Utorak, 02.10.2012.

13:49

Bus plus se širi i na Novi Sad?

Sistem Bus plus mogao bi da se uvede i u Novom Sadu, s obzirom na to da se na svaki tender za nabavku opreme javlja firma "Apeks solušn tehnolodži", piše 021.

Izvor: 021

Bus plus se širi i na Novi Sad? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

aleksandar grozni

pre 11 godina

Nedajte se prevariti nikako jer,cena karte je 70dinara a za te novce nemate gde da kupite kartu nego vas teraju da jos platite neki karton koji kosta 40 ili 250 dinara,pa kada to saberete i podelite vidite da je to cista prevara i da se par mangupa dosetila da uzmu velike pare na brzaka.A sto se civilizovanog ulaska ili izlaska u iz vozila,valjad necemo mi Beogradjani da ucimo Novo sadjane bilo bi neumesno zar ne?.

komunalac

pre 11 godina

Meni je u ovim člancima interesantna jedna stvar. Svi pišu kako Apex uzima određeni procenat tj 8.5% i da je to suma od oko 400 miliona evra. Mene zanima u tih 400 miliona evra, koliki su njihovi mesečni troškovi za održavanje sistema, plate radnicima, kontrolorima, itd... Tj tačnije mene zanima koliki su njihovi rashodi i koliki je njihov profit od tih 400miliona. Ta cifra će mnogo više da kaže nego pretenciozno isticanje sume koju oni dobijaju od sistema i verujem da je to manje od 8.5% ili 400m. Takođe je bitna i cena i uvođenja celog sistema. 400 miliona nije čist profit i ne može se tako posmatrati.
(Vasa, 2. oktobar 2012 14:40)

Konačno neko nešto razumno da napiše.

Ovaj procenat deli nekoliko kompanija članica ovog konzorcijuma, od kojih je svaka razvila deo sistema. Najveći deo je u stvari kupovina na rate sistema BusPlus od strane grada, koji će posle 4 godine postati vlasnik sistema i tada će ovaj procenat postati drastično manji i pokrivaće samo tehničko održavanje sistema.

Dakle, sav hardver, softver, tehnologiju i know-how, dakle čitav sistem, je platio neko drugi (Apex), a grad ga otkupljuje na rate. Vrlo je prosto. Kao kad kupite televizor ili automobil, a onda ga polako otplaćujete. Apex bi sigurno bio srećniji da uzima samo mali procenat za održavanje sistema, a da je grad sve ostalo platio iz jednog dela. Ali nema se para...

A što se tiče komentara kako je trebalo prepustiti GSP-u da razvije "domaći" sistem za kontrolu vozila i naplatu karata.... HAHAHA

...

pre 11 godina

Mozes misliti sto cemo sada da padamo u nesvest zbog BusPlusa!!! I do sada smo placali karti pa cemo i nastaviti!! Tu se ljudi nikad nisu svercovali pa nemaju razloga ni da se bune!! Tako da ne vidim cemu komentari, tipa - iskreno saucesce i ostalo-
Samo se sverceri bune, a iskreno do uvodjenja BusPlusa 50% beogradjana se svercovalo!!

Posmatrač

pre 11 godina

Imam pitanje. Kupim busplus za 10 vožnji (samo primer). Iz unutrašnjosti sam, sa severa. Za taj dan potrošim 6 vožnji. Šta će se desiti sa preostale ćetiri? Ne dolazim u BGD ili NS šest meseci iz raznoraznih razloga. U međuvremenu busplus poskupi. Da li i onda mojih preostalih 4 vožnje važe kao četiri vožnje ili samo kao 2,73, za koliko je poskupeo busplus.
Neko da se prizove pameti. Ako u napred kupim 10 vožnji onda dok važi busplus ja imam da iskoristim za 10 vožnji. U opšte me interesuje poskupljenje. JA SAM U NAPRED PLATIO 10 VOŽNJI I BAŠ ME BRIGA KADA ĆU IH POTROŠITI.
Ovo pišem jer se u NS koristile pretplatne karte na poništavanje. Platiš unapred a ono posle poskupljenja one važe samo nedelju dana. A ja iz unutrašnjosti, severa, stigao jedan dan po isteku roka važenja i ostao sa gomilom neiskorišćenih vožnji.
TO SE ZOVE PLJAČKA NARODA. AKO PLATIM UNAPRED ODA MOGU DA ISKORISTIM VOŽNJE SVE DOK TRAJE BUSPLUS JER JE ON UNAPRED KORISTIO MOJE NOVCE.
Na žalost ovo džabe pišem.
Lopova je uvek bilo i uvek će ih i biti.

Vojislav

pre 11 godina

Nema sta da se ispituje, zna se vrlo dobro ko stoji iza BusPlus kradje, samo nema niko to javno da kaze... Novosadjani, ne dajte vi da vas deru kojekakvi rodjaci,zene,taste onih koji misle da mogu da prodaju maglu zarad licne koristi...

Nena

pre 11 godina

Ko je bus plusu dao i reklamne panoe autobuskih stajalista da on iznajmljuje u ubira novac ?

Sramota me je u kakvoj lopovskoj drzavi zivim...

che

pre 11 godina

Ispitati ko stoji iza famoznog "BusPlusa"...!!!
(eee, 2. oktobar 2012 18:57)
Takodje, ispitati ko im je stavio komunalnu policiju na raspolaganje. To bi bar trebalo da bude jednostavno da se utvrdi.

justin

pre 11 godina

Najbolje da to reši ista firma kao i u Beogradu,pa onda Kragujevcu,Nišu...pa kad se službeno ili privatno sdesite u nekom od ovih gradova lepo imate BUSPLUS koji važi na CELOJ TERITORIJI Srbije.

eee

pre 11 godina

Niko nema nista protiv "naplate, putne karte"... Najveci problem su "fantomske" privatne firme, koje za nista dobijaju 20% od svake cekirane karte! Znaci cista KRADJA! Pitam se hoce li "BusPlus" i sa kloliko novca ucestvovati u nabavci novih vozila!? Oce...
Nesto slicno kao i sa privatnim parking servisom! Naplacuju vazduh, a sve se sliva u privatne dzepove! Ulaganja minimalna, a zarada odlicna!
- Zar su gradska saobracajna preduzeca "nesposobna" da sama naplacuju karte i voznje, ili to mora neko da uradi umesto njih!?
To je najveci problem!
Ispitati ko stoji iza famoznog "BusPlusa"...!!!

View

pre 11 godina

"Prvo mi objasnite negativne strane BusPlusa Beogradjani. Ozbiljno pitam, nije sala."
(Gari, 2. oktobar 2012 15:23)

BusPlus je privatna firma koja ubire profit u javnom preduzeću. Osnovana je sa 500 evra vlasničkog kapitala. U službu te iste privatne firme koja ubire profit u javnom preduzeću stavljena je tzv. komunalna policija, tj. budžetski korisnik.

Što se tiče ulaska na prednja i izlaska na srednja vrata, šta da kažem. Lepo je to. Treba da postoji red. Samo mi jako smeta tzv. "uvođenje reda" na način opisan u prvom pasusu ovog mog komentara. Riba se čisti od glave. Ne od repa. Inače, mnogo smrdi.

novosađanin

pre 11 godina

Da, Beograđani, mi se pripremimo na NS BusPlus, a vi se pripremite na NS Vodovod, kod nas je najskuplja voda po m kubnom 98 din + PDV. A ako, kao zgrada sa stanarima, potroši više od 5 kubika po članu, ulazi u blok tarifu i onda je dupla cena. Cvrc.

leto

pre 11 godina

Novosadjani imaju sistem ulazaka i izlazaka iz autobusa i pokazivanja pokazne karte vozacu ( bez palica ) vec godinama unazad. NJima uvodjenje bus plusa u svakodnevni zivot nece biti problem u smislu da sad treba da se na nesto privikavaju. Tamo prosto bez karte ne mozes da udjes u bus i to je to! Niko se ne svadja, ne buni, cekaju da se otvore srednja vrata kad ostali udju na prednja i to je to! Samo nadobudni ljudi, sitne duse i vecita dzangrizala mogu da srozaju civilizaciju na nivo praistorijskog coveka, a mi smo veoma poznati po tome. Dezurni pljuvaci u svetu...nije bitno da li je nesto dobro ili lose, mi imamo spremnu paljbu. Ali, kad treba da se izborimo za neka mnogo bitnija pitanja, tu se zavucemo kao misevi u rupe i pustamo mediokritete da misle za nas!

Srbenda

pre 11 godina

Necu da ulazim u problem na relaciji NS - BG ... NAdlezni neka se pozabave time i onima koji to potenciraju a na osnovu Ustava i Zakona... Tema je BUS-PLUS, i tehnolgija koju nam nudi... Zasto, za nase pare koje dajemo gradu, taj isti grad, nije usvojio tehnolgiju, platio franšizu, ili smislio nesto modernije, pa da mi to kupimo, kao gradjani Beograda, Novog Sada, Niša...To je jedini problem, što se samozvanim tajkunima, koji peru tudje novce, dozvoljava da na kvazi tenderima dobijaju bezumne poslove, a onda se stite sto zaposle zene i decu policajaca, biaša, funkcionera i svih ostalih koji bi trebali da rade svoj posao i da spreče bagru na delu ... Ostalo su marketinski trikovi samozvanog "medijskog maga" sa (ne)poznatim poreklom novca...

Baki

pre 11 godina

Lale dovatite motiku dok vam nije kasno, motika ih i ovde čeka, ne zbog ulaska na prednja vrata, mislim, iskreno je..la ih prednja vrata, jer niko ne odgovara za višegodšnje maltretiranja sa čekanjem GSB autobusa, pa me ne zanima ni koja su vrata, već zbog bahatog uvođenja reda od strane nekog gov...ta iza Đikijevih leđa.

novosadjanka

pre 11 godina

A za sve Beogradjane slika moja od pre 2 nedelje. Jednostavno, zbog obaveza i odlaska u inostranstvo ZABORAVILA SAM da kupim mesecnu za septembar...nekog 15.09. ulazim na vrata na kojima stoji kontrolor (mada nije bila guzva i mogla sam da ga eskiviram da sam htela nesto da muvam). Pokazem coveku kartu,on me ljubazno zamoli da pokazem jos jednom,ja pokazem i lepo mi covek kaze da mi je markica istekla pre 10 dana...i zamoli me da kupim kartu kod vozaca...Svoj sram i svoju sramotu jednostavno nisam mogla da sakrijem, jer godinama (ne mesecima) nisam naisla na situaciju da se neko svercuje, a kamo li da napada kontrolore...Toliko o kulturi,kucnom vaspitanju,pravima i obavezama...ali dzabe, vi to ne razumete!

Novi Sad

pre 11 godina

@Beogradjanin

Drugim recima realan problem je samo cena a ostalo je samo plakanje primitivaca sto moraju da se ponasaju civilizovano i ulaze na prednja vrata?

Beogradjanin

pre 11 godina

Prvo mi objasnite negativne strane BusPlusa Beogradjani. Ozbiljno pitam, nije sala. Ako vas je najvise bolelo ulazenje samo na prednja, to se u Novom Sadu odavno praktikuje tako da ovde to nece biti nikakav problem. A to kucanje kartice ne vidim da je komplikovano ako radi kako treba. Koliko sam shvatio, Beogradjane je najvise bolelo to sto moraju da ulaze na prednja jer onda nema sveranja.
(Gari, 2. oktobar 2012 15:23)

------------------------------------------------------------------------

Videces. Prvo ce da poskupe karte za 40-50 posto. Samo za pocetak. Kasnije ces vec videti kako to ide.

Srecno!

Dejan Randjelovic

pre 11 godina

Potpuno neistinita vest , tender je oboren zbog favorizovanja firme koja nije bila ni konkuretna ni sa tehinckim dobrim resenjem.
Tender je oborila domaca firma D-LOGIC koja je imala najpovoljniju ponudu na tenderu. Sledeci put raspitaj te se za tacne informacije.

Putnik savesni

pre 11 godina

@ Gari, 2. oktobar 2012 15:23
Poenta nezadovoljstva je prvenstveno obavezno ukucavanje pri svakom ulasku u vozilo iako pritom imam mesecnu kartu,uplacenu unapred ,koja je i uzeta sa tim ciljem
a) da se nemaltretiram sa papirnim kartama i overavanjem,guranjem kroz guzvu pri svakom ulasku u gradski prevoz
b) jeftinije naravno
c) postovanje i savest mi nenalazu da se svercujem...
Niko ne osporava da treba da se plati usluga,u ovom slucaju voznja,ali u ovakvim BG guzvama,pa ovim vrucinama prethodnih meseci,ili minusu od zimus,neznas sta je gore,bespotrebno zadrzavnje vozila u stanici,dok se svi ne ukucamo ,iako za to barem nama sa mesecnim kartama zaista nevidim cilj?!!
E onda Gari, se nadovezuju i druge stvari,to "dovodjenje u red" ulazak na vrata izlazak,na zadnja,..sto samo pojacava vec nezadodoljstvo.i u praksi jos vise produzava vreme ulaska i kretanje vozila.Od gradjana se samo nesto zahteva,a oni forsiraju jedan blago receno nedorecen sistem,i uporno se oglusavaju na apele nas gradjana da se sa ukucavanjem za mesecne karte prekine,sto bi ubrzalo ceo proces ulaska i voznju.Ne zaboravi da neke linije u Begogradu imaju 10-15 km trasu pa sa ulaskom i tim "gnjavljenjem" to bogami zna da traje..Zatim ogsusuju se i na apel da naprave jos neku vrstu karte,npr,dnevna koja vazi za ceo dan do 00.mozda vikend karta,karta na sat da nemora neko da pri svakoj promeni vozila kuca kartu,vec da jednom otkucanom kartom moze da nesmetano dodje do cilja(sat vremena na primer)itd,itd,..

novosadista

pre 11 godina

ništa naročito se u novom sadu neće promeniti zbog ovoga, jedino se postavlja pitanje zašto dati ovo nekom drugom da radi i da uzima procenat zarade mesečno, a mi da dajemo iz gradskog budžeta pomoć za GSP. neka FTN predloži neko tehnološko rešenje (poznati su po tome) i za 1.000 eura nekom studentskom timu i nešto para faksu otkupe rešenje i izvedu ga posle samostalno (mislim hej, GSP ima toliko inžinjera, neka zarade platu).

mene lično ovo ne dotiče, GSP ne koristim unazad već skoro 5-6 godina, vozim bicikl ili idem pešaka po svakom vremenu i super mi :D

novosadjanka

pre 11 godina

@Čekaj, zar Novosađani nisu bili najglasniji u odbrani BUSPLUSA . Po forumima je moglo da se pročita " ovo već postoji u N.Sadu, šta vam je teško da validirate karte, kod nas se ulazi na prednja vrata ". Otkud sad ovo ?
(zbunjena, 2. oktobar 2012 14:25)

Ne darling,nisi dobro razumela...ne zanima nas Novosadjane ni da li cete vi imati BUS* ili BUS-....cela prica od Novosadjana je bila da vam kaze da morate da se naucite redu,kao civilizacijskoj tekovini,sto znaci: Voznja (kao i svaka usluga i roba) mora da se plati; Ulazak u autobus ,kao i svaki ulazak i izlazak iz autobusa, kuce,skole, prodavnice se obavlja na pristojan nacin....dakle cekas da neko izadje, pa udjes ili udjes za to predvidjejna vrata! I jos mnogo toga sto nas cini ljudima...a kada to naucite onda trazite nove autobuse,klimatizovane,redovne polaske... Nas problem je sto mi gore navedeno uredno radimo, ali imamo procentuarno mnogo manje novih i klimatizovanih autobusa,pa kao Kalimero se pitamo:"Di su nasi novci"?
ps. ovde se izricito ogradjujem od izjeve Nenada dr Canka,koji je srozao na dno nasu zelju za autonomijom.

david

pre 11 godina

nije to loša ideja samo se čini da je nametnuti bus plus beta verzija nečega što bi trebalo da olakša ljudima da se voze javnim prevozom, a ne da ih košta i živaca i para. sa plastičnom karticom koju uvek mogu da nosim sa sobom ne bi bilo potrebno štampati papiriće za automat do vozača. U istom, ne ometamo vozača prilikom ulaska. Na sva tri ulaza treba da bude validator. "Validator" može da bude kao što su magnetne zaštite u trgovačkim radnjama. Nema vađenja kartice iz novčanika nema muke. Oni koji su platili za ceo mesec i time dopunili do vrha svoju karticu nemaju šta da validiraju, jel tako? Zaštita je jednostavna. Prilikom prolaska pored validatora osoba prolazi kroz elektromagnetni talas (nekakavo svetlo ili laser) ako ga prekine, a ne validira karticu (odnosno nema dovoljno dopune) zatvara se brzo rampa i upali se zvono. Sve to ukazuje na švercersku individuu koja strada od srama,a prezira okolnih putnika. zarada ekologije sve se pravi od recikliranih materijala, plastike, plemenitih metala,aluminijuma, i napaja se solarnom energijom, energijom vazdušnih struja oko busa, tramvaja, trolejbusa,... . Vozila su na TNG, hibridi, vodonični, možda čak i impulsni i voze konstantno po utvrđenim "google" mapama. Stanične informacione table se takođe napajaju strujom. Ps:Boingzh

DSS

pre 11 godina

Zaista sam protiv odvajanja od Srbije, ali ocito da samo lose stvari dolaze od beogradske "politicke" svite.
Dakle, u drzavi Vojvodini mislim da bi bilo manje ovakvih veoma sumnjivih firmi...

Jovan

pre 11 godina

Interesantno, ovaj sistem sumnjive vrednosti, ima nameru da pokrije prostor koji zauzima i koalicija Djilas-Pajtic?
A i zgodno je za finansiranje stranke, valjda....

Neko

pre 11 godina

Sta fali placanju karti u Novom Sadu? Otvore se prvo prva vrata da udju oni koji ulaze, pa onda sva ostala da se izadje, dok na prvim stanicama ni niko ne izlazi. Skoro da nema onih koji se svercuju, ovo je totalno bezpotrebno.

tja

pre 11 godina

@Bane:
ne verujem da će Insajder da se pozabavi ovom firmom jer je ona povezana sa gradonačelnikom, a on je poznat po kontroli medija...baš da vidimo da li je Insajder nezavisan i da li B92 hoće uopšte da objavi ovaj komentar
(Petar, 2. oktobar 2012 14:57)

Moj nisu, a na istu temu. Neko se našao uvređen.

Georg

pre 11 godina

Jel taj sistem podrazumeva da komucajci tuku putnike? Tako je bar u Beogradu. Da li će kod nas da to bude i bolje ovde će putnike da bije ko stigne.

Nikola

pre 11 godina

Eh, u Novom Sadu se odavno ulazi na prednja vrata, nije strasno, navikli smo.
Sto se tice sistema naplate, ima smisla jedino ako cemo imati na svakoj stanici displeje sa vremenom dolaska autobusa inace nema potrebe.
Takodje ako tender bude kao u slucaju Beograda, onda bolje ne.

Gari

pre 11 godina

Prvo mi objasnite negativne strane BusPlusa Beogradjani. Ozbiljno pitam, nije sala. Ako vas je najvise bolelo ulazenje samo na prednja, to se u Novom Sadu odavno praktikuje tako da ovde to nece biti nikakav problem. A to kucanje kartice ne vidim da je komplikovano ako radi kako treba. Koliko sam shvatio, Beogradjane je najvise bolelo to sto moraju da ulaze na prednja jer onda nema sveranja.

Nokia3310

pre 11 godina

Nećemo dopustiti busplus pljačku!!! Imaćete Novosadjane na ulicama!!! Bando kapitalistička - neće vam proći!!!
(Novosadjanin, 2. oktobar 2012 14:28)

Novosadjani na ulicama?? [yao ming face]

gibanica

pre 11 godina

Ja se dzabe vozim kad idem busom kako god okrenes. Sacekam da sofer otvori ljudima zadnja vrata da izadju..ja se umuvam unutra i tako. Kad vidim da dvojica dokonih buckastih od 50god u koznim jaknama ulaze u moj bus, ja tu izadjem, sacekam drugi i eto. tako da me se bus plus ne dotice.

Vasa

pre 11 godina

Meni je u ovim člancima interesantna jedna stvar. Svi pišu kako Apex uzima određeni procenat tj 8.5% i da je to suma od oko 400 miliona evra. Mene zanima u tih 400 miliona evra, koliki su njihovi mesečni troškovi za održavanje sistema, plate radnicima, kontrolorima, itd... Tj tačnije mene zanima koliki su njihovi rashodi i koliki je njihov profit od tih 400miliona. Ta cifra će mnogo više da kaže nego pretenciozno isticanje sume koju oni dobijaju od sistema i verujem da je to manje od 8.5% ili 400m. Takođe je bitna i cena i uvođenja celog sistema. 400 miliona nije čist profit i ne može se tako posmatrati.

Zoran M.

pre 11 godina

Mogu oni svakakve kombinatorike da izmišljaju, kao što i Vlada donosi Zakone, al je pitanje ko to poštuje, a pošto u praksi niko ne poštuje onda je pitanje: koji je cilj svega toga?

blagomeni

pre 11 godina

Možda bi bilo najrentabilnije uvesti jedinstveni sistem naplate prevoza za sva gradska transportna preduzeća u Srbiji. Takav sistem postoji u Holandiji. Sistem se pokazao veoma praktičan i upotrebljiv naročito kod ljudi koji žive u jednom mestu a rade u drugom. Osim plaćanja prevoza u gradovima, kartice mogu da se koriste i za plaćanje prevoza nacionalnom željeznicom, kao i za plaćanje trajekata i ostalih vrsta prevoza na teritoriji cele Holandije. Plaćanje se može obavljati jedinstvenom karticom na naplatnim čitačima raznih prevoznika: GWB, RET, HTM, NS, Arriva, Connexions itd. Kartice mogu da budu personalizovane, što omogućava da sadrže popuste i dodatne usluge, a mogu se kupiti i anonimne kartice koje može koristiti više korisnika. Za više informacija: http://en.wikipedia.org/wiki/OV-chipkaart

iona

pre 11 godina

čitam tekst i čitam komentare (i ove sad i pređašnje): novi sad i beograd se međusobno prozivaju, navijaju da onima drugima crkne kava (čast izuzecima), a ovi lapaju i lapaju i lapaju i lapaju. hoćemo li se jednom dozvati pameti, prestati da budemo zluradi jadnici i početi da poštujemo sebe i borimo se za svoja prava kao građani? i u beogradu i u NS-u i u nišu i u kragujevcu...

djole

pre 11 godina

Kakav Busplus, kakvi bakrači! Vratite vi nama one stare pantljičare i neće biti gužvi na ulaznim vratima zbog plaćanja karte vozaču...

Škola za švercere "Crijumčarro"

pre 11 godina

Vršim obuku kandidata za buduće švercere! Pravi po narudžbini švercerske rute. Cena kursa 50, 80 i 100$ u zavisnosti od stepena stručnosti koji želite da dostignete.
Kurs traje 2+2+1, 5 nedelja, znači 30 časova. Polaganje 10$, za partijske drugove besplatno, uz partijsku knjižicu.

Prilika koju ne smeta propustiti. Prijavite se!!!!!

Svi zainteresovani mogu ostaviti mejl. Ne radimo upis kandidata mladjih od 18god.

Škola za švercere "Crijumčarro"

Petar

pre 11 godina

@Bane:
ne verujem da će Insajder da se pozabavi ovom firmom jer je ona povezana sa gradonačelnikom, a on je poznat po kontroli medija...baš da vidimo da li je Insajder nezavisan i da li B92 hoće uopšte da objavi ovaj komentar

Miloš 21

pre 11 godina

Jedino što bi bilo pametno sa ovim bus+ sistemom bi bilo uvođenje integralnog sistema u celoj Srbiji. Drugim rečima, sa bus+ karticom bi ljudi iz Čačka, da se kojim slučajem nađu u Požarevcu, mogli komotno da se voze u tom gradu, bez dodatnih maltretiranja i raspitivanja o funkcionisanju saobraćaja u tom gradu, Novosađani u Užicu, Beogradu, Kragujevcu i slično... Cena karte ne mora da bude svuda ista, a svi koji imaju kartice za zaposlene bi mogli isto tako svuda da ih koriste. Recimo, odeš za vikend u Aranđelovac i lepo se bez komplikacija voziš po tom gradu. Em bi se svi dozvali pameti, em bi svima svuda moglo da bude lakše. Npr, koliko ljudi, stranaca, se sa Eksita uputi za Beograd, zbog aerodroma, pa se drndaju po taksijima, kupuju kartice te ovakve, te onakve, ovako lepo uvedeš celoviti sistem i da npr na sajtu Turističke Organizacije Srbije lepo piše tako i tako se koristi saobraćaj u Srbiji i kraj priče.

nis strasno niti opasno po coveka

pre 11 godina

i sta sad bi ? NIje Djilas gradonacelnik u NS vec SNS i SPS i ju ju ju cudno cudno a u BG Djilas ovo pa ono a kad ono eto i gde su SNS Bus plus ulazi.
Drugo sta se bunite za povecanje aman ljudi. Cena goriva je porasla za skoro 30 posto u zadnjih sest meseci. Svi koji voze kola znaju za to i da je normalno da poskupi i prevoz.Ta vozila ne idu na vazduh

Opasan virus plus!

pre 11 godina

Treba pod hitno da reaguju nadležni instituti i zavodi za zdravstvenu zaštitu i klinika za infektivne i tropske bolesti.

zbunjena

pre 11 godina

Čekaj, zar Novosađani nisu bili najglasniji u odbrani BUSPLUSA . Po forumima je moglo da se pročita " ovo već postoji u N.Sadu, šta vam je teško da validirate karte, kod nas se ulazi na prednja vrata ". Otkud sad ovo ?

Marko

pre 11 godina

Dakle, koliko sam shvatio iz teksta, GSP u Beogradu se odrekao 400.000 evra profita mesečno??? Još plus grad je angažovao svoje resurse (u obliku komunalnih policajaca) da naplati karte.
Vlasniku firme (verovatno onom jednom zaposlenom), posle uloženih 500 evra, ostaje samo da sedi i čita mesečne izveštaje o prodaji, da zaposli sekretaricu i neku devojku za portparola.

Jovan

pre 11 godina

"Pored toga, zanemarena je činjenica da je u pitanju međunarodni tender, te je poziv ispisan isključivo ćirilicom." Šta ovo treba da znači? Kakve veze ima što je na ćirilici, zar bi ga stranci mogli razumeti da je pisan latinicom? I dalje je u pitanju srpski jezik.

Marko

pre 11 godina

Dakle, koliko sam shvatio iz teksta, GSP u Beogradu se odrekao 400.000 evra profita mesečno??? Još plus grad je angažovao svoje resurse (u obliku komunalnih policajaca) da naplati karte.
Vlasniku firme (verovatno onom jednom zaposlenom), posle uloženih 500 evra, ostaje samo da sedi i čita mesečne izveštaje o prodaji, da zaposli sekretaricu i neku devojku za portparola.

zbunjena

pre 11 godina

Čekaj, zar Novosađani nisu bili najglasniji u odbrani BUSPLUSA . Po forumima je moglo da se pročita " ovo već postoji u N.Sadu, šta vam je teško da validirate karte, kod nas se ulazi na prednja vrata ". Otkud sad ovo ?

djole

pre 11 godina

Kakav Busplus, kakvi bakrači! Vratite vi nama one stare pantljičare i neće biti gužvi na ulaznim vratima zbog plaćanja karte vozaču...

iona

pre 11 godina

čitam tekst i čitam komentare (i ove sad i pređašnje): novi sad i beograd se međusobno prozivaju, navijaju da onima drugima crkne kava (čast izuzecima), a ovi lapaju i lapaju i lapaju i lapaju. hoćemo li se jednom dozvati pameti, prestati da budemo zluradi jadnici i početi da poštujemo sebe i borimo se za svoja prava kao građani? i u beogradu i u NS-u i u nišu i u kragujevcu...

Petar

pre 11 godina

@Bane:
ne verujem da će Insajder da se pozabavi ovom firmom jer je ona povezana sa gradonačelnikom, a on je poznat po kontroli medija...baš da vidimo da li je Insajder nezavisan i da li B92 hoće uopšte da objavi ovaj komentar

Jovan

pre 11 godina

"Pored toga, zanemarena je činjenica da je u pitanju međunarodni tender, te je poziv ispisan isključivo ćirilicom." Šta ovo treba da znači? Kakve veze ima što je na ćirilici, zar bi ga stranci mogli razumeti da je pisan latinicom? I dalje je u pitanju srpski jezik.

Zoran M.

pre 11 godina

Mogu oni svakakve kombinatorike da izmišljaju, kao što i Vlada donosi Zakone, al je pitanje ko to poštuje, a pošto u praksi niko ne poštuje onda je pitanje: koji je cilj svega toga?

blagomeni

pre 11 godina

Možda bi bilo najrentabilnije uvesti jedinstveni sistem naplate prevoza za sva gradska transportna preduzeća u Srbiji. Takav sistem postoji u Holandiji. Sistem se pokazao veoma praktičan i upotrebljiv naročito kod ljudi koji žive u jednom mestu a rade u drugom. Osim plaćanja prevoza u gradovima, kartice mogu da se koriste i za plaćanje prevoza nacionalnom željeznicom, kao i za plaćanje trajekata i ostalih vrsta prevoza na teritoriji cele Holandije. Plaćanje se može obavljati jedinstvenom karticom na naplatnim čitačima raznih prevoznika: GWB, RET, HTM, NS, Arriva, Connexions itd. Kartice mogu da budu personalizovane, što omogućava da sadrže popuste i dodatne usluge, a mogu se kupiti i anonimne kartice koje može koristiti više korisnika. Za više informacija: http://en.wikipedia.org/wiki/OV-chipkaart

Škola za švercere "Crijumčarro"

pre 11 godina

Vršim obuku kandidata za buduće švercere! Pravi po narudžbini švercerske rute. Cena kursa 50, 80 i 100$ u zavisnosti od stepena stručnosti koji želite da dostignete.
Kurs traje 2+2+1, 5 nedelja, znači 30 časova. Polaganje 10$, za partijske drugove besplatno, uz partijsku knjižicu.

Prilika koju ne smeta propustiti. Prijavite se!!!!!

Svi zainteresovani mogu ostaviti mejl. Ne radimo upis kandidata mladjih od 18god.

Škola za švercere "Crijumčarro"

Nikola

pre 11 godina

Eh, u Novom Sadu se odavno ulazi na prednja vrata, nije strasno, navikli smo.
Sto se tice sistema naplate, ima smisla jedino ako cemo imati na svakoj stanici displeje sa vremenom dolaska autobusa inace nema potrebe.
Takodje ako tender bude kao u slucaju Beograda, onda bolje ne.

Miloš 21

pre 11 godina

Jedino što bi bilo pametno sa ovim bus+ sistemom bi bilo uvođenje integralnog sistema u celoj Srbiji. Drugim rečima, sa bus+ karticom bi ljudi iz Čačka, da se kojim slučajem nađu u Požarevcu, mogli komotno da se voze u tom gradu, bez dodatnih maltretiranja i raspitivanja o funkcionisanju saobraćaja u tom gradu, Novosađani u Užicu, Beogradu, Kragujevcu i slično... Cena karte ne mora da bude svuda ista, a svi koji imaju kartice za zaposlene bi mogli isto tako svuda da ih koriste. Recimo, odeš za vikend u Aranđelovac i lepo se bez komplikacija voziš po tom gradu. Em bi se svi dozvali pameti, em bi svima svuda moglo da bude lakše. Npr, koliko ljudi, stranaca, se sa Eksita uputi za Beograd, zbog aerodroma, pa se drndaju po taksijima, kupuju kartice te ovakve, te onakve, ovako lepo uvedeš celoviti sistem i da npr na sajtu Turističke Organizacije Srbije lepo piše tako i tako se koristi saobraćaj u Srbiji i kraj priče.

novosadjanka

pre 11 godina

@Čekaj, zar Novosađani nisu bili najglasniji u odbrani BUSPLUSA . Po forumima je moglo da se pročita " ovo već postoji u N.Sadu, šta vam je teško da validirate karte, kod nas se ulazi na prednja vrata ". Otkud sad ovo ?
(zbunjena, 2. oktobar 2012 14:25)

Ne darling,nisi dobro razumela...ne zanima nas Novosadjane ni da li cete vi imati BUS* ili BUS-....cela prica od Novosadjana je bila da vam kaze da morate da se naucite redu,kao civilizacijskoj tekovini,sto znaci: Voznja (kao i svaka usluga i roba) mora da se plati; Ulazak u autobus ,kao i svaki ulazak i izlazak iz autobusa, kuce,skole, prodavnice se obavlja na pristojan nacin....dakle cekas da neko izadje, pa udjes ili udjes za to predvidjejna vrata! I jos mnogo toga sto nas cini ljudima...a kada to naucite onda trazite nove autobuse,klimatizovane,redovne polaske... Nas problem je sto mi gore navedeno uredno radimo, ali imamo procentuarno mnogo manje novih i klimatizovanih autobusa,pa kao Kalimero se pitamo:"Di su nasi novci"?
ps. ovde se izricito ogradjujem od izjeve Nenada dr Canka,koji je srozao na dno nasu zelju za autonomijom.

Gari

pre 11 godina

Prvo mi objasnite negativne strane BusPlusa Beogradjani. Ozbiljno pitam, nije sala. Ako vas je najvise bolelo ulazenje samo na prednja, to se u Novom Sadu odavno praktikuje tako da ovde to nece biti nikakav problem. A to kucanje kartice ne vidim da je komplikovano ako radi kako treba. Koliko sam shvatio, Beogradjane je najvise bolelo to sto moraju da ulaze na prednja jer onda nema sveranja.

Opasan virus plus!

pre 11 godina

Treba pod hitno da reaguju nadležni instituti i zavodi za zdravstvenu zaštitu i klinika za infektivne i tropske bolesti.

Nokia3310

pre 11 godina

Nećemo dopustiti busplus pljačku!!! Imaćete Novosadjane na ulicama!!! Bando kapitalistička - neće vam proći!!!
(Novosadjanin, 2. oktobar 2012 14:28)

Novosadjani na ulicama?? [yao ming face]

tja

pre 11 godina

@Bane:
ne verujem da će Insajder da se pozabavi ovom firmom jer je ona povezana sa gradonačelnikom, a on je poznat po kontroli medija...baš da vidimo da li je Insajder nezavisan i da li B92 hoće uopšte da objavi ovaj komentar
(Petar, 2. oktobar 2012 14:57)

Moj nisu, a na istu temu. Neko se našao uvređen.

Georg

pre 11 godina

Jel taj sistem podrazumeva da komucajci tuku putnike? Tako je bar u Beogradu. Da li će kod nas da to bude i bolje ovde će putnike da bije ko stigne.

Neko

pre 11 godina

Sta fali placanju karti u Novom Sadu? Otvore se prvo prva vrata da udju oni koji ulaze, pa onda sva ostala da se izadje, dok na prvim stanicama ni niko ne izlazi. Skoro da nema onih koji se svercuju, ovo je totalno bezpotrebno.

novosadista

pre 11 godina

ništa naročito se u novom sadu neće promeniti zbog ovoga, jedino se postavlja pitanje zašto dati ovo nekom drugom da radi i da uzima procenat zarade mesečno, a mi da dajemo iz gradskog budžeta pomoć za GSP. neka FTN predloži neko tehnološko rešenje (poznati su po tome) i za 1.000 eura nekom studentskom timu i nešto para faksu otkupe rešenje i izvedu ga posle samostalno (mislim hej, GSP ima toliko inžinjera, neka zarade platu).

mene lično ovo ne dotiče, GSP ne koristim unazad već skoro 5-6 godina, vozim bicikl ili idem pešaka po svakom vremenu i super mi :D

Putnik savesni

pre 11 godina

@ Gari, 2. oktobar 2012 15:23
Poenta nezadovoljstva je prvenstveno obavezno ukucavanje pri svakom ulasku u vozilo iako pritom imam mesecnu kartu,uplacenu unapred ,koja je i uzeta sa tim ciljem
a) da se nemaltretiram sa papirnim kartama i overavanjem,guranjem kroz guzvu pri svakom ulasku u gradski prevoz
b) jeftinije naravno
c) postovanje i savest mi nenalazu da se svercujem...
Niko ne osporava da treba da se plati usluga,u ovom slucaju voznja,ali u ovakvim BG guzvama,pa ovim vrucinama prethodnih meseci,ili minusu od zimus,neznas sta je gore,bespotrebno zadrzavnje vozila u stanici,dok se svi ne ukucamo ,iako za to barem nama sa mesecnim kartama zaista nevidim cilj?!!
E onda Gari, se nadovezuju i druge stvari,to "dovodjenje u red" ulazak na vrata izlazak,na zadnja,..sto samo pojacava vec nezadodoljstvo.i u praksi jos vise produzava vreme ulaska i kretanje vozila.Od gradjana se samo nesto zahteva,a oni forsiraju jedan blago receno nedorecen sistem,i uporno se oglusavaju na apele nas gradjana da se sa ukucavanjem za mesecne karte prekine,sto bi ubrzalo ceo proces ulaska i voznju.Ne zaboravi da neke linije u Begogradu imaju 10-15 km trasu pa sa ulaskom i tim "gnjavljenjem" to bogami zna da traje..Zatim ogsusuju se i na apel da naprave jos neku vrstu karte,npr,dnevna koja vazi za ceo dan do 00.mozda vikend karta,karta na sat da nemora neko da pri svakoj promeni vozila kuca kartu,vec da jednom otkucanom kartom moze da nesmetano dodje do cilja(sat vremena na primer)itd,itd,..

Beogradjanin

pre 11 godina

Prvo mi objasnite negativne strane BusPlusa Beogradjani. Ozbiljno pitam, nije sala. Ako vas je najvise bolelo ulazenje samo na prednja, to se u Novom Sadu odavno praktikuje tako da ovde to nece biti nikakav problem. A to kucanje kartice ne vidim da je komplikovano ako radi kako treba. Koliko sam shvatio, Beogradjane je najvise bolelo to sto moraju da ulaze na prednja jer onda nema sveranja.
(Gari, 2. oktobar 2012 15:23)

------------------------------------------------------------------------

Videces. Prvo ce da poskupe karte za 40-50 posto. Samo za pocetak. Kasnije ces vec videti kako to ide.

Srecno!

Jovan

pre 11 godina

Interesantno, ovaj sistem sumnjive vrednosti, ima nameru da pokrije prostor koji zauzima i koalicija Djilas-Pajtic?
A i zgodno je za finansiranje stranke, valjda....

che

pre 11 godina

Ispitati ko stoji iza famoznog "BusPlusa"...!!!
(eee, 2. oktobar 2012 18:57)
Takodje, ispitati ko im je stavio komunalnu policiju na raspolaganje. To bi bar trebalo da bude jednostavno da se utvrdi.

gibanica

pre 11 godina

Ja se dzabe vozim kad idem busom kako god okrenes. Sacekam da sofer otvori ljudima zadnja vrata da izadju..ja se umuvam unutra i tako. Kad vidim da dvojica dokonih buckastih od 50god u koznim jaknama ulaze u moj bus, ja tu izadjem, sacekam drugi i eto. tako da me se bus plus ne dotice.

DSS

pre 11 godina

Zaista sam protiv odvajanja od Srbije, ali ocito da samo lose stvari dolaze od beogradske "politicke" svite.
Dakle, u drzavi Vojvodini mislim da bi bilo manje ovakvih veoma sumnjivih firmi...

nis strasno niti opasno po coveka

pre 11 godina

i sta sad bi ? NIje Djilas gradonacelnik u NS vec SNS i SPS i ju ju ju cudno cudno a u BG Djilas ovo pa ono a kad ono eto i gde su SNS Bus plus ulazi.
Drugo sta se bunite za povecanje aman ljudi. Cena goriva je porasla za skoro 30 posto u zadnjih sest meseci. Svi koji voze kola znaju za to i da je normalno da poskupi i prevoz.Ta vozila ne idu na vazduh

leto

pre 11 godina

Novosadjani imaju sistem ulazaka i izlazaka iz autobusa i pokazivanja pokazne karte vozacu ( bez palica ) vec godinama unazad. NJima uvodjenje bus plusa u svakodnevni zivot nece biti problem u smislu da sad treba da se na nesto privikavaju. Tamo prosto bez karte ne mozes da udjes u bus i to je to! Niko se ne svadja, ne buni, cekaju da se otvore srednja vrata kad ostali udju na prednja i to je to! Samo nadobudni ljudi, sitne duse i vecita dzangrizala mogu da srozaju civilizaciju na nivo praistorijskog coveka, a mi smo veoma poznati po tome. Dezurni pljuvaci u svetu...nije bitno da li je nesto dobro ili lose, mi imamo spremnu paljbu. Ali, kad treba da se izborimo za neka mnogo bitnija pitanja, tu se zavucemo kao misevi u rupe i pustamo mediokritete da misle za nas!

novosadjanka

pre 11 godina

A za sve Beogradjane slika moja od pre 2 nedelje. Jednostavno, zbog obaveza i odlaska u inostranstvo ZABORAVILA SAM da kupim mesecnu za septembar...nekog 15.09. ulazim na vrata na kojima stoji kontrolor (mada nije bila guzva i mogla sam da ga eskiviram da sam htela nesto da muvam). Pokazem coveku kartu,on me ljubazno zamoli da pokazem jos jednom,ja pokazem i lepo mi covek kaze da mi je markica istekla pre 10 dana...i zamoli me da kupim kartu kod vozaca...Svoj sram i svoju sramotu jednostavno nisam mogla da sakrijem, jer godinama (ne mesecima) nisam naisla na situaciju da se neko svercuje, a kamo li da napada kontrolore...Toliko o kulturi,kucnom vaspitanju,pravima i obavezama...ali dzabe, vi to ne razumete!

novosađanin

pre 11 godina

Da, Beograđani, mi se pripremimo na NS BusPlus, a vi se pripremite na NS Vodovod, kod nas je najskuplja voda po m kubnom 98 din + PDV. A ako, kao zgrada sa stanarima, potroši više od 5 kubika po članu, ulazi u blok tarifu i onda je dupla cena. Cvrc.

eee

pre 11 godina

Niko nema nista protiv "naplate, putne karte"... Najveci problem su "fantomske" privatne firme, koje za nista dobijaju 20% od svake cekirane karte! Znaci cista KRADJA! Pitam se hoce li "BusPlus" i sa kloliko novca ucestvovati u nabavci novih vozila!? Oce...
Nesto slicno kao i sa privatnim parking servisom! Naplacuju vazduh, a sve se sliva u privatne dzepove! Ulaganja minimalna, a zarada odlicna!
- Zar su gradska saobracajna preduzeca "nesposobna" da sama naplacuju karte i voznje, ili to mora neko da uradi umesto njih!?
To je najveci problem!
Ispitati ko stoji iza famoznog "BusPlusa"...!!!

Dejan Randjelovic

pre 11 godina

Potpuno neistinita vest , tender je oboren zbog favorizovanja firme koja nije bila ni konkuretna ni sa tehinckim dobrim resenjem.
Tender je oborila domaca firma D-LOGIC koja je imala najpovoljniju ponudu na tenderu. Sledeci put raspitaj te se za tacne informacije.

View

pre 11 godina

"Prvo mi objasnite negativne strane BusPlusa Beogradjani. Ozbiljno pitam, nije sala."
(Gari, 2. oktobar 2012 15:23)

BusPlus je privatna firma koja ubire profit u javnom preduzeću. Osnovana je sa 500 evra vlasničkog kapitala. U službu te iste privatne firme koja ubire profit u javnom preduzeću stavljena je tzv. komunalna policija, tj. budžetski korisnik.

Što se tiče ulaska na prednja i izlaska na srednja vrata, šta da kažem. Lepo je to. Treba da postoji red. Samo mi jako smeta tzv. "uvođenje reda" na način opisan u prvom pasusu ovog mog komentara. Riba se čisti od glave. Ne od repa. Inače, mnogo smrdi.

Srbenda

pre 11 godina

Necu da ulazim u problem na relaciji NS - BG ... NAdlezni neka se pozabave time i onima koji to potenciraju a na osnovu Ustava i Zakona... Tema je BUS-PLUS, i tehnolgija koju nam nudi... Zasto, za nase pare koje dajemo gradu, taj isti grad, nije usvojio tehnolgiju, platio franšizu, ili smislio nesto modernije, pa da mi to kupimo, kao gradjani Beograda, Novog Sada, Niša...To je jedini problem, što se samozvanim tajkunima, koji peru tudje novce, dozvoljava da na kvazi tenderima dobijaju bezumne poslove, a onda se stite sto zaposle zene i decu policajaca, biaša, funkcionera i svih ostalih koji bi trebali da rade svoj posao i da spreče bagru na delu ... Ostalo su marketinski trikovi samozvanog "medijskog maga" sa (ne)poznatim poreklom novca...

Vasa

pre 11 godina

Meni je u ovim člancima interesantna jedna stvar. Svi pišu kako Apex uzima određeni procenat tj 8.5% i da je to suma od oko 400 miliona evra. Mene zanima u tih 400 miliona evra, koliki su njihovi mesečni troškovi za održavanje sistema, plate radnicima, kontrolorima, itd... Tj tačnije mene zanima koliki su njihovi rashodi i koliki je njihov profit od tih 400miliona. Ta cifra će mnogo više da kaže nego pretenciozno isticanje sume koju oni dobijaju od sistema i verujem da je to manje od 8.5% ili 400m. Takođe je bitna i cena i uvođenja celog sistema. 400 miliona nije čist profit i ne može se tako posmatrati.

david

pre 11 godina

nije to loša ideja samo se čini da je nametnuti bus plus beta verzija nečega što bi trebalo da olakša ljudima da se voze javnim prevozom, a ne da ih košta i živaca i para. sa plastičnom karticom koju uvek mogu da nosim sa sobom ne bi bilo potrebno štampati papiriće za automat do vozača. U istom, ne ometamo vozača prilikom ulaska. Na sva tri ulaza treba da bude validator. "Validator" može da bude kao što su magnetne zaštite u trgovačkim radnjama. Nema vađenja kartice iz novčanika nema muke. Oni koji su platili za ceo mesec i time dopunili do vrha svoju karticu nemaju šta da validiraju, jel tako? Zaštita je jednostavna. Prilikom prolaska pored validatora osoba prolazi kroz elektromagnetni talas (nekakavo svetlo ili laser) ako ga prekine, a ne validira karticu (odnosno nema dovoljno dopune) zatvara se brzo rampa i upali se zvono. Sve to ukazuje na švercersku individuu koja strada od srama,a prezira okolnih putnika. zarada ekologije sve se pravi od recikliranih materijala, plastike, plemenitih metala,aluminijuma, i napaja se solarnom energijom, energijom vazdušnih struja oko busa, tramvaja, trolejbusa,... . Vozila su na TNG, hibridi, vodonični, možda čak i impulsni i voze konstantno po utvrđenim "google" mapama. Stanične informacione table se takođe napajaju strujom. Ps:Boingzh

Novi Sad

pre 11 godina

@Beogradjanin

Drugim recima realan problem je samo cena a ostalo je samo plakanje primitivaca sto moraju da se ponasaju civilizovano i ulaze na prednja vrata?

Baki

pre 11 godina

Lale dovatite motiku dok vam nije kasno, motika ih i ovde čeka, ne zbog ulaska na prednja vrata, mislim, iskreno je..la ih prednja vrata, jer niko ne odgovara za višegodšnje maltretiranja sa čekanjem GSB autobusa, pa me ne zanima ni koja su vrata, već zbog bahatog uvođenja reda od strane nekog gov...ta iza Đikijevih leđa.

...

pre 11 godina

Mozes misliti sto cemo sada da padamo u nesvest zbog BusPlusa!!! I do sada smo placali karti pa cemo i nastaviti!! Tu se ljudi nikad nisu svercovali pa nemaju razloga ni da se bune!! Tako da ne vidim cemu komentari, tipa - iskreno saucesce i ostalo-
Samo se sverceri bune, a iskreno do uvodjenja BusPlusa 50% beogradjana se svercovalo!!

justin

pre 11 godina

Najbolje da to reši ista firma kao i u Beogradu,pa onda Kragujevcu,Nišu...pa kad se službeno ili privatno sdesite u nekom od ovih gradova lepo imate BUSPLUS koji važi na CELOJ TERITORIJI Srbije.

Posmatrač

pre 11 godina

Imam pitanje. Kupim busplus za 10 vožnji (samo primer). Iz unutrašnjosti sam, sa severa. Za taj dan potrošim 6 vožnji. Šta će se desiti sa preostale ćetiri? Ne dolazim u BGD ili NS šest meseci iz raznoraznih razloga. U međuvremenu busplus poskupi. Da li i onda mojih preostalih 4 vožnje važe kao četiri vožnje ili samo kao 2,73, za koliko je poskupeo busplus.
Neko da se prizove pameti. Ako u napred kupim 10 vožnji onda dok važi busplus ja imam da iskoristim za 10 vožnji. U opšte me interesuje poskupljenje. JA SAM U NAPRED PLATIO 10 VOŽNJI I BAŠ ME BRIGA KADA ĆU IH POTROŠITI.
Ovo pišem jer se u NS koristile pretplatne karte na poništavanje. Platiš unapred a ono posle poskupljenja one važe samo nedelju dana. A ja iz unutrašnjosti, severa, stigao jedan dan po isteku roka važenja i ostao sa gomilom neiskorišćenih vožnji.
TO SE ZOVE PLJAČKA NARODA. AKO PLATIM UNAPRED ODA MOGU DA ISKORISTIM VOŽNJE SVE DOK TRAJE BUSPLUS JER JE ON UNAPRED KORISTIO MOJE NOVCE.
Na žalost ovo džabe pišem.
Lopova je uvek bilo i uvek će ih i biti.

Vojislav

pre 11 godina

Nema sta da se ispituje, zna se vrlo dobro ko stoji iza BusPlus kradje, samo nema niko to javno da kaze... Novosadjani, ne dajte vi da vas deru kojekakvi rodjaci,zene,taste onih koji misle da mogu da prodaju maglu zarad licne koristi...

Nena

pre 11 godina

Ko je bus plusu dao i reklamne panoe autobuskih stajalista da on iznajmljuje u ubira novac ?

Sramota me je u kakvoj lopovskoj drzavi zivim...

komunalac

pre 11 godina

Meni je u ovim člancima interesantna jedna stvar. Svi pišu kako Apex uzima određeni procenat tj 8.5% i da je to suma od oko 400 miliona evra. Mene zanima u tih 400 miliona evra, koliki su njihovi mesečni troškovi za održavanje sistema, plate radnicima, kontrolorima, itd... Tj tačnije mene zanima koliki su njihovi rashodi i koliki je njihov profit od tih 400miliona. Ta cifra će mnogo više da kaže nego pretenciozno isticanje sume koju oni dobijaju od sistema i verujem da je to manje od 8.5% ili 400m. Takođe je bitna i cena i uvođenja celog sistema. 400 miliona nije čist profit i ne može se tako posmatrati.
(Vasa, 2. oktobar 2012 14:40)

Konačno neko nešto razumno da napiše.

Ovaj procenat deli nekoliko kompanija članica ovog konzorcijuma, od kojih je svaka razvila deo sistema. Najveći deo je u stvari kupovina na rate sistema BusPlus od strane grada, koji će posle 4 godine postati vlasnik sistema i tada će ovaj procenat postati drastično manji i pokrivaće samo tehničko održavanje sistema.

Dakle, sav hardver, softver, tehnologiju i know-how, dakle čitav sistem, je platio neko drugi (Apex), a grad ga otkupljuje na rate. Vrlo je prosto. Kao kad kupite televizor ili automobil, a onda ga polako otplaćujete. Apex bi sigurno bio srećniji da uzima samo mali procenat za održavanje sistema, a da je grad sve ostalo platio iz jednog dela. Ali nema se para...

A što se tiče komentara kako je trebalo prepustiti GSP-u da razvije "domaći" sistem za kontrolu vozila i naplatu karata.... HAHAHA

aleksandar grozni

pre 11 godina

Nedajte se prevariti nikako jer,cena karte je 70dinara a za te novce nemate gde da kupite kartu nego vas teraju da jos platite neki karton koji kosta 40 ili 250 dinara,pa kada to saberete i podelite vidite da je to cista prevara i da se par mangupa dosetila da uzmu velike pare na brzaka.A sto se civilizovanog ulaska ili izlaska u iz vozila,valjad necemo mi Beogradjani da ucimo Novo sadjane bilo bi neumesno zar ne?.

zbunjena

pre 11 godina

Čekaj, zar Novosađani nisu bili najglasniji u odbrani BUSPLUSA . Po forumima je moglo da se pročita " ovo već postoji u N.Sadu, šta vam je teško da validirate karte, kod nas se ulazi na prednja vrata ". Otkud sad ovo ?

Vasa

pre 11 godina

Meni je u ovim člancima interesantna jedna stvar. Svi pišu kako Apex uzima određeni procenat tj 8.5% i da je to suma od oko 400 miliona evra. Mene zanima u tih 400 miliona evra, koliki su njihovi mesečni troškovi za održavanje sistema, plate radnicima, kontrolorima, itd... Tj tačnije mene zanima koliki su njihovi rashodi i koliki je njihov profit od tih 400miliona. Ta cifra će mnogo više da kaže nego pretenciozno isticanje sume koju oni dobijaju od sistema i verujem da je to manje od 8.5% ili 400m. Takođe je bitna i cena i uvođenja celog sistema. 400 miliona nije čist profit i ne može se tako posmatrati.

Gari

pre 11 godina

Prvo mi objasnite negativne strane BusPlusa Beogradjani. Ozbiljno pitam, nije sala. Ako vas je najvise bolelo ulazenje samo na prednja, to se u Novom Sadu odavno praktikuje tako da ovde to nece biti nikakav problem. A to kucanje kartice ne vidim da je komplikovano ako radi kako treba. Koliko sam shvatio, Beogradjane je najvise bolelo to sto moraju da ulaze na prednja jer onda nema sveranja.

nis strasno niti opasno po coveka

pre 11 godina

i sta sad bi ? NIje Djilas gradonacelnik u NS vec SNS i SPS i ju ju ju cudno cudno a u BG Djilas ovo pa ono a kad ono eto i gde su SNS Bus plus ulazi.
Drugo sta se bunite za povecanje aman ljudi. Cena goriva je porasla za skoro 30 posto u zadnjih sest meseci. Svi koji voze kola znaju za to i da je normalno da poskupi i prevoz.Ta vozila ne idu na vazduh

novosadjanka

pre 11 godina

@Čekaj, zar Novosađani nisu bili najglasniji u odbrani BUSPLUSA . Po forumima je moglo da se pročita " ovo već postoji u N.Sadu, šta vam je teško da validirate karte, kod nas se ulazi na prednja vrata ". Otkud sad ovo ?
(zbunjena, 2. oktobar 2012 14:25)

Ne darling,nisi dobro razumela...ne zanima nas Novosadjane ni da li cete vi imati BUS* ili BUS-....cela prica od Novosadjana je bila da vam kaze da morate da se naucite redu,kao civilizacijskoj tekovini,sto znaci: Voznja (kao i svaka usluga i roba) mora da se plati; Ulazak u autobus ,kao i svaki ulazak i izlazak iz autobusa, kuce,skole, prodavnice se obavlja na pristojan nacin....dakle cekas da neko izadje, pa udjes ili udjes za to predvidjejna vrata! I jos mnogo toga sto nas cini ljudima...a kada to naucite onda trazite nove autobuse,klimatizovane,redovne polaske... Nas problem je sto mi gore navedeno uredno radimo, ali imamo procentuarno mnogo manje novih i klimatizovanih autobusa,pa kao Kalimero se pitamo:"Di su nasi novci"?
ps. ovde se izricito ogradjujem od izjeve Nenada dr Canka,koji je srozao na dno nasu zelju za autonomijom.

novosadjanka

pre 11 godina

A za sve Beogradjane slika moja od pre 2 nedelje. Jednostavno, zbog obaveza i odlaska u inostranstvo ZABORAVILA SAM da kupim mesecnu za septembar...nekog 15.09. ulazim na vrata na kojima stoji kontrolor (mada nije bila guzva i mogla sam da ga eskiviram da sam htela nesto da muvam). Pokazem coveku kartu,on me ljubazno zamoli da pokazem jos jednom,ja pokazem i lepo mi covek kaze da mi je markica istekla pre 10 dana...i zamoli me da kupim kartu kod vozaca...Svoj sram i svoju sramotu jednostavno nisam mogla da sakrijem, jer godinama (ne mesecima) nisam naisla na situaciju da se neko svercuje, a kamo li da napada kontrolore...Toliko o kulturi,kucnom vaspitanju,pravima i obavezama...ali dzabe, vi to ne razumete!

DSS

pre 11 godina

Zaista sam protiv odvajanja od Srbije, ali ocito da samo lose stvari dolaze od beogradske "politicke" svite.
Dakle, u drzavi Vojvodini mislim da bi bilo manje ovakvih veoma sumnjivih firmi...

gibanica

pre 11 godina

Ja se dzabe vozim kad idem busom kako god okrenes. Sacekam da sofer otvori ljudima zadnja vrata da izadju..ja se umuvam unutra i tako. Kad vidim da dvojica dokonih buckastih od 50god u koznim jaknama ulaze u moj bus, ja tu izadjem, sacekam drugi i eto. tako da me se bus plus ne dotice.

Novi Sad

pre 11 godina

@Beogradjanin

Drugim recima realan problem je samo cena a ostalo je samo plakanje primitivaca sto moraju da se ponasaju civilizovano i ulaze na prednja vrata?

djole

pre 11 godina

Kakav Busplus, kakvi bakrači! Vratite vi nama one stare pantljičare i neće biti gužvi na ulaznim vratima zbog plaćanja karte vozaču...

Škola za švercere "Crijumčarro"

pre 11 godina

Vršim obuku kandidata za buduće švercere! Pravi po narudžbini švercerske rute. Cena kursa 50, 80 i 100$ u zavisnosti od stepena stručnosti koji želite da dostignete.
Kurs traje 2+2+1, 5 nedelja, znači 30 časova. Polaganje 10$, za partijske drugove besplatno, uz partijsku knjižicu.

Prilika koju ne smeta propustiti. Prijavite se!!!!!

Svi zainteresovani mogu ostaviti mejl. Ne radimo upis kandidata mladjih od 18god.

Škola za švercere "Crijumčarro"

Beogradjanin

pre 11 godina

Prvo mi objasnite negativne strane BusPlusa Beogradjani. Ozbiljno pitam, nije sala. Ako vas je najvise bolelo ulazenje samo na prednja, to se u Novom Sadu odavno praktikuje tako da ovde to nece biti nikakav problem. A to kucanje kartice ne vidim da je komplikovano ako radi kako treba. Koliko sam shvatio, Beogradjane je najvise bolelo to sto moraju da ulaze na prednja jer onda nema sveranja.
(Gari, 2. oktobar 2012 15:23)

------------------------------------------------------------------------

Videces. Prvo ce da poskupe karte za 40-50 posto. Samo za pocetak. Kasnije ces vec videti kako to ide.

Srecno!

Georg

pre 11 godina

Jel taj sistem podrazumeva da komucajci tuku putnike? Tako je bar u Beogradu. Da li će kod nas da to bude i bolje ovde će putnike da bije ko stigne.

Neko

pre 11 godina

Sta fali placanju karti u Novom Sadu? Otvore se prvo prva vrata da udju oni koji ulaze, pa onda sva ostala da se izadje, dok na prvim stanicama ni niko ne izlazi. Skoro da nema onih koji se svercuju, ovo je totalno bezpotrebno.

Jovan

pre 11 godina

"Pored toga, zanemarena je činjenica da je u pitanju međunarodni tender, te je poziv ispisan isključivo ćirilicom." Šta ovo treba da znači? Kakve veze ima što je na ćirilici, zar bi ga stranci mogli razumeti da je pisan latinicom? I dalje je u pitanju srpski jezik.

Nokia3310

pre 11 godina

Nećemo dopustiti busplus pljačku!!! Imaćete Novosadjane na ulicama!!! Bando kapitalistička - neće vam proći!!!
(Novosadjanin, 2. oktobar 2012 14:28)

Novosadjani na ulicama?? [yao ming face]

david

pre 11 godina

nije to loša ideja samo se čini da je nametnuti bus plus beta verzija nečega što bi trebalo da olakša ljudima da se voze javnim prevozom, a ne da ih košta i živaca i para. sa plastičnom karticom koju uvek mogu da nosim sa sobom ne bi bilo potrebno štampati papiriće za automat do vozača. U istom, ne ometamo vozača prilikom ulaska. Na sva tri ulaza treba da bude validator. "Validator" može da bude kao što su magnetne zaštite u trgovačkim radnjama. Nema vađenja kartice iz novčanika nema muke. Oni koji su platili za ceo mesec i time dopunili do vrha svoju karticu nemaju šta da validiraju, jel tako? Zaštita je jednostavna. Prilikom prolaska pored validatora osoba prolazi kroz elektromagnetni talas (nekakavo svetlo ili laser) ako ga prekine, a ne validira karticu (odnosno nema dovoljno dopune) zatvara se brzo rampa i upali se zvono. Sve to ukazuje na švercersku individuu koja strada od srama,a prezira okolnih putnika. zarada ekologije sve se pravi od recikliranih materijala, plastike, plemenitih metala,aluminijuma, i napaja se solarnom energijom, energijom vazdušnih struja oko busa, tramvaja, trolejbusa,... . Vozila su na TNG, hibridi, vodonični, možda čak i impulsni i voze konstantno po utvrđenim "google" mapama. Stanične informacione table se takođe napajaju strujom. Ps:Boingzh

Miloš 21

pre 11 godina

Jedino što bi bilo pametno sa ovim bus+ sistemom bi bilo uvođenje integralnog sistema u celoj Srbiji. Drugim rečima, sa bus+ karticom bi ljudi iz Čačka, da se kojim slučajem nađu u Požarevcu, mogli komotno da se voze u tom gradu, bez dodatnih maltretiranja i raspitivanja o funkcionisanju saobraćaja u tom gradu, Novosađani u Užicu, Beogradu, Kragujevcu i slično... Cena karte ne mora da bude svuda ista, a svi koji imaju kartice za zaposlene bi mogli isto tako svuda da ih koriste. Recimo, odeš za vikend u Aranđelovac i lepo se bez komplikacija voziš po tom gradu. Em bi se svi dozvali pameti, em bi svima svuda moglo da bude lakše. Npr, koliko ljudi, stranaca, se sa Eksita uputi za Beograd, zbog aerodroma, pa se drndaju po taksijima, kupuju kartice te ovakve, te onakve, ovako lepo uvedeš celoviti sistem i da npr na sajtu Turističke Organizacije Srbije lepo piše tako i tako se koristi saobraćaj u Srbiji i kraj priče.

novosadista

pre 11 godina

ništa naročito se u novom sadu neće promeniti zbog ovoga, jedino se postavlja pitanje zašto dati ovo nekom drugom da radi i da uzima procenat zarade mesečno, a mi da dajemo iz gradskog budžeta pomoć za GSP. neka FTN predloži neko tehnološko rešenje (poznati su po tome) i za 1.000 eura nekom studentskom timu i nešto para faksu otkupe rešenje i izvedu ga posle samostalno (mislim hej, GSP ima toliko inžinjera, neka zarade platu).

mene lično ovo ne dotiče, GSP ne koristim unazad već skoro 5-6 godina, vozim bicikl ili idem pešaka po svakom vremenu i super mi :D

leto

pre 11 godina

Novosadjani imaju sistem ulazaka i izlazaka iz autobusa i pokazivanja pokazne karte vozacu ( bez palica ) vec godinama unazad. NJima uvodjenje bus plusa u svakodnevni zivot nece biti problem u smislu da sad treba da se na nesto privikavaju. Tamo prosto bez karte ne mozes da udjes u bus i to je to! Niko se ne svadja, ne buni, cekaju da se otvore srednja vrata kad ostali udju na prednja i to je to! Samo nadobudni ljudi, sitne duse i vecita dzangrizala mogu da srozaju civilizaciju na nivo praistorijskog coveka, a mi smo veoma poznati po tome. Dezurni pljuvaci u svetu...nije bitno da li je nesto dobro ili lose, mi imamo spremnu paljbu. Ali, kad treba da se izborimo za neka mnogo bitnija pitanja, tu se zavucemo kao misevi u rupe i pustamo mediokritete da misle za nas!

Dejan Randjelovic

pre 11 godina

Potpuno neistinita vest , tender je oboren zbog favorizovanja firme koja nije bila ni konkuretna ni sa tehinckim dobrim resenjem.
Tender je oborila domaca firma D-LOGIC koja je imala najpovoljniju ponudu na tenderu. Sledeci put raspitaj te se za tacne informacije.

novosađanin

pre 11 godina

Da, Beograđani, mi se pripremimo na NS BusPlus, a vi se pripremite na NS Vodovod, kod nas je najskuplja voda po m kubnom 98 din + PDV. A ako, kao zgrada sa stanarima, potroši više od 5 kubika po članu, ulazi u blok tarifu i onda je dupla cena. Cvrc.

komunalac

pre 11 godina

Meni je u ovim člancima interesantna jedna stvar. Svi pišu kako Apex uzima određeni procenat tj 8.5% i da je to suma od oko 400 miliona evra. Mene zanima u tih 400 miliona evra, koliki su njihovi mesečni troškovi za održavanje sistema, plate radnicima, kontrolorima, itd... Tj tačnije mene zanima koliki su njihovi rashodi i koliki je njihov profit od tih 400miliona. Ta cifra će mnogo više da kaže nego pretenciozno isticanje sume koju oni dobijaju od sistema i verujem da je to manje od 8.5% ili 400m. Takođe je bitna i cena i uvođenja celog sistema. 400 miliona nije čist profit i ne može se tako posmatrati.
(Vasa, 2. oktobar 2012 14:40)

Konačno neko nešto razumno da napiše.

Ovaj procenat deli nekoliko kompanija članica ovog konzorcijuma, od kojih je svaka razvila deo sistema. Najveći deo je u stvari kupovina na rate sistema BusPlus od strane grada, koji će posle 4 godine postati vlasnik sistema i tada će ovaj procenat postati drastično manji i pokrivaće samo tehničko održavanje sistema.

Dakle, sav hardver, softver, tehnologiju i know-how, dakle čitav sistem, je platio neko drugi (Apex), a grad ga otkupljuje na rate. Vrlo je prosto. Kao kad kupite televizor ili automobil, a onda ga polako otplaćujete. Apex bi sigurno bio srećniji da uzima samo mali procenat za održavanje sistema, a da je grad sve ostalo platio iz jednog dela. Ali nema se para...

A što se tiče komentara kako je trebalo prepustiti GSP-u da razvije "domaći" sistem za kontrolu vozila i naplatu karata.... HAHAHA

Zoran M.

pre 11 godina

Mogu oni svakakve kombinatorike da izmišljaju, kao što i Vlada donosi Zakone, al je pitanje ko to poštuje, a pošto u praksi niko ne poštuje onda je pitanje: koji je cilj svega toga?

Marko

pre 11 godina

Dakle, koliko sam shvatio iz teksta, GSP u Beogradu se odrekao 400.000 evra profita mesečno??? Još plus grad je angažovao svoje resurse (u obliku komunalnih policajaca) da naplati karte.
Vlasniku firme (verovatno onom jednom zaposlenom), posle uloženih 500 evra, ostaje samo da sedi i čita mesečne izveštaje o prodaji, da zaposli sekretaricu i neku devojku za portparola.

iona

pre 11 godina

čitam tekst i čitam komentare (i ove sad i pređašnje): novi sad i beograd se međusobno prozivaju, navijaju da onima drugima crkne kava (čast izuzecima), a ovi lapaju i lapaju i lapaju i lapaju. hoćemo li se jednom dozvati pameti, prestati da budemo zluradi jadnici i početi da poštujemo sebe i borimo se za svoja prava kao građani? i u beogradu i u NS-u i u nišu i u kragujevcu...

blagomeni

pre 11 godina

Možda bi bilo najrentabilnije uvesti jedinstveni sistem naplate prevoza za sva gradska transportna preduzeća u Srbiji. Takav sistem postoji u Holandiji. Sistem se pokazao veoma praktičan i upotrebljiv naročito kod ljudi koji žive u jednom mestu a rade u drugom. Osim plaćanja prevoza u gradovima, kartice mogu da se koriste i za plaćanje prevoza nacionalnom željeznicom, kao i za plaćanje trajekata i ostalih vrsta prevoza na teritoriji cele Holandije. Plaćanje se može obavljati jedinstvenom karticom na naplatnim čitačima raznih prevoznika: GWB, RET, HTM, NS, Arriva, Connexions itd. Kartice mogu da budu personalizovane, što omogućava da sadrže popuste i dodatne usluge, a mogu se kupiti i anonimne kartice koje može koristiti više korisnika. Za više informacija: http://en.wikipedia.org/wiki/OV-chipkaart

Nikola

pre 11 godina

Eh, u Novom Sadu se odavno ulazi na prednja vrata, nije strasno, navikli smo.
Sto se tice sistema naplate, ima smisla jedino ako cemo imati na svakoj stanici displeje sa vremenom dolaska autobusa inace nema potrebe.
Takodje ako tender bude kao u slucaju Beograda, onda bolje ne.

Baki

pre 11 godina

Lale dovatite motiku dok vam nije kasno, motika ih i ovde čeka, ne zbog ulaska na prednja vrata, mislim, iskreno je..la ih prednja vrata, jer niko ne odgovara za višegodšnje maltretiranja sa čekanjem GSB autobusa, pa me ne zanima ni koja su vrata, već zbog bahatog uvođenja reda od strane nekog gov...ta iza Đikijevih leđa.

...

pre 11 godina

Mozes misliti sto cemo sada da padamo u nesvest zbog BusPlusa!!! I do sada smo placali karti pa cemo i nastaviti!! Tu se ljudi nikad nisu svercovali pa nemaju razloga ni da se bune!! Tako da ne vidim cemu komentari, tipa - iskreno saucesce i ostalo-
Samo se sverceri bune, a iskreno do uvodjenja BusPlusa 50% beogradjana se svercovalo!!

Jovan

pre 11 godina

Interesantno, ovaj sistem sumnjive vrednosti, ima nameru da pokrije prostor koji zauzima i koalicija Djilas-Pajtic?
A i zgodno je za finansiranje stranke, valjda....

Putnik savesni

pre 11 godina

@ Gari, 2. oktobar 2012 15:23
Poenta nezadovoljstva je prvenstveno obavezno ukucavanje pri svakom ulasku u vozilo iako pritom imam mesecnu kartu,uplacenu unapred ,koja je i uzeta sa tim ciljem
a) da se nemaltretiram sa papirnim kartama i overavanjem,guranjem kroz guzvu pri svakom ulasku u gradski prevoz
b) jeftinije naravno
c) postovanje i savest mi nenalazu da se svercujem...
Niko ne osporava da treba da se plati usluga,u ovom slucaju voznja,ali u ovakvim BG guzvama,pa ovim vrucinama prethodnih meseci,ili minusu od zimus,neznas sta je gore,bespotrebno zadrzavnje vozila u stanici,dok se svi ne ukucamo ,iako za to barem nama sa mesecnim kartama zaista nevidim cilj?!!
E onda Gari, se nadovezuju i druge stvari,to "dovodjenje u red" ulazak na vrata izlazak,na zadnja,..sto samo pojacava vec nezadodoljstvo.i u praksi jos vise produzava vreme ulaska i kretanje vozila.Od gradjana se samo nesto zahteva,a oni forsiraju jedan blago receno nedorecen sistem,i uporno se oglusavaju na apele nas gradjana da se sa ukucavanjem za mesecne karte prekine,sto bi ubrzalo ceo proces ulaska i voznju.Ne zaboravi da neke linije u Begogradu imaju 10-15 km trasu pa sa ulaskom i tim "gnjavljenjem" to bogami zna da traje..Zatim ogsusuju se i na apel da naprave jos neku vrstu karte,npr,dnevna koja vazi za ceo dan do 00.mozda vikend karta,karta na sat da nemora neko da pri svakoj promeni vozila kuca kartu,vec da jednom otkucanom kartom moze da nesmetano dodje do cilja(sat vremena na primer)itd,itd,..

eee

pre 11 godina

Niko nema nista protiv "naplate, putne karte"... Najveci problem su "fantomske" privatne firme, koje za nista dobijaju 20% od svake cekirane karte! Znaci cista KRADJA! Pitam se hoce li "BusPlus" i sa kloliko novca ucestvovati u nabavci novih vozila!? Oce...
Nesto slicno kao i sa privatnim parking servisom! Naplacuju vazduh, a sve se sliva u privatne dzepove! Ulaganja minimalna, a zarada odlicna!
- Zar su gradska saobracajna preduzeca "nesposobna" da sama naplacuju karte i voznje, ili to mora neko da uradi umesto njih!?
To je najveci problem!
Ispitati ko stoji iza famoznog "BusPlusa"...!!!

Vojislav

pre 11 godina

Nema sta da se ispituje, zna se vrlo dobro ko stoji iza BusPlus kradje, samo nema niko to javno da kaze... Novosadjani, ne dajte vi da vas deru kojekakvi rodjaci,zene,taste onih koji misle da mogu da prodaju maglu zarad licne koristi...

Nena

pre 11 godina

Ko je bus plusu dao i reklamne panoe autobuskih stajalista da on iznajmljuje u ubira novac ?

Sramota me je u kakvoj lopovskoj drzavi zivim...

Petar

pre 11 godina

@Bane:
ne verujem da će Insajder da se pozabavi ovom firmom jer je ona povezana sa gradonačelnikom, a on je poznat po kontroli medija...baš da vidimo da li je Insajder nezavisan i da li B92 hoće uopšte da objavi ovaj komentar

Srbenda

pre 11 godina

Necu da ulazim u problem na relaciji NS - BG ... NAdlezni neka se pozabave time i onima koji to potenciraju a na osnovu Ustava i Zakona... Tema je BUS-PLUS, i tehnolgija koju nam nudi... Zasto, za nase pare koje dajemo gradu, taj isti grad, nije usvojio tehnolgiju, platio franšizu, ili smislio nesto modernije, pa da mi to kupimo, kao gradjani Beograda, Novog Sada, Niša...To je jedini problem, što se samozvanim tajkunima, koji peru tudje novce, dozvoljava da na kvazi tenderima dobijaju bezumne poslove, a onda se stite sto zaposle zene i decu policajaca, biaša, funkcionera i svih ostalih koji bi trebali da rade svoj posao i da spreče bagru na delu ... Ostalo su marketinski trikovi samozvanog "medijskog maga" sa (ne)poznatim poreklom novca...

justin

pre 11 godina

Najbolje da to reši ista firma kao i u Beogradu,pa onda Kragujevcu,Nišu...pa kad se službeno ili privatno sdesite u nekom od ovih gradova lepo imate BUSPLUS koji važi na CELOJ TERITORIJI Srbije.

View

pre 11 godina

"Prvo mi objasnite negativne strane BusPlusa Beogradjani. Ozbiljno pitam, nije sala."
(Gari, 2. oktobar 2012 15:23)

BusPlus je privatna firma koja ubire profit u javnom preduzeću. Osnovana je sa 500 evra vlasničkog kapitala. U službu te iste privatne firme koja ubire profit u javnom preduzeću stavljena je tzv. komunalna policija, tj. budžetski korisnik.

Što se tiče ulaska na prednja i izlaska na srednja vrata, šta da kažem. Lepo je to. Treba da postoji red. Samo mi jako smeta tzv. "uvođenje reda" na način opisan u prvom pasusu ovog mog komentara. Riba se čisti od glave. Ne od repa. Inače, mnogo smrdi.

che

pre 11 godina

Ispitati ko stoji iza famoznog "BusPlusa"...!!!
(eee, 2. oktobar 2012 18:57)
Takodje, ispitati ko im je stavio komunalnu policiju na raspolaganje. To bi bar trebalo da bude jednostavno da se utvrdi.

Opasan virus plus!

pre 11 godina

Treba pod hitno da reaguju nadležni instituti i zavodi za zdravstvenu zaštitu i klinika za infektivne i tropske bolesti.

tja

pre 11 godina

@Bane:
ne verujem da će Insajder da se pozabavi ovom firmom jer je ona povezana sa gradonačelnikom, a on je poznat po kontroli medija...baš da vidimo da li je Insajder nezavisan i da li B92 hoće uopšte da objavi ovaj komentar
(Petar, 2. oktobar 2012 14:57)

Moj nisu, a na istu temu. Neko se našao uvređen.

Posmatrač

pre 11 godina

Imam pitanje. Kupim busplus za 10 vožnji (samo primer). Iz unutrašnjosti sam, sa severa. Za taj dan potrošim 6 vožnji. Šta će se desiti sa preostale ćetiri? Ne dolazim u BGD ili NS šest meseci iz raznoraznih razloga. U međuvremenu busplus poskupi. Da li i onda mojih preostalih 4 vožnje važe kao četiri vožnje ili samo kao 2,73, za koliko je poskupeo busplus.
Neko da se prizove pameti. Ako u napred kupim 10 vožnji onda dok važi busplus ja imam da iskoristim za 10 vožnji. U opšte me interesuje poskupljenje. JA SAM U NAPRED PLATIO 10 VOŽNJI I BAŠ ME BRIGA KADA ĆU IH POTROŠITI.
Ovo pišem jer se u NS koristile pretplatne karte na poništavanje. Platiš unapred a ono posle poskupljenja one važe samo nedelju dana. A ja iz unutrašnjosti, severa, stigao jedan dan po isteku roka važenja i ostao sa gomilom neiskorišćenih vožnji.
TO SE ZOVE PLJAČKA NARODA. AKO PLATIM UNAPRED ODA MOGU DA ISKORISTIM VOŽNJE SVE DOK TRAJE BUSPLUS JER JE ON UNAPRED KORISTIO MOJE NOVCE.
Na žalost ovo džabe pišem.
Lopova je uvek bilo i uvek će ih i biti.

aleksandar grozni

pre 11 godina

Nedajte se prevariti nikako jer,cena karte je 70dinara a za te novce nemate gde da kupite kartu nego vas teraju da jos platite neki karton koji kosta 40 ili 250 dinara,pa kada to saberete i podelite vidite da je to cista prevara i da se par mangupa dosetila da uzmu velike pare na brzaka.A sto se civilizovanog ulaska ili izlaska u iz vozila,valjad necemo mi Beogradjani da ucimo Novo sadjane bilo bi neumesno zar ne?.