља Србију и обавеза им је да штите земљу и њене интересе,Србија је заслужила датум,а као што је рекао Вучић "ако у ЕУ мисле другачије - нека кажу шта Влада Србије није урадила добро".

Spartacus

pre 11 godina

Evropska unija uopste nema alternativu za nasu drzavu,samo postavljaju uslove.Oni se nadaju da Srbija prizna nezavisnost Kosova.Sto se mene tice,bolje Srbija sa Kosovom nego EU.Koliko vidim EU svojim clanicama donosi samo krizu,nista vise.Pogledajte sta su uradili sa Grckom,Italijom,Portugalom,Spanijom.Pitanje je da li nas uopste i zele u EU.Ja bi ipak da Evropa dodje kod nas,a ne mi kod njih...

Bijela

pre 11 godina

То је Европа, коју треба чврсто гледати у очи и ништа јој не веровати. Ни када спава!

@Igor

pre 11 godina

Desice se pad vlade, a onda ce narod da glasa za nesposobne populiste kao sto je SNS, a onda em necemo imati mogucnost ekonomske saradnje sa Evropom em ce nesposobna, bezidejna, diktatorska vlast biti na celu. Posledice mozemo da pretpostavimo, nizak zivotni standard, kriminal, nepostojanje prava pojedinca, jednoumlje.
E sad cete Vi Igore meni da kazete kako su to budalastine, a ja cu da Vam kazem da Evropa nema ni razloga ni obavezu da ne na placuje carine na proizvode iz zemlje koja nije, niti ide ka EU. E onda recimo Fiat odmah preseli fabriku u Rumuniju, Metalac u Hrvatsku, Gorenje u BiH, Nektar u Majdarsku itd., a onda lepo ko je pametan ide odavde. Eto sta je vrlo realno da se desi.

PATULJAK

pre 11 godina

Pa sta ako se ne dogovore,Srbija je ucinila ogroman ustupak prema kosovskim albancima,a oni za sada nista,da li mislite da treba zarad ulaska u EU da im popustimo i damo sta zele,mislim da NE. Budimo malo ponosniji na sebe i okrenimo se sebi i drzavama koje hoce iskreno sa nama da saradjuju a ne po svaku cenu u EU

Rotkvarija

pre 11 godina

I da dobijemo datum,opet će biti zastoj minimum 2 godine.Jednostavno EU nas ne želi,a i građani Srbije ne žele EU.Stoga je bolje sačuvati dostojanstvo koliko toliko,nego se ponižavati zbog nekog datuma koji u praksi ništa ne znači i posle koga samo slede novi uslovi i ucenjivanja koja nijedna zemlja nije imala.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

@ EU nece Srbiju !!!
Sve drugo su lazi.
(dadoofftopic, 31. mart 2013 10:07)

Potpuno si u PRAVU !
EU nece TAKVU SRBIJU !
A licno cisto sumnjam da bi i AFRIKA "zelela takvu Srbiju" a kamo li civilizovana, razvijena i demokratska EU !
A sta "kukumace" ovaj Rasim Ljajic ?
Zar nije slusao Aleksandra Vucica i njegovu izjavu da "kakvu god odluku bude doneo "drzavni vrh" ona ce biti u interesu gradjana ?
Ako je taj "zastoj ka EU" u interesu gradjana to onda znaci da je "drzavni vrh" doneo pametnu odluku i da je taj "zastoj" DOBAR za Srbiju !
Srbija ce imati 2 godine na "raspolaganju" (bez ucenjivanja) da se posveti "sebi samoj", da "ojaca ekonomski", da podigne zivotni standard gradjana, da "stvori drzavne institucije" itd. itd. i da onda tako "doterana, ekonomski jaka i obnovljena" pod sasvim drugim "uslovima i okolnostima" nastavi svoj put ka EU tamo gde ga je prekinula 2. Aprila !

Zg

pre 11 godina

Ja se bojim sta ce biti ako ne dobijemo datum ? Hoce li nas kuga sve pokositi ? Ili nam zemlja nece davati plodove a deca nam se nece radjati ? Mozda da prinesemo neke ljudske zrtve ne bi li umilostivili bogove iz EU i SAD ? Tako me je strah,pomozite ljudi recite mi sta ce biti....
(igor, 31. mart 2013 10:53)

Granica aflatoksina bit će pomaknuta s 0.5 na 5.0. Malo će se ljudi buniti, ali taman će opet krenuti Farma ili VB, ili će neka Grandovka izbaciti siku, pa će se sve odmah zaboraviti.

osica

pre 11 godina

Ne usuđuju se da izgovore da je država u bankrotu i da zavisi od šake evrića koje daje EU (plate za državni aparat i penzije, privatni sektor odavno niko ne ferma). Srbiji preti potop ovako ili onako, dužničko ropstvo je evidentno. U EU nas nikada neće primiti, davnih dana su nacrtane karte gde Srbije, Makedonije i BiH nema u uniji. Za CG nisam sigurna. E pa narode moj biraj - hoćeš li da propadneš časno i pokušaš da se digneš iz pepela, ili ćeš potpisati svoju propast bez prava da odlučiješ o svojoj državi. Ja verujem u Srbiju i sigurna sam da naš narod nikada neće pristati na ovo drugo, ima izuzetaka ali ih je toliko malo da nije vredno pomena.Na njihovu sramotu.

Glasinačko polje

pre 11 godina

Zna to EU i Priština i zato tako i ucenjuje Srbiju. Međutim Srbija treba da dobro razmisli i da donese odluku koja je najbolja za nju i njene građane. Nije lako ali iz ove se kože ne može.

Alek

pre 11 godina

Sad se odjednom svi oni brinu oko moguceg proterivanja Srba, za koje znaju da se nece desiti, bez obzira na rezultate pregovora. Valjda time zele da se operu od odgovornosti za proterivanje milion Srba iz Bosne, Hrvatske, Kosova ali i Albanaca, kao rezultat nakaradne politike, cije posledice placamo i placacemo jos mnogo godina.

Saša

pre 11 godina

Da li možemo malo da uključimo mozak, bar na trenutak. Ljajić sam priznaje da tkz međunarodna zajednica, a svi vrlo dobro znamo da se pod tim podrazumevaju EU i SAD, nije dosad ispunila svoje obaveze u zaštiti Srba na Kosovu. Pa kako onda možemo da verujemo da će u buduće ta ista međunarodna zajednica obezbediti da taj navodni "dogovor" koji nam se nudi spreči dalje proterivanje Srba sa Kosova? A ako treba da izaberemo tiho proterivanje Srba uz našu sopstvenu saglasnost zato što nam taj datum obezbeđuje navodnu bolju budućnost, treba da čujemo konkretne podatke kako će datum poboljšati život u Srbiji recimo u naredne dve godine. Da dobijemo jasne cifre koliko će se smanjiti nezaposlenost, koliko će porasti standard. I podrazumeva se da sudbina svih političara, uključujući i večitog ministra Ljajića bude vezana za ispunjenje tih obećanja. Pa ako ne budu ispunjena, da oni lepo svi odu u zatvor zbog zloupotrebe službenog položaja na štetu države.

igor

pre 11 godina

Ja se bojim sta ce biti ako ne dobijemo datum ? Hoce li nas kuga sve pokositi ? Ili nam zemlja nece davati plodove a deca nam se nece radjati ? Mozda da prinesemo neke ljudske zrtve ne bi li umilostivili bogove iz EU i SAD ? Tako me je strah,pomozite ljudi recite mi sta ce biti....

Zg

pre 11 godina

Ja se bojim sta ce biti ako ne dobijemo datum ? Hoce li nas kuga sve pokositi ? Ili nam zemlja nece davati plodove a deca nam se nece radjati ? Mozda da prinesemo neke ljudske zrtve ne bi li umilostivili bogove iz EU i SAD ? Tako me je strah,pomozite ljudi recite mi sta ce biti....
(igor, 31. mart 2013 10:53)

Granica aflatoksina bit će pomaknuta s 0.5 na 5.0. Malo će se ljudi buniti, ali taman će opet krenuti Farma ili VB, ili će neka Grandovka izbaciti siku, pa će se sve odmah zaboraviti.

@Igor

pre 11 godina

Desice se pad vlade, a onda ce narod da glasa za nesposobne populiste kao sto je SNS, a onda em necemo imati mogucnost ekonomske saradnje sa Evropom em ce nesposobna, bezidejna, diktatorska vlast biti na celu. Posledice mozemo da pretpostavimo, nizak zivotni standard, kriminal, nepostojanje prava pojedinca, jednoumlje.
E sad cete Vi Igore meni da kazete kako su to budalastine, a ja cu da Vam kazem da Evropa nema ni razloga ni obavezu da ne na placuje carine na proizvode iz zemlje koja nije, niti ide ka EU. E onda recimo Fiat odmah preseli fabriku u Rumuniju, Metalac u Hrvatsku, Gorenje u BiH, Nektar u Majdarsku itd., a onda lepo ko je pametan ide odavde. Eto sta je vrlo realno da se desi.

bezimena

pre 11 godina

EU nece Srbiju !!!
Sve drugo su lazi.
(dadoofftopic, 31. mart 2013 10:07)

mala korekcija
EU nece OVAKVU Srbiju
(analiticar, 31. mart 2013 11:53)

Ni gradjani Srbije neće ovakvu Srbiju!

Alek

pre 11 godina

Sad se odjednom svi oni brinu oko moguceg proterivanja Srba, za koje znaju da se nece desiti, bez obzira na rezultate pregovora. Valjda time zele da se operu od odgovornosti za proterivanje milion Srba iz Bosne, Hrvatske, Kosova ali i Albanaca, kao rezultat nakaradne politike, cije posledice placamo i placacemo jos mnogo godina.

igor

pre 11 godina

Ja se bojim sta ce biti ako ne dobijemo datum ? Hoce li nas kuga sve pokositi ? Ili nam zemlja nece davati plodove a deca nam se nece radjati ? Mozda da prinesemo neke ljudske zrtve ne bi li umilostivili bogove iz EU i SAD ? Tako me je strah,pomozite ljudi recite mi sta ce biti....

Bucko razmisljam

pre 11 godina

@ EU nece Srbiju !!!
Sve drugo su lazi.
(dadoofftopic, 31. mart 2013 10:07)

Potpuno si u PRAVU !
EU nece TAKVU SRBIJU !
A licno cisto sumnjam da bi i AFRIKA "zelela takvu Srbiju" a kamo li civilizovana, razvijena i demokratska EU !
A sta "kukumace" ovaj Rasim Ljajic ?
Zar nije slusao Aleksandra Vucica i njegovu izjavu da "kakvu god odluku bude doneo "drzavni vrh" ona ce biti u interesu gradjana ?
Ako je taj "zastoj ka EU" u interesu gradjana to onda znaci da je "drzavni vrh" doneo pametnu odluku i da je taj "zastoj" DOBAR za Srbiju !
Srbija ce imati 2 godine na "raspolaganju" (bez ucenjivanja) da se posveti "sebi samoj", da "ojaca ekonomski", da podigne zivotni standard gradjana, da "stvori drzavne institucije" itd. itd. i da onda tako "doterana, ekonomski jaka i obnovljena" pod sasvim drugim "uslovima i okolnostima" nastavi svoj put ka EU tamo gde ga je prekinula 2. Aprila !

Saša

pre 11 godina

Da li možemo malo da uključimo mozak, bar na trenutak. Ljajić sam priznaje da tkz međunarodna zajednica, a svi vrlo dobro znamo da se pod tim podrazumevaju EU i SAD, nije dosad ispunila svoje obaveze u zaštiti Srba na Kosovu. Pa kako onda možemo da verujemo da će u buduće ta ista međunarodna zajednica obezbediti da taj navodni "dogovor" koji nam se nudi spreči dalje proterivanje Srba sa Kosova? A ako treba da izaberemo tiho proterivanje Srba uz našu sopstvenu saglasnost zato što nam taj datum obezbeđuje navodnu bolju budućnost, treba da čujemo konkretne podatke kako će datum poboljšati život u Srbiji recimo u naredne dve godine. Da dobijemo jasne cifre koliko će se smanjiti nezaposlenost, koliko će porasti standard. I podrazumeva se da sudbina svih političara, uključujući i večitog ministra Ljajića bude vezana za ispunjenje tih obećanja. Pa ako ne budu ispunjena, da oni lepo svi odu u zatvor zbog zloupotrebe službenog položaja na štetu države.

Zemlja ovdje

pre 11 godina

Ljajić: "...ne možemo sve da izgubimo i budemo strana koja će sve izgubiti u pregovorima, a druga strana sve da dobije..."
...
Olako se prelazi preko ČINJENICE da je "druga strana" DOBILA RAT.
Samozavaravanje raznim rezolucijama ne može poništiti tu jednostavnu istinu.
A sve drugo proizlazi iz te činjenice.
Kome to nije jasno, čekaju ga još mnoga "iznenađenja" i "nepravde".

Rotkvarija

pre 11 godina

I da dobijemo datum,opet će biti zastoj minimum 2 godine.Jednostavno EU nas ne želi,a i građani Srbije ne žele EU.Stoga je bolje sačuvati dostojanstvo koliko toliko,nego se ponižavati zbog nekog datuma koji u praksi ništa ne znači i posle koga samo slede novi uslovi i ucenjivanja koja nijedna zemlja nije imala.

osica

pre 11 godina

Ne usuđuju se da izgovore da je država u bankrotu i da zavisi od šake evrića koje daje EU (plate za državni aparat i penzije, privatni sektor odavno niko ne ferma). Srbiji preti potop ovako ili onako, dužničko ropstvo je evidentno. U EU nas nikada neće primiti, davnih dana su nacrtane karte gde Srbije, Makedonije i BiH nema u uniji. Za CG nisam sigurna. E pa narode moj biraj - hoćeš li da propadneš časno i pokušaš da se digneš iz pepela, ili ćeš potpisati svoju propast bez prava da odlučiješ o svojoj državi. Ja verujem u Srbiju i sigurna sam da naš narod nikada neće pristati na ovo drugo, ima izuzetaka ali ih je toliko malo da nije vredno pomena.Na njihovu sramotu.

PATULJAK

pre 11 godina

Pa sta ako se ne dogovore,Srbija je ucinila ogroman ustupak prema kosovskim albancima,a oni za sada nista,da li mislite da treba zarad ulaska u EU da im popustimo i damo sta zele,mislim da NE. Budimo malo ponosniji na sebe i okrenimo se sebi i drzavama koje hoce iskreno sa nama da saradjuju a ne po svaku cenu u EU

South Park

pre 11 godina

Ishod je sledeci > propadanje pregovora i okretanje ka buducem savezu Rusija_Kina_Indija.
(milos, 31. mart 2013 11:34)

I sa sve tri drzave se granicimo. Ali kada Mrka sagradi autoput do tih susednih drzava za pola sata cemo stizati do tamo.

Srđan

pre 11 godina

Okreni obrni, sa ili bez izbora, sa ili bez EU i Kosova, običan narod je nadrljao a vladajućoj kasti biće sve bolje i bolje!
Srđan Šipov, dis

Glasinačko polje

pre 11 godina

Zna to EU i Priština i zato tako i ucenjuje Srbiju. Međutim Srbija treba da dobro razmisli i da donese odluku koja je najbolja za nju i njene građane. Nije lako ali iz ove se kože ne može.

Bijela

pre 11 godina

То је Европа, коју треба чврсто гледати у очи и ништа јој не веровати. Ни када спава!

acomurija

pre 11 godina

Rasime, iz Tvojih usta u božje uši: EU je "velika Nemačka" s polupijanom Francuskom, i ostalim prevarenim državama. Više ni Turska ne pominje EU!
Dan pokoravanja Srbije "milosrdnim anđelom" koštao je 600-700 miliona dolara, a Nemačka bez ispaljenog metka, bez ijednog života, ostvaruje Hitlerovu ideju: Evropa pod Nemačkom, za sumu manje od nedelju dana ratovanja protiv Srbije. Tu i tamo počeše iza uva bivše saveznike - a ostale uvodi u "bankarske krize"...

Spartacus

pre 11 godina

Evropska unija uopste nema alternativu za nasu drzavu,samo postavljaju uslove.Oni se nadaju da Srbija prizna nezavisnost Kosova.Sto se mene tice,bolje Srbija sa Kosovom nego EU.Koliko vidim EU svojim clanicama donosi samo krizu,nista vise.Pogledajte sta su uradili sa Grckom,Italijom,Portugalom,Spanijom.Pitanje je da li nas uopste i zele u EU.Ja bi ipak da Evropa dodje kod nas,a ne mi kod njih...

Pasula Banucu

pre 11 godina

Nemora da znači da će Srbija stati ako ne dobije članstvo u EU. Postoje još dosta tržišta koja otvaraju vrata Srbiji to su Rusija, Indija, Belorusija, Ukrajna itd. Fijat je došao u Srbiju bez obzira što nismo članica Evro zone i dobro posluje na našim prostorima. Nije smak sveta ne dobijanje datuma.

pecki pecanac

pre 11 godina

(Ljajić je rekao da ne očekuje da će položaj Srba na Kosovu biti ugrožen i da će oni biti proterani, ali je naglasio da vlada razmišlja o mogućim posledicama).Dokle ce te bre da ulivate strah u kosti ovom jadnom narodu; ko ce njih da tera pobogu sta je vama ljudi boziji. Da nisu ovi politicari zalepljeni toliko za njihove fotelje mnogo bi se bolje zivelo na ovim prostorima.

reforme

pre 11 godina

Srbija ni za osam godina ne moze da postane clan EU.Sta ce se desiti u medjuvremenu ne zavisi od datuma vec od reformi koje drzava mora da uradi!
Za dobro uredjenu pravnu drzavu nece biti problem ulazak u EU a ako to ne uradimo sami niko nam nece to besplatno uraditi.

kanrar

pre 11 godina

U EU nećemo moći da pečemo rakiju , ložimo ugalj ...... Tek mi se ne sviđa ono što se tamo sme .
Neka nas ovde , a kada nam bude do EU uvek možemo da odemo i vratimo se .

mistral

pre 11 godina

Iako ne dobijemo datum i onda možemo da početi sa rešavanjem ekonomskih i socijalnih problema a možemo da se zapitamo dali nam treba EU

Угљеша

pre 11 godina

Руководство Србије у дијалогу са Приштином ће донети јединствену одлуку, јер преговорима представља Србију и обавеза им је да штите земљу и њене интересе,Србија је заслужила датум,а као што је рекао Вучић "ако у ЕУ мисле другачије - нека кажу шта Влада Србије није урадила добро".

Cistacica

pre 11 godina

I vise nego dovoljno Srbija je tokom ovih pregovora popustala i cinila ustupke.Dosao je red na Pristinu da popusti i da cini ustupke,jer Srbija je dosla do crvene linije koju ne sme preci...

Pele

pre 11 godina

Gde se Rasim osetio kompetentnim i upitanim da predvidja i prorokuje? Sta je on uradio da pomogne Srbji? Grejao je fotelje u svim vlastima, a gde je racun njegovog poztivnog ucinka? Iskreno se nadam izborima kako bi on i njemu slicni manjinski partneri sa izrazenom osobinom prevrtanja i ucenjivanja, zauvek bili ocisceni a Srbija i politicka scena bili procisceni od politikanata. Zbog politikanata i nedostatka spremnih i voljnih politicara smo tu gde jesmo

Mika

pre 11 godina

I ne treba da bude dogovora , bar za mene .
Bole da se mi prvo pozabavimo nama , a za 2 godine ko zna da li će mo hteti u EU
A što se tiče Kosova tu se neće puno promenit i ako bude dogovora a ni ako ne bude.

Kiza

pre 11 godina

Nije vas narod izabrao da vi nama godinu dana kasnije kazete da ce biti zastoja. Ne nagovestavajte nista, jer Kosovo ne mozete pokloniti, a vi morate da imate plan B ako ne prihvate taj stav.

zsz

pre 11 godina

Citiram lucidnog komentatora odavde:Priznaćemo Kosovo samo ako nas više ne budete uterivali u Eu.Drugim rečima nama zamenjuju teze,polaze od toga da mi sigurno hoćemo u tu trulu organizaciju.Ista stvar je bila sa prelaskom u kapitalizam,posredno preko nacionalne euforije to je podmetnuto.

Goran

pre 11 godina

Ni gradjani Srbije neće ovakvu Srbiju!
(bezimena, 31. mart 2013 13:19)

Ni gradjani EU nece ovaku EU! Ali im niko ne dozvoljava pravo na izbor.

popeye

pre 11 godina

Никаква штета! Да ви и остали радите свој посао како треба нико нам неби ни требао. Нико из ЕУ од нас не купује ништа што нас воли већ зато што има у том економски интерес и профит. Или да окренемо угао гледања, шта да радимо ако се ЕУ стварно распадне, нестаћемо и ми или шта?

Betmen

pre 11 godina

Neke zemlje nisu ispunile sve uslove ali su ipak usle kao clanice EU.Srbija je skoro sve uslove ispunile i iznova joj se postavljaju nove.Mislim da je nova vlada pokazala zube i da nece prihvatiti uslove kojoj Srbiji oduzima deo teritorije i to im je stavila do znanja.

Odin

pre 11 godina

bugari, rumuni, spanci, italijani, grci su propali u eu. zasto bi nama bilo bolje?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlada70, 31. mart 2013 16:43)

Slažem se sa konstatacijom, da su se ove zemlje nakon ulaska u EU, poprilično degradirale, kako ekonomski, tako i industrijski... Što se mene tiče, moramo da zadržimo svoj suverenitet države i da se ne predajemo tako lako

Thor

pre 11 godina

Nije vas narod izabrao da vi nama godinu dana kasnije kazete da ce biti zastoja. Ne nagovestavajte nista, jer Kosovo ne mozete pokloniti, a vi morate da imate plan B ako ne prihvate taj stav.
(Kiza, 31. mart 2013 16:16)

Ma ne cimaj se toliko, Ljajić se oduvek javlja čisto samo da kaže nešto, a ne i nešto korisno. Ne brini, niko neće pokloniti Kosovo.

Thor

pre 11 godina

Smaras rasime.bavi se ministre svojim poslom
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (opsta praksa, 31. mart 2013 13:40)

Kad se Rasim bavio onim što mu je dodeljeno, ja bih rekao nikad. Pa zato se i sad kao pita nešto a to nije u njegovom resoru.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Ako nam ne daju datum za pregovore doći će do velikog nezadovoljstva kod građana, jer smo se stvarno potrudili ovaj put.

leonardo88

pre 11 godina

Pregovaramo o Kosovu. Spremni smo za dijalog i dogovor, to je bio njihov glavni uslov koji smo mi ispunili ne vidim razlog zbog kog nam ne bi da li datum za pregovore.

Maximus

pre 11 godina

Ne bi trebalo da pristanemo na sve i da olako popustimo. Možda je bolje da se držimo svog stava i po cenu da nam ne daju datum za pregovore.

gef2007

pre 11 godina

Sve što su tražili mi smo uradili. Borimo se protiv korupcije, pregovaramo o Kosovu, usvajamo zakone i realno se trudimo tako da ne bi bilo loše da budemo nagrađeni makar kao stimulans.

Turketo

pre 11 godina

Ne bi trebalo ni da se precenimo, ali ni da se podcenimo najvažnije je realno sagledati situaciju i doneti pravu odluku. Ako već toliko dugo čekamo da postanemo članovi EU onda nije problem da sačekamo još malo.

igor

pre 11 godina

Ja se bojim sta ce biti ako ne dobijemo datum ? Hoce li nas kuga sve pokositi ? Ili nam zemlja nece davati plodove a deca nam se nece radjati ? Mozda da prinesemo neke ljudske zrtve ne bi li umilostivili bogove iz EU i SAD ? Tako me je strah,pomozite ljudi recite mi sta ce biti....

PATULJAK

pre 11 godina

Pa sta ako se ne dogovore,Srbija je ucinila ogroman ustupak prema kosovskim albancima,a oni za sada nista,da li mislite da treba zarad ulaska u EU da im popustimo i damo sta zele,mislim da NE. Budimo malo ponosniji na sebe i okrenimo se sebi i drzavama koje hoce iskreno sa nama da saradjuju a ne po svaku cenu u EU

Rotkvarija

pre 11 godina

I da dobijemo datum,opet će biti zastoj minimum 2 godine.Jednostavno EU nas ne želi,a i građani Srbije ne žele EU.Stoga je bolje sačuvati dostojanstvo koliko toliko,nego se ponižavati zbog nekog datuma koji u praksi ništa ne znači i posle koga samo slede novi uslovi i ucenjivanja koja nijedna zemlja nije imala.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

@ EU nece Srbiju !!!
Sve drugo su lazi.
(dadoofftopic, 31. mart 2013 10:07)

Potpuno si u PRAVU !
EU nece TAKVU SRBIJU !
A licno cisto sumnjam da bi i AFRIKA "zelela takvu Srbiju" a kamo li civilizovana, razvijena i demokratska EU !
A sta "kukumace" ovaj Rasim Ljajic ?
Zar nije slusao Aleksandra Vucica i njegovu izjavu da "kakvu god odluku bude doneo "drzavni vrh" ona ce biti u interesu gradjana ?
Ako je taj "zastoj ka EU" u interesu gradjana to onda znaci da je "drzavni vrh" doneo pametnu odluku i da je taj "zastoj" DOBAR za Srbiju !
Srbija ce imati 2 godine na "raspolaganju" (bez ucenjivanja) da se posveti "sebi samoj", da "ojaca ekonomski", da podigne zivotni standard gradjana, da "stvori drzavne institucije" itd. itd. i da onda tako "doterana, ekonomski jaka i obnovljena" pod sasvim drugim "uslovima i okolnostima" nastavi svoj put ka EU tamo gde ga je prekinula 2. Aprila !

Glasinačko polje

pre 11 godina

Zna to EU i Priština i zato tako i ucenjuje Srbiju. Međutim Srbija treba da dobro razmisli i da donese odluku koja je najbolja za nju i njene građane. Nije lako ali iz ove se kože ne može.

Spartacus

pre 11 godina

Evropska unija uopste nema alternativu za nasu drzavu,samo postavljaju uslove.Oni se nadaju da Srbija prizna nezavisnost Kosova.Sto se mene tice,bolje Srbija sa Kosovom nego EU.Koliko vidim EU svojim clanicama donosi samo krizu,nista vise.Pogledajte sta su uradili sa Grckom,Italijom,Portugalom,Spanijom.Pitanje je da li nas uopste i zele u EU.Ja bi ipak da Evropa dodje kod nas,a ne mi kod njih...

Zg

pre 11 godina

Ja se bojim sta ce biti ako ne dobijemo datum ? Hoce li nas kuga sve pokositi ? Ili nam zemlja nece davati plodove a deca nam se nece radjati ? Mozda da prinesemo neke ljudske zrtve ne bi li umilostivili bogove iz EU i SAD ? Tako me je strah,pomozite ljudi recite mi sta ce biti....
(igor, 31. mart 2013 10:53)

Granica aflatoksina bit će pomaknuta s 0.5 na 5.0. Malo će se ljudi buniti, ali taman će opet krenuti Farma ili VB, ili će neka Grandovka izbaciti siku, pa će se sve odmah zaboraviti.

osica

pre 11 godina

Ne usuđuju se da izgovore da je država u bankrotu i da zavisi od šake evrića koje daje EU (plate za državni aparat i penzije, privatni sektor odavno niko ne ferma). Srbiji preti potop ovako ili onako, dužničko ropstvo je evidentno. U EU nas nikada neće primiti, davnih dana su nacrtane karte gde Srbije, Makedonije i BiH nema u uniji. Za CG nisam sigurna. E pa narode moj biraj - hoćeš li da propadneš časno i pokušaš da se digneš iz pepela, ili ćeš potpisati svoju propast bez prava da odlučiješ o svojoj državi. Ja verujem u Srbiju i sigurna sam da naš narod nikada neće pristati na ovo drugo, ima izuzetaka ali ih je toliko malo da nije vredno pomena.Na njihovu sramotu.

Saša

pre 11 godina

Da li možemo malo da uključimo mozak, bar na trenutak. Ljajić sam priznaje da tkz međunarodna zajednica, a svi vrlo dobro znamo da se pod tim podrazumevaju EU i SAD, nije dosad ispunila svoje obaveze u zaštiti Srba na Kosovu. Pa kako onda možemo da verujemo da će u buduće ta ista međunarodna zajednica obezbediti da taj navodni "dogovor" koji nam se nudi spreči dalje proterivanje Srba sa Kosova? A ako treba da izaberemo tiho proterivanje Srba uz našu sopstvenu saglasnost zato što nam taj datum obezbeđuje navodnu bolju budućnost, treba da čujemo konkretne podatke kako će datum poboljšati život u Srbiji recimo u naredne dve godine. Da dobijemo jasne cifre koliko će se smanjiti nezaposlenost, koliko će porasti standard. I podrazumeva se da sudbina svih političara, uključujući i večitog ministra Ljajića bude vezana za ispunjenje tih obećanja. Pa ako ne budu ispunjena, da oni lepo svi odu u zatvor zbog zloupotrebe službenog položaja na štetu države.

@Igor

pre 11 godina

Desice se pad vlade, a onda ce narod da glasa za nesposobne populiste kao sto je SNS, a onda em necemo imati mogucnost ekonomske saradnje sa Evropom em ce nesposobna, bezidejna, diktatorska vlast biti na celu. Posledice mozemo da pretpostavimo, nizak zivotni standard, kriminal, nepostojanje prava pojedinca, jednoumlje.
E sad cete Vi Igore meni da kazete kako su to budalastine, a ja cu da Vam kazem da Evropa nema ni razloga ni obavezu da ne na placuje carine na proizvode iz zemlje koja nije, niti ide ka EU. E onda recimo Fiat odmah preseli fabriku u Rumuniju, Metalac u Hrvatsku, Gorenje u BiH, Nektar u Majdarsku itd., a onda lepo ko je pametan ide odavde. Eto sta je vrlo realno da se desi.

Cistacica

pre 11 godina

I vise nego dovoljno Srbija je tokom ovih pregovora popustala i cinila ustupke.Dosao je red na Pristinu da popusti i da cini ustupke,jer Srbija je dosla do crvene linije koju ne sme preci...

Bijela

pre 11 godina

То је Европа, коју треба чврсто гледати у очи и ништа јој не веровати. Ни када спава!

Pasula Banucu

pre 11 godina

Nemora da znači da će Srbija stati ako ne dobije članstvo u EU. Postoje još dosta tržišta koja otvaraju vrata Srbiji to su Rusija, Indija, Belorusija, Ukrajna itd. Fijat je došao u Srbiju bez obzira što nismo članica Evro zone i dobro posluje na našim prostorima. Nije smak sveta ne dobijanje datuma.

Угљеша

pre 11 godina

Руководство Србије у дијалогу са Приштином ће донети јединствену одлуку, јер преговорима представља Србију и обавеза им је да штите земљу и њене интересе,Србија је заслужила датум,а као што је рекао Вучић "ако у ЕУ мисле другачије - нека кажу шта Влада Србије није урадила добро".

Zemlja ovdje

pre 11 godina

Ljajić: "...ne možemo sve da izgubimo i budemo strana koja će sve izgubiti u pregovorima, a druga strana sve da dobije..."
...
Olako se prelazi preko ČINJENICE da je "druga strana" DOBILA RAT.
Samozavaravanje raznim rezolucijama ne može poništiti tu jednostavnu istinu.
A sve drugo proizlazi iz te činjenice.
Kome to nije jasno, čekaju ga još mnoga "iznenađenja" i "nepravde".

acomurija

pre 11 godina

Rasime, iz Tvojih usta u božje uši: EU je "velika Nemačka" s polupijanom Francuskom, i ostalim prevarenim državama. Više ni Turska ne pominje EU!
Dan pokoravanja Srbije "milosrdnim anđelom" koštao je 600-700 miliona dolara, a Nemačka bez ispaljenog metka, bez ijednog života, ostvaruje Hitlerovu ideju: Evropa pod Nemačkom, za sumu manje od nedelju dana ratovanja protiv Srbije. Tu i tamo počeše iza uva bivše saveznike - a ostale uvodi u "bankarske krize"...

kanrar

pre 11 godina

U EU nećemo moći da pečemo rakiju , ložimo ugalj ...... Tek mi se ne sviđa ono što se tamo sme .
Neka nas ovde , a kada nam bude do EU uvek možemo da odemo i vratimo se .

Alek

pre 11 godina

Sad se odjednom svi oni brinu oko moguceg proterivanja Srba, za koje znaju da se nece desiti, bez obzira na rezultate pregovora. Valjda time zele da se operu od odgovornosti za proterivanje milion Srba iz Bosne, Hrvatske, Kosova ali i Albanaca, kao rezultat nakaradne politike, cije posledice placamo i placacemo jos mnogo godina.

zsz

pre 11 godina

Citiram lucidnog komentatora odavde:Priznaćemo Kosovo samo ako nas više ne budete uterivali u Eu.Drugim rečima nama zamenjuju teze,polaze od toga da mi sigurno hoćemo u tu trulu organizaciju.Ista stvar je bila sa prelaskom u kapitalizam,posredno preko nacionalne euforije to je podmetnuto.

mistral

pre 11 godina

Iako ne dobijemo datum i onda možemo da početi sa rešavanjem ekonomskih i socijalnih problema a možemo da se zapitamo dali nam treba EU

Goran

pre 11 godina

Ni gradjani Srbije neće ovakvu Srbiju!
(bezimena, 31. mart 2013 13:19)

Ni gradjani EU nece ovaku EU! Ali im niko ne dozvoljava pravo na izbor.

bezimena

pre 11 godina

EU nece Srbiju !!!
Sve drugo su lazi.
(dadoofftopic, 31. mart 2013 10:07)

mala korekcija
EU nece OVAKVU Srbiju
(analiticar, 31. mart 2013 11:53)

Ni gradjani Srbije neće ovakvu Srbiju!

South Park

pre 11 godina

Ishod je sledeci > propadanje pregovora i okretanje ka buducem savezu Rusija_Kina_Indija.
(milos, 31. mart 2013 11:34)

I sa sve tri drzave se granicimo. Ali kada Mrka sagradi autoput do tih susednih drzava za pola sata cemo stizati do tamo.

Kiza

pre 11 godina

Nije vas narod izabrao da vi nama godinu dana kasnije kazete da ce biti zastoja. Ne nagovestavajte nista, jer Kosovo ne mozete pokloniti, a vi morate da imate plan B ako ne prihvate taj stav.

Mika

pre 11 godina

I ne treba da bude dogovora , bar za mene .
Bole da se mi prvo pozabavimo nama , a za 2 godine ko zna da li će mo hteti u EU
A što se tiče Kosova tu se neće puno promenit i ako bude dogovora a ni ako ne bude.

pecki pecanac

pre 11 godina

(Ljajić je rekao da ne očekuje da će položaj Srba na Kosovu biti ugrožen i da će oni biti proterani, ali je naglasio da vlada razmišlja o mogućim posledicama).Dokle ce te bre da ulivate strah u kosti ovom jadnom narodu; ko ce njih da tera pobogu sta je vama ljudi boziji. Da nisu ovi politicari zalepljeni toliko za njihove fotelje mnogo bi se bolje zivelo na ovim prostorima.

popeye

pre 11 godina

Никаква штета! Да ви и остали радите свој посао како треба нико нам неби ни требао. Нико из ЕУ од нас не купује ништа што нас воли већ зато што има у том економски интерес и профит. Или да окренемо угао гледања, шта да радимо ако се ЕУ стварно распадне, нестаћемо и ми или шта?

Srđan

pre 11 godina

Okreni obrni, sa ili bez izbora, sa ili bez EU i Kosova, običan narod je nadrljao a vladajućoj kasti biće sve bolje i bolje!
Srđan Šipov, dis

Pele

pre 11 godina

Gde se Rasim osetio kompetentnim i upitanim da predvidja i prorokuje? Sta je on uradio da pomogne Srbji? Grejao je fotelje u svim vlastima, a gde je racun njegovog poztivnog ucinka? Iskreno se nadam izborima kako bi on i njemu slicni manjinski partneri sa izrazenom osobinom prevrtanja i ucenjivanja, zauvek bili ocisceni a Srbija i politicka scena bili procisceni od politikanata. Zbog politikanata i nedostatka spremnih i voljnih politicara smo tu gde jesmo

Betmen

pre 11 godina

Neke zemlje nisu ispunile sve uslove ali su ipak usle kao clanice EU.Srbija je skoro sve uslove ispunile i iznova joj se postavljaju nove.Mislim da je nova vlada pokazala zube i da nece prihvatiti uslove kojoj Srbiji oduzima deo teritorije i to im je stavila do znanja.

Odin

pre 11 godina

bugari, rumuni, spanci, italijani, grci su propali u eu. zasto bi nama bilo bolje?
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (vlada70, 31. mart 2013 16:43)

Slažem se sa konstatacijom, da su se ove zemlje nakon ulaska u EU, poprilično degradirale, kako ekonomski, tako i industrijski... Što se mene tiče, moramo da zadržimo svoj suverenitet države i da se ne predajemo tako lako

Thor

pre 11 godina

Smaras rasime.bavi se ministre svojim poslom
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (opsta praksa, 31. mart 2013 13:40)

Kad se Rasim bavio onim što mu je dodeljeno, ja bih rekao nikad. Pa zato se i sad kao pita nešto a to nije u njegovom resoru.

reforme

pre 11 godina

Srbija ni za osam godina ne moze da postane clan EU.Sta ce se desiti u medjuvremenu ne zavisi od datuma vec od reformi koje drzava mora da uradi!
Za dobro uredjenu pravnu drzavu nece biti problem ulazak u EU a ako to ne uradimo sami niko nam nece to besplatno uraditi.

Thor

pre 11 godina

Nije vas narod izabrao da vi nama godinu dana kasnije kazete da ce biti zastoja. Ne nagovestavajte nista, jer Kosovo ne mozete pokloniti, a vi morate da imate plan B ako ne prihvate taj stav.
(Kiza, 31. mart 2013 16:16)

Ma ne cimaj se toliko, Ljajić se oduvek javlja čisto samo da kaže nešto, a ne i nešto korisno. Ne brini, niko neće pokloniti Kosovo.

Konstantin Veliki

pre 11 godina

Ako nam ne daju datum za pregovore doći će do velikog nezadovoljstva kod građana, jer smo se stvarno potrudili ovaj put.

leonardo88

pre 11 godina

Pregovaramo o Kosovu. Spremni smo za dijalog i dogovor, to je bio njihov glavni uslov koji smo mi ispunili ne vidim razlog zbog kog nam ne bi da li datum za pregovore.

Maximus

pre 11 godina

Ne bi trebalo da pristanemo na sve i da olako popustimo. Možda je bolje da se držimo svog stava i po cenu da nam ne daju datum za pregovore.

gef2007

pre 11 godina

Sve što su tražili mi smo uradili. Borimo se protiv korupcije, pregovaramo o Kosovu, usvajamo zakone i realno se trudimo tako da ne bi bilo loše da budemo nagrađeni makar kao stimulans.

Turketo

pre 11 godina

Ne bi trebalo ni da se precenimo, ali ni da se podcenimo najvažnije je realno sagledati situaciju i doneti pravu odluku. Ako već toliko dugo čekamo da postanemo članovi EU onda nije problem da sačekamo još malo.