Ponedeljak, 24.12.2012.

23:15

Skupština usvaja rezoluciju o KiM?

Kabinet predsednika sprema nacrt principa iz platforme za KiM, koji će posle usaglašavanja sa Vladom biti ugrađeni u skupštinsku rezoluciju, saznaju "Novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Skupština usvaja rezoluciju o KiM? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Hemera

pre 11 godina

Skupština treba da usvoji platformu za KiM. Platforma je rešenje za nacionalne probleme, i položaj građana na KiM. Platformom će se zaista odbraniti interesi našeg naroda i države. Drago mi je da će se stanje u našoj državi zaista promeniti. Pohvalila bih rad Tomislava Nikolića koji se zaista zalaže da se stanje u našoj državi zaista promeni.

isuf

pre 11 godina

posto vi nemate drugih problema u serbiju osim kosovo ..pitam vas zasto ne stoji kosovska zastavo u skupstini serbjia i to ne sa 6 zvezdice nego ono shqiponja mnogo citam b92 i volim b92 to je super kanallsretna nova 2013 svima serbima i albancima ciganima svima svima svima daj boze da mi zivimo mirno jer ovi politiqari tzv lopovi misle samo na biznis i kako da mu je djep pun para a nama je vazno da sutimo po neki put mislim sto se ne sakupljaju svi serbi i albanci i da im kazu ovim lopovima dasta je sa vama i da ih isteraju negde van ove zemaljske kugle

AcaZvezdara

pre 11 godina

I vlast i opozicija moraju biti složni oko platforme jer je ovo najbolje moguće rešenje za državu i naše ljude na Kosovu! Pet navedenih tačaka su ključ borbe za Kosovo!

lana

pre 11 godina

vreme je da Srbija izađe sa jedinstvenim stavom.Nema više klanjanja i ispunjavanja tuđih želja.Valjda smo i mi narod koji ima svoj ponos.A ova rezolucija će nam pomoći da izgradimo svoj stav prema Kosovu!

brka

pre 11 godina

Rat je bio, rat je izgubljen,zbogom nema više verovatno do novog rata koji ćemo ponovo da izgubimo. Što pre prihvatimo istinu to bolje.

Black Berry

pre 11 godina

Iskreno se nadam da cemo se sloziti svi po ovom pitanju bez obzira na politicku pripadnost i da ce se ovo pitanje resiti za bolju buducnost Srbije.

Kosovar

pre 11 godina

TE PRINCIPE bolje primeniti za resavanje problema u Vojvodini. Sanzhaku i u presevkoj dolini a ne za nezavisbo Kosovo.Kasno Marko na Kosovo vec 20.god. Sory ne gubite vreme.

iva

pre 11 godina

jasno se vidi da se vlast zalaže kako za zaštitu nacionalnih interesa tako i za zaštitu stanovništva i njihovih prava u ovom delu Srbije.Nadam se da će iz skupštine izaći jedinstven stav u borbi za Kosovo!

gradjanin Juzne Osetije -TITO se OKRECE u Mauzoleju

pre 11 godina

NIKOLIC,sa RUSIMA i Kostunicom ,polako ali sigurno odvaja Srbiju od Normalnog dela Evrope i uvlaci je u nesagledive probleme,koji ce ostaviti definitivni PECAT da postojanje Srba kao naroda na ovim prostorima.
Budite Sigurni da je RUSIJA ceo ovaj PROJEKAT zapocela jos sa 8 sednicom a sve u cilju SIRENJA svoje teritorije i svog VOJNOG UTICAJA.
Jednom recju ne bi vam bio u kozi.Zivot ce vam biti isti kao i u OSETIJI i ABHAZIJI a to je BESPERSPEKTIVAN, PONIZAVAJUCI i MUCNI.

Ma, da li je moguće?

pre 11 godina

@ Lala

A kada vam budu doneli GMO onda ćete da plačete za izolacijom... Juče ste ovde svi kukali kako će vam uneti GMO, a sada ponavljate tu podmetačinu o "izolaciji" i hoćete na Zapad. Ne zabrinjava toliko glup komentar, koliko veliki broj "plus" glasova kad ih dobije.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Tomina platforma imace jedan dan za Srpski narod veci istorijski znacaj od Dusanovog zakonika!
Dobro, mozda sam malo preterao, ali me nervira sto svi misle da je Toma ispao opet glup a Vucic pametan!
Toma je ponos Srbije a Vucic je sluga zapada, zajedno sa kofercetom!

Dusan

pre 11 godina

@igorpl
Hvala sto si nas prosvetlio, do sad je podatak da je Hitler ikada bio u Beogradu ostao neotkriven...ako aludiras na Kneza Pavla i njegov odlazak u Berlin, mogu samo da ti porucim da bi i ti kao sef drzave isao tamo. Uostalom, ako je Tito mogao da ide Staljinu na noge, da se grli sa Pol Potom koji je istrebljivao svoj narod, sa Kim Il Sungom koji je bio najveci robovlasnik u svetu i sa Idi Aminom koji je bio ljudozder, ne znam zasto Pavle pre pocetka Drugog svetskog rata nije smeo da ide u Berlin.

arben

pre 11 godina

u jednu temu slazem se sa dacicem da pregovaramo dok ne dodje na red statuno pitanje jer kao sto sam odabrao grad nis roba koja ide sa kosova tamo treba da se carini prema tome jos treba da znamo deje granica kosova

mattko

pre 11 godina

Ako ce rezolucija dati pravni okvir za Daciceve stavove onda ok. Ako ce biti jos jedan esej o patnji i nepravdi - ne treba nam takva jer mozemo i knjige da citamo.

kosovari

pre 11 godina

Vi samo pisite rezulucije od te rezulucije nema nista koliko rezulucije ste pisali do sada ni srpski narod ne zna ,vi pisite rezulucije ,nas je priznao sad i PAKISTAN JOS MALO I EGIPAT BANGLADES I SUDAN JE JAVIO DA CE NAS PRIZNATI a vi piste rezulucije samo piste i pisite blaga vama koliko vi slove pisite hahahaha jos dve nedelje broj ko su priznali Nezavisnu Republiku Kosovu ce da stize na 104 drzave i sta sad recite srbi, i vi komentari sta pisite bez veze nas broj je postignut vise ne treba idemo pravo na OKB ne moze ni rusija niti kina niti indija nista vise cao

Flamur

pre 11 godina

Svi su ovi zahtevi i zahtevi S.Milosevica bili,koje je on i sa oko 100000 pripadnika policije i vojske nije mogao ostvarit(90-ih),kako ce ovi sada,kada je situacija mnogo nepovoljnija za Srbiju.Smesno,bez uvrede.

Ilija

pre 11 godina

Nova deklaracija! Treba nam, ove godine nismo imali nijednu. Ne ide... Ili makar ustav da se izmeni, da naglasimo da druga defacto drzava nece to da bude.

Naim

pre 11 godina

Citam ja ove komentare i vidim da puno srba vec vidi da je platforma djaba jel je malo kasno za tu platformu ja kao Kosovar bi predlozio da se menja teritorija sever kosove sa jug serbije jer drugcije nece nikad biti mira na ovaj prostor a dosta nas ova situacija.Najbojle je da se dogovore Srpska politika sa Kosovskom da se to resi jedno za uvek posle rata tesko je biti srbin na Kosovo kolko je tesko biti Albanac u Srbiju to je jedina pametna politika u ovo vreme Ziveo jug Srbije u Kosovu i sever Kosova u Srbiju srecna nova svima

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Toma pokazuje svu raskos svog drzavnickog potencijla.
Platforma je napravljena da bi se brukao Vucic i pred EU i u SNS.

Toma je osvojio izbore, postao predsednik i napravio vladu. Povukao se iz SNS i prepustio Vucicu ulogu TV zvezde. Nicega bez Tome ne bi bilo.

Vucic se po svom starom obicaju zaleteo verujuci da je samo on vazan i citava Srbija sada trpi zato sto Toma vaspitava Vucica.

Dzabe ti hapsenja moj Vucicu, kad ti Toma ovako javno zavrce usi, budi sad dzek pa izadji i reci Toma lupa gluposti, Dacic je u pravu.

Neces? Pa naravno da neces, navijaci za ljude koji cute imaju jednu rec koja opisuje tvoj karakterker isto ih zovu kao i jedan zenski organ... ali nema veze, ti si navijac pa znas o cemu pricamo!

Surduknut sa litice

pre 11 godina

Da li sam jedini koji na vesti o rezolucijama, pregovorima, odgovorima, integracijama itd. samo pogleda naslov i uvod teksta? Nije moguce da neko ima zivaca da cita ceo tekst ovakve sadrzine.

Zg

pre 11 godina

a vucic hvali vojsku! meni ovo, ljudi, mirise na rat.
(rezervista, 25. decembar 2012 07:44)

Vučić hvali vojsku zbog 100. godišnjice avijacije i PVO.

Neće biti rata za Kosovo, ne brini, nitko nije toliko glup. Ovi političari jesu korumpirani, i lažu, ali nisu glupi. Nije ni narod glup, ne bi nitko htio dolje s puškom u ruci da bezveze pogine.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nema vise ni viceva o Albancima, koji su dugi niz decenija bili duhovna hrana, servirana iz Udbaskih kuhinja. Vicevi su se prezvakavali da bi se dokazivala nasa superiornost, a ustvari svi smo mi bili jedan te isti nivo i jad u svakom pogledu. Danas su umrli vicevi, umrlo Kosovo, a mi jos uvek disemo prikljuceni na aparate proslosti. Da se budimo? Ne! Ova narkoza je lepsa. Probuditi se i videti realnost, znacilo bi buuuuuum! Zato i imamo Kosovo, i zato nam se i nedaju probuditi.

Srbin

pre 11 godina

Hoce li neko obavestiti predsednika Nikolica, vladu i skupstinu da je Kosovo druga drzava! Kako su oni sastavili "platformu", mogao bi i ja da napisem da je Engleska srpska pokrajina, a London mesna zajednica na Karaburmi. Drugim recima, ljudi zive u paralelnom svetu. Opasno!

Darko

pre 11 godina

Ma zabole me vise za Kosovo,vise Srba ima na Bezanijskoj kosi.Dajte posla i para pa da pravimo decu inace nas za 30 godina nece biti nigde.

onako usput

pre 11 godina

APSOLUTNI HIT: Portparol DSS Petar Petković rekao je da bi tom novom odredbom bio jasno utvrđen ustavno-pravni poredak Kosova unutar Srbije i definisana veza države i te pokrajine.

Jel neko moze da zamisli da Edita Thiri sedi u skupstini u Beogradu kao poslanik sa Kosova kog biraju Albanci?

igorpl

pre 11 godina

Ovo je kao i filmova monti pajtonovaca, rezolucija o nečemu što nije tvoje i to ko zna koja po redu, rezolucija o KUBI, izjednačavanje četnika i partizana, raskopavanje celog beograd kako bi se našao neko ko je sarađivao sa hitlerom, polaganje venaca na grob čoveku od strane celog državnog vrha, koji se vozio sa hitlerom u kolima kroz celi beograd... (i sve u doba kada zemlja samo to bankrotirala nije, kada vlada haos i bezumlje, kada je korupcija na najvišem mogućem mestu na svetu, kada smo lideri po svemu što ne valja) Spram ovoga 90-te su bile zlatne!
Što neko reče mi izgleda kao država postojimo da nam se svet smeje i da imaju sa čim da se zabvljaju uz jutarnju kaficu!
Mogu da se kladim da vesti iz Srbije u stranim novinama izlaze pod rubrikom SMEHOtRESNa ZABAVA, VEROVALI ILI NE i sličnim zabavnim temamam koje ulepšavaju dan tamo nekome ko nema pojma ni ko smo a semje nam se svaki dan!
A ovi naši kao da što reče Luković svaki dan ustanu i kažu sa čime će mo danas da ih ZA..,AVAMO???
Deco bežite iz ove države što pre!

bozic bata

pre 11 godina

Prema poslednjim istrazivanjima nafta na severu Kosova nije pronadjena pa se preporucuje da se platforma sto pre ukloni jer smeta dijalogu koji se vodi

Novakova pećina

pre 11 godina

S obzirom da je platforma podložna promenama , na skupštinu treba da idu samo principi platforme o Kosovu. Naravno te principe treba da prvo razmatra vlada Srbije zajedno sa predsednikom države. Ono što je najbitije ,jeste da postoji konsenzus oko ove platforme , ako se misli da ista ima smisla.

Naftaš na platformi

pre 11 godina

Koju verziju? Za domaće potrebe, za potrebe Krstimira i patriJota, za potrebe EU, za američku ili rusku varijantu, ili...?

baki

pre 11 godina

Z4 , a da ga niste ni pročitali, "ladno" odbaciste. Srba u HR više nema. Ahtisarijev plan koji sve ovo nudi i mnogo više isto. Teško da možete dobiti išta. Vladati nikada niste znali, a vođenju politike se niste naučili. Samo "vadiona" vazda je neko drugi kriv.

Ceva

pre 11 godina

I sta kada se donese rezolucija? Jel to nesto obavezujuce? Pa ni ustav se ne postuje a kamoli neka bezvezna rezolucija o tudjoj zemlji. Tacno da nam se ceo svet smeje a nas svake godine 40.000 manje i procicemo kao Maje i ostace samo rezolucija...

Deda Pera

pre 11 godina

Ovi tužni likovi mora da su previše degustirali Tominu brlju.
Rezolucija kojom će svet da briše d... i nabija nam na nos.
Kosovo je NEZAVISNO i nema nazad. Sviđalo se to nkom ili ne.

Realista Realni

pre 11 godina

"pet ključnih načela: nepriznavanje nezavisnosti KiM, diplomatska borba za poseban status Severa i garancije kolektivnih i individualnih prava Srba u enklavama, zaštita državne imovine i duhovnog blaga i nastavak tehničkog dijaloga kao uslova za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU."

A šta piše u Ahtisarijevom planu???
Dosta prepisivanja.

Ranko

pre 11 godina

Ljudi ovo u svetu nigde nema ovi samo traze par ahtisarijevih predloga a nece dobiti ni toliko jel su vec podigli granice kako ih bre nije sramota ovo je samo zamajavanje naroda djindjic je bio rekao da se kosovo treba podeliti severno da ostane kao deo srbije a juzno albancima pa je proglasen izdajnikom i smaknut zauvek jel je bio i previse pametan covjek da bi evropa sanjim izlazila na kraj doveden je tadic koji je predlozio da srbi na severu imaju poseban status i pokrajinu pa je maknut samo sa vlasti jel znaju da nije ni upola pametan ko djindjic pa im nemoze smetati u buducnosti pa je od evrope i zapada dovedena sadasnja vlast koja je odma digla granice sa kosovom da nebi prosli u buducnosti kao djindjic i tadic i da bi pokazali evropi da srbija nece dobiti nikakvu atonomiju za sever kosova ili bilo sta slicno zasto bi neko ista dao sad kad su granice vec podignute nema razloga sto to nisu trazili pre podizanja granica e sad to sve treba sakriti od naroda i baciti im prasinu u oci pa sad pozicnje serviranje nevazecih platformi pa kad god je dacic potpisao u briselu sa estonovom i novim prijateljem tacijem nesto stetno za srbiju i kosovo magicno bas u tom trenutku u srbiji ispadne po jedna lazna afera da odvrati narod od toga sta dacic radi na primer krenulo izmisljanje dva presecanja predsednicke kolone prisluskivanja funkcionera hapsenje tajkuna al samo onih koji pripadaju drugim strankama a tajkune koji su prijatelji snsa nesme niko ni da pomene a kamoli da pipne

Dorijan

pre 11 godina

Većina će ovlaš da pročita šta je napisano, nasmejaće se i prevrnuti očima (eventualno).

Pitanje Kosova je završeno. Dok se Vlada bavi Sizifovim poslom, mladi i sposobni beže.

Realista

pre 11 godina

Ja sam oduvijek znao da je Srbijanska politika neozbiljna, ali da je smijesna? Nisam ! Ovo je kao da ja kazem: usvajam rezoluciju po kojoj je Elvisov Graceland od sada i moj, i moj je profit od turisticke zarade 30%

Stevan

pre 11 godina

Aman ljudi, jel ima nekog normalnog da, pre nego krenemo napred, kaze jasno i glasno: KOSOVO JE NEZAVISNO i nikakve rezolucije to nece promeniti. Molim da mi se komentar objavi, nema ni reci uvrede ikoga.

Marko

pre 11 godina

Ovo je vrlo ozbiljna stvar.Da smo se samo mi pitali nebi nikada ni izgubili tu teritoriju, sada moramo igrati kako drugi svira i sumnjam da mi in najveci umovi koje smo imali kroz istoriju mogli izvuci neki pozitivan ishod.Treba izbalansirati,zastititi ljude i svetinje na Kosovu, zadrzati drzavne institucije(ako je moguce.Plasim se sledeceg:mi smo apsolutno nebitni, ne mozemo nista uciniti, ako rese da nas proteraju -to ce i da urade, to i rade, ali nece ni tu biti kraj, na red dolazi Presevo, Bujanovac, pa onda Raska oblast itd. bice haosa i po Makedoniji. Sve ovo sada je samo prividno mirno i prividno se krece u nekom pozitivno pravcu -pravcu trajnog mira, ali nece trajati dugo, NEMA SANSE! Necemo mi ni rat, ni probleme, mi smo ugasili i bez toga,ali jedno zlo nikada ne ide samo... Zivimo u teskim vremenima.Sada je lako pricati moglo se bez rata, svi su izgubili u ratu itd.Ko ce kome da da teritoriju bez rata? Ima li to gde?Mi smo danas unistena zemlja, moze da nas porobi ko hoce i kad hoce.Ako ne budemo slusali ima da se pusimo, nema nam druge. Tesko i tuzno je danas biti Srbin, mozda i najteze kroz celu istoriju, jedino je mozda bilo teze kada smo bili pod turcima. Izgubili smo teritorije, podelili su nas na Srbe i Crnogorce,ekonomija nam je unistena, trziste unisteno,glavni adut kod stranih ulagaca nam je jeftina radna snaga! Sramno je danas biti Srbin! Glupost nije opravdanje,ne idu samo tajkuni, mafijasi,politicari i lopovi u pakao,ovakvi narodi kolektivno idu u pakao.

Konstantin

pre 11 godina

Svetu se ne može ugoditi, ali se mora pokušati spasiti šta se spasiti može - u poslednji čas. Kamo sreće da se neko okuražio da potegne bilo kakvu priču ranije - bilo bi i lakše i više.

jug Srbije

pre 11 godina

@ (xxx)
Apsolutno se slazem za Kostunicu.On bre covek kao da je sad stigo sa nekog pustog ostrva.Pa daj da ubacimo i Azurnu obalu u Ustav.Bar jednom da izadjemo na more.A i mnogo lep kraj.Ziveo sam tamo.
A ono da im zelis puno srece,ne biva.Sve najgore.Sta cu,volim ovu jadnu Srbiju i polupismene nam Srbe!!!

Siniša

pre 11 godina

Koji sirkus, banana država...papir sa tzv. platformom šeta od jednog do drugog stranca, oni prepravljaju, brišu...i šta će na kraju ostati - sprdnja. Tako je to kada birate neozbiljne likove i kada oni izaberu za savetnike rođake...kada se unutar vladajućeg režima vodi borba oko rejtinga, sapliću jedni druge...a mi stradamo.

Nikola

pre 11 godina

Usvajanjem jedne rezolucije kojom se regulise zajedno pitanje Kosova i Evropske unije, oznacicemo potpuni krah drzavotvorne politike.

Kralj Ibi

pre 11 godina

BRAVO! Do sad nisam znao šta nam treba! Deklaracija nego šta! Ima svi da se sakriju u mišje rupe kad raspalimo! Doći će i Obama i Putin da nas mole, ali mi ćemo biti nepokolebljivi i to svi i predsednik i premijer i prvi, drugi i treći potpredsenik vlade i narod i SPC i SANU i Čanak i Čeda i moja baba Miljojka, bog dušu da joj 'prosti! Uraaaa

isuf

pre 11 godina

samo napred serbijo vi neznate ni sta hocete da postizete stim platformom i sada jos rezoluciju samo jedno morate da znate kosovo je otisllo nikad vi nemozete da je vratite nikad

xxx

pre 11 godina

Kostunica izgleda nezna da je Kosovo odavno nezavisno.Ja ga kao takvog priznajem.Zelim puno srece Albancima u daljem zivotu.Pozdrav svim ljudima dobre volje

Dushkic

pre 11 godina

"pet ključnih načela: nepriznavanje nezavisnosti KiM, diplomatska borba za poseban status Severa i garancije kolektivnih i individualnih prava Srba u enklavama, zaštita državne imovine i duhovnog blaga i nastavak tehničkog dijaloga kao uslova za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU."

Isto sto je i Tadic pricao.

besna glista

pre 11 godina

Skupstina koja ne funkcionise usvaja rezoluciju koja nema smisla o teritoriji koja se ne nalazi pod njenom jurisdikcijom. Savrseno logicno.

xxx

pre 11 godina

Kostunica izgleda nezna da je Kosovo odavno nezavisno.Ja ga kao takvog priznajem.Zelim puno srece Albancima u daljem zivotu.Pozdrav svim ljudima dobre volje

besna glista

pre 11 godina

Skupstina koja ne funkcionise usvaja rezoluciju koja nema smisla o teritoriji koja se ne nalazi pod njenom jurisdikcijom. Savrseno logicno.

Dushkic

pre 11 godina

"pet ključnih načela: nepriznavanje nezavisnosti KiM, diplomatska borba za poseban status Severa i garancije kolektivnih i individualnih prava Srba u enklavama, zaštita državne imovine i duhovnog blaga i nastavak tehničkog dijaloga kao uslova za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU."

Isto sto je i Tadic pricao.

Ceva

pre 11 godina

I sta kada se donese rezolucija? Jel to nesto obavezujuce? Pa ni ustav se ne postuje a kamoli neka bezvezna rezolucija o tudjoj zemlji. Tacno da nam se ceo svet smeje a nas svake godine 40.000 manje i procicemo kao Maje i ostace samo rezolucija...

Deda Pera

pre 11 godina

Ovi tužni likovi mora da su previše degustirali Tominu brlju.
Rezolucija kojom će svet da briše d... i nabija nam na nos.
Kosovo je NEZAVISNO i nema nazad. Sviđalo se to nkom ili ne.

baki

pre 11 godina

Z4 , a da ga niste ni pročitali, "ladno" odbaciste. Srba u HR više nema. Ahtisarijev plan koji sve ovo nudi i mnogo više isto. Teško da možete dobiti išta. Vladati nikada niste znali, a vođenju politike se niste naučili. Samo "vadiona" vazda je neko drugi kriv.

Stevan

pre 11 godina

Aman ljudi, jel ima nekog normalnog da, pre nego krenemo napred, kaze jasno i glasno: KOSOVO JE NEZAVISNO i nikakve rezolucije to nece promeniti. Molim da mi se komentar objavi, nema ni reci uvrede ikoga.

Naftaš na platformi

pre 11 godina

Koju verziju? Za domaće potrebe, za potrebe Krstimira i patriJota, za potrebe EU, za američku ili rusku varijantu, ili...?

Srbin

pre 11 godina

Hoce li neko obavestiti predsednika Nikolica, vladu i skupstinu da je Kosovo druga drzava! Kako su oni sastavili "platformu", mogao bi i ja da napisem da je Engleska srpska pokrajina, a London mesna zajednica na Karaburmi. Drugim recima, ljudi zive u paralelnom svetu. Opasno!

Realista Realni

pre 11 godina

"pet ključnih načela: nepriznavanje nezavisnosti KiM, diplomatska borba za poseban status Severa i garancije kolektivnih i individualnih prava Srba u enklavama, zaštita državne imovine i duhovnog blaga i nastavak tehničkog dijaloga kao uslova za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU."

A šta piše u Ahtisarijevom planu???
Dosta prepisivanja.

Darko

pre 11 godina

Ma zabole me vise za Kosovo,vise Srba ima na Bezanijskoj kosi.Dajte posla i para pa da pravimo decu inace nas za 30 godina nece biti nigde.

Dorijan

pre 11 godina

Većina će ovlaš da pročita šta je napisano, nasmejaće se i prevrnuti očima (eventualno).

Pitanje Kosova je završeno. Dok se Vlada bavi Sizifovim poslom, mladi i sposobni beže.

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nema vise ni viceva o Albancima, koji su dugi niz decenija bili duhovna hrana, servirana iz Udbaskih kuhinja. Vicevi su se prezvakavali da bi se dokazivala nasa superiornost, a ustvari svi smo mi bili jedan te isti nivo i jad u svakom pogledu. Danas su umrli vicevi, umrlo Kosovo, a mi jos uvek disemo prikljuceni na aparate proslosti. Da se budimo? Ne! Ova narkoza je lepsa. Probuditi se i videti realnost, znacilo bi buuuuuum! Zato i imamo Kosovo, i zato nam se i nedaju probuditi.

Realista

pre 11 godina

Ja sam oduvijek znao da je Srbijanska politika neozbiljna, ali da je smijesna? Nisam ! Ovo je kao da ja kazem: usvajam rezoluciju po kojoj je Elvisov Graceland od sada i moj, i moj je profit od turisticke zarade 30%

isuf

pre 11 godina

samo napred serbijo vi neznate ni sta hocete da postizete stim platformom i sada jos rezoluciju samo jedno morate da znate kosovo je otisllo nikad vi nemozete da je vratite nikad

bozic bata

pre 11 godina

Prema poslednjim istrazivanjima nafta na severu Kosova nije pronadjena pa se preporucuje da se platforma sto pre ukloni jer smeta dijalogu koji se vodi

onako usput

pre 11 godina

APSOLUTNI HIT: Portparol DSS Petar Petković rekao je da bi tom novom odredbom bio jasno utvrđen ustavno-pravni poredak Kosova unutar Srbije i definisana veza države i te pokrajine.

Jel neko moze da zamisli da Edita Thiri sedi u skupstini u Beogradu kao poslanik sa Kosova kog biraju Albanci?

jug Srbije

pre 11 godina

@ (xxx)
Apsolutno se slazem za Kostunicu.On bre covek kao da je sad stigo sa nekog pustog ostrva.Pa daj da ubacimo i Azurnu obalu u Ustav.Bar jednom da izadjemo na more.A i mnogo lep kraj.Ziveo sam tamo.
A ono da im zelis puno srece,ne biva.Sve najgore.Sta cu,volim ovu jadnu Srbiju i polupismene nam Srbe!!!

Zg

pre 11 godina

a vucic hvali vojsku! meni ovo, ljudi, mirise na rat.
(rezervista, 25. decembar 2012 07:44)

Vučić hvali vojsku zbog 100. godišnjice avijacije i PVO.

Neće biti rata za Kosovo, ne brini, nitko nije toliko glup. Ovi političari jesu korumpirani, i lažu, ali nisu glupi. Nije ni narod glup, ne bi nitko htio dolje s puškom u ruci da bezveze pogine.

Kralj Ibi

pre 11 godina

BRAVO! Do sad nisam znao šta nam treba! Deklaracija nego šta! Ima svi da se sakriju u mišje rupe kad raspalimo! Doći će i Obama i Putin da nas mole, ali mi ćemo biti nepokolebljivi i to svi i predsednik i premijer i prvi, drugi i treći potpredsenik vlade i narod i SPC i SANU i Čanak i Čeda i moja baba Miljojka, bog dušu da joj 'prosti! Uraaaa

igorpl

pre 11 godina

Ovo je kao i filmova monti pajtonovaca, rezolucija o nečemu što nije tvoje i to ko zna koja po redu, rezolucija o KUBI, izjednačavanje četnika i partizana, raskopavanje celog beograd kako bi se našao neko ko je sarađivao sa hitlerom, polaganje venaca na grob čoveku od strane celog državnog vrha, koji se vozio sa hitlerom u kolima kroz celi beograd... (i sve u doba kada zemlja samo to bankrotirala nije, kada vlada haos i bezumlje, kada je korupcija na najvišem mogućem mestu na svetu, kada smo lideri po svemu što ne valja) Spram ovoga 90-te su bile zlatne!
Što neko reče mi izgleda kao država postojimo da nam se svet smeje i da imaju sa čim da se zabvljaju uz jutarnju kaficu!
Mogu da se kladim da vesti iz Srbije u stranim novinama izlaze pod rubrikom SMEHOtRESNa ZABAVA, VEROVALI ILI NE i sličnim zabavnim temamam koje ulepšavaju dan tamo nekome ko nema pojma ni ko smo a semje nam se svaki dan!
A ovi naši kao da što reče Luković svaki dan ustanu i kažu sa čime će mo danas da ih ZA..,AVAMO???
Deco bežite iz ove države što pre!

Siniša

pre 11 godina

Koji sirkus, banana država...papir sa tzv. platformom šeta od jednog do drugog stranca, oni prepravljaju, brišu...i šta će na kraju ostati - sprdnja. Tako je to kada birate neozbiljne likove i kada oni izaberu za savetnike rođake...kada se unutar vladajućeg režima vodi borba oko rejtinga, sapliću jedni druge...a mi stradamo.

Ranko

pre 11 godina

Ljudi ovo u svetu nigde nema ovi samo traze par ahtisarijevih predloga a nece dobiti ni toliko jel su vec podigli granice kako ih bre nije sramota ovo je samo zamajavanje naroda djindjic je bio rekao da se kosovo treba podeliti severno da ostane kao deo srbije a juzno albancima pa je proglasen izdajnikom i smaknut zauvek jel je bio i previse pametan covjek da bi evropa sanjim izlazila na kraj doveden je tadic koji je predlozio da srbi na severu imaju poseban status i pokrajinu pa je maknut samo sa vlasti jel znaju da nije ni upola pametan ko djindjic pa im nemoze smetati u buducnosti pa je od evrope i zapada dovedena sadasnja vlast koja je odma digla granice sa kosovom da nebi prosli u buducnosti kao djindjic i tadic i da bi pokazali evropi da srbija nece dobiti nikakvu atonomiju za sever kosova ili bilo sta slicno zasto bi neko ista dao sad kad su granice vec podignute nema razloga sto to nisu trazili pre podizanja granica e sad to sve treba sakriti od naroda i baciti im prasinu u oci pa sad pozicnje serviranje nevazecih platformi pa kad god je dacic potpisao u briselu sa estonovom i novim prijateljem tacijem nesto stetno za srbiju i kosovo magicno bas u tom trenutku u srbiji ispadne po jedna lazna afera da odvrati narod od toga sta dacic radi na primer krenulo izmisljanje dva presecanja predsednicke kolone prisluskivanja funkcionera hapsenje tajkuna al samo onih koji pripadaju drugim strankama a tajkune koji su prijatelji snsa nesme niko ni da pomene a kamoli da pipne

Marko

pre 11 godina

Ovo je vrlo ozbiljna stvar.Da smo se samo mi pitali nebi nikada ni izgubili tu teritoriju, sada moramo igrati kako drugi svira i sumnjam da mi in najveci umovi koje smo imali kroz istoriju mogli izvuci neki pozitivan ishod.Treba izbalansirati,zastititi ljude i svetinje na Kosovu, zadrzati drzavne institucije(ako je moguce.Plasim se sledeceg:mi smo apsolutno nebitni, ne mozemo nista uciniti, ako rese da nas proteraju -to ce i da urade, to i rade, ali nece ni tu biti kraj, na red dolazi Presevo, Bujanovac, pa onda Raska oblast itd. bice haosa i po Makedoniji. Sve ovo sada je samo prividno mirno i prividno se krece u nekom pozitivno pravcu -pravcu trajnog mira, ali nece trajati dugo, NEMA SANSE! Necemo mi ni rat, ni probleme, mi smo ugasili i bez toga,ali jedno zlo nikada ne ide samo... Zivimo u teskim vremenima.Sada je lako pricati moglo se bez rata, svi su izgubili u ratu itd.Ko ce kome da da teritoriju bez rata? Ima li to gde?Mi smo danas unistena zemlja, moze da nas porobi ko hoce i kad hoce.Ako ne budemo slusali ima da se pusimo, nema nam druge. Tesko i tuzno je danas biti Srbin, mozda i najteze kroz celu istoriju, jedino je mozda bilo teze kada smo bili pod turcima. Izgubili smo teritorije, podelili su nas na Srbe i Crnogorce,ekonomija nam je unistena, trziste unisteno,glavni adut kod stranih ulagaca nam je jeftina radna snaga! Sramno je danas biti Srbin! Glupost nije opravdanje,ne idu samo tajkuni, mafijasi,politicari i lopovi u pakao,ovakvi narodi kolektivno idu u pakao.

Nikola

pre 11 godina

Usvajanjem jedne rezolucije kojom se regulise zajedno pitanje Kosova i Evropske unije, oznacicemo potpuni krah drzavotvorne politike.

gradjanin Juzne Osetije -TITO se OKRECE u Mauzoleju

pre 11 godina

NIKOLIC,sa RUSIMA i Kostunicom ,polako ali sigurno odvaja Srbiju od Normalnog dela Evrope i uvlaci je u nesagledive probleme,koji ce ostaviti definitivni PECAT da postojanje Srba kao naroda na ovim prostorima.
Budite Sigurni da je RUSIJA ceo ovaj PROJEKAT zapocela jos sa 8 sednicom a sve u cilju SIRENJA svoje teritorije i svog VOJNOG UTICAJA.
Jednom recju ne bi vam bio u kozi.Zivot ce vam biti isti kao i u OSETIJI i ABHAZIJI a to je BESPERSPEKTIVAN, PONIZAVAJUCI i MUCNI.

Kosovar

pre 11 godina

TE PRINCIPE bolje primeniti za resavanje problema u Vojvodini. Sanzhaku i u presevkoj dolini a ne za nezavisbo Kosovo.Kasno Marko na Kosovo vec 20.god. Sory ne gubite vreme.

kosovari

pre 11 godina

Vi samo pisite rezulucije od te rezulucije nema nista koliko rezulucije ste pisali do sada ni srpski narod ne zna ,vi pisite rezulucije ,nas je priznao sad i PAKISTAN JOS MALO I EGIPAT BANGLADES I SUDAN JE JAVIO DA CE NAS PRIZNATI a vi piste rezulucije samo piste i pisite blaga vama koliko vi slove pisite hahahaha jos dve nedelje broj ko su priznali Nezavisnu Republiku Kosovu ce da stize na 104 drzave i sta sad recite srbi, i vi komentari sta pisite bez veze nas broj je postignut vise ne treba idemo pravo na OKB ne moze ni rusija niti kina niti indija nista vise cao

brka

pre 11 godina

Rat je bio, rat je izgubljen,zbogom nema više verovatno do novog rata koji ćemo ponovo da izgubimo. Što pre prihvatimo istinu to bolje.

Konstantin

pre 11 godina

Svetu se ne može ugoditi, ali se mora pokušati spasiti šta se spasiti može - u poslednji čas. Kamo sreće da se neko okuražio da potegne bilo kakvu priču ranije - bilo bi i lakše i više.

Flamur

pre 11 godina

Svi su ovi zahtevi i zahtevi S.Milosevica bili,koje je on i sa oko 100000 pripadnika policije i vojske nije mogao ostvarit(90-ih),kako ce ovi sada,kada je situacija mnogo nepovoljnija za Srbiju.Smesno,bez uvrede.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Toma pokazuje svu raskos svog drzavnickog potencijla.
Platforma je napravljena da bi se brukao Vucic i pred EU i u SNS.

Toma je osvojio izbore, postao predsednik i napravio vladu. Povukao se iz SNS i prepustio Vucicu ulogu TV zvezde. Nicega bez Tome ne bi bilo.

Vucic se po svom starom obicaju zaleteo verujuci da je samo on vazan i citava Srbija sada trpi zato sto Toma vaspitava Vucica.

Dzabe ti hapsenja moj Vucicu, kad ti Toma ovako javno zavrce usi, budi sad dzek pa izadji i reci Toma lupa gluposti, Dacic je u pravu.

Neces? Pa naravno da neces, navijaci za ljude koji cute imaju jednu rec koja opisuje tvoj karakterker isto ih zovu kao i jedan zenski organ... ali nema veze, ti si navijac pa znas o cemu pricamo!

Novakova pećina

pre 11 godina

S obzirom da je platforma podložna promenama , na skupštinu treba da idu samo principi platforme o Kosovu. Naravno te principe treba da prvo razmatra vlada Srbije zajedno sa predsednikom države. Ono što je najbitije ,jeste da postoji konsenzus oko ove platforme , ako se misli da ista ima smisla.

Ilija

pre 11 godina

Nova deklaracija! Treba nam, ove godine nismo imali nijednu. Ne ide... Ili makar ustav da se izmeni, da naglasimo da druga defacto drzava nece to da bude.

Surduknut sa litice

pre 11 godina

Da li sam jedini koji na vesti o rezolucijama, pregovorima, odgovorima, integracijama itd. samo pogleda naslov i uvod teksta? Nije moguce da neko ima zivaca da cita ceo tekst ovakve sadrzine.

arben

pre 11 godina

u jednu temu slazem se sa dacicem da pregovaramo dok ne dodje na red statuno pitanje jer kao sto sam odabrao grad nis roba koja ide sa kosova tamo treba da se carini prema tome jos treba da znamo deje granica kosova

mattko

pre 11 godina

Ako ce rezolucija dati pravni okvir za Daciceve stavove onda ok. Ako ce biti jos jedan esej o patnji i nepravdi - ne treba nam takva jer mozemo i knjige da citamo.

Naim

pre 11 godina

Citam ja ove komentare i vidim da puno srba vec vidi da je platforma djaba jel je malo kasno za tu platformu ja kao Kosovar bi predlozio da se menja teritorija sever kosove sa jug serbije jer drugcije nece nikad biti mira na ovaj prostor a dosta nas ova situacija.Najbojle je da se dogovore Srpska politika sa Kosovskom da se to resi jedno za uvek posle rata tesko je biti srbin na Kosovo kolko je tesko biti Albanac u Srbiju to je jedina pametna politika u ovo vreme Ziveo jug Srbije u Kosovu i sever Kosova u Srbiju srecna nova svima

iva

pre 11 godina

jasno se vidi da se vlast zalaže kako za zaštitu nacionalnih interesa tako i za zaštitu stanovništva i njihovih prava u ovom delu Srbije.Nadam se da će iz skupštine izaći jedinstven stav u borbi za Kosovo!

Dusan

pre 11 godina

@igorpl
Hvala sto si nas prosvetlio, do sad je podatak da je Hitler ikada bio u Beogradu ostao neotkriven...ako aludiras na Kneza Pavla i njegov odlazak u Berlin, mogu samo da ti porucim da bi i ti kao sef drzave isao tamo. Uostalom, ako je Tito mogao da ide Staljinu na noge, da se grli sa Pol Potom koji je istrebljivao svoj narod, sa Kim Il Sungom koji je bio najveci robovlasnik u svetu i sa Idi Aminom koji je bio ljudozder, ne znam zasto Pavle pre pocetka Drugog svetskog rata nije smeo da ide u Berlin.

Ma, da li je moguće?

pre 11 godina

@ Lala

A kada vam budu doneli GMO onda ćete da plačete za izolacijom... Juče ste ovde svi kukali kako će vam uneti GMO, a sada ponavljate tu podmetačinu o "izolaciji" i hoćete na Zapad. Ne zabrinjava toliko glup komentar, koliko veliki broj "plus" glasova kad ih dobije.

lana

pre 11 godina

vreme je da Srbija izađe sa jedinstvenim stavom.Nema više klanjanja i ispunjavanja tuđih želja.Valjda smo i mi narod koji ima svoj ponos.A ova rezolucija će nam pomoći da izgradimo svoj stav prema Kosovu!

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Tomina platforma imace jedan dan za Srpski narod veci istorijski znacaj od Dusanovog zakonika!
Dobro, mozda sam malo preterao, ali me nervira sto svi misle da je Toma ispao opet glup a Vucic pametan!
Toma je ponos Srbije a Vucic je sluga zapada, zajedno sa kofercetom!

Black Berry

pre 11 godina

Iskreno se nadam da cemo se sloziti svi po ovom pitanju bez obzira na politicku pripadnost i da ce se ovo pitanje resiti za bolju buducnost Srbije.

AcaZvezdara

pre 11 godina

I vlast i opozicija moraju biti složni oko platforme jer je ovo najbolje moguće rešenje za državu i naše ljude na Kosovu! Pet navedenih tačaka su ključ borbe za Kosovo!

isuf

pre 11 godina

posto vi nemate drugih problema u serbiju osim kosovo ..pitam vas zasto ne stoji kosovska zastavo u skupstini serbjia i to ne sa 6 zvezdice nego ono shqiponja mnogo citam b92 i volim b92 to je super kanallsretna nova 2013 svima serbima i albancima ciganima svima svima svima daj boze da mi zivimo mirno jer ovi politiqari tzv lopovi misle samo na biznis i kako da mu je djep pun para a nama je vazno da sutimo po neki put mislim sto se ne sakupljaju svi serbi i albanci i da im kazu ovim lopovima dasta je sa vama i da ih isteraju negde van ove zemaljske kugle

Hemera

pre 11 godina

Skupština treba da usvoji platformu za KiM. Platforma je rešenje za nacionalne probleme, i položaj građana na KiM. Platformom će se zaista odbraniti interesi našeg naroda i države. Drago mi je da će se stanje u našoj državi zaista promeniti. Pohvalila bih rad Tomislava Nikolića koji se zaista zalaže da se stanje u našoj državi zaista promeni.

xxx

pre 11 godina

Kostunica izgleda nezna da je Kosovo odavno nezavisno.Ja ga kao takvog priznajem.Zelim puno srece Albancima u daljem zivotu.Pozdrav svim ljudima dobre volje

besna glista

pre 11 godina

Skupstina koja ne funkcionise usvaja rezoluciju koja nema smisla o teritoriji koja se ne nalazi pod njenom jurisdikcijom. Savrseno logicno.

Novakova pećina

pre 11 godina

S obzirom da je platforma podložna promenama , na skupštinu treba da idu samo principi platforme o Kosovu. Naravno te principe treba da prvo razmatra vlada Srbije zajedno sa predsednikom države. Ono što je najbitije ,jeste da postoji konsenzus oko ove platforme , ako se misli da ista ima smisla.

Konstantin

pre 11 godina

Svetu se ne može ugoditi, ali se mora pokušati spasiti šta se spasiti može - u poslednji čas. Kamo sreće da se neko okuražio da potegne bilo kakvu priču ranije - bilo bi i lakše i više.

Dushkic

pre 11 godina

"pet ključnih načela: nepriznavanje nezavisnosti KiM, diplomatska borba za poseban status Severa i garancije kolektivnih i individualnih prava Srba u enklavama, zaštita državne imovine i duhovnog blaga i nastavak tehničkog dijaloga kao uslova za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU."

Isto sto je i Tadic pricao.

iva

pre 11 godina

jasno se vidi da se vlast zalaže kako za zaštitu nacionalnih interesa tako i za zaštitu stanovništva i njihovih prava u ovom delu Srbije.Nadam se da će iz skupštine izaći jedinstven stav u borbi za Kosovo!

Darko

pre 11 godina

Ma zabole me vise za Kosovo,vise Srba ima na Bezanijskoj kosi.Dajte posla i para pa da pravimo decu inace nas za 30 godina nece biti nigde.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Tomina platforma imace jedan dan za Srpski narod veci istorijski znacaj od Dusanovog zakonika!
Dobro, mozda sam malo preterao, ali me nervira sto svi misle da je Toma ispao opet glup a Vucic pametan!
Toma je ponos Srbije a Vucic je sluga zapada, zajedno sa kofercetom!

Ma, da li je moguće?

pre 11 godina

@ Lala

A kada vam budu doneli GMO onda ćete da plačete za izolacijom... Juče ste ovde svi kukali kako će vam uneti GMO, a sada ponavljate tu podmetačinu o "izolaciji" i hoćete na Zapad. Ne zabrinjava toliko glup komentar, koliko veliki broj "plus" glasova kad ih dobije.

Stevan

pre 11 godina

Aman ljudi, jel ima nekog normalnog da, pre nego krenemo napred, kaze jasno i glasno: KOSOVO JE NEZAVISNO i nikakve rezolucije to nece promeniti. Molim da mi se komentar objavi, nema ni reci uvrede ikoga.

Deda Pera

pre 11 godina

Ovi tužni likovi mora da su previše degustirali Tominu brlju.
Rezolucija kojom će svet da briše d... i nabija nam na nos.
Kosovo je NEZAVISNO i nema nazad. Sviđalo se to nkom ili ne.

isuf

pre 11 godina

samo napred serbijo vi neznate ni sta hocete da postizete stim platformom i sada jos rezoluciju samo jedno morate da znate kosovo je otisllo nikad vi nemozete da je vratite nikad

Realista

pre 11 godina

Ja sam oduvijek znao da je Srbijanska politika neozbiljna, ali da je smijesna? Nisam ! Ovo je kao da ja kazem: usvajam rezoluciju po kojoj je Elvisov Graceland od sada i moj, i moj je profit od turisticke zarade 30%

Ceva

pre 11 godina

I sta kada se donese rezolucija? Jel to nesto obavezujuce? Pa ni ustav se ne postuje a kamoli neka bezvezna rezolucija o tudjoj zemlji. Tacno da nam se ceo svet smeje a nas svake godine 40.000 manje i procicemo kao Maje i ostace samo rezolucija...

Zg

pre 11 godina

a vucic hvali vojsku! meni ovo, ljudi, mirise na rat.
(rezervista, 25. decembar 2012 07:44)

Vučić hvali vojsku zbog 100. godišnjice avijacije i PVO.

Neće biti rata za Kosovo, ne brini, nitko nije toliko glup. Ovi političari jesu korumpirani, i lažu, ali nisu glupi. Nije ni narod glup, ne bi nitko htio dolje s puškom u ruci da bezveze pogine.

Srbin

pre 11 godina

Hoce li neko obavestiti predsednika Nikolica, vladu i skupstinu da je Kosovo druga drzava! Kako su oni sastavili "platformu", mogao bi i ja da napisem da je Engleska srpska pokrajina, a London mesna zajednica na Karaburmi. Drugim recima, ljudi zive u paralelnom svetu. Opasno!

Bucko razmisljam

pre 11 godina

Nema vise ni viceva o Albancima, koji su dugi niz decenija bili duhovna hrana, servirana iz Udbaskih kuhinja. Vicevi su se prezvakavali da bi se dokazivala nasa superiornost, a ustvari svi smo mi bili jedan te isti nivo i jad u svakom pogledu. Danas su umrli vicevi, umrlo Kosovo, a mi jos uvek disemo prikljuceni na aparate proslosti. Da se budimo? Ne! Ova narkoza je lepsa. Probuditi se i videti realnost, znacilo bi buuuuuum! Zato i imamo Kosovo, i zato nam se i nedaju probuditi.

igorpl

pre 11 godina

Ovo je kao i filmova monti pajtonovaca, rezolucija o nečemu što nije tvoje i to ko zna koja po redu, rezolucija o KUBI, izjednačavanje četnika i partizana, raskopavanje celog beograd kako bi se našao neko ko je sarađivao sa hitlerom, polaganje venaca na grob čoveku od strane celog državnog vrha, koji se vozio sa hitlerom u kolima kroz celi beograd... (i sve u doba kada zemlja samo to bankrotirala nije, kada vlada haos i bezumlje, kada je korupcija na najvišem mogućem mestu na svetu, kada smo lideri po svemu što ne valja) Spram ovoga 90-te su bile zlatne!
Što neko reče mi izgleda kao država postojimo da nam se svet smeje i da imaju sa čim da se zabvljaju uz jutarnju kaficu!
Mogu da se kladim da vesti iz Srbije u stranim novinama izlaze pod rubrikom SMEHOtRESNa ZABAVA, VEROVALI ILI NE i sličnim zabavnim temamam koje ulepšavaju dan tamo nekome ko nema pojma ni ko smo a semje nam se svaki dan!
A ovi naši kao da što reče Luković svaki dan ustanu i kažu sa čime će mo danas da ih ZA..,AVAMO???
Deco bežite iz ove države što pre!

Marko

pre 11 godina

Ovo je vrlo ozbiljna stvar.Da smo se samo mi pitali nebi nikada ni izgubili tu teritoriju, sada moramo igrati kako drugi svira i sumnjam da mi in najveci umovi koje smo imali kroz istoriju mogli izvuci neki pozitivan ishod.Treba izbalansirati,zastititi ljude i svetinje na Kosovu, zadrzati drzavne institucije(ako je moguce.Plasim se sledeceg:mi smo apsolutno nebitni, ne mozemo nista uciniti, ako rese da nas proteraju -to ce i da urade, to i rade, ali nece ni tu biti kraj, na red dolazi Presevo, Bujanovac, pa onda Raska oblast itd. bice haosa i po Makedoniji. Sve ovo sada je samo prividno mirno i prividno se krece u nekom pozitivno pravcu -pravcu trajnog mira, ali nece trajati dugo, NEMA SANSE! Necemo mi ni rat, ni probleme, mi smo ugasili i bez toga,ali jedno zlo nikada ne ide samo... Zivimo u teskim vremenima.Sada je lako pricati moglo se bez rata, svi su izgubili u ratu itd.Ko ce kome da da teritoriju bez rata? Ima li to gde?Mi smo danas unistena zemlja, moze da nas porobi ko hoce i kad hoce.Ako ne budemo slusali ima da se pusimo, nema nam druge. Tesko i tuzno je danas biti Srbin, mozda i najteze kroz celu istoriju, jedino je mozda bilo teze kada smo bili pod turcima. Izgubili smo teritorije, podelili su nas na Srbe i Crnogorce,ekonomija nam je unistena, trziste unisteno,glavni adut kod stranih ulagaca nam je jeftina radna snaga! Sramno je danas biti Srbin! Glupost nije opravdanje,ne idu samo tajkuni, mafijasi,politicari i lopovi u pakao,ovakvi narodi kolektivno idu u pakao.

Dorijan

pre 11 godina

Većina će ovlaš da pročita šta je napisano, nasmejaće se i prevrnuti očima (eventualno).

Pitanje Kosova je završeno. Dok se Vlada bavi Sizifovim poslom, mladi i sposobni beže.

Naim

pre 11 godina

Citam ja ove komentare i vidim da puno srba vec vidi da je platforma djaba jel je malo kasno za tu platformu ja kao Kosovar bi predlozio da se menja teritorija sever kosove sa jug serbije jer drugcije nece nikad biti mira na ovaj prostor a dosta nas ova situacija.Najbojle je da se dogovore Srpska politika sa Kosovskom da se to resi jedno za uvek posle rata tesko je biti srbin na Kosovo kolko je tesko biti Albanac u Srbiju to je jedina pametna politika u ovo vreme Ziveo jug Srbije u Kosovu i sever Kosova u Srbiju srecna nova svima

Nikola

pre 11 godina

Usvajanjem jedne rezolucije kojom se regulise zajedno pitanje Kosova i Evropske unije, oznacicemo potpuni krah drzavotvorne politike.

jug Srbije

pre 11 godina

@ (xxx)
Apsolutno se slazem za Kostunicu.On bre covek kao da je sad stigo sa nekog pustog ostrva.Pa daj da ubacimo i Azurnu obalu u Ustav.Bar jednom da izadjemo na more.A i mnogo lep kraj.Ziveo sam tamo.
A ono da im zelis puno srece,ne biva.Sve najgore.Sta cu,volim ovu jadnu Srbiju i polupismene nam Srbe!!!

baki

pre 11 godina

Z4 , a da ga niste ni pročitali, "ladno" odbaciste. Srba u HR više nema. Ahtisarijev plan koji sve ovo nudi i mnogo više isto. Teško da možete dobiti išta. Vladati nikada niste znali, a vođenju politike se niste naučili. Samo "vadiona" vazda je neko drugi kriv.

Kralj Ibi

pre 11 godina

BRAVO! Do sad nisam znao šta nam treba! Deklaracija nego šta! Ima svi da se sakriju u mišje rupe kad raspalimo! Doći će i Obama i Putin da nas mole, ali mi ćemo biti nepokolebljivi i to svi i predsednik i premijer i prvi, drugi i treći potpredsenik vlade i narod i SPC i SANU i Čanak i Čeda i moja baba Miljojka, bog dušu da joj 'prosti! Uraaaa

onako usput

pre 11 godina

APSOLUTNI HIT: Portparol DSS Petar Petković rekao je da bi tom novom odredbom bio jasno utvrđen ustavno-pravni poredak Kosova unutar Srbije i definisana veza države i te pokrajine.

Jel neko moze da zamisli da Edita Thiri sedi u skupstini u Beogradu kao poslanik sa Kosova kog biraju Albanci?

gradjanin Juzne Osetije -TITO se OKRECE u Mauzoleju

pre 11 godina

NIKOLIC,sa RUSIMA i Kostunicom ,polako ali sigurno odvaja Srbiju od Normalnog dela Evrope i uvlaci je u nesagledive probleme,koji ce ostaviti definitivni PECAT da postojanje Srba kao naroda na ovim prostorima.
Budite Sigurni da je RUSIJA ceo ovaj PROJEKAT zapocela jos sa 8 sednicom a sve u cilju SIRENJA svoje teritorije i svog VOJNOG UTICAJA.
Jednom recju ne bi vam bio u kozi.Zivot ce vam biti isti kao i u OSETIJI i ABHAZIJI a to je BESPERSPEKTIVAN, PONIZAVAJUCI i MUCNI.

Naftaš na platformi

pre 11 godina

Koju verziju? Za domaće potrebe, za potrebe Krstimira i patriJota, za potrebe EU, za američku ili rusku varijantu, ili...?

bozic bata

pre 11 godina

Prema poslednjim istrazivanjima nafta na severu Kosova nije pronadjena pa se preporucuje da se platforma sto pre ukloni jer smeta dijalogu koji se vodi

Dusan

pre 11 godina

@igorpl
Hvala sto si nas prosvetlio, do sad je podatak da je Hitler ikada bio u Beogradu ostao neotkriven...ako aludiras na Kneza Pavla i njegov odlazak u Berlin, mogu samo da ti porucim da bi i ti kao sef drzave isao tamo. Uostalom, ako je Tito mogao da ide Staljinu na noge, da se grli sa Pol Potom koji je istrebljivao svoj narod, sa Kim Il Sungom koji je bio najveci robovlasnik u svetu i sa Idi Aminom koji je bio ljudozder, ne znam zasto Pavle pre pocetka Drugog svetskog rata nije smeo da ide u Berlin.

Black Berry

pre 11 godina

Iskreno se nadam da cemo se sloziti svi po ovom pitanju bez obzira na politicku pripadnost i da ce se ovo pitanje resiti za bolju buducnost Srbije.

lana

pre 11 godina

vreme je da Srbija izađe sa jedinstvenim stavom.Nema više klanjanja i ispunjavanja tuđih želja.Valjda smo i mi narod koji ima svoj ponos.A ova rezolucija će nam pomoći da izgradimo svoj stav prema Kosovu!

Ranko

pre 11 godina

Ljudi ovo u svetu nigde nema ovi samo traze par ahtisarijevih predloga a nece dobiti ni toliko jel su vec podigli granice kako ih bre nije sramota ovo je samo zamajavanje naroda djindjic je bio rekao da se kosovo treba podeliti severno da ostane kao deo srbije a juzno albancima pa je proglasen izdajnikom i smaknut zauvek jel je bio i previse pametan covjek da bi evropa sanjim izlazila na kraj doveden je tadic koji je predlozio da srbi na severu imaju poseban status i pokrajinu pa je maknut samo sa vlasti jel znaju da nije ni upola pametan ko djindjic pa im nemoze smetati u buducnosti pa je od evrope i zapada dovedena sadasnja vlast koja je odma digla granice sa kosovom da nebi prosli u buducnosti kao djindjic i tadic i da bi pokazali evropi da srbija nece dobiti nikakvu atonomiju za sever kosova ili bilo sta slicno zasto bi neko ista dao sad kad su granice vec podignute nema razloga sto to nisu trazili pre podizanja granica e sad to sve treba sakriti od naroda i baciti im prasinu u oci pa sad pozicnje serviranje nevazecih platformi pa kad god je dacic potpisao u briselu sa estonovom i novim prijateljem tacijem nesto stetno za srbiju i kosovo magicno bas u tom trenutku u srbiji ispadne po jedna lazna afera da odvrati narod od toga sta dacic radi na primer krenulo izmisljanje dva presecanja predsednicke kolone prisluskivanja funkcionera hapsenje tajkuna al samo onih koji pripadaju drugim strankama a tajkune koji su prijatelji snsa nesme niko ni da pomene a kamoli da pipne

kosovari

pre 11 godina

Vi samo pisite rezulucije od te rezulucije nema nista koliko rezulucije ste pisali do sada ni srpski narod ne zna ,vi pisite rezulucije ,nas je priznao sad i PAKISTAN JOS MALO I EGIPAT BANGLADES I SUDAN JE JAVIO DA CE NAS PRIZNATI a vi piste rezulucije samo piste i pisite blaga vama koliko vi slove pisite hahahaha jos dve nedelje broj ko su priznali Nezavisnu Republiku Kosovu ce da stize na 104 drzave i sta sad recite srbi, i vi komentari sta pisite bez veze nas broj je postignut vise ne treba idemo pravo na OKB ne moze ni rusija niti kina niti indija nista vise cao

Kosovar

pre 11 godina

TE PRINCIPE bolje primeniti za resavanje problema u Vojvodini. Sanzhaku i u presevkoj dolini a ne za nezavisbo Kosovo.Kasno Marko na Kosovo vec 20.god. Sory ne gubite vreme.

AcaZvezdara

pre 11 godina

I vlast i opozicija moraju biti složni oko platforme jer je ovo najbolje moguće rešenje za državu i naše ljude na Kosovu! Pet navedenih tačaka su ključ borbe za Kosovo!

Siniša

pre 11 godina

Koji sirkus, banana država...papir sa tzv. platformom šeta od jednog do drugog stranca, oni prepravljaju, brišu...i šta će na kraju ostati - sprdnja. Tako je to kada birate neozbiljne likove i kada oni izaberu za savetnike rođake...kada se unutar vladajućeg režima vodi borba oko rejtinga, sapliću jedni druge...a mi stradamo.

Realista Realni

pre 11 godina

"pet ključnih načela: nepriznavanje nezavisnosti KiM, diplomatska borba za poseban status Severa i garancije kolektivnih i individualnih prava Srba u enklavama, zaštita državne imovine i duhovnog blaga i nastavak tehničkog dijaloga kao uslova za dobijanje datuma za početak pregovora sa EU."

A šta piše u Ahtisarijevom planu???
Dosta prepisivanja.

brka

pre 11 godina

Rat je bio, rat je izgubljen,zbogom nema više verovatno do novog rata koji ćemo ponovo da izgubimo. Što pre prihvatimo istinu to bolje.

Flamur

pre 11 godina

Svi su ovi zahtevi i zahtevi S.Milosevica bili,koje je on i sa oko 100000 pripadnika policije i vojske nije mogao ostvarit(90-ih),kako ce ovi sada,kada je situacija mnogo nepovoljnija za Srbiju.Smesno,bez uvrede.

Zmaj od Kosmaja

pre 11 godina

Toma pokazuje svu raskos svog drzavnickog potencijla.
Platforma je napravljena da bi se brukao Vucic i pred EU i u SNS.

Toma je osvojio izbore, postao predsednik i napravio vladu. Povukao se iz SNS i prepustio Vucicu ulogu TV zvezde. Nicega bez Tome ne bi bilo.

Vucic se po svom starom obicaju zaleteo verujuci da je samo on vazan i citava Srbija sada trpi zato sto Toma vaspitava Vucica.

Dzabe ti hapsenja moj Vucicu, kad ti Toma ovako javno zavrce usi, budi sad dzek pa izadji i reci Toma lupa gluposti, Dacic je u pravu.

Neces? Pa naravno da neces, navijaci za ljude koji cute imaju jednu rec koja opisuje tvoj karakterker isto ih zovu kao i jedan zenski organ... ali nema veze, ti si navijac pa znas o cemu pricamo!

arben

pre 11 godina

u jednu temu slazem se sa dacicem da pregovaramo dok ne dodje na red statuno pitanje jer kao sto sam odabrao grad nis roba koja ide sa kosova tamo treba da se carini prema tome jos treba da znamo deje granica kosova

Hemera

pre 11 godina

Skupština treba da usvoji platformu za KiM. Platforma je rešenje za nacionalne probleme, i položaj građana na KiM. Platformom će se zaista odbraniti interesi našeg naroda i države. Drago mi je da će se stanje u našoj državi zaista promeniti. Pohvalila bih rad Tomislava Nikolića koji se zaista zalaže da se stanje u našoj državi zaista promeni.

Ilija

pre 11 godina

Nova deklaracija! Treba nam, ove godine nismo imali nijednu. Ne ide... Ili makar ustav da se izmeni, da naglasimo da druga defacto drzava nece to da bude.

Surduknut sa litice

pre 11 godina

Da li sam jedini koji na vesti o rezolucijama, pregovorima, odgovorima, integracijama itd. samo pogleda naslov i uvod teksta? Nije moguce da neko ima zivaca da cita ceo tekst ovakve sadrzine.

mattko

pre 11 godina

Ako ce rezolucija dati pravni okvir za Daciceve stavove onda ok. Ako ce biti jos jedan esej o patnji i nepravdi - ne treba nam takva jer mozemo i knjige da citamo.

isuf

pre 11 godina

posto vi nemate drugih problema u serbiju osim kosovo ..pitam vas zasto ne stoji kosovska zastavo u skupstini serbjia i to ne sa 6 zvezdice nego ono shqiponja mnogo citam b92 i volim b92 to je super kanallsretna nova 2013 svima serbima i albancima ciganima svima svima svima daj boze da mi zivimo mirno jer ovi politiqari tzv lopovi misle samo na biznis i kako da mu je djep pun para a nama je vazno da sutimo po neki put mislim sto se ne sakupljaju svi serbi i albanci i da im kazu ovim lopovima dasta je sa vama i da ih isteraju negde van ove zemaljske kugle